Túlkapások? Karhatalmi erőszak?
2008. szeptember 24. írta: TuRuL_2k2

Túlkapások? Karhatalmi erőszak?

 Tegnap is felmentett a bíróság egy rendőrt, akit hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással vádoltak. A 2006. őszi hatósági erőszak elkövetői jórészt ismeretlenek maradtak (hiszen sokan kámzsát viseltek, azonosítót viszont nem), s ahol az ügyészség vádat emelt, ott sem lehet sok esetben bizonyítani, ki bántalmazta a tüntetőket, vagy a fogvatartottakat. A tegnapi eset különlegessége, hogy a vádlott, korábbi vallomását módosítva, parancsnokára vallott. „Most már el kell mondanom, mert súlyos büntetés vár rám: miután társaimmal megbilincseltem a sértettet, láttam, amint a hátam mögül érkező parancsnokom lehajol, és szándékosan eltöri a férfi ujját.” A szembesítésen annyit mondott felettesének:


„Te voltál az, aki odajöttél és hátrafeszítéssel eltörted az ujját, te is tudod, én is tudom.”

 Ha nem fenyegeti súlyos büntetés, akkor nem mondja el, mit tett felettese egy védtelen, kiszolgáltatott emberrel? Valószínűleg nem. Az ügyészség és a bíróság előtt rendszeresen vallják a tanúként beidézett, 2006 őszén szolgálatott teljesítő egyenruhások, hogy nem láttak, nem hallottak, s pláne nem követtek el semmit. Ahogy Cserni János bíró keményen megállapította: hazudnak a rendőrök a bíróságon.

 A tárgyalásról Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa számolt be, aki 2006 ősze óta lelkiismeretesen és példás alapossággal dolgozza fel a szeptemberi és az októberi eseményeket, azok rendőrségi, ügyészségi, bírósági utózöngéit. Az erről szóló eddigi írásait összegyűjtő, Túlkapások című könyvet a múlt héten mutatták be.

 A kiadvány kitűnő összefoglalója az elmúlt két évnek, a 2006-os események nagyméretű fotói jól adják vissza a füsttel és könnygázzal terhes budapesti éjszakák drámáját. A legjobb írás a Karhatalmi harcászat Budapest utcáin, amiből kiderül, hogy október 23-án olyasmi zajlott itthon, amire demokráciákban nem képzik ki a rendőrséget. Egyedül a könyv címével nem vagyok kibékülve: a túlkapás kifejezés elken, nem adja vissza az utcán történtek lényegét. Nem egy-egy elszigetelt esetről volt csak szó, hanem tömeges jelenségről, amit azóta sem követett megbánás, megtisztulás. Teljesen igaza van Schiffer Andrásnak, aki azt írja a könyv utószavában: „Hamis és mérhetetlenül káros, ahogyan a 2006. őszi összemosási kísérlet egyenlőségjelet tett a jogtipró rendőrség és a randalírozók közé. Nem kétséges, hogy utóbbiak is komoly törvénysértéseket, néhol súlyos bűncselekményeket követtek el. A Köztársaság rendőregyenruhájába bújt - a törvény nevében és az adófizetők pénzén fellépő - személyek azonban a Köztársaság szerveibe vetett közbizalmat, a jogállam tekintélyét is kockára tették. Pontosan azt a bizalmat és tekintélyt, amely a mindenkori törvénysértőkkel szembeni hatékony fellépéshez elengedhetetlen.”

 A 2006. őszi rendőri erőszaknak nem voltak következményei a testületnél, egyetlen rendőri vezetőnek sem mondott le, vállalva a felelősséget az általa irányítottak törvénysértéseiért. Sőt, a kormány tagjai és kormánypárti politikusok újra és újra nagyszerű rendőri helytállásról beszéltek, a tömegoszlatási arzenál villámgyors fejlesztése pedig elsőszámú prioritást kapott a költségvetésben. A magyar rendőrség felszereltsége ma valószínűleg egyetlen területen veszi fel a versenyt a nyugat-európai kollégákéval: a vadonatúj testpáncélokkal, pajzsokkal, vízágyúkkal és gránátvetőkkel a francia vagy dán rendőröknek sem kellene szégyenkezniük. Lehet, hogy egyébként nincs pénz a járőrautók benzinére, de a tüntetések napján szinte rajzanak a rendőrségi személyautók, mikrobuszok és csapatszállító teherautók.

 Nagyon sok minden hiányzik még a két évvel ezelőtt történtek lezárásához, a közbizalom helyreállításához. Óvja és rejtegeti, vagy kiveti-e magából a rendőrség 2006 bűnöseit? Hogyan marad meg a rendőrök kollektív tudatában 2006 ősze - mint a szégyen, vagy a dicsőség napjai? Megmarad-e az a bírósági gyakorlat, hogy még az elítélt rendőrök is tovább szolgálhatnak, mivel előzetesen mentesítik őket a büntetett előélet következményei alól? Lesz-e olyan rendőri vagy politikai vezető, aki vállalja, hogy az ő hibája vagy felelőssége, ami két éve történt?

 Szerencsére vannak örömteli fejlemények is. Szombaton körülbelül egy órán keresztül, a Szent István tértől az Izabella utcáig követtem a rendőrségi oszlatást. A rendőrök teljesen korrektül léptek fel a vandálok ellen, egyetlen fölös tonfa-ütést, könnygáz-támadást vagy verbálisan agresszív igazoltatást sem láttam (hogy a Szabadság téren korábban milyen gázzal oszlattak, az más kérdés). Reméljük, hogy a jövőben ez így is marad. Az ördög azonban nem alszik, az állomány 2006 őszén emberi mivoltukból kivetkőző tagjai azóta is napról napra egyenruhát öltenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr30670948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.24. 13:47:21

Túlkapások? Karhatalmi erőszak? Tegnap is felmentett a bíróság egy rendőrt, akit hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással vádoltak. A 2006. őszi [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 16:06:53

Heima :D:D:D:D.
De a vicces a dologban, hogy ebből, azon kívül, hogy nem szeretem OV-t semmi sem igaz. De te gondolhatod ezt, te jogod, csak így komolytalan leszel, de tedd.
Viszont Lola
Kik a liberálisok?
Én pl. liberálisnak gondolom magamat és nem tegnap óta gondolom, hogy vállalhatatlan a rendőrség. Szóval ne azonosíts egy ideológiát minden esetben egy párttal. Az én környezeteben élő hasonló gondolkodású emberek jelentős részénél ez axióma, hogy rendőrségi brutalitás történt. Persze-és akkor megint hozzáteszem.volt másik oldala a történteknek, amit azért nem szabad elfelejteni és követelni kellene, hogy azokat is börtönbe zárják. (tudom, senki sincs börtönbe, de ez elméleti kérdés)

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:07:12

Naumov,

Felcsaptam, de a definícióba sehogyan nem illet a kis szösszeneted.

szpal 2008.09.24. 16:07:57

Index - október 23-án négy embernek lőtték ki gumilövedékkel a szemét, ...
index.hu/politika/belfold/megvakult464/

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:09:08

szpal,

Én nem rajongok az összeesküvés elméletekért. Ha kiemelnék őket és megkapnák, amit egy normális országban érdemelnének, akkor még inkább politikai terroról és ÁVH-ról papolna a parlamenten kívüli és parlamenten belüli operett jobb.

Francois Pignon 2008.09.24. 16:09:27

Úlfhéðinn 2008.09.24. 15:50:34
Talán idézz, vagy legalább nevezd meg kire gondolsz, ha ilyesfajta állításokat írsz le.

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:10:43

gloire,

Komolyan érdekelne, hogy honnan vannak az adatok, de én készséggel elhiszem neked, hogy igazak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 16:11:08

trigger,

helyes, Polt már passzé.
Akkor összesen hányt vandált kapott el a rendőrség?
Nem hány embert, hanem hány bizonyíthatóan randalírozót?
Kiadták, hogy lehet/kell verni október 23.-n. Oszt a bíróságoknak, hogy miként kell ítélni.
Sólyom júniusi beszédéből:
„Míg e tekintetben okom van bizakodni, nem akarok szó nélkül elmenni amellett, hogy a másik alapelv sajnálatosan megingott 2006 őszén.

Szerencséje van az ügyészeknek, hogy legalább nem kaptak kitüntetéseket azért, hogy az első fokú bíróságokkal tökéletes összhangban futószalagon helyezték előzetes letartóztatásba azokat a tüntetőket és nem-tüntetőket, akiket a rendőrség elébük vitt. Vajon segít-e a történteken, hogy az ijedelem elmúltával azután a másodfokú bíróságok szintén futószalagon semmisítették meg ezeket a határozatokat?

A szeptemberi-októberi fővárosi tüntetések ügyeiben végül lefolytatott büntetőeljárásokkal kapcsolatban a jogállamiság súlyosan sérült. Ismerjük mindannyian a statisztikákat, a megindult ügyek és a vádemelések, illetve az elítélő bírósági ítéletek aggasztóan eltérő mennyiségét a hivatalos személyek ellen indított ügyekben, és azt, hogy ez az arány mennyire eltér a civilek ellen indított ügyekben ismert aránytól. A rendőri jogsértések zöme büntetlenül maradt. Ismerjük a tévéfelvételeket, a leírt, elmesélt, illetve a jogvédő szervezetek és újságírók által feltárt történeteket. Ismerjük a rendőrségi vezetők magatartását és viszonyulását, és az előző igazságügyi és rendészeti miniszter sajnálatos megszólalásait. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy az ügyészség és a bíróságok nagyon sok esetben eszköztelenek voltak, hiszen lehetetlen volt az elkövetők azonosítása.”

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.24. 16:13:25

thetriggerhappy 2008.09.24. 15:42:42 ,

Jaj de ócska, demagóg válasz!

Mintha egy képből bármit meg lehetne tudni az összefüggésekről!

Semmit sem lehet.

De az október 23-i összefüggéseket ismerjük. Vagyis ismeri aki akarja.

Nálunk a rendőrség KEZDTE. Amikor békés, még csak nem is épp tümtetőket, csak a Kossuth téren jelenlevőket, alvó embereket éjnek évadján orvul megtámadott. A velük érvényes egyezsége ellenére. Fasisztoid támadás volt ez a nép ellen. Sose felejtsük a nagy ködösítések közepette.

A kormány viselkedett és beszélt úgy mint a fasiszták,. Kuncze! Hogy rendes ember othon marad. Szégyen.

Google 2008.09.24. 16:14:07

Calam,
szóval többet Gyurcsány ellen tüntetni nem lehet, nem vállalható.
Mert ne mondd, hogy nem tudják akárhányszor odaküldeni a zsidózó kommandóikat!

Erre mondta, "majd megunják, hazamennek". Hát tett is érte, nem bízta a véletlenre ezt a hazamenetelt.

Túlkapások? Nem voltatok ott.
És hogy tapasztalatlanok voltak, hát annyira mint a tévészékháznál. Odébb várakoztak a többiek, senki be nem vetette őket.
Ki volt ez pontosan számítva, kár bűnösöket mentegetni.
De akkor miért nem sírtatok? Akkor már kellett volna az emberi jogokat, kirekesztést ezt-azt emlegetni, nem kellett volna két évet várni. Hitelesebbek lennének a mai sirámok is.

heima (törölt) 2008.09.24. 16:15:12

calam, na akkor összefoglalom tömören röviden: egy gerinctelen, utolsó patkány vagy az itt örjöngő baller haverjaiddal együtt, embernek se mondanálak, a miérteket korábban megindokoltam:

a sztoriban NINCS másik igazság, nincs két oldala az éremnek stb. aki mást mond hazudik.

szpal 2008.09.24. 16:15:33

thetriggerhappy, én október 23-án kerülhettem volna olyan helyzetbe, hogy kilövik a szemem, pedig nem csináltam semmit. Brutalitás volt ->> emléktábla lesz.
és nem a hős rendőröknek, akik téged védtek, meg a 'csendes többséget', nem.

Tunguska 2008.09.24. 16:16:32

Ahaha!

Mindig sejtettem, hogy a hülye jobbosoknak minden szart el lehet adni, ha passzol a primitív világképükhöz, rovásírásos baromságokat, demokratát, reakciót...
De ez azért zseniális, hogy az Indexen megjelent ingyen olvasható cikkeket megveszik könyvben :DDDDD

index.hu/politika/belfold/rtulkapas

Gratuálok a Szerzőnek! És a vásárlóknak is :D

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:17:38

tölgy,

Szóval akkor most mi is a baj? A gaz ügyészek és rendőrök le merték tartóztatni a randalírozókat?
De gondolom te meg tudod mondani, hogy hányan is ülnek pld azért mert rendőrre támadtak és okoztak sérülést....Van egy sanda gyanúm, hogy pont annyian ahány "túlkapó" rendőr.....csak téged az első nem zavar, sőt, míg a másik igen.

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:19:25

szpal,

Ha téged az emléktábla boldoggá tesz, ám legyen. de látom már átmész személyeskedésbe meg mi-ti, fekete-fehér játékba.

szpal 2008.09.24. 16:19:42

igen, sajnálom a rendőrt is. remélem, rendbejött azóta.
nem megy ez na, lásd be.

heima (törölt) 2008.09.24. 16:21:11

képzeld tunguska vannak olyan sznob köcsög fideszesek is, akik ásványvizet isznak amikor ott van a csapvíz is, hahaha!!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 16:21:57

Na, heima mostantól kezdve érdektelen.
Viszont Google, hol mondtam, hogy nem lehet GyF ellen tüntetni?
Nyilván lehet, sőt. Mondjuk látok különbséget egy Fidesz tüntiben, ahol csak szimplán a Gyurcsányt és a kormányt osztják ki és látok különbséget a között, hogy felírják zsidók vagy annak vélt emberek falait és zsidó-kommunista összeesküvésről beszélnek.
Nem tudom, remélem a kommented második részét nem nekem szántad.

szpal 2008.09.24. 16:23:00

igen, ti balosok, mi jobbosok, és ez tény. és miért baj? nem vagyunk egyformák.
október 23-a igazi VÍZVÁLASZTÓ volt.
onnantól nincs túl sok esély belátható időn belül az annyira áhított árokbetemetésre. pl. mert Te is itt véded, relativizálod a nyilvánvaló bűnt. Te kis cinkos.

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:23:57

szpal,

Hányan írnak a nickeddel?

"Brutalitás volt ->> emléktábla lesz.
és nem a hős rendőröknek, akik téged védtek, meg a 'csendes többséget', nem. "

"igen, sajnálom a rendőrt is. remélem, rendbejött azóta. "

Csak, hogy egy klasszikust idézzek: "nem megy ez na, lásd be"

heima (törölt) 2008.09.24. 16:24:41

"igen, ti balosok, mi jobbosok, és ez tény. és miért baj? nem vagyunk egyformák.
október 23-a igazi VÍZVÁLASZTÓ volt."

hát ennyi.

Naumov 2008.09.24. 16:26:06

trigger,

Ne fárasszál már légyszíves. Pártunk és kormányunk egyik alapvető tézise, amelyet minden létező fórumon próbálnak a választópolgárok agyába gyalulni, hogy tíz éve az történik az országban, amit a hat éve hivatalban nem lévő Orbán Viktor és csatlósai, Kövér Lászlótól Járai Zsigmondon keresztül Bayer Zsolton át Morvai Krisztináig akarnak, emiatt utálja az ország egyik fele a másik felét, ezért nem lehet reformokat csinálni, satöbbi. Erre voltam bátor utalni, amikor azt írtam, hogy ha megkérdeznéd az MSZP-kormány MSZP-s igazságügyminiszterét, hogy miért nem képesek lassan két éve becsukni százötven randalírozót, akkor simán elképzelhető az a válasz, hogy a Fidesz által kinevezett, egyébként iksz éve hivatalban nem lévő főügyész miatt. De legközelebb majd kiteszek egy szmájlit, hátha elősegíti a megértést.

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:26:38

szpal,

A magam részéről a balos jelzőt meghagynám a kollektivizálni óhajtó, karvalytőkéről diskurálóknak, akármilyen színbe is legyenek csomagolva.
Aki itt relativizál bmit is, az az, aki az elmúlt hétvége legfontosabb eseményének azt tartotta, hogy egyszerű nyuggereket fotózzon a Kossuth téren és utána viccelődjön rajtuk.
Az, hogy én erre reagálok, egy okozat, semmi más.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 16:29:01

"Dr. Magyar Péter, az alapítvány titkára az Indexnek azt nyilatkozta, hogy legjobb tudomása szerint tavaly október 23-án négy embernek lőtték ki gumilövedékkel a szemét, és rajtuk kívül még körülbelül tíz személy szenvedett maradandó, súlyos szemsérülést."

index.hu/politika/belfold/megvakult464/

heima (törölt) 2008.09.24. 16:29:15

az lett volna a korrekt, ha nem is vesznek tudomást a szánalmas gyurcsánygyűlésről, mi?

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:31:07

Naumov,

Érdekes, mert a másik pártunk és volt-kormányunk tézise meg pont az, hogy az aktuális pártunk és kormányunk semmit nem képes jól csinálni, de ha mégis, akkor érvénybe lép az előző pont. És igen, reformokat két okból nem lehet csinálni: töketlen tolvaj a kormányunk és hazug demagóg az ellenzékük.

index.hu/politika/kulfold/rsp080923/

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:32:59

gloire,

Ja, hogy dr. Magyar Péter legjobb tudomása szerint! Így mindjárt más.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.24. 16:33:29

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.09.24. 15:58:00

"A szándékos azonosíthatatlanságra nem mentség a felkészületlenség, no meg a viperára"

A felkészületlenséget nem csak a felszerelésre értettem. Szerintem sokan sajnos "fejben" sem tudták kezelni a dolgokat.

"Nem tudom, kire célzol. Én biztos sehol sem értettem egyet Horn felpofozásával (és nem is olvastam hasonlót a bloggereink közül senkitől)."

Nem is rád gondoltam. Az illető HQ-ja a Konzervatórium. Pont ezért emlékszem a dologra. Ilyen prosztó dolgokat ott nem túl gyakran olvasok szerencsére. Csak néha ide is postol.

Francois Pignon 2008.09.24. 16:09:27

"Talán idézz, vagy legalább nevezd meg kire gondolsz, ha ilyesfajta állításokat írsz le."

OK, majd megpróbálom visszakeresni, bár kétlem, hogy sok értelme lenne. Max. egyetértően hümmöghetsz, hogy hát bizony ez mérföldes tahóság volt...

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:33:51

heima,

Talán egy cikk a belváros ismételt feldúlásáról belefért volna, nem?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 16:34:36

A legszebb az volt amikor pár nappal a TV ostrom
után a napkeltében a (nem bűn)Bánó András benyögte,
hogy "sokszáz sérült rendőr"

Később kiderült, ez úgy lehet, hogy bár "csak" egy
tucatnyi rendőr sérült meg, az összes - a bevetésben
résztvevő - rendőrt "légúti sérültnek" nyilvánították,
mert a huzat bevitte a kapun azt a lejárt szavatosságú
fingszagot, ami egyébként nem zavart senkit, csak
úgy nézett ki tőle a TV székház lépcsője,
mint a Sziget nagyszinpad . )

heima (törölt) 2008.09.24. 16:36:01

Nem mintha nem lett volna video, de nem. Nekem kurvára nem hiányzott. Ez nem a kékfény, meg nem is a hírtévé.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 16:38:19

trigger,

nem fogalmaztam pontosan?

A baj az, hogy valakiket elkaptak, akikre rá akarták verni a balhét, de másodfokon kiröhögték a bírák őket. Kruchina fivérek esete megvan? Amikor Tomcat-et bevitték tavaly ősszel, és Drakula vagy ki kiállt, hogy benzint akart lopni a csóka egy autóból. Muhaha

A baj az, hogy viszont olyanokat nem kaptak el a rendőrök, akik bizonyíthatóan balhéztak. Ebből három dolog következhet legalább
- töketlenek a rendőrök
- az igazi balhésokat nem akarják elkapni
- esetleg a kettő együtt

Tudod, vannak azok a kellemetlen képek, ahol a rendőrök átöltöznek tüntetőknek, ahol a rendőrök kopi bakancsos srácokkal csevegnek 2006 október 23.-n a zsinagóga előtt. Tudod, nem mindenki 19 és fél éves.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 16:39:37

tölgy, hol vannak ilyen képek?

szpal 2008.09.24. 16:40:21

igen, thetriggerhappy, ez a reakciós bagázs már csak ilyen, én is kritizáltam már többször őket, hogy benn ülnek a böcsészkaron, és mindenféle szánalmas blogokat írogatnak, idétlen viccekkel, mintha ők valami menők lennének.
De mintha a Szabadság térről is volt egy post, vagy mit is hiányolsz pontosan? Sajnos még nincs törvény a hírblogokra, hogy kiegyensúlyozottak legyenek, de nem is rossz ötlet :-)
És örvendek, hogy nem vagy balos. Ezek szerint kezdnek hatni az érveink :-) Sajnos én még mindig kőjobber vagyok. mit tanácsolsz, hogy elmúljon?

heima (törölt) 2008.09.24. 16:40:51

"Tudod, vannak azok a kellemetlen képek, ahol a rendőrök átöltöznek tüntetőknek, ahol a rendőrök kopi bakancsos srácokkal csevegnek 2006 október 23.-n a zsinagóga előtt."

Na utóbbi szituációt én se értettem, pedig ott álltam közel, fotóztam is. Van erről vlahol bővebb info?

Francois Pignon 2008.09.24. 16:40:52

Mi ez a számjáték? Hány ember szemének kilövése fér bele?
Emlékeim szerint a Pesty filmben kettőt szólaltattak meg aki végleg elvesztette. Volt akinek a koponyáját nyitották fel hogy kiszedjék a golyót.

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:41:21

gloire,

Ha Bánót kritizálod, akkor miért teszel pontosan úgy, ahogyan ő?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 16:43:57

Figyelj trippereshapsi,
két ember névvel, arccal vállalta, kártérítési pereik vannak.
De akár indexes fotógalériákon is meg lehet számolni még
vagy négy-öt fejlövést.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 16:44:45

Képek a gépemen vannak.
Biztosan a neten is, de ott nem tudom merre.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 16:45:12

akkor ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:47:08

szpal,

Azt hiányoltam, hogy a nyuggereken viccelődés közben valahogyan elfelejtették leírni, hogy párszázan mocskos zsidózva vonultak végig az Andrássyn, majd feldúlták a Belvárost....

Csak én látom ezt a baller-jobber kategorizálást hasonlatosnak a popper-rocker, mode-os - beastie boys-os vonulathoz? Miben vagy te jobbos? Sokat lengeted az Árpád sávos lobogót? Vagy könnybe lábad a szemed a Székely himnusztól? És mitől voltam én baller? Mert rühellem ha szétverik a városomat mocskos zsidózó félkegyelműek?

Naumov 2008.09.24. 16:47:44

trigger,

A nagy büdös helyzet az, hogy az országot a kormány kormányozza, és a kétharmados törvényeket leszámítva azt visznek keresztül a parlamanten, amit akarnak, ellenzéki demagógia ide vagy oda. Az ellenzék lehetőségei maximum odáig terjednek, hogy megszavaztatják a népet a 300 forintos vizitdíjról, aztán ettől még a kormány nyugodtan reformálhatna tovább ha akarna. Bizonyára te is emlékszel ilyesmikre mint hogy március kilencedike után tizedike jön, meg amikor Daróczi öcsi sporthorgászokat idéző kézmozdulatokkal oktatja a hírtévé riporterét, hogy hogyan aránylanak a népszavazási kérdések a reformok egészéhez viszonyítva. Fletóéknak azonban a politikai túlélés fontosabb volt mint a további reformálás, úgyhogy most majd megint osztogatás lesz, az egész mögött valamiféle gazdasági rációt keresgélő választópolgárok meg fel lesznek világosítva, hogy az egésznek zorbán és az ő hatalomvágya az oka.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 16:50:24

De a HírTV-re talán emlékeznek, aki talált egy csókát - valami B-t - , aki ott volt szeptemberben a Tv székháznál, a petíció átadásnál Toroczkai mellett állt, majd október 23.-n a rendőrök közt mozgott, segített nekik. Oszt Londonba távozott.
Idén meg ismét feltűnt, amikor nyáron Ferkó spontán sétája során a Belvárosban vele akadt össze és állt le beszélgetni :)

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:50:53

Francois Pignon,

A tömegoszlatás ilyen játék. A magyar rendőrök akkor meg nem játszották túl jól.
Tudom, ez tűrhetetlen. Ellenben a melegek szétverése és a nyíltan mocskos zsidózás még elmegy.

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:52:01

btw gloire,

A nevek kényszeres átírása és ez a fahumor nálatok valami obligát dolog?

Naumov 2008.09.24. 16:52:39

tölgy,

Asszem Kökényesinek hívták az illetőt.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.24. 16:52:45

Francois Pignon 2008.09.24. 16:09:27

"Talán idézz, vagy legalább nevezd meg kire gondolsz, ha ilyesfajta állításokat írsz le."

Na, itten van, gúgöl iz jor frend, nem szoktam a levegőbe beszélni! :D

konzervatorium.blog.hu/2008/07/08/fontos_es_kevesbe_fontos_dolgok

A post alján van, az "Update" után.
Phaidros írta a postot, de sztem nem kell Sherlocknak lenni, hogy kitaláld, ki volt a "szerzőtárs" aki eleresztette ezt a dumát.

Egyébként a kommentek is elég "tanulságosak". Esetleg valami hozzáfűznivaló?

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:54:07

Naumov,

Csak azt felejted el, hogy a parlamenti demokráciákban a pártok célja a választásokon való jó szereplés. Az, hogy ezért mit tesznek meg (hazudnak elötte vagy demagógak ellenzékben) már tök mindegy.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 16:54:27

Tölgy,
Az a Kékessi nevű segédszínész, aki már
a rendszerváltás előtt is besúgó volt. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 16:56:18

Azaz, Kökényesi.
Tényleg fahumor, de jó nem?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 16:58:20

nekem a képből nem feltétlenül következik az átöltözés

thetriggerhappy 2008.09.24. 16:58:55

heima,

Ezen a képen mit kell nézni?

Francois Pignon 2008.09.24. 17:00:39

Úlfhéðinn,
az a Konzervatórium. Dr. Watsonra mondom, nekem gőzöm sincs.

szpal 2008.09.24. 17:01:31

Mocskos zsidózni egyelőre szabadon lehet, el kell viselnünk, még ha nem is tetszik. A randalírozás engem is zavar, viszont írok pár bíztató jelet:
1. Blogin (Tomcat barátja) felvetette 20-a előtt, hogy most nem kellene kivonulni, a kurucinfón pedig olvasók tucatjai írták, hogy valóban nem kéne kimenni, mert balhé lesz.
2. 20-a után Toroczkai elismerte, hogy hibázott, hogy nem készültek kellően az indulatok elszabadulására, és károsnak nevezte azt, hogy páran csak a balhé miatt mennek ki, a kuruc egyszerűen leanarchista prolizta ezeket.

Szóval körvonalazódik, hogy mit akarunk, és milyen eszközökkel, és ebbe még a legszélsőjobbon sem fér már bele a város feldúlása. A legközelebbi cél, hogy Morvai Krisztina a Jobbik támogatásával kikerüljön Brüsszelbe, szerintem érdemes lesz ezért dolgozni, és hanyagolni kell a céltalan, meddő hőbörgést.

thetriggerhappy 2008.09.24. 17:02:54

szpal,

Valóban szabad. Innentől kezdve viszont azt hiszem nekem is szabad téged a helyeden kezelni.
Morvait pedig megérdemlitek.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 17:04:35

Úlf,
egyszer az életben leírhatnád, kire gondolsz.

gloire,
tényleg, Kökényesi, szita az agyam mán :(

calam,
nem ebből a képből következik az átöltözés. De e képsorozatban láthatsz rendőrökkel dumcsizó, a rendőrautóra otthonosan rátámaszkodó bakancsos-maszkos-kopi fiukákat.

Az átöltözős kép nem e sorozat része, "Elkúrtad, Böszme" trikókat vesznek fel rendőrök, oldalukon a gumibot még. És kikészítve zsír új, bontatlan magyar zászlók.

thetriggerhappy 2008.09.24. 17:06:18

tölgy,

És hol a képsorozat?

heima (törölt) 2008.09.24. 17:06:29

img367.imageshack.us/my.php?image=dscn3248ps1.jpg
img172.imageshack.us/my.php?image=dscn3249ai2.jpg
img523.imageshack.us/my.php?image=dscn3250lc4.jpg

van ott még ahonnan ez jött...
jé, milyen érdekes mélyen a frontvonalon túl a fideszes tömeg gyűrűjében rendőrség és maszkos úriemberek békésen csevegnek... biztos ami biztos, kellett ide egy lovasattak! hiszen olyan nehéz kiszűrni a kődobálókat, valóban....

(belátásra nem számítok, szekeres beszéde óta tudom, hogy egy video vagy képfelvételt is bármikor ki lehet dumálni balról)

szpal 2008.09.24. 17:10:25

Most ugye jól megkaptam :-)
Akkor most lehet, vagy nem lehet zsidózni? Átmegy a Ptk. módosítás az AB-n vagy nem? Jó dolod a radikálisok észre térése vagy nem annyira? Morvai Krisztina valami rosszat csinált vagy csinált jó dolgokat is? Jó dolog a Jobbik megerősödése, vagy ez csak egy illúzió? Talán inkább ezekre válaszolj, és ne annyira velem foglalkozz, tudom jól én a helyem nélküled is nagyon jól... :-)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.24. 17:11:13

Francois Pignon 2008.09.24. 17:00:39

"az a Konzervatórium"

Ha megnézed, én azt írtam Turulnak, hogy "egy ide is publikáló blogger előszeretettel emlegetett "makarenkói pofonokat"". Nem rád és nem is rá gondoltam, sztem ez nyilvánvaló. A nick a Reakcióra is postolt, erre szerettem volna rámutatni...

"Dr. Watsonra mondom, nekem gőzöm sincs"

Ez meglep. Ezek szerint nem nagyon olvasod őket.
BTW, talán még "vetélytársként" is tekintetek rájuk, mert ahogy nézem kb. (bár nem teljesen) hasonló piaci rést próbáltok lefedni?
Hmmm, Turul, neked sincs tipped? Ha van, lécci segíts már Francois-nak. ;)

thetriggerhappy 2008.09.24. 17:13:08

heima,

Hát, ha ezekhez hasonlóak, akkor ne eröltesd meg magad. Mit szeretnél ezekkel bizonyítani? Ezek lennének a megdönthetetlen bizonyítékok az összeesküvés elméleteidre?

heima (törölt) 2008.09.24. 17:14:47

nem, ezek arra bizonyítékok, hogy minden baller patkány, veled az élen.

thetriggerhappy 2008.09.24. 17:16:45

heima,

Azért csak előjött a városbontó randalírozó belőled.
Ha nem haragszol, ide nem ereszkednék le, nekem ez túl mélyen van.

harcrakesz 2008.09.24. 17:16:55

Számomra az eléggé furcsa volt, hogy az események után Gergényi azt mondta a viperás képek láttán, hogy a rendőrök olyat nem használtak és azt is tagadta, hogy bárkit is indokolatlanul bántalmaztak volna a rendőrök, miközben százával jelentek meg olyan képek és videók, amik pont az ellenkezőjét tanusították. Persze ez mind azért történt, mert a sok suttyó megérdemelte. Nyilvánvaló, hogy az éppen barátnőjétől haza igyekvő fiatalember viperával támadt a rendőrökre, ezért megérdemelte azt hogy összecsomagolják. Az is jogos, hogy a könnygázgránátot emberekre célozva lőtték ki, hogy véletlenül se találjon el senkit. A rendőröknek nem az ártatlan hazafutó embereket kellet volna letámadni, hanem a téglát dobáló kopasz állatokat. De persze én is a gyengébb, védtelen embereket kapnám el, mert hülye azért nem vagyok. Ahogy a kedves rendőrpajtik sem azok.

heima (törölt) 2008.09.24. 17:17:30

na de ki tanította meg a patkányokat internetezni?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 17:22:13

Trigger,
ugyanebből a sorozatból vannak "beszédesebb" képek is.

De a Kökényesi-sztoriról mit gondolsz?

Naumov 2008.09.24. 17:22:13

trigger,

Hát ez szent igaz. Egyébként a franc se akar a Fidesz valóban demagóg mondanivalója mögé bármiféle fennsőbbrendű tartalmat odamagyarázni, valószínűleg egyszerűen rájöttek, hogy a választópolgárok többségét jobban érdekli a zsebe meg a hasa, mint a kommunisták felelősségrevonása meg a kettős állampolgárság, úgyhogy most ezzel operálnak. Ezzel együtt amíg kormányon voltak, legalább volt valami konzisztens gazdasági elképzelésük, úgyhogy ha újból odakerülnek, sokkal inkább várható tőlük értelmes gazdaságpolitika, mint az MSZP félévente változó különböző programjaitól, száznapos osztogatástól elkezdve trükkök százain keresztül megszorításokon át a bársonyos megegyezésig.

A randalírozókat meg nyilván jól be kellene csukni. Csak félő, hogy ha bezárnák azt a százötven embert, akik háromhavonta menetrendszerűen két órára csatatérré változtatják a belvárost, meg az őket felhergelő néptribunokat, akkor a köztes három hónapban nem lehetne a minden eddiginél erősebb fasisztaveszélyről, meg annak a parlamenti jobboldallal való kapcsolatáról értekezni, aláírni, chartázni, meg erősíteni az összetartást a közös ellenféllel szemben. Úgyhogy tartok tőle hogy ebben a ciklusban aligha fogjuk a jámborokat rács mögött látni.

Francois Pignon 2008.09.24. 17:24:18

Mennyi hülyeség tud előjönni egy poszt kapcsán.

(Úlfhéðinn, ha tölgy sem vágja, engedd meg nekem is a tudatlanságom. Ennyit nem ér az egész téma.)

heima (törölt) 2008.09.24. 17:24:55

tölgy, ezek a saját képeim voltak, de pár jobbat te is felrakhatsz egy képmegosztóra a sajátaidból, mert valóban nem a legjobban sikerültek az én képeim. (a lényeg mondjuk mér ebből is levehető)

thetriggerhappy 2008.09.24. 17:25:22

tölgy,

Akkor miért nem azokat linkeled be?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.24. 17:31:11

Francois Pignon 2008.09.24. 17:24:18

"Úlfhéðinn, ha tölgy sem vágja, engedd meg nekem is a tudatlanságom. Ennyit nem ér az egész téma."

Egyetértek. A jelenség a lényeg.
Linkre vágytál, megkaptad.
Azért egy egyetértő hümmögésféle sztem belefért volna, hamár idecitáltattad a dolgot. ;)

A "mennyi hülyeség" gondolom nem nekem szólt...

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.24. 17:37:09

Aki akar a vitatott témáról lényegbevágót olvasni, s mélyet, annak ez érdekes lesz:

futyi.transindex.ro/?cikk=68

Francois Pignon 2008.09.24. 17:37:33

Hümm.
Nem szép dolog, meg nem nevezett szerzőtársra hivatkozni pláne.

Persze, mindig a másik a hülye. ;))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 17:38:34

el kell mennem,
de ha ajánlotok egy helyet, oda felrakom este a képeket.

thetriggerhappy 2008.09.24. 17:46:55

gloire,

Bizonyára halálra. De olyan jól csinálták, hogy még a Morvai Krisztike sem tud róla.
Az meg sem fordulhat a fejedben, hogy összebilincselve fekszenek? Mert nekem ez a kép azon kívűl, hogy van vki (k) a rendőrők mögött a földön, nem sokat mond.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 17:47:45

R01/06-os esetleírás:
Tisztelt Riss!

Az azonosítóban megtalaltam egy rendort akit okt 23-an a Dohany utcaban fenykepeztem le ahogy
Kovel a kezeben vigyorral az arcan tamad.
Szerncsere nem volt rajta maszk.Az azonositot vegignezve 014 szamu kepen ismertem fel az alabbi eset egyik elkovetojet.(A fotoimon megnezhetitek)
Azert irom hogy tamad,mert akiket eppen agyba fobe vertek a tarsai annyit kovettek el,hogy kihoztak egy eszmeletlen sebesultet a Blaha L terrol.Negyen voltak,kettot elkaptak kozuluk.Tobb szemtanu is volt a helyszinen. Roluk is vannak kepeim.Az eszmeletlen embert (aki akkorra mar majdnem meztelen is volt)az aszfalton huztak vegig es kozben meg utlegeltek! Nem hiszem hogy mentoautoba kerult a szerencsetlen, mert hatul egy rabmobil varakozott es tudhatjuk hogyan jartak el adott esetekben. Egy idosebb ur kozelebb volt a serulthoz o jobban lathatta. Azt hiszem ott lako lehetett.
Az eset azota sem hagy nyugodni, azota sem tudok rendesen aludni. Egy dolog miatt. Az volt az erzesem, hogy az az ember mar nem el, bar erre nincs bizonyitekom. A tobbi ott tartozkodo, jobb szemelyleirast tudna adni az aldozatrol.
Igy meg lehetne nyugodni. Vagy a letartoztatottak kozott kellene megkeresni azt a ket sracot akik kihoztak.
Esetleg utanna tudnatok jarni lett e bejelentve
eltunt szemely oktober 23-an vagy az azt koveto napokban? Ha nem lenne nyilvanossagra hozva azon sem csodalkoznek.
A fent leirtak hitelesseget kepekkel alatamasztani tudom.
Az elkovetok ellen birosagon is tanuskodnek.
Azonban a tobbi tanu elokeritese fontos lenne. Termeszetesen emberjogi birosagon. Nem a magyar szinhaz birosagon. Ugyanis nincsenek szineszi ambicioim

Megjegyzés: A képeken először két, aztán egy ember látszik. Egyikük sem mozdult meg még az ütések hatására sem. Látszólag élettelenek!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.24. 17:48:00

Francois Pignon 2008.09.24. 17:37:33

"Hümm."

Köszönöm. ;D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.24. 18:07:06

Úlfhéðinn:
"A post alján van, az "Update" után.
Phaidros írta a postot, de sztem nem kell Sherlocknak lenni, hogy kitaláld, ki volt a "szerzőtárs" aki eleresztette ezt a dumát."

Ezt én is megtaláltam, ennyire még eligazodom az internet sötét sikátoraiban. De hogy a Konzervatórium melyik szerzőjéről van szó, az nem derül ki.

thetriggerhappy 2008.09.24. 18:21:51

gloire,

Egy ilyen nyomos érv és a tények, bizonyítékok halmaza ellen már én sem tudok mit tenni. Meghajlok és elismerem: az ott két halott. Sőt 200 halott. Mindet az ÁVH verte agyon pont a zsinagóga elött.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 18:35:11

Gondolom nem halottak. Félholtra verték őket.
De igazán érdekelne, hogy szerinted mi történhetett ott?

Én nem szoktam ÁVH-zni, bár úgy tűnik itt tényleg
a jelenlegi hatalmat védő hatósági személyekről van szó,
nem a rend őreiről.

thetriggerhappy 2008.09.24. 18:40:49

gloire,

A magam részéről nem vonok le messzemenő következtetéseket olyan képekből, amikről semmi nem derül ki.

"Gondolom nem halottak. Félholtra verték őket."

Érdekes, akkor ezt ki írta?

"Ezt a két embert ájultra verték, vagy halálra.
(nem saját fotóm)"

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 18:54:32

Hagyjuk tripper, azt hiszem igazad van.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 20:33:54

Az említett képeket ide felraktam.
Lehet magyarázni, lehet fikázni és lehet eltűnni.

konzervativok.blogspot.com/2008/09/fura-kpek.html

heima (törölt) 2008.09.24. 21:00:44

Köszönöm. Közös fotótémánkról tudsz vlami infot, nem kérdezted ott a népeket, h wtf? volt ott egy mentőautó is, a jelent után meg otthagytak egy astrat, kiszúrt kerekekkel.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.24. 21:04:31

Én látásból ismerek négy hajléktalant, állandóan
itt a Kossuth, József nádor, Szabadság tér háromszögben
kolbászolnak, itt laknak a bokrokban, a szellőzőrácsokon.

Szept. 17. este mind a négynek volt árpádsávos zászlója,
gyönyörű, selyem kivitelü. Később láttam csak, amikor
megjelentek árusok, hogy 6000 forint egy db.

Huszonharmadika után meg egyszerűen begyüjtötték
tőlük. Haha.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 21:18:19

2006-ban egyszer — szócsépléssé fajuló tüntetésről hazafelé tartva — az üres utcán találkoztam két besózott lityiputyi elemmel, akik egymást bíztatták: „menjünk tüntetni”. Félreértés ne essék: látványosan csak a bulit kiszimatolva tették ezt. Rájuk is szóltam: „pont maguk kellenek oda”. Elkussolva siettek tovább, akár a hiénák.

betyár (törölt) 2008.09.24. 21:21:55

Jó estét,

azt hallották, hogy most szept. 17-én is azonosíthatatlan volt valószínűleg a rendőrök egy része? Ugyan volt rajtuk azonosító szám, de az nincs minden esetben a központban nyilvántartva, vagyis nem mindig azonosítható a szám alapján a rendőr.

Kiapadhatatlan a fantáziájuk:)

heima (törölt) 2008.09.24. 23:19:35

bocsánat a reakció szerkesztőségétől, elborult ma az agyam itt a kommenteknél, és nem igazán emeltem a színvonalat. ebben a témában sajnos nem tudom megígérni, hogy nem fog még egyszer előfordulni... igyekszem inkább el se olvasni.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.25. 09:04:16

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.09.24. 18:07:06

"Ezt én is megtaláltam, ennyire még eligazodom az internet sötét sikátoraiban. De hogy a Konzervatórium melyik szerzőjéről van szó, az nem derül ki."

Ööööö, tényleg tipped sincs?
Most hiába írom ide, legfeljebb letagadja, amúgy sem különösebben érdekel a dolog. A lényeg, hogy szerintem te pl. tudod/sejted (vagy a Konzi "sötét sikátoraiban" nem vagy annyira otthon? :D). Ennek ennyi a lényege, kár is tovább ragozni...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.25. 09:32:50

Úlfhéðinn:
Mivel két Konzervatórium-szerző van, aki ír a mi blogunkra, nem olyan sok lehetőség van. Tehát ennyi tippem lehetne, de szerintem ez így méltatlan - mondd meg egyenesen, hogy kire gondolsz & hol írta, de ne barkochbázzunk.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.09.25. 09:52:36

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.09.25. 09:32:50

"mondd meg egyenesen, hogy kire gondolsz & hol írta, de ne barkochbázzunk."

Azt megmondtam, hogy hol írta (link fentebb), de mivel nem adta a nevét hozzá, még én lennék a gonoszul vádaskodó, ha beírnám ide. Ebbe az utcába hadd ne menjek már be.

Amúgy ha te mint főszerkesztő azt mondod, biztos vagy benne, hogy nem olyan emberke volt, aki ide is ír, akkor el fogom hinni. És akkor elvárhatsz egy sorry-t is. Már ha TÉNYLEG biztos vagy benne...

buckafej 2008.09.25. 11:23:19

Mi itt osztjuk az észt egymásnak, közben csak a legvadabb és
legsötétebb emberek nem látják, hogy 2006 őszén mi történt.
A miniszterelnök a helyén, főrendőrök kitüntetve, rebiszesek állományban, bírák, ügyészek a pulpituson, seggnyaló propagandisták a rádióban- tévében.
A legszarabb az, hogy semmi nem történt.
Felesleges egymást győzködni, aki szerint ez így oké, az költözzön Szudánba, vagy Észak- Koreába.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.25. 11:51:20

"Felesleges egymást győzködni..."
Talán nem felesleges. Márcsak azért sem, mert nem
fognak Szudánba költözni.

buckafej 2008.09.25. 12:12:06

A rendőrség egy jelentős részében
közutálatnak örvend a Fidesz. 2006 előtt is utálták,
aztán be lettek tanítva, hogy a tüntetésekről a Zorbán tehet.
Magam is hallottam több rendőrtől, hogy a szemét Fidesz miatt
kell 48 órázniuk.
Aztán ez a stresszelt, elhülyített csapat kiverte magából a feszültséget.
A vidékről felvezényeltek dicsekedve mesélték, hogy ütötték, verték a fiatalokat.
Ma talán már nem annyira büszkék rá.
Minden rendőrkapitányságra küldenék egy Túlkapások könyvet,
aztán vizsgáztatnék belőle.
Bár azt hiszem egyszerűbb lenne minden ilyen betyárbecsületből hazudozó rendőrt kivágni az állományból.

plastik02 2008.09.25. 21:24:50

"Aztán ez a stresszelt, elhülyített csapat kiverte magából a feszültséget.
A vidékről felvezényeltek dicsekedve mesélték, hogy ütötték, verték a fiatalokat."

közhely meg minden, de a várost eközben ki baszta szét?
a mumus?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.09.26. 09:09:17

plastik02: jaja, Amerikában is verik ugye a négereket, meg ilyesmi, hát mégis, mik vannak. Hát hogyne, plastik02. Miaz hogy!
süti beállítások módosítása