Cukros disznót mindenkinek!
2009. augusztus 03. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Cukros disznót mindenkinek!

  - Kálmán, geci, mondjatok már valami jó kínait, mert meg lesztek baszva! - szokott minket nyaggatni idős plébános ismerősünk. A hasonló kéréseket nem tudjuk visszautasítani, úgyhogy most mondunk egy jó kínait, olvasóink okulására is.
 

  A Wang Mester Konyhája nevű intézmény a IX. ker. Telepy utca 24-ben működik (a Nagyvárad tér vagy a Klinikák metróállomástól 5 perc séta). A főnöknek, Wang Qiangnak (Vang Csiang) nem ez az első étterme Budapesten. Ő alapította annak idején a Luther utcai Lanzhout, amely azáltal lett legendás,hogy először varázsolt hamisítatlan belső-kínai kispiszkos hangulatot és ízeket a Józsefvárosba. Nem volt ott cicózás esztétikával meg higiéniával, viszont a kaja ütött rendesen. Aztán Wang úr a budai Fő utcában megnyitotta az Új Lanzhout, ami dizájnban a klasszikus aranyozott sárkány-műanyag vízesés vonulatot követte, s a fogások is némileg laposabbakká váltak, bár sokan voltak, akik erre a helyre is esküdtek. Mostanában az Új Lanzhou költözködik a zuglói Gizella utcába (talán a kiürülőfélben lévő SZDSZ-székházat bérlik ki, ami kifejezetten jó ötletnek tűnik), időközben viszont a Paprika TV-ben is fel-feltűnő Wang úr megnyitotta saját magáról elnevezett éttermét is.

  A Wang Mester Konyhája abból a szempontból forradalmi hely, hogy szakított a szokásos és egyáltalán nem menő kínai dizájnnal, ehelyett a berendezés puritán, a bútorzat az Ikeából való, s nem ugranak aranyhalak a rizsescsészénkbe a szomszédos akváriumból. És még kerthelyiség is van.

  Ami a konyhát illeti, Wang Qiangnak az a titka, hogy - más éttermekkel ellentétben - nem próbálja az ételeket az európai ízléshez igazítani, hanem csaknem autentikus kínai kajákat főz. A Telepy utcai vendéglő Sichuan (Szecsuan) tartomány konyhájára specializálódott, amely Kína egyik leghíresebb konyhaművészeti ága. Fő jellemzője a kurva csípős kaják sokasága, de itt a szakács némileg visszafogja magát, így a kifejezetten csípősnek hirdetett fogások is ehetőek.

  Na de elég a szövegből, nézzünk egy menüsort, amelyet bátran ajánhatunk kedves olvasóinknak, főleg azoknak, akik most ismerkednek a kínai konyhával. Így nagyon egzotikus vagy furcsa dolgok nem szerepelnek benne, s kihagytuk a tengeri- és halételeket is. Levest szintén nem ajánlunk, mert a kínai leveseket nem szeretjük (megjegyzendő, hogy a kínaiak a levest az étkezés végén fogyasztják, csakúgy, mint a rizst). Az alábbi fogásokból 6-7 ember lakhat jól, s a vacsora fejenként egy-két töménnyel és 2-3 sörrel 4-5000 forintból jön ki egy főre.

  A fogásokhoz érdemes fejenként egy csésze fehér rizst kérni köretnek, vagy ha sokan vagyunk, egy nagy tál rizst. Külön kell szólni, hogy a rizst a többi fogással egy időben hozzák ki, ne csak a végén. Ne felejtsük, hogy a privát rizsescsészén és a desszerten kívül minden fogás közös: ki kell tenni az asztal közepére, és onnan falatozni. A sört is illendőbb nagy kancsóba kérni, s abból töltögetni magunknak.

  A fogásoknál azt a magyar nevet adjuk meg (a sorszámmal együtt), amely az étlapon szerepel. 

HIDEG ELŐÉTELEK

 

32. Száznapos tojás zöldborssal

 A száznapos tojást csak nyugatiul hívják száznaposnak, kínaiul tök más neve van, s nem föltétlenül száznapos. Hagyományosan úgy készül, hogy a tojást agyag, hamu, só, mész és rizsszalma keverékébe bugyolálják, majd pár hétig vagy hónapig állni hagyják. Ennek eredményeként a tojásfehérjéből barna kocsonya lesz, a sárgájából meg valami zöldes és büdös izé. Ma már egyszerűbb eljárásokkal is készül, különböző vegyületekbe áztatva ugyanez történik a tojással. Különösebben durva íze nincs neki, de a csajok ijesztegetésére kiváló. A jelen fogásban a zöldbors nem igazán dominál, inkább a híg szójaszósz ad neki ízt, amiben a tojásszeletek áznak.

 

 

33. Tofu metélt fűszeres szószban

  A tofu (szójasajt) a k-ázsiai konyha egyik legfontosabb alapanyaga és fehérjeforrása. A szójababot vízbe áztatják, majd a vízzel összeturmixolják, felforralják, leszűrik, így készül a szójatej, amely tápanyagtartalmában és tulajdonságaiban hasonlít a tehéntejre. Ezután a szójatejet megalvasztják, s formákba préselik, ez a tofu. (Megsúgjuk, hogy a kellő állag elérése érdekében némi gipszet is szoktak hozzá adni, de ezt ne mondják meg a csajuknak.) Ezt aztán lehet szeletelni, sütni, főzni, puszilgatni, állítólag nagyon egészséges. A jelen fogásban a tofuból tésztaszerű csíkokat készítenek, s ezt némi ecetes szójaszósszal ízesítik. 

 

34. Uborka mártásban

  Ez az egyszerű fogás hosszában elnegyedelt nyers kígyóuborkából, illetve a hozzá mellékelt sűrű, édeskés szószból áll, amibe mártogatni kell az ubit. A szósz miatt érdemes kipróbálni.

 

37. Csípős káposzta

  Koreában alapétel a csilipaprikával együtt összerohasztott káposzta, amit kimcsinek hívnak, s amitől nagyon büdöseket lehet fingani. „Koreai csípős káposzta” néven a kínaiak is esznek kimcsit, de Wang mesternél egy kevésbé rothadt kínai változatot szolgálnak fel. Amilyen csípős, olyan finom.

 

FŐÉTELEK

  A főételek sorát úgy szokás összeállítani, hogy a fogások között legyenek különböző húsok (baromfi, disznó, marha stb.), illetve legalább egy zöldség- vagy tofu-étel.

 

90. Hagymás sertéshús pekingi módra

  Sokak szerint az egyik legfinomabb fogás, kapható csirkehúsból készült változata is. Úgy kell enni, hogy egy palacsintát a tál széléről a tenyerünkre fektetünk; ezután a belsejébe pakolunk egy adagot az édeskés szószban sült húscsíkokból, a csíkokra vágott uborkából és zöldhagymából; ezután a palacsintát lazán összetekerjük, és kézzel a szánkba tömjük.

 

 

72. Kockázott csirke kesudióval

  A csirkemellkockákat zöldségdarabokkal, gombával és kesudióval wokban hirtelen kisütik, fűszert, ízesítőt alig adnak hozzá. Könnyű, de finom fogás, a csajok szeretik.

 

86. Illatos-omlós kacsa

  A rántott kacsadarabokat sűrű, sós szószban, zöldségekkel, hagymával és bambuszrügydarabokkal tálalják. Nem a legütősebb fogás, de egynek jó, főleg ha kacsabuzik is vannak társaságunkban. Márpedig kacsabuzik mindenhol vannak, legfeljebb jól titkolják preferenciáikat.

 

Édes-savanyú sertés

  A Torrente által cukros disznónak nevezett fogást az étlapon nem találtuk, de külön kérésre elkészítették. Ez a hülyekülföldiek által talán leginkább kedvelt kínai kaja. Más vendéglőben a hús mellé uborkát, ananászt vagy sárgarépát is tesznek, de itt hagyják, hogy a röfi egyedül domináljon. Az édes-savanyú mártás csaknem tökéletes, és a hús állaga is - ami a fogás lelkét adja - ideális. Ne hagyjuk ki!

 

Ma-po tofu (a sorszámot elfelejtettük)

  Híres sichuani fogás, a neve onnan ered, hogy a legenda szerint egy randa, himlőhelyes (ma) öregasszony (po) találta fel: amikor egy kereskedő és a fia a vihar elől az ő házába húzódtak be, ezzel próbálta őket elkápráztatni. Ez sikerült is, mert a fogásnak híre ment, s ma már mindenki ismeri. A kurva csípős fogás amúgy tofuból, darált húsból és paprikából áll. Hogy a randa öregasszonyt végül megdugták-e, arról nem szól a fáma.

 

118. Hirtelen sült tofu három finomsággal

  Ha nem szeretjük a csípőset, de a csajunk azt hiszi, hogy a tofutól lefogy, akkor a Ma Po tofu helyett válasszuk ezt a fogást. A tofuszeleteket zöldségekkel és gépsonkával főzik össze, a végeredmény elég ízetlen, de tölteléknek nem rossz.

 

91. Halaromájú sertéscsíkok

  Egy másik híres csípős sichuani fogás. A „halaromának” nincs köze a halhoz, hanem egy fűszerkeveréket, illetve az ebből készült szószt jelenti, melynek fő eleme elméletileg a mogyoróhagyma, a gyömbér és a fokhagyma, de ezt a gyakorlatban kiegészítik jó csípős csilipaprikával, szójaszósszal és csípős-sós szójakrémmel. Ebben sütik meg a vékony csíkokra vágott húst (a sertés mellett csirke és más változatok is léteznek), s mivel tényleg jó csípős, lehet vele póverkedni a gyomorfekélyes haverok előtt rendesen.

 

DESSZERTEK

155. Sült ananász

  Az ananászdarabokat édes palacsintatészta-szerűségben kirántják. Hasonlóan készül a szintén kapható sült banán is.

 

156. Darált szezámmaggal töltött tésztagombócok

  A ránézésre birkaszemekre hasonlító fogást a kínaiak elsősorban holdújév idején fogyasztják, tehát funkcióját tekintve a mi mákos gubánknak felel meg. A nudliszerű ízetlen tészta belsejében őrölt szezámmagból készült édes töltelék van. A gombócot Wangéknál sima vízben főzik ki, de más helyeken a víz is édesített.

 

ITALOK

  A világtörténelem fejlődésének legfőbb tanulsága az, hogy a legjobb ital a sör, s erre mára a kínaiak is rájöttek. Lehet buzulni mindenféle teákkal, de egy jó vacsorához Kínában is sör dukál, amiből, mint említettük, érdemes nagy kancsóval kérni. Természetesen kínai italok is kaphatók. A társaságunkban található csajoknak és melegeknek rendeljünk licsi bort vagy az étlapon Plum borként szereplő szilvabort. Ezeket felespohárban hozzák ki, émelyítően édesek, s bár valójában nem borok, hanem híg likőrök, alkoholtartalmuk csupán tízegynéhány százalék. A férfiak rendeljenek tisztességes cirokpálinkát: ebből az étlapon a pekingi munkásosztály itala, az Ergoutou szerepel (Ego-Tou néven), valamint a valamivel elitebbnek számító „Konfuciusz családi pálinkája”, amire Kung Fu néven lelünk rá (semmi köze a részeges kungfuhoz vagy más harcművészetekhez).

  Budapesti kínai éttermekkel kapcsolatos további tippeinket, amelyek még a nyomtatott Reakcióban jelentek meg, itt és itt találják.

  Ja, és Wang mester, valamint idős plébános ismerősünk üzeni, hogy szavazzanak a Reakcióra a Goldenblogon!

  Jó étvágyat!

  És persze hazatérve - a biztonság kedvéért - ne felejtsék el az egész cuccot szétcsapatni sörjégerrel. És hallgassanak hozzá kínai black metált: 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr101280763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.03. 08:32:10

mit mondjak? nem meggyőző. egyáltalán nem. sőt. :)

2009.08.03. 08:40:46

Nem a szadesz székházba költöznek, egy kicsit visszább (a Thököly felé) található üres épületben szoktak kínaiak terepszemlézni, arra tippelek.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.03. 08:43:42

Igazán autentikus csájníz ételeket a józsefvárosi csájníz-piac környékén lehet enni egy-két helyen. Arrafelé annyira autentikus kifőzdék vannak, hogy még a magyar nyelvű étlap is tök fölösleges. Igaz, némi bátorság is kell a dologhoz.

Nem lehet rossz csávó ez a Wang mester sem, de amióta a TV Paprikán láttam, ahogyan Univer ketchupot tolt valami szójaszószos-mézes pácba, azóta kissé bizalmatlan vagyok a fószerral kapcsolatban.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.08.03. 08:49:46

Jó kis post, a felsorolt kajákhoz valószínűleg bottal sem nyúlnék, de ez legyen az én problémám.
Viszont a Telepy utcai kajálda előtt nem ritkán igen fura alakokat lehet látni. Lehet, h Wang úrnak van valami egyéb biznisze is?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.03. 08:50:55

@Gasper:
én is addig nézegettem a két feszt beszívott gyerekkel azt a műsort, amíg elő nem került a kecsap, meg az erőspista. dxe esküszöm, hogy vegetát is láttam! gyagyi szegény wang, gagyi.
meg egyáltalán. kit érdekel a lepirítom, szójaszószozom, keményítőzöm vonal. és mindent telekúrnak ízsóval /nátrium glutamát/ , fúj. :)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.03. 09:11:27

@Grift: a legkeményeb az a sorozat, ahol Wang majszter egy kiugrott modelcsajjal főzőcskézik. Ami a legsúlyosabb, hogy mindenki angolul beszél ebben a műsorban (Wang hangja pl. Bobby a Dallasból LOL). Persze nem azért megy angolul a téma, mert a BBC beszállítója a Paprika! Á, dehogy!
Azér' a kínos sznobizmusnak is van határa, nem?

Beszívva meg talán egyedül Tony Bourdain tud valamit megvillantani a konyhában. Már amennyiben képes még rá. :)))

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.03. 09:14:24

@Gasper:
bourdain:menő! :)

az magyar sorozat? baszki, azt hittem csak azért wanggyanús, mert ezek a sárgák mind egyformák! :)))
hát abban meg egyenesen botrányosan főz.
de látod, bértollnokra fussa nekije! :)))

2009.08.03. 09:37:23

Csak halkan jegyzem meg, hogy a TVPaprika adás a paraszt magyarnak van, aki vegeta nélkül már élni sem tud. Én kijártam a főző iskoláját, de se vegeta, se kechup se semmi ilyen nem volt benne csak autentikus eredeti kínai alkotórészek (vagy azok tökéletes magyar megfelelői). Az éttermében meg végkép nincs. Amúgy valóban Wang mester főz az ALL-IN-ben, csak azt nem értem miért vállalta. Nekem sem tetszik ott amit csinál, nem is nézem. Az angolt direkt kérdeztük tőle, hogy mi a fenének kellett, mire azt mondták, hogy olyan érzetet akartak kelteni a készítők, mintha külföldi lenne az egész. Értelme egy száll se csak idegesítő.
Wang amúgy egy halál jó fej valaki, én bár a kaják egy nagy részét meg tudom csinálni, szívesen járok az éttermébe.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.08.03. 09:40:28

@C16SE: A "pénzért csinálta" egy bizonyos kulináris szint fölött már nem mentség; az igazán jó szakácshoz hitelesség is kell. A vegeta és a pirosarany nem menő. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.03. 09:41:39

@C16SE:

ha a nagyszerű wang mester a paraszt magyarnak főz kecsap-vegeta-erőspista repertoárral, akkor egy köcsög. és felszólítom, hogy azonnal hagyja el az országot!
:)

Rigor Penis 2009.08.03. 09:47:40

én csak annyit mondok


a helyetekben
nem zabálnám rendzsresen
a különböző szója termékeket

Péter Anna 2009.08.03. 09:50:22

Nyitás után voltam ebben az étteremben. Csontszilánkosra volt minden vágva (a csirke mintha egy ventillátoron át jött volna a tányérra), kacsa bőre gumis, természetellenesen sok ízfokozóval terhelt az összes fogás, és az egyik ételben egy komplett műkörmöt találtam. Kínunkban rettenetesen röhögtünk a minden fogást ehetetlenné tévő bakikon, amikor az amúgy kedves felszolgáló hölgy megjegyezte, hogy ugye elmegyünk negyed óra múlva, különben nem érik el a metrót. Persze, elmegyünk, de ugye nem baj ha soha többet nem jövünk vissza?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.08.03. 09:52:52

nem lehet, hogy az eredeti kínai vegeta volt? a globus kecsapot meg kínaiak hamisítják, úgyhogy absz. rendben.
ez a poszt most valami reklám, vagy elrettentő? vagy kinek, hogy tetszik?

2009.08.03. 09:53:02

Hehe, nem ő főz. Ő csak a tulajdonos. Főzéshez kínából hozatott szakácsokat.
Egyébként semmi baj, nem kell elmenni az éttermébe. Legalább nem lesz akkora tömeg, én nyugodtan kajálhatok.:)))

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.08.03. 09:54:27

jól látom, hogy ikea a berendezés? LoL

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.03. 09:57:40

@vero:

lehet, ezek a kurva kínaiak, már az antiszemitizmust is hamisítják! :)

murunga 2009.08.03. 09:58:06

a két beszívott arc döme & huga??? nappal hugom, este dugom???
;-]

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.08.03. 09:58:47

@Grift: Ha ezek a követendő elvek, akkor menjen vele a magyaros éttermek 97%-a is. Benkelacibácsit pedig gulágra!

krz 2009.08.03. 10:02:24

Én többször voltam ott, meg előtte a Lanzhouban és az Új Lanzhouban is, kifejezetten kellemes élményeim vannak, de persze ízlések és pofonok.

2009.08.03. 10:02:54

@Péter Anna:
Érdekes, mert mi rendszeresen járunk oda. A kajával soha sem volt gond (pedig van egy két nagyon finnyás a csapatban), és bár mi 11-ig mindig maradunk, de még ebből sem volt gond soha sem. Az már inkább probléma, hogy miután ez az étterem inkább az itt lakó kínaiaknak van, néhány pincér a magyar nyelv terén küzd kisebb-nagyobb kihívásokkal.:)

irrelevant 2009.08.03. 10:07:36

Kínában lefogynék, talán éhen is döglenék... pfúj...

Rigor Penis 2009.08.03. 10:08:04

@C16SE:

ez má gyanús, hogy így bevéded a negatív véleményekekl szemben

wang mester beaprítja a pöcsikédet egy adag édessavanyúba, ha nem reklámozod?

2009.08.03. 10:10:56

@Rigor Penis:
Te hülye vagy kisgyerek. Ha valaki névtelenül nem fikáz valamit jó magyar kommentelőhöz mérten, akkor már bértolnok? Elég egyszerű gondolkodású lehetsz. De legalább boldog ember.:)

Péter Anna 2009.08.03. 10:12:57

@C16SE: Az általános pozitív vélemények miatt nem lett ebből a negatív élményből blogposzt sehol. Egy megalapozott negatív cikkhez többször el kellene menni, de nincs gusztusom, ami viszont elég beszédes.

2009.08.03. 10:15:45

@Péter Anna:
Nyilván, ha az én esetemben is ilyen történt volna az első alkalommal (vagy máskor), akkor én sem mennék többet. Mondjuk én sajnálom, hogy így jártál, mert nekem jó élményeim voltak.

Rigor Penis 2009.08.03. 10:20:42

@C16SE:

még sokszor elmondod, hogy neked jó élményeid voltak?

wang mester megforgatta benned a

magic wanD-ját?

:)


esetleg wanK-elte a te magic wanD-odat?

:)

nagy kópé ez a wanG mester

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.08.03. 10:23:28

Én is ismerek egy autentikus kínai éttermet, a Taiwan-t. A Nagyvárad téren található, a Szent László tőszomszédságában. Nagyon jó a kaja, csak kicsit drága.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.03. 10:24:41

pár fogásból kimaradt, hogy a csajok mit szóltak hozzá és kit dugott meg a szakás, lécci sürgősen pótoljátok.

Gazz 2009.08.03. 10:30:08

@Grift: Ez a nap mondása! :-)))
Érdemes volt felkelni ma reggel!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.08.03. 10:30:37

taiwan, szent lászló szomszédságában. ez valami extremiticki irredenta törekvés?
a globalizmus igazi szépsége. :o))
hálát adok az úrnak, hogy ilyen korban élhetek.

AgentO 2009.08.03. 10:31:04

"(megjegyzendő, hogy a kínaiak a levest az étkezés végén fogyasztják, csakúgy, mint a rizst)"

Ezt megcáfolnám, legalábbis Kantonban és környékén az étkezés elején fogyasztják a levest.

cyberpopp 2009.08.03. 10:31:48

Nem vagyok nagy kínaikaja-kedvelő, de most voltunk a Luther utcaiban. Hárman hatfélét ettünk - persze mindenki mindent végigkóstolt -, és egyik jobb volt, mint a másik. A végén még kínaikaja-kedvelő leszek.

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.08.03. 10:38:37

"temetni jöttem Wangot nem dicsérni ...", de félre a tréfát, nem rossz kajákat nyom a fickó. Egyrészt mond valamit, hogy a Luther utcai vendéglőben csak mi voltunk európaiak - másrészt olyan ételek is voltak, amelyek kitörtek a gungbao - kínai leves - sült banán háromszögből. És jók voltak!!
BTW én is nála tanultam kínait főzni. Az angol, gondolom azért ment a TV-ben, mert magyarul csak ért és nem nagyon beszél. Így gondolom nehéz a TV-ben jól eladni - tehát marad az angol. Esetleg aki tud autentikusabb kínai éttermet, nosza!

szpal 2009.08.03. 10:52:36

az ujgurírtó kínaiak húzzanak el, nem kéne az éttermeiket még reklámozni is.

Rigor Penis 2009.08.03. 10:54:39

Mr. Wang wanks his wand

in the stew that he hands

out to his customers

"special sauce" he refers

to the cum his cook stirs

in your dinner that he serves.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2009.08.03. 11:25:11

A tésztagombócokat töltik vörös babbal is, aminek teljesen olyan íze van, mintha csokimártás lenne. Hm. Most éhes lettem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.08.03. 11:41:21

Inkább egy masszív pörkölt kovászos ubival és egy-két pohár szekszárdi bikavérrel...

Jó hogy nem rántott kutyacomb száznapos tojás trutyijával nyakon öntve:o)

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.08.03. 11:58:23

na hát

ezek a kaják undorítók


nokedli pörkölttel uborkával, az valami


na csókolom
wang úr meg áztassa magát szójaszószba
nőjön ki neki a csöcse a szója ösztrogéntartalmától

picur3ka 2009.08.03. 11:58:39

En szeretem a kacsat, meg a kinai konyhat is.

Tegnap esti indiai vacsoram utan azonban egy kisse torekeny allapotban vagyok, amin ez az etvagygerjeszto iras nem sokat dobott...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.03. 12:05:31

@vero: Taiwan, Szent László?
A Kuomintang már a spájzban van!

Polgárlány 2009.08.03. 12:58:02

Felismertük ám a Lola-féle fakanáltaktikát... ;)

Bede Márton 2009.08.03. 13:01:13

Hat sracok, azert a vagany konzervativ fiatalokrol nem gondoltam volna, hogy megijednek a Wang igazan jo fogasaitol, a csipos pacaltol, a rantott sertesvegbeltol, a pacolt okorszivrol, a birkatol, a nyulcombtol es asertesoldalastol. Kesudios csirke mashol is van.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.08.03. 13:45:22

@Bede Márton:
Végbeles fogásokat nem ajánlunk, mert Török Zsolt rögtön számára világos lesz, hogy csak buzizni akartunk.

Bede Márton 2009.08.03. 13:51:45

@TuRuL_2k2: Hulyeseget irtam, vastagbel az a vegbel. Azt nyugodtan lehet!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.03. 13:54:13

@Bede Márton:
dehogy lehet. az egész béltraktus gyanús!

Ombudsmanyus 2009.08.03. 15:23:38

A sört kancsóba kérni hülyeség. Egyrészt a nagyobb mennyiség tovább áll a kancsóban, és melegszik. Másrészt ettől, valamint a kiöntögetéstől a szénsav is hamarabb távozik.

Magyarul: élvezeti értéke jelentősen csökken.

És ez így van akkor is, ha pl. Amerikában is több helyen így szolgálják fel a sört. De ettől ez még egy rossz szokás.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.08.03. 17:43:45

Tóni, a köv. tesztnél szóljál... bár néhány dolgot átugranék.

Tehetetlen Dodó 2009.08.03. 18:09:08

@Ombudsmanyus:
Igazságod vagyon.
Csapolt sört mindig kisebb dózisban, de sűrűbben rendelek éppen ilyen megfontolásokból.

Egyébként milyen söre van Wang Mesternek? A szecsuáni kínálatot nem ismerem, de Pekingben príma söröket lehet inni, mint például a Beijing és a Csing-tao, rendes német hagyományok szerint főzve.

Oblomov 2009.08.03. 20:41:01

@Boogie66:
fehérek közt néhány ájrópai europid? :)

bonafide 2009.08.03. 22:03:56

A szójával vigyázni: ösztrogén hormonhatású vegyületek vannak benne!

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2009.08.03. 22:34:53

@cyberpopp: A Luther utcai nagyon jó. Meg a Momotaro a Széchenyi utcában.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.08.03. 23:19:01

A Momotaro a legjobb kínai, és a legjobb japán étterem a városban egyszerre. Persze, a japán kaja az csak rament jelent, de abból a legkomolyabb választék és minőség.

Van egy különtermük is, ami kb. nyolszor akkora mint az
étterem - az elég kicsi - egy régi vendéglő a Nádor utca sarkán, ott kajáltatják a kínai, és japán túrista seregeket,
egy kis hazaival, szóval eredeti konyha.

Earthq 2009.08.04. 07:59:43

Sziasztok... Én még mindig nem kaptam kedvet, hogy kínai kaját egyek... :D :D Asszem ezt a dolgot kifogom hagyni az életemben..... nekem undorítónak tünnek ezek a kaják... :) A másik aggasztó dolog, hogy sohasem láttam kínai temetőt, vagy nem hallottam arról sem, hogy temetnek egy kínait... szóval... lehet, a nagymama is valami ütős néven végzi az étlapon..........

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.08.04. 08:20:03

@gloire:
gyanús is a turista kínaiak tömege. tutti, hogy kutyát főznek.

Tehetetlen Dodó 2009.08.04. 09:48:05

@Grift: Volt egy ismerősöm, ott lakott egy kínai étteremmel egy házban a Wesselényi utcában, és esküszik rá, hogy rengeteg üres kutyatápos doboz volt mindig a kukákban, pedig a házban nemigen voltak kutyák.
(Kutyatápot enni tofu címen persze még mindig jobb, mint kutyát...)

serjsoadfan · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.09. 10:23:03

Az ananász igen izgalmasnak tűnik, a szemgolyó annyira nem hat meg, a darált szezámmag tartalmával együtt..
süti beállítások módosítása