Megerősítették a  Benes-dekrétumokat
2007. szeptember 20. írta: Ács Ferenc

Megerősítették a Benes-dekrétumokat

Itt az amúgy is roppant eredményes gyurcsányi külpolitika újabb sikere. A nürnbergi törvényekkel rokonítható Benes-dekrétumokat lényegében újratöltötték 62 évvel a világháború után, az Európai Unió egyik új tagállamában, 160 kilométerre Budapesttől.  "Európa segíts!" - mondta volt egyszer Göncz Árpád. Mondja-e most valaki? Egyáltalán mond-e és tesz-e valaki bármit is, vagy most már nyugodjunk bele a felmosórongy státuszba?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54171680

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindnyájunknak el kell menni... 2007.09.22. 00:03:52

Magyar, szlovák, két jó barát - ELHALASZTVA!Magyar-szlovák, két jó barát? Sajnos, úgy néz ki, hogy nem. Még nem, legalábbis... A Szlovák Parlament a minap erősítette meg a Benes-dekrétumokat. Idézet a magyar wikipédia ide vonatkozó szócikkéből:A 33. elnök…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót.harcos 2007.09.20. 18:34:45

A röhej az, hogy ha Magyarország felveti a Benes-dekrétumok kérdését, akkor mi számítunk feketeseggűnek, "békebontónak", nacionalistának. Itt nagyon kemény status quo-erők munkálkodnak európai szinten, és sajnos ebből a szempontból teljesen széllel szemben pisálunk (az osztrákok és a bajorok szoktak még néha bepróbálkozni a cseheknél a témában). Gyurcsány persze ettől még együtt vigyorog Ficóval, és szlovák belügynek minősíti a Malina Hedvig körüli kavarást. Amiről egyre nyilvánvalóbb, hogy titkosszolgálati akciókat felvonultató koncepciós eljárás a magyar közösség megfélemlítése érdekében, amolyan szlovák Pócspetri.

pb · http://vanidonk.blogspot.com 2007.09.20. 18:53:04

sok mindenben igen benak a szocik, de azert ezt ajanlanam olvasasra:
index.hu/politika/belfold/rakszoc09/

2007.09.20. 19:25:21

Milyen barátságosak ezek a szlovákok!
Na, nem baj...

Zombi 2007.09.20. 20:53:51

Nyilvánvalóan azért olyan nagy ebben az egyetértés, mert ha nincs egység a magyarokkal szemben, ha van egy kis rés a pajzson, akkor azon át lerohanjuk őket (szellemileg), jövünk Trianonnal meg társaival, területi revíziós törekvésekig jutunk, márpedig az azt jelentené hogy Szlovákia mint ország szűnne meg. Ennek tudatában én nem is vártam mást. A félelem vezérli a dolgok menetét, csakhogy félelemben ugye nincs demokrácia, és ettől szenved az az ország (Románia is). Én csak akkor vettem volna be őket az Unióba ha leszámolnak az örökös reszketéssel és garantálják a kisebbségek jogait harc nélkül. Cserébe mondjuk a hazai irredenta mozgalmakat és gondolkodásmódot lenyomhatnánk mint a bélyeget. Igen fasza lenne, ha regionális együttműködés lenne. Már lassan 20 éve lehetne, de senki se akarja. Na ezért szar hely a Kárpát-medence és környéke. Mert olyen népek lakják mint mi meg a szomszédaink.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.20. 20:54:36

pb:
Igen, ez érdekes eset. Nem tiszta, hogy Szekeres egyéni akciója volt-e, vagy Gyurcsány jóváhagyásával akadályozta meg a Smer felvételét és nem írta alá a rakétapajzs-ellenes kiáltványt. Mindenesetre meglepően karakán és rokonszenves lépések.

kappel 2007.09.20. 21:01:02

döbbenet.
az egész parlament megszavazta az MKP-t kivéve(jó, egy szlovák humanista tartózkodott), hol élünk?
eszméletlen szemellenzős bandával van dolgunk.
északi szomszédunknál a magyar kisebbség módszeres, politikai egyetértésen nyugvó ellehetetlenítése zajlik. mondhatnánk "ködbe burkolózott a felvidéki táj".277m, malina-ügy, kulturális tám., iskolák tám. csökkentése, folyamatos hecckampány, most meg benes.mindez súlyosbítva göncz kingával. reménytelen.
egy nemzetpolitikában is überfasz kormány esetén bármit megtehetnek az ottani magyarságal.
az okokat, az indokokat kérném szlovák részről!
nyelvhasználat tilalma, közmunka, deportálás, földelvétel, egyetemekről kitiltás, halálbüntetés,állampolgárság megvonása.és még mindig hatályos. sőt megerősítik.
mélyen vagyunk határon túl is.
a németek reakciójára kiváncsi leszek.

pb · http://vanidonk.blogspot.com 2007.09.20. 21:07:34

turul: az eur. szocik kozott a magyar szocik mar tobbszor ekeztek a smer-t.
index.hu/politika/kulfold/smer45464/
viszont malina-ugyben...

kappel 2007.09.20. 21:26:22

zombi:
igazad van, valóban nehéz lesz valaha is őszintén együttműködni ha a félelem igazgat.
ua. nem tennék egyenlőségjelet mi, meg a szomszédaink(ki-ki válogasson kedvére) között a kárpát-medence szarsága vonatkozásában. nem minősíteném szélsőséges követelésnek a délfelvidéki, székelyföldi stb autonómiát. tömbmagyarságról van szó.
ráadásul nálunk ki trianonozik komolyan: van a hvim, emi, mittomén, marginálisak, hangosak, ennyi. ja, és van az autómatricás trianonosok csoportja.
a dunától északra meg mi van? felsorakozik az egész parlament. tegyünk különbséget.

Nagykevély 2007.09.20. 21:31:22

Ahogy a zsidók és az arabok se fognak soha megbékélni egymással, úgy mi se fogunk soha a kisantattal és viszont. A magam részéről nem is igényelem. Eltűröm ezt a helyzetet mert mást nem tehetek, de öszintén örülök, ha pl. bármely sporteseményen valamelyiket megszívatják. a 2006-os argentin-jugó 6-1 után 3 napig vigyorogtam.

Szárnyas 2007.09.20. 21:32:41

Ez egy bonyolúlt ügy, a keménykedésnek és a puhaságnak is meglehetnek a maguk jó vagy rossz következményei. Amellett, hogy nagyon ciki a Benes-dekrétumok megerősítése, de az is lehet, hogy az MSZP Smer-elleni akcióinak következménye.
Fene tudja...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.20. 21:35:55

Nagykevély:
Ismerős az érzés, de valahogy mindenképpen túl kell lépnünk rajta. Újra kell gondolnunk a viszonyunkat a határontúli magyarsághoz, a szomszédos államokhoz. Nekem fixa ideám, hogy a trianonos szomorkodás helyett inkább azt kell végiggondolnunk, mekkora politikai-gazdasági lehetőség rejlik abban, hogy százezrek-milliók élnek a szomszédos országokban, akik mindkét nyelvet beszélik, mindkét hazát sajátukénak érzik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.20. 21:42:08

Szárnyas:
Dehogy, a kettőnek semmi köze egymáshoz. A Benes-dekrétumok mellett a csehek és a szlovákok akkor is kitartottak, amikor a nálunk sokkal nagyobb európai súllyal bíró németektől érték őket emiatt támadások. Botrány, hogy az EU-t meg mennyire nem érdekli mindez. Ha mi nem állunk ki határozottan az ott élő magyarokért, akkor más sem fog. :(

Nagykevély 2007.09.20. 22:04:43

Turul,
Szerintem meg érzéseknek, beidegződéseknek elég nehéz parancsolni. Egyszerűen jobbnak és erősebbnek és okosabbnak kell lenni náluk. Csak sajnos nem arrafelé haladunk.
Az viszont nagyon érdekes, hogy a NATO ide, EU oda ilyen kőkemény soviniszta kormány alakulhatott egy európai ország (Ausztriára gondolok...) szomszédságában, és mintha ez nem okozna olyan általános európai riadalmat mint Haider, akinek egyetlen bűne az volt, hogy kimondott józanul pár oylan dolgot is, amit Stefi meg Pepi csak jópár Radler után mert...

dowNLoad 2007.09.20. 22:09:16

Köszönjük EU, köszönjük gönckinga. Medgyessy idején (EU csatlakozás) ki is volt a fantasztikusan tehetséges külügyminiszter? mert a nevére nem emlékszem, volt valaki? (román diplomatákat a magyar külügybe, mert sokkal jobbak, csak meg kell fizetni őket, nehogy elhajlás legyen, haha)

Szárnyas 2007.09.20. 22:52:36

Turul: én nem ezt állítottam, hiszen ha te nem vagy magadért, ki van érted?! csak azt mondom, hogy a magyar külpolitikának világos koncepcióval kellene rendelkeznie a Benes-dekrétumok kezelésével kapcsolatosan és folyamatosan verni kell a tamtamot. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy ezek következtében még jobban be fognak merevedni a csehek és a szlovákok. Valószínűleg az lenne a jó, ha egy, a demokráciára érzékenyebb cseh/szlovák vezetéssel lehetne hatást elérni.

Bozót.harcos 2007.09.20. 23:09:18

Igen, Szekeres húzása tényleg érdekes és hasznos, egyetértek. Még akkor is, ha tudjuk, hogy ez a nemzetközi pártszövetségesdi azért nem annyira komoly műfaj. (Meg engem is érdekelne, hogy vajon Fletónak keresztbe szervezett-e a mi jó Imrénk, Nabucco-ügyben már megtette). Ficoék seggét nyilván szúrja a tudat, hogy nem tudják nemzetközi legitimációjukat kicsit bélelni.

Ugyanakkor retorziók sem érik a szlovákokat egészen addig, amíg valami igazán durva nem történik (mondjuk pogromok, vagy hasonlók). Ez következik a nemzeti kisebbségekhez való viszonyulás európai logikájából. E mélyen morális hozzáállás lényege: csak kuss legyen. Aki e téren a legcsekélyebb mértékben is a status quo revideálását tűzi ki célul (hangsúlyozottan nem a határok revíziójára gondolok, hanem pl. a közösségi jogok pártolására), azon könnyen elcsámcsog a nyugati sajtó és csak úgy ingatják rosszallóan a fejüket az okosabbnál okosabb és annál csak kicsit álszentebb diplomaták. Magyarország sajnos ebbe a kategóriába tartozik. Az utódállamok finoman hangszerelt kisléptékű szopatás-sorozatai (Malina Hedvig, benesezés, Babes-Bolyai táblaháború, az rmdsz bukaresti szopatása a kisebbségi törvény elgáncsolásával, egyházi és közösségi ingatlanok restitúciójának gáncsolása, stb.) mind-mind a jelenlegi status quo megerősítésének irányába hatnak, s mint ilyenek, nem váltanak ki különösebb nyugati reakciót. Ellenben pusztán azáltal, hogy Magyarország napirenden tartja a határon túli magyarok kérdéskörét feketeseggűvé válik még akkor is, ha követelései teljességgel legitimek és a képzeletbeli "nacionalizmusméteren" teljességgel összehasonlíthatatlanok a gusztustalan szlovák és román húzásokkal - egyszerűen sajnos azért, mert ezek a követelések a status quo ellen hatnak.

Senki ne vegye politikai javaslatomnak, de a helyzet nagyjából az, hogy csak ott vannak nemzetközileg kikényszerített közösségi jogok, ahol a közösség bevállal némi áldozatot, és elkezd robbantgatni. Ez ténykérdés. Meg az is, hogy a magyarság nem ilyen. Úgyhogy minden marad a régiben. Amíg meg Magyarország nem áll talpra (most ezt tekintélyét és gazdasági pozícióját értem), addig pláne.

Bozót.harcos 2007.09.20. 23:11:52

"Valószínűleg az lenne a jó, ha egy, a demokráciára érzékenyebb cseh/szlovák vezetéssel lehetne hatást elérni."

Jaj, Szárnyas. Ez fájt.

Szmöre 2007.09.20. 23:31:16

A fent már linkben idézett MSZP-állásfoglalás szerintem rendben van. Az már más kérdés, hogy az ügy mennyire következménye az eddigi "még-a-kisantanttal-is-szövetkezünk-a-fasizmus-ellen" típusú hozzáállásuknak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.20. 23:38:26

Szárnyas:
Fájdalom, ezt a szlovák Parlamentben a magyarokon kívül _mindenki_ megszavazta. Azok a pártok is, akik lehúztak 2 ciklust az MKP-val egy kormányban. Abszurd helyzet, de Romániában ugyanez van: a magyarok lehetnek kormányon, de a kisebbségi jogok bővítését/érvényesítését saját koalíciós partnereik az ellenzékkel a legnagyobb egyetértésben akadályozzák meg.

Szárnyas 2007.09.20. 23:40:24

Ha robbantgatni akartok al-Kaida, Hamasz vagy IRA módjára, akkor elment a józan eszetek.
Mint ahogyan a qurva nagy feleháborodásotok és a bomba mellett milyen értelmes alternatívával tudtok előállni. Mert butaságokat beszéltek...

Szárnyas 2007.09.20. 23:41:31

Turulnak: oks, de ebből mi következik?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.20. 23:44:36

Mi következne? Az, hogy ez egyszerűen nem működik: "Valószínűleg az lenne a jó, ha egy, a demokráciára érzékenyebb cseh/szlovák vezetéssel lehetne hatást elérni."

Sajnos a példák tényleg azt mutatják, hogy erőszakkal lehet leginkább kisebbségi jogokat kiharcolni. :(

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.20. 23:52:08

izé... hogy ennyire akutális lesz az októberi Reakció könyvrovata..!
:-)

amúgy, ha a magyar hallgatás cikimérőjének kiakadása x, akkor a németeké, osztrákoké x a négyzeten...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.20. 23:57:06

ps.
aki olvasni akar - nagyobb terjedelmekben - a témáról:
Vadkerty Katalin (1928-) :
A kitelepítéstől a reszlovakizációig
Trilógia a csehszlovákiai magyarság 1945-1948 közötti történetéről
Pozsony,Kalligram,2007

Szárnyas 2007.09.21. 00:31:14

Én meg azt mondom, hogy egyetlen szlováknak vagy magyarnak sem érdemes meghalnia a Benes-dekrétum visszavonásért, vagy akár az erdélyi autonómiáért. Merthogy nem vagyunk állatok, azonkívül a második világháború utáni Európában, ennyi millió halott után, a konfliktusainkat tárgyalásos vagy békés úton kell rendeznünk.

Zombi 2007.09.21. 00:43:10

A "nem baj" (bevágtam a durcit) valamint a "magam részéről nem is igénylem" szerzőinek: szomorú! Azt nem értem mire fel a csodálkozás, hogy itt tartunk (gazdaságilag). Itt tartunk, mert ennek a szemléletnek ez az eredménye. A szlovákok is taccsra teszik magukat. Ostoba hozzáállás.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.21. 00:48:17

Szárnyas:
Ha valaki állandóan tárgyalással akar mindent megoldani (anélkül, hogy erő is lenne mögötte), annak általában az a vége, hogy előbb-utóbb jön egy vetélytársa és eldönti a helyzetet izomból. "Speak softly and carry a big stick; you will go far", ugyebár.

Szárnyas 2007.09.21. 08:54:14

Turul: az erő, meg a robbantgatás nem ugyanaz. Remélem, hogy ezzel egyetértesz. Meg remélem, azzal is, hogy nem kéne Hamasz-mintájú magyar szervezeteket létrehozni és buszokat robbantgatni Kassán vagy Pozsonyban, esetleg Bukarestben.
Ugyebár:)

Nagykevély 2007.09.21. 09:06:32

Szárnyas.
"Dulce et decorum pro patria mori"
Remélem, lenne hozzá bátorságom, nem tudom. De ha menni kell, menni kell. Nagyapám is ment, dédapám is ment (utóbbi nem teljesített rosszul (kisezüst, nagyezüst, vitézi cím).
Egyébként inkább halnék meg a hazámért a fronton, mint kórházban, becsövezve, áttétes rákban.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.09.21. 09:14:10

Szégyen, szégyen... a magyar külpolitika pedig egy kicsit más lapra tartozik. Az engedékeny és az erélyes hozzáállásnak is megvannak az előnyei és a hátrányai, most például szívunk.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.09.21. 09:18:59

Elnézést a floodért - uniós képviselők egy csoportja már szóvá tette a dolgot magasabb szinten is, a beadvány a parlament elé kerül. Összesen öten szignózták a kezdeményezést,köztük magyar részről Gál Kinga (Fidesz) és Kósáné Kovács Magda (MSZP).

medve 2007.09.21. 10:19:03

Azért az döbbenet, hogy a tótoknál a sovinizmus mennyire erős. Erre aztán semmi szükség nem volt.

Bozót.harcos 2007.09.21. 10:26:29

Kedves Szárnyas,
Hagyjuk már ezt a kényszeredett hamaszozást. Itt Nagykevély kissé romantikus visszacsatolós álmain kívül egyedül egyedül Te vízionálsz magyar terroristákat pozsonyi buszokra. Ez bizony pszichózis, amelyben sajnos méltó partnere vagy annak a pár tucat szerencsétlen elméjű radikáljobbosnak, akik Hezbollah-pólóban nyomják a budapesti utcán. Ezen a blogon senki nem ajánlotta ezt a megoldást, és ha figyelmesen elolvasod a bejegyzéseinket, ténymegállapításokat tettünk. Ezek szerint pedig tény, hogy az IRA robbantásai nélkül nem lett volna északír békefolyamat. Tény, hogy az olaszok nem adnak autonómiát Dél-Tirolnak néhány tucat elvetemült németajkú nélkül. Tény, hogy ezekben a hónapokban nem Koszovó függetlenségének konkrét módozataitól lenne hangos a világsajtó, ha annak idején nincs az egyébként köztörvényes bűnözőket felvonultató UCK. A listát lehetne folytatni. A tények bizony makacs dolgok. Egyébként ráadásul azt is hozzátettem, hogy a magyar nem az a robbantgatós fajta. Úgyhogy nyugodtan lejjebb tolhatod a rettegéspotmétert.

Bozót.harcos 2007.09.21. 10:27:25

Na, most már remélem kint lesz a kommentem.

Bozót.harcos 2007.09.21. 10:41:43

Egyébként meg, mitől van egyeseknek itthon az a komplexusa, hogy bármi szemétséget művelnek odaát a magyarokkal, akkor mindig csak mi lehetünk érte eredendően a hibásak, a szegény szomszédok pedig csak maximum "visszaütnek"? Sajnos ez a gondolkodás érhető tetten Nálad is, Szárnyas, mikor azt állítottad a mostani Benes-botrányról: "...az is lehet, hogy az MSZP Smer elleni akcióinak következménye". Azon túlmenően, hogy ez egy rendkívüli baromság, akár egy szlovák nacioanlista is mondhatta volna. Ugyanaz a kisebbségi komplexus.

medve 2007.09.21. 10:58:51

Te Szárnyas! Azért az nagy butaság, amit a Szekeres akcióról és a tegnapi döntésről írsz. Fejed tetejére állhatsz, de a tegnapi döntést meghozták volna. Olyan országról van szó, ahol a titkosszolgálatok egy magyar lány ellen koncepiós ügyet kreálnak.

Ami Szekerest illeti, az egyetlen észszerű döntést hozta, amit lehetett. Miért kell támogatni 5 baloldali ellenzéki pártot és egy nímand oszták kancellárt az Egyesült Államok ellen? Meg hát azért tudjuk, ez a pajzs reális fenyegettség mellett minket is véd úgy, hogy egy fillért sem fizetünk.

Te, a tegnapi döntéssel ártatlanok kifosztását, kitelepítését, vagyonának elkobzását erősítették meg. Azért remélem te is elfogadod: húzzanak a picsába.

tomo 2007.09.21. 11:47:29

Az azért érdekes, hogy 2002-ben mekkora támadást intézett az mszp-szdsz Orbán ellen, a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos kijelentései miatt (közvetlenül a 23 millió románozás után).
Lehet, ha akkor nem a szavazatszerzést tekintik fontosabb szempontnak, és Orbán mellé állnak, ma nem lenne már probléma a Benes-dekrétumok.

Szárnyas 2007.09.21. 12:02:52

Én nem vizionáltam semmit sem, két embernél is megjelent itten az erőszakos fellépés lehetősége, amit én (itten) a magam és a józanul gondolkodó emberek nevében élesen visszautasítanék.-
Aztán meg (Bozótharcos)nyílt kapukat akarsz berobbantani, mert senki nem állította, hogy a Benes-dekrétumok jók volnának, azt sem, hogy hogy ne kellene ellenük tenni, azt sem, hogy nem lenne jobb egy határozottabb magyar külpolitika.
Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a verbális agresszorkodással és morgással, pláne az erőszakkal semmit sem fogunk elérni, az EU azért van, hogy a tagállamok ott folyatassák le a vitáikat.

Szárnyas 2007.09.21. 12:07:09

Bozótharcos: szvsz neked vannak komplexusaid, azért, mert valami valaminek a következménye, még nem jelenti azt, hogy "jól kell viselkednünk" vagy hogy nem kell meglépni. Csak azt, hogy minden lépés következményeit számba kell venni, a külpolitikai gondolkods alapkövetelménye.
Egyébként egyetértek Szekeresék lépésével.

medve 2007.09.21. 13:01:39

Bozót! Koszovó nem az UCK-nak, hanem már akkor sokkal inkább Rugovának és annak köszönhető, amit ők végigvittek a 80-as években. Ja, és vessze a vizitdíj! Ezentúl így köszönök majd nektek.

Ács Ferenc 2007.09.21. 13:15:52

medve: ne csak a vizitdíj vesszen, hanem legyen minden ingyen! "Alanyi jogon járjon a svéd bérszínvonal és az albán árszint!" - mi így köszönünk. Kicsit hosszú, de jól hangzik, nem?

medve 2007.09.21. 14:01:14

Te, ha nem érted miért van itt ez a beírás, nem kell rögtön okoskodnod.

medve 2007.09.21. 14:14:05

Amúgy meg miután szétadózom az agyamat többek között a drágalátos Fletód által megemelt egészségügyi járulék következtében, egy karót nyomnék annak a seggébe, aki itt nekem ingyen egészségügyizik.

Ács Ferenc 2007.09.21. 14:27:32

(Te) medve, tudod mit? Köszönjünk úgy egymásnak, hogy pl. "Megvédjük a státustörvényt." Vagy hogy: "Móresre tanítjuk őket." Vagy: "Kiszera méra bávatag." OK? :))))

Devil Inside 2007.09.21. 14:40:59

Dél-Tirolban nagyon példamutatóan nem embereket robbantgattak, "csak" villanyvezetékeket.
Mondjuk ott a hegyekben ezeket elég kellemetlen rendberakni...

medve 2007.09.21. 14:45:56

Te! Ettől még most sem ingyenes az egészségügy, Ács Feri!

Ács Ferenc 2007.09.21. 15:12:11

Tudom, mert fizetek tb-járulékot. Sokat. Sokan meg nem teszik ezt. Ez a helyzet. Az meg nem baj, ha az orvosoknál több pénz marad. És az sem, ha az sztk-ba be lehet jutni végre. Sőt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.21. 15:58:05

Ács Feri 2007.09.21. 15:12:11:
"És az sem, ha az sztk-ba be lehet jutni végre. Sőt."

Erről megoszlanak a vélemények.
"A nyugdíjasokat még a vizitdíj se rettenti el az állandó SZTK-ba járástól, mit tegyek, hogy én is sorra jussak néha?! [pesti srác 89]
Horváth Ágnes: Volna olyan kedves és elmondaná ezt Heintz képviselő úrnak is? (Heintz Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben azt mondta, hogy a vizitdíj bevezetésével a leginkább rászorultak nem jutnak ellátáshoz - a szerk.) Ezért is kell a biztosítás átalakítása."

Pech, de főleg az idősek betegek, hát ők járnak folyton orvoshoz is.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.21. 22:54:47

Göncz Árpád lánya pedig, aki ma a külügyminiszter, nem akarja azt mondani, hogy "európa, segíts", hanem magában nyivákol, mint a seggberúgott kismacska. Interjúja olvasható itt (nem akarunk az EU-hoz fordulni!): www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Aktualis/latogatasok_es_esemenyek/GK_kereszttuz_0921.htm

Az interjú végén van az erre vonatkozó rész, amit egyébként az ügyről írt saját posztomra is kimásoltam: molnargoreny.blog.hu/2007/09/21/faji_torvenykezes_szlovakiaban_2007_ben_

Én most levélháborút kezdeményezek a Külügyminisztérium felé: tiltakoznunk kell, illetve követelnünk, hogy ezek azt tegyék, amiért a pénzüket felveszik, nevezetesen: védjék Magyarország érdekeit.

Ha tudtok, csatlakozzatok. Levélminta (a tényleges levelet én polgári néven aláírom):

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma részére, Göncz Kinga külügyminiszternek

1027 Budapest, Bem rakpart 47.

Tisztelt Külügyminiszter Asszony!

Követelem, hogy Magyarország külpolitikájáért felelősként Ön haladéktalanul a lehető legkeményebb hangú jegyzékben tiltakozzon az ellen, hogy Szlovákia a nürnbergi faji törvényekhez hasonló, a magyarokat pusztán nemzetiségi hovatartozásuk miatt automatikusan bűnössé nyilvánító Benes-dekrétumokat 2007-ben megerősítette. Követelem, hogy emiatt haladéktalanul forduljon az Európai Unióhoz, bejelentve, hogy Szlovákiában faji alapon megkülönböztetik az állampolgárokat, és kérje az EU szerveit, hogy emiatt Szlovákiát szankciókkal sújtsák.

Tisztelettel: Molnárgörény

medve 2007.09.21. 23:48:17

Ez a Göncz nyilatkozat tényleg botrányos.

Oli bácsi 2007.09.22. 11:25:29

A poszt témájához visszatérve: az elég szomorú, hogy ha megnézzük, kik szavaztak a javaslat mellett a szlovák politikusok közül, ott találjuk azokat, akiket ajnározni szoktunk, hogy hát itt az emberarcú szlovák (Miklosko, Hrusovsky), aki megért minket, megértjük őt, és mennyire cudarjó lesz.

Akármilyen csúnyát mondanak az augusztusi Csáky-féle javaslatról magukat konzinak érző szadesz-aktivisták (konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5627), az egy logikus és értelmes javaslatnak tűnt, még a modernizációt pártoló, "nézzünkajövőbehagyjukamúltat"-típusú szocik is elfogadhatták volna. Én pl. készséggel elismerem, hogy csúnya magyarosítás zajlott 1918 előtt - ennek ugyanis semmi köze a későbbi jogfosztáshoz meg a mai kisebbségi helyzethez és a 274 méter tengerszint feletti magasság alatt elterülő településekhez.

Meg lehetett volna paskolni a kezünket, hogy ez is megvolt, menjünk tovább: határátkelők, közös tankönyv, diákcsere, kölcsönös nyelvoktatás, közös nemzetközi reprezentáció.

Sajnoshálistennek örömmel állapítom meg, hogy vannak még nálunk is frusztráltabb hülyék a Kárpát-medencében.

Tokfalvi 2007.09.22. 14:57:04

Oké, de miért éppen most jutott eszébe Csákynak ez a pazar ötlet, 10 évvel a cseh-német bocsánatkérés után? Amikor 100%, hogy az MKP-tól semmilyen javaslatot nem fogadnak el? Miért nem akkor, amikor normálisabb koalíció idején Dzurinda miniszterelnök-helyettese volt?

medve 2007.09.22. 15:38:16

No:

"A külügyi bizottság nem tárgyal a szlovákokkal

MTI
2007-09-22 15:31


A parlament külügyi bizottságának elnöke lemondta a szlovák külügyi bizottsággal keddre tervezett közös testületi ülést a Szlovák Nemzeti Tanács Benes-dekrétumokkal kapcsolatos döntése miatt.
hirdetés

A döntést Németh Zsolt (Fidesz) jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.

Hangsúlyozta: a bizottsági ülés lemondásával szeretnének tiltakozni a döntés ellen, a szlovák külügyi bizottság ugyanis különös felelősséget visel az ügyben, hiszen a szöveg véglegesítésében kiemelt szerepet játszott.

Németh Zsolt bejelentette: a Fidesz támogatja a magyar kormányt abban, hogy határozottan lépjen fel a kétoldalú és a nemzetközi fórumokon a Szlovák Nemzeti Tanács döntése ellen, és készen állnak az egyeztetésre, valamint bármilyen közös stratégia kialakítására. "

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.09.23. 00:27:12

Legalább valakinek van némi töke. Na de elég ez? Miért nem rohanunk szankciókért az EU-hoz? Ellenünk lehet faji törvényt hozni?

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.09.23. 17:38:44

gusztustalan ez a parlamenti tesze-tosza, no és a szlovenszko Gyurcsanyszko is zavarba került, mert a tóteszébe nehezen fér bele a Benesi dekrétum, mint fasiszta népnyomorítás, meg az Ő szociálpolitikája a lumpenek felé, meg a gátlástalan hazudozás + még ezek a magyargárdista hőzöngők. Amilyen pofátlan, még egyenlőségjelet is tesz a dolgok közé. Hátha lesz még Ő is földönfutó.
Az Unió meg egy felnagyított tolvajbanda, irodisták,ideológiai és katonai gazemberek - szerencsére széthullóban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.09.23. 22:39:31

Kedves szocialista/liberalis/konzervativ(demokrata, normalisorszag) vezeralakok!

vigyazo szemetek szlovakiara vessetek. mert ott van az, amitol ti annyira rettegtek. a fasiszta veszely. az etnikai diszkriminacio. allamilag dotalva, kerem szepen.

tetszik latni? szoval ettol illene fosni, elhatarolodni, nem a magyargardas bohocoktol.
ritkan gondolok ilyet, de talan jol seggbe kellene rugni azt a nagymeretu himtagot, aki a masik, nemikepp kisebb de annal sotetebb himtaggal koalicioban vezeti ezt a szerencsetlen orszagot (Szlovakiat).
mert se a szlovakok se a magyarok nem csesztetik a masikat, ha nincsenek elofeszitve.

ez pedig nem mas, mint 100% netto nephergeles. mikent Malina Hedvig meghurcolasa is az volt.

megis, Fico meg Slota mi a faszt akar? vegigmenni tankkal a stefanian?

a benes dekretumok hogyanja es mikentje mar keletkezesekor is megkerdojelezheto volt, hiszen minimalisan kulonbozott a szellemisege a zsidokat nagytetelben eltuzelo arjak iranyvonalatol. a zsido, mint a bunos rassz. a magyar meg a nemet, a haborus bunosok.
adott esetben - ha nem mindenki a nagy naci nemet buktanak orul - ivan vagy joe utojatekkent jol odaporkolhetett volna az ujsutetu diszkriminatoroknak.

ha benes ur meg elne, kotelezoen megnezetnem vele a "zwartboek" c. ude kis filmecsket. az utolso 30 perc toketeletesen osszevethetove teszi a felszabadult hazafiak es az elnyomo nacik viselkedesmintajat.

gloire 2007.09.24. 01:15:59

Negró Aladár, hol vagy már?

gloire 2007.09.24. 02:59:43


Egyébként jó érzékkel felismerték a
megosztottságunkból fakadó gyengeségünket.
Egységesen megszavazták!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.24. 08:54:18

"2007. szeptember 27-én
Magyar sors Csehszlovákiában
címmel nemzetközi konferenciát rendezünk a Terror Háza Múzeumban
a szlovák–magyar lakosságcsere 60. évfordulója alkalmából"
+
megnyílik a „Megfosztva a szülőföldtől”
című új időszaki kiállításuk

wwwold.terrorhaza.hu/index2.html

medve 2007.09.24. 08:56:45

Ez itt nem a reklán helye, de gratulálok a terror Háza Múzeumnak a témák kiválasztásáshoz.

Oli bácsi 2007.09.24. 09:26:41

Őszintén remélem, hogy Mikloskótól visszaveszik az egyébként teljesen érdektelen, de mégiscsak gesztusértékű Esterházy János-díjat (hacsak nem azoknak a csávóknak adják, akik ma is Mirovba küldenék az ősz mágust, mert akkor kapja meg Slota is).
telnet.datanet.hu/~jalso/tal/0111.htm

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.24. 13:07:49

"Bekérették a Külügyminisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét"
Azért ezt a párbeszédet is megírhatná vki!
:DDD
süti beállítások módosítása