Kártyaparti
2008. július 07. írta: Gabrilo

Kártyaparti

 Apa, kezdődik. Kísértet járja be Magyarországot. A Demokratikus Charta kísértete.

 Miközben szörnyűlködünk a melegfelvonuláson történtek miatt, a felszín alatt a haladás katonái igyekeznek megsokszorozni erőiket. Talán emlékszünk még a Hollán Ernő utcában lévő jegyiroda felgyújtására: utána Gyurcsány Ferenc szinte kétnaponta tartott antifasiszta pikniket, és ezzel igyekezett összekovácsolni, illetve bővíteni híveinek táborát - ám sajnos (láthatóan) a munkásőr bácsikon és néniken kívül nem igazán érdekelte a „békés többséget” az egész.

 A melegfelvonulás után Gyurcsány kifakadt: besokallt, elég legyen ebből, Magyar Chartát hirdetett. Egy a jelszó, tartós béke. A logika pofonegyszerű: aki majd nem áll szeptember 6-án a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett béketábor egységfront mögé, az megnézheti magát: az ugyanis pária, nacionalista, rasszista-fasiszta, kokettál a szélsőséggel, összekacsint, összefonódik, csendes támogatója azoknak, vétkesek közt cinkos.

 Még szerencse, hogy Gyurcsány Ferenc nem ragaszkodik a hatalomhoz. Az ugyanis az Ordas kiváltsága. Noha úgy tűnhet, hogy minden egyes adandó alkalmat megragad, hogy a pöcegödör aljáról valahogy följebb kerüljön. Új legitimitásra vágyik. Kiváló alkalom volt számára a jegyiroda felgyújtása, és kiváló most a kődobálók tevékenysége is.

 A baloldal eddig csak a „másik”, az „előző” történelmet kívánta eltörölni, most már a saját történelmét is legszívesebben felszámolná, sőt talán napról napra eltörölné azt. A világ minden nap újrakezdődik a baloldal szerint (köznapi szóhasználattal az ilyeneket idiótának neveznénk). Ez olyannyira látványos, hogy a balos propaganda egyszerűen követhetetlen: az adócsökkentés pl. hol „politikai vudu”, hol kívánatos dolog, hol matektanár segédletével világosítjuk föl a sötét népet, hogy miért jó nekik, ha jó sok rajtuk a teher. Navracsics Tibornak igaza lehet: ez valószínűleg a dialektikus materializmus egyik új megnyilvánulási formája. Egyik nap ezt mondjuk, másik nap annak az ellenkezőjét, és a végére csak lesz belőle valamiféle „szintézis”.

 Gyurcsány Ferencnek az a baja, hogy még mindig nem sikerült elfeledtetnie a néppel, hogy ő kicsoda, és mit csinált. Az, hogy nem kíván senki egységfrontba tömörülni az új „Tégy a gyűlölet ellen”-mozgalomban egy olyan ember mögé, aki saját hazáját verte át. Az, hogy itt nagyon-nagyon sok problémának az ő munkássága az oka. Ha Gyurcsány Ferenc békét szeretne, a legjobb talán az lenne, ha először ő lépne. Lefelé.

 Kösz, nem kártyázunk. A hazárdjátékból elég volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr11557050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.07.07. 14:12:54

Szombat után már a buzi ügy is „csak” politikai kérdésMivel az SZDSZ viaszfordíthatatlanul politikai kérdést csinált a melegfelvonulásból, az hogy a történtek után már mindenki politikai hasznot szeretne belőle húzni, nem meglepő. Előre borítékolható volt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:02:23

Turul,

"Aláírásgyűjtést indított az erőszak ellen a Demos Magyarország Alapítvány és a Progresszív Intézet a szombati melegfelvonuláson történt atrocitások miatt."

Te atyaúristen. A demos (e: Dessewffy Tibor, GYF főtanácsadója) és a Progresszív Intézet (már a nevétől is kiráz a hideg). Fullpályás letámadás a Haladók részérül.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 19:04:23

Gabrilo:
Rossz ómen a Haladásnak, ha csak ilyen, kézivezérelt & vérgyurcsányista leányszervezeteket lehetett megnyerni a Kampány beindítására.

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 19:08:03

CrL: "Bakura, FP már fennt feltett neked egy kérdést."
Nekem meg erre nem volt kedvem reagálni.

"Nekem pedig nincs kedvem cáfolgatós játékokba belemenni, ha kezdésnek olyat olvasok, hogy mondjuk a Terrorháza a széljobbra tolodás egyik lépése volt a mostani ellenzéktől, bocs kormánytól."
Akkor maradj csendban, és ne szólj bele!
Arra viszont volt kedved, hogy rúgdoss, és nevetséges dolgokat írj rólam...
ha ha ha Marha vicces voltál.

FP: "Hogy picsába jött ki, hogy a korona úsztatása lépés volt a szélsőjobb felé?

CrL 2008.07.07. 19:11:30

Bakura: igenis! csendben maradok

zsemlye 2008.07.07. 19:12:57

Igaz, hogy a másik poszthoz írtam a balodal módszereiről, de most látom a híradóban, hogy gyurcsi nyilatkozata éppen alátámasztja ezt: a rendbontók a demokratikus jobboldal szélén helyezkednek el. Tanulság: tessék elhatárolódni, mint 1946-ban, 47-ben a hazaáruló kisgazdáktól. Aztán elhatárolódás ide-oda, KB-t elhurcolták, Nagy F. emigrációba kényszerítették. A magyar Charta előzménye nem a Demokratikus Charta, az csak egy közbenső állomás volt, hanem a hazafias Népfront.

Bakura - Szabadság, egyenlőség, testvériség · http://politikaikommunikacio.blogter.hu 2008.07.07. 19:16:13

FP: "Hogy picsába jött ki, hogy a korona úsztatása lépés volt a szélsőjobb felé?"
Egye, fene mégis reagálok.
Ez csak vélemény. Szerintem egyértelmű, hogy hatalmas nyalás volt a szélsőjobb felé. Így értettem. Megfogalmazás kérdése.
De ha nagyon ragaszkodni akarnék a megfogalmazásomhoz, azt is írhatnám, annyival kerültek közelebb, amennyit lenyaltak az elválasztó falból. :))

De annyira vicces, mikor az egész írásból egy lényegtelen dolgot vesznek ki, és azt hiszik, ha azt cáfolják, minden (a lényeg is) cáfolva lesz! :DD

"Csak kevés, hozzád hasonló formátumú koponyának adatnak meg az önálló gondolatok, ugye, te szellemóriás?"
Persze! Irigykedsz ugye?! :))
Kínodban meg sértegetni próbálsz...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:17:25

Turul,

najah, erőteljes lépéshátrányból indítanak;]]]

Bakura,

igen, a Terrorháza nyitás volt a széljobb felé. Nyitás volt továbbá a Holokauszt-emléknap bevezetése és a Holok. múzeum is.
Akkor már csak a széljobbra tolódást nem értem. Meg hogy Szent István mitől volt széljobbos.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:28:58

Bakura igaz

Szerintem a Tenkes kapitányát sem véletlenül ismételgeti az a rohadt közszolgálati. Szemét kuruc uszító, árpádsávos fennforgató, piha. (állítólag a jobbos önkormányzatokban ezzel hergelik magukat, képviselőgyűlések előtt. Sőt! Van ahol kötelező.)

Tilcsák bea Tenkes kapitányát!!!!!! Indítok is egy petíciót az aljas jobboldali agymosás ellen.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 19:33:25

Tufa,


Nekem már a Pál utcai fiúk is gyanús, abban meg a vörösingesek a gonoszak.
Tilcsákbe.

Francois Pignon 2008.07.07. 19:38:21

Bakura,
nem akarlak én sértegetni. Sőt, tiszta szívből kívánom, hogy egy napon te legyél az SZDSZ elnöke. A párt megérdemelne téged. ;)

Pelso 2008.07.07. 19:52:47

Ez a bizonyos Magyar Charta, ha létrejön, a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia ellen funkcionál valahogy. Tessék mondani, ez azért ugye nem olyan nagy baj?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.07. 20:07:21

Pelso,

egy lópikulát. Ez egy újabb próbálkozás a baloldal re-legitimálására, amolyan Új Béketáborra - és a félelem életben tartására.
Noéspersze szokás szerint a "tolerancia" a ballib kánonban csak azokra vonatkozik, akik ballibek.
nincs ebben semmi új.

Pelso 2008.07.07. 20:17:15

Gabrilo,

látni kell müködését, jövőbelátó képességei senkinek nincsenek. Re-legitimáció.. Minden ami bal, az illegitim?
Egyetértek, szerintem is ki akarják majd sajátitani a tolerancia fogalmát.Lehet, azzal kezdik: "aki magyar, velünk tart, meg egy a tábor,egy a zászló". Ismerős ez valahonnan.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 20:18:58

Pelso:
A tolerancia nem fog sokasodni és szaporodni, ha Gyurcsány Ferenc ismét az élére áll valaminek, amitől azt reméli, hogy segít visszanyerni akár csak egy nagyon kicsit is az arcából. Ha Gyurcsánynak tényleg az lenne a fontos, amiről beszél, akkor távol tartaná magát az egésztől: jól tudja, hogy ahová lép, ott fű nem terem.

zsemlye 2008.07.07. 20:25:15

Pelso,
jövőbe látó képességünk nincs, hogy senkinek sincs, az egy kicsit kirekesztőnek tűnik:PPP, azért kel az embernek némi tudással rendelkeznie, hogy a már megtörténtekből tanulságot levonva analógiákat legyen képes felállítani.(most csak az analógiákra gondoltam, mielőtt még lecsapnád a magas labdát:))

zsemlye 2008.07.07. 20:28:13

Írhattam volna azt is, hogy bár jövőbe látó képességem nincs, de azért a múlt eseményeiből levont következtetés alapján, nem lépek a kamion elé.

INkvizítor 2008.07.07. 20:53:22

azért ne vitassuk el gyurcsány mozgósító képességét!!

miatta mentem ki a hollán ernő utcába! :)

és szembesültem a ténnyel, hogy ma Magyarországon egy blogger, kábé annyi embert bír összeszedni, mint a regnáló miniszterelnök, (aki a legnagyobb parlamenti párt elnöke is!!). ez azért beszédes....

Francois Pignon 2008.07.07. 21:00:05

höm,
a blogger az első alkalommal egy tucat embert bírt összeszedni.
A második alkalommal meg a többség Gyurcsány miatt ment oda, a túloldalon állók közül is.

zoli27 2008.07.07. 21:02:53

Néhány kérdés:
Hány önkormányzatban is van Fidesz-Jobbik koalíció? És ha abban a néhány önkormányzatban a Fidesz felbontaná ezt a koalíciót, vajon kevésbé támadná azzal a baloldal, hogy kirekesztő és kokettál a szélsőségesekkel?
Ezzel együtt, nem kellene a Fidesznek mégis elgondolkodnia azon, hogy ezek a helyi koalíciók túl nagy támadási felületet biztosítanak a kormányoldal számára, és mégis csak véget kellene ezeknek vetni?

zoli27 2008.07.07. 21:05:54

Pelso,
Nem minden illegitim, ami baloldali, Gyurcsány viszont illegitim (jogilag nem, csupán morális és politikai értelemben). És amíg az MSZP nem nyilvánítja ki Gyurcsány szalonképtelenségét - márpedig láthatóan nem ebbe az irányba haladnak -, addig az MSZP saját magát tartja illegitim pozícióban. Kérdés, hogy ezt a választásokon hányan fogják ugyanígy gondolni.

INkvizítor 2008.07.07. 21:06:03

az első alkalom egy flash mob volt, az nem ér pontot :))
a második alkalommal, én is csak gyurcsány miatt mentem ki, (a túl oldalon álltam).... erről beszélek!!!
mozgósított!! :))

INkvizítor 2008.07.07. 21:13:26

"nem kellene a Fidesznek mégis elgondolkodnia azon, hogy ezek a helyi koalíciók túl nagy támadási felületet biztosítanak a kormányoldal számára, és mégis csak véget kellene ezeknek vetni?"

sztem nem, mert a "kisközösségben" ( a települési önkormányzatok elsősorban ilyenek, nagyvárosban, értsd megyeszékhelyeken, megyei jogú városokban nem nagyon tudok fidesz -jobbik szöviről) valahogy jobban tudják az emberek, hogy hogyan jobb nekik, kik és mik szolgálják, a város illetve falu érdekeit, jobban ismerik egymást a képviselők, sokszor a politikán kívül is.
így nem tenne jót az önkormányzati rendszernek ha az országos politika elkezdené azt centralizálni felülről jövő "országos pártérdek"-re hivatkozva.

amúgy ezen megint el lehetne vitatkozni...

Naumov 2008.07.07. 21:14:36

Navazze, Dezsőfi gyűjti az aláírásokat, azt hiszem máris erőltetett menetben rohanok szignálni. A Magyar Kornélia meg nem az aki a népszavazáskor valamelyik székházba volt delegálva független politológus szakértőként, vagy keverem valakivel? Egyébként épp Kuncze a legfrissebb aláíró, és megvolt már Szalai Júlia meg Rainer M.János is, plusz a fibes Komássy Ákos, meg Eva S.Balogh aki már az internet hőskorában is amerikából szakértette a magyarországi fasizmust, úgyhogy máris illusztris a névsor, és hol van még a vége..

zoli27 2008.07.07. 21:22:43

Dessewffy nálam az "értelmiség" legalja. Megszállott gyurcsányista.
Nyilván ezt is ugyanazok fogják aláírni, mint az eddigi nyilatkozatokat (pl a Bayer-féle "indokzsidózás" elleni nyilatkozatot).

zoli27 2008.07.07. 21:41:29

Javaslom, hogy hozzunk létre egy honlapot, ahol nevüket vállalva kinyilvánítják a véleményüket azok, akik elutasítják az erőszakot, a kirekesztést és a rasszizmust, de elutasítják azt is, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezt a helyzetet politikai haszonszerzésre használja fel.

Naumov 2008.07.07. 21:43:14

zoli,

Tökmindegy miről van szó, vizitdíj, bayerzsolt, búzafelvonulás, akármi. Komolyan mondom, elég lenne egy excel táblát karbantartaniuk, és kéthavonta ikszelgetni amikor a fidesz valamilyen módon éppen veszélybe sodorja a demokráciát. A felszabaduló időben meg legyárthatnának egy csomó lélegeztetőgépet..

Pelso 2008.07.07. 21:50:13

Zoli27,

Nem személyre vonatkozott a felvetés.Poltikust morálisan megitélni ma kis hazánkban....? Ugyan.A szalonképtelenséget kinek az erkölcsi mércéje alapján itéljük meg? Mondjuk, a mindenkori választói többség?

Zsemlye,
Pont a megtörténtek tükrében..., a különbség csak a kivel-mikor-hogyan paramétereiben van jelen. Sokszor bámulatosan egybevágóak a politikai ellenfelek módszerei, most is. Ha esetleg nem érted, úgy kirekesztelek,de úgy:)

zoli27 2008.07.07. 21:56:15

Pelso,
Ezt a vitát már annyiszor és annyi mindenkivel lefolytattam(tuk), hogy még egyszer már nem fogom. Aki eddig nem tartotta GyF-et szalonképtelennek, az ezután sem fogja. És szomorú, hogy sokan vannak ilyenek.

"Javaslom, hogy hozzunk létre egy honlapot, ahol nevüket vállalva kinyilvánítják a véleményüket azok, akik elutasítják az erőszakot, a kirekesztést és a rasszizmust, de elutasítják azt is, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezt a helyzetet politikai haszonszerzésre használja fel."
Vagy egy párhuzamos demonstrációt mondjuk "Jobboldaliak a gyűlölet és a kirekesztés ellen" címmel. A Reakció nem állna az élére egy ilyennek?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.07. 22:01:35

Naumov, az excel csak 65000 sort kezel. kevés lesz az.

zsemlye 2008.07.07. 22:06:11

Pelso,
értem, de gyenge az érv, most a baloldaliak ismert és ismétlődő módszereiről volt szó: magyar charta erősen hajaz a Hazafias Népfrontra: mindenkit bele, aki nem száll be, azt kirekesztjük. Persze ma szerencsére nem ugyanaz ennek a következménye, mint akkor. Én azt mondtam, hogy nem kell ennek a hasonlóságnak a felfedezéséhez jövőbe látónak lenni.
A kettőnk közötti alapvető különbség ott van az utolsó, bár tréfásnak szánt mondatodban: ha nem értesz(lásd: nem értesz velem egyet), akkor úgy, de úgy kirekesztelek. Hát erről a reakcióról van szó.

tevevanegypupu 2008.07.07. 23:46:20

Nem egeszen vilagos, mi ellen tiltakoznak. A fidesz ellen vagy pedig azok ellen akik megtamadtak ezt a menetet? Vannak akik ebbol elnek gondolom, alairogatnak es aztan csereben lehetoseget kapnak azon a palyan ahol mozognak, egy kicsiket tobbet mint a csendes tobbseg..
Nagyon remelem, hogy a fidesz ijedteben nem fog sem alairni sem csatlakozni a chartahoz. Gyurcsannyal semmit. Az ilyenfajta eroszak ellen rendorsegnek kell fellepni, es ha tehetetlenek akkor az igazsagugyminiszter monnyon le.

Szibarita 2008.07.08. 00:05:05

A baloldalnak pont ugy nincs szuksege a masik oldal szavazoi altal valo legitimizaciora (sot, erre nem is vagyik sajnos, semmilyen modon), mint ahogy a masik oldalnak sem faj, hogy Orbanrol milyen velemennyel van a lakossag jelentos hanyada.

Azert jo ez az orszag, mert mindenki azt kepzeli, hogy meg mindig kozepiskolaban vagyunk es az, ha a jofejek elfogadnak valakit, valamilyen modon "legitimalja" a letezeset.

Nehez eldonteni, hogy szanalmasabb-e vagy nevetsegesebb.

tevevanegypupu 2008.07.08. 00:18:45

Azt hinne az ember, hogy a tettek szamitanak, eredmenyek avagy kudarcok, jellem, cselekedet, mas ilyesmi, ami utan lehet korulbelul merlegelni ki mennyit er. Nem tudom a jobboldal mennyire elfogult Orbannal. Valoszinuleg kritikusabb mint az a baloldal aki hat ev eleg erotlen kormanyzas - es a kozben tortenk utan is - meg mindig a bizonyitottan rossz Gyurcsanyt tartja jobbnak Orbannal. Gondolom ez naluk elvi kerdes lehet, amit a tarsadalom egyes retegeinel nem ertek, mert teljesen illogikus a magatartasuk.

Pelso 2008.07.08. 06:53:34

Zoli, naná. Én a teljes politikai elitet tartom szalonképtelennek, méltatlannak,alkalmatlannak. S légy benne biztos, könnyedén alá lehet támasztani mindezt az elmult 18 év történéseiből.

Zsemlye, szemem sem rebben a Magyar Chartán, mert minden poltikai erő folyamatosan löki a népnek sehova nem vezető ötleteit. Lehet, szerez ezzel százezer szavazatot, na és. Két hónap múlva az ellenoldal teszi ugyanezt, más megközelitéssel. A status quo tökéletes, az istenadta nép meg csak bámul, aztán majd ikszel. Könnyü az eredmény prognosztizálása: maradunk agymosott Abszurdisztán.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 09:22:15

Horn Gábor nagyon feszegeti a határokat: a népszavazás üzenetének értelmezése után most a chartázás nem tetszik neki. Mi lesz ezzel az országgal, ha már a Haladás sorain is a széthúzás lesz úrrá?
hvg.hu/itthon/20080708_horn_gyurcsany_magyar_charta.aspx?s=hk

zoli27 2008.07.08. 09:38:56

"a népszavazás üzenetének értelmezése után most a chartázás nem tetszik neki"

Nem olvastam a cikket, de a Napkeltében is elmondta, hogy ha GyF tényleg szeretne tenni az erőszak ellen, akkor nem nyilvános bejelentéseket tenne, hanem háttéregyeztetéseket kezdeményezne a pártokkal.

Ennek ellenére én még megvárnám az SZDSZ hivatalos álláspontját. Jelen pillanatban nehezen tudom elképzelni, hogy végül ne állnának be a sorba. Fodor nagyon felháborodott a szombaton történteken, és látszólag megtalálta a témáját.

INkvizítor 2008.07.08. 09:49:29

Valszeg horn gabi is rájött, a márciusi, és a júliusi pofonok hatására, :) hogy ferenccel nem érdemes semmilyen fórumon sem közösködni, behúzzák a mentőövet a hajóról... nem engedik hogy a féreg elkapja.... :))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 09:54:05

Teve, a Fidesz biztosan nem fog csatlakozni egy gyurcsányi kezdeményezéshez.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 10:01:24

Naumov,

üdv az ESB-fanok klubjában! Te honnan ismered?

zoli27 2008.07.08. 10:06:18

ergé,
Ennél nyilvánvalóbb dolgot nem is írhattál volna. Ennyi erővel azt is beírhattad volna, hogy 2x2=4 :)

Naumov 2008.07.08. 10:27:10

Téglagyári,

Emlékeim szerint az internettón láttam először, vagy tíz éve. Az utóbbi időszakban kicsit szem elől tévesztettem, mert kevesebbet fordulok elő online fórumokon mint azelőtt, de örömmel látom, hogy még mindig él és virul. Jó ha vannak stabil pontok az ember életében.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 10:43:32

Naumov,

időnként érdemes benézni a

esbalogh.typepad.com/

oldalra és aztán elégedetten nyugtázni, hogy szabad országban élünk, és nem kötelező ezt olvasni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 10:48:42

TM:
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
"During the Orbán government through some clever manipulation the board of MTV became the political tool of the far-right party of István Csurka, the MIÉP. The same happened at Magyar Rádió. Although Orbán hasn't been in power since 2002 and the MIÉP is practically dead, the right still dominates these two electronic media. A little bit more balanced politically but far from ideal." July 06, 2008

:))))

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 10:53:16

Esbalogh? Balogh Eva lenne?
Regota ismert arc a szcenarol.

Naumov 2008.07.08. 10:58:34

Téglagyári,

Hálás köszönetem. Végre ismét az igazság kiapadhatatlan forrásánál..

"I believe that Gyurcsány is a better guarantor of Hungarian democracy than Orbán, whom I consider a populist and a dangerous demagogue."

zoli27 2008.07.08. 11:36:50

Turul,
Kitől van ez az idézet??? Naggyon durva!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 11:37:29

Mar eleg oreg lehet, de a lelkesedese csak nott.
Background:
www.hix.hu/arch/?page=find_articles&authorid=35202#FORUM
For example:
www.hix.hu/arch/?page=issue&issueid=56625#4

Egyebkent viszonylag normalis volt, amig bele nem keveredett egy forumos "mi-ok" bandaharcba. Onnantol kezdve eluralkodott rajta a harc logikaja.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 11:44:41

Meg amikor nem volt elkotelezodve, csak csodalkozo kivulallokent olvasta a magyar sajtot:
www.hix.hu/arch/?page=issue&issueid=65606#3
"Ugyanis 1996 decembereben lesz negyven
eve, hogy angol nyelvteruleten elek. Angolul vegeztem egyetemeimet, angolul
irtam disszertacioimat, es angolul irtam tanulmanyaimat, kiveve egyet, amit
angolbol forditottam le magyarra a Tortenelmi Szemle szamara.
...
De visszaterve magara az irasra. Mint ahogy mar a Szalon 909 szamaban irtam
en alapjabanveve nem Agh Attila harom bekezdesenek a tartalmarol irtam, hanem
annak stilusrol es logikai bukfenceirol. Vagy ha jobban tetszik
pongyolasagarol. A tartalmat erinto megjegyzesemet ellenben fenntartom
(anelkul, hogy kritizalnam a velejet): pongyolan irt iras mogott pongyola
gondolkodasmod rejtozik.

Meglep engem az, hogy ugy latszik vannak jol tajekozott magyarnyelvu emberek,
akiknek Agh Attila elso mondata nem okoz fejtorest."

Be is szol neki a moderator, mert o tudja, amit Balogh Eva nem: Agh Attilat nem bantjuk, mert a mi bandank tagja.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 11:58:09

Doom,

azt hiszem ott van a dolgok nyitja, hogy ESB az ötvenes években, egy "haladó szellemiségű" világban nőtt fel, és azt, hogy ma már nem csak ilyen árut lehet kapni a halpiacon, nem tudja megemészteni.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 11:58:47

zoli27,

az általam küldött linken olvasható

tevevanegypupu 2008.07.08. 12:03:15

Szivbol remelem, hogy Eva olvassa a reakciot es egyszercsak megjelenik.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 12:05:48

Téglagyári Megálló · gumigyar.blog.hu 2008.07.08. 11:58:09:
"azt hiszem ott van a dolgok nyitja, hogy ESB az ötvenes években, egy "haladó szellemiségű" világban nőtt fel,"

ESB egy '56-os kivandorlo es "liberalis keleti-parti ertelmisegi" lett. Amikor az Internet ujra lehetove tette szamara, hogy kovesse a magyar esemenyeket (a HIX magyar hirek kozvetitojekent indult a 90-es evek elejen, annyira nehez volt ilyen hirekhez jutni), termeszetesen a hasonlo gondolkodasuakat kereste. Ez a fajta "bonding" a nyelvi elemekre epul, igy gyorsan meg is talalta a "liberalisokat". Elejen meg vonakodott lenyelni a magyar "liberalis ertelmiseg" bizarr agyszulemenyeit (dekan volt egy amerikai egyetemen, ha jol emlekszem, meg tudta kulonboztetni a szart a minosegtol), de aztan gyorsan tanult es beallt a sorba.

Szomoru historia, de tipikus. Balogh Eva ertelmesen es fuggetlenul gondolkodott. De egy haboruban az ellenvelemeny arulas.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 12:08:23

Doom,

a Yale-en volt dékán, igen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 12:27:33

tevevanegypupu 2008.07.08. 12:03:15:
"Szivbol remelem, hogy Eva olvassa a reakciot es egyszercsak megjelenik.(: "

Kizart dolog. Sajat kis vilagaban el, mit keresne itt?

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 12:49:41

"Kizart dolog. Sajat kis vilagaban el, mit keresne itt? "

Hogy észre térítse a megtévedt fiatalokat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 12:51:09

Téglagyári Megálló · gumigyar.blog.hu 2008.07.08. 12:49:41:
"Hogy észre térítse a megtévedt fiatalokat."

Csak a tenyszeruen gondolkozokkal erdemes egyaltalan foglalkozni. Nem hiszem, hogy Evanak lenne az itteniekre ideje.

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:08:04

Doomhammer
Eva elott nincs nehezseg, ha meg kell gyozni valakit az igazsagrol, akkor addig gyozkodi mig az illeto vagy megadja magat vagy elmenekul.
Szeret vitatkozni. Nagyon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 13:10:23

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:08:04:
"Eva elott nincs nehezseg, ha meg kell gyozni valakit az igazsagrol, akkor addig gyozkodi mig az illeto vagy megadja magat vagy elmenekul."

10 eve ez igy lehetett. Azota o is megoregedett. Szerintem mar nem tudja felvenni a versenyt.

Vitatkozni szerethet, de egy erdemi es nivos vitaban valo reszvetelhez a tenyek alapos ismerete szukseges. Es mit tud o a magyar valosagrol vagy a makrookonomiai folyamatokrol? Semmit nem tud.

Eva kioregedett, ez a helyzet.

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:31:29

Doomhammer
ne provokalja az alvo oroszlant mert megjelenik.(:

Eva tisztaban van a magyarorszagi helyzettel es ennek tudataban valasztotta a liberalisok taborat.

zoli27 2008.07.08. 13:37:51

Valaki elárulná végre nekem, hogy ki az az Éva? Mi a teljes neve, és honnan kellene ismerni?

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 13:45:21

zoli27,

Éva S Balogh, Connecticut-ban (Bethany) élő nyugdíjas, néhány basset hound gazdája, főállású internetista. Valaha történelmet oktatott a Yale-en. 56-ban, 18 évesen emigrált Magyarországról. Több levelezőlistát szétvert már a lehengerlő és engesztelhetetlen stílusával. Ha híreim nem csalnak, még mindig nyomja a pgt (politika-gazdaság-történelem) listán, aminek az archívuma, láss csodát, nem nyilvános.

Mit akarsz még tudni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 13:47:15

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:31:29:
"Eva tisztaban van a magyarorszagi helyzettel es ennek tudataban valasztotta a liberalisok taborat."

Ne bosszantson, magyarul se tud rendesen. Hogy lehetne akkor tisztaban a helyzettel?

zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.07.08. 13:37:51:
"Valaki elárulná végre nekem, hogy ki az az Éva?"

Balogh Evarol beszelunk, maga nemelit. Ha ennyi nem eleg, akkor nincs ertelme tovabb magyarazzak. ;-)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 13:55:08

Én sem hallottam eddig Balogh Séváról. Hol lehet megismerkedni munkásságával?

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:57:10

Doomhammer
nehogy mar azt kepzelje, hogy aki 1956-ban elment, az mar csak thohrni bihrja magyahr nyelvezet..

Honnet veszi, hogy Balogh Eva nem tud tokeletesen magyarul??

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 14:01:22

Hmm. Azt hiszem, itt valami nagyon kultikus dolog van, amiről eddig nem voltak ismereteim, bevallom.

Mi az a HiX?

Ez volt az első magyar internetkezdemény? Mi a sztori dióhéjban?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 14:05:13

ergé:
A HIX, a Hollósi Information eXchange maga a magyar internet Hőskora. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 14:07:58

tevevanegypupu 2008.07.08. 13:57:10:
"nehogy mar azt kepzelje, hogy aki 1956-ban elment, az mar csak thohrni bihrja magyahr nyelvezet.."

Teve, alig nehany ev kulfoldi kornyezetben eles utan is mar kopik a nyelverzek es 10-15 ev utan a beszelo mar nem kepes megkulonboztetni a nyelvi finomsagokat. Ez jol ismert es altalanosan elfogadott igazsag.

"Honnet veszi, hogy Balogh Eva nem tud tokeletesen magyarul??"

O maga mondta.
www.hix.hu/arch/?page=issue&issueid=65606#3
"Otthon angolul
folyik a szo; angolul gondolkodok (ha csak nem eppen magyarul irok, mint
most); angolul almodok. Magyarnyelvu barataim nincsenek errefele es majdnem
soha nem beszelek magyarul. Magyar kiejtesem nem tokeletes, ugyan egy
alkalommal, amikor harom honapig voltam Magyarorszagon, tartozkodasom vegere
mar akcentus nelkul beszeltem. Angolul sokkal konnyebben, jobban, es
fordulatosabban fejezem ki magam. Sot, humorerzekem is jobb kifejezesekre
talal angolul."

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.08. 14:11:21


erge,

A dolog ugy kezdodott, hogy egy Weisz Ivan nevu ohioi Ph.D diak a baratainak emailben leirta a Kossuth radio hireit. Kesobb elindult egy levelezes ami lassan atalakult az elso magyar internetes politikai forumma, es ennek a szamitogepes hatteret biztositotta Hollosi Jozsi, aki New Yorkban volt (gondolom ma is az, Ivan sajnos par eve meghalt) programozo.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 14:14:58

Ó igen, amikor a tizenhetedik newbie sütötte el a HIX MOKA-n az öltönyös cigányról szóló viccet...

ÁrPi 2008.07.08. 14:24:23

Mi az a HiX?
" maga a magyar internet Hőskora. :) "

Nem túlzás a hix.hu mottója sem :)


"Talán önmagát alkotta;
vagy talán mégsem.
Ki együtt nõtt vele tudja;
vagy talán õ sem..."

(insp: Rig Veda X.129)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 14:32:20

Aha! :) Hát igen, én akkoriban a német kéttannyelvű gimi első osztályait koptattam, délutánonként meg Quake-eztünk, bringáztunk, zenét másolgattunk egymásnak, ilyenek. Kimaradtam a hőskorszakból... :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.08. 14:33:27

Ja, meg a Svejk kötetemet is akkoriban adtam kölcsönbe egy haveromnak, aki azóta is, kábé 12 éve őrzi :)))

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.08. 14:43:53


Az Ivan fele Hirmondo szerintem mar 1989-ben mukodott. Az elso beiras tolem a HIX-re 1990-es. Eleg remiszto.

Naumov 2008.07.08. 14:45:57

ergé,

Boldog ember :) Nekem meg két zéhá között az volt akkoriban a kikapcsolódás, hogy e-mailben megvitathatom "Némó kapitánnyal" meg "El Diablóval", hogy Csank miért Klauszt játszatja ékként a svájciak ellen..

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:01:59

Doomhammer
ennek ellenere is higyje el, hogy Eva tokeletesen ismeri a magyar helyzetet, nagyon elkotelezett balliberalis. Akcentusa ettol meg lehet. (:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:03:52

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:01:59:
"ennek ellenere is higyje el, hogy Eva tokeletesen ismeri a magyar helyzetet, nagyon elkotelezett balliberalis."

Ezt barki mondhatja. Csak ugy bemondasra nem hihetem el.

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:25:11

Doomhammer
akkor ha nem hisz nekem, hivja meg Evat a reakciora, es majd o bizonyit. Inkabb elobb mint utobb.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:29:08

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:25:11:
"akkor ha nem hisz nekem, hivja meg Evat a reakciora, es majd o bizonyit."

Mit foglalkozom en egy ilyen magyarul sem tudo, kioregedett, tajekozatlan ballibessel? Lenyomhatnam, mint a belyeget, de nem fog idejonni. Fel tolem.

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:30:28

Doomhammer
ki kell hogy abranditsam, ne kepzelegjen. Magatol meg egy kiscica sem fel, nemhogy egy nostenyoroszlan!(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 15:40:45

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:30:28:
"Magatol meg egy kiscica sem fel, nemhogy egy nostenyoroszlan!(:"

Mar hogy Eva nostenyoroszlan lenne. Muhahaha, rohog a vakbelem (ezt a vakbelest meg se e'rtene', csak szolok). Legfeljebb molylepke-nosteny lehet Eva. Nagy joindulattal. Lecsapom egy torolkozovel, ha nagyon repked.

tevevanegypupu 2008.07.08. 15:55:19

Doomhammer
csak vigyazzon, nehogy a mehkiralynot nezze molylepkenek. Ugy latom meg nem nagyon mozgott darazsfeszek kozeleben.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 16:05:29

A mehkiralynot is lecsapom egy torulkozovel.
A darazsakat meg lefujom rovarirtoval.

A maga Evajanak annyi eselye sincs, mint a hogolyonak a pokolban.

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:09:59

Doomhammer
nem az en Evam, o az internet Evaja. Es azt a torulkozot csapja inkabb a hona ala es menjen vele a strandra, ne harciaskodjon. Noket nem illik kulonben sem egy konzervativ uriembernek fenyegetni.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 16:14:17

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:09:59
"nem az en Evam, o az internet Evaja."

Hagyja a kereszteny coming outjait maskorra, itt nem errol van szo.

"Noket nem illik kulonben sem egy konzervativ uriembernek fenyegetni.(: "

Nem is noket fenyegettem, hanem egy ballib molylepket.

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:35:23

Doomhammer
"Hagyja a kereszteny coming outjait maskorra, itt nem errol van szo."

Hat mirol van szo? Maga nehezfegyverzettel (torulkozovel) akar egy molylepket megtamadni. .Pedig kis szereny Orbanozassal is csodat lehet tenni, ballib lepkeknek az olyan mint a naftalin.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 16:51:37

tevevanegypupu 2008.07.08. 16:35:23:
"Pedig kis szereny Orbanozassal is csodat lehet tenni, ballib lepkeknek az olyan mint a naftalin.(:"

Elkurta. Olyan, mint a lampafeny. Nem naftalin.

tevevanegypupu 2008.07.08. 17:50:34

Doomhammer

"Elkurta. Olyan mint a lampafeny. Nem naftalin."

Az mindegy. Csak artson.(:

De komolyra forditva a szot kisse ijeszto, hogy torteneszek (Eva tortenesz, meghozza nem is akarhol, hanem a Yale-n volt)- mindegy hogy jobb vagy baloldal - irjak meg a jelen es mult tortenetet a kovetkezo nemzedeknek. Mit hihetunk el egyaltalan? En peldaul ketfelekeppen tanultam a tortenelmet. Egyet a baloldal egyet a jobboldal szemszogebol nezve. Ket teljesen kulonbozo tortenetet hallottam.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 18:13:37

Balogh S. Eva a Tanacskoztarsasagrol es a ket haboru kozotti szocialdemokraciarol irt kevesse hivatkozott cikkeket. Szerintem keves veszelyt jelentenek a tortenelem ertelmezesere.

Hanem ez annal erdekesebb a mara nezve:
www.centralbudapest.com/content/information/basics.jsp#enBlogs
A Hungarian Spectrum-ot keresse.

tevevanegypupu 2008.07.08. 18:24:10

Doomhammer
Koszonom szepen de neeeeeem. Tul sok.(:

Francois Pignon 2008.07.12. 10:53:22

Itt a kitűnő alkalom, hogy a Charta akcióba lépjen:
www.borsonline.hu/news.php?op&hid=11414
A srácnak meg gratulálok az ügyvédjéhez: "Ha valaki találkozott már Abellel, érezhette, a rosszindulatú pletykáknak semmi valóságalapja nincs." :DDD Biztosan sokra viszi még így az ügyvédi pályán. ;)

Zetek 2008.07.12. 11:16:37

Francois Pignon! A fiúnak mindene megvan ahhoz, hogy az áldozati mivoltából megéljen. Jó dolog az antidiszkrimináció, mert sokannak biztosítja a mindennapi betevőt.
süti beállítások módosítása