Díszlet és valóság - Pszinapszis 2009
2009. április 15. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Díszlet és valóság - Pszinapszis 2009

Játszottál-e már Second Life-ot a való életben? Mutattad-e már többnek vagy kevesebbnek magadat a virtuális világban? Játszottál már szerepeket mások előtt vagy a szobád magányában a monitor előtt ülve? A 21. század eleji társadalom egyik komoly, de a maga mélységében még nem elemzett problémáival foglalkozik a 2009-es Pszinapszis Budapesten.

 Az idei rendezvény főcíme: „Színpadon a Díszlet!”. A főcím a következő témát foglalja magában: a környezet hatása életünkre és életünk hatása a környezetre számos szempontból (környezettudatosság, környezeti változások, ergonómia, szociális környezet).

 Ahogy a szervezők kérdezik: „vajon a valóságban élünk vagy már egy virtuális világ is uralja életünket? Megszabhatjuk, hogy kik vagyunk, vagy szerepeink uralnak minket? Mit tehetünk, hogy eligazodjunk a média sűrűjében, hogyan kezelhetjük az ezer irányból ránk ható befolyásolásokat, manipulációt – akarjuk ezt egyáltalán kezelni? Hogyan tudunk egyensúlyban élni önmagunkkal és környezetünkkel egyszerre?” Az idei Pszinapszis arra hívja fel a figyelmet: vegyük észre, hogy kikkel és mivel vesszük körül magunkat, hogy hogyan határozzuk meg azt a világot, amiben élünk.

 A 13. kerületi József Attila Művelődési  Központban péntektől vasárnapig tartó rendezvényen többek között Ranschburg, Popper, Bagdy Emőke és más neves pszichológusok beszélnek majd a témához szorosabban-lazábban kapcsolódó kérdésekről. Péntek délután például „A modern ember tragédiájáról” elmélkedik Pál Ferenc katolikus pap, lelki gondozó, mentálhigiéniás szakember.

 Az előadások és műhelyfoglalkozások között, illetve azokat követően, színházi- és művészeti előadások szórakoztatnak, illetve részt vehetsz továbbá Kautzky Armand darabján, vagy a tűz-zsonglőrök bemutatóján. Ezeken kívül fellép még a jobbról-balról rendszerkritikus Kaukázus zenekar sound system-e, a Quimbyből kihajtott A Kutya Vacsorája formáció és a remek pécsi énekesnő, Takáts Eszter és Gumizsuzsi zenekara.

 A Pszinapszis részletes programjában minden előadásról és előadóról olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr891067172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.04.16. 01:58:30

A pécsi pszinapszison voltam, az érdekes volt, bár kissé tömény az ömlesztett előadásokkal.

Itt is érdekelne egy-két téma, de a fesztiválhoz mérhető horribilis belépő elriasztott. Akkor már inkább megtartom magamnak a pszichózisaimat.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.16. 08:13:56

Pál Ferenc atyát már volt szerencsém hallgatni, nagy élmény volt. Csak túl népszerű, sietni kell a regisztrálással, hogy maradjon hely. Ilyen papból kéne sok, még Tóta W is megtérne :)

Téglagyári Megálló 2009.04.16. 11:06:57

OFF:

túl nagy a margó a bal oldalon, illetve mindenféle SQL utasítások jelennek meg a jobb oldalon. Jó pénzért megjavítom a szoftvert...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.16. 11:34:21

Ranschburgot nem bírom, igen elméleti szempontból képes utopista módon szapulni a pedagógusokat.

De Pál Feri, na, az igen. Arra érdemes volna elmenni.

Kaukázus felejtős.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.16. 15:17:07

@Téglagyári Megálló:
Hát nem tudom, én egyszer voltam ,de csak Pál Feri atya miatt mentem. AZ egész nekem túl liberális volt. Pl Heller Ágnes és hasonló árokásók. Meg különben rohadt drága is.

Köszi a honlapot :)

Téglagyári Megálló 2009.04.16. 15:45:50

@Őrnagy Őrnagy:

Valami félreértést érzek, én nem akarok elmenni erre a rendezvényre, szerintem hamis próféták is vannak ott szép számmal.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.16. 15:48:41

Szerintem ez egy pszichológiai konferencia, és nem liberalizmus-konferencia :) Az idei konf. témája pedig politikai állástól függetlenül egy komoly társadalmi problémáról szól, érdemes tágítani az ismereteinket.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.16. 16:36:09

@ergé:
Pszichológiai konferencia nehézpályás árokásókkal. Ha van gyomrod hozzá, akkor tessék csak. Nekem egyszer elég volt.
Egyébként sem érdekel a pszichológia. Egyszerűen csak divat lett, főleg a nők körében. Egy átlag mai trendi libsi csajnál van egy szekrény Ez ott Erika könyv meg egy szekrény pszichológiai könyv. Eleget jártam ilyen helyeken, elegem is lett. Csak ezt nem fogják fel, hogy a pszichológiához igen magas intelligencia kell, és kiadnak, mikor valami csoda folytán felveszik őket az egyetemre, és első félévben matematika statisztikát kell tanulni kőkeményen :)
Popper meg egy gyűlölködő árokásó.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.16. 16:37:52

Pofázás után megnéztem a programot, egész vállalható. Úgy látszik, változnak az idők. Ez jó hír.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.16. 19:08:08

@ergé:
Ennél a bonofejnél kevesebbért is öltek már embert, azt ugye tudod?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.16. 20:50:10

@Téglagyári Megálló:
Csak annyit mondtunk Londonban egy Millwall Fc pólós vörösfejű köpcös angol köcsögnek, hogy Hajrá Fradi, és ha nem vagyunk olyan gyorsak futva, mint sprinter korunkban, akkor már nem élnénk.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.17. 08:51:09

Őrnagy kérlek, ez az avatar The Fly, a mosoly és napszemüveg mögé rejtőző kétkedő és igazságkereső karakter :) évekkel ezelőtt a blogteres magánblogomon is ez volt az avatarom, ápolom saját hagyományaimat ;)

devuscka 2009.04.17. 09:40:14

@ergé:
.. és az miért lett abbahagyva?
süti beállítások módosítása