A rendőr meg a fia gyalog megy fel a tizedikre - ismered?
2009. február 02. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A rendőr meg a fia gyalog megy fel a tizedikre - ismered?

 Az elmúlt napok két, cigány bűnelkövetőkkel kapcsolatos híre - a szétokosított sarkadi Tesco és a miskolci rendőrkapitány „erkölcsi indíttatású” leváltása, majd ki tudja, milyen indíttatású visszahelyezése - ismét a figyelem központjába helyezte a romák együttélésre alkalmatlan részének kérdését. Rögtön meg is indult minden fronton a píszí és a nem píszí erők hadakozása („nem a bőrszín számít!” vs. „sétálj végig baszod a cigánysoron éjszaka!”), ami teljesen érthető. Ugyanakkor a kérdésnek van egy olyan vetülete is, amelyről viszonylag kevés szó esik: nevezetesen az, hogy sem a sarkadi, sem a miskolci helyzet nem elsősorban a cigányokról szól, hanem a magyar állam csődjéről. Vagyis arról, hogy az állam nem tudja ellátni alapfeladatait, például a közbiztonság fenntartását. Akármelyik állami szerv bugyraiba tekintünk be, mindenütt ugyanazt találjuk: a szétesés biztos jeleit.

 Nézzük például a rendőrséget, a sarkadi és miskolci esetben leginkább érintett szervet. Ha ennek mindennapjaiba akarunk betekinteni, akkor a Pásztor-ügyben is megszólaló Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete honlapja remek forrás: csaknem naponta közöl híreket, állásfoglalásokat, információkat a rendőri élet apró szépségeiről. (Például tőlük tudhattuk meg, hogy a rendőrcsemetéknek tavaly lejárt szavatosságú húsvéti csokitojást hozott a Mikulás.) A honlapon lényegében minden fenn van, amit manapság a magyar állam működéséről tudni érdemes.

 Most az alábbi gyöngyszemre bukkantunk tettrekészéknél egy zuglói rendőrszállóval kapcsolatban: 

Szám:Kü-6/2009.

Dr. Tóth Gábor r. vezérőrnagy
Rendőrségi Főtanácsos
Budapest Rendőrfőkapitánya részére
Budapest

 

T. Vezérőrnagy Úr!

2009. év elején több jelzés érkezett arra vonatkozóan, hogy a BRFK által üzemeltetett Budapest, XIV. kerület Fogarasi út 28-54 számú 10 emeletes épületben lévő mindkét felvonó üzemképtelen.

Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy a két liftből az egyik már fél éve nem üzemel, a másik pedig 2008. év végén romlott el.

Az ott lakó munkavállalóknak azt a tájékoztatást adták, hogy a lift azért nem müködik, mert a BRFK nem fizette ki az előző karbantartási díjat és így a Schindler, mint felvonó javító cég nem hajlandó a liftet megjavítani.

Az ott lakó kollégák hívták a BRFK Üzemeltetési Osztályát, ahol érdemben nem foglalkoztak az ügyükkel, kérdésükre, hogy miért nem jó a lift, azt a választ kapták, hogy "Mert elromlott, különben is ez az ügy nem hozzájuk tartozik."

Ezt követően fordultak az ott lakók szakszervezetünkhöz segítségünket kérve, mivel a lakók közül van olyan, aki mozgássérült és mind a két lába műtött, a házban sok kisgyermekes szülő lakik, akiknek nehézséget okoz a babakocsi le és felvitele, nem beszélve a bevásárlásokról, csomagcipelésekről.

A hozzánk érkezett kérés után a BRFK-nál történő érdeklődésünkre azt a választ kaptuk 2009.01.05-én, hogy a lift javításra fel van terjesztve, de még azt a gazdasági igazgató nem írta alá.

2009.01.12-én tájékoztatták a lakók szervezetünket arról, hogy a lift javításához még hozzá sem kezdtek. Ugyanakkor egyéb balesetveszélyre való hivatkozással is kérték a segítségünket arra vonatkozóan, hogy a szakszervezet intézkedjen az ellenőrzésre.

(...)


Megállapítást nyert az is, hogy az épületben a földszinten és a IX. emeleten lévő álmennyezet továbbra is balesetveszélyes, azonnali javításra szorul. Ezt a munkavédelmisek már a tavalyi évben is jegyzőkönyvileg megállapították.

(...)

Adatkérésünket a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó törvényi kötelezettség okán megküldeni szíveskedjen, továbbá amennyiben a liftek még jelenleg is üzemképtelenek kérjük azokat soron kívül megjavíttatni szíveskedjen, illetve az évek óta intézkedést igénylő földszinti és IX. emeleti álmennyezet kijavítására a szükséges megbízást kiadni szíveskedjen.

Kérjük, hogy az üggyel kapcsolatos álláspontjáról, illetve a tett intézkedéseiről tájékoztatni szíveskedjen!

 

Szekszárd, 2009. január 15.
 

Tisztelettel:

Szima Judit
Főtitkár

 

 

 A levélhez néhány képet is mellékeltek. Nézzük csak, honnan mennek a budapesti rendőrök szolgálni és védeni reggelenként:

 

 

 Hát innen.

 Amúgy a BRFK Üzemeltetési Osztályának fent olvasható válasza bizonyos szempontból zseniális, és jóval túlmutat önmagán.

 Merthogy miért nem működik a magyar rendőrség? A közigazgatás? A törvénykezés? Az állam?

 Mert elromlott, bazdmeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr100915981

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.02. 11:14:22

Pásztor Albert, a szürke lovag visszatér"Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette." /index.hu/ &n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.02. 11:04:40

Az elmúlt héten két helyen is megrepedt a gyurcsányizmus ideológiája, szerintem helyrehozhatatlanul. A (különben a létrehozók által is tudottan hamis) ideológia lényege az, hogy a politikai hatalom hamis védelmet ajánl néhány társadalmi csoportnak. A kapott védelmi pénz: vagy szavazatok szerzése a „védett” nagyobb társadalmi csoportoknál, vagy pedig annak a hazug erkölcsi igazolása, hogy a gyurcsányizmust támogatók a rendes emberek, szemben a nacionalistákkal, rasszistákkal, antiszemitákkal, klerikálisokkal, homofóbokkal, stb. Az ideológia antirasszista, anti-antiszemita, antiklerikális, anti-nacionalista, semmilyen önálló pozitív eleme nincs, egyszerűen egy kreált ellenséggel szemben fogalmaz meg cselekvési álmorált, illetve formát. A hatalom az ideológiát a társadalom életének minden szegletében megjeleníti. A sajtón túl sok szélsőjobboldali akcióban is érezzük a hatalom manipulációját, habár ezt egyelőre senki nem bizonyította.
Kezdjük a hétvégi eseménnyel. A hatalom megpróbálta leváltani a miskolci rendőrfőkapitányt, aki egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az erőszakos utcai rablásokat az utóbbi időkben kizárólag cigányok követték el. A leváltást a rendészeti miniszter azzal indokolta, hogy erkölcsi kérdés, miszerint állami alkalmazott nemmodhatja ki, hogy valamely bűncselekményeket cigányok követtek el. A miniszteri döntéshez az alaphangot a gyurcsányizmus ideológiáját megalkotó SZDSZ adta meg. A miskolciak lényegében egy emberként álltak ki rendőrfőkapitányuk mellett, a helyzet abszurditását jó jelzi, hogy a passzátszelet fújó SZDSZ miskolci szervezete is tiltakozott a leváltás ellen. Nem tudhatjuk, hogy a rendőrfőkapitány lavinát elindító nyilatkozata spontán vagy befolyásolt volt (eszem ágában nincs a nyilatkozó tisztességét és őszinteségét kétségbe vonni), azonban a hatása jóval túlmutat egy belső rendőrségi-igazgatási ügyön. Az idő dönti el a politikai hatalomban keletkezett repedés nagyságát, amely repedést az okozott, hogy a hatalmat gyakorló két párt helyi szervezetei a kommunikációban és a döntésbefolyásolásban sikeresen szembefordultak a hatalom tényleges birtokosaival. Ez még abban az esetben is igaz, ha csak egy Gyucsány-Draskovics-MSZP-SZDSZ csörtének indult az ügy. A témánk szempontjából az a lényeges, hogy ez követően nem lehet sikerrel ellenzékre kenni rasszizmus, cigányelleneség hamis ideológiáját.
A hatalom a hamis ideológiája szerint próbált cselekedni, azonban ezzel egy egész város, köztük a hatalom bázisát képező szervezetek is szembefordultak. Ez a tény felszínre hozta az ideológia hamisságát. Az ügyből a gyurcsányizmus mindenképpen vesztesen jön ki.
Egyáltalán nem kapott hangot a sajtóban egy másik ügy. A publicisztika Kepecs Ferenc tollából a Népszava 2009. január 28-i számában jelent meg. Az írás a magyar szélsőjobboldal viszonyát vizsgálja Izrael Gáza-övezetbeli akciójához, a szokásos módon, ki lőtt előbb, ki a terrorista, valamint azt taglalja, hogy a szélsőjobb visszaél azzal, hogy a palesztin áldozatok sajnálhatók.
A publicisztikában azonban szerepelnek az alábbi sorok: „…a felháborodók nem szeretik azt a népet, amely Izrael államát létrehozta, és különösen nem szeretik e nép azon részét, amely itt él Magyarországon. Nem szeretik, mert ezek az emberek azzal a réteggel vetélkednek, melyet a felháborodók leginkább képviselnek, vagyis a keresztény magyar középosztállyal. A vetélkedés állásokért, pozíciókért, üzleti részesedésekért folyik, mégpedig igen gyakran közvetlen szomszédok vagy munkahelyi kollégák között.”
Azt gondolom, hogy 1944 óta senki nem írta azt Magyarországon, hogy gazdasági vetélkedés van a keresztények és a zsidók között, és ez volna az antiszemitizmus oka. A szerző egyértelműen faji alapon tett különbséget a gazdasági szereplő között, amely miatt a gyucsányizmus ideológiája alapján hatalmas ordítozás kíséretében kellene elítélni az írást a baloldali sajtóban. Mármint ha ez a kijelentés bármelyik jobboldali vagy középen álló médiában jelent volna meg. Képzeljük el, mi történne, ha a fenti sorokat Bayer Zsolt írta volna le. Csakhogy a Népszava vállaltan baloldali lap, a szerző pedig vállaltan a zsidóság általa képzelt érdekei és értékei melletti írásokat tesz közzé. Így ennek a publicisztikának az ügye már nem fér bele a gyurcsányista ideológiába, hiszen a faji megkülönböztetés ügyében már nem lehet csak az ellenzéket (hamisan) vádolni. Az ideológiai repedés láthatóan szélső baloldalról is bekövetkezett.
Vélhetően a következő, rövid időn belül már nemcsak a polgári oldal számára lesz szűk a gyurcsányista ideológia, hanem kimondatott, hogy az összes középen álló számára is elfogadhatatlan, mivel Gyurcsány úr eszméi azon a hamisságon alapulnak, hogy a jobboldalon vannak a kirekesztők. Az SZDSZ, mint az ideológia gyártásából megélni próbáló párt elveszítheti az eddigi monopóliumát, egy szélsőbaloldal nyilvános megjelenésével, amely az SZDSZ által hangoztatott nyilatkozatokkal szemben faji megkülönböztetésen alapul.

Francois Pignon 2009.02.02. 11:22:17

A BRFK egyáltalán miért üzemeltet 10 emeletes lakóépületeket? Mindenhonnan mindent kiszerveznek már, lassan rendvédelemre is többet alkalmazzák az In-Kalt mint a rendőrséget, az ingatlankezeléshez meg éppen ért a BRFK? (Láthatóan persze nem.)

Francois Pignon 2009.02.02. 11:25:34

Hoppá, és hol is van ez? Rákerestem a címre, hogy mégis hogy néz ki ez az épület, és egy OBI áruház van ott.
www.google.hu/search?q=fogarasi+%C3%BAt+28-54&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_enHU262HU263&aq=t

Francois Pignon 2009.02.02. 11:38:20

@TuRuL_2k2: Igen, köszi, az lehet. Legalább jó sok parkolójuk van ;)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.02. 12:42:51

Régi komcsi 10 emeletes panel, ezt hiszem. Ki is van írva egy ósdi táblára, hogy rendőrségi terület, belépni tilos. Akkor jártam arra, mikor mentem a Tescoba hitelre plazmatv-t venni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.02. 12:55:11

@Francois Pignon:

a rendőrszálló egy hatalmas bm-telken épült anno, a rossznyelvek szerint éptőipari szakmunkástanulók vizsgamunkájaként...

a telket az évek során szépen kiprivatizálták, ebből lett a tesco, az ömv-kút és nemrég az obi.

az épület egyébként 9 emeletes, a lakóhelységek tulajdonképpen 25 nm-es egyszobás garzonok, amelyekben nem ritkán kétgyermekes (rendőr)családok laknak.

a házban nem csak a lift van szétrohadva, hanem gyakorlatilag minden. ajtók, ablakok, víz- és fűtéscsövek, stb.

osborne 2009.02.02. 13:28:24

Gyurcsányék mostmár tényleg arra játszanak, hogy szétessen minden vagy képtelenek megállítani azt amit okoztak?

rendvédelem, eü állapota, oktatás, gazdaság stb

vizipipa 2009.02.02. 13:34:34

"...az állam nem tudja ellátni alapfeladatait, például a közbiztonság fenntartását."

A szerzőnek igaza van. Valójában a "jogállam" leépítése folyik. Nem leépülés, mert tudnak róla. Tehetnének ellene. Sőt, tenniük kéne ellene.
Tudjuk, hogy a fejétől büdös a hal. A korrupció szálai már túl messzire nyúlnak, túl sokan vannak benne, túl sokat tudnak. Vonatkozik ez a pártkassza mellett saját zsebre is dolgozókra is.

Már régóta azon gondolkozom, miért indult el az erzsébetvárosi ingatlanügy? Miért csatlakozott mellé a terézvárosi? A Zuschlag-ügy előtt nem volt más?

Mi folyik itt? Beindult a harc a piac újrafelosztásáért?

osborne 2009.02.02. 13:34:48

vagy direkt olyan örökséget hagynak a köv. kormánynak, hogy az se tudjon már nagyon mit kezdeni a kaotikus állapotokkal?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.02. 13:45:54

két rendőr áll a buszmegállóban.
- busszal menjünk vagy gyalog?
- amelyik előbb jön.

Kenguru 2009.02.02. 14:16:09

"A BRFK egyáltalán miért üzemeltet 10 emeletes lakóépületeket? "

A BM-nek sajat horgasztava is van. Talan tobb is.

smalladam 2009.02.02. 15:49:41

nekem a kedvenc sztorim az volt, hogy az egyik tüntetéskor az egyik kapitányságon a kivezényelt rendőrök olyan rossz méretű páncélpkat kaptak amikben alig bírtak rendesen mozogni

Repi Peti 2009.02.02. 16:07:50

Na, ez az eddigi legértelmesebb cikk a cigánytémákban.

Miskolcon Tökfej kapitány cigányozásba menekül, így a többség egyetértőleg bólogat ahelyett, hogy rákérdezne, hogy a cigányokra való nyafogás helyett nem-e inkább a rendet kéne fenntartania az úrnak. Ahelyett hogy dolgozna, az anticigány közhangulatot lovagolja meg, ami már olyan erős, hogy az országos politikai elit sem mer szembemenni vele.

Draskovicsnak meg tényleg le kéne mondania, mivel nem rúgatta ki a cigányozó kapitányt, valamint azért, mert ami ebben az országban van, az minden, csak nem közbiztonság.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.02. 16:10:58

Akkor van politikus bűnözés is. Mondjuk ki a korrupciót 90 százalékban politikusok követik el.
Szerintem ez jó poén:
webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=389433

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.02. 16:27:37

@Repi Peti: Látom, szépen megtanultad felismerni a betűket, de tudsz OLVASNI is?

X Y kronosz óra 2009.02.02. 16:44:23

A rendőr meg a fia gyalog megy fel a tizedikre - ismered?

NEM. Hogy van tovább?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.02. 17:00:59

@Repi Peti:
Igen, Petike, a csúnya magyar bácsi cigányozik. Tudod, nekem úgy tűnik, hogy a láthatatlan etnikum által szított cigány-magyar ellentét mégsem olyan rettenetes mérvű, mint azt abban a bizonyos VII. kerületi utcában szertnétek. Ennek biztos jele, hogy a borsodi cigányvajda is kijelentette, nem volt "cigányozás" - maradva az általatok használt terminológiánál. A közhangulat éppenséggel nem a cigányok ellen erősödik, hanem a ti uralmatok ellen. Mert a cigót remekül lehet kezelni, ha ti nem osztjátok az észt. Nektek ez az állapot a megfelelő, ahol a cigány soher bűnöző, a magyar meg haragszik rájuk. Addig sem figyel rátok senki. Miskolc a bizonyság rá, hogy ideológiátok, - ahogy pártotok is - csupán a fővárosra korlátozódik. Valamint a Miskolcon történtek rámutatnak arra, hogy a jogállam általatok való leépítése olyan fázishoz érkezett, amit már az ecceri vasgyári melós is érzékel. Előbb szétvertétek a belügyet, és az egyik felét az igazságügyhöz csaptátok, ami eleve alkotmányos aggályokat vet fel, mivel a vétő rendőr ellen korábban az igazságügyhöz tartozó ügyészségen léphettél fel, ma meg a rendőrség feje az ügyészség és bíróság feje is egyben. Elég nehézkes így a hivatalos személyek, elsősorban rendőrök által elkövetett bűncselekményeket eljárás kezdeményezésig elvinni. A rendőrség és igazságügy összevonása tette lehetővé az elégedetlenkedő tömegek szétlövetését 2006-ban. Sokat tettetek azért, hogy Magyarország ilyen mélyre sűllyedjen morálisan. Tán lesz alkalmunk meghálálni egy év múlva.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.02.02. 17:02:10

@homoródkarácsonyfalvi: Remek észrevétel, a lényeget jól látod, és pontosan fogalmaztad meg. Én is régóta próbálom megragadni a gyurcsányizmus ideológiai gyökereit, de ez - mint mondani szoktam - sokszor nehezebb mint fogást találni egy kosár angolnán. Miért is?
Mert az ideológia léte feltételezi értékek lértezését, ami alapján az ideológia meghatározza önmagát. Viszont a gyurcsányizmus éppen is az értéknélküli politika ideológiája, amikor nincs semmilyen hitelesen felvállalt és következetesen képviselt értéktrendszer a kormányzás mögött. Ehelyett egy kiszámíthatatlan elme improvizációi által meghatározott, az adott pillanat szubjektív érdekrendszere által diktált verbális szemezgetés folyik a sokszor egymást kizáró, ellentétes értékek kosarából, melyet blöff, képmutatás, pozőrködés és színészkedés próbál hiteles illúzióként eladni.
Ebben az a zseniális, hogy mindennek lényegét nem tudod két szóban (legalábbis szalonképesen) megragadni és skarlát betűkkel óriásplakátra tenni, ugyanakkor azért végtelenül káros, mert az önkényesen, pillanatnyi érdekektől vezetve zászlóra tűzött értékeket "gyurcsanyizálja", vagyis bepiszkítja, hiteltelenné teszi, elhasználja, és mire újra elővenné és ideológiája alappilléreiként használná őket egy hiteles politikai erő, súlytalanná, kétértelművé, üressé válnak.
Azt gondolom ez (is) a gyurcsányizmus igazi lényege, ezért okoz morálisan is annyi kárt ennek a nyomorult társadalomnak.

states 2009.02.02. 17:17:16

Nézem szegény Fodort, amint hosszasan ecseteli, micsoda hiba volt a kormány elgyengülése a miskolci rendőrkapitány ügyében, és közben számolok 1-2= -1%. Hát azért az 1%-ért még jár állami támogatás, nem túl nagy ez a kockázat, Gabi? Ennél már csak Gusztos volt jobb, aki szerint mindenki hibázott, a kormány, az MSZP, az SZDSZ - csak ő nem...

states 2009.02.02. 17:25:40

@Karmadealer:
Hát azért szerintem nem érdemel ilyen mélységesen mély elemzést a Gyurcsányizmus: Amíg én vagyok a miniszterelnök, annyit loptok gyerekek, amennyi akartok, ez az ideológiai alapvetés az MSZP felé. Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig sem az Orbán, ez a nép felé...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.02. 17:32:46

A rendôr örmestert és két majmot felküldenek a világürbe.
A kilövôbázis hívja ôket:
- Majom 1, majom 1, jelentkezzen. Közölje feladatát:
- Jelentkezem. Feladatom az egyes, kettes, hármas, négyes gombokat megnyomni.
- Majom 2, majom 2, jelentkezzen. Ismételje el ön is a feladatát.
- Majom 2, jelentkezem. Feladatom az ötös, hatos és hetes gombokat megnyomni.
- Örmester, örmester, jelentkezzen, és ismetelje el ön is a feladatát.
- Jelentkezem. A majmokat naponta háromszor megetetni, hômérsékletüket ellenôrizni, a müszerfalhoz nem nyúlni.

Egy magyar rendörtábornok - hivatalos küldöttség élén - beszédet tart Törökországban.Senki sem tapsol.A következö szónok - egy török tiszt - óriási tettszést arat, a tábornok is kénytelen tapsolni.
Az egyik kísérô odasúgja neki :
- Tábornok úr, önnek nem kell tapsolnia! Ez az ön beszédének a török fordítása.

AYBARS ANDA 2009.02.02. 17:45:22

@Őrnagy Őrnagy:

Plazmatévé LETILTVA - EU - túl sokat fogyasztasz.

Áramot, nem sört.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.02. 18:18:00

@X Y kronosz óra,: te akartad:
A rendőr meg a fia gyalog megy fel a tizedikre, mert rossz a lift. A harmadikon a fiú megszólal:
- Apu, a ku...
- Csend, kisfiam, másszá' tovább!
A hatodikon a gyerek megint megszólal:
- Apu, a ku...
- Ne káromkodj, fiam, másszá' tovább!
A nyolcadikon a gyerek megint megszólal:
- Apu, a ku...
- Kuss, másszá' tovább!
A tizedikre érve a gyerek megszólal:
- Apu, a ku...
- Pofa be, kisfiam.
- De apu bazdmeg, a kulcsot lent hagytuk a kocsiban!

ÁrPi 2009.02.02. 18:57:19

Pásztor Albert visszahelyezésének indíttatásáról van egy jó kis háttércikk-féleség az indexen:

"Miért védték meg mégis a cigányozó rendőrkapitányt?"

index.hu/x?cbl=2&c15_28=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fpolitika%2Fbelfold%2Fborsodiizom9%2F

Repi Peti 2009.02.02. 19:02:49

"cigány-magyar ellentét mégsem olyan rettenetes mérvű..."

Pedig elég rettenetes mérvű, ha figyelted volna a híreket az elmúlt hónapokban, látnád ezt. Honnan van több szavazója a Jobbiknak már a Madöfnél és a Szadinál is?

"Ennek biztos jele, hogy a borsodi cigányvajda is kijelentette, nem volt "cigányozás"..."

Hát hogy az a cigányvajda hülye-e vagy gyáva, vagy mind a kettő, azt nem tudom.

"közhangulat éppenséggel nem a cigányok ellen erősödik, hanem a ti uralmatok ellen..."

Miért zárná ki a kettő egymást?

"Mert a cigót remekül lehet kezelni..."

Bizony-bizony, kezelni kéne azt a cigót, kedves tökfejek, nem pedig cigánybűnözésről makogni kétségbeesett pofával.

"Előbb szétvertétek a belügyet, és az egyik felét az igazságügyhöz csaptátok, ami eleve alkotmányos aggályokat vet fel, mivel a vétő rendőr ellen korábban az igazságügyhöz tartozó ügyészségen léphettél fel, ma meg a rendőrség feje az ügyészség és bíróság feje is egyben..."

Ez többé-kevésbé igaz, már ha a "szétvertétek" kifejezés a balliberális elitre vonatkozik.

Francois Pignon 2009.02.02. 19:20:37

Ez a borsodi cigányvajda elég érdekes jelenség. Nagyon népszerű lett rövid idő alatt, nem lennék meglepve, ha ezt hamarosan készpénzre váltaná.
Vajon mi lesz belőle?
1. OCÖ elnök
2. romaügyi államtitkár
3. betelefonálós műsor vezetője valamelyik jobbos tévéadón

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.02. 20:16:52

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Na végre egy jó írás tőled. Még a vicc se rossz. Ami azt illeti, ez élőben is megtörtént, némi variációval.

Még a nyolcvanas évek legvégén a Koltói Anna utcában szedtünk össze egy részeget és indultunk vele a Szobi utcába (akkor még megvolt az "Intox", a részeg sérültek fogadóhelye). Egyszercsak a földön ülő részeg benyúlt a zsebébe, és "a kur... kezdetű motyogással valamit elő akart venni (eléggé kurvaanyádnak hangzott a szöveg). Namármost értelmes mentős nem várja meg, amíg a bicska előkerül: különben is az egészségügyben a prevenció a legfontosabb, így aztán preventíve alaposan pofoncsaptam. Elengedte a zsebét, ült tovább, majd a jelenet megismétlődött útközben vagy háromszor.
Amikor az Intoxon leadtuk, kiderült, hogy a szerencsétlen lengyel volt, és alig tudott magyarul - csak azt akarta elmagyarázni, hogy a kurvák lemarkecolták, miután berúgott, és meg akarta mutatni, hogy onnan, a belső zsebéből vette ki a bukszát...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.02. 21:29:14

@Repi Peti:
Petikém, te a Cseh2-t nézed? Pedig aszittem, hogy a Zsé kategóriás Retekklub és tv2 a kötelező. Hogy ti minden olyan hírt elferdítetek, amiben cigány és zsidó szerepel, az nem jelenti a valóságot, csak annyit, hogy manipuláltok. No, édes fiam, ezt unták meg sokan. Az általad felemlegetett IX. kerületi időközi eredményeit vagy ostobaságból, vagy más okból rosszul értelmezed. Az emberek úgy gondolták, ha már Gegesi is elhatárolódik a szadesz ideológiájától, nagy lehet a baj. Az MDF-et pedig minden értelmes ember elutasítja. Szinte jobban, mint a liberálisokat. A jobbiknak ti buliztátok ki a státuszt azzal, hogy azok vagytok amik, és úgy is viselkedtek. Kapjátok össze magatokat, apám, mert a rabbi mérges lesz!

kill004 2009.02.02. 21:49:06

@Repi Peti: "Hát hogy az a cigányvajda hülye-e vagy gyáva, vagy mind a kettő, azt nem tudom."

Azé', ettől a hülye, gyáva cigánytól rendesen beszarnál, mikor az embereivel megjelenik. Én ismerem, nagyjából tudom miből van a lóvé, hidd el nem a tőzsdén gazdagodott meg.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.02. 22:10:56

@Repi Peti: te még ahhoz is kevés vagy, hogy önállóan kitalálj valamit. Tökfej őrnagy az én figurám, úgyhogy plagizálj valahol máshol!
molnargoreny.blog.hu/2008/02/13/vizirendor_droidok_2

Repi Peti 2009.02.03. 07:40:18

Jó reggelt.

"minden olyan hírt elferdítetek, amiben cigány és zsidó szerepel, az nem jelenti a valóságot, csak annyit, hogy manipuláltok..."

Például?

"Az általad felemlegetett IX. kerületi időközi eredményeit..."

Nem emlegettem. Közvélemény-kutatásra gondoltam, asszem a Szonda hozta ki. De ha szerinted az cionista kamu, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam. Pedig igazán nem kell sokat érteni a belpolitikához, hogy az ember kimatematikázza, hogy balliberális elkúrás idején erősödik a széljobb. (Vö. 1994-1998, MIÉP, FKgP.)

"No, édes fiam ... Kapjátok össze magatokat, apám..."

No komment.

"hülye, gyáva cigánytól rendesen beszarnál, mikor az embereivel megjelenik..."

Na, az biztos. Azért nem szoktam cigánysorokon mászkálni. Viszont a rendőrségnek kellene kezelnie ezt a problémát, és ez a poszt pontosan arról szól, hogy erre képtelen. A megszorítások és adóemelések egy részét nem adócsökkentésre, hanem a rendőrség megerősítésére kellene szánni, mert hiába az adókönnyítés, ha közben szétlopják a boltomat. Fel kellene venni néhány ezer, kétméteres, kigyúrt kopasz urat az állományba, azt a kellemetlen típust, amelyik először üt, és csak utána kérdez, néhány tucat, másfél méteres dobermannal megtámogatva odavezényelni őket az etnikumokkal erősen fertőzött területekre.

"te még ahhoz is kevés vagy, hogy önállóan kitalálj valamit. Tökfej őrnagy az én figurám, úgyhogy plagizálj valahol máshol!..."

Asztat én nem láttam.

További szép napot: Peti

leveliro1 2009.02.03. 08:01:05

Ezt a kérdést nem egyszerűen csak rendőrségi módszerekkel kell kezelni. A támogatási rendszert kell átszabni -nem is ördöngösség EU-konform módon megoldani, csak akarni kell- úgy, hogy ne a gyerekért járjon a segély, hanem azért, ha nincs neki. Ennyi. Vannak ötleteim.

sick_society 2009.02.03. 08:20:03

@leveliro1: és egyből jönne a szadesz, h rasszizmus, sőt az EU-is, mert ha sír a szánk, h fogy a népesség, akkor miért nem támogatjuk őket, ha gyereket vállalnak hisz "ugyanolyan emberek, mint mi"... A rasszista-vadászatban jeleskedők pedig soha nem nyugszanak: sicksociety.blog.hu/2009/02/03/a_hoax_press_hirugynokseg_jelenti_nacivadaszat_lappfoldon

ÁrPi 2009.02.03. 11:14:19

Repi Peti 2009.02.02. 19:02:49

Idézed Falafel-t:
"cigány-magyar ellentét mégsem olyan rettenetes mérvű...
... Ennek biztos jele, hogy a borsodi cigányvajda is kijelentette, nem volt "cigányozás"... "

Azt íírod REPI-Peti:
" Hát hogy az a cigányvajda hülye-e vagy gyáva, vagy mind a kettő, azt nem tudom."

Repi-Peti!! Szerintem nézd meg a videót ezzel a a megyei vajdával -Lakatos Attila- a tavaly őszi borsodi, megyei Magyar-Roma -fórumon :

vastagbor.blog.hu/2008/10/31/a_miskolci_magyar_roma_forum

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.04. 11:32:20

"Megállapítást nyert"...

Mindenkit kérünk, ne zavarják az elvtársakat a PIHENÉS ESZKÖZLÉSÉBEN.

Google 2009.02.04. 13:21:01

Hát ide csak nem hozathatja a kormány az új bútorait, melyekre 7 milliárdot szánt. Még a lift sem működik...
süti beállítások módosítása