Az SZDSZ végjátéka - oligarchák leleplezése
2009. május 30. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Az SZDSZ végjátéka - oligarchák leleplezése

  A változatosság kedvéért Kálmán és Tóni most SZDSZ-es rendezvényre akartak elmenni - velük tartottam, mert ki tudja, hogy meddig láthatjuk még ezt a madaras pártot. A Sas utcai Liberális Klub teleszórta az V. kerületet a meghívójával, miszerint Szent-Iványi István tart elődást „Liberális válaszok a szélsőségekre” címmel.

  Szent-Iványi szimpatikus ember, a 15 fős közönséggel se volt semmi gond -, bár a három kérdezőből kettő megkért minket, hogy ne mutassuk az arcukat. Ezért végül egy arcot se mutattunk, mert a kis csoportot nem lehetett úgy filmezni, hogy egyikük se látszódjon. Ciki ma SZDSZ-esnek lenni, és mi ezt akceptáljuk.

  A képviselő nem riogatott, nem festett fasiszta ördögöket a falra és őszintének is tűnt. Az oligarchiáról, a Hajdú BÉT elvont fedezetéről és az Altus-ról szóló szösszenetét meg is mutatjuk.

  Interjút is adott nekünk, amiből kiderül, hogy neki több kényes kérdésben (kettős állampolgárság, október 23-a, UD Zrt. lehallgatása) más volt a véleménye, mint az SZDSZ-nek. Ez mind szép, de mivel ebbe a pártba tartozik, nehéz őszintén megdícsérni érte. Olyan mintha ő játszaná a jó rendőrt, ami mindig hálás szerep.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr891148830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Archiregnum 2009.05.31. 15:52:10

Választási körkép 3. - "Szállj el, szabad madár..."Ahogy közeledik június 7-e, a bűvös időpont, úgy lesz egyre nyilvánvalóbb: az Európai Parlament állatkerje bizony magyar szárnyasok nélkül találja magát a nyártól.   A kampányuk azt hiszem az idei e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetetlen Dodó 2009.05.30. 19:11:19

@Tehetetlen Dodó: természetesen a szadira gondoltam, a maszop még ellen-lázadónak is kevés.

Diocles 2009.05.30. 21:00:31

ah, ennyire unalmas és gyerekes panelokat, amiket itt rockjanó nyom...
mint pl. "ez az egyetlen liberális párt, és én liberális vagyok", stb.
Könyörgöm, miben is volt liberális a szadesz? Meg egyáltalán mi a fenének merészelik kisajátítani ezt a jelzőt, hogy szinte fegyverként használják minden kritika ellen?
Mi közük van ezeknek bármiféle liberalizmushoz? Úristen!
És senki nem mondja nekik, hogy gyerekek, most már vissza lehet venni a nagy arcból, a liberális demokráciát az ÖSSZES párt támogatja és vallja, és a liberalizmus nem a melegházasságot, a négyes metrót (600 milliárdért... rockhanó színvonalát jól mutatja, hogy erre egy szava nincs... 600 milliárd elmegy a szemétbe, gazdasági válság idején játékmetrót építünk (ami nyilván kell, de azért volnának fontosabb dolgok is), és egy szava nincs... a Szürkeállomány), no meg Hospinvest (húha, ez lett volna a nagy EÜ-reform, rockjanó? gondold el, hogy most ez országos méretekben menne, ha nincs a gonosz Fidesz... persze Horváth Ági jól járt volna, az biztos..)

Diocles 2009.05.30. 21:09:50

@is: na igen, a tipikus szoci duma ez, ha éppen egy szoci annyira padlón van, hogy még fasisztázni sincs kedve, akkor egykutyázik, de a világért sem vallaná be, hogy nem mennek túl jól a dolgok, és bizony meglehet, hogy egy másik felállásban jobban mennének.

Diocles 2009.05.30. 21:18:44

@rockjano: rockjanó, ha már bevállaltad, hogy szadi-szavazó vagy, akkor kifejtenéd, hogy miért?
ha lehet, akkor ne a "liberlis vagyok, és liberális pártra szavazók" neoprimitív dumát nyomasd, mert ez olyan szintű, mint amikor egy fideszes azt mondaná, hogy polgári vagyok, és a polgári pártra szavazók, stb.
Írod, hogy középosztálybeli polgár vagy, mi fogott meg téged?
- meleg vagy? (már bocs, de rájuk most mindennél jobban hajt a szadi, nem is kell válaszolnod, de akkor legalább egyértélmű a dolog, hogy legalább egyet bepaliztak) és hatottak rád a melegházassággal? azt úgysem tudják egymagukban megcsinálni, csak reklámfogás.
- szeretnéd, hogy a csemetéidet lerasszistázzák, vagy esetleg téged, ha el akarod őket vinné néhány kifogásolható osztálytársuk miatt?
- azt akarod, hogy elvegyét tőled a családi pótlékot, mert "gazdag" vagy?
miért, tényleg, miért? mi van még bennük?
régen volt, tele tudtam volna írni egy papírt, hogy mit akar a szadi, ma már csupán a vergődés maradt, lám, te sem tudod megindokolni, hogy miért, valszeg divatból, netán egyetelmistaként elszívtál egy spanglit, és azt hiszed, hogy az a liberalizmus. Pedig hidd el, jobbosként is elszívhacc, nem ezen múlik.

rockjano 2009.05.30. 22:02:06

@Tehetetlen Dodó:
Én is a város mellett lakom kertes házban...sôôt jobboldali településen!!!!

rockjano 2009.05.30. 22:31:20

@Diocles:

Jajj kicsit elmegy az ember dógozni oszt mindenki rámászik...nem baj én bírom a vitát azért posztolok itt. A nyájszellemet nem bírom.

Na szóval mi fogott meg.... tudom nem hiszed vagy patetikusnak tartod de kicsiny gyermekkorom óta liberális szellemben neveltek értelmiségi mûvész szüleim (nem túl nagy jólétben egyébként)

-nem vagyok meleg, sem zsidó, sem cigány, persze akár lehetnék is.
-negyvenes vagyok viszonylag jólmenô vállalkozásom van, inkább a felsô középosztályhoz tartozom, saját erômbôl értem el mindent (a jó családi hátteret leszámítva, de ez nem anyagiakban értendô) rengeteget dolgozom most is. Akkora házban élek hogy az ingatlan adó erősen fenyeget :-))) (nemis örülök neki de ez más téma) Ja soha nem volt állami megrendelésem, és nem is lesz.
-szívbôl gyûlölök mindenféle rasszizmust, hiszek a pozitív diszkriminációban, a kisebbségek támogatásában, de igaz hogy nem élek közöttük, azonban vannak elveim és próbálok ezek szerint élni.
-gyerekeim olyan iskolába járnak (magán) ahol szándékosan minden osztályban van többé-kevésbé fogyatékos gyerek is hogy tanuljanak meg együtt élni másokkal is. Ezt nagyon jónak tartom és mûködik. Olyan iskolába jártam én magam is ahol voltak állami gondozású cigány gyerekek és nagyon jól elvoltunk velük, engem kifejezettem szerettek. Igaz nem is tudtam róluk hogy cigányok csak így utólag. Azt sem tudtam gyerekkoromban mi az hogy zsidó úgy kellett megkérdeznem.
-a családi pótlékot én szívesen visszaadom mert keresek úgy hogy ne szoruljak rá.
-amikor én voltam fôiskolás még nem volt spangli (kissé idôsebb vagyok), legfeljebb ragasztó zacskóban azt sem próbáltam, nem is dohányzom, soha nem éltem még egy spanglival sem, bár a jó bort szeretem.
-imádom a hazámat és a magyar népzenét régebben magam is jártam néptáncra (az nem csak a tiétek ám) a lányom ma is jár.
- a rendszer váltás óta vagyok szdsz szimpatizáns egy idôben tag is. Egy darabig voltam fideszes is persze a 80-as évek elején az még ugye egész más volt :-)))
-rühellem a kispolgári konzervativizmust ami erre az országra mindig is annyira jelemzô volt és annyira az ma is. A Kádár korszakot még átéltem, utáltam fôleg konzervativizmusa miatt.
Hidd el nekem barátom Kádár igazi követôi nemcsak a szocik az csak illúzió, a mai jobboldal az itt kommentezôk nagyrésze Kádár igazi gyermeke mégha halála után is született.

-ja mélyen hiszek a kapitalizmusban, a munkában és a magántulajdonban, utálok sok adót fizetni (de nagyrész kifizetem amit kell) gazdaságilag inkább jobboldali vagyok, társadalmilag inkább bal...mint a liberálisok általában.

-szívből utálok mindenfajta demagógiát, képmutatást, utálom az árpádsávos zászló hazugságát, a nagymagyarország matricák sunyiságát de a baloldali egalitalizmus hamisságát legalább annyira. Gyurcsányban bíztam egy darabig, hiába utáltam a mögötte lévő pártot, de nagyon csalódtam benne, a fidesz demagógiáját szívből utálom Orbán számomra a rendszerváltás legnagyobb csalódása (nagyon szerettem még 10-15 éve)

Úgy hirtelen ennyi...

rockjano 2009.05.30. 22:39:13

@Diocles:

A Hospinvest most azért megy tönkre mert jön a Fidesz és még időben kimentik a pénzt belőle. Ez ilyen dolog, tulképp érthető.
A Fidesznek is van egyébként saját Hospinvestje csak most altatják politikai okokból (annak idején egy cég volt csak szétváltak...én jobbos településeken privatizálok, te meg balosokon)

A magyar kórházak állapota tragikus és pont a privatizáció és a magántulajdonos hiánya miatt.

Nem csak a pénz hiánya gond az hanem hogy senki nem pucolja ki az összeszart WC-t mert nem tartja a magáénak.

Az működik jól aminek van tulajdonosa. Ez ilyen egyszerű és világos annak aki még az átkosban nőtt fel. Ott ezért nem működött semmi. A kapitalizmus jó dolog ha jól csináljuk. Nekem bejött, én a nyertese vagyok.

teknős 2009.05.30. 22:46:18

@rockjano: az szdsz szavazói sehová sem tartoznak. Teljesen elveszítette azt a bizalmat, amely elengedhetetlen lenne bármilyen érdekvédelemre. Nem hiteles.

Az a párt, amelyik nem a győzelemre törekszik az hazudik. Mint a Jobbik. Teljesen evidens és természetes dolgot próbálsz valami szörnyűséges tettként beállítani.

futura 2009.05.30. 22:58:20

rockjano

Üditő a gondolkodásod számomra, de sajnos a liberalizmus ma kis hazánkban igencsak leszálló ágban van. Húsz éve a Rakpart Klubban ennél kissé optimistábban láttam a jövőt.
SZDSZ-es szavazó vagyok, de a párt honlapjára tegnap látogattam föl először.,
Katasztrófa. A kommentek alapján, a süllyedő hajó patkányai hangját hallhatod.
Most már csak a Kétfarkú Kutya Párt maradt ?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.30. 22:59:13

@rockjano:" Nekem bejött, én a nyertese vagyok"

LOL Baromi nagy nyertes vagy, ha egy bukott párt nimand aktivistájaként osztod az észt. Mégegyszer erre LOL

teknős 2009.05.30. 23:03:42

@rockjano: Te sem tudsz kilépni a saját árnyékodból, azért nyomatod ezt a magántulajdonos hiánya szöveget.

Európában egyáltalán nem jellemző a magántulajdonú kórház, ráadásul nem is biztos, hogy igazad van abban, hogy tragikus lenne a magyar kórházak állapota, de tény és való, a balliberális kormányzat erősen dolgozott azon, hogy ez így legyen.

Nem is tudom, hogy ki írta, de igaza van, szánalmas kliséket hozol érvként.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.30. 23:04:48

@Admiral William Adama:
Ok muszáj még egy LOL-t írnom:

Fiatal értelmiségi = 40-es vállalkozó


Te barátom már középkorú vagy... És sikeres :D

cutcopy 2009.05.31. 01:28:08

Már csak azt kellett volna tőle megkérdezni, hogy ha ennyire gyökeresen ellentmondó álláspontja van e sok lényeges kérdésben pártjával szembenl akkor tulajdonképpen mi köti hozzájuk?

rockjano 2009.05.31. 01:31:55

@Admiral William Adama:

Na ezt most nemértem

Vagy a 40-es már nem fiatal??? Te is leszel még az fiatal barátom, mindenesetre én még annak érzem magam.

rockjano 2009.05.31. 01:33:36

@teknős:
"ráadásul nem is biztos, hogy igazad van abban, hogy tragikus lenne a magyar kórházak állapota, de tény és való, a balliberális kormányzat erősen dolgozott azon, hogy ez így legyen."

marhaság, menj el a jános-ba..feleségem szûlt ott nem kívánom senkinek.

Tudod nemis a pénz hiánya hanem az odafigyelés, nem tudod magadra zárni az ajtót a WC-n!!! Téged nem zavarna apróságok.

rockjano 2009.05.31. 01:35:26

@Admiral William Adama:

"LOL Baromi nagy nyertes vagy, ha egy bukott párt nimand aktivistájaként osztod az észt. Mégegyszer erre LOL "

Kár bunkónak lenni fiatal barátom

Sem aktivista vagyok sem észt nem osztok, csak a véleményem, ha nem érdekel ne válaszolj, nem muszáj, vagy el se olvasd

rockjano 2009.05.31. 01:36:45

@teknős:
"Teljesen evidens és természetes dolgot próbálsz valami szörnyűséges tettként beállítani. "

Ezt nem értem bocs

rockjano 2009.05.31. 01:46:56

@futura:
"Üditő a gondolkodásod számomra, de sajnos a liberalizmus ma kis hazánkban igencsak leszálló ágban van. Húsz éve a Rakpart Klubban ennél kissé optimistábban láttam a jövőt.
SZDSZ-es szavazó vagyok, de a párt honlapjára tegnap látogattam föl először.,
Katasztrófa. A kommentek alapján, a süllyedő hajó patkányai hangját hallhatod."

Hmmm lehet, de nem kell kétségbeesni. Ez a baj velünk magyarokkal a buta végletesség. A liberalizmus van, volt lessz. A politika nem négy vagy 8 éves játék. Aki most az utolsó abból lehet az elsô. Aki már egy bizonyos kort megért az érti, az itt kommentelô sok zöldfülü nem élt még eleget ehhez

Most úgy tûnik itt a neten mindenki jobboldali, ez olyan trendi. Divatok változnak. Sok fiatal csak a saját buta, ötlettelen kisszerüségét takargatja ezzel. Ugyanolyan sikertelen, boldogtalan kispolgárok lesznek mint a szüleik voltak csak míg ôk a Kádár kor vesztesei voltak a fiaik a kapitalizmus vesztesei.

És a saját tehetségtelenségüket panaszáradattal és örökös fikázással kompenzálják, utálják a multikat miközben náluk dolgoznak, rettegnek a munkahelyükért és fizetik a bankoknak a törlesztôrészleteket.

Ja folyton és el akarnak menni az országból csak olyanokra mint ôk másutt sincs nagy szükség.

rockjano 2009.05.31. 03:05:27

na megnéztem az interjúkat...könyörgöm adjon már egy állványt valaki ezeknek. Nem igaz hogy lehet állvány nélkül videózni, beleszédül az ember úgy mozog a kamera.

A vállon hordóst még csak lehet anélkül de kézben lévôt nemigen.

Zetek 2009.05.31. 07:13:54

@rockjano: Azért ne legyünk ennyire optimisták. Az SZDSZ talán a legeredményesebb propaganda eszköz volt a liberalizmusnak nevezett valami ellen, bármit is jelentsen az. Lásd az LMP sikerét. Szóval élvezet látni ennek a nagypfájú bandának a vergődését.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.05.31. 09:56:43

@rockjano:
-Azért jegyeztem meg a korodat, mert írtad hogy fiatal értelmiségi bla-bla szdsz. Hát már rágen voltál egyetem környékén akkor, ezért nem látod hogy szdsz-be senki nem áll be a fiatalok közül. 2 okból : egyik hogy ez egy bukott párt, 2 nem liberális.
- Nem igazán vagy hajlandó válaszolni a korrupcióra. Az szdsz az egyik legkorruptabb párt ( ahhoz képest hogy milyen kevesen vannak )
- Nincs a pártban már szakértelem. Idáig bármilyen tárcát kaptak meg az csőd.
-Főváros a legszebb példa az előbbi 2 pontra. Igazából a 4 metró maga az szdsz. Drága, nem vezet sehova, szükség lenne rá, de ahogy megvalósul többet árt, mint használ.
-Liberalizmus.. Khmm mitől is liberális az szdsz? Hogy forgat egy reklámfilmet és ott elmondja hogy az ? Met semmit nem valósított meg 8 év alatt belőle. Az egész egy vicc...
-Személyeskedés és siker :D Hajnali 3-kor még ide irogatsz... és nem vagy aktivista, viszont baromi sikeres vagy. Szólok ez még nem a siker :D Vagy lehet neked ez a max, de akkor nem piszkállak , élvezd ki :D

Tehetetlen Dodó 2009.05.31. 10:10:08

@Admiral William Adama: :o)))
Az eszme győzelme az ész felett.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.31. 10:36:10

@rockjano: "jános-ba..feleségem szûlt ott nem kívánom senkinek."

Egy sikeres vállalkozó felesége miért nem Telkiben szül, de legalábbis miért nem fizet egy külön szobát, sajt fürdővel, szállodai ellátással az asszonynak?
Tán irigy a sikeres vállalkozó, vagy nem sikeres, vagy....?

A Hospinvest egy tipikus szoci privatizáció. 5 milliós kft átveszi a több milliárdos vállalkozást...
Bruhaha

teknős 2009.05.31. 11:11:50

@rockjano: Arra céloztam, hogy egy politikai párt a hatalomba tart és ezt te szörnyűnek találod!

Látszik rajtad az agymosás. Egy politikai párt azért van, hogy a hatalomba kerüljön, mert mi egyébért hozták volna létre...

teknős 2009.05.31. 11:13:22

@Spirál: nekem ,ha rólad kerül szó az önbecsapás az első gondolatom...

teknős 2009.05.31. 11:16:19

@rockjano: Ki kell rúgni az igazgatót, hiába jó elvtárs! Egy tulajdonos így tesz, akkor is ha az az állam. Nem tesztek mást, mint a saját dilettentizmusotokat hozzá nem értéseteket magyarázzátok!

Talán nem tellett a telki magánkórházra, ahol jó magántulajdonos van?

teknős 2009.05.31. 11:17:53

@Admiral William Adama: Ha visszanézed Falafel elvtárs se képes koherensen hazudni. Hiába a logika nem követelmény egy bölcsész szakon. ( nem a humán értelmiséget sértegetem)

Google 2009.05.31. 12:57:55

Ez a magántulajdonos rész ez gyönyörű.
Valamint az is, hogy van ember, aki elhiszi, valakik a pénzüket odahordják például a "Jánosba", hogy legyen a magyaroknak végre rendes kórházuk. Álomszép.
Valamikor Medgyessy is a kazincbarcikai kórház rozsdás csőveivel kampányolt, de akkor még legalább azt a látszatot keltették, hogy közpénzből hozzák rendbe az egészségügyet. És nem a külföldi befektetők pénzére ácsingóznak, egyébként teljesen hiába. Azok keresni jönnek ide, nem adakozni.

Whitedog 2009.05.31. 15:13:29

@lelkylola:
"Az SZDSZ azért nem hiteles számomra, mint liberális párt:
- mert a kettős állampolgárságnál a nem mellett kampányoltak
- mert koalícióra léptek az MSZMP utódpártjával
- mert csak kampánytémának használják a kisebbségeket, de nem javítottak a cigányság helyzetén, hanem rontottak
- mert, amit Szent-Iványi is mondott, a mai oligrchák, nem a zsenialitásuk és a szabad verseny okán gazdagodtak meg, hanem a privatizációból és ügyeskedésekből
- mert kitüntették Gergényit és Kuncze lemártíruszozta az összevert Máriuszt
stb.
"

Lola kicsit abszurd, hogy az SZDSZ-től vártad el a kettős állampolgárság támogatását. Az egész népszavazás a vergődő Magyarok Világszövetségének volt az ötlete saját maguk önigazolására (lásd Patrubány elvtárs kalandjait). Sajnálom, hogy az EU küszöbén ennyi embert lehetett lelkileg depresszióba kergetni ezzel. Mikor az egész kampánynak arról kellett volna szólnia, hogy nincs szükség semmilyen papírra ahhoz, hogy valaki magyarnak érezhesse magát, hanem csak a nemzetközi diplomáciában kellene érvényt szerezni az EU-s irányelveknek.

94-ben szerinted ha kimarad az SZDSZ a koalicíóból Viktor vele szövetkezett volna a szocik legyőzésére? Ez egy döntési helyzet volt, és látva azt, hogy a Fidesz mennyire koalicióképtelen szervezetet csinált magából, nem biztos, hogy a rosszabik döntés volt. Mindez persze nem mentség arra, hogy az SZDSZ mint szerveződés a csak a négyévenkénti kampányokban él, és utána csak 100 ember belügye. Mondjuk a többi pártról sem lehet sajnos jobb véleményem.

A cigányság témában pedig úgy tűnik csak annyit lehetett elérni, hogy a sajtótájékoztatókon nem lehet nyiltan cigányozni, csak lightosan. Ahogy zsidózni is szoktak. Igazi ötlet meg sehol nincs, hogyan lehetne ennek a pár százezer ember élethelyzetét megváltoztatni. Valahol ott látszik, hogy az iskolában kellene elkezdeni, de tanár se lesz előbb utóbb erre a munkára. Most az lesz mint a cseheknél, hogy a segélyeket meg lehet vonni, és építjük a falakat a telepek mellé.
A fröcsögésen kívül vállalható elképzelést még egyik oldalon sem láttam.

Kuncze nincs jó formában az biztos. Azt hittem a köteles beszédét fogod említeni. Azt sajnáltam, hogy ő sem tudott normálisan elnézést kérni, hanem csak ímmel-ámmal.
Az azért feltünő, hogy a legagresszívabb jobbos szövegek teljesen polgárjogot nyertek. Semmi megjegyzés, hogy azért emberileg ne alázzuk meg a politikai ellenfelet. Az itteni kommentekben is az érzem, hogy van egy ellenérv, akkor a viszontválasz : szánalmas, neoprimitív, nagypofájú...

Végül szegény LMP-sek jó pánikban vannak, hogy liberálisnak könyvelitek el őket. Az antiglobalizmusról még nem hallottatok? Az is egy vállalható nézetrendszer csak nem liberalizmus:)

Arra viszont írhatnátok valamit, hogy mi lesz majd a 4-es metró alagútjaival. Mert Viktor biztos nem enged bele szerelvényeket az 100 %. Ma ilyen a politikai kultúra.

rockjano 2009.05.31. 22:40:04

@Whitedog:

Köszi ez jó volt. Ez a sok fröcskölôdô gyôlölködô jobbos nem tud így fogalmazni.

rockjano 2009.05.31. 22:49:29

@Admiral William Adama:

Kedves gyûlölködô barátom

Szdsz... és korrupció...kérek szépen bizonyítékot, szerintem túl sok magyar nemzetet olvasol vagy hörtv-t nézel, szerintem pártaktivitsa vagy, vagy csak egy kis pártfunkci :-)) de mindegy az sem baj

Hozzáértés...szerintem megvan bennük legalább annyira mint másutt

Liberalizmus...azt sem tudod hogy mi az...ne is tudd gyûlölj csak büszkén nyugodtan

Telki-János kórház...nem költök ilyenekre.

Ismerek fiatal egyetemista liberálisokat nem is egyet..mindegy hiába bizonygatom neked úgyis.

Te hány éves vagy polgártárs???

nem az a baj hogy ún. joboldaliak vagytok jelentsen ez akármit is hanem az amit whitedog írt az hogy nagypofájuak bunkók erôszakossak vagytok. Teknôske, adama, tölgy, dodo mindannyian.

teknős 2009.05.31. 23:02:46

@rockjano: Talán ha vetnél némi tekintetet arra a híres kormányzati negyedre! Ott van az a sok liberális értelmiségi, aki jó kis díjakat tudhatnak magukénak a semmiről. Nyilván Megyó sem tudta jól, amikor arra célzott, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.

Gyúlölködünk? Talán ha nem loptátok volna ki a szemünket, nyilván mi is higgadtabbak lennénk! Kevés politikai formáció okozott nagyobb károkat, mint a tiétek, bárhová is nyúltatok!

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 09:18:14

@rockjano: Szegénykém, te sosem fogsz megvilágosodni.

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 09:19:49

@rockjano: Tán még akkor sem, amikor ez a buta nép kiejti nagyszerű pártodat, nyilván azért, mert hozzánk hasonlóan képtelen felfogni hihetetlen kiválóságát.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.01. 10:31:49

@rockjano:


LOL

Strabag demokraták szövetsége... De írtam a kedvencemet a zebrásat, amit nagyvonalúan nem méltattál egy szóra sem (pedig az a kedvencem :D )

-24 éves vagyok
-icipici közöm van csak a fideszhez
-nem vagyok polgártárs ( ez valami köcsög francia valami ??? )
-szdsz-t romák, perverzek és néhány kiöregedett értelmiség támogatja, meg a hozzád hasonló ál-értelmiség
-liberalizmus: na itt neked kellene sorolnod a példákat az elmúlt 7 évből, amit megvalósítottatok
-gyűlölködő, khmmm nyilván, mi más :D De ezt már csak ebben az évben tudja az szdsz a prlamentből visítozni

-"nagypofájuak bunkók erôszakossak vagytok" még szerencse, hogy te nem vagy tahó

Na szép jó napot öcskös...

törzsmókus 2009.06.01. 11:34:05

@rockjano: „ Az új kicsik (LMP stb.) meg nagyon kicsik és igazából ôk sem liberálisak.”
Az LMP olyan nagyon kicsi, hogy már megelőzte a szadeszt :D
és tényleg nem liberális pártként definiálja magát, de a tieidnél szerintem nem nehéz jobban megfelelni a liberális mércének.
Amúgy fura látni egy elkötelezettnek tűnő szadeszest, akiről nem ordít annyira a bérkommentelés, mint mondjuk Rózsa Misiről...
[off: hol táncol a lányod? :)]

tevevanegypupu 2009.06.01. 12:41:21


Vegre valaki aki szivesen fizet ingatlan adot, egeszsegugyi plusz hozzajarulast es nepitancol. El ne uldozzek mar innet irigy konzervativ, eroszakos nagypofajuak Magyarorszag egyetlen szdsz-es szimpatizansat..(:

tevevanegypupu 2009.06.01. 13:06:54

@Tehetetlen Dodó:
Pontosan..a tobbi 200 000-et mar gyerekjatek lesz megtalalni. Az elso fecske csinal nyarat mindig.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.01. 14:23:01

@Whitedog: Ez a mentalitás az a fajta relativista gondolkodás ami végül odáig vezet ami miatt itt tartunk: amikor már nem lehet tudni hogy mi a jó meg a rossz, amikor összemosódik az igazság és a hazugság.
Vannak tények melyeket a történelem igazolt, és amelyeket minden pillanatban világosan látnunk kell:
- Például azt, hogy jobb egy erős transzatlanti szövetség részeseként Oroszország ellenfelének lenni mint különutas lekenyerezettjének.
- Azt hogy Oroszország szövetségesének lenni nem túl hálás szerep, mert Oroszország mostohán bánik a szövetségeseivel. (lásd 45-90)
- Azt hogy Oroszország nem demokratikus jogállam.
- Azt hogy Oroszországot ma volt KGB-sek és gengszterek irányítják, és nyíltan és burkoltan egyaránt hatalmas pénzeket mozgósítanak hogy megvásárolják nyugat-európa politikai elitjének kulcsfiguráit ami gyakran sikerül is nekik. (Lásd Schröder, vagy éppen az OMV MOL csomagjának megvásárlása. Például utóbbi kérdés itthon ritkábban hangzik el, de Ausztriában joggal vetődhet fel, miért épp az oroszoknak adták el a részvénycsomagot?)

Az orosz kérdésre tehát nem egyfajta illuzórikus különutas politika a válasz (szép is lenne, álmodik a nyomor, majd pont mi, kis bolhák fogjuk a medvét irányítani) hanem belátva kiszolgáltatott helyzetünk tarthatatlanságát, minden eszközzel az egyoldalú energiafüggés ellen kell küzdenünk (Nabucco, cseppfolyós gázkikötő társfinanszírozása az INÁ-val, megújuló források ezerrel támogatása, energiahatékonyság növelése)
Hogy jön mindez az SZDSZ kapcsán az asztalra? Úgy hogy az SZDSZ az egyetlen deklaráltan erkölcsi korlátok és morális iránytű nélküli pártalakulat, sőt, néha kifejezetten sportot űztek abból hogy a nemzeti érdekeinket elárulják (termőföld, élelmiszeripar) Egyszóval undorító kis féregpárt amelynek a történelem szemétdombján a helye. És bár oda is fog kerülni legkésőbb egy év múlva sajnos sovány vigasz lesz azért mert küldetését már nagyrészt betöltötte azok számára akik felhasználták gazdaságpolitikai céljaikra ezt a szedett-vedett holdkóros ballib értelmiségiekből verbuválódott holdudvart.
És az, hogy egy-egy Szentiványi szerű ember közéjük keveredett valahogy, nem oszt, nem szoroz.

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 14:37:01

@Karmadealer:
Egyébként is, aki korpa közé keveredik, ne csodálkozzon, ha megeszik a disznók.

rockjano 2009.06.01. 19:53:29

@Admiral William Adama:

Nos ez a baj adama. 17 év van közöttünk, az nem kevés.

Én ott voltam a dunakör gyûlésein, a Nagy Imre temetésen, a mai pártok alakulásásnál. Emlékszem egy nagy sátorszerû szinházi teremre ahol az összes párt bemutatkozott annak idején, egymás után. Ott violtam a TV székház elötti tüntetésen. Résztvettem a Kádári rendôrség által szétvert tüntetéseken.
Amit te töri órán tanulsz azon én ott voltam. Pedig csak 40 vagyok, vicces nem???

Fôiskolás voltam akkor egy kicsit fiatalabb mint te most vagy. Résztvettem a II. kerületi fidesz alakulógyûlésén, de az Szdsz-t komolyabb pártnak tartottam, kampányoltam a 4 igenes népszavazáson és az elsô szabad választásokon is.

Jártam liberális fórumokra ahol emberek összejöttek és órákon át szinte moderáció nélkül okosan sokszor egymással vitázva érvelve tudtak dolgokat megbeszélni. Nem volt gyûlölködés, még a pártállam tagjaival szemben sem. nem szerettük ôket de nem ment ez mint ma. Ja és sokkal sokkal szegényebb volt mindenki, de valahogy ez mégsem volt zavaró

Úristen menyivel jobb világ volt így utólag és nem csak az idô szépíti meg.

És emlékszem a fiatal fideszesekre igen deuts-orbán-kövér-fodor, imádtuk ôket okossak voltak, gyorsan beszéltek és gondolkodtak, olyanok voltak mint mindanyian. Liberálisabbak voltak még az szdsz-nél is.

Senki ne magyarázza be nekem hogy az ember megöregszik és konzervatívvá válik. Minden normális embernek 18 éves koráig kialakul a világnézete és az már nem nagyon változik.

Én a Fideszeseknek a mi napig nem hiszem el hogy ôk tényleg konzervatívok lettek, nem hiszem egyetlen szavukat, grimaszukat sem. Én láttam akkor ôket élôben fiatalon. Kicsit változhat a véleményed de nem 180 fokkal. A hatalom érdekében hûlyítenek benneteket. Gondoljátok hogy nemzetet akarnak mentei?? Frász csak a lóvéról szól minden, most ôk jönnek OK.

Egyébként a fiatalok véleménye akkor fog változni ha hatalomra kerülnek és rá fognak jönni hogy ôk és méginkább a keresztényfasiszta csatlósaik (tudod a Semjénék) még abba is bele fognak szólni hogy melyik oldalról dugd meg a barátnôdet. Mert ôk ilyen beleszólóssak, nem érdekbôl hanem mert olyanok.

Te tudsz a "nemzet orvosáért" rajongani mond meg nekem???

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 20:10:12

@rockjano:
"Kicsit változhat a véleményed de nem 180 fokkal"
Éló példa a szadi erre, hogy lesz a kérlelhetetlen antikommunista, szabadságot hirdető pártból a posztkomcsik hatalomba segítője és a bolsevik rendőrállam lelkes híve.
Vagy csak álca volt, Demszkyék eljátszották az "európéer demokrata" színjáték címszerepét?

rockjano 2009.06.01. 20:11:23

Még valami a Fidesz legnagyobb bûne és persze igaz hogy ebben sokszor a baloldal is benne volt pont ez a gyûlölet ami bennetek van. A saját hatalmi érdekeibôl hogy ô legyen az egyetlen a jobboldalon ahová eleve úgy jött át, nagyon sikeresen hiszterizálta a saját híveit különösen a befolyásolhatóbb fiatalokat.

Nem mindenkit egyébként vannak jobbos barátaim nálam idôsebbek akik nincsenek orbánéktól elájulva, pedig még fideszes önkormányzati képviselôk is. Még most sem.

A baloldal balfaszkodás vitán felül áll, a liberálisok sok hibája sem kétséges, de a jobboldali mostani ereje nagyon csalóka.
Orbán Sólyommal ma 45%-os népszerûségen áll. Még emlékszem a mikor Göncz 90%-on volt, tartósan 80 felett. Az akkor legnépszerûtlenebb Torgyán és Csurka 60%-on volt.

Ma Orbán 45-el vezet!!! Az embereknek az egész politikából elege van, csak a hatalmon levôkbôl méginkább. Meglátjuk hol áll majd a jobboldal 2 év múlva. Nem hiszem hogy sokáig lehet visszamutogatni

rockjano 2009.06.01. 20:22:08

@Tehetetlen Dodó:

Bolsevik rendôrállam....drágám mit tudsz te errôl..szerintem semmit.
A bolsevik rendôrállamban az utcán bohóckodôkat nem szemen lövik könnygázzal hanem éles lövedékkel fejbe.
Kádárék alatt eszedbe sem jutott ilyet csinálni mert éjjel eljöttek érted elvittek és úgy megvertek hogy többet ember nem lett belôled

Egyébként aki utcakövet mer rendôrre dobni az potenciálisan rendôrgyilkosságot készül elkövetni az ilyet az USÁ-ban ma is lelövik, kérdezés nélkül

Ezzel együtt nagy hiba volt a rendôrség akkori dolga mégha túl is dimenzionálják jobboldalt.

Nem a posztkomcsik segítôje lettek hanem koalíciós partnere az nem ugyanaz. Emlékszel amikor a fidesz igérete ellenére koalícióra lépett a teljesen sötét Torgyán féle kisgazdapártal én emlékszem rá.
Ezzel együtt persze lehet hogy hiba volt, errôl a vita még ma is dúl.

És egyébként a maszopot sem lehet egyszerûen posztkommunistának nevezni, kommunista itt már kádár idején sem volt egy se, talán magát kádárt kivéve. Én még emlékszem azokra az idôkre, nagyon más volt az mint amit ti gondoltok róla. A maszop annyira kommunista mint amennyire fidesz fasiszta..egyáltalán nem.

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 20:37:33

@rockjano: Kisöreg, úgy látszik, több fogalmam van a bolsevik rendőrállamról, mint neked, mert én szerény, eseménytelen életem 2/3 részét abban töltöttem el.
Úgyhogy amiket te itt előadsz, azokban én bizony ugyanúgy részt vettem, csak nem gyerekfejjel, hanem felnőttként.
És én is szadi szavazó voltam 90-ben, a Jóisten bocsássa meg idealista rövidlátásomat. De akkor még tényleg úgy tűnt, hogy a szadi antikommunista, européer, szabadelvű, harcos demokrata párt, ezt el tudták hitetni - nem utolsósorban nyugati támogatóik segítségével - több, mint egymillió emberrel.
Voltak, akiknek már a Demokratikus Charta meg a mocskos taxis-zendülés támogatása során világos lett az átverés, mint nekem, de a nagy többség számára a 94-es elvtelen, aljas és hülye koalíció hozta meg a megvilágosodást. nem véletlen, hogy a szadi akkor zuhant össze középpártból a bejutás szélén egyensúlyozó törpepárttá.
Egymillió embernek nyílt ki a szeme, és most a szadi sírva könyörög a 200.000 "szabad, demokrata" szavazóért.
Van is ennyi, de azok véletlenül sem a szadira szavaznak.
Most majd meglátjuk, hogy van-e még annyi belőletek, hogy bejuttassátok ezt a parazita bandát bárhová is.

A posztkomcsikat meg hiába próbálod demokratákra átszínezni, még személy szerint is ugyanz a pártállami bagázs kormányoz ma is, mint Kádár idején, a te áruló pártocskád aktív segedelmével.

teknős 2009.06.01. 20:43:32

@rockjano: A Fidesz ígérete teljesen korrekt volt. Azt mondta, hogy nem lép vele koalícióra, ha a választók is úgy akarják és egyedül kap felhatalmazást a kormányzásra.

Ezt mondták előtte is és utána is. Nem mindenkinek rövid az esze, bármennyire is szeretnétek!

A maszop meg maga a posztkommunizmus, úgy ahogy van. Kádárostil, Gyurcsányostul. Amerikával meg ne gyere, mert van egy nagy különbség köztünk és Amerika között. A fegyverviselés.
Azért köszi, hogy nem lőttetek fejbe minket. Az ártatlan utcán ünneplőket, a kődobálókra hivatkozva.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.01. 21:03:46

@rockjano:
Az a gond öcskös, hogy nem írtál semmit az elmúlt 7 évrőll, ami liberális és a szadinak köszönhetünk . Ez ciki. Nem ? :D

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.01. 21:06:07

"keresztényfasiszta" LOL - ááááááá te nem gyűlölködsz, neeeeeem :D

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 21:07:52

@Admiral William Adama:
Hagyd, ez a fiú már 40 éves, és még mindig vakon hisz.
Az ilyenekről szól a királyfis vicc...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.01. 21:13:16

@Tehetetlen Dodó:
Azért kíváncsi lennék, hogy szdsz mivel tudna nekem segíteni. Mivel tudná " liberálisabbá tenni" az életem??

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 21:17:58

@Admiral William Adama:
Nana, én azt hiszem, még rengeteg ötletük van, és ha nem zavarjuk el őket sürgősen melegebb vidékre, még fognak rajtunk kisérletezni.

Tehetetlen Dodó 2009.06.01. 21:19:05

@Admiral William Adama:
Új átok-formula:
"Segítsen rajtad az SZDSZ!"

a néhai papp jános 2009.06.01. 21:31:04

@rockjano:
"A maszop annyira kommunista mint amennyire fidesz fasiszta..egyáltalán nem."
Az a nagy különbség faszfej, hogy az mszp mai vezérkara 20 éve még büszkén kommunistának vallotta magát és ha nem változik meg a rendszer, még ma is annak vallja magát. a fideszesek pedig, ez talán még hozzád is eljutott, soha nem vallották magukat nácinak.
a bolsevik rendőrállam pedig attól az, ahogy a rendes igazságszolgáltatást akadályozzák.

reality 2009.06.01. 22:24:05

@a néhai papp jános: Erre csak annyit kell reagálni, hogy válaszolják meg azt a kérdést: Hány Kisz KB-s van a mai MSzp vezetésében, ellenben hány volt náci vezető a Fidesz vezetésében? :)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.01. 22:41:59

Rockjano annak a tipikus szabadelvű értelmiségi attitűdnek a képviselője - legalábbis kommentjei alapján - akikből jónéhányat én is szeméyesen ismerek, és alapvetően meghatározta parájuk a Fidesszel / KDNP-vel való szembefordulásukat.
És megmondom őszintén, sokszor határozom meg magamat is nemzeti liberális konzervatívnak, ami csak látszólag önellentmondás.
Ehhez érezni kell azt a nagyon finom határvonalat ami az értékelvű politika és a rockjano által rettegett "magánéletbe beleszólás" között húzódik.
Hogy értse ő is és mások is ezt a vékony mezsgyét megpróbálom felfesteni:
- Nem kötelező a hittan, de nem szitokszó a hit, a keresztény értékrend.
- Nem tilos az abortusz, de minden anyatámogatási megoldást, eszközt megad a kormány hogy el lehessen kerülni ha nem muszáj.
- Nem megtűrt hókuszpókuszolóknak tekinti a történelmi egyházakat hanem olyan partnereknek akikkel együtt a társadalmi szolidaritás közös céljáért együtt lehet és kell működni a társadalmi feladatok ellátásában. (kórházak, oktatás, szegények segítése)
Családközpontú politika, annak felismerése hogy a család a leghatékonyabb gazdasági egység és önmaga csomó társadalmi problémát meg tud oldani, ezért támogatni kell. Ugyanakkor ez egy percig se jelenti hogy el kell venned feleségül a barátnőd szex előtt vagy helyett :-) és azt sem lehet belemagyarázni hogy bárki meg akarja mondani mikor, hová, hányszor és kinek akaszd be a lompost.
És mivel mindig lesznek az úgynevezett konzervatív oldalon is holdkórosok akikből ez úgy jön elő hogy ha tehetnék tényleg betiltanák a pinát meg bármit ami jó, egy bölcs jobber kormánynak tudni kell ezeknek az embereknek a szamárságait figyelmen kívül hagyni, ignorálni, éppúgy mint egy normális baller kormánynak a ballib utópisták lázálmait.

Amúgy nem állítom hogy a Fidesz minden esetben megtalálta a kényes egyensúlyt, különösen a derogpolitikájuk lehetett volna szofisztikáltabb (különösen hogy ugyanúgy tolták a spanyolt mint bárki a korukból) Csak hát ugye elérkéztünk ahhoz hogy mit vár A VÁLASZTÓ (Értsd: a hülye kispolgárok kedvéért lehetett volna bőszen drogosozni, a duma mellett meg meg hagyni kellett volna a szakapparátust hogy az ártalomcsökkentő drogpolitikát továbbvigyék)

Sorolhatám a példákat, de látszik hogy a materialisták sokkal agresszívebben csaholnak mindig (lásd például TótaW mai teljesen indokolatlan, értelmetlen,öncélúan provokáló és gyerekes böfögéseit), ami pedig a fideszt illeti én is emlékszem honnan indultak és azt kell hogy mondjam, hogy választaniuk kellett: megmaradnak a kossuthi idealizmus mentén és a büdös életben nem lesz lehetőségük az ország alakításába beleszólni, avagy tudomásul veszik hogy Magyarország választóinak derékhadát ugyanúgy ostoba kispolgárok adják mint bármely más országét, csak itthon ezt a paternalizmust nosztagiázó málészájú etatizmust Kádárizmusnak hívjuk, mert még mindig tovább él a választói vágyakban. Márpedig a kispolgárok megszóításához néppárttá kellett válnia a Fidesznek, és az ő egyszerű nyelvükön megszólalnia.
Épp ezért én sosem a szavakat nézem hanem a tetteket, de akár tetszik, akár nem, 1998-2002 és az azóta eltelt 7 év kontrasztja a tettek, eredmények szintjén is őket igazolta, és ehhez nincs mit hozzátenni. Ha nem tetszik, ne hallgasd azt a politikai kommunikációt ami nem neked szól: de ha van szemed,magadtól is tudod hol a helyed.

a néhai papp jános 2009.06.01. 22:58:31

kedves nemzetiszocialista barátaim! asszem rockjanót kivégeztük és ledaráltuk szappannak. next?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.01. 23:15:50

@a néhai papp jános:
Maga ilyeneket ír, holnap meg Nyakó István fog minket mutogatni a tv-ben. És mivel én vagyok itt a legkisebb, biztos rajtam csattan először az ostor :D

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.01. 23:16:56

Führerem, ő volt a 200 001-edik. Nem látok többet. :-)

rockjano 2009.06.01. 23:59:56

@a néhai papp jános:

:-))) "asszem rockjanót kivégeztük és ledaráltuk szappannak" nem megy azért az olyan könnyen, beakadok a fogaskerekek közé.

rockjano 2009.06.02. 00:13:47

@Karmadealer:

"ami pedig a fideszt illeti én is emlékszem honnan indultak és azt kell hogy mondjam, hogy választaniuk kellett: megmaradnak a kossuthi idealizmus mentén és a büdös életben nem lesz lehetőségük az ország alakításába beleszólni, avagy tudomásul veszik hogy Magyarország választóinak derékhadát ugyanúgy ostoba kispolgárok adják mint bármely más országét, csak itthon ezt a paternalizmust nosztagiázó málészájú etatizmust Kádárizmusnak hívjuk, mert még mindig tovább él a választói vágyakban. Márpedig a kispolgárok megszóításához néppárttá kellett válnia a Fidesznek, és az ő egyszerű nyelvükön megszólalnia."

na ezek legalább ôszinte szavak, egyet is értenék vele. De büszkének azért nem kell rá lenni. És a szavakat nem lehet a tettek mellett ignorálni. A szavak fontossak, rombolhatnak és tetteket szûlnek. És a jobboldali mítikum ellenére 98-02 közti idôszakra sem kell annyira büszkének lenni.

Igazából mire legyek büszke??? A Széchenyi tervre??? nem volt egy nagy összeg és tudok válakozást aki teljesen felesleges beruházást valósított meg. A Nemzeti Szinház giccspalotájára?? A lakástámogatásra amelynek átgondoltalan szintje nagyon nagy állami túköltekezést generált? A korona átköltöztetését az országházba...éljen nekem ott is jó meg a múzeumban is...mindegy. Szóval mik azok a nagy eredmények???

Az elmúlt 7 év..hááát igen, elôszôr osztogattunk, aztán megszorítás reformokból visszahátrálás demagóg ellenzék népszavazására és a baromarcu szocik gyávasága és koncepciótlansága miatt. Nem egy sikertörténet. A szadesz jót akart, biztos sokszor rosszul, türelmetlenül és sok rossz kompromisszumot megkötve.

Persze azokat a reformokat amiket ez a kormány nem lépett meg mert nem merte nem tudta vagy nem hagyták neki azt valakinek meg kell majd. Aki azt hiszi hogy az egészségügybe elég sokkal több pénzt beönteni és kész az nagyon téved. Ez akkor sem igaz ha lesz több pénz (nem lesz)

Egyenlôre ennyi. De csak kulturált támadásokra válaszolok :-))

rockjano 2009.06.02. 00:15:48

@teknős:
"Azt mondta, hogy nem lép vele koalícióra, ha a választók is úgy akarják és egyedül kap felhatalmazást a kormányzásra."

Nos erre én kurvára nem így emlékszem, persze idôvel a történelem változik ugye :-))) Mint a fidesz születésnapi magukról szóló kisfilmjében amibôl 10 évet kihagytak :-))

rockjano 2009.06.02. 00:17:57

@Tehetetlen Dodó:

nagypapi a posztkomcsi egy fogalom használhatod csak hülyeség mert nem kommunisták, sose voltak, én csak arra utaltam hogy ezek absztarkciók, de ha neked azok akkor egészségedre :-))

rockjano 2009.06.02. 00:19:24

@Admiral William Adama:
"Azért kíváncsi lennék, hogy szdsz mivel tudna nekem segíteni. Mivel tudná " liberálisabbá tenni" az életem?? "

Tetszik nekem ez az akolmeleg ahogy így elévôdtök egymással, nagyon szexi. :-))

rockjano 2009.06.02. 00:30:07

@Karmadealer:
"
- Nem kötelező a hittan, de nem szitokszó a hit, a keresztény értékrend.
- Nem tilos az abortusz, de minden anyatámogatási megoldást, eszközt megad a kormány hogy el lehessen kerülni ha nem muszáj.
- Nem megtűrt hókuszpókuszolóknak tekinti a történelmi egyházakat hanem olyan partnereknek akikkel együtt a társadalmi szolidaritás közös céljáért együtt lehet és kell működni a társadalmi feladatok ellátásában. (kórházak, oktatás, szegények segítése)"

Ez így teljesen renben van egyetértek mindennel. Az is OK amit a fideszidôszak elhibázott politikájáról írtál. Csak a helyzet azóta változott. Orbán 2006-óta egyre több kereszténydemokrata politikussal veszi magát körül nem tudom neked feltünt-e. Saját pártjában valahogy nem talál megfelelô embereket, pedig lennének normálisak lásd Pokorni, Rogán, akár Deutch. Sok konzervatív liberális van a fideszben és én spec. velük teljesen szimpatizálok. Csak valahogy ôk mostanság a második vonalba kerültek, rendszerint elmentek polgármesternek ami jó menekülôpálya és gyakran elég jól is csinálják mint rogán.

A Havas mesélte anno a mokkában hogy ô megkérdezte orbánt szinfalak mögött interjú után hogy a "nemzet orvosát" miért kellett miniszterelnök helyettesnek beraknia maga mellé (ugye ez arrafelé egyszemélyes döntés). Azt válaszolta hogy a többiekben nem érzi a tûzt, nem elég agilissak.

Hmmm. ettôl az agilitástól tartok én és nem hiszem hogy alaptalanul.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.02. 00:31:16

@rockjano:
Erre még nem válaszoltál :
"Az a gond öcskös, hogy nem írtál semmit az elmúlt 7 évrőll, ami liberális és a szadinak köszönhetünk . Ez ciki. Nem ? :D"

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.02. 00:42:05

Jelképeken vagy leakadva Rockjano. Nem a presztizsberuházásokról szól a gazdaság sikere. Egyedül talán a lakástámogatási rendszer amiben érdemben van értelme vitatkozni veled: a számítási különbség az SZDSZ és a Fidesz között abban van hogy a lakástámogatások egyszeri és kamattámogatása nominálisan költségvetési többletkiadásként jelent meg, ugyanakkor amit sosem számszerűsített a ballib kormány, hogy az építőiparra, de összességében az egész gazdaságra kifejtett multiplikátor hatás (foglalkoztatottság növekedése, ÁFA és TÁSA bevételek) miatt valójában pozitív volt a szaldó, és akkor még a társadalmi többlethatásokról nem is beszéltem (t.i.: arról az üzenetről hogy ha dolgozol és leteszel X milliót akkor az állam mellé tesz Y kedvezményt) ezáltal értelmes célt, perspektívát nyújt a családalapításhoz és ahhoz hogy a jövő érdekében segély helyett a munkát válasszák "a Zemberek". Hozzáteszem, a forinthitelek kamattámogatása miatt sokkal kevesebben adósodtak el devizában, ami azt jelentette hogy sokkal kevésbé volt kiszolgáltatva az ország a nemzetközi pénzügyi intézményeknek mint ma.

Az eredmények pedig azok hogy akkor működött az ország, növekedett a gazdaság, az elmúlt 7 évben pedig sereghajtók lettünk, gazdaságilag és morálisan szétcsúsztunk. Szomorú hogy ezt még itt, és most, a késszelfogható romokon is el kell valakinek magyarázni. Ezt nem lehet és te sem tudod kimagyarázni, mert nem vagyunk vakok, süketek és ostobák.

De rockjano, nem te és nem én, nem a magunkfajta moralizáló majmok döntik el a választásokat, hanem a TV és bulvárzabáló kispolgárok. És mert akkora szart hagytak maguk után a szocik a szadesszal hogy a birkanépnek is fennakadt a szeme mert egyénileg és kollektíve felvetették velük a szopóálarcot, felesleges az ideológiai finomságokon pepecselni, akármilyen korlátolt az istenadta, most hogy összetört az illúzió elzavarja ezeket a kóklereket.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.02. 00:54:05

@rockjano: Rockjano, isteniszerencse hogy akit felelős pozícióban ismerek a jobboldalról, az radikalizmusban köszönőviszonyban sincs velem, én - hamár érted mire gondolok - sokkal agilisebb lennék, és pik-pak megtelnének a tárgyalótermek. Ha rajtam múlt volna, 89'-ben akasztottunk volna, de hát kellett maguknak békés átmenet. :-D
De komolyra fordítva a szót:
Szerinted miért mentek polginak az értelmes arcok?
Na vajon miért? Mert dolgozni is kell valakiknek, arra meg elég volt egy ember (bocs kettő: a Navra meg a Szijjártó) hogy a Félkegyelműt hallgassa a Parlamentben.
Sajnos azt kell mondjam hogy szociokulturálisan beléd van ágyazódva a rettegésre való hajlam és valahol az a gyerekes vágy is ami miatt szeretjük a horrort, de valahogy a Mikolával engem ugyanúgy nem lehet ijesztgetni mint a Kövér Lacival, ugyanis egyikőjük sem mondott semmi olyat ami az én fasiszta füleimet bántaná, ennek ellenére mélységesen egyetértek azzal hogy Bátapáti atomtemetőben hermetikusan lezárva kell tartani mindkettőt a választási eredmények kihirdetéséig. . :-)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.02. 01:02:49

@rockjano: Bocs, eszembe jutott mégis valami ami a Mikola ellen szól, a pofa be akarta tiltani az egészségügyi minisztériomban a blázolást (haha, akkor még bárhol rá lehetett pöffenteni) ezt bevallom elég képmutatásnak éreztem anno annak fényében hogy a legtöbb dekkelő dokit a kórházak tüdőosztályain lehetett megfigyelni természetes közegükben pöfékelve a staubot. Szóval tényleg egy idealista, viszont volt örökbecsű mondása hogy "nem az a baj az egészségügyben hogy rövid a takaró hanem az hogy keresztben fekszünk alatta."

rockjano 2009.06.02. 01:09:09

@Karmadealer:

"Az eredmények pedig azok hogy akkor működött az ország, növekedett a gazdaság, az elmúlt 7 évben pedig sereghajtók lettünk, gazdaságilag és morálisan szétcsúsztunk."

Hmmm az ezzel a baj hogy igaz de ezt nem lehet csak a kormánypártok számlájára írni mert az nem lenne igaz. Ebben benne van az ellenzéke is rendessen, és nem csak a teljesen ostoba (bár politikailag nagyon sikeres) népszavazás miatt, hanem az állandó hidegháború szítása és fenntartása miatt, és igen még mielött valaki említi a 15 millió román-os sztorit azt is elitélem. És ezzel az a baj hogy még ennyire sikeres is és az emberek lelkét mérgezi meg, az itt posztolóknál is lehet érezni ha valaki nem ért velük egyet azt azonnal támadólag igyekszenek kicsinálni..mondjuk te kivétel vagy.

rockjano 2009.06.02. 01:11:30

@Karmadealer:

"Szerinted miért mentek polginak az értelmes arcok?" háát szerintem nem mentek annak, legalábbis nem mind.

Ha beleolvasok a jobboldali újságokba, vagy a TV-iket nézem jószerével elég szánalmas, szakmailag is, tartalmilag is. Talán még itt a neten a legjobb a jobboldal.

rockjano 2009.06.02. 01:12:37

@rockjano:

Bocs most nézem félreértettelek azt hittem hogy polgárinak mentek...annak nem mindig

rockjano 2009.06.02. 01:13:31

@Admiral William Adama:

"Erre még nem válaszoltál :
"Az a gond öcskös, hogy nem írtál semmit az elmúlt 7 évrőll, ami liberális és a szadinak köszönhetünk . Ez ciki. Nem ? :D" "

fentebb válaszoltam kisfiam

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.02. 01:18:05

Segítek, mert látom egyedül nem megy:
-sorkatonaság eltörlése (bár önkéntes tartalékos haderő nélkül nem sokat ér)

De ezzel együtt ennyi. 7 év alatt...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.06.02. 01:24:40

@rockjano: Amióta már csak megy ez a demokráciának nevezett bolhacirkusz, az a játékszabály, hogy a kormányé a politikai felelősség nem az ellenzéké ha bukta géza van. Öszöd óta pedig nincsenek íratlan szabályok sem: ha 1% esély van megbuktatni egy morálisan illegitim hatalmat, élni kell vele, és folyamatosan nyomás alatt tartani. Ez nem Németország, ahol ugyanazon a pályán focizik az SPD és a CSU. Ahhoz mindkét oldalon következmények és felelős politizálás kell.

Rockjano, én nem vagyok az árokásás híve,sőt szoci és szadeszes barátaimnak és ellenfeleimnek egyaránt viszek majd be friss újságot és cigit a beszélőre.:-)

rockjano 2009.06.02. 01:28:44

@Karmadealer:
"De rockjano, nem te és nem én, nem a magunkfajta moralizáló majmok döntik el a választásokat, hanem a TV és bulvárzabáló kispolgárok. És mert akkora szart hagytak maguk után a szocik a szadesszal hogy a birkanépnek is fennakadt a szeme mert egyénileg és kollektíve felvetették velük a szopóálarcot, felesleges az ideológiai finomságokon pepecselni, akármilyen korlátolt az istenadta, most hogy összetört az illúzió elzavarja ezeket a kóklereket."

Hmm igen és most más kóklerekt hívunk helyettük.

Mindezzel együtt én még mindig úgy érzem az egészet hogy ez egy nagyon ügyesen keltett illúzió aminek van persze alapja is.
Mert ugye ki húzott el mellettünk. Persze Szlovákia látványosan csak ugye ott a jobboldal (együtt a magyarokkal) megcsinálta azt amit itt a mi jobboldalunk nem hagyott (politikai érdekbôl) a másiknak megcsinálni, de persze lehet hogy nálunk nem is lehet mert mások vagyunk mint a tótok.

Nálunk azért van gond mert túlköltekeztünk magunkat, mert a szocik választást akartak nyerni és nyertek is ami nem szép de politikailag talán érthetô. Ami nagyobb gond hogy utána nem merték visszavonni meg kellett a bajnaiékat várni hozzá.

A népek túl sokat várnak mindenkitôl az államtól a politikusoktól mindenkitôl csak saját maguktól nem. Nem akarunk felelôsséget vállalni. Egyikünk sem, sem adót fizetni.

Nálunk ezért bukó minden politika mert ezeket az igényeket soha senki nem fogja tudni kielégíteni. A szocik megpróbálták 2006-ban emiatt nyertek is és most ezt fizetik meg de nagyon. Valszeg nekik is jobb lett volna ha inkább vesztenek most nagyon elégedetlen tömegek követelnék orbánék távozását.

Ahogy nézem 2/3 ide-oda a fidesz is most dolgozik a 2014-es bukásán, amit igérnek nem tudják majd kielégíteni.

Nekem ôk nem horror ebben nincs igazad, nem jobban horror mikola mint monjuk lampert mónika, csak hasonló. A horror az hogy ilyen országban élünk és ilyen destruktív politikával ilyen sikeres lehet lenni. És az hogy nem lessz semmiféle kiegyezés, mered az utálkozás gyûlölködés (vagy még erôsödni is fog) és nem lesznek olyan reformok amik legalább a gyerekeim számára élhetôbbé tennék ezt az országot..na ez horror

rockjano 2009.06.02. 01:33:27

@Admiral William Adama:

"-sorkatonaság eltörlése"
jah köszi ezt elfelejtettem... :-) fáradok

Cserébe légyszi sorold fel nekem az orbán kormány jelentôs reform-értékû lépéseit.!!!

Ja a diákhitel OK. És a lakástámogatás is az részben csak szigorúbban kellet volna szabályozni. Karmdealerrel vitáznék mert az lehet hogy ÁFÁból jött be pénz (bár én is vettem építôaynagot anélkül) de az nem volt OK aki 3-4 lakást vett belôlle különbözô rokonai nevén ...ismerek ilyet. Egyébként nem volt null szaldós baromi sok pénz ment el rá..társadalmilag OK volt.

rockjano 2009.06.02. 01:35:27

@Karmadealer:

"Rockjano, én nem vagyok az árokásás híve,sőt szoci és szadeszes barátaimnak és ellenfeleimnek egyaránt viszek majd be friss újságot és cigit a beszélőre.:"

Ahogy nézem együtt ülünk majd :-))))

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.02. 01:35:39

@rockjano:
Én itt a liberális értékekről beszéltem. Reformokat ideológia nélkül is végre lehet hajtani racionális alapon. Itt a kérdés az, hogy miért szavazzuk be az szdsz-t, ha liberális értékeket nem képviseli a parlamentben hatásosan.

rockjano 2009.06.02. 01:40:08

@Karmadealer:

"morálisan illegitim" na igen másik jobbos mítosz

Persze ferinek le kellett volna mondania vagy akkor vagy legkésöbb koalíció bukása után. Pesze milyen párt az amelyik saját maga szivárohtat ki iyleneket az elnöke ellen.

Ebben a fidesz jobb nem demokratikus..de nincs is annyi szivárgás. Viszont 2006-ot elbaszta, mikolával, szinglikkel mindennel. Szóval az sem az igazi. Most visszanézve talán jobb lett volna ha nem cseszi el.

De nekem és még sokunknak Orbán is illegitim morálissan már 2002-óta. Akkor ôrültek meg teljesen. A bukást nem tudták feldolgozni, talán majd most. Ahogy nézem kell még 20-30év mire itt nyugi lesz.

rockjano 2009.06.02. 01:49:35

@Admiral William Adama:
"Én itt a liberális értékekről beszéltem. Reformokat ideológia nélkül is végre lehet hajtani racionális alapon. Itt a kérdés az, hogy miért szavazzuk be az szdsz-t, ha liberális értékeket nem képviseli a parlamentben hatásosan."

Ez igaz csak nehéz úgy hogy ellen népszavaztatjuk a népet aztán majd magunk hozzuk meg másnéven. Szerintem lesz ingatlanadó nem most és nem így hanem majd fideszünk vezeti be...talán jobban (bár szerintem külföldi nyomásra megy és az alól orbánék ugyanúgy nem tudják majd kivonni magukat)

Nem az a kérdé hogy ki képviseli hatásosan hanem sajnos az hogy ki képviseli egyáltalán?? A két nagy szociáldemagóg nagypárt persze nem (talán nem is várnám el tôllük). A szadesz most nem fogja eldönteni az arányokat mint az elmúlt néhány választáson a fidesz söpörni fog az biztos. De az hogy a hang az elv meg tudjon szólalni a parlametben az fontos. És lesz még nagyon sok választás magyarországon, pártok is változhatnak, liberálisokra van lesz szükség ha most esetleg ki is kerülnek mindig lesz egy réteg akinek eleg lesz az akármilyen oldali butaságból és demagógiából. És igen vannak olyan kisebbségek, faji szexuális vagy akármi amelyeknek a képviseletét nagy pártok nem merik felvállalni pont azért mert nagypártok túl nagy tömegnek játszanak, és pont ezért van nagy szükség kispártokra, megvan a szerpük a demokráciában.

Szóval akármennyire is szar a helyzet liberális téren (és tudom hogy szar) hosszútávon ez a dolig nincs veszve.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.02. 01:54:47

@rockjano:
Ok, mégegyszer mert látom nem megy ez neked.
Szóval liberális értékekre szükség van (a parlamentben is ).
DE az szdsz ebből mit valósított meg ?? Volt 7 éve, kormánypárt volt. Nem sokat. Szóval akkor miért szavazzuk be?

rockjano 2009.06.02. 02:16:23

@Admiral William Adama:

Na utolsó oszt megyek.
7 éve kormánypárt, de kicsi egy nagy mellett.

Renberakták a gyógyszerkasszát, kiszûrtek egy csomó potyutast a TB -rendszerbôl, Fodor amíg körny. véd. miniszter volt elég sok mindent csinált és nem rosszul (még a fidesz sem támadta). Az oktatásügyben is voltak jó lépései Magyar Bálintnak én kifejezetten a liberális oktatás híve vagyok, Waldor iskolába járnak a gyerekeim és kiderült hogy osztályzás nélkül is lehet ösztönözni is meg fegyelmet tartani is és imádnak iskolába járni a gyerekeim pedig ez nem jellemzô.

Nem tudom hogy ezek mennyire liberális dolgok vagy sem, de voltak jól mûködô liberális tagjai a kormánynak. A legnagyobb balhé az egészségügy körül volt, az elvekkel ott sem volt gond csak nagyon rossz komprumisszumot tudtak kötni a maszoppal valszeg akkor kelet volna kilépni a kolícióból csak ez nem egyszerû, de becsületükre legyen mondva megtették ilyen még nem volt magyarországon. Már ezért megérde,elnek mindendicséretet mert fel tudtak állni miniszteri székekbôl...mondom eddig még senki nem volt erre képes.

Most enyi jut eszembe fáradtan, lehet hogy volt több is.

Várom az Orbán kormány jelentôs eredményeit tôlled!!!!!

Köszi
jano

rockjano 2009.06.02. 02:20:11

@Admiral William Adama:

Ja Kóka..tudom ôt utálni kell (nekem sem a szívem csücske) de azért beszervezte a gumigyárat és tudtommal a mercedesz beruházásban is volt része.

Orbánék ideje alatt hány ilyen jelentôs beruházés volt nállunk??
(lehet hogy volt de már én sem emlékszem)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.02. 03:27:38

@rockjano:
Bocs aludtam kicsit, néha az is kell. Tehát egyetlen dolgot sem tudsz mondani amit az szdsz liberalizmus jegyében vitt át a parlamenten.
Tehát fölösleges hivatkozni a liberalizmusra, mert nem meghatározó az szdsz parlamenti működése szempontjából
Tehát akkor benntartani azért, mert liberális fölösleges.

Szomorú ezt egy szdsz szimpatizáns szájából hallani. :D De ha ezt átgondolod, akkor megérted miért nem éritek el az 5 %-ot (amit 2002-ben és 2006-ban sem értetek volna el mszp irányított átszavazók nélkül )


És akkor Orbán legjelentősebb teljesítménye : a ciklus végére nem volt szükség 2 db IMF hitelre, hogy az ország ne menjen csődbe . Érthető ?

Tehetetlen Dodó 2009.06.02. 09:06:02

@rockjano: Nem baj, kisöreg, 7-e után 8-a jön.
Egyébként a kicsinyes sértegetetési kisérleteid helyett tudsz-e valamit érdemben cáfolni, vagy vegyem úgy, hogy elismered az általam állítottakat?
Nem szükséges válaszolnod, kívülről tudom a paneljeidet.

tevevanegypupu 2009.06.02. 10:47:40

Nem hiszem, hogy az szdsz-t mar olyan nagyon izgatna, hogy bekerul-e vagy sem a Parlamentbe..Az alapitok lassan nyugdijba mennek, azt hiszem ennyi ido alatt mindent sikerult megszerezni amire vagytak, sot meg tobbet..Es a hatterben mosgathatjak a szalakat, az sokkal erdekesebb es kifizetodobb. Egyedul Fodor Gabor az akinek vesztenivaloja van, eleg hamar elkuldtek a kornyezetvedelmi minisztersegbol es nagyon keves ideig lehetett szdsz elnok is.
A tobbiek mar szinte meg sem szolalnak, egyedul Hornnak jut idonkent valami eszebe..(:

rockjano 2009.06.02. 11:19:14

@Admiral William Adama:

"De ha ezt átgondolod, akkor megérted miért nem éritek el az 5 %-ot "

Szerintem ez nemigaz anélkül is elérték volna 2006-ban 6 % felett voltak, 2002-ben meg nem volt átszavazás.

"a ciklus végére nem volt szükség 2 db IMF hitelre, hogy az ország ne menjen csődbe . Érthető ?"

NEM BAROMIRA NEM ÉRTHETÔ ember nem volt VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG!!!!!! Most meg van, he nem lenne államkötvényvásárlásokkal továbbra is finanszírozható lett volna a költségvetés ezt te is tudod. Ettôl persze még van túlköltekezés, egyébként orbánkormány végén is bolt túlköltés rendesen.

rockjano 2009.06.02. 11:22:05

@Admiral William Adama:

De csak hogy igazságosak legyünk a kereszténydemokraták koalíciós partner volt az orbánék alatt kb. hasonló súllyal mint ebben a kolícióban a szadesz. Kérlek sorolj fel olyan kereszténydemokrata világrendô dolgokat amit ôk átvittek a parlamenten és érdemi

Emlékszel még kik voltak a képviselôik???

Epekedve várom válaszod!!!

rockjano 2009.06.02. 11:23:07

@Tehetetlen Dodó:

" Nem szükséges válaszolnod, kívülről tudom a paneljeidet. " akkor meg mi a f@szt válaszolgatsz itt nekem nagypapi???

Panellakó...

tevevanegypupu 2009.06.02. 11:32:06

Az az igazsag, hogy mindenki jobban emlekszik az szdsz-es kepviselokre..Kuncze Gabor belugyminisztersegere es reveszmartiriuszozasara, Koka Janos gazdasagi minisztersegere es elnokvalasztasara, Demszky Gabor otciklusos fopolgarmestersegere, terepljaroira es nyaralojara, Gusztos Peter neha tulsagosan eloresieto velemenyeire, Magyar Balint oktatasugyi intezkedeseinek is most erik be a gyumolcse..pedig ebben talan meg Mucuska is segitett neki..Na es foleg de nem utolsosorban Horvath Agnesre es Molnar Lajosra..Oket sok-sok beteg es hozzatartozoik soha nem fogja elfelejteni.
Ehhez kepest Semjen Zsolt es a nehany keresztenydemokrata politikus valoban csak halvany szinfolt a Parlamentben.

Tehetetlen Dodó 2009.06.02. 11:43:47

@rockjano: Állítsd már le magad, kis mázas csupor.
Attól, hogy bugris vagy, és mindenkit szidsz és provokálsz, még nem lesz igazad.
Viszont hű tükre vagy kedvenc pártocskádnak.
Menj, gyűjts magad mellé még 199999 öntudatos hasonszőrűt, hátha sikerül.

rockjano 2009.06.02. 13:55:51

@Tehetetlen Dodó:

Vesztes vagy szivi, de nembaj, én így is nagyon szeretlek téged :-))

rockjano 2009.06.02. 13:59:31

@tevevanegypupu:

"Ehhez kepest Semjen Zsolt es a nehany keresztenydemokrata politikus valoban csak halvany szinfolt a Parlamentben. "

Nagyon erôteljes szineik lesznek 4-5 év múlva...vagy hamarabb.
Persze beszélhetnénk Orbán szôlôjérôl, Deutch lakásáról, nôügyeirôl, Szíjjártó autójáról, stb...stb... De ezek lejárt lemezek. Az elkövetkezôkben sokkal színesebb képet fognak majd festeni.
De legalább nem unatkozunk... :-)))

tevevanegypupu 2009.06.02. 15:34:50

@rockjano:
Semjen csak azt mondja amit egy keresztenydemokrata part mond barhol a vilagban. Nem lehet kivanni, hogy tamogasson olyan liberalis elkepzeleseket ami a keresztenyseg szerint bun. .Nekik az emberi elet fontosabb, mint a kozelmultban kialakult divatos eszmek. Talan nem tetszik liberalis korokben, de Europa kereszteny kulturabol epult es alakult. Es ha ez a kultura nem lett volna olyan szigoru es kovetkezetes, talan mar nem vitatkozhatnank itt. A liberalizmus jo dolog es ketsegtelen, hogy sokkal kevesebb fegyelmet kivan, de tulsagosan is szabadjara engedi az embereket. Egymas tiszteletben tartasa es az alkalmazkodas nem nevetseges..es nem kinek-kinek szukseglete szerint megy.
Nem nagyon tudunk vele egyelore elni. Nezz korul es lathatod.
A szabadsag nem korlatlan..mert legtobbszor olyan anarchiahoz vezet ami eppen kialakuloban van nalunk is.
Kell az allam, kell egyfajta gondoskodasa es kell a szigora is, ha szukseges. Keretkent mukodik a demokracia korul, amit meghatarozhatunk..ha igaz.(:

Tehetetlen Dodó 2009.06.02. 16:32:06

@rockjano:
Persze, te vagy a győztes a János-kórházaddal, mi?
Egyébként jobb neked, ezt elismerem.
Neked mindig jó.
Bár lehet, hogy a következő ciklus nem tetszik majd, de hamarosan meggyőzöd magad, hogy nem te vagy a hülye, hanem a nép.

rockjano 2009.06.02. 23:55:40

@Tehetetlen Dodó:

Kivételesen egyetértünk!!!

Az ember egyénileg okos, a nép nagytömegben buta és befolyásolható. :-))))

Nézd szerintem a mi demokráciánk még csak 20 éves, történelmileg nagyon kevés idô telt még el a rendszerváltás óta. Tanuljuk még ezt. Próbálgatjuk. Most jön a Fidesz 2/3-al...ezt is kipróbáljuk. Ha nem tetszik ôk is mennek majd, akármi is lehet még.
A következô ciklus valszeg valóban nem fog tetszeni, nem tudom az ment-e hogy ez sem tetszett
süti beállítások módosítása