Vakondok a rendőrségen
2009. március 03. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Vakondok a rendőrségen

  Sok szó esik mostanában a közbiztonságról és a rendőrségről, ami egyeseknek jó, mert addig sem arról beszélnek a népek, hogy - bár szólni elfelejtettek róla - beütött az államcsőd. A kérdés ugyanakkor tényleg fontos, hiszen mindennapjaink biztonságát érinti.

 Egyesek - a kormánypártiak - azt mondják, hogy egyrészt a bűnözési statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak, a közbiztonság soha nem volt olyan jó, mint mostanában, másrészt viszont mégiscsak egyre több a bűncselekmény, amiről Orbán Viktor tehet. Mások viszont azt mondják, hogy a cigányok a felelősek a romló biztonságérzetért. Vagy a rendőrök, vagy Gyurcsány Ferenc, vagy a komplett politikai elit.

 Mi azonban régi kedvencünkön, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének honlapján ráleltünk a megoldásra: mindenről a vakondok tehet. De tényleg. Olvassuk csak, mit ír munkahelyéről és az alattomos rágcsálókról két tettrekész körzeti megbízott: 

Tisztelt Szima Judit!


Előzetesen váltott telefonbeszélgetésünk alapján ezúton szeretnék Önhöz segítségért fordulni.

Kollégám (dátum)-től teljesít szolgálatot a (megye)-i RFK, (városi) Rk., (település) Kmb Beosztásban. Én (név)  pedig (dátum)-től.

A körzeti megbízotti iroda a (cím) sz. alatt található, eléggé romos állapotban. (fényképmellékleten látszik).
Az iroda lakáshoz van csatolva, melyben az előző kmb-s kolléga lakik, aki már nyugdíjba vonult. Az iroda kb. 10 évvel ezelőtt volt felújítva. Az iroda bejárati kiskapuja már évek óta nem zárható, ugyanis a tartó oszlopa elvetemedett. Az iroda kiskapuján belépve található a ráccsal ellátott bejárati ajtót, mely szintén nem zárható, mivel a fal annyira megsüllyedt, a rácsot 3 szög és egy lakat tartja. A bejárati ajtó fali homlokzata felázott, így arról a vakolat lepergett. Az ajtón belépve egy előtérbe jutunk, ahol pár darab régi szék és egy asztal található, rajta a saját tulajdonunkat képező fénymásoló géppel. Az előtér állandóan poros, piszkos, falevéllel teli, mert hiába takarítunk a szél a nem zárható ajtó miatt (be sem lehet csukni teljesen) behordja a szemetet. Az előtér fala körbe szétrepedt, abból állandóan hullik a por, törmelék. Az előtér egyik sarkában belül feltúrt a vakond, mert annyira rossz az ajzat beton, melyet egy kopott pvc padló takar.

Az előtérből jutunk a leíró helységbe, ahol többnyire a rendőrség tulajdonát képező régi bútorok találhatóak. A leíró iroda falai szintén düledeznek, vakolata hullik, esztétikailag is csúnya. A mennyezetről nagy darabokban hullik a vakolat. Az iroda állapota miatt nemrégiben elfagyott a fűtési rendszer, a mennyezet beázott és egy négyzetméteres darabon leszakadt. Az iroda csak úgy használható, hogy az eszközeink legtöbbje saját tulajdonú. Az irodához tartozik egy mosdó is, melyben van egy vízmelegítő, ami évek óta nem működik. A wc az épület süllyedése miatt napról napra ferdül, lassan teljesen használhatatlanná válik.
 

Az iroda bérleti díja (több ezer) ft/négyzetméter/év + a széntároló (közel ezer) ft/négyzetméter/év + a rezsi.

Fentiek miatt legtöbbször át kell mennünk a (település) Rendőrőrsre dolgozni (kb 10 km), mert szégyellünk állampolgárt idézni ebbe az irodába azon felül rendőrségi hálózatunk sincs így az elkészített munkát úgy is be kell vinni a Rendőrőrsre. Szolgálatunkat a közterületen gyalogosan illetve saját tulajdonú szolgálati célra használt szgk.-val láttuk el az utóbbi időkig fejenként 600 km-re elegendő költségtérítést kaptunk, ami kb. 20.000.- forint volt fejenként és ezt menetlevélben vezetve igazolni is kell. Fenti összeg üzemanyag előlegként van elkönyvelve, de mindig a hó elején leadott előző havi elszámolást követően tárgy hó végén kapjuk meg. Ez az üzemanyag költség kb. 400 km megtételére elegendő.

Az autóink minőségét figyelembe véve (közel húszéves) Lada, mindkettőnknek, mert ezt tudtuk megvásárolni. A fenti összeget betankolva kb. fél hónapot tudtuk a gépkocsikkal a szolgálatot ellátni, a másik felét gyalog teljesítettük, melynek értelme nem sok mert területünk közel 50 négyzetkilométer, és több mint 500 külterületi tanya található ezen területen. Eddigi munkánkat tovább nehezíti egy új adófajta bevezetése, mely szerint autónként 7.000,- forintot kellene fizetne, melyet nem tudunk vállalni, mert az így megmaradó üzemanyag költség, még az autó üzemeltetésére sem elég. Területünket az időjárástól függően tudjuk csak ellenőrizni, mert esős időszakban az autónk alkalmatlan a terület terepviszonyaihoz. A nem elegendő üzemanyagpénz miatt sokszor saját pénzünkön tankoltunk, mert mennünk kellett, mivel bejelentést mindig kapunk bűnöző személyek megjelenéséről még szolgálaton kívül is.

Mivel 2008-hoz képest a fizetésünk csökkent, tovább nem tudjuk vállalni a saját autó szolgálati célra történő használatát, mivel a családi körülményeink is megnehezültek, anyagilag nehéz helyzetbe kerültünk.

Fentiekben leírtakat már több jelentésben leírtam, hogy a fenti feltételek mellett nem tudjuk tovább fenntartani (település neve) közbiztonságát, hiszen a környező településekről érkező bűnözők mindig észlelik, ha nem tudunk mozogni és egyre gyakoribbak a vagyon elleni bűncselekmények.

(...)

A gépkocsi hiányán túlmenően kettőnkre egy darab golyóálló mellény van, egy darab megállító tárcsánk valamint saját pénzünkön vásárolt elemlámpánk.

Mivel a munkánkat szeretnénk lelkiismeretesen, maximális tudásunkkal ellátni, így azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy segítsen abban, hogy munka körülményeink rendeződjenek, legyen olyan irodánk, amelyben lehet dolgozni, valamint eszközünk a terület adottságaihoz megfelelően legyen, mert saját pénzünkön ezt nem tudjuk finanszírozni.

Minden segítséget elfogadunk és előre is köszönünk!

 
Tisztelettel:


Név és elérhetőség a szerkesztőségben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr29972635

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.03.03. 08:37:29

Rendőrségi munka 2008-banEzért tartunk benneteket? 2008 január 1.-én Magyarország csatlakozott a schengeni övezethez. Ebből adódóan, közel tízezer határőr munkája vált feleslegessé. A határőrség kötelékében dolgozók a határok eltörlését követően a re…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rakottnyakú 2009.03.03. 08:18:45

Azért némiképp biztató hogy vannak még ilyen rendőrök...

Kitartás!

martonx 2009.03.03. 08:26:09

Minek ment rendőrnek. Egyáltalán mennyire elmebetegnek kell lenni, hogy a mai vilgában valaki rendőrnek menjen?
A bűnözők hülyére vesznek, az állam pedig a saját népe ellen használ.

rakottnyakú 2009.03.03. 08:40:23

Minek ment rendőrnek? Ja.

Ha a diszkóban hasbaszúrják, akkor meg minek ment oda.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.03. 08:42:36

@martonx: meggyőződésből, gondolom.
Mostanra rájött, hogy az egész egy humbug.

leveliro1 2009.03.03. 09:09:56

Most már biztos vagyok benne (persze nem csak emiatt a cikk miatt), hogy ami nálunk folyik, az szándékos.

És amíg kedves kormányunk itt lesz, addig ez így lesz. Nem, ez baromság. Amíg a liberális szellemiség uralkodik (mindegy, hogy most éppen az MSZP-vel, vagy mással), ez így marad.

betyár (törölt) 2009.03.03. 09:37:47

Csak azt nem értem, mért nem lóval járnak? Megspórolnák az üzemanyagot, és szinte bármilyen útviszonyok között használható. talán nem látták a vörös kettesen, hogy a haladó rendőri erők így közlekednek a tanyavilágban?

hcrules 2009.03.03. 09:42:53

Fel kellene hívniuk a vezetőik figyelmét h nagyon erős a térségben a szélsőjobboldali jelenlét, több Magyar Gárda felvonulásra is sor került és minden este Gyurcsány elleni tüntetés van a főtéren. Egyből lenne pénz!

states 2009.03.03. 09:43:03

Ezt a vakondokot a háttérből, ez evidens, Orbán Viktor mozgatja, sőt a vakolatot, a feltörni készülő talajvizet, a kapu tartóoszlopait is. Ráadásul a másik golyóálló mellényre is rátette a kezét, akarom mondani, a mellét...

szpal 2009.03.03. 09:48:04

nem egyedi eset: liftek üzemen kívül, leszakadó álmennyezet
www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/306-lift-almennyezet-fogarasi.html

szpal 2009.03.03. 09:52:43

meg ugye 2006-ban lóistállóban szállásolták el a rendőröket, hogy másnap nagyobbat üssenek a hülye Fideszesekre:
www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3219&Itemid=42

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.03. 09:59:21

Hogy ezt szándékosan csinálják, az biztos. Rendőrségre, kórházra nincs pénz, de kakaóálló laptopra, kutyawellnesre, idióta pályázatokra, Hócipő-reklámra van. Hogy lehetnek emberek ennyire velejükig romlottak, gátlástalanok, mint a mi politikusaink, azt egyszerűen nem bírom ésszel felfogni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.03. 10:03:53

@martonx:

Tudod szerintem ez olyasmi, mint orvosnak, pedagógusnak menni. Nem csak szimpla munka, hanem hivatás. Mikor munkál az emberben az a gondolat, hogy jobbá teszi a világot, ha csak egy kicsit is. Hogy a többieknek, például neked és nekem könnyebb legyen. Csak hálával tartozunk nekik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.03. 10:21:59

És a rohadék klón milliárdokat akar a rendőrségre elszórni, hogy dögöljön meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.03. 10:24:44

Azon röhögök egyébként, hogy amikor a leváltott, majd visszabaszott főrendőr cigánybűnözésről óbégatott, akkor az volt a leváltása elleni első érv, hogy de hát csökkent ott a bűnözés. A statisztika szerint másutt is (sajnos a valóságban ez nem túl életszerű), de ha az az érv kell, hogy dehátcsökkent, akkor az kerül elő, ha meg az, hogy dehátnő, akkor meg az.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.03. 10:27:29

@mavo:
Mennyi volt a rendőrség költségvetése tavaly? 211 milliárd. Idén? 189 milliárd. A beígért 14 milliárd után mennyi fog hiányozni, hogy _nominálértéken_ a tavalyi érték meglegyen?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.03. 10:34:16

Pár éve betörtek hozzánk, kijött a körzeti meghízott is. Beszélgettünk, szerencsére nem kérte el az izzókészletet, j hangulatban diskuráltunk.A Suzukijába napi 40 km benzinre van pénz, amíg kijön a körzetébe a kapitányságról és visszamegy, az 20 km.
A rabolónak nem is kell gyorsan hajtania hogy lerázza. Csak elég messze kell menni :(

Bell & Sebastian 2009.03.03. 10:34:42

Ez az eset nem kivétel, hanem szabály.

Általában vidéken vállalkozók, önkormányzatok szállnak be, cserébe van egy kis engedékenység a piánál.

Na meg a Polgárőrség, lelkesedésből, saját pénzen.

Ez kvázi-seriff rendszer. Miért nem legalizálják? Na ja, az elvek...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.03. 10:47:19

@tölgy: jujjjj
(hát döbbenetesen jól fogtad meg a lényeget...)

betyár (törölt) 2009.03.03. 10:54:03

@tölgy:

már csak 28 km-re van pénz. Látja, gondoltak a rablókra is, így nekik sem kell olyan messzire menni, és ők is spórolhatnak a benzinen.:))

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.03. 11:10:25

Javaslom a Teljesítmény Volumen Korlát bevezetését a Rendőrségnél. Egy "szakértői bizottság" büntetőjogi tényállásokra lebontva meghatározza, hogy megyénként egy bűncselekményből hány követhető el. Ha az elkövetések száma meghaladja a TVK által megengedett mértéket, a sértett várólistára kerül; a bűncselekmény pedig a kapacitásnak megfelelően később kerül kivizsgálásra.

Ha tehát az állampolgár a TVK keret felhasználását követően tesz büntetőfeljelentést pl. súlyos testi sértés vádjával, akkor kap egy szabvány levelet, hogy "bejelentése xxx/hdhs számon regisztrálásra került", illetve "a várólistán elfoglalt helye: 2.456"; végül "bejelentése alapján a büntetőeljárás megkezdésének várható időpontja: 2012. okt. 5.".

A TVK-rendszerrel két fontos előny is realizálható. Egyrészt csökkenthető a rendőrség állománya és működési költsége. Másrészt a TVK-keretszámok koncepcionális tervek alapján való meghatározásával drasztikusan csökkenthetőek a bűnözési statisztikák.

Reformok Elvtársak, Reformok! Bátran megyünk előre!

Bell & Sebastian 2009.03.03. 11:34:09

@mefisto:

Én hátul megyek, aki kilép...

Kenguru 2009.03.03. 14:48:33

TuRuL_2k2:
"Mennyi volt a rendőrség költségvetése tavaly? 211 milliárd. Idén? 189 milliárd."

A MAV-ra meg valami 200 milliardot kolt az allam, anelkuyl hogy az erdemben el tudna vele szamolni.
Van itt nemi aranytalansag.

www.fn.hu/hetilap/ceg_piac/20090223/vagonbevallas/

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.03. 15:49:34

@mefisto: kivalo javaslat. Biztos vagyok benne, hogy nemsokara megvalositjak. Majd amikor a 2010-ben megalakulo 3.Gyurcsany kormany rendeszeti minisztere Horvath Agnes lesz.
amugy meg urgeborbe varrt vakondok ezek vagy vakondborbe varrt kis fem dobozok. igy kommunikal a tela viv-budapest-new york tengely

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.03. 16:05:16

@Krokodil: Nem tudom, hogy a telaviv-budapest-new york tengely hogyan jön a képbe, de biztos.

yda 2009.03.03. 16:19:03

@mavo
Gratula a "rohadék klón"-hoz feírtam
A"főrendőr cigánybűnözésről óbégatott"-ért nincs gratula ti. a
Marian Cosma megyilkolásakor nem ismervén a bünözők etnikai hovátartozását a román és szerb kommentelők szélsőjobbos
része kifejezhette a magyarsággal szembeni aljas fajgyülöletét.
Pld:
-A magyarok ki kell üldözni az országból
-Nincs szükségünk a magyarokra menjenek oda ahonnan jöttek
-Fogjunk össze és öljük meg az összes bozgort(magyart)az országban ....égjetek el a pokolban a fajtátokkal egyűtt
-Minden magyart a börtönbe,drága románok eutanáziát a mocskos magyaroknak
Tovább nem untatlak beneteket de meggondolandó ,hogy minden
magyar állampolgár magyar, vagy bizonyos etnikumú magyarállampolgár Ha magyar gyilkosok lettek volna akkor .elviselhető ez a blama.De miért trürjem (türjük) el,hogy a ti választékos ballibsi szóhasználatotok miatt átkozzanak.

Evil One 2009.03.03. 17:00:13

"Mennyi volt a rendőrség költségvetése tavaly? 211 milliárd. Idén? 189 milliárd. A beígért 14 milliárd után mennyi fog hiányozni, hogy _nominálértéken_ a tavalyi érték meglegyen?"

A Tom Lantos alapítvány megsegítésére költött pénzzel azért már közeledünk...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.03. 17:15:33

@mefisto: hülyéskedésen túl nyilván sehogy :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.03. 17:39:53

@Krokodil: Jah, sorry! Ágicáig értettem, de a többit elsőre nem vitte a szoftver. :)

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2009.03.05. 15:37:49

@mefisto: A "befizeti a 300 forint vizit.... khm akarom mondani vizsgálati díjat" szövegrész kimaradt :)

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2009.03.05. 15:40:53

@Evil One: valaki azt mondta a metrón (M3), hogy a 14 milliárdból 8-at egyébként is megkaptak volna, mert az valami EU támogatás. tehát csak 6 milliárdot kellett valahonnan máshonnan összetarhálni. nem tudom, hogy igaz lehet-e a sztori, mindenesetre nagyon durván hangzik.
süti beállítások módosítása