Vona, a sertésgondozó
2009. október 07. írta: nénike

Vona, a sertésgondozó

  A publicisztika Sas Józsefének bérelt helye van a Magyar Nemzet Nézőpont rovatának jobb alsó sarkában. Mivel Pilhál György sajátosan vitriolos stílusa a fogba nyilalló fájdalom érzetét üzembiztosan kiváltja, olvasásával csak ritkán kísérletezünk. A Kanászból is lehet elnök című mai anyaga mégis becsúszott, és erőst elgondolkodtatott.

  A cikk lényege, hogy miféle komcsi tempó má’, hogy Ukrajnában Larisza Vona sertésgondozó lesz az ottani parasztpárt elnökjelöltje. De hát Ceausescu suszterinas volt, Marosán György meg pék, szóval értik. Nem is azon akadtam fel, hogy nincs konklúzió, ha csak az nem hogy „Ukrajnában minden megtörténhet”, hanem az alaphír kezelésének pontosságán.

Pilhál György nyilván belelapozott a szombati Nemzetbe, érdekesnek találta Székely Gergely ungvári tudósítójuk anyagát, s bár nem nagyon értette, hogy az miről szólt, a neveket, paramétereket és motivációkat intellektuális botmixerével összedarálta és valami egészen pépes, könnyen emészthető trutymóvá alakította át.

  A Talányos bombázó az ukrán kampányban című cikk lead-je arról tudósít, hogy a Lidia Vona néven bemutatott (a jegyzőkönyvekben Lidia Sztepanivna néven bejegyzett) sertésgondozót az Ukrán Parasztpárt konstantinovkai alapszervezete ajánlotta elnökjelöltnek, kérve az országos kongresszus jóváhagyását. Csakhogy - a cikkből világossá válik - a jelölés, minként maga Lidia Vona is valójában egy médiahekk volt, és arra igyekezett a közvélemény figyelmét ráirányítani, hogy miként lendül azonnal akcióba a timosenkoi milícia a lehetséges konkurencia mielőbbi eltüntetése érdekében.

  A médiahekk után egyébként kiderült, hogy a pártnak van valódi jelöltje, akit viszont Larisz Szerhijevnának hívnak és soha nem volt köze a disznóólak lakóihoz. Azt, hogy az amúgy szemrevaló, hatos mellbőségű elnökaspiránst Gyuri bácsi megpróbálta tollhegyére tűzni, teljesen érthetőnek tartjuk, ami azonban kisült belőle, minimum elkedvetlenítő.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr461433564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.07. 13:17:57

gondolom már mindenki érezte azt, hogy más helyett szégyelli magát. mikor lát egy iszonyú bornirtságokat beszélő embert a tv-ben, és érzi hogy elpirul helyette szégyenében. ez a pilhál barom, ez pont ezt okozza annak aki beleolvas. évtizedek óta.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.10.07. 13:37:27

Nekem 10 éve tetszettek a szösszenetei. Nem emlékszem már, hogy jókat írt, vagy bennem volt a hiba akkoriban. De már sok-sok éve a címet sem olvasom el.

magyar-magyar szótár 2009.10.07. 13:47:15

Pilhál a nemzetiújságírás katasztrófája. Nem csudálkoznék, ha az index új szerijében ilyen poen is föl lenne írva: Száz Pilhált, ezret (az idén ugye már túlsúlyban* vannak a jobberújságírók?)
*Vásárhelyi tudósnő hujjogása szerint

Ombudsmanyus 2009.10.07. 14:49:34

@magyar-magyar szótár:
Ha Vásárhelyi és Pilhál súlyát összevetjük, biztos előbbi van túlsúlyban.

@Pallos Levente:
A Napi Magyarországban szerintem is jókat írt még, de hol van az már. A lapot is felfalták a balról vezérelt "piaci" viszonyok.

Amúgy sajnos van néhány sajtótermék a jobboldalon, ami leszoktatja az embert az újságolvasásról. Persze a baloldalon is, de azok eleve kiesnek.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.07. 15:12:32

Ne olvassatok papír alapú újságot, csak bátorítjátok őket.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.10.07. 15:37:58

Én kedvelem Pilhált. Látványosan és viccesen buta, továbbá immár hírlapírói hagyomány. Pedig már Szódás Sanyi sincs közöttünk. Én inkább Sesztákot tenném lapátra.

zoli29 2009.10.07. 15:52:56

Ha van Magyar Nemzet a kezemben (habár a válság kitörése óta ez ritkán fordul elő), a Pilhál-írást el sem kezdem olvasni. Eleinte néhányszor megtettem, de egy idő után nem láttam értelmét.

zoli29 2009.10.07. 15:53:49

@Ombudsmanyus:

"Amúgy sajnos van néhány sajtótermék a jobboldalon, ami leszoktatja az embert az újságolvasásról"

MH

Ombudsmanyus 2009.10.07. 15:59:01

@Zoli28: A Magyar Hírlap szombati számát meg szoktam venni Szilágyi György írásai miatt. Amúgy igazad van.

nénike · http://mandiner.hu 2009.10.07. 16:00:33

Lendületét tekintve azért Sinkovics Ferenc aradi megemlékezése is versenyképes műalkotás a tegnapi Hírlapban:
magyarhirlap.hu/velemeny/miert_.html

Írása hangneméből az derül ki, hogy nem hisz a szeretet és az összefogás erejében. Ez pedig pártszerűtlen magatartás.

Google 2009.10.07. 16:00:41

Nekem sincs bajom vele.
Egy napilap sokaknak kell tessen, sokféle igényt kell kielégítsen! Kinek-kinek találnia kell benne valamit, ami megragadja.
Ez legyen a legnagyobb bajunk!

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.10.07. 16:13:30

@elGabor: Szekundálom a kezdeményezést. Ő a másik, akit semmiképp sem olvasok el.

tevevanegypupu 2009.10.07. 16:28:25

Minden ujsagnak van szelsoseges, nagyon nekiduhodott olvasoretege is. nekik is kell irni. leirva egyebkent sokkal csufabbnak tetszik az amit az ember neha (gondolkodas nelkul) kimond.
Nem baj. Olvasom peldaul az ES-t es a Magyar Hirlapot, Nepszabadsagot es Magyar Nemzetet is valtozatlan lelkesedessel meg akkor is, ha sok cikke nem nekem szol. Legfeljebb az elso jobb stilusban irodott, a gyalazkodas ugyanaz.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.10.07. 16:34:10

@Google: Nekem az a bajom, hogy semmi újdonság nincs az írásaiban, csak visszaböfögi egy előző napi cikk felháborodásra okot adó részét.
(majdnem azt írtam, lényegét, de a fenti példa is igazolja, hogy pont azt nem)

Tudom, publicisztika, nem híroldal, de attól még pl. meg lehet közelíteni egy ismert témát új oldalról, szóval értéket hozzáadni. Ő meg csak címkéz.

jan 2009.10.07. 16:36:51

Pilhál szerintem azoknak az újságíróknak az egyike, akik valamilyen sérültségüket írják ki magukból állandóan (ilyen még Bayer Zsolt is, és biztos a ballib oldalon is vannak ilyenek, most nem akarom törni a fejem ezen többet). Ezek az írások ezért nagyon intim művek: leginkább az írójuk lelkiállapotát fejezik ki, mást nemigen.

vomit 2009.10.07. 19:00:51

honecker meg tetofedo inas volt, mig az illegalitas be nem szippantotta.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.10.08. 00:01:45

Nekem elég, hogy a nagy pártvezérek az anyjukat is megraknák egy kis hatalomért. Vonó Gábor nem hagyja, ő nemesebbre tartogatja.
süti beállítások módosítása