Nem korrekt
2009. május 19. írta: spanyol'

Nem korrekt

  Megszólítottuk Bauer Tamást múlt szombaton az antirasszista tüntetésen. Bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy honnan jöttünk és néhány kérdést szeretnénk feltenni neki. Beszélgettünk, arról, hogy miért van itt, hogy milyen borzalmak várhatóak, ha hatalomra jut a Fidesz, belépne-e az LMP-be vagy visszalépne-e az SZDSZ-be. Az interjú végén kérte, hogy küldjük el neki az interjút. Tisztáztuk vele, hogy ez egy videóinterjú volt és sok nyilatkozó van, de azért megígértük neki, hogy elküldjük, mielőtt publikáljuk. 

  A vágás vasárnap estére készült el. Akkor rögtön feltettem a youtube-ra és elküldtem neki a linket, hogy ott megnézheti magát és jelezheti, ha valami kifogása van ellene. Hétfő reggelig nem jött válasz, így kitettük a posztot. Aztán hétfő este jött egy e-mail, mely szerint: „Sajnálom, de van kifogásom. Abban maradtunk, hogy előbb elküldi nekem, és utána teszi közzé. Ön viszont azt küldi el nekem, hogy hol nézhetem meg a Youtube-on, ahol már nyilvános. Ez az eljárás nem korrekt. Ez ellen van kifogásom, ezért kérem, hogy vegye le.”

  Oké, tényleg nem volt korrekt, hogy nem pixelágyon vittük a videót két kézben az idős mesternek. Tényleg nem volt korrekt, ezért levettük a videót. És Bauer helyett Fábryt szólaltattuk meg:

  De, utóirat gyanánt, lenne néhány észrevételem azzal kapcsolatban, hogy mi a korrekt és mi a nem korrekt.

  [Nem korrekt ÁVH-snak lenni. Nem korrekt körmöket letépni.] Nem korrekt kommunistának lenni '56 után. Nem korrekt az oroszok seggét nyalni '56 után. Nem korrekt belépni a pártba '56 után. Nem korrekt kilépni a pártból, AZÉRT mert, a művi terhességmegszakítások engedélyezésének megszigorítása ellen tiltakozunk. Nem korrekt a Hazafias Népfrontban bohóckodni. Nem korrekt a rendszer kivételezettjeként külföldre járni, és a tervgazdaságról előadásokat tartani, közben meg ellenzékit játszani.

  Aztán nem korrekt fasizmusról, megtorlásról és csőcselékről prédikálni úgy, hogy a tulajdon édesapánknak egy hajszála sem görbült, egyetlen kényelmetlen kérdést nem kapott a Magyar Köztársaság Bíróságán a vádlottak padján, annak ellenére, hogy a tulajdon édesapánk, ÁVH-s kihallgatótisztként nagyon sok kényelmetlen kérdést tett fel ártatlan embereknek, egy Rákosi nevű hóhért szolgálva. Ilyenkor az a korrekt, ha az ember mélyen hallgat, és hálát ad a jó istennek, hogy nem volt felelősségrevonás a rendszerváltás után. Ilyenkor az a korrekt, ha valaki jó messzirre elkerüli a közügyeket. Ilyenkor nem korrekt fasizmust ordibálni. Mert Bauer úr, mind a ketten tudjuk, hogy ha itt fasizmus lett volna, akár az Antall-nácik, akár az Orbán-nácik alatt, akkor az a minimum, hogy előveszik egy nagy tárgyalás keretében azokat a régi jó ÁVH-sokat.

  Aztán nem korrekt provokálni sem.

  Mert emlékszem egy régi történetre. Bizonyára Ön is. 2002-ben a választások első fordulója előtt, Orbán országjárása részeként volt egy választási gyűlés valahol BAZ megyében (talán a településnév is eszembe jut majd, ha jobban megerőltetem magam). Sokan voltak. És Ön ott állt a tömeg közepén. Kicsit magányosan, kicsit szerencsétlenül. Emlékszik, ez volt az az idő, amikor a köteles beszéddel riogatta Gyurcsány az országot. Mert hát az ő ötlete volt, valljuk be. Meg volt még valami lúzer SZDSZ-es bohóc is a tömegben, aki valami táblát lengetett. Ott álltak és hallgatták Palpatine Orbánt, és azt várták, hogy majd valami magáról megfeledkezett fidesznáci ad maguknak egy pofont, pont akkorát, hogy beleférjen az esti híradóba. Aztán hetekig lehessen rajta rágódni meg választást nyerni. Ennyit minimum megér egy pofon, nem, Bauer úr?! Aztán nagyon meglepődött, amikor egy kislány odament magához, és adott egy Fidesz választási programot. Mi küldtük, Bauer úr, így utólag bevallhatom. És közben messziről nevettünk. Olyan esetelen volt, amikor átvette. Nem erre számított. Aztán emlékszem, ahogy a gyűlés végén egyedül, egy Fidesz-programmal a kezében elballagott. Sajnáltam magát, tényleg nagyon szerencsételenül festett néhány ezer tapsoló és viktorozó ember között. Sajnáltam, pedig valljuk be, nem volt korrekt, amit csinált.

  Ma már nem sajnálom. Ma már nem sajnálom azokat, akiknek nem volt más programjuk, csak a gyűlölet- és félelemkeltés. Mert hát ugye csak ez maradt. Meg az esernyők, meg az 1992 óta begyakorolt koreográfia. És közben tönkrement az ország, tönkrement a gazdaság, maguknak meg nem maradt más, csak azok a kibaszott esernyők és az üvöltve elszavalt „Nem tudhatom”. Bauer úr, néhány kinyitott esernyőnél azért többet érdemelnének a romák, nem?! De hát sajnos nem maradt más.

  Azért ne féljen, Bauer úr! Nem lesz itt már semmi borzalom. A fizetett operettnáci ügynököket leszerelik, amint elmegy a maga kormánya. Magával meg már régen nem foglalkozik senki, úgyhogy majd tart jó kis előadásokat a reformról a Táncsics Alapítványnak. Mondjuk itt, a youtube-on, mondjuk 56 ember előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr761130984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2009.05.19. 20:01:53

@Mr Falafel: "Ezt a visszatetsző, gyomorforgató mentalitást a Bauerek, Gusztosok és demszkyk képviselik ma Magyarországon, apáik nyomdokain haladva."

de a poszthoz is, Ti a tényektől láthatóan nem zavartatjátok magatokat. az ügynökmúltak nyilvánosságra hozásának egyetlen magyar képviselője van, az SZDSZ (az LMP-t meg a Jobbikot nem tudom), és Bauer és Gusztos és Demszky onnan van.

a Carry-s megjegyzésed nagyon tetszett. ugyanis Kerry-nek írják. remélem a többi adatod, amit használsz, ennél pontosabb.

@poszt: "Ma már nem sajnálom azokat, akiknek nem volt más programjuk, csak a gyűlölet- és félelemkeltés" Úgy érted, hogy a "hazaáruló, mocskos bankárkormány", meg a Bokros óta tartó karaktergyilkosságok, Orbán "kergessük el" kifejezései stb. stb. csupán békés, ártatlan mellék és főnevek? A "ne merjen a kormány ezt meg azt csinálni" az nem hergelés? Más szemében a szálkát... Az is milliószor elhangzott, hogy Orbán nem náci. Csak nem határolódik el a náciktól. Te mégis, direkt összekevered, összemosod (pedig ugye biztos érted a különbséget), hogy ezzel igazold magad, meg a Te szóhasználatodat. Senki szerint nem náci Orbán. Pusztán bűnösök közt CINKOS, aki néma.

Kopiás Attila Steve 2009.05.19. 20:28:16

Hehe, szép kis hiszti lett belőle. Nem éri meg nagyon pörögni rajta, csak egy komment hát.

1) Politikai demonstráción bárkiről bármilyen felvételt készíthetsz és közzétehetsz.
2) Ő meg bármikor azt mondhatja, hogy nem nyilatkozom.
3) Megállapodni vele, hogy jóváhagyhatja és aztán megrugdosni, az tényleg nem túl korrekt.

Szerintem ez az a szitu, amiből megéri tanulni, tudni, milyen lehetőségeid vannak alapból, mivel jár ha ígéretet teszel stb.

Ha valaki nem akar ellenőrizetlen videóban szerepelni, szíve joga. Ha demonstráción vesz részt, az ellen nem tehet semmit, hogy felvedd, amit tesz és mond. De az szabad döntése, hogy hozzá akar-e járulni pluszban és ha igen, milyen feltételekkel.

Rólam valahogy nem akarnak éjjel-nappal videóinterjút csinálni :+), de így is volt már olyan, hogy egy "Vannak, akik azt mondják, hogy X NAGYON ROSSZ DOLOG, mi viszont azt gondoljuk, hogy jó" jellegű mondatból sikerült a videóban csak a nagybetűs részt megjeleníteni, elég szar érzés ezt viszontlátni. Írott sajtóban méginkább, ott néha olyanokat "mondok", hogy fülem ketté áll... Szóval ez erősen bizalmi kérdés és döntés kérdése. Ha pl kifejezett célom, hogy egy eseményről valami megjelenjen a sajtóban (pl híradó), akkor nyilván nem kérek ellenőrzést. Ha egy hosszabb videóinterjú készül, és a készítőben megbízok, hiteles a szememben, akkor ott sem. Ha tudom, hogy vágatlanul megy le egy anyag pl egy TV-vitán, ott sem. De ha egy velem nyíltan ellenszenvező sajtóorgánum (legyen az blog vagy official) akar szabadon összevágni egy videót, ahol nekem nem feltétlenül célom, hogy mindenképpen megjelenjen, lehet, hogy én is kritikus lennék. Nem fordult még elő ilyen velem :+), de szerintem sokat segít ha az ember beleképzeli magát a másik oldal helyébe.

Bauer munkássága - csak hogy erről is szó legyen - alanyi jogon kriminális, azt hiszem ő volt az első mélyen ellenszenves szadeszos az életemben jóannó. Ettől függetlenül az apjával szívatni totál kreténség bárkit is. Ha valaki önerőből rosszarc, elég az, ha meg nem az, akkor ezen az se ront ha az apja az volt.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 20:32:20

@Úlfhéðinn: Nincs, bizony. :)

@mavo: Az esti mese, az egy másik képernyőn megy; ha balra nézel, ott látod a tévében.

Nem. Én objektivizálom a bűnöket; és különbséget teszek az "elkövető" "felróhatósága" alapján.

Google 2009.05.19. 20:39:18

Van tovább is, Is? Mondjad még, mintha otthon lennél, Tótawéiában.

Google 2009.05.19. 20:45:28

@is:

Azt akartad fennebb mondani, hogy a Zorbán néma?
Lehet, Bauer is ezért némítatta el magát. Hogy valamiben hasonlítsanak.

civilkontrol 2009.05.19. 20:54:51

@is: Jajjj de okos vagy Te kis PC izom!
Oszt mond má, mitől határolódjon még el szerencsétlen Orbán, hogy kielégítse a nyüves igényeidet???
Nézzed ezt meg jó?!
"orbán határolódjon el"
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=orb%C3%A1n+hat%C3%A1rol%C3%B3djon+el&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
4620 találat
"orbán elhatárolódik"
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=orb%C3%A1n+elhat%C3%A1rol%C3%B3dik&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
19400 találat

A saját kis pölösöddel verjed a csalánt szerintem.
Vagy akkor most úgy lesz, hogy bárki bármit beleböffent a közéletbe és majd elkezdik egyesével dobálni egymásnak a labdát, hogy a zorbán határolódjon el ettől, meg attól, meg a Rezner Ottó bácsi csúnya káromkodásától is a Blaha Lujza téren? Na húzzál már a 3,14csába jó?
Majd Te fogod megmondani ugye?
Most akkor én is elkezdjem sorolni a magyar lexikont, hogy pl. Te, mitől határolódjál el? Aztán a többiek is elkezdik ismételgetni és újra meg újra el kell határolódnod! Jó móka lesz ugye? Ne szervezz programot a következő 15 évre!
Kicsit lerágott csont ez PC-kém, még a Vadaiknak is nem hogy Neked.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.19. 21:14:54

@is:
Lehet, hogy Kerry-nek írják, de a tény még tény.
Nincs élhető ország, nincs közbiztonság. Vannak sikkasztó milliárdosok kormányon és kormány közelben, és vannak a magyarokat a saját országukból elküldő, lakásaikból kiköltöztetni akaró etnomaffiózók. Sok embernek lett elege a fajtádból. A rend helyreállításához titeket ki kell rekeszteni a társadalomból. Ez nem világnézeti kérdés, nem politikai hitvallás kérdése, hanem az alkotmányos rend helyreállítására tett első lépések. A jogállamiság üres frázisból valósággá való konvertálása. Hogy a tolvaj gyilkos fajtádnak ez nem fog tetszeni, abban biztos vagyok. Hogy egy klasszikustól plagizáljak: Félnetek kell, fájni fog!

Kieran Hayes 2009.05.19. 21:34:06

Gyerekek!

Tegnap valaki belinkelte ide a felhívást amiben szdsz-es bérkommentelőket kerestek. Világosan le volt benne írva a stratégiájuk.

Mi lenne, ha ezentúl csak és kizárólag akkor állnátok le vitatkozni mavo, ka steve, is stb... bérkommentelőkkel, ha legalább egyszer elhatárolódnak az egykori ex pufajkás miniszterelnöktől, Horn Gyulától, annak kormányától és egész tevékenységétől, az elmúlt 7 év mszp-szdsz ámokfutásától, a hamisított költségvetési adatokkal megnyert 2006-os választási győzelemtől, az elkúrástól, személyesen Gyurcsány Ferenctől, azoktól a módszerektől ahogy a karhatalom a 2006-os tüntetéseket kezelte, továbbá Demszky Gábortól amiért kitüntette a felelős rendőri vezetőket, Kuncze Gábortól, a mártíriuszuozásért.

Egyszóval ha egyértelműen és világosan elhatárolódnak az mszp és az szdsz tevékenységétől.

Ennyi.

tevevanegypupu 2009.05.19. 21:34:27

Ketlem, hogy Bauer Tamast elgondolkodtatna es felebresztene a lelkiismeretfurdalasat ez az iras - nagyon talalo, eppen amennyi kell es ahogy kell - legalabb annyira, hogy az elkovetkezendo par evben csendben maradna, es ujsagot legfeljebb olvasna, de nem irna. Bar jobb lenne, ha soha tobbe nem irna.

Kieran Hayes 2009.05.19. 21:47:29

Tovább olvastam. Fel lehet venni a bérkommentelő listára fedort és kettest is.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.05.19. 21:57:17

Ja, amúgy látom Lódi iz back. X)

tevevanegypupu 2009.05.19. 22:06:34

Azert az nem egeszen ugy van. Gyurcsany sem tehet arrol, hogy a felesege kinek a rokona. Sokan nem tehetnek arrol, hogy ki nevelte fel oket es milyen szemlelet divott otthon a kommunista diktatura alatt. De. Az, hogy valaki kihasznalja ezeket a megmaradt elvtarsi kapcsolatokat, sot ezekbol a kapcsolatokbol el, ezek a kapcsolatok juttattak egyre elobbre, konnyebb volt bekerulnie - esetleg nala tehetsegesebbeknel - jo allasba, kapott kolcsont, lakast vagy akarmit, az mar szamit. Es ilyen esetben semmi gond azzal, ha ezt alkalomadtan a szemere vetik. Mert ugy tunik, hogy az illeto ezt feledni latszik - mivel meg csak felelossegre sem vontak senkijet olyan cselekedeteiert ami masok eletebe, szabadsagaba vagy egzisztenciajaba kerult - es elszemtelenedik. Nem art, ha figyelmeztetik ra. Minden alkalommal.

Kieran Hayes 2009.05.19. 22:07:20

Állandóan itt nyüsszögtök szerencsétlen bérkommentelők, hogy a Fidesz is ugyanúgy hazudik, meg hogy kormányra kerülve majd belátják, hogy bizony ők sem tudnak mást tenni, mint követve a ballib utat megszorítani. Merthogy nincs más alternatíva.

Nagyon rendes tőletek, hogy így előre megmondjátok mit fog tenni a Fidesz kormányon. Azért az megfordulhatna a fejetekben, hogy elképzelhető, hogy a balliberális gondolkodási rendszerben nincs más alternatíva. De ha kicsit is elszakadnátok a dogmáitoktól, felmerülhetne bennetek, hogy a Fidesz elképzelhető, hogy másképp gondolkodik. És az már alternatíva.

Elég szomorú lenne ha valóban csak a balliberális gazdaságpolitika lenne az egyedül üdvözítő út. 1968 óta látjuk, hogy hova vezetett ez az út.

Egyébként nem esik le senkinek, hogy egy demokráciában nonszensz, hogy nincs másik alternatíva? Egy demokrácia az alternatívák küzdelméről szól. Milyen demokraták vagytok ti?

Ti nyújtotok szellemi támogatást annak a balliberális elitnek amely odáig juttatta az országot, hogy nagyapáink és apáink után a mi generációnk élete is arra fog rámenni, hogy visszahozzuk a szarból az országot.

Azt hiszem ezért minimum egy bocsánatkérés kijárna kedves balliberálisok, nemhogy még itt korrektségért hörögni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 22:21:27

@mefisto:

jó van na, legközelebb szólj előre, hogy nem vitatkozni, hanem az álláspontodat sulykolni jöttél, és akkor nem erőlködöm.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.19. 22:27:10

@mavo: Bocs, ha hisztizni akarsz, nem én vagyok az embered.

suski 2009.05.19. 22:49:50

"Tegnap valaki belinkelte ide a felhívást amiben szdsz-es bérkommentelőket kerestek. Világosan le volt benne írva a stratégiájuk. "

Kieran, ez hol volt? Mert már mindhárom posztot átnéztem és nem leltem, de marhán érdekelne.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 22:57:23

@suski:

Engem is!

Jelzem, erős offenzívába kezdett irdatlan sok pénzzel a szadista állatfajzat. Most láttam a királyi tv-ben egy viszonylag hosszabb reklámjukat. Látszik, h benne van a pénz, és ráadásul a poltikai műsor után adták, ahová (na persze hogy) Bokrost hívták vendégnek.

Vonát vagy Morvait meghívják-e valaha az Estébe?

A Napkeltébe meghívták, de ezt már mondtam, nem?

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/05/16/Vona_a_Napkelteben/

tanarseged ur 2009.05.19. 23:10:03

Kedves Spanyol és Kedves Reakció,

A poszt címe önmagáért beszél. Nem korrekt az apa bűneit a fia orra alá dörgölni, és ha mindez egy videóinterjú körüli félreértés kapcsán történik (amiben ráadásul Bauernak van igaza), az meg egyenesen kisszerű.

A Reakciót akkor kedveltem meg, amikor még Ufinak hívták és nyomtatott havilap volt. Oda egy ilyen színvonalú írás nem fért volna be. A múltkor volt egy kissé alpáriba hajló poszt az ingatlanadóról - az sem. Mi van veletek? Ennél ti sokkal jobbak vagytok.

Üdv,
T.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.19. 23:19:15

@tanarseged ur:

"az meg egyenesen kisszerű."

Bauernak igaza volt. Pont.
De ettől még nem ez a poszt a kisszerű, hanem ő! Ő a kisszerű, ezt gondold végig még egyszer, pls!

Egyébként, mint írás a poszt sztem igenis jó. Mi több, az utóbbi idők egyik legjobbika.

Kérdésem: ha a fiú az apja ilyen-olyan tetteitől sosem határolódott el nyilvánosan (én nem tudok róla), akkor ez azt jelenti, h azokat vállalja. Ezért tehát bírálható, még ha a tetteiért nem is felel.

Kedves tanársegéd úr, ha az ön édesapja egy diktatúra kínzóembere lett volna, akkor ön manapság vállalna közéleti szerepet, vagy ez esetleg visszatartaná?

Ha mégis vállalna közéleti funkciót, akkor fontosnak tartaná-e, h az édesapja politikai nézeteitől, és viselt dolgaitól elhatárolódjon, fenntartva a jogát, h azért szeretve és tisztelettel nézzen rá, mint a saját apjára?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.19. 23:40:46

@mefisto:

adok mintát a hisztizásből, oké?

"Te egy idióta barom provokátor-spammer vagy, kisfiam, nem náci és nem komcsi.
Hágd meg magad, hátha örömödben elszáll a frusztrációd, te ejrópai ávósivadékvédő bloggerina "

Na, a hiszti így néz ki. Segítettem?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.19. 23:44:57

@Kieran Hayes:
Nem szeretem a bérkommentelőzést. Sok éve olvasok fórumokat/blogokat, de vagy nagyon naiv vagyok, vagy ez tényleg egy erősen túllihegett, amúgy marginális jelenség.

Francois Pignon 2009.05.20. 00:06:59

500 Ft/hozzászólás tarifáért bérkommentelést vállalok, ha valakit érdekelne a lehetőség :DDD

Egyébként spammelni szoktak fórumokon kereskedelmi céllal, ezt akár bérkommentelésnek is nevezhetjük, ha tetszik.
Politikában ilyesmire nincs szükség, van elég lelkes amatőr ;))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.20. 00:09:48

@Francois Pignon:
Na tessék, te meg jössz, és lenyomod az árakat...

tanarseged ur 2009.05.20. 00:12:18

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Végiggondoltam. A poszt kisszerű. Lehet, hogy Bauer is, de az kevésbé rossz érzés, mint amikor egykori kedvenc havilapom blog-folytatásában olvasok méltatlan és kisszerű írást.

"Kérdésem: ha a fiú az apja ilyen-olyan tetteitől sosem határolódott el nyilvánosan (én nem tudok róla), akkor ez azt jelenti, h azokat vállalja."

Nem, nem azt jelenti. Nehogy már bárkinek is el kelljen határolódnia az saját apjától. Akit ráadásul még csak nem is maga választott.

"Kedves tanársegéd úr, ha az ön édesapja egy diktatúra kínzóembere lett volna, akkor ön manapság vállalna közéleti szerepet, vagy ez esetleg visszatartaná?"

Nem tudom. Lehet, hogy visszatartana, de még az is lehet, hogy motiválna (mármint arra, hogy én viszont jó legyek). Nyilván attól is függene, hogy milyen a viszonyunk.

"Ha mégis vállalna közéleti funkciót, akkor fontosnak tartaná-e, h az édesapja politikai nézeteitől, és viselt dolgaitól elhatárolódjon, fenntartva a jogát, h azért szeretve és tisztelettel nézzen rá, mint a saját apjára?"

Ezt sem tudom. Lehet, hogy nem akarnék nyilvánosan elhatárolódni, mert nem akarnám akár csak a lehetőségét is elismerni annak, hogy a bűn apáról fiúra szállhat. Lehet, hogy olyan kellemetlenül érintene, hogy egyáltalán nem akarnék beszélni róla (ld. "akasztott ember házában..."). Pláne, ha a diktatúrát követő új rendszer hajnalán pamflet jelenne meg arról, hogy én a "Körmös idősb Tanársegéd" fia vagyok, és ezért ne szavazzon rám senki.

Nem szeretem az elhatárolósdit. Mindenki magért felel, meg a kiskorú gyerekeiért (de azoktól nem elhatárolódni kell, ha rosszat tesznek).

Francois Pignon 2009.05.20. 00:12:53

@TuRuL_2k2: Szabadpiac van, vagy miafene ;)))

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.05.20. 01:07:41

Valóban több hibát elkövettünk. Hiba volt a részünkről beleegyezni abba, hogy az interjút elküldjük jóváhagyásra. Bauer kérése teljesen abszurd volt, hiszen egy nyilvános rendezvényen, bemutatkozva, az interjúra engedélyt kérve mentünk oda hozzá, s ő minden fenntartás nélkül beszélt a kamerába, s ezután mondta, hogy küldjük el neki az anyagot. Mondtuk neki, hogy ez videóinterjúnál nem szokás, de ő ragaszkodott hozzá. Ekkor azt kellett volna mondanunk, hogy lófaszt, de nem tettük. Ez hiba volt, tanultunk belőle. Ezután az anyagot - amelyen Bauer interjúja jelentősen meg volt vágva, de mondadóját nem manipuláltuk, a lényeget bennehagytuk - feltettük a Youtube-ra, ami egy nem hozzáértő számára publikálásnak tűnhet, de valójában a kutya sem nézi meg. Szerencsésebb lett volna, ha a Rapidshare-re vagy más hasonló oldalra tesszük fel, ebből is tanultunk. Ettől függetlenül az azért elég furcsa, ha egy közszereplő nem vállalja a maga által a kamerába mondottakat.

remetebal 2009.05.20. 01:40:10

Kedves KK és TT!

Ti ezt most komolyan és direkt csináljátok?
Mintha nem akarnátok érteni azt a néhány hozzászólást, ami amellett érvel, hogy Ti milyen hibát követtetek el.

Elég megnézni ezt a hozzászólásáradatot. Itt tapasztalatom szerint kulturált társalgás szokott zajlani, de a fenti hozzászólás-áradat jószerivel nem különbözik az index bármely poliitka-fórumától. Ezt, kedves Reakciósok Ti gerjesztettétek az indulatos posztotokkal. Legalább ezt az egyet be kellene látni.

Itt szinte mindenki leírta, hogy Bauer egy gyökér, de ennek semmi köze ahhoz, ami ebben a posztban leíródott, és ahhoz, hogy Ti milyen módon viseltettek iránta.

Már a szombati poszt is olyan állításokat fogalmazott meg (hogy hét éve még nem volt kurucinfo, meg hogy hét éve még nem bántalmazták a melegeket), amelyek lehet, hogy bizonyos szempontból még igaznak is tűnhetnek, de a lényeghez - vagyis az ún. "baloldaliak" konkrét álláspontjához - semmi közük.
Nyilvánvaló, hogy idegesíthet benneteket Bauer - meg úgy általában a "baloldal" viselkedése -, de ez nem jogosíthat fel benneteket arra, hogy mindenben csak és kizárólag a nyílt kampányolást lássátok, meg a személyeskedésre való lehetőséget.

Pontosabban fogalmazva: feljogosíthat, de ezzel kiválóan és módszeresen le lehet építeni mindazt, amitől más voltatok a többieknél. A Konzervatórium már korábban beszűkült, noha indulásakor az is ígéretesnek indult.

Kár volna értetek!

tanarseged ur 2009.05.20. 02:02:41

Adalék 1.: Bauer nyilatkozott az apjáról egy kétperces parlamenti felszólalásában 2000-ben. Itt van:

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=36&p_uln=159&p_felsz=318&p_szoveg=ap%E1m&p_felszig=318

Adalék 2.: A történész Ungváry Krisztián rövid cikket írt idősb Bauer működéséről. Itt van:

es.fullnet.hu/0014/visszhang.htm (le kell görgetni kb. az oldal közepéig, a cikk címe: Politika és a jó ízlés)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.05.20. 02:17:42

@remetebal: Mint írtuk, több hibát is elkövettünk, s emiatt a vitatott videót le is vettük, noha jogilag erre semmi nem kényszerített minket. Az egy másik kérdés, hogy - a videó levétele után! - Spanyol' megírta a véleményét Bauerről - ezzel a véleménnyel lehet vitatkozni, pont ez a blognak mint műfajnak a lényege.

Kopiás Attila Steve 2009.05.20. 03:12:33

@Kieran Hayes: Te, neked konkrétan mi ment az agyadra és miért? :+)
Van kedved idézni tőlem bármi olyat, ami alapján arra lehetne következtetni, hogy akár csak minimális mértékben is kedvelem bármelyik kormánypártot? Ha szerinted mindenki, aki nem szavazna a fideszre, az a ballib kormány szekértolója, akkor most kerítettél nekik egy laza 70%-os ballib szimpatizánstábort, ami mintha messze állna a valóságtól... :+)

remetebal 2009.05.20. 04:05:18

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

1. A "több hiba" beismerése csak fokozása annak, amit hibának tartunk - ahogy elnézem - többen. Nem azt ismertétek be, amivel szembesítenek benneteket itt a kommentekben.

2. Mostanában sokszor hivatkoztok arra, hogy "ez egy blog", holott szerintem Ti is tudjátok, hogy sokkal több annál. A reakcio.blog.hu mértékadó médiummá vált. Jogilag a 204 "előrehozott választástól rettegő senki" is gyakorolhatja jogát, holott elég sokan tudjuk, hogy ez nem így van. A veletek kapcsolatban kialakult minőségi többletet bele kell kalkulálni. Ez nem jog, hanem tisztesség kérdése. Ahogy a 204 képviselőnél is.

3. Végül, bocs, de az nem vélemény, hogy valaki nem mellékesen úgy bírál valakit, hogy annak a valakinek az apja micsoda volt. Ezzel ugyanúgy nem lehet vitatkozni, ahogy azzal sem, aki vitatni akarja, hogy volt-e Holocaust vagy sem. (És rögvest rögzítem: nem, nem akarom őket büntetni. És nem, nem vonok párhuzamot a kettő között, de a fentebb említett magyarfórumos párhuzamot fenntartom. Ez az "Apák és fiúk" c. elhíresült cikk stílusában fogant megállapítás. arokaso.blog.hu/2008/07/03/grezsa_ferenc)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.20. 06:05:18

Egyszer kaptam egy kururczinfós-linket egy cimborától. Egy cikkre mutatott, amiben valaki nagyon begerjedve gyalázott egy rendezőt, mert az általa rendezett Bánk Bánból hiányzott a Palotás. Volt ott minden, ami szem-szájnak ingere (tudjuk, mi minden). És a cikk végére szépen oda volt illesztve egy olvasói levél, amiben a levélíró szerényen a cikk szerzőjének figyelmébe ajánlotta azt az jelentéktelen kis tényt, hogy a Palotás nem a Bánk Bán, hanem a Hunyadi László c. Erkel-opera része. :-D

No, ezen jót röhögtem (nyilván, ezért is küldte a cimbora, hogy röhögjek én is egy jót).

De most eszembe jutott ez a kuruczinfós-affér. B*sszátok meg, nehogy már a kuruczinfo pozitív példája jusson eszetekbe veletek kapcsolatban:-(

ü
bbjnick

Kieran Hayes 2009.05.20. 06:42:13

@KA_Steve: Elhatárolódtál már az mszp-szdsz-től? Nem?

Akkor viszlát.

Teddypompom 2009.05.20. 06:43:50

remetebal
tanársegéd úr.
Annyira teli van a hócipőm azzal hogy egy beszélgetésk közben jönnek a ballibsik, vállonveregetnek majd barátságosan el kezdenek figyelmezteni hogy ez a színvonal nem méltó ahhoz a nívóhoz amit jelen pillanatban a blog képvisel, és ők(a ballibsik) állapítanak meg, mert
náluk van az etalon ,bármit is jelensen is az.

Nem tudnak lemondani arról ,hogy ők szabják meg,miről és hogyann lehessen beszélni, mert különben mucsa és jujuj.
Eddig weimarizálódtunk, mostmár a színvonallal van a baj.
Szívlapát felebarátaim, az kellene ide, egy jó suhogós szívlapát .
Egy mocskos senkiházi a Bauer a szadista apjával együtt, akik jobb helyeken már régen a híd alatt aludnának és nem az ügyvédi kamarában, irodában, parlamanetben pöffeszekednének.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 08:06:14

A Fiúk természetesen nem felelősek az Apák tetteiért. Viszont a politika döntésekből, érték- és jelentős részt személyválasztásokból áll. Ha én úgy gondolom, s velem együtt még sokan, hogy nem bízunk olyan emberekben, akik ávós családban szocializálódtak, s nem szeretnénk, ha ők részt vennének a magyar közéletben - akkor ez ellen senkinek ne legyen kifogása. És az ellen se legyen, ha ezt ki is mondjuk, ezt a véleményt társadalmi szinten is megjelenítjük, mások figyelmét is felhívjuk fenntartásainkra. Nyilván sokan elvárnák, hogy mindenki hallgasson ez ügyben. Erre azonban nincs mód.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 08:18:29

Ja, és hogy egyáltalán ne legyek offtopic, Bauernek joga van azt kérni, hogy SPANYOL` vegye le a youtube-ról a videót, ő pedig helyesen jár el, ha ennek a kérésnek teret ad. És akkor is, ha ezt az egész történetet közreadja, ki-ki gondoljon róla, amit akar.

pierre bayle 2009.05.20. 08:53:39

Hát hogy ebben az ügyben kinek van igaza, az ölég nyilvánvaló, de nem különösebben érdekes. Én inkább a poszt egyik utolsó mondatába kapaszkodnék: a fizetett operettnáci ügynököket elsöprik, amikor eltűnik a maguk kormánya.

Őszintén abban reménykedem, hogy ez így van, de majdnem biztos vagyok benne, h nincs így. Becsapja magát a jobboldal, ha azt hiszi, h 2010-ben majd jön OVI fehér lovon és két pofonnal visszagyömöszöli a palackba a jobbikot.

Ha mégis így lesz, ígérem, mindenkit megkövetek.

instant legenda 2009.05.20. 09:06:28

Ahhoz pofa kell, hogy valaki Bauer névvel a közéletben részt vegyen, ennek ellenére ezt a posztot szerencsétlennek érzem.

MIndegy van ilyen, hajrá reakciósok!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 09:11:38

@tanarseged ur:

Írtam:
"Kérdésem: ha a fiú az apja ilyen-olyan tetteitől sosem határolódott el nyilvánosan (én nem tudok róla), akkor ez azt jelenti, h azokat vállalja."

Erre te:
"Nem, nem azt jelenti. Nehogy már bárkinek is el kelljen határolódnia az saját apjától. Akit ráadásul még csak nem is maga választott."

És a továbbiakban is kiderül, h képtelen vagy disztingválni, h
egy dolog az apám tetteitől elhatárolódni,
más dolog az apámtól, mint embertől elhatárolódni.

És igenis úgy gondolom, h Bauernak el kellett volna határolódnia az apja mocskos tetteitől, mert fontos közéleti szerepet vállalt, de nem kellett volna elhatárolódnia tőle, mint embertől.

A dolog logikája ugyanaz, mint Balónál, aki a a közTV egyik legfontosabb politikai műsorát vezetvén, fontosnak tartotta, h elhatárolódjon a felesége ilyen-olyan kijelentéseitől, de ezt úgy tette, h emberileg nem határolódott el egy pillanatra sem.

Azt gondolom, h ez így korrekt és helyes.

Ha egy közéletben fontos szerepet betöltő személyiség nem határolódik el a rokona fasiszta, náci, ávh-s, vagy faszomsetuggya milyen gecizmusától, akkor ott nagy gáz van. Különösen akkor, ha ezek után még észt is képes osztani az erkölcsi piadesztálról.

Összefoglalva:
kurvannyát Bauernak!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 09:14:29

Jaaaa, és tök igaza volt fentebb vkinek, aki a ballib legújabb fogását, a színvonal ócsárlását bírálta, ugyanis szerintem ez az írás, függetlenül annak jogosságától és igazságától, jól lett megírva (ahogy a macska is jól van felmászva a fára), ezt többen is elmondták up.

Hattory Hanzo 2009.05.20. 09:41:08

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Ja, persze, Nádas Péter is a beszédet mínősítette retorikai csúcsteljesítménynek Őszöd után, mégis mintha lett volna némi neheztelés irányába jobbról.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.05.20. 09:47:45

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

A baloldal le van jó vastagon sz*rva! De azért (vagy éppen ezért) ne legyünk már mi is olyan sz*rtalicskák, mint ők:-( Ha valaki hibázik, akkor vallja be, hogy: nohát, hibáztam, igyekszem máskor jobban figyelni. Ettől nem lesz kevesebb. Éppen ellenkezőleg. Nem O. V. mondta, hogy a tisztesség hosszútávon mindig megéri?

ü
bbjnick
aki mindig jobbról előz:-)

tanarseged ur 2009.05.20. 09:50:20

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Értem a különbséget, csak senkitől nem várom el, hogy a szüleitől akár ilyen formában is elhatárolódjon. Tulajdonképpen szinte senkitől nem várom el, hogy bárkitől elhatárolódjon. Baló és Morvai más eset: ők házastársak, önként választották egymást. De engem az sem zavart volna, ha nem határolódnak el. Csak ismételni tudom magam: felnőtt emberért saját maga felel, nem más.

Aki ebben az ügyben sáros, az 1) nyilván maga Bauer Miklós, a múltjáért; 2) Eörsi Mátyás, aki id. Bauerrel közös ügyvédi irodát működtetett, pedig ismerte ezt a múltat. E.M.-nek viszont nem elhatárolódnia kellett volna (milyen üres szó!), hanem szépen kilépnie és másik ügyvédi irodát keresnie vagy indítania.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.20. 09:52:17

@Hattory Hanzo: Mert a barom jobboldal Iszokratészen és Cicerón nevelkedett: a retorikát morálisnak gondolják. Pl. nem dícsérnék Hitler retorikai teljesítményét.
:(

tanarseged ur 2009.05.20. 10:03:55

@Teddypompom:
Nyugalom: nem vagyok balliberális, vállon veregetni meg aztán eszem ágában sincs.

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:
A ballib legújabb fogása? Honnan tudod, csak nem a Ballib Központba jársz eligazításra? ;-))) Mesélj már, kíváncsi vagyok, milyen.

@bbjnick:
"Ha valaki hibázik, akkor vallja be, hogy: nohát, hibáztam, igyekszem máskor jobban figyelni. Ettől nem lesz kevesebb. Éppen ellenkezőleg"
Kérem az indexet, jeles. (Bocs, vizsgaidőszak van... :-))

tevevanegypupu 2009.05.20. 10:07:08

A legtobben a szuleinkbol elunk. Lelki, szellemi, fizikai taplalekainkat eletunk nagyon jelentos szakaszaban toluk ikapjuk. De mindnyajunk eleteben elkovetkezik az idoszak, mikor biralo szemmel, sokszor lazadozva, igazsagos vagy igazsagtalan kritikaval illetjuk oket. Ha mukodik erkolcsi erzekunk, akkor ra kell jonnunk, nincs olyan gyonyoru eszme, vilagmegvaltas, amiert kormot tepunk le, veresre verunk embereket, hamis vallomasokra kenyszeritjuk oket, fanatikusokka valunk es gyilkolunk. Ha tudjuk, hogy anyaink es apaink ilyen hatalmat szolgaltak, tamogattak ezt a hatalmat minden eszkozzel, ha jomagunk is ebbol a szolgalatbol szerzett javakbol reszesulunk, nos akkor legalabb csendben maradunk. Bauer, ifj. Rajk Laszlo..hosszu a sor..ereztek mikor kell uj idoknek uj dalaihoz csatlakozni..Egeszen jol meg is elnek belole. Modszereik szinte ugyanazok mint apaike. Hamis, hiszteriakelto, kepmutato.Szerencsere fizikai eroszakhoz mar csak ritkan nyulhatnak..bar tulsagosan az sem idegen toluk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:09:51

@Teddypompom:

Bauer Miklós halott, tehát nem fog híd alatt lakni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:12:57

@tevevanegypupu:

na, konkrétan ifj. Rajk Lászlót idekeverni az ritka otromba dolog volt.

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.05.20. 10:15:42


No hát nem én leszek az aki az ilyen illetőket védeni akarná, de ez elég ostoba hiba volt és talán volt benne egy kis fricskaszándék is az érintett felé.

Nyilván ányalja a helyzetet némileg, hogy valahova a youtubera feltöltöttétek és nem rögtön ide, de a youtube azért szintén a nyilvánosság egyik színtere, és ha megegyeztetk vele, akkor itt most neki van igaza.

Aki másnak vermet ás, sajnos. Kár az ilyen buta hibákért.

Egyébként önmagában a B-família nemkorrektségéről tett megállapítások teljesen helyénvalóak:

Apuka nélkül a fia aligha lenne véleményformáló hatalomgyakorló.

Alfőmérnök 2009.05.20. 10:21:47

@tölgy:
Nádas megtűrt kategória, de Eszterházy tovább ment: ő morális tartalmakat vélt felfedezni a szövegben. Ilyenek ezek a filodoxus szofisták... :)

barang 2009.05.20. 10:24:29

kedves Tanraseged meg Remetebal es egyeb urak,

azert ismerjuk mar el, hogy egy feketöves sajtoszabadsagharcostol annyira volt aranyos az interju letiltasa, mint amennyire Szögi ur meglincselese aranyos volt. azert ez a bonirtsag hatarait feszegeti.

ami meg az apak es fiukat illeti azert ideje lenne mar egyenlo mercevel merni. elkepzelem, hogy ifj. Albert Speer belep a CDU-ba es vadul kommunistazik, es ugy alatlaban gyanakvoan tekint minden baloldali szervezetre. Apukaja epiteszirodaja meg megbizast kap a Kanzleramt megtervezesere.

tanarseged ur 2009.05.20. 10:37:39

@barang:
Ne ismerjük el. Interjúletiltás = lincselés? Ez komoly?
Ha pedig ifj. Albert Speert az apja miatt támadnák, az ugyanolyan méltatlan lenne. Elég egyenlő a mérce?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:42:28

@tanarseged ur:
"Értem a különbséget, csak senkitől nem várom el, hogy a szüleitől akár ilyen formában is elhatárolódjon."

Nem, nem érted a különbséget, mert akkor így fogalmaztál volna:

Értem a különbséget, csak senkitől nem várom el, hogy a SZÜLEI TETTEITŐL akár ilyen formában is elhatárolódjon.

" Baló és Morvai más eset: ők házastársak, önként választották egymást. De engem az sem zavart volna, ha nem határolódnak el. Csak ismételni tudom magam: felnőtt emberért saját maga felel, nem más."

Nem más eset, mert a házasság igen erős kötelék. Az esetek többségében erősebb is, mint a szülőhöz való kötődés. A gyerekeid anyja/apja a házastárs. Sztem Baló azt tette, amit a helyzetében tennie kellett. És nem volt félreérthető. Bennem együttérezést váltott ki inkább.

Dehamár:
Akkor a te fajta logikád ugyanúgy vonatkozik a pártokra is. Mi a faszért kell a fidesznek örökké elhatárolódnia pl. a Jobbiktól. Jóval kevesebb közük van egymáshoz, mint egy apának a gyerekéhez, mint egy férjnek a feleséghez.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:45:39

@Hattory Hanzo:
"Nádas Péter is a beszédet mínősítette retorikai csúcsteljesítménynek"

Igen, retorikai csúcs a saját hazáját kurvaországozni majd 200 elit politikus előtt. Ezsem-telefaxom megáll. 200 ember előtt lekurvázza egy hazájáért felelős politikus a hazáját, és ez retorikai csúcs? Nabazzz!
Sztem totális égés, nem retorikai csúcs.

Szerinted az retorikai csúcs lenne, ha én egy ofő órán kurvaországoznám a hazámat 30 tanuló előtt?

barang 2009.05.20. 10:47:15

Tanarseged ur,

hasonlat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hasonlat

ifj. Albert Speer nem ment el politikusnak, nem kommunistazik (sot Kinanak dolgozik), az apukaja epiteszirodaja nem kapott allami megbizast: nem is tamadjak az apja buneiert, bar nincs olyan interju, ahol nem kerdeznenek ra. vagy forditva: ha van is Peter Gabornak gyereke ot sem tamadjak. vili?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:49:05

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Nem más eset, mert a házasság igen erős kötelék."

De, más eset, mert feleséget választ az ember, felmenőt meg nem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:54:14

@barang:

érdekelne, apuci-anyuci milyen múltja esetén tilos közszereplőnek menni?

Ellenőr, biztonsági őr, szemétszállító, szarszippantós, kurva, strici, estébé. Vagy mondjuk milyen múltja lehet apucinak, amivel már éppen lehet színész, de karmester már nem.

Továbbá érdekelne megoldás, hogyan cserélhetne apát, anyát, aki esetleg mégis közszereplő szeretne lenni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:55:09

@bbjnick:

Igazad van, egy percig sem vitatom, de ez a poszt sztem jó. Jól írták meg, és azért is jó, mert megfelelő vitaindító, hisz pl. rögtön az is kiderül, h a szerző is hibázott.

Mindazonáltalellenben Bauer azért felettébb pitiáner, mert
1. engedélyeztetni akar egy efféle videót;
2. nem tud nagyvonalú lenni az utólagos küldéskor, pedig nem hivatkozik arra, h a vágással meghamisították volna a gágogását. Mondhatta volna ezt is:
Nem erről van szó, de látom, nem hamisítottatok, s ha már így van, menjen.

Bauer nem demokrata, mert szemmel láthatóan fél. És - már megbocsássatok - , de érzem benne azt a jellemgyengeséget, ami az őseiben is meglehetett, miáltal predesztinálva voltak a feladatra... (És most el lehet azon gondolkozni, h a személyiségjegyeink hány%-a örökletes, és a személyiségjegyeink mennyiben alakítják sorsunka, vállalt szerepeinket. Sztem az apák-fiúk téma sokkalta bonyolultabb, minthogy egyetlen félretevő mondattal lehetne ignorálni.)

Én megértem spanyolt azért is, mert gondolom szar meló lehetett újravágni, de hát télleg elbaszták.

DE MOST MÁR KÖVETELEM AZ EREDETI VÁGATLAN BAYERT FELTENNI A JUJJTYUBÉRA!

Nagyon megnézném, mit reagál Bayer. Nincs mitől félni, elő a farbával, spanyol!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 10:57:31

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Szerinted az retorikai csúcs lenne, ha én egy ofő órán kurvaországoznám a hazámat 30 tanuló előtt? "

Ha a tömény demagógia belefér a retorikai csúcsteljesítménybe, akkor elképzelhető, bár nem valószínű.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 10:58:17

@mavo:
Morvait még azelőtt választotta Baló, h elvette feleségül, és gyerekeik lettek. Tehát az erős kötelék már rég megvolt, mikor Krisztina asszony megzakkant kissé.

Az meg nem úgy van, h "uppsz, más a véleményed, asszony? akkor válunk!".

Voltál te már nős, fizetett bérkommentező, mavo?

Téglagyári Megálló 2009.05.20. 10:59:57

Uraim, nem lehetne ejteni a témát?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 11:01:30

javítás:
Morvait még jóval azelőtt választotta Baló, h bármit mondott volna nyilvánosan politikaice. Elvette feleségül, és gyerekeik lettek. Tehát az erős kötelék már rég megvolt, mikor Krisztina asszony megzakkant kissé.

tevevanegypupu 2009.05.20. 11:01:32

Nem hatarolodom el a ferjemtol-felesegemtol az elvei miatt nyilvanosan azert, mert nekem a tarsadalomban elfoglalt helyzetem miatt az kenyelmetlen, mert feltem az allasom, stb..Ha annyira elitelem, olyan mertekben banja az elveimet, becsuletemet, a gyermekeim jovojet, amit nem tudok elviselni, akkor elvalok tole. Morvai Krisztina nem hatarolodott el Balotol..Vajon melyikuk demokratabb?
Faludy elso felesege Szego Zsuzsa meggyozodeses kommunista volta a Rakosi idoszakban. Elhitte Rajk bunosseget, egyetertett az akkori idok minden intezkedesevel. Faludy vilagszemleletet, elveit mindenki ismerte es ismeri..Soha, egy pillanatra nem tagadtak meg egymast. Csak ugy mondom, Balot eszem agaban sincs Faludyhoz hasonlitani.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:05:11

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

1. a magánéletemhez semmi közöd faszfej. Én sem kérdezem, kúrod-e seggbe az asszonyt.

2. Kurva mindegy, mikor választotta, a szüleit senki sem választja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:07:18

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

ja, és igen: Baló elhatárolódása felesleges ostobaság volt. Ha a feleségem elkezdene nagy nyilvánosság előtt ostobaságokat vernyákolni, akkor vagy elválok tőle, vagy nem, de nem kezdek el arról sipákolni, hogy mennyire nem értek vele egyet. Ki nem szarja le?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 11:07:52

@tevevanegypupu:

Balo sztem olyan korrektül határolódott, h abban nem volt semmi sértő emberileg. Nem ezen múlt/múlik a házasságuk sorsa. Valószínűleg az már akkor a Norvég fővárosban volt, mikor ez az egész történet elindult.

És Morvai is a maga módján elhatárolódott akkor, mikor nem figyelembe véve a férje helyzetét, túlment szerepvállalásban egy bizonyos szinten.

Ha mondjuk én lennék Orbán, és a feleségem arról beszélne nagy nyilvánosság előtt, h neki tképpen tetszik, ahogy gyurcsány beszél, szerinte nagyszerű szónok és jó hazafi, akkor mit kéne tennem?

mediakus 2009.05.20. 11:08:51

bocs, spanyol, de nem nagyon értelek, és ezt az írást sem értem

Bauer Tamással lehet interjú készíteni, és ha ő, vagy bárki más azt kéri, hogy küldd el neki a kész, publikálható interjút, akkor ezt a kérést illik teljesíteni.
Hogy az interjú megjelenése előtt egy interjúalanynak valóban látnia kell a vele készült beszélgetést, abban már nem vagyok biztos, sőt mélységesen ellenzem, de ha te is, akkor ezt ott kell közölni vele. Ha ezt nem tetted, akkor viszont kötöttetek egy szóbeli megállapodást, ezt pedig te nem tartottad be.
ezek után az apjáról írni!!!! nem értem, hogy kerül ez ide.
üdv
m

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:09:33

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

Baló nem Orbán. Egyébként meg váljon el és kész.

Valami elképesztő egyébként, mennyire nulla érzéked van az analógiák használatának nemes művészetéhez ...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.05.20. 11:13:35

@mavo:

Mi van bérkommentező? Kiestél a szerepedből?

Nem ezért fizetnek, baszki! Szedd össze magad seggbekúrt idióta, és hajtsd végre az utasítást, amiért ideküldtek kampányidőszakban, mert ugye előtte nemigen láttunk.

Látom, nem érted:
Morvai már rég a felesége volt gyerekestül Balónak, mikor politikaice kotyogni kezdett.

Jaaa, és mondod: el lehet válni. Miért, az apától és az anyától is el lehet válni! Megtagadod, és kész.

Miért ne kötődhetne bárki legalább annyira a feleségéhez, mint más az apjához. A szeretet nem vérből van, de te ezt úgysem érted, kb. kurvasemennyi érzéked nincs az emberi dolgokhoz.

Inkább csak szemetelj, azért fizetnek, idióta droid!

tevevanegypupu 2009.05.20. 11:17:29

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:
Jaj dehogynem volt serto, megalazo emberileg Balo elhatarolodasa.
Nem igaz, hogy nem erted.

@mavo:
elfordulhat.(:

barang 2009.05.20. 11:19:15

kedves magyaravo,

nem nem gondolom, hogy a szulok tortenete miatt barkit el kene tiltani a kozelettol. sot meg az is oke, hogy vki a szulei reven elonyokben reszesul, es ezekrol az elonyokrol azutan se kivan lemondani, miutan rajott, hogy ennek masok mikent fizettek az arat.
sot meg az is ok, hogy az illeto kozszereplo lesz, sot meg az is belefer, hogy uzleti es egyeb ellenfeleit az erkolcs kulonos magassagarol probalja ov alatti fasisztazassal kiiktatni. (ekozben a legnagyobb termeszetsseggel tamaszkodik csaladi ujsagirobaratokra)

de engedd mar meg nekem, vagy spanyolnak, hogy ez zavarjon. ennek is bele kell fernie.

(ha valaszonkent kapod a penzt, azert egyet igyal az egeszsegunkre:))

tanarseged ur 2009.05.20. 11:24:53

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Mi a faszért kell a fidesznek örökké elhatárolódnia pl. a Jobbiktól"

Ha az eddigi kommentjeimből nem derült volna ki, hogy mit gondolok erről, akkor tessék, ideírom:

Nem, a Fidesznek nem kell elhatárolódnia a Jobbiktól.
Ízléstelen játszmának tartom, amikor ezt követelik tőle.

Balóékról meg annyit, hogy én is együttérzek velük. Ha ő el akart határolódni - hát rendben. De ha nem tette volna meg, akkor sem gondoltam volna semmi rosszat.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.20. 11:39:17

Szerintem értelmes ember nem nyilatkozik a Reakciónak... Aki okos ugyanúgy messze elkerüli mint a Hír TV-t vagy az Echo TV-t.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:49:03

@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

látom az a célod, hogy ne vitatkozzunk, hanem anyázzunk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 11:51:27

@barang:

zavarhat nyugodtan. Megengedem neked, mert kibaszott rendes vagyok. Ugyan méretes faszság a papát ütni, ha elkúrtuk a fiával a riportot, de azt gondolsz, amit akarsz, tőlem akár holokausztagadhatsz is, ha neked attól jó.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:00:38

@Spirál:

Meg értelmes ember nem is kommentel ide, ugye. LOL.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.20. 12:04:29

@Elpet: Jaja. Én sem vagyok normális, hogy e blogon koptatom a billentyűzetemet. :(

@rajcsányi.gellért (ergé): Sólyom László az erkölcstelenség legalja. Kb. Kövér Lászlóval van egy szinten.

tanarseged ur 2009.05.20. 12:06:43

Hadd írjak valamit a bérkommentelőkről.

Ha én valamelyik párt kampánystratégája volnék, és megvolna bennem a kellő elvetemültség, akkor a következőt tenném:

Bérkommentelőket fogadnék, hogy a másik oldal nevében sületlenségeket és otrombaságokat írjanak.

Elvetemült ballib kampányfelelősként pl. azt kérném tőlük, hogy büdöskomcsizzanak, hazaárulózzanak, szívlapátot és akasztófát követeljenek a balliberálisoknak. Zsidózásért, hollókosztozásért extra felár.

Elvetemült jobbos kampányfelelősként fidesznácizást, orbánviktorozást, valamivel kisebb tarifáért sólyomlászlózást várnék. A jobboldal mucsaizásáért extra felár. Gyurcsány Ferenc magasztalásáért veszélyességi pótlék (árthat a bérkommentelő mentális egészségének).

Természetesen bármelyik oldal bérkommentelőivel szemben elvárás lenne, hogy nevezzék az övéktől eltérő véleményt hangoztatókat bérkommentelőnek. Alapkövetelmény lenne a minősíthetetlen, durva stílus is. Ezek benne volnának az alapbérben.

Minden nap végén elolvasnám a kommenteket, és számolnék: "nézzük ... nicket, aszongya, bérkommentelőzés megvolt, anyázás dettó, volt még két hazaáruló, egy bitófa-szívlapát kombó, meg egy holomese, az annyi mint..."

Majd a nyilvánosság előtt rámutatnék a végeredményre: "tessék látni, ilyenek ezek!"

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:11:14

@Spirál:

Nem kényszerítünk. Valahogy csak meglennénk nélküled. De ha nehéz, ám hivatásbeli kötelességednek érzed, hát jöjj, és gyújts fényt az éjszakában. Dolgozz a Lámpagyárban.

tanarseged ur 2009.05.20. 12:14:49

Kiegészítés: az előbb a végén "végeredmény" alatt persze a bérkommenteket értettem. A pénzt persze zsebbe fizetném.

Tudjátok mit: megalapítom az 1. Magyar Bérkommentelő-közvetítő Ügynökséget. Gátlástalan és tapasztalt bérkommentelőink állnak az Önök rendelkezésére. Várom bármely párt jelentkezését. Postacím: 1. MBKÜ Ltd., Apollo Road 666, Limassol, Cyprus.

Egyúttal várom bérkommentelők jelentkezését. Biztos munkahely, hosszú távú karrierlehetőség, fiatal és dinamikus csapat, kellemes munkakörnyezet, adómentes fizetés.
A legjobb és legnagyobb munkabírású bérkommentelőket persze titokban több pártnak is kiközvetítem. Így megtörténhet, hogy ugyanaz a bérkommentelő két nicknéven saját magát anyázza. Ilyen esetben kiemelt prémium!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:16:57

@tanarseged ur:

Ez már nagyon bonyolult. Ezt csak a nagyon okos emberek tudják fölfogni. Akiknek gondolkodása, hogy - hogy nem, mindig egybeesik valahogyan a baloldaléval. Valamilyen egybeesés folytán mindig úgy adódik éppen.

barang 2009.05.20. 12:23:50

@mavo: hat persze, hogy attol jo nekem. estenkent, paplan alatt. Probaltad mar? nagyon bejön.
komoly vitalkulturad van, gratulalunk

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.05.20. 12:42:25

@Elpet: Hogy te milyen naiv vagy. :)

Csak azért kommentelek ide, mert népszerű blog, és remélem a nevem melletti linkre is rákattintanak néhányan. :))

Egyébként nem igazán jön be. Fel is hagyok vele mára. Csak megnézem még a másik postot amit kommentáltam, hogy ott milyen okosságokat kaptam.

Google 2009.05.20. 12:47:20

@tanarseged ur:

De ugye, hogy nem vagy x, y oldali "elvetemült kampányfelelős"?

Azt azért illet volna észrevenni, hogy Spanyol belátta, tévedett. Nem tudta, kitől - milyen fontos(kodó) embertől kért interjút.
De mondta már valaki, így is, úgy is talált volna Bauer kivetnivalót a dologban. Aki kutyát akar verni, talál botot.
A tragédia az, hogy az ilyen Bauer-féle alakok akarják még ma is meghatározni a mindennapjainkat.
Örvendenie kellene, hogy egyáltalán valaki kíváncsi a véleményére!
De eljön az az idő is, amikor már nem fogják őt olyan sokat zaklatni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.20. 12:53:14

@Spirál:
Hát ez eszembe sem jutott. Én még soha nem kattintottam rá.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.20. 13:18:07

@barang:

látod, azt is megengedem neked, hogy a vitakultúrámról prédikálj.

ÁrPi 2009.05.20. 13:35:42

@tanarseged ur:

Lehetne vitatkozó és agitprop MesterségesIntelligencia-szoftvereket (AI - kommunikációs droidok!) is fejleszteni, és lenne egy tesztlavorunk(SW-lavor!) is ahol aknatelepítők meg aknára futó ellenséges hajók is lennének a szimulátorprogramon belül.
Napi vagy heti használati licenszdíjjal is lehetne a birtokolt mezőn verbális csatákat háborúkat vívni a droidjainkkal, és önkéntes real harcosok is elsüllyedhetnének -- FPS: (First Person Sinker)! Ej be jó pénz folyna be :-)


Na, milyen kon.teo. ez kivülről? :-)

ÁrPi 2009.05.20. 13:43:09

@Spirál:

Minek is? Hiszen csakis az innen rádkattintásokat kéne lekérdezned. :)

tanarseged ur 2009.05.20. 13:44:27

@Elpet:
Te most az okosságomat vitatod, vagy lekriptobaloldaliztál?
Ravasz a kommented, nagyon ravasz...
Nem kell egy állás?
Részletek fentebb.

@Google:
Nem kampányfelelős vagyok, hanem az 1. Magyar Bérkommentelő-közvetítő Ügynökség ügyvezető igazgatója. Miért, akarsz nálam dolgozni?
Hát, nem tudom, mit csináljak veled. Szidod ugyan Bauert, de ez a "Bauer-féle alakok" túl visszafogott. "Bauer-fajtákkal" már kiközvetíthetnélek a Szadesznak, lehetnél náciveszély. Küldj még néhány hozzászólást referenciának, aztán meglátjuk.

tanarseged ur 2009.05.20. 13:48:39

@ÁrPi:

WOW! Hej, barátaim! Itt a jövőkép! E' mán döfi!
(Az én pozíciómban meg kell felelni minden oldal ízlésének.)

Legyünk üzlettársak!

Google 2009.05.20. 14:24:18

@tanarseged ur:

Miattam ne aggódjon, ügyvezető igazgató úr! (Egy igazgatót nem tegezünk.)
Nem vártam én Önre, igaz, másra sem.
Magunk-/magukfajták típusú kommentekért kopogtasson Morvay asszonynál. Ő a meghonosítója e szép beszólásnak, valamint kellőképpen élvezi is az SZDSZ-el való konfrontálódást.
További szép délutánt!

Cypriánus 2009.05.20. 15:42:58

Kedves Spanyol!
le a kalappal! Tényleg!
az egyik legjobb írás mostanában ez a poszt! :)

hogy az SZDSZ egy mennyire gennyes , hitvány banda, és hogy Bauer is kicsoda, ilyen zseniálisan összefoglalva-ez nekem nagyon ütős volt! :)
köszönöm!

ÁrPi 2009.05.20. 16:39:33

@ÁrPi:

"@sün!malac69-nek már csak 19-et kell aludni:

"Bauernak korrektséget számonkérni olyan, mintha Lendvai kérné számon, h miért nem volt igazi rendszarváltás."

Lendvai Ildikó spanyol inkorrektségbe csapó, felelőtlenül kicsi öncenzúráját kérhetné számon. Azért nem volt igazi..."


...a rendszerváltás.

remetebal 2009.05.23. 02:06:31

@Elpet: Azt gondolom, mint ahogy azt is írtam, hogy nem vélemény valakit az apja kapcsán megítélni. Ez nem vélemény, ez egy álláspont. A kettőt - úgy vélem - nem célszerű összekeverni. Nem állítottam, hogy valakinek nem lehet ez az álláspontja. De ezzel az állásponttal vitatkozni nem lehet. Véleménnyel lehet csak vitába szállni. Amelyben érvek vannak. Ebben nem volt más, mint tehetetlen düh.

Továbbá az álláspontokat is különféle megjelenítési módokon keresztül lehet nyilvánosság előtt képviselni. Ezt én színvonaltalannak találtam. Voltak, akik örültek neki, én pedig azt mondtam, hogy én nem. És érveltem mellette. Mert szívesen olvasom ezt a blogot, és azért olvasom szívesen, mert úgy gondolom, hogy ide tartozom.
süti beállítások módosítása