Verekedő khmerek, gulyáskrém, kulik, szoknyás férfiak, brűgölés
2009. január 16. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Verekedő khmerek, gulyáskrém, kulik, szoknyás férfiak, brűgölés

Mindig is voltak olyan emberek, akik nem tudtak nyugodtan megülni a seggükön, és elmentek mindenféle lepukkant helyre világot látni. Mi ezt sosem értettük, s azt valljuk, hogy mindenki maradjon otthon, és ne mászkáljon össze-vissza a glóbuszon, de hát sajnos csak kevesen hallgatnak ránk. Ezért aztán az izgága fütyik továbbra is csalámboznak mindenfelé, sőt közülük néhányan élményeiket rögzítik is; nyilván így akarnak csajozni otthon. Néhány ilyen régebbi (1900-1970 közötti) utazófilmet aztán pár tisztességes otthonülő polgár összegyűjtött, s közzétett a The Travel Film Archive című oldalon. A remek filmecskékből megtudhatjuk, milyen az, amikor a nagy fehér ember rácsodálkozik a helyi barbárok életére, szokásaira, ostobaságára. Engedjék meg, hogy átnyújtsunk Önöknek is egy csokrot ezen alkotásokból, természetesen Kelet-Ázsiára fókuszálva:

 

 Peking (akkori nevén Pejping), 1931:

 

Angkor, 193?

 

 

Sziám és Korea, 1931

 

 A The Travel Film Archive-on sajnos Magyarországról nincs film, valószínűleg a lefedett időszakban a térség túlságosan egzotikus és veszélyes volt a felfedezőknek. Viszont ahogy telt-múlt az idő, lassan fordult a kocka, a kicsi sárga emberek gyártottak maguknak kamerát, és idejöttek felfedezni, hogy hogyan élnek, hogyan gondolkoznak, hogyan szeretnek az itteni bennszülöttek. Hát így:

 

 Brűgölnek, isznak, véres hurkát és lángost zabálnak, táncolnak, és a gyerekeikkel vezettetik a vonatot:

 

Verik a lovakat és a tajvaniakat, továbbá gulyáskrémből főzik a gulyást: 

 

És turkálnak a turisták seggében:  

 

 Ezek után mi továbbra is azt mondjuk, hogy mindenki maradjon otthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr13881604

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Téglagyári Megálló 2009.01.16. 14:39:34

OFF:

Kálmán, én a minap nem maradtam otthon, és elmentem Wang úr étkezdéjébe a Telepy utcába. Ismered a helyet? Áutentikus a konyhája?

A képernyőn a kínai CCTV (nomen est omen) ment, Gázából is tudósított, kíváncsi lettem volna, onnan hogyan látják az eseményeket, de veled ellentétben sajnos nem értek saját kínaiul.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.01.16. 15:25:59

TM, mi olyan messzire, mint a Telepy utca, nem megyünk, de mindenki, aki megfordult arra, esküszik, hogy rendes autentikus kaját adnak. Wang úr korábbi éttermeiben (Lanzhou, Új Lanzhou) rendszeresen jártunk, azok is a legjobbak közé tartoztak, csak sajnos kitiltottak minket onnan.

A kínai média a gázai konfliktust visszafogottan, távolságtartással kezeli; közvetlen érdekeltségük nincs ott, ideológiával meg nemigen törődnek.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2009.01.16. 15:37:56

Kálmán én arra lennék kíváncsi, hogy miért nem egyszerűsített jelekkel van feliratozva ez a 2 film?

egri Fehér 2009.01.16. 16:32:12

baszki, és még mutogatja is a piros aranyat meg a gulyáskrémet... miért kell szerencsétlen turistákat szeméttel etetni?!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.01.16. 20:34:37

Nem, hanem a barátaink, akikkel voltunk, minősíthetetlenül viselkedtek. Csonttal dobálóztak, kiborították a pálinkát, részegen bőgtek a karaoke-gépbe.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.16. 20:37:46

ha lesz reakciós kínai étteremlátogatás, Kálmánnal, lécci szóljatok!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.17. 15:15:57

a címből és az első képből nem derül ki, hogy milyen jó, vicces videókat gyűjtöttél. Minek jön valaki Magyarországra turistának?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.17. 20:37:13

sose gondoltam, hogy a saját hazámtól kultúrfiacomt tudok kapni, de ahogy ezek a videók bemutatták, felsejlettek előttem nagymamám zsíros levesei, és elkezdett csikarni a hasam.
süti beállítások módosítása