Rózsa-Flores Eduardo: A magyar kalandor
2009. április 17. írta: TuRuL_2k2

Rózsa-Flores Eduardo: A magyar kalandor

 Bolíviában a biztonsági erők végeztek három férfival, két társukat pedig elfogták. Az egyik áldozat (a brutális videó tanúsága szerint) szinte biztosan Rózsa-Flores Eduardo. A vádak szerint merénylet előkészületeire utaló terveket találtak Rózsa-Floresnél, és az ő társaságukat gyanúsítják a Saul Avalos autonómiaügyi miniszter ellen március 29-én elkövetett merénylet-kísérlettel is.

 A Wikipédia szerint zsidó magyar apától és spanyol anyától született Rózsa-Flores igazi kalandor volt, ahogy magát nevezte: határok nélküli forradalmár. Bolíviában látta meg a napvilágot, majd gyermekkorát Chilében és Svédországban töltötte. A budapesti Szent László Gimnáziumban érettségizett, az ELTÉ-n diplomázott. Hadi tudósítóként került Jugoszláviába, ahol aztán önkéntesnek jelentkezett a Horvát Nemzeti Gárdába és megszervezte az Első Nemzetközi Egységet. Több, magyarok lakta település védelmét irányította, háromszor sebesült meg a háború során, 1993-ban ezredessé léptették elő. 1994-től íróként és publicistaként dolgozott itthon, többek között a Kapu munkatársaként. 2001-ben film is készült róla, a Chico (a teljes film letölthető innen):

 Sűrű életpályájából néhány magyar vonatkozású részlet kiemelésével emlékezünk a magyar és horvát nacionalista kalandorra.

 AgentUngur kolléga írja:

Nehéz megmondani, hogy ki volt Eduardo. Mint halála körülményei mutatják, voltak zavaros ügyletei, de az biztos, hogy nem egyszer kiállt a megalázottak és elnyomottak mellett. Azok között volt, akik 152 napig védték a dél-baranyai magyar falut, Szentlászlót a szerb szabadcsapatok ellen. Nyugodt, érzelemmentes hangon mesélte, hogy a szerb foglyokat, különösen a szabadcsapatok tagjait általában kivégezték (ugyanúgy, ahogy a szerbek a horvátokat és magyarokat). A szerb hadseregbe kényszerített vajdasági magyaroknak és más nemzetiségűeknek két választást adtak: vagy Magyarország, vagy a horvát hadsereg. Ezért is Mocskos háború lett az 1991 nyaráról-őszéről írott könyve címe. Utoljára 2002. december 1-én, a Kempinski Hotel előtt találkoztam vele, a Nastase-Megyó koccintás ellen tüntetett. Nem tudta felfogni, hogy tehet ilyet a magyar kormány. A saját bőrén érezte az erdélyi magyarok megalázását. Mosolyogva mutogatta, kik az NBH-sok a tömegben, valószínűleg volt tapasztalata velük.

 Nyílt titok volt, hogy Rózsa-Flores apja a magyar katonai titkosszolgálatoknak dolgozott, és Rózsa-Flores dél-szláv háborúban játszott szerepéről is hasonló pletykák keringenek.

 Rózsa-Flores blogjában sokat foglalkozott a vajdasági magyarokat ért sérelmekkel, a verésekkel épp úgy, mint az igazságszolgáltatás etnikai részrehajlásával. Utolsó posztjában, amit néhány órával azelőtt írhatott, hogy rajtaütöttek szállodai szobájában, a hosszú börtönbüntetésre ítélt magyar fiatalok történetéről ír - mint annyiszor korábban is. Az öt magyar fiú 2004-ben megvert egy szerb fiatalt, amiért összesen 61 évnyi börtönbüntetést kaptak: háborús bűnökért és sorozatgyilkosságért szoktak Szerbiában ehhez hasonló, 10-15 éves büntetéseket kiszabni.

 Szintén életét vesztette a lövöldözésben az erdélyi magyar Magyarosi Árpád, honlapja alján ennyi áll: ÉLNI JÓ. Tőle Piros szív, fehér hó, zöld levél című dalával búcsúzunk:

 Nyugodjanak békében! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr181070348

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.04.19. 12:45:32

Eduardó, avagy a radikalizmus kifutása Rózsa György Eduardó élete kezdetétől végéig annak a vörösbarna tengelynek a tagja maradt, mely a kommunistáktól a radikális jobboldalig és az iszlamistákig terjed.    Az írás a Konzervatórium.hu-…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.18. 15:02:25

Eduardo és GyurcsányNem várt szál került elő a tegnap lelőtt Eduardo Rózsa-Flores ügyében. Az eset körülményeiről nem sokat lehet tudni, az mindenesetre nyilvánvalónak látszik, hogy egy elég ellentmondásos figura lehetett. Valószínűleg nem nagyon fog kide…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.17. 13:42:15

Chico - halála méltó életéhezVolt egy film pár éve, amely díjakat is nyert. A rendezője Fekete Ibolya, a címe Chico, a főszereplője pedig önmagát játszotta: ő volt Eduárdó Rózsa-Flores, a félig magyar, félig bolíviai anarchista, zsoldos, színész és közíró…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2009.04.17. 22:46:20

Sziasztok!
Sokféle vélemény lát napvilágot Chico-ról. Igazán csak az ismerheti a hasonló emberek lelkét, aki hozzá hasonlóan megjárta a "poklot". Ölt, és Őt is meg akarták ölni. Látta az öncélú öldöklést és kegyetlenséget, amit a szerb szabadcsapatok követtek el. Látott meggyalázott nőket és gyereklányokat felvágott hassal, tarkónlőtt öregeket. Tudta, hogy az egésznek nincs valódi oka, csak a politika és a hatalomvágy. Szerencsések azok, akik csak híradókban láttak hasonlót.
Szinte minden hasonló helyről hazakerülő katona már soha sem lesz mentálisan egészséges. Eduardó ráadásul végtelenül érzékeny lelkű, és igen fejlett igazságérzettel megáldott ember volt. Azt hiszem, mi sem, de a horvátok sem fordítottak elegendő energiát a megbecsülésükre.

A valóság: sokan tartják kegyeletsértésnek a bolíviai híradó képeit, pedig - jól látszik, hogy
1. nem volt lövöldözés, hiszen egy tűzharcnak lennének látható nyomai a szobában.
2. mindegyik áldozatot egy lövéssel ölték meg (az egyiken látható több, de az is egy sörétes lövésnyom).
3. Eduardó arcán (jobb szem) ütés, vagy ütések nyoma - vélhetően már harcképtelen volt, mikor lelőtték.
4. A hullaházban látszik, hogy az egyik holttest kezei össze vannak kötve - ez agyonlövés után logikátlan (még Dél-Amerikában is), tehát előbb kötözték meg, aztán lőtték le.

Sajnos ez az egész annak is lehet a függvénye, hogy Magyarországon gyakran terroristáznak le olyan embereket, akik egyszerűen erősebben bírálják a regnáló hatalmat. Látjuk az igyekezetet, hogy legyen már végre egy kiba...ott terrorista, akit lehet mutogatni. Akár még itthonról is származhatott valami végzetes információ (de ez már csak amolyan "taxi driver"-es morfondírozás). Az viszont tény: a nagyobb politikai események idején rendszeresen előfordulnak olyan ügyek, amin elrágódhat a sajtó. Most Bajnai "Bruce Wallis" koronázása, és annak körülményei szorulnak némi figyelemelterelésre.

Üdv

Ajtony 2009.04.17. 23:00:06

@Red Velvet: Szia! Brády valóban említett valami hasonlót egy interjúban, de:
A kiszivárogtató az volt, aki nekik adta az említett nyolc darab CD lemezt.
Sem Ő, sem Eduard nem volt Öszödön. A kiszivárogtatás vagy Gy.F. ötlete, vagy MSZP-ben létező ellenzéke tette.

Üdv

Szamurájx · http://www.szamurajblog.hu 2009.04.17. 23:03:10

ha nincs ez a merénylet nem is tudtam volna róla

zsögödbenő 2009.04.17. 23:10:03

Hm. Csak nekem tűnik titkosszolgálat-szagúnak ez az egész?!

Alfőmérnök 2009.04.17. 23:13:01

Nyugodjon békében Edu!

Én a Chico óta figyelem a fickót, még a kurucon is adott interjút, de abban is voltak izgalmas gondolatok. Ellentmondásos figura, mint a kor, amiben élünk. Azt hiszem, az igazságért, az igazságosságért harcolt.

Brády is egy érdekes fickó, "privátim" egy kedves ember, de kemény fából faragták, kompromisszumot nem ismer, és fillérekből csinálja ma is a Kaput, ami sajnos szerintem elég egyenetlen színvonalú, kb. a cikkek 1/10-e jó(az viszont tényleg).
Egyébként nem kell 100%osnak venni, amit mond...(de azért valóságmagja mindig van).

davkedav 2009.04.18. 01:25:44

Ács Feri: "Gyerekkorunkban Rózsa-Flores Eduardók akartunk lenni. (...) ez a halált megvető bátorság, a romantikus kalandorság (...) Rózsa univerzális ember volt"

Ajtony: "Eduardó ráadásul végtelenül érzékeny lelkű ember volt"
kuruc.info: "Viszonylag sokan tudtak fiúkhoz való vonzódásáról"
(egyébként két órája ez még szimplán úgy szerepelt, hogy homoszexuális volt, aztán átírták - láthatólag fogalmuk sincs, hogy mit gondoljanak, írjanak róla)

Egy fotó meg néhány komment alapján nem lehet eldönteni egy vadidegen emberről, hogy kiféle, miféle; én személy szerint nem hinném, hogy az lett volna, de vicces lenne ha mégis; tudniillik érdekes volna megfigyelni a sok lelkesült, kamaszkori álmodozásba visszarévedt kommentelő hogyan oldaná föl az így felmerülő elviselhetetlen kognitív disszonanciát.

Hiszen egy bumbi mégsem lehet szabadságharcos hős macsó, nem lehet bátrabb nálunk - ez nem fér bele a világképbe.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.04.18. 01:51:33

rendszerellenes...
az mit jelent?
vajon?
én nem tudom...

www.youtube.com/watch?v=VXFB0DAH5dM

csak egy út van, baszod?
kérdezem...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.18. 01:56:22

Emelem kalapom a magyar sajtó elött. Nagyon érdekelt ez a téma, úgyhogy elolvastam minden hírt és megnéztem az RTL és a TV2 reakcióját is.
Mindenki finoman nyúlt hozzá, ráadásul látszik, hogy megérteni akarták a történetet és nem lezárni, még az RTL és a TV2 is.
A kuruc volt a leginkorrektebb ezzel a buzi sztorival, ráadásul úgy, hogy a TV2 interjút készített az exbarátnőjével, akivel négy évig együtt élt.
A nol pedig azt a szánalmas mondatott bírta leírni, hogy csak férfi barátai voltak...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.04.18. 02:30:28

@lelkylola:
a szigetvári viktor- turkál az orrába' poszt hogyan zárult?
nem volt időm lekövetni, ezért kérdem...
kérem Önt, hogy ne linket nyomjon be, hanem foglalja össze a lényeget...
nem baj, ha személyes a szemszög, az aspektus vagy mi... :)))
kösze
a zufó :DDD

wladyslawsky (törölt) 2009.04.18. 03:18:56

@Úlfhéðinn: elnézést, de ez itt egy nyilvános fórum,vagy mi, és mint olyan, azzal jár, hogy időként nyomnak egy reply-t a kommentedre. Állítólag fórumozó tevékenység mellőzésével elkerülhető az ilyen jellegű katasztrófa. Üdv!

Hattory Hanzo 2009.04.18. 07:54:38

Természetesen megtalálták a laptopját, amin természetesen már elkövetett, és tervezés alatt levő merényletek sorakoztak gondolom időrendben és ábécé sorrendben, valószínüleg előzékenységből spanyolul. Már csak a Korán, és a "Hogyan tanuljunk meg bombát készíteni gyorsan és jól?!" füzetecske hiányzik, de biztos az is meglesz, csak a kurva nagy tűzharcban elkeveredett...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.18. 08:36:18

@Hattory Hanzo:
A demonstratív módon ártalmatlanított terroristák már csak ilyenek: kétséget sem hagynak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.18. 08:41:28

@davkedav:
Szerintem irreleváns Rózsa-Flores megítélése szempontjából a szerelmi élete: ez nem változtat azon, hogy nagy túlerő ellen védte a magyarok lakta Szentlászlót (ami pont akkora, mint a falu, ahol felnőttem).

davkedav 2009.04.18. 08:51:51

@TuRuL_2k2: Szerintem is az. Örülnék, ha ezt mások is így gondolnák, de nem ez a tapasztalatom.

segabor 2009.04.18. 09:05:45

Sokkoló hír. Belenéztem, mit ír erről a CNN és a pofám leszakadt a jóltájékozottságtól.

"The plot involved Irish and Croatian nationals as well as Bolivians, Vice President Alvaro Garcia Linera said at a separate news conference in La Paz."

Szóval írek meg horvátok puccsolgatnak arrafele. Fene a jó dolgukat, pont egy bolíviai elnökkel akartak ujjat húzni...

Megnéztem az inkriminált videót és bennem is az a kép alakult ki, hogy nagy tűzcsata nem alakulhatott ki. Vagy nagyon gyorsan meglepték a szoba lakóit vagy eleve "egyoldalú" csata folyhatott. De a halottak helyzetét és a környezetet megnézve én sem hiszem el a kemény tűzpárbajos verziót.

A történtek nagyon felkavartak, nem tudom, mit is lehet erre mondani. Jó lenne egyszer megtudni az igazságot, de félek, erre egy ideig nem lesz esélyünk. Addig maradnak az összeesküvés-elméletek.

Nyugodjanak békében.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.04.18. 09:15:51

@wladyslawsky:

"elnézést, de ez itt egy nyilvános fórum,vagy mi, és mint olyan, azzal jár, hogy időként nyomnak egy reply-t a kommentedre."

Semmi gond. Szerencsére az az előnye is megvan, hogy nem muszáj érdemben foglalkoznom olyan replájokkal, ami szimpla kötekedésből odanyomott offolások.

"Állítólag fórumozó tevékenység mellőzésével elkerülhető az ilyen jellegű katasztrófa."

Áh, ilyen drasztikus módszerekre semmi szükség. Egy egyszerű ignore is tökéletesen megfelel. Sztem fontos szabály, hogy nem kell mindenkivel szóba állni. ;)

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.18. 09:38:26

Az ír áldozatról anyit lehet tudni, hogy utazgatott Dél Amerikában. A boliviai lapok kiképzett zsoldosként hivatkoznak rá, és egészen biztosan nem volt az, a másik megölt magyart román mesterlövésznek titulálják. Ugyanakkor más boliviai újságok szerint Rozsa filmet forgatott Santa Cruzban. Annyi biztos, hogy volt egy robbantás Terrazas érsek rezidenciája előtt amelyben senki sem sérült meg, és a boliviai titkosszolgálat szerint ezt is Rózsáék követték el. Tehát végrehajtanak egy robbantást, egy marginális célpont ellen, majd Santa Cruzban maradnak, hogy megöljék Moralest aki nincs Santa Cruzban. Életszerűnek tűnik a dolog.

pierre bayle 2009.04.18. 10:00:18

Hát az olvasottak alapján vagy különböző titkoszsolgálatok által pattogtatott agent volt vagy pszichopata. Esetleg mindkettő.

hiba 2009.04.18. 10:30:14

Kicsit azért lehetünk hálásak a bolíviai tévék naturális képsorainak. Talán megmutatják néhány eszementnek, hogy a halál az ilyen baszod, egy luk a mellkasodon azt ott fekszel kiterítve alsógatyában. Nem túl romantikus és a legkevésbé sem hősies. Rózsa-Flores nagyon jól tudta ezt, tudta mit vállal. Az iwiw adatlapján fegyverekkel fényképezkedő kamaszlelkű énekes viszont nem. Sajnálom szegényt.

Steve the Great 2009.04.18. 10:50:43

nol.hu/belfold/lap-20090418-20090418_2-4
Azért a népszabadság még kihasználja a lehetőséget egy kis csúsztatásra, lehessen azért asszociálni a "terroristagyanús újságíró-forradalmár"-ról a Jobbikra. (ha jól tudom, a jobbik.net-nek nincs direkt köze a Jobbik-hoz - ezzel nem minősítve egyiket sem jónak avagy rossznak)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.18. 10:52:37

@davkedav:
vicces azért, hogy különböző kommentelőket látens homofóbnak tartasz...

Mondok valamit: Faludy György nőkhöz és férfiakhoz is vonzódott (utóbbit viszont soha nem verte nagydobra, egyik utolsó interjújában mondta el nagy zavarban), de Faludy a szememben szabadságharcos is: önkéntesként beállt az amerikai hadseregbe, hogy a japánok ellen harcoljon a Csendes-óceánon, aztán Magyarországra visszatérve Rákosi záratta be Recskre 3 évre antikommunizmusa miatt. És még '56-ban is végig itthon volt Magyarországon.

A kitűnő költő Lord Byron szintén biszex volt, ráadásul a saját húgával is vérfertőző viszonyt folytatott, de a végén elment harcolni a görögök mellett a törökök elleni szabadságharcba, és hősi halált halt.

Ilyenek ezek a kalandorok: itt is, ott is kilógnak a társadalomból, ezért hajtja őket valami körbe-körbe a földgolyón.

Steve the Great 2009.04.18. 10:56:10

@ergé: Szerintem ez Faludy kapcsán pl. a Pokolbéli víg napjaimból elég világos volt...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.18. 10:58:39

@Steve the Great:
Nem tudom, hogy szándékos-e, simán lehet tájékozatlanság is - jónéhány éve én is belefutottam ugyanebbe, nem tudtam, hogy a jobbik.net az egészen más, mint a Jobbik.

Francois Pignon 2009.04.18. 11:03:10

@TuRuL_2k2: Igen, ez esetben a felelőség nyilván elsősorban azé, aki más nevével megegyező honlapot működtet.
A magyar széljobb viszonyaiban meg nem is olyan egyszerű kiigazodni. Az ember kihagy két hetet, és már elveszti a fonalat, éppen ki kivel hogyan... ;)

teknős 2009.04.18. 11:06:40

Edu barátja vagyok, vagy voltam. Edu érdekes személyiség és lélek. El lehet intézni azzal, hogy kalandor volt, de hiába ismerted az életét semmit sem mondott.
Most az én verzióm jön, de Edu bárhonnan nézve is hiteles volt.
Kőkeményen ragaszkodott az elveihez, de ezt nem azon a kétbites szinten tette, amit a kuruc.info írói és olvasói értenének. Kommunista (is) volt és tudta, hogy Morales nem használ, hanem árt azoknak, akiknek a nevében gyakorolja a hatalmat.
Nem szerette az oroszokat, és főképpen nem Putyint és bandáját.
Politikailag felvállalni őt felért egy öngyilkossággal, ezért is haragudott meg a Fideszre, mert azért keményen megszívatták őt a salgótarjáni tv elnöki poszttal... Ezt azért nem kellett volna.

igen, személyesen ismerte KIss Pétert, Gyurcsányt és Szilvásit is, még a KISZ-ből és rendszeresen tartotta velük a kapcsolatot. Nem volt sem ostoba, sem kétbites.

Brády meg hazudik, mit a vízfolyás. Öszöddel is, Bolíviával is.

Az én véleményem szerint az Opus dei ügynöke volt, mert ha megnézitek valahogy mindig a katolikus érdekek mentén dolgozott, még Santa Cruzban is. Ezért épült be az iszlámba is. Persze ezt nem tudom bizonyítani, ez csak az én feltételezésem.De a spanyol nyelvű papi breviárium, amit valahogy véletlenül mindig magánál hordott, nálam sokat nyom a latban.

Kérem azokat, akik nem ismerik, hogy higgyék el nekem, addig a pontig, amíg meg nem ismertem őt én is egy nyughatatlan kalandornak tartottam.

Amióta ismerem annyiban változott a helyzet, hogy nagyon jó volt a barátjának lenni, semmi kalandorság nem volt benne. Felelős volt. Egyszer azt mondta, ő katonailag 24 óra alatt át tudná venni a hatalmat, de mi lesz aztán. Tudta, hogy mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy helye lenne bármilyen katonai akciónak idehaza.

Aki ismerte, akár Kepes is, bizotsan a hatása alá került...A katonái - ebben egészen biztos vagyok- boldogan és kétségek nélkül mentek vele a csatába.

Köszönöm, az Istennek, hogy a barátja lehettem és sajnálom a fikázókat, mert nem is sejtik, hogy miről maradtak le azzal, hogy nem voltak a barátai.

Nyugodj békében, Edu!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.18. 11:14:43

@Steve the Great:
mindig csak sejteni lehetett a naplóban. szerelmes verseiben pedig soha nem írta le explicite, hogy kihez is szólnak (kivéve legnagyobb szerelmét, Zsuzskát)

teknős 2009.04.18. 11:17:02

Ami a jobbik.net-et illeti, abban egészen illetékes vagyok. Sokáig szerkesztettem. Ma már nem, mert belefáradtam a sok hülye zsidózó szélsőjobbos eszetlenségébe.

A Jobbik.net sokkal korábban létezett, mint a Jobbik párt. Ezt annak idején megtárgyaltuk a Jobbikkal. Őszintén szólva sajnálom, hogy akkor és ott nem arra szavaztam, valamikor 2002-ben nem a változtassuk meg a nevünket. De már akkor úgy érertük, hogy egy bejáratott nevünk van, amit sokan ismernek. így nehezen vagy nem is sikerül levakarni magunkról a szélsőjobbos bélyeget. De ez egy másik történet és kacifántosabb is.

Thulsa Doom (törölt) 2009.04.18. 11:26:59

Ez a sztori azért több sebből vérzik. Először is a felvételen látható lefoglalt fegyverek nevetségesek. Ki akar ilyen dióverő, ócska puskákkal merényletet elkövetni? Már maga ez is vicc.
A másik meg jól látható, hogy álmukban lőtték le őket. Ágyban feküdtek egy szál alsógatyában.

Az biztosnak látszik, hogy részt vettek az ottani polgárháborúban és a dzsungelben fegyveres harcokban is részt vettek. Másrészt elkötelezettek voltak a magyar nemzeti irányzat mellet és szemben álltak a jelenlegi hatalommal.
Az én elképzeléseim szerint az történt, hogy a "magyar" titkosszolgálat értesült arról, hogy Bolíviában tartózkodnak, és beoltották a bolíviai kormányt azzal, hogy merényletre készülnek az elnök ellen. Szerencsétlenek meg mit sem tudva bejelentkeztek egy szállodába a saját nevükön, az ottani titkosszolgálatok meg szitává lőtték őket.
Így a "magyar" kormány megszabadult néhány, számára kellemetlen alaktól, a bolíviai kormány meg fel tudja mutatni a maga "szlovák" terroristáit, akik a szeretett vezetőjükre támadtak.

Steve the Great 2009.04.18. 11:37:19

@ergé: Hát szerintem ez már túlmutatott a sejtetésen, de mindegy, ezen nem fogunk összeveszni...

@TuRuL_2k2: Nyilván a szándékosságot nem lehet bizonyítani, bár kb. 2 perc google után azért kideríthető lett volna.

Francois Pignon 2009.04.18. 11:50:23

@eugenika: Csak tálalgathatunk. Azt hiszem elő fog kerülni majd pár cifra elmélet.
De azt amúgy simán el tudom képzelni, hogy ott nem csak nyilatkozatot adnak ki "szlovák terroristák"-ról, de nyomatékosításul agyon is lőnek pár embert.
Kibaszott világban élünk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.18. 11:56:37

@teknős:
Mi történt a salgótarjáni tv-nél?

teknős 2009.04.18. 12:08:44

Felkérték, hogy pályázzon a Tv-elnöki posztra. Biztosították a támogatásukról, hogy a fideszes többség támogatja a kinevezését. A pályázatának elkészítésében több ismert médiaszemélyiség (neveket nem írok) segített. Nem is az került a bírálat tűzébe, ahenm Edu személye és egy nagyon nemtelen kampányt indítottak ellene, amitől teljesen joggal döhödött be Edu. Ugyanis nem is az ő ötlete volt.
Elnöknek pedig megszavazták a régi jó SZDSz-es elnököt.

davkedav 2009.04.18. 12:21:35

@ergé: Magyarországon még a melegek is homofóbok (nem az exhibicionistákra gondolok nyilván), lévén hihetetlen mértékű vágy van mindenkiben a többségi véleményhez és ízléshez való igazodáshoz. Czeizel Endre szokott idézni egy felmérést, miszerint ha az anyák gyermekeik születése előtt megtudhatnák, hogy a gyerek meleg lesz, 95%-uk elvetetné a gyereket. Szóval az még odébb van, hogy az, hogy ki kivel szeret együtt lenni, az ugyanolyan kérdés legyen minthogy ki milyen zenét, filmet szeret.

"mindig csak sejteni lehetett a naplóban" Hadd idézzek akkor a Pokolbeli víg napjaimból (Afrika című fejezet), aki nem szereti az erotikát, legyen szíves ugorjon: "Még egyszer megcsókolt, behunyta szemét, fejét a vállgödrömre hajtotta és ölét hozzápréselte a csípőcsontomhoz. (...) csupán akkor segített ki egy-egy gyors, vad mozdulatával, amikor nem tudtam, vagy nem mertem tudni, hogyan csináljam ezt egy tizenhat éves vizigót fiúval." Későbbi részlet: "De Amárhoz való viszonyom ennél jóval kényesebb. (...) Egy hete élünk együtt, kedvessége, szépsége, műveltsége megszédít és elbűvöl"

Azt gondolom ez azért jóval több mint puszta sejtetés. Ja és mindezt 1962-ben, szóval lehetett ezt már tudni régebbről is.

És elnézést hogy szét-offolom az eredeti témát, meg kompromittálom itt a reakciót.

teknős 2009.04.18. 12:28:36

@eugenika: Gondolod, hogy a magyar kormányzatnak erre van energiája? Örültek, hogy egy gonddal kevesebb.
Az is teljesen életszerű, hogy kint az őserdőben harcol egy kicsit, aztán szerkesztgeti a blogját egy kicsit. nyilván a nagyszerű Morales már a boliviai őserdőben is biztosítja az internetkapcsoaltot meg a hozzáférést!

Steve the Great 2009.04.18. 12:28:51

@davkedav: Így van, épp erre a részre gondoltam.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.18. 12:41:34

A legdurvább, hogy Magyarosi Árpád 16-án 8:51-kor lépett be az iwiwre utoljára, ez nem sokkal azelőtt lehetett, hogy meggyilkolták.
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10042961

Az ír külügy egyébként már diplomatát küldött Bolíviába:
www.independent.ie/breaking-news/national-news/irish-official-arrives-in-bolivia-1712897.html

screw guys 2009.04.18. 14:32:35

@teknős: "igen, személyesen ismerte KIss Pétert, Gyurcsányt és Szilvásit is, még a KISZ-ből és rendszeresen tartotta velük a kapcsolatot."

?????????
eduardorozsaflores.blogspot.com/2009/03/rozsa-flores-eduardo-meghalt-cselszovo.html

screw guys 2009.04.18. 15:06:27

Hoppá, wikipediát valaki elég gyorsan frissítette:
hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3zsa-Flores_Eduardo

Ezek szerint tegnap már el is temették Santa Cruzban.
RIP

Francois Pignon 2009.04.18. 15:12:27

@screw guys:
Eltemették, igen.

Magamfajta elvetemült, aki Népszavát is képes olvasni, az hallotta ;)

screw guys 2009.04.18. 15:13:46

Innen a hír:
www.fn.hu/kulfold/20090418/eltemettek_rozsa_florest/

"Az ír és a "román-magyar" fiatalember maradványaival a halottasház illetékesei egyelőre várnak, hogy az ügyükben illetékes diplomaták a helyszínre érkezzenek, mert meg akarják vizsgálni. Minthogy azonban hűtés nincs a halottasházban, sokáig nem várnak - közölte egyikük."

Azért ez durva. A magyar diplomácia egyébként ilyenkor mit csinál? Léptek már valamit, vagy itthon ülnek a seggükön, és malmoznak, meg várják hogy a sültgalamb a szájukba repüljön? Nyilván nem a szilvásy-féle titkok őrzőire gondolok.

teknős 2009.04.18. 15:13:56

@screw guys: Gyurcsány nem volt a szíve csücske, meglepő módon. Nem ővele tartotta a kapcsolatot, hanem Kiss Péterrel, mert ő nem húzott anyagi hasznot a politikából. Szilvássy (helyesen ) és Gyurcsány már akkor is egy kigyó volt, amikor egy szobában volt az íróasztaluk.

Más teória, ebben is lehet igazság. A CIA dobta fel Eduékat, mert Obama és Chavez közeledésében ő (ők) is egy ajándék volt Obamától Chaveznak. El ne feledjük, a Santa Cruz alatt található gázmezőket! Az előző amerikai adminisztráció nem nézte jószemmel sem Chavezt, sem Moralest. Obama más eszközökkel kezeli Dél-Amerikát. Edu és testőrei úgy esett áldozatul, ahogy mi 56-ban. Megváltozott a politikai klíma.

Tudomásom szerint Edu nem harcolt, csak katonai tanácsadó volt. Azonfelül már betöltötte a 49. évét. Nem volt hülye és nem akart meghalni.

screw guys 2009.04.18. 15:17:36

@Francois Pignon: Nem is azért lepődtem meg, hanem ilyenkor nem az a szokás, hogy a magyar hatóságok is igényt tartanak a boncolásra, vagy valami ilyesmi? Értem én hogy ott született, ott is temetik, rendjén is van, plána ha élnek ott rokonai. Csak tragikusan gyorsan történt mindez, és a wikipédiát is meglepően gyorsan frissítették.

screw guys 2009.04.18. 15:21:13

@teknős: Azért utána szoktam nézni ilyeneknek, bár lehet hogy tényleg két s-el írja helyesen: hu.wikipedia.org/wiki/Szilv%C3%A1sy_Gy%C3%B6rgy

Kepes András nyilatkozta tegnap a felvétellel kapcsolatban, hogy a bolíviai ellenzék kérésére utazott oda, mondván ha eldurvulna a helyzet, akkor a délszláv háborús tapasztalataival segítse őket. Kíváncsian várom az anyag leadását, remélhetőleg sokmindenre fény derül.

teknős 2009.04.18. 15:21:25

@screw guys: Ez a hír, meg a felvételek Edu holttestéről, bennem azt erősíti, hogy Edut, ott és akkor nem ölték meg, csak leütötték. Nyilván tisztában vannak azzal, hogy Edu egy szál a Santa Cruz-i ellenállás kemény magja felé és meg akarják tudni, hogy hol lehet ezeket megtalálni és kik is ők pontosan. Ebben az esetben valószínűsíthető, hogy az őserdőben lesz majd meggyilkolva és a teste soha sem fog előkerülni. A koporsóban pedig egy kő van.
Mellesleg Santa Cruz nem a szegénységéről híres. Ha láttátok, Edu koporsójáról sem a szegénység jut az ember eszébe. Kizártnak tartom, hogy ne legyen ott hűtő.

teknős 2009.04.18. 15:24:08

@screw guys: : ) Nem rád írtam, hanem magamra. Nekem nem ér annyit ez a patkány, hogy kutakodjak utána.

screw guys 2009.04.18. 16:51:01

Csepegtetik az információkat:
index.hu/kulfold/2009/04/18/eltemettek_rozsa-florest/

Egyre "hihetőbb" az egész…

wladyslawsky (törölt) 2009.04.18. 16:54:29

@teknős: Komolyan irigyellek, amiért személyesen ismerhetted... Az írásaiból, vagy a vele készült interjúkból is átjött, micsoda ereje van a személyiségének. Az egyértelműen látszott mindig is, hogy ragaszkodott az elveihez. De azok az elvek nem ilyen-olyan oldaliság, meg különböző izmusok mentén voltak, hanem sokkal magasabb szinten.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.18. 17:13:15

@eugenika: amit írsz, az csak feltételezés természetesen, viszont teljesen logikus. Én már korábban is gondoltam rá, hogy bizonyos hatalmi köröknek útjában lehet... gondoljunk bele: ha itt esetleg valamikor lenne egy nagyobb balhé (felkelés,mondjuk), annak Edu simán lehetett volna a fő szervezője, ehhez a képességei, tapasztalata, személyisége és a nemzetközi kapcsolatai is megvoltak...

Pelso.. 2009.04.18. 18:30:26

Teknős,

Nagyon kedveltem, nyugodjon békében.
A felvetésed, az Opus Dei-vel kapcsolatban, érdekes.
Sokszor volt nekem is olyan érzésem, hogy ismert tevékenysége csak álca, valójában nagyon konspiratív módon, szolgál valakit, amiről senkinek nincs tudomása.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.04.18. 20:39:57

No tetszik látni, ez a magyar zsidó apa most sok turbómagyarnak nemzeti büszkeséget okoz - és jól teszi. Legyünk rá büszkék mi is.

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.04.18. 20:46:00

A letöltött chico file-t az én gépem nem szereti valamiért. Csak nálam van ilyen probléma? Van más tippetek, hogy honnan lehetne letölteni?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.18. 21:02:08

@Monkey_Business: Ne windows media playert használjon lejátszáshoz, hanem pl. vlc-t.

zoli29 2009.04.18. 21:25:31

@teknős:

A HírTV megkérdezte drága jó Szelestey Lajostól, hogy a magyar állam nem akar-e vizsgálódni a megölt magyarok ügyében. A szóvivő úr flegmán visszakérdezett, hogy miért akarna, hiszen az eset Bolíviában történt, úgyhogy az ő dolguk a kivizsgálás.

states 2009.04.18. 22:36:36

Szerintem nem Rózsa-Flores volt kalandor, hanem mi lettünk olyanok, amilyenek. Egy jelentéktelen, semmitmondó nép és ország, a környező államok lábtörlője. Az is legfeljebb még ideig-óráig...

Szűcslaci 2009.04.19. 06:35:57

@states:
Igen. Ő volt az EMBER, aki TETT is valamit.
Csodálom, hogy a mi megélhetési kommunistáink nem tették el láb alól még hamarabb. Bár elképzelhető, hogy közük van hozzá.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.19. 07:36:43

@Zoli28:

A Máltai Lovagrend gondoskodik Tóásó Előd jogi képviseletéről. Ne tessék megijedni, a magyar külügy még véletlenül sem folyik ebbe bele. Nem kívánjuk bántani a bolíviai vezetés érzékenységét. A Puja Frigyes vonalú külpolitika mindig mindenki érzékenységét tiszteletben tartja, a magyarokét kivéve, természetesen.

teknős 2009.04.19. 08:48:38

Figyelmetekbe ajánlom a következő cikket:

Az ír állam kivizsgálót küld, a magyar állam házkutat
portal.jobbik.net/index.php?q=node/6278

Az NBH és a rendőrség megint nagyot alakított...

sorokinV 2009.04.19. 10:59:31

@teknős:

Nem meglepő. Rövidesen eszébe fog jutni valakinek, hogy összerántsa a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megkérdezzék, nem tőlük származnak azok a "félreértésre okot adó" információk, ami alapján Morálesék halomra lőtték a srácokat!
Személy szerint nem lepődnék meg különösebben, ha kiderülne, hogy a túlbuzgó magyar titokszolgálat azonosította volna őket tévesen terroristának (terrorista az, aki lőtt már életében egyszer légpuskával, valamint nem szereti gyurcsányt) és a nagy nemzetköziség jegyében leadták a drótot Bolíviába, hogy ezek szélsőséges, radikális, paramilitáris egyének. Ott meg a rájuk jellemző latinos mértéktartással és higgadtsággal rögtön úgy értelmezték, hogy csakis az első számú vezér ellen kísérelhetnek meg merényletet (ez valamiért jellemző a diktatúrákra) és így reagáltak....

wladyslawsky (törölt) 2009.04.19. 11:22:48

@teknős: hihetetlen... persze meglepődve én sem vagyok... Az írek diplomatát küldenek, a horvátok kérik Edu holttestét, mi meg... áááh... beteg a mi nemzetünk, nagyon beteg. sürgősen el kéne kezdeni gyógyítani, mert belepusztulhat :(

Ajtony 2009.04.19. 12:53:07

davkedav 2009.04.18. 01:25:44

Szia! Szerencsére én ezzel a "másság" forszírozással nem futottam össze. Azt hiszem - Turul2k2 hozzászólásával egyetértve - nem hiszem, hogy ez most, vagy egyáltalán lényeges lenne. Talán egyes sajtóorgánumok hozzáállását inkább jellemzi - mindegy mit, csak rosszat mondjanak Eduardo-ról. A balliberális sajtó kezdte a terroristázással, és most folytatja a buzizással. Ez egyébként felveti azt a kérdést, hogy egyáltalán baloldali és liberális-e a nol. A kuruc.info - bár gyakran rákattintok, de fenntartásokkal olvasom - igyekezete pedig már-már szánalmas: aki nem eléggé fújja a nótájukat, az cigány, zsidó vagy buzi. Olyan rákosis fílingje van a honlapnak, bár ők "nagy magyarokként" szeretnének tündökölni.

Üdv

Ajtony 2009.04.19. 12:59:53

@jotunder:
Szia! Nekem a "Tanú" jutott eszembe - ítéletet írnak vádirat helyett, majd utólag beszerkesztik a méltatlankodó Bástya elvtárs elleni merényletet.
Üdv

cicavízió · http://www.balintagnes.hu/cicavizio.htm 2009.04.19. 13:13:00

A rendszerváltás előtt egyetemi gyakorlaton töltöttem együtt pár napot Rózsa Gy. Eduardoval, majd együtt adtunk le beszámolót, ennek kapcsán jártam náluk. Az Ajtósi Dürer sor elején laktak, abban a házban, melynek üzlethelyiségében ma a Liget Galéria van. A nolblogon olvasható egyik visszaemlékezés szerint a festőművész idősebb Rózsa, akinek munkássága teljesen feledésbe merült, a hazatelepülésük után a Liget szélén kapott az államtól műteremlakást. Többek szerint a rádió latin-amerikai adásainál dolgozott.

A nyolcvanas évek első felében reggelenként gyakran láttam ebből a házból szovjet katonatiszteket kijönni a ház előtt vagy a Liget szélén rájuk várakozó dzsipekhez. A rendszerváltás után azt olvastam, hogy a ház lakói a különböző magyar minisztériumokban működő szovjet összekötők voltak.

A lakásban Eduardo szülei éppen kis társaságban voltak, hevesen vitatkoztak spanyolul. Eduardo szobájában zászlókat, szovjet katonákkal készült csoportképeket és a szamizdat Beszélő számait találtam. Izgatott volt, a közeledő március 15-i rendezvényekkel kapcsolatos manipulációról beszélt, nem értettem, mire gondol.

Néhány ismerősöm már közvetlenül a rendszerváltás után követhetetlennek nevezte, ha szóba kerültek Eduardo általunk ismert fordulatai. Az információtöredékek alapján a család része annak a hosszú történetnek, mely az illegális kommunista mozgalommal és a spanyol polgárháborúval kezdődik, feltehetően nem csak Tömpe András esetében folytatódhatott a latin-amerikai szovjet-magyar hírszerzéssel, majd a magyarországi szocializmus baloldali kritikájával, a gyerekek és az unokák lázadásával, és így tovább, a személyes pszichológia változatosságával is színezve.

Ajtony 2009.04.19. 13:13:04

@eugenika:
Egész jó verzió! Másoknak is eszébe jutott, és az sem mellékes, hogy hetekig lesz fedőtéma Bajnai új (ami szinte egy az egyben a régi) kormánya helyett.

Üdv

Ajtony 2009.04.19. 13:32:51

@min0rity r3port:
Szia! Ez a "turbomagyar" duma nálam kiveri a biztit. Valamelyik szellemi toprongy kitalálta, azóta nem lehet jóízűen Himnuszt, vagy Szózatot énekelni.
Nem örülök, hogy a középszerű (vagy annál is gyengébb) ripacsok emlegette (7i7) pejoratív jelzőt magáévá tette az "egyszerű nép" - mert aki ilyeneket mond az végtelenül az.
Üdv

winerprince 2009.04.19. 16:08:19

jaj...újabb tapogatózós cikk a kurucon.A kedvenc részem:"Mellesleg, ha tényleg testestül-lelkestül magyar volt, akkor miért Horvátországban és Bolíviában harcolt a függetlenségért s a szabadságért, miért nem szerencsétlen hazánkban szervezett akár fegyveres szabadcsapatokat, mondjuk a Qrcsány Fegyenc-féle posztkomcsi, talmudista árulók és haramiák ellen?"Kikkel Bandi bácsi??Olyan nagy harcosokkal akik képesek megállítani század magukkal egy villamost?Oda bátor emberek is kellenének,nem csak kesza csávók....

teknős 2009.04.19. 17:07:37

@winerprince: Molnár Balázs nagyon szereti Edut. Az érzés egyébként kölcsönös volt. :)
Az, hogy ezek ocsmányságokat írnak róla, csak a javára válik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.19. 21:05:28

@teknős:
Jókat írsz. Szerintem Ács Feri elsírta magát, miközben olvasott téged. Hát ez a Floresz gyerek nem volt semmi. Nem volt kétbites kurucinfós magyar. Nem hát! Tudtad, hogy ő ölte meg Kennedyt, mert barátkozni akart Castro-val, és ezt halott barátja, Che emléke nem engedhette? Bizony! Ezentúl így nézz rá, a barátodra, Rózsagyurira, vagy ki faszomra, aki egyedül védte ezer szerb zsoldossal szemben Bokádleszarda kisfalut.Közben a tórát olvasta és egy helybeli pásztorfiút részesített gyönyörben. Egy igazi hős volt.

Apfelbaum Ogmánd 2009.04.19. 21:28:38

@Pelso..:

Van magyar virtus. S vannak tettrekész, elkötelezett bajtársaink, nem csupán fotelforradalmárok és blogger-gyógyegerek.

E.R.F. a mi Guevarank.

Apfelbaum Ogmánd 2009.04.19. 21:35:52

Ez valóban FÉRFIHOZ MÉLTÓ SORS!

holdlátó 2009.04.19. 21:40:13

@Mr Falafel: Micsoda cinizmus... Vannak barátaid??? Remélem nem így emlékeznek majd meg rólad, ha eljön az ideje...

teknős 2009.04.19. 21:47:25

@Mr Falafel: Az én hősöm Gyurcsány. Elmondott egy szenvedélyes igazságbeszédet és felvirágoztatta Magyarországot. Azóta akkorát ugrott a Pannonpuma, hogy már Obama is bennünket írígyel.

Ács Ferenc 2009.04.19. 21:51:14

:"Mellesleg, ha tényleg testestül-lelkestül magyar volt, akkor miért Horvátországban és Bolíviában harcolt a függetlenségért s a szabadságért, miért nem szerencsétlen hazánkban szervezett akár fegyveres szabadcsapatokat, mondjuk a Qrcsány Fegyenc-féle posztkomcsi, talmudista árulók és haramiák ellen?"

Hazánk részben azért is ilyen szerencsétlen, mert a nyilasinfó meg a Medgyessy-szavazó Mr. Kebab vagy kicsoda olyan sötét, hogy nem tudják: Rózsa magyar falvakat védett Horvátországban szabadcsapatokból szervezve ütőképes ellenállást a túlerőben támadó jugoszláv hadsereggel és a csetnik hordákkal szemben. Bár az is lehet, hogy tudják, csak nekik az a "nemzeti ellenállás", ha testvéreik szétbasszák a Hősök tere köveit, meg felgyújtanak pár kukát. És ezek hívják magukat hazafiaknak, tényleg röhej.

Alfőmérnök 2009.04.19. 22:02:06

Most volt Brády a Szsz-ban. Nem vagyok benne biztos, hogy hazudik.

winerprince 2009.04.19. 22:15:20

@Ács Feri: És Teknős maradéktalanul egyetértek..

teknős 2009.04.19. 22:23:45

@Alfőmérnök: Én meg tudom, hogy hazudik.

Brády pénzt akar a kapuhoz, meg el akarja adni az Edu könyveit. Mostani állás szerint soha sem fogjuk megtudni az öszödi beszéd igaz történetét. De mindenki azt hisz, amit akar.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.19. 22:58:48

@winerprince: abszolút igazad van! A kuruc fröcsögése amúgy vérlázító - igaz,én már régen túl vagyok azon, hogy bármit is komolyan vegyek tőlük

kokoro 2009.04.19. 22:59:03

@Úlfhéðinn: ki hiszi el hogy egy ezredes 50 éves vitrinbe (pavilonba) való második világháborús fegyverekkel állna neki egy merénylethez, mutogatják az egyszerű embereknek hogy micsoda arzenál, egy fegyvergyűjtőnek vagy egy tehetősebb vadásznak is legalább van ennyi cucca

wladyslawsky (törölt) 2009.04.19. 23:11:27

@Mr Falafel: csatlakozom hodlato kommentelőhöz

The Persuaders · https://youtu.be/t99QQIXez4M 2009.04.19. 23:20:25

@Mr Falafel: kiraly vagy baszki! mer, aki ilyet tud irni az kiraly...

cutcopy 2009.04.20. 10:56:43

@teknős:
Brády állítása, miszerint Edu szivárogtatta ki az őszödi beszédet elég nevetséges, mivel a kiszivárogtató csak is az lehetett akitől ő is megkaphatta a felvételt.
Mivel Gyurcsány nem rendelt el annak idején vizsgálatot a kiszivárogtatással kapcsolatban valószínűleg tényleg Kiss Péter bénázhatott az ügyben..

barang 2009.04.20. 11:14:01

Most mindenkinek, aki hozzam hasonloan azt hitte, hogy Meggyo bacsiek korrupcios megfontolasokbol vasaroltak legi utantoltot es lezer iranyitasu bombat, hamut szorhatnak a fejukre. A D-209-es tudta mit csinal. Moralesnek meg vannak szamlalva a napjai. Lehet hogy a Grippenek maris a levegoben vannak, es az Atlanti ocean felett randevuznak az amcsi legi tankerrel, folytatvan utjukat Del-Amerika fele. Kozben La Pazban varatlanul megerkezik Dr. Torgyan, a Bajani kormany frissen kinevezett cseresznyeügyi biztosa. Aztan egy ovatlanpillanatban lezeres kulcstartojaval Morales kocsijara vilagit...

Ezek a bolivok nem tudjak kivel kezdtek ki.

screw guys 2009.04.20. 11:30:50

@barang: "Ezek a bolivok nem tudjak kivel kezdtek ki."

Olyannyira, hogy oda meg vissza nyalják hirtelen körbe egymást a még friss és ropogós a zusa elnökével:
index.hu/kulfold/hirek/2009/04/20/barack_obama_amerikai_elnok_elitelte_az_evo_morales_boliviai_allamfo_ellen_szott_osszeeskuvest/

És még mondja azt valaki, hogy az összeesküvés elméletek minden alapot nélkülöznek...

teknős 2009.04.20. 16:22:45

@cutcopy: Az öszödi beszédről nagyon keveset lehet tudni, de teóriákat gyártani lehet.

Én sem tudom, hogy ki volt. Viszont tudom, hogy ki hallgat róla. Ami jóval több bármely teóriánál.

Oktogon8 2009.04.20. 19:56:00

@screw guys:

[spekuláció]
Pedig állítólag a CIA engedélyével ment RFE Bolíviába.
Vagy pont ezért határolódott el Obama...
[/spekuláció]

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.20. 20:03:00

@holdlato:
Igen, cinizmus, csak éppen nem sikerült megértenetek, minek szólt. Leginkább annak, hogy itt többen jól ismerni vélik a srác viselt dolgait, miközben kb. annyit látták, mint én anno az ELTE-n, Boglárral vagy Borsányival beszélgetve. Senkinek gőze sincs, ki volt ő és mit képviselt. Azonban van egy fontos momentum, amit csak az képes értékelni/értelmezni, aki látott már ilyesmit közelről. Rózsa-Flores legvalószínűbb, hogy zsoldos volt. Márpedig a zsoldost valaki valamiért fizeti. A célok szentségét nem tisztem vitatni. Nekem sem nem hős, sem nem terrorista. Nem is kalandor. Élt egy életformát, aminek a biztos vége ez volt. Szerintem ő is tudta. Lehet, éjszakánként Petőfi versét mormolta: "Egy gondolat bánt engemet, ágyban, párnák közt halni meg...". Lehet, nem tudom. Az itt olvasható okoskodások zöme pont egy kalap szart nem ér.

cutcopy 2009.04.21. 12:51:24

@teknős:
Na ez az teknős ki hallgat róla?
Mert hogy egyszer te hallgatsz az már biztos..

teknős 2009.04.22. 13:18:26

@cutcopy: Nem hallgatok, csak nincs kompjuterem. Jött az info, hogy a rendőrök házkutatnak Edu barátainál. Nem mintha lenne takargatni valóm, de nem szeretném kipróbálni, hogy a zsaruk hallgatnak-e Szabó Mátéra.

Egyébként meg nem válaszolok tölgy kérdésére.

teknős 2009.04.22. 14:34:26

@tölgy: Akár válaszolhatnék is. Teljesen ismeretlen valaki, aki a titok őrzője.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.22. 17:17:47

@teknős: Bazinkay Gerzsonné háztartásbeli, az pl. hallgat róla. Nemkovics bácsi is hallgat róla. Az már kettő. Meglehetősen gyanúsak kezdenek lenni ahogy így hallgatnak. Másfelől teknős nekem nagyon úgy tűnik, hogy te is hallgatsz az antarktiszi szárnyasdobozokról. Miért is ? Hogy van ez ? Kinek az érdeke ? Egy teljesen ismeretlen valaki, aki a titok örzője. Haha, elárultad, Bédi Károlyné 72 éves nyugdíjas becsüs, ő a legismeretlenebb magyar és már régen gyanús volt. Mondd teknős, tényleg azt gondolod, hogy van olyan ember aki mondjuk be tudja fűzni a cipőcskéjét és tőled akarja megtudni, hogy ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet ? :)

Google 2009.04.22. 18:07:03

@jotunder:

Ezeket a néniket, bácsikat Kepes már felkereste?
Hátha mégis megszólalnak.

ww.stop.hu/articles/article.php?id=482074

teknős 2009.04.23. 10:39:33

@jotunder: tetszik, amit írsz!

Nyilván én is ilyet mondanék a helyedben. Jelen pillanatban én is egy vagyok a sok hiteltelen fecsegő között.
süti beállítások módosítása