A szakértői kormány hívei és ellenségei
2008. szeptember 08. írta: TuRuL_2k2

A szakértői kormány hívei és ellenségei

 Worluk mai bejegyzését olvasva vetődött fel bennem a kérdés, hogy akkor most ki az, aki szeretne szakértői kormányt, és ki az, aki nem? Összeszedtem néhány támogató és ellenző nyilatkozatot a közelmúltból (a Fidesz két évvel ezelőtti nyilatkozatai nem szerepelnek az összeállításban, nem nyúltam vissza olyan messzire).


Pro:

„Ha nem biztosítható a többségi kormányzás, akkor a politikai pártoknak - nemzeti konszenzussal - szakértői kormányt kellene létrehozniuk, ha ez nem sikerül, akkor előrehozott választást kell tartani.” - Demján Sándor
„A miniszterelnök azt mondta, hogy ha az adótörvény és a költségvetés nem megy át, akkor lemond. Ha ez megtörténne, mindenképpen felvetődik a szakértői kormány szükségessége.” - Gulyás József
„Átmeneti időre - az előrehozott választásokig - elképzelhető egy szakértői kormány létrehozása.” - Semjén Zsolt
„Egy szakértői kormány akár még jó is lehet, de csak egy folyamat végeként. Nem az a legfőbb kérdés, kik a nevek egy szakértői kormányban, hanem a mögöttük álló pártok - amelyek képviselői szavaznak a parlamentben - és a programok.” - Gyurcsány Ferenc
„A felelős kormányzáshoz szakértői kormányra van szükség, amely jelenleg a legjobb és legerőteljesebb lehetőség az ország számára.” - Fodor Gábor

 

Kontra:
„Volt olyan időszak, amikor a szakértői kormány felállítása lett volna a megoldás. Mostanra viszont olyan mély lett a gazdasági és a szociális válság, hogy az egyedüli megoldás az előre hozott választás.” - Szijjártó Péter
„A Fodor Gábor által emlegetett szakértői kormány valójában az MSZP és az SZDSZ részvételével jöhetne csak létre, mivel az ellenzéki pártok együttműködése több okból sem reális alternatíva.” - Szomszéd Orsolya, Vision Consulting
„A szakértői kormány ígérete csapda a választóknak, mert hamis illúziókat kelt, s mert azok a politikusok, akik szakértői kormányról beszélnek, nem fedik fel, hogy a jelenlegi kormányon számon kért kiadáscsökkentés miből állna, s kiket érintene.” - Magyar Kornélia, Progresszív Intézet
„Aki csak annyit mond, hogy szakértői kormány kell, de nem mondja meg, az hogyan nézne ki, mit csinálna, az lényegében mindössze annyit mond, hogy ne a jelenlegi kormány legyen, és beismeri, hogy neki magának egyébként nincs kormányzóképes többsége.” - Gyurcsány Ferenc

„”
„Szerintem szakértői kormány demokráciában nem létezik.” - Eörsi Mátyás
„Gyurcsány és Orbán közül lehet választani. Nem könnyű. Gyengébb jellemek könnyen beleroppannak a szörnyű dilemmába, ha döntésre kényszerülnek. Képzeletükbe menekülnek, megszállottan bizonygatják környezetüknek, hogy van más út, hogy van egy abszolút jóakaró. Van isten, van Jézuska, és van szakértői kormány. Hogy másképp is lehet élni. Pedig csak szeretnék, ha lehetne. Dönteni viszont gyávák.” - Tóta W. Árpád

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr59653277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.08. 10:25:17

Reakció - A szakértői kormány hívei és ellenségeiWorluk mai bejegyzését olvasva vetődött fel bennem a kérdés, hogy akkor most ki az, aki szeretne szakértői kormányt, és ki [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2008.09.08. 08:52:12

Definiálni kellene mi a szakértői kormány? Meddig - a ciklus végéig, vagy csak az előrehozottig - garázdálkodhatna? Végül mit ért Orbán az alatt, hogy az első két évben nem "pártkormányt", hanem egy széles nemzeti összefogáson alapuló kabinetet szeretne.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 08:53:33

egyszer dícsérném meg pár mondatát Tótának, erre - úgy néz ki - le vagyok titltva? :P

ApukadHUN 2008.09.08. 08:54:53

Orbán és a széles nemzeti összefogás :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.08. 08:56:51

Szamárfül:
Nem vagy letiltva, valamiért mostanában nem jelennek meg néhány óráig a kommentek a W blogon.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.08. 09:00:49

új házirend van a Mesternél. moderálás.
mondhatni cenzúra... húmitmondtam.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.08. 09:04:41

w előzetes moderációt vezetett be. A kommentek akkor látszanak, ha megengedi nekik.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.08. 09:05:04

szagértői kormány.

egyszeri emberként kérdem: miért, a kormány alapból nem szakértő?

mondjuk ott az a kurva sok képviselő, azok tuti nem szakértők. nettó politikusok. egyikük se amiatt nyer, mert hajdenagy energiatudor. azok ott kurvára tudják adni a politikai részt, magukban is.
nyilván, a polihisztorok ideje lejárt. meg azt is tudjuk, hogy nem a főnök tud a legjobban kungfuzni. de basszus, legalább, ha már valakiből miniszter lesz - mert ugye ők vannak a kormányban - tényleg legyen szakértője a saját tárcájának, nem?

7/24. nem csak morális/gazdasági/szociális válság idején.

Nyomek 2008.09.08. 09:06:36

Azt nem értem, hogy Tóta postját olvasva miért ez a kérdés vetődött fel benned? Mármint, hogy "ki az, aki szeretne szakértői kormányt, és ki az, aki nem?"

Tóta is azt elemezgeti, ami a valós probléma, hogy ezt most így hogy? Vannak szakértők is? Csak most kussolnak? Ha le kell cserélni a kormányt az úgynevezett szakértőkre, akkor az azt jelenti, hogy a mostani kormány elismeri a balfaszságát, hozzá nem értését.
Azaz például az eddigi pénzügyminiszter nem szakértő? Hát akkor mi a fasz? Egy dilettáns? Akkor menjen a picsába, de kurva gyorsan.
A kormánytagoknak első számú szakértőknek kell lenniük alapból! Azt vízionálni, hogy van egy titkos csodacsapat, ami majd mindent megold, akik sorbanállva várakoznak, csak helyére kell végre raknunk őket: ez tündérmese.
Nagyjából ezt elemezgeti Tóta.

the k0zi · http://k0zi.blogspot.com 2008.09.08. 09:06:44

A szakértői kormány az országnak jó, a pártoknak jó, de sokan mások megszívják. Ugye egy olyan vezetés, amely nem fél a politikai következményektől, röhögve meghoz olyan intézkedéseket, hogy "nyugdíjak befagyasztása", szociális segélyek drasztikus csökkentése, ami nagyon sok embernek fáj.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a szakértői kormányt ugyanazok a képviselők szavazzák meg, akik most is ott ülnek a parlamentben :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.08. 09:10:32

van egy forgatókönyvem:

a kormány leteszi a kardot.
a parlamenti pártok (mind az összes) fejenként 2 db miniszterjelöltet javasolhat.

szavazósdi indul, az elfogadás 50%+1 szavazat.

ha megvan a kormány - faramuci módon utólag minelnök jelölés a köztársasági elnök részéről. parlamenti vita, elfogadás 50%+1 szavazat.

ha nincs konszenzus 60 nap alatt, akkor előrehozott.

jelenleg úgysem történik semmi, már kitartóan vagy 3 hónapja, ezt az extra 60 nap semmitnemcsinálást már észre se vennénk.

pucros 2008.09.08. 09:16:17

Szakértői kormánynak azért kell nevezni, nehogy bármelyik párt neve kötődjön hozzá.

Következésképp valójában nagykoalíció kell legyen mögötte, különben a kimaradók folyvást trombitálnák, hogy igazából mely pártok is nyúzzák a népet.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.08. 09:17:27

ó elbasztam.
hát először valami struktúra kellene.
mármint, tárcák. mert a szakértők nem biztos, hogy a meglévő szerkezetben szeretnének miniszterkedni.

(nekem pl hiányzik a belügyminiszteri pozíció. az gazságügy és rendészet elnevezésről mindig a büfé+ruhatár jut eszembe)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.08. 09:18:38


Hogyan fordítanánk le angolra a "szakértői kormány" kifejezést ? Két gyakran használt lehetőség is van,
de azok jelentése különbözik.

1.opció : Caretaker government.
2.opció: Technocratic government.

Technocratic government demokratikus államokban valóban
nehezen elképzelhető. Chilének volt ilyen kormányzata Pinochet
alatt. Caretaker government viszont nem hajthat végre átfogó
reformokat, az állami funkciókra korlátozza magát. El kellene dönteni, hogy melyikről beszélünk, vagy megint a "sajátos magyar út" mantra következik-e ? :))

Rivud 2008.09.08. 09:23:31

TÓTA W. Sok megkérdőjelezhetetlen tabutéma, alapigazság létezik a mai magyar társadalomban: demokrácia, tolerancia, antirasszizmus, stb. A kereszténység immár nem tartozik közéjük, keresztényeket hitükben sértegetni, kirekeszteni már szemrebbenés nélkül lehet, még egy jobbos fórumon sem kapja fel a fejét senki...

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.09.08. 09:37:05

Emitt egy Nézőpont-elemzés arról, hogy kinek mennyire érdeke a szakértői kormány:
www.fn.hu/belfold/20080904/csak_mszp_nek_jo/

nemkellnemzetivagta 2008.09.08. 09:39:12

W ugyanilyen dühödten tudna érvelni egy szakértői kormány mellett is. Mindig az a kérdés, hogy melyik a Feri oldala. Árpi mindig haragszik ha a Ferit bántsák.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.08. 09:40:10

JT,
szerintem hallgatólagosan a jobbos pártok a "szakértői" kormány alatt az ügyvezetőt értik, ami fél év, a választások lebonyolítása, és passz.
A szadesz és talán a szocik is a "szakértői" kormány alatt egy nagykoalát értenek, a techokrata kormányt, ami megcsinálja a nagyon szar lépéseket, de úgy, hogy mindegyik párt támogatja, így senki sem okolható a kakiért.
A politika ilyen, mindenki azt ért a szavakon, amit gondol. Ilyen szakértői izé meg úgysem lesz, ez csak retorikai fogás minden oldalról.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.09.08. 09:42:15

Az jópofa, h Gyurcsány mindkettőben (pro és kontraÍ) ott van.

Ő már csak ilyen, saját magának ellentmondó fajta!:-)

Szakértői kormánynak csak nagy koalíció esetén van értelme, vagy akkor, ha egy átmeneti problémát (költségvetés) kell kezelni átmeneti időszak ( 2009. tavaszáig) alatt.

Nem elvetélt hülyeség, de jelen helyzetben én nem tudom elképzelni, és tótának abban tökigaza vagyon, h ez kibúvás a felelősség alól, és akkor aztán télleg mijafaszér' jár nekik a nem kicsi fizu, ha csak gombnyomásra jók.
És mit csinálnak a bizottságokban a tagok?
És a frakciószónokok mit tudnak érdemben elmondani?

Szóval reménytelen, ezért egy újabb lépés az előrehozott felé a követelése.

EP választással egyidőben, az igencsak reális.

De mi lesz a 2009-es költségvetéssel?

OftF 2008.09.08. 09:49:49

Miért, Rivud, szerinted tényleg a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot (gazdasági fellendülést)? Ő menti meg az országot a csődtől? Vagy inkább valami rágcsáló húsvétkor?
Tóta persze sokszor kényszeredetten is belerak a cikkeibe a ker. egyház felé irányuló beszólogatásokat, ártalmatlan duzzogás ez a részéről, majd rájön, hogy nem ettől válik hitelessé. Van még hely a személyiségfejlődése előtt, mint ahogy mindannyiunknak.

Mégis hol rekesztett ki ezzel a cikkével szemrebbenés nélkül? Kit? Egyébként azt sem tudom, honnan vszed, hogy a demokráciát, a toleranciát, az antirasszizmust nem lehet megkérdőjelezni. Rengeteg kérdőjelet látok az interneten ezek kapcsán is.
Túlzott aggodalom ez a részedről szerintem.

Francois Pignon 2008.09.08. 09:50:59

Elképzelem hogy örülnek ennek a "szakértői kormány" elnevezésnek szocialistáék. Mert a kevésbé felkészült választónak az egészből csak annyi esik le, hogy a Gyurcsány-kormány az akkor nyilvánvalóan nem ért hozzá.

Bummer 2008.09.08. 09:54:06

Ez a szakértői kormányozás az alkotmány szempontjából nonszensz.
Mint ahogy az is, hogy az SZDSZ várja a kormányprogramot. Ha nincs kormányprogram, akkor kormány sincs.
Orbán szakértői kormányötlete annak idején egy korlátozott mandátumúról szólt (tehát az előre hozott választásokig), ami nyilván kétharmados törvénykezést (esetleg alkotmányozást) igényelt volna.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.08. 09:54:44

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.09.08. 09:40:10:
"szerintem hallgatólagosan a jobbos pártok a "szakértői" kormány alatt az ügyvezetőt értik, ami fél év, a választások lebonyolítása, és passz."

Van meg egy ertelmezes, ami siman aktualpolitikai csata. Szakertoi kormany az, amelyben nem a koalicios partok tagjai ulnek, hanem partonkivuli "szakertok". Ezt az ertelmezest kizarolag az MSZP-SZDSZ kozotti hatalmi alkuban hasznaljak. Ki legyen a miniszterelnok, ha Feri a partelnok? Ha egy MSZP-tag, akkor az beosztottja Ferinek, ha egy partonkivuli, az kevesbe.

Szerintem az egesz szakertoi kormany-duma arrol szol, maradhat-e Feri vagy sem. Ha szakertoi a kormany, akkor nem maradhat, sot, az uj miniszterelnok partonkivuli kell legyen.

CrL 2008.09.08. 09:56:14

de beletörődős lett a Mester, már kiutat sem mutat? kiderült, hogy az Úr (is) alkalmatlan? Örülünk, hogy rájött erre 4 év után.

hiba 2008.09.08. 09:59:13

Ne legyenek illúzióink, egy magyar szakértői kormány, nagyon tipikusan a miénk lenne. Miután létrejönne és meghozná a szükséges intézkedéseket, a pártok azzal lennének elfoglalva, hogy a kormányzat felelősségét gyakorlatilag letéve készüljenek a választásokra. Ez náluk azt jelentené hogy egymásra licitálva bírálnák a kormány természeszerűleg népszerűtlen intézkedéseit. A maszop és holdudvar értelmisége hetente győzködné egymást a népcsabiban, hogy sok mindent lehet tenni, de nem a nyugdíjasoktól kéne elvenni a fidesz pedig egy emberként állna ki a "minden maradjon a régiben az egészségügyben" magasztos eszméje mellett. nehéz elképzelni, hogy lennének olyan emberek akik ebben a légkörben sokáig vállalnák a hálátlan feladatot.

Francois Pignon 2008.09.08. 10:10:44

Ha lenne kurázsi a szocikban, belevágnának. Jöhetnének sorrra a népszerűtlen lépések, aztán 2010-ben mondhatnák: ugye mennyivel jobb volt nektek, amíg mi kormányoztunk? Aztán a törzsszavazók újra megválasztanák őket.

Loga 2008.09.08. 10:16:49

igazad van, Turul, hogy mi az, az teljesen "B"-kérdés, hogy ki támogatja, na az a fontos!

"kisfiam, engem nem érdekel, hogy nem tudod, hogy mi az spenót, nem láttál, és nem is kóstoltad még, engem csak az érdekel, hogy ÍZLIK VAGY NEM ÍZLIK?!"

Zetek 2008.09.08. 10:18:52

Francois Pignon! Ki vágna és mibe? Fletó leadta a portán a nagy reformátort. Az összes többi versenyző a klasszikus káder. Elmennek a falig, a kemény buktáig. Az viszont valószínű, ha átmennek ellenzékbe, elővakarják Nagy S-t, aki 600 százalékos bérmelést követel és a nyugdíjasoktól elvett 60 millió forint azonnali visszaadását. De Tölgyesy alapján valószínűtlen a szakértői kormány, mert az utolsó pilalantig ők kívánják osztani a pénzt.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 10:20:20

(Tótának ki dolgozik, hogy napjában végigolvassa és engedélyezze egyenként a beírásokat!? Gréczy újabb mellékállása esetleg? :D
Vagy... maga a Mester?! )

Vidéki 2008.09.08. 10:27:27

Az SZDSZ nyilván egy olyan „szakértői” kormányra gondol, ahol a „szakértők” személyére az MSZP-vel meg tud állapodni. Egyértelműen a jelenlegi kormányfő eltávolítását célozza. Ezzel presztizsét növelné, sikerülne ismét bebizonyítania, ki az úr a házban és hogy az a normális helyzet, ha a farok csóválja a kutyát!

Francois Pignon 2008.09.08. 10:28:17

Szamárfül,
hát a jelek szerint nem töri össze magát, még egy hozzászólás sem lett megjelentetve. De lehet hogy el sem olvassa mindet. Esetleg teszteld a rendszert egy Tirpákbokrétás hivatkozással.

Molay · http://sotetkozepkor.blog.hu 2008.09.08. 10:28:30

Tölgyessy a szakértői kormányról ma reggel a Kossuthon:

"Inkább szakértő által vezetett kormányt mondanék, mert ez valójában politikai kormány volna. Kicsit hasonlót játszott el a szocialista párt Medgyessy Péterrel. Medgyessy Péter nem volt beállt vezetője a szocialista pártnak, kívülről hozták, és a szakértőt próbálták a közönség felé eladni. Itt is inkább erről volna szó. Meg is nyerte Medgyessy Péter a választást. Két évig kormányzott és utána legalább akkora örömmel távolította el a szocialista párt, mint ahogy hozta.

Tehát ezt abban értelemben, ahogy az SZDSZ használja, nem nevezném szakértői kormánynak. És van még egy fontos érv. A parlamenten keresztül kell megszavazni mindent. Lehet, hogy az okos szakértők ezt, azt, amazt kitalálnak, de ugyanazoknak az MSZP-s és szabad demokrata képviselőknek kéne megszavazni azokat a dolgokat, amiket eddig nem voltak hajlandók az utóbbi időben megszavazni. Ebben az értelemben ez ugyanolyan politikai kormány volna. Ez tényleg játék a szavakkal. A magyar közvélemény gyűlöli a politikusokat és a politikát, és ezért vannak, akik azt mondják, tessék, itt a szakértő."

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 10:51:00

sztem Doom' szivárogjon be mint rendszergazda Tóta háztartásába.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.08. 10:51:43

"kiderült, hogy az Úr (is) alkalmatlan?"

Ugyan, CrL. olvasson a sorok között. oda van írva.
a szakértésnek rossz lesz a vége. odarondít, aztán veszi a kalapját. nem ér a neve. érti? rosszabb lesz.

az, hogy a Mester írja, hogy "ennél még az Orbán is hitelesebb"?
figyelje csak a megmondást: "Ők se mondják meg, hogy mit tennének, úgyhogy akár szakértők is lehetnek."

na, és milyen lesz a szakértők után? rossz.

bezzeg, amikor valaki felvállalja, az smafu. az nem kell a népnek. pedig éjt nappallá téve programot csinál. Szerintem simán stikában elvégezte a progmatot Feri, annyi programot írt már.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.09.08. 11:03:51

Egy-két napja Kuncze helyettesítette Bolgár Györgyöt a Klubrádióban. Egy nénike betelefonált és azt javasolta, hogy ne szakértői kormány legyen, hanem hívjunk nyugatról profikat :))) Logikus. Jó kis uniós pályázat: Magyarország kormánya állást hirdet: miniszteri és miniszterelnöki pozíciókra. Feltétel: vezetői tapasztalat, válsághelyzetben gyors és megfontolt döntési képesség, magyar nyelv ismerete (vagy lehet, hogy az nem kell).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.08. 11:05:20

Lola:
Volt már ilyen, valahol Latin-Amerikában. Egy multi-cégtől érkező miniszterelnök fejvadászcéggel választatta ki a minisztereit - csúnya bukta lett belőle rövid időn belül. :)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.09.08. 11:06:46

Értem én, hogy villanymotor! De mi hajtja?

szpal 2008.09.08. 11:29:47

breaking news: Fodor Gabriella a szakértői kormány felállításáról egyeztetne az ellenzéki pártelnökökkel
mti.hu/cikk/305827/

Tényleg, Ti már megvettétek a pezsgőt? : -)

tevevanegypupu 2008.09.08. 11:30:40

De ha egyaltalan felmerulhet szakerto kormany "inditasa" akkor az nem azt jelenti normalis esszel, hogy a jelenlegi alkalmatlan es nem szolhat bele abba, hogy ki szakertsen helyette? Es hogy menjen mar? Nem kellene eleve kizarni, hogy valaki ebbol a tarsasagbol akar csak szot is szoljon azzal kapcsolatban, hogy mi legyen? Mirol vitatkoznak tulajdonkeppen a partok? Es mit kepzel az SZDSZ, ok nem voltak ebben a kormanyban tovig? Hogyhogy egy olyan volt kormanypart vadaskodik es akarja megmondani hogy mi legyen, akik a legvadabb elkepzelesekkel tettek tonkre szinte mindent? Nem vedem az MSZP-t, de ugy tudom ez kozos buli volt az SZDSZ-szel jopar evig.

szpal 2008.09.08. 11:40:00

Kék a szíve

Csipkerózsika
Álma tűnt tova
Csattant a múzsa csókja
Megvagyunk, nem alhatunk
Tán örökké
Öreg tollasunk, kopott sasunk,
Mint főnix, újra éled
Felriad, szárnyra kap

Megint csak kék, kék a szíve
Szép, szép, szép a színe
Kék, kék a szíve
Szép, szép, szép a színe

Sok a fals szöveg, ígéretek
Plakáton el se férnek
Fület repeszt, Dunát rekeszt már.
Elég volt.
Tudjuk is, merjük is,
Gyerünk, tegyük végre
Csak ennyi kell, újra fel
Szállj! A zászlónk kék, kék
Ragyog az égen

:-)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.09.08. 11:46:54

Én már múlt héten mondtam mindenkinek ideje szervezni a bulit mert a legjobb helyeket már lefoglalták.
Az a baj, hogy már lassan azt sem hiszik el a népek amit látnak, a saját szemükkel. (ez mondjuk érthető) de én most érzem a gólt.

szpal 2008.09.08. 11:53:07

Karmadealer, a Kossuth-téren biztos lesz valami, nem kell aggódni. Mondjuk arra kiváncsi vagyok, hogy lesz-e kordon, meg ilyenek.

Float 2008.09.08. 12:21:06

No már a Zappe is elkezdte már a vergődést

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.08. 12:42:45

"Es mit kepzel az SZDSZ, ok nem voltak ebben a kormanyban tovig?"

Ó, hát az *akkor* volt. amikor még puma volt nem pedig szuperzöld.

solesz · www.index.hu 2008.09.08. 13:18:23

Röviden annyit szeretnék megjegyezni, hogy a tudományokban, mint pl. a közgasdaságban is, úgynevezett irányzatok, iskolák stb. léteznek.
Ezek megfelelnek rendeltetésükben a politikai pártoknak, aholis az egyazon dolgoról más megközelítésben gondolkozókat tömörítenek magukba.

A szakértőről beszélni a verbális megtévesztés világa:
A szakértőről nem feltételezzük, hogy lopna a közösből, nem feltételezzük, hogy nem-szakértett (megalapozatlan, meggondolatlan, stb.) döntéseket hozna.

Márpedig a napilapok második oldalától csak arról olvasunk, hogy különböző szakmai körbe tartozó szakértők (vállalatvezetők, tudományos emberek, stb.) hogyan harácsolnak, hogyan lopnak és hogyan dörgölőznek véleményük és anyagi érdekeik szerint ide-vagy oda.

solesz · www.index.hu 2008.09.08. 13:19:00

Röviden annyit szeretnék megjegyezni, hogy a tudományokban, mint pl. a közgasdaságban is, úgynevezett irányzatok, iskolák stb. léteznek.
Ezek megfelelnek rendeltetésükben a politikai pártoknak, aholis az egyazon dolgoról más megközelítésben gondolkozókat tömörítenek magukba.

A szakértőről beszélni a verbális megtévesztés világa:
A szakértőről nem feltételezzük, hogy lopna a közösből, nem feltételezzük, hogy nem-szakértett (megalapozatlan, meggondolatlan, stb.) döntéseket hozna.

Márpedig a napilapok második oldalától csak arról olvasunk, hogy különböző szakmai körbe tartozó szakértők (vállalatvezetők, tudományos emberek, stb.) hogyan harácsolnak, hogyan lopnak és hogyan dörgölőznek véleményük és anyagi érdekeik szerint ide-vagy oda.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.09.08. 13:32:41

Gyerekek, nem közeledik túlságosan szeptember 16? Mi lesz, ha addig megy ez a szarakodás? Mert egy bő hete még mindenki azt mondta, hogy a megegyezéssel a Feri akarja szeptember 16 méregfogát kihúzni.

states 2008.09.08. 14:06:48

Csak nehogy Tóta legyen az igazodási pont, mert ő addig igazodott Gyurcsányhoz, hogy észre sem vette, Gyurcsány már rég nem ott van, ahova ő igazodik...

states 2008.09.08. 14:10:29

Na de ennél érdekesebb, hogy mi fog kisülni ebből a rendkívüliből, sztem megint fel akarja maga mögé sorakoztatni a kissé szétzilálódott sorokat, avagy hogyan verjünk éket Kisz Péter és a MAZSIHISZ közé...

napazapa 2008.09.08. 14:11:48

Kovács Lászlót a szakértői kormány élére, de azonnal!

is 2008.09.08. 14:15:26

malacka69: "Az jópofa, h Gyurcsány mindkettőben (pro és kontraÍ) ott van.

Ő már csak ilyen, saját magának ellentmondó fajta!:-)"

de te meg a dialektika nevű, több évszázados találmányról nem hallottál :-). neked IS igazad van, de nincs igazad.

Epokit Drive 2008.09.08. 14:16:36

NINCS olyan, hogy szakértői kormány. A kormányzás szerintem fogalmilag zárja ezt ki, mivel a kormányzás maga a legmagasabb rendű politikai (és nem szakértői) tevékenységek egyike. Szakértői országgyűlés sem lehet, és szakértői párt sem. Így az egész csak lózung, parasztvakítás és arcátlan átverési kísérlet. És fordítva: nincs politikai villamosvezető (hacsak nem engedjük meg az abszurdot, hogy jobboldaliként nem áll meg a Moszkva téren), csak "szakértői" (aki szakmailag alkalmas a villamos vezetésére) stb. Így tehát nincs választás, csak az előrehozott. Mert ha az MSZP kitart Gyurcsány mellett, az SZDSZ nem szakad szét, és szavaz át valahogyan (netán az MDF), akkor nincs költségvetés, nincs kormányzati munka (törvényalkotás), vagyis az egész becsődöl. Ekkor pedig új kormány kell, ami legitimitását az új választáson nyeri. Pont két éve várunk már erre jónéhányan.

napazapa 2008.09.08. 14:21:57

@ is:

évezredest akartál mondani, gondolom

szpal 2008.09.08. 14:55:26

meg lehet nyugodni, nem lesz szakértői kormány, Fodor mai bejelnetése után két dolog jöhet:
1. , "szakértői"-nek nevezett, Fidesz-SZDSZ kormány lesz, a jövő tavaszi előrehozott választásokig,
2. ennek rémétől megijedve újra koalíciót köt az SZDSZ-MSZP, létrejön egy Gyurcsány-mentes, szintén "szakértői"-nek nevezett kormány 2010-ig.
A jelenlegi parlamenti erőviszonyok miatt a 2. lehetőség a valószínűbb.
Ma este 19:00-tól az inforádióban Török Gábor elemez, vajon ő mire fog tippelni?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 14:59:30

belefér még az is, hogy szept 27ig kirúgják Fodort, és visszajön... hogy is áll a liberós vetésforgó? ...Pető? :D
És máris nem kell szoci gyűlés, egy éccaka újra összeállnak. Kunzte belügy, Magyar oktatás, stb. Retrokomrány.

szpal 2008.09.08. 15:01:59

a szakértői kormány vajon le fogja-e tudni írni helyesen, hogy "szeptember 27-re"? :-))
mszp.hu/belfold/bovebben/az-egesz-magyar-baloldal-es-szocialliberalis-oldal-ugye-1
"kezdeményezni fogom az MSZP rendkívüli kongresszusának 2008. szeptember 27.-re történő összehívását"

CrL 2008.09.08. 15:02:20

Ferit amúgy pont 4 éve bízta meg Sólyom először (2004 szept 27-én) az ország vezetésével, gondolom ezért választotta hős áldozatunk ezt a dátumot most is.

szpal 2008.09.08. 15:04:55

lehet, murci, de szerintem Fodort nem fogják kirúgni. hallgassuk este Török Gábort :-)
www.inforadio.hu/arena/

CrL 2008.09.08. 15:06:21

ha Fodort kidobják, megpucssoják szétesik a szadesz.

egyvalaki36 2008.09.08. 15:10:02

Ha már műsorajánlat van, akkor megjegyezném, hogy ma este? a TV ügyvédje c. műsorban Juszt leleplezi a "minden idők legnagyobb politikai botrányának" elhíresült személyét: Kaya Ibrahimot. Éppen most, jól időzítve! Én azt mondom gyerekek, hogy ELKEZDŐDÖTT!! Véleményetek?

Francois Pignon 2008.09.08. 15:14:29

Úgyis olyan régen nem hallottunk már Kaya Ibrahinról. Azt nem tudom mit fog leleplezni, mert azt eddig is tudtuk, hogy csak felhasználták a nevét. Dehát egy kis kajaibrahimozás mindig jól jöhet.

CrL 2008.09.08. 15:16:22

elég kampányszagú ez már ja, majd Frei megy és kideríti, hogy Juszt csak lefizetett egy török vendégmunkást egy kis euróért. 1-1

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 15:21:03

szétesik? sztem soha. (persze egy pezsgőt én is előkapnék)
hiszen ők az abroncs a húsoskondér körül... (és pl. leírni sem szabad... mindig bejutott, valszeg most is be fog, sokszor temettük már őket. .)
és nézzük meg Fodort a párthiénák, a Petők közt: magassága ellenére kisfiú ő ott.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 15:22:01

nincs többé a kayaibrahim mantra... a 168óra megüresedő sarkába milyen szöveget tennétek be?!

szpal 2008.09.08. 15:25:14

elkezdődött, de mi? Gyurcsánytól megszabadulni nagy megkönnyebbülés lesz, de aztán oda tesznek valami "szakértő"-nek nevezett arcot, de ez is csak olyan látszat dolog lenne. Ha már Karsai kimondta, lássuk be, hogy tényleg új választás lenne az ideális.
"A szocialista politikus szerint nem ő az egyetlen a frakcióban, aki az előre hozott választást támogatná."

ja, és szeptember 17-e: az utcára vonuló radikálisok eléggé megnehezíthetnek mindenféle megegyezést, úgyhogy szerintem hamarosan esetleg ismét "terrorveszély várható."
vagyis nagyon jól időzítette Gyurcsány ezt a 27-ei MSZP kongresszust.

egyvalaki36 2008.09.08. 15:26:58

"Minden idők legnagyobb politikai botránya"-ként, mint egy show műsort úgy harangozták be a műsort az m1-en. Juszt aki kideríti és lerántja a leplet a fideszről.. stb, stb. Ez azért szerintem elég durva lesz, és tuti sokan "benyalják", mint a orbánbányákat, tokaj, stb botrányokat minden választás előtt. És mindíg sikerült az mszp-nek!!

states 2008.09.08. 15:29:14

Nekem is gyanús, hogy Fodort, ha minden kötél szakad, megpróbálják félreállítani, kérdés, hogy milyen sikerrel, az biztos, hogy Eörsi nem improvizált, van Fodor-ellenes szárny. Csak az erőviszonyokat nem ismeri senki, valszeg még ők maguk sem, az ügyvivők többsége kivár, nem fedik fel a lapjukat...

Francois Pignon 2008.09.08. 15:32:17

No igen, Karsai azon kevés szocialista politikusok egyike, aki esélyesként indul a választókörzetében, bármikor is legyen választás.

Arra azért kíváncsi leszek, a nép kayálja-e még a sztorit.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.08. 15:43:16

"Arra azért kíváncsi leszek, a nép kayálja-e még a sztorit." -
ti hol éltek? Buda belsejében? vagy Kanadában? (bár... még Buda belsejében is zabálják, ismerek olyat is.)
Két pofára zabálják... beszéljetek, khm, egyszserű emberekkel... közeli rokonom épp azért utálja Fodort, amiért betett Fletónak, persze este ott fog ő is csápolni Jusztnak. Mási rokon meg még csak nem is aggódik Fletóért... és várja, hogy megint szétverjék a fideszeseket, akár vokssal, akár bottal.
Ezt szorozzátok fel miliiókkal.
Pesszimista-e vagyok? és még csak nem is Ózdról jöttem.

Ferdinand Navarra 2008.09.08. 16:15:29

A jobbik megerősödésével a fidesznek már tök mindegy, akár a szadesszel is összeáll. Szavazatokat jobbról már csak keveset veszít, többet kaphat baltól.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.09.08. 17:18:35

Jajjjjj, hát no! Nem kell olyan komolyan venni ám ezt a szagkérő orrmányt, mer' ám ez nem olyan sokmindenről szól, csak egy kis időhúzásról.

Szegény Gábor, ült otthon, és lamentált:
Ha bólintunk a "Megegyezés"-re, és vissza megyünk a közösbe ezzel a ferkó gyerekkel, akkor azt mondják, segget csináltunk a szánkból, ha meg úgy buktatjuk meg, h előre hozott majomkodás lenne, és netán nem kerülnénk be a számla nélküliség birodalmába, akkor meg a sajátjaim harapnák el a torkom.

Kéne már egy közvéleménykutatás, amiből kiolvashatjuk, mi kell a népnek a kenyéren és a cirkuszon kívül. De az még legalább két-három hét, addig is kell mondanunk vmit.

Óóóóóóóó, hát megvan baszki!
Szakértői kormány! Jééééééééé, erről elvitatkozunk pár hetet, addig meg majd megméri vki, mi az a politika, ami garantálja azt, h a következő országgyűlésben is legyen egy törpefrakciónk.

Csokkolom-csokkolom!
Ez most akkor a programunk pár hétre:
Aki biztosan nem kell, az a nagyorrú gyurcsány,
gumicsontnak meg jó lesz a szagértői orrmány!

CrL 2008.09.08. 17:22:36

eleve nem is szakértői kormányt akar Fodor, Ferimentes új szövetséget (maximum koalát)

Thulsa Doom (törölt) 2008.09.08. 19:43:12

Szakértői kormány? Nem kell túl nagy ész ahhoz, hogy ha úgy döntene minden parlamenti párt, hogy ám legyen, rögtön felmerülne a kérdés: akkor kinek a szakértői is legyenek abban a bizonyos kormányban? A kormányt ugyanis továbbra is a mai pártoknak kellene összeállítani. A vége nyilvánvalóan az lenne, hogy a "szakértői kormány" jellegtelen szürke pártcsicskákból állna, akiket továbbra is ezek a pártok irányítanak.

Másrészről meg jogos a kérdés: Ha nem tudják ellátni a feladatukat, akkor minek vannak a parlamentben? Miért nem húztak már el krumplit kapálni a Nyírségbe? És egyáltalán mit képzelnek? Majd jön egy szakértő, aki megoldaja az általuk húsz év alatt elkúrt problémákat, majd veszi a kalapját és azt mondja: Na fiúk én rendbehoztam mindent, most újra ti jöttök, húsz év alatt megint mindent szétbaszhattok, aztán majd szóljatok és jövök!.... Komolyan gondolja közülük bármelyik degenerált, hogy ez így működik?????

CrL 2008.09.08. 20:38:50

ilyen kérdésekkel nem kell foglalkozniuk mert 1. megválasztották őket 2. megunták és hazamentek. 3 más hatalma nincs egy szavazónak

Gabe2 2008.09.08. 20:47:07

Ugyan, Feri újra feléled, mert tudja, a Showbizniszben mindig van újrázásei lehetőség:
index.hu/kultur/showbiz/mma0908/

Pelso 2008.09.08. 21:08:37

A szakértői kormány müködését, strukturáját, jogkörét, a parlamenti és civil(!!) kontroll mechanizmusát talán politikusaink ismertessék az istenadta néppel.

Kölünben is , az egész egy müködésképtelen bohózat lenne csak.
Tagjai a pártok marionett-figurái lennének, mert ugyan kik mások.

Az egész polelit ismét full hülyének néz bennünket.

CrL 2008.09.08. 21:11:49

Pelso, nem akarnak szakértői kormányt szadeszék, Ferit akarják leváltani.

Pelso 2008.09.08. 21:34:42

Crl,
hát váltsák, de igy?? Csak a lovat adják alá egyes aranyköpéseikkel.
Ja, s ha megy GyF, mondjuk kedden, akkor mi a ló@sz lesz utána? Szerda?
Valaki aki arra hivatott (nemcsak azt hiszi), miért nem mondja meg, hogy csütörtöktöl, vagyis rögtön, ezt s ezt csinálom, beveszitek-e..? -még utóljára....

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.09.08. 23:24:27


Közösüljétek meg, egy kicsit gondolkodtam, néztem a hírműsorokat, és kezd kialakulni bennem az a kép, h ez a ferkótetű megint megússza.

Megvásárol néhány szavazatot, áttolja a költségvetést, a szadesznak meg saját fejére hull vissza a megbuktatására szőtt terv. A fidesz továbbra is impotens, mert ha ordibál, azt hülyén csinálja, az a baj, ha kussol, akkor meg nincs üzenet, ami hatna, és az a baj. Gyönyörű.

Komolyan mondom, ez az ember olyan, mint a gyík: levágod a farkát, újat növeszt.
3,14csába, sose szabadulunk meg mán ettől a gyíktól?

Thulsa Doom (törölt) 2008.09.09. 00:36:49

Orbánnak is sikerült megvenni annakidején a Kisgazdák felét a négy év kihúzásához, Gyurcsánynak sem lesz olyan hatalmas bravúr talpon maradni. Ezeket az "embereket" kilóra mérik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.09. 14:22:47

Amint elérkezik az igazság pillanata,a találgatásoknak is vége. Addig viszont csak teóriákat gyárthatunk. Az én teóriám az, hogy nem lesz szagértő kormány, és nem lesz előre hozott választás sem. A szadesz csak időt húz, mivel nincs konkrét koncepciója. A háttérben a gyurcsányista szadesz-elit mindent elkövet, hogy a változást akaró Fodor és holdudvara ellehetetlenüljön. Végül vagy Feri mellett szavaznak, és ezzel Fodor karrierje gyorsan végetér, vagy nem szavaznak, és ezzel az előre hozott választások, ergo a halál szele felerősödik, ami megint csak Fodor bukásához vezet. Szóval, ha Fodor győz, veszít. Ha veszít, akkor is veszít.

states 2008.09.09. 21:21:14

Szerencsére Dávid Ibolya azért visz egy kis humort is Fletó legújabb survivor sójába, vérig sértődött, hogy nem az általa meghirdetett találkozóra mennek a pártelnökök, hanem a Fodoréra, már megint nem sikerült legalább egy napra magára és pártjára irányítani a közvélemény figyelmét, pedig milyen jól kitervelte. Hogy is mondta egérke az elefántnak? Dübörögjünk együtt...
süti beállítások módosítása