Paprika Jancsi és Vitéz László
2008. február 26. írta: szamárfül/pável

Paprika Jancsi és Vitéz László

Egy szimpla idézet következik a szegedipaprika.hu oldalairól (és itt az aktualitása):

 „A­kár­ho­gyan is - Pap­ri­ka Jan­csi e­re­de­ti fi­gu­ra! Bajt ke­ver - és baj­ba ke­ve­re­dik ma­ga is. Gyor­san düh­be gu­rul, mert a ter­mé­sze­te i­ga­zán „pap­ri­kás”, csi­hi-­pu­hik­ba ke­ve­re­dik, és ne­megy­szer ő húz­za a rö­vi­deb­bet.
Ha vi­szont győz, ak­kor a győ­ze­lem gyü­möl­cse­it nem ő él­ve­zi, ha­nem tár­sa, a kis­sé e­gy­ügyű­nek tűnő Vi­téz Lász­ló. A kö­zön­ség tap­sa - a­kár győz, a­kár ki­kap - még­is Pap­ri­ka Jan­csi­nak szól.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr64355043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrL 2008.09.17. 11:04:23

Jani és Feri kis magánharca: Veres szerint Gyurcsány egy sámán?

stop.hu/articles/article.php?id=382964

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 11:06:17

Doom,

ezt úgy is értelmezhetjük, hogy annyira szar az ellenzék, hogy már az ellenséget is a Pártnak kell megalkotnia, amit aztán jól le is verhet.
Vagy úgy is értelmezhetjük, hogy akkora a Párt monopóliuma, hogy nincs ellensége a látóhatáron, és akkora szellemi és szervezési energiája, hogy bármiféle ellenséget megalkothat kedve szerint.

Akárhogyanis, Canary Wharf lesz az irányfény.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 11:07:44

Ja, hat Veres Jani ugy tunik a Megegyezes aldozata lesz es ebbe o nem nagyon nyugszik bele. Pedig az is csoda, hogy eddig tulelte, oruljon, hogy csendben lelephet es nem a bortonben vegzi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 11:09:47

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 11:06:17:
"ezt úgy is értelmezhetjük, hogy annyira szar az ellenzék, hogy már az ellenséget is a Pártnak kell megalkotnia, amit aztán jól le is verhet."

Nem, Tolgy, ez a jol ismert "attack the strawman" taktika nagyban.
www.fallacyfiles.org/strawman.html
Mennyivel kellemesebb egy krealt ellenfel ellen harcolni, mint a valodi ellen, aki esetleg a kitalalt karakterbe nem illeszkedik bele.

Google 2008.09.17. 11:10:12

És kamu Kis János 1987-es véleménye is. Ő maga tette azzá. Ezzel itt ni:

"Akár 2010-ben, akár előbb: a választási harcot a két pártnak nem egymás, hanem a jobboldal ellen kell megvívnia."

De bátrak lettek az elnök urak, még ki sem múlt az oroszlán, már rúgdossák! Igaz, TWÁ megmondta anno, két éve: nehogy már a hülyék csináljanak forradalmat!

CrL 2008.09.17. 11:10:29

tölgy, menne szakérteni londiniumba?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 11:11:09

"és akkora szellemi és szervezési energiája, hogy bármiféle ellenséget megalkothat kedve szerint."

2006 ota semmilyen kommunikacios magiajuk nem sikerul, nem sikerult ez se. Azert csak probalkoznak.

tevevanegypupu 2008.09.17. 11:15:29

Doomhammer

Persze, ertem hogy mirol irt Gamma - aki nem nagyon kultivalta Fodort a megjelent ragalmazasok elott es talan most sem - de megdobbentette az a gyulolethullam ami hirtelen felcsapott.

Nem erdekel, hogy velekedik Fodorrol Debreczeni vagy Totaw.Nem mervado a velemenyuk, legfeljebb befolyasolo de a ketto nem ugyanaz. Soha semmifele kritika nem tud befolyasolni (olyan vagyok mint BSE(:) mert en dontom el, kirol mit gondolok. Legfeljebb az illeto valtozasa tudja megvaltoztatnia a rola kialakitott kepet.

Duhiteni szokott szelsoseges iromany, de a jobboldali ujsagirok is nagyon fel tudjak huzni az embert, szoval mindegy.

A Fidesz es Szdsz ellentete mint partoke valoszinuleg kibekithetetlen. De azt nem hiszem el, hogy ne lenne mindket partban olyan ember aki teljes egeszeben elutasitja a volt rendszervalto tarsait. Hogy eppen azok kerultek hatalomra akik az SZDSZ-ben mindig oda csatlakoznak ahonnet elonyokre szamithatnak az az orszag es a part szerencsetlensege..
Fodor es Orban eltavolodhattak egymastol egy idore, de ugy latszik annyira nem, hogy ne feljenek arra illetekesek attol, hogy ez a baratsag valsagos idokben esetleg ujraeledhet..

Fodor megprobalt egyenes maradni a Fideszben es az Szdsz-ben is. Ennek ellentmondani latszik, hogy ide-oda jon-megy, de akarmilyen hihetetlennek is tunik, megis becsuletes maradt a tobbiekhez (Szdsz) viszonyitva most, mikor otthagytak a kormanyt.

Eloszor azert mert nem akart kivalni a koaliciobol, vagyis cserbenhagyni azt a partnert amit evtizede tamogatott az Szdsz, akikkel egyutt hoztak rendeleteket es talaltak ki hagymazas dolgokat.Sullyedo hajorol tudjuk kik menekulnek.

Masodszor pedig azert, mert nyilvanvaloan a szakertoi kormany (akarmilyen ertelmetlen is) az Szdsz berkeiben szuletett meg mint lehetseges(?) megoldas a kisebbsegi kormany levaltasara. Hogy vegul megijedtek az allami alkalmazasban levo Szdsz-esek fenyegetesei es a kormany zsarolasa miatt az nem Fodor, hanem a rendszervalto, egykori Mszp ellenes, szamizdatos oreg butordarabok becstelensegenek kovetkezmenye. Ide kell ertenem legnagyobb szomorusagomra Kis Janost is..

Nem Fodor a becstelen es a hulye hanem az osszes tobbi. Fodor csak onallo akart lenni, de ez ugy tunik nem lehetseges.

CrL 2008.09.17. 11:18:58

tölggyel viszont abban egyetértek, nagyon elgyengült a Fidesz (persze nem népszerűségben), az ellenzéki lét, a támogatók hiánya és a folyamatos hatalmi harc koptat-fogyaszt mint gép. Ezzel ellentétben még a Gyurcsány, Kapolyi Co. sem volt képes annihilálni a főgonoszt és a 10%-os Fidesz álmukat megcsinálni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 11:30:55

tevevanegypupu 2008.09.17. 11:15:29:
"Nem erdekel, hogy velekedik Fodorrol Debreczeni vagy Totaw.Nem mervado a velemenyuk, legfeljebb befolyasolo de a ketto nem ugyanaz."

Engem is csak azert erdekel, mert Debreczeni vagy Tota W. a hithu szocialista tabort eteti. Ilyen gyulolethullam utan nagyon nehez lesz Fodort elfogadtatni a hivekkel, ha megvan a Megegyezes.

"A Fidesz es Szdsz ellentete mint partoke valoszinuleg kibekithetetlen."

Nem. A politika a kompromisszumok muveszete. Minden part meg tud allapodni. A Fideszben es az SZDSZ-ben ulo emberek kozul lett jo par egymasnak osellensege. Ez nem lenne baj, ha veszekedo szomszedok lennenek, de ezek politikusok, akiket azert fizetnek (azt az erteket adjak hozza ;-)), hogy meg tudnak allapodni.

"Masodszor pedig azert, mert nyilvanvaloan a szakertoi kormany (akarmilyen ertelmetlen is) az Szdsz berkeiben szuletett meg mint lehetseges(?) megoldas a kisebbsegi kormany levaltasara."

Egesz pontosan Orban javasolta 2006 oszen, mint a valsag megoldasat. Akkor lehulyeztek es az SZDSZ teljes mellennyel kiallt Feri mellett. Azota kisse megvaltozott a helyzet.

"Fodor csak onallo akart lenni, de ez ugy tunik nem lehetseges."

Ehhez kepest Koka szavait betuhiven mondja fel, amint azt az MSZP-sek nem felejtik el megjegyezni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 11:40:50

Doom,
a strawman-taktika csak értelmiségi, retorikai fogásként létezik. Itt azonban a valós ellenséget kell/lehet csinálni, akit a tv-n lehet mutogatni, aki elborzaszt, ezért mozgósít, ahogyan Nyakó et. mondta.
Néhány bambának a szájába kell rágni milyen csúnyaságot mondjon, a duda agyába kell verni, milyen csúnyaságot tegyen. De úgy tűnik van erre is kapacitásuk.

CrL,
á egy szart. Az én fajtámból ott is Temzét lehet rekeszteni. Bár, egy kenti-dorseti ház, hm, megfontolandó.

Google 2008.09.17. 11:50:52

Már te is, fiam,Veress?

Sokan, egyre többen lesznek bátor elnök urak, most az lesz a módi!

Doom, tegnap:

"Politikára fordítva: ha gebasz van, ezek a trükkök semmit sem érnek, mert az emberek figyelnek ezekre a kérdésekre."

Nekem ez tetszik, hogy az emberek figyelnek. Csak minél többen tennék!
Gréczy mégis trükkel próbálkozik, Mayer Arankát vette elő. Remélem, a hölgynek sikerült jól elválni a volttól. Azóta egyébként a parlament sem háromhetente ülésezik, csak korábban zár be nyáron, és keresik a nőt! Néha meg is találják.

tevevanegypupu 2008.09.17. 11:52:14

Doomhammer

annakidejen BSE listajan mondogattam, hogy az Szdsz-nek es a Fidesznek kellene valahogy ujra osszjonni. Vad elutasitasban volt reszem - egy kivetellel talan - mind nekem estek. A legjobb kozvelemenykutatas egy csoportban ellenzekkent mukodni. Ott le lehet merni, mennyire hajlamosak kompromisszumra az emberek. Nem a partok hanem a szavazoik.

Es mivel (reszben) a szavazoktol es az anyagi tamogatoktol fuggenek, azt mondjak amit azok hallani akarnak. Es mind a Szdsz es Fidesz szavazok kozott tobbsegben vannak azok akik hallani sem akarnak kompromisszumrol. Hat szoval nehez lenne atformalni a kozvelemenyt, jo sok penz kell hozza.

Hogy Fodor Koka szavait ismetelgeti? Nem. Csak a legmarkansabb es legkenyszeritobb velemenyt mondja ami a parton belul van. Es hogy Koka - akit Gyurcsany vitt a politikai eletbe, ezt ne felejtsuk el - mit gondolhat valojaban azt nem tudhatjuk. Mondjuk nem is perdonto, o is csak egy marionett-figura.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 11:55:38

teve,
a fidesz-szadesz koala csak két pártot nullázna le, a fideszt és a szadeszt.
Azért, sok pénzzel én nem fogadnék erre.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 11:55:48

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 11:40:50:
"Itt azonban a valós ellenséget kell/lehet csinálni, akit a tv-n lehet mutogatni, aki elborzaszt, ezért mozgósít, ahogyan Nyakó et. mondta."

Mi a valodi ellenseg, Tolgy? A valodi ellenseg az, ami valodi veszelyt jelent. Nos, ilyenuk nincs, de csinalnak. Nezze meg a melegfelvonulast. Mar hetekkel az esemeny elott Tota W. elkezdte hinteni, hogy jobb lenne, ha ezek nem ilyen feltunoen csinalnak, ami direkt ellentetben van korabbi nyilatkozataival. Az esemenyt megzavarta egy bizonytalan osszetetelu csoport. Nehany hettel kesobb mar az egesz kozeposztaly allt homofob modon a jarda szelen (beadta: tobbek kozott Eva S. Balogh), most meg a "ne ilyen feltunoen" uzenet Schiffer szerint "decens konzervativ velemenyformaloktol" jott.

Azt en ertem, hogy a strawman eredeti ertelmeben csupan vitataktika (ertelmiseginek nem neveznem), itt azonban ugyanarrol van szo audiovizualis bovitessel. A teven 300 zavargo ugyanugy nez ki, mint 30000, csak egy kicsit erteni kell hozza.

Surrey mar nem is felel meg maganak? ;-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 11:58:24

Google 2008.09.17. 11:50:52:
"Gréczy mégis trükkel próbálkozik, Mayer Arankát vette elő. "

Konkretan a Fidesznek kellett lenyelnie a bekat:
www.stop.hu/articles/article.php?id=383224
"Még ebben a hónapban megkapja a bíróság által megítélt kártérítést és a nyilvános bocsánatkérést a Fidesztől az Orbán-szőlők ügyében ismertté vált Mayer Aranka - írta a szerdai Népszava.
...
A Népszava megtudta: Révész Máriusz ígérete szerint szeptember végéig ő maga is és a Fidesz is minden, a bíróság által rájuk rótt kötelezettségnek eleget tesz.

A képviselő a lapnak megjegyezte: eddig azért nem fizettek, mert nem döntötték el a pártnál, hogy a kártalanítást milyen arányban állják. A bocsánatkérés is megtörténik, "ha nem is meggyőződésből" - jelezte."

Azt ott akkor elkurta a Fidesz. Nem kicsit, nagyon.

Google 2008.09.17. 12:03:28

"Es mind a SZDSZ es Fidesz szavazok kozott tobbsegben vannak azok akik hallani sem akarnak kompromisszumokrol".

Teve, ma.
Ezt honnan tudja?

Google 2008.09.17. 12:22:08

Doom,
igaza van, biztosan. Legyenek úriemberek, ha már így belegyalogoltak.
De a kérdésem továbbra is az: sikerült-e jól elválni a hölgynek?

Tóbiás 1998-as "munkaanyagában van egy jó kis passzus:

" 4. Az eddigi elemző, elméleti munkabizottságok mellett a jövőben nagyobb szerep jut az operatív munkacsoportoknak: azoknak a munkatársaknak, akik egyedi ügyek nyomába erednek, s megalapozzák azokat: adatokat gyűjtenek, irodalmat és sajtót összegeznek, muníciót szereznek egy adott kérdéshez."

és a 9-es pont, 1998-at írunk:

" 9. El kell kezdeni beszélni a Kormány és kormányfő alkalmatlanságáról, a rendszer diktatórikus jellegéről, a lemondás, a bukás elviselésének erkölcsi kényszereiről. El kell hinteni a köztudatban, hogy nem vagyunk szükségszerűen 4 évig a hatalommániához láncolva " stb.

Így könnyű Katit, Arankát, Ibolyát, akárkit táncba vinni, ha nekik mindent szabad, még démonizálni is, másnak meg semmit!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 12:24:17

Doom,
akkor maga is Dessewffy-féle posztmodern oskolát követné, amely szerint nincs valóság csak reprezentáció (a médiában)?
Ez az episztemológia és politika nekem sok okból nem szimpi: nincs benne helye a common sense-nek, végtelenül manipulatív (de legalábbis annak gondolja magát), stb.

Surrey mán megvolt, nem bánom, legyen az.

tevevanegypupu 2008.09.17. 12:25:09

Google
a masik nev egy veletlen probalkozas eredmenye volt, van egy masik ilyen bejelentkezesem is, kiprobaltam, mukodott, de csak egy kicsit hasznaltam, megmaratok tevenek mar vegleg.(:

Hogy a ket part hajlamos-e megegyezesre azt nehez eldonteni. Ha az erdekeiket nezzuk - mint partoket - akkor valoszinuleg igen. Mert ez Budapest es a videk valamelyes egyesiteset is jelentene, ami nagyon fontos lenne. Nagy baromsag kulonben ez a fajta elkulonules amit mestersegesen tartanak eletben es eddig meg fokoztak is.

Egyik a masik nelkul nem sokra megy. Masreszt pedig az a bizonyos szurkeallomany amire olyan buszke az Szdsz, megvan a Fideszben is. (Mszp-ben es Mdf-ben nem tudom, jol titkoljak).

A Fidesz alapvetoen liberalisnak indult es tulajdonkeppen az is maradt, csak rajottek arra, hogy a liberalizmus onmagaban nem eleg. Kell hozza szocialis erzekenyseg is. Az ongondoskodas szep dolog, de az allamnak nagyon fontos szerepe van az allampolgarok eleteben, nem lehet annyira lecsokkenteni ahogy azt az Szdsz akarja. Ugyanis adozunk, adozgatunk es nem csak azert, hogy fenntartsunk egy parlamentet es 384 kepviselot (vagy mennyit).

Nem elunk csak ugy bele ingyen a vilagba, jar nekunk ezert par dolog. Szoval emberarcu liberalis konzervatizmust szeretnenk joparan. Egymas velemenyenek tiszteletben tartasat. Kis allami gondoskodast, az orszagra szabott lehetosegek kihasznalasat. Ha az sikerulne, menne jobban az ongondoskodas is.

Ezt a Fidesz es az Szdsz talan el tudna hozni nekunk. Foleg ha az Szdsz leszallna az elefantcsonttoronybol.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 12:26:14

Google 2008.09.17. 12:22:08:
"Így könnyű Katit, Arankát, Ibolyát, akárkit táncba vinni, ha nekik mindent szabad, még démonizálni is, másnak meg semmit!"

Mindenkinek mindent szabad, ha nem bukik meg. Az, hogy min es mennyire bukik meg, az pedig a talalason mulik. A brokerugy sokkal nagyobb botrany volt, ugy mereteiben, mint hatasaiban, megis a szolobanyakon ragodunk. Nem mi, hanem a baloldali kemenymag. Mert ne feledje: a Nepszava-Greczy-stop.hu nem nekunk szol, hanem a hardcore MSZP-hivoknek.

tevevanegypupu 2008.09.17. 12:27:48

tolgy

az Szdsz mar szinte teljesen lenullazodott. A Fidesz egyedul nem megy semmire. Mi veszitenivalojuk van?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 12:31:29

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 12:24:17:
"akkor maga is Dessewffy-féle posztmodern oskolát követné, amely szerint nincs valóság csak reprezentáció (a médiában)?"

Ne filozofaljunk mar, ezek nagyon praktikus kerdesek. :-)
Persze, hogy van valosag. A valosag megtapasztalasanak egyik utja mostanaban (vagy 100 eve :-)) a media. Ott manipulaciora nyilik lehetoseg. A szemelyes tapasztalasnal is (lasd: buvesz), de az atlagembereket szemtol szembe nehez atverni. Median keresztul valamivel konnyebb, mert nem biztos, hogy rajon, hogy amit lat, az nem a valosag.

Nagyot teved az, aki azt hiszi, hogy a media agymossa az embereket. Az is egy forras. Ha gyokeresen mast allit, mint amit a nepek a mindennapi eletben tapasztalnak, akkor kikapcsoljak, mint hiteles forrast (fuggetlenul attol, hogy nezik-e vagy sem).

A media csak "huzni" tudja az emberek velemenyet. Finoman egyik iranyba elteriti a kozeptol, meg olyan hatarok kozott, ami belefer a mindennapi eletben tapasztaltak korebe.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 12:35:14

teve,
a honi pártok nem konzervatívok, vagy liberálisok, vagy szocialisták.
Az alapvető választóvonal a "népies-urbánus", olvassa el Kiss János legutóbbi cikkét. Egy-egy embert meg lehet venni a túloldalról, mint DJ, DI vagy Hegedűs Zs, Csintalan, de az árok ott marad. Azon átkelhet OVi, de a hívei nem fogják követni. Ugyanez igaz Fodorra és a szadi hívekre is.

CrL 2008.09.17. 12:40:39

tölgy: Fodor ész nélkül kipróbálta az árkok között a lengőhidat, de azonnal visszahívták-visszasírták és most a hétfői visszatérés után magyarázkodik szédelegve.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 12:46:37

Nem-nem, nem a függő hídtól szédeleg, hanem attól a valamitől, amit az autójába rejtettek, de ő megtalálta és gyorsan bevette.

Mivel Fodor Kiss Jánossal lakott és spiritus rectora volt, gondolom Kiss cikke és esetleg egy kis csevej vele elég volt, de azért Feriék biztosra mentek, és valami haveri qtya-barát anyagot tettek Gabesz autójába.

tevevanegypupu 2008.09.17. 12:51:41

tolgy

ebben az esetben ha nem lehet a holtpontrol elmozdulni valamilyen iranyba ugy, hogy ne legyunk becstelenek de szem elott tartsuk azt, hogy mi lenne jo az orszagnak valoban, akkor mi, valasztok vagyunk a hulyek elsosorban. Ez az urbanus-nepies vita tart mar joval regebben, ennel ostobabb es nehezkesebb ellentetet nehez talalni. Az irok is megfizettek erte, a politikai partok is es a szavazoik is. Mi magunk. Es menjen a bus francba aki ezt eroszakkal, onos erdekbol fenn akarja tartani. Mert ha igy folytatodik akkor lassan de biztosan sullyedunk vissza abba a balkani mocsarba amirol mindig azt hittuk, hogy csak a szomszedainak ragadtak be, mi megtanultunk jarni rajta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 12:59:23

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 12:35:14;
"Az alapvető választóvonal a "népies-urbánus", olvassa el Kiss János legutóbbi cikkét. "

Egy nagy turot. Ez egy kamu dilemma, egyebkent a zsidosagon beluli paratlanul eles szakadasbol kovetkezik.
www.pestisul.hu/zsido_iranyzatok.htm

"Az ország városiasodott, illetve nyugati részeiben nyugati mintájú zsidóság jött létre, amely a XIX. század során nyelvében, életformájában, öltözködésében és kultúrájában egyaránt gyorsan integrálódott a magyar társadalomba. Ebben a körben még az ortodoxia is polgárosodott, legfeljebb több mindent, és tudatosabban õrzött meg a korábbi önmagából. Ezzel szemben, az ország (észak-)keleti része (Szatmár, Bereg, Kárpátalja, Máramaros,...) a kelet-európai típusú, nem polgárosodott - jiddis anyanyelvû - zsidóságnak a legnyugatibb ága. Ezen belül is a chászidizmus meglehetõsen erõs. Így Magyarországon a zsidóság két európai modellje keveredet. (A spanyol eredetû, szfárádi zsidóság nem volt meghatározó, a Balkánról beszivárgó, kis létszámú közösségek megtalálhatóak voltak Erdély néhány városában, valamint a Délvidéken.)

Ezen túlmenõen, az ortodox-reform dimenzióban is különlegesek voltak a magyarországi viszonyok. A különlegesség oka az a világviszonylatban szinte páratlanul éles szakadás, amely két, illetve három pártra szakította a magyar zsidóságot. Ezek az irányzatok: a neológia, az ortodoxia, illetve e kettõ között a status quo ante-irányzat.

A XIX. század elsõ felében és közepén voltak próbálkozások a valódi reform oldaláról, de ezek sohasem tudtak komolyabb társadalmi bázist megmozgatni. Ami viszont komoly tényezõvé nõtt, az az, amit késõbb neológ, vagy kongresszusi zsidóságnak fogunk nevezni.
A neológ elnevezés magyar különlegesség, magyar (valamint esetleg szlovák és román) kontextuson kívül, tudtommal, sehol nem használják. Az ortodox - konzervatív - reform tengelyen a konzervatív irányzattal szokták azonosítani, és valóban, az 1840-es évektõl kezdve létszámban párhuzamosan nõtt a magyar zsidóság asszimilációjával, integrációjával. "

A nepies-urbanus dilemma nem magyar dilemma, hanem egyszeruen egy atvett diskurzus a melyen megosztott magyarorszagi zsidosagbol.

tevevanegypupu 2008.09.17. 13:01:01

Ja igen, olvastam a Kis Janost. Meg a Koszeg cikket is Magyar Balintrol. Mindegyik meglepett.Es? Mit valtoztat ez barmin is?
Csak azt bizonyitja, hogy valtoznak az idok es valtoznak az idealok. Sot neha meg az erdekek is masfele orientalodnak.

Fodor egyelore fejbekolintva erzi magat. Kerdes, hogy kijozanodik-e az utes utan vagy ker meg egyet. A mai nyilatkozata utan meg nem lehet eldonteni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 13:04:47

Teve und Doom,

maguk nem itthon élnek. Ha lennének honi highbrow liberós vagy szoci ismerőseik, akkor nem reménykednének.

Doom,
nem a zsidókról van szó. Inkább egy attitűdről (a klasszikus görög problémáról: mi a jó élet) és egy 60 éves hálózatról.
Ha tudnak jobb kategóriákat a két oldal leírására, én nem bánom.

CrL 2008.09.17. 13:10:23

"maguk nem itthon élnek. Ha lennének honi highbrow liberós vagy szoci ismerőseik, akkor nem reménykednének."

haha

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 13:11:47

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 13:04:47:
"Ha lennének honi highbrow liberós vagy szoci ismerőseik, akkor nem reménykednének."

Vannak. A szocik tovabbra is harcosak, azonban a liberok velemenye igencsak megvaltozott az elmult fel evben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 13:20:35

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 13:04:47:
"nem a zsidókról van szó. Inkább egy attitűdről (a klasszikus görög problémáról: mi a jó élet) "

Maga ugye olyan bolcseszfele? Akkor keresse ki, a nepies-urbanus ellentet mikor bukkan fel a magyar kozbeszedben.

tevevanegypupu 2008.09.17. 13:21:52

tolgy

kuloben Doomhammernek van igazsaga csak eppen nemcsak a zsidok kozotti megosztottsagrol van szo. Arrol is persze. Ez az egesz, ha neven akarjuk nevezni azt a rosszizu ellentetet vagy eppen akar gyulolkodest is, akkor az urbanus-videk helyett lehetne alkalmazni a zsidosag-magyarsag meghatorozast is. Mert ez letezik, mindig is letezett..Es kolcsonosen, nem erdemes tiltakozni. Vegleges es a legtragikusabb vegkifejlete a zsidotorvenyekhez es a holocauszthoz vezetett. Es aztan Magyarorszagon is a 60 eves halozathoz, a velt vagy valos serelmek megbosszulasahoz, a kommunizmus legelvadultabb formajanak kieroszakolasahoz..es persze a ki nem mondott problemakhoz, a hallgatashoz es ahhoz, hogy lehetetlen nyiltan, az erzekenyseg es a sebek felszakitasa nelkul beszelni olyasmirol ami letszukseglet lenne. Erre valoban nincs remeny?

Google 2008.09.17. 13:22:44

Csakhogy megjött, Teve! Isten hozta, Isten tartsa!

Látom, Ön is nyitott egy Fidesz-SZDSZ, nevezzük akárminekre.
Úgy gondolom, inkább múlik a dolog az SZDSZ-en, de azért vannak ott is pártolói a dolognak, kérdés, elegen-e?
Vannak nagyhangúak is, akik, akkor amikor kellene, visszalépnek. Gyávák, mint a Gazda, született: Gyurcsány Ferenc.

Doom,
tudom, hogy kiknek ír a Népszava, Grézy stb.
Nem nekünk, de rajtunk csattan, sokszor azt sem tudjuk, mi van?
Azok a hardcore szavazók hogyan lehetnek ennyire részrehajlók, ennyire hogyan vethetik el a kétkedést, csak nem hiszik el, hogy Gyurcsány mindent jól csinálna, csak nem engedik?
Van itt egy kis gonoszság is, azt hiszem. Jól megy a démonizálás. Azért tanítják!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 13:23:34

Lehet, csak én vagyok Pechvogel. De akkor nagyon :(


Doom,
írtam, ha tud jobb kategóriapárt, én nem ragaszkodom ehhöz. Tud?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 13:24:01

A pofam leszakad. Nyako megmagyarazza a nagyvaradi kijelenteseit. A konkluziot elmondom elore: a Fidesz megoszt, az MSZP bekeltet.

mszp.hu/belfold/bovebben/-a-politika-exportja-utan-a-harcmodor-is-exportalodik-

"Ujhelyi István alelnökkel együtt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ifjúsági szervezetének meghívására a múlt héten zártkörűnek hitt beszélgetésen vettünk részt Nagyváradon - mondta reagálásában Nyakó István. Megjegyezte: a Fidesz exportálta a hazai belpolitikát Erdélybe és "helyi leányvállalatán" keresztül tönkretette a romániai magyarság egységes képviseletét. Hozzátette: a Fidesz megosztotta a magyar szavazókat, és ezzel gyengítette a határon túliak érdekképviseletét. "Ne csodálkozzanak, ha a politika exportja után az általuk meghonosított harcmodor is exportálódik" - fogalmazott Nyakó István. Szerinte emiatt Balsai Istvánnak főnökéhez, az erdélyi kampánykörútjairól elhíresült Orbán Viktorhoz kellene fordulnia.

A szocialista párt szóvivője megjegyezte: bár nem örül, hogy kiragadott mondatokat jelentettek meg tőle, annak azonban igen, hogy napvilágra került: magyar baloldali fiatal politikusok párbeszédet folytatnak a határon túli ifjúsági szervezetek politikusaival. "

CrL 2008.09.17. 13:27:10

jegyzeteket, diktafont elő: jönnek a grafikonok és a siker pr.

hirado.hu/cikk.php?id=299140

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.17. 13:28:14

ha összeállna a fidesz és az szdsz: utána 10-20 százalékkal jutna be a jobbik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 13:30:56

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 13:23:34:
"írtam, ha tud jobb kategóriapárt, én nem ragaszkodom ehhöz. Tud? "

Magyarorszagon? A magyar kozeletet elsosorban a 1945-89 kozotti idoszak megitelese osztja kette. Aki inkabb pozitivan gondol ra, az "baloldali" lesz, aki inkabb negativan, az "jobboldali". Aztan vannak furcsa keverekek is, en ismerek melyen vallasos csaladot, akik alapvetoen pozitivan velekednek a Kadar-rendszerrol. Ok vegul a "jobboldalon" kotottek ki, de eros fenntartasokkal viseltetnek a Fidesz iranyaban. Ismerek peldaul zsido szarmazasu uzletembert is, o vegul a "baloldalon" kotott ki. Egyfelol pozitivan gondolt a kommunistakra, mert megmentettek a csaladjat a nyilasoktol, masfelol negativan gondolt a mai MSZP-re, mert adozo-osztogato.

Termeszetesen mindket taborban mindenfele, hagyomanyos ertelemben vett politikai iranyzat megtestesitoje felbukkan, mindket oldalon van a naciktol a kommunistakig mindenki. Kis magyar politologia.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 13:32:49

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.17. 13:27:10:
"jegyzeteket, diktafont elő: jönnek a grafikonok és a siker pr."

Eppen ideje, nekem kedvenc forrasaim ezek a performanszok.
Tavaly ugye az ment, hogy tul nagy az ujraelosztas. Varjuk a retorikai bravurt, miert kell ennek igy maradnia.

tevevanegypupu 2008.09.17. 13:36:40

Google
(:
Elobb-utobb el kell dolnie ki megy kivel. Az Szdsz-Fidesz nem a legrosszabb megoldas. Ha mar kispart kell egy nagyobb melle akkor talan inkabb igy mint Mdf-Fidesz.

Ha a Jobbik bekerul a Parlamentbe az nem tragedia. Politizaljanak ott.

CrL 2008.09.17. 13:49:10

Doom: kifele tartunk a mélyből, a konvergencia program SIKER csökken a hiány, az infláció - jöhet az adócsökkentés (emelés)

kis UK, már a brit libberek is populisták, fúj. Nick Clegg:

"Labour is finished. It's over."

"Labour offers nothing. They're so desperate to protect their own jobs, they can't be bothered to protect other people's.

"They're the living dead, no heart, no mind, no soul, stumbling around with no idea what to do.

"They are a Zombie government, a cross between Shaun of the Dead and I'm Sorry I Haven't a Clue, all these backbenchers and ex-ministers you've never heard of rising up from the grave of obscurity to impale their Gordon Brown."

Google 2008.09.17. 13:55:42

Na de miért a fészkes fenéért kell a Fidesz harcmodorát éppen Nyakó exportálja Erdélybe, mert ugye róla volt szó, ő volt Nagyváradon és az Ujhelyi! Arról beszéljenek, ők mit csináltak, nem a másik, mindig a másik, na, hogy az mit csinált, az szörnyű!
Ez a Nyakó nem tud leállni a démonizálással! Belejött.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 13:58:37

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.17. 13:49:10:
"kis UK, már a brit libberek is populisták, fúj. Nick Clegg:"

Azt tudja, hogy ok az egyetlen brit part, akik masszivan a tandij ellen vannak es voltak? Meg egyebkent is, jobb kozszolgaltatasok, mindezt adobol.

Dobbenjen meg, sose voltak olyan nepszeruek, mint mostanaban, mikozben meg a kozeposztalynak udvarolo Labour negativ rekordokat dont.

A baloldalnak is megvannak a maga problemai a centrum fele mozdulassal.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 14:00:55

Google 2008.09.17. 13:55:42:
"Na de miért a fészkes fenéért kell a Fidesz harcmodorát éppen Nyakó exportálja Erdélybe, "

Nem kerem. Eloszor a Fidesz exportalta a megosztast es ez utan az alapvetoen bekelteto MSZP nem tehetett mast, mint hogy felvegye a kesztyut.

Ok voltak, kerem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.17. 14:30:36

"A nepies-urbanus dilemma nem magyar dilemma, hanem egyszeruen egy atvett diskurzus a melyen megosztott magyarorszagi zsidosagbol."

Nocsak, miket tud maga. Hétvégén bizonygattam ezt
egy közeli barátomnak, de nem hitte el nekem. Most
átküldtem neki ezt a kommentet, remélem ez már
meggyőzi.
(persze ez nem a 100%-os, egyedüli ok, de az
egyik legmeghatározóbb elem szerintem is.)

Google 2008.09.17. 14:46:47

És így vette fel a kesztyűt? Így? Felvette, vagy?
Várjon, várjon, mintha ő dobta volna be a lovak közé, lopta volna el, már megint fosztogatnak ezek?
Csinálnak, amit tudnak és amíg tudnak.
Nyakó például igazat is mond, segítenek ők a szakértelmükkel, ezzel-azza,l csak az RMDSZ arra kéri őket, ez ki ne tudodjon. Miért?
Miért siet Kelemen Hunor az RMDSZ részéről kijelenteni, hogy az MSZP nem segíti őket? Csak nem szégyen a barátság, a kölcsön-kenyér?

Google 2008.09.17. 14:56:36

És Doom,
még kiderül, hogy nem is démon a démon, kifordítom, befordítom, nem démon igazából a(z). Csak egy technika, egy fogás.
Kár, hogy az őszödi beszéd nem csak egy fogás volt, egy kommunikációs trükk.
És ott nemcsak azt mondta az Előadó, hogy majd beledöglött, hogy másfél évig nem kormányozott, hanem azt is, hogy egyébként 4 évig nem csináltak semmit.
Persze viccből mondta, jót kacagtunk rajta, de Nyakónak mondom: nemcsak tíz másodperccel van ott baj, iszonyatos az egész beszéd. Majd meglátják ők is, ha érteni nem értik!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 15:11:03

Google 2008.09.17. 14:46:47:
"Miért siet Kelemen Hunor az RMDSZ részéről kijelenteni, hogy az MSZP nem segíti őket? Csak nem szégyen a barátság, a kölcsön-kenyér? "

Mert a sok hulyeerdelymagyar szavazo nem ertene meg, hogy a bekelteto MSZP nekik inkabb erdekuk, mint a megoszto Fidesz. Azok hatarfetisisztak es ultrakonzervativok, valaki masnak kell gondolkodni az o erdekukben.

Majd egyszer megertik es megkoszonik.

CrL 2008.09.17. 15:24:28

A Főgonosz fél, az Úr bátor és politológus is ha kell:

www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_64525/full_1

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 15:27:11

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.17. 15:24:28:
"A Főgonosz fél, az Úr bátor és politológus is ha kell:"

Mindennap blogol, sot, a tegnapi blogbejegyzese az mszp.hu folapjan virit.
A vesztit erzi szegeny. ;-)

tevevanegypupu 2008.09.17. 15:42:39

Elolvastam mit irt Ferenc. O ott lesz, Orban nem. Ebbol ennyi marad meg a hozzaszolok figyelmeben. Miert? Mert Orban fel a nyilvanos vitatol es nincs programja. Semjen detto. Az nem jut eszebe senkinek, hogy Ferenc mar eleg sokat hazudott bevalottam terveirol, programjairol es ugy altalaban mindenrol. Vegig hazudott az Orbannal lefolytatott nyilvanos tevevitan. Hogy nem erdemes vele sehol kiallni vitatkozni mert hazudik, hazudik es hazudik.
Eredemennyel kulonben, erdemes nehany hozzaszolot is elolvasni.
Es eppen ma szeptember 17-en.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 15:45:50

tevevanegypupu 2008.09.17. 15:42:39:
"Miert? Mert Orban fel a nyilvanos vitatol es nincs programja."

Mert nincs elorehozott kampany, azert.

Google 2008.09.17. 15:46:13

Nem tudták megint ugyanazt megjátszani, mint amit Medgyessyék tettek Orbánnal? Csak Orbán nem tudta, hogy ott lesz a komplett magyar "befolyásos" sajtó.
Ez a Bátorok Bátra mikor érti meg, először írják ki a választást, utána ismertetik a programjaikat! Az övéivel megint kitaláltatta, hogy meccs lesz. Meccseljenek együtt, mert még a pénzügyminiszterével sem ért egyet, vagy fordítva!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 16:06:59

Gurul a szeker Babarczy Eszternel.
www.nol.hu/cikk/507253/
"A célkitűzés nemes; a minap hosszan kellett gondolkodnom, kit ajánljak fiatal művészeink közül egy nemzetközi konferenciára, mert feltétel volt, hogy képes legyen egy pódiumon angolul beszélgetni.
...
A minap felvételiztettem egy fiatalembert, aki önéletrajzában azt írta, "anyanyelvi szinten" beszél angolul. "Nocsak - mondom neki -, hol tanult meg ilyen jól?" "A Cartoon Networköt néztem egész gyerekkoromban!" - felelte."

tevevanegypupu 2008.09.17. 16:08:30

Doomhammer

hat elorehozott kampany az nincs, de azert el lehet gondolkodni. Hogy ez az ember mennyit ugral es kiabal. Es figyelnek ra.

Maganeletbol meritve a peldat: tobbszor jartam mar ugy, hogy ezer szazalekban meggyoztem magam, hogy igazam van, nem szallok harcba, vitaba olyan emberrel akit meltatlannak tartok..Nem is szalltam, elokelo nemasagban vartam, hogy mi tortenik. Az tortent, hogy mindig jo nagyot estem, mert a kutya nem torodott azzal, hogy nekem igazam van, hogy nem allok oda bizonygatni, hogy a labda igenis az enyem.
A labda meg gurult, gurul, aztan felvettek es elszaladtak vele.

Most speciel megint nagyon gurul a labda.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 16:18:39

tevevanegypupu 2008.09.17. 16:08:30:
"Most speciel megint nagyon gurul a labda. "

Erzeki csalodas. Azert erezzuk igy, mert folyamatosan a hardcore baloldaliaknak irt sajtot olvassuk. Ne feledje: ez a hivoknek szolo lelkesito duma. Mar a Nepszabadsagba se jut ki valtozatlan formaban, tompitaniuk kell rajta, kulonben nagyon kilog a lolab.

CrL 2008.09.17. 16:23:57

Óvakodjunk a karrierista törpéktől!

www.168ora.hu/cikk.php?cikk=24283

muahah

Google 2008.09.17. 16:34:11

Karrierista törpéknek súgólyukban a helye!

Itt is elgurult valami, de nem a labda.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 16:37:50

Maga a Vanko-cikk volt itt. Gyonyoru darab.
Emlekezteto:
www.168ora.hu/cikk.php?cikk=23704
"A teológusprofesszor, a Sola Scriptura Teológiai Főiskola rektora azt mondja: történelmi bűn, hogy a keresztény egyházak nem szólalnak fel határozottan az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen. Beszél arról a veszélyről is, hogy Magyarország lehet Európa első keresztény fundamentalista „mintaállama”.
...
Mert kevesen látják: ha a jobboldal esetleg kétharmados többséggel kerülne kormányra, az nem pusztán konzervatív hatalomátvételt jelentene. A KDNP mindkét „akciója” azt jelzi, hogy a törvény szintjére emelnék a keresztény normákat, hiszen kétharmaddal már módosítható az alkotmány is. Ha a preambulumába „beszavaznák” a keresztény istenhitet, az súlyosan sértené a lelkiismereti szabadságot. Ha az egyház politikai hatalmat kapna, veszélyes folyamat kezdődne. Elvileg bevezethetővé válna nálunk a kötelező hitoktatás, vagy tilthatnák akár az abortuszt és a fogamzásgátlást is. Szerintem nagyon kevesen gondolják át, miért fontos a lelkiismereti szabadság, miért nem szabad elbagatellizálni az állam és az egyház szétválasztásának kérdését."

A gondolatot aztan teritettek is:
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=237639
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=74024
gondolatok.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=9739

Oriasi a tet.
Arokaso?

tevevanegypupu 2008.09.17. 16:39:12

Doomhammer

az biztos, hogy tajekozottak igyekszunk lenni, a baloldali sajto minden csapasat elobb olvassuk mint azok, akikhez szolnak.
Olyan hatassal vannak neha az emberre mint a harci kurt.(:

Ami pedig a torpet illeti, nem szabad elfelejteni, hogy David is torpe volt Goliathoz kepest. Kulonben is a szoban forgo torpe kozepmagas.(:

CrL 2008.09.17. 16:56:52

Doom: egy kis ízelítő:

nol.hu/cikk/507330/

Bátor Feri:

"Az állami bevételek tavaly a GDP 44,6 százalékát tették ki. Ez 2012-re levihető 40-42 százalékra (ez a mai áron 1400 milliárdos csökkentést jelent - a szerk). Ennél radikálisabb programot nem ismerek" - mondta Gyurcsány.

ÁrPi 2008.09.17. 16:58:44

Doomhammer 2008.09.17. 13:20:35

"" tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.17. 13:04:47:
"nem a zsidókról van szó. Inkább egy attitűdről (a klasszikus görög problémáról: mi a jó élet) "

Maga ugye olyan bolcseszfele? Akkor keresse ki, a nepies-urbanus ellentet mikor bukkan fel a magyar kozbeszedben.""

Tessék például a paganus - ("pogány") szó felbukkanása nagyon-nagyon régi.

A "pogány" szó történeti-etimológiájának keresésekor bukkanhat rá az ember, hogy mit jelentett eredetileg "paganus"-nak lenni.

Rövid részletet idézek egy elemző művelődéstörténészi írásból:

"" A kifejezés latin eredetijének, a "paganus"-nak az alapszava, a "pagus", Páriz Pápai Ferenc 1782-ben Nagyszebenben kinyomtatott szótára szerint egyetlen jelentésû, ez pedig: "Falu". Az ókori latin nyelv szókincsét egybegyûjtõ újabb kori szakkönyv (Györkösy Alajos, 1984.) kínálata bõségesebb: "1. járás, kerület, vidék; 2. község, falu". Ebbõl fakadóan a "paganus" jelentései ez utóbbi szakmunkában: mint melléknév "1. falusi; 2. pogány"; mint fõnév "falusi ember". Páriz Pápainál: melléknévként "Falusi, Falun-való", fõnévként "Kûl- földi, Paraszt. ; Pogány, Nem Keresztyén". Ugyanitt további származékszók is találhatók: "paganicus" = "Falúbéli, Kûl- földi", illetve "paganalia" = "Falusi Egyház napok, Ünnepek, Butsú járások".
Elsõ nekifutásra bizony eléggé meglepõ felismerésig juthatunk el. Eszerint a "pogány" megjelölés a falusi, a paraszti szinonimája a klasszikus szóhasználatban. Ugy is mondhatnánk, némi aktualizálással: egyfajta antik "népies-urbánus" kettõsségben a pogányság a népiességnek feleltethetõ meg.
""

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 17:09:26

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.17. 16:56:52:
"Az állami bevételek tavaly a GDP 44,6 százalékát tették ki."

Koka szerint 50%-ot, amit le kell vinni az europai atlagra, 44-45%-ra. Szep kis szamhaboru. Fogalmam sincs, melyikuknek van igaza. Valoszinuleg mindkettejuknek, kerdes, mit szamolnak bele es mit nem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 17:13:34

ÁrPi 2008.09.17. 16:58:44 :
"Ugy is mondhatnánk, némi aktualizálással: egyfajta antik "népies-urbánus" kettõsségben a pogányság a népiességnek feleltethetõ meg."

Nem eroltetett ez egy kicsit? Csak azert kerdem, mert nincs elfogadott magyarazat, hogyan lett a paganusbol hitetlen.
en.wikipedia.org/wiki/Paganism
"As a noun, paganus was used to mean "country dweller, villager."[citation needed] The semantic development of post-classical Latin paganus in the sense "non-Christian, heathen" is unclear. The dating of this sense is controversial, but the 4th century seems most plausible."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 17:23:11

Tessek, adocsokkentesek vannak (70. dia):
"Személyi jövedelemadó
– 18%-os kulcs sávhatára 1,7 millióról 2 millióra
emelkedik
Munkáltatói járulékok (április 1-től)
– 32%-ról 27%-ra csökken a minimálbér kétszereséig
• Valamennyi munkavállalónál
• Magasabb jövedelműeknél is az adott kereseti határig
– Start Régió
• Munkáltatói járulékmentesség 3 évig a leghátrányosabb
helyzetű térségekben
Társasági adó
• Adókulcs 18%
• Különadó megszűnik"

Az eredmeny nem is marad el (78. dia):
"Az adócsökkentés és a fehéredés
összekapcsolása:
adócsökkentés + szigorúbb szabályok
fehéredés
adócsökkentés"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.17. 17:26:24

Doom:
Látom ám, hogy Önnek a bögyében van ez a Babarczi Eszter. Tudja én egy tankörbe jártam vele. Különös módon nem emlékeztem rá, de van mentségem. Rendszerváltozáskor felvételiztem az ELTE-re, és akkoriban több új tanszék is alakult. Ilyen volt az antropológia. Mivel az akkor éppen "nem tanárképes, minor" szak volt, így egyéb szakokról verbuválódott legénységgel működött. Én pepszisként kerültem Boglár tanszékére. Mindig volt ott néhány fapicsa, akit Buci, azaz Boglár "különös" becsben tartott. Nem volt már fiatal, de igen potens emberke volt. Eszterkénk is az egyik ilyen "szerencsés" delikvens volt. Emlékszem még Desi Broglira és Miló Mónira. Ezek a lányok váltoták egymást Buci kegyeiben.
Szeretném kihangsúlyozni, hogy soha egyetlen tanköri találkozó nem volt, ennyire összetartó kis csapat voltunk. Persze, ahol a babarczik voltak a menők, ott más nem várható. Első félévben még én írtam Miló móni szemináriumi dolgozatait, mert földik voltunk, de a másodikban már boglár adott neki készeket. Nagyjából így mentek ott a dolgok.

CrL 2008.09.17. 17:37:50

Doom: haha, látványos kamu de tetszik. 78as: igen, így is lesz, biztos. Csak a kedvenc pénzügyminiszterünk a Jani nem ért vele egyet lol

39-es dia: "hülyemagyarok nem szeretnek dolgozni!"

(jóléti kiadásnál gondolom látja mi a legnagyobb pazarlás)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.17. 17:38:00

Doomhammer:
Már megint akcióban a szemfényvesztő...

CrL 2008.09.17. 17:39:08

TuRuL: kik mennek ilyenre el?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.17. 17:44:48

CrL:
Pl. én mentem volna, ha nem esik egybe a rendőrterror-könyv bemutatójával. :)
Amúgy jórészt közgázos egyetemisták, akik pl. nem vették észre az egyik ilyen előadáson, amikor burkoltan, de bejelentette Gyurcsány az euró-bevezetés elhalasztását (szerettem volna rákérdezni az előadás végén, de nem kaptam szót a moderátortól, bizonyos Gréczy Zsolttól :)).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 17:48:40

31. dia: Es persze amikor minden europai orszag rontja a novekedesi kilatasait, akkor mi novekszunk, mint a raketa.

33. dia: Es amikor mindenhol no az inflacio, akkor a mienk csokkenni fog. Mert megemelted a forintarfolyamot, bunkokam, ami a novekedesbe kerul.

44.-es dia: Orban elvenne azzal, hogy befagyasztana a nyugdijakat.
Vazze, tavaly csokkent a nyugdijak realerteke, hogy a turoba tud ebbol emelest kihozni???

Google 2008.09.17. 17:51:15

Igazi emberek, vagy gumibabák?
Nincs az a pénz, nincs az a szék, ami megérné, hogy végighallgassak egy ilyen kamuzást. Jó filmek nincsenek, vagy jó csajok?

CrL 2008.09.17. 18:02:41

TuRuL, rendben de te érintett vagy több szálon. Márcsak zsolti05 miatt is ;] "csak nem képzeledI"

hoppá ezt tudták? vége a szeretemmagyarorszagot mozgalomnak is:

www.szeretemmagyarorszagot.hu/

ex-homar.blogspot.com/

élt 2 és fél évet.

ma.hu/tart/rcikk/a/0/142673/1

(csak nem olvasták BE kommentjeit árokásón?)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.17. 18:12:03

BE most mashol aktiv. Amint fentebb olvashatta, mar interjuztat es konferenciara ajanl.

ÁrPi 2008.09.17. 18:14:51

Doomhammer 2008.09.17. 17:13:34

"Nem eroltetett ez egy kicsit? Csak azert kerdem, mert nincs elfogadott magyarazat, hogyan lett a paganusbol hitetlen.
en.wikipedia.org/wiki/Paganism "

Lehetséges...De azért Hogy hitetlen -é ?

Azért az általad adott angol wiki-linken ott is írják lényeges 3rd explanation -ként:

" There are three main explanations of the development:
...
(iii) The sense "heathen" arose from an interpretation of paganus as denoting a person who was outside a particular group or community, hence "not of the city" or "rural";
"

Outsider-ek!
Olyanok akik kívülállnak egy bizonyos csoporton közösségen, vagy éppen hálózaton. A Városiasságon kívüliek. Falusiasak.

CrL 2008.09.17. 19:23:52

amúgy ma Feri közgáz showja után le kellett volna játszani ezt az 5 perces videót:

atv.hu/hircentrum/2008_sze_csaba_laszlo__koltsegvetes_nelkul_is_maradhat_a_kormany_2010_ig___video.html

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.18. 07:47:53

Mégiscsak a megfigelési ügyet gondolták az őszi kollkciónak Feriék.
Ügyesen a szőlőbénya mellé a háttér fidox-állam/titkosszolgált - szabotánsok sorával! - képet is felépíthetik.

hvg.hu/itthon/20080917_lehallgatasi_botrany_ud_csanyi_bajnai.aspx

Zetek 2008.09.18. 08:25:58

Bástya elvtársat már nem is kívánják meggyilkolni? Szóval lesz még merénylet is?!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.09.18. 08:53:46

Tovább folyik a maszatolóshow: végsősoron semmi bizonyítékunk nincs rá, hogy Zorbán jobb lenne, vagy ne lenne akár rosszabb. Maguknak van rá bizonyítékuk, hogy az elmúlt években Zorbánból nem lett vámpír, vagy vérfarkas, vagy valami ilyesmi? Na ugye!

Árpád megmagyarázza:
w.blog.hu/2008/09/18/udvossegtan

Google 2008.09.18. 09:54:04

A hit, a remény és a szeretet Tótának túl kevés, neki Gyurcsány kell! Megértem a praktikus embereket, ami a kezében van, az nem hazugság. A saját szemszögéből nézve, persze.

Kérdezem: nem taníthatná Gyurcsány azokat a tapsikoló fiúkat-lányokat ott a Corvinuson? Lenne sok móka, kacagás, és ki irigyelné őket?

Tudom, nem taníthatja. Egész népét akarja. De választásokat azért fognak tartani, akkor is, ha meglódul a hiány, nem?

Tovább nem voltam képes nézni az előadást, mert arra nem voltam kiváncsi, hogy nyolc évvel ezelőtt valakik elrontották, és atóta is azt szeretnék velünk tenni. (azért sem javítom ki!)
Vannak démonok, kreáltak, és valakik küszködnek is velük. No, nem igazából, csak megjátszák, sajnáltatják, áldozatnak tüntetik fel magukat. Ez hoz többet a konyhára. A legtöbbet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.18. 09:57:07

elGabor 2008.09.18. 08:53:46 :
"Árpád megmagyarázza:
w.blog.hu/2008/09/18/udvossegtan"

Koszonjuk, Feri mar megmagyarazta tegnap.
www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_64525/full_1
"[Orban] Amikor egyenesen kellene beszélni, akkor nem megy. Fél attól, ha elmondja, mit gondol, úgy jár, mint a Színművészeti Egyetemen és a végén még kiderül, hogy ha kormányozna, akkor sokaknak sok minden nagyon fájna. Mást mondani meg nem mer, mert fél a lelepleződéstől. Hát így állunk. Látunk egy pártelnököt, aki újabb és újabb támadást indít a hatalomért és eközben újra és újra elbújik onnan, ahol tétre menő mérkőzéseket játszanak."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.18. 09:59:02

Google 2008.09.18. 09:54:04:
"Kérdezem: nem taníthatná Gyurcsány azokat a tapsikoló fiúkat-lányokat ott a Corvinuson? Lenne sok móka, kacagás, és ki irigyelné őket?"

Szerintem alaptudas kozgazdaszoknal, hogyan lehet barmibol folyamatosan emelkedo grafikont csinalni. Mint peldaul a nyugdijakbol, amelyek tavaly csokkentek realertekben (inflaciokovetessel szinten maradtak volna), de Feri lenduletes emelkedest hozott ki.

Ezt mindenkeppen tanitania kellene.

CrL 2008.09.18. 10:00:07

Doom és mindenki, tényleg kéne találnunk egy másik posztot mert komolyan lassítva jutok el ide egy refreshnél a 230134 komment miatt. A rea-törzsasztal nem lenne jó?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.18. 10:00:59

Fodor es a fideszesek ma talalkoznak, de a stop.hu szerint nincs is mirol beszeljenek. A tet az, hogy megy-e Fodor vagy sem?
www.stop.hu/articles/article.php?id=383715
"Valójában nincs is miről tárgyalni ma az SZDSZ-nek a Fidesznek, hiszen a szabaddemokrata képviselőcsoport levette a napirendről az elnök által képvselt kormánybuktatást. Merre tart a liberális párt, összeáll-e Fodor és Kóka, vagy megbuktatják az elnököt?"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.18. 10:02:43

CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.18. 10:00:07:
"Doom és mindenki, tényleg kéne találnunk egy másik posztot mert komolyan lassítva jutok el ide egy refreshnél a 230134 komment miatt. A rea-törzsasztal nem lenne jó? "

Megorult?
Egy olyan posztba uljunk be, amit kifejezetten erre a celra hoztak letre?
Ott van Lola posztja is, nagyon ajanlgatta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.18. 10:06:15

Tovabb gyuruzik a megfigyelesi ugy. Bajnait is megfigyeltette Stumpf. Ez lesz az utobbi idok legnagyobb politikai botranya, bajban a Fidesz!

hvg.hu/hvgfriss/2008.38/200838_uJABB_LEHALLGATASI_BoTRANY_Nagy_fulest_kapt.aspx
"Lapzártánkkor mindenesetre úgy tűnik, az UD-ügy az utóbbi idők legnagyobb politikai botrányává nőheti ki magát, legalábbis erre utal, hogy a nyomozás nevük elhallgatását kérő ismerői szerint a céghez kötődő szakemberek más közszereplők megfigyelését is megkezdték. Például olyanokét, akik egy esetleges kormányfőváltás után miniszterelnöki szerepre pályázhatnak. Így állítólag fölmerült, dossziét kellene nyitni Bajnai Gordon gazdasági miniszterről is. Ami pedig a "nemzeti elkötelezettségű biztonsági cég" kapcsolatrendszerét illeti, a HVG értesülései szerint Horváth az elmúlt esztendőben föltűnően intenzív módon kommunikált fideszes prominensekkel."

Mi az, Bastya elvtarsat mar meg se akarjak merenyelni?

CrL 2008.09.18. 10:09:21

engem nem zavarna a kijelölt játszótér de legyen lola zseniális posztja, női posztot még úgysem hijackeltünk.

Google 2008.09.18. 10:14:28

Nekem tetszik, ahogyan a démon áldozatát is eljátsza. Most hirtelenjében nem is tudom, tanár vagy színész legyen, ha nagy lesz.

"aki nem úgy gondolkodik mint ők - azaz például úgy gondolkodik, mint mi - az hazaáruló, nemzetvesztő bitang és nincsen helye a nemzeti, a politikai közösségben."

Neki, speciel, van: ő a miniszterelnök.

Invictus 2008.09.18. 11:32:56

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.09.18. 10:06:15

Nekem erről a 45 utáni időszak, meg az 50-es évek jutnak eszembe, a koncepciós perek. A Köztársaság elleni összeesküvés, MAORT-per, Mindszenty-per, Rajk-per... Most tartunk kb. az 1947-nek megfelelő fázisban, a köztársaság elleni összeesküvésnél.
Mindegy, bízzunk benne, hogy az egész csak Drágabolgárúr meg a kapcsolat.hu törzsközönségét lelkesíti, a többség legyint rá.

tevevanegypupu 2008.09.18. 11:58:41

Nem tudtam meghallgatni az orszagvezeto eloadasat tegnap. Mirol akart meggyozni az nem ketseges, es mar dogunalom az egesz.
Majd 2010-ben esetleg lesz mirol beszelni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.18. 12:02:28

Beszóltam a mesternek. Azt nem tudom, hogy engedélyezi-e kiadni míves irományom.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.18. 12:41:33

Ritkán nézem, de tegnap láttam a Debreceni késő esti
műsorát. A tóta az kutyafasza ehez képest. Annak aki
lemaradt csak ajánlani tudom, biztos meg lehet nézni
utólag. Olyanokat mondott, hogy az már tényleg
szánalmas volt, vagy lett volna, ha nem ijesztő.

tevevanegypupu 2008.09.18. 13:35:50

Kulcs a labtorlo alatt??

süti beállítások módosítása