Wé világa I.
2007. június 12. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Wé világa I.

Aggaszt már régóta egy dolog: Worluk véleményvezér szellemi töpörödése. Ab ovo kezdve: az ezredforduló utáni első években Tóta publicisztikái revelációként hatottak rám, egyszeri jurátusra, kezdő firkászra. Meggyőzött arról, hogy a széles látókört, a vélemény alkotásának képességét nem csak az akadémikus nyelvezettel, hanem a hétköznapi beszéd fordulataival is elegyíteni lehet. Finom utalások, gyilkos leütések, a hipertérben végrehajtott asszociációs ugrások sorakoztak egy-egy jól sikerült, szórakoztató, de elgondolkodtató Tóta-publiban. Elolvastam, akár egyetértettem vele, akár nem. 2003-ban megkapta a magyar Pulitzer-emlékdíjat, nem érdemtelenül.

De hol van már a tavalyi hó?

W. tegnapi bejegyzése nem több, mint egy behányás a cybertérbe. A zéró aktualitású, ezerszer lerágott csontot majszoló írásból megtudhatjuk, hogy Tótát aggasztják a magyarkodók. Sérti őt a "nemzeti oldal" kifejezés, kirekesztve érzi magát a nemzetből. Ez eddig persze nem több, mint egy átlagos 168 Óra olvasói levél 1993-ból, feltuningolva némi káromkodással és fröcsögéssel. Aztán felteszi a nagy kérdést: "mi a lócsöcstől magyarabbak ezek énnálam?"

Na, ezzel az alapvetésnek számító kérdéssel már lehet vitatkozni. Annál is inkább, mert a kommentekben olvasható W. klónok tucatjai is erre keresik a választ. Sokan vannak és elegen is. Ők is egy réteget alkotnak a nemzet ruháján. Nem, nem kell őket lecserélni. Csak megnyugtatni őket, hogy senki sehonnan nincs kizárva. A magyar nemzetből a legkevésbé. Ez ugyanis - más nemzetekkel ellentétben - mindig is nyitott és toleráns volt, és mindenkit befogadott, aki itt akart életet építeni magának és családjának. Tanúskodjon erről felmenőim családneve: Riedlmayer, Karlberger, Bohus, Öhlschleger satöbbi.

Ezek a régen élt emberek nem fröcsögtek, nem kérték számon másoktól, hogy ki a magyar, és ki a magyarabb. Dolgoztak, egzisztenciát teremtettek egy eleinte idegen országban. Formálták Magyarországot, Magyarország formálta őket, és a végén szervesen, önazonosan magyarrá lettek. Ennek örömére aztán gyereket nemzettek, családfát ültettek a magyar rögbe, és a végén Erká nemzé Ergét. Hozzátettek valamit egy régi, elfeledett Magyarországhoz, aminek a romjain ma frusztrált értelmiségiek és munkásparasztok anyázzák egymást. Csak azért mert az egyiknek olyan kedve van, hogy zászlót tűz a házára vagy a hátára. Nem mindegy az? Nem tudod tolerálni? Ő így MÁS.

A magyarkodók elleni kirohanások egy általam érthetetlen kollektív frusztrációnak a gyümölcsei. A szimptóma részleteiről a W-bejegyzés kommentjeiben lehet tapasztalatot szerezni. Ide tartozik többek között a kokárdáktól való tüntető elhatárolódás, a "depis Himnusz" és a "megérdemeltük Trianont" emlegetése. A legjobb az, hogy sértetten írják: "ezek lenéznek, leidegeneznek minket, mert szerintük nem vagyunk igazmagyarok". Ugyanakkor válogatott gyűlölködő és becsmérlő jelzőkkel illetik azokat, akik másként gondolkodnak. Respect, maan! követelem Ali G-vel.

Egyszerű logikai feladvány: akit egy nemzet sorskérdései, a történelmi múlt, a XX. század lezáratlan fejezetei érdekelnek, az bizony nemzetibb másoknál. Ugyanígy: akit a drogliberalizáció, a melegek házassága érdekel, az liberálisabb az átlagnál. Aki a Zorbánbányával van elfogalva, az nyilván szocibb, pl. nálam.

Tóta egyébként maga is megválaszolta az általa feltett kérdést: "Az már igaz, hogy nem vált ez mániámmá. Nem ebből vezetek le mindent, nem tetováltatom a turult a seggemre, se máshova. Merthogy nem is mindent lehet ebből levezetni. Magyarnak lenni nem minden."

Akkor hadd legyen már joga "nemzetibbnek" tartani magukat azoknak, akiknek mégis ez a fontosabb. Legyen ez a hobbijuk, a gondolataiknak origója. Szerintem még mindig érdekesebb és izgalmasabb az ő gondolatviláguk, mint azoké, akik az üres "reform", a "modernitás", avagy a "tiszta ész" nevében lépnek fel. De erről majd legközelebb.

 

PS: Ja, és a kurvanyádat helyesen: kurv'anyádat. Petőfit idézni csak pontosan, helyesen, ha már magyarkodók ellen használod a Nemzeti Dal szerzőjét.
w

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr797137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.usdcambio.com.br 2017.11.10. 02:03:05

Hajbeültetés árak - Hajbeültetés Árak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.12. 12:09:36

én már minden kiírtam magamból nála... :)

ez a szépbeszéd meg álíltólag/ered. Pálóczi h. ádám leleménye

k|M 2007.06.12. 12:19:38

Két hete minden egyes post kommentjei wé közéleti tevékenységének elemzésébe csapnak át.

Uncsi.

bugris 2007.06.12. 12:25:24

Két naponta kell hoznia az új posztot. A Fidesz nem csinált Orbán nem mondott semmi érdekeset a napokban. Mi lehetett volna akkor a témája? OVB? Ugyan, ő az abcúg OV VB játszik.
Szerintem sem itt kellene adni a lovat alá, és helyére kerül végre, a Népszava vagy a 168 óra publicisztika rovatába.

nénike · http://mandiner.hu 2007.06.12. 12:28:21

Az a baj, hogy mindig az van felül, aki izgalmat vált ki.

Dr. Minorka 2007.06.12. 12:29:42

Tóta W. azért káros, mert a gondolkodás hiánya alpári stílussal párosulva lehetetlenné teszi az értelmes vitát. Ezért inkább ergét kritizálnám.
"Ez ugyanis - más nemzetekkel ellentétben - mindig is nyitott és toleráns volt, és mindenkit befogadott, aki itt akart életet építeni magának és családjának." Ezt magad sem gondolhatod komolyan! Mármint azt, hogy "MINDIG".
"Egyszerű logikai feladvány: akit egy nemzet sorskérdései, a történelmi múlt, a XX. század lezáratlan fejezetei érdekelnek, az bizony nemzetibb másoknál." Ugyan, ugyan! Vagyis, ha a jelen kérdései jobban érdekelnek, akkor én kevésbé vagyok nemzeti (általában kérdem, a konkrét magyar pártoktól, stb. függetlenül)?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.12. 12:29:51

bugris: a Népszava és a 168 Óra emlegetése szvsz igazságtalan/méltatlan.

Őrnagy Őrnagy 2007.06.12. 12:32:13

Én már megfogadtam, hogy nem kommentelek a blogjában, de mindig sikerül felhúznia.
Hihettelenül bunkó, lenéző, stb.
Szerintem teljesen felesleges a "jobbosoknak" ott kommentelni, kár az indexnek pénzt termelni. Nincs velük min vitatkozni.
Jó lenne, ha az index is behúzna jobbközépre, tényleg mehetne a Népszavához.

amok 2007.06.12. 12:32:34

Nem kéne vitatkozni vele sem itt, sem a fórumán. Hátha ő és a rajongók elunják magukat a nagy egyetértésben.

bugris 2007.06.12. 12:33:11

Turul, várjuk ki azért a végét. Persze, egyelőre igazad van, de az elmúlt években nem felfelé ívelt az a pálya.

bugris 2007.06.12. 12:42:36

De hogy én is inkább a poszttal foglalkozzam.

"akit a drogliberalizáció, a melegek házassága érdekel, az liberálisabb az átlagnál"

Vagy liberálisabb... vagy szeret tépni, vagy meleg. Hagyjuk már ezeket a sztereotipiákat is. Legalább itt ne tegyünk már egyenlőségjelet (na jó ez esetben inkább nem túl elegáns leegyszerűsítéseket).

Nomante _ 2007.06.12. 12:44:03

Már maga a szó, hogy "magyarkodás" egy undorító kreálmány, amit valami szoclib talált ki. Ezek mindig ezen sírnak, hogy ők ki vannak rekesztve, s őket nem tekintik a nemzet tagjának. Csodálkoznak ezen , hogyha valakit kinevetnek erős hazaszerete miatt, s magyarkodonak tekintik őket?

Dr. Minorka 2007.06.12. 12:49:06

A magyarkodás nem egyenlő az erős hazaszerettel. Az annak a karikatúrája.
"Szerintem teljesen felesleges a "jobbosoknak" ott kommentelni, "
"balosoknak" is:)

Őrnagy Őrnagy 2007.06.12. 12:50:25

Ismerek egy meleget, a Szittyakürtnek dolgozik, meg egy volt szmokert is, aki neonáci...nem lehet általánosítani, azt csak Tóta blogján szokás.

ergé 2007.06.12. 12:50:29

Minorka:

1000 év alatt hány nép gyermekei olvadtak be a magyar nemzetbe? kunok, jászok, besenyők, ittragadt tatárok, tótok, horvátok, szerbek, németek, zsidók stb.

Nem volt jellemző a totális elkülönülés, nem voltak pogromok, a különféle nemzetiséghez tartozó emberek nagyrészt békességben éltek a Szent Korona uralma alatt.

Különben is: a "magyar nép" eredetileg csak a nemesekre vonatkozott. A többiek: polgárok, jobbágyok nemzetiségtől függetlenül jól megfértek egymással.

Ha a "mindig"-et kritizálva a néhány hónapos nyilasterrorra gondolsz: ez a megbocsáthatatlan bű a XX. század magyr történelmének egyik végzetes kilengése volt.

Ennek a negatívuma azonban ne vetüljön ki az egész magyar történelemre.

Az én őseimet is befogadták a török háborúk után.

ergé 2007.06.12. 12:54:34

Bugris: "Hagyjuk már ezeket a sztereotipiákat is. Legalább itt ne tegyünk már egyenlőségjelet"

Féig ironikus, félig komoly volt a sztereotípiák alkalmazása. Tóta azzal sztereotipizál, hogy a magyar zászlósokat meg a "nemzeti" jelző vállalóit egy kalap alá veszi, és elmaradott, irracionális csökkentképességűeknek gondolja őket.

Ez ugyanaz, mint ha valaki azt állítja: aki liberális, az drogosbuzizsidó.

Dr. Minorka 2007.06.12. 13:03:35

Nem jó az érved, szerintem. Nem ezer évről kell beszélni, hanem a polgári Magyarországról. Kb. az 1800-as évek elejétől. Minden nép történetében ez fordulópont, a modern nemzeti érzés megszületése.
A mindiget kritizálva a magyar nacionalizmusra gondoltam (itt volt sok millió ember, akit nem befogadni kellett volna hanem elfogadni, hogy ő szlovákként akar itt élni, pl.), a numerus claususra, stb. Ennek egy részét másutt is megtalálod, egy másik része sajna hungaricum (megmagyarázni tudom, hogy miért történt, de akkor is tény). Sohasem az egész országot jelentette, de akkor is megtörtént.

Loga 2007.06.12. 13:05:41

"Ez ugyanis - más nemzetekkel ellentétben - mindig is nyitott és toleráns volt, és mindenkit befogadott, aki itt akart életet építeni magának és családjának."

"Ezek a régen élt emberek nem fröcsögtek, nem kérték számon másoktól, hogy ki a magyar, és ki a magyarabb. Dolgoztak, egzisztenciát teremtettek egy eleinte idegen országban. Formálták Magyarországot, Magyarország formálta őket, és a végén szervesen, önazonosan magyarrá lettek."

:)))))
szerencse, hogy nem olvastam fel hangosan, így nem szakadt rám a plafon.

ajánlom tanulmányozásra M.o. XX. sz.-i történelmének tárgykörében az egyszerűbben megérthető, 1990 utáni olvasmányokat, hátha.

Ardarich 2007.06.12. 13:15:28

Magyarkodás igenis létezik. A frusztrált lelkű, szerencsétlen emberek sajátja, akik igazából épphogy nem tudnak mit kezdeni a magyarságukkal, a nemzetük történelmi hagyományaival, adott esetben a kereszténységüket sem tudják magukban hova tenni. Mindenféle szánalmas módon erősíti az ilyen ember a gyönge identitástudatát. Éjjel-napal kokárdát hord, Nagymagyarországos matricát ragaszt a kocsijára, és még a kert budira is ki van nála tűzve az árpádsávos. Szüksége van arra is, hogy legyenek emberek, akikhez képest ő úgymond magyarabb, meg nemzetibb, és meg lehet őket vetni. Önmagáért nem olyan könnyű felvállalni a magyarságot, csak úgy.
Persze, hogy tolerálja őket az ember. Csak tragikomikusak. A kádári torz nemzetönértékelés bukásakor kicsapódott szerencsétlen salakanyag. Ha viszont már ők akarják eldönteni, ki a magyarabb, meg a nemzetibb,akkor vége a toleranciának. Akkor már az ember személyes köreit, identitását támadják. Akkor jön a tótai düh, hogy "foglalod a kurvanyádat, de nem a mi hazánkat".

ergé 2007.06.12. 13:16:43

Loga, mire gondolsz?

Van szerencsém ismerni családom egy részének hosszabb történetét. Svábföldről idegyütt kereskedők voltak, 200 év alatt szépen beilleszkedtek a társadalomba, egyik leszármazójuk pedig én vagyok, aki túlzott önérzet avagy frusztrációk nélkül büszkén vállalja azt, hogy magyar.

Ardarich 2007.06.12. 13:22:44

Ja, és a Zorbánbányával nem csak a "szocibb" emberek foglalkoznak, meg a Fittelina Kft-vel sem csak a "fideszesek", hanem azok az emberek, akiket dühít a lopás, sikkasztás, trükközés. Akár Orbán műveli, akár Gyurcsány, akár Vidróczky Márton.

Dr. Minorka 2007.06.12. 13:23:49

Ergé!
Itt több kategória van. Vannak a bevándorlók, vannak a velünk élő nemzetiségiek, és vannak a zsidók (akik aszmilálódtak, de aztán mégsem tartották őket magyarnak sokan).
Az is kérdés, hogy miről beszélünk: a népről, az uralkodó osztályról?
A kép nem olyan rózsás szerintem, ahogy te látod, de nem is üt el nagyon az átlagtól, durván 20 évet leszámítva.

ergé 2007.06.12. 13:25:44

Minorka: a magyar nacionalizmus kialakulása törvényszerű volt a 19. század elejétől - ugyanígy fejlődött a többi kelet-európai nép is, ez egy lépcső volt a történelmi változás (fejlődés?) útján.

Akkor persze megint előjöhet, hogy "megérdemeltük Trianont" vs "a világ mártírjai vagyunk" vita, mairől írtam.

Naív kérdés: nem lehetne továbblépni ezen? És mindenki elismerhetné, hogy aki zászlót húz fel a háza elé, az nem egy szerencsétlen elmebeteg. Ahogy az sem, aki rendszeresen spanglit szív (Az csak magával szúr ki)

Dr. Minorka 2007.06.12. 13:37:14

"Minorka: a magyar nacionalizmus kialakulása törvényszerű volt a 19. század elejétől - ugyanígy fejlődött a többi kelet-európai nép is, ez egy lépcső volt a történelmi változás (fejlődés?) útján."
Persze, és nem csak kelet-európai népek, hanem nyugat-európai, stb. Csak az nincs, hogy mi "mindig". Az sincs, hogy mi milyen rosszak vagyunk/voltunk, bezzeg mások...

ergé 2007.06.12. 13:41:14

OK, Minorka, elismerem, hogy rossz a "mindig" kifejezés. Azt azért fenntartanám, hogy nemzetiségi villongások, polgárháborúk nem voltak jellemzőek a Kárpát-medencére, nem úgy, mint sok más európai országban (mind a mai napig).

Ardarich, a liberális gondokodás legjava 2007.06.12. 13:41:59

Amennyiben mélyen tisztelt ardarich nekünk el kell fogadni a buzifesztivált, a drogtüntetést és az immár 300 napos holoünnepet, akkor nektek szarháziak lapos arccal kell tűrnetek mégha árpádsávos zokniban is van kedvünk flangálni a főtéren a turul alatt. Nincs tolerancia mondod. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy lassan nálunk sem lesz. Sértegess csak nyugodtan, míg ti fogytok, mi egyre többen leszünk. Aztán vége lesz arcátlan pofátlanságaitoknak. Ennyit értek csak el a nagy liberalizmusotokkal, lassan csak hányingerrel fordul felétek mindenki. Apropó. Ha ti eldönthetitek ki progresszív, modern és liberális, akkor mi eldönthetjük, hogy ki nemzeti, s ki nem. Szánalmas balfarok.

nénike · http://mandiner.hu 2007.06.12. 14:26:46

"...kár az indexnek pénzt termelni. Nincs velük min vitatkozni. Jó lenne, ha az index is behúzna jobbközépre..."

Ej, ej, Őrnagy Őrnagy, ki az az Index? :)

Őrnagy Őrnagy 2007.06.12. 15:14:13

Az index egy "fospumpa", amit bármikor eladhatnak, felvásorhatnak, lásd M H.

Ardarich 2007.06.12. 15:17:09

Kedves névrokon, te is a gepidák királya vagy?
"Amennyiben mélyen tisztelt ardarich nekünk el kell fogadni a buzifesztivált, a drogtüntetést és az immár 300 napos holoünnepet, akkor nektek szarháziak lapos arccal kell tűrnetek mégha árpádsávos zokniban is van kedvünk flangálni a főtéren a turul alatt. "
Talán a homokosok megtagadják tőled a jogot, hogy homokos legyél, ha akarsz? Talán a "drogosok" tiltják, hogy elszívj velük egy spanglit?
Velünk viszont naponta közlik, hogy nem vagyunk a nemzet részei, pajtás. Csak mert azt a nyamvadt X-et máshová húzzuk be egy papírfecnin. Nyilván ezen múlik, ugyebár. Olyan zoknit hordasz felőlem, meg akkora kokárdát, amekkorát akarsz. Nem dühít. Sajnálatot ébreszt.

hcrules 2007.06.12. 15:32:41

Azért a magyar tleg eléggé befogadó nemzet volt, különösen a környékhez képest. Szerintem elég mindenkinek megnézni a saját családfáját ;)
A magyarság elsősorban nem származás kérdése, hanem azé, hogy ki vállalja ezt a kultúrát, nyelvet, ki érzi magát a közösséghez tartozónak - lásd Petőfi, Klebelsberg, stb.
Nemtom hogy látjátok, de az én értelmezésemben nemzeti gondolkodású az, aki gondolkodik a nemzet sorskérdéseiről :P. Akinek nemzet megmaradása a legfontosabb cél - nem feltétlenül a nagyobb szabadság, jólét, stb. Ez is egy értékrendszer, de ha totaw ehhez akar tartozni, nem pont a legjobb úton jár...

Ja és Ardarich, Amerikában akkor nem normális meg szánalmas az emberek több, mint a fele, akinél éjjel-nappal kint van a csillagsávos??? És a románok, ahol még az út menti oszlop is nemzeti színű? Ejej, hát szabad így rátámadni a körülöttünk élő népekre?! :P Nehogy már Magyarországon megszóljanak valakit, ha büszke a nemzeti jelképeinkre!

bugris 2007.06.12. 15:39:32

"Velünk viszont naponta közlik, hogy nem vagyunk a nemzet részei, pajtás. Csak mert azt a nyamvadt X-et máshová húzzuk be egy papírfecnin."

Nem jutottunk egy kicsit tovább a kelleténél?

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.12. 15:46:36

"Velünk viszont naponta közlik, hogy nem vagyunk a nemzet részei, pajtás. Csak mert azt a nyamvadt X-et máshová húzzuk be egy papírfecnin."

Ne haragudjatok, de ez nettó hülyeség. Az agyamentekre nem kell figyelni, és nem kell igazat adni a balos hangadóknak sem, hogy bennünket kizárnak a nemzetből. Észre kellene venni, hogy ez a z örökös népmegosztási kísérlet azoknak van hasznára, akik a fost habosítják fölfele és mindenkinek káros, aki nem áll kezében turmixgéppel a bili mellett.

nénike · http://mandiner.hu 2007.06.12. 16:10:35

Őrnagy

Minden médium ilyen "fospumpa". Mi is. Azé lesz, aki több pénzt ad érte.

Ardarich 2007.06.12. 16:20:50

hcrules:Igen, Amerikában is szánalmas. Fiatal nemzet, túlkompenzál. Senki előtt meg nem hajtható zászló, csillagsávos boxeralsó...lassan mi is itt tartunk.
Szlovákiában is anno halálraröhögtem magam a minden óvodán folyton lengő nemzeti zászlón, mondom magamnak, látszik, hogy frissen kreált ország, nem tudják még, hogy a zászlót épp azzal tisztelik meg, ha csak kivételes alkalmakkor vonják fel, mint ereklyét.
Fél évre rá nálunk is jött a törvény, hogy bölcsődétől diliházig mindenütt lengjen éjjel-nappal.Magyar történelmi -és kultúrfölény befigyel...
Romániában is röhejesek voltak anno a Funar-féle trikolórkukák, nem? Röhögött is mindenki, hogy milyen egy buta vadnacionalista ez a Funar gyerek. Mert idehaza nincsenek ugyanilyen nevetséges butább nacionalisták, akik épp csak a valagukat nem törlik nemzetiszín vécépapírral, ugye.
Nem a hülyeséget kéne eltanulni a szomszédoktól. Arghezit, meg Eminescut kéne olvastatni a magyar diákkal, hogy ne szőröstalpúzzon tudatlanságból, nem pedig a kolozsvári háromszínű padok szellemiségét kell importálni.

hcrules 2007.06.12. 16:25:26

Ahogy érzed. Van ami túlzás (kukák, padok), szerintem ha egy állami intézményen ott a nemzeti lobogó, az nem az. Akkor szerinted melyik állam nem kompenzál túl? Tényleg nem nagyon értelek.

Őrnagy Őrnagy 2007.06.12. 16:25:51

Ez szomorú nénika. Pénz beszél, kutya ugat. Akkor meg lehetne venni a Hetihetest is, és pl Farkasházy Orbánt istenítené? Vagy Tótát? Orbán seggét is nyalná jó pénzért, úgy mint Gyurcsányét ingyé?
Ti mennyiért nyalnátok Szilvásy seggét pl?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.12. 16:34:11

Lássuk be, TótaW postja nem erről szól. Hanem arról, hogy őt nagyon idegesíti, hogy a Fidesz lenyúlta a "nemzeti" jelzőt. Korábban meg azért volt ideges, hogy a "polgári" jelzőt nyúlta le. És ha a Fidesz végre konstruktív politizálásba kezdene és "narancsszínkedvelő jogász-öregfiúk baráti körének" pozícionálná magát (megszólítván ezzel néhány ezer szavazót), akkor biztos lenne legalább egy mimózalelkű, aki felnyújtaná az ujját, hogy nem ér a nevem.

Ez itt a címkézés című olcsójáték-hülyegyerekeknek, ami a politikai propagandisták kézikönyvének talán már az első fejezetétől is szerepel. Érdekes módon azon senki nem háborodik fel, hogy X autómárka vásárlói kizárólag az igényes emberek közül kerülnek ki, legalábbis a reklám szerint. Ez ugyanolyan címkézés. És az se akasztja ki TótaW-t, hogy a Fidesz most éppen nemdemokrata Gyurcsány szerint - nyilván rábólogatna, hogy hát neki érvei vannak erről.

Először is Orbán elmebeteg, már hogy is lehetne demokrata.

A szomorú dolog nem ez. A szomorú dolog az, hogy TótaW fogta az aktuális ukázt ("visszaszerezni a "nemzeti" jelzőt") és írt belőle egy cikket. Nem rosszul csinálta technikailag, a forrásbekerítés például szépen lett mondva.

Ez akkor is csak politikai propaganda szövegkönyv szerint, droidoknak. Idáig süllyedt. Ez a szomorú.

nénike · http://mandiner.hu 2007.06.12. 16:36:50

A lap nem egyenlő a szerkesztőséggel. Biztos olvastad a Managger Magazin esetét. A Hírlap áthangolását sem viselte el a régi gárda.
A Heti Hetest nem, csak az RTL-t lehetne megvenni.
A szerkesztőségnek irányultsága van, a lapnak brand-je, címe, meg kiadási költségei, esetleg bevétele és főleg tulajdonosa.
És most nem kérem azt, hogy vizsgáld meg az Index tulajdonosi körét, mert... ehh

Ardarich 2007.06.12. 16:37:56

K M: Tojok a balos hangadókra. Egyszerűen napi tapasztalat. Ez van. Túlhiszterizálni valóban nem kell a dolgot, mint TWÁ, de elbagatellizálni, ahogyan itt ergé teszi, lüke dolog. A 2002-es kokárdamizéria óta a probléma állandóan jelen van. Maga ergé is pontosan ezt a szemléletmódot képviseli itt, csak olyan finoman, hogy észre sem veszi: "Egyszerű logikai feladvány: akit egy nemzet sorskérdései, a történelmi múlt, a XX. század lezáratlan fejezetei érdekelnek, az bizony nemzetibb másoknál.Ugyanígy: akit a drogliberalizáció, a melegek házassága érdekel, az liberálisabb az átlagnál. Aki a Zorbánbányával van elfogalva, az nyilván szocibb, pl. nálam."
És mi van, ha valakit ezek közül MINDEGYIK érdekel? Ergében már fel sem merül a lehetőség, hogy pl. akár a nemzet történelme, akár Orbán (vagy bárki más) disznóságai pártszemüveg nélkül is nézhető dolgok. Hogy a véleményt normális országban nem pártvezérektől veszik meg csomagban. Hogy a politikai szimpátia huszadrangú szempont kéne, hogy legyen olyan kérdésekre adott válaszkor, hogy ki tartozik a nemzethez.

Őrnagy Őrnagy 2007.06.12. 16:39:28

Ok, értem nem értettük meg egymást.
De elvileg az emberek is megvehetők, egyenként. Mindenkienk van egy ára, vagy nem?

Az index tulajdonosairól gőzöm nincs.

Ardarich, a liberális gondokodás legjava 2007.06.12. 16:41:39

Sajnos hasonlatod pontatlan, ballibsi szokás szerint csúsztatás. A homokosok valóban nem tagadják meg tőlem, hogy az legyek, ugyanakkor én sem sértődök halálra, ha kinyilvánítják rólam, hogy nem vagyok az. Nem írok béna postokat, hogy tessék engem melegnek tartani, hogy jön bárki ahhoz, hogy elvitassa tőlem másságom. Nem vagyok az és kész, letudtam, ennyi. Senki nem vitatja el tőled hazafiságodat, ha nem sértegeted hazádat és azokat, akiknek a legfontosabb e kis szeglet hagyományainak őrzése és tisztelete. Ez a másság tisztelete. Erről fröcsögtök éjjel-nappal, minden hullámhosszon. De ez nálad is csak egyirányú utca.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.12. 16:43:36

k|M 2007.06.12. 12:19:38:
"Két hete minden egyes post kommentjei wé közéleti tevékenységének elemzésébe csapnak át.
Uncsi."

Milyen igaz! Milyen igaz!
Miért is pazarolná az UFIblog erre a drága blogspace-t, amikor van erre tematikus blog.

tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com
Az igazi, az egyetlen.

Bocs, kibújt belőlem a reklámos. :-(

Őrnagy Őrnagy 2007.06.12. 16:43:53

Azt észrevettem, hogy a MH-nál takarítás volt: pl Tóta polihisztor úr és PKI haverja. Most van pár tök jó fiatal csaj, reggelente látom őket bemenni az épületbe.

Guild 2007.06.12. 16:52:36

Finnországban vidéken majd minden háznál van zászló. Akkor van felhúzva ha otthon van a család, innen tájékozódhatnak a szomszédok. Szerintem szép szokás.
Meg mintha Svájcban is szokás lenne zászlót kitenni.
Meg biztos még pár országban.

más:
Bal oldalon keverni szokás a "használás" és a "kisajátítás" vagy "lenyúlás" fogalmát. A Fidesz használ különböző nemzeti jelképeket és jelzőket, de nem sajátítja ki ezeket, vagyis nem gátol meg másokat azok alkalmazásában. Ehhez hasonlóan az SZDSZ a "liberális párt", de ettől még más párt is nevezheti (nevezhetné) magát liberálisnak.

megintmás:
Én senkit nem rekesztek ki a nemzetből, de azt az álláspontot vállalom, hogy aki pl. dec5-én nemmel szavazott az állampolgárságra, annak a nemzeti értékek nem túl fontosak, ezért nem igazán nevezhető nemzeti elkötelezettségűnek. A nemzet része ugyan, de az értékrendjében a nemzethez való tartozás elég hátul kullog.
Lehet úgy is valaki egy focicsapat tagja, hogy baromira nem érdekli az egész.

Dr. Minorka 2007.06.12. 16:58:35

"Én senkit nem rekesztek ki a nemzetből, de azt az álláspontot vállalom, hogy aki pl. dec5-én nemmel szavazott az állampolgárságra, annak a nemzeti értékek nem túl fontosak, ezért nem igazán nevezhető nemzeti elkötelezettségűnek."
Aham. Vagy mást gondol ez ügyben, nem azt tartja a legfontosabbnak (már a nemzethez való tartozás ügyében), stb.
Te éppen tizenegyest akartál rúgni, ő meg azt mondta, hogy nem ez a legjobb góllövési stratégia.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.12. 17:05:22

"Hogy a véleményt normális országban nem pártvezérektől veszik meg csomagban. Hogy a politikai szimpátia huszadrangú szempont kéne, hogy legyen olyan kérdésekre adott válaszkor, hogy ki tartozik a nemzethez."

Én ellentmondást érzek a két mondat között. Ugyanis ha ez így van, ahogy írod, akkor se jobbról "nemzetietlen" (ez egyébként nem tudom, elhangzott-e már), se balról "azzal basztatnak bennünket jobbról, hogy nemzetietlenek vagyunk" nem fontos és lényegtelen.

És egyébként tök lényegtelen is. Ez az egész itt meg a wé blogján kialakult vita Farkasházy Tivadar szellemi szintje. Azt a szintet meg üsse meg Ő.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.12. 17:07:16

W jokat is ir.
sot, igazabol azt ir a blogjaba amit akar. az ove. elvileg, ha nem tetszik, nem mesz oda, nem olvasod el.

az mas kerdes, hogy az index jelentos toket kovacsol belole. az ertheto nyelven beszolo megmondoemberbol. a velemenyformalobol. ezert van kulon flekk az utosebb szosszenetekbol a fooldalon. meg permanens link is.

erdemes megnezni Arpad temait, es a kommentek szamat. az ufos-nacis dolgok komment szinten nagyon elmaradnak az aktualpolitikatol. meg a kozelettol. azt nehezen hiszem el, hogy Arpad onszorgalombol blogolna ott. mikeppen nem hobbi a komment.kom se. ez a media egy uj formaja. webketto, mi?

Egyebirant Arpad beszol ide is, oda is. Hogy o most inkabb ballib, az az o baja. nem azert ir oda, hogy a kommentelok meggyozzek az ellenkezojerol. azert ir, mert fizetest kap.
es neha egy-egy limitalt kepessegu "jobbert" jol leugat, ha hulyeseggel nyomul. persze igazi HC balos nem nagyon jar arra. sot, nem is tudom, milyen a tarsolylemezes-nemezsipkas balos megfeleloje.

sok kommentelo szerintem ott ugy erzi, hogy o mostan Wvel beszelget. amolyan szimultan modon. ettol nekik jo. a ballib/szoci fanok jol erzik magukat, mert az online media jeles tagjaval egyutt szapulhatjak a fideszt. egesz feludules egy bolgaruras session utan.

ha valakinek az hianyzik, miert nem egyenletesen csap jobbra/balra, akkor az csalodni fog. az ilyen jellegu ujsagiras nem utemezheto.

ami nekem kerdeses, hogy a trivialis dolgokat mindig eszrevevo emberunk vajh miert nem csap le a szamlabuvesz Kokara? helyette ez a kirohanas a semmi ellen? mert nem a liberalisok ellen rohan? azert csak tobb a liberalizmus annal hogy lehet fuvezni, meg a melegek osszehazasodhatnak.

egyebkent az elejen naponta volt post. aztan hetvegen mar nem. aztan meg 2-3 naponta van mozgas. nyilvan ha most is egymas pocsen ugralna a jobb/bal, latvanyosan, akkor jobban porogne a better magyarland is.

a nemzeti oldal szerintem nonszensz. arra buszkenek lenni, amiert effektive te semmit nem tettel, csak makod volt hogy nem vietnamba szulettel... en is magyar vagyok, ha minden igaz, meg 1-2 pikoliter kek verem is van, az 1700as evekbol. viszont nincs otthon magyar zaszlom kituzve. sot, tiszta szivembol undorodom egy-ket autentikus magyar dologtol. kozmikus magassagbol szarok arra, hogy magyar-magyar-e az aki az orszagot vezeti, ha jol csinalja. nemzeti oldal? liberalisok? uj tobbseg? hanyok mar a sok cimketol. ez egy gazos mediahype, semmi mas.

k|M 2007.06.12. 17:07:52

"Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2007.06.12. 16:43:36
k|M 2007.06.12. 12:19:38:
"Két hete minden egyes post kommentjei wé közéleti tevékenységének elemzésébe csapnak át.
Uncsi."

Milyen igaz! Milyen igaz!
Miért is pazarolná az UFIblog erre a drága blogspace-t, amikor van erre tematikus blog.

tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com
Az igazi, az egyetlen.

Bocs, kibújt belőlem a reklámos. :-("

Nekem nem gond, de w-ről szóló vitát kurvára unom. Nagyon jólsikerült postokat zilált szét az elmúlt hetekben a személyéről szóló társalgás, és közben a postok tartalma meg elsikkadt.

dejavubazz 2007.06.12. 17:09:37

Őrnagy Őrnagy,

R. Szekelyt muvesznot se feledd :)

-------------

Az Arpadot szerintem is tullihegitek. Valaha jo tollu volt, mara csupan szoszerkezetekben eros. Kesz, ennyi.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.12. 17:10:34

Doomhammer: a Tirpákbokrétás-szakblognak elvitathatatlan érdemei vannak a kérdés mélyelemzésében, nem is érdemes felvennünk vele a versenyt. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.12. 17:12:42

Őrnagy Őrnagy: a pár tök jó fiatal csaj bizonyos szempontból :) nyilván örömteli fejlemény, sajnos azonban nem feltétlenül eredményez jó újságot.

dejavubazz 2007.06.12. 17:13:52

denever 2007.06.12. 17:07:16

"sot, nem is tudom, milyen a tarsolylemezes-nemezsipkas balos megfeleloje."

Szerintem VOR-zakos, munkasorzubbonyos.

k|M 2007.06.12. 17:22:28

"dejavubazz 2007.06.12. 17:13:52

Szerintem VOR-zakos, munkasorzubbonyos."

És dobtár-makett figyel a hóna alatt.

Naumov 2007.06.12. 17:32:21

Tótawé mesterrel volt szerencsém anno 1999 vége körül egy ideig egy cégnél dolgozni holmi szoftvermagyarítások kapcsán. Akkoriban még relatíve normális volt, igaz akkoriban még nem volt wé, meg az Indexet is csak akkoriban futtatták felfelé az Internettótól elhajtott Nyírőék. Nagy kár hogy rögtönzött kutatásaim szerint ma már jellemzően csak az a réteg veszi komolyan, akik egy másféléves esti Z kategóriás gyorstalpaló tanfolyam elvégzését követően a magasan kvalifikált értelmiséghez sorolják magukat (i.e. elvégeztem az IBS-t és tudom mi a különbség az infláció meg a keresleti görbe között, így most már autentikus vagyok gazdaságpolitikai kérdésekben), és még mindig hóttkomolyan gondolják, hogy az Index egy pártok felett álló, független hírportál (i.e. a szimmetria kedvéért 2002 óta minden negyedik orbánozás után egyet medgyessyznek vagy gyurcsányoznak is), a szerzői meg akkora ellenállók mint Hofi Géza meg Hanti Vilmos együttvéve (i.e. nem csak hogy jól beszólnak a politikusoknak hanem még azt is le merik írni nagy nyilvánosság előtt hogy fasz meg pina).
Szal wé mester, ha erre jársz, azé' ennél több is lenne benned, igazán összeszedhetnéd magad egy kicsit. Bár ha az volt az életcélod hogy a fentiekben jellemzett fazonok másolgassák be a posztjaidat mindenféle fórumokra, szóljanak bár azok bármiről, mondván hogy na ezekben aztán tényleg minden benne van amit a világról frankón tudni kell, akkor már nem nagyon kell strapálnod magad..

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.06.12. 18:04:55

Magyar, az lehet bárki. De számomra más emberi tulajdonsággal nehezen kompenzálható minőségbeli különbséget jelent, ha valaki mélyen át tudja érezni és őszintén meg tudja élni magyarságát. Az ilyen embereket hívom én nemzetinek.

Nem nemzeti az, aki számára az egyetlen reakció mások magyar érzelmének kinyilvánításkor a zsigeri elutasítás és a rosszindulattal átfűtött, álnaivitással átszőtt irigység.

Nem nemzeti az, aki szavazatával közösséget vállal azzal a politikai formációval, amely lerománozza az erdélyi magyarokat, vagy utolsó szaros kis politikai érdekből, undorítóan hamis anyagi riogatással az elszakított magyarok megtagadására szólít.

Nem nemzeti az, aki képtelen rájönni magától, hogyan foghatja ki a szelet a kokárdakitűzős akcióból.

Nem nemzeti az, aki képtelen megérteni és lenézi mindazokat, akik vélt és valós sérelmeik miatt demonstratívan kiállnak magyarságuk mellett.

Nem nemzeti az, akinek magyarsága csak és kizárólag akkor fontos, ha azt mások által kétségbevonva érzi.

Nem nemzeti az, akinek nem fordul fel a gyomra a "magyarkodás" kifejezés hallatán.

fifi 2007.06.12. 18:14:43

Tóta úr mindig azt dörgöli a jobboldal orra alá, hogy komunikációképtelen. Nos én láttam W urat egy vitánál az első nekiszegezett kérdés után (ami egy írásában közöltekett fírtatta) megbántott szűzlányként kiszaladni a teremből. Csajk annyit mondok: aki szajhának áll ne sírjon ha izélgetik.
Próbáltam finom lenni.

bugris 2007.06.12. 19:11:31

Érdekesen csúsztat most az Index is. Számlaügyben legfrisebb írásuk szerint Már nem a hvg-nek, hanem a Nemzetnek szivárogtatott az MDF. Amellett, jelenleg mennyire abszurd az ötlet, nem tudom, azt miért nem képesek leírni, ha a hvg vetődik árnyékra?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.12. 19:25:24

bugris: ez érdekes, úgy emlékszem, a mostani Index-cikkben is HVG Online volt eredetileg.

bugris 2007.06.12. 19:34:53

Akkor viszont még érdekesebb az eset!
Ez volt az a bizonyos hvg írás, egyébként:
hvg.hu/itthon/20070608_koka_afa_david.aspx

bugris 2007.06.12. 19:39:58

És idézet az MNO első Kókát megemlítő híréből híréből: "A hvg.hu péntek este azt írta: MDF-hez közeli körök egyértelművé tették, hogy Kóka János volt az a miniszter, aki áfa nélkül fizetett egy étteremben."
(www.mno.hu/index.mno?cikk=415134&rvt=2&s_text=sz%E1mla+k%F3ka&s_texttype=4)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.06.12. 19:43:29

Ergé! Nem olvastam végig a kommenteket, Tóta w. ről most nincs kedvem vitázni, de egyetlen dologban mégis hadd álljak mellé, mitöbb, hadd horgadjon fel a bennem lakó nemzeti konzervatív.

Az én felmenőim dunántúli katolikus parasztok. A császár-királytól Horthy nemzeti hadseregén és a második világháborún át 56-ig mindenhol harcoltak, volt, aki haza sem jött. Aztán kifosztották, internálták, osztályellenségé tették őket a komcsik. Aztán parasztként, vagy kitörni akaró értelmiségi létből szakmunkássá visszataszítva mégis egyetemet végzett értelmiségit faragtak a szüleimből.

Eztek után igenis szar érzés, nem kicsit, hogy valahányszor leírok valami kényes "magyar" témát érintő gondolatot, annyiszor írják meg nekem, sokszor nem egy, nem kettő ember, hogy te rohadt mocskos kaftános zsidó geci, takarodjál el innen a MI ORSZÁGUNKBÓL haza Izraelbe, vagy különben MI MAGYAROK megtanítunk kesztyűbe dudálni.

Én tudom, hogy az újságíró-szakmával jár ez. Tudom, hogy ez egy erőtlen kisebbség, tudom, hogy sem nekem, sem másoknak nem kell és nem is szabad félnem. Meg azt is, hogy a magyarkodás hülyeséggel nem feltétlenül párosul. Ezekkel mind tisztában vagyok.

De ha már a frusztráció szóba került, egyrészt frusztráló érzés, bármennyire türtőztetem magam. Másrészt az ilyen megnyilvánulások bennem nem erősítik azt a képet, hogy tiszteljem ezeket az embereket, mert ők ebben mások.

bugris 2007.06.12. 19:53:45

Érdekes, hogy az első három indexes tudósításban is a hvg volt még a forrás?
index.hu/politika/belfold/ibolya0608/
index.hu/politika/belfold/afa0610/
index.hu/politika/belfold/manager7668/
Most akkor miért is jó nekik ezt megváltoztatni?

kvadratik 2007.06.12. 20:06:26

smalladam, az a baj, hogy pont az szörnyülködik ezen, aki felváltva hülyézi a jobbosokat és a keresztényeket. ez amúgy elég sokszor megfigyelhető, hogy éppen az háborog a legjobban az ilyen megbélyegzéseken, aki amúgy napi gyakorisággal műveli ugyanezt másokkal szemben.
azt pedig elhiheted, hogy akikről írtál, azokra az emberek zöme ugyanolyan undorral tekint, mint te.

nénike · http://mandiner.hu 2007.06.12. 20:35:03

Őrnagy Őrnagy

És azzal a gondolattal már eljátszottál-é, hogy az a rohadék média mágnás mondjuk nem ugat bele a szerkesztőség munkájába, mert csak az érdekli, hogy egyre többen olvassák, veszik a "termékét" vagy egyre kevesebben?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.12. 20:36:01

TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.06.12. 17:10:34:
"Doomhammer: a Tirpákbokrétás-szakblognak elvitathatatlan érdemei vannak a kérdés mélyelemzésében, nem is érdemes felvennünk vele a versenyt. :)"

Azért meg lehet próbálni.
Ha valakinek kedve van médiaparódiát írni a tirpákblogra, különös tekintettel Wére, jelentkezzen bátran.
pixi2@freemail.hu
Jelszó: mindegy miről, csak vicces legyen. Lehet csapni balra, jobbra csak kacagjanak az olvasók.
Ja, és ez egy hobbyprojekt a tévedések elkerülése végett.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 10:15:57

Szerintem ez a cikk nem más mint a

HIRES, KISSÉ ÖREGEDŐ VADNYUGATI COWBOY ESETE

tehát sokan szeretnék az öregedő cowboyt lelőni, mert azt gondolják, akkor rájuk száll az ő dicsősége és tettei. Ezért minden zöldfülű neki eseik pisztolypárbajra és persze szépen lepuffantódnak. Mert a cowboy azért élet meg ilyen szép kort, mert annyit mindig tud változtatni a módszerén, ami éppen elég.

Guild 2007.06.13. 12:38:00

Minorka:
Nem akarok belemenni dec5 érveinek elemzésébe, de szerintem maroknyian lehetnek azok, akik azért szavaztak nemmel vagy maradtak otthon, mert úgy gondolták ezzel tesznek jót a határon túli magyarokkal. Inkább arról volt szó, hogy az anyagi vagy pártpolitikai szempontok fontosabbak voltak a nemzetnél.

Citrom 2007.06.13. 15:06:49

Előre is bocs. a betolakodásért és talán a hangnemért is.

Na tessék! Megint belevesztek a részletekbe.

El kellene végre dönteni, rendelkeztek azzal az információ mennyiséggel, ami alapján ezt a népnemzeti dóógot definiálni, a definíciót magyarázni lehet?
Ha igen, akkor ennyi okos ember miért nem teszi meg?

Nem sorolom magam az okos emberek közé, de úgy látom, ha valaki olyan munkakörben dolgozik, ahova percenként érkezik információ és azok alapján folyamatosan döntenie is kell, annak a képességei (a rendszer minden pillanatban áttekinteni tudása miatt) meglennének ehhez.

Miért? Mit hiányolok?
1.) Nem esik szó az internacionalizmusról és azokról, akiket ennek szellemében neveltek és e neveltetés bizony részben a következő generációnak átadásra került.
2.) Nem esik szó az ipari forradalmat követő társadalmi újraszerveződésről, benne a mainak nagyvonalakban megfelelő politikai erővonalakról, melyek szintén meghatároztak egyféle kultúrálódást.
3.) Nem esik szó mindazokról a tapasztalatokról melyek a két társadalmi rend állampolgárainak gondokozását, értékítéletét meghatározza.
4.) Senki nem mondja ki, hogy ezek alapvető érdekellentéteket feltételeznének, ami hazánk politikai színterén, ahogy van úgy hamis. A közeli fél rendszerváltás a toldott-foldott (ideiglenes) alkotmány szintén nehezíti a fejek rendbetételét.
Miért nem tanítják nálunk az alkotmányt a középiskolákban, miért csak az állampolgárságért ácsingózóknak kötelező megtanulni? (persze előbb tényleg rendbe kellene tenni.)
Na kezdek elmenni a témától.
Szóval, mostanság ezek itt nálunk sűrítetten jelentkeznek.

Igen, lehet értetlenkedni, de az, aki tudja mi fán terem a hazafiság és a nacionalizmus, aki tudja, mi jellemzi a kommunikációjában identitás keresésében a jobboldalt, ugyanakkor látja a történéseket azok –már megbocsássatok- nem ezen a kérdésen akadnak fel. Mindenesetre tájékoztathatná szegény zászlóval takarózó felheccelt eszközöket, hogy tudatosulhasson bennük kik is ők, és akiket támogatnak érdemesek e rá?
Mert az szerintem is kétségtelen, a hétköznapi ember szintjén létezik és él a jobboldal (de mondhatnám a balt is), de politikusi szinten csak gyenge színészi teljesítményeket látunk, sok-sok alkalmazott pszichológiai eszközzel.

Jó! Látom bőven van ennek itt személyi aktualitása is, mégis azt kell mondjam ez a téma több kell legyen holmi személyeskedésnél.

Magában rejti napjaink jobboldaliság kérdéskörének gondjait, és az itteni terítés szerint (metafora) állam bácsink öltönyén lévő szöszökkel foglalkozik, miközben leszarjátok, vagy legalábbis nem akarjátok látni a méret és fazonproblémákat.

Nem csak itt, más helyütt is meghaltok a részletekben.


Jajj de hosszú lett.

ergé 2007.06.13. 15:21:38

"az itteni terítés szerint (metafora) állam bácsink öltönyén lévő szöszökkel foglalkozik, miközben leszarjátok, vagy legalábbis nem akarjátok látni a méret és fazonproblémákat. Nem csak itt, más helyütt is meghaltok a részletekben."

Van benne igazság. Köszi a kritikát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.28. 13:19:32

"az ezredforduló utáni első években Tóta publicisztikái revelációként hatottak rám"

szóval nincs ideológiád?


"egyszeri jurátusra, kezdő firkászra"
magyar nemzet? magyar narancs? 168 óra? élet és irodalom? netán népszabadság?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.28. 13:25:49

"A magyarkodók elleni kirohanások"
"Ők is egy réteget alkotnak a nemzet ruháján. Nem, nem kell őket lecserélni."

ismét gratulálok, egy kicsit megen kilóg a lóláb.

Tehetetlen Dodó 2009.07.28. 14:22:01

Már Tóta sem a régi.
Az egész cikkében egyetlen keresztényellenes kirohanás sem volt.

nemhívő 2009.09.04. 19:52:51

Magyarnak lenni nem érdem, hanem "állapot"..

Én 185 cm és 95 kiló vagyok..Nem szégyellem, de "büszke" sem vagyok rá..

Utálnám magam, ha CSAK erre tudnék "büszke" lenni..
süti beállítások módosítása