Sötétség délben 2.
2009. május 05. írta: spanyol'

Sötétség délben 2.



  Tegnap kitettünk egy levelet, amit a neten találtunk.  A benne foglaltak mindenképpen megérnek egy posztot. Talán többet is.

  Mikori a levél? Akárki is írta, 2009. február végén születhetett.

  Anonym-us azt írja, „nálunk nincs cigány bűnözés csak van aki szeret késelni” - ez a mondat egyértelműen Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány kijelentésére, és az azt követő héten (2009. február 8.) elkövetett Cozma-gyilkosságra utal. Ennél tehát későbbinek kell lennie.

  Március előtti lehet  a levél, mert a szerző márciusról mint következő hónapról ír, utalva a közelgő MSZP kongresszusra (2009. március 21.): „Azt hiszed nem látjuk és nem érzékeljük, mit is készítesz elő nekünk márciusra?”

  A levélben Szili Katalin gyakorlatilag pécsi polgármester-jelöltként szerepel, amit nem egészen önként vállalt el:
„Igaz-e, hogy ez már a második, ezúttal sikeres kísérlet volt Kati elhallgattatására, hogy az elsőt két évvel ezelőtt egy (téves) NBH-s feljelentés alapján kíséreltétek meg akkor a férje ellen. Tudod, amikor rámozdultak egy névazonosságra, miközben minden más adat téves volt! Hát ha az élet úgy hozza, Pécsnek legalább lesz majd egy jó polgármestere! Ez is valami, nem?” Szili 2009. február 24-én jelentette be indulását.

  Ahogy a szerző írja, többször átírta a levelet, feltételezéseink szerint a végleges verzió február 20. és 25. között készülhetett el.

  Mikor kerülhetett fel a netre? A külföldi honlapon, ahol csak a levél van fent, mindössze a 2009-es dátum szerepel. Információnk szerint egy internetes hírportálhoz e-mailben már február végén elküldték a levelet, akik akkor úgy döntöttek, hogy nem teszik közzé azt. Az indy.media.hu-n 2009. március 25-én publikálták, ez az első általunk ismert, beazonosítható idejű megjelenése. A Jövönk széljobb portálon április 9-én, Lakatos Pálnál április 16-án jelent meg.

  A levél hamis és valódi egyaránt lehet.

  Nézzük az első verziót! Ha hamis, akkor ki írhatta? Először kezdjük magunkkal: nem mi voltunk. (A Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetről szóló leleplezést, aminek a végére odaírtuk, hogy nem igaz, pont azért írtam, mert nem szeretem az összeesküvés-elméleteket. A gyengék sportjának tartom őket. Nem hiszem, hogy a Sziriuszról jöttünk, hogy a Habsburgok direkt elhazudták az őstörténetünket, és hogy a zsidók arra tettek örök fogadalmat, hogy ellopják a pénzünket, és ezt sötét szobákban minden hónap első keddjén meg is beszélik.)

  A méltán elhíresült Bazi nagy gáztározó szerzője újságíró. Ha meg akarta volna viccelni az embereket, akkor már korábban kijött volna ezzel a verzióval. De a levélben leírtak keményebb dolgok annál, minthogy komoly újságíró médiahekk gyanánt legyártsa.

  Olvasóinkban Posta Imre neve merült fel, de Posta Imre nem így ír, hanem így.

  Széljobb újságíró sem nagyon írhatta, hiszen a levélben foglaltak, nem vetnek különösen jó fényt sem kurucékra, sem más radikális nemzeti mozgalomra: „Tudom, hogy a Laborczék nyakig benne vannak a 64 Vármegye mozgalomban és jelentős szerepük van Toroczkai manipulálásában. Miniszterelnök úr, tudom, hogy ki áll a Magyarok Nyilai mögött, hogy miért olyan nehéz lenyomni a jobboldalt sikeresen megosztó, nagyjából 30 milliós éves költségvetéssel operáló, (vajon honnan kaphatja szerinted?), a kormányt hivatalból - a fideszt leginkább utasításra gyűlölő, meglepően jól tájékozott , „mi mindent megteszünk, hogy bezárjuk” fedőnevű Kurucinfót.”

  A levél hangvétele alapján az, hogy jobboldali írta, szinte teljesen kizárható.

  De ha hamisítvány, akkor megelégedett volna a szerző azzal, hogy írt egy nagyon hosszú, zseniális hamisítványt, feltette egy külföldi szerverre, maximum még elküldte néhány internetes lapnak és bemásolta néhány fórumba? Ez nem túl életszerű.

  Innentől válik izgalmassá a dolog. Mi van akkor, ha ez az egész nem hamisítvány? Akkor ki írhatta? Ebben az esetben aki írta, baloldali, aggódik a pártjáért, ahogy aggódott a rendszerváltás idején is: „Hittünk abban, hogy ha az öregek az összes értelmetlen kompromisszumukkal, sunyi paktumukkal eltűnnek – csakis valami jobb jöhet. Nem csak magunkért, hanem valami többért. Valamiért ami fontosabb annál, hogy kinek a seggét nyaljuk éppen szárazra, és fontosabb annál is, hogy mit kell fizetnünk azért, mert nem nyaljuk szárazra azt a segget.

  1989 januárjában, amikor először ültünk egymás mellett egy rendezvényen, Te mint a Központi Bizottság titkára, nem így gondolkodtál.”


  Az illetőnek KISZ-esnek, és Gyurcsány kortársának kellett lenni a fenti mondatok alapján, azaz egy 45-50 év közötti baloldali vezető lehet anonym-us. Olyan vezető, akinek komoly rálátása volt, van a kormányzati munkára, és olyan, aki az utóbbi időben kiesett a pixisből.
Szili Katalin és Kiss Péter nem lehet, hiszen a szerző ír a viselt dolgaikról: „Igaz-e, hogy a Gyuriék titkosszolgálati módszerrel megzsarolták Szili Katalint, kihasználva egy emberileg érthető, de politikusként fel nem vállalható magán titkát? Ugye milyen csendessé vált az elmúlt fél évben?

(...)

Igaz-e, hogy sikerült mattot adnod (vagy csak sakkot – ki tudja?) annak a Kiss Péternek, aki egy kicsit közelebb került a kelleténél az Ázsia Center vezetőihez, tudod akik ellen úgy nagyjából 1 milliárdos csalás ügyében őrizetbevételi stádiumban tart a nyomozás!”


  Szekeres Imre sem, hiszen a mai napig kormányzati pozícióban van, és bár riválisa Gyurcsánynak, a szerző magára utaló mondatai nem illenek Szekeresre, sőt a szövegben is szóba kerül: „Az öreg pártharcosoknak pedig annyi. Ebben a formációban már  nem lesz szükség Péterre, Imrére, Ferire és Katira talán még Ildikóra sem. Kivéve, ha megértik az idők szavát és behódolnak, esetleg visszavonulnak kies vidéki birtokaikra.”

  A levelet olyan írhatta, aki mellőzött ugyan, de hivatalánál fogva tudomása van titkosszolgálati ügyekről. Például azért, mert tagja az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának.
  Nézzük a névsort!
Tóth Károly (MSZP)    
Földesi Zoltán (MSZP)    
Juhász Ferenc (MSZP)    
Mécs Imre (MSZP)    
Dr. Molnár Zsolt (MSZP)

  Tóth Károly túl öreg, Földesi Zoltán túl outsider, Molnár Zsolt túl fiatal, Mécs Imre nem volt KISZ-es.

  De nézzük meg Juhász Ferencet!

  Juhász Ferenc honvédelmi miniszter volt Medgyessy és Gyurcsány alatt is. 2006-ban azonban kiesett a körből. Sőt, a párton belül komoly feszültségek keletkezhettek, aminek az idei kongresszus előtt is mutatkoztak jelei. A jelölési folyamat végén Juhász visszalépett az elnökhelyettesi jelöléstől.

  Juhász Ferenc KISZ-es volt. Sőt, a rendszerváltás idején, jó érzékkel a Politikai Főiskolára járt önéletrajza szerint: „1987-től 1989-ig a Szabolcs-Szatmár megyei KISZ-bizottság munkatársa, majd első titkára volt. A KISZ átalakulása után egy évig az Ifjúsági Szervezetek Szabolcsi Szövetségének elnöke. 1988 és 1990 között a Politikai Főiskola hallgatója.”

  Juhász korábbi hivatalánál fogva hozzáférhetett a KBH anyagaihoz. „Feri, tudom, hogyan működik Szilvásy Gyuriék és Veres Janiék paktuma az Inkallal, tudom, hogyan zajlik a kapcsolattartás a radikális jobboldal jó néhány prominensével, hogy a Gárda vezetésének kulcsembere évekig együttműködött a Katonai Biztonsági Hivatallal. Tudom, ahogy Te  is meg a Gyuri is tudja.”

  Juhász magánélete nem éppen a legrózsásabb. Egyszer elvált és a mostani párkapcsolat sem tökéletes. „Nincs jövőm, csak múltam és nincs családom se már, amire foghatnám miért nem merek nyíltan kiállni.”

  Az Index beszámolója szerint Juhász Ferenc a Nemzetbiztonsági Bizottság 2009. április 15-i ülésén a következőképpen szerepelt (ekkorra ugye a levél már biztosan publikus volt): Végül Gulyás arra lett volna kíváncsi, hogy miként mozgatná át az NBH struktúráját Ficsor, aki erre hallhatóan nem válaszolt. Aztán Juhász Ferenc pótanyaja lett Ficsornak, és vigasztalta, ne keseregjen, ha a kora miatt cikizik, és a támadások arra ösztököléljék, hogy méginkább akarjon együttműködni gonosz birálóival. Kevesebb gőzt a sípra, több gőzt a kerekekre, adott végső iránymutatást Juhász Ficsornak (értsd: kevesebb nyilvánosság, több elintézett ügy).

  A levélben szintén előkerül az ominózus bölcsesség: „Emlékszel még Miniszterelnök úr, mi volt a kedvenc példabeszédünk Moldovától abban az időben, amikor még együtt dolgoztunk? (Megjegyzem később Hofi is átvette): „A hajó azért nem megy egy métert sem előre, mert valamelyik hülye a kazán teljes gőzenergiáját a hajókürtre kötötte.” Nagy utat tettünk meg azóta, Te meg én, főleg Te Feri. „Mondhatni a kazántól a hajókürtig.””

  Persze mindez csak találgatás.

  Holnap folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr51103933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.06. 12:01:02

Sötétség délben 3.   Tegnap megfogalmaztunk egy sejtést, hogy kire illenek a levélben (akár dezinformációs szándékkal) elszórt személyes motívumok. Ahhoz, hogy valaki ilyen kemény vádakat foglaljon levélbe, nagyon erős motiváció szükséges. Lehetett…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 15:16:04

@reality:

A levél konkrétan beszél arról a körről, akik a titkosszolgálat alkalmazásában állnak, és ezek mind jól elkülönülnek/elkülöníthetők a Jobbiktól. Ha a Jobbikot uralnák (mármint a titkosszolgálat), nyilván ez (a tény) fölülírná (és részben eljelentéktelenítené) a többi tényezőt. Vagy nem?

ü
bbjnick

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.05. 15:16:41


ebből a videóból nagyon autentikusan és hitelesen derül ki (mivel lehallgatott telefonbeszélgetés), hogy juhászt mennyire lesöpörték már az asztalról: (1:45-től)
videa.hu/videok/hirek-politika/zuschlag-telefon-birosag-csalas-juhasz-7L8hYzipFOtrFSMs

ez meg egy érdekes nyilatkozata:
nol.hu/belfold/etnikai_kommandot_akar_az_mszp

states 2009.05.05. 15:17:40

Mindenképpen sok mindenre magyarázatot ad ez a levél, mindenek előtt a Jobbik szárnyalására, pénzbőségére, a széljobb szűnni nem akaró utcai randalírozásaira, s ha nem is igaz minden állítása, túl messze nem járhat az igazságtól. Erre garancia mind Gyurcsány, mind Szilvásy életútja, munkássága. S nem utolsósorban Gyurcsány önéletrajzi vallomása Debreceninek a köteles sztoriról, a 23 millió román beözönléséről. S magyarázat arra is, miért nem siettek társaik segítségére a tévészékháznál a két saroknyira álldogáló rendőrök. A levél írójának kiléte pedig tulajdonképpen részletkérdés...

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 15:22:49

Miért lenne Kiss Péter- hírbehozná saját magát az Ázsia Centerrel?
Miért lenne Orbán hívő aki írta? Miért aggódna annyit a baloldalért? Nincs ilyen tehetséges és zseniális jobboldali újságíró, aki ilyet tudna írni, kitenné márciusban a netre aztán hónapokig altatná.
Miért?

suski 2009.05.05. 15:23:19

@civilkontrol:

óh jaj...a jobbos sajtó a tenyerén hordozza ezeket, pedig ezek is csak ki tudja milyen személyes érdekbôl pofáztak. Hát ez baromi unalmas, nem bírom végig, és nem teszi fel a kérdést, hogy eddig mi a fax volt?
2004.dec 5.
2006.okt 23.

csak hogy két példát említsek. Ne pofázzon nekem lelkiismeretrôl, aki ezeket szó nélkül benyelte, megszavazta stb stb hány ilyen vállalhatatlan ügy volt már??? Ha akkor nem volt neki, akkor most sincs, továbbra is párt, zsozsó, személyes érdek játszik. Akinek nem, már régesrégesrég lelépett.

Ôszödöt is ezért szivárogtatták ki, de az sincs kizárva, hogy kurcsány volt, amekorra játékos.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.05. 15:23:27

Zseniális írás, de szerintem a szépirodalmi tevékenységét gyarapítja a szerzőnek, nem a közéletit...

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 15:25:51

@suski: miért szivárogtatta volna ki Gyurcsány Őszödöt?

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 15:26:54

@Fedor: szépirodalmi? tele van helyesírási hibákkal!

suski 2009.05.05. 15:27:56

@Füzi Géza bácsi:
mert valahogy fel kellett oldani az ellentmondást a kampányhazudozások és a sürgôsen meghozandó intézkedések között. A rohadék nem mert nyíltan kiállni.

civilkontrol 2009.05.05. 15:29:22

@Krokodil: Igen, újra átolvasva a levelet kénytelen vagyok felülbírálni az álláspontomat.
Ezt valóban egy mszp-ben "hívő" ember írhatta.

pokemon 2009.05.05. 15:31:42

Gál J. lehetett KISZ-es? ;)

Teddypompom 2009.05.05. 15:40:27

Szerintem a szocik fölmérhették hogy Gyurcsány ellen az egytelen ellenszer a kiszivárogtataás.Ha az öszödi bezsédnél bejött akkor működik más témában is.

Gyurcsány rájuktapadt és nem tudnak tőle megszabadulni csak ha
kieteregetik a szennyest.
Szerintem a levél nem fake, bár az is érdekes hogy a Fideszről nincs benne dehonesztáló adat.
Az is lehet hogy aki írta afféle neoPozsgaiként így akar utat találni a jobboldalhoz, amikor eljő a történelmi pillanat bejelenti hogy én írtam!
Szembeszálltam a zsarnokkal!
Ime a baloldal megújjulásának politikai alapköve!

És akkor szervezhet egy frakciót, pártot, stb, a baloldal megújjulásának igéretével.
Egyébként vicces hogy a levél hangvétele meglehetősen hasonlít az öszödi beszédéhez.

civilkontrol 2009.05.05. 15:40:30

@suski: No ne mááá... Ezt azért nem gondolhatod komolyan.
Ebbe majdnem belebuktak. Olyan média hátszéllel, amilyen a szociszadesz kombónak van, nincs szükség ilyen kétesélyes eszközökre.
Nem tudom ki hozta nyilvánosságra, de tuti, hogy nem az "öszödi tróger"

pokemon 2009.05.05. 15:41:11

@pokemon: Hülye vagyok. Az öreg Gál fia tutira kiszes fiú volt.

reality 2009.05.05. 15:42:22

@bbjnick: "Ha a Jobbikot uralnák (mármint a titkosszolgálat), nyilván ez (a tény) fölülírná (és részben eljelentéktelenítené) a többi tényezőt."
Ezt még mindig nem értem. Mert ha egyes tényezők beépültek vagy kapcsolattartók, akkor az mit zár ki? természetesen nem a vezetők tartják a kapcsolatot. Vagy mi van?

reality 2009.05.05. 15:45:14

@suski: "az sincs kizárva, hogy kurcsány volt, amekorra játékos."
Ezt az elméletet sohasem értettem: milyen érdek fűződött volna Fletónak a kiszivárogtatáshoz?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.05. 15:50:22

@reality: Akik ezt feltételezik, azok szerint Ferkó valami hatalmas katarzist várt a beszéd kiszivárogtatásától, ami miatt majd mindenki felajánlja egy éves jövedelmét vagy inkább kettőt a kőccségvetés számára.

Google 2009.05.05. 15:51:28

Miért?
A baloldaliaknál is elszakadhat a cérna, lehet egy bizonyos pont, ahol azt mondják: ez már vállalhatatlan. És ők (közülük sem mindenki)a következő lépéseket is látják, lesz itt még nemulass!
Van még forgatókönyv dögivel arra, hogyan hozzák vissza a kormányzást. Onnan.
Szándékosan írtam baloldaliakat, a liberálisok erősebb gyerekek, a széljobbal vetekednek.
Az pedig elég köztudott, hogy a radikális szervezetek tele vannak nemzetbiztonsági dolgozókkal.
Csak tudják egymást megkülönböztetni! Hogy melyik hogyan védi a hazát nem jól.

barang 2009.05.05. 15:54:19

szerintem Spanyol gondolatmenete tetszetos, bar leggyenkebb pontja pont az ami a legerosebbnek tunik, Juhasz megnyilatkozasa Ficsor kapcsan. nehez lenne megerteni, hogy ennek a levelenek az iroja miert kel Gyuriferi babjatekosanak vedelmere?
persze nem ez lenne az egyetlen erthetetlen pont:)
de fontos megjegyezni, hogy ha meg be is lehetne bizonyitani, hogy a level autentikus, az sem jelenti, hogy igaz. nekem ugy tunik, az illeto szamos dologra raprobal, es nem feletetlenul azert kodos, mert nem akar konkret lenni, hanem mert nem is tud tobbet. elepzelheto, hogy egy kisodrodott kader ezzel probal valamifele fenyegetesi potencialt felepiteni, es igy ujra a fosodorba kerulni.

remetebal 2009.05.05. 15:56:58

Akkor megint néhány észrevétel. Legfőképp a levél születését illetően. Szerintem ugyanis nem nagyon azonosítható be egyértelműen ezévi történet. Tavaly őszi annál inkább.

1. A "cigánybűnözőzős" tétellel kapcsolatban az "egyértelmű" kifejezés kizárnám, Miskolcon például nem volt késelés, az "csak" Veszprémben volt, de amúgy a hírtv számos ügyben mutatott már be "késelős" cigányokat. Ezt tehát nem tekinteném bizonyítéknak. Ráadásul Kiskunlacháza tavaly volt, Gadna pedig tavaly előtt, miért ne utalhatna arra. A média egy részében makacsul tartja magát az a hit, hogy az előbbi esetben is roma elkövetőkről van szó.

2. Nem tudom, mennyire Szili elhallgattatása a polgármester-jelöltként való elindulása. A szerző - ha valódi - akkor érthette így, de az értékelés egyrészt hülyeség, másrészt látható azóta, hogy például a Tubes ügyben nagyon is hangos. Persze ezt a levél írója még nem tudhatta, de ha komolyan gondolta, hogy a polgármesterként való elindítás Szili elhallgattatását jelenti, akkor naiv. Komoly indikátor lesz az e hétvégi szavazás, mindkét oldal számára. Nem véletlenül van ráizgulva a Magyar Hírlaptól a Magyar Nemzetig mindenki a jobboldalon.
Szilinek már elég sokszor "befogták a száját", szóval én nem tennék sokat arra, hogy ez a polgármesterségre vonatkozik. Ha pedig mégis, akkor szerzőnk alaposan el van tévedve a politikai relevancia tekintetében.

3. Azt írjátok, hogy "A levél hangvétele alapján az, hogy jobboldali írta, szinte teljesen kizárható." Én nem becsülöm le ennyire a jobboldaliakat. A januári ferencvárosi időközi választás Jobbik-Tomcat afférja is kitermelt egy levelet. leleplezopeter.blogspot.com/ Ez is eléggé intelligens volt ahhoz, hogy sima szélsőjobb legyen - valószínűleg mégis ott kell keresni a szerzőt. Szóval ez a "kinek árt" érvelés éppúgy célravezető, mint a "cui prodest" érvelés. Magyarán: kevés.

4. Továbbra sem világos, hogy milyen ezévi konkrét ügy lenne a szövegben. Rohacot is tavaly októberben fogták el. Egyértelműen csak tavalyi ügyek szerepelnek benne. Ilyen Dunaszerdahely-szerű utalás erre az évre nem található.

5. Nem tűnt eddig fel vagy szándékosan nem írtátok le, hogy a következő rész nagyon nem stimmel? "Igaz-e, hogy a Gyuri ellenőriztette Kovács László külügyminisztert, Butor Klára pártigazgatót, Szigetvári Viktor kampányfőnököt, Veres János pénzügyminisztert, Puch László pártpénztárnokot?!"
Ezek nagyon nem egy időben betöltött pozíciók. A "Gyuri" Kovács külügyminisztersége idején még egyáltalán nem volt abban a pozícióban. Erre ÁrPi a tegnapi bejegyzés kommentjei között fel is hívja a figyelmet. De egyik név sem ugyanarra a korszakra esik, pontosabban alig van átfedés.

Mindemellett továbbra is külön tisztázandó, hogy létező baloldali személy írta-e, és ha létező is írta, nem torzított-e. Az idézetei ugyanis egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak. Erre már korábban is utaltam.

Kedves Reakciósok, láttunk már olyat jobboldali orgánumtól, hogy belengetett valamit, aztán olyan nagyon komoly ügy nem lett belőle, csak néhány napig volt érdekes. Ha ez olyan lesz, mint a Weiszenberger-ügy, akkor magatokat járatjátok le. Ennek a történetnek komolynak kell lennie, egyelőre még továbbra is kíváncsian várom a folytatást, de úgy gondolom, hogy van azért egy határ. Lassan ideje lesz teríteni a lapokat. Mert a mainál többet és pontosabban kellett volna írni. Ez inkább kavarásnak tűnik, mint tényfeltárásnak. Találgatni nem itt, nem így kell.

barang 2009.05.05. 15:58:12

@reality: el tom kepzelni, hogy Feri annyiszor hallgatta vissza magat, es annyira tetszett maganak, hogy elhitte, ahogy a maszop kepviselok, ugy az istenadta nep is nagyon komalni fogja:)
szerintem akkoriban a vizenjarast is siman bevallalta volna:D

civilkontrol 2009.05.05. 15:58:38

@suski: Távol álljon tőlem, hogy a szopialistákat védjem, de elvakult párthívők mindkét oldalon vannak. És ezt még csak bűnnek sem tudnám felróni. A libsi szavazók a mai napig azzal hitegetik magukat, hogy 2006 október 23.-án a szélsőjobb randalírozó egyedeit verték szarrá.
Ugyanis a nagymédiában nem nagyon lehetett hallani az Indexes "Tulkapások" vagy a Pesti László féle "Megsebzett ünnep" című tényfeltárásokról.
Sajna a lakosság 80%-ának (köztük a hithű, jószándékú, ámde vak és urambocsá' idióta szociknak) fingjuk sincs arról, hogy a két dicső kereskedelmi csatorna azt mondja, amit diktálnak nekik.

Nem fölmenteni akarom őket, de későn eszmélni még mindig jobb, mint egyáltalán nem, vagy lapulni, mint szar a fűben.

Ezért remélem, hogy a levél igaz és kivált egyfajta palotaforradalmat.
Ugyanis akármennyit is vitatkozunk itt mi arról, hogy igaz, vagy sem, ha kiderül, hogy igaz, azt az érintettek tudni fogják. És talán elkezdenek egymással beszélgetni. És talán rárúgják az asztalt a tetves szilvásykra, kurcsányokra, libaüzérekre meg az összes fattyúra, aki be merte tenni a lábát a parlamentbe hogy önös érdekeket képviseljen!

Bizony Fidesz szimpatizánsként pár ciklussal később örömmel konstatálnám, ha egy megtisztult mszp-re szavazhatnának a baloldali emberek.

Basszus. Hagytuk, hogy utópiává váljon, hogy azok az emberek ott abban a szép épületben értünk dolgoznak!
Iszonyú bűnt követett el ez a söpredék a levél hitelességétől függetlenül. Tettestársa pedig a média. Remélem, hogy hamarosan véget ér ez a gyalázatos korszak!

Hattory Hanzo 2009.05.05. 16:10:43

"A levél hamis és valódi egyaránt lehet.+"

Ja. És az elkövetők által használt gépjármű saját, vagy bérelt, esetleg lopott volt.

suski 2009.05.05. 16:11:11

@civilkontrol:

nonono

a szavazó az más káposzta, de ezek mindent pontosan tudtak, látták az összes dokumetumot a parlamentben. Balog, Ékes Ilona stb mindent odavittek nekik. De ilyen ügy még van 6438483030 db..

Aki írta, hogy majdnem belebuktak: ô is tudta, ha nem mond le nem bukik meg. A frakció meg nem rúgta ki, ez is csak a feltevésem erôsíti.

barang 2009.05.05. 16:18:09

@remetebal:
a level szerintem annyira eletszeruen zavaros, hogy nehezen tudom elkepzelni, hogy mukedvelo amator irta volna, barmilyen inteligens.
nem hinnem azt sem, hogy a level minden izeben igaz, de amit Te kifogasolsz, az speciel pont realisnak tunik:
hogy lehet az szerinted, hogy esik szet a maszop vezerkar, es Szili kisasszony, aki ezt a folyamatot mar szamos alkalommal megjovendolte, es aki nagy elannal epitette nemzeti imazsat sehol nincs? szerinted tenyleg ennyit er Pecs polgarmastersege masfel evre? ahol gyakorlatilag csak bukni lehet? valaki tenyleg nagyon naiv:) hasonloan nehez megerteni, hogy ebben a valsagos helyzetben az osszocik veterenya Kovacs ur miert nem probalt belenyulni a dolgokba? ha vkivel, vele meglehetne szolitani a lakotelepek nepet. Te tenyleg elhiszed, hogy egy eus allas ennyire fincsi?

suski 2009.05.05. 16:26:38

@barang: benne van, hogy Szilit megzsarolták.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.05. 16:34:43

@Krokodil: Ez a Zuschlag vonal érdekes. Amióta lecsukták, azon gondolkodom, hogy mikor áll bosszút? Hiszen nyílvánvaló, hogy nagyon közel volt a tűzhöz, lecsukták és nyílván rengeteg info-ja van, hogy bosszút álljon.
Talán Cusi egyik pártbéli barátja írta ezt a levelet bosszúként, de nincs sok értelme a levélnek, ha nincs folytatása.
Vagy be kell vallja valamelyik szoci, hogy ő írta a levelet, vagy legalább tudja, hogy ki írta a levelet. Igazából már az elején úgy kellett volna indulnia a levélírónak, hogy felhívja egy nagyon megbízható újságíró ismerősét és annak adja oda, mert az más lenne, ha ez egyik médium azt írná: személyesen nekünk adta át ezt a levelet egy szoci, de arra kért minket, hogy ne áruljuk el a nevét. Ugyanakkor mi garantálni tudjuk, hogy a levél nem fake, nem hamis.
- A másik variáció, hogy a napokban berepül valamelyik újság postaládájába egy dokumentum, ami igazolja a levél valamelyik állítását. Ez alapján: "Pedig a fent leírtak döntő többségét több tucat ember memóriája és jó néhány (pechedre) megmaradt, dokumentum őrzi – még néhány évig."

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.05. 16:42:07

@lelkylola:
Az is elképzelhető, hogy a levél valódi, de szerzője egyáltalán nem a nyilvánosságnak szánta.

Alfőmérnök 2009.05.05. 16:44:19

" De ha hamisítvány, akkor megelégedett volna a szerző azzal, hogy írt egy nagyon hosszú, zseniális hamisítványt, feltette egy külföldi szerverre, maximum még elküldte néhány internetes lapnak és bemásolta néhány fórumba? Ez nem túl életszerű."

Miért ne lenne életszerű? A célját így is elérte.
PL. ti is ezen csámcsogtok...én már rég megkaptam emailben, egy csomó ember agyalhatott rajta eddig.

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 16:52:33

@remetebal:
miért 2009-ben született a levél:
1.
"Azért azt el kell ismerni, éveket és rengeteg energiát áldoztál arra, hogy azzá válj amit 20 évvel ez előtt még te is megvetettél volna!"
a húsz évvel ezelőtt fordulat az idei év slágere
2.
de a legfontosabb: 2009. januárjában halt meg Pécs polgármestere:
index.hu/belfold/tasn0127/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 16:53:05

@reality:

Nem olyan bonyolult ez:-)

A Fidesz azt állítja, hogy a Jobbik az MSZP kreatúrája. Ez a levél meg azt bizonyítja (ha bizonyít egyáltalán valamit), hogy nem az. Mert ha az volna, akkor nem volna szükség több más MSZP-s műszéljobb kreatúrára:-) Ebben az esetben a Fidesz és az MSZP érdeke egy: meggátolni egy valóban komoly társadalmi bázison álló, valódi "nemzeti radikális" párt létrejöttét és működését.:-(

ü
bbjnick

ü
bbjnick

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 17:01:27

Juhász Ferenc 2009. februárja óta hallgat.
február 25-én kiadott egy nyilatkozatot az etnikai jellegű gyilkosságok ellen, ami megjelent a saját honlapján: juhaszferenc.hu és az mszp-én.
mszp.hu/belfold/bovebben/a-kettos-beszed-mar-onmagaban-is-veszelyes-

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.05. 17:03:16

@TuRuL_2k2: milyen nyilvános levél, amit a szerzője nem a nyilvánosságnak szán. Nem értem.

remetebal 2009.05.05. 17:06:15

@Füzi Géza bácsi: Ok, ez igaz. "Hát ha az élet úgy hozza, Pécsnek legalább lesz majd egy jó polgármestere! Ez is valami, nem?"
Ez tényleg idei utalás, kösz. A "20 év" még önmagában kevés lenne egyébként, de ez tényleg egyértelmű.

Akkor jelen pillanatban úgy néz ki, hogy íródik egy szöveg hónapokon át - ezért is van benne több tavaly őszi konkrétum -, és hozzátevődik, betoldódik valami aktuális is. Ez magyarázná az "És legalább egy tucatszor átírtam, az elmúlt hónapok alatt, ami valljuk be nem tett jót a stílusának." részt.

De mondom, a lényeg továbbra is az, hogy ha valódi is a személy, akkor igaz-e bármi is abból, amit ír. Bár tény, hogy ha nem elmebeteg, és nem liheg túl dolgokat, akkor érdemes vele foglalkozni. Már csupán pártszociológiai okokból is. :)

molaris 2009.05.05. 17:10:25

Már a Vastagbőrön is megírtam, ez egy stílusgyakorlat Bayer szerint, és a Gréczy& Debreceni kettős jegyzi.::))

civilkontrol 2009.05.05. 17:12:19

@TuRuL_2k2:
"Az is elképzelhető, hogy a levél valódi, de szerzője egyáltalán nem a nyilvánosságnak szánta."

De bizony hogy elképzelhető!

Kitenni egy soha meg nem található oldalra, megmutatni az érintettnek. No vajon mit lehet csinálni vele?
Mondjuk zsarolni? ;o)

jozicsenko 2009.05.05. 17:15:10

@barang: főleg, hamár olyan hülye, hogy úszni sem tud...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.05. 17:16:55

@bbjnick: egyébként ez a széljobb izé nekem is fura. Egyrészt: Dósa nyílvánvalóan beépített ügynök volt, de kirugták,. Úgyhogy ő már nem játszik.
A másik állítás, hogy mennyi sok pénze van a Jobbiknak, én nem látom azt a rengeteg pénzt. Országjárásra ment ugyan Vona és a Morvai, de azért egy országjárás nem olyan drága. Max a terembérletek, de szerintem az se olyan drága. Volt valami szórólapjuk. Azt annyi. A Magyar Gárdában tudtommal mindenki magának kell megvegye a ruháját. Mi kerül még pénzbe?
A kuruc? Ezt már máskor is megírtam, hogy a kuuc előállítása nem kerülhet túl sok pénzbe, kell 7 újságíró, aki napi váltásban írja, mi is ingyen írjuk ezt a blogot, nem olyan nagy dolog.
Azt nem tudom, hogy mennyibe kerül a szerver bérletük, az lehet, hogy drága -, nem értek hozzá. Mennyi lehet? Havi százezer, ötszázezer, egymillió? Nem tudom. Miután láttuk, hogy milliárdokat elköltöttek Zoom-ra, meg Zonára, el tudom képzelni, hogy van olyan vállalkozó, aki havi akár egymillióval támogat egy kurucot. Hogy ez a vállalkozó igazából az NBH, vagy az NBH beépített ügynöke, azt nem tudom. Lehet.
Az pedig, hogy miért nem csukták még le, miért nem állították még le a kurucot? Szerintem egyszerű jogi kérdés. Nyílván a személyes adatokért, telefonszámok lehet őket perelni - nem vagyok jogász, de mi lehet a büntetése egy ilyennek? Nem hiszem, hogy börtön, gondolom pénzbírság. De hogyan lehet bebizonyítani, hogy ki tette fel azokat az adatokat?
A szerver leállítással megpróbálkoztak, de átmentek másik szerverre. Szóval szerintem ma olyan a jogi környezet magyarországon, hogy egyelőre még nem tudják büntetni az ilyen internetes társaságokat. Ennyi, ezért nem állították még le. Szerintem nem tesz jót a szociknak, hogy annyira gyengének látszanak, hogy még egy kurucot se tudnak leállítani, pláne úgy, hogy ezt Drazsé, meg Feri személyesen megigérte. Szóval szerintem szeretnék leállítani, de mivel nincs rá jogszabály, ezért nem tudják.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 17:17:36

Nem tűnik hitelesnek a levél, inkább egy politikai szappanopera forgatókönyvének. Hitelessége mellett max. az szól, hogy az egy-két napja regisztrált nickek milyen szorgalmasan igyekeznek lehúzni, némelyik egészen kifinomult módszerekkel :)))

Komolyra fordítva a szót: a cui prodest? kérdésre az a válasz, hogy ha az MSZP tényleg készült a Rohác-húzásra, akkor ezzel a levéllel azt hatástalanítani lehet, tehát írhatta a levelet a Fidesz is. Mondjuk az megint eléggé neméletszerű sci-fi, hogy az MSZP tényleg el akarta játszani a Rohácos storyt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 17:19:56


Átvilágítottam stílisztikailag a szöveget:-) Lehet, hogy mégiscsak jobbos írta: Tóth Gy. László.:-) Kedvtelésből, mentális kondícionálás céljából.:-)

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.05. 17:21:16

Még mindig ezen a kamu-levélen rágódtok? A barikád, jobbik és szentkoronarádió ontja az ilyen leveleket, cikkeket. Van-e belháború a komcsiknál? - kurvára misztikus! A titkosszolgálatot ferkó irányítja? - Bazmeg, a családja birtokolja a létező összes titkos infót a rendszerváltás óta. Na, mi a válasz?
Ennél sokkal súlyosabb aljasságokat is elkövetnek az ÁVH-s utódok.
Inkább beszélgessünk arról, hogy kolompár Orbán szerint, ha 10-20 cigány megtámad egy kislányt, nemi erőszakkal fenyegeti, majd 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoz neki, és kirabolja, az csupán gyerekcsíny. véleményéért nem kér bocsánatot.

vagy

Drazsé az Egyenes Beszédben (muhahaha) azt mondta tegnap, hogy a Fidesz azt szeretné, ha három pofon után életfogytiglant kapna valaki.

Teddypompom 2009.05.05. 17:31:33

@dzsucseharcos:

Miért az mennyire volt életszerű amikor Szilvásy azzal állt elő, hogy szlovák terroristák fel akarják robbantani a Fidesz nagygyűlést?
Meg amikor Gyurcsány talált egy kislányt?Megamikor elalélt a kormányszóvivő?(Nem, nem a Dávid)
Stbstb.

Ezeknek így jár az agyuk......
Szerintem Szilvásy Péter írja a titkos forgatókönyvet.

Google 2009.05.05. 17:33:17

A franciáknál is felépítette anno a baloldal Le Pen-t, hogy revolverezze vele a jobboldalt.
A legérdekesebb fordulatot a dolog 2002-ben vette, amikor Le Pen kiütötte a szocialista Jospint az elnökválasztás első fordulójában. A kreálmány kilőtte az alkotót.
Itt sem lesz másként. Egyszer a Jobbik is szembekerül az MSZP-vel, nézhetnek farkasszemet, kacsintás helyett.
Antirasszista vezet rasszistát és fordítva.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 17:36:48

@lelkylola:

"el tudom képzelni, hogy van olyan vállalkozó, aki havi akár egymillióval támogat egy kurucot. Hogy ez a vállalkozó igazából az NBH, vagy az NBH beépített ügynöke, azt nem tudom. Lehet." --- írod.

Ezt bizony én is el tudom képzelni.

"szerintem szeretnék leállítani, de mivel nincs rá jogszabály, ezért nem tudják" --- írod.

Egy Drazsét (meg ezeket) ilyen kis kajla nüanszok, mint jogi akadályok nemigen gátolnának meg abban, hogy elintézzenek valakit/valakiket, ha ők úgy látnák jónak (szerintem).

Azért kell a kuruc.info, meg a torczkai-balett, hogy folyamatosan minél nagyobb zűrzavart és bizonytalanságot tartsanak fenn a jobbon:-( Ezt teszik húsz éve.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.05. 17:42:29

@Mr Falafel:

Ne legyen kétségünk, aki nem látja, az vak. Egy Draskovics vagy egy Kolompár a legsötétebb és legaljasabb magyargyűlölő fajta. Ha csak rajtuk múlna, kéllyel pusztítanának el valamennyiünket. Napi bizonyítékot adnak hajlamaikról és szándékaikról. Ideje lenne véget vetni ennek, amíg nem szabadul el a pokol.:-(

ü
bbjnick

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.05. 17:44:34

@bbjnick: azért szerintem jogi eszközök nélkül nem olyan könnyű valakit elintézni. Ott vannak a 2006-os rendőri brutalításos dolgok. Meg lehetett verni embereket, le lehetett csukni egy-két hónapra, de aztán kijöttek, pereltek. Nem büntették meg a rendőröket, de azért felmenetették az ártatlan áldozatokat.
Ugyanígy Tomcat bombagyáros ügye, ült egy-két hónapot előzetesben, de most felmenetették.
Tehát leültetthetnék mondjuk Novák Elődött, de őt is felmentenék később a jog alapján. A dobolásért pl. elvitték, de aztán felmentették. Úgy tudom van egy eljárás a kuruc ellen, de az se nagyon halad. Szóval szerintem a mi demokráciánkban nem lehet valakit lecsukatni a kurucért. Le lehet ültetni, de aztán felmentik, az meg nem jó semmire.
Persze meg lehet valakit fenyegetni, meg elhallgatattni, nyílván ezek a nem jogi módszerek sem állnak távol Szilvásy-éktól.
Azt is elismerem, hogy az MSZP-nek és az SZDSZ-nek kell a szélsőjobb, különben nem tudnák világgá kürtölni, hogy a magyarok fasiszták.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.05. 17:45:54

@bbjnick:
Amit te a pokol elszabadulásaként aposztrofálsz, az valójában a mennyország eljövetele lenne. :-))

tevevanegypupu 2009.05.05. 17:58:53

Ki fog erre a levelre fel ev mulva emlekezni?

reality 2009.05.05. 18:06:07

@bbjnick: Lehet, részükről ez lenne a kívánatos... :(

Teddypompom 2009.05.05. 18:10:25

@tevevanegypupu:
Persze.A fönök is megmondta:

"Tüntetnek, majd megunják és hazamennek."

Sajnos mi itthon abszurd politikai krimiken szocializálódtunk, és elég jó szemünk van kiválogatni az ocsút a búzától.
Most éppen ez folyik...
De azt könnyű megjósolni ,hogyha ez a levél nem hamísitvány, amire komoly esély van, hát jó kis felfordulás lesz belőle.
Egy választási év előtt
Álá öszöd.....

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.05. 18:18:22

Hát fiúk, ez egy csengetős poszt lesz. :)

tevevanegypupu 2009.05.05. 18:28:46

@Teddypompom:
ha az oszodi beszedre gondolunk es figyelembe vesszuk amit Mr. Falafel ir, akkor a level tulajdonkeppen igaz is lehet. Viszont kenytelen az ember azt mondani, hogy na es? Megpedig azert mert ez igy nem sokat nyom a latba..Felhaborito mocsoksag, csak eppen bizonyitani kellene beturol-beture pontrol pontra. Es itt mar meg is allhatunk. A level nevtelen, aki irta nem vallalja. Az ilyen leveleket jogi szempontbol nem lehet komolyan venni. Az oszodi beszednek sem lett joforman semmilyen kovetkezmenye, mar ugy ertve ami valtoztatott volna Magyarorszag sorsan. Nem volt kormanyvaltas, na jo, evek multan egy icikepicike, nem volt szamonkeres..a kormany a helyen van. Szinte ugyanaz ami volt, Gyurcsany pedig vidaman uldogel es tervezget..

states 2009.05.05. 18:31:46

Az UD Zrt ügye és Ibolya kedvenc hanghordozója bepillantást engedett a Szilvássy-féle titkosszolgálat működésébe, a cél szentesíti az eszközt volt a hitvallása mind Gyurcsánynak, mind Szilvásynak, ezer és egy jele volt ennek a fent említetteken kívül is, elég csak az öszödi beszédre és utóéletére gondolni. Hogy milyen csontvázak potyoghatnak ki itt még a Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics-féle szekrényből, azt nem tudhatjuk, de ez a levélke azért ad némi támpontot...

irrelevant 2009.05.05. 18:36:14

Fennállásotok legjobb cikke, gratulálok!

gyz 2009.05.05. 18:40:58

@bbjnick: " kéllyel"

tudom, nem illik helyesírásért basztatni, de ez azért nagyot ütött


a témához: azt kellene már eldönteni, hogy akkor a Jobbik most szarházi komcsi kreálmány, hogy lehessen náciveszéllyel riogatni, vagy maguktól szarházi nácik

Nekem mindegy, csak nem tudom, hogy lehet a két eset bármelyikében is "tök szimpi" * valakinek ez a banda.


* idézet Lolától

Teddypompom 2009.05.05. 18:50:20

@tevevanegypupu:

Nem kell elemző képeség, annak megállapításához ,hogy az öszödi beszéd eldöntötte a baloldal jövőjét Magyarországon.

Történelmi beszéd volt, Klára!

És a következményei is azok.......
Nem lehet eltünteni, kiradírozni, bizony benne lesz a tananyagban.

Persze tisztán csak akkor fogunk látni hogyha kiderül hogy kinek a kezei matatnak a paplan alatt , a legújabb fejleményeket is figyelembe véve.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.05.05. 18:51:46

@states: Ez a levélke pont azért született, hogy az olyanoknak, mint te vagy, támpontot adhasson azokban a kérdésekben, amikről a levélke nélkül is úgy gondolkodnak, ahogy a levélke szerzői szeretnék.

Te vagy a célcsoport, haver. Végre valaminek a nutellás pacal óta.

states 2009.05.05. 18:56:47

@gyz: Mindkettő, a Jobbik magától is szellemi fogyi, elég csak Novák Elődre vetni egy pillantást, ahol ez az alak alelnök lehet, milyen lehet ott a párt, és persze Szilvásyék emberei is a megfelelő időben vannak a megfelelő helyen...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.05. 19:57:48

Szóval nekem tényleg megáll az eszem. Hogy lehet egy bizonyítékokkal alá nem támasztott, senki által nem jegyzett és vállalt irománynak bármiféle jelentőséget tulajdonítani? Csak azért, mert csúnya dolgokat állít valakiről, akit utálunk? Akkor tényleg nem nagyok az igények. Ez egy elég nagy csalódás most nekem. Mindegy, van ilyen.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 20:03:27

@Elpet:
>csúnya dolgokat állít valakiről, akit utálunk?

Erre nem is figyeltem fel :) Szerintem csak a Rohácot említő bekezdés a jel (=nem zaj) az egészben. De az is valószínűleg csak fikció.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 20:05:10

BTB. "Akárki is írta, 2009. február végén születhetett." Ez elég kétértelműen hangzik.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.05. 20:12:18

gyurcsány kongresszus előtti, utolsó nagyívű "vergődése" február 16-án volt a házban.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=38&p_uln=188&p_felsz=6&p_szoveg=&p_felszig=

szerintem ezt nézte előző nap a karzatról a levélíró. ha elfogadjuk valósnak a levelet.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.05. 20:26:41

@dzsucseharcos:

Nem az a lényeg, hogy fikció vagy sem. Egy ilyen írásról egyszerűen nincs mit mondani, kívül esik azon a tartományon, ami a normális politikai közbeszéd eszközrendszerével értelmezhető.

Google 2009.05.05. 20:28:07

@Elpet:
De miért utáljuk azt a valakit? Azért mert csúnya dolgokat tett eddig is. Egy akármilyen emberről nehezen hinnénk el egy ilyen történetet, de a tapasztalatok, melyeket a hét év alatt szereztünk, csak ilyen és még ilyenebb történeteket sejtetnek.
Lesz ez még vadabb is, hacsak meg nem sajnálnak az égiek, vagy a rendesebb baloldaliak.
Gy.F. túszul ejtette az országot, benne a szocikat is.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 20:35:36

@Elpet: Az ilyen írásokról nincs mit mondani. Általában. Vagy bízunk annyira a szerkesztőségben, hogy feltételezzük: tudnak valamit, ami miatt komolyan veszik ezt a szöveget, vagy megállapítjuk, hogy félanalfabéták szerkesztik a blogot, akik nem tudnak megkülönböztetni egy Bogár-Drábik-Posta tengelyhez köthető írásművet valamilyen komoly cikktől. Én egyelőre várok.

civilkontrol 2009.05.05. 20:42:31

@dzsucseharcos: Nocsak...
Mesélj, Bogárral mi a baj?

tevevanegypupu 2009.05.05. 20:43:50

@Teddypompom:
a baloldal jovojet nem hiszem, hogy Gyurcsany es generacioja eldontotte..Ez amit ok kepviselnek sem nem baloldali, sem nem tisztesseges. Majd oda kerulnek - a mostani szdsz-szel egyutt - ahova valok: szemetkosarba. De igazi baloldali erteket kepviselo partra ugyanugy szuksege van Magyarorszagnak, mint ahogy a jobboldalt is hitelkepes part kell, hogy kepviselje. Nem szaz szazalek, hogy a fidesz ez utobbinak megfelel, de kell, hogy kapjon meg egy lehetoseget, mert amit elinditottak nem tudtak befejezni. Ellenzekkent pedig semmit nem tudnak letenni az asztalra, mert demokraciaban a hibas dontesek elleni tiltakozasnal tobbet nem tehetnek.
Ami ezeket a leveleket illeti, nem kell nekik nagy jelentoseget tulajdonitani meg akkor sem, ha igaz minden betu amit leirtak. Nevtelen, bizonyithatatlan, csak arra valo, hogy idegesitsen..

Google 2009.05.05. 20:47:47

@tevevanegypupu:

A Népszabadságnak adott interjújában Lendvai Ildikó mondja: Belerokkantunk Őszödbe.
Ő csak tudja.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.05. 20:53:34

@dzsucseharcos:

És mire vár? Arra, hogy ez a bizonyos szocialista politikus színre lép és ezt mondja: én írtam, vállalom érte a felelősséget (hahaha) és az állításaimat ezzel, ezzel és ezzel bizonyítom? Ezt el lehet képzelni ép ésszel?

Vagy mi az elképzelése? Milyen megoldása lehet még ennek az ügynek? Annyira titkos és meglepő, hogy el sem tudjuk képzelni? Nem hiszek én az ilyesmiben.

Alfőmérnök 2009.05.05. 20:57:20

Spanyol (= Füzi Géza bácsi?) érvelése azon bukik el, hogy felteszi, hogy a levelet VAGY jobboldali, VAGY baloldali személy írta, és a szerző kilétének kiderítéséshez az által jutunk a legközelebb, ha az érdekeit keressük.

Igen ám, csakhogy egyrészt nem csak jobboldali és baloldali emberek vannak, hanem olyanok is, akik se ide, se oda nem tartoznak, és jót szórakoznak, ha kis rejtvényeket tudnak föladni a plebsnek.
Másként megfogalmazva, ismerik az ilyen kis Spanyol-félék észjárását is, és azt is belekalkulálják a játékba. Azaz szellemileg az ilyen Spanyol-félék fölött állnak.

Mellesleg jegyzem meg, hogy nem hiszem, hogy így kommunikálnának egymás között a komcsik. Ami itt le van írva, az nagyrészt igaz, és tudják is, lehet, hogy csak a tudatalattijuk valahanyadik rétegében, és egymás közt nem nagyon mondják ki, max. utalnak rá. Az őszödi beszéd is valszleg azért durranhatott olyan nagyot szoci körökben, mert sok mindent kimondott benne Gyurcsány, amit ediig tudtak, de nem mondtak ki egymás közt sem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.05. 20:57:23

Hogy ne ez a poszt legyen a blog legszarabbja, ergé gyorsan fossantott valamit az általa egyáltalán nem értelmezhető német városról.
Tompítják a judeoliberális oldalt eltaláló dárda élét.

Ja, biztos forrásból tudom, hogy a Jobbikot a Marslakók pénzelik.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 21:02:10

@civilkontrol: Nehéz lenne felsorolni, mi vele a baj. Nekem egészen véletlenül még egy "főműve" is megvan, így nem anélkül minősítem, hogy ismerném a gondolkodását. Röviden: zavaros és kissé öee.-író jellegű szerzőnek tartom, akinek az írásai egyrészt egy nem valami igényes, balos jellegű nacionalizmus és zöldmozgalmi gondolatok valamiféle keverékén alapulnak, másrészt egy sajátos "filozófián", amit kétes forrásokból (pl. Hamvas, Vass Csaba) merített és kétes tudományos igényességgel épített fel. A politikai következtetések, amiket levon, végül bizonyos 80-as évek végi "népi" irányzathoz köthető nemzeti reformkomcsi áramlatok lózungjaira emlékeztetnek, nem étvágygerjesztő - de erről ennyit, mert tényleg off.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.05. 21:03:31

@dzsucseharcos:

Tudja mi a realitás? Az, hogy Bajnai adót emel. Az realitás. De foglalkozhatunk eközben ingyenes weboldalakra feltett névtelen irományokkal. Miért is ne? És kisüthetjük kizárásos alapon, hogy amennyiben szocialista politikus írta, akkor ki lehetett. Mert azt már fel sem tételezzük ugye, hogy dezinformációkat is beleírhatott. Csak egy ilyen leheletnyi apróságot említenék, amely jelen bejegyzés megállapításai mellé tesz egy icipici kérdőjelet. És persze elemezhetjük a szöveget a végtelenségig, akár bele is bolondulhatunk. A világ meg szépen megy a maga útján.

fasírt 2009.05.05. 21:03:44

@simonmondja.:
Nálad van az adu ász...és a mosolyod!
A cikkhez:A jó öreg suttogó propaganda keresztezve a modern technikával.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 21:05:25

@Elpet: Ott van a cikk alján, hogy "Holnap folytatjuk." Egészen konkrétan arra várok. Pl. holnap közlik, hogy "vicc volt". Vagy "Bocsánat, ezt tényleg elszúrtuk." Az megoldja az ügyet? Igen, bár a "reakció" brand megsérül, természetesen.

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 21:10:02

@Alfőmérnök:
igen spanyol azonos füzi géza bácsival.
ha valaki csak úgy írta ezt a cikket, hogy minket átbasszon és szórakozzon velünk, akkor kérem jöjjön elő és én bevallom, hogy elhittem, hülye vagyok és leborulva fogom tisztelni.
ha.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.05. 21:10:53

@Elpet:

>Tudja mi a realitás? Az, hogy Bajnai adót emel. Az realitás. De foglalkozhatunk eközben ingyenes weboldalakra feltett névtelen irományokkal.

Határozottan nincs értelme pl. "azzal foglalkozni", hogy B. adót emel. Ha akarja, 110%-ra emelheti az szja-t, mert a parlamenti többség ezt lehetővé teszi. Szerintem maga itt valamit túl komolyan vesz. A blogok kommentmezői a régi szalonok és kávéházak mai megfelelői. Beszélgetünk aktuális kérdésekről. Befolyásunk nincs rájuk, legközelebb 11 hónap múlva kb. fél percig lesz ráhatásunk a politikai eseményekre. Akkor meg mindek komolykodni?

Füzi Géza bácsi 2009.05.05. 21:13:02

@dzsucseharcos:
most írom a cikk folytatását és nem az fog kikerülni, hogy vicc volt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.05. 21:27:06

@dzsucseharcos:

Nézze, minden beszélgetés formálja a közvéleményt, minél nagyobb nyilvánosság előtt folyik, annál inkább. Persze mindennek a jelentősége pont akkora, amekkora.

tevevanegypupu 2009.05.05. 21:34:55

@Google:
lehet, hogy belerokkantak. De meg itt vannak nem igaz? El tudja kepzelni, hogy egy igazi demokraciaban egy ilyen beszed utan nem mond le a miniszterelnok? Vagy ha o nem akar menni ,akkor a partja nem takaritja el? De meg szemtelekednek, zsarolnak, hazudoznak es fenyegetnek es tonkretesznek mindent. Oszod elott es Oszod utan is. Szoval senki ne remenykedjen nagy gyozelmekben es abban sem, hogy ezek a rokkant szocialistak nem kepesek tovabb bicegni meg jo par evig. Mindenre kepesek. Hiszen akik eltunk mar a rendszervaltas elott felnottkent nagyon jol emlekszunk rajuk..

Alfőmérnök 2009.05.05. 21:56:49

@Füzi Géza bácsi:
Elindultál a paranoiássá válás rögös útján. Szerintem előző ál-összeesküvés elméleteidet azért írtad, hogy kompenzáld a személyiségedben inherensen jelenlevő paranoid jegyeket. Ez olyan, mint mikor egy láncdohányos hirtelen egészségfasiszta lesz. Nem sikerült.
De talán legközelebb. Ne add föl!

Google 2009.05.05. 22:12:04

@Alfőmérnök:

Sokan vagyunk Füzi Géza bácsik. Azzá lettünk. De nem adjuk föl és ha még nem sikerült, tényleg sikerülni fog!

Alfőmérnök 2009.05.05. 22:21:16

@Google:
Valóban, nehéz ma nem paranoiássá válni. Nekem sem mindig sikerül. :)
(De ez a levél kamu, erre fogadni mernék. Na jó, nem mindenben, de mondjuk nagy összegben igen.)

remetebal 2009.05.06. 00:55:01

@Füzi Géza bácsi:

Juhász Ferenchez is némi adalék: ha egy ilyen februári nyilatkozatot megszólalásnak tekintünk, akkor az áprilisi tiszalöki gyilkosság utáni terepszemléje csak figyelemre méltó lehet. Nem a "hallgatás" kategóriájába sorolható. index.hu/bulvar/2009/04/23/agyonlottek_egy_roma_ferfit_tiszalokon/

Továbbá megjegyzem, hogy az index.hu helyett - főleg találgatás esetén - érdemesebb a konkrét dokumentumokat tanulmányozni. Azon a bizonyos április 15-i nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, melynek jegyzőkönyve elérhető, például egyáltalán nem látszik a posztban idézett, Gulyásnak tulajdonított megjegyzés. Gulyás csak a Kenedi-jelentésről és a MOL-ról kérdezte Ficsort, és csupán csatlakozott a többi bizottsági tagnak "a bizalom újjáépítéséről szóló" megjegyzéseihez.
A mozdonyos példa interpretációja pedig egész egyszerűen indexes slendriánság. Simicskó például azzal reagál a kétségtelenül látványosan Ficsor-párti Juhász kijelentésére, hogy - feltehetően - a Thomas, a gőzmozdony c. rajzfilmre utal.
NB. Simicskó ezt így nem mondja ki, de ha így hasonlítgatunk szövegeket "találgatás" címén, akkor ezt sem kéne kizárni. Főleg, hogy a bizottsági jegyzőkönyv ezt bizonyítja.
www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/NBB/0904151.htm

Szóval kevesebb indexet, több eredeti forrást kéne felhasználni. Különben az ügy nem lépi túl az ügyesen csomagolt gagyi kategóriáját. Ennek következményeiről pedig dzsucseharcos is értekezett már.

extrém először tölts 2009.05.06. 01:24:38

Juhász Ferenc nem a szocialista frakció padsoraiból szokta hallgatni a miniszterelnök felszólalását, ahogyan a szocialista képviselők általában?
A karzat látogatóit nyilvántartják valahol? Esetleg sajtófotók?

89 januárjában kik ültek KISZ KB titkárok mellett? Erről van valami nyilvános adat? Fotók?

A két listát már csak össze kell vetni. Metszet esetén érdemes megfontolni azt a lehetőséget, hogy a levél _eredeti_ írója félrevezetett a szövegben elejtett megjegyzéseivel, és a reflektort szabadon választott közszereplőre terelheti.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.06. 07:24:06

Szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy itt valakit vagy valakiket most felültetnek. Nem kicsit, nagyon.

Az egész történetben szinte semmi tényanyag nincs. Ilyen dolgokat nem lehet internetes források alapján kispekulálni, aztán egy verzióról, amit hihetőnek ítélünk, azt mondani, hogy ez az igazság. A világ nem így működik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.06. 08:02:34

@Elpet:
Természetesen nem csak internetes forrásokat használtunk, sok egyéb helyen is utánajártunk a levélben foglaltaknak - viszont az utóbbiakkal ellentétben az online források hivatkozhatóak.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.06. 08:12:00

@remetebal:
Az eredeti forrásra vonatkozó észrevételed jogos.

A jegyzőkönyv szerint is elhangzott Juhásztól a kiemelt mondat:
„Határozott igényem, hogy kevés gőzt a sípra, sok gőzt a kerekekre, és az együttműködést pedig szépen lassan elindítani.”
Márpedig amikor ezt mondta Juhászt, akkor az ominózus levél már legalább 3 hete elérhető volt több különböző helyen is az interneten, nem lehet azt feltételezni, hogy a bizottsági ülésen elhangzottak alapján került volna bele a hasonlat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.06. 08:20:15

@triumphator:
Okozhat némi fennakadást, hogy ma délután kell leadnom a szakdolgozatomat, és valamelyest kialvatlan is vagyok. De igyekszünk. :]

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.05.06. 08:36:45

@TuRuL_2k2:
olcsó kifogások! :D
(hajrá turul_2k2!)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.06. 09:25:32

@gyz:

A két problémát együtt vagy külön szándékozunk tárgyalni? Ha együtt, akkor egyszerű a válasz: aki ly-vel írja a kéjjelt, attól az a legkevesebb, hogy nácikkal mutyizik. Ha külön, akkor kicsit bonyolultabb a válasz.

1. probléma: a "kéllyel" helyesen írva valóban "kéjjel"

2. probléma: ha egy Arany János-kötetet kidobunk a kukába a k*kis pelenkák és az bomló ételmaradékok közé, akkor (ott) az is szemétként funkcionál

ü
bbjnick

vomit 2009.05.06. 09:54:22

szervezett bunozes iranyitja az orszagot es a vilagot

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.06. 17:23:10

@dzsucseharcos:

Nos, mire jutott?

Vagy várjunk még egy napot?

Albuquerue 2009.05.07. 09:10:56

Abból próbáltok spekulálni, hogy a levélíró miket pöttyint el saját magáról?
Jaaaj neee...

Mi van, ha nem politkus írta, és nem is újságíró? Láttam nyilatkozni a Jenőt nem is egyszer. Az ő gondolkodására és érdeklődési körére ismerek rá a levélben.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 00:44:17

én csak nemrég óta olvasom ezt a "sorozatot", de erre tennék egy megjegyzsét:
"De ha hamisítvány, akkor megelégedett volna a szerző azzal, hogy írt egy nagyon hosszú, zseniális hamisítványt, feltette egy külföldi szerverre, maximum még elküldte néhány internetes lapnak és bemásolta néhány fórumba? Ez nem túl életszerű."

- dehogynem. Vannak még tolfforgató , klavi-verő emberek politikusokon ésújságírókon túl is: egyszeri emberek, akik szeretnek firkálni, a maguk mulattatsára paródiákat írni, meg mindenfélét - és ha egyszer kifutott a kezük alól egy nagyobb, jóféle szöveg, akkor nem rejtik el a kisnézettségű magánblgodjukban, hanem "megmarketingelik" :P Ez sztem elég életszerű...

szóval bárki lehet, ha nem JF - és ne negligáljunk afféle okokat, hogy "csak" - a történelem tele van irraconális "okokkal".

Amúgy most már én is várom a folytatást!!!
süti beállítások módosítása