Őszintén. Tisztességgel. Miért is?
2009. május 12. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Őszintén. Tisztességgel. Miért is?

  Az MDF-ben az a zseniális, hogy több mint két évtizede történt megalakulása óta lényegében folyamatosan válik, bomlik, oszlik, szakad, ennek ellenére még mindig létezik, sőt még plakátokra is van pénze. Most éppen Hock Zoltán és Katona Kálmán lázadtak fel, mert Herényi Károly volt frakcióvezető - aki a frakció megszűnése óta semmilyen módon nem a felettesük - ultimátumot adott nekik a frakció újjáalakítására vonatkozóan. Hock és Katona - akik egészen a legutóbbi időkig lelkesen asszisztáltak Dávid Ibolya, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor hatalomban tartásához - vagy legalábbis éles helyzetekben mindig a megfelelő gombot nyomták meg -, most levelet írtak Herényinek. Ahogy lenni szokott, a levelek kiszivárogtak a sajtóhoz.

  A dolognak nincs túl nagy jelentősége, de azért érdemes idézni az írásokat nemcsak a korszerűen konzervatív helyesírási hibák miatt, de azért is, hogy lássuk: miként mennek a dolgok Bokros Lajos mostani pártján belül. És különben is, szórakoztató dolog elképzelni, hogy milyen kurva jó hangulat lehet egy-egy MDF-es tanácskozáson. Kiemelések tőlünk.

Hock Zoltán levele:

Tisztelt Képviselőtársam, Kedves Károly!

Tegnap este olvastam, meglehetősen szűkszavú, mondhatni puritán leveledet, amelyről nem tudom eldönteni, hogy valójában mi volt a célod vele. Tudniillik, hogy ha az ember fia szeretne valamit elérni a másiknál, esetleg kér tőle valamit, ne adj' Isten szeretné valamiről meggyőzni, ami neki (is) fontos, akkor semmiképpen nem ezt az érdes, mondhatni lekezelő, irodalminak és empatikusnak nem nevezhető stílust választja. Ha meg más a cél, esetleg az elzárkózás kiprovokálása, nos akkor kedves barátom régi kapcsolatunkra tekintettel, azt őszintén ki kell mondani. Ha már mi is taktikázunk egymással, elfedjük a valós szándékainkat, akkor mit várunk másoktól, akik nem viselik azt a felelősséget, amit közösségünk bizalma reánk testált?

Az elmúlt két hónapban nem hogy érdemi kísérletet tettetek volna arra, hogy a megmaradt kilenc MDF-es képviselővel kezdeményezzetek értelmes megbeszélést a közös jövőnkről, de egyikünknek-másikunknak még a tekintetét sem bírtad(tátok) elviselni. Nyílván erre most indulatosan azt mondod, hogy hazugság, esetleg azt, hogy hülyeség, de kedves Károly, Te nem tartod furcsának, hogy szobáink ajtaját mindössze 4 (négy!) méter választja el, és mégsem tudtunk egy mondatot sem váltani egymással az elmúlt két hónapban? Nem tarod furcsának, hogy leveledben arra a megfogyatkozott létszámú Elnökség határozatára hivatkozol, melynek meghatározó alakjai még néhány hónapja tagadták a Frakció szükségességét?! Nem tartod ellentmondásosnak, hogy a megszűnés napján még azt harsogtuk, hogy milyen büszkén vállaljuk a függetlenséget, és most már szinte bármi áron /!/ (fenyegetéssel, zsarolással, elvtelen ígérgetéssel, hazugsággal...) akarunk frakciót alakítani? Még azt sem bánva, hogy az ország közönsége szánalmasnak és megalázónak tartja a viselkedésünket? Azt hirdettük az elmúlt években, hogy „Normális Magyarországot” akarunk. Ahol az értékek, elvek határozzák meg a döntéseket, ahol a cél nem szentesíti az eszközt. És most, mit mondjunk? Elvesztettük a hitünket, önbizalmunkat, támogatóinkat /!/ és akkor múltunkat feladva igénybe veszünk egy kétes külső segítséget és elbújunk a köpenye alá? Vagy majd hazudunk valamit? (...) Keresztény értékeinket hátra hagyva, erőnktől elhagyatva segítségül somfordálunk agy szektához, melynek a létezése ellen küzdöttünk az elmúl évtizedben? Majd legfeljebb lehazudjuk a csillagos eget az égboltról? Egy hónapja még versenyt lihegtünk az SZDSZ-szel, hogy ki tud nagyobbat csettinteni a nyelvével nyalás közben (bocsánat) a Reformszövetség Programja kapcsán. És most? Bejelentitek, hogy ezt a gyatra fércmunkát az MDF biztosan nem támogatja? Tegnap az ellenzők köptek le, ma meg a támogatók. Egy dologban egyezik a véleményük, karakter nélküli, hiteltelen formációvá alakultunk, akiket nem lehet komolyan venni. Azt hisszük, hogy ebben az országban csak vakok és süketek vannak, és mi vagyunk a művelt konzervatív gondolkodók, mi vagyunk a „Normális Magyarország” letéteményesei?

Barátom! Nem előtte kellett volna gondolkodni? Nem kellett volna megismertetni a konok akarnokságot a közös bölcsesség éleslátásával? Nem nyúlunk túl könnyen a megbélyegzés csaló illúziójához? Nem szoktunk rá túlságosan a kirekesztés mégoly negédes ízére? Nem csúszik ki a szánkon túl könnyen Rákosi továbbfejlesztett jelmondata, miszerint aki nem ért velem(ünk) egyet, az áruló?!

Kedves Károly!

A fentebb írt kérdéseket lehetne még folytatni, de nem teszem, mindkettőnk idejét kímélendő. Természetesen tudom, hogy nem vagyok tévedhetetlen de a jogot fenn tartom magamnak, hogy ezt gondoljam jelenlegi, számomra értelmezhetetlen politikánkról. De ez sem baj, hiszen a latin mondás is úgy tartja, hogy "Vitában válik szabaddá a lélek". Ami meg a kissé autoriter hangvételű leveledet illeti, természetesen kész vagyok érdemi megbeszélést folytatni arról, hogyan lehetne a Parlamentben is láthatóbbá tenni az MDF-et (hiszen sokatmondó plakátjainkat országszerte látom...) de természetesen nem egy ilyen lekezelő, mondhatnám ultimátum szerű szösszenet alapján. Ha megengeded néhány didaktikai tanáccsal segíteném a közös jövőnkhöz vezető út megtalálását.

1./ Indokoltnak tartom egy alapos elemzés elvégzését annak kiderítésére, milyen körülmények, esetleg hibák vezettek a 2006-ban alakult Frakció megszűnéséhez? Erre azért van szükség, hogy még egyszer ugyanabba a hibába ne kerüljünk!

2./ Világosan meg kell határozni, hogy mivégre jön is létre az Frakció. Politikai céllal, esetleg gazdasági megfontolásból, vagy ennek valamilyen mixéről van szó? A belépő képviselőknek mi a politikai státusza? Szabad mandátum, kormánypárti esetleg ellenzéki attitűd? Mi lesz a Frakció politikai attitűdje?!? Ezen körülmények mennyire teszik hitelessé vagy éppen hiteltelenné a Frakció munkáját?

3./ Milyen személyi, vezetői struktúrában működtethető hatékonyan és hitelesen az új Frakció? Ezek megítélésem szerint megkerülhetetlen kérdések, melyre csak közösen tudunk jó válaszokat adni, ami alapja lehet egy harmonikus együttműködésnek. Amennyiben a péntek este 8 órás határidő, mely egy vaskos fenyegetéssel is egyenértékűnek tekinthető, burkoltan azt jelentette, hogy feltétel nélküli nyilatkozat híján szombaton az Országos Választmánnyal ki akartok záratni az MDF-ből, arra csak azt tudom neked mondani kedves Barátom, hogy akinek hajlik a gerince az ne akarjon a politikában maradandót alkotni. Ezt az utolsó mondatot csak azért írom le, mert a legkülönfélébb emberek keresnek meg, hogy azt hallották, hogy a hentesek kéjjel fenik a késüket. Ha így lesz, páncélt öltök magamra...

Kelt Újpesten,2009 május 8-án 14óra 50 perckor

Barátsággal köszönt Hock Zoltán MDF-es országgyűlési képviselő

  Katona Kálmán kevésbé vicces, de szintén tanulságos levele:

Kedves Herényi Károly képviselő úr! Megkaptam a leveledet, miszerint 2009. május 8-án 20.00-ig adsz határidőt arra, hogy nyilatkozatot tegyek a frakcióalakítás tárgyában. Nyilván nem az elnökség nevében írtál, mert – úgy, mint én – te sem vagy tagja az elnökségnek. Akkor nyílván képviselő és MDF tagi minőségedben fordultál hozzám. Kedves Károly!

Miután a frakció felbomlása óta nem volt lehetőségem a frakcióval kapcsolatos részletek megbeszélésére kérlek, válaszolj néhány kérdésemre.

A három nem MDF tag képviselővel történt személyes egyeztetés?
Amennyiben volt, milyen feltételekben állapodtatok meg a három MSZP által delegált képviselővel, Gyenesei, Lengyel és Császár képviselő urakkal?

Mind a hárman szabadon támogathatják a Bajnai kormány előterjesztéseit?

Akinek van, megtarthatja jelenlegi kormánymegbízatását? Szabad mandátumot kapnak? Hány szakértőjük bérét fogja fizetni a frakció?
Hányadik helyet kapják az országgyűlési választások listáin? Melyik bizottságot kapják stb…

Miben állapodtatok meg a már nyilatkozott képviselőkkel? Helyek az országos listán, hozzátartozók alkalmazása, szakértői keret, bizottsági helyek, frakcióvezető, frakcióvezető-helyettesség, jegyzői hely, stb…

A korábbi frakció felbomlásához vezető módon kívánjátok intézni az ügyeket, a napirend előtti felszólalásokat, a pénzek lehívását, a szakértői keret elköltését?

Végezetül miért nem kezdeményeztetek megbeszélést velem az ultimátumszerű levél megírása előtt?

Várom válaszodat, 2009. május 8-án 20.00 óra előtt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91116292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.12. 11:04:36

Ez a kép, na igen... és hát a 9. komment:

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/04/17/O_tempora_o_mores/#comment-9284729

Kicsit jobban is kibonthattátok volna, de a Hock levél télleg nagyon ott van!

Üdv.

Bummer 2009.05.12. 11:28:16

A Házszabály alapján (noha nem szokás betartani) nyilvánvaló, hogy az MDF nem alakíthat frakciót.
Az MDF frakciót az MDF támogatásával indult képviselők alakíthatják meg. 10 fő alatt nincs frakció.
A már létező (!) frakcióba föl lehet venni más pártok támogatásával indult embereket.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.12. 11:30:26

@mefisto:

Volt válasz.
Vmi olyast gagyogott (bár újabban divatosabb a gágogott) herényi, h "mi van Hock, aki nem ért veletek egyet, az mán nem is lehet fasza csávó? Há milyen demokraták vagytok tik?"

Tud vki mondani Herényinél nagyobb megélhetési politikust?
Sztem ez az ember el sem tudja képzelni, h ne a politikából éljen meg. És még hány ilyen van.... de ez a Herényi már mindennél kínosabb....

Jav.: mindenhol, ahol Herényit írtam, javítom herényire:-))

states 2009.05.12. 11:34:44

Azért dögunalom lenne a magyar közélet, lássuk be, ha az MDF nem létezne, már az időközi választási eredmények láttán is csak ásítoznak az emberek, annyira egyhangúak. Egyedül az MDF visz életet, izgalmat, humort ebbe a szürke masszába, amit magyar belpolitikának hívnak. Először is napok, hetek óta rághatjuk a körmünket, lesz-e mára MDF-frakció, és ha igen, kik lépnek bele, és melyik pártból, lesz-e köztük volt vagy jelenlegi kormánytag is? Ha még sem alakul meg, akkor annak a neve technikai frakció lesz-e vagy esetleg árnyékfrakció, az egyéb fantázianeveket az MDF címére kéretik elküldeni. Aztán ugye itt van ez az olajfa-koalíció, ennek most melyik ága az MDF, vagy ha nem is ág, de legalább erős inda, ami a kissé roskadozó MSZP-törzset erősíti? Aztán a kérdések kérdése, hogy most akkor meddig is támogatta a Fórum Szilit Pécsett, urnazárásig vagy még tovább is, esetleg egészen negyed 8-ig, amíg az első részeredmények napvilágot nem láttak? Tehát ne ekézzétek a Ibolyáékat, mert ekkora válság idején kell egy párt, ami nem csak szorong és szorongat, mint az MSZP, meg nyeri magát betegre, mint a Fidesz, hanem szórakoztatva veszít...

Villabarat 2009.05.12. 11:49:18

Ez az MDF egy vicc. A "Bokros effektus" hatása vol sem hosszú életű, már megint a bányászbéka segge alatt vannak. Nem mellesleg a Bokros valódi énjét is megmutatja, hogy ilyen nyilvánvaló mutyibandával összeállt, mert ezek nem voltak becsületesebbek 2 hónapja sem, mint most. Maximum egyre jobban fárad az Ibi és a csurig töltött szarosvödör amit cipel magával, egyre többször löttyen ki. Erről a szerencsétlen, belterjes genetikai hulladék Beavis and Butthead-be oltott élő karikatúráról nem is beszélek. A fotó az meg nagyon ott van :o)) Én ezzel regulázom meg otthon a gyerekeket.

Bell & Sebastian 2009.05.12. 11:55:10

Hogyan készül a virsli?

Hát így!
Ne egyétek Feleim, és hosszú életetek lészen a földön, nomeg bélcsatornátok perisztartikus mozgása sem fordula meg vala!

Pökjétek ki, a sólet mellé!

cutcopy 2009.05.12. 11:55:56

És ne feledkezzünk meg Petkóról sem, aki nyilatkozata szerint előbb megvárná az EU szavazást és aztán döntené el hogy hova is húzza a szíve.. )

martonx 2009.05.12. 12:06:28

A második levél elég nyílt volt. Kb ezt jelentette:

Mennyit kapok azért, ha belépek a frakcióba?

A baj csak az, hogy ezek az alakok a mi pénzünkből élősködnek a parlamentben.

teknős 2009.05.12. 12:08:19

Herényiről nekem a Postabank VIP listája jut eszembe.
Alacsony kamatú hitel,magas kamatú betétbe. Az egy nagyon normális tisztakezű politikus.

teknős 2009.05.12. 12:09:26

@martonx: ráadásul még egy évig fognak, ha nem történik valami csoda.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 12:12:41

@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Aha. Tehát demokratikus frakció az a frakció, ahol mindig a Herényi a frakcióvezető.

Szánalmas ez a banda!

irrelevant 2009.05.12. 12:15:22

A Holdrabló nagyon élvezetes cikket kerekített ezekből a levelekből, érdemes elolvasni :)

states 2009.05.12. 12:17:58

Azért az a mentségükre legyen mondva, hogy mennyivel szórakoztatóbban hülyék, korruptak, aljasak, mint mondjuk az SZDSZ...

tevevanegypupu 2009.05.12. 12:29:41

atv.hu/hircentrum/090512_herenyi__hock_levele_ugy_hulyeseg__ahogy_van___video.html

Nem erti hol a hiba: a fideszes Kosa is tartott eloadast a Hit Gyulekezetben, ahova egytol egyig tisztesseges kereszteny emberek jarnak. Oooooo..Kosa is be akarta volna szervezni a Hit Gyulekezetet? Nyilvan egyenest Orban kuldte e celbol.((:

polom13 2009.05.12. 12:35:27

Nézzétek Habsburg György mosolyát a plakáton!
Nagyon látszik rajta a sok száz évnyi Habsburg beltenyészet!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 12:43:04

@Bell & Sebastian:

Nuv ein bivchen...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 12:46:34

Mondjuk azért rohadt nagy szerencse, hogy György nem lett koronás fő.

Hülyén nézne ki egy családi pantheonban V. Károly, Mária Terézia, II. Lipót és Ferenc József szobra mellett egy ilyen Dodó kacsa! XD

kholiq 2009.05.12. 13:10:50

Olyan ez a plakat, mintha a legujabb magyar vigjatekot reklamozna. Ilyen szempontbol verprofi munka.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 13:27:06

@kholiq:

Ax Ex-miniszter félrelép II. - Egy ágyban az állampárttal

Bell & Sebastian 2009.05.12. 13:34:20

@mefisto:

Ex-miniszter belelép, avagy mindent egy kalap alá!

states 2009.05.12. 13:37:20

Pécs után van vajmi remény, hogy ez a az aranyhal-memória effektus mégsem fertőzte meg az ország nagy részét, de ha ezt a Bokrost sikerül kinyomni Brüsszelbe, akkor visszavonom. Bár ez a plakát annyira debil, hogy ennek önmagában is elégnek kellene lennie ahhoz, hogy itthon maradjon...

Bell & Sebastian 2009.05.12. 13:41:37

@mefisto:

Az ultra-ibolya sugarak hatása a mások pénzére

Bell & Sebastian 2009.05.12. 13:43:18

@states:

Mások bajszán billeg a morzsa!

tevevanegypupu 2009.05.12. 13:52:16

Ibolya szeme mint a revolver..az aztan nem mosolyog. Bokroson mintha ket bajusz lenne, a szemoldoke versenyezhet az igazi bajusszal. Habsburg Gyorgy vigyorog, ami tokeletesen ertheto ebben a tarsasagban.

Bell & Sebastian 2009.05.12. 13:53:37

-Itt a csomag!
-Fed-ex?
-Nem, nem a Lajosé....
-Hát?
-Négy mancs.

Bell & Sebastian 2009.05.12. 13:57:29

@tevevanegypupu:

A pécsi fúvósötös fellépése helyett lelép a szívóshármas.

derelyegrádi szellem 2009.05.12. 14:06:25

@states:

Én azt várom tőlük, ha mégse sikerül megugrani az 5 %-ot az EP választásokon, akkor a herényi előjön azzal a dumával, hogy bizony ők a Bokrost sem támagatták, még a programját sem. Arról a másik fószerról meg azt sem tudják kicsoda. A herényiből simán kinézem...

molaris 2009.05.12. 14:17:29

@derelyegrádi szellem:
Netán felkért a beszédei megírására?::))

Pala 2009.05.12. 14:27:10

Ha már helyesírás, akkor felakasztom a hóhért!

"Most éppen Hock Zoltán és Katona Kálmán lázadtAK"

arrogancia 2009.05.12. 14:32:56

Ezt a henteses dolgot a Hock levelében magyarázzátok el nekem, légyszi!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 14:35:18

@Bell & Sebastian:

Iboly-Trek: Kapcsolatfelvétel

Üzenet a 369-es Csillagbázisnak... izé, a szavazóbázisnak:


Van ott még valaki?

Bell & Sebastian 2009.05.12. 14:41:49

@Pala:

Letört mindkét kezei analógiájára.

reality 2009.05.12. 15:04:28

@tevevanegypupu: Már régóta gondolkodom azon, hogy miért van levágva a fejük teteje? Csak a Bokrosé ép! Ez vajon jelent valamit? :)

W Joe 2009.05.12. 15:06:56

Hát ezek a levelek nagyon jók :)
Az MDF elpusztítja magát lassan. Hogy maradhatott ilyen sokáig vezető Dávid Ibolya és Herényi Károly?
Azok után, hogy Lengyel Zoltánt bevették milyen jogon használják a "normális" szót bármilyen jelmondatban?

Milyen szektáról volt szó? Valamiről lemaradtam asszem.

VIKUNYA 2009.05.12. 15:07:27

az emdéf kiplakátolta az országot nemrég saját koporsójával - ez már csak a halotti tor komikus része - a hentesek fenik késeiket! bruhahaha! nem kár értetek. hentes urak, csak a gigáját!

cyber panka 2009.05.12. 15:14:50

én valahányszor belebotlom az MDF citylightba és meglátom dávid Ibolya fejét ezzel az Őszintén, tisztességgel...szlogennel egyszerűen nem tud más beugrani minthogy ...megöregedni.

W Joe 2009.05.12. 15:22:06

A plakát nagyon vicces. Habsburgnak tényleg olyan feje van rajta, mint Beavis és Buttheadnek. Bokros szegény meg eddig is úgy nézett ki mint egy karikatúra.

Nils. H 2009.05.12. 15:33:41

A "miért is?" szerintem nem a helyes kérdés.

Őszintén, tisztességgel, a hazáért:
MIT IS???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.12. 15:34:15

@Wita.hu Joe: "Milyen szektáról volt szó? Valamiről lemaradtam asszem. "

Bokrosék a Hitgyüliben tartottak nemrég előadást, és nagy sikerük volt...

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2009.05.12. 15:41:01

Nem semmi ez a levelezés. Nekem a szektás rész tetszett nagyon, meg a családtagok alkalmazása....

Szomorú, ez a mai politikai elit. Fent meg a plakát természetesen lefedi mindezt. És van bőr a p.......... on.
A többit inkább nem írom mert tuti kimoderálnak.

Alf (törölt) 2009.05.12. 15:49:34

A belépő képviselőknek mi a politikai státusza? Szabad mandátum, kormánypárti esetleg ellenzéki attitűd? Mi lesz a Frakció politikai attitűdje?!?

tudják, hogy mit akarnak...

tevevanegypupu 2009.05.12. 16:07:06

@reality:
Ibolya es Gyuri kezdik elveszteni a fejuket.(:

I_Isti 2009.05.12. 16:24:15

Mit akartok? Ha nem lesz mdf, akkor majd jön "egyországmondjaelég" Viktor, és alapjairól felépíti az orzsákot 0-ról. Persze először _tényleg_ lenullázza, mert valamiből föl kell tölteni a pártkasszát...
A madöf pakátjai legalább télleg viccesek, mint az amin fiatalok tisztíjták a fülüket. (Vagy mi.) Lehet hogy a homlokukra mutatnak?
(Ja télleg, egy ország nem is tudja mondani, hogy "elég", ugyanis egy ország nem tud beszélni, van "A" nép, meg van "A" nemzet, ami tud, de egyország az nem tud... :)

Bell & Sebastian 2009.05.12. 16:27:29

@anonymoushun:

Írd csak le, ha engem bennhagynak nemigen moderálnak.

Bell & Sebastian 2009.05.12. 16:31:51

@tevevanegypupu:

A plakát a vízszint alatti részt mutatja, de amit mi látunk, az hiányzik róla. Mindenesetre levegőt már egy sem kap!

Agagag 2009.05.12. 16:41:40

A plakát annyira király, hogy az utcán sikítva kezdtem el röhögni, mikor megláttam.
Csak az a kérdés, hogy melyik szó kerül melyik figurához?

talán habsburgé a hazáért
bokros a tisztességes
ibike az őszinte

bárhogy is nézzük, hihetetlen....

civilkontrol 2009.05.12. 16:41:58

Azért meg kell hagyi, hogy az amúgy hibátlanul helyezkedő bajusz kapitány most nagyon mellényúlt.
Világbanki régiós igazgatóból IMF tanácsadóvá vált.
Végül egyértelműen miniszterelnöki ambícióitól hajtva beszállt az MDF-be.
Abba az MDF-be, ahol a postban is taglalt huncutságok nem tegnap fordultak elő először. És most ott mosolyog ránk az ország minden sarkából a hitelesség női megtestesülése mögött.

Várom a pillanatot, mikor a Világbank és az IMF elhatárolódik lalitól :o)))

Ha másért nem, én ezért mindenképpen köszönetet mondok a Normális Magyarországért megálmodóinak: Ibolyának és Karcsinak:
Köszi szépen, hogy a helyére "húztátok" a mi Lajosunkat :o)))

Ez a kanyar nem mutat majd jól a parádés pedigrében, de talán odafér a panamai "diploma" mellé :o))))))

civilkontrol 2009.05.12. 16:47:52

szomorú, hogy 1-2 üde pillanattól eltekintve csak ilyen örömök jutnak belpol fronton :o(

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 16:57:57

Nagyobb betűkkel kell kiírni,hogy az a Reakció blog. Még mindig van, aki összetéveszti a kapcsolat.hu-val.

civilkontrol 2009.05.12. 17:05:50

@Tehetetlen Dodó: Remélem nem én írtam valamit félreérthetően :o)

Wahun 2009.05.12. 17:06:55

először nem tudtam, hogy kire emlékeztet ez a vigyorgó Habsburg Gyuri a háttérben de aztán rájöttem:Butt-headre :D
en.wikipedia.org/wiki/Butt-head

Wahun 2009.05.12. 17:09:22

@Wahun: ja, hogy ez már másnak is feltűnt ... akkor nem szóltam :)

Viktus 2009.05.12. 17:21:59

Erre a Dávid Ibi-Herényi szövetségre felesleges karaktereket pazarolni ...

Gary Hoon · http://www.garyhoon.hu 2009.05.12. 17:22:39

Herényi vihar egy pohárnyi vízben

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 17:25:37

@civilkontrol: Óh, elfelejtettem hivatkozni, pár bekezdéssel feljebb esett be egy propagandista...

derelyegrádi szellem 2009.05.12. 17:27:37

@molaris:

Figyelj, én már képviseltem egy-két tróger néhány tróger ügyét, de ezt neeeeem...

Paszternak 2009.05.12. 17:57:06

Ezek így hárman olyan makarónivesztern-szagúak: a Jó, a Rossz és a Csúf... (The Good, the Bad and the Ugly)

Paszternak 2009.05.12. 17:57:47

Mostan még valami eszembe jotja.

Ez:

Őszintén. Tisztességgel. A hazáért.

Milyen jó, hogy van duplagondol, mert vérciki lenne leírni: "A Lajos megélhetéséért, az én megélhetésemért, meg ennek a szegény fasz Gyurinak is jobb lenne külföldön."

Pedig ez a nagy büdös ikassák, és mék mi is jól járnáng vele mi asz hoty, nattyon is.

Mármint, ha kijutnának.

Úgyhogy hajrá, feleym, szavazzatok az MDF-re, hadd menjenek a büdös brüsszeli lecsóba, az Őszinte, a Tisztességes, meg a Hazaffy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.12. 18:04:06

Erről nekem szerintem az a véleményem, hogy:

a napokban láttam egy tudósítást valamiféle rendőrnapokról, ahol Bencze rendőrfőkaptány és Habsburg Gyorgy szemlézett körbe- körbe a sátrak és bódék között és, ahogyan láttam ott őket, nekem Beavis és Butthead jutott róluk eszembe:-(

ü
bbjnick

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.05.12. 18:05:03

Ismét csak a régi viccet idézhetném:
"-Én már csak egy jó kávét kérek!"

civilkontrol 2009.05.12. 18:09:57

@mefisto:
"Mondjuk azért rohadt nagy szerencse, hogy György nem lett koronás fő.
Hülyén nézne ki egy családi pantheonban V. Károly, Mária Terézia, II. Lipót és Ferenc József szobra mellett egy ilyen Dodó kacsa! XD"

Ez kujvanagy beszólás volt :o)))))

Egyébként rosszuk mérjük föl a helyzetet.
Elvakultságunk miatt nem látjuk hogy milyen nagy formátumú embereket hozott össze a sors.
Habsburg egy született uralkodó, ehhez nem fér kétség. Buttface ide vagy oda, a név kötelez. Jár neki a korona, de minimum a miniszterelnöki szék!
Lajos már a miniszterelnöki sasszé kitörése előtt megmondta, hogy elvállalná.
Ibolya 2006-ban próbálta eljátszani a kutyát csóváló farok szerepét, hiszen Őt a Jóisten is kalapos királynőnek teremtette.
(öröm látni hogy milyen ambiciózus törpepártjaink vannak)
Vazz, ezek még szoci virtussal (ME csere) is elkormányoznának másfél ciklust :o)))))

Tényleg! Ha nyernének, ki mit csinálna? Csöndben lemészárolják egymást a trónért?
És mi lenne a mi amnéziás Kareszunkkal?

tevevanegypupu 2009.05.12. 18:25:54

@Bell & Sebastian:

van az mdf-nek egy masik plakatja is, ott fiatalok es oregek bedugjak a fuluket..vagy fogjak a homlokukat, nem egeszen vilagos.
Mindket mozdulatba jo sokat bele lehet magyarazni.
Peldaul, hogy:

"Nem vagytok normalisak ha rank hallgattok"
MDF

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 18:28:31

@civilkontrol:

"Tényleg! Ha nyernének, ki mit csinálna?"

Három részre szakadna az ország + évente kétszer lenne balatonöszödi király(nő)találkozó. Simán!


"És mi lenne a mi amnéziás Kareszunkkal? "

Beosztaná a teljes megmaradt MDF-tagságot. Három ember megy segíteni Györgynek, három Lajosnak, ő meg másodmagával Ibolyának.

:P

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 18:45:40

@civilkontrol: Dodó kacsa nevében a leghatározottabban tiltakozom a méltatlan összehasonkítás ellen!!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 19:03:40

@Tehetetlen Dodó: Dodó kacsát nem civil mondta, hanem én.

A jelenlevő Dodó kacsák értelemszerűen kivételnek számítanak.

Gyuri a Dodó kacsák egy nagyon távoli és nagyon hülye családjába tartozik, és egyáltalán nem minősíti a Dodó kacsák populációjának tisztességes többségét! :)

Bell & Sebastian 2009.05.12. 19:17:41

@Tehetetlen Dodó:

A dodó nem hal ki ha tehetetlen, mert az kellemetlen, hogy ne mondjam, lehetetlen!

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 19:38:49

@Bell & Sebastian: Sajnos belőlem az utolsó (előtti?) példányt vagy 250 éve falta fel valami mohó hollnd tengerész...

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 19:41:08

@mefisto: Tudom, civil csak jót mulatott rajta :o)

Ombudsmanyus 2009.05.12. 20:39:06

Így lesz az MDF-ből igazi gyűjtőpárt. Az elvtelen karrieristák, jött-ment percemberek gyűjtőpártja.
Igazán sajnálom azokat, akik még megpróbálnak "belülről javítani".
Ez náluk már igazi deviancia.

Fira 2009.05.12. 20:54:16

Veszprémben kiplakátolták Bokros fejét, egy konferenciáját hirdetik vele. Agyon van firkálva az összes. :D
Nyuszifül, dávidcsillag, ördögszarv, minden amit el lehet képzelni.
Baromira népszerű.

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 21:12:39

@Ombudsmanyus: Gyűjtőpárt. Hehe, elég szerény gyűjtemény...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.12. 21:28:16

@Tehetetlen Dodó: Ha azt mondom, hogy dinnyegyűjtemény, nem sértődsz meg?! XDXDXD

(Jó, Dodó-kaja, naés? :P )

Tehetetlen Dodó 2009.05.12. 22:11:34

@mefisto: Nm vagyok sértődős, végülis már régen kihaltam...:o)

Übermayer 2009.05.12. 23:35:30

olyan mdf plakátot is láttam, amin a jelmondat: "Új kiegyezés"... azért remélem előtte a kishabsburg nem hívja be a cári csapatokat meg Haynaut :)

Hiszia Piszi 2009.05.13. 18:32:03

Őszintén?Tisztességgel?A hazáért?

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.14. 12:42:17

Három ilyen freaket egy plakátra tenni...
Balra egy bajszos nyomi, jobbra egy iszonyat Szauron jellegű főellenség, középen meg egy kivénhedt haramia :D
süti beállítások módosítása