2008: A tomboló pancserság éve
2007. december 28. írta: AgentUngur

2008: A tomboló pancserság éve

Negatív vibrálást érzek az erőben. Úgy érzem, 2008 a tomboló pancserság (akinek szimpibb: böszmeség) éve lesz. Szeretett pártunk és Vezérünk (itt most a vörös sarokra utalok) tovább fogja folytatni ad hoc ötleteken alapuló politikáját, félmegoldásait, amelyekkel még az a néhány kezdeményezés, ami előremutató lett volna a nagy reformrendületben, kudarcba fullad. A többi magától roskad össze a doktriner hülyeség súlya alatt, pl. az egész egészségügyet maga alá temetve. A PÁRT gazdasági, külpolitikai pancserizmusa immár legendás méreteket öltött, kétségbeesett kapkodás és jeges félelem van a lelkekben. Mint a Halálcsillagon, amikor az Executor csillagromboló belecsapódott. Fletót persze a gépek még életben tartják, és aligha fog megbukni 2008-ban. Lehet persze népszavazgatni, hudejó, meg ovisként ki-be vonulgatni a parlamentben, de valójában nem segít más, mint a türelem. Fletó és csapata egy jól fejlett bénasággyűjtemény, egy katasztrófa, megbuktatja önmagát. Ha nem előbb, akkor 2010-ben. Azonban a türelem nem a Felkelők Narancssárga Rohamosztagának (FNR) erénye. Rohamozni, mer' az a szép. Pedig - és 2008-nak erről kellene szólnia - szépen le is lehetne csüccsenni és várni, amíg Szeretett Pártunk és Vezérünk szétmarcangolja önmagát, nem kívülről támadva tartani össze, ami úgyis roskadozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr74277128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oblomov 2007.12.30. 00:59:18

Vicc volt, na. Ígérném, hogy át-átnézek, de nem tudok annyifelé koncentrálni.

gloire 2007.12.30. 01:00:58

Ez a "többfedelűség" csak egy duma. Kétértelműsködés?
Annak, aki a kreatívban irogat tudnia kell, hogy mindig
az elsődleges infó a nyerő, az hat igazán.
(meg a kép : )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.30. 01:04:03

oblomov 2007.12.30. 00:59:18:
"Vicc volt, na. Ígérném, hogy át-átnézek, de nem tudok annyifelé koncentrálni. "

Önmagában TótaW nem érdekes. Ő csak egy állatorvosi ló. Ő egy újságíró, aki összesen 4 újságból tájékozódik, aztán megírja a véleményét. Csak azt az értéket adja hozzá, hogy neki véleménye van. Ennek kapcsán orrba-szájba csúsztat és lenyomja a kötelező konzervanyagot, úgy, hogy lehetőleg ne jöjjön át nagyon a propagandaíz.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/12/mhelytitkok.html
Jobb helyeken az ilyet nem újságírónak hívják, hanem reklámosnak vagy propagandistának.

Van még ilyenből néhány ezer, TótaW csak kéznél volt. Kellett még hozzá a nagy arca és a pökhendisége, hogy éppen ő legyen a szerencsés nyertes a demonstrációhoz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.30. 01:06:42

gloire 2007.12.30. 01:00:58:
"Annak, aki a kreatívban irogat tudnia kell, hogy mindig az elsődleges infó a nyerő, az hat igazán."

Annak, aki a kreatívban irogat, tudnia kell, hogy a mellékúton terjedő információ jut be könnyebben. Az olyan, amire alig figyelünk. Mert ha az arcunkba nyomják, hogy 2+2, az mennyi, akkor koncentrálunk rá. Ha meg hallunk egy reklámdalocskát, arra alig figyelünk és tudatunk nem áll ellen ezért.

Ezért nem szép dolog suba alatt utalgatni és csúsztatgatni.

oblomov 2007.12.30. 01:11:53

gloire
biztos diszlexiás vagyok, de nekem nem sikerült a Tóta-írást dekódolnom, amíg a Mester meg nem világosított. Mondjuk a kreatívba(n?) se irogatok. A kép meg kifejezetten összezavar:). A szókép meg pláne. Na mentem.

gloire 2007.12.30. 03:28:14

"..nem szép dolog suba alatt.."
Azt sem, de direktbe sem.

"...a mellékúton terjedő információ jut be könnyebben..."
Ezen ne nyissunk itt vitát, szerintem nem, de mindegy,
(ha esetleg azt neveznénk mellékútnak, hogy blogon terjed,
abban lenne valami), de mindenesetre nagyon céltudatos és
tervszerű munkásságal állunk szemben, az biztos.

Marianna · http://egerentyu 2007.12.30. 08:49:57

oblomov
most olvastam vegig a hozzaszolasokat, latom, erdemkent emlited, hogy Debreczeni visszautasitotta a Gyurcsany-konyve utan kiutalt kituntetest. Ez csak azt bizonyitja hogy eleg okos ahhoz, hogy tudja, csak ratenne egy lapattal az ellene iranyulo ellenszenvre, ha meg a lovagkeresztet is elfogadna. Gyurcsanyeknak pedig nincs eleg erzekuk a mertektartashoz, hogy kozvetlenul egy ilyen vitat elindito iromany utan rogton kituntettek volna, ezzel eleg kenyelmetlen helyzetbe hozva a mestert.:)

Nagy kar, hogy az ujsagok ilyen kategorikusak lettek, hogy nem irhatnak vagy valaszolhatnak bizonyos szemelyek a roluk szolo irasokra. Ugyanez vonatkozik kulonben az ujsagirokra vagy politikusokra akik nem hajlandoak szobaallni a kritikus vagy eppen ellenseges sajtoval. Meg a haboru elott nem igy mukodott az ujsagiras. Minden iro vagy ujsagiro irhatott
akarmelyik lapba es meg is tettek, legtobben nem feltek a kovetkezmenyektol sem. Ez a mostani ketteosztott vilag majdnem kizarolag a medianak koszonheto, es ha valaki nem olvassa mindket felhez tartozo ujsagokat, tenyleg furcsa kepe alakul ki a vilagrol.

Persze mostansag mar akkor is, ha viszonylag tisztaban van mindket fel allaspontjaval. Olyan erzese lehet, hogy a politikusok onmagukert vannak es nem a valasztokat kepviselik.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.12.30. 11:51:42


Kedves Marianna,

A második világháború előtti ún. úri Magyarországnak voltak bizonyos előnyei. Például létezett egy valódi felsőközéposztály a maga európai jellegű műveltségével. Tótawé Árpád parizeres zsemlék kihordásig vitte volna az "(Az) Estnél" vagy a "Pesti Hírlap"-nál, ugyanis Ady, Krúdy, Karinthy, Kosztolányi, Márai Sándor kicsit jobban tudott írni nála, és egy Rákosi Jenő vagy egy Miklós Andor egy Debreczenit, Bayert, Tótawét ezért nagyjából ebben a pozícióban tudott csak alkalmazni. Valószínűleg feltörtek volna, és később akár segédkorrektorok is lehettek volna a lapnál, dehogy egy sorukat soha nem nyomtatják ki az nagyjából zicher. Én több oknál fogva sem sírom vissza azt az országot, de mondjuk akkor Magyarország valóban egy komoly ország volt, az összes szociális és egyéb szarságával együtt, ma meg és soha többé, nem az.
Ehhez az országhoz a Debreczeni, a Tótawé és a Bayer "jár" nem a Krúdy, a Márai meg a Karinthy Frigyes. Egyébként a Bethlen és a Teleki, de még a Gömbös Gyula sem kifejezetten az Orbángyurcsány volt ugyanis volt ún. gyerekszobájuk. És akármekkora faszkalap is tudott néha a Kormányzó Úr Őfőméltósága lenni, na az volt a karizmatikus figura nem az alcsúti fontoska, meg a pápai gyerek. Rossz vége lett a történetnek, nagyon sokan haltak bele, de az a Magyarország intellektuális szempontból az égben volt a mai Magyarországhoz képest. Szomorú de így van.

oblomov 2007.12.30. 12:10:42

Marianna: "latom, erdemkent emlited, hogy Debreczeni visszautasitotta a Gyurcsany-konyve utan kiutalt kituntetest."

erre a jó májú megközelítésre nem is gondoltam eddig:). Minek 4-5 könyvnyi publit, 3 pol-i életrajzot összeírni, elég lett volna csak egyet. Najó, kettőt.

Jó Tündér
Érdekes "blog" a Híx. Nyálazom majd még.

oblomov 2007.12.30. 12:22:12

Fukar kezekkel mérsz, Tündér, és nagyon szigorúan. Esterházyról semmi? Nem mint íróról, csak mint egy kék harisról.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.12.30. 12:59:30


Én nem azt mondom, hogy egyáltalán nincsenek Magyarországon kifinomult emberek a hirlap- és tárcaírók között csak valahogy sokkal kevesebben mint régen. Esterházynak pl. volt gyerekszobája és ezt le sem tagadhatná. Abban a korban is voltak bulvárlapok, de az igényesebb újságok megengedhették maguknak, hogy egy emelkedettebb nyelvet, stílust, intellektust blabla használjanak. Nem egészen véletlen, hogy Ortega y Gassett meg a többi keményvonalas elitista annyira utálta az új korszakot ami akkor még el sem jött igazán. (Márai Sándor ha jól értem már a saját korát is megvetette, mit kezdett volna szegény az Indexxel, el sem tudom képzelni).
Egyszerűen sokkal de sokkal nagyobb kaliberek írtak akkor mint ma, úgy nagy általánosságban.

oblomov 2007.12.30. 13:26:23

Szerintem figyelmen kívül hagysz Tündér nem mellékes körülményeket. Azt, hogyan és min szocializálódtak mostani írástudóink. Kávéházak bezár, Kiadói Főigazgatóság kinyit, telefon lehallg., Dini tanulj, de ne jelentkezz (b*szok ezeknek fellebbezni). De miként szocializálódott egy MAGYAR Bálint is (ha már a HiX-re utasítottál). És kik lehettek külföldön 90-ben? Egy Kornai, Róna-Tas, Hanák... Böröcz is csak emigrálva.

oblomov 2007.12.30. 14:02:18

És jutott eszembe, hogy Elek Csoóri Herder-díjával mehetett ki Bécsbe németül, Debreczeni meg az Antall József Alapítvány támogatásával NY-ba angolul tanulni. Mindez nem pusztán gyermekszoba kérdése volt. Ahogyan az sem, hogy hálózatos lev.listákról, vagy PC-ről, Net-ről mégcsak nem is hallottunk 90-ben, amikor Antallra már rá lett sütve az elitista arisztokratizmus bélyege. Hűű, de mérges lettem.

dowNLoad 2007.12.30. 14:09:25

Ott maradt az újságoknál a párttitkár, meg a cenzor szelleme? Ha tudnának sem mernének jobbat írni, mert a feltételes reflexek nem engedik? (a magyar 911 után: -szept.19.- meg már szinte utasításba adták, hogy a "másik oldal" terrorista, az egész kollaboráns oldal átment FoxNEWS-ba)

kököjszi 2007.12.30. 14:18:53

Jó Tündér:
"az a Magyarország intellektuális szempontból az égben volt a mai Magyarországhoz képest. Szomorú de így van." - Látod, ezért is konzervatívok sokan ma.

zoli27 2007.12.30. 14:20:30

oblomov,

"Debreczeninél olvastam valahol, hogy Horty ígérte Hitlernek, ha Mo. ki akar ugrani a háborúból, akkor ő előre szól majd. És így is tett, mert úriember volt. És szar politikus lett ezáltal, ha mindez igaz. Szóval vannak szakmai szabályok, amiket úgy tanultam én még, hogy vannak felépítmény jellegű tudatformák: politika, erhölcs, jog, stb."

És te egyet értesz ezzel a párhuzammal? Az, hogy Horthy annak idején ígért valamit Hitlernek, amit aztán nem tartott be, ugyanaz a kategória, mint az, hogy egy demokratikus jogállamban a regnáló miniszterelnök félrevezeti a lakosságot az ország gazdasági helyzetével és a kormány választások utáni terveivel kapcsolatban?

Ebből látszik, hogy amikor valaki a megmagyarázhatatlant próbálja megmagyarázni, akkor milyen irreális következtetésekre képes jutni. Ezeknek az embereknek (pl. Debreczeninek) gyakorlatilag erőszakot kellett elkövetniük a saját elméjükön, hogy valahogy megmagyarázzák, miért nincs semmi kivetnivaló abban, ha a kormányfő hazugsággal tartja meg a hatalmat.

De, oblomov, hadd kérdezzek valamit! Ha politikailag elfogadható az, hogy adatok elhallgatásával vagy meghamisításával nyer egy hatalmon lévő politikai erő választást, akkor mi van a választópolgárok jogaival?
Ugyanis ha ez így rendben van, akkor ezzel azt is mondod, hogy a kormánynak joga van megvonni az emberektől azon jogukat, hogy a tények és a valós adatok ismeretében adják le a voksukat a választásokkor. Mindezt pedig úgy teheti meg a kormány, hogy nem kell tartania semmilyen következménytől, és az, amit a választások előtt mondott, a legkisebb mértékben sem kötelezi őt semmire.

Egyszerűen agyrém, hogy léteznek emberek ebben az országban, akik ezt képesek saját maguknak bemagyarázni.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.12.30. 14:45:04


Mondd zoli milyen adatokat titkolt el a Gyurcsány, és egészen pontosan milyen adatok azok amelyeket a kormánynak kell az ő népének kiszolgálatnia és máshonnan nem tudhatók ? Volt egy negyedéves költségvetési deficit adat, amelyet késve közöltek, de ennek a becsült értéke és a valós érték között nem volt ötszázmillió dollár különbség, miközben a magyar gazdaság azért jóval százmilliárd dollár felett van. Gyurcsány nem titkolt el olyasmit aminek nyilvánosságra hozatalára törvény kötelezné. Szándékait titkolta el, bizonyos folyamatokról való tudását titkolta, de ez a tudás bárki számára elérhető volt akkor. Ettől az még hazugság volt, hatalmas és brutális hazugság, csak nem olyan mint amilyenek te szeretnéd teríteni.

Értsd meg kicsi pártpropagandista, Orbánék túligérték Gyurcsányt a választási kampányban majdnem 1 a 2-höz, és majdnem el is verték, ha nincs pár egészen ostoba húzás, akkor Orbán nyer.

zoli27 2007.12.30. 14:56:21

jo tunder,

nem akarok reagálni a felvetésedre, de nem azért, mert azokat szánalmasnak tartom (pedig igen), hanem mert nincs kedvem olyasvalakivel vitatkozni, akiben nincs meg az a minimális jóhiszeműség irántam, hogy nem fogok hazudni neki.
Bocsi!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:04:38

gloire 2007.12.30. 03:28:14:
"Azt sem, de direktbe sem."
Direktben utalgatni nehéz. :-)


""...a mellékúton terjedő információ jut be könnyebben..."
Ezen ne nyissunk itt vitát, szerintem nem, de mindegy,"

Te a reklámipar egyik alapvető eszközét vonod itt kétségbe.
foulger.info/davis/mastersThesis/chapter2.htm
"Irrelevant distractions to a persuasive message will act to inhibit counter-argumentation (provided the subject is capable of counter-arguing) and increase persuasion."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.30. 15:07:49

Jo Tunder · eg.nolblog.hu/ 2007.12.30. 14:45:04:
"Mondd zoli milyen adatokat titkolt el a Gyurcsány, és egészen pontosan milyen adatok azok amelyeket a kormánynak kell az ő népének kiszolgálatnia és máshonnan nem tudhatók ?"

Azt állította, hogy a hiány nem fontos és hogy a gazdaság fejlődése egészséges. Ehhez képest 2006 nyarán majdnem államcsőd következett be.
www.hetivalasz.hu/cikk/0709/16692

1istvan 2007.12.30. 15:13:35

zoli27: "...És te egyet értesz ezzel a párhuzammal? Az, hogy Horthy annak idején ígért valamit Hitlernek, amit aztán nem tartott be, ..." szerintem pont az ellenkezőjét írta. Betartotta!! emiatt becsületes ember de rossz politikus lett. nem tudom melyik a jobb. mindenesetre a "történelem" azt igazolta, jobb lett volna ha jobb politikussá válik. esetleg.

jó Tündér: szerintem igaza van zoli27-nek."...hanem mert nincs kedvem olyasvalakivel vitatkozni, ..."aki ugyanúgy csúsztat, mint a ballib sajtó, (lehet persze, hogy a jobb is) meg a megmagyarázó emberek. annak a kis csúszásnak alapvető történéseket befolyásoló hatása volt, pont olyan mint a lepkeszárny összecsattanásának japánban és a tornádó kialakulásának. és arról az oldalról is lehet nézni, ha nem nyomják ezerrel a nagy jólétet, a bécsi cukrászdanyitást, a mákosgubát, meg az ugró pumát, akkor orbánék elkövethették volna azt a néhánmy ostoba húzást.
a tudás meg nem volt bárki számára elérhető, ma sem az. ma is sokan HISZIK a szegények sokkal jobb egészségügyi ellátást kapnak paramentesen ráadásul, mint a reformnak nevezett ámokfutás nélkül járna nekik, mindezt néhány milliárddal kevesebb pénzből.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.12.30. 15:16:00


zoli27,

Itt van előttem majd ötven oldalnyi félhivatalos pénzügyminisztériumi anyag a nemzeti számlák értékeivel a 2006-os fejreállás részletes adataival, és gondolod, hogy nem mosolyoglak meg. 2006 elején volt szerencsém a Hameczék adataihoz az MNB-ből, ami dittó teljesen nyilvános volt. Én nem vagyok jó célcsoport ehhez a stand-uphoz, babybogyó. Pontosan ugyanannyira nevetlek ki mint az amőbásújgenerációsbolgárgyörgyösoroszjózsikat. Aztán úgy is az lesz a vége, hogy te maradsz én megyek, mármint az országból, mint száz éve mindig. Na pá.

Széna Tomi 2007.12.30. 15:21:04

Az elittel kapcsolatban:
SZVSZ Magyarországnak az a legnagyobb baja, hogy nincsenek igazi "hősei", tekintélyei (talán van egy-kettő, de biztos nem hosszú a lista), akiket mindenki hátsó gondolatok nélkül, szinte egyhangúlag tisztelne. Akinek neve van, annak múltja is van, és ez jelentős részben a szocializmus időszakára esik. Persze, vannak páran, akiknek azért lett neve mára, mert ellenállók voltak, de ott is ki-kiderülnek a csúnya kis kompromisszumok. De kik a szaktekintélyek, kik bírálják el a pályázatokat, kik döntenek fontos oktatási/kutatási kérdésekről? Azok, akik nevet szereztek, és volt lehetőségük szakmai karriert befutni (szerencsés kivételek inkább a természettudományok területén akadnak, ahol nem annyira számított a politikai elvhűség).
Én igazándiból ezért vagyok nagyon dühös a szocializmusra. Mert sikerült egy olyan elitet és olyan közgondolkodást kitermelnie, ami nagyszerű termőtalajt ad a relativizmusnak és a cinizmusnak. És, amint az utóbbi években láthattuk, ez az elit és ez a gondolkodás saját magát termeli újra. Egyre nehezebb letérni erről a pályáról.

1istvan 2007.12.30. 15:21:23

doomhammar: ráadásul mutogatta a dossziétömeget, mint később "kiderült" az üres papírral tömött dossziétömeget, hogy ki vannak dolgozva a reformok, csak végre kell hajtani.
öszödön azt mondta,
-legfeljebb a második lépésig látok, hogy mi lesz a harmadik ne is kérdezzétek.
-nem kormányoztunk, nem csináltunk semmit
-hazudtunk éjjel, nappal és reggel
-kozmetikáztuk az adatokat, az eunak is
-egyeztettünk a médiával mit hogyan kommunikáljanak

a vitában meg: vonja vissza elnök úr, mert ön nem akar(hat) hazugsággal győzni, kérem, őn uriember

csak felbosszantom magam, hogy van magyarországon még jótündér, aki ezután megkérdezi mit is hazudtak (el)

zoli27 2007.12.30. 15:22:54

jo tunder,
no komment.

Marianna · http://egerentyu 2007.12.30. 15:28:57

oblomov

lehet, hogy en vagyok a kelletenel jobb maju:) de az biztos, hogy hasonlo szituacioban mint Debreczeni nem fogadnam el az ilyen kituntetest. Mar csak azert sem, mert tudnam, hogy ez azert nem biztos, hogy jarna nekem..meg akkor sem ha elotte harom-negy konyvet irtam.
Lehet, hogy Debreczeni felesege gondolkodott hasonloan mint en es nagyon okosan lebeszelte.:)

jo tunder

eszembe sem jutott osszehasonlitani a nyugatos generaciot a mostani ujsagirokkal - Totawert kar mert a stilusa nagyon jo - csak eppen azt szerettem volna mondani, hogy akkor meg volt valamifele egyensuly a politikai ujsagirasban is. Ehhez olyan ujsagirok kellettek mint akiket felsorolsz, de nem utolsosorban olyan ujsagtulajdonosok is. Miklos Andor olyan volt.

Esterhazy mostansag mar nem hasonlit a regi onmagara, modoros lett, tulsagosan elkotelezett, azt hiszem ezt nem a gyerekszobabol hozta..
A Javitott kiadast peldaul mar nem kellett volna megirnia. Es ha vegiggondolod azt a sikert amit mar elert a rendszervaltas elott is - a konyveket ki kellett adni megiscsak - az juthat az eszebe az embernek, hogy mi lehetett ennek az ara. Es - ahogy valamelyik regenyeben kicsit onkritikusan irta is - a Jozsef Attila dij elfogadasa sem azt igazolja, hogy aki kapta, olyan nagyon krtikusan viszonyult volna azokhoz az idokhoz..

Lehet, hogy Esterhazy Matyas fizetett meg erte?
Vagy pedig az a rendszer ugyanugy elajult a gyonyorusegtol ha egy arisztokrata szoba allt veluk mint most Gyurcsany Tisza Katatol?
Vegulis ez a rendszer most is az a rendszer.

zoli27 2007.12.30. 15:40:44

"Áfa-emelés nem lesz? - Miért lenne? A koalíció öt évre elfogadta az adótörvényeket, jól lehet tudni, merre akarunk tovább menni." (Világgazdaság, 2006. március)

"Miért kevés a bátorság ahhoz, hogy kimondjam, hogy akár megszorító intézkedések is lehetnek szeptembertõl vagy nyártól? - Nem a bátorság hiányzik, hanem nincs ilyen szükség."
(MTV, Este, 2006. február)

"A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. Legõszintébb becsület szavamra mondom."
(Figyelõnet - 2005. július 5.)

"A megszorítás politikája, miközben a jövőbe fektetünk be, az a jövő eltékozlásának politikája. A megszorítás politikája a szociális elszegényítés politikája, és ezt a politikát az ellenzék kérésére sem, a jegybankelnök ostorozására sem és Brüsszel figyelmeztetésére sem fogom bevezetni." (2005. november 18.)

"Az államháztartási hiány, köszöni szépen, jól van."

"Ami pedig a lényeget illeti, elnök úr, kérnék öntől valami szívességet most itt: ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom önnek: ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed."

zoli27 2007.12.30. 16:25:22

A tárcavezető nem hagyta megingatni magát a büdzsé elszállására vonatkozó kérdésektől: mint mondta, teljesítette kötelességét, jelezte a kormánynak, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogyan a költségvetésben szerepel. A miniszter szerint \"téves az a közfelfogás, hogy a költségvetési tervek borulása kizárólag egy ember felelőssége. Ez kormányzati felelősség.\" Ugyanakkor úgy vélte, miután jelzése alapján a kormány, a miniszterelnök néma maradt, neki \"az egységes kormány tagjaként vannak kötelezettségei\". \"Mit kellene csinálnia [a pénzügyminiszternek], kimenni az utcára kiabálni? Mi haszna lenne belőle az országnak?\" - vágott vissza a Portfolio.hu [1] kérdésére. Ezzel együtt ismét elismerte, amit egy nyári sajtótájékoztatón elejtett mondataiból az Index emelt ki [2]: a szakmai prognózisok készítését is letiltotta, nehogy kiszivárogjanak, mert félremagyarázva politikai károkat okozhattak volna. (A miniszter júniusban szó szerint azt mondta az áprilist megelőző időszak számításairól: \"Azt, hogy pontosan hogyan állunk és mint állunk, megmondom úgy, ahogy van, nem engedtem ilyen jellegű munkát végeztetni korábban.\")

index.hu/gazdasag/magyar/veres061219/

oblomov 2007.12.30. 16:48:03

zoli27: "Az, hogy Horthy annak idején ígért valamit Hitlernek, amit aztán nem tartott be,...".

Azt írtam, hogy betartotta. Állítólag. Majd jött egy eszmefuttatás, hogy egyes foglalkozási ágakban nem pályaalkalmassági feltétel az igazmondás (esetleg egyéb parancsolatok betartása), sőt.

"De, oblomov, hadd kérdezzek valamit! Ha politikailag elfogadható az, hogy adatok elhallgatásával vagy meghamisításával nyer egy hatalmon lévő politikai erő választást, akkor mi van a választópolgárok jogaival?"

Mi van az ellenzék, a szabad sajtó, a független elit kötelességeivel?!

Marianna: "...mert tudnam, hogy ez azert nem biztos, hogy jarna nekem...". Ez is lehet. És kereshetjük a Nőt is. Hisz sokan visszautasítják a kül. díjakat. Mondhatni, hogy ez divat lett? :)))

A Javított kiadás nekem teccett.

zoli27 2007.12.30. 17:28:00

oblomov,
Igen a Horthy-s pédánál rosszul idéztelek, de a lényegen ez nem változtat. Rossz a párhuzam.

"Mi van az ellenzék, a szabad sajtó, a független elit kötelességeivel?!"

Az ellenzék, a sajtó, az MNB, az unió, Gyurcsány saját bevallása szerint is figyelmeztettek a magas hiányra és a kiigazítás szükségességére. Ő ennek ellenére is azt mondta, hogy ez csak riogatás, minden a legnagyobb rendben van, megszorításokra nem lesz szükség. Az adóemelési terveket még pár héttel a választások előtt is tagadta.
Én, mint laikus választópolgár pedig - most már tudom: naivan - azt gondoltam: egy felelős miniszterelnök nem hazudna ekkorát. Ha tényleg baj lenne, elmondaná. Nos, tévedtem.

Bocs, oblomov, de te továbbra is olyasvalamit próbálsz megmagyarázni, amit nem lehet. Ennek a történetnek nincs jó olvasata.

Marianna · http://egerentyu 2007.12.30. 18:00:05

dowNLoad

nem azt mondtam hogy nem jo Esterhazy, hanem mar modoros. Ez a stilus nagyon eredeti egyszer-ketszer, tobbszor - legalabbis engem - idegesit es ismetlesnek erzem. A Javitott kiadas pedig onigazolasnak tunik inkabb, mint magyarazatnak az apa gyengesegere. Bar ezzel a gyengeseggel is ovatosan bannek, mint azokkal az eles kritikakkal is, amiket most veszelytelenul lehet kiabalni azok ellen, akiket egy diktatorikus rendszer megzsarolt. Mas am kenyszerbol cselekedni mint onkent jelentkezni. Es jo elgondolkozni azon is, hogy hasonlo helyzetben mit csinalna az ember. Azt sem ertettem, bar ketsegtelenul szep gesztus volt, hogy Pokorny miert vonult vissza mikor az apjarol kiderult, hogy ugynok volt. A fiuknak nem kell magyarazkodni az apaik tevedese miatt.
A multert a jelennek nem feltetlenul kell bocsanatot kerni, eleg ha nem koveti el ujra ugyanazt a hibat vagy bunt.

dowNLoad 2007.12.30. 18:25:56

Marianna én a népszabadság szellemére gondoltam. (és egyéb újságoknál is látható a MÚLT szelleme)

Marianna · http://egerentyu 2007.12.30. 18:37:26

dowNLoad
na ja a mult szelleme. A Nepszabadsag most is ugyanaz mint volt, ugyanazzal a nevvel, ugyanazzal a programmal. A Nepszavat pedig mostani allasfoglalasai miatt Kethly Anna valoszinuleg megtagadna. Az ES-rol mar nem is mondok semmit, bar az igaz, hogy Vancsa Istvan cikkei nagyon jok meg akkor is mikor peldaul a jobboldalt ostorozza. Humorral talalva sokkal konnyebb elfogadni meg a sokszor jogos kritikat is. :)

kököjszi 2007.12.30. 19:46:44

Jó Tündér, (ha visszajönnél esetleg)

arról tudsz-e, hogy állítólag Kókadt baráti közgazdák elött azzal fikázta a szocikat, hogy az idén nehezen összespórolt 600 mrd-ból 350 mrd-t eltapsoltak maguk sem tudják mire?
Mondhatta-e ezt ez a szép ember? És így lehet-e?
Kösz.

oblomov 2007.12.30. 20:37:23

zoli27 2007.12.30. 17:28:00
"oblomov,
Igen a Horthy-s pédánál rosszul idéztelek, de a lényegen ez nem változtat. Rossz a párhuzam."

Példa: Horty úriember, mint ilyen rossz politikus. Gyúrcsány nem úriember, sikeres politikus. Hogy lenne jó szerinted a párhuzam, zoli27?

oblomov 2007.12.30. 20:39:11

Horty=Horthy

dowNLoad 2007.12.30. 21:04:20

Gy. Ferencről most már TORRENTE jut eszembe, meg az ő csapata. kb. egyformán profik, viszont Torrentén legalább röhögni lehet. (ez egy ilyen elb@szott ország, a torrenték érvényesülnek)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.12.30. 22:21:42

Zoli27, ezt kihagytad:

2006. januar 6:

Gyurcsány megtiltotta a gázáremelést
Nem kerülhet olyan, a gázár-kompenzációs rendszer átalakítására vonatkozó javaslat az asztalra, amely a lakossági fogyasztók bármely csoportja számára áremelést eredményezne - utasított Gyurcsány.
index.hu/gazdasag/ghirek/249462

vagy akkor meg hazudtak?

zoli27 2007.12.30. 23:11:12

"Gyúrcsány nem úriember, sikeres politikus."


GYF, MINT SIKERES POLITIKUS???

Milyen területen ért el sikereket??? Hadd idézzem őt: Nincs egyetlen olyan kormányzati döntés, amire büszkék lehetünk, azon kívül, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

Ha az neked sikeres politikus, aki pártja sikere érdekében elvesztegetett másfél évet az ország életéből, akkor erre nem tudok mit mondani.

Hát, tarts ki a véleményed mellett, ha neked annyira fontos, hogy igazad legyen! Ezzel én már nem kívánok vitatkozni.

kököjszi 2007.12.30. 23:36:17

zoli27:
Gyurcsi a saját (és Machiavelli, és Lenin) mércéje szerint sikeres politikus: meg tudta szerezni és tartani a hatalmat.

oblomov 2007.12.31. 00:11:38

oblomov 2007.12.30. 20:37:23: "Hogy lenne jó szerinted a párhuzam, zoli27?"

Erről volt szó, és te rúgóztál.

zoli27 2007.12.30. 23:11:12
"Gyúrcsány nem úriember, sikeres politikus."


GYF, MINT SIKERES POLITIKUS???

Legközelebb a "politikus" kifejezésbe köss bele, a mondat se zavarjon.

gapinthebreath 2007.12.31. 02:09:43

Ez az Agentungur új fiú itt a post-UFInál? Mintha már olvastam volna tőle itt hasonló jobboldal-begyógyszerező eszmefuttatást.

Kedves Agent, remélem az őszinte végiggondolatlanság beszélt belőled, és nem egy jól megfontolt terelés. (hogy finoman fogalmazzak)
A narancsosztagnak persze nincsenek meg az "eszközei" a hatékony akcióra, főleg, hogy a Nagyúr azt szeretné, ha az istenadta nép találná fel végre magát, ahogy többször is utalt rá. Ez a nép pedig megbirkult, már jó ideje.
Azonban az általad javasolt taktikai kivárás gyümölcse egy irdatlan romhalmaz válságmenedzselése lesz, ahol szép nagy summára utólagosan kitöltött biankó csekkek tömkelegeit fogják benyújtani a leendő kormány számára, ha bármit is változtatni akar majd.
A jelenlegi ún. reformok ugyanis épp arról szólnak, hogy nagy és lomha rendszerek csaknem irreverzibilis átalakítását akarják végrehajtani.
Mennyibe fog kerülni szerinted az egészségügyi rendszer visszaalakítása, ha egyáltalán meg akarják majd tenni?
Mennyibe fog kerülni a szétvert és lerohasztott közoktatás feltámasztása?
Ezek a dolgok nem csak pénz kérdése, rombolni mindig könnyű és gyors, építkezni lassú és nehéz.

Bámulom egyébként ezt a csodálatos naívságot, mellyel tehetségtelen pancserokként írják le a jelenlegi kormánypártokat. Nagy tévedésben van, aki azt hiszi, ezek a fiúk ilyen buták. Annyira hülyék, és annyira nem értenek hozzá, hogy bármi, amihez hozzáfognak, csupa kudarc lészen.
Az idióta ötletelések mellett (ezek tényszerűen vannak) egy csomó minden - méghozzá a legfontosabbak - meg van előre komponálva.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.31. 02:52:46

gapinthebreath 2007.12.31. 02:09:43:
"Az idióta ötletelések mellett (ezek tényszerűen vannak) egy csomó minden - méghozzá a legfontosabbak - meg van előre komponálva."

Hogyne. Melyik nagyember is volt az, aki bevallotta, hogy az "előre gondosan megtervezett" egészségügyi reform csupán egy ritkásan teleírt papírlap volt?

oblomov 2007.12.31. 03:57:54

gapinthebreath mond valamit. A több biztosítós modellel Kincses Gyula már Antallnál is házalt, csak Surján elhajtotta. (Naná, hogy a szadesznél kötött ki.) De már Gyufáék is meg akarták csinálni első lendületből, és a fidesznek is voltak elvetélt ötletelései.

Az megint beszédes, hogy a fidesz nekiront a vizitdíjnak, a lényeget meg ejti népszavazásilag.

zoli27 2007.12.31. 09:31:17

oblomov,

Nem te mondtad, hogy GyF sikeres politikus? Mi volt ebben a belekötés? Én csak visszakérdeztem, hogy te ezt komolyan is gondolod-e.

"Az megint beszédes, hogy a fidesz nekiront a vizitdíjnak, a lényeget meg ejti népszavazásilag.
Szólj hozzá!"
Ez tényleg gáz. Ha annyira érdelki őket a nép véleménye, miért nem bocsátják a biztosítási rendszert is népszavazásra?

"és a fidesznek is voltak elvetélt ötletelései"
Igen, erre a kormány is szokott hivatkozni. Csak az a különbség, hogy a Fidesz-kormány idején kicsiben kipróbálták, és amikor nem találták működőképesnek, letettek az ötletről. A mostani kormány viszont az egész országgal kísérletezik.

zoli27 2007.12.31. 09:38:44

"A jelenlegi ún. reformok ugyanis épp arról szólnak, hogy nagy és lomha rendszerek csaknem irreverzibilis átalakítását akarják végrehajtani."

gapinthebreath,
Maga Bokros mondta azt, hogy - az egészségügyet leszámítva - valódi, mélyreható reformok még mindig nem történtek. A kormány szeret a nagy reformer képében tetszelegni, az igazi bátorság viszont hiányzik belőle, és ebből a skizofrén állapotból születnek ezek az elfuserált "reformok".

oblomov 2007.12.31. 12:26:28

"Horthy úriember, mint ilyen rossz politikus. Gyúrcsány nem úriember, sikeres politikus."

Ez összesen 2 sorocska. A beszédhelyzetben pedig az elhazudott választás volt a téma. Konkrétan Orbán vs. Gyurcsány a kampányban, elvi szinten az úriemberség vs. a politikus immoralitása. (Tehát nem a gyurcsány-kormányok sikeressége, vagy sikertelensége).

"Nem te mondtad, hogy GyF sikeres politikus?"

Igen, nem én mondtam. Azokat a szavakat használtam ugyan, viszont a szöveg jelentése más és több, mint a belőle általad kiragadott szavak jelentése.

"Ha az neked sikeres politikus, aki pártja sikere érdekében elvesztegetett másfél évet az ország életéből, akkor erre nem tudok mit mondani."

Erre nem tudok mit mondani, ha szerinted ezt mondtam.

"Hát, tarts ki a véleményed mellett, ha neked annyira fontos, hogy igazad legyen! Ezzel én már nem kívánok vitatkozni."

Ha velem vitatkoztál volna, megköszöntem volna megbocsátó fölényességedet.

BÚÉK!

zoli27 2007.12.31. 12:48:18

oblomov,
Úgy érzem, habár lehet, hogy tévedek, hogy kihátráltál a saját véleményedből, de ezt nem akarod elismerni; ehelyett inkább azt mondod, hogy te nem is azt mondtad.

Egyébként nem próbálok fölényeskedni, de sokat segítene a vitán, ha elmagyaráznád, hogy végülis mire akartál rámutatni a Gyurcsány-Horthy-párhuzammal, és szerinted milyen értelemben sikeres politikus Gyurcsány.
Ha abban az értelemben, hogy megnyerte a választásokat, akkor igaz. De ha ehhez hozzávesszük, hogy ez csak gátlástalan hazudozás árán sikerült neki, és azóta ezzel le is bukott, akkor Gyurcsány egy bukott politikus. És a dolognak ezt a részét nem lehet figyelmen kívül hagyni.

zoli27 2007.12.31. 13:05:26

oblomov,

Visszanéztem a vitánkat, és nem látom, hogy a szövegkörnyezet hol árnyalná azt a kijelentésedet, miszerint Gyurcsány sikeres politikus lett, azért mert nem viselkedett úriemberként (hazudott).

oblomov 2007.12.31. 13:15:16

"oblomov,
Úgy érzem, habár lehet, hogy tévedek, hogy kihátráltál a saját véleményedből, de ezt nem akarod elismerni; ehelyett inkább azt mondod, hogy te nem is azt mondtad."

zoli27,
ha érzéseidet érvekké tranzformálod, talán sikerül megértenem azokat.

"Ha abban az értelemben, hogy megnyerte a választásokat, akkor igaz."

Bingó!
"De ha ehhez hozzávesszük, hogy ez csak gátlástalan hazudozás árán sikerült neki,..."

Még mindig bingó, ha a politikus Gyurcsányra vonatkoztatjuk!

"...akkor Gyurcsány egy bukott politikus."

mint ember bukott, viszont politikusként még egzisztál, és épp egy "nagy és lomha rendszer csaknem irreverzibilis átalakítását akarja végrehajtani". A fideszt pedig beletoszajtja ezzel egy csapdába, és kormányzati alternatívaként könnyen nevetségessé teheti.

zoli27 2007.12.31. 14:02:13

oblomov,

Ami Gyurcsány morális teljesítményének és politikai teljesítményének szétválasztását illeti: ez a klasszikus módszere azoknak, akik még mindig szalonképessé próbálják tenni GyF-et.

De én még gyurcsány politikai teljesítményét sem vagyok képes pozitívként értékelni, tudod, miért:

1. 2006-ban sikerült - Libanont leszámítva - a világ legnagyobb költségvetési hiányát produkálni (közel 10%).
Habár 2007-re ez mintegy 3%-kal csökkent, de még így is utolsók vagyunk az Unióban. (És ne felejtsük el, hogy a saját maguk által összehozott hiányt kellett csökkenteniük, lakossági messzorítások árán.)

2. Az államdósság 70% körüli, és növekevő tendeciát mutat

3. Inflációnk a legmagasabb az unióban

4. Munkanélküliség legmagasabb az Unióban

5. A 2002-ben még 2007-re becsült euro-bevezetés után ma a legoptimistábbak is csak 2011-et mondanak


Keresem Gyurcsány sikerének a jeleit, de valahogy nem találom. A hatalom megtartása bármi áron...? Ez a diktátorok sajátja, nem a demokrata államférfiaké.


de, oblomov, neked még erre is lesznek ellenérveid, ugye?

oblomov 2007.12.31. 14:14:23

Zoli27

Az anyagot már háromszor átvettük. Az előbb már a kettesed is megvolt, de elcseszted. Majd talán jövőre...

BÚÉK

zoli27 2007.12.31. 14:15:27

"mint ember bukott, viszont politikusként még egzisztál, és épp egy "nagy és lomha rendszer csaknem irreverzibilis átalakítását akarja végrehajtani". A fideszt pedig beletoszajtja ezzel egy csapdába, és kormányzati alternatívaként könnyen nevetségessé teheti."

Szóval a következők Gyurcsány politikai eredményei:
1. még egzisztál (habár morálisan megbukott)
2. átalakítást akar végrehajtani (azt, hogy mennyire eredményesen, hagyjuk)
3. Nevetségessé teszi az ellenzéket

Ezzel csak az a baj, hogy ő az ország miniszterelnöke, ezért azt, hogy sikeres-e, vagy sem, az határozza meg, hogy az ország dolgait pozitív vagy negatív irányba befolyásolja a tevékenysége.
(Habár GyF saját megnyilatkozásából tudjuk, hogy elsődleges feladatának az ellenzék megsemmisítését tekinti...)

zoli27 2007.12.31. 14:17:52

"Az anyagot már háromszor átvettük. Az előbb már a kettesed is megvolt, de elcseszted. Majd talán jövőre..."

Ennyit arról, hogy ki fölényeskedik...

gloire 2007.12.31. 15:27:06

Függetlenül a vitátoktól, ez az osztályozgatás, tanárbácsizás
a legvisszatetszőbb, legműmájerebb duma,
borsózik tőle a hátam is.

zoli27 2007.12.31. 17:33:18

gloire,
remélem, látod, hogy én csak oblomovot idéztem, és arra reagáltam

dowNLoad 2007.12.31. 20:02:39

Szóval a következők Gyurcsány politikai eredményei:
1. még egzisztál (habár morálisan megbukott)

AZT SZERETNÉM, ha exitálna végre, és BOLDOG ÚJ gy.ferenc mentes Évek jönénnek.
(viheti magával az apró haverjait is,
a bulgár rib@nccal együtt)

zoli27 2007.12.31. 20:47:15

"a bulgár rib@nccal együtt"

Gyurcsány és haverjainak távozásával maximálisan egyetértek, de az ilyen minősítésekkel a legkevésbé sem.


B.Ú.É.K. mindenkinek!!!

Elpet 2008.01.02. 08:09:29

Bulgária, így mondjuk

Amúgy meg, ha valakinek a nemzeti hovatartozásáról van szó, akkor bolgár.
Ne menjünk már abba bele, hogy a családot sértegetjük, legyünk önmagunkkal szemben igényesek. Ráadásul morális fölényt adhat az ellenoldalnak. DowNLoad, ez most sok volt egy kicsit.

Google 2008.01.02. 12:18:53

Jobb évet kivánok és hiszek!
Adhat-e még valami, valaki morális fölényt az ellenoldalnak? Csak kötve hiszem, hogy adhat.
Nem a tisztes helytállás, a győzelem a cél, fogalmazta meg crédójukat Tóbiás Mester.
S ha végig nézzük a famíliákat: Apró, Dobrev, Gyurcsány, hát tőlük a tisztes helytállás tényleg fényévekre van. Fennen hirdetik a politikai korrektséget, mert tudom, jól esne nekik, de ők azok, akik törnek-zúznak, kútat mérgeznek, félelmet keltenek csakhogy céljaikat elérjék. Kerüljenek már végre a helyükre, a politikai süllyesztőbe! Ők mondták, mert tudják, Magyarország többet érdemel (mint ők)!Hát tényleg többet érdemel, s rajtunk múlik, hogy kap is ez új esztendőben!

oblomov 2008.01.02. 14:37:02

dicsőség

"az osztályozgatás, tanárbácsizás" nem volt független a vitánktól, miközben az anyag negyedszeri elismétlését kerülve finom és nőies próbáltam volt lenni.

Viszont a műmájer minősítéstől borsódzik a hátam is, ha az nincs megokolva.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.02. 17:32:52

huss. a szlovakos cikk eltunt az index folaprol... helyette van akasztas iranbol. broaf.

dowNLoad 2008.01.02. 22:53:12

Gyurcsány és haverjainak távozásával maximálisan egyetértek, de az ilyen minősítésekkel a legkevésbé sem.

NEM NEM NEM, az hiányozna a legkevésbe, hogy egy aprópiroskás meg egy gyurcsányos genetikával "megáldott" szörnyszülött elkezdjen ITT garázdálkodni!!!!
Az Úristen irgalmazzon nekünk!

AgentUngur 2008.01.03. 08:55:46

Na Török Gábor elftársam kissé lemeradva, de szintén megmondta a frankót kis bénaságainkról: "Gyurcsány elvesztette a fonalat" - ha vót neki valaha. index.hu/politika/belfold/torokg8256/

Istvan 2008.01.03. 10:25:10

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de en Torok Gabort a legobjektivabb es legkevesbe elfogult politikai elemzonek tartom edes hazankban. Nem tulsagosan titkoltan liberalis beallitottsagu, par eve meg volt egyfajta 'wishful thinking'-je az SZDSZ iranyaban, de az mar akkor sem volt olyan hajtepo, mint mas 'fuggetlen' elemzonel, azota meg arrol is leszokott (ami az SZDSZ kurrens teljesitmenyet nezve ugyebar nem igazan meglepo :-P )

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.03. 11:03:33

én nem értem, miért lenne ciki követni a szlovák példát. egymás mellett élünk. hasonló adottságokkal. hasonló színvonalon. nekik is van nemzetiségi, kisebbségi meg romaproblémájuk.
ott is vannak korrupt emberek, titkoskodó nemzetbiztonságiak, rendőrségi botrányok, koncepciós perek.

és van még valamijük, ami nálunk nem nagyon van: eredmény.
persze nekünk virítani kell, hogy ki a fasza gyerek, gondolom.

Bummer 2008.01.03. 11:07:47

Na, felkerült a netre az egész kormányzati gondolkodást és eredményességet legjobban kifejező beszámoló:
www.hetivalasz.hu/cikk/0801/kisded_szuletik

Ilyen helyzet teremtése után közösen, vasvillával kéne kergetni a kormányt.

AgentUngur 2008.01.03. 15:52:31

Na, temetik a Fletót a NOl-on is. Ld. Őszödre várva
Népszabadság • Pető Péter • 2008. január 3
nol.hu/cikk/476460/

Pető "Nagy egy Barom vagy e" Péter persze a Fidesz gusztustalan (már elnézést, a Kossuth téri zombikhoz mi köze van OV-nak?) támadásával elbassza a cikket, de van benne igazság. Fletó még azt is elbaZta, aminek lett volna értelme.Ez egyébként nekünk is szar, mert 1 nap majd nekünk kell megcsinálni.

Bummer 2008.01.03. 15:59:39

vallomás, az "őszödi beszéd"
szocdem
baloldali demokrata
harmadikutas szociáldemokrácia

muhaha. ez hülye. vagy általános iskolai hallgató.

Istvan 2008.01.03. 16:31:55

Hat, azert ez a NOL-os cikk kicsit huzos azert. Ilyenkor ket eset van, vagy tenyleg hamarosan kitakaritjak kedvenc fletonkat, vagy meg nagyobb erovel fog duborogni a reform nagyon hamarosan.

oblomov 2008.01.03. 16:45:34

AgentUngur: "... mert 1 nap majd nekünk kell megcsinálni."

Kiknek, a Reakciónak? :)

AgentUngur 2008.01.03. 19:11:32

Oblomov: Már jeleztem, ez nem szerkesztőségi vélemény, az én vémeényem sohasem az, nem vagyok tagja a szerkesztőségnek. A "nekünk" nálam a magyar jobboldalt jelenti. Ez a rendszer ugyanis tarthatatlan,

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.03. 21:43:38

a NOL cikk valóban kemény. Az őszinte demokrata reformer szerepében: Gyurcsány Ferenc.
Viszont nincs benne explicit Orbánozás, meg ellenzékezés - bár nem értem a narancsszínű zsidóolvasókat.

Én hajlanék rá, hogy elhigyjem, Ferenc valóban az, aminek lefestik. De az érdekek, meg a szocik, meg a démoni Szily. Hiába, aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpák.

de álljunk már meg egy nanoszekundumig:
- Ferenc egy belső kvázipuccsal került a nyeregbe. Ez nyilván az igaz emberek ismérve.
- nekem személy szerint kihazudta a szemeimet 2005-2006ban.

Mindjárt beesik Bakura meg Jótündér halottmosdatni, hogy csak nem tudta, meg nem úgy, hanem így, de ezt nekem a gyomrom nem veszi be. Ha valóban ennyire elkötelezett a baloldal fáklyája a dolgában, és neadjisten az volt 2006 április előtt is, akkor legalább a párttársai előtt viríthatott volna egy koncepcióval. az egész kibaszott mszp incl. Horn Gyula úszott a légüres térben a kampány alatt, sőt, még a nyerés után is. "Megnyertük" - gondolhatták magukban félszegen - "de mit is?"

azt meg már nem is említem, hogy a cél nem szentesíti az eszközt. biztosan én vagyok naív, de ez tényleg túlmegy minden határon. Ahogy Uj Péter írta: telehugyozom a medencét a trambulinról és ugrok bele egy indiánfejest.

mindenesetre ez a manőver legalább jó volt egy "maga kárán tanul a bolond" jellegű tanmesének a szavazók oktatása céljából. Mármint az egysejtnél összetettebbeket gondolom. akik tudnak gondolkodni (ha másképp nem is, hát mozgó szájjal).

- "nem ezt mondtam?"
- "nem"
- "ja, azért mert akkor hazudtam".
- "???"
- "nyugi, innetől már nem fogok hazudni soha többé, becsszóra..."

dowNLoad 2008.01.03. 22:02:53

TRÜKKÖK SZÁZAI, amik bejöttek SAJNOS, joggal hiheti, hogy itt most már minden bejön, ezek annyira sötétek, hogy ezeknek mindent be tudok adni, ezek elhiszik b@zzeg! Hadd menjen, hajrá, előre, a szakadék alja sem állíthat meg, YIIHAAA!!! és közben lengeti a kipáját! (a cowboy kalap helyett, de csak hogy a barátikörnek is tetsző legyen, hahaha)

oblomov 2008.01.03. 23:16:39

Rendben. Bátorság a hitvallásunk!

:)

AgentUngur 2008.01.04. 09:16:53

Devevér: Már hogyne lenne benne explicit Orbánozás meg Fidesz fasisztázás? Pont az, hogy összehozza a Fideszt a Kossuth tériekkel, amit említesz. Egyébként ez nem maradhat el a NOL belpol publicisztikákból, a Szabóság kb ott tart, mint a M Nemzet

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.04. 09:36:56

szoval ettol narancsosak?
en meg mar valami tavoli utalasra gondolotam az ukran belpolitikat illetoen.
na, hat kell ehhez absztrakcios kepesseg, hogy osszehozzuk a karoba huzott tehenet, a zoknis brikettet, meg az ellenzeket.

persze Wittner Maria kiment szolidarizalni. minta direkt akarna fogodzot adni a balos pubiknak.

dowNLoad 2008.01.05. 01:14:44

Horváth "mangalicafejű" Ágnes tud azért alkudni, innen tanul valószínű:
www.newstarget.com/cartoons/Bush-negotiates_600.jpg

zoli27 2008.01.05. 10:02:50

"mindenesetre ez a manőver legalább jó volt egy "maga kárán tanul a bolond" jellegű tanmesének a szavazók oktatása céljából."

én nem olvastam a cikket, ezért csak a te kommentedre tudok hagyatkozni.
Ha a fenti idézet GyF-re vonatkozik, akkor ebben az elméletben van egy rohadt nagy hiba: GyF nem maga szenvedi el a saját "hibájának" (gátlástalanságának és gerinctelenségének) következményeit, hanem az egész ország.

Ha belegondolok, hogy 2002 és 2006 között nem hogy nem közelített Magyarország Európához, hanem még távolabb is került tőle, és ez mindmáig folyatatódik (lásd: 1%-os GDP, államadóság növekedése, stb.), józan ésszel képtelen vagyok felfogni, hogy még mindig vannak ún. értelmiségiek, akik védelmükbe veszik ezt a kurzust.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.05. 11:13:53

Zoli27,
ugy gondoltam, ez az osszes pozitivum szinte. hogy van ra esely, hogy a szavazogepek kozul 1-2nek felnyilik a szeme. talan eszreveszik, hogy itt folyton az a zene szol, amit ok hallani akarnak. aztan meg 4 evig utkozesig rabuknak.

sajna mi is veluk egyutt nyeljuk be, pedig mi tudtuk, hogy az egesz csak porhintes.
sajnos nem ugy van, hogy aki a fideszre szavazott, annak a fidesz kormanyoz.

nemikeppen modulalja a helyzetet a 2. ket evben megerosodo nepeteto politika, a nyugdijasok kenyeztetese, a kisebbsegi szavazok erdekeben tett PR megmozdulasok. magyarul pont arra torekszik a kormany, hogy meghalalja a 2006os szavazas eredmenyet. lokalis optimumokat kreal egyes konnyen befolyasolhato csoportok szamara, mindezt a gondolkodok karara.

de hat ezt mar mind tudjuk, hogy a kepviselovalasztason legkevesbe a gondolkodok dontenek.

zoli27 2008.01.05. 11:58:55

"sajna mi is veluk egyutt nyeljuk be, pedig mi tudtuk, hogy az egesz csak porhintes"

Én nem tudtam, és eszerint is szavaztam (MSZP). Persze ezt sokan, akik a kommentjeimet olvassák, képtelenek elhinni. Pedig ez az igazság. "Öszödig" egyáltalán nem foglalkoztam közéleti témákkal, csak elmentem szavazni, megszokásból az MSZP-re. Tavaly pedig egyszerűen elhittem mindent, az ötéves adócsökkentéstől egészen odáig, hogy a Fidesz csak riogat.

zoli27 2008.01.05. 13:23:37

A legfrissebb hírek szerint a Szociális Fórum beáll az Albert-házaspár népszavazási kezdeményezése mögé, amelynek célja a több-biztosítós rendszer bevezetésének megakadályozása.

Szerintem 2008 legfontosabb kérdése, hogy sikerül-e kiírni ezt a referendumot. A második legofontosabb kérdés pedig, hogy a Fidesz hogy fog viszonyulni ehhez a referendumhoz.

hcrules 2008.01.05. 14:54:27

zoli27

Ezen tényleg meglepődtem egy kicsit :)

Más:
A Szociális Fórumal kapcsolatos dolog nagyon jó hír! Talán jobb lenne ha ezt a népszavazást nem a Fidesz szervezné hanem a civilek. Ők is erősödnének, és több ember azonosulhatna vele.

Már amennyiben ki lehet írni. Az volt a SZF dilemmája, hogy még ha meg is lehet tartani, érvényes és eredményes lesz a népszavazás vajon nem tud-e a kormány kibújni alóla? A kérdésben több biztosítóról van szó, nem több pénztárról...

Bummer 2008.01.05. 15:14:14

Az Albert-féle népszavazás igenje esetén sem változik semmi. Nem érinti a kérdés egyáltalán a törvényt.

Elpet 2008.01.05. 15:20:05

Mi a helyzet most?

Elolvastam lengyel Lászlót a NOL-on
www.nol.hu/cikk/476658/

Napokig nem tartottam a kezem a hazai politika ütőerén, el voltam foglalva kissé munkailag meg magánéletileg.
Létezik, hogy Gyurcsány körül tényleg elfogyott a levegő?
Segítsetek már kicsit eligazodni, mert tényleg nem vagyok képben. Inkább csak érzek. Nagy üres semmit a közéletben. Nagy büdös lehangoló semmit a magyar ugaron. Olyan szürkét, mint az égbolt, ha kinézek. Elkeserítő.

zoli27 2008.01.05. 16:14:29

hcrules 2008.01.05. 14:54:27
"zoli27

Ezen tényleg meglepődtem egy kicsit :)"


Ja, mert amikor azt mondom, hogy az MSZP-re szavaztam, mindenki azt hiszi, hogy meggyőződéses baloldali voltam. Pedig tavalyelőtt őszig egyáltalán nem érdekelt a politika, csak szavazni mentem el 4 évente (2002-ben voltam először, ha jól emlákszem). És azért szavaztam mindig a szocikra, mert valahogy azt tűnt magától értetődőnek (ehhez talán annak is köze van, hogy dunaújvárosi vagyok).

Az öszödi beszéd és ami azután következett, bennem azt tette egyértelművé, hogy mostantól kezdve bárkire hajlandó vagyok szavazni, de a szocikra soha többé nem (legalábbis amíg ez a garnítúra van, biztosan nem).

1istvan 2008.01.06. 11:20:28

zoli27
ez bizony baj. nem az, hogy a szocikra szavaztál, hanem az, hogy: "...egyáltalán nem érdekelt a politika, csak szavazni mentem el 4 évente ..." gyakorlatilag mind1 kire.

zoli27 2008.01.06. 12:02:58

1istvan,
Pedig nagyon sokan vannak ilyenek: akik csak azt tudják, hogy fontos elmenni szavazni, de az információik felületesek; csak annyit tudnak, amit egy-egy híradóból elcsípnek, vagy amit a politikai hirdetésekben hallanak.

Szerintem a szocialisták éppen az ilyen szavazók szavazataival tudták egymás után 2x megynerni a választásokat. A médiatúlsúlyukat kihasználva sikerült elültetniük az emberek fejében, hogy a Fidesz csak rossz lehet az országnak, mert kerékkötője a haladásnak, az MSZP viszont európai, fejlődéspárti, stb, stb.

De az öszödi beszéd és az azóta történtek szerintem nagyon sok embert felébresztettek, és könnyen lehet, hogy a Fidesz ezeknek a protest-szavazatoknak köszönhetően fog nyerni 2010-ben (vagy korábban).

dowNLoad 2008.01.06. 14:01:41

NINCSEN tovább, ezt megszívtuk, itt a magyar LOS PEPES segíthet csak, ki kell alakulnia, egy olyan csoportnak, akiknek megvan az széndékuk, tehetségük, és a lehetőségük is, hogy a vezért és bandáját eltakarítsák. Ez PABLO ESCOBAR esetében a LOS PEPES volt, akik könyörtelenül, a családtagokig kiirtottak mindenkit, igaz Kolumbián már ez sem segített. (mint ahogy Magyarországon sem fog, ha csak veres, kóka, horvát, bajnai, szilvásy, és spanjaik tűnnek el, családtagjaikkal, üzleti köreikkel együtt.
Egy ország megszűnése, és a klánok kezébe csúszása:
konfliktus.index.hu/kdrog.html
www.cocaine.org/colombia/pablo-escobar.html
Helyettesítsd be a neveket, eseményeket, a kábítószert a pénzre/hatalomra, és előttünk van a jövő magyarországa.

1istvan 2008.01.06. 14:07:54

zoli :-D pontosan ezért mondtam, hogy elég baj az.
mert szerintem is sokan vannak. ha nem lennének sokan, akkor nem szavazták volna vissza 4 év mulva azokaz, akik közel 50 év kemény munkájával tönkrezúzták az országot. igaz az is baj volt, hogy az elveszített politikai hatalom mellé engedték, hogy gazdaságilag erősödjenek, hogy a médiájuk visszarendeződjön.

nem hiszem
az öszödi beszédnek nincs ekkora tudatformáló ereje. még az un. értelmiségnél sem. mert mit teszel ha egy esterházy nyilatkozik, vagy a nádas vagy hogy hívják kijelenti, hogy retorikai csúcs, vagy ha nézed az atv-t, komolynak hitt emberek magyarázzák, hogy ugyan rossz volt, de kellett ezért jó. vagy egy magát történésznek nevező fos alak beszól az államfőnek. beszólhat, és utána még megjelenhet képernyőn és magyarázhat.

én nem vagyok biztos a fidesz 2010-es győzelmében. szerintem a kormány minden törvényes és törvénytelen eszközt megragad, hogy hatalmon maradjon. én akkor se lennék meglepve, ha 2010-ben nem is lenne választás. ( :-) nem azért mert előrehozott lesz)

zoli27 2008.01.06. 14:21:08

1istvan,
Szerintem viszont az embereknek van annyi józan esze, hogy egy olyan tömbnek, amelynek a vezetője azt találta mondani, hogy 4 évig nem csináltunk semmit, meg másfél évig hazudtunk, nem fognak újra bizalmat szavazni.

"én akkor se lennék meglepve, ha 2010-ben nem is lenne választás. ( :-) nem azért mert előrehozott lesz)"
Már én sem lepődnék meg semmin, de azért még van egy alkotmánybíróságunk, van egy köztársasági elnökünk, és akármit még gyurcsányék sem tehetnek meg (habár sokmindent megtehettek).

1istvan 2008.01.06. 16:03:35

zoli, ne legyenek illúzióid.

de szavaznak. nézd meg a pártját. amikor ezt meghallották lekushadtak. amikor bizalmat kért megszavazták. amikor szavazni kell a parlamentben összezárnak. és az egyik fő képviselőjük azt magyarázza. lehet nagyon szar az eü törvény, lehet mindent el fog rontani ami még jó, de AZ mégse lehet amit az ellenzéki párt mond, hogy minden igy jó, mindennek igy kell maradni. és az atv riportere NEM kérdezi meg, mire mondták, hogy minden igy a jó?
ha egy párt el tudja hitetni sok értelmes választval, hogy azért szavazok bizalmat mert a zorbán azt mondta ez az ember egy hülye, ha azért szavazok igennek az eü törvényre mert a zorbán ellene van, akkor bizony nagy szarban vagyunk, és 2010-ben is abban lehetünk.
valamelyik nap olvastam a hozzászólásokat itt valamelyik topikban és egy képzettnek tűnő ürge azt magyarázta, a gyurcsány legalább akart valamit csinálni,MINDEGY, HOGY NEM SIKERÜLT neki, és végre valaki le meri bontani az állami tulajdont, mert ami szocialista állami tulajdon volt az minden rossz. ez a pasi olvassa a reakciót, válaszol a hozzászólásokra, értelmesnek is tűnik.
mit vársz a többi kétésfélmillótól? ennyit a 2010 józaneszűségre.

zoli27 2008.01.06. 17:10:12

1istvan,
Maradjunk annyiban, hogy te sem tudhatod, és én sem tudom, hogy mi lesz 2010-ben.

Alapvetően arról van szó, hogy te pesszimistán állsz a dologhoz, én pedig inkább optimistán. Mindkettőnek van alapja; majd meglátjuk mi történik.

Én csak annyit mondok: 1990 óta még egyszer sem derült ki egyik kormányról sem, hogy effektíve hazugsággal nyertek választást. Ezért nem tudhatjuk biztosan, hogy erre hogy fog reagálni a társadalom választási szituációban.
Szerintem meg lesz a látszatja ennek a lebukásnak a köv választásokon.
Ez az én véleményem. De majd meglátjuk, így is lesz-e.

1istvan 2008.01.06. 17:37:58

zoli, legyél próféta! :-)
jó lenne ha hamarabb is, de neked lenne igayad

dowNLoad 2008.01.06. 18:05:10

Ha békésen(többé kevésbé, mert okt.23. után már bármi lehet) elhúznak, akkor nem lesz szükség egy LOS PEPES-re, de jobb lenne, mert amíg nincsenek megbüntetve, addig szabad a pálya. (további elqúrások várhatók, a maffia nem ért a szép szóból)
VÁROM a MAGYAR LOS PEPES megszületését!!!!!!

zoli27 2008.01.07. 19:04:05

download,
Úgy látom, hogy az elképzeléseid valahogy nem lelnek támogatókra. Szerinted vajon miért van ez?
süti beállítások módosítása