Legyél te is MOLVÁN
2006. december 01. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Legyél te is MOLVÁN

Tessék, itt az agyalágyult pol-humor a világ alsó sarkából, a kenguruk földjéről. Egy ausztrál humorista, Santo Cilauro börleszkjei után új mánia van kialakulóban: Molvánia. Egy elképzelt kelet-európai országról van szó, amelyet a netes közösség fejleszt ki, egyre részletesebben. Minden közhelyes poénnal találkozunk, ami Káeurópáról elmondható. Bár leginkább Romániára és Moldovára emlékeztet a végeredmény, azért mi sem maradunk ki a szórásból. A Népstadion és az Alföld fotói is szerepelnek Molvánia honlapján.

Molvania - A land untouched by the modern dentistry.

Érdemes elolvasnunk Molvánia történelmét is, ami hogy, hogy nem, hasonlóságokat mutat fel a vérzivataros magyar históriával. "In 1541 a peasant army attempted to turn on the landowners but the uprising was suppressed and the leader Gyidor Dvokic burned alive on a red-hot iron spike..."

Molvániának popsztárja is van, aki nem más, mind Zlad. Electronic Supersonic című slágere a youtube-osok új kedvencei közé tartozik. Kötelező!

Hajrá Molvánia, hajrá molvánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6720404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2009.10.04. 09:59:56

na, már Lengyel László is szereti a friss Jobbikot:

nol.hu/lap/hetvege/20091003-a_nagy_varakozas

A Fidesz üres, csak egy második MSZP, Orbánnak meg fogalma nincs merre kell vinni a zországot.

Aggódjunk együtt Vasárnap!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.04. 10:33:33

@osborne: az ideológus magányossága. Ó bárcsak lennének ideológiák, és lehetne jókat vitatkozni a tv-ben róluk!

Az a legjobb, hogy a haladás eszméjére vágyik, amikor azzal kereskedett Kádártól Ferkóig a Baloldal, és a maguk állította mércének nem feleltek meg. Haladás helyett gazdasági csődöt hoztak 1989-ben és 2008-ban.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.10.04. 10:49:30

@osborne: A haladó értelmiség nem tud meglenni új gondolatok nélkül. Ha már a reformok befulladtak, fújjanak az új szelek! Eszükbe sem jut az, ami egy konzervatív fordulat egyetlen alapját képezheti, hogy a meglévő intézményeket kellene már végre egyszer normálisan működtetni. Egy dolgot kell elkerülniük. Nem szabad kiderüljön, hogy az eddigi működési zavarokat az intézmények mogyikedvelő haladáspártiak érdekeinek való alárendelése okozta. Erről nem szabad beszélni, inkább jöjjön az új erő a reformok helyett.

osborne 2009.10.04. 11:24:46

@tölgy: ilyen lusta, mohó magyar nép és K_Európa legkegyetlenebb ellenzéke mellett nem is csoda. Pedig a Feri lett volna a magyar csoda ;[[[

@Elpet: mindegy csak ne a Vérfarkas, akkor már inkább a Páncélvonat az nem harap hanem HALAD!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.04. 11:29:16

@Doomhammer: Azt szeretném tudni, hogy a Szent Koronát is tartalmazó Orbán-Torgyán-képet valami különösen ostoba kisgazda rendelte meg, vagy egy hasonló akció volt.
(belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/138378/1)
Szerintem ugyan nyugodtan készülhetne festmény nagyobb települések vezetőiről; az 1500-as évekből megmaradtakat is mekkora becsben tartjuk ma. :)

@dzsucseharcos: Azért beláthatja, hogy Nicolaet és Elenát ennél előnyösebben nem lehetett volna ábrázolni. Másrészt ez szerintem nem hagyományos szocreál, mint ahogy Sabin Bălaşa többi képe sem:
en.wikipedia.org/wiki/Sabin_B%C4%83la%C5%9Fa
és orda2000.narod.ru/row/vita/balasa/sabin.htm
Azt aláírom, hogy giccses, én Iasiban, az egyetem halljában találkoztam a képeivel.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.04. 11:31:49

@osborne: Ha nem szivárogtatják ki az Őszödi Igazságbeszédet a hülyekommerek, sikerültek volna a reformok, és most Tony helyett Ferenc lenne az Európai Unió királya. Magyarok, ezt is elbaltáztátok!

Google 2009.10.04. 11:52:51

@osborne:

Babarczy, Bacher, Lengyel -akiket már meghódított a Jobbik, és lesznek még.
Eszmék, víziók hiányoznak nekik, nem egy kiegyensúlyozott, nyugodt kormányzás.
Fordított múzsák ők, a háborúban ered meg igazán a nyelvük.

osborne 2009.10.04. 11:53:43

@elGabor: nem a szivárgás volt a gond. Ha megértették volna a hülyemucsaiak az ŐB szövegét és nemcsak az ELKÚRTUKat fogják fel, akkor már túllenénk az első sikeres reformhullámon és tényleg minket irigyelne egész Európa.

osborne 2009.10.04. 12:21:01

@Google: ha már nincsenek víziók, elillant a mogyi, márcsak egy misszió maradt:

faragni-vágni a Fidox 2010-es többségét.

(minden eszköz megengedett)

zoli29 2009.10.04. 12:37:44

OFF:

Lengyel Lászlót régen hallottam rettegni. Most bepótolta:

"Orbánnak két hete lesz, hogy eldöntse, merre menjen az ország, de pillanatnyilag minden mással foglalkozik, csak ezzel nem. Akárhogy dönt - dönteni fognak rólunk Amerikában, Európában. Piacok, politikusok, intézmények. Ha Orbán a világ ellenében dönt, vele együtt mindannyian zsákutcába jutunk. "Országomat egy értelmes szóért!" - kiáltott fel Nietzsche. Van okunk az aggodalomra."
nol.hu/lap/hetvege/20091003-a_nagy_varakozas

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.04. 12:59:09

@osborne: az üzi a cikk címe. A többi csak töltelékanyag.

"KI szállít új eszmét Orbánnak?"

Úgy néz ki, jelentkező éppen lenne a feladatra.

bz249 2009.10.04. 13:29:08

@tölgy: és mi lenne, ha nagy tételben felvásárolnánk a régi eszméket, most úgy is be van dugulva a piacuk, aztán eladnánk a Patásnak.

Bár lehet egyszerűbb longolni őket, ahhoz kevesebb befektetés kell.

Ha kell van zöld színű ételfestékem nagy tételben. Ennek most divatja van, úgyhogy érdemes minden eszméhez hozzáadni.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.04. 14:25:53

@osborne: De nem értették meg, mert buták. Ugarosak. Bambák. Gatyásak. Gémeskút, fokos, puszta, osborne!

@Zoli28: Azt tudnám csak eldönteni, hogy rémképet vázol éppen Lengyel, vagy ki-ki nem mondott vágyálmot. Mi lenne, ha a piacok tényleg azt mondanák, hogy nekik Orbán nem kell, és vesszen akkor az ország? Megerősödnének talán a nácik, de az is bebizonyosodna, hogy nincs más út, csak a haladás. Hmmm.

tevevanegypupu 2009.10.04. 15:10:31

@Doomhammer:
a globalis valsag mikrokozmosza az korulbelul illik Magyarorszagra nem?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.04. 16:10:37

@tevevanegypupu:
Hat amennyiben az embereknek kevesebb a penze, ezert rossz a kedvuk es nemelyikuk remenytelen helyzetbe kerul, akkor igen. Ez megy szinte mindenutt.

Magyarorszag azonban sok tekintetben kulonleges eset. Peldaul azert, mert szinte egyetlen orszag a foldgolyon, amelyik nem tud allami forrasokbol gazdasagot elenkiteni, mivel Feri mar eltapsolta az allami forrasokat. Ugyancsak kulonleges abbol a szempontbol, hogy a valsagot nem fellendules, hanem hanyatlas elozte meg, ez is Feriek bune. Raadasul nem gyakori, hogy a hitelvalsag es az export visszaesese egyszerre erinti, mivel a hitelvalsag a fejlett orszagokban szokott elofordulni, az export visszaesese pedig a fejlodo orszagokat - Magyarorszagon ezek egyszerre vannak.

Nem szokasos, hogy a kozbeszedet uszitok dominalhatjak, peldaul amint Harcos diagramjaibol lathatja, Szlovakiaban az SNS sikere semmilyen osszefuggesben nincs a ciganysag elhelyezkedesevel. Nem jellemzo, hogy az orszag gyakorlatiag 7 ev folyamatos es erosen ideologikus baloldali kampanyon van tul, olyan sokkokkal a kozepen, mint a kettos allampolgarsag nepszavazasa vagy 2006 okt. 23.

Minden normalis orszagban ennek a toredeke is eleg egy polgarhaboruhoz.

elfelejtette 2009.10.04. 16:18:53

@osborne: Próbálom megérteni, hogy miért működik, miképp működik ez a módszer. Maga a módzser nagyjából világossá vált, miután a baloldal nyilvánvalóan befuccsolt, leszerepelt, kádári osztogatóval és blairi haladóval egyaránt: Úgy kell beállítani ezt az egészet, hogy az EGÉSZ politikai elit fuccsolt be, az egész politikai elit szerepelt le.

Ez pedig nyilvánvalóan azt jelenti, hogy vadiúj garnitúra kell. Tiszta, érintetlen forrás. A jobbik pedig vadiúj, tehát megfelel a kritériumoknak, pedig egyértelműbben "náczibb" a Fideszhez de a KDNP-sekhez képest is. Ez úgy ahogy, de azért mintha működne. Mintha tényleg haragudnának sokan mindenre, aminek köze van a politikához.

Hogy tudja elhitetni ez a szánalmadék balliberál megmondóember hadtest, hogy az elmúlt 7 év az tkp. relatíve kudarc, és hogy az is főleg a Fideszhez köthető?

elfelejtette 2009.10.04. 16:20:31

@elfelejtette:

"Hogy tudja elhitetni ez a szánalmadék balliberál megmondóember hadtest, hogy az elmúlt 7 év az tkp. relatíve kudarc, és hogy az is főleg a Fideszhez köthető?"

Úgy értem, hogy egyszerre sugallni azt, hogy az elmúlt időszak nem is olyan nagyon kudarc, másrészt, hogy óriási kudarc, ami az ellenzék kudarca is.

tevevanegypupu 2009.10.04. 17:04:02

@Doomhammer:
Nem ertem nalunk miert nincs polgarhaboru. Vagy forradalom. Ez nem azt jelenti, hogy szeretnem. De mi az, ami visszatartja az embereket, hogy egy ilyen vezetest, ami szabalyszeruen arra jatszik, hogy mindent tonkretegyen, viszont ok maguk meggazdagodjanak, elturunk. Es mi az ami emberek tizezreit meg mindig ott tart mellettuk, meg mindig hisznek bennuk, meg mindig nem latjak mi tortenik. Tulajdonkeppen ertem, hogy demokratikus formaban akarjak a kormanyt levaltani, de nalunk mig ezt szepen kivarjuk tonkremegy minden. Ami szinten erdekes: hogyhogy a kulfoldi sajto nemelyike, ami olyan kimeletlen tud lenni mas orszagokkal, a magyar vezetessel olyan kesztyus kezzel banik, mikor lathatoan lassan de biztosan csuszunk lefele. Erthetetlen.

bz249 2009.10.04. 17:06:28

@elfelejtette: "
Hogy tudja elhitetni ez a szánalmadék balliberál megmondóember hadtest, hogy az elmúlt 7 év az tkp. relatíve kudarc, és hogy az is főleg a Fideszhez köthető?
"

Ha eredmény orientáltan nézzük akkor sehogy, tudom, hogy csak közvéleménykutatás, de

www.median.hu/object.48441cf4-3c9e-455b-8ddc-6eb11e3381e4.ivy

Azért preferálom ezt a céget, mert itt a legkisebb a bizonytalanok aránya.

Így állunk szeptemberben, a teljes népességhez képest

Fidesz 46
Nincs Pártja 29
MSzP 14
Jobbik 6
Egyéb párt 5

Ha múlt szeptemberben lettek volna a választások ezalapján a Fidox a Fehér Kocka pártot magasan megverve nyert volna.

osborne 2009.10.04. 17:38:37

@elfelejtette: nincs nagyon mit megérteni. A magyar baloldal és megmondói főállásban szeretik bekenni másokat azzal amit összehoztak.

Errős is a Vérfarkas tehet, mint mindenről.

osborne 2009.10.04. 17:40:36

Követik Haladár Jánost?

Mucsával már nem foglalkozik.

twitter.com/kokajanos

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.04. 17:43:52

@tevevanegypupu: "De mi az, ami visszatartja az embereket, hogy egy ilyen vezetest, ami szabalyszeruen arra jatszik, hogy mindent tonkretegyen, viszont ok maguk meggazdagodjanak, elturunk."

Öööö, hogy van elég sok vesztenivalójuk, meg emlékeznek még arra, hogy 2006-ban hogyan jött ki a szituációból Gyurcsány? Meg hogy nem kívánják a forradalmat semmilyen formájában? Ne dobálózzunk ilyen kifejezésekkel.

osborne 2009.10.04. 17:46:32

@Doomhammer: kicsit fejletenebb országokban pedig Veres Janik és Drazsék autóikkal együtt repültek volna már a levegőbe és végtelenbe.

tevevanegypupu 2009.10.04. 18:22:31

@elGabor:
Amikor meglattam az interneten az oszodi beszedet, azonnal arra gondoltam: ezt is meg fogja uszni, maradni fog. De nem ertem miert ez volt az elso reakciom. Kulonben nincs joga az embernek forradalmat varnia senkitol, ha o maga kenyelmesen egy fotelbol biztatja az embereket..

osborne 2009.10.04. 21:09:26

ezt muszáj, olyan szép:

"Sajnos, mint mindig, most is igaza van Lengyel Lászlónak. Aki nyitott szemmel élt az elmúlt 12 évben, az láthatta, hogy miképpen veri szét Orbán Viktor az éppen kialakuló demokratikus értkrendet. Mi is az alapja a jelenlegi Jobbiknak? Az általa létrehozott Polgári Körök. Ki is a vezetője a Jobbiknak? A "politikusi pályafutását" vele egy Polgári Körben kezdő Vona Gábor. Ki vitte először az utcára a szélsőjobbos tömegeket? Orbán VIktor. Ki volt az, aki fennen hirdette, hogy a törvényekkel nem kell foglalkozni? Orbán VIktor. Ki az, aki a legdemagógabb, legszélsőbaloldalibb Ágazdasági programotÁ hirdeti_ Orbán Viktor.

Emberek, ébresztő!"

tevevanegypupu 2009.10.04. 21:14:10

@osborne:
Biztos, hogy Lengyel az elmult 12 evben valoban foglalkozott a magyar politikai elettel? Mert ez meg tole is fajdalmas..(:

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.10.04. 23:25:31

Időközi választás, Baranya 3. oevk., 2009. okt. 4.: Fidesz 84%, MSZP 15%.

Ismét kirobbanó baloldali siker a szoci fórumozók szerint.

"A baloldal nem voksolt. Otthon maradt. Az elmúlt választásokhoz képest 40-50 százalék otthon maradt. Nem hinném, hogy a jobboldal, mert az most bizonyítani akar, erőt mutatni. Otthon maradtak a baloldaliak, a liberálisok és a fórumosok, úgy hiszem, talán a jobbik is. Ha nem így lenne, most is lenne 50-60 százalék részvétel. Ergo: a fidesz képtelen volt mozgósítani, a többiek nem is akartak. Van értelme? Választás lesz 7 hónap múlva."

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.04. 23:39:50

@dzsucseharcos: TP-mottó, öhöm. Természetesen előfordulhat, hogy az országgyűlésin összeszedik magukat, de az sem érdektelen kérdés, hogy itt a Kertvárosról, Pécs egyik legszocibb zónájáról, Toller László bázisáról van szó. Ott ilyen még nem volt.

osborne 2009.10.05. 08:17:48

@dzsucseharcos: @elGabor: Győzött a csendes többség, a csodás Kertvárosban.

Ahogy beszéltük, Horváth Csaba az 'első' szoci főpolgmesterjelölt BP-n

nol.hu/belfold/20091005-horvath_csaba_lehet_az_mszp_fopolgarmester-jeloltje

közben van még egy két puccs is, de hát válságos idők ezek elvtárséknál

bz249 2009.10.05. 09:41:45

@dzsucseharcos: ilyen ravaszul konspirálni Lenin elvtárs óta nem láttuk a baloldalt. Nagy grat a stratégiai kiagyalójának!

tevevanegypupu 2009.10.05. 09:50:57

@osborne:
((:
Fatima keze. Csak azt nem ertem miert lefele tetovaltatta, nem tudom ezzel nem vitte-e magara a gonoszt??

zoli29 2009.10.05. 10:36:31

@tevevanegypupu:

"Kulonben nincs joga az embernek forradalmat varnia senkitol, ha o maga kenyelmesen egy fotelbol biztatja az embereket.."

Nagynéném szokta mindig elmondani, hogy a gazdáknak a traktorjaikkal, a taxisoknak meg a autóikkal körbe kellene zárniuk Budapestet, a vasutasoknak meg kellene bénítaniuk a vasúti közlekedést, a gyárban a munkásoknak abbahagyni a termelést, és nem mozdulni, amíg le nem mond a kormány.
Azt soha nem mondja, hogy ő mit fog csinálni, csak azt, hogy mindenki másnak mit kellene.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.05. 10:52:32

@tevevanegypupu: @Zoli28:

hogyne lenne joga?! dehogynem. ahogy joggal elvárható a rendőrségtől, fotelben ülve, hogy rendet tartson. a forradalmat meg az arra hivatottaknak, a csőcseléknek és az izgága értelmisiknek kell megcsinálniuk.

zoli29 2009.10.05. 10:59:07

@Grift:

Én nem írtam, hogy az embernek nincs joga fotelforradalmárnak lenni.
Azt viszont furcsának találom, hogy azt a néhányszáz vagy néhányezer embert leszámítva, akik veszik a fáradságot, és kimennek az utcára tüntetni, vagy élnek a sztrájkjogukkal, mindenki a másiktól várja el, hogy csináljon valamit.

A rendőrös hasonlat pedig nagyon nem ül, de gondolom, ezt te is tudod. (A rend fenntartásáért adót fizetünk, a forradalom kitöréséért nem.)

tevevanegypupu 2009.10.05. 10:59:29

@Zoli28:
(:

Vegigkovetve 2006 ota a tuntetesek sorat - fidesz naggyules nem ide szamit - nem tudom akadt-e olyan, amihez csatlakozni lehetett volna. A kukaborogotas es kodobalas eleve kiesik, aztan ott a Kossuth teriek tabora..Mit mondjak, bizonyos mertekig tiszteletre melto volt a makacssaguk, talan ok voltak azok, akik
valoban kepesek voltak esoben-hoban kitartani. De olyan elkepzeleseik voltak es olyan tarsulat jott ott ossze, hogy az ember nem tudta sirjon-e vagy nevessen..Igaz, csatlakoztak hozzajuk neves emberek, akiket sokeves tevekenysegukert - marmint munkajukban folytatott tevekenysegukert - tisztel az ember, de ott a teren olyan abszurd modon viselkedtek neha, hogy megintcsak nem lehetett csatlakozni.

tevevanegypupu 2009.10.05. 11:03:38

@Grift:
A helyzet az, hogy nekunk nem tetszik forradalmat csinalni. Vagy ha csinaltunk is mindig rosszul sikerult, a kulfold hol megvetett erte bennunket, hol az egekig dicsert..de azt hiszem vegulis hulyeknek tartottak bennunket miatta. Nekunk magunknak is nagyon vegyes a velemenyunk a forradalmainkrol. A 2006-osrol is. Ugy fele-fele aranyban.

zoli29 2009.10.05. 11:08:46

@tevevanegypupu:

Nem hiszem, hogy egy forradalmat az alapján kellene megítélnünk, hogy "a külföld" mit gondol róla. A külföld mindig azt gondolja, ami neki éppen az érdekében áll.

'56-ra büszkék lehetünk, akkor is, ha végül elbukott.
2006 őszén sok volt a vadhajtás, ezzel együtt én visszatekintve nyugodtan nevezném népfelkelésnek.

zoli29 2009.10.05. 11:12:33

@tevevanegypupu:

"Vegigkovetve 2006 ota a tuntetesek sorat - fidesz naggyules nem ide szamit - nem tudom akadt-e olyan, amihez csatlakozni lehetett volna."

Nem tudom, te voltál-e az első CÖF-ös tüntetésen a Hősök terén, amikor legalább 100 ezren ott voltunk.
Ott is voltak furcsaságok meg ideológiai zűrzavar, de mindent összevetve jó érzés volt ott lenni.

tevevanegypupu 2009.10.05. 11:16:41

@Zoli28:
De, sajnos kell torodnunk azzal manapsag, hogy mit mond a kulfold. Europai Unioba tartozunk, nagyon szamit, hogy mit gondolnak rolunk, nagyon sok fugg tole. Ezzel, hogy tagok lettunk, eleve megkotottuk a kezunket. Nem veletlen, hogy mikor valoban ki lehetett volna robbantani 2006-ban a forradalmat, akkor Orban nem vallalta a vezeteset..Anyagilag, erkolcsileg, katonailag fuggoek vagyunk. Es hat lattad, hogy annak ellenere, hogy Gyurcsanyrol es a kormanyrol kiderult hogy hazugok es csalok, tonkretettek az orszagot, a tobbi orszag kormanyfoi vidaman kezetraztak vele..Es az EU elotte meg kifejezetten segitett is neki a csalasban, allamhaztartasi adatoknal, a hazug koltsegvetest sem tartottak hibanak. Mit varhatnank ezek utan toluk, ha forradalomra kerulne sor?

1956 termeszetes, hogy hosies volt, de azt is fiatalok robbantottak ki, nem nagynenik..

Google 2009.10.05. 11:20:28

Nagyon drága ezt a korrupt világot fenntartani.

TP megmondás a Kossuth rádióban.
www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=105130&Itemid=1
A korrupció kultúrává vált Magyarországon, hiába a szabályozási düh, ha a szabályokat senki be nem tartja. A baloldali kormány olyan válságba került, hogy már nem tudja kézbe tartani a dolgokat, táboron belül szivárogatnak esetenként.

Föntebb forradalomról beszéltek, hát ez is egyfajta forradalom, mindenki csinál, amit tud. Szabályokat, törvényeket ki tartatná be, ha egyszer szétesett az állam?

zoli29 2009.10.05. 11:20:59

@tevevanegypupu:

Attól, hogy a politikai elit keze megvan kötve az EU-tagság miatt, én még gondolhatok mást akár az 56-os forradalomról, akár 2006 őszéről, ahhoz képest, ahogy az Unió megítéli.

tevevanegypupu 2009.10.05. 11:22:08

@Zoli28:
Sajnos nem, nem voltam otthon, csak a televiziobol neztem az egeszet, akkoriban nagyon sokat foglalkoztak Magyarorszaggal. Az oktoberi tuntetesekrol is mutattak sok olyan felvetelt, amit akkor a magyar teve nem is jatszott be, talan csak egyedul a Hir teve, csak kesobb, amikor Morvaiek es a fidesztol is elvittek nemzetkozi forumokra a tortenteket.

tevevanegypupu 2009.10.05. 11:26:50

@Zoli28:
Hiszen gondolunk is mast, azzal nincs is hiba. Viszont tenni majd csak az uj kormany tehet valamit, megvizsgalva az elmult evek torteneseit minden szempontbol. Es remeljuk tenyleg tenni is fognak, mert ha nem akkor szamolhatunk azzal, hogy a Jobbik jon. Es nem is mondhatjuk azt, hogy az embereknek nem lenne igazuk. Legalabbis a rend kialakitasaban erosebb kezre szukseg lenne. Ha valaki a mindennapjaiban erzi veszelyeztetve magat evek ota, nemigen torodik ideologiakkal, nyugalmat es rendet akar.

Google 2009.10.05. 11:27:28

@tevevanegypupu:

Mit gondolt rólunk a dicső Nyugat 2006-ban?
Semmit.
Forradalom, népfelkelés, népi elégedetlenség - nevezzük akárhogy -, hozzájuk a híre, ha el is jutott, tudomást róla nem vettek. Állást nem foglaltak.
Szelektív az ő megszólalásuk és személyválogató.
Ha a kormányfő haverük és üzlettársuk, fülük botját sem mozgatják, ha a népéért kiálló valaki, rögtön kapva-kapnak az alkalmon, hogy üssenek rajta egyet.
Csak az üzlet számít!

tevevanegypupu 2009.10.05. 11:32:59

@Google:
Korulbelul igy van, viszont mivel ugy alakult a helyzetunk, hogy nagyon fuggunk toluk, muszaj figyelembe venni, hogy mit gondolnak rolunk. Es mivel csak az uzlet szamit es az, hogy egyetlen tagorszag se okozzon gondot, kenytelenek a kisebb orszagok csendben maradni, ha nem akarnak ehen halni. Segiteni ugyis csak akkor segit az EU, ha a nagyobb orszagokat is veszelyeztetjuk tudatlansagunkkal.
De akkor is csak ugy, hogy ehen ne haljunk, azert, hogy fizetni tudjunk. Es semmi esetre sem a vezetoket hibaztatjak, akik a hibat elkovettek.

zoli29 2009.10.05. 11:37:04

@tevevanegypupu:

Íme a kizárólag érdekalapú külpolitika egyik legújabb gyümölcse: Obama a kínaiak felé tett gesztusként nem fogadja a dalai lámát.
www.origo.hu/nagyvilag/20091005-kina-tibet-usa-hatat-mutatja-a-dalai-lamanak-barack-obama.html

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.05. 11:51:26

@Google: Ez szerintem túlzás. A dicső nyugat számára az egész eseménysorozat nem volt olyan érdekes, mint azt nálunk pro és kontra beállították.
1) Gyurcsány hazugsága jobbára úgy ment át a nyugati médiában, mint egy választási hazugság, amire az adekvát válasz a "Na és akkor mi van?" Az elkúrásról, a hamisítások és torzítások seregéről, illetve az államcsődről nem szólt a fáma, de ez önmagában nem rosszindulat: egyszerűen nem túl érdekes, hogy ezer kilométerrel keletebbre pontosan mi van.
2) Zavargások: ilyenek előfordulnak a polgárosult nyugaton is - nálunk újdonság volt, a rendőri erőszak mértéke pedig megdöbbentő, de maga a zavargások ténye és a rohamrendőrök bevetése semmivel sem különösebb esemény, mint mondjuk egy délfrancia gazdatüntetés vagy az angol futballhuliganizmus. Fejlett protestkultúrájú országokban előfordul; Athénban nemrég cifrább dolgok is megestek (egyébként ott is elkúrásféle volt, és a magyar sajtóban jó hamar lekerült a műsorról).
3) Nem azért nincs nyugati állásfoglalás, mert arra rosszindulatú emberek élnek (bár az igaz, hogy mindenféle okból balra elfogultak - ez azonban imázsprobléma és nem politikai ügy), hanem azért, mert nem a nyugat feladata ezzel foglalkozni. Izgága baloldali értelmiségiek ott is aláírnak mindenfélét, ha odatolják eléjük a papírt, esetleg írnak egy *nagyon dühös feuilletont* a L'Humanitébe, de a többség nem fog erkölcsi pálcát törni. (Jó hír: Orbán Viktor fölött sem - legalábbis remélhetően nem könnyen.)

Röviden összefoglalva: nem vagyunk mi olyan fontosak. 2006 európai szinten egy érdekes, talán kissé meglepő, de nem túlságosan fontos hír. Ha rendbe akarjuk rakni, nekünk kell megtenni az országon belül.

tevevanegypupu 2009.10.05. 11:58:39

@Zoli28:
Amerika es ugy altalaban a nagy orszagok, amik kihatassal vannak a vilag sorsara, a legkevesbe sem torodnek emberi jogokkal, igazsaggal, bekevel, ha uzletrol es sajat hasznukrol van szo. Meg orszagaik nepessegenek kivansagait sem veszik figyelembe ilyenkor. Obama kulonben is azt teszi amit a hata mogott levo nagyon eros penzugyi csoport diktal. Vegulis teljesen mindegy, ki az elnok es mit iger a valasztasoknal..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:06:20

@tevevanegypupu:
A kelet-europai orszagok aggodnak, hogy Obama oket is eladja Oroszorszagnak.
A jol tajekozott amerikai megmondoember itt nyugtatja a felizgatott lengyeleket es cseheket.
www.newsweek.com/id/215841
Osszefoglalas: Obama jol csinalta, hogy torolte a raketapajzs elemeinek Lengyel- es Csehorszagba telepiteset, de rosszul kommunikalt.

"On missile defense, the Obama administration did the right thing for the right reasons, in the wrong way. It needs to fix the fallout and move on."

tevevanegypupu 2009.10.05. 12:06:46

Mindenesetre Nyugat-Europanak egy szempontbol fontos Magyarorszag: olcso munkaerot es piacot jelent, semmi tobbet. Valoban nem jelentunk szinte semmit, csak abban az esetben szamitunk, ha megakad a gepezet: vagy nem tudunk fizetni vagy reklamalunk valami igazsagtalansag miatt. Ami pedig Orban Viktor megiteleset illeti a nyugati sajtoban: negativabb volt mint Gyurcsanye. Abban az esetben, ha egy orszag nemzetkent viselkedik, rogton odafigyelnek ra mint soviniszta-nacionalista tarsasagra, ami veszelyezteti Europa egyseget.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:07:45

@osborne:
"A politikus az egyetlen honatya, akinek van tetkója."

Es koldokpiercinge?

Vadai Agi nem ugrik a lehetosegre?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:10:06

Hoho, kihivoja akadt a magyar fogaszoknak!
www.dailymail.co.uk/money/article-1217963/Left-exposed-medical-tourist-trap.html
"Breast enlargement in the UK costs about £4,300, but just £1,690 in India. Root canals can cost upwards of £200 in the UK, but cost just £44 on average in Croatia, according to medical tourism experts."

Google 2009.10.05. 12:11:57

@elGabor:

Nagyon igaza van; eszembe jutott, hogy voltak elítélő hangok is azért. Frattini igazságügyi biztos, vagy a Néppárt elnöke elítélte azonnyomban a megtorlásokat.
Igen, a baloldali elfogultság fájt, az, hogy a hamis adatokat, a félretájékoztatást hogyan nyelték be, és hogyan lettek cinkosai az itteni szociknak. Almunia biztosról nem mondhatjuk, hogy őt nem érdekelte Magyarország.
Nem azt várom, hogy ők tegyék rendbe az országot, de vagyok annyira naiv, hogy azt gondoljam, példaképeink kellene legyenek ők, és felemeljék szavukat, ha azt látják, saját népére támad egy tagország, ha a hatalma megőrzéséről van szó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:21:10

@tevevanegypupu:
"Nem ertem nalunk miert nincs polgarhaboru. Vagy forradalom."

Szerintem a demokracia miatt. Lehet tudni, mikor lesz vege es nem kell azon ragodni, hogy ez meg 20 evig folytatodhat.

A demokracia, ha jol csinaljak, leereszti a tarsadalmi feszultsegeket. Ez egy nagy elonye barmilyen diktaturaval szemben.

tevevanegypupu 2009.10.05. 12:23:10

@Doomhammer:
Ez nem is lehet kerdes, persze hogy felaldozna Kelet-Europat az oroszoknak, mikor nem aldoztak fel?
Semmifele izgatas nem kell, eleg ha valaki kicsit atnezi az utolso par evtized tortenelmet.

tevevanegypupu 2009.10.05. 12:24:57

@Doomhammer:
Nyilvan ezert nem vallalta Orban sem a forradalmat, es remeljuk, hogy sikerul nekik lecsendesiti a forrongast. Marmint jo programmal.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:31:57

Hat azert szo nincs arrol, hogy Blairnek anyagi problemai lennenek. Az europai elnoki poszt kesz tonkremenes lenne neki.

www.guardian.co.uk/world/2009/oct/04/tony-blair-eu-presidency-race
"Meanwhile, Blair is said by some to have had some reservations about the presidency post, chief among them that he would earn less money than he does now giving speeches and other private work, and that the job would involve a lot of bureaucratic grind. But he would still earn about £250,000 a year with generous EU tax allowances, have a staff of at least 20 and a splendid Brussels residence. The post would be for an initial two-and-a-half years, renewable once."

De azert versenyben van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:32:52

@tevevanegypupu:
"Ez nem is lehet kerdes, persze hogy felaldozna Kelet-Europat az oroszoknak, mikor nem aldoztak fel?"

Azzal megerositene Oroszorszagot es neki egy eros Oroszorszag nem jo. Hacsak nem kap helyette valamit, de nehez elkepzelni, mit kaphatna.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:50:17

Ez tenyleg nagyon keves.
www.hirado.hu/Hirek/2009/10/04/17/Aligha_lesz_eredmenyes_a_pecsi_valasztas_.aspx
"A választásra jogosultaknak valamivel kevesebb, mint 12 százaléka ment el vasárnap 17 óráig szavazni a pécsi időközi parlamenti képviselő-választáson.

Ez csaknem két és fél százalékkal kevesebb, mint júniusban. Akkor már tartottak időközi választást a Baranya megyei 3-as számú választókerületben, de az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt a szavazás. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 12:54:01

Greczy Zsolt probalja bemutatni a sikereket, de neki is csak docogosen megy.

www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=904
"2008-ban a foglalkoztatottak száma lényegében azonos volt a 7 évvel korábbival. 2001-ben a foglalkoztatottak átlagos száma 3 millió 868 ezer fő volt, 2008-ban – a világválság kitörése előtt - 3 millió 879 ezer fő. Hét év alatt, ha szerény mértékben is, de nőtt a foglalkoztatási ráta. 2001-ben a 15-64 évesek 56,2%-ának, 2008-ban – a világválságig - 56,7%-ának volt munkája.
A pályakezdő fiatalok 2005. őszén bevezetett Start kártyájával 2008-ban már 40 ezer fiatalt foglalkoztattak jelentős járulékkedvezménnyel a munkáltatók.
2008. végén már 12 ezer gyes-ről, gyedről, gyetről visszatérő kismamának, tartós munkanélkülinek sikerült állást találni magának a Start-plusz kártya segítségével, amelyik a Start kártyának megfelelő mértékű járulékkedvezményt biztosít a munkáltatóknak.
2008. végén már 5 ezerre nőtt a leghátrányosabb helyzetű munkavállalók elhelyezkedését segítő Start-extra kártyával foglalkoztatottak száma. Az 50 éven felüli vagy alacsony iskolai végzettségű tartós munkanélkülit foglalkoztatók az első évben teljes egészében mentesülnek a munkáltatói járulék megfizetése alól, és a második évben is csak 15%-ot kell fizetniük.
Az Út a munkához program keretében ez év végéig 15o ezer vesz részt a közfoglalkoztatásban. Nagyrészt olyanok, akik korábban semmilyen munkát nem végeztek.
Ez lenne a tönkrement ország?"

Viszont a figyelmeztetest erdemes megszivlelni:

"A Fidesz megnevezte Balsai István, volt MDF-es igazságügyi minisztert, jelenlegi fideszes képviselőt, hogy ő lesz az, aki az elszámoltatást megcsinálja a kormányváltás után. (Hogy lesz-e kormányváltás, majd áprilisban kiderül.)"

Na igen. Majd kiderul.

Tehetetlen Dodó 2009.10.05. 12:58:45

@Doomhammer: Zsoltinak igaza van, mint mindig. A munkanélküliség is csak azért döngeti a 10%-os szintet, mert a hálátlan, lusta magyarok nem akarnak dolgozni.

eN 2009.10.05. 13:02:14

@Doomhammer: viszonylag friss hir, hogy az orosz gazdasagi csoda megsem csoda es imf hitelt kernek. mellette ujrakezdenek a privatizaciot: bankokat, olajipari tarsasagokat adnanak el. Ezekre mar fajhat az amcsik foga, talan annyira is hogy feladjak K-Europat cserebe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:08:00

@eN:
En ezt mashogy ertelmezem. Az oroszok eppen elvesziteni keszulnek a haborut, amit mi gazdasagi vilagvalsag neven ismerunk. Kifutottak a Putyin altal elorelatoan felhalmozott penzbol es bajba kerultek.

Az ar valoszinuleg Iran lesz. Az oroszoknak abba kell majd ott hagyniuk a bajkeverest.

Nincsenek abban a helyzetben az oroszok, hogy Kelet-Europaban barmit kerjenek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:08:55

@Tehetetlen Dodó:
Figyelje meg az ujabb trukkot. A szamokat a vilagvalsagig mutatja.

Mert utana ugye jott a valsag, az vis maior, a kormany teljesitmenyet nem minositi.

Google 2009.10.05. 13:10:24

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, hogy melyik a jobbik Jobbik?

www.barikad.hu/node/9202
Vona Gábor

"Aki türelmetlen, aki azonnali eredményeket vár, azt ki kell ábrándítanom. Ahogy évtizedek kemény aknatevékenységével verték szét nemzettudatunkat, úgy kell most évek fárasztó, verejtékes munkájával önerőből újraépíteni azt. Ehhez közösségekre, intézményekre "...stb.

Ehhez képest:
www.barikad.hu/node/37716
Ferenczy Gábor - a Jobbik Veszprém megyei elnöke

"...a Jobbik azonnali és valós megoldást kínál problémáikra."

Kínál, kínál, de mit ad?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:13:20

@Google:
Huh, ez erdekes.
Lehet, hogy felreismertuk volna a Gardat?

"– A Magyar Gárda a nemzetmentő és közösségépítő tevékenységek mellett – megfelelő magyar sorkatonai és rendészeti állomány hiányában – hiánypótló szervezetként valóban ellát katasztrófavédelmi és elhárítási feladatokat (árvízvédelem, vihar- és jégkárelhárítás) is, melyekről – igencsak pozitív mivoltuk miatt – a hivatalos média hallgat."

Lehet ezekrol a nemes tettekrol tudni valamit?

eN 2009.10.05. 13:23:56

@Doomhammer: miert, a parlagfuirtasrol lehet hallani? ;)

Google 2009.10.05. 13:24:50

@Doomhammer:

Ott van a nemhivatalos, vagy félhivatalos média, de onnan sem ezekről a nemes tettekről értesülünk, hanem. Hanem egészen másról.
De azért ne legyen se árvíz, ne jöjjön se nagy vihar, se jég, se polgárháború, hogy ezt megtudjuk!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:25:33

@Doomhammer: "Nincsenek abban a helyzetben az oroszok, hogy Kelet-Europaban barmit kerjenek."

Épp nyertek egy villámháborút Grúziában, és elkezdték
Ukrajna felmorzsolását. Azt folytatni is fogják, és természetesen szabadkezet kapnak benne, csak az egy lassú folyamat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:26:34

@eN:
Nekem mintha remlene, hogy a fiatalok tenyleg kivonultak a parlagfu ellen.

Jegkarrol meg nem hallottam. Erdekes modon errol meg a barikad.hu is hallgat. Lehet, hogy ok is benne vannak az osszeeskuvesben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:27:47

@gloire:
Penzuk mire van?
Honapokon belul kifutnak a felretett olajpenzbol es a fellendulesnek nyoma sincs, ami felhajtana az olajarat.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:28:39

@Doomhammer: "Lehet ezekrol a nemes tettekrol tudni valamit?" A youtube tele van ilyen propaganda anyagokkal.
"Sajnos" komoly katasztrófa még nem volt a megalakulásuk óta.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:30:54

@Doomhammer: Ezért kezdték zsarolni az ukránokat, akik még a régi FÁK megállapodások alapján negyedáron kapták idáig a gázt. Az egy komoly tartalék.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:34:39

@gloire:
"Ezért kezdték zsarolni az ukránokat, akik még a régi FÁK megállapodások alapján negyedáron kapták idáig a gázt."

Az egy dolog, hogy az ukranoknak nagyobb arat szabnak, de tobbet is ki tudnak szedni beloluk? Az az orszag folyamatosan a csod szelen tantorog, nehezen elkepzelheto, hogy hirtelen kikohog ketszer vagy negyszer akkora gazszamlat. Raadasul, ha minden kotel szakad, van szenuk is.

Tehetetlen Dodó 2009.10.05. 13:35:18

@Doomhammer: Az majd a következő fejezet lesz: azért nem 20%-os a munkanélküliség, mert a Szerelő idejében közbelépett a franciakulccsal.
Lendvai Bányarém már pedzett valami ilyesmit.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:35:45

@gloire:
Bocsanat, de Ferenczy Gabor szerint ezek megtortentek, de az ellenseges media agyonhallgatja.

"melyekről – igencsak pozitív mivoltuk miatt – a hivatalos média hallgat."

bz249 2009.10.05. 13:36:47

@gloire: hogy is mondotta volt Epírusz királya, amikor elkezdett győzelmet győzelemre halmozni Itáliában?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:40:04

@Tehetetlen Dodó:
Ez pofatlansag! Mindenki az en otleteimet lopkodja, mogyi meg persze nincs!
reakcio.blog.hu/2006/12/01/legyel_te_is_molvan/fullcommentlist/1#c7248889
"Kepzelje csak, mi lenne itt, ha nem segitene a kormany! Lenne az a munkanelkuliseg 20%-os is!

Meglehet, a maga munkaja is veszelyben forogna, ha nem lenne a kormany. Gondolja ezt at es legyen ha'la's."

Innentol kezdve szerzoi joggal fogom vedeni az otleteimet! Nincs ingyenebed!

bz249 2009.10.05. 13:47:04

@Doomhammer: szerintem 22,1+/-0.7% lenne a Libaszerelő nélkül. Tudományos alapon jutottam erre a következtetésre. A levezetést a komment helykerete miatt itt nem tudom mellékelni.

Tehetetlen Dodó 2009.10.05. 13:47:06

@Doomhammer: Kiváncsi vagyok, Ildi nénin be lehet-e hajtani valami jogdíjat.

tevevanegypupu 2009.10.05. 13:50:12

@Doomhammer:
Valoszinu kapott valamit, ha visszavonta a tamaszpontokat. Putyin szep szemeiert biztosan nem tette volna meg. Ott a Kozel-Keleten kellene keresgelni, ott dolnek el fontos dolgok..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.05. 13:54:04

@Doomhammer: Igen ki fogják belőlük szedni, fokozatosan. A téli gázcsapelzárás az nem vicsc volt.
Ahoz nem értek, hogy mekkora költsége lenne átállniuk a szénre, és az hogyan oldható meg. Több ember lakik ott lakótelepen, mint Magyarország teljes lakossága.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a szén oroszok lakta, oroszbarát területen van. Egyébként egy hónap múlva már megint itt a tél . )

bz249 2009.10.05. 13:59:03

@gloire: egyébként érdekes volt az a csapelzárás. Nem tudom Ukrajnában mi volt, de Európában az derült ki, hogy ítéletnapig* kibírnánk orosz gáz nélkül (pedig rohadt hideg volt ám az a január).

*illetve lényegesen tovább, mint az oroszok európai zsé nélkül

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.05. 14:01:56

@Doomhammer: Ez is jó:

www.youtube.com/watch?v=p8NXxUvvaEE

És akkor arról még nem is beszéltünk mennyi vért adtak eddig. Sokat. A saját vérüket!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.10.05. 14:07:02

@bz249: Az ukránok nem bírják ki. Ezért mentek bele az egyelőre megduplázott árba. Az, hogy mivel ők a tranzit, és ezért a Barátság vezetékbe se jutott a légszeszből, az csak járulékos kellemetlenség volt.

bz249 2009.10.05. 14:14:14

@gloire: Testvériség :)

A Barátság naftát nem hozott, a légszesz a Testvériségen át nem érkezett.

Mint mondtam az ukrán helyzetet nem ismertem, ott lehet tényleg durva volt. De a gázfegyver is olyan szerintem, hogy addig igazán hatékony, amíg nem használják.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.05. 15:07:03

Íme, hová vezet a haladás:
nol.hu/mozaik/egy_haladas-sallal_kezdtek_bunozoi_palyafutasukat
"A gyanúsítottak több betöréses lopást ismertek el, így egy sárvári autószerviz kifosztását is, onnan szerszámokat vittek el. Egy szombathelyi motorkereskedésben is járt egyikük, s egy nagy értékű motorkerékpárt tulajdonított el.

A három fiatal szeptember elején a Haladás-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzés után megtámadott egy fiatalkorú szurkolót és elvették tőle Haladás feliratú sálját. Ezt követően döntöttek úgy, hogy további szórakozásukhoz pénzt szereznek - ismertette a részleteket a megbízott kapitányságvezető."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.05. 15:07:28

Jelzem, 3000-nel vagyunk, ideje postot valtanunk. Javaslat?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.05. 15:10:24

Itt viszont a Haladás ellenségei tevékenykedtek:
nol.hu/archivum/pecs_visszafoglalta_a_vizmuvet_a_franciaktol_
"A pécsi önkormányzat hétfőn biztonsági őrökkel elfoglalta a Pécsi Vízmű Zrt. székházát, s nem engedte be a cég vezetőit a részvénytársaság központjába. Pécs vissza akarja vásárolni a vízmű kisebbségi részvénycsomagját a francia Suez-csoporttól, s a város azért foglalta el a székházat, mert a megállapodás megszületéséig is birtokon belül akar lenni.

Páva a gyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Suez az elmúlt hetekben nem adott érdemi választ az önkormányzat ajánlatára, ezért a város irányítói úgy határoztak, biztonsági emberekkel birtokba veszik az önkormányzat vízművagyonát. Hozzátette: telefonos felmérés alapján a helybéliek 93 százaléka támogatja, hogy az önkormányzat vegye a saját kezébe Pécs vízszolgáltatását.

A polgármester azt reméli, hogy a saját cégnek köszönhetően olcsóbb lesz majd a víz Pécsett, hisz jelenleg a megyei jogú városok között a harmadik legdrágább a pécsi víz.
...
Az ügyben egy budapesti és egy bécsi választott bíróság ítélkezik. Akármekkora is lesz a kivásárlás végösszege, az évi 40 milliárd forintból gazdálkodó, 33 milliárdos hiteltől görnyedő Pécsnek nagy teher lesz a Suez kártalanítása. Pécsnek azonban önbizalmat ad, hogy a város az egyik cégéből, a kommunális hulladékszállítással foglalkozó Biokomból 2004-ben kivásárolták az - ugyancsak francia - kisebbségi tulajdonost, és az az üzlet sikeres volt. A Biokom 49 százalékát 750 millióért vásárolta vissza a város, s ez a pénz kifizethető volt a cég hároméves nyereségéből. Ma a 300 települést kiszolgáló Biokom értéke hatmilliárd forint."

bz249 2009.10.05. 15:17:04

@elGabor: most égessük ergé mestert, mert nem tudja, hogy a vonatkoztatási rendszerek origója szabadon változtatható, amennyiben transzformáljuk a hely-koordinátákat, a sebességeket, a gyorsulásokat és az erőket?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.05. 15:19:01

@bz249: ergé mindig is a szabadság megveszekedett ellensége volt, azonkívül emlékezetem szerint U2-rajongó. Csak azt kapja, amit érdemel!

bz249 2009.10.05. 15:25:41

@elGabor: ha U2 rajongó igaz, akkor százszorosan megérdemli!
süti beállítások módosítása