Vér - gáz - Morvai
2009. január 20. írta: nénike

Vér - gáz - Morvai

 Induljunk onnan, hogy a gázai izraeli támadást erősen eltúlzott reakciónak tartom. Nehezen indokolható a civil lakosság mészárlása, ezért a tömegpusztítás elrendelőit fel kell kutatni, és felelősségre kell vonni. De úgy érzem, hogy nem vagyok Carla del Ponte, és amúgy sem vagyok feljelentgető típus. Nem mindenki érzi így.

 Mi is nézzük a tévét, Morvai Krisztina is nézi, már december 18-a óta, az tuti. Többnyire közszolgálatit, de biztos mindenkinél becsúszott egy kis Al Jazeera is. Ha nem fake a szerkesztőségünkbe is eljuttatott levél -, Krisztinánál megint elpattant valami. A Jobbik EP listájának vezetője úgy érezte, nem hallgathat tovább, s a kuruc.info híradására rímelve azonmód a letépett fejek, nyitott vénák és artériák világába kalauzolta el félreismerhetetlen jogérzéke. Páros lábbal csúszott be a Közel-Keletre, és a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága vezetőjének címzett levelében csípőből feljelentette Izrael állam kormányának tagjait, hadseregének parancsnokait, továbbá az ismeretlen izraeli háborús bűnösök garmadáját.

 Imponáló összeszedettség, büntetőjog némi nemzetközi jogi kitekintéssel megfuttatva, hiszen ez egy komoly tudomány.

 Dicsérhetjük továbbá azt a bátor kiállást is, amit a Chartás kartársak és egyéb nyelvi lelemények felvonultatásakor megismerhettünk. Minden irónia nélkül tesszük hozzá, hogy azért becsüljük a hitét és állóképességét.  (Azt, hogy miben hisz, legyen Baló György gondja.) Nyilván egy szebb, békésebb világ eljövetelében, mint Britney Spears. Az ő nevéhez köthető tehát a gázai események jogi olvasata, azonban hibát követnénk el, ha a puszta jogászkodás elrejtené szemünk elől a népirtás valódi okait. Lépjünk hát még egy határozottat jobbra, és lebbentsük fel a fátylat: „a földgáz gyakorlatilag a palesztin hatóság felügyelete alatt álló, Gázához tartozó, Mediterrán tengerparti sávban rejlik és a British Gas felbecslése szerint legalább 1,4 ezermilliárd (trillió) köblábról, de talán sokkal többről van szó. A nemzetközi törvények szerint, a Gázai földgáz a palesztin nép tulajdona, de Ariel Sharon izraeli miniszterelnök egyértelműen kijelentette 2001-ben, hogy Izrael igényt tart rá.”

 Mindezt azért tettük ide, hogy a kedves olvasóknak tele legyen a gatyája. Ugyanis „újabb gázlelőhelyre bukkantak a Hajdúságban. Hajdúnánás határában brit kutatók mintegy 400 millió köbméternyi földgázmezőre találtak mintegy 1100 méter mélyen.” És ne legyen senkinek sem kétsége, Izrael majd erre is igényt tart, sok gáz nagy pofon, kis gáz kis pofon alapon. Ha nem ma, majd holnap. Addig is dúdoljuk Vona Gáborral bátortalanul, hogy amikor a:

Harminc százalék marxista anyukád
Krumplilevessel kínált, és én
Maceszgombócot véltem felfedezni benne.
Konyec kedvesem. A jó Isten áldjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr100888680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AYBARS ANDA 2009.01.20. 15:14:39

@Arma Gedeonka:

Jó helyen van Izrael. Ott a helye.

Minden szent helyük, a Biblia egész világa OTT VAN.

Arma Gedeonka 2009.01.20. 15:19:56

@thetriggerhappy:

"az a baj, hogy sok európai képtelen elfogadni, hogy egy absz nem európai konfliktusról és nem európai felfogásról van szó.
ha izrael odacsap, akkor kegyetlen gyilkos, ha kivonul, akkor gyenge, akinek oda kell csapni. ez kb az arab álláspont. "

cionista torzításban. Amikor aláírták az oszlói egyezményt, a Hamasz népszerűsége a béka segge alatt volt. A palesztinok készültek a békére. Erre a cionisták megölték saját miniszterelnöküket, majd a béke másik nobeldíjas aláíróját is, mert tudják, hogy béke esetén hamar megszűnne hatalmuk alapja, amivel pl. az USÁ-t lehet fejni.
Igaz, most így is odalesz a fejőstehén, elapad a teje.

Meg aztán mi is az európai felfogás? A britek, az írek az ukránokhoz hasonlóan a csőd szélén, mi egy lépéssel mögöttük. Majd lesz bunyó itt is.

Arma Gedeonka 2009.01.20. 15:24:29

@AYBARS ANDA:

ezzel egyetértenék, bár ott lenne és ott maradna. De nem teszi. Egy lábbal máris nálunk van, Izrael fenntarthatatlan.
A cionizmus nem konkrét helyhez kötött, fontolgatták Argentínát és Ugandát is, Meg Madagaszkárt, most pedig komoly mozgás van Magyargaszkár felé.

A másik gond a Sámson-opció, ha kiderül, hogy a válság miatt már lekésték a tömegesebb áttelepülést, ott helyben meg bukó a dolog, képesek atomvilágháborút kirobbantani, hogy vesszen a világ, ha ők vesznek. És mitől vannak ilyen veszélyes helyen? Mert a legendásan átlag feletti eszükkel odacsődíteték a zsidókat a világ minden részéből a sivatagi halálcsapdába.

thetriggerhappy 2009.01.20. 15:28:53

@X Y kronosz óra:

a gáz egy érdekes téma. érdekes, hogy 2005ben otthagyta az izareli hadsereg és nem kért semmit, csak azt, hogy ne lőjék onnan.

az is elgondolkoztató, hogy ha egyetértek a reakcióval egy kérdésben, akkor azt lopásnak nevezed. érdekes lelkivilág, de ebbe sem mennék bele....

a kínosra sikeredett libanoni kirándulás kitétel pedig ismét engem igazol. izrael nem elfoglalni ment oda, nem akart területeket, annyit akart, hogy ne lőjék észak izraelt. bement, kijött és ezt az arabok rögtön vereségként, izarel gyengeségének jeleként értékelik. ha meg ott maradt volna, akkor az lenne a baj, nomeg, hogy már megint nincs rajta sapka, akarom ondani, kipa.

az mellékes, hogy 2006 óta a korábbinak a töredékére esett vissza a libanonból kilőtt rakéták száma és még most, a gázai hadműveletek során sem lőtte őket a hezbollah. képzelem mi lenne ha nem végződött volna kínosan a libanoni kiruccanás.....

thetriggerhappy 2009.01.20. 15:30:47

@Google:

nem vitatom el, magam is kisebbségben vagyok az itthoni helyzetről alkotott véleményemmel....

delano 2009.01.20. 15:30:51

@Arma Gedeonka: Úgy érzem a rengeteg hülyeség között, ami itt elhangzott Arma Gedeonka vitte el a prímet. "Nem volt semmilyen konfliktus, amíg a cionisták ki nem találták, hogy nekik oda kell államot alapítaniuk. "

Gratulálok. Ennél nagyobb sötétséget régen olvastam.

Mondok Neked egy számot, ami az Izrael megalapítása utáni helyzetet jellemzi, aztán nézz utána, hogy mi volt előtte:

Izrael megalapítása óta 12 millió arabot és muszlimot mészároltak le. Ebből Izraelt az összes háborúval együtt, közvetve és közvetlenül 60.000 -ért lehet felelőssé tenni. Más szóval fél (!) %-ért. A többit más muszlimok és arabok gyilkolták meg. (szunnita-siita ellenállás stb.)
Ez nagyon sok helyen megjelent a külföldi sajtóban, ha kell forrás, akkor keresek párat.

Ennyit a nagy arab békéről.

thetriggerhappy 2009.01.20. 15:34:57

@Arma Gedeonka:

ugye nem sértődsz meg ha az ízig-vérig cion bölcseiből vett agymenéseidre nem reagálok érdemben?
napoleonnal sem vitáznak az ápolók az intézetben, jobb nekik a békesség és, hogy bonapartécska bevegye a napi bogyóit.....

tevevanegypupu 2009.01.20. 15:38:40

Szo sincs nagy arab bekerol, soha nem is volt, az hogy "arab" az nem azt jelenti, hogy mind egyforma.Nagyon nagy ellentetek vannak kozottuk, gyulolik egymast es mindig is haboruztak egymassal amiota vilag a vilag. Senki nem vonja ketsegbe.
Es hogy az izraeliek csak 60 ezer palesztint oltek meg? Nahat kar is beszelni roluk..

AYBARS ANDA 2009.01.20. 15:38:44

@thetriggerhappy:

A "Háromszék" nékem kedvenc lapom, mint Viktornak a Demokrata....

Éppolyan értékű, mint mondjuk a "Népszabadság".
Csak a Háromszék az MAGYAR.

AYBARS ANDA 2009.01.20. 15:41:21

@thetriggerhappy:

Ki a gyászt érdekel az ÖTKERBŐL az izraeli választások??

Engem a TUGRIK (=solymos) árfolyama aggaszt innen....

Arma Gedeonka 2009.01.20. 15:42:47

@delano:

Amit én írtam, megjelölés nélkül erre volt reakció:

" Úlfhéðinn 2009.01.20. 11:44:49
(...) én belátom, hogy nincs megoldás, azon a helyen mindig is ölni fogják egymást az emberek, (...) Ez egy végtelen konfliktus, béke sosem lesz, max. tűzszünet. Ez van."

A zsidó-palesztin konfliktusról volt szó, én nem foglalkoztam a tágabb térség mindenféle konfliktusaival. Mivel a bejegyzés témája is a gázai mészárlás,
Ez a konfliktus nem lenne, ha a cionisták nem Palesztinát választják, vagy ha egyáltalán nem lenne cionizmus.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.20. 15:43:54

Izrael mindent eszközt megragad, h a pénzügyi világválság okánt felbuzogott antiszemita patak medre kiszáradjon.
Izrael jó, Izrael szeretnivaló, népe igazságos, csupa szeretet lakoz benne... és érdeklődő... ...meg is nézi egy kilátóból, h miképp szolgáltat igazságot a hadserege

... régen voltak nyilvános kivégzések... nosztalgia van, baszki! Csodálkozol... nézz körül! Eddig nem láttad, mi a világ?!

Izrealnek igaza volt, igaza van, és mindig igaza lesz. Ez nekik jár. Hát nem értitek, ostobák?!

Arma Gedeonka 2009.01.20. 15:44:51

@thetriggerhappy:

ki szólt hozzád? Mellesleg mi volt a cion bölcseitől? Herzl írta, hogy Argentína az egyik jó hely. A Sámson-opcióra keress a wikin.
Nem tudnál semmit cáfolni abból, amit én írtam.

thetriggerhappy 2009.01.20. 15:45:48

@Arma Gedeonka:

vagy ha egyáltalán nem lennének zsidók! ez mennyivel jobb lenne, nem? ha itt vannak az a baj, ha ott, akkor az... csak a baj van velük.

Arma Gedeonka 2009.01.20. 15:46:45

Ránk annyi tartozik az egészből, hogy a cionizmus veszély Magyarországra nézve is és ez ellen védekezni kell. Ennyiből nem túlozza el Morvai és a Jobbik az üggyel kapcsolatos fellépést.

AYBARS ANDA 2009.01.20. 15:48:40

@Arma Gedeonka:

Ha ZENTAI nagyságos úr HAZAJÖN, már a reptéren ÜNNEPELNI FOGJÁK: mint nemzeti hőst.

Én szóltam.....

thetriggerhappy 2009.01.20. 15:49:02

@Arma Gedeonka:

legalább azt olvasd már vissza, hogy kinek írsz......

Arma Gedeonka 2009.01.20. 15:54:22

Miszerint ha zsidók nem lennének, nyilván nem lenne zsidó-palesztin konfliktus és magyarország-felvásárlás sem zsidók által. Valóban, ez olyan igazság, minthogy kétszer kettő négy.

thetriggerhappy 2009.01.20. 15:54:45

@Arma Gedeonka:

akkor viszont minek a sok cécó? gondolom ezek után nem kéred ki magadnak az antiszemita jelzőt?

molaris 2009.01.20. 16:16:01

@thetriggerhappy:
Hát öreg , úgy érzem a szuszókálás után szétszedem minden szavad. Ennyi baromságot még nem igazán olvastam éhgyomorra. Na majd jövök.

Ács Ferenc 2009.01.20. 16:20:52

Az eredeti témához, azaz Zizi néni ámokfutásának apropójához: Valki László szerint jogos az izraeli önvédelem.
www.zoom.hu/kulfold/jogos-az-izraeli-onvedelem-36940.html

Arma: nem Pinocset, hanem Pinochet.

"Nekem úgy rémlik, hogy az a csapat, ami a Reakcióra és hasonlókra ír, nagyon is Carla del Ponténak érezte magát, amikor az oroszok szerintük eltúlzott válaszreakcióját ítélte el Grúziában."

Bár abban az ügyben is ennél árnyaltabban - és egymástól némileg eltérően - gondolkodunk, mint amit írtál, de mindegyikünk rosszul van attól a seggnyalástól, amit a chávezista Magyar Nemzet művel(t) az oroszok irányában.

"Ránk annyi tartozik az egészből, hogy a cionizmus veszély Magyarországra nézve is és ez ellen védekezni kell:"

Magyarországra elsősorban az emberi hülyeség a legveszedelmesebb, és te láthatóan hiába védekeztél...

tevevanegypupu 2009.01.20. 16:24:47

www.nol.hu/kulfold/a_hamasz_elveszitette_a_haborut

Na azert van aki a gyoztesek mellett all es ugy gondolja a gazai ovezetben elok csak azt kaptak amit megerdemeltek.

thetriggerhappy 2009.01.20. 16:28:12

@tevevanegypupu:

"Harctéri veszteségei ellenére a Hamász továbbra is szilárdan ellenőrzi a Gázai övezetet, és azt állítja, hogy harci ereje sértetlen. Iszmáil Haníje, a szervezet gázai miniszterelnöke "mennyei győzelmet" jelentett be vasárnap rejtekhelyéről közvetített tévébeszédben. Abu Obeida, a Hamász katonai szárnyának szóvivője pedig egyenesen azt állította hétfői sajtóértekezletén, hogy harcosaik nem kevesebb mint nyolcvan izraeli katonát megöltek, és lelőttek négy helikoptert. Az izraeli hadsereg "teljesen alaptalannak" minősítette a bejelentést."

na, ennyire kell hinni a hamasz propagandának.....

thetriggerhappy 2009.01.20. 16:29:09

@molaris:

kíváncsian várom....végezd el a vegetatív szükségeleteidet és ess neki a szavaimnak!

Ács Ferenc 2009.01.20. 16:33:01

Frankó lehet az a mennyei győzelem, amit rejtekhelyről közvetítenek. Teve! Normális ember egy civil halálának sem örülhet. És most sok civil halt meg. Miként az elmúlt bő hatvan évben a Közel-Keleten, és a Közel-Kelet miatt máshol elkövetett terrortámadásokban.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.01.20. 16:33:54

@Ács Feri:

Gondolom most már világos, mit értettem "primitív zsidózás-palesztinozás"-on a múltkori post kapcsán. :/
(Amikor kissé "összeszólalkoztunk" a neokonok generációin). ;)

tevevanegypupu 2009.01.20. 16:34:24

thetriggerhappy
hat hogy a Hamasz mit mond az egy dolog..sertetlennek biztosan nem sertetlen, hiszen Gazat halomra bombaztak, semmi nem maradt belole. De mindig lesznek palesztinok akik hajlandoak belepni a Hamaszba, szerintem maris ujra teljes a letszam. Es az is teny, hogy tamogatjak oket, hiszen a szavazason 40 szazalekot kaptak.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.01.20. 16:44:31

Ha Olmert szavahihetetlen, akkor Izrael szavahihetetlen, és egy szavahihetetlen ember vezeti a gázai háborút. Ha az Államok a szavahihetetlen, akkor... hm. :) Olmert szavahihető.

Tertia non datur. Vagy igen?

thetriggerhappy 2009.01.20. 16:54:43

@tevevanegypupu:

erről is beszéltünk már. a hamasz akkor is ennyit kapna, ha holnap nem lenne izrael, lsd a többi, izraellel nem határos muszlim ország, pld a nem is arab, távoli indonézia, ahol szintén tör előre a militáns, intoleráns vallási politika. ott nincsenek zsidók, csak ausztrál nyaralók, akiket fel lehet robbantani.

egyszerűen nem alternatíva a "semmit nem teszek", mert mint láttuk, ebből nőttek ki a buszrobbantások, az öngyilkos merénylők és a határon át rakétázás.

tevevanegypupu 2009.01.20. 17:04:15

thetriggerhappy
mas tema, az teny, hogy a szelsoseges vallasi iranyzatok egyre inkabb eloretornek, a nyugati kultura gyulolete is sajnos. Minden muzulman orszagra ez jellemzo. Magyarazzak a munkanelkuliseggel , tudatlansaggal, analfabetizmussal, nagyon sok mindennel..Meglehetosen skizofren allapot, mivel a kulfoldi
konzulatosuk elott naponta szazaval varnak beutazo vizumokra.
Minden atmenet nelkul leptek a kozepkorbol a legujabb korba, rajuk tort a kulvilag es egyelore keptelenek feldolgozni. Ez nem mentseg (de talan egy kicsit megis) viszont lehet egyfele magyarazat. Eroszakkal valaszolnak mert tehetetlennek erzik magukat. Es ami azt illeti az a lenezes es meg nem ertes ami naponta aramlik felejuk mindenhonnet nem segit megoldani a helyzetet.

Pelso.. 2009.01.20. 17:13:58

Nahát, esik a szinvonal.

Még senkinek nem jutott eszébe, hogy a hajdúsági gázmezőt a romák fogják kiaknázni, a legfelsőbb döntés ez ügyben az egyik borsodi putriban már rég megszületett..

delano 2009.01.20. 17:35:14

@tevevanegypupu: 60 ezret öltek meg valóban. Nagyrészüket olyan háborúban, amikor ők támadtak rá Izraelre. És Izraelnek volt képe védekezni.

Azt akartam hangsúlyozni, hogy az izraeliek által megölt arabok száma elhanyagolható ahhoz képest, amilyen mértékben egymást gyilkolják. Csak egy szunniták által felrobbantott siita iskolával nem lehet zsidózni, és így már nem olyan érdekes.

tevevanegypupu 2009.01.20. 18:31:30

delano
az alapkonfliktus abbol alakult ki, hogy Palesztina allamot megszuntettek mikor oda betelepitettek a zsidokat. Ez hibaja az ENSZ-nek, az odatelepult zsidoknak, Anglianak..Nem a palesztinoke.
Minden tovabbi konfliktus, terrorcselekmenyek - az egesz vilag mindig eliteli, nem igaz, hogy nem tema - ebbol az alapproblemaboll adodik Izrael es a palesztinok kozott. Hogy aztan a muzulmanok egymassal hogy intezik el nezeteltereseiket az mas kerdes, mas problema. Vallasi fanatizmus mindig volt, ok most ertek el oda, hogy egyeduralmat szeretnenek. Voltak igy a zsidok, keresztenyek..aztan a muzulmanok.Elitelendo es nem szabad engedni. De az Izraelben levo konfliktusnak nem a muzulman vallas az oka. Az ott gyarmatosito-felszabadito haboru vagy polgarhaboru egyenlotlen fegyverekkel, igazsagtalan teruletfoglalasokkal. Ami aztan hozta magaval a tobbit.

Cypriánus 2009.01.20. 18:41:52

Kedves Teve!
ez azért nem egészen így volt...bocs.
Lécci olvass utána részletesebben.Nem volt "Palesztina állam", l aTörök Birodalom egy elmaradott és gyéren lakott tartománya volt, amikor kezdett kialakulni a zsidó településterület (Yishuv) aztán meg Brit palesztin Mandátum.Ez a konfliktus meg aztán minden , csak nem gyarmattartó elleni harc.
A palesztinok ügyének korrekt rendezése elengedhetetlen, nekem pl. tetszik az ún. Arab Békekezedeményezés. De azért ne gyártsunk mítikus Palesztin történelmet visszafelé a múltba.

Egyébként tudtad hogy genetikailag a palesztinok közelebb állnak a zsidókhoz mint az arábiai arabokhoz? Érdekes adat...

tevevanegypupu 2009.01.20. 19:42:16

Cyprianus
mindig beleesem ebbe a Palesztin allam hibaba, pedig nem ugy gondolom csak elfog a harcteri idegesseg mikor ez a tema szoba kerul. Valoszinuleg van bennem elfogultsag is, annyira igazsagtalannak tartom a helyzetuket amirol nem tehetnek. Pontosabban kellene fogalmaznom elismerem es elnezest. Ami a gyarmatositast illeti nem szo szerint inkabb szellemileg gondoltam: teny, hogy a palesztinok nem egyenranguak es nem mozoghatnak szabadon abban az orszagban ahol szulettek es elnek. Nagyon sok mindentol megfosztottak oket es egyelore remeny sincs arra, hogy visszakapjak egy normalis, emberhez melto elet lehetoseget.
Nem tudtam, hogy ilyen kozel allnak genetikailag egymashoz, de sajnos ez egyaltalan nem zarja ki a kolcsonos gyulolkodest. Ket rokon nep haboruzik egy teruletert amin bekeben elhetnenek.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.20. 19:52:54

@Cypriánus: dobtam Néked egy üzi-t a teljes mszp-szdsz gyanús...
posztra
remélem mögkaptad...

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.20. 20:11:01

Ez a Morvai teljesen egyértelműen a Magyarok Nyilai nevű szélsőséges terrorszervezet beépített ügynöke!
Csak a vak nem látja, hogy már a nemzetközi televíziós társaságokba is beépültek!. Gyűlöletük már odáig fajult, hogy az izraeliek által repülőről ledobott csokit és banánt tartalmazó segélycsomagokat foszforbombának hazudják.
Annyira szélsőségesek, hogy saját agyvelejüket az aszfaltra csorgatják és ráfogják a zsidókra! Mintha ők tették volna!

Szólítsuk fel közösen a provokátor, beépített magyaroknyilaiügynökterrorista Morvait, hogy MONNNNYON LE!

Arma Gedeonka 2009.01.20. 22:23:06

Kíváncsian várom, hogy fogja a Reakció kommentálni az USA területén belátható időn belül kitörő pogromokat.
Ha még lesz internetszolgáltatás.

states 2009.01.20. 23:59:52

A Gázából érkező sokkoló felvételeket szerencsére oldotta az a kis színes, hogy Izrael békeszerető népe a Gáza körüli magaslatokra jár nézelődni, egész pontosan gyönyörködni Sodoma és Gomora pusztulásában. A kis színes arról nem szólt, hogy volt-e belépődíj, vagy teljesen ingyenes volt a nagyszabású tűzijátékkal egybekötött látványosság...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.21. 00:35:46

Néhány más helyen már megpendítettem, de ha már itt is előkerült (bocsesz, ha valakinek ismétlés):

Aludtam rá néhány napot, de még mindig ugyanott tartok ugyanazon okokból kifolyólag:
"Összesen 95 holttestet találtak vasárnap a Gázai övezet északi részének két településén a romok alatt - közölte a palesztin mentőszolgálat vezetője. A holttesteket a vasárnap hajnali 2 órától Izrael által egyoldalúan meghirdetett tűzszünet után ásták ki főleg Beit Lahíjában és Dzsabalíjában, abban a két városban, ahol a leghevesebb harcok dúltak az izraeli offenzíva 22 napja alatt. Gáza város Zejtún negyedében is találtak halottakat. Az áldozatok között gyermekek is vannak, de tucatnyi harcos is."

Mit csinálnak gyerekek mellett "harcosok" ? Akármilyen gagyi háborús mozi esetén ezek több kilométerre vannak egymástól. És bár Gáza nem egy kontinens, de mégis 15x40 km... Vagy olvasom, hogy korháztól 150 m-re lőnek ki egy rakétavetőt ? Kérdés ugyanaz. A válasz pedig akárhogy agyalok az élőpajzs brutális technológiája, olyan Hamasz-féle terroristás előadásban. És én szívesen tüntetek azokért a palesztinokért, akik maguk is kegyetlenül megszenvedik a halálkultuszt és egy másik ország totális legyilkolását alapító okiratába foglaló horrorbrigád ámokfutását. És imádkozom is, hogy a szerencsétlen terroristája megtérjen azalatt a néhány másodperc alatt, amikor öngyilkosként vagy pokolgép szerelőjeként magával visz bárkit, mert az szerinte üdvözítő. De, ha mégsem térne meg, akkor mi legyen ? Szurkoljak inkább egy, a figyelmeztetés után időben elsütött golyónak ?
Mert ez a balhé pontosan így kezdődött.

Morvai meg ezért csinál magából hülyét, csak olvasni kellene:
index.hu/politika/kulfold/wp1629/

És ami még nagyon érdekelne: Mikor foglalkozik Morvai vagy barátai a Tamil Tigrisek ügyével ? Ők miért nem tudnak érdekesek lenni ? Vagy Darfúr ? Vagy Észak-Korea ? Vagy a kereztényüldözés Iránban, Irakban stb. ? Csak nem azért,mert akkor nem lehet másokat is csesztetni idehaza ?

tevevanegypupu 2009.01.21. 01:02:53

Az ENSZ iskolait es korhazat, a voroskerresztes segelyhelyet is bombaztak, ahol nem volt semmifele raketakilovohely. Kis telepuleseken pedig ahol harcolnak nincs nagy tavolsag, egymas hegyen-hatan vannak a hazak, benne a gyerekek, akiket nincs hova tenni olyan helyzetben amikor folyamatosan bombaznak. Es a telepuleseket es Gaza varost bombaztak. Romhalmaz minden.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.21. 02:27:53

teve

elképzeltem ahogy a határ túloldalán, attól néhány km-re együtt kúszunk a porban, miután több éven át lövöldözték a közös falunkat, éves szinten leszedve néhány jó szomszédot. Persze az se volt kóser, hogy néha fél perc alatt kellett neked is a közeli bunkerba bedobálni a családodat a rakéták elől. Mondom ezt jó keresztényként, akik szeretik egymást ugratni ilyen zsidulásokkal.
Szóval kúszunk a mocsokban, te elől, mint felderítő, én meg hátrébb egy vállrolíndíthatóval. Aztán hirtelen és tök váratlananul téged 5-6 ember kezde el lőni egy épületből, amin mintha az ENSZ logót is felfedeznéd. De persze ez csak egy pill-ra köt le, mert akárhogy keresed a fedezéket, egyértelmű, hogy előbb-utóbb leszednek. És persze én kibiztosítok, töltök, mert látom mekkora szarban vagy és én is csak sűrűn pergő lövéseket látom körülötted, hogy végül nagynehezen elsütve a mordályt egyszerűbb legyen minden azzal az 5-6 támadóval. Este meg látod a barakban a TV-n, hogy a romok alól kiszednek még néhány gyereket is, ott ahol te nagyon nem rájuk emlékszel, amikor éppen ki akartak csinálni. Ki a hunyó ?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.21. 02:29:13

teve

elképzeltem ahogy a határ túloldalán, attól néhány km-re együtt kúszunk a porban, miután több éven át lövöldözték a közös falunkat, éves szinten leszedve néhány jó szomszédot. Persze az se volt kóser, hogy néha fél perc alatt kellett neked is a közeli bunkerba bedobálni a családodat a rakéták elől. Mondom ezt jó keresztényként, akik szeretik egymást ugratni ilyen zsidulásokkal.
Szóval kúszunk a mocsokban, te elől, mint felderítő, én meg hátrébb egy vállrolindíthatóval. Aztán hirtelen és tök váratlananul téged 5-6 ember kezd el lőni egy épületből, amin mintha az ENSZ logót is felfedeznéd. De persze ez csak egy pill-ra köt le, mert akárhogy keresed a fedezéket, egyértelmű, hogy előbb-utóbb leszednek. És persze én kibiztosítok, töltök, mert látom mekkora szarban vagy és én is csak a sűrűn pergő lövéseket látom körülötted, hogy végül nagynehezen elsütve a mordályt egyszerűbb legyen minden azzal az 5-6 támadóval kapcsolatban. Este meg látod a barakban a TV-n, hogy a romok alól kiszednek még néhány gyereket is, ott ahol te nagyon nem rájuk emlékszel, amikor éppen ki akartak csinálni. Ki a hunyó ?

molaris 2009.01.21. 02:55:26

@thetriggerhappy:
Olyan szépen szólsz, irigyellek érte.Értem én, ott a Merkava lövegtornyában reszketsz, és csak azok a hangok zengenek egyre a füledben, amit a rabbi mondott szombaton. Vagy Német Sándor Vasárnap. Persze lehet, hogy Iványi Gábort hallgattad hétfőn. Mindegy.- nem ez a baj. A baj az, hogy egy olyan érvrendszer mellett teszed le a voksot, ami rég tarhatatlan.

Izrael egyetlen ENSZ határozatot nem volt hajlandó betartani.

Izrael nem fogadta el az ENSZ békefenntartók telepítését.

Izrael most hadat visel az általa a sivatagba űzöttek leszármazottai ellen. A gázai övezet lakói az Aszkalonból elűzöttek leszármazottai.

Izraelt csak az USA folyamatos vétói mentik meg a BT elítélő határozataitól.

Izrael részéről cinikus álláspont járulékos civil áldozatokról beszélni, ha az áldozatok 35%- a civil.

Izrael részéről cinikus a hírforrásokat kritizálni, mivel ő zárta el a területet a független szakértők elől.

Folytathatnám, de teljesen felesleges, mert úgyis tovább mantrázod, hogy boziony ez egy igazságos, humánus háború. Leked rajta, mint azoké a büszke farizeusoké, akik büszkén vágták Poncius Pilátus képébe:" Vére a fejünkön és a gyerekeinkén".

medve2 2009.01.21. 08:02:56

Morvainak mindegy Izrael, egyedul az szamit, hogy tudja, mindez tetszik a radiknak. Karierista picsa lett.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 08:07:23

@erőspista:

és a falud azért van ott, ahol van, mert a nagyapádék valahol távol egy békés és prosperáló országban úgy döntöttek, hogy felvásároljátk ezt a falut a helyi szegény ördögök egy részétől, a többit meg kiűzik? Akkor a te falud lakói és nagyapái a hunyók. Főleg, hogy megkéseltétek a kocsmában azt a falubeli vezetőtöket, aki már épp kibékült a cselédsorra üzött eredeti lakókkal.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 08:09:59

@medve2:
a fideszes cionistáknak is tökmindegy volt Oszétia és Grúzia, egyedül azért szidtátok a medvét, mert tudtátok, mindez tetszik a washingtoni és tel-avivi gazdiknak. Karrierista faszok lettetek.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 08:12:39

És ha valaki karrierizmusból hazai választóknak pedálozik, az nem kicsit szimpatikusabb, mint amikor mások távoli gazdiknak, vagy épp beszivárgó megszállóknak teszik mindezt.
És végül szerintem a hazai "radik" többsége nem lenne szerelmes a palesztinokba, kár értük, de nem nagyobb kár, mint tuszikért, hutukért, bárkikért, csak a cionisták nálunk is nyomulnak. Nehéz lenne úgy védekezni, ha azt se tudnánk, ki az ellenség.

X Y kronosz óra 2009.01.21. 09:17:49

Szolgálati közlemény: Az utolsó izraeli katonai is elhagyta Gázát!
index.hu/politika/kulfold/wp4621/

tevevanegypupu 2009.01.21. 10:05:36

erospista
ahogy elneztem az izraeli katonak felszereleset ugy latom, hogy meglehetosen jo..es eleg biztonsagos. Ezenkivul inkabb tankban lattam oket a hiradokban (mindegyikben europai teveadok eseteben es minden feloraban) vagy repulogeprol bombazva. Lehet, hogy volt kezitusa a harcosok kozott, de ez a gazai ovezetben volt palesztinok kozott, olyan hazak mellett ahol laknak es nincs hova menniuk. Elkepzeltem a szituaciot amit irsz es feltetlenul igaznak is erzem. Csak eppen mondja meg valaki, hogy kerultem en oda es miert..Ja, hogy oda zartam hermetice az orszag lakossaganak egy reszet ivoviz, gyogyszer es munkalehetoseg nelkul es eznem tetszik nekik? Hogy lejart a feleves megallapodasunk a fegyverszunetrol es mivel ott maradtunk, kepesek hazi keszitesu raketakkal lovoldozni?Na hol az a golyoszoro..

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:22:52

én már csak azt nem értem, hogy azok akik NEM antiszemitizmusból érvelnek izrael ellen, miként bírnak egy levegőt szívni a molaris és arma gedeonka félékkel. nem zavaró ez? ezt már kérdeztem anno lolától is, ő sem válaszolt, de engem még mindig érdekelne......

tevevanegypupu 2009.01.21. 10:33:53

thetriggerhappy
hiszen demokracia van..miert ne irhatna meg mindenki amit gondol? Es hogy valaki anti..ezazamaz..Az nem bunteny. Altalanositani persze korlatoltsag. Ha nem Izraelrol lenne szo, hanem mondjuk egy kereszteny orszagban harcolnanak egymassal protestansok es katolikusok..van ilyen is meg most is..akkor is bizonyara lenne olyan, aki vallasi elfogultsagrol beszelne, ha egyiknek vagy masiknak eppen tobben adnanak igazat, mert a helyzet ugy alakult.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 10:38:00

@thetriggerhappy:

és mi a gond az antiszemitizmussal?
Én alapvetően anticionista lennék, de mivel fő vonalakban utánanéztem, hogy keletkezett a cionizmus, mivel érvelt pl. Herzl alapművében, amit elolvastam, világos, hogy a cionizmus (egyébként mint tipikus 19. sz. végi, korra jellemző gyarmatosító mozgalom) fő gyökere a szemitizmus, helyesebben ennek semmi értelme, tehát a zsidó identitás.
Az világos, hogy nem minden zsidó cionista, sőt vannak harcosan anticionista zsidók is, de ők nem bontják ki az igazság minden részletét. Konkrétan, hogy a Herzl által felhozott fő ok, miszerint a zsidók együttélése a gazdanépekkel szerinte reménytelen, a kiválasztottságtudaton alapul. A zsidó vallás, majd a vallási sallangok többség általi levetése után a világi zsidó identitás egy szélsőségesen etnocentrikus identitás és ehhez gyártott ideológia.

Természetesen épelméjű ember nem gondolhatja, hogy az identitás a vérrel, a génekkel öröklődne, ez kulturális jelenség.
Ilyen alapon, ahogy én se vagyok genetikailag magyar, egy zsidó is dönthet úgy, hogy mától nem akar zsidó lenni. Sokan "kitértek" a történelem során, ahogy még többen meg be.
Én tudom, hogy nem minden zsidónak élt minden őse a Közel-Keéleten az ókorban, ahogy nem minden magyar minden őse lovagolt be Árpáddal Vereckénél, de a cionisták épp ilyen etnocentrikus baromságokra és palesztin csontokra alapozták újkori gyarmatukat, ami groteszk módon a kerszteslovagok tiszavirágéletű szentföldi államainak utánzása, sorsa se tud nagyon más lenni. Eltekintve az atomfegyverkészleteitől.

Szóval te faszfej, nyugodtan érvelj, ha tudsz, nem elég rámutatni, hogy ordas eszmét terjesztek. Mutass rá, miért nem szép dolog az antiszemitizmusom.

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:38:18

@molaris:

kezdjük rögtön az első ensz határozattal izrael és a palesztinai arab állam megalakulásáról, még 48-ban? ki nem tartotta be?

olvasd el csak a hét híreit, hogy ki nem akar külföldi katonát látni a földjén. ha megvagy, szólj már vissza!

ismét visszakanyarodnék a függetlenségi háborúra. kik is űztek el és kit? az előrenyomuló arab országok is rengeteg arabot telepítettek ki a biztos győzelem reményében. miért nem jordániát és egyiptomot baszogatod a menekültek miatt? miért nem zavar, hogy ezt a pár százezer embert 4 hasonló kultúrájú arab ország képtelen volt integrálni 60 év alatt, lsd fekete szeptember, lsd menekülttáborok, míg izrael felszívott sokmillió távoli kultúrából érkezett zsidót.

igen, az usa menti meg. milyen szar is, hogy nem kína, a putyini oroszország vagy esetleg líbia áll ki mellette. szörnyű egy skandalum!

nem cinikus, hanem realista. ha figyelembe vesszük az arabok "babakocsi mögül lövök" taktikáját, ez még nem is annyira elborzasztó. de természetesen, ezek az apró információk nem zavarják a "magadfajtákat". tudod, ismét csak az olvasást tudom ajánlani, mohammed al doura, gázai part és a többi megrendezett, behazudott eseményről...

milyen független szakértőkről beszélsz? a france 2-ról pld? vagy al al-jazeeráról? ha beengedik és meghal pár fotós, újságíró, akkor meg az a baj. a hamasz úgysem engedi, hogy ne az ő álláspontját hangsúlyozzák, az meg így is kijutott az övezetből. neked ez nem elég?

fogalmad sincs, hogy mi folyik ott, a lényeg, hogy az egyik oldalon zsidók vannak, ergo te már el is döntötted, hogy mi a véleményed. így könnyű, sok időt megspólosz vele, pld evésre, alvásra.
használd ki és szerintem ne eröltesd itt magad, főleg, hogy a tárgyi tudásod nulla.

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:41:59

@tevevanegypupu:

mindenki írhat, amit gondol, nem is tíltanék be semmit, valakivel összekeversz.
antiszemitának lehet lenni, de a nagy többségnek szabad erről megmondania a véleményét és a helyén kezelni az antiszemitát.

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:43:38

@Arma Gedeonka:

szerintem fölösleges rámutatnom, megtetted azt magad. de legalább belismerted, hogy antiszemita vagy. ez is haladás. buta vagy, de legalább nem sunnyogsz.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 10:46:43

@thetriggerhappy:
egymás eszét mégse mi minősítsük már, de mit tudnál cáfolni az én állításaimból?
Noam Chomsky is buta?
Speciel semmi bajom vele attól, hogy zsidó származású.

tevevanegypupu 2009.01.21. 10:47:03

thetriggerhappy
de te kerdezted meg, hogy miert birnak egy levegot szivni ezzel vagy amazzal..Arra irtam valaszt. Kulonben nem azzal kell-e vitatkozni leginkabb aki nagyon szelsoseges? Ha meggyozni nem is lehet, de talan arnyalni a velemenyet igen..

Zetek 2009.01.21. 10:48:34

A következő gázai / palesztin bejegyzésben kéretik a konfliktus befejezését bejelenteni. Addig ugyanis nincs hírértéke, hogy az izraeli hadsereg - Spárta után szabadon - ismét gyakorlatozott egy jót. Aki pedig sajnálja a palesztinokat fogadjon be belőlük néhányat.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 10:50:53

@thetriggerhappy:

ami a babakocsi mögül lövök taktikát illeti, ezt megfogalmazhatjuk úgy, hogy elősegítjük, vagy legalább hagyjuk, hogy a mieink közül legyenek civil áldozatok, amivel elnyerjük a világközvélemény részvétét, hogy annak védelmében nyomulhassunk céljaink felé?
Tudsz arról, hogy azt a taktikát a cionista mozgalom kezdettől alkalmazza, már az alapító atya Herzllel kezdve?
Hozzak idézetet, vagy magad is tudsz ezekről?

Vagy inkább sunnyogsz?

Arma Gedeonka 2009.01.21. 10:52:48

@Zetek:

Miről beszélsz? Hány palesztint fogadtunk be Magyarországra mondjuk az utóbbi 20 évben? És hány izraelit? Melyik a reális veszély?

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:54:38

@Arma Gedeonka:

mondtam, nem szeretnékj egy antiszemitával vitázni.
az egymás eszének békénhagyása különösen bájos a laza "Szóval te faszfej" megszólítás után.

további szép napot!

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:56:50

@tevevanegypupu:

pont ezt nem értem. a reakció szerzőinek nagyrésze, mégha nem is velem egyezően gondolkodik, egy bizonyos kultúrán belüli állásponto képvisel. épp ezért fura nekem, hogy egy magát konzervatívnak, jobboldalinak, de semmiképpen nem antiszemita radikálisnak mondott blogon miért viselnek el még éppenhogy nem coming outolt antiszemitát, aki már coming outolt radikális ügyben.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 10:57:15

@thetriggerhappy:

Szóval sunnyogsz. "Nem szeretnél egy antiszemitával vitatkozni"!
Mert nincs érved. A faszfejt visszavonom, ha ezek után se vitatkozol, akkor mondom én. Beszéljenek a tények. Mellesleg ki osztogatja a licencet ahhoz, hogy kivel nem kell vitatkozni? Én például szjvesen vitatkozok cionistákkal, pedig undorodok tőletek, mert tudom, hogy tisztességes vitában csak alulmaradhattok. Ezért kerülitek.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 10:59:13

@thetriggerhappy:
Szóval tudsz arról, hogy a cionisták is "babakocsi mellől lőnek", kezdettől fogva, vagy nekem kell példákat hoznom?

thetriggerhappy 2009.01.21. 10:59:33

@Arma Gedeonka:

szerintem tényleg leszálhatunk egymásról.
nem szeretnék cion bölcsei és "a zsidók találták ki a holokausztot, hogy megnyerjék a világ szimptátiáját" féle érvrendszerekre reagálni.
te ettől még nyugodtan olvasgathatsz ilyeneket ha ez neked jól esik, de én ki szeretnék maradni.
tudod vannak olyan dolgok, amikhez még bottal sem érnék. ilyen pld egy magadfajta fajgyűlölő.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 11:04:48

@thetriggerhappy:

értem. akkor ha a cionista hegy nem jött, megyek én.
A tények, miszerint a cionisták előre kitervelték, hogy zsidó bababkocsikat kell goj célponttá tenni az ÜGY előmozdítása érdekében, egy anticionista ortodox zsidó portálról szedtem:

www.jewsagainstzionism.com/zionism/zanda.cfm

As far as Zionism is concerned, the founder of Zionism and apostate, Theodor Herzl, sought to intensify hatred of the Jew in order to enhance the cause of political Zionism. Here are some of his “pearls”:

“It is essential that the sufferings of Jews. . . become worse. . . this will assist in realization of our plans. . .I have an excellent idea. . . I shall induce anti-semites to liquidate Jewish wealth. . . The anti-semites will assist us thereby in that they will strengthen the persecution and oppression of Jews. The anti-semites shall be our best friends”. (From his Diary, Part I, pp. 16)

Additional words from the vivid imagination of this dreamer, from p. 68 of Part I of his Diary.

So anti-Semitism, which is a deeply imbedded force in the subconscious mind of the masses, will not harm the Jews. I actually find it to be advantageous to building the Jewish character, education by the masses that will lead to assimilation. This education can only happen through suffering, and the Jews will adapt.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 11:08:49

@thetriggerhappy:

még konkrétan a "fajgyűlölő" ügyben: az emberiség tudtommal egyetlen faj körébe tartozik, hogy sapiens, vagy sem, azt most ne vitassuk. Én leírtam, hogy nem hiszek a nemzeti, etnikai és egyéb közösségi identitások gének, vér, faj, stb. általi örökítésében, tehát ez ügyben is szánalmas a vádad.
Hogy mihez nyúlnál bottal, az a te dolgod, de eyg nyilvános vitafórumon nem vagy képes védeni az álláspontod, tehát hozzáállásod definíció szerint "buta".

AYBARS ANDA 2009.01.21. 12:25:00

@Arma Gedeonka:

Egyetérteni vagyok kénytelen....:(

AYBARS ANDA 2009.01.21. 12:30:19

@thetriggerhappy:

Mégiscsak zsidó vagy te.....

Ilyen hévvel védeni a MINDEN ALAPOT NÉLKÜLÖZŐ PRIVILÉGIUMOKAT KÖVETELŐ TÖRPE MINORITÁST.....

"Én nem vagyok egy szadizmus, de hogy rábasztok, AZ RIZIKÓ", zsidókáim:

Magyarisztán szangvinikus nemzetét egyszer kiakasztjátok, és az nem 'Gázai diszmenet' lesz, köcsögök!!!

nénike · http://mandiner.hu 2009.01.21. 12:35:29

Göncz Kinga szerint Magyarországnak ott a helye egy jövőbeni EU-s gázai "határtámogató" misszióban. Esetleg tudja valaki, hogy ez mit jelent?

Arma Gedeonka 2009.01.21. 12:36:47

Szóval trigger sunnyog.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 12:39:20

@AYBARS ANDA:

ne röhögtess, ahogy a puliszka nem robban, úgy a Magyarországon "kenyér" néven fogyasztott vattacukor sem.
Kiakadás, zsidófegyelmezés az USÁ-ban készül rövid időn belül.
Gondolom, a nagykutyák (AIPAC , Wall Street cápák és hasonlók) időben elhúznak, mint a WTC-ből, majd kiszsidókon verik le a népharagot.

AYBARS ANDA 2009.01.21. 12:40:09

@Arma Gedeonka:

Én ugyan "REAKCIÓS" vagyok, de nem ebben a Nobilisszal fertőzött e-Lapnál, hanem átaljában:

jelentem, folyamatosan hatalmasodik el rajtam az antiszemitizmus.

Míg huszonévesen óriási szerelemben éltem egyzsidó lánnyal,

ma már holoca - szkeptikus vagyok,
ilyen filmeket láttam, jártam is Oswiecim-ben,

a HAT MILLÁT NEM HISZEM EL,

az 1,1 az tán lehet.

Mocskos hazug és önző, gátlástalan fajta a zsidó ember.

AYBARS ANDA 2009.01.21. 12:44:45

@medve2:

Hazugság, "medve2".

Amióta MEGTAPASZTALTA Krisztina, hogyan működik a zsidó globál-összeesküvés, és szar magyar SZADESZ-os ex-56-osok is támogatják,

valódi antiszemita lett Dr. Morvai Krisztina. Érthetően. Kivették a kezéből a fél kenyerét.

Hogy egy kettős állampolgár feminista zsidó ribancnak adják.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 12:51:10

@AYBARS ANDA:

ez így túl általánosító. Zsidónak lenni annyit jelent, mint egy etnocentrikus identitás bűvkörében lenni. Sokan "betérnek", nem is vallási alapon ma már, hiszen zömük nem vallásos, hanem vonzza őket hogy zsidók lehetnek. Kitérni is lehet, egészséges lelkű emberek gyökeret akarnak ereszteni hazájukban, a társadalom részének akarják érezni magukat, magasabbrendűségtudat és zsidó hisztéria nélkül.
Akik bekerülnek, vagy bentmaradnak, azokat kollektív tudatuk nagy eséllyel tolja el bizonyos negatív viselkedési irányokba. De olyan bűnt még zsidók nem bírtak kitalálni, ami más emberek körében ne fordulna elő, mint ahogy saját kivételes erényeket sem.

AYBARS ANDA 2009.01.21. 13:06:03

@nénike:

Kinga Gönczova-nak MÁR NEM LESZ IDEJE EZT A HÜLYESÉGÉT KIFEJTENI!!!

Szerintem - mivel a közelben, a Sínain van vagy 30 békefenntartónk - vagy 80-100 embert odavezényelnének a Vadai-Göncz HONVÉDELMI tengely laikusai:
de Izrael nem fogadja el !!!

AYBARS ANDA 2009.01.21. 13:12:50

@Arma Gedeonka:

Az ANTISZEMITIZMUS LÉNYEGI kérdése,

hogy SZÓBA SEM ÁLLUNK "ezekkel" a mindent relativizáló, istenkáromló, antimagyar, nem emberi nyilatkozatokat tévű undor fajjal.

NEM ISMERIK EL A MAGYAR NEMZET KULTÚRÁJÁT, RELATIVIZÁLJÁK A LÉTÉT IS: bajonett!!!

AYBARS ANDA 2009.01.21. 13:14:39

@Arma Gedeonka:

Babgulyás a CSODAFEGYVER...!

Arma Gedeonka 2009.01.21. 13:16:04

@AYBARS ANDA:
nem "faj". Identitás. Ezért lehetett terjeszteni, nem szaporodás, hanem betérés útján.

AYBARS ANDA 2009.01.21. 13:19:20

@Arma Gedeonka:

A "betértek" első nemzedéke DISZKRIMINÁLT:

már nem GOJ, de még nem "ADAM".

Arma Gedeonka 2009.01.21. 13:33:58

Minden nép, vagy közös identitással rendelkező embercsoport körében felütheti a fejét az etnocentrizmus, a magasabbrendűségtudat, a mások iránti gyűlöletkeltés. Történelmileg sok példa van rá, a magyarokat is érintette, érinti néha. Talán etnocentrikus vallás is volt több, de egy se bizonyult ilyen veszélyesnek és tartósnak, mint a zsidó, főleg, mert vallási köntöse lefoszlása után is megmaradt veszélyes etnocentrikus magja.
Aktuálisan azért nem amatőr történészkedés, vagy filozófuskodás ez, mert a magyar lakosságot ma fenyegető etnocentrizmusok közül a cionista az egyik legveszélyesebb, bár tényleg van kínálat e téren, Slota, szerb nacionalizmus, erdélyi hagymakupolás honfoglalás, stb. De a szomszédok nacionalistái nem támadnak csonkaország kellős közepén.

nénike · http://mandiner.hu 2009.01.21. 14:55:45

Nagy baj van a bevezetőben írott óhajommal, ugyanis:

Nem adja ki a gázai hadműveletek irányítóinak személyes adatait Izrael. Attól tartanak, hogy háborús bűnök miatt eljárás indulhat ellenük a gázai ENSZ-iskola 42 ember halálát okozó lerombolása, valamint a fehérfoszforos bombák bevetése miatt.

Arma Gedeonka 2009.01.21. 16:01:48

@nénike:

bezzeg a nácivadászok a világ végéről 70 év után is előráncigálják a háborús bűnösöket.

molaris 2009.01.21. 19:08:16

@thetriggerhappy:
Talán ezt a tárgyi tudást nem kezdeném forszírozni. Mondjuk azzal kezdeném, hogy megnézném, hogy hány illegitim zsidó fegyvesres szervezet működött a területen az angol fennhatóság alatt.(Pl.: Ingrun) Aztán elkezdeném megnézni, miként is változott a nagyhatalmak hozzáállása, Herzl Tivadar ötletéhez, és miért. Nem feledve, hogy az így "exportált" zsidó a szép reményeknek felültetve, önként és dalolva távozott az új hazába.

Sokkal korábban kelj, ha ebben a témában vitatkozni akarsz velem. Nálam a zsidó bűnök a sikemi mészárlással kezdődnek.
Onnan meg már okozat és következmény minden.

Na puszi a kis buksidra.

Pelso.. 2009.01.21. 20:21:36

Molaris,

Puszi nélkül,

Tudod, az embereknek a 21században, vallási-ideológia-faji meg bármiféle "-izmusokra" való tekintet nélkül, immár simán túl kellene tenni magukat azon, hogy xx évvel ezelőtt ki lőtt először.

Karnyi 2009.01.22. 01:47:02

@ergé: "brühühü, szegény volt tanárnőm teljesen elvesztette az eszét".ÉN meg sajnálom, sőt szégyellem, hogy ilyen TANITVÁNYA volt MORVAI KRISZTINÁNAK mint te. ÉS még valami soha ne felejtsd el hogy Ő tanított, és azzal a tudással, amivel rendelkezel neki is köszönheted.

Karnyi 2009.01.22. 02:04:52

Gyerekek! Mi a fészkes fenéről beszéltek (írtok)? Kíváncsi leszek néhány év múlva, amikor izraeli gyarmat lesz MAGYARORSZÁG, és úgy fognak bánni velünk, mint a PALESZTIN NÉPPEL akkor is MORVAI KRISZTINÁT fogjátok cseszegetni?? Néhány példát megemlítenék, hogy nagyjából mire számíthatunk. Esetleg bekerítenek bennünket,VÍZTÖL, ÉLELEMTÖL megfosztanak ,a (katona?) droid rosszul ébred és szétlövi a térded, vagy amikor szülni készülsz, nem enged a korházba, elhajt a francba,sőt a mentőt sem akarja engedni, hogy az utcán összeszedjen. Vagy esetleg közénk taszajt egy bombát, mert olyan kedve van. És majd arra fogja, hogy csak (védekezik????). VÉDEKEZIK??
A mostani, 17 napos gázai vérengzés során mintegy 1300 palesztint gyilkoltak le a zsidó állam katonái.

Karnyi 2009.01.22. 02:10:06

Addig brühühézettek amíg tudtok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

molaris 2009.01.22. 07:34:12

@Pelso..:
Ugyan, mondj csak egyetlen példát itthonról, pedig nem is volt ilyen mérvű a károkozás mértéke egymásnak.

Arra nem is merek gondolni, hogy milyen hangok lennének, ha a Budapest Expo létrejön. Budakeszin mintegy 6000 zsidó család beköltözésével számoltak, és ennek megfelelően lakótelep kialakítását tervezték.

Annak idején Svédország üdvözölte, hogy színesbőrű nagykövetet kapott az USA- tól. Malcolm X erre azt vetette föl, hogy várjunk, amíg a nagykövetet követi 10- 15000 fekete.

Nehogy Herzl utódai elinduljanak vissza- hozzánk.

Arma Gedeonka 2009.01.22. 09:19:13

@molaris:
"Nehogy Herzl utódai elinduljanak vissza- hozzánk."

El se ment mind, meg rég vissza is indultak. Van nálunk cionista bőven.

Pelso.. 2009.01.22. 12:25:00

Példát? Ugyan, mire.
Nem értetted meg, mire céloztam.
További kellemes jövőépitő zsidózást mindenkinek.

medve2 2009.01.22. 18:37:50

Vazeg, mennyi radko droid!

elgondolkodo 2009.01.22. 19:00:36

Vagy ezt esetleg;

www.youtube.com/watch?v=WXLKj_eFi7k

A békeszerető cionisták, csak "védekeznek"..!
süti beállítások módosítása