Megnyerheti-e Magyarország a III. világháborút?
2009. július 14. írta: spanyol'

Megnyerheti-e Magyarország a III. világháborút?

  Magyarok, fegyvert gyűjtsetek és készüljetek, mert lassan sorsdöntő óráit éli a nemzet. Most derül ki, hogy szittya vért dobbogtat az ereinkben a mi drága magyar szívünk, vagy csak valami híg finnugor löttyöt keringtet az ócska ketyegő. Testvérek, ti, akik a semmiből emeltétek a magasba nemzetünk félelmetes harci lobogóit, ti akiknek vére ott folyt az Alföldön, a Vajdaságban vagy éppen a messzi Don-kanyarnál, most megkoronázhatjátok ezeréves küldetésünk. Hiszen az ezeréves mesék győzelmének kapujában állunk, és messzi földön, amerre a Nap kél és nyugszik, remegve ejtik ki nevünk. A jobb sorsa érdemesek hálát adnak a teremtőjüknek, hogy szövetségünk zászlóit hordozhatják. Ellenségeink pedig, ó jaj, szörnyű rettegésben élnek! A férfiak lélegzete elakad, amikor eszükbe jutnak győzelmes fegyvereink, asszonyaik pedig remegve várják sorsuk bekövetkeztét. Harcra hát, Árpád győzelmes fiai! Repüljenek messze a sólymok, hirdessék a rárók, Árpád fiain újra harci páncél csillog. Győzelmes háborúba indul most a nemzet! És mire a hajnal pírja újra eljön végre, magyar zászló lobbog majd a Capitoliumon. Térdre, jenkik, reszkess, Amerika!

  Nos, mielőtt bárki azt gondolná, hogy megőrültem (ami természetesen egyáltalán nincs messze az igazságtól), egyelőre nem a Magyar Gárda és a Dongók bevetést szorgalmazom az USA ellen. Viszont tegnap, a blogokat olvasgatva találtam egy linkelőt, aki az Erepublikra toborzott új tagokat. Annak idején télen, amikor az a hír járta, hogy a románok kezdik megsemmísíteni eMagyarországot, hazafias köteleségemnek éreztem, hogy egy avatár erejéig szembeszálljak a gonosszal. A lelkesedésem rövid ideig tartott, és nyomorult kis e-életem hamar befejeződött, amint arról egy szomorú e-mail néhány hónappal későb értesített. Most viszont kíváncsian egy újabb e-orkot kreálva visszamentem, hogy megnézzem, hogy áll a mi kis eMagyarországunk. Nos, azt kell mondjam, öt Bajnai megirigyelné azt a fordulatot, ami néhány hónap alatt e-hazánkban végbement. Egy kicsinyke szolgasorba süllyed országból öt hónap alatt a világ vezető nagyhatalma lettünk. Az egyik legtöbb lakossal, az egyik legtöbb pénzzel és a legfélelmetesebb hadsereggel. Mert, kérem alássan, indonéz barátainkkal először jól gatyába ráztuk a szemtelen románját, aztán meghódoltattuk szomszédainkat, egy részt kiharaptunk Németországból és Dániából és az angol királynő szánalmas seggnyalói, az ún. angolok önként ajánlották fel négy hétre Skóciát, csak hogy a magyar hadak étvágyát csillapítsák, valamint, hogy hídfőállást bíztosítsanak nekünk egy USA elleni invázióhoz. Nos, így éli mindennapjait egy világhatalom a neten. Olyan világhatalom, amelynek már saját híradója is van.

  Egyébként nagyon vicces a cucc. Rendes kormány, meg elnök van, akiket havonta lehet újraválasztani, rendes hadsereg, különböző fegyvernemekkel, sok-sok párt és természetesen sok belviszály. Van rendes Hadügyminisztérium, napi hadparancsokkal, rendes Oktatási Minisztérium, amely főleg az újonnan érkezőket segíti. És persze a kommentek között megy rendesen egymás anyázása is. Vannak olyanok is, akik eMagyar Gárdát akarnak felállítani, de ezt a többség nem támogatja. A legviccesebb viszont az, hogy a magyar kormány dezertőröket küldött az USA-ba, akik amerikaiknak adják ki magukat különböző belső fórumokon, és e-adócsaló tippeket osztanak meg az amerikaikkal, olyanokat, amiket itthon mindenki alkalmaz. A fórum bejegyzésekben viszont az amerikaiak nem értik, hogy miért is kéne nekik adót csalniuk. Persze most, amikor az USA kormánya - félve a magyar támadástól, - 30%-kal megemelte a belső adókat, egyre többen érzik szükségét az adócsalásnak.

  Szóval vicces a dolog, és úgy tűnik, hogy az, amire a lelkünk mélyén már évezredek óta vágyunk, végre beteljesülhet. Az egész világot az uralmunk alá hajthatjuk. Tehát jöjjön, aki tud, kellenek az emagyarok! Ja, és még valami: az új avatáromnak kellene valami jobb munka, mert nagyon keveset keress. Ha valakinek van valami jó kapcsolata, segítsen már, pályázattal, állami megrendeléssel. Vagy mondjuk szívesen dolgoznék a Propaganda Minisztériumban, toborzás, uszítás, szánalomkeltés, ilyenek. Elintézhetnénk okosba'. Nagyon megköszönném, ha értitek, mire gondolok.

  Alább e-kormányunk legutóbbi propaganda felhívása:

Fog-e lengeni magyar zászló a Capitoliumon?

Átzúdulnak-e a magyar hadak Iowa búzatábláin, Florida mocsarain és a Sziklás-hegység gerincein? Kezet fogunk-e Kansasban megint indonéz szövetségeseinkkel, akik a Csendes-óceán felől érkezhetnek oda; ahogy kezet fogtunk az Urálban, a román birodalom romjain?

A feszültség fokozódik, a várakozás nőttön nő.

Quicksilver

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr251245306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős Mérce 2009.07.14. 13:33:08

Magyarország megtámadja Kanadát és az USA-t?600. nap híreink:Az egész közvélemény erről beszél, sőt már-már biztosra vehetjük, hiszen a Magyar hadsereg prominensei közül is többen megerősítették, a tegnapi gyakorló harc után Észak Skóciában a magyar hadse…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quicksilver 2009.07.14. 10:59:46

MEGALOL, ahogy felénk mondják ezt. :-)

Üdv újból az erepen Spanyol. :-P

És mindenkinek, aki még jönni akar, már Kanadát harapdáljuk, mert nekik vannak nyersanyagaik. USA majd csak utána fog jönni. :-)

Prucsok 2009.07.14. 11:03:18

:)
Nálam is regisztrálhattok:
www.erepublik.com/en/referrer/prucsok

Munka meg mindig akar, kiáltsd el magad a cseten :)

Tankred Orfeusz · http://www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz 2009.07.14. 11:04:12

Az eMagyar Közlönyben képek is segítik az események megértését, illetve minden hasznos infót megtalálsz:
www.erepublik.com/en/newspaper/magyar-kozlony-183570/1

És az alábbi linken is tudsz regisztrálni;)
www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.07.14. 11:06:27

Megnézem a munkalehetőséget, milyen skilled van ?

Marginaldefeat 2009.07.14. 11:07:51

Sziasztok!

Ha szeretnétek csatlakozni eme remek játékhoz,és találni vkit aki segit nektek az elején a viszontagságos kezdetekben anyagilag a játékban és tanácsokkal is,hogy lenyomhassuk az USÁT,a másik szuperhatalmat,akkor regisztráljatok itt:

www.erepublik.com/en/referrer/Marginaldefeat

states 2009.07.14. 11:09:22

Futóbolondokból túlkínálat van a neten, nem hiszem, hogy posztot érnek...

Nomakur 2009.07.14. 11:15:03

a youtube videó az elején az én elkövetésem... még ugyan kezdetleges, de igyekszem fejlődni.. :)
tényleg jó játék amúgy, úgyhogy gyertek!
www.erepublik.com/en/referrer/Nomakur

Spanyol 2009.07.14. 11:18:08

köszi a munkával csak vicceltem, legalább az e-élet legyen mutyi mentes! :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.07.14. 11:26:22

@states:
Csak óvatosan, mert megsérted az érzékeny lelkem. :D

Nagyon érdekes megfigyelni, hogyan alakulnak a játékban a nemzetközi viszonyok - hol elválnak, hol összefonódnak a valós élet szimpátiáival. Például eMagyarország román leigázásának lelki igénye egyértelműen a való életből fakadt (részben az ellencsapás is :]), ugyanakkor eSzerbiát eMagyarország szabadította fel a horvát rabiga alól.

Tankred Orfeusz · http://www.erepublik.com/en/referrer/Tankred+Orfeusz 2009.07.14. 11:36:23

@TuRuL_2k2: Igen, és épp az teszi élvezhetővé és játékszerűvé a mostani észak-amerikai háborút, hogy nem mérgezik meg azok a való világbeli ellentétek, amik feszültebbé tették a magyar-román vagy szerb-horvát harcokat.

Vel 2009.07.14. 11:49:59

Esetleg, regisztrálhattok rajtam keresztül is:

www.erepublik.com/en/referrer/Sir+Moke+Shag

Aki igy cselekedik, annak vállalom, hogy mentora leszek. :D

Zetek 2009.07.14. 12:00:52

Jó neked, hogy nincs más bajod, mind ezeken szerencsétleneken rugózni. Remélem, most nagyon elégedett vagy.

Quicksilver 2009.07.14. 12:18:04

Turul, azért érdekes a román-magyar viszony alakulása a játékban - a kezdeti tisztán IRL-nacionalista-szélsőséges viszonyból mára már az lett, hogy jó-jó, persze, Erdélyt el kéne foglalni, de minek ha egyszer nincs ott semmi nyersanyag, akkor már inkább menjünk Kanadára. Közben meg összejárunk ezer chaten meg IRL talikon... szvsz igen érdekes ezt megfigyelni. Aztán meg eljátsszák ugyanezt egymással a horvátok és a szerbek is, sőt, ott többszereplős is a meccs, vagy az lehet nemsokára...

Arma Gedeonka 2009.07.14. 12:20:53

Aszittem az elején, komolyan a Gárdára gondolsz, tulajdonképpen nekem vicces volt. Érdemes lenne jobikosokkal, gárdistákkal olvastatni ilyen szöveget (amíg nem derül ki, hogy egy netes játékról szól), csak olyat neveznék ki bármilyen gárdavezérnek, bármilyen szinten, aki szintén röhög rajta.

Viszont nem sokáig marad a dolog vicc, Bárándy már keresi a benzineshordót, mert égő házat akar oltani:

nol.hu/belfold/20090714-barandy_peter__meg_kell_fontolni_a_jobbik_feloszlatasat_is

'Meg kell fontolni a Jobbik feloszlatását is'

Samott 2009.07.14. 12:45:37

Ez pont olyan atveres mint anno "a szavazz Puskasra, hogy o legyen a vilag legjobb futbalistaja" volt... ott is a (nemezeti) buszkesegre epiettek, minden lehetseges celcsoportot erdekelte tettek a szavazasra, azok meg boldogan adtak meg az emailcimuket, vontak be a barataikat, propagaltak ingyen az oldalt, ami az oldalon elhelyezett reklamok (es az emailcimek spammareknek eladasval) termelte a bevetelt a keszitoknek. Ez is ilyesmi lehet csak pepitaban. (meg volt valami japan kattintgatos ize is, annak is sokan bedoltek)

civilkontrol 2009.07.14. 12:49:22

Off

@Arma Gedeonka: zdmeg, ez nagyon kemény!
Még nem olvastam a cikket, de már a címből is érződik a veleje.
Végre eldöntötték a "masiniszták", hogy merre tovább. Ha demokratikusan nem megy, hát visszaugrunk pár évet és felszámoljuk riválisainkat erőszakkal.

Há lázadást és imár valóban véres utcai megmozdulásokat akarnak kiprovokálni, akkor nagyon jól csinálják.

Kiváncsi leszek, lesz-e annyi vér a pucájukban, hogy a rendes választások előtt megpróbálják betolni, hogy a rendkívüli világgazdasági helyzet miatt most nem lehet választást tartani.

Nem vagyok oda a "lámpavas" projektért, de racionálisan végiggondolva teljesen logikus önvédelemi reflex lenne a társadalom részéről. Mégpedig azért, hogy a fellógatott söpredék példáján megtanulja a MINDENKORI elit: Nem tehet azt, amit akar, vagy tehet, de számolnia kell a következményekkel is.

Boccs az offért, de a kommentes hír jobban mozgatott, mint a poszt témája ;o)

Valandil 2009.07.14. 12:58:59

Ááá, én már a címből kitaláltam, miről lesz szó. :D

kovacskoko 2009.07.14. 13:00:34

Samott: Erős tévedésben vegy. Rengeteg értelmes (és jelentős mennyiségű kevésbé értelmes) ember által játszott társadalmi-gazdasági stratégiai játék az, amiről a cikk szól.
Várunk Téged is szeretettel!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.07.14. 13:15:40

konzervatorium.blog.hu/2009/07/14/xvi_lajos_kivegzese_koncepcios_perben_elkovetett_kozonseges_gyilkossag_volt_interju_botos_mateval_a_

„XVI. Lajos kivégzése koncepciós perben elkövetett közönséges gyilkosság volt"

A Bourbonok ugyan nem felejtettek, de tanultak - ellentétben az európai civilizáció generációival, akik újra és újra próbálkoznak a jakobinus vagy épp a girondista projekttel, holott azoknak már régen lejárt a szavatossága. A konzervatívok már az elején megmondták: ez így nem lesz jó. Interjú Botos Máté történésszel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara Új- és Legújabbkori Tanszékének tanárával a Bastille ostromának 220. évfordulóján

Gbatchee 2009.07.14. 13:41:12

Nálam is regisztrálhattok:

www.erepublik.com/en/referrer/Malajitigris

Mentorálását vállalom az új jövevénynek.
Jelszó: Gift

:)

Mugli 2009.07.14. 13:44:31

@Samott: Mivel az oldal üzleti vállalkozás, nem gondolom, hogy spammereknek eladnák az e-mail címeket.
Valódi reklám a játékban nincs. Csak a játékon belüli, a játékról szóló kezdeményezések kapnak felületet.
Az oldal bevétele abból származik, hogy valós pénzért árulnak a játékosoknak extra szolgáltatásokat a játékon belüli élethez.

irrelevant 2009.07.14. 14:12:07

13-as szinten voltam, amikor abbahagytam, kb. 2 hete. Egyszerűen meguntam.

Samott 2009.07.14. 14:12:13

@Mugli: Ugyes, meg hirdetoket se kell vadaszniuk, a jatekosok sajat magukat kopasztjak. Mindegy is, nekem a nemzeti buszkesegre epito (azaz azt szvsz gusztustalanul kihasznalo) hozza allas a taszito.

kovacskoko 2009.07.14. 14:27:09

@Samott: Nem értem mi bajod azzal, hogy a játékban a saját nemzeted oldalán tevékenykedhetnek emberek (pl. rengeteg székely játékos magyarként, vagy moldáv románként). Engem soha nem zavart hogy magyar vagyok és nem okoz problémát ennek vállalása sem. Mindenesetre a szerbek általunk történt megsegítése, vagy a lengyelek elleni csatáink pont nem IRL nemzeti büszkeségből fakadnak, hanem a játék stratégiai mivoltának velejárói.

Samott 2009.07.14. 14:37:23

@kovacskoko: Felreertesz. Engem pont az zavar, hogy ezt a dolgot - amire jogosan vagy buszke - egyszeru haszonszerzesbol kihasznaljak a jatek szervezoi. Ha a kekek harcolnanak a sargakkal te se naluk koltened a penzed... azzal hogy valos orszagokra konfigoltak a jatekot egyszeru marketing eszkozokke alacsonyitottak le a valos nemzeteket benne.

Quicksilver 2009.07.14. 14:40:08

Hagyd Kokó, a 'másik' oldali fanatizmus se változtatható meg jobban mint az 'egyik'. Hadd higyjen amit akar. Mi meg játsszuk amit mi akarunk. :-)

kovacskoko 2009.07.14. 16:39:43

@Samott: Engem igazából pont ez fogott meg. Semmi más játékot nem játszom és nem is játszottam, mert nem tudok a kékekért és a sárgákért küzdeni. Amúgy pedig egy fillért sem költöttem eddig a játékra 8 hónap alatt. A játékban "vagyont" cégalapítással, csempészettel és pénzpiaci ügyeskedéssel szereztem és jól megvagyok belőle, sőt újoncokat támogatok. Pont az a játék lényege (a fejlesztők profitján kívül), hogy egy nemzeti alapon szerveződő, de nagyon nem homogén közösség közös célokért harcoljon, de az egyén közben a privát és politikai életben is kihívásokkal találkozzon.

Samott 2009.07.14. 17:02:44

@kovacskoko: Igen, a te esetedben bejott a szamitasuk. Nem teged hibaztatlak, hanem azokat, akik ezzel visszaelnek.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.14. 18:19:44

"Egy kicsinyke szolgasorba süllyed országból öt hónap alatt a világ vezető nagyhatalma lettünk. Az egyik legtöbb lakossal, az egyik legtöbb pénzzel és a legfélelmetesebb hadsereggel."

Na meg sok munkanélküli fiatallal, akik ilyen gémekkel töltik a drága idejüket. :>

Szúrófény 2009.07.15. 06:30:05

Még az, EU sem ha eszük van be se vesznek, MO. örök vesztes!

Zetek 2009.07.15. 09:21:10

@Szúrófény: De boldog vagy, hogy ezt a kádárista mocsok hazugságot leírhatod.

Marginaldefeat 2009.07.15. 13:08:36

Ja igen,ha anyagi (fegyver+kaja+munka)segitséget is akartok a kezdetekben,nemcsak tanácsot,továbbra is itt regeljetek:

www.erepublik.com/en/referrer/Marginaldefeat
süti beállítások módosítása