A jó és a gonosz harca az erdőket sem kíméli
2008. február 18. írta: k|M

A jó és a gonosz harca az erdőket sem kíméli

Népszabadság • Kartell Zs. Péter • 2008. február 18.

 Van kishazánkban egy szebb napokat is látott politikai tömörülés, egy alakulat, melynek eredete a ’80-as években gyökerezik. Jelenleg is élő, aktív és sikeres alapítói, politikusai, sztárközgazdászai és legkiválóbb szociológus elméi a diktatúra langyos lábvizéből kikukucskálva mertek ellenzékiek, szabadságszeretők, kapitalizmusbarátok és (jogállam nélkül is!) jogállam-követelők lenni .

 Ennek a csapatnak nagyon sokat köszönhet az ország és az erdő. A maroknyi, ám elkötelezettségében rendíthetetlen géniuszok kemény ellenzékiséggel vívták ki nekünk a rendszerváltást, a szabadságot, a demokráciát és a piacgazdaságot, a hiánygazdaság helyébe lépő fatöbbletet. Örök hála érte, hiszen ha ők nincsenek, még ma is Kádár János legnagyszerűbb tanítványa, Grósz Károly reformköpönyege suhogna fülsüketítően a reformra szoruló magyar ég alatt és még ma is szekerce hullajtaná a forgácsot a láncfűrész duruzsolása helyett. Ám hogy mégsem így lett, hogy mégis megváltozhatott a megváltozhatatlan, e remek emberek elkötelezettsége, sziklaszilárd jelleme és hite szükségeltetett leginkább.

 Az SZDSZ a magyar demokrácia ősatyja, létrehozója és ma is legfőbb támasza. A piacgazdaság, a kapitalista verseny, a modernizáció közössége és aktív alakítója, az erdei tanács szemfüles tagja. Ha az SZDSZ nincs nekünk, nyugatosodás, reform és fejlődés sincsen. Ha az SZDSZ nem létezik, mi sem léteznénk az SZDSZ nélkül. Jó érzés liberálisnak lenni még e sorsfordító, álbotránytól hangos időkben is. Olyan ez, pont olyan, mint gyapjas mókusnak lenni az erdei tanácsban. A gyapjas mókusnak mindig igaza van a tábortűz körül, és ez igazán remek érzés.

 A populista, klerikálkonzervatív, maradi és Kádár-nosztalgiázásba forduló ellenzéki farkasok persze minden bárányra szemet vetnek az erdő gyűlésén, de hát hol vannak még bárányok? kérdezhetnénk, ám nem kérdezünk már, csupán legyintünk: ezeknek megmagyarázni ezt nem lehet. Mert ezek ragadozók. Ezek felfalnak bennünket akkor is, ha degeszre zabálták már magukat. Ezeknek nem elég a bendő megtömése, ezek legszívesebben az erdő teljes tanácsát felzabálnák, hogy a reakciós elemekkel szövetkezve az önkény szelleme kísértse a szebb napokat látott kerekerdő mind a négy sarkát, minden zugát.

 Itt tartunk megint, ezért e sorok. Megint jönnek, és nem kopogtatnak, hanem meghozatják hírhozóikkal, dörömbölik erdőszerte, hogy az SZDSZ jó szándékú gyapjasmókuskái csaltak, amikor Kóka János versenyszerető gyapjasmókust emelték pajzsukra. Folyton csalást emlegetnek, ha a zsákmányállatok szövetségének legitimációját akarják megkérdőjelezni, holott csalás, az nem történt. Elmondom én, büszke liberális mókuska, hogy mi történt. Orbán Viktor 2002 óta képtelen feldolgozni, hogy a haladás erői kiragadták kezéből az erdő szekerének rúdját; hogy a szekercét modern zümmögők, az erdőmodernizáció rögös útján kiválóan használható Husquarna-motorfűrészek váltották. Ez nem tetszik neki. A farkasok vezére képtelen megemészteni, hogy nem tömheti degeszre a bendőjét, bár feneketlen étvágya ugye közismert.
 
 Orbán Viktor vezérfarkas ezért egy ködszürke, teliholdas éjjelen magához rendelte Borsod megye lakosságát, majd azzal az üres, semmitmondó, maradi, populista, ókonzervatív és haladásellenes kijelentéssel, hogy „veszélyben az erdő!” – ami alatt természetszerűleg azt értette, hogy „veszélyben a hatalmam!” –, felszólította az egykori iparvidék lakosait, hogy nagyszámban konspirálódjanak a gyapjasmókusok szervezetébe, ugyanis feladat lesz, nemsokára.

 Telt-múlt az idő, a reform gyümölcsei édes nektarinként vonzották az erdő legszélesebb társadalmi összefogását, és a magyarországi nyugatosodás letéteményesében, az SZDSZ-ben gyapjamókus-élcsapat választás készülődött; az Orbán vezényszavára beépített narancsszőr mókusok tudták a dolgukat: meg sem kell jelenniük a küldöttgyűlésen ahhoz, hogy botrányt dagasszanak a magyar progresszió egyetemes letéteményesének számító SZDSZ-ben és a reformra éhes magyar erdőben.

 Meg sem jelentek a szavazáson, ám így is minden – forgatókönyv-szerűen –, Orbán Viktor gátlástalan uralmi törekvéseit szolgálja.

 Ugye világos, hogy mire megy ki ez az egész?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr12344231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2008.02.18. 15:33:43

Van egy barátom, aki szerint a Népszabadság elfogulatlan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.18. 15:41:19

Hogyhogy jo es rossz?
Lemaradt az elvtars egy brossuraval?
2004 ota (Utkozben, irta Gyurcsany Ferenc) a Mult es a Jovo gigaszi kuzdelmenek lehetunk tanui. Ebben a kuzdelemben objektiv okok miatt mindig a Jovo gyoz. Igy lesz ez most is.
www.regimagyarorszag.hu/

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.18. 15:42:40

vessétek szegényt a (gyapjas/?!/)mókusok elé...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.02.18. 15:47:44

Csak azért nem 10 pont, mert azt a pozíciót a Haladás fáradhatatlan apostola, a Tirpákbokrétás szerzői kollektívája birtokolja. Zseniális!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.18. 15:50:05

de a szegény vega farkas-kisebbség ugye lehet a mókusokkal, ha megígérik, hogy 'mások' maradnak, és haladnak a gyapjas farkaúakkal?!


(ez a szerző tényleg ennyire orvosi eset?)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.18. 16:01:09

Az Erdőreform Bizottság programja:

- sokan arra hivatkoznak, a természet egyensúlyának részesei a farkasok is. Mi ezzel nem értünk egyet. Akkor lesz szép világ, ha nem lesznek farkasok és kedvükre lébecolhatnak a gyapjas mókusok.
- A földből kiemelkedő fallokrata/hierarchiát szimbolizáló fák/bokrok kiirtása - helyükre maximum kerti tuják, és "lapos"bokrok telepítése.
- Az erdő radikális átalakítása, az erdő minden lakójáé nem lehet az erdő. Mindent gyapjasmókus tulajdonba!
- modern robbanómotorok építése a szekerekbe.
- A farkasok Reakciós konspirációjának azonnali letörése - mivel kiirtani már próbáltuk őket, és nem ment, ezért javasolt a farkasok szervezett kiéheztetése

Éljen a gyapjasmókus progresszivista iránya! Éljen a Népi Gyapjasmókus! Le a Reakciós Farkasfronttal! Mi, elnyomottak, összetörtek, üregi nyulak és gyapjasmókusok!
Soha többé farkasuralom, soha többé elnyomás!

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.02.18. 16:01:42

Most mit csodálkoztok? Bolgár György után egy újabb független újságíró mondta el a véleményét a helyzetről... :D:D:D

Széna Tomi 2008.02.18. 16:01:49

Ezt én most tényleg nem értem.
Iróniának szar.
Komolynak rémítő.
Névnek érdekes.
Álnévnek gagyi.
A biciklist meg bebukta (lásd link a névnél).

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.18. 16:07:01

pedig a "komoly" az esélyes...
hacsak nem a Népszabó szadesz-frakcióját akarják kinevetteteni a lapban, de aligha...

Széna Tomi 2008.02.18. 16:11:45

OK, értem :-)
DE:
1. adj linket!
2. ez övön aluli volt
3. grat!

Francois Pignon 2008.02.18. 16:12:19

Nem lehet minden ironikus mondat mellé szmájlit állítani, ugye? ;)


(Amúgy ehhez: reakcio.blog.hu/2007/07/30/agyonlott_biciklis_futar_vagyok ez tartozott: nol.hu/cikk/454083/.)

CrL 2008.02.18. 16:38:30

oh de jó a stilus megint:

a meséből kimaradtak az úttörő mókuskák amúgy, mintha csak a gyapjas bárányok és vérfarkasok lennének harcban.

(ma az erdőt vezető főmókus hasonlóan elfelejtett évértékelő meséjében szólni a vezérvérfarkas egész erdőt érintő véleményszavazásáról, a gyapjas bárányok vezetőjének bukásáról és szinte mindenről amit elpitypangoztak. inkább osztogatni akar közös mohát mindenkinek ócsóért, hogy a csúnya békák érezhessék nemcsak a mocsár jár nekik.)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.18. 17:21:17

"1988-ban ismertem meg Orbán Viktort. Akkor még nem sejtettem, hogy a Kádár-rendőrség fizetett spiclije."

Citrom ;) 2008.02.18. 17:39:26

Hááát!
Már bocs, de ez nekem empirikus pampogás és tematikus habak.
Ha az ellentmondásokat, a tarthatatlan helyzetet akarom pellengérre állítani, akkor megválasztom a téma gerincét, onnan elkalandozok, majd visszatérek.
De kérem! Honnan nézzem? Jobbról, balról, semlegesen?
Itt a mókus célt nem látva ugrál egyik fáról a másikra.


Nekem fura. …csak nem valami teszt?
Kíváncsi lennék némi magyarázatra.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.18. 17:55:45

Nem is tudom...valahogy nem üt ez a cikk.

A fib-esek régimagyarorszag.hu oldala viszont vérlázító. A kisfilmek egy kivételével erőltetettek, és elképesztően demagóg mindegyik, de ez hagyján.. de ennyi bannert neki!!!

Miből, ha nem vagyok indiszkrét? Tán csak nem a "régi magyarország" finanszírozta meg?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.18. 18:05:41

bazalttufa (exszejler) 2008.02.18. 17:55:45:
"A fib-esek régimagyarorszag.hu oldala viszont vérlázító."

Miert, te talan a Multban akarsz maradni, amikor a Jovoben is elhetnel, ahol gazdagsag van es boldogsag? Meg urraketa?

Tudod mit, te maradja a Multban, ha ott neked jo. Aztan ne lepodj meg, ha egyedul maradsz ott, mert az ora eloreugrott egy masodpercet es mindenki mas mar elment az egy masodperccel kesobbi Jovobe, ami akkor mar a Jelen lesz.

Lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de valojaban nagyon egyszeru.

Jovo vagy Mult? Feny vagy Sotet? A valasztas a tied.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.18. 18:08:47

Lengyel László szerint pedig Orbán tigris, aki birkaként füvet eszik:

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=209207&fr=hs

Alalkul. Ez lesz az új kampány: állatmesés.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.18. 18:12:43

Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.02.18. 18:09:11:
"a fénykapszulát kérem, Mester!"

A Fenyt valasztod? Azt hiszed, hogy az jobb, mint a Sotet? A Setet?

Muhahahaha, ekkora tevedest! :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.18. 18:15:59

lelkylola 2008.02.18. 18:08:47:
"Alalkul. Ez lesz az új kampány: állatmesés."

Kerem, a kinyilatkoztatas regota megtortent.
Eljott a Mesek Ideje.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/11/czak-gbor-banga-ferenc-okos-kata.html

vaffanculo 2008.02.18. 18:46:20

Csak nézek propán (bután:) Mi a rák ez? Na jó, egy vicc. Vagy mégsem?:)

CrL 2008.02.18. 21:46:42

denever, nekem csak ennyi: TGM többéves fáziskésésben van. Komolytalan.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.18. 22:19:11

TGM most mit csinál?
négy hete ott pörölt a szélsőközépben, majdnem csákánnyal kapcsoltam ki a rádiót. mostmeg ez. ironizál? mennyire? hol a határ?

az pedig amit a baloldali nyerésről és a jobboldali kormányozásról ír, mint szokás... na az kicsapja a biztit.

CrL 2008.02.19. 00:34:23

denevér: tgm párezerért maszatol. az a baj hogy 2008ban is ott tart tartunk még, hogy gyurcsány mondjon le, pedig gyurcsányak egyértelműen másnap le kellet volna mondania ahogy kijött az öszödi szöveg.

azóta mintha állandósult volna az idő. a szinte felesleges népszavazás is erről szól, gyurcsány alkalmatlanságának, hatalmi harcának és rossz kompromisszumokkal teli reformpolitizálásának egyik ronda következménye - amit az ellenzék teljes mozgásképtelenségében és másfél évvel ezelőtti hevületében talált ki hogy legyen mivel tartani majd a lelket szavazóikban. természetesen ebben orbán is felelős, belement egy olyan álló harcba amit nem tud megnyerni mert nem elég erős hozzá.

az csak külön mellékszál az egészben amit itt a poszt felvillant, hogy vannak továbbra is olyanok akik mai napig éltetik a következménynélküliséget azzal, hogy a koaliciós párt vezetőjének kóka jánosnak a miniszterelnökével hasonló bebukástörténetét továbbra is úgy mesélik mint ahogy eddig mindent, mentik azt akinek le kéne mondania posztjáról a történtek miatt és inkább az ellenzéket támadják, az már bevált.

nonszenszland.

Chicano 2008.02.19. 08:17:57

Nem félünk a farkstól
Nem bánt az csak megkóstol

--Medve

Google 2008.02.19. 10:16:50

Tabula rasa helyett fabula rázza az erdőt és a mezőt, hiába, menni kéne, menni kéne, oh, de akinek kellene, az nem tud!
A köztársaság miniszterelnöke nem szeretne menni, melegen ajánlotta, menjen az, akinek nem tetszik itt, ő marad!
Könnyű volt ránk ereszteni, nehéz lesz elvezetni!
Azt gondolom, ez egy világos beszéd volt, emberek százainak, százezreinek hogyan lehetne egy stabilabb hátteret adni - mondta viszontválaszában a köztársaság kormányzója és hozzátette: Dolgozzunk együtt!
Ezt mondhatta a lupus in fabula is az alattvalóinak, pardon, kecskegidáknak!

Téglagyári Megálló 2008.02.19. 10:22:07

"Meg sem jelentek a szavazáson, ám így is minden – forgatókönyv-szerűen –, Orbán Viktor gátlástalan uralmi törekvéseit szolgálja."

Azt hittem, ilyet csak a Reakció szerkesztői szoktak adni a kormánypárti bértollnokok szájába, de nem, ők maguktól is képesek erre. :-(

Bassza meg, hát ki van hatalmon már több éve?

Google 2008.02.19. 10:36:45

Ami pedig a szdszt illeti, hát náluk az Új Tulajdonosi Programot kísérletezték éppen akkor az elnökválasztáskor. Akié a párt, aki többet tett bele, az azt csinál vele, amit akar, azt hozza ki elnöknek, akit éppen akar, ha már a részvények nagy része nála van.
Itt olvastam, a verseny hívei ők, de nem bíznak semmit a véletlenre!
Szamárbőgés nem hallatszik a mennybe, gondolják!
Apropó, állatmesék, szdsz közeli állatfigurák: békák, pumák, míg a szociknál egyértelműen a mókus. A mókust abban az értelemben is használták, hogy fejes, jó állásban, magas pozícióban levő.
Érdekes, Lengyelnél a farkas tigrisbőrbe bújt, a bárány sem bárány, hanem: birka.
Más szóval, ne féljetek kedves baloldali hívek, bár tigrisbőrbe bújt, de birka a Zorbán, fütyüljünk csak tovább, lássa csak, hogy mennyire nem félünk tőle!

thomasmore 2008.02.19. 11:55:32

Nagyon remélem a szerző nem gondolta komolyan ezt az írást...ugye nem?

CrL 2008.02.19. 20:42:40

"Vegetáriánus tigris és bűvölő kígyó"

haha ezek a hasonlatok...

hvg.hu/velemeny/20080219_gyurcsany_orban_valsag.aspx

"Mekkora esélyt szalasztott el harmadszor, amikor 2006 őszén, az őszödi tragikus és visszacsinálhatatlan vétség után nem vonta le a következtetést személyére."

kicsit sokáig tartott a be és felismerés Lengyel Lászlónak is.

dowNLoad 2008.02.19. 22:09:11

ITT már csak McQuade segíthet! A magányos farkas, aki az összes k*cs*gnek szétrúgja a seggét:
www.youtube.com/watch?v=VhMD0-nym5U
Nekünk csak Budaházy meg Tomcat jutott, dehát ez nem is TEXAS, csak egy elqúrt kis ország.

Citrom ;) 2008.02.20. 12:36:03

Vártam volna némi magyarázatot, de senki nem vállalta magára.
Szerettem volna ha a szerző, vagy helyette valaki kimondja mi is volt e írás motívuma.
Mitől érzett kényszert e zavart asszociációra?
Igaz? Ez még mindig jobboldali blognak van titulálva?
Akkor miért nem ad választ senki, hogy milyen jellegű elkötelezettségi irányból kell nézni e fércet?

Hol van az híres szókimondó éles nyelv?
Kimerül annyiban, hogy "EZT elqúrta a REAKCÓ (UFI) ez a regisztrált kommentelés nem jó ötlet, meg az INDEX szárnyai alatt lenni sem. Nézzük meg a kommenteket, milyen elb@szott bölcsészek szólnak hozzá, mióta ez van. (a reklámbevételek nőnek?)”

…vagy egy másik probléma megoldás …”félművelt fasz vagy, nem foglalkozom veled tovább.”
Ha meglátásom nem csal, az előbbi „megoldásokat” az ignorálás váltotta fel.
Tájékoztassatok már, mert jelenleg egy radikalizálódott virtigli (fiatal és polgári meg konzervatív) liberális párt önkéntes támogatóit látom itt (újtöbbség?), jobboldalit, egy szálat sem.

k|M · reakcio.blog.hu 2008.02.20. 13:06:31

Ennek az írásnak a vezérmotívuma az önmagáért való játék volt.

Jó, jó, tudom, nem egy Karinthy-féle "Így írtok ti", de ne kelljen már magyarázkodni minden miatt és legfőképpen kerüljük már, hogy mindent szájbarágunk.

"Igaz? Ez még mindig jobboldali blognak van titulálva? Akkor miért nem ad választ senki, hogy milyen jellegű elkötelezettségi irányból kell nézni e fércet?"

Milyen elkötelezettség irányából? Csúsztasd föl a homlokodra Bolgár György szemüvegét, és láss csodát.

"Tájékoztassatok már, mert jelenleg egy radikalizálódott virtigli (fiatal és polgári meg konzervatív) liberális párt önkéntes támogatóit látom itt (újtöbbség?), jobboldalit, egy szálat sem."

Mi van?
Mit akartál kifejezni?

Ács Ferenc 2008.02.20. 13:30:47

Értsük meg együtt citromot! Tényleg kiváncsi vagyok arra, hogy mit ír a kedves kommentelő, de nem értem.

Citrom ;) 2008.02.20. 13:35:46

Kimondatlan és zavart elkötelezettséget vélek a zavartidentitású, szerepét kaméleon módjára játszó Fidesz mellett.
Nem kell szájba rágni, de azt se akarja senki elfogadtatni, hogy ma a Fidesz egyenlő a jobboldallal. ...és azt sem, hogy egyedüli alternatíva, ezért nála, és csakis nála az igazság.
Legalább annyira nem tartom valósnak, mint az MSZP baloldaliságát.
Itt régebben is tapasztaltam ilyet, de nem volt ennyire általánosítható. Az eddig olvasott bejegyzésekben kimondva, kimondatlanul ott van a pozitív hős Fidesz és természetesen a galád maszop és szadesz. Az utóbbiakat nem fájlalom, nem kár értük, de a Fidesz felelőssége nincs helyrerakva. A vele kapcsolatos bizalom pedig túlzott.
Ehhez jön a te bejegyzésed.
Előre megvéded a Fideszt, régebbről megtapasztalt felelősség elkenés, átruházás miatt, azt kifordítva állítasz pellengért.

Ezért az értetlenkedés. E bejegyzésednek nem látom szükségét, nem old meg semmit, nem mutat irányt, nem adsz új gondolatokat, csak ócsárolsz.
Amit írsz igaz, ahogy írod nem vezet sehova.
Azaz dehogynem, Orbán így engedte ki azt az ominózus szellemet a palackból.

k|M · reakcio.blog.hu 2008.02.20. 13:41:20

"de azt se akarja senki elfogadtatni, hogy ma a Fidesz egyenlő a jobboldallal. ...és azt sem, hogy egyedüli alternatíva, ezért nála, és csakis nála az igazság."

Írtuk ezt mi egyszer is?

"E bejegyzésednek nem látom szükségét, nem old meg semmit, nem mutat irányt, nem adsz új gondolatokat, csak ócsárolsz."

Mert ez egy parafrázis, illetve egy elképzelt publicisztika, egy meg nem született publicisztika. Egyedüli kapcsolata a valós élettel, hogy a Népszabadságban gyakran jelentkeznek ehhez az íráshoz nagyon hasonló érvrendszert alkalmazó gondolatfolyamok, melyek a föntebb alkalmazott jelzőket, hasonlatokat alkalmazzák a bemutatott tárgykör leírására illetve ábrázolására.

"Azaz dehogynem, Orbán így engedte ki azt az ominózus szellemet a palackból."

A Dzsint? Akkor én gyorsan kívánnék hármat! Lehet?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.20. 13:43:26

Ács Feri · reakcio.blog.hu/ 2008.02.20. 13:30:47:
"Értsük meg együtt citromot! Tényleg kiváncsi vagyok arra, hogy mit ír a kedves kommentelő, de nem értem. "

Ezt nem megerteni kell, nem arrol szol. Citrom nem a temarol akar beszelni, hanem sajat uzeneteit akarja nyomni. Ez sajnos azzal jar, hogy a hozzaszolasa kisse inkoherens, de ez reklamokkal altalaban igy van.

Az uzenet a kovetkezo:
"Ti szerintetek a Fidesz jo, pedig nem igy van. A Fidesz rossz, mert atlepte a hatart."

Az osszes tobbi lozung csak korites, ha lehantod, ennyi marad.

Citrom ;) 2008.02.20. 13:50:34

Írtátok bizony. Persze -mint már megjegyeztem-, nem így kimondva.

Köszönöm, a tájékoztatást, de amikor a megadott linkre rákattintottam, már tudtam.

Igen? Voltak még néhányan, akik kívánni akartak, keresték is a "dzsinit", kukákban, autóban, kimustrált tankban, de... :)

Köszi, legalább amire akartál, válaszoltál.
Szia!

Citrom ;) 2008.02.20. 14:06:11

Doomhammer
Téves!
Mostanában még nem töltöttem el itt annyi időt, hogy ilyesmire vetemedjek.
Volt egy észrevételem, amit más már előrebocsátott, és inkább hitetlenkedve, mint provokatívan, kérdeztem.
Valójában a várt válasz, hasonlóan körbeírva maradt (Fidesz). Sem tagadás, sem beismerés.

Meglátásom szerint e poszt tartalma (játéka), most is a politika és annak kommunikációjában látott különbségek szerint a fényezés és feketítés újabb verziója, de most kvázi tárgy nélkül, a hangulat kedvéért.
Érdekesnek érdekes.

Az is érdekes, ahogyan mindannyian azt kérdezzük egymástól, mi van? :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.20. 15:17:17

Nezd, egy ilyen allitast nem lehet komolyan venni:
"Nem kell szájba rágni, de azt se akarja senki elfogadtatni, hogy ma a Fidesz egyenlő a jobboldallal. ...és azt sem, hogy egyedüli alternatíva, ezért nála, és csakis nála az igazság."

Ez az allitas komolytalan. Egyfelol, mert egy nagy part eleve kisebb frakciokra oszlik es a Fideszben is van egy par, masfelol minden vegrehajthato politikaban vannak jobb- es baloldali elemek is es egy part programjaban ez nem is kell koherens legyen. Az MSZP adoztato-eloszto politikaja (ez a fo gazdasagpolitika) peldaul klasszikus baloldali, a Fidesz adocsokkentos politikaja viszont jobboldali. Az egeszsegugy finanszirozasa es a felsooktatas kerdeseben azonban a kormany politikaja jobbra van a Fideszetol. Akkor ki a jobb es ki a bal?

Es akkor a konzervativ-liberalis tengelyrol meg nem is beszeltunk.

Az allitasod tehat nem alkalmas vitara, talan ezert is nem foglalkozott vele senki.

Citrom ;) 2008.02.20. 18:06:26

Miről van szó?
Állítottam?
Hm. Pedig csak kérdezni akartam, majd kérdéseim okát igyekeztem megéretni. Mit megértetni, lányos zavarral magyarázni. :)

Vitát nem szándékoztam provokálni, mint írtam ahhoz még akklimatizálódnom kell. Nem ártana több bejegyzést elolvasnom.
Sőt azt is el kell ismerjem, (az itteni szűk körtől eltérően) nem foglalkoztam platform kérdésekkel, mint ahogy a választók túlnyomó többsége sem. Értelmetlennek látom.

A közélet történéseiről én is alapvetően a sajtóból értesülök. Vezetőink tetteiről szintén. Mint mindenki más is, ezekből és az eddig megéltekből tudok következtetni.
Gondolom, eddig mindenben megegyezünk.
Amiben nem, az a részletességre törekvés. Régebben (2002-2003-ig) még csak-csak, de manapság időpazarlásnak érzem. Úgy vagyok vele, a lényeget megtapasztaltam, a tendenciák változatlanok, a napi történéseket úgyis vélt érdekek mentén értékelik. Legfeljebb itt látom lehetőségét későbbi vitáknak. ...de ahhoz legalább olyan felszínesen, mint 1,5 éve, illene újra megismerjelek benneteket.
Addig is nyugi, :) még nem áll szándékomban vitatkozni.
Legfeljebb hülyegyerek kérdéseim lesznek. :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.02.21. 08:30:36

Újabb (bár sajnos rövidke) gyöngyszem Kartal művésznőtől: www.nol.hu/cikk/482344/

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.21. 09:30:47

"a szerző iró" helyett én inkább azt írtam volna, hogy a

"a szerző gazdaságfóbiás propagandaújságíró" vagy egyszerűen

"a szerző szerelmes, nincs mit tenni"

talán meg kellene vizsgálni a vizitdíjjal kapcsolatos szabályozást teljes egészében, a-z ig. nem csak hebegni-habogni a bagatellségről.

k|M · reakcio.blog.hu 2008.02.21. 10:03:04

Ez az írása az eddigi legdurvább. :DDD

És parafrázisért kiált.

(...)"Nemzetáruló" orvosokra nem lesz szükség Fidesz-Magyarországon! És "nemzetáruló" lesz a "nemzeti kormány" alatt mindenki, aki másként mer gondolkodni.(...)

Írja Kartal Zsuzsa.

Csak én gondolom azt, hogy ez rém kínos?
Hogy ez iszonyatosan ciki?

k|M · reakcio.blog.hu 2008.02.21. 10:07:57

"Nem mondanak le. Majd meglátja. Ezek nem olyanok.

Így élünk mi 2008-ban a (még) demokratikus Magyarországon."

Huhh.
süti beállítások módosítása