A világ jelenlegi állása
2009. március 07. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A világ jelenlegi állása

(via: szánalmas.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr31986921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szibarita 2009.03.07. 12:55:00

En ugy hallottam tegnap, hogy a vilag mostani allasa az az, hogy vege van a kapitalizmusnak es allami tulajdonba vesszuk a penzintezeteket az epeszuseg jegyeben.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.07. 13:12:26

@osborne:

Fú, ez nagyon durva kép, késő este én is emlegettem, csak nem linkeltem be. Bazz, ez tarol...

freehckr 2009.03.07. 13:33:55

@osborne:
Hazánk ifjú reménységei... :D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.07. 13:36:25

@Szibarita:
Csak tegnap este jutott el hozzád, hogy részleges/többségi állami tulajdonba kerülhet a LLoyds, a Royal Bank of Scotland, a Hypo Real Estate vagy a Citigroup? Az AIG 80%-ban már az államé. :)

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.07. 14:49:15

@TuRuL_2k2:

Hmmm, es akozott ugye semmi kulonbseg nincs, ha helyenkent a kisebbik rossz elven allamositanak, amikor nagyon muszaj (van "stressz-teszt", meg nehany kriterium), ill kvazi meghirdetik a minnel szelesebb allamositasat a bankszektornak...

Ha Fleto mondta volna tegnap mindazt, amit Vitya, erzesem szerint mar hosszu posztok lenennek itt is, de a Konzin feltetlenul, atyaskodva elmagyarazva a piacgazdasag alapjait. Ehelyett mintha egy picit zavart csend lenne....

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.07. 14:59:21

@dolphin:

Hát bejegyzés tényleg nem volt az Orbán beszédről, de azért társalogtunk róla:

Innen:
reakcio.blog.hu/2009/03/06/gyurcsany_legyozi_az_mi6_t_a_szaz_kilot_es_a_labfajast?fullcommentlist=1#c5115658
2009.03.06. 21:28:49

osborne 2009.03.07. 14:59:58

@Elpet: @freehckr: a király és a királycsinálók partijával mi a gondotok? ;]

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.07. 15:02:54

@osborne:

Semmi. Nagyon is tetszett. Szívesen megnézném még a "Május elseje Gyurcsánnyal a RÉDOSZ-nál" képsorozatot is.

Szibarita 2009.03.07. 18:18:30

@TuRuL_2k2: Nem tudom Turul, en ma voltam peldaul a Westendben es ossze sem volt hasonlithato a tomeg a szombatonkenti Oxford Streettel. Mig az utobbin kenyelmesen lehet tovalibbenni es uresek a boltok, itt mindenki ugy kolti a penzet, mintha epp kimenne a divatbol.

Magyarul itthon a fogyasztaselenkites nem tunik olyan szent celnak, mint NB-ban, ahol mar akkor sem az volt a tema, hogy talponmaradnak-e az RBS meg az HBOS-al sulyosbitott Lloyd's amikor tobbsegi tulajdont szereztek bennuk, hanem hogy mikor kezdenek el vegre ugy hitelezni, ahogy az nem recesszios, hanem konjunkturas idokhoz lenne foghato.

Megjegyzem, az RBS es plane a Lloyd's meg osszerakva is joval kisebb mondjuk az HSBC-nel, szoval nem beszelunk a teljes brit bankrendszerrol.

Ugyanigy all a dolog az Egyesult Allamokban is, mondjuk a BoA-t legjobb tudomasom szerint senki sem keszul allamositani, szoval az AIG az egyetlen jo peldad, az is egy biztosito (vagy legalabbis akkent kellett volna viselkednie).

Ertem en, hogy viccelsz es te sem erted, mi tortenik (vagy nyilvan erted es ugyanugy hitetlenkedve csovalod a fejed mint en es a csaladom es a haverjaim), de nem arrol szolna az ertelmisegi hatorszagi let, hogy ilyenkor tiltakozzon a vezeto megnyilvanulasa ellen, meg akkor is, ha utana is mindenki tudja, hogy hova fogtok szavazni?

Mar csak azert is kene hogy legyen ilyen, mert az olyanok mint en, akik amikor meg ilyenkor sem latjak az ilyesmit, erosen elbizonytalanodnak, hogy most akkor tenyleg akar ilyen hulyesegek mogott is ilyen fegyelmezetten zar ossze a teljes fidesz-tabor, vagy azert legalabb a fejeseknek maradt meg valami kozuk a valosaghoz?

osborne 2009.03.07. 20:07:29

felületes de jó a West End City Center - W1 párhuzam

Londoban jóval hamarabb kapcsoltak a kényszer miatt, ami eddig volt (agyatlan hitelezés-mortgage, túl szabad bankrendszer, gyenge kontroll, állam kivonulása stb) már a múlté. nemtudom mit nem lehet ezen megérteni ;]

freiherr 2009.03.08. 02:23:28

kegyetlen jó a tehetetlenül libegő gerenda és mi rajta az "utasok" mint metafora a gazdasági válsághoz, gratulálok

azt egy kicsit én sem igazán látom biztosnak, hogy bmi változna a válság után, legalábbis tamáskodom egyrészt alternatívát nem látok. hacsak nem jelent változást a felfújt és fedezet nélkül kötött pénzműveletek ellenőrzése másrészt a nemzeti ipar megerősödése, a folyamatok országonkénti karban és kézben tartása

de ezek csak spekulációk, miközben itt potyogunk le a részeg hajó fedélzetéről

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.08. 14:37:20

Amióta az eszemet tudom, a Fideszre szavazok, és ezután is a Fideszre szavazok, de....

Nekem úgy tűnt, hogy Viktor nem összeomlófében lévő bankokat, biztosítókat akar tőkeinjekciózni (erre mondja mindenki, hogy "államosítás", holott ehhez semmi köze sincs a dolognak, hiszen az amerikai állam nem akar bankokat működtetni, csak nem akarja, hogy összedőljenek).

Elhangzott, hogy a kapitalizmusnak vége. Ez mi volt? Meg hogy a kapitalizmusban mindent a pénz mozgat. A legdegeneráltabb hülyeségek, amiket valaha Viktortól hallottam. Azért ezt illene masszívan megkritizálni itt is. Ha ezeket Csáth Magdolna, vagy Bogár László mondta volna akkor azon rötyögne az egész reakció szerkesztőség.

Másik jó kérdés, hogy ezt a bankok államosítását hogyan kívánja megvalósítani Viktor. Ha például a külföldi anyabankok azt mondják, hogy nem eladó, akkor Viktor mit mond? Különben is miből kívánja őket felvásárolni? Ennyire dúskálunk? Árulja már el nekem valaki, hogy miért jó az, ha az állam tulajdonol egy bankot? Az állami bankok olyan kurva jól működnek? Postabank az mi a faszom volt?

Ez azért csalódás.

Invictus 2009.03.08. 15:27:21

@jvizkeleti: Hát sajnos egyet kell értsek.Mit akar Viktor, ő akar lenni a magyar Hugo Chavez? :o Bolivári forradalmat akar hirdetni, bocs Széchenyi-forradalmat? Apróság, hogy Venezuelának van némi olaja.
süti beállítások módosítása