Régi Magyarország - népszavazási kampány III.
2008. március 01. írta: TuRuL_2k2

Régi Magyarország - népszavazási kampány III.

 A népszavazási kampányról szóló sorozatunkban a közvéleménykutatások és a kormányzati propaganda után a pártokat és azok szatelit-szervezeteit vesszük sorra. Kezdjük mindjárt az MSZP ifjúsági szervezetével, a Fiatal Baloldallal, ha egyszer tegnapi levelükkel szinte könyörögnek egy pofonért (a fizikai fenyegetés és a Reakció radikalizálódása miatti leveleket a szerkesztoseg kukac reakcio pont hu, vagy a 1085 Budapest, József krt. 31/b címre várjuk).

 Előre kell bocsátani, hogy nem könnyű nekik: évek óta rájuk jár a rúd. Nem kicsit, nagyon. Elnök elnököt, botrány botrányt követ - ott voltak például a gombamódra szaporodó vasi csoportok, ősz óta pedig Zuschlag János mellett számos ilyen-olyan szintű FiB-vezetőt gyanúsítanak a volt képviselő ügyében. Ehhez jön még, hogy nehéz hitelesen érvelni a tandíj mellett, ha 2 éve még azt mondták, hogy nem lesz tandíj, aztán pedig arról beszéltek: csak az utólagos fizetést támogatják. Persze ezt a helyzetet elsősorban anyapártjuknak és személyesen Gyurcsány Ferencnek köszönhetik, valószínűleg nem sok beleszólásuk volt, hogy merre halad a Dzsungelben a macsetával a Főnök. Nem csoda, hogy úgy érezték, ráfér a szervezet arculatára némi frissítés. FIB-ből F!B lettek, a régi logót lecserélték, a honlapjuk dizájnja is megújult.

 Különösebb kommentár nélkül itt van a már említett levélből két, axiómaként elővezetett kulcsmondat:
- „a képzés költségeinek részleges felvállalásáért cserébe minőségi oktatást, színvonalasabb diplomát, jobb munkahelyet és több fizetést kapnak”
- „300 forintért cserébe az egészségügyben megszűnik a sorban állás, jut pénz fejlesztésekre, eltűnik a régi Magyarországból itt maradt uram-bátyám világ”

 A levél visszatérő motívuma a kampányuk szlogenjéül választott régi Magyarország, ami a reakciós, őskonzervatív alternatívája a csodálatos újnak. A Fiatal Baloldal mind a három népszavazási kérdéssel foglalkozik kampányában (hasonlóan az Új Generációhoz, s ellentétben a tandíjra fókuszáló Fidelitasszal). A szervezet kampányának alapja a 4+1 videót tartalmazó regimagyarorszag.hu oldal. Két videó szól az egészségügyről:




 Aki rájön, hogy a baloldali Mit veszíthetsz? linkre kell kattintania, az elolvashatja az ironikus videókhoz kapcsolódó politikai üzenetet is.

 A két oktatási videó közül az egyik nem kapcsolódik a népszavazási kérdéshez, a közoktatási iskola-összevonások mellett tesz hitet:


 A Fiatal Baloldal szerint a régi Magyarország felsőoktatását a papírgyártás jellemzi, míg a tandíj eredményeképpen „a szolgáltató – az egyetem, a főiskola – azzal, hogy Te konkrétan és egyértelműen veszel részt az oktatás fenntartásában, egyértelműen és elkendőzhetetlenül Rád van szorulva, érdekelt abban, hogy minőségi oktatást nyújtson”.
Mindezt egy sziporkázó wc-papír allegóriával filmesítették meg:


 Kezdetben az eddig felsorolt négy videó volt elérhető az oldalon. Az ötödiket dicséretes gyorsasággal dobták össze, miután Orbán kampánybusza egyik állomásán a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt. Az Index által megírt eredeti sztorihoz képest meglehetősen erős ecsetvonásokkal dolgoztak:

 
 A Fiatal Baloldal több portálon futtat a régi magyarországos oldalra mutató bannereket, s meg van elégedve az eredménnyel, szerintük láthatóan óriási sikert arat kampányuk (pláne Székesfehérváron), hiszen a videókat már több, mint ötvenezren látták.

 Végül egy kis nosztalgia. A Fiatal Baloldal videói tartalmukban és kivitelezésükben is feltűnően emlékeztetnek az MSZP 2002-es, legendás szpotjára:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr48359551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.03. 10:46:35

Szánj időt magadra! - népszavazási kampány V. A három, a népszavazási hadjáratba beszálló politikai ifjúsági szervezet közül (a nem túl erős mezőnyben) a Fidelitas kampánya a legintenzívebb (itt jelezzük: ahogy azt fel-felemlegetik nekünk, a Reakció…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.01. 15:45:47

Ez a retyópapírt kapó ifjú baller jó erős beszólás az angolszász felsőoktatásnak, mert ugyi ott hordanak a diplomaosztón academic cap/square cap/mortar-board-t és gown vagy hood-t.
Ha jól értem az ifik reklámját, az angolszász/fizetős képzés csak retyópapírt ér. Most akkor ők is az igen mellett nyomulnak? Vagy hogy?

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 15:48:46

Nekik mindegy , majd a párt intéz nekik zsíros állást ...

tewton 2008.03.01. 16:01:54

leszek demagóg:
szaros fiatal baloldaliak, ti is INGYÉR tanultatok idáig! akkor most mit akartok, hö?

ésatöbbi ésatöbbi

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.01. 16:07:09

Vajon mi az üzenete a FIB honlap logójának???

Arra a feltehetően balos aktivistára gondolok, akinek a fejébe, sajátos öniróniával, egy monitort kúrt a dizájner.

Az ipse ugyan kétségtelenül jól viseli: laza, harcias terpeszállás, a tasztatúrát markoló kéz jelzi a pislákoló öntudatot, de biológiai ismereteim alapján azért nem jósolok békés öregkort neki.

Lehet bontogatni a további jelentéstartalmakat. :))

CrL 2008.03.01. 16:08:10

trendi ezeréves monitort ráadusul

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.03.01. 16:08:32

Kicsit OFF:
Még mondják, hogy nincs gondviselés meg isteni akarat:
index.hu/politika/belhirek/344633/
Kicsit ON
A FIB sok Grünwald Bélát olvasott (www.fszek.hu/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/szociologiai_gyujtemeny/mtda_e-konyvtar?article_id=31864&highlight_text=port%C3%A1k), és GyF az új Szécsenyi (ő mongya így), tiszta sor.

Nem értem miért kell kötözködni.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.03.01. 16:09:57

A href-es rövidítést mér' nem engedi a csúnya blogmotor, he?

Turul, ez mán megin' miféle bolsi ármány?

irrelevant 2008.03.01. 16:10:34

Selejtes egy banda ez a FIB.
Körülbelül olyan színvonalon állnak, mint egy kisvárosi gimi iskolaújságának a szerkesztősége. Törtető, seggnyaló lúzerek, akik tehetségesnek érzik magukat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.01. 16:15:25

nem tudom mit gondoljak a FIBről meg az ő elképzeléseikről, leginkább a "reform" szót illetően...
Nem is oly rég még amellett érveltek, hogy ma Che reformer lenne nem bozótharcos, és lehet hogy igazuk van: mélyreható reformokat hajtana ma végre, elsősorban a Magyar Szocialista Pártban (itt egy gyorstüzelővel), de lehet hogy Kókát a bicskájával aprítaná föl:((
Most meg vécépapírt osztogatnak. persze nálunk nincsenek ilyen kalpagok, dehát nem jártak magyar és/vagy angolszász felsőoktatási intézményekben.
Csegevára nézeteihez viszont egy gimnázium is ölég:(((

Oblomov 2008.03.01. 16:16:39

Dolmányos István történészként az átkosban a leghasználhatóbb reformmarxista SU történetet dobta össze. A "retyópapírt kapó ifjú baller" (tölgy) a fia lenne? Új-Degeneráció.

Francois Pignon 2008.03.01. 16:21:12

Oli bácsi 2008.03.01. 16:08:32
"Még mondják, hogy nincs gondviselés meg isteni akarat"

Van más magyarázat. Ugye nem kell most egy kormányzati jóst idézni?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.01. 16:23:32

CrL

Jogos. Lehet hogy itt a katódcsöves display képviseli a régi magyarországot, vagy az LCD egyszerűen szarul mutat a baloldaliakon.

Mindenesetre zavaros asszociációk kergetőznek benne.

Ki tolta a fejébe? A magyarok nyilai? Orbán Viktor?
A képernyő homogén vöröse rendszerhibára utal, vagy csak a baloldalon felgyülemlett indulatokat sugározza?

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.03.01. 16:23:35

Valóban!!!
Micsoda memória!
Hát a Zorbán csinyáta a szelet. Láttam is lefelé osonni az utcánkban, malaclopóval és egy felhőgenerátort húzott maga után (szigorúan rokimatricával) :-DDD

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.01. 16:28:07

naigen és holnap az újságokban majd címlapsztori:
Elfogták a budai Vihargyár gyanúsítottait, név szerint O. Viktort, K. Lászlót és K. Lajost:-(((

Francois Pignon 2008.03.01. 16:49:14

És az a durva, hogy most megmondta előre:
torzskocsma.blog.hu/2008/03/01/a_kormanyzati_jos_megmondta_a_frankot
Tetszettünk volna odafigyelni.

józan' 2008.03.01. 16:50:17

Akkor ez most a fiatal baloldal?Az MSZP ifjúsági szervezete?De reformok nélkül?Nem értem én ezt.Kezdem azt hinni,hogy a kedves ballerek mindent magukra vesznek,mindenre hivatkoznak összhang nélkül,csak hogy a kisnyugdíjas néniket meggyőzzék.Itt van például ez is:

index.hu/politika/belfold/szck6501/

:I

index.hu/cikkepek/0803/belfold/mszp//.gdata/gpb_10.jpg

HOAX hoax hátán,ráadásul az én nicknevemmel:)

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.01. 17:02:39

Nekem viszont a budipapíros ötlet kimondottan tetszik. Amelyik országban egy Demszkynek, Lampert Mónikának, Lendvai Ildikónak diplomája lehet, ott tényleg szart sem ér az egész.

CrL 2008.03.01. 17:12:02

józan: mókás az index aláirása is arra képre a cikkben.

"Ő lenne az" lol

jo.e 2008.03.01. 17:55:11

Kemotox:
Lehet, hogy - a honlapjukon most éppen legfelül figyelő - T.Zs. éppen ezért nem is tartotta fontosnak, hogy szerezzen 1et.

Thulsa Doom (törölt) 2008.03.01. 18:09:47

Eddig azt hittem, hogy a Fidesznél idiótább, kontraproduktívabb kampányt senki nem tud összehozni. Ez a népszavazási kavarás ha másra nem, arra legalább jó, hogy az Mszp és az Szdsz is bebizonyította, hogy mindennél lehet rosszabbat csinálni.

Chicano 2008.03.01. 19:07:56

Én szívből örülök ezeknek a videóknak. Annyira kontraproduktívak hogy öröm őket nézni. Mondhatnám: ettől még a cocilista kisnyugdíjasnak is kinyílik a zsebében az árpádsávos zászló. Nem hiszem hogy a műveket nézve a ballibdroid nézőknek nem kezd az a kényelmetlen érzésük támadni hogy valahogy azért idejutottunk. És nem az ellenzék volt hatalmon az elmúlt 6 évben.

Bónusz: A koala társ szadesz szerint aki igennel szavaz az a szocializmusra szavaz. A fibes agitproposok szerint a régi magyarországra. Kormánypárti idióta legyen a talpán aki ezek után el tudja dönteni ki mire és miért szavaz.

dekoninckx (törölt) 2008.03.01. 19:39:04

Szintén MLOL a F!B elnökének levele OV-hez (ami a cikkben is be van linkelve: www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&article_id=53948).
Ez a mondat csak az egyik finomság belőle, ami a végletes butaságáról tesz tanúbizonyságot:

... Ezek érvek, észérvek. Olyan álláspontok, amiket mi, a világra és az újra nyitott, számítógépet-internetet használó fiatalok, Önnel és vaskalapos politikai szövetségeseivel ellentétben nemcsak értünk, de képesek vagyunk vállalni is...

Kell ezt kommentálni? Kitalálták, hogy "Régi Magyarország" és ehhez igazítják az ellenségképüket (kőbaltás agresszív középkori deákok), ami persze köszönő viszonyban nincs a valósággal. Elképesztő.

dekoninckx (törölt) 2008.03.01. 19:43:25

Bocsi, de az orvosin van kalpag, fityegővel, meg köpeny is. A diplomára meg nem mondanám, hogy budipapír. Az ifjúszociké lehet, hogy annyit ér, nehezen tudom elképzelni, hogy rendesen tanulnak - hisz akkor nem lennének ekkora seggfejek, hogy ilyesmi videókat állítanak össze.

tewton 2008.03.01. 20:07:29

valamikor 2000 után vezették be ezt a maskarát, már BTK-n is van. És külön költség a bérlése, természetesen.

dekoninckx (törölt) 2008.03.01. 20:11:33

Én '99-ben húztam magamra... :)

tewton 2008.03.01. 20:16:05

Bőőőőőőőcsész? :)
én egy vidéki BTK-ra gondoltam :)
de a CEU-n is van ilyen, talán indulástól (?)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.01. 20:24:24

Ok,
akkor gyűlik. Tehát az ifik szerint az orvosi és a CEU diplomája retyópapír. Nem lesz ebből valami hitelrontási per?

tewton 2008.03.01. 20:31:14

tölgy,
eszpösalli hogy a CEU akkreditációja is mintha erősen finiselne. Tehát az amerikai egyetemi oktatásról is véleményt nyilvánítanak a balfanok.

kispufi 2008.03.01. 20:35:04

dekoninckx, akkor ez a videó pont azt a diplomaosztót ábrázolja, amikor jelenlegi kormányunk két orvos végzettségű tagja veszi át diplomáját, amiről látom is, hogy tényleg ennyit ér... de ez a fajta papír még mindig alkalmas egy olyan különleges anyag eltakarításátra, amely anyagból csak nagyon különleges embertípusokat gyúrnak; pl. olyanokat, mint akikről ez a post szól. jaj, de ez most túlment a jó ízlésen...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.01. 20:35:55

a fib mindent alulmul.

mit akarnak üzenni, és kinek?!
fikázzák a Zorbánt hogy egyfolytában kormányváltást hazudik, erre válaszul két kört rávernek bárkire a hazugságmaratonon. nem azért, de mitől lenne több értéke a diplomának, hogy valaki fizet érte egy "bagatell összeget"? nem ők érveltek ezzel konkrétan?

a vizitre meg csak ezt tudom mondani. ma reggel fotóztam a mobilommal a szigony utcában. nyilván a kórházé marad a vizitdíj.

kepfeltolto.hu/i/?44922&t=img

tewton 2008.03.01. 20:41:48

kispufi,
"Mi, kommunisták, különös emberek vagyunk. Különös anyagból vagyunk mi gyúrva." (Sztalin)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.01. 20:50:52

miután végletekig elemeztem a kormánypártok vizuális kampánystratégiáját, több óra megfeszített munkával az alábbi méltó folytatást hoztam létre. Ezzel tovább tudják magyarázni a reformok eddig háttérbe szorított részleteit is az állampolgároknak.

kepfeltolto.hu/i/?44932&t=img

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.01. 20:57:04

és itt a következő kampányfogás, a fasiszták már a spájzban, episode N+1

index.hu/politika/belfold/kolompar8580/

már üzentek is a mocskos radikáljobberek. méghogy nem elég radikálisak a mai fiatalok. lesz mit interpretálni hétfőn a fib frontemberének.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.01. 21:05:25

Ejnye, elvtársak, hát nem olvasnak szakirodalmat?
mek.oszk.hu/03400/03484/03484.pdf
"A magyar jobboldal nem az új, hanem a régi Magyarországhoz vonzódik. Programja a modernizációtól való tartózkodásra és félelemre épít."

Írta Gyurcsány Ferenc, 2004 nyara.

Lassan kifogynak a töltényből.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.01. 21:06:48

tewton 2008.03.01. 20:41:48:
És a tirpákblog tagsága? He?

tewton 2008.03.01. 21:08:04

A FIB levele szerint Orbán egyre agresszívabban támadja a mai fiatalokat. Érzitek?

denever,
sztem az is lehet, hogy egyszerűen a saját fajtája randalírozott ott is. Mint a múltkori eset, cigánylányka átmegy a (szintén cigány) szomszédba, beleiszik a pohárkába, és abban olyan, de olyan gyógyszer van, hogy a hatására (seholsem publikált) gyalázkodó feliratot ír a szomszéd falára. Tiszta R. Giorgio Dzsennifer. A sajtó tele a romák elleni incidenssel.

Itt meg talán kipakolták elötte a lakást, felgyújtották a házat, de azért odarajzolták a nyomot a rendőröknek. De lehet, hogy a MaNyiNeFeHa volt. Vagy a Zorbán. De az meg cigány. Húha. Akkor nem.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.01. 21:19:58

Tewton,

gyújts fel még valamit, és fogd rá a nyuszira! (v.ö. Mogyorók Nyulai)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.01. 21:22:52

tényleg, azon gondolkodott már valaki, hogy egy ilyen "politikailag jelentéktelen népszavazás" kimenetele miatt miért kamányolnak annyira hardcore módon az MSZP, a SZDSZ és a csatolt szervezetek és kormányhivatalok?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.01. 21:37:19

denever 2008.03.01. 21:22:52:
"tényleg, azon gondolkodott már valaki, hogy egy ilyen "politikailag jelentéktelen népszavazás" kimenetele miatt miért kamányolnak annyira hardcore módon az MSZP, a SZDSZ és a csatolt szervezetek és kormányhivatalok?"

Megsérti a koalíciós megállapodást. Ráadásul úgy, hogy csak az SZDSZ-nek kedves témáknak megy neki, olyanoknak, amelyekért az SZDSZ a koalíciós megállapodás idején kemény harcokat vívott.

Ha ezek itt elbuknak, nehezen tudja megmagyarázni az SZDSZ a szavazóinak, tulajdonképpen miért is lépett koalícióra. Nekik ez élet-halál kérdés, a 2010-es túlélésük ezen múlhat. Ezért mondja az SZDSZ fogcsikorgatva, hogy a népszavazás egy zsarolás.

A kőszocik persze az SZDSZ vergődését kéjes kárörömmel nézik és behúzzák az igent a népszavazáson. Az Új Többség létrejött. :-)

tewton 2008.03.01. 21:38:46

Doom,
megjelentem! igyekszem felzarkozni az Elitekhez.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.01. 21:42:24

Nagyszerű, Tewton.
Csak demagógan. Mondja meg keményen a tutit.

dowNLoad 2008.03.01. 22:15:02

AKKOR MÉG1X, mert nehezen jut el a MESSAGE:
Felsőoktatást 2db fim mutatja be:
LOSER
(lúzer, aki ösztöndíjas, de szegény, neki tanulni kell, ha az egyetemre CSAK bulizni járók nem hagyják, akkor is, stb...)
SORORITY BOYS (Bővér Szálló, akik bemutatják, hogy a haveri kapcsolatok, ÖREGFIÚK kapcsolatai, CSALÁDI Kapcsolatok MILYEN SOKAT ÉRNEK!)
Delta-Kappa-Omega kollégium tagjai, pl (magyar nevén KISZ évfoyamtársak, kollégiumi szobatársak, stb..) egymást segítik egyre magasabbra, mint a maffia.
A többi annyira sz@r, hogy inkább no comment. A 300Ft az viszont 1-el TÖBB SORBANÁLLÁST OKOZOTT, mert a befizetésnél is sorba kell állni! micsoda b@lfaszok.

irrelevant 2008.03.01. 22:54:29

Doomhammer

Óvnálak a wishful thinkingtől a szadesz kapcsán. Most mindenki temeti őket, de hányszor hallottuk már, hogy "most aztán tényleg vége az SZDSZ-nek"? 2006-ban én is azt hittem.

Csakhogy a szavazatok száma hazánkban nincs összefüggésben az ígéretek megvalósításával. Nálunk nem a tettek szereznek szavazatot egy pártnak, hanem a pártszimpátia legitimálja a tetteket. Különösen érvényes ez a szadeszra, aminek kicsi, de annál tudatosabb a szavazóbázisa.

HA esetleg mégis meginganának, az 5% úgyis meglesz 2010-ben, hiszen a választási győzelem a következőktől függ:

1. Jó marketingszakemberek (megvan nekik)
2. Sok pénz reklámra (megvan)
3. Masszív agymosás több mint egy éven át, Budapesten négyzetesen (meglesz)

Ennyi.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.01. 23:00:01

otvospeter 2008.03.01. 22:54:29:
"HA esetleg mégis meginganának, az 5% úgyis meglesz 2010-ben, hiszen a választási győzelem a következőktől függ:"

Nem, a győzelmük attól a kábé 350-400 ezer embertől függ, akiknek rájuk KELL szavazniuk. 2006-ban én nem gondoltam egy pillanatig se, hogy az SZDSZ fejreállhat, ahogy azt se gondoltam soha, hogy az MSZP rajongótábora 30% alá süllyedhet.

Mindkét eseményen túl vagyunk. Sajnos a népszavazás eredményei nem lesznek pártokra lebontva, mert nagyon érdekel, az SZDSZ kemény magja is megbomlott-e. Vannak jelek arra vonatkozóan, hogy igen.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.01. 23:44:47

Azért jó odafigyelni a szadira, mert az utóbbi napokban MSZP-ellenes lett a hangulatuk - már ha lehet ilyet mondani.
Lehet, hogy utolsó erővel még akarnak megtartani embereket a táborukból. Erre utalhat a Gyurcsányi adócsomag nyílt bírálata is.

talán a szadesz az MSZPről leszakadó értelmiségiekre vadászik?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.01. 23:54:21

denever 2008.03.01. 23:44:47:
"Azért jó odafigyelni a szadira, mert az utóbbi napokban MSZP-ellenes lett a hangulatuk - már ha lehet ilyet mondani."

Mivel pont a népszavazásra feltett kérdésekben nem értettek egyet annak idején az MSZP-vel és nagy csatában vívták ki - Gyurcsány hathatós segítségével - hogy ezek a kormányprogramba kerültek.

Most pedig huss, egy népszavazás és a nehezen kivívott győzelem köddé válik.

"talán a szadesz az MSZPről leszakadó értelmiségiekre vadászik?"

Nem, az SZDSZ a saját táborát mozgósítja éppen.

CrL 2008.03.02. 00:54:25

megkockáztatom, hogy egy fodorral 20 % fölé is felmennének, de annyira félnek attól h fodor gyenge meg rossz irányba vinné az szdszt, hogy "szeretem a versonyt" kókát appointálták maguknak inkább. igy megérdemlik ami velük történik bármi is lesz a vége. az, hogy az összes párt kiforgatta saját nevének mögöttes ideológia tartalmát az egy dolog, de a liberalizmust sehol nem szégyenitették még meg annyira mint a szabaddemokraták. élen demszkyvel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.02. 00:59:17

CrL 2008.03.02. 00:54:25:
"megkockáztatom, hogy egy fodorral 20 % fölé is felmennének,"

Soha. Azok után, hogy 14 évet henteregtek az MSZP-vel, újabb 14 év kell ahhoz, hogy ezt elfeledtessék.

Akik az MSZP-t elfogadják, azok az MSZP-re szavaznak. Illetve ezek alkotják az SZDSZ megmaradt 5%-át.

CrL 2008.03.02. 01:08:15

jó, kicsit elszálltam. egy tizet el tudnának érni, de semmiképp sem kókával. mégis ragaszkodnak hozzá. (pedig már a Mester is kinyilatkoztatta h Kóka egy balf...)

CrL 2008.03.02. 01:09:13

nem mintha bármit is jelentene mit mond

dowNLoad 2008.03.02. 02:06:40

EZ már eddig is túl sokba volt az országnak, hogy foglalkoztak egy ilyen képződménnyel, amit szdsz-nek neveznek. Az első választás előtt fel kellett volna oszlaniuk, nem pártnak indult, ha jól tudom, mi lett belőle? Rákos daganat az országon, ami főleg a (víz)fejét hálózta be, degenerálta a döntéshozási/felelősségvállalási képességet. A JÓZAN PARASZTÉSZ meg elmenekült onnan, ahol ők vannak. Felejtsük már el végre őket, az UTÓDPÁRTTAL együtt. Ha nem tudnak megújulni, felvenni a versenyt a XXI.sz. kihívásaival (nem még okozni+) akkor NINCS szükség rájuk. (hacsak nem az a cél, hogy összerogyasszák az országot)

tewton 2008.03.02. 04:55:24

A Bérmálkozós Prime Minister emlékei

"Harminc ezüstért eladnák az egész országot, vagy talán 300 forintért" - tette hozzá. ... de vannak, akik meg azt mondják, hogy a jövő "j" betűvel kezdődik. "J, mint Júdás" - fogalmazott.

Innen már tényleg egyetlen lépés az Orbán = ördög.
Még pár nap, és a Fenevad számát is bemondja?
Lesz még Viktorból antikrisztus is?

Chicano 2008.03.02. 10:07:27

Igazából azt sajnálom hogy nem tudok megkérdezni egyetlen hívő szocialista szavazót sem hogy mit gondolnak a szadesz igenek = szocializmus kapmpányáról. Nem tudom ti is így látjátok e, de mostanra alig maradt valaki aki be meri vallani hogy a szocialistákra szavazna. Namost, akik még megmaradtak (én környezetemben zömmel nyugdíjasok) egyszerűen nem hajlandók válaszolni a kérdésre. Ha kérdezem őket dühösen lezárják a témát. Viszont ismerek jócskán olyan kiábrándult baloldaliakat akik a szadeszt teszik meg okként a jelenlegi helyzetért. Nem tudom hogy fognak ebből a helyzetből kimászni, de úgy tűnik egy jó nagy koalíciós vállság dereng a nem is oly távoli horizonton.

cimarcimar 2008.03.02. 11:34:53

Nekem az ilyen lelkes talpnyalókról két dolog jut az eszembe. Az egyik a jogászok, ügyvédek, bírók gyerekei, akik kivétel nélkül metalica-t halgatnak, zsíros csimbókokban lóg a hajuk, bagóznak, köpködnek és egy doboz borsoditól kemények lesznek, aztán persze felnőnek és ők is ügyvédek vagy közgazdászok lesznek, a másik pedig a régi szülői munkaközösségek+takarékbélyeg gyűjtés, amit aztán kilencvenben dobhattak ki az ablakon. Szerencsére! Meg persze fletó úttörő nyakkendőben, esztékákeretes szemdzsóban. Köp!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.02. 12:12:43

Chicano 2008.03.02. 10:07:27:
"Igazából azt sajnálom hogy nem tudok megkérdezni egyetlen hívő szocialista szavazót sem hogy mit gondolnak a szadesz igenek = szocializmus kapmpányáról."

Várj, segítek.
Megidézek egyet.
"Most éppen ezt kell csinálni, különben a Fidesz hatalomra jut és akkor jajj a kisembereknek, az én állami állásomnak és a nyugdíjasoknak. Az SZDSZ plakátolhat, amit akar, de Feri végül elintézi, hogy nekünk legyen jó. Feri tud beszélni az SZDSZ-esek nyelvén, azért van ott."

józan' 2008.03.02. 12:40:18

"Igazából azt sajnálom hogy nem tudok megkérdezni egyetlen hívő szocialista szavazót sem hogy mit gondolnak a szadesz igenek = szocializmus kapmpányáról."

index fórumról:


"Felejtsd el az látszatra ingyen eü-t. A Kádár-rendszeren tűlléptünk. Azzal, hogy több pénztár lesz, ugyan úgy az államnak fizeted a TB-t továbbra is. A vizitdíjat meg az orvosnak..... Az adódból az állam színházakat is fenntart. Ha előadásra akarsz menni jegyet kell venned.... Nem baj, ha nem érted.... :)

Aki úgy gondolja, hogy számára az elégséges vagy közepes szint megfelel az fizessen, aki meg rendesen tanul, annak majd eztán sem kell. Csak jelzem: ezt szeretnétek 9-én eltörölni, visszalökni a felsőoktatás színvonalát a gödörbe, ahonnan kilábalni látszik..

...

Csakhogy nem elég kergetni a vágyálmokat, közben gyűlölettel gondolni vélt ellenségekre akik miatt - szerintünk - még mindíg csak álom az álom, hanem tennünk is kéne valamit, hogy elérhessük őket. A cselekvés nehéz dolog és áldozatok nélkül nem megy. A vizitdíj, a kórházi napidíj, a tandíj is ilyen áldozat, de látom sokan szeretik a langymeleget, ne hogy inkább be is vállaljanak ezekért az álmokért valamit.

...

Elkezdődött. Ideje lenne észrevenni és segíteni abban, hogy tovább mehessen. Ehhez viszont nem kell népszavazósdi, meg Kossuthtérkörbevizelés. 2010-ben lehet másik arcokkal folytatni, de addig marad ez a hazug banda és velük kell. Magunkért tesszük nem értük. Amiről meg azt hisszük hogy ellenük tesszük, azzal csak a saját seggünk alatt vágjuk a fát...."

:o

(a füzetkék célbaértek)

Chicano 2008.03.02. 12:43:47

Nem tudom Doomhammer, azért ennek itt érzelmi vetületei is lehetnek, márpedig a nyugdíjasok elég érzelgős társaság, könnyen megsértődnek. Szerintem minimum egy jó kis gyomros a kádári kisnyuggernek a szadesz jópofizása az álltaluk visszasírt cocilizmussal.

Egyébként, hogy klasszikust idézzek: 9.-én elválik a szar a víztől.

Chicano 2008.03.02. 12:47:19

Józan, az index fórumra azért nem járok évek óta mert szerintem tele van fizetett topikolókkal. És szerintem ez is egy ilyentől jött. Én olyan embertől akarom ezt hallani akit élő valójában meg lehet szólitani, nem csak egy nick valami fórumon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.02. 12:59:13

Chicano 2008.03.02. 12:43:47:
"Egyébként, hogy klasszikust idézzek: 9.-én elválik a szar a víztől."

9.-én nem válik el a szar a víztől.
Ha érvényes lesz a népszavazás (amire én nem vennék mérget), akkor azt fogjuk látni, hogy a Fidesz-pártiak és az MSZP-szavazók baloldala vállt vállhoz vetve egy gyomrost küldenek Ferinek.

A Fidesz-pártiak azért, mert Ferit utálják, az MSZP-szavazók pedig azért, hogy Feri térjen már észre. Minthogy a szavazásnak nincs tétje, az MSZP-szavazók is nyugodtan gyomrozhatják Ferit.

Ez nem jelenti azt, hogy egy tétmeccsen (országgyűlési választás) is így szavaznának. Ugyanez ment a 2004-es EP választáson is, csak ott Medgyessyt gyomrozták a megszorító csomagja miatt. Feri akkor vette is a lapot és elképesztő osztogatásba kezdett, ami meghozta neki a 2006-os győzelmet.

Chicano 2008.03.02. 13:15:14

Sajnos van igazad, hammer. Viszont abban igazat adok a jobboldali politológusoknak hogy egy ilyen átszavazás álltalában megnyit egy érzelmi gátat: többé nem tűnik annyira gonosznak/idegennek az amire már egyszer (bármi okból) szavaztunk. Ez az érzelmi megbillenés hosszú távon errodálhatja a baloldal bázisát. Amit szerintem eddig az Orbán ellen felszított zsigerből jövő gyűlölet tartott össze. Tavaly még az ment a klubbrádióban hogy: "nem baj ha korgó gyomorral fagyunk oda a hideg radiátorhoz, csak a zorbán vissza ne gyüjjön." Ahogy hallom mára kicsit árnyaltabbak a vélemények a Albán úr betelefonálós showjában. (Ami számomra a hazai nyugdíjas lélek leképződése.)

Az osztogatásról meg annyit hogy ma már biztopsan látszik hogy ez lenne a kormány stratégiája. Csak azt nem látom miből. Sőt, ha valami csoda folytán sikerülne is nekik, nem hiszem hogy még egyszer el lehet játszani azt amivel már 2x átverték a nagyérdeműt. Még egyszer: a magyar választó érzelgős. Főleg a nyugger. És szerintem most nagyon beletapostak a lelkébe. Demajdmeglássuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.02. 13:31:31

Chicano 2008.03.02. 13:15:14:
"egy ilyen átszavazás álltalában megnyit egy érzelmi gátat: többé nem tűnik annyira gonosznak/idegennek az amire már egyszer (bármi okból) szavaztunk."

Igen, ez fontos faktor. Döntő lehet. Előre azért valószínűleg senki nem tudja megmondani, melyik lesz a döntő.

Én abban hiszek, hogy Gyurcsányt a ciklus vége előtt mondjuk egy évvel leváltják és helyette egy szoci apa (vagy anya :-)) figura tűnik fel. Az majd bocsánatot kér a "hibás kommunikációért" és lesz annyira hiteles, hogy a baloldali szavazók nagy része ismét behúzzon az MSZP mellé.

Jósolni persze nehéz, pláne, ha a jövőre vonatkozik a jóslás. ;-)

"Az osztogatásról meg annyit hogy ma már biztopsan látszik hogy ez lenne a kormány stratégiája. Csak azt nem látom miből."

Állami vagyonból vagy pedig megpróbálhatják a kváziosztogatást is, mint az adócsökkentés, amit most lengetnek. A magyarok ugyan hihetetlen precizitással érzik meg, hogy egy intézkedés nekik jó vagy rossz pénzügyileg, néhány hónapig azonban át lehet őket verni. A Gyurcsány-csomag hatása is 1/2-1 év alatt ment át teljesen. Az a néhány hónap-fél év elég is lehet.

CrL 2008.03.02. 13:40:20

amúgy egy 3 egymásutáni mszp-szdsz kurzus maga a nightmare scenario. de ha az ország nagyobbrésze vevő rá, akkor sokat tényleg nem lehet tenni. de annyi optimizmus azért van bennem h az öszödi után nem lenne minden ugyanaz mégha az is az érzés, hogy igen.

dowNLoad 2008.03.02. 14:52:03

index fórumról:


"Felejtsd el az látszatra ingyen eü-t. A Kádár-rendszeren tűlléptünk. Azzal, hogy több pénztár lesz, ugyan úgy az államnak fizeted a TB-t továbbra is. A vizitdíjat meg az orvosnak..... Az adódból az állam színházakat is fenntart. Ha előadásra akarsz menni jegyet kell venned.... Nem baj, ha nem érted.... :)
----EZT CSAK AZ ÉRTHETI, aki különös anyagból van gyúrva? Akinek kivan a segge, az miért épít 54654CSILLIÓ Ft-ért autópályát, völgyhidat, metrót, meg egyéb NEM LÉTFONTOSSÁGÚ , de követhetetlen költségvetésű dolgokat?????

Aki úgy gondolja, hogy számára az elégséges vagy közepes szint megfelel az fizessen, aki meg rendesen tanul, annak majd eztán sem kell. Csak jelzem: ezt szeretnétek 9-én eltörölni, visszalökni a felsőoktatás színvonalát a gödörbe, ahonnan kilábalni látszik..
----KILÁBALÁS A GÖDÖRBŐL? Dehát ott az ásó Magyarbálint kezében, miről beszél ez az ápolt?
...

Csakhogy nem elég kergetni a vágyálmokat, közben gyűlölettel gondolni vélt ellenségekre akik miatt - szerintünk - még mindíg csak álom az álom, hanem tennünk is kéne valamit, hogy elérhessük őket. A cselekvés nehéz dolog és áldozatok nélkül nem megy. A vizitdíj, a kórházi napidíj, a tandíj is ilyen áldozat, de látom sokan szeretik a langymeleget, ne hogy inkább be is vállaljanak ezekért az álmokért valamit.
----Szerintem a 110MILLIÁRD USD pont elég áldozat volt, ÉN NEM HOZNÉK TÖBBET, inkább lovat váltanék
...

Elkezdődött. Ideje lenne észrevenni és segíteni abban, hogy tovább mehessen. Ehhez viszont nem kell népszavazósdi, meg Kossuthtérkörbevizelés. 2010-ben lehet másik arcokkal folytatni, de addig marad ez a hazug banda és velük kell. Magunkért tesszük nem értük. Amiről meg azt hisszük hogy ellenük tesszük, azzal csak a saját seggünk alatt vágjuk a fát...."
----NÉPSZAVAZÓSDI????, látszik sikerült megérteni a lényeget, Hansék vajon hány perc alatt kötnének fel téged SVÁJCBAN egy ilyen dumáért??

AZTAKURV@, nem semmi , EZEK A szocialisták értenek az agymosáshoz. INNEN CSAK EGY LÉPÉS, hogy aki nem olyan gazdag/fontos, mint ŐK, annak a szavzata NEM ÉR, vagy inkább megveszik tőle, nehogy rosszul használja fel?
A fentiek alapján, azt kell hinnem, hogy a ZÁRT INTÉZETEKBEN IS VAN NET, vagy sokan úgy érzik, ez az ország nem az EU-ban van, Ausztria és Szlovénia mellett. (nem akarok NYUGAT UKRAJNÁT, inkább Kelet Ausztriát, ha lehet választani)

Citrom ;) 2008.03.02. 17:16:54

Elképedek rendre milyen precizitással csontozzátok az MSZP dolgait. Mellette az ellenzék tevékenysége szükséges rossznak tűnik.
Miért?
Miért nem akarjátok látni a fától az erdőt?
Miért haltok bele a részletekbe? :) (…de legalábbis én így látom)

A legutóbbi választások előtt kialakult meglátásom, 1,5 éve hordom körbe, mint a véres kardot.
Önző, makacs elfogulatlanságom miatt számtalan módon hülyéztek már le. Hiába az adatok hiába az érvek. Itt e helyt, homályosnak és nyelvújítás előtti körmondatokban fogalmazónak tituláltak.

Erre tegnap az ebéd utáni szieszta, majd a csetres kényelmes elrendezése. Érzéketlen konyhai rádiónk Kossuthon híreket mond. Hallom is, nem is.
Majd az én hetem címmel, egy ürge hosszadalmas bevezető után elkezdett olyan dolgokat mondani, hogy megkérdeztem az asszonyt, ez tényleg a Kossuth?
Mivel itt még nem láttam nyomát, gondoltam figyelmetekbe ajánlom. :))

real1.radio.hu/kossuth/
2008.03.01. 17,04 Az én hetem (Béndek Péter)

(Nincs közvetlen link és Real player kell hozzá.)

A figura szerint igazatok van, nem kicsit...
...de a politikai "elit" "jobbik" fele is megkapja a magáét.

Nekem, az eddigi civódások után 25 perc tömény élvezet.
Lehet, csak egy vélemény, na de ilyen, és fő műsoridőben a Kossuthon?

Kérdés mi lesz ezután Béndekkel?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.02. 20:02:28

citrom,

egy-két helyre még betehetnéd ezt a linket, hátha valaki még nem látta.

ÁrPi 2008.03.02. 20:45:17

Oli bácsi 2008.03.01. 16:08:32

"A FIB sok Grünwald Bélát olvasott (www.fszek.hu/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/szociologiai_gyujtemeny/mtda_e-konyvtar?article_id=31864&highlight_text=port%C3%A1k),.."

Hogyne, talán talán. Ám van egy a tájékozottságukat leleplező Puzsér beszélgetés a Che-fesztivál FIB-es szervezőjével, gondolom ismeritek...( Puzsér egy szénégető!:-) )

Viszont FIB-ék kevés NYUGAT-os írást olvasgatnak, PEDIG PEDIG az indulásának centenáriuma van, és írtak abban konkrétan erről a Grünwald Béla féle elemzésről
is sokat.

Nekem ez az alábbi írás tetszik a sok közül:
(A topikcím -"Régi Magyarország"- jogcímén
hoztam fel a bit-bányából!)

1910.12.szám
Halász Imre: Bocskaytól–Deák Ferencig

epa.oszk.hu/00000/00022/00058/01635.htm

tewton 2008.03.02. 20:59:25

ÁrPi & Elitek,
ez a Halász-cikk a Reakcióról beszél már első mondatával is!

"Úgy látom, hogy a fórumon tolongó tömegbõl kialakulóban van nálunk egy elit-csapata a gondolkozóknak, mely felkeresi a szellemi élet magaslatait s igyekszik tágabb perspektívából megismerni a mozgató erõket, melyek a nemzet sorsát irányítják."

igen, igen-igen!

Puzsér-Che-fib-anyaghoz linket kérünk, ÁrPi...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.02. 21:05:55

tewton 2008.03.02. 20:59:25:
"ez a Halász-cikk a Reakcióról beszél már első mondatával is!"

Tewton, mit beszél maga?
Természetesen a Tirpákblogról (az egyetlen, az igazi) beszél.
Hogy gondolhatott másra???

Citrom ;) 2008.03.02. 21:08:15

Tölgy

Amilyen nagy tolongás van itt ma, lehetne.

tewton 2008.03.02. 21:25:49

Doomhammer,
én ennyire nyiltan nem akartan volna kimondani! A magunkfajta ért a rejtett szóból, ugyanis. Nemde. De.
Azért megmutatom a többiek kedvéért is a kódot: "a fórumon tolongó tömegbõl," vagyis a Reakcióból, "kialakulóban van nálunk egy elit-csapata a gondolkozóknak," vagyis az Elitek.

Mindenki tudja, hogy hol vannak az Elitek. Illetve: aki számít, az tudja.

ÁrPi 2008.03.03. 00:43:52

Tewton,
ezerkilencszáztíz, Nyugat c. folyóirat!
( Ez még pre-1.Világháborús évek,
'918.október 23-a még csak nyolc év múlva lesz.. )

Aztán a Puzsér-Che-fib-anyaghoz linket?

Régi (évfordulója lesz :) de feledhetetlen:
(ergé postjában van a link)

erge.blogter.hu/?post_id=127435

vagy Reakciós:

reakcio.blog.hu/2007/03/06/alazos

Egyebütt:

hungary.indymedia.org/index.shtml?x=35186&all_ids=1

tewton 2008.03.03. 00:53:35

ÁrPi,
köszi a linkeket! Persze, tudom, hogy a Nyugat! :) pont azért :)
süti beállítások módosítása