Bono békemantrája vs. nagybetűs U2
2009. július 31. írta: Uzoni Ábel

Bono békemantrája vs. nagybetűs U2

  Harangoztak, kolompoltak már j­ó ideje az ír médiában, hogy végre hazalátogat a nemzeti etaloncsapat, és igen, három bulit is nyomtak Dublinban a profi öregfiúk, Larry, Adam, The Edge és Bono, vagyis a U2, mégpedig 360 fokban. Körszínpadot ígértek, ami mondjuk egyáltalán nem volt körüljárható, mindegy. Az sejthető volt, hogy nem hagyományos lemezbemutató koncert lesz, hanem bedobnak az örökzöldek közül is jópárat.

  A gigantikus markolókarmok átemelték ide a zenészeket, és aztán kaptunk vegyeszöldséget, amiből mindenki kotorászhatott. Az igazi, atomkirály, lendületes U2-t is el lehetett hozni, csak nehéz volt kiválogatni a sok kacat közül. Hogy mégis létezik valahol az a Sunday, Bloody Sunday-es lázadó, szenvedő, újra feltámadó U2, az a No Line On The Horizon előadásakor időutazás-szerűen robbant át, amikor lekapcsolták a kivetítőket, és láss csodát, összeállt a rendszer: ők játszanak, a négy ikon, dübörög a basszus, zakatol minden, nem is kell ide fényjáték, nagykivetítő, digitális trükk. Bono rá is tesz egy lapáttal, és azt mondja, milyen nagyszerű ez a nemzet, 1916-ban kivívtuk a szabadságot, és most pont ez fog átsegíteni minket a recesszión. Na ez kellett, de komolyan, az állásféltő, megszeppent íreknek, hogy valaki pozitív anyagot lökjön az infúzióba. Eddig ült nagyon a show, magasba emelkedtek az ír (lengyel, orosz, cseh) zászlók.

  Az önazonosság pillanata után azonban görbült a tér, jött az üzenet az Obama-kampánydallal (Walk On), amelyet nem másért, mint Ang Szán Szu Csi szabadulásáért ajánlott fel Bono a 360 fokos oltáron. A soha el nem rontható Where The Street Have No Name után Bono Voxról már csak premier plánban hiszi el az ember, hogy szívből nyomja a rockot, mert amit a színpadon látunk, az már multicégek heppeningje valami homályos összefogásról a béke zászlaja alatt, közben nyomhatod emeltdíjasra az smst. Elmondom.

  Ha csatlakozol, akkor regisztrálj a honlapjukra, és kiszabadíthatod Ang Szán Szu Csit, a burmai demokratikus erők vezérét, a szigorú Bonobácsi tarsolyodba rakja Desmond Tutu szavait a together is better feelingről, és máris indulhatsz katonai sildessapkás kisdobosként szegénységet, háborút felszámolni, ügyesen, meggyőzően, véletlenül épp a One című számot dúdolva. Jó, ténylegesen very fasza, hogy létezik ilyen világmegmentő alapítvány, de ha nekik a U2 kell, hogy tudjanak róluk, akkor bocs, de ott van a reggeli tévés beszélgetős, és húzzanak oda kampányolni.

  És hogyha a U2 (Bono?) jobban érzi magát, ha békefelhívást intézhet a világban sok helyen a zenerajongókhoz, akkor én személy szerint maradok az otthoni zenebömböltetésnél, és maximum jó időben érkezik egy U2-dal az M7-esen Balaton felé, és akkor is jól feltekerem. Köszönöm, nem kell a bolsevik (azaz harcos, tömegalapú) digitál-globál-békeharc.

  PS: Másnap agyat szellőztettünk Dublin alatt Bray-nél, ahol mibe botlottunk? A keménymagba, amely Bono megjelenését várta tengerparti birtoka kapujában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr481275800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2009.07.31. 12:31:36

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Dögunalom, dögunalom a U2.

Zetek 2009.07.31. 13:04:29

Az U2 nagyon gyengén muzsikált, egyetlen ellenséges hajót sem tudott elsüllyeszteni. Ha már válogathatok, akkor inkább az U96, vagy az U99.

Zetek 2009.07.31. 13:15:16

Pedig az 1916-os húsvéti felkelésükhöz német tengeralattjárón is érkezett lőszer.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.07.31. 13:34:55

@Zetek: Akkor lehet, hogy te nyertél. Bár nem hinném, hogy az U-2-esen. Ergét kéne megkérdezni, ő ért a U2-hoz a legjobban.

Zetek 2009.07.31. 13:50:29

@Őrnagy Őrnagy: A császári haditengerészetnek is volt U2-e.

bz249 2009.07.31. 14:10:56

@Zetek: sőt, ha lenne olyan, hogy svájci haditengerészet még valószínűleg nekik is lett volna :)

Zetek 2009.07.31. 14:28:21

@bz249: Aligha. A helvétek mindent elkövetnek, hogy mindent másként nevezzenek, mint a "normál" katonai németben. Viszont az Osztrák-Magyar Monarchia szintén rendelkezett ilyennel.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.07.31. 14:50:11

@Zetek: Én is arra gondoltam. Gondolom valami kis partvédő lélekvesztő volt

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.07.31. 17:03:15

szegény ergé, ezt nagyon elvittétek :D

Earthq 2009.07.31. 18:06:35

Nekem Bonoról, mint az-az SP rész jut az eszembe, ahol ő a világ legnagyobb Sz@rja... Úgy mindent le ír róla az rész :D :D :D A legjobb kritika ami róla született.. amúgy hidegen hagy az egész :D

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.31. 18:16:46

@Earthq:

Na ja, csak kár, hogy az a rész igazából nem Bono-ról szól. Csak őt használja illusztrációként. Mondjuk nem lep meg, hogy ezt a sok magyar SP fan közül kb. senki nem tudja. :/

Erről a filmről szól:
en.wikipedia.org/wiki/King_of_kong
Még pontosabban arról a jelenségről, amiről ez a film is.

Nem tudom számít-e, de a rottentomatoes.comon 97%-ot kapott, és tényleg kurva jó kis film. Elgondolkodtató.
Ajánlom annak aki meg tudja szerezni (wink-wink).

Earthq 2009.07.31. 18:54:54

@Úlfhéðinn:

Nem akarok kukacoskodni, és teljesen igazad van, nem láttam azt a filmet.. :) Ha megnézek egy képet a kiállításon, akkor vitázhatok róla, hogy miről szól illetve miről nem, mit mond nekem, mit mondd másnak :) Nekem az a rész Bono marad. :) Viszont a filmet megnézem, mert felkeltetted az érdeklődésem vele :)
süti beállítások módosítása