A felelős? Orbán Viktor!
2008. május 29. írta: TuRuL_2k2

A felelős? Orbán Viktor!

 Újra teljes gőzzel zakatol a gyár, berendelték az összes munkást, három műszakba. A termelés már pár napja elkezdődött, de kellett egy kis idő a gyártósorok felpörgetésére, így csak ma indult be az igazi nagyüzem:




 Fő célcsoport: nyugdíjasok. Másodlagos célcsoport: fővárosiak. Brief: emlékeztessük egykori hűséges szavazóinkat, kinek a visszatérése a tét!

 Az MSZP ugyancsak komolyan veszi frissen indított kampányát, csak az Indexnél listaáron napi 7 millió forintba kerül ez az egészoldalas felület. A párt politikusai körében is teljes a mozgósítás, Nyakó István a főhadiszálláson, Veres János, Mesterházy Attila és Szűcs Erika az ország házában, Steiner Pál a fővárosban, Simon Gábor a végeken, Zsíros Zsolt az ellen gyepűin, Gyurcsány Ferenc pedig blogosai közt vezeti a harcot.

 A középpontban természetesen Orbán Viktor a nyugdíjak befagyasztására és az állami beruházások felülvizsgálatára, esetleges felfüggesztésére vonatkozó állítólagos kijelentései állnak. Ha Orbán mondott ilyeneket (mivel eddig nem cáfolta különösebben, ezért jó eséllyel mondott), annak csak örülni tudunk, bár előbbit keveselljük, a Reakció kormányprogramjában a 13. havi nyugdíj eltörlése mellett tettük le a garast. A józan hang egy esetleges kormányváltás után jó hivatkozási alapként szolgálhat majd az első népszerűtlen intézkedéseknél, különösen, ha most a szocialisták pillanatnyi opportunizmusuktól vezérelve jó nagy feneket kerítenek neki. Mert sok más mellett a legfontosabb különbség Gyurcsány őszödi és Orbán kéri beszéde között az, hogy előbbi a választások után, utóbbi jóval a választások előtt hangzott el.

 Gyurcsány Ferenc tegnapi blogbejegyzésében fel is ajánlotta életét és vérét a magyar nyugdíjasoknak, s nem hagyott kétséget afelől, hogy a megszorításoktól eddig is óvott idősekre ezután is erején felül fog költeni a szocialista kormány, kerül, amibe kerül. A kormányfő láthatóan nem törődik már a gazdasági szereplőkkel, saját reformeri imázsával, mindent egy lapra tesz fel: a nyugdíjasokra (és egy kicsit a budapestiekre), az utódpárt hagyományos bázisára.

 Tudja, hogy kevés a vesztenivalója. A Medián legfrissebb kutatásából kiderül, hogy a választásra jogosultak többsége előrehozott választásokat szeretne, és a Szonda-Ipsos felmérése alapján még saját, a teljes népesség mindössze 16 százalékát kitevő szavazótáborának többsége szerint is rossz irányba mennek az ország dolgai.

 Gyurcsány és az MSZP kisebbségi kormányzással egybekötött bársonyos fordulata és antifasiszta szervezkedése egyelőre nem hozott áttörést, Ágh Attilán és Paul Lendvain kívül nem sokan igyekeznek a miniszterelnök zászlai alá. Itt érdemes megemlékeznünk a tegnapi napkeltés Kereszttűzről is, ahol Betlen János, Pungor András (Népszava 168 Óra) és Szirmay Dávid (Bors) alázta Juhász Ferencet. Kis magyar médiatörténeti esemény, ahogy a Népszava 168 Óra újságírója kéri számon a szocialistákon totális populizmusukat a nyugdíjasok felé. Juhász Ferenc meg Gyurcsány Ferenc egy kevésbé tehetséges dublőreként csak tizenkilencezerforintozik, ferihegyairportozik és kézcsókozik rendületlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr17492770

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tojás 2008.06.02. 15:32:54

Kiszivárgott beszéd!2008. június 31.: Vona Gábor zártkörû rendezvényen pár pohár bor után kijelentette, hogy tulajdonképpen azok a magyar állampolgárok, akik zsidó vagy cigány származásúak, egyenértékûek a többiekkel. "A magam részérôl a rassz alapú…

Trackback: SZENZOR 2008.05.29. 07:41:10

Vákuumos lufi Hajajjjj, dagad a "botrány", vihar dúl egy bili pisiben, avagy vákuummal duzzasztják a méretes lufit... Bekapcsolom reggel a tv-t, ráérősen kortyolom a kávémat, nyomesz a tv2-re, és hopp

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 11:34:09

és az adózás is teljesen más morállal megy.
az egykulcsos adó itt csak a csókos vállalkozóknak meg a sokat keresőknek lenne jó.

más kkérdés pl. az élelmiszerek, meg energiahordozók áfájának csökkentése, ill. a vállakozókat sujtó egyéb adók csökkentése, az helyes.
De az SZJA-t ebben az országban bűn egykulcsossá tenni!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.05.29. 11:34:50

"Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.05.29. 10:28:12
miközben itt olvasgatok, hallgatom juhász p-t a napkeltéből... hát horror."

Szami!

Azért érdemes figyelni Betlen és Szirmay kollégákat!!! ::))

Bummer 2008.05.29. 11:35:12

Ki nem szarja le, hogy hánykulcsos az adó? Nem tökmindegy, hogy milyen képlettel számol a számítógép?

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 11:36:55

nem mindegy, mert az azt jelenti hogy a csórók szívnak, a gazdagok meg 20-30%-kal többet keresnek mint most!

pl. a munkáltatót sujtó terheket viszont lehetne csökkenteni.

táltos 2008.05.29. 11:40:09

A következő mszp-s húzás az lehet még, hogy 2002 óta nem is ők kormányoztak, hanem Aviktor, aki bábként mozgatta gyf-t és ezért le is váltják.
Aztán a párt élére állítanak egy "orbántól független" mszp-st. És kvázi ellenzéki pártként mennek neki a választásoknak.
Ez már tényleg abszurdisztán!

k|M · reakcio.blog.hu 2008.05.29. 11:41:03

"Nem tökmindegy, hogy milyen képlettel számol a számítógép?"

Ó bárcsak számolna már... Olyan komplexitású automatizálási technikák vannak már a világban, de ez a magyar közigazgatásba az istennek se akar beszivárogni...

Magyar közigazgatás = szociális foglalkoztatás.

Bummer 2008.05.29. 11:42:26

Valaki1, ebből nem következik. Az 1 kulcs nem azt jelenti, hogy nincs adójóváírás, adókedvezmény stb.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.29. 11:43:33

van itt Valaki(1) aki szerint a lineáris adózás az ördögtől való?
mert ugye fizessenek a gazdagok. figyelem, évi 6millió bruttótól már mindenki extrémgazdag idehaza.

egyébként a 4 alapművelet felhasználásával még a rémrossz egykulcsos, lineáris, gazdagbarát adóról is kiderül, hogy a többet keresők többet fizetnek.

tehát azért lesz rossz a keveset keresőknek, mert a gazdagok még többet fognak keresni. és ami nekik jó, az mindenki másnak definíció szerint rossz. sőt, hogy kompenzáljuk az egykulcsos adó gazdagvégen kieső bevételeit, jól megemeljük az egy kulcsot. mondjuk 50%-ra. hadd szívjon a sok proli, ugye!? máris csökkentek a terhek.

Dekatlon 2008.05.29. 11:46:10

Miért nem bírt Orbán nyugton maradni még 3-4 hónapot? Nekem bejön, hogy nem hülye, tényleg meg is lepett, de ha a sok megélhetési idióta elrontja a 2/3-át, megint nem fog itt semmi se történni további 4 évig. Ugyanaz lesz, csak pepitában, most ő próbálkozik, és az MSZP kötözködik. De unom már ezt a szarpaszírozást.

sitcom 2008.05.29. 11:48:02

Bosszúpolitika? Akkor ez meg mi? fletó meg jobban tenné, ha levenné a figyelmét Orbánról, meg az országról is és minden erejével arra összpontosítana, hogy szépen behajtogassa a kis rózsaszín ingeit a bőröndjébe.

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 11:51:38

bummer,
akkor ugyanott tartunk.
tökmindegy hogy teszemazt 20% az általános adókulcs, de visszaadjuk esetleg különféle címeken a csóróknak amit ezzel elveszünk tőlük, akkor is csak a gazdagok járnak jól.
erre írtam még hogy a családi adózás ammeg ratkó korszak, mert majd azok többet kapnak akiknek gyerekük van?
nem erre való a gyes meg hasonlók?
ez csak egy példa, de
sok ilyen van.
egyébként sem tudom hogy a minimálbért keresőkre csak azért mert minimálbért keresnek, vagy mittomén a szegénységi szint alatt keresnek, hogy lehet automatikusan adókedvezményezni?
ilyen alapon ugyanott tart mint az alacsonyabb adókulcs, és nem lesz mellé még egy halom jogcím és keveredés.
de akárhogy is, csak a gazdagok járnak jól.

(ahol bevezették az egykulcsost, ott sem igazán az szja a lényeg mint ahogy itthon ezt láttatni szeretnék, hanem a rengetek áfa, társasádi meg ilyen-olyan adó)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.05.29. 11:54:47

Vesszen Orbán miniszterelnök úr! :)

HgGina 2008.05.29. 11:55:57

Mennyi extra lóvét kapott az index, hogy a bejelentkező mszp-szemetet ne lehessen becsukni?
Amúgy arra jó volt, hogy megint csak rájöttem, az mszp a zsákutca pártja.
Ahogyan az elmúlt 100 évben minden baloldali kormány is zsákutca volt. Kár, hogy a világ újra és újra kitermeli az ilyen elmeroggyantakat.

Kodomo 2008.05.29. 12:00:20

Mikor megláttam a hirdetést, azt gondoltam: né mán, lemondott a kormány és ellenzék lett az mszp.

Nagyon jó indexes reklám amúgy, magam is odacsődítettem 1-2 látogatót, hogy "ezt nézd". És még fizetnek is érte nekik! Gratula.

Különben nem értem, miért lenne (volt) szent tehén a nyugdíjas, meg a segélyes.
Amikor mondta a kormány, hogy megszorítás, közszolgáknak bérbefagyasztás stb. mit emeltek ezzel egyidőben? A segélyből élők pénzét. Hát persze, hisz kell a szaporulat, mert fogyunk!

Roy 2008.05.29. 12:01:22

Orbán mindenkit fenyeget? Az igaz, hogy az MSZP sem sokat tett az elmult időszak alatt. Mit tenne a FIDESZ? Amikor volt lehetősége akkor sem csináltak semmit. Bocs egy valamit azért tettek, megszedték magukat. Úgy látszik ebben az országban sokan szenvednek amnéziába. A sok nyugdíjas is nekik drukkol? Majd sírni fognak amikor az kb. 50000- 70000 Ft-os nyugdíjbol kell 2014-ben is megélnie, mert az biztos, hogy nem fogják emelni. A 13. havi nyugdíj ugrani fog. Lásd 2002 előtt.

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 12:01:43

Unalmas már ez, csak emiatt szólok hozzá:

"Orbánék az alapvető demokratikus normákat sem tartják tiszteletben."

Igen ez így van.

1./Orbánék verették végig azonsíthatatlan viperás, álarcos rendőrállataikkal a várost, szabályos pogromot rendezve. (Érdemes végiggondolni, hogy mi lett volna ha ez tényleg így történik és mondjuk újhelyi sztyopát verik félholtra rendőrök, és erre Orbán azt mondja rendőrség fellépése alapvetően arányos és jogszerű volt. Előttem a népszabi címapja fehéren, csak egy évszám rajta óriási fekete betűkkel: 1933)

2./ Orbánék voltak azok is akik trükkök százaival tévesztették meg ez Eu-t, meg a polgárokat.

3./ Orbánék voltak azok is akik letiltották PM-ben a költségvetési adatok nyilvánosságra hozatalát, szintén a választások előtt.

4./ Azok is Orbánék voltak, akik simán elmondták övéik előtt, ne gondolják ahogy baj az hogy MSZP nyerte az Önk-i választásokat a pénzt továbbra is ők osztják, majd olyan törvényjavaslatot terjesztenek be.

5./ Azok is Orbánék voltak akik a demokrácia nagyobb dicsőségére minden igyezettel meg kívánták akadályozni (az OVB segítségével) a népszavazást. Az itt alkalmazott módszerek kimerítik a "jogi gengszterizmust", igaz kedves Kuncze úr?

6./ Azok is Orbánék voltak akik a népet terrorveszéllyel riogatták, majd letagadták az egészet.

7./ Azok is Orbánék voltak akik minden jogi alap nélkül hónapokra körbekordonozták a Kossuth teret, a város ezen része úgy nézett ki, mint valami internálótábor.

8/ Az is az Orbán kormány alatt történt hogy egy vezető politikus (legyen pl Kövér) építkezése felől érdeklődő újságírókat nemzetbiztoságiakkal kerestettek fel.

9./ De az is amikor miniszterelnökre nézve meglehetősen kínos jegyzőkönyveket megsemmisített ("gyurcsányi" iratok) az NBH.

10./ Az is Orbánék rendelték meg, hogy megyot meg a kovácsot a választások után titkos módszerekkel dolgozó magánnyomozókkal vadásztatják le.

11./ Azt is ők csinálták, hogy vagy 30 bünteőeljárást kezdeményeztek politikai alapon, mindegyikről kderül hogy semmi bcs nem történt, igaz ezt már az egyik gyanúsított nem érhette meg, mert öngyilkos lett. Az egyik másikat (egy háromgyermekes családanyát) meg egy éjszaka háromszor megmélymotoztak. (Értsd: testnyilásaiban kotorásztak.)

Hát igen ezek az orbánék mocsok egy antidemokraták, de szerecsére jött megyo meg gyurcsányi és "helyreállították a demokráciát", szadeszes haverjaikkal karöltve, nagy egyetértésben.

A beíró szerintem forduljon orvoshoz. De ha nem, megmondom a diagnózist én is: kognitív disszonanciának hívják a betegségét.

Scroll_Lock 2008.05.29. 12:06:03

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 12:01:43

Szép összefogalás. A reklámról meg először azt hittem photoshop.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.29. 12:10:10

Orbán Viktor a legnagyszerűbb politikus, ugyanis 1998 óta ő kormányoz magyarországon, ráadásul az utolsó 6 évet ellenzékből!

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.05.29. 12:12:42

JA, nem ő a miniszterelnök...bocsi

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 12:15:50

szellem,
félre ne értsd ez amit leírtál mind igaz.
ámde ugyanúgy igaz lenne orbánékra is.

a rendőrségi túlkapásokat kétlem hogy gyurcsány rendelte volna meg, ugyanis az éppen neki volt a legeslegkínosabb.
sokkal inkább a nagyonhülye görényi és hasonlók agyatlansága.
a bírósági ítéletek a lényegesek itt.
mellesleg az usában meg franciaországban és hasonló helyeken is ilyen brutálisak a zsaruk, és hagyják nekik simán.
de félre ne értsd, a dolog alapvetően elismerem hogy durva volt.

a többi téma viszont vitára bocsátható,
pl. viktor főméltóságú úr simán nagy ívben szarik az eu-ra, nem pedig "csak" megtéveszti őket.

az ilyen-olyan ellenlábasok,újságírók miegymások elhallgattatása (lásd debrecen!!) pedig jobban megy a fidesznek mert sokkal gátlástalanabb.
meg iratokat is mindenki megsemmisít ésatöbbi, csakhát ugye azt el lehet ismerni hogy a szoci elvtársaknak több vaj van a fején, 12 + 40 év ugye, míg viktor alig 4.

a terrorveszély meg legalább a demokrácia látszatát fenn kívánja tartani, ami után akár 500.000-et is kaphatsz ha ügyes vagy egy este.
viktor ahogy hazazavarná simán a terrorsitagyanús elemeket, meg börtönbezárná az kicsit aggasztóbb-

DE EZ NEM AZT JELENTI HOGY MSZP-S VAGYOK,
CSAK a nagyon rossz helyett nem akarok még rosszabbat!

sejk 2008.05.29. 12:19:15

Sracok, en sem szeretem gyurcsanyt meg a szocikat, de azert a fidesz ugyanolyan felelotlen bagazs. Ennek ellenere adnek nekik egy ciklust, hogy bizonyitsanak valamit.

HgGina 2008.05.29. 12:23:52

Valaki1, szerintem nicket kéne változtatnod Senki1-re. Vagy inkább Senki2-re, mert fletó nálam a Senki1.

Amúgy meg minden normális demokrácia akkor kezd el működni, amikor egy diktátor az élére áll. Chile is így jött helyre. Na bumm, párezer komcsit besöpörtek az óceánba. Nem kár értük.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 12:26:01

"politicus
Vesszen Orbán miniszterelnök úr! :)"

:-DDDDDD e jóóó vóóóóót!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 12:27:45

Kodomo 2008.05.29. 12:00:20

Tök igazad van, a szocik teljesen ellenzéki frazeológiákkal élnek, tök úgy csinálnak (most már hetek óta), mintha az orbángeci lenne kormányon, és aranyosferi ellenzékben. Ész megáll, komolyan mondom...

Bummer 2008.05.29. 12:29:45

Ezek 2002 óta ellenzékből kormányoznak.

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 12:30:22

Gina,

ez a ti bajotok:
amikor a komcsik söprik az embereket az óceánba az HŰŰ, meg HA, ROHADÉKOK , diktatúra ésatöbbi..
de amikor a magatokfajta nácik tették mindenkivel aki nem olyan mint ti akkor az isteni cselekedet, pusztuljanak a máskéntgondolkozók, vagy csak simán mások mint ti.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 12:31:35

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 12:01:43

teccet a felsorolás, továbbá kihagytad a köztévét, ahol ugye

Orosz József, Bánó A. és Aczél György védte a demokráciát a rohadt patás ellen, merugye az a lehető legdemokratikusabb, h ezek az emberek a KÖZTV-ben helyet kaphatnak...

HgGina 2008.05.29. 12:35:50

Jé, náci lettem? No akkor én már Valaki vagyok. Te meg ugyanúgy Senki maradsz. De legalább vígasztaljon téged, nem egy utolsó senki. Az első senki nálad rosszabb. Mert az gondolkozik is, mielőtt hülyeségeket beszél.

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 12:39:35

Valaki

gergényit a történtek után ki is tüntették, és helyén is maradhatott. Arról nem is beszélve ezt nem merte volna megcsinálni gyurcsányiék engedélye nélkül. Te, ha "kínos" volt neki, akkor mért nevezte jogszerűnek? Miért enm intézkedett a gergényi, bene azonnali menesztéséről az miniszter társaságában?

"pl. viktor főméltóságú úr simán nagy ívben szarik az eu-ra, nem pedig "csak" megtéveszti őket."

Ezt támaszd már alá valamivel légyzsi. Bármivel drágabolgárúr betelefonálós műsora agyhalottainak lilaködén kívül.

"az ilyen-olyan ellenlábasok,újságírók miegymások elhallgattatása (lásd debrecen!!) pedig jobban megy a fidesznek mert sokkal gátlástalanabb."

Ezt is. Mert én inkább arról tudok, hogy legfőbb "ellenlábasai" (a "fasizmus" elől folyvást csomagolók) könyveinek pl a Frankfurti Könyvásárra történő kivitelét és reklámozását támogatta az Orbán kormány (ha jól emlékszem vagy 50 millával). Verebesnek meg vissza nem térítendő állmi támogatást adtak. Megyo meg 1998-ban már ott is volt Orbánnál munkát kucsorogni. Kapott is. A ferihegyen világítottak át. Egy ötvenesért, millióban. De te nyilván tudsz ellekezőkről, várom.

"a terrorveszély meg legalább a demokrácia látszatát fenn kívánja tartani, ami után akár 500.000-et is kaphatsz ha ügyes vagy egy este."

Ez a mondat mit jelent?

"DE EZ NEM AZT JELENTI HOGY MSZP-S VAGYOK,"

Ha humorizálni akarnék ideírnám, hogy biztos szadeszes, de azt sem mondtam hogy MSZP-és vagy. Azt írtam hogy kognitív disszonáns vagy.

"CSAK a nagyon rossz helyett nem akarok még rosszabbat!"

Ja, az szar volt, amikor az újonnan csatlakozni kívánó országok közül az éllovasok voltunk minden mutatóban, meg még megyo is elismerte 2002-ben hogy az ország gazdasági állapota kiváló, és 2007-ra bevezethetjük az eurót. A jelenlegi helyzet pedig ismert.

Arról nem is beszélve, hogy TÉNYEKET nem vetünk össze feltételezésekkel, pláne, ha azokat még az empírikus tapasztalatok is cáfolják.

Én tudom most az az új "kommunikáció" hogy jó hogy mi (MSZP) nagyon szarok vagyunk (ezt csak azért ismerik el, mert már nem lehet tovább tagadni), de másik még szarabb lenne. Ezeknek a képességeiből ennyire futja. Szerintem tedd le Népszabit meg Népszavát, kapcsold ki Klubrádiót, megaz ATV-t és nézz körül. Kezd a gazdasági mutatókkal összehasonlítva a 2001 (ez az utolsó teljes orbán év) és a maiakat. Pártállástól függetlenül kellő eligazítást nyersz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 12:43:21

Valaki1 2008.05.29. 12:15:50
"a rendőrségi túlkapásokat kétlem hogy gyurcsány rendelte volna meg,"

De ő alatta történt meg, és még kitüntetést is kapott Gergényi! Azt mondta a tv2-ben az események alatti telefontinterjúban, h "mondjuk így, utasítást adtam". Ez mi volt bazmeg?

'"pl. viktor főméltóságú úr simán nagy ívben szarik az eu-ra,"

Bazmeg, te itt címkézel elvtárs, de mi az érv? Kimondasz egy verdiktet, csak mert ki akarod mondani. Ez szvsz rohadt nagy fasság, magadat járatod le vele.

"az ilyen-olyan ellenlábasok,újságírók miegymások elhallgattatása"

Kit? Mikor? Hol? Neveket! És bizonyítékokat arról, h ezt a fideszesek tették!

"DE EZ NEM AZT JELENTI HOGY MSZP-S VAGYOK,"

De bizony elvtársam azt, miazhogynagyonis azt!!!!

"CSAK a nagyon rossz helyett nem akarok még rosszabbat!"

Bazmeg, ennél van rosszabb? Hihetetlen! Jaaaa, és persze nemcsak címkézel, de prejudikálsz is! Hohó, már csak a kettős mérce hiányzik párttag elvtárs!

Rwindx 2008.05.29. 12:47:54

Google:
Ha megnézted a linket amit belinkeltem, azaz összehasonlítod mondjuk a kormány vezetőjének nevét és mondjuk az Idősek Tanácsának vezetőjének nevét, érdekes hasonlóságokat fedezhetsz fel.

Ha megnézed az állandó tagokat ott is találsz fura dolgokat.

Na most ez a "független" szervezet bíztatja a kormányt hogy csak így tovább és ne engedjen egyetlen politikai oldalnak sem. Ami senkinek nem tűnt fel hogy konkrétan ugye gyurcsány üzen a tanácsból és veregeti meg a vállát saját magának, a kormánynak. Mi ez ha nem egy aljas és mocskos manipuláció?

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 12:50:10

görényit nem konkrétan az események miatt tüntették ki, főleg miután később elkezdték a felelősségrevonást..
de mondom nem védeni akarom, csak ne keverjük össze a politika butaságát, a rendőrség (egyes vezetőinek) taktikai hibáival.
Kizárt pl. hogy gyurcsány küldte a zsarukat a fideszesek közé...
ez neki nagyobb baj és öngól mint ami sérelem a másik oldalnak.
meg az is hogy utána sorban szív a hatalom a bírósági ítéletek miatt és a kivizsgálásokon.
ennyire nem amatőrök, legfeljebb a rendőri vezetők követtek el hibákat.

a terrorveszély kiabálást te hoztad fel...kiabálnak, meg be is visznek, aztán utána fizetnek mint tomcatéknak 500.000-et a jogosulatlan bevitel miatt.
ez legalább a végére demokratikusnak látszik..
de orbán pofonjai, hazazavarása és hasonlók azok kicsit kínosabbak, kétlem hogy foglalkoznának bármikor is a törvénnyel.főleg ha ők hozzák majd 2/3-al.
betiltják először a gárdát, majd a szakszervezetet ha nem tetszik neki aztán a többi pártot, így szokott ez menni.

azt sem tom ki veszett össze szinte az összes külföldi országgal, ki nyomta a padlóra a forintot, és valamilyen szinten a gazdaságot?
bár ezutóbbit gyurcsány is jól le tudja nyomni az tény.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 12:52:15

Azt azért jegyezzük meg a plakát kapcsán, h a szöveg "Orbán Viktor nem tanul, és nem felejt!" egyértelműen arra utal, h a szocik nem tudnak szépen, fair módon bukni. Pedig mit is mondott erről a miniszterelnök úr?


„csak annak szabad győznie, aki tud veszíteni is.”

Nabazmeg, ezt kéne betartani.... csak pár napja mondtad feri.

Valaki1 (törölt) 2008.05.29. 12:53:13

Nem tudom hogy kurvaországban miért egyértelmű egyeseknek az hogyha szidom viktor főméltóságú isten urat, akkor csak egy szar gyurcsányista ballibes komcsi lehetek?

UTÁLOM MINDKETTŐT MINT A SZART!!!

csak mint írtam, a nagyon rossz:
mszp-szdsz mutyisztán, nyomor...
és ami még annál is rosszabb lehet:
totális politikai diktatúra!

Google 2008.05.29. 12:59:49

Valaki,
ha a nagyon rossz helyett nem akarsz még rosszabbat, szavazz csak nyugodtan az MSZP-re!
Lehet, hisz fognak indulni, nem?
A fideszeseknek "titkos" terveik vannak, igen, megcsinálták. Rájuk majd szavazunk mi.
Na, gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat, húzzunk bele, úgy látom lesz itt dolgunk elég.

Már 2007. dec 13-án téma a "titkos program" az FN-ben:

A 2006-os választási kampányban sulykoltakhoz képest jelentősen szelidült a most közzétett Fidesz-program, de ahogy akkor, úgy most sincs köze a realitásokhoz ennek az anyagnak sem - summázta igen csak lesújtó véleményét a FigyelőNetnek Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. munkatársa. Olyan, mintha nem ugyanabban az országban élnénk, hiszen a program megfogalmazásai, megállapításai arra utalnak, mintha túllennénk a sikeres stabilizáción - fogalmazott.
(...)Lapértesülés szerint viszont van egy titkos program is a problémák kezelésére. Ha ez igaz, akkor miért kell megvezetni a polgárokat, melyik program a hazugság? - tette fel a kérdést a kutató.

2007-ben járunk. Kériné in fabula, van egy titkos program. Nem azt kérdezi, hogy melyik program az igazság, hanem, melyik a hazugság?
Mennyit viaskodik az MSZP a különféle programokkal, oszt neki egy pendriveon ott van mindentől mindig minden!

inszeminátor 2008.05.29. 13:08:55

Valaki1..
mélylégzés kifújás,besziv kifúj - de nem úgy ahogy Te csinálod, mert túl sokat szivsz és jó része bennmarad.
Levegőváltozás is kéne...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.29. 13:16:21

voks: Zorbáni diktatúra.

Node hová lett a Haladás, a Reform, a Modernizáció? Modern nyuggereink lesznek?:(((

Kodomo 2008.05.29. 13:20:14

..."de akárhogy is, csak a gazdagok járnak jól."

A francba, tényleg! Igazságod vagyon!
El is határozom nyomban, hogy mától gazdag leszek, mert akárhogy csűrik-csavarják az adórendszert, mindig jobb azoknak, akiknek sok a suskája. :)

Naumov 2008.05.29. 13:39:31

Lényegében nincs más esélyük mint a zorbáni veszedelemmel történő riogatás, de nagyon félő hogy ez megint egyszer be fog jönni. Jelen esetben lényegében körülbelül egy nap alatt alakult vissza az elmúlt évek során nagy műgonddal sulykolt, a megszorítások szükségességét elismerni nem hajlandó, felelőtlenül ígérgető, populista, demagóg zorbán képe a megszorításokra készülő, gátlástalan, kizsákmányoló, nyugdíjasoktól 19000 forintot elvevő zorbán képébe - és jobb ha nem áltatjuk magunkat azzal, hogy magyar társadalom Győzikén szocializálódott részének ebből bármi fel fog majd tűnni. Négy láb jó, két láb rossz. Négy láb jó, két láb jobb. Csak Jones vissza ne jöjjön..

HgGina 2008.05.29. 13:43:55

derelye, a kognitív disszonáns ugye a "hülye" szinonímája?

valaki, békés, ám elégedetlen honpolgárt veretni törvénytipró rendőrökkel nem "taktikai hiba". Ez népellenes, amit kultúrhelyeken minimum 25 évvel büntetnek. Nürnbergben komolyabban is.

HgGina 2008.05.29. 13:51:38

valaki, te nem figyeled az időjárásjelentést? Tegnap mennyit voltál a napon? Nem főtt meg egy kicsit a buborék a nyakadon?

soseleszekelső 2008.05.29. 14:05:29

Valaki1,

Az egykulcsos adó nem a gazdagoknak lenne jó, hanem azoknak, akik adót fizetnek. A két halmaz távolról sem fedi egymást. Az ugyanis, akinek most 'elveszik' a fizetése felét, elég nagy hátrányban van azzal szemben, aki zsebre dolgozik.
Most jöhetnék a minimálbéres Pajero-s közhelyekkel, de sokkal jobb példát hallottam.
A PSZÁF javasolta, hogy a bankok szorítsák vissza a jövedelemigazolás nélkül adott ingatlanhiteleiket, mire azok visszautasították, miszerint így JELENTŐS ügyfélkörtől esnének el.

És erre lehetne megoldás az egykulcsos adó. Akik idáig tisztességesek voltak, kevésbé szívnának, és egy csomó jövedelmet ki lehetne fehéríteni.
Most ugyanis, aki sokallja a 40%SZJA-t inkább semmit nem fizet (minimálbér), pedig lehet, hogy 18-20%-ot hajlandó lenne. Pláne, ha a másik oldalon retteghetne az APEH-től.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.29. 14:09:26

A köztársaságot szépen, lassan hagyják faképnél a barátai.
www.stop.hu/articles/article.php?id=329555&lstparts=0

HgGina 2008.05.29. 14:19:40

Na igen, a süllyedő hajót is először az értelmesebb patkányok hagyják el. A hülye patkány meg ott marad az utolsó lehelletéig. Kapaszkodik a kormányrúdba, aztán majdcsak észreveszi, hogy mást markolt.

CrL 2008.05.29. 14:37:08

"a brüsszeli manna a mi olajunk".

ez tetszik, sajnos sokatmondó.

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 14:54:46

valaki

"görényit nem konkrétan az események miatt tüntették ki,"

Még szerencse. De utána, tehát a történtek ELLENÉRE. Kapisgálod?

"főleg miután később elkezdték a felelősségrevonást.."

Én nem tudok gergényi, bene vagy bármelyik érintett (Rebisz parancsnok) felelősségre vonásáról, se annak elkezdődéséről, de Te tájékozottabnak tűnsz, szintén várom. A korábbiakkal együtt, mert azok válaszodból -érthetetlen módon - lemaradtak.

"Kizárt pl. hogy gyurcsány küldte a zsarukat a fideszesek közé..."

Én másként látom. De ha akarata ellenére történt a dolog, másnap felmenti azokat akik ezért felelősséggel tartoznak. Nem ezt tette, tehát benne volt. Minimum tudott róla.

Terrorveszély ügyben nem értettél meg, alaposan feltehető hogy szándékosan. Azt Szilvásy elvtárs dobta be, azért kell kordon, meg ne tartsanak naggyűlést. Aztán letagadta, áááá ő olyat soha nem mondott.

"totális politikai diktatúra!"

Erre könyörgöm egy halvány jelet, valamit...(azt tudom hogy ballibéknak ez a régi-új dumájuk, kampányuk, de ez önmagában nem igazolja az állítást, sőt...)

"de orbán pofonjai, hazazavarása és hasonlók azok kicsit kínosabbak, kétlem hogy foglalkoznának bármikor is a törvénnyel.főleg ha ők hozzák majd 2/3-al.
betiltják először a gárdát, majd a szakszervezetet ha nem tetszik neki aztán a többi pártot, így szokott ez menni."

Ha ez "így szokott menni" egy példát arra, hogy orbánék mit tiltottak be. Könyörgöm...

A gárdás meg egyelőre az ügyészség (meg a jelek szerint Drazsé elvtárs is, mert saját bevallása szerint "odaszólt a bírósága", ami jogállamban önmagában skandallum, de ez az idióta még dicsekszik is vele) kívánja feloszlatni, nem orbán. (Meg hirtene mekkora és egyesülési jogvédők lettetek, eddig meg úgy gárdáztatok, hogy seggetek majd kidőlt, gyurcsi maga vagy kétszer performazsoszozott ennek apropóján.) De mindegy, ezt már betudom többibe.

"azt sem tom ki veszett össze szinte az összes külföldi országgal, ki nyomta a padlóra a forintot, és valamilyen szinten a gazdaságot?"

A "valamiylen szinten lenyomta gazdaságot" ezt minden adat cáfolja nem kívánok vele fogakozni (Ez a "valamilyen szinten" bazze ez meg mi, lenyomta vagy nem??). Az első fordulatra példát, légyszi? Az, hogy nem hajolt meg elsőre mindenki előtt még nem "összeveszés", mert az országok általában ezt csinálják. Érvényesítik az érdekeiket (az igaz, hogy ezzel gyurcsányiék nem vádolhatók, gönzkingára elég ránézni), többnyire viták árán. (W. Ch.: "Angliának nincsenek barátai, Angliának érdekei vannak." Gondolom ez elég a dolog megvilágításához.)

Padlóra forintot. Én másként emlékszem. Akkor azért sírt-rítt mindegyik ballib "közgazdász", valamint az egész mszp-szdsz kórus, hogy az erős forint megöli a gazdságot. Most meg "lenyomta" a forintot.


Te feledékenynek, vagy hülyének nézel engem, meg a többi kommentelőt?

Egy észrevétel végére. Ezzel az orbándiktátor dumával már nem tettek meg senkit, csak aki el akarja hinni, mint Te. Régi elkopott trükk, már elhasználódott. Már az sem megy, hogy valamelyik jólfizett haverral (Gregor Mayer, Weyer Béla, Runna Hellinga) irattok egy jó orbándiktátoros cikket valamelyik külföldi lapban (pl FAZ), aztán mint "külföldi lapvéleményt" visszahivatkozzátok ittho szemforgatva, hogy lám-lám.

Hggina

Nem, a kognitív disszonáns a valóság kóros felreértelmezője.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 15:08:01

Dárágije derelyegrádi szellem!

jókat írsz öreg, de ennek a valakinek kár a szóért. Konstruktivitás nulla, rögeszmék kiprintelése maximális. Kár a billentyűkopásért...

üdv.

Republikánus Péter 2008.05.29. 15:08:38

Orbán igazán hálás lehet az MSZP-nek, amiért az pont az Index olvasói körében próbálja tudatosítani "igazi", kapitalista arcát. Nyuggerek nem olvasnak Indexet, fiatal értelmiségiek, akik legszívesebben megfeleznék a nyugdíjakat, annál inkább.

Olyan ez, mint amikor a Fidesz a három igent hirdette ugyanebben az újságban. Jó kis célközönség-tévesztés.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.29. 15:20:27

Republikánus:
Az MSZP különösebb válogatás nélkül vásárolta a médiafelületeket (országos és megyei napilapok, online), majd igyekszem egy becslést összerakni a büdzsére a listaárak alapján.

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 15:29:33

malacka

Igazad van, csak ez eddig elekrülte figyelmemet:

"félre ne értsd ez amit leírtál mind igaz.
ámde ugyanúgy igaz lenne orbánékra is."

Ezt már én sem hiszem el. A tény és VOLNA egy mérlegen. Orvost!!!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.05.29. 15:46:51

Republikánus!;-)
"Nyuggerek nem olvasnak Indexet, fiatal értelmiségiek, akik legszívesebben megfeleznék a nyugdíjakat, annál inkább."

LOL, ez kurva jó meglátás volt:-)))

Dárágije derelyege!

A 3-as szoci jelszó, a választások szentháromsága:

- rájátszás a félelemre (antiszemitázás, nácizás)
- rájátszás az irigységre (cociális riogatás)
- prejudikálás és kettősmérce szofisztikai alkalmazása

Üdv.

Bummer 2008.05.29. 15:50:03

Metroban is egész oldalas hirdetés volt (cca. 2M forintért vették)

jbb 2008.05.29. 16:10:07

Miért csodálkoztok, talán két hete emelte meg a kormány az ún kommunikációs büdzsét 1,5 mrd-vel nem? Hogy értsük végre ezt a klassz kis szakértő kormányzást. Aztán amikor Juhász beballag a számlákért, a fene se nézi, hogy most ezt az mszp-re vagy magyar kormánynak állították ki, lehet nem is kérik kitöltetni a vevő adataival.

Egyébként valaki is csak egy kommunikációs trükk lehet. Látom amint a societasék egy sötét pincében valahol az Andrássy út alatt az ávh tisztjeinek felügyelete mellett copypastelik fletó és nyakó által kiosztott mondatokat debreceni "100 régi-új frappáns orbánozás" konyvéből. Azért a visszafizetett 50millióért csak tenni kell valamit.

derelyegrádi szellem 2008.05.29. 16:16:52

"Metroban is egész oldalas hirdetés volt (cca. 2M forintért vették)"

Könnyen tették, mert közpénzből szoktak ők kampányolni. Csak akkor "tájékoztatásnak" hívják.

De eltávoldva az elmekórtanosoktól azért megejegyezném, hogy orbán is hülye, mert elmegy kéri lacihoz beszélgetni. Aki életében egyszer is látta-halotta a nevezettet az tudja mire gondolok.

Most persze "felháborodik", nem tudja miként került a orbán magánbezsélgetésen elhangzott véleménye onnan ki. Én sejtem. Egyenesen tőle. Ha ezt orbán nem feltételezi kériről, akkor sajnos megint baj lesz. Ha nem választásokon, akkor utána.

táltos 2008.05.29. 16:22:19

Még egy menekülési útvonal gyf-nek, ha mégsem épül meg még idén a déli-áramlat:)
Jó a hvg címlap is:)
hvg.hu/hvgfriss/2008.22/200822_Gyurcsany_mint_Eubiztos.aspx

suski 2008.05.29. 16:28:29

valaki,

"erre írtam még hogy a családi adózás ammeg ratkó korszak, mert majd azok többet kapnak akiknek gyerekük van?
nem erre való a gyes meg hasonlók?"

ezt végiggondoltad, mielôtt leírtad????

Ki a fene fogja szerinted a nyugdíjadat fizetni, ha nem lesz elég gyerek most? Nem többet kapnak, hanem többet hagy náluk az állam, mert a költségeik is magasabbak és nem magánhobbi a gyereknevelés, mint tudjuk, hanem mindenkinek érdeke. Már réges-rég be kellett volna vezetni a családi adózást, ha ugyanis készpénzt ad az állam, akkor csak a csórók szaporodnak megélhetés gyanánt és újratermelôdik a szegénység.

A gyes az elsô 3 évre van, hogy az óvodáig otthon tudjál lenni vele.

Bummer 2008.05.29. 16:29:51

suski, a gyes 20e Ft. Az a pelenkára épp hogy elég.

Bummer 2008.05.29. 16:31:35

Már rég benne van a Fidesz programban, amit Orbán elmondott, csak a pozitív oldalról "megőrizzük a nyugdíjak reálértékét". Gyurcsány se vállalt egyébként többet, tehát most a fidesz is küldhetné az egész oldalas hirdetéseket.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.29. 16:32:45

milyen ország már, hogy a bukott főbűnösök folyton felfelé buknak...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.29. 16:33:30

oops ezt arra a linkre írtam, hgy fletó válthatja kovácsot brüsszelben... :) de eltévedtem a sok poszt közt :)

Republikánus Péter 2008.05.29. 16:54:27

Az is érdekes, hogy a nagy igyekezetben az MSZP-nek még arra sem volt ideje, hogy új arculatot terveztessen ehhez az új kampányához - ugyanazt használják, mint a "szociális népszavazás" idején, amikor éppen az ellenkezőjét üzenték, mint most. Marinéni legyen a talpán, aki ki tud ezen igazodni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.29. 16:57:12

Republikánus:
Ki veszi ezt észre & ki emlékszik már arra? :]

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.29. 17:19:17

és milyen biztos lesz Feri?
Adó? Vagy ő is megpróbálkozik valami igazán testhezállóval, mint hajdanán Mr.Smith, az energia legnagyobb ismerője. lehetne az övé pl a

"Justice, Freedom and Security" pozíció,
vagy az "enlargement" is.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.29. 18:11:04

ezek a fletóék nagyon megvilágosodtak ott dobogókőn a hétvégén, hogy mit kell tenni...

ez az orbán még a csakra-csapot is elzárná, az ziher - csak ezt mégsem mondhatják... :D

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.29. 18:16:54

Őrnagy^2 kedves,
nálam nem az a kérdés, hogy mit állít le Viktor.
az a kérdés, ki állítja le Ferit. végre már.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.29. 18:17:02

"Ha Orbán Viktor kijelentésének megfelelően minden állami nagyberuházás finanszírozását befagyasztják"
Azért az index tudja, hová kell állni, ha baj van

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.29. 18:20:45

tudja, a pénz beszél, a kutya ugat. nem hiába hirdetnek ott ahol.
azért azt remélem látja, hogy nem ember jegyzi a hivatkozott cikket,
hanem a zindex. az arctalan tömeg. a jogi személy.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.29. 18:23:41

a mi derék Smalladamunk most felsóhajt, hogy éppeg nem ő van terítéken... :P

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.29. 18:25:40

Azért adaméknál is fröcsög most kőkeményen az orbángyűlölet.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.29. 18:35:53

benne van a -hat/-het, semmi esélyük..

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.05.29. 18:44:48

"Ha Orbán Viktor kijelentésének megfelelően minden állami nagyberuházás finanszírozását befagyasztják"
Itt nincs -hat/-het, csak ha :)

dowNLoad 2008.05.29. 18:46:40

Ne hagyd magad fletó, gyerünk előre! Már csak egy kicsi hiányzik, viktor nemsokára megbukik, még egy kis kitartás!!
Micsoda??????
Hogy nem viktor vezeti az országot???
A mocskos nácifasiszta antiszemita!!!
Mindenért ő a felelős!!!
NÁCIK HAZA!!

ÁrPi 2008.05.29. 19:35:29

Szamárfül 2008.05.29. 18:11:04

""ezek a fletóék nagyon megvilágosodtak ott dobogókőn a hétvégén, hogy mit kell tenni..."

Nem nem. Még nem járultak a Föld Szívcsakrájához Fletonovicsék.

Azt majd június 7-e után valami SzDSz- happening után óhajtják felkeresni.

hirado.hu hír

"Dobogókőn tartja kétnapos tanácskozását június 10-én és 11-én az MSZP elnöksége, a parlamenti frakcióvezetés, a kormánytagok, és az államtitkárok. Erről a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén tájékoztatta a kabinet tagjait.."

keb_26 2008.05.29. 20:52:06

Mindig akkor megy jól a fidesznek, ha nem szólal meg a nagy hármasuk. Csak az a szörnyű, hogy most éppen abszolút fasza dolgot mondott. Mondjuk én az öszödi beszédet is bírtam, remélem ő komolyan gondolja amit mond és nem megy át gyorsan ő is "védjükmegamagyartanyugdíjastacsaládotmegajóistentis" és meg is lépi amit mond. Nekilegalább támogatottsága lenne hozzá

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.29. 22:29:45

Ez már annyira fájdalmas, mintha a fogamat húznák. Azt nem értem, hogy ki kíváncsi még az MSZP véleményére az ország dolgaival, vagy akár Orbán Viktorral kapcolatban. Több mint hat éve az MSZP-SZDSZ koalíció van hatalmon. Ezalatt az idő alatt sikerült az országot keény munkával akkora szarba juttatni, hogy azin kell gondolkodnunk melyik újjunkat harapjuk le, hogy életben maradjunk.

Ezek után, komolyan, tegye fel az a kezét aki úgy gondolja, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció képes megoldani a saját maga által létrehozott helyzetet. Illetve tegye fel az a kezét aki azt gondolja, hogyha nem következik be a rossz kormányzás szükséges szankciója (a kormány leváltása) , az jót tesz. Azt hiszem nem nehéz beismerni, hogyha most nem váltjuk le (a következő választáson) a koalíciót, akkor gyakorlatilag bármit meg lehet tenni büntetlenül ezzel az országgal...

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.29. 22:31:19

Bocs a helyesírási hibákért. pl. Újjunk=ujjunk :-)))

suski 2008.05.29. 22:47:20

jvizkeleti,

csak az a baj, hogy ezt már 2006-ban is el lehetett mondani és mégis...

sitcom 2008.05.29. 23:29:54

Igazából örülök annak, hogy az én adómból van napi közel 10 milla arra, hogy Ferenc belekapaszkodva az utolsó sza(r)lmaszálba, lovagoljon azon, hogy Orbán mit állítólag mondott egy elvileg zárt körű, kötetlen, nem nyilvános baráti beszélgetésen.
Mert hát ugye
1: nincs jobb dolguk
2: van pénz szarásig

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.29. 23:39:10

sitcom:
Sokkal-sokkal több pénz van. 1/1 oldalas hirdetés az összes megyei napilapban, a Nemzeti Sportban, a Népszabadságban + az online bannerek + miegymás. Valós költésben is soktízmilliónak tűnik, ha lesz folytatása, akár a százas nagyságrend is meglehet.

zoli27 2008.05.29. 23:49:49

Szerintetek nem azért nem hozzák nyilvánosságra az ún. Orbán-beszéd hanganyagát, mert az valójában semmi vállalhatalant nem tartalmaz, sőt, esetleg még javítana is Orbán megítélésén? (leszámítva persze az idiótázást, meg a "kötél a nyakon" motívumot)

zoli27 2008.05.29. 23:52:53

Ezzel együtt ez a kommunikációs offenzíva félelmetes, és kicsit tartok attól, hogy egy teljesen gátlástalan negatív-kampánnyal, teljes pályás letámadással (aminek első csíráit már láthatjuk) sok mindent el lehet érni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.30. 01:01:56

Teve:

"A szerző közgazdász"

helyett

"A szerző bértollnok"

bámulatos a cikk. ez a Zorbán ugyanolyan romlott, mint annak előtte.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.30. 01:14:08

Bauer, Bauer, a JQA. Már elnézést.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.30. 01:30:31

"a JQA" - Turul a frappáns visszavágások mestere :-D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.30. 01:32:16

Késő van, nyűgös vagyok. :]

zoli27 2008.05.30. 01:33:31

Bauer egyszerűen beteg. Szerintem neki és Debereczeninek ráment az egészsége a "gyurcsányizmusra" hirdetésére és az Orbán-fóbiára. Amikor az ember őket hallgatja, egyszerűen nem hisz a fülének.

Más: Elképesztő, hogy az MSZP a politikai hirdetésében azt állítja, hogy Orbán politikája a gazdaság lelassulásához és munkahelyek megszűnéséhez vezet, mint ahogy szerintük ezt már egyszer meg is tapasztalhattuk. Miközben az igazság az, hogy 98 és 2002 között csökkent a munkanélküliség, a gazdasági növekedés pedig a régiós átlag fölött volt.
Ráadásul az az MSZP vádolja ezekkel a jobboldalt, akinek a 6 éves kormányzása eredményeként éppen ezeken a területeken lettünk éllovasokból sereghajtókká.

Vajon a mainstream média hajlandó lesz szembesíteni az embereket ezekkel a tényekkel?
Persze ez csak költői kérdés, a válasz borítékolható.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.30. 09:02:14

azt a kurva.

index.hu/gazdasag/blog/2008/05/30/a_strabage_lesz_az_m5_os/

ilyen ország nincs is kategóriába illő dolog. ha jól emléxem, nem régen vettük meg nem kevés pénzért a jogokat. úgy látszik, mégse kellett annyira.

derelyegrádi szellem 2008.05.30. 09:05:34

Ja és ami elsikkadt -hogy természetesen - hazug az orbáni szöveg szoci interpretációja is. Ugyanis a nyugdíjak reálértéken történő befagyasztása NYUGDÍJEMELÉST jelent, a gyurcsányi zseniális gazdaságpolika eredményeként. Ugyanis jelenleg csökken a nyugdíjak reálértéke.

Nyugdíjcsökkenést (kevesebb nyugdíjat visz a postás (ezt csak valaki1 kedvéért egyértelműsítem) még a nominális befagyasztás sem eredményezne, csak reálértékének csökkenését, mert a "nyugdíjas" infláció magasabb mint a KSH infláció.

Összefoglalva: a nyugdíjasoknak elemi érdeke a reálértéken történő befagyasztás, mert akkor a nyugdíjuk értéke (vásárlóereje) nem csökken. Nem úgy mint most, amikor igen.

A fenteikből látszik hogy hazudnak. De hát ebben semmi újdonság nincs. Az ég kék, a fű zöld, balliberálisnak nevezettek meg hazudnak. Reggel, éjjel meg este, hogy "klasszikust" idézzek.

Ehhez az egyhez (meg a lopáshoz)értenek. Semmi máshoz, amit látszik is az országon 6 éves sáskajárásuk eredményeként.

Azt viszont nagyon remélem Orbán (aki úgy látom kezd ismét óvatlan lenni) tanult az esetből. NEM MEGYÜNK HOZZÁJUK BESZÉLGETNI! Pláne nem ilynekről, és különösen nem Kérihez. Ez az egész egy előre jól megterevezett akció volt, amibe éberségét vesztve belesétált, ezt látnia kell neki is. Ha nem látja (vagy nem tanul belőle), akkor ő ALKALMATALAN a rá váró feladatra. Ami nem kicsi.

Bauerre nem vesztegetnék szót, nem járok manikűröshöz.

tevevanegypupu 2008.05.30. 10:06:37

denever
Bauer ilyen foku elkotelezettseget csak egy valami motivalhatja, biztos, hogy nem a jozan esz. Eszme vezerli ot, tenyek, szamok, gazdasagi mutatok altal nem megzavart eszme.

ÁrPi 2008.05.30. 10:36:25

derelyegrádi szellem

"Összefoglalva: a nyugdíjasoknak elemi érdeke a reálértéken történő befagyasztás, mert akkor a nyugdíjuk értéke (vásárlóereje) nem csökken. Nem úgy mint most, amikor igen."

OV tudhaja ki Kéri tanakodó beszélgetésre, ha nem akkor 2-3 millió tanácsadó fogja neki megsúgni hogy óvatoskodjon.

Orbánnak arra NINCS semmilyen eszköze (,hacsaknem önnön maga jövöbeli vagy közelmúltbeli ezirányú programpontjai és interpretációi), hogy szavait miszerint reálértéken tartani kellene a nyugdíjakat

úgy interpretálhassa az MSZP médiahadigépezet,

hogy ama Heti7es-KériLászló-körbeli ismeretlen de bizonyára megfontolt szavait a nyuggerek kevéssbé értelmesebbje egzisztenciális bántalmazásnak lássa/érezze.

countrystudy 2008.05.30. 15:18:04

a strabag pedig a szabaddemokraták mögött van

táltos 2008.05.30. 15:56:41

"szegény" mszp-nek nincsen semmi mondanivalója. A honlapukon csakis a zorbán a téma.
Most legalább van mire fogniuk, hogy nem kormányoznak. "meg kell védeni az országot, a zorbáni fagyoktól"

grupi 2008.05.30. 16:20:57

Valaki itt nagy marhaságokat ír.
Valaki itt egy elvakult gyurcsánista, és érvek és józan meglátás nélkül.
Valaki nagyon hülye magyarázattal próbál érvelni.

szubjektiv 2008.05.30. 16:23:29

Turul: Te olyan okos és éleslátó (van ilyen szó?) vagy és olyan jókat és írsz. Még az Ufi-ban volt egy cikked csurkaügyileg, akkor mondtam, hogy na ez a fiú még nagyon sokra viszi. Nem indulsz a választásokon? Bár akkor nélkülözni kéne az írásaidat, de nézhetnénk a napkeltében, ha még lenne akkor olyan:) Most nézem a napkeltét, kösz ezt is, magamtól nem kattintottam volna rá.

On: Ha a fidesz százszor olyan ellenszenves lenne nekem, mint amilyen, akkor is rájuk szavaznék, csak takarodjon ez a banda, amelyik még mindig csak a zorbángyalázásban erős, pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve.
Szánalmas. Orbán meg kiállhatna végre a nyilvánosság elé és világosan, tisztán elmondhatná, hogy emberek, itt teendő van, a riogatás viszont egy marhaság. Nem értem miért van megint illegalitásban, nyilván megint valami állati jó stratégia a marha okos tanácsadóitól.

Jó a Bethlen:)
süti beállítások módosítása