A búsképű liberális
2009. április 17. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A búsképű liberális

 Nem látjátok feleim, szümtükkel, hogy egy magányos Don Quijote folytatja itt szélmalomharcát a hálózat ellen? Mi tagadás, kezdem megkedvelni Gulyás Józsefet. Nem kell itt politikai vagy egyéb coming outra gondolni, SZDSZ-ügyben tartom az egy éve írtakat, de ez a Gulyás némi respectet érdemel. Vagy legalább vegyük észre őt. A liberális képviselő a politikai mamutok és kisrágcsálók élethalálharca közepette képes megakasztani a dolgok aprólékosan eltervezett menetét, ezért a józanabb politikusok végzete, vagyis a kizárás fenyegeti őt.

 Ennek fényében érdemes utánajárni, ki is ez a Gulyás. Hősünk életrajza alapján nem más, mint a vidéki eszdéeszes utolsó élő mintapéldánya, a többieket már rég kitömték (egyeseket megfelelő mennyiségű lovettával), és leléptették a színről.

 Tipikus pályaív rajzolódik ki a szemünk előtt. A '64-es születésű, vagyis pontosan a fideszes rendszerváltó nemzedékhez tartozó Gulyás katonatiszt apja és titkárnő anyja mellett, különböző vidéki kis- és nagyvárosokban nőtt fel, bátyja nyomdász lett. Érettségi után népművelő lett, majd általános iskolai történelemtanárként végzett a főiskolán, a rendszerváltás éveiben pedig politikaelméletet végzett az ELTÉ-n. Ennek ismeretében idáig halljuk az éjszakába nyúló vitákat a vidéki kollégiumok, könyvtárak hátsó szobáiban, a pogácsa és olcsó bor melletti népi-urbánus párbeszédeket és az ifjonti lelkesedést a liberalizmus magasröptű eszméi iránt. No lám, és nagyjából ez is történhetett.

 Talán csak valami véletlen folytán nem került a Fideszbe: '86-tól, 22 éves korától a nyíregyházi ellenzéki egyletek aktív tagja, majd az SZDSZ egyik alapítója lett, 1990-től pedig négy év szünettel máig országgyűlési képviselő. Az eszdéeszes politikusság persze az ősbűn óta vörös posztó sokunk szemében, de - a mára politikusi töketlensége miatt végképp lejárt szavatosságú Fodor Gábor mellett - Gulyás József az egyetlen szadeszos, akinek neve hallatán nem drágaságos autópályák, rajtuk keresztül a tengerre szállított lovacskák és más úri huncutságok jutnak az eszünkbe. Szokatlan stílű honlapja és az ebből alkotott személyiségkép alapján még azt is el tudnánk képzelni, hogy valami vidéki könyvtár büféjében leüljünk vele beszélgetni Cseh Tamásról, a VHK-ról vagy éppen Hrabalról, ami mondjuk Kóka János esetében nehézkes feladatnak tűnik.

 Gulyás azon lúzer liberálisok prominense lehet, akiket 2007 karácsonyán figyeltem meg a narancsos ojság karácsonyi rendezvényén. A számomra egzotikus kalandtúrának is beillő esemény publikumának jelentős része meg nem értett művészekből, általános iskolai magyartanárokból és futottak-még-szociológusokból állt. Magas volt az egy négyzetméterre jutó rendszerváltó pulóverek száma. Ahogy akkoriban írtam: olyan figurákat láttam, akik talán még a SZETA (Szegényeket Támogató Alap) aktivistáiként kerültek kapcsolatba az egész akkori hálózattal. Termopulóveres, kopott cipős, kopaszodó bácsik és kissé elhanyagolt nénik ropták a táncteremben, akik talán még hittek abban, hogy ők birtokolják az igazság kulcsát. De a pénzesládáét már lenyúlták mások, és ott hagyták játszótérnek a szolidáris, emberi jogi, antikommunista játszóteret a lúzereknek. Kinyúlt a múltjuk, mint egy ócska pulóver.

 Ezeknek a figuráknak egy jelentős része '94 után lelépett a Fideszhez, a maradék pedig ma már lelkesen gyűjtheti a kopogtatócédulát a Lehet Más a Politikának. Gulyás talán néha hüledezve ébredhet fel, hogy ő még miért nincs az LMP-ben? Az SZDSZ-nek már lefőtt a kávé, Kókáék utolsó előtti és Fodorék utolsó kísérlete is megbukott. A megfanyarodott egykori népművelő a szolidáris, emberi jogi, antikommunista játszótér képviseletében, a bukás torkában, szokásos búsképűségével még egyszer felmutatta a középső ujját a szoci-szadi(-madöf) színjátszó társulatnak: nem szavazta meg Bajnai kormányát, majd tartózkodott a 29 éves, agrárszaki Ficsor Ádám titkosszolgálati miniszteri (LOLROTFLMAO) meghallgatásakor.

Mindeközben a következő felszólalással élt az SZDSZ ot-ülésén: „Nyolc év balliberális kormányzás telik el úgy, hogy egyetlen jelentős szerkezeti átalakítást sem sikerült végigvinni, ami történelmi bűn. Ráadásul a folyamatos reformretorika és a mind szakmailag, mind kommunikációs szempontból rosszul előkészített átalakítások kudarcai tovább rontották a sikeres átalakítások véghezvitelének esélyeit. A következő egy évben valószínűleg megint reformként próbálnak majd eladni egyszerű restrikciós, egyensúlyjavító lépéseket” - mondta rezignáltan Gulyás.

 A jövőre (idén?) bekövetkező bukás után, amikor a választási központból hazatérve meghallgatja a honlapján is megszólaló Sting-dalt, a Fragile-t, legalább ennyivel könnyíthet majd a lelkiismeretén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr961069851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.17. 08:47:16

Szakértő kormány?...na az már biztos nem, legalábbis egy darabig. Hogy lehet egy "válságkezelő, szakértő" kormányt felállítani gazdasági miniszter nélkül?! Mint a madár szárny nélkül, illetve mint a Dallas Bobby nélkül :) Tulajdonképpen kibújt a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.17. 00:45:32

"dolgok aprólékosan eltervezett menetét," - fincsi összeesküvéselmélet szagot szimatolok! tessék kifejteni! :)

...

én az ilyeneket ilyenkor sem tudom megkedvelni. Eddig kómában volt...?


amúgy hárman voltak, nem? Béki G., meg még vki... ők is megérik a pénzüket. (Találó szólás.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.17. 07:16:36

egyébként Gulyás nem csak most volt korrekt, hanem állambiztonságis témában is lelkiismeretesen próbálja nyomatni a Kenedi-jelentést.
Szomorú, hogy a Szadi egy politikust sem tud felmutatni, akitől ne lennék rosszul (jobbos ismerőseim a Szent-Iványit valamiért szeretik, én nem tudom.) Meg fogják érdemelni, hogy kiessenek.

countrystudy 2009.04.17. 07:34:52

Igen, Szent-Iványi a másik név. Aztán hosszú csönd.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.17. 07:58:10

ERGÉ! Nagyon meg vagytok ti akadva azzal a "kinyúlt pulóverrel"!:-D Nekem van még pár, eredeti, bejáratot darab, ha gondolod, megleplek eggyel:-)
Nem szeretnék nagyon kiábrándító lenni, de az "hetvenes-nyolcvanas évek" kábé annyira létezett, mint Krúdy Pestje.:-) Ha úgy lett volna, most nem így lenne...

Gulyásról pedig csak annyit, hogyha benne egy légysz*rnyi tisztesség is lenne, rég kicsinálták volna már abból a pártból:-( Nehogymán ő játsza itt nekünk a független értelmiségit!:-(

Egyszer már (szerintem) belinkeltem neked (Morvaival kapcsolatban) Cseh Tamástól az Ács Mari című dalt. Ha bírod, hallgasd meg újra. Jó nóta.

Bár szerintem egy Gulyásnak már ez sem tudna átjönni (húsz év nagy idő!).

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.17. 08:22:19


www.youtube.com/watch?v=j5jusmH1IqE

No, Gulyás, emlékszel még erre a dalra?!:-) vagy inkább :-(

ü
bbjnick

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.17. 08:29:08

Oli bá' megmondta, hogy nagyon unja már az Szdsz-t. Inkább a Jobbikról írj.

Ombudsmanyus 2009.04.17. 08:29:36

Hát ez nekrológnak is jó volt.
Ha eddig nem nyírták ki a Szadiban, akkor most, hogy a középjobbon elkezdték méltatni, okvetlenül kinyírják.
Pedig tényleg vállalható figura.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.04.17. 08:34:12

Kövér, úgyismint a Halhatatlan utópia c. mű szerzője nyilván alkalmasabb.
A Fidesz meg lassan tényleg szemeteskosara lesz a többi pártnak.
Vagy szemezgeti a gyöngyszemeiket.
Vagy-vagy.

zoli29 2009.04.17. 08:38:02

Szerintem Gulyás örül a legkevésbé ennek a cikknek, mert nem vágyik a hős szerepére. De egyetértek: ő még elvi alapon politizál, ezért nem fogják sokáig megtűrni a pártban. Sándor Klárára bízták a piszkos munkát, aki már el is kezdte a Gulyás-ellenes kampányt a különböző médiumokban.

zoli29 2009.04.17. 08:38:56

@simonmondja.:

Gulyás nem fog belépni a Fideszbe, erre nagy összegben mernék fogadni.

devuscka 2009.04.17. 08:39:41

Szerintem ez a 'józsaru' -' rosszzsaru' szerepjáték..
kb. ugyan ezt csinálja most az emeszpében Szanyi elvtárs..

- ennek megfelelően az egyetlen szimpatikus arc... :(

Tűzvillám (törölt) 2009.04.17. 08:40:23

Tényleg jó a honlapja. És a képgaléria is érdekes!
A poszt elérte, hogy ne fogjon el a hányinger, ha egy SZDSZ-es politikusról olvasok. Vállalható figura, úgyhogy az SZDSZ ki is veti magából. Logikus.

Valahogy úgy csodálkozom rá azokra a politikusokra akiknek néha feltámad a lelkiismeretük, mint valami egzotikus állatra. És imádkozom, hogy igaz legyen, hogy tényleg van egy értékrendje, és ne csak egy színjáték legyen az egész.
Ki vagyok éhezve a tisztességes politikára.

zoli29 2009.04.17. 08:51:29

Jellemző a magyarországi médiaviszonyokra, hogy amióta Gulyás nyilvánvalóvá tette, hogy most már nincs más lehetőség, mint az előrehozott választás, egyetlen országos médiumba sem hívták meg; kizárólag azok a szadeszosok kapnak médiafelületet, akik "az ország érdekében támogatják a szakértői válságkezelői kormányt".

A HírTV meg az Echo most nyilván győzködik, hogy adjon interjút, de nem fog.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.17. 08:51:49

@Tűzvillám:

"Tényleg jó a honlapja." - írod.
Szánalmas öntetszelgés:-(

"Valahogy úgy csodálkozom rá azokra a politikusokra akiknek néha feltámad a lelkiismeretük, mint valami egzotikus állatra. És imádkozom, hogy igaz legyen, hogy tényleg van egy értékrendje, és ne csak egy színjáték legyen az egész."

Mussolininek is feltámadt időnként a lelkiismerete. Határozottan az a feltámadós lelkiismeretű típus volt:-( Abban viszont igazad van, hogy rászorulnak, hogy imádkozzunk értük: "miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek"

ü
bbjnick

devuscka 2009.04.17. 09:00:20

@Tűzvillám:
Jó. Ez igaz, de érdemes elolvasni amit a Rólam cimű fejezetben ír.
Mintha nem is az szdsz-nek egyik prominense lenne.
Mintha az szdsz.nek és vele együtt neki semmi köze sem lenne az ország kettészakítottságához..
Persze 'paulus' lehet mindenkiből - a megvilágosodásnak/ vagy eszmélésnek(?) néha el kell jönnie.. (nem mindenki érdemes rá) Nem vagyok benne biztos, hogy most épp ezen az úton jár..
(miért nehéz hinni az őszinteségében egy szdsz-esnek?)
Meglátjuk.

zoli29 2009.04.17. 09:00:46

@Őrnagy Őrnagy:

Ha kivágják az SZDSZ-ből (vagy kilép), szerintem már semmilyen pártba nem fog belépni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.17. 09:01:20

@bbjnick:

már mussolini sem jó? mi a fene van már itten? :)

ennek a gulyásnak meg be ne dőljünk már, független jelölti esélyeket szeretne magának.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.17. 09:03:42

megnéztem a honlapot. ott van ennek a helye a gizellában, nyálas titokbuzi.... :)))

zoli29 2009.04.17. 09:10:30

@Grift:

"ennek a gulyásnak meg be ne dőljünk már, független jelölti esélyeket szeretne magának."

A bizalmatlanság indokolt, de szerintem nem erről van szó.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.04.17. 09:10:34

mindig ezek az önleleplező mondatok, de ha leegyszerűsítem rögtön kommunista csökevény leszek, egy gruppenszeksz akcióban az egyetlen női ajak, ahol fontoskodva állnak körbe az urak, hogy milyen tájogós következtetésre jutok, hát kedves lazán séróból tekerem a nyakamat idegvégződésüek, a mamát már rég megtáncoltattátok, és baszik kibújni a szekrényből, sírgödrön nem játszunk a jó cserkészt, de most nem mondok cigányos átkot.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.17. 09:11:15

ergé:
Azért a szentendreiek (emlékeim szerint ott volt városi képviselő, és a kardozós kép is ott készült, vélelmeim szerint) tudnának mesélni ezt-azt a mester viselt dolgairól, én annyira nem ájulnék el tőle, bár a mostani karakánságot nehéz letagadni.

@simonmondja.:
Kegyed régen olyan karakán Gyurcsány-nyalásookat produkált, nyelvi leleménnyel meg mindennel. Most meg szomorúan látom, hogy itt is, meg a blogján is már szabadversben nyomul. A végére még valami pöcsfestős performanszba fordul az egész, amiért igazán kár lenne. Tessék vigyázni.

Freetibet (törölt) 2009.04.17. 09:20:25

hvg.hu/velemeny/20090406_gulyas_szdsz.aspx

Az SZDSZ OT ülés utáni nyilatkozatát olvasva egyáltalán nem meglepő, amit tesz. Csak következetes és legalább tükörbe tud nézni, most és majd pár év múlva is.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.04.17. 09:24:57

@Oli bácsi:
Tiszteletem Oli bácsi!
Szabadvers volt az is.

Oblomov 2009.04.17. 09:42:25

"... még azt is el tudnánk képzelni, hogy valami vidéki könyvtár büféjében leüljünk vele beszélgetni ..."
Esetleg valami vidéki büfé könyvtárában? Valahol Európában. És naja, Hrabalról.

Az "eszdéeszes politikusság" eredendő bűne az értelmiségi gőg:

www.youtube.com/watch?v=IvBVXXwRkzI

molaris 2009.04.17. 09:50:57

@devuscka:
Tökéletes meglátás, magam is ezt éreztem.

zoli29 2009.04.17. 09:54:24

@devuscka:

Szanyi, mint szimpatikus arc?? Hmmmm...

tevevanegypupu 2009.04.17. 10:05:16

Mindenesetre kockaztatott, gondolhattam volna hogy videki szuletesu es sokaig elt ott.(: Es akarmennyire is reszt vett a koalicioban es szavazott meg mindent, ez a mostani huzasa becsuletes volt. Szegyenteljes lenne, ha egy Koka vagy Hanko-Farago dontene el mi legyen vele..
Az Acs Mari kulonben tenyleg illene a mostani szdsz (es neha a fidesz) kepviseloinek tortenete melle..

zoli29 2009.04.17. 10:23:43

@tevevanegypupu:

"Szegyenteljes lenne, ha egy Koka vagy Hanko-Farago dontene el mi legyen vele"

Szerintem az lenne a meglepetés, ha nem a Kóka- meg Hankó-Faragó-félék döntenék el, hogy mi legyen az SZDSZ-ben.

Téglagyári Megálló 2009.04.17. 10:23:53

@calam:

Szent-Iványi: ő az a magyar külpolitikus, aki ért hozzá, és nem tartja nacionalizmusnak a határon túli magyarok érdekképviseletét.

Joejszaka 2009.04.17. 10:37:35

Nézzétek meg Gulyás honlapján a Munka menüpontot.

Vagy nem frissíti a honlapot, vagy nem csinál semmit 2006 óta.

Ha az utóbbi az igaz, valószínű most telt be neki a pohár.
Ettől függetlenül vétkesek közt cinkos, aki néma.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.17. 10:38:07

@Téglagyári Megálló: hát, illetve szerintem nacionalizmus, de lenne értelme erről levenni valahogyan a negatív felhangot, ami létezik, nem kell tagadni. És szerintem is kell és lehet képviselni a határon túli magyarokat, ha szükségesnek gondolják. Csak mint sok mindenben, ebben is elbaszott a magyar politikai közbeszéd.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.17. 10:48:03

@Úlfhéðinn: ELTE BTK KISZ titkárból hogy lesz valaki terrorista? Mármint a pszichológiai folyamat érdekel.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.17. 10:49:48

@Úlfhéðinn: Ez tényleg komoly. Hetek óta az első hírértékű hír.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.17. 10:54:01

@calam:
Aki a szocio-kommenista Morales ellen harcol az egy konzervatív-anarchista-neoliberális szabadsághős, nem terrorista.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.17. 10:54:20

@calam: Előbb újságíró, ill. nemzetközi brigád-tag is volt Később oszét-aktivista, anarchista és iszlamista lett.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.17. 10:55:17

Érdekes kérdés, hogy miért nem Chávezt merényelték meg. Persze lehet, hogy Chávez is szerepelt a listájukon.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.17. 11:02:00

@Őrnagy Őrnagy: okké.:) De a kisztől elég messze van akkor is:)
@dzsucseharcos: nekem még így is elképzelhetetlen, de így legalább vannak lépcsőfokok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.17. 11:07:49

@Úlfhéðinn: No, én is föl akartam vetni ezt a Rózsa-Flores-ügyet, csak bennem volt annyi önfegyelem, hogy nem tettem.:-) Bár kétségtelenül érdekesebb és, mindenekelőtt, tragikusabb, mint ez a Gulyás Jóska, bukott népművelő...

Ezek a történetek azok, amikor kivillan a halál pucér s*gge, amikor a maga valóságában megmutatkozik a mi kis világunk valós arca:-) vagy sokkal inkább :-(

Szégyellem, de én ezt a lepuffantott terroristát többre értékelem, mint ezt a sok korrupt g*nnykupacot itt körülöttünk...

ü
bbjnick

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.17. 11:07:53

@calam: Emlékeim szerint ő az ELTE KISZ titkára volt. Egyszer beszéltem vele életemben, meglehetősen fiatal voltam persze. Akkor a pasi igen durva sztálinista volt, Kádár János mellett tüntetett a Münnich Ferenc társasággal 1989 március 21-én, erre elég határozottan emlékszem. Akkor a lényeg a Gólyavár alagsori helyiségeinek birtoklása volt, és valahogy úgy lett vége a KISZ-nek, hogy TJ aki ma nagymenő milliárdos a Telemediánál szépen kikergette Rózsáékat és mintha angolnyelv oktatást gründolt volna a helyébe.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.17. 11:16:01

@jotunder:

Hát nem zseniális???!!! Nekünk meg itt vannak a Pelcznék, Szanyik és Gulyások... De, ami késik nem múlik:-( Lesz még itt ***, ennyi kicsinyes aljasság előbb-utóbb megbosszulja magát:-(

ü
bbjnick

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.17. 11:22:40

@bbjnick: Rózsa Eduárdo komplett őrült volt, de vélhetően a legtöbb dolog legalábbis nagyjából igaz volt vele kapcsolatban. És hát úgy tűnik valóban lelőtték Santa Cruzban. Ugyan ki akarná Gulyás Józsefet lelőni, vagy a Szanyit, vagy a Pelcznét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.17. 11:36:08

@jotunder:

Csak a kontrasztra próbáltam utalni. És a következményekre. Mert miközben mi totalizáltuk a létrontást (a sunnyogást, a pitiáner aljasságot, minden elkenését, elhazudását), azalatt a feszültségek csak egyre nőttek a társadalomban. Ki tudja mikor robban fel, hogy tör felszínre az (ad absurdum) igazságvágy. A Rózsa-Flores annyiból érdekes, hogy ilyen emberek, aminthogy ilyan helyzetek márpedig lehetnek, vannak.

ü
bbjnick

lapi 2.1 2009.04.17. 12:20:57

szerintem egy önként vállalt közösség (pláne, ha politikai) tagja lemond tisztségéről, még az ügyvivői testületi ülésen, ha korrekt. aztán meg a mandátumáról is egyben. 2010-ben meg ott indul, ha nem bírja ki politizálás nélkül, ahol csak akar. így ez gyenge minőségű emberségre mutat mindössze. szal az ő dolga szvsz, majd megoldja sting-gel, de marilyn mansontól azért óvnám a fickót. még benézné és azt hinné, hogy sátánista showt figyel a laptopján. szal attól, hogy valaki inkorrekt az önként vállalt közösségével szemben, még lehet baromi jó izlése. bár nem gyakori, ezt aláírom.

veiszi 2009.04.17. 14:43:01

hehe... a honlapja kezdőanimációja a kakaóbiztos számítógépet reklámozza? :)

Zetek 2009.04.17. 15:08:03

G.J. hihetetlen bátorsággal a kakáról megállapította, hogy büdös. Bevillant neki, hogy rossz úton jár az SZDSZ? Komolyan? Ez új.
Mi a következő lépése? Kilép, áttér az iszlám hitre? Vagy eljátssza a belső ellenzék szerepét? Érdekel ez valakit? Én lassan kezdem élvezni az egykor oly nagypofájú szadi döglődését.

devuscka 2009.04.17. 15:32:50

@Zoli28:
ott áll mögötte egy ilyen :(

Azt látom megkapják a megfelelő média felületet arra, hogy előadhassák magukat, de semmi nem változik..
Szerintem a Ficsornak is meglesz a széke..
Milyen lenne már,ha az szdsz nem tartana be egy kicsit az mszp-nek? Akkor akár benne lehetnének a kormányban is - de ők most épp 'konstruktív' ellenzéket játszanak..
Mindenki láthassa itt bizony sokszínű gondolkodás van.. néha még eredményeket is tudnak elérni..

civilkontrol 2009.04.17. 15:49:00

Mindamellett, hogy a Srác nagyon szimpatikus (én is a Bajnais hercehurca óta figyelem, amióta nyilván a legtöbben) egyszerüen képtelen vagyok hinni bárkinek, aki a három repülő dögkeselyű logója alatt hajózik.
Az az érzésem támad, hogy egy Szili Katalin féle figurával van dolgunk, aki igyekszik magát pártatlannak és nagy ellenállónak láttatni. Valójában pedig, ha az szadesz összeszedi valahogy azt a 200001 szavazatot (nevetséges még a szám is. Hogy ezt tűzték ki célul) azt kizárólag ennek az embernek köszönhetné. Mármint, hogy az szdsz-ben maradt még valami emberi.

De az írás alapján és a srác honlapját nézve nem kizárt, hogy felülbírálom magam. Az pedig, hogy a fenti idézetet az ot-n mondta el, számomra azt bizonyítja, hogy nem a közvéleménynek szánta, vagyis őszintén mondta, amit mondott.
Ha így van, le a kalappal és kitartást neki! Ő valóban liberális, a szó legnemesebb értelmében. Ha kifilézik, akkor egyértelmű, hogy egy tisztességes, igazi liberális embert fog cserélni egy újabb kilóra megvett érdeküzér.

zsebforradalom.blog.hu/

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.04.17. 18:10:33

@TuRuL_2k2:

Látod, ráérzek én, hogy melyik sztori fog pörögni. ;)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.17. 19:46:56

Gulyás komának is meg kell üzennünk a Nazareth szavaival: Expect no mercy!

Hiszia Piszi 2009.04.17. 22:09:02

Szerintem legközelebb a frakcióülésről sün-alakzatban viszik ki:)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.17. 22:49:09

Gulyásnak kb. olyan frizurája van, mint nekem. Ez pozitív. A többivel kapcsolatosan azt kell mondjam: sajnos nem tudok hinni olyan embernek, aki ma még az SZDSZ-ben politizál. Ez olyan, mint a rexben a gombázás.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.18. 09:31:58

Szegény Gulyás, elhitte, h az szdsz ellenzéki párt.

Most aztán megnézheti magát, mijarákér' bírt szopatni egy 28 éves, fletó-komisszárt, aki már 17-18 évesen is többre volt képes, mint ő az eddigi egész életében: hektárszámra vásárolt földeket a drága kamasz:o)

Jelzem, egyre szaporodnak a maszopnyikok az államtitkári posztokon, a végén még Szilvássy is visszajön.

Szilvássy & Ficsor-->SÜN!

tevevanegypupu 2009.04.18. 10:24:21

@Zoli28:
azota mar megjelentek a nyilatkozatok, hogy nem zarjak ki oket viszont "szankcionaljak"..Mas partoknal is elgondolkodtato, hogy parterdek szerint kotelezo szavazni meg akkor is, ha a valasztoik mast akarnak..Ugy tunik akit az Orszaghaz legkore megcsapott minden jozansagat, tisztesseget elvesziti es azt is elfelejti, kik juttattak be a Parlamentbe. Ez inkabb rank, szavazokra nezve lesujto, ennyire rossz emberismerok lennenk. Engem peldaul rettentoen duhitett, hogy Orban nem probalt meg a Parlamentben vitazni Gyurcsannyal. Meg akkor is, ha valoban illegitim volt a miniszterelnokesege..De nem akarom a temat felrevinni.
süti beállítások módosítása