A klónok támadása
2008. szeptember 20. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A klónok támadása

 Igazi karneváli hangulat várható ma délután zimankós és csak birodalmi lépegetővel járható fővárosunkban: miután szerdán egy könnyed bemelegítéssel megkezdődött az őszi tüntetési szezon, ma csúcsra is járatódnak az idegek és a gumibotok. A programból: 13:00-kor romák tüntetnek az olimpiai parkban, 15:00-kor csikósruhás bolondok a Hősök terén, s ugyanebben az időpontban munkásőrök és szociológusok a Clark Ádám téren. Aztán a bolondok átvonulnak a Szabadság térre, a romák és a munkásőr-szociológusok pedig a Kossuth térre. Hogy aztán mi lesz, az attól függ, hogy milyen utasítást kapnak a rendőrök: engedniük kell valami nagyobb balhé kibontakozását, vagy az első, híradóban jól mutató jelenet után közbeléphetnek, és hazazavarhatnak mindenkit.

 Mi konkrétan ma egy konyhaszekrényt szerettünk volna átszállítani a belvároson, de amikor ezen akciónkat megpróbáltuk bejelenteni a rendőrségen, ott közölték: két ember és egy bútor felvonulása még nem számít csoportos véleménynyilvánításnak, így nem tudnak rendőri biztosítást nyújtani. Így aztán a költöztetés vasárnapra maradt, de ezt az áldozatot még szívesen meghoznánk a szólás és gyülekezés szabadságának oltárán.

 Itt azonban komolyabb problémák vannak.

 S nem a szokásos mantrára gondolunk, miszerint a chartás, kolompáros és árpádsávos bohóckodás egyszerre átverés, pótcselekvés, figyelemelterelés és provokáció, bár ez is mind benne van. Hanem arra, hogy egyre szarabb itt élni.

 Alig néhány éve – nagyjából 2004-ig  – még el lehetett lenni, az ember utálta a komcsikat-liberálisokat, ők válaszul lefasisztázták, de az egésznek volt egy meglehetősen békés kerete, amely nemigen feszítette szét a Népszabadság vélemény rovatát. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampánya aztán sokak számára kibaszta a biztosítékot, s azóta a viszonylag normálisnak tűnő keretek egyre gyorsuló ütemben esnek szét. Egészen odáig, hogy a mai napon – az elmúlt évek előzményei után – már bármi előfordulhat: a bolondok rárohannak a cigányokra, a munkásőr-szociológusok – ritka agresszív fajta ez, aki már próbált antifasiszta tüntetésen beszólni, az pontosan tudhatja – nekitámadnak a bolondoknak, a rendőrök tonfát dugnak a békés járókelők seggébe, a romák meg ellopják a rendőrségi kordont, és eladják a pénzügyminiszternek. A végén meg az NBH főigazgatója bejelenti, hogy az egész csak egy vicc volt, Kádár koponyáját pedig beépítették a négyes metró Gellért téri állomásának falába.

 Az ilyesmik aztán rányomják bélyegüket a mindennapjainkra is, az ország meg szétrohad.

 Mindezzel pedig tele van a tökünk. És nagyon szeretnénk, ha a felelősök végre elhúznának a francba. Ezért aztán szívünk szerint mi is kimennénk a térre, és beleüvöltenénk a világba: „Gyurcsány, takarodj!” De a bolondok, a média és a lángoló kukák felett rendszeresen önelégülten vigyorgó miniszterelnök már ettől is elvette a kedvünket.

 Mindenesetre azért az asszonyt még tegnap este leküldtük egy doboz tojásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr31672163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 11:18:23

teve:
Én elfogadom, hogy beszari vagy, mert az is egy álláspont. Aztán lehet ezt mérsékeltnek, kulturáltnak nevezni, tök mindegy.
Szerintem sokan valljuk, hogy az MDF nem jobboldali párt. A leginkább a fidesznyikek mondják. Nem egy jó viszony. Az MDF menekül balra. Miért? - Mert ajobboldalról üldözi az őt bekebelezni igyekvő nagy párt. Széljobbra csak nem mehet, hát keres máshol szövetségest.
Így kezdett el menekülni balra a fidesz is a jobbik elől. Inkább fodorral traccspartizik, mint Vonának magyarázná el, hogy picit lazítani kéne. A Fidesz egy jobboldali győzelmet nem azért fog elbukni, mert nem nyer választást, hanem azért, mert akkor már nehezen lesz jobboldalinak mondható, amikor a szadesszal lép koalícióra. A Jobbik a fidesztől vesz majd el szavazatokat, ebben biztos vagyok. Ez pedig a fidesz halogató,sunyi politikájának köszönhető. egyre kevesebben olyan türelmesek, mint te.
Gondolkozz reálisan! Lehet előrehozott választás az SZDSZ nélkül? Nem hiszem. Ha meg a szadesz leszavazza gyurcsányt a költségvetésben, azért valamit kérni fog a fidesztől. mindennek ára van. Kérdés, hogy megfizethető-e ez az ár úgy, hogy megtartsuk a méltóságunkat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 11:24:56

műanyag barátom!
A tér el volt kordonozva már napokkal a demonstráció előtt. Tudod járok arra naponta. Állambácsi készült rájuk rendesen. Már csak a 2 éves évforduló kapcsán is. Szóval, a ki hazudik játékot elveszítetted csúnyán.

plastik02 2008.09.21. 11:31:59

én meg ott voltam, amikor a haverjaid elkezdték bedobálni a cipőket, macskaköveket és a molotovkoktéljaikat az emlékműre és az azt védő rendőrökre, majd 10 perccel és két utcával később felgyújtottak egy rendőrautót is. nyilván provokáció meg a rendőrök rakták le a gyúlékony anyaggal teli zsákokat a kocsi mellé meg kutyafasza. de minek vitázom én voltaképpen veled? :D

Google 2008.09.21. 11:33:23

Nekem az a furcsa, ahogy a szélsőjobb az MSZP-t fetisizálja. Megkérdezik, hogy talán ez-meg az jobb az MSZP-ből? Állandóan azokhoz hasonlítják magukat, hozzájuk képest fogalmazzék meg magukat.
Node, Budaházyk, Kamerás Tomok, Tóth-Toroczkayk, más nincs?
Vagy netalán most a Fidesszel háborúztok? Mert azt akarnátok bebizonyítani, hogy nem az önkormányzati választások, nem a népszavazás, hanem ti döntitek meg az MSZP-t. Ezt Gyurcsány is szeretné, szívesen lejáratná az országot, neki már semmi nem drága, a szélsőjobbal összekacsintó jobboldal üldözi őt, hát persze.
Oda vigyétek a szavazataitokat ahova eddig, szélsőjobboldaliak! A nagyobb szájúak ezzel szoktak dicsekedni: mi a baloldalra szavaztunk. Hát tegyétek ezután is azt! Ki segítene nekik, ha nem Ti?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 11:34:29

States:
Értem, amit mondasz. Tudom, hogy ez a hivatalos álláspontja a fidesznek és a Heti Hetesnek, na meg Bolgár úúúrnak. Véleményem szerint azonban ez nem igaz. Az, hogy gyurcsány csak az Alkotmány és egyéb törvények megsértése mellett képes kormányozni, de a rendet így sem képes fenntartani, a Fidesznek jól jöhet. Persze, mint minden sok összetevős szituációban, úgy itt is nyilvánvalóü a te igazad is.
Budaházy és csipet csapata bázist épít. Minél erőszakosabban kapálódzik ferkó, annál nagyobb lesz a szélsőjobb bázisa.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 11:40:07

plastik02:
Ki mondta, hogy nem dobáltak? Dobáltak, mert a bejelentett demonstrációt feloszlatták. Miért nem próbálták ki, hogy engedik elhelyezni a cipőket, aztán megvárják, amíg hazamennek?

medve2 2008.09.21. 11:44:15

A radikális jobboldal erősödik, mondja Falafel:-)Főleg tegnap! Ezek után nem csodálkozom, hogy antikommunizmusból komcsi szavazó!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 11:46:08

Mr Falafel 2008.09.21. 11:34:29

>Minél erőszakosabban kapálódzik ferkó, annál nagyobb lesz a szélsőjobb bázisa.

Khm, igen, mondjuk a randalírozók száma a sokadik akciónál már felszökhet 100-ról 300-ra, a Jobbik pedig akár 0,5%-ot is kaphat a következő választáson! Bázisépítés!!

Ez az állandó beszéd a Jobbikról, meg hogy hozzá képest ki hol van, a szélsőjobboldal komoly tényezőként való emlegetése arányérzék-hiányra utal. Ne feledjük, hogy az "erősödő szélsőjobboldal" kb. 6 éve egyre jelentéktelenebb. A Jobbik szervezettségben és tömegbázisban, szakértelemben az egykori MIÉP-hez képest mérve is jelentéktelen. Az, hogy néhány tucat professzionálissá váló rendbontó meg tud jelenni a médiában, ez nem a szélsőjobb erősödésére utal, hanem részben a bulvármédia természetéből következik, részben pedig arra utal, hogy ez a médialátványosság jól jön Gyurcsiéknak.

tevevanegypupu 2008.09.21. 11:48:24

Mr Falafel

nem vagyok egy Jeanne d'Arc es Zrinyi Ilona az biztos. Amig a gyerekem es a hozzatartozoim eletet nem fenyegeti kozvetlen veszely addig nagy valoszinuseggel maradok a klaviatura mellett. Szoval es irassal is lehet nyolc napon tul gyogyulo sebeket ejteni, bar nekem nem ez a celom.(:

Hogy a Fidesz nem az Mdf-el lep koaliciora az azt hiszem egyelore vilagos, az Mdf regen nem jobboldali part, eszembe nem jutna a jobboldalra helyezni. David Ibolya rendkivul ketszinu es ellenszenves szemelyiseg kulonben is.

Az SZdsz ellen is felmerulhet nagyon sok kifogas egy jobboldali szavazo szemeben. A legnagyobb az, hogy egyuttmukodott az Mszp-vel es egyutt csusztattak az orszagot a lejtore ahonnet nagyon nehez lesz visszalokdosni. Nem tudom leszavazza-e Gyurcsanyt kulonben, azt hiszem Fodor es az ot tamogatok nagyon szivesen megtennek. Ez attol is fugg, mennyire tudnak a Fidesz-szel megegyezni es foleg hogy mit kernek cserebe.
Ez az adok-kapok ugy latszik nalunk normalis a politikai partok kozott.

De ezzel egyutt es ennek ellenere is Fodor es az o liberalizmusa meg mindig elfogadhatobb nekem mint David Ibolya. Ha mar szovetseg akkor inkabb az Szdsz mint az Mdf..De itt meg nem tartunk. Ha tisztesseges kompromisszumot lehet kotni, akkor lehet vallalni. Ha nem tudjuk tobbe-kevesbe megorizni a meltosagunkat, akkor akarmennyire is rosszul esik, maradnek ellenzekben..

tevevanegypupu 2008.09.21. 11:49:22

Mr Falafel

nem vagyok egy Jeanne d'Arc es Zrinyi Ilona az biztos. Amig a gyerekem es a hozzatartozoim eletet nem fenyegeti kozvetlen veszely addig nagy valoszinuseggel maradok a klaviatura mellett. Szoval es irassal is lehet nyolc napon tul gyogyulo sebeket ejteni, bar nekem nem ez a celom.(:

Hogy a Fidesz nem az Mdf-el lep koaliciora az azt hiszem egyelore vilagos, az Mdf regen nem jobboldali part, eszembe nem jutna a jobboldalra helyezni. David Ibolya rendkivul ketszinu es ellenszenves szemelyiseg kulonben is.

Az SZdsz ellen is felmerulhet nagyon sok kifogas egy jobboldali szavazo szemeben. A legnagyobb az, hogy egyuttmukodott az Mszp-vel es egyutt csusztattak az orszagot a lejtore ahonnet nagyon nehez lesz visszalokdosni. Nem tudom leszavazza-e Gyurcsanyt kulonben, azt hiszem Fodor es az ot tamogatok nagyon szivesen megtennek. Ez attol is fugg, mennyire tudnak a Fidesz-szel megegyezni es foleg hogy mit kernek cserebe.
Ez az adok-kapok ugy latszik nalunk normalis a politikai partok kozott.

De ezzel egyutt es ennek ellenere is Fodor es az o liberalizmusa meg mindig elfogadhatobb nekem mint David Ibolya. Ha mar szovetseg akkor inkabb az Szdsz mint az Mdf..De itt meg nem tartunk. Ha tisztesseges kompromisszumot lehet kotni, akkor lehet vallalni. Ha nem tudjuk tobbe-kevesbe megorizni a meltosagunkat, akkor akarmennyire is rosszul esik, maradnek ellenzekben..

medve2 2008.09.21. 11:49:58

kedves tevevanegypupu! Ebben a helyzuetben az egyedüli, amit hatáásosan lehet tenni az, amit Pesty László felvállalt: elküldeni ezt a csűrhét a pébe nyilvánosan. Különben rád verik.

tevevanegypupu 2008.09.21. 11:50:53

Bocsanat, hat ugy latszik a gepem ketszer kuldte el. Akkor valoszinuleg jogos amit irtam.((:

plastik02 2008.09.21. 11:56:18

én igazából azt nem értem, hogy a Fidesz (illetve Balogh Zoltán) a tegnapi nap után ma miért provokátorozott?

annyi lett volna a dolguk, hogy elítélik a tegnap történteket, a gyűlésen elhangzottakat és kiemelik, hogy jaj nekik milyen kurva fontos minden magyar állampolgár biztonsága.

ehelyett, provokátorozás, meg hogy milyen béna volt a rendőrség, hogy nem tudta megakadályozni a rendbontást, ami egyáltalán nem igaz. Szabadság teret tíz perc alatt kitakarították, az egész erőszakos tüntetés nem tartott két óránál tovább. a rendőrség felkészülten, profin kezelte a helyzetet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 11:58:27

teve:
Ez egy világos álláspont. Az én számomra furcsa, és elfogadhatatlan az SZDSZ-ről kifejtett véleményed, ugyanakkor magam is ezt látom reálisnak. Ettől, persze, nem vagyok boldog.
Látod, ezért érdemes vitatkozni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 12:01:12

Dzsucse és medve:
Ti olyan egyformán setétek vagytok, hogy az valami fenomenális. Aztán nehogy gondolkodásra adjátok az a nagy tök fejeteket, mert még rátok olvassák a művházban.

tevevanegypupu 2008.09.21. 12:08:57

Mr Falafel
"Làtod, ezért érdemes vitatkozni."

Hat persze. Sertegetni viszont nem kellene senkit, attol hogy egymast zanzaagyazzuk a helyzet meg nem valtozik. Es ugy nagyjabol aki ide ir egyet szeretne kulonben is: legyen mindel elobb kormanyvaltas.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 12:11:30

Mr Falafel 2008.09.21. 12:01:12

Bárcsak egyszer egy nyomorult kis érvet, egy árva tényállítást hallanék magától, nemcsak a fantáziáit arról, hogy ki a setét, meg ki a géplakatos. Pl. egy adatot, ami alátámasztja a szélsőjobboldal erősödését. (Lehet persze, hogy Gréczy és Vásárhelyi munkásságából meríti értesüléseit, régi szoci szavazóként ez teljesen természetes. Akkor legalább ezeket a forrásokat jelölje meg.) Vagy egy tényt, ami arra utal, hogy a Jobbik komoly tényező. Az, ha a Blikkben azt olvassa, hogy "megin' randalíroztak", nem egy ilyen tény.

plastik02 2008.09.21. 12:13:52

egyszerűen nem tudok lejönni az index videóról. annyira elragadó, ahogy tomcat mélységesen felháborodik mikor lefasisztázzák. :D:D:D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.21. 12:16:55

Falafel,
az a baj, hogy - azonkívül, hogy rühelled Ferkót - nem igen tisztázod a saját álláspontodat.
Mert a jobber tüntetők részben lehetnek ügynökök, ügynökök által felpiszkált elégedetlenek...
És miközben elfogadjuk az elégedetlenséget Ferkóval szemben, még mindig felmerül az ilyen balhék politikai hasznossága.
A teljes elutasítás s a teljes elfogadás közt ölég sok átmenet van és sok szempont. (Ez amolyan jezsuita dolog :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 12:16:56

teve:
Én nem szeretek egyetérteni már az előtt, hogy vitatkoztunk volna. sokatokat csak felpiszkálva lehet rábírni a gondolkodásra. Van, akit így sem. Nekem az kevés, hogy valaki azt fújja, amit a valamilyen oldalhoz közeli politológusok szajkóznak. Az sem érdekel, mit vartyog a TV2 vagy Bolgár úúúr. Az embernek legyenek önálló gondolatai. Jelen esetben mielőtt elutasít, vagy elfogad valamit, vizsgálja meg minden oldalról. Én nem járok tüntetni. 2006-ban egy hétig bírtam. Soha nem volt sem nemzeti színű, sem árpádsávos zászlóm, kokárdám, karszalagom. Nem bírom a vandalizmust sem. A legjobban azt utálom, hogy nincs jogbiztonság, jogállamiság. Igyekszem mindent körbejárni. A Jobbikra szavazom nemsokára, mert Morvai Krisztina kell az EU-parlamentbe. Most igyekszem megismerni mások véleményét, és azt is, hogy miért az a véleménye, ami. Nekem ez érdekes mind szakmailag, mind a magánember szintjén. A sértegetést nem szabad komolyan venni, mert te nem puputeve vagy, én meg nem egy étel. Nem céltalanul provokálok, de ezt nem fogom minduntalan leírni, csak azoknak, akik elég nyitottak, hogy meg akarják érteni.

plastik02 2008.09.21. 12:19:46

igazad van tölgy. 3000 ügynök vonult tegnap az Andrássy úton...

states 2008.09.21. 12:19:56

Azért egy kívülálló szerintem a hasát fogta tegnap a röhögéstől, amikor látta, hogy az egyik oldalon Farkasházy, mint egy bajuszos Mary Poppins esernyőt nyitogat, Kolompár pedig nagymosást rendez Duna-vízben, miközben a másikon egy egész hortobágyi skanzen vág neki a Belvárosnak időnként távol-keleti harcművésznek álcázva magát, nyomukban egy század Darth Vederrel...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 12:20:44

Mr Falafel 2008.09.21. 12:16:56
>Az sem érdekel, mit vartyog a TV2 vagy Bolgár úúúr.

Á, dehogy, hogyan is érdekelné.

vö.

Mr Falafel 2008.05.31. 20:49:16
>Igazad van, tökorrú marhája, tényleg lopott a Fidesz. Én ellenük is szavaztam pont emiatt. Ezüsthajó, Happy End, stb. 20 millió itt, 80 millió ott

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 12:26:25

harcos:
Ha magadtól nem látod, akkor mondhatok bármit. Veled ellentétben én sokfelé megfordulok a mindennapokban, és igyekszem megismerni mások véleményét. Sokan vannak, akik nem mennek tüntetni, de radikális érzületűek. Hogy ez a választások idején mire lesz elég, azt nem prognosztizálnám előre. Minél erősebb a pártokrácia, annál sikertelenebb egy radikális erő. El tudom képzelni, hogy a radikálisok sikertelenek lesznek. Nincs ebben semmi. S ha már a pártokráciának köszönhetően a szocializmus idején való ál-választások szintjére sűllyedt vissza a parlamenti választás, legalább megpróbálok önálló véleményt megfogalmazni. hogy ez a pártokratáknak nem tetszik, az csak megerősít engem, hogy helyesen cselekszem.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.21. 12:32:54

Falafel a kiábrándult szoci savazó prototípusa. Kiváló emberismerő-és politikai elemző, olyannyira, hogy 2002-ben Megyóra bírt voksolni.
Most pedig megmondja mindenkiről, milyen hülye:)))

De mégiscsak a guminő lesz itt a ludas:)))))))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 12:33:11

Szia Nagy tölgy!
Értem, amit mondasz. Anno a HírTv-ben mutogatták az "elkúrtad" pólót rendőri mellvértre cserélő kopasz manusokat, meg azt a Kökényesi nevűt, aki hol újságíró volt, hol meg rohamrendőr. A provokáció hasznos fegyver. Hülye, aki nem él vele. Az alvó güynökök, alvó sejtek sem kizárólag CIA vagy terrorista metodika. Lásd egri fidesznyik esete. Sok ilyen lehet, sok ilyen van nagy valószínűséggel.

Az álláspontom tisztázása nálam nem olyan egyszerű feladat. Folyamatosan kételkedem. Ahogy öregszem, egyre kevésbé szeretném, ha hibáznék. No, nem itt, Falafelként, hanem való életben valós személyként.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 12:33:13

Mr Falafel 2008.09.21. 12:26:25

>Sokan vannak, akik nem mennek tüntetni, de radikális érzületűek.

Jó, "sokan vannak", mert aki "nyitott szemmel jár a világban", az "látja". A közvéleménykutatások és a választások pedig mérik, hogy ez a Jobbik támogatottsága 0,5-1%. Ez tényleg sok ember, mert 50 ezer vagy 100 ezer ember sok ember, csak egy választáson semmi.

>Minél erősebb a pártokrácia, annál sikertelenebb egy radikális erő.

Az a bizonyos radikális erő egy párt, noha dilettáns, szektaszerű párt köré épül. Amíg a szélsőjobbnak a többi pártra emlékeztető pártja volt (MIÉP), addig volt számottevően erős. Igaz, akkor az utcán nem zavarogtak százan, csak gyűléseztek a Hősök terén húszezren, ami az Önhöz hasonló, a világban nyitott szemmel járó objektív szabad gonddolkodóknak ezek szerint fel sem tűnik.

Maga szerint a szélsőjobb erősödik, mert az 1998 körül szokásos több tízezer békés tüntető helyett száz futballhuligánt tud az utcára vinni 2008-ban. Mi ez, ha nem teljes behódolás a bulvársajtó tálalási módszereinek?

>El tudom képzelni, hogy a radikálisok sikertelenek lesznek.

Minden jel arra utal, hogy sikertelenek lesznek. 1% ugyanis nem választási siker.

tevevanegypupu 2008.09.21. 12:33:35

Tomcat nem tudja vagy nem akarja elfogadni, hogy egy adott helyzetert mindig az egesz felel. Nem lehet es nem szabad kiragadni etnikai hovatartozas alapjan senkit, ez felhaborito es erkolcstelen. Part es preferencia alapon az mar mas. Ha valaki becstelenseggel hatalomra jutott kormanyt tamogat, akkor jogosan tuntetnek ellenuk. De csakis ezert, nem pedig a vallasi hovatartozasuk miatt.

Nagy problemak vannak, de hogy ezt nem sikerul megoldani, a felelosseg mindig eloszlik. Kisebb-nagyobb mertekben de mindig kozos. Az egyik oldal visszael a felelemmel ami nem mindig jogos de ertheto. A masik pedig szandekosan felelmet akar kelteni mert ugy kepzeli - szemet modon - ha ijesztget akkor hatalmon maradhat. Nehez a ketto kozott megmaradni es arra hivatkozni, hogy a helyzet politikai jatszmak miatt alakult igy, nem a valosagot tukrozi.

Ezt hasznaljak ki azok akik semmit nem akarnak csak anarchiat es balhet. Nincsenek sokan, alig nehany szazalek, viszont annyira hangosak alkalmankent, hogy nem lehet toluk mast meghallani.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 12:39:46

harcos:
A 90-es években is volt egy helyzet, és most is van egy másik. akkoriban csak szoktattak minket, hogy elviseljük a stiklijeiket. Nekem nem tetszett sem Kaja Ibrahim, sem az Ezüst Hajó. Csakhogy ott mérföldekkel kisebb pénzről volt szó.
Az a gond, hogy tájékozatlan vagy, nincs kapcsolatod a minennapokkal. Kóka cége megvette az Andrássy úti MÁV székházat 900 millióért, majd a MÁV visszabérelte tőle 300 millió plusz áfáért. A MÁV 5 évet előre kifizett. Egyszerű matematika: akkor most ki fizett kinek? Ferkó cégei Lichtensteinben panamáznak, vagy állami kedvezmények milliárdjait élvezik. Gyurcsány fiktív céggel tulajdont szerez egy másik cégben, majd az így jogilag fiktívvé téve állami ingatlanokat vásárol. Az ügyészség szerint a bűncslekmény elévült, miközben a jogszabály szerint a fiktív szerződés fiktív, az elbirtoklás meg 15 éve, vagyis Ferkónak vissza kéne adnia jópár ingatlant, sok milliárd értékben, s mindazok bérleti díját is az államnak.
Vettél ebből valamit.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.21. 12:39:55


Jó, akkor most jön az én állításom. Mr Falafel-t Gréczyék fizetik. Ennyire kártékony, ocsmány, unintelligens fasz csak úgy spontán erjedéssel etilalkoholból nem keletkezik és pont.
Könnyen azonosítható figuráról van szó, az állítás ellenőrizhető.

Kanadában ha nem lehet többséget szerezni a szövetségi kormánynak, a kormány lemond. És erről a tényről a kanadai polgárok meglepően jelentős része nem is értesül, mert éppen Stanley Cup van. Abban a pillanatban ahogy teljesen világos, hogy Kanada van nálunk is, a mi kormányunk, esetünkben Gyurcsány kormánya szépen lemond, jön az Orbán kormánya, az egyetlen ami sajnos nem jön az a Stanley Cup.

Hogyan magyarázza el Gréczy a népnek, hogy nincs Kanada ? Rámutat Hegedűs Falafelre és kész. Mert ez kurvára nem Kanada, ott a kisebbségek kiirtására nem szoktak uszítani (kicsit több furcsán beszélő, félnomád kisebbség van náluk mint Európában, és igen, nagyon durva ügyek is voltak az elmúlt ötven évben). Nem szoktak Szilvásyt (Kövért, Demetert sem)kinevezni a titkosszolgálatokat felügyelő miniszternek sem, ja és van Stanley Cup.

Nyilván van egy oligarchikus vetülete a történetnek, az egyik csapat most bent van, a másik kint, az egyik szeretne amíg lehet bent maradni, a másik meg szeretne gyorsan bejönni. És ehhez kellenek eszközök. És az egyik eszköz a szélsőjobboldali kreténcsorda. A szocialista párt is jobban járna, ha itt normális világ lenne, mert ők maguk is szenvednek attól, hogy most semmit sem lehet csinálni. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha egy új kormány kapna egy laufot. És sajnos, baloldali kormány most nem kap. Ez ilyen egyszerű. Nekem nem szimpatikus Orbán, de legalább van. Kell egy olyan világ, ahol Gréczyk-Debreczenik-Bayerok-Falafelek nem zsarolhatnak senkit. Tavasszal lehetnének választások, ha most megindulna egy normalizálódási folyamat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 12:48:17

gabrilo:
benned azt bírom, hogy egy 22 éves cezaromán idióta vagy, aki az ún. konzervatórium blogon minden ellenvéleményt kíméletlenül kitöröl, a szerzőjét likvidálja. Nem véletlenül neveztelek elsőként jakobinusnak. Fikarcnyi önkritikád sincs, te szerencsétlen kis görcs. Amilyen stílust velem szemben megengedsz, azért nálatok mást te tiltasz ezerrel. Közben meg idejársz élvezkedni. Tudod, az "amit szabad jupiternek..." mondóka mentén szerveződő gondolkodásmód nem demokratikus. Olyat engedj meg magadnak, féleszű kis törpicsek, amit másnak is megengedsz veled szemben.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.09.21. 12:50:56

Falafel,

ez a kommented kiváló önjellemzés. A "pöcsözés" és az "idiótázás" megint csak nem érv. Érvet még nem hallottunk tőled, úgy általában sem.
Demokrata meg sosem voltam.
És ez a netes szájhősködés meg senkinek sem áll jól:((( Meg a fenyegetőzés sem:(((

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 12:52:16

Mr Falafel 2008.09.21. 12:39:46

>harcos:
A 90-es években is volt egy helyzet, és most is van egy másik. akkoriban csak szoktattak minket, hogy elviseljük a stiklijeiket. Nekem nem tetszett sem Kaja Ibrahim, sem az Ezüst Hajó. Csakhogy ott mérföldekkel kisebb pénzről volt szó.

Viszont nyilván nem volt kifogása a Tocsik-üggyel, a Szekeres-szállodával, a szovjet államadósság lebontásával kapcsolatos ügyekkel, a Zefirus-üggyel, a Xénia-üggyel, az Agrobank-üggyel, a Pillér-üggyel, a Co-Nexus üggyel kapcsolatban. Mert ha már ennyire az "ügyek" határozták meg a politikai döntéseit, akkor odafigyelhetett volna ezekre az 1994 és 1998 közti furcsaságokra is. De belátom, én vagyok a setét, akinek semmi kapcsolata a mindennapokkal. Ha maga mondja, akkor bizotsan!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.21. 12:55:09

plastik02 2008.09.21. 12:19:46

Maga tényleg eccerű nick.

JT,

tévedni teccik. Stanley nálunk is van. Sajnos más közünk nincs Kanadához.

www.stanley.hu/

medve2 2008.09.21. 12:59:10

Kedves Tevevanegypupu! És askkor szép lassan elérünk a mi felelősségünkhöz, a nem szélsőséges jobboldal felelősségéhez és a jobboldali média felelősségéhez. Mert amíg ezt nem rendezzük le, mindig nehéz lesz ostromolni Fletót. És ezért fontos, amit Pesty tett.

medve2 2008.09.21. 13:01:06

Kedves dzsudzseharcos! Ez egy túl bonyolult okfejtés egy olyannak, mint Falelfel. Ő magasabb rangú mint mi, ő filozófikus magasságokbban lebegve jutott el oda, hogy antikommunizmushoz 4 évente a komcsik kellenek, közte meg egy kis zsidózás sem árt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 13:02:34

jo tunder.
Hát ezen kibaszott nagyot röhögtem. Te vagy a bizonyíték rá, hogy jó munkát végzek. Minél butább egy féreg, annál gyorsabban mászik a fényre. Azt hiszed, ha a valós személyem bemocskolásával operálsz, célt érsz nálam? Még a címemet és a telefonszámomat is leírom, ha kell, te szerencsétlen. Nekem sem titkolni, sem szégyellni valóm nincs. Harminckét éve sportolok rendszeresen, elvégeztem három egyetemet, van két betű, amit a nevem elé rakhatnék, olykor tanítok is, ha nagyon ráérek, van vállalkozásom itthon és Amerikában, odaát két könyvem van kiadás alatt. Már mindent elértem, amit akartam. Most az olyan frusztrált kreténekre utazom, mint te. Van okom lenézni rád,ez elég nyilvánvaló. Viszont azt is megígérem, hogy híressé teszlek. Készülő új könyvem egyik szereplőjének személyiségét rólad és még néhány itteni nagyágyú személyiségéről mintázom.

medve2 2008.09.21. 13:02:44

Jo Tunder! Azért Falafel nem elszigetelt jelenség. Szerinted a tegnapi csőcselék között hány olyan sötét fasz lehetett, akik tutira szavaztak az MSZP-re, most meg zsidóznak? Félek, hogy nagyon meglepődnél.

medve2 2008.09.21. 13:05:09

States! A baj az, hogy az emberek egy rendbontó csürhét meg egy papoló Fletót láttak. Ne legyenek illúzióid: a tegnapi napból Fletó jól kijött.

Pelso.. 2008.09.21. 13:05:50

Mr Falafel,
részemről módfelett elégedett vagyok, hogy tegnap az emlitett helyen olyan "Alkotmányellenes" rendőri akció zajlott, aminek keretében a műmagyarkodó politikai alvilág kissé (nem eléggé) meg lett fenyitve.
Üdvözletem s jó munkát kivánok minden géplakatosnak (is), -nekem ugyan más a foglalkozásom.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 13:10:46

gabrilo:
fenyegetőzés? Te maga nem beszélni madzsar?

harcos:
Hogy egy szellemi éhenkórász vagy, már bizonyítottad eléggé. nincs szükség újabb performanszra hozzá. Az "ügyeket" te hoztad fel egy tőlem vett régi idézettel. Engem elsősorban a demokrácia-felfogása érdekel egy politiaki erőnek. Már korábban kifejtettem, hogy 94-ben azért nem szavaztam a Fideszre, mert összebútorozott az MDF-fel. A Horn-kormány demokrácia-felfogása nem volt rossz. 98-tól Orbán rendeletekben szabályozta azokat a kérdésket, amit nem tudott keresztülverni a parlamenten. Nekem ez nem tetszett. Ehhez képest minden más ügy másodlagos, sokadlagos. Megyóra szavaztam, de tévedtem. A puccs nem jogállamiságra vall. Az a két párt, amelyik puccsot hajt végre, számomra többé nem demokratikus párt. Viszont, ha ők bevezettek egy ilyen metodikát, nekem nem meglepetés, hogy a szélsőjobb radikális eszközökhöz nyúl.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.21. 13:12:17

Pelso,
ha valóban felszólítás nélkül elkezdtek egy bejelentett tüntetést oszlatni a rendőrök, miképpen Megyó idején nem engedélyeztek teljesen elfogadható helyszínű és indokú tüntetéseket, akkor a rendőri vezetők vagy szakmailag alkalmatlanok, vagy politikai provokátorok. De mindkét esetben várom a kukaborogatók mellett a parancskiadó rendőr(ök) felelősségre vonását.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 13:12:49

Pelso:
A te szemszögedből ez érthető. A gond az, hogy te ezt normálisnak is tartod.

Pelso.. 2008.09.21. 13:21:36

T. Tölgy,
egyetértünk. Viszont: " ha valóban". Amennyiben az ember nem közvetlen szemtanu, nehéz bármilyen irányu itéletet hozni, a hiradásokat meg szűrni kell, ugyebár.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 13:34:56

Még egy göngyszem:
index.hu/video/2008/09/21/charta/

A legjobb az a rész, amikor kérdezi ariporter a chartást, hogy a mi a mai nap legfontosabb üzenete. Még most is könnyezik a szemem.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 13:42:30

Mr Falafel 2008.09.21. 13:10:46

Beleszakadna, ha sértegetés helyett egyszer érvelni próbálna? A három diplomájával se csak dicsekedjen, hanem próbáljon valamit megcsillogtatni a tudásából.

>98-tól Orbán rendeletekben szabályozta azokat a kérdésket, amit nem tudott keresztülverni a parlamenten. Nekem ez nem tetszett. Ehhez képest minden más ügy másodlagos, sokadlagos.

Mr Falafel 2008.05.31. 20:49:16
>Igazad van, tökorrú marhája, tényleg lopott a Fidesz. Én ellenük is szavaztam pont emiatt. Ezüsthajó, Happy End, stb. 20 millió itt, 80 millió ott

"Pont emiatt", írta Ön május 31-én.

Melyik állítása igaz a kettő közül?

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.09.21. 13:46:04

Hosszú ideje nyomnak, taszigálnak kifele...
Ki a szélre... Én meg csak lépkedek lassan, hátrálok félszegen, s azt veszem észre, mindjárt Tomcat szőrös hasához ér a hátam...
Eddig még rácsaptam volna kezére, ha fenekemet megfogdossa, de ha ez így megy tovább....

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.21. 13:51:29

Tegnap jó sok szavazót "visszakapott" az mszp-szdsz, de a Fidesz is:)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 13:59:36

Őrnagy Őrnagy · nagyregeny.blogspot.com/ 2008.09.21. 13:51:29

A szocik aktivitása alacsonyabb, nekik nagyobbak a "tartalékaik". Ezért várhatóan a következő nónapban majd megugrik az MSZP szavazataránya... persze ez a csoda is csak két hétig tart. Utána új műsort kell kitalálni. De antifa tüntetés obligát ellentüntetéssel lesz még okt. 15-én is, utána pedig jön okt. 23. vélhetően újabb "nyilas zavargásokkal". Kész szerencse, hogy a választásokat nem novemberben szokták tartani.

Pelso.. 2008.09.21. 14:05:29

Harcos,

sebaj, ott van márc 15.....

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.09.21. 14:12:45

"sebaj, ott van márc 15....."

Baszki, mi lesz itt az EP választás előtt?
Huhúúúúúúúúúúú, nem terrorveszély lesz, hanem egyenesen Osama bin Laden fog konferenciázni a Gellért szállóban Orbán Viktorral karöltve:-)))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.21. 14:41:55

"Jó, akkor most jön az én állításom. Mr Falafel-t Gréczyék fizetik. Ennyire kártékony, ocsmány, unintelligens fasz csak úgy spontán erjedéssel etilalkoholból nem keletkezik és pont.
Könnyen azonosítható figuráról van szó, az állítás ellenőrizhető."

Én is erre jutottam. Hogy Gréczy vagy más fizeti, minhdegy.
Ez az ember tényleg a legtaszítóbb, lagaljasabb modorú
kretén akivel én jó pár év alatt "találkoztam" mint kommentelő.
Szabályosan elszomorít ez az aljasság.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.09.21. 14:46:59

Ritkaság, hogy Jo Tunder-nek akár egyetlen szavával is egyetértsek.

Ám vannak az életben ritka, ihletett pillanatok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 15:05:15

harcos:
Kontextustól függ. Mindkettő igaz, természetesen, de az értékpreferenciám szerint súlyosabb bűn a lopásnál a demokratikus intézményrendszer elleni cselekedet. Korábbról vett idézeted nyilvánvalóan olyan szövegkörnyezetből való, amikor a pártok gazdasági stiklijei, illetva azok hatása a választásra, körül zajlott a diskurzus. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen kontextusban megnevezem indokként azokat a kritika alá vonható gazdasági metodikákat, amiket az illető párt kormányon mívelt. Tovább nem szaporítanám a szót, mivel alig hiszem, hogy van értelmed felfogni.


gloire:
Tőled ez dícséret. Kicsit még álmélkodom is, hogy ki bírtál préselni magadból néhány viszonylag értelmes mondatot, még ha ez csak gyalázkodás is. Alacsonyabbrendű fajtádra, - amit én élvezettel rugdosok jópár éve, és nem kommentelőként, mert akkoriban fórumozásnak hívták - jellemző, hogy mindaz, ami nem úgy van, amint azt látni szeretnétek, csakis valamilyen ellenoldali ármány szüleménye lehet. Ha lenne kellő intelligenciád, - mint ahogy nincs - felfognád, hogy egy magasan kvalifikált, társadalmi pozícióját tekintve jelentős személyiség, amilyen én vagyok, a te fajtádat ahol teheti, üti-vágja. És minél jobban acsarkodsz, ostoba korcs, annál nagyobbat rugok beléd. Nekem ez csak ujjgyakorlat. És eszembe sem jutna feltételezni, hogy téged fizetnek azért, hogy szellemi éhenkórász légy, te zsigerből, és genetikai okokból vagy az, ami.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.21. 15:16:24

Falafel, menj már el kurvázni, vagy ereszd le valahogy a gőzt.
kezdesz túlpörögni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.21. 15:19:46

Mit csinálsz? Rúgsz belém meg ütsz vágsz? Te hallucinálsz?
"és genetikai okokból vagy az, ami"
dowNLoad?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.21. 15:23:35

Hú, ha jól látom, Mr Falafel igazi verbális kocsmai verekedést rendezett itt nekünk. Jó lenne abbahagyni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.21. 15:26:39

Apa, pár hónap, és azzal jössz majd, hogy a
sok genetikai hulladék magyar nem érti amit
pofázol, úgyhogy inkább a moszadot és
izraelt választod stb.
Te kis Shylock : )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 15:32:32

denever:
Fáj, hogy a nagy meleg egyetértésbe bekever valaki? Értsünk egyet? Bégessünk búsan együtt? Menj már!
Nem nekem kell itt a gőzt leeresztenem, hanem másoknak. Én jól szórakozom. Ahogy mondtam, ez nekem csak ujjgyakorlat. Vedd úgy, hogy megpróbállak megtanítani gondolkodni titeket. Minek az a sok pártpropaganda, egyenszöveg? Néha jól jön egy kis önálló gondolat. Ha ez abban merül ki, hogy engem szidtok, az is jobb, mint a hótt komoly értekezésetek a nagy büdös politikai helyzetről, amiről egyébként nagyjából gőzötök sincs. A politika csupa finom intrika. Egy olyan hegyi tahó, mint amilyen a jo tunder vagy gloire hogy a csába lenne képes eligazodni közöttük? No, nem is igyekeznek. Dzsucseharcos megelégszik annyival, hogy a kellemes női hangon affektáló pöstylacikát idézi.
Tőlem egyetértést, nagy összeborulást ne várj. Nem azért járok ide, hogy azt halljam vissza, amit gondolok. Már régen nincs szükségem visszaigazolásra, helyesen gondolkodom-e vagy sem, jó oldalon állok-e vagy sem. Nem látok semmi izgatót abban, amit műveltek: "jaj, te gloire, te olyan jókat írsz, tisztára asztat gondolod mint én. Jaj, tényleg, te is tundike, te is olyan okos vagy, mert asztat mondod, amit én." - Beszarás!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.21. 15:36:47

gloire:
Az ember döntése szabad legyen, és azt tiszteletben kell tartani. Miért lenne személyes tragédiám, ha 2010-től ismét a szocik jönnének?

Turul:
Dőlj hátra, és élvezd a műsort!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.21. 15:53:30

Falafel, nem összeborulást várok. azt a piroskalapos nyuggerek adják elő színleg az egyetlen-és-igaz ántifa dzsemborin.
megerősíteni meg meggyengíteni se akarlak. azt gondolsz, amit akarsz, közöm hozzá nulla.

ha már írsz, legalább mellőzd belőle a genetikailag idióta jellegű minősítéseket. nagyon szar felhangja van.
az egyetnemértés kimutatására vannak kevésbé offenzív módszerek is.

Tündér meg Gloire meg aztán végkép diszjunkt halmaz, szerintem.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.21. 15:57:41


" Ha lenne kellő intelligenciád, - mint ahogy nincs - felfognád, hogy egy magasan kvalifikált, társadalmi pozícióját tekintve jelentős személyiség, amilyen én vagyok .... "

wow :))))

Majakovszkij Nadragban levo felho vagyok cimu verseben irta :

Gondolataitokat,
melyek úgy ábrándoznak lágy agyatokon,
mint elhízott lakáj zsírfoltos heverőn,
szívem véres rongyával felkavarom,
csömörig gúnyolom marón és merőn.

................

csak a Majakovszkij tehetseges volt. :))

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 15:58:45

M. Falafel, ezt olvasta már? Egész érdekes.

en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_personality_disorder

Egyébként hol idéztem Pesty Lászlót? Fogalmam sincs, mit mond Pesty.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.21. 16:00:13

Haha. Új Lódi van születőben. :>

Wahari 2008.09.21. 16:01:50

Az ilyen Budaházyk miatt van rossz megítélése Magyarországnak világszerte. A Fidesz meg nem határolódik el legalább, ha már nem jelentek meg a charta tüntetésén. Pedig, ha elmentek volna, biztos jó pontot szereznek a szavazópolgárok körében, akik még bizonytalanok. Morvai Krisztina meg mit kényeskedik a színpadon? Azóta csinálja aműsorát, amióta az ENSZ-megbízatása megszűnt, mert egy fiatal zsidó lányt delegáltak helyette. morvai azóta antiszemita. Például azt mondta, hogy zsidó nem képviselheti az ENSZ-missziót, mert elfogult az arabokkal szemben. Az is probléma volt neki, hogy a hölgy az Eszertáska tagja, ami egy zsidó feminista szervezet. Morvai, mint a nők védelmezőője hirtelen aggályosnak tartja, ha egy feminista szervezet tagja váltja őt. Annyira elveszítette az önkontrollját, hogy felcsapott az újfasiszták szócsövének.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 16:07:21

Wahari 2008.09.21. 16:01:50

>Az ilyen Budaházyk miatt van rossz megítélése Magyarországnak világszerte.

Ebben biztos? Meg tudja mondani pl., kik a leghíresebb német skinheadek? A franciákról rossz véleménye van, mert ott autókat gyújtogattak 2005 végén? És a világnak? Ne higgyük, hogy a "világ" azzal van elfoglalva, amivel néhány itteni publicista. Gréczy vagy Bolgár nem a világ. Azzel együtt Budaházyék tényleg jelentenek kisebb kellemetlenséget.

Wahari 2008.09.21. 16:14:36

Franciaországban a rasszizmus ellen tüntető fiatalok randalíroztak, de csak végső elkeseredésükben. Budaházyék nincsenek olyan sanyarú helyzetben, mint az arabok a franciáknál. Itthon a szélsőjobboldali futbalhuligánoktól kell félni, vagyis Tomcatéktől.

tevevanegypupu 2008.09.21. 16:18:15

Mr Falafel hulyul sokszor, nem mindig kell komolyan venni amit ir.
Valoszinuleg jol szorakozik a reakciokat olvasva. A stilusa kulonben emlekeztet valakire.(:

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.09.21. 16:23:27

Wahari 2008.09.21. 16:14:36

A kérdés viszont az, hogy bárki az alapján alakítja-e ki a véleményét Franciaországról, Németországról vagy Magyarországról, hogy vannak-e ott szélsőségesek és zavarognak-e, vagy ez csak a külön e témá iránt érdeklődő maroknyi liberális értelmiségi számára fontos.

Ács Ferenc 2008.09.21. 16:31:50

A klónok támadása, avagy:

webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=381468

'0'54-nél hátulról rugdossa egy hülyegyerek az Index riporterét, akit egyébként bátran elkerget a tömeg.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.21. 16:33:13

Wahari:
"Franciaországban a rasszizmus ellen tüntető fiatalok randalíroztak, de csak végső elkeseredésükben."

:)))))
Ugye ez csak irónia?
Megnéznélek, ahogy randevút ad neked néhány tüntető fiatal egy rosszul megvilágított elővárosi mellékutcában. Lenne ott is végső elkeseredés, attól tartok.

Wahari 2008.09.21. 16:42:14

Dzsucseharcos:
Szerintem nagyon fontos, hogy egy demokráciában a szélsőségeket visszaszorítsák. Magyarországra is elég sok turista jár. Ha azt látják, hogy nálunk fékevesztett huligánok rohangásznak, és a rendőrség nem csinál szinte semmit, akkor nem jönnek ide többet, és rossz hírünket keltik.

Turul_2k2:
Nem irónia. Nem tudom, te hány arab fiatallal jártál úgy, ahogy nekem előadod, de nem hiszem, hogy eggyel is. Meglehetősen előítéletes vagy ahhoz képest, hogy nem is tudod az ottani helyzetet.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.21. 17:45:27

"rossz megítélése Magyarországnak világszerte."
Ez egy tudatos manipulatív hazugsága _volt_
a ballib médiának itthon. Ahogy itthon sem tudja
90% kb. még a szomszéd országok miniszterelnökeinek
a nevét sem, ők se sokat hallanak arról ami itt megy.

Jó példa erre ami az imént történt velem. Egy francia
turista párocskával beszélgettem, egy kávé erejéig.
Egyetemisták, fiatalok, beszélnek nyelveket, nem
a hírekből tájékozódtak, hiszen itt vannak helyben.
Kezükben papír magyarzászlócska.

Kérdezték mi a véleményem a sztrájkról, és meddig fog
tartani (!) Azután elmesélték, hogy tegnap voltak az
olimpiai parkban a kormányellenes tüntetésen (!)
utána látták az oszlatást a körúton. LOL
Semmi náci emlék . )

borsikm 2008.09.21. 17:47:10

Tegnap a jobboldal csúnyán leszerepelt. Kár lenne védelmembe venni a radikálisokat, de kár lenne eltagadani a mostanra kialakult helyzetben a fidesz felelősségét is.

Bővebben: abszurdisztan.freeblog.hu/archives/2008/09/21/Valami_mas_kell/

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.21. 17:59:19

Most akkor nem a nemzeti _szocialisták_ szerepeltek le, nem?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.21. 18:02:59

Komment a bombagyárról:
97. Levente 2008.09.21 01:02:51

Egy alak szétbontotta a kerítést elöttem, belépett és kiborított egy zacskónyi cipőt és hozzá élesen gesztikulált. Még megpróbáltuk visszahúzni a kordont, de már repült minden. Nemcsak cipők, hanem egyre több kő. Olyant is láttam, hogy kavicsot dobáltak, ez élesen csengett a kordonon. De abban a védőszerelésben 10 kilós betontömböt is könnyen át lehet vészelni. nemhogy kavicsokat. a könnygáz alig késett, és rettenetesen sok jött. Ilyen sürrű felhőt nem láttunk az elmúlt két éven, pedig fújt rendesena szél. El kellett mennünk a tűzvonalból és nem volt máshová mint be ebbe a ködbe. Itrózatos volt, percekig nem is tudtam levegőt venni.Amikor újra összeverődtünk az Okotgon elött, érdekes módon a korodnbontó, ködobáló hangadók eltüntek. Maradt pár álarcos, mind kölykök, gimnazisták. Némelyik kezében a rablott pajzs volt. Hova lettek a többiek?.....

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.21. 18:05:32

gloire:
Hasonló élményem volt tegnap. Az Oktogonon állva beszélgetett egy elég pánkos-alteros külföldi pár a rendőrsorfal elől visszahúzódó feketeruhásokkal angolul. Aztán utána még többször láttam a párt, ahogy láthatóan rokonszenvezve követte a hazafiak rugalmas elszakadását.

plastik02 2008.09.21. 19:33:18

külföldiek kurvára nem voltak képben. engem többen is kérdezgettek, mi folyik. mondtam, hogy szélsőjobboldali tüntetők tüntetnek a kormány ellen, de igazából régóta megy ez és ennél jóval bonyolultabb.

válasz: "but it's really extreme, isn't it?"

erre mit mondhattam volna? :D

2008.09.21. 19:59:00

Én szarabbul vagyok mint tegnap este. Olyan mintha szorítanák mellkasomat. Igazán nagy levegőt nem is tudok venni.
Bassza meg mindenki

medve2 2008.09.21. 20:21:40

Ahogy néztem ma a Híradásokban a tegnapi eseményeket,ezek tényleg állatok voltak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.21. 20:26:42

borsikm
a jobbosokat régen be kellett volna tiltani. Ott áll üresen Recsk.
És persze a fidesz meg nem is jobboldal, hanem szocializmust akar. Mindegy neki, csak visszaforgassa az idő kerekét.
Úgy-úgy!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.21. 20:29:30

Falafel polgárpukkaszt.
Ti mérgeskedtek, ő meg kacarász.

plastik02 2008.09.21. 20:46:15

" csi 2008.09.21. 19:59:00
Én szarabbul vagyok mint tegnap este. Olyan mintha szorítanák mellkasomat. Igazán nagy levegőt nem is tudok venni."

szó szerint ugyanezt érzem, alig kapok levegőt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.21. 20:58:08

csi-plastik
most ez vicc?

Nehogymá' túlspilázzátok a dolgot. Ez _csak_ politika ;)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.21. 21:12:37

na, hála borsikmnek, eljutottunk minden probléma gyökeréhez:

"Tegnap a jobboldal csúnyán leszerepelt. [...] de kár lenne eltagadani a mostanra kialakult helyzetben a fidesz felelősségét is."

Fospumpaaaaa! fusson ki merre lát!

2008.09.21. 21:15:19

tölgy
Én a tegnapi könnygázról beszélek, illetve az utóhatásáról. Konkrétan nehézlégzésem van. Pedig ma napközben már nem éreztem. Most este jött vissza.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.21. 21:24:56

csi, plastik02:
Szabadság tér? Sokat szívtatok belőle?
Én csak az Andrássy úton szippantottam bele egy kicsit a percekkel korábban odalőtt gáz maradékába, de azt meg sem éreztem - az allergiámtól amúgy is ég a szemem.

smalladam 2008.09.21. 21:31:43

én nagyon megszívtem a gázt tegnap a szabadság téren, de én jól vagyok, mondjuk lehet hogy a dohányzás miatt nem érzem.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.21. 22:00:35

smalladam:
Olvastad a friss Gréczy-t? Jobboldali hírportál lett a Hírszerző, hiába ment egy héten keresztül a két Charta-banner oldalanként. :)

hiba 2008.09.21. 22:00:42

Azt tudja valaki, hogy Toroczkai és Budaházy a tegnap letartóztatottak között van -e? Tippem az van.
Mr. Falafelnek meg innen üzenem, hogy jövőre már biztos meg lesz a docensi kinevezés is és ne üljön fel a gonosz pletykáknak, miszerint a feleségének szeretője van. Ti meg inkább sajnáljátok, ahelyett hogy hergelitek szegényt.

2008.09.21. 22:27:40

Turul_2k2
Szabadság tér. Nem sokat szívtam belőle, de az is elég volt. Nem is hátul voltam, ahonnan a balhé közeledett, hanem a színpadnál. Futva hagytam el a helyszínt. :) Még a Bazilikánál megálltam, de aztán jöttek arra is, de ott már nem vártam meg mi lesz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.22. 08:33:55

Hibázol, ha úgy látod az esztergapad mellől, aluliskolázott brátom, hogy itt engem hergelnek, és nem fordítva. Vagy te is azt hiszed, ha együtt vonyíttok, az valami jelentős?

medve2 2008.09.22. 08:45:28

Amit ma Torkos Matild írt a Magyar Hírlapban, azzal teljes mértékben azonosulni tudok: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153077

borsikm 2008.09.22. 09:55:09

denever: rossz helyen véled megtalálni a fospumpát, az balról jön. Bizony van felelőssége a Fidesznek is. Persze egyáltalán nem abban az értelemben, ahogyan azt Lopcsányék gondolják. A mostani helyzet pedig leginkább nekik rossz. Leírtam a linkelt posztban, nem fogom bemásolni.

BTW, több mint egy hete tudható, hogy gyurcsányt menesztik.

blogosz.romblog.ro/2008/09/13/varadrol-kuldtek-el-gyurcsanyt/

smalladam 2008.09.22. 10:54:11

turul, nem mérgezem magam ilyenekkel hétvégén. nem vagyok meglepve:D

Google 2008.09.22. 11:15:26

BorsikM.,

azért szólhattak volna Nyakóék Gréczynek is, hogy ne nyomja olyan keményen itt a rizsát a népnek!
Lleszünk többen is, és elegen is, mondja a blogján a főtanácsadó .

Lehet, már ő is mással tart?
süti beállítások módosítása