A zsidó nagytőke és a magyar futball
2009. október 14. írta: Szathmáry

A zsidó nagytőke és a magyar futball

  Szombat reggel nem tudtam megszólalni. Nem volt hangom ugyanis. Péntek este hagyhattam el, ott abban a belvárosi kocsmában, ahol a Reakciós kommunánk rendületlen focihívő tagozatának tagjai üvöltötték rongyosra hangszálaikat az U20-as labdarúgó-világbajnokság magyar-olasz meccsén. Erőfeszítéseinknek meg is lett a gyümölcse: a csapatot a legjobb négy közé üvöltöttük. Utána órákig ültünk csak a széken (melyen előtte még a plafonig felugorva tomboltunk) és szinte könybelábadó szemmel beszéltünk arról, hogy ilyen izgalmakat ritkán él át az ember. Meg arról is, hogy legalább így nekünk is lesz miről mesélni az unokáknak.

  Mert felnőtt úgy egy teljes generáció (pechünkre pont a miénk), hogy nem látott szerethető, és pláne nem sikeres magyar válogatottat. 23 éve, a mexikói vb óta a magyar válogatott nem szerepelt, mi több a közelébe sem került semmilyen rangos nemzetközi tornának. A selejtezők után maradt mindig a reménykedés: nem baj, majd a következő sorsolás kedvezőbb lesz, meg ott van az a fiatal srác „hogyishíjják?”, na majd ő felnő és egyensúlyt hoz az erőben. De nem, nem, nem és nem. A tehetségek – ha voltak egyáltalán – szétszéledtek, vagy leszerződtek Ciprusra, Máltára focizni, mert ott csak heti két edzés van, a havi félmilla’ így is megvan, abból meg futja elég sörre és cigire. 


  Évek óta tartja magát a legenda, hogy akkor lesz majd újra jó magyar foci, ha a futballakadémiák első generációja felnő. Igazándiból mi is ebben hittünk, mert másba már nem lehetett, de a sok csalódás után ott volt bennünk a kétely: ugyan már!

 Aztán mégis. Persze nem szabad elkiabálni, még nincs rendes magyar foci, de a lehetőség megvan rá. Megérkezett az első futballakadémiás nemzedék, akik tavaly az U19-es Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek, most pénteken pedig szintén a bronzért szállnak harcba Costa Ricával az U20-as világbajnokságon, úgy hogy a legjobb négybe egyedüli európaiként tudták beverekedni magukat. És van még egy jó hír. Ez a csapat maximálisan szerethető, mi több tudnak focizni. (Szolgálati közlemény: a ma esti Dánia-Magyarország nagyválogatott meccset nem fogom megnézni, mert nem szeretném, ha megint visszasüppednék a nagy magyar focivalóságba.)

  És hogy jön ehhez a politika? Első olvasatban sehogy, szerencsére. Péntek este a kocsmában nemre, korra, politikai meggyőződésre tekintet nélkül borultak egymás nyakába a fiatalok. Tegnap a metrón odajöttek hozzánk, hogy megkérdezzék: „Kivel fogunk játszani a bronzért?"  Ilyet én még nem tapasztaltam. (Metrón eddig csak jegyekért, bérletekért jöttek, esetleg: „adj egy  százast főnök!” kéréssel.) A közös siker, az U20-as csapat kezd összehozni bennünket magyarokat.



  De mi is a siker titka?  Valószínűleg maguk a futballisták. De honnan szalajtották őket? Biztos, hogy nem a nagy őszi focistaszüret idején szedte le a bokorról a szövetségi kapitány. A 21 fős világbajnoki keretet jobban szemügyre véve, egyértelműen megállapítható: a csapat magja a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról került ki. A 21-es keretből 9 fiatal ott nevelkedett. (Gosztonyi András, Gulácsi Péter, Németh Krisztián, Présinger Ádám, Simon Ádám, Simon András, Szekeres Adrián, Takács Péter, Varga Roland). Igaz tehát az alapvetés, hogy az akadémiák megjelenése pezsdülést hozott a magyar fociba.

Fotók: fifa.com

  Na és itt jön az egyesek számára lesújtó hír. Az első és hosszabb ideig egyetlen magyar futballakadémiát, a Sándor Károly Akadémiát egy zsidó nagytőkés, Várszegi Gábor alapította és tartja fent ráadásul a hírek szerint a magánvagyonából. Persze lehet őt szeretni, vagy nem szeretni – a Fradi körüli legyeskedése miatt én sem zártam őt a szívembe –, de kétségtelen, hogy amit kitalált, azzal eredményt ért el, mi több dicsőséget szerzett a magyar nemzetnek. El kell ismerni, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar focisikerét az általa fenntartott fociakadémia növendékei szállították nekünk magyaroknak (és nem Izraelnek).

  Na ezen tessen elgondolkozni minden, a zsidó nagytőke kártékony térnyeréséről papoló. Mert, ha ilyen a zsidó nagytőke, akkor én még kérek  belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr811449265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyar foci utolsó nagy korszaka V. 2009.10.15. 14:50:06

Elcsalt magyar aranycipő, megkezdődik a válogatott diadalmenete, bajnokavatás az Üllői úton, újkori történetében először esik ki az MTK-VM. 1981 tavasza következik. Az év, amikor visszatért a remény. BajnokságAz 1980-as ősz egysíkú volt, ezt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.10.14. 14:24:24

amúgy kurva jó cikk.
Pedig amilyen magasról én leszarom a focit... azzal elmehetnék kosarasnak.

zoli29 2009.10.14. 14:24:57

@Grift:

Na, mesélj! Nevessünk együtt! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 14:27:01

@Őrnagy Őrnagy:
képzelje, a múltkor megtekintettem a hajdúböszörmény-mezőkövesdi se.-zsóri, nbII keleti csoport mérkőzés második félidejét, és döbbenten kellett látnom, hogy a hajdúk között is volt egy néger. maga a középcsatár!
/ csapkodó játék, enyhe hazai fölény, igazságos, gólnélküli döntetlen. vezette oláh: jól/
:))

kispufi 2009.10.14. 14:27:44

Mindenesetre ez a siker ezekben a "vérzivataros" időkben úgy kellett, mint egy falat kenyér, én is a szerzőhöz hasonló érzelmi állapotban vagyok. Persze nem vagyok optimista: ezek a srácok 17 évesen még Both Józseffel voltak ott a korosztályos EB-n (csoportmeccseken jó játékal kiesés, összesítésben 5-6. hely), 19 évesen már Sisa Tiborral EB-bronzérmesek, Egervári mégis csak augusztusban vette át őket, miután a van Buuren nevű holland sarlatánt (akinek honfitársával, Koemannal ellentétben még jelentős pályafutása és neve sincs) ki kellett vágni a kudarcok után, őt pedig csak úgy, vagy legalábbis a holland lobbi szavának megfeleően kellett feleslegesen idehozni. Vagyis előbb sikeredzőket szélnek ereszteni, aztán kapkodni, szakmai munkába belenyúlni: elintéznek mindent a döntéshozók, Kistelekivel az élen. Azaz én úgy érzem, Némethék jó játékosok egyenként még lehetnek, befuthatrnak többen is szép karriert jó egyesületekben, de válogatott csapatként?! (Példának okáért: Juhász, Gera, Hajnal, Huszti, Dzsudzsák - ennyi remek képességű magyar játékos /nem kis kaliberű klubokkal: Anderlecht, Fulham, Dortmund, Zenit, PSV/ vagy 30 éve nem volt egyszerre; magyar válogatottként elért eredményeik ismertek). Másik: '84-ben Petry, Pintér, Keller, Vincze Pilu, stb. EB-t nyert 18 évesen - felnőttszinten nem kommentálnám. '96-ban atlantai olimpia, '97-ben U20-as vb (mindkétszer három-három zakó, az igaz) - belőlük se lett semmi. Aztán még valami: mostani 17 éveseink nem voltak ott az EB-n, jövő héten Nigériában kezd az U17 vb, ott se leszünk - az U20 most akkor az akadémiát minősíti, vagy inkább csak egy jól kifutott generáció?!
Szóval én örülök a pillanatnyi jelennek, s azontúl a teljes pesszimizmus, akkor legalább csak kellemes meglepetés érhet (mint most).

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 14:27:51

@szamárfül:
maga mindig megkajálja az ilyeneket! :)

bz249 2009.10.14. 14:28:27

@Őrnagy Őrnagy: de legalabb igazan tehetsegtelen negereket hozott... pedig lattam mar focizni tudot is kozuluk. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.10.14. 14:29:27

@Grift: reméltem, hogy a flódnihoz mondja, de nem...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.14. 14:36:21

@Grift: Az ilyen meccseken legjobbak a közönség beszólásai. Tudnék mesélni az NB III Tisza-csoportról.

Egyébként remélem hamarosan éneklik majd a Fradinak hogy: NB II Keleti-csoport!!!

Tehetetlen Dodó 2009.10.14. 14:39:39

Milyen rasszista tempó ez? Már megint négereznek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 14:40:49

@Szathmáry:
és valamit nagyon elfelejtettél: igazán illett volna megemlítened a debrecen /viszonylagos/ sikere kapcsán a tevát, az izraeli gyógyszercéget. feketepont. :)

kispufi 2009.10.14. 14:41:50

@Őrnagy Őrnagy: hát persze. A tartalékcsapat megnyeri az NB III Mátra-csoportját és mehetnek fel. Erre gondoltál, igaz? :-)

borsikm 2009.10.14. 14:44:18

"Mert, ha ilyen a zsidó nagytőke, akkor én még kérek belőle."

Nem bmeg, nem ilyen. Szerencsetlen.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.10.14. 14:48:50

@Grift: Hibáztam, bocs. Ráadásul úgy, hogy nem is tudtam: a Teva izraeli. Sőt azt sem tudtam, hogy mi az a Teva.
@borsikm: De az ilyenből csak lehet kérni?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.14. 14:56:53

El kell ismerni Várszegi Gábor ezt tényleg jól csinálta. Megadom az kijáró 1(, de akár 10) pontot az izraeli nagytőkének.

Viszont szeretném, ha nem lenne kettős mérce, és legalább Szatmáry kiemelné a zsidó nagytőke szerepét akkor is ha káros.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 15:00:58

@Szathmáry:
segítek! ide írhatsz egy bocsánatkérő levelet! nem, ne köszönd, szabó dezsővel szólva: minden magyar felelős minden magyarért! :)

hebrew.tevapharm.com/locations/

zoli29 2009.10.14. 15:06:56

@TaTa86.:

A cikk épp azért született, mert a "zsidó nagytőke" káros hatásairól éppen elegen beszélnek manapság.
Gondolom, Szathmáry szerette volna felhívni rá a figyelmet, hogy nem olyan egyszerű a képlet, ahogy néhányan próbálják beállítani.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.10.14. 15:09:19

@TaTa86.: Ok.

@Grift:
Nagyon kösz. Nem tudod, hogy kell átváltani héber billentyűzetre?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 15:10:54

@Szathmáry:
nem kell, kattints az angolt felkínáló fülre! :))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.14. 15:17:55

Golfban is nyomulnak. Az is jó angolos, konzervatív dolog, mint a football.

Stoney Hill Billy 2009.10.14. 15:28:45

aszongya: "saját vagyonából fenntartja"

Némethék meg néhány üveg kóser savanyúuborkáért igazoltak a liverpudlikhoz

abandi 2009.10.14. 15:31:30

Ez egy roppant leegyszerüsített filozsemita írás!
Mert a zsidó identitású várszegi egyszerűen felvásárolja a legtehetségesebb vidéki-budapesti fiatalokat nem csak 14,hanem 16 éves korukban is...
De, ez a gyerek-kereskedelem nem újdonság a fociüzlet világában.
Ellenben, a sok kis csapat kölökkoruk óta nevelte őket addig, mert csak...
Nem mondom, hogy nincs szükségünk egy-két-há. elitcsapatra, de azért ne zsidózzatok már önfeledten!

BéKu 2009.10.14. 15:36:33

Azért ne csak a Sándor Károly Akadémia szerepét emeljük ki. 14-15-16 évesen kerültek oda a srácok, az ország legkülönbözőbb pontjairól.

Akkoriban még csak egy Akadémia volt,így nem mehetett oda akárki.

Várszegi összegyűjtötte a korosztály legjobbjait (Németh pl győri, a Simonék salgótarjániak,Gulácsi BVSC-ben focizott kezdetben, Gosztonyi kaposvári stb stb stb...), majd némi képzés, megjegyzem JÓ képzés után amint lehetett túladott rajtuk, természetesen jó pénzért. Nyilván ez egy befektetés volt neki, hiszen gyakorlatilag ingyen megkapta a tehetségeket, majd ő keresett az eladásukon.

Én nem Sándor Károly Akadémia érdemeit csökkentem, mert az ott folyó munka elismerésre méltó, csak azért ne állítsuk be úgy a dolgot, mintha ez Várszegi érdeme lenne. A korosztály legtehetségesebb gyerekeivel dolgozni nem nehéz. Csak az, hogy ezek a srácok olyanok lettek, amilyenek, az a nevelő edzők érdeme. Ők tanították meg őket focizni, a többi ahhoz képest már egyszerűbb.

A két Simon még salgótarjániként lett korosztályos válogatott, utána kapták csak az ajánlatot Várszegi úrtól az Akadémiára...

plastik02 2009.10.14. 15:37:38

@abandi: ez a roppant leegyszerűsített filoszemita írás gondolom görbe tükre a roppant leegyszerűsített antiszemita írásoknak. ergo, ugyanaz pepitában. csak kicsit igényesebb nyelvezettel talán.
pont ugyanúgy hülyeség, mint az ellentettjei.

abandi 2009.10.14. 15:42:57

@plastik02:
Oké, köszi!
Én mindig tudtam, hogy az ideírók bírják a zsidóhumort a génjeikben.
Élcelődnek...én meg sírok.

abandi 2009.10.14. 15:46:43

@BéKa:
Az edzőváltási mizériát a hitsorsos kisteleki vezényletével is ecsetelhetnéd...magyar-holland-emtékás vérvonallal.

Alfőmérnök 2009.10.14. 15:53:17

@Grift:
És ezt olvastad:
nol.hu/velemeny/20091013-kell-e_felni_az_olvasoktol_

Nénike a Népszabóban. Rólad szól.

A gyengébbek kedvéért: ez a poszt a new yorki metró, Grift pedig a bűnöző. :)

nénike · http://mandiner.hu 2009.10.14. 16:03:14

Aztán nem elkanászodni :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.14. 16:10:58

@Grift: láttya, ilyen szégyentelenek. Nyíltan árulják magukat a mogyiért:
"Mert, ha ilyen a zsidó nagytőke, akkor én még kérek belőle."

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 16:14:48

@Alfőmérnök:
maga egy gazember! nénike egyáltalán nem rám, hanem magára gondolt! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.14. 16:15:26

@Grift: nénike különben is metroszexuális, vagy mi a szösz. :)

Mitya Ivanov 2009.10.14. 16:17:11

a posztíró nagyot csúsztat: Várszegi nem zsidó nagytőke, hanem magyar nagytőke. A zsidó nagytőke a Joav Blum és hasonszőrű társai

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.10.14. 16:18:08

@Loxon:

"Golfban is nyomulnak. Az is jó angolos, konzervatív dolog, mint a football."

Te a football-t (helyesen amúgy: fodball ;D) konzervatív dolognak tartod? Aztán miért?

Téglagyári Megálló 2009.10.14. 16:19:30

@tölgy:

maga kinek a mogyijából él? fejkvóta?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.14. 16:22:50

@Téglagyári Megálló: bárkiéből, csak adna már. Tudja, az elit az, aki máséból él.

Alfőmérnök 2009.10.14. 16:31:25

@nénike:
Húha, ezt elbasztam, töröljétek léci a kommentet.

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2009.10.14. 16:31:34

Mi is ugyanúgy szurkoltunk ám, Pozsony belvárosában.
Komanék a legnagyobbak!

tempetőfi 2009.10.14. 16:33:59

Tegnap esti telefonbeszélgetés a bányában, miközben a kollektíva hímtagjai guvadnak a kérpernyőre, a legidősebbet hívják, mi csak ennyit hallunk belőle:
- Mi? Ja, kormányválság... Nem nézzük, dehogy, a kormányok jönnek-mennek, ha bukott, hát bukjon, de magyar csapat vébén ötven évben egyszer van közel a döntőhöz...
És erre ittunk egyet.

nénike · http://mandiner.hu 2009.10.14. 16:36:33

Alfőmérnök

A cikk megjelenése óta papírom van arról, hogy nem törölhetek :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.10.14. 16:46:25

@Mitya Ivanov: igen. sajnálatos, hogy szathmáry kiközösít.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.14. 18:18:56

Teljesen összezavartál ezzel a poszttal...
Most akkor a Fradi-MTK meccsen kinek szurkoljak?

Emlékeztek, volt, amikor Várszegi volt a tulaja a Fradinak:o)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.14. 18:23:11

Mondjuk a fociban van biznisz.

Ha van baromi sok pénzed, össze tudsz szedni egy csomó tehetséges kissrácot egy helyre, eszetlen jó körülmények közé, ahol szinte csak a focira kell figyelniük. Aztán, ha beértek, eladod őket.

Amiért becsülendő, ha vki ezt csinálja, h irtó kockázatos, semmi garancia arra, h a befektetett tőke megtérül.

Szóval, akárhogyan is, de ez egy tisztességes és hazafias történet... sztem.

Zetek 2009.10.14. 18:29:22

Szánalmas erőlködés ez az írás, mely helyből kontrázható. (A lopott holmiból valamit visszahajítani a proletároknak egyáltalán nem új kezdeményezés.)Az igazi kérdés, hogy mit kíván a szerkesztőség ezekkel az izzadságszagú kínlódó írásokkal cáfolni, vagy bizonyítani.

cserenkov 2009.10.14. 19:11:21

Úgy látom a szélsőjobb megszállta a wikipédiát. Ez mondjuk önmagában nem baj, mert rávilágít egyértelműen a wiki hiteltelenségére, amit hiába magyaráztam másoknak egy-két hsz-ben.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.10.14. 19:14:06

akkor mi most szeressuk a zsido nagytoket. molnar oszi meg menjen a sunyiba. mi vagyunk a jokonzervativok. tejoeg.
mijafaszert kell mindenbe politikat keverni?
a cikk egyebkent szellemes. viszont sztem egyenesebb lenne azt irni, h molnar oszi, te budos naci, menj a picsaba. akikert meg rekedtre orditottuk a torkunk /mi is a felvideken/, ne keverjuk bele ebbe a kozeleti mocsarba.

cserenkov 2009.10.14. 19:19:52

@cserenkov:
Mi lesz itt az egyetemi+főiskolai büfészakokon?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.10.14. 19:21:07

@Loxon:

"Nem az? (Megütközik)"

Nekem nem tűnik annak. :]
De ez csak zsigeri, nem tanulmányoztam a témát. Te?

Ray2 2009.10.14. 19:23:02

Szép és logikus gondolatmenet, igaz is. Egyetlen egy dolog maradt ki belőle: Várszegi abban a pillanatban eladja a tehetségeit, amikor már egy Ft nyereséget lát benne.
HA én MTK drukker lennék, már biztos szívinfarktust kaptam volna hogy amint megjelenik egy ügyesebb gyerek, már adja is el külföldre. Köztük nem tudom hányan vannak még Magyarországon, de gyanítom eladta már mindet.
Azért azt is szeretném hozzátenni hogy én még várnék egy olyan 5 évet és az "A" válogatottbeli szereplés alapján beszélnék sikerről vagy kudarcról.
Európabajnok ifiválogatottunk is volt már ugyebár és nem emléxem hogy utána jobb lett volna a magyar foci.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.10.14. 19:26:25

@rayk: "Várszegi abban a pillanatban eladja a tehetségeit, amikor már egy Ft nyereséget lát benne"

Mi ez az irredenta náci hazudozás?Most tanultuk reakció órán ,hogy ezt a nemzetért teszi.

abandi 2009.10.14. 19:28:24

@cserenkov:
Jó nők! (a tudjukkiknek...)

abandi 2009.10.14. 19:30:13

@rayk:
Legyerekkereskeződöd a legnagyobb focimagyart?
Gój-gój-gój!!!

cserenkov 2009.10.14. 19:34:18

@abandi: Mondtam ,hogy ez nem baj, te nagyon nagy szövegértő!
Mi lesz a jó nőkkel, akik leadják a házidogájukat, amit a wikiről kopiznak majd ki. Eddig is sületlenségek jelentek meg ott, de ezután egy csomó antipíszí doga...

abandi 2009.10.14. 19:42:39

@cserenkov:
Vannak/lesznek még problámék, kedves földlakók!
Problémák nincsenek, csak megoldások!
Éljek!

plastik02 2009.10.14. 19:43:09

@Mitya Ivanov: a posztíró nagyot csúsztat: Várszegi nem zsidó nagytőke, hanem magyar nagytőke. A zsidó nagytőke a Joav Blum és hasonszőrű társai"

Joav Blum az nem izraeli nagytőke?

medve2 2009.10.14. 19:54:54

@rayk: Ezt sokan csinálják Európában. Azonban így nevelik a tehetségeket. Aztán remélem, ezek a játékosok jó nyugati klubbokba kerülnek, és akkor....

medve2 2009.10.14. 19:56:13

@plastik02: Biztos van zsidó gazember. Mint ahogy van magyar gazember is, sőt, megsúgom: van botswabnai korrupt gazember. Ezért idióta, aki általánosít.

medve2 2009.10.14. 19:57:55

Hű. Milyen későn reagált a droid sereg!

abandi 2009.10.14. 20:03:16

@plastik02:
Az a gond, hogy elméletileg a nagytőkét tisztességesen is lehetne fialtatni...
Egy névtelen senki izrajelből, például vhogy kettős állampolgárságot szerez nálunk. Oké! Mivel a Grespik már nem felügyeli a budapesti ingatlanok külföldiek által történő vételét...ez jó, sőt nagyon okés!
Na, ez a joáv nevű globalista megtalálta a módját, hogy gyümölcsöst szerezzen az alföldön...
És, hohy hogy kerül ez ide, a labdarúgáshoz?
Mert utána kezd igazán gömbölyödni a labda!

abandi 2009.10.14. 20:05:51

@medve2:
Na ja...
Előszörre bezzeg nem jutott eszébe...
csak amikor a talmubba botlott.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.10.14. 20:27:35

@rayk:Minél hamarabb elmegy egy tehetség külföldre, annál jobb a magyar focinak.
Az MTK meg kit érdekel. 600 néző hazai meccsenként?

abandi 2009.10.14. 20:42:38

@Őrnagy Őrnagy:
Na, ja csak a bajnokságot mára már a "drukkerjeik" szervezik...
A cigány-zsidózásos-niggerezéses büntetéseket kezelik még kissé szolídan...
szerintem

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.10.14. 21:04:56

@medve2: "Ezért idióta, aki általánosít." - ez egy általánosítás, csaxólok.

hiba 2009.10.14. 21:22:47

@rayk: Szerintem senki nem állította, hogy Várszegi pusztán hazaszeretetből csinálja amit csinál. Annyi az állítás, hogy olyan dologgal akar pénzt keresni ami az országnak is jó és ennek örülünk.
Azt hiszem kezdek allergiás lenni az antiszemitákra, ami csúnya dolog, de annyira fárasztó már. Zsidó tőke bazmeg, az szar meg káros. De melyik tőke jó? Mindegyik azt keresi, hogy hol tudná a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbbet keresni. Ja tudom, a magyar nemzeti tőkés nem ilyen. Az rendes, becsületes és nem csal, legfeljebb csak adót. Ugyan már.

Téglagyári Megálló 2009.10.14. 21:39:34

@tölgy:

csalódtam magában, ez az ikszezés, ez igazán proli, még viccnek is

bz249 2009.10.14. 21:45:13

@Őrnagy Őrnagy: ha az a célunk, hogy sose legyen rendes foci nálunk, akkor tényleg ez a jó... szerintem meg inkább versenyképessé kellene tenni az NB1-et mondjuk az osztrák, belga másodosztállyal.

Aki egyenest tud rúgni a labdába így is elmegy, de aki csak kicsit görbén rúgja talán itt marad.

abandi 2009.10.14. 21:45:26

@hiba:
Ki kéne próbálni már vmi tisztességes rendszert, mielőtt kisebbségbe kerülünk.

abandi 2009.10.14. 21:47:21

@bz249:
Maga egy antiszociális hitetlen élhetetlen gój...

bz249 2009.10.14. 21:52:58

@abandi: vallásilag az evangélikust, nemzetiségileg a magyart preferálom... a nemzsidó nem tartalmaz elég hozzáadott értéket

abandi 2009.10.14. 21:59:53

@bz249:
Pedig mára átgondolhatná egy refkó véleményét is!
Na, majd mindjárt helyre raknak "magunkat" a klasszika-filo(semita)logus internetnagypolgárok...
Váljék egészségükre!
Állítólag nyitott a világ...
Tanzániában már rájuk is vadászhatnak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.14. 22:23:55

@bz249:

ezeknek a fiataloknak a jelenleg uralkodó mentalitás miatt jobb, ha nem maradnak.

alig van külföldi edző nálunk (minek az), azok sem az élvonalat képviselik, a légiósokat meg hagyjuk, eddig egy kiöregedett talján volt a csúcs

a 80-a évek végén a törökök akit bírtak, leigazoltak, két évtized múlva tényező lettek európában.

bz249 2009.10.14. 22:32:33

@mavo: a játékosoknak persze, hogy az a jobb, ha külföldre mennek... ahogy az orvosoknak és mérnököknek is. A kérdés, hogy szeretnénk-e, hogy legyen Magyarországon foci (ipar, egészségügy) és ér-e ez annyit, amennyibe kerülne. Nem egyszerű egyébként.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.10.14. 22:36:44

@bz249:

egyelőre örödögi kör: szar a foci, nem jön a befektető, nem jön a befektető, szar a foci, de van egy ftc és egy debrecen. az ő vállukon javulhat ez a rendszer

a sok jó csapat egy bajnokságban már rég nem pálya

de majd eldől

abandi 2009.10.14. 22:40:43

@bz249:
Egyetértek!
Egy külföldön nevelkedett/szerződött mainapsági magyarból sem lett semmi!
Viszont helyettük tele lettünk mindenféle színű-nációjú senkikkel.

Ot 2009.10.15. 10:04:04

Várszegi magyar, mint ahogy én is magyar vagyok, bár sváb felmenőim vannak. Ez nem vezet sehova, hagyjuk már hogy ki mamgyar meg ki zsidó. van rendes ember, meg gazember. ismerek mindenféle ilyet is meg olyat is.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.10.15. 10:22:24

óh, én inkább éhen halok, addig is várjuk ki mi lesz a nagy tülekedés eredménye, voltak már eme térképelt tájon nagyon befolyásosak és mi lett a vége??

nénike · http://mandiner.hu 2009.10.15. 11:38:45

A mai HVG Akadémiai válasz c. cikke Szathmáry kolléga posztját írja újra, kicsit kibővítve. Ugyanaz a következtetés is: labdarúgó akadémiákban van a jövő záloga.

nénike · http://mandiner.hu 2009.10.15. 11:43:01

Címlap sztori

"...nem lehet nem észrevenni, hogy a magyar labdarúgás általános színvonalához mérten kiemelkedően teljesítő válogatott eredményei nagy részben a 2001-ben alapított agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián folyó munkának köszönhetők. A Várszegi Gábor érdekeltségébe tartozó, az MTK utánpótlását nevelő intézményből indult a jelenlegi U20-as válogatott kilenc játékosa, akik közül öten már külföldön fociznak."

hvg.hu/hvgfriss/2009.42/200942_MAGYAR_FuTBALLSIKER_AZ_u20AS_VBN_Akademiai_.aspx

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.15. 12:26:57

@nénike:
BÉKA világosan leírta fentebb, hogy ez az akadémia, már majdnem kész játékosokat vásárol össze és tuningolás után eladja. ezt bármelyik klub is megtehetné. a jövőre a kicsi kortól nevelő akadémiák lehetnek hatással.

zoli29 2009.10.15. 12:43:09

@Grift:

"ez az akadémia, már majdnem kész játékosokat vásárol össze"

15 éves gyerek, mint majdnem kész játékos... :)

picur3ka 2009.10.15. 15:30:29

@Szathmáry:

Es meg egy kis tamogatast is kapnak a projektukre.

wladyslawsky (törölt) 2009.10.16. 01:34:18

ööö, akkor tehát szeressük joáv blumot ? :))

amúgy szvsz amikor vki a zsidó nagytőkéről beszél, elsősorban főleg nem várszegi gáborra gondol, hanem a fentebb említett úri(?)emberre meg hasonszőrű társaira

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.10.16. 10:19:27

"vki a zsidó nagytőkéről beszél, elsősorban főleg nem várszegi gáborra gondol"

Ezt meg honnan veszed?

cségé 2009.10.16. 11:53:29

Végre... Most már tudom, hogy miért is jó ez a csapat.

cserenkov 2009.10.16. 20:49:02

Megvan a 3. hely. Külön öröm, hogy Koman úgy döntött, hogy magyar válogatott lesz.
Ugyanakkor most már a klubjaikban is bizonyítaniuk kell, nehogy a cserepadot koptassák a jövőben.
Azoknak pedig akik idehaza játszanak minimum jár egy kis megelőlegezett bizalom az edzőjük részéről.

bunko_jobbos 2009.10.16. 21:05:14

1. Mi ez a rasszizmus? Tudtommal nem szabad senkinek a származását még nyilvántartani sem. Ha jót akarunk róla írni, akkor szabad?

2. Fasság a köbön ez az akadémiázás. Kedves gyerekek, bevettétek a mesét?

A jelenlegi eredmény a BOZSIK-programnak köszönhető, és alacsonyabb korosztályban meg azért nincsenek eredmények, mert akkor már leállították a programot (ami jogos, mert kellett a pénz yachtra, meg a 4-es metróra, szóval ilyen baromságokra igazán nem adhattak, arról nem beszélve, hogy ezek a fasiszta magyaroknak egyből nagy mellénye lenne).

3. A Sándor Károly Akadémiáról több rosszat is hallottam. Na, mihez ért Várszegi bácsi? A kereskedelemhez? Több helyről összevásárolta a tehetségeket, oszt utána jó pénzért eladta. Ez így már hihetőbb, nem?

nyg 2009.10.17. 08:07:30

Azért nem kellene eltúlozni a Sándor Akadémia és a zsidó nagytőke szerepét. Vannak korszakok, évjáratok, amikor sok zseni tűnik fel egyszerre, mindenféle akadémiák nélkül is. Néhány név a két világháború közötti évekből a tudományból: Kármán Tódor, Polányi Mihály, Szent-Györgyi Albert, Szilárd Leó, Gábor Dénes, Wigner Jenő, Neumann János, Teller Ede, az irodalomból Németh László, Illyés Gyula, Márai Sándor, József Attila, Radnóti Miklós, a képzőművészetből Medgyessy Ferenc, Aba Novák Vilmos, Derkovits Gyula, Barcsay Jenő. A képző intézmény persze nem hátrány, de az igazi tehetség e nélkül is megtalálja a saját útját.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.10.21. 11:02:21

Na tessék! Orbán Viktor is megemeli a kalapját Várszegi Gábor előtt:
hvg.hu/sport/20091021_orban_magyar_foci_blatter.aspx

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.10.21. 11:07:06

@Szathmáry:
más kalapot emelni, meg fellációt elkövetni ellen! :)))
süti beállítások módosítása