A félelem bére: 6 milliárd
2009. november 04. írta: nénike

A félelem bére: 6 milliárd

  6 milliárd forint. Körülbelül ennyi közpénzből vásárol 6 millió ampulla H1N1 vakcinát az EÜ kormányzat.

  A tárca 4 millió ampulla átvételére kötött szerződést  az Omninvesttel, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet pedig további 2 millió adagot rendelt meg. Ez utóbbiból kerül vakcina piaci forgalomba (már, ha eljut a gyógyszertárakba). Állam bácsi 1000 forintért/db. áron alaposan betankolt, neked majdnem kétszeresébe kerül, ha nem vagy célcsoport.

  Csakhogy az a nyomorult vírus, házon belül alig vert le valakit a lábáról, igazán combos járványról tehát nem nagyon beszélhetünk, így nem meglepő, ha alig fújt be valakit a gyógyszertárba a ragály rémisztő szele. (Eddig 306 megbetegedés volt itthon, hatvannégyen kerültek kórházba, öten haltak meg.) Ukrajnában körvonalazódik ugyan influenza járvány (dominánsan nem H1N1) és a Lajtán túl is hapciznak páran, többen viszont már meg is gyógyultak betegségükből. Úgy néz ki mindez Magyarországon túlzó immunreakciót váltott ki, s azonnal létrehozta a Pusztai Erzsébettől Székely Tamásig ívelő vírusváró koalíciót. Még maga Herényi Károly és Bajnai Gordon is beoltatta magát, csak hogy felnyíljon már végre a szemünk.

  6 milliárd már költségvetési szinten is értelmezhető összeg, az Omninvest számára pedig különösen az. A mérleg másik serpenyőjében természetesen ott a kockázat. Két orvost is megkérdeztem, beoltatta-e magát és gyermekeit. Az egyikük azt mondta, igen, mert ők ingyen jutnak az oltóanyaghoz, ártani valószínűleg nem árt. A másik azt monda, hogy nem, mert a H1N1 vírus – ha meg is fertőz valakit – általában nem okoz súlyosabb megbetegedést, mint az évente jelentkező egyéb vírus. Néhány nap fekvés, citromos tea, azt’ hahó.

  Véletlenül sem állítjuk, hogy a vakcina nem hatásos vagy egyenesen káros, ilyen állami nagybevásárlásnak viszont megvan az a kockázata, hogy a hűtőkamrákba szárad végül az egész cucc. Ha az országos balhét el akarja kerülni a tárca, kénytelen lesz a készleteket felhasználni, azaz leoltani szelíd erőszakkal a fél országot. Az ÁNTSZ már el is kezdte a „pandémiás influenza elleni kampányoltást” az iskolákban, Cser Ágnes pedig egyenesen arról beszél, hogy zsarolással kényszerítik ki az egészségügyi dolgozóktól, hogy oltassák be magukat. Jó lenne hinni, hogy mindez nem pótcselekvés, nem pusztán egy fölösleges kiadás nyomainak eltüntetése.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr201495968

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Influenza-para - 8. 2009.11.09. 17:28:05

Régóta lóg a levegőben a korábbi ígéretem, hogy kicsit behatóbban is foglalkozunk az aktuális influenza vírussal és azt hiszem a mostani hisztériánál keresve sem lehetne jobb időzítést találni. Természetesen egy sorban is el lehetne intézni, hogy most a…

Trackback: WHO ajánlás a H1N1 influenza elleni védőoltásról 2009.11.06. 10:53:15

Az elmúlt napokban a médiát és a blogoszférát is uralták a H1N1 oltással kapcsolatos vélemények, félelmek. Több mint 400 kommentet ért a Reakció, 200 felettit a Vastagbőr e témában készült bejegyzése. Megszólalt az ÁNTSZ (bénán és néha felháborítóan), ...

Trackback: A nemzetközi közösséghez fordul az MSZP! 2009.11.04. 21:15:23

A szocialisták a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésén mutatták be bizonyítékaikat a Fidesz atomprogramjáról, amelyről rövid értesítést küldtek az IAEA számára is. Sajtóértesülések szerint a bemutatott bizonyítékok között szerepel többek között a felc...

Trackback: Az országos tisztifőorvosnak tökmindegy 2009.11.04. 17:57:22

Komolyan azt gondolta valaki, hogy ebben az országban pont 6 000 000 ember beoltása fog gördülékenyen és zökkenőmentesen megtörténni? De mókás ... :-) Komolyra fordítva az írást: Falus Ferenc országos tisztifőorvos adott egy szép és nagy interjú...

Trackback: Oltás 2009.11.04. 15:29:42

Ma délelőtt az üzemorvossal beoltattam magamat a H1N1 vakcinával. Eredetileg a szezonális vakcinát is szerettem volna kiváltani, de az éppen nem volt az irodánk melletti patikában, sőt, a piac mellettiben sem, így azt majd legközelebb szerzem be. Már h...

Trackback: Oltás miért van? 2009.11.04. 15:01:57

Vírusok mindig is voltak. A vírus támogatja az evolúciót, támogatja az alkalmazkodást, fejben és testben is kondícionál. Amíg nem tudta az ember, hogy mi az a vírus, addig nagyjából az erősebb élt túl, aki kibírta a betegséget. Ma már tudjuk, hogy léte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorian.Gray 2009.11.05. 02:08:55

@pounderstibbons: A CNN News spanyol mellékeltében megjelent arról egy hír, hogy április óta 114 gyermek halt mefg világszerte H1N1 influenzában, azonban 700ezer abortusz következtében.

A link: www.cnsnews.com/news/article/56511

bretman 2009.11.05. 02:18:09

@Dorian.Gray:

Sőt, a második világháborúban több, mint 60 millió ember halt meg, mégsem fejlesztettek ki ellen védőoltást...

Azt hiszem, Dorian Gray, te valójában oltáspárti vagy és azt akarod megmutatni, hogy az oltásellenesek mennyire hülyék:-)

bretman 2009.11.05. 02:32:12

@Dorian.Gray:

Egyébként mióta írnak a CNN spanyol mellékletében angolul?

Dorian.Gray 2009.11.05. 02:44:13

@bretman: Bocsesz, a CNS spanyol kiadása volt, de egyébként az olyat írják angolul is, pont az olyan emberek számára, akik - minő meglepetés - nem beszélnek angolul.
Ennek ünnepére a legfőbb orosz napilapokat is írják angolul, pl. Ria Novosti, címe: en.rian.ru/ vagy az izraeli lapokat, pl. a jeruzsálemi újságokat sem kizárólag héberül írják, hanem van a Jerusalem Post, a leginkább olvasott újság, ami online a www.jpost.com/ címen érhető el angolul.
Nem csupán a www.rtlklub.hu van ám, mint információforrás...

bretman 2009.11.05. 02:54:34

@Dorian.Gray:

Értem. Tehát - bár a CNN angol nyelvű -a spanyol kiadását is írják angolul, mert a CNN spanyol melléklete gondol azokra, akik nem beszélnek spanyolul. Igaz, ők el tudnák olvasni angolul is, hisz a CNN angol, de sebaj.

Egyre szánalmasabb vagy. Az a helyzet, hogy természetesen nem is a CNS spanyol kiadásáról van szó, mert ha van olyan, azt is spanyolul írják, hisz az angolul tudóknak ott a CNS eredti angolul.
Az a helyzet, hogy a Cybercast News Service nevű angol nyelvű ultrakonzervatív hírportált megpróbáltad CNN-nek hazudni, hogy hitelesebbnek tűnjön.

Ezen nem változtat az ostoba RTL-ezésed, hiszen eddig még nem idéztem RTL-t, mint hírforrást.

Na, gyere, írj még hülyeségeket, egyre többen oltják be majd magukat a hozzászólásaid miatt :-)

pounderstibbons 2009.11.05. 03:00:12

@Dorian.Gray:

Teljes mértékben bretmannel értek egyet, olyan mértékben oltod saját magad, hogy az már elvakult vakcinapártiság.

Ígértél linkeket tanulmányokra a vakcina károsságáról, a H1N1 veszélytelenségéről.

(Ha elfelejtetted volna, idézet tőled:
"Csak mert olyan tanulmányt szintén 2 oldalnyit tudok linkelni, (peer-reviewed az összes) ami arról szól, hogy egyes emberek kaptak szezonális influenza ellen oltást, aztán ugyanúgy elkapták a szezonális influenzát. Tényleg meg vagytok győződve arról, hogy a védőoltás hatásos, csak járvány nincs egyelőre, de ha jön, akkor védve lesztek?

Nyomjam a linkekeket?"

Erre
1. nem tudsz linkelni (másodszorra sikerült, juhé)
2. Nem érted amit olvasol, vagy kimazsolázod belőle azt ami neked jó, de a cikk tartalmát se tudod összefoglalni.
3. Olyan apróbb bakikat vétesz, hogy spanyol CNN-nek hiszed a CNS-t ami egy amcsi kő(korszaki)konzervatív nímandmédium. A 700.000 abortuszt meg USÁra írják a cikkben, de ez már tényleg apróság.
4. Nem vagyok káromkodós típus, de baszics, ha nem mutatsz egy releváns linket amit ígértél, akkor bizony te segget csináltál az ujjaidból amikkel gépelsz. És te azokal eszel. Hogy maradsz így higiénikus?

Így már értem hogy tölthettél több mint egy napot a témával és maradtál mégis tufa.

pounderstibbons 2009.11.05. 03:05:50

@Dorian.Gray:
Jah, ötödször is gratulálok neked.
És jelen kommentjeid tükrében meg kell jegyeznem, hogy minden egyes irányodba jelzett gratulációm szigorúan ironikusan értendő. Nehogy már ezt se fogd fel.

bretman 2009.11.05. 03:30:14

@Dorian.Gray:

No, most van az, hogy elmegyek aludni, mert hatkor kelek és két és fél óra alávás nekem is kell. Munka után izgatottan jövök vissza, milyen újabb hülyeségeket írsz. Ne okozz csalódást! :-)

Dorian.Gray 2009.11.05. 04:09:46

@bretman: Nem okozok csalódást. Sőt, indexes cikket hozok.

index.hu/bulvar/hirek/2009/11/05/nincs_megerositve_a_h1n1_elso_szlovak_aldozata/

A cikk szerint az 5.3 milliós Szlovákiában csupán 1 csecsemő (halálesetének oka nem bizonyított még) halt meg H1N1-ben. Más nem az 5.3 milliós országban.

Szlovákia lakossága több, mint fele Magyarországénak. És meghalt már egy csecsemő. Ugyan még más nem... Ugyan az sem bizonyított, hogy a csecsemő milyen betegségben halt meg, de emiatt iziben húzás a patikába, vegyétek a védőoltást, mert nem pénzről van itt szó, hanem tényleg a járvány megelőzéséről, meg a ti egészségetekről, a magyarság egészségéről.

Birkák...
Meneteljetek csak a vágóhídra...
Amit a média mond, az az igaz, mi?
Meg amit a Maúnika sóban hallatok...

Dorian.Gray 2009.11.05. 04:10:42

@bretman: Nem okozok csalódást. Sőt, indexes cikket hozok.

index.hu/bulvar/hirek/2009/11/05/nincs_megerositve_a_h1n1_elso_szlovak_aldozata/

A cikk szerint az 5.3 milliós Szlovákiában csupán 1 csecsemő (halálesetének oka nem bizonyított még) halt meg H1N1-ben. Más nem az 5.3 milliós országban.

Szlovákia lakossága több, mint fele Magyarországénak. És meghalt már egy csecsemő. Ugyan még más nem... Ugyan az sem bizonyított, hogy a csecsemő milyen betegségben halt meg, de emiatt iziben húzás a patikába, vegyétek a védőoltást, mert nem pénzről van itt szó, hanem tényleg a járvány megelőzéséről, meg a ti egészségetekről, a magyarság egészségéről.

Birkák...
Meneteljetek csak a vágóhídra...
Amit a média mond, az az igaz, mi?
Meg amit a Maúnika sóban hallatok...

Dorian.Gray 2009.11.05. 04:17:35

@bretman: Nem okozok csalódást. Sőt, indexes cikket hozok.

index.hu/bulvar/hirek/2009/11/05/nincs_megerositve_a_h1n1_elso_szlovak_aldozata/

A cikk szerint az 5.3 milliós Szlovákiában csupán 1 csecsemő (halálesetének oka nem bizonyított még) halt meg H1N1-ben.

Itt nálunk meg cseppet sem mesterséges pánikkeltésről van szó, ami arról szól, hogy be lett rendelve 6 millió vakcina és paráznak attól a minden valószínűség szerint előálló szitutól, hogy az orvosok térdig fognak járni a fel nem használt és szükségtelen vakcinákban, amit lehet majd ingyér' jótékonyságból Afrikába küldeni, ahol esetleg lesznek olyan marhák, akik be is adatják...

Erről szól a nagy gyógyszergyárak biznisze...

Szlovákia lakossága több, mint fele Magyarországénak. És meghalt már egy csecsemő. Ugyan még más nem... Ugyan az sem bizonyított, hogy a csecsemő milyen betegségben halt meg, de emiatt iziben húzás a patikába, vegyétek a védőoltást, mert nem pénzről van itt szó, hanem tényleg a járvány megelőzéséről, meg a ti egészségetekről, a magyarság egészségéről.

Birkák...
Meneteljetek csak a vágóhídra...
Amit a média mond, az az igaz, mi?
Meg amit a Maúnika sóban hallatok...

Mit tegyek még hozzá, ott az internetes link...???

pounderstibbons 2009.11.05. 04:47:52

@Dorian.Gray:
Csak ismételni tudom magam, merthogy továbbra felköpsz és aláállsz.

A cikk szerint 200 H1N1 esetből 40-et kell kórházban ápolni.
40 fő kórházi ellátása nem nagyobb biznisz a gyógyszegyárnak mint a vakcina 2000Ft/fős ára?

Indexes cikkek helyett meg a peer reviewed tanulmányokat linkeljed.
Tudod, amiket TE ígértél ezelőtt cirka 6 órával. Konkrétan:
"Dorian.Gray 2009.11.04. 22:39:11
... Olyan tanulmányokat tudok linkelni, amelyek arról szólnak, hogy jónéhány ember megkapta a szezonális influenzát, aki ez ellen előzőleg védőoltást is kapott. Olyat is, amelyek arról szólnak, hogy kellemetlen (sőt, rosszabb) hatásokat eredményeztek a védőoltások."

Akkor most kérem a linket (akár a szlovák nyelvű CNN-ét:)) amely szerint 40 embert ápolnak Szlovákiában kórházban a vakcina miatt, vagy a 40 ápolt jelentős része a magyar vakcinát két héttel ezelőtt beszedte és ennek ellenére betegedett meg, vagy pont az oltóanyag okozta azt.

Emlékeztetőül összefoglalnám utolsó 3 linked tartalmát:
-Adjunk be H1N1 vakcinát a H1N1 ellen, ne pedig hagyományos influ valókcinét, mert az az ellen nem véd.
-Több abortusz volt mint H1N1 áldozat, törődjünk inkább azokkal.
-Szlovákiában az igazolt H1N1-el fertőzöttek 20%-át kórházban ápolják és lehet hogy egy kisfiú ebben halt meg.

Mindez hol támasztja alá a vakcina veszélyességét, és a vírus ártalmatlanságát?
Megsúgom neked: sehol.

Magadra hagylak én is és nyugovóra térek. Neked is ezt javaslom.

Szt. Ahanov 2009.11.05. 06:17:43

@promontor: Kösz. Igyekszik tájékozódni az ember, és minél többet tájékozódik, annál nehezebb lesz a döntés. Mindenesetre érdekességként elmondanám, hogy várandós feleségemnek sem a háziorvos, sem a nőgyógyász nem javasolta az oltást. Legalábbis nem a magyar vakcinát, az ugyanis lórúgásnyi. Van ez a KÁ72 fórumtárs által említett gyengébb verzió, ún. split vakcina, amit viszont nálunk nem lehet kapni. A háziorvos kapott egy levelet egy másik gyógyszergyártótól, amelyiknek a szezonális vakcinái eddig nálunk is a legnépszerűbbek voltak. Ebben a levélben a gyártó azt állítja, hogy kormányközi megállapodások döntik el, hol melyik vakcina kapható, és ezen az alapon nem lehet majd Mo.-on a gyengébb verziót beszerezni. No, itt megint nem tudom persze laikusként eldönteni, hogy mennyi lehet igaz a történetből. Mindenesetre arra a döntésre jutottunk nagy nehezen, hogy én beoltatom magam, rájuk meg megpróbálunk nagyon vigyázni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 06:19:08

@Dorian.Gray: gratulálok annak az embernek aki azt sem tudja hogy kicsoda Dorian Gray.

Dorian.Gray 2009.11.05. 06:34:34

@Talon Karrde: Végre Te legalább felfogtál valamit. Azt nem is feltételeztem, hogy valaki rájön arra, hogy tegnap 16:00-tól 20:00-ig a védőoltások, meg a gyógyszerbiznisz mellett voltam, aztán hirtelen ellene lettem.

Egy ember volt, aki rájött...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 07:16:37

@Dorian.Gray: ideje elmenni aludni mert továbbra is hülyeségeket beszélsz.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 07:41:36

@Dorian.Gray: "Azt nem is feltételeztem, hogy valaki rájön arra, hogy tegnap 16:00-tól 20:00-ig a védőoltások, meg a gyógyszerbiznisz mellett voltam, aztán hirtelen ellene lettem."

Én ennek a posztnak minden kommentjét elolvastam (volt amit többször is), te soha egyetlen karaktereddel sem voltál a "védőoltások meg a gyógyszerbiznisz mellett".

Azt sem tudod hogy Dorian Gray egy Oscar Wilde regény főhőse (nem hogy azt miről szól maga a regény). Menj a picsába és etess másokat a hülyeségeiddel.

Volt poszt a fizetett kommentelőkről, én egyesek számára gyanussá váltam, nem tudom ezek az észlények most hol vannak, de Te megtestesíted (szerintem) a bérkommentelő típusát. Képes vagy egy egész éjszakát végigkommentelni és még véletlenül sem érzékelni a saját egetverő ostobaságaidat, azokat sem amire még fel is hívják a figyelmedet. Nem hogy elismerd hogy "itt-ott" (LOLmán) hiányosak az érveid de még le is nézed azokat akik ellent mernek mondani neked. Semmit nem látsz meg csak a CÉL lebeg előtted hogy bebizonyítsd (eszköz nem számít) NEM KELL OLTANI. Szerintem TE pont a gyógyszergyáraknak dolgozol, legyen beteg-lesz bevétel alapon.

Remélem van annyi eszed hogy nem válaszolsz és elmész a büdösbe.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 07:45:53

@Dorian.Gray: "Azt nem is feltételeztem, hogy valaki rájön arra, hogy tegnap 16:00-tól 20:00-ig a védőoltások, meg a gyógyszerbiznisz mellett voltam, aztán hirtelen ellene lettem."

Kevered a blogokat és a fórumokat ahogy kommentelsz. Biztos vagyok benne hogy egy másik fórumon (vagy blogon) játszottad el azt a trükköt hogy 16-tól 20-ig "az ügy mellett vagy" majd látványosan megvilágosodva áttérsz arra az oldalra aminek az érdekeit valójában érdekedben áll védeni.

Szánalmas.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.05. 07:52:57

@Dorian.Gray:

meg kell állapítanom, hogy te a Gonosz Vakcinabiznisz beépített ügynöke vagy, aki úgy tesz, mintha ellenezné a Gonosz Védőoltást, de mindig lebukik, hogy mégse

a hajnali tevékenységedet pedig kérlek még majd ismételd meg, élőben röhögni jobb, mint utólag.

pounderstibbons 2009.11.05. 09:25:00

@Talon Karrde:
Egy olyan elméletem van csupán, hogy az Oscar Wilde műhöz hasonlatosan Dorian.Gray értelmesnek tűnik valahol máshol (egy messzi-messzi galaxisban), mi viszont a hülyülő kommentjeit (arcképét) láthatjuk a maguk valódiságában színről-színre.

Irigylem a másik galaxis lakóit.

melimeli 2009.11.05. 19:07:39

es ez itt a teteje
giulio.freeblog.hu/archives/2009/11/05/BOR_POFAN/
Az MSZP azt kéri, hogy a háziorvosok mondjanak le az új influenza elleni oltás után általuk beszedett oltási díjról.

plastik02 2009.11.08. 18:37:23

azért az vicces, hogy míg a hülye magyarok egy része politikai okokból nem oltatja be magát, addig a szlovákok már hozzánk járnak át érte.
remélem Navracsics azután is baromi büszke magára, hogy egy terhes nő már élet-halál határán van a vírustól...

Gabe2 2009.11.08. 19:04:01

@plastik02: baszod, most aztán megmondtad a tutit!

plastik02 2009.11.08. 19:43:43

épületes társalgás

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 07:54:35

Tanácsok, amiket megtartva megelőzheted az új influenzát/a H1N1 vírusfertőzés. Egyszerű tanácsok és életeket menthetnek meg, állítólag egy jelentős amerikai orvos javasolja ezeket.
A vírus a szervezetünkbe csak az orrlyukakon vagy szájon át juthat be.

Egy globális járvány esetén - annak természetéből kiindulva – mindenféle megelőzés ellenére gyakorlatilag lehetetlen hogy ne kerülj kapcsolatba a H1N1 vírussal. Maga a H1N1-el való kontaktus nem akkora probléma mint maga a vírus tejedése.

Amikor még egészséges vagy illetve nincsenek H1N1 fertőzéses tüneteid, meg kell előznöd azt, hogy a vírus szaporodjon a szervezetedben. Ez azért is jó mert megelőzheti a betegség súlyosbodását illetve a másodlagos fertőzés (tüdőgyulladás) kialakulását.
Néhány nagyon egyszerű lépést kell csak követni, lépéseket amik sajnos hivatalos közleményekből hiányoztak. Könnyebb ezeket betartani illetve alkalmazni mint otthon N95 és Tamiflu készleteket felhalmozni.

1. Moss gyakran kezet. (ezt általában közölték hivatalosan is)
2. Tarts távol a kezedet az arcodtól… Ne éritsd meg állandóan az arcodat… Étkezésen és arcmosáson kívül tartózkodj az arc megérintésétől.
3. Gargarizálj naponta kétszer sós vízzel (használj Listerine-t vagy sós oldatot, ha nem akarsz sós vizet használni). A H1N1-nek kell 2-3 nap hogy a szervezet megfertőzése után (a torokból és az orrnyílásokból) továbbterjedjen és jelentkezzenek az influenza jellemző tünetei. A szimpla gargarizálás megelőzi a fertőzést. Az egyszerü sós víz hatása az egészséges szervezetre olyasmi mint a Tamiflu hatása a már megfertőzött szervezetre. Ne becsüld alá ennek az egyszerű és olcsó védekezési módszernek a jelentősségét.
4. Hasonlóan a 3. ponthoz tisztítsátok meg legalább egyszer naponta az orrlyukakat langyos sós vízzel vagy hydrogen peroxiddal. Ha kifújod az orrodat és utána sós vizes vattával kipucolod, jelentősen csökkented a víruspopuláció szaporodási sebességét.
5. Egyél C Vitaminban gazdag ételeket annak érdekében hogy erősítsd a saját immunrendszeredet.
6. Igyál minél több meleg italt (kávé, tea, …) A meleg italok lemossák a vírusokat a torkodból a gyomorba, ahol nem tud szaporodni, neked rosszat tenni.

Elnézést az esetleges helyesírási hibákért és bonyolultabb mondatokért.

Josef (K.) 2009.11.10. 18:53:22

@nénike:

Még mindig nem válaszolt, így ismét felteszem a kérdést:
Nénike, amikor azon élcelődik, hogy:
"azonnal létrehozta a Pusztai Erzsébettől Székely Tamásig ívelő vírusváró koalíciót" meg "még maga Herényi Károly és Bajnai Gordon is beoltatta magát, csak hogy felnyíljon már végre a szemünk",
akkor miért nem említi meg azt is, hogy pl. Mikola (az ország orvosa) és Pesti Imre (a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa) is beoltatta magát? Ez a kiegyensúlyozott blogírás à la Reakció?

nénike · http://mandiner.hu 2009.11.10. 19:07:23

@Josef (K.):

Azért nem említettem, mert amikor írtam, még nem oltatta be magát egyikük sem.

Josef (K.) 2009.11.10. 19:23:16

Egyébként lassan beindul a vakcinaturizmus Magyarország felé.

1) Vakcinaturizmus a román-magyar határ vidékén. Magyarországon szerzi be egyre több román állampolgár az új influenza elleni oltóanyagot, a magyarországi patikák romániai orvosi recept alapján is kiadják a vakcinát - írta az Új Magyar Szó. A megyei háziorvosok rendszeresen írnak vényt magyarországi oltóanyag vásárlásához, mert a román gyógyszeripar nem tudja fedezni a keresletet.
www.dunatv.hu/otthon/vakcinaturizmus_roman-magyar_hataron.html

2) Szlovák vakcinaturizmus. "Egyre élénkül a vakcinaturizmus. A határ menti gyógyszertárakban sorban állnak a vakcináért. Már nem csak a magyarok keresik az oltóanyagot, egyre több a szlovák vásárló is. Sokan 50, 60 vagy akár 100 kilométert utaznak a védőoltásért. A szlovákok háziorvosukkal íratják fel a vakcinát és vele is adatják be azt.
A Magyar Gyógyszerész Kamara elnökét nem lepte meg a vakcinaturizmus. Szlovákiában ugyanis nincs oltóanyag, ezért jönnek hozzánk a védőoltásért. Nálunk pedig - mivel uniós országról van szó - ha minden szükséges adat szerepel rajtuk, a szlovák receptek is érvényesek." www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=295539

3) Ukrán vakcinaturizmus. "Mivel Ukrajnában, a járvány által érintett megyék gyógyszertáraiban, patikáiban továbbra is hiánycikknek számítanak az influenzaellenes szerek, nálunk próbálnak gyógyszerekhez és védőoltáshoz jutni a ukránok, beindult a vakcina-turizmus – tette hozzá a nyugdíjas asszony."
www.boon.hu/hirek/szabolcs-szatmar-bereg/cikk/influenza-helyzet---kollegank-ukrajnabol-jelenti/cn/news-20091102-09561048
(Amúgy arra kiváncsi lennék, hogy ők milyen receptet mutatnak fel.)

Nyilván a Bajnai-kormány "hülyített be" a szomszédainkat is. Ugye, nénike?

Josef (K.) 2009.11.10. 19:55:38

@nénike:

"Azért nem említettem, mert amikor írtam, még nem oltatta be magát egyikük sem."

Mi van???????????
Most vagy maga hazudik vagy Pesti Imre!
Azt írta korábban, hogy a blogbejegyzés kedden (nov 3.) készült. (Aznap oltotta be magát Bajnai, erről írt is.) Ehhez képest Pesti Imre már majdnem egy héttel korábban is nyilatkozott arról, hogy beoltatta magát. Hallgassa meg Pesti Imrét (2009.Okt.29.) személyesen:
www.klubradio.hu/data/files/pestiimre_bolgarbol.mp3

A Reakciónál ilyen az újságírói etika? (Márha ez újságírás.)

Josef (K.) 2009.11.10. 20:42:17

@Josef (K.):

Vajon mi lesz a reakciójuk? Teljes hallgatás? Elkezdik védeni a mundér becsületét? Megjelenik egy basztató-személyeskedő reakciós brigád? Megpróbálják vicces megjegyzésekkel elterelni a figyelmet? Jön a szokásos "mit rugózol ezen, nem fontos" szöveg?

Esetleg kapok valami érdemi választ? (A remény hal meg utoljára.)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.11. 19:41:38

@zoli29

Amennyire én látom (nem vadászom ilyen hírekre, semmi különös: tv híradó, index, stb.) a pártvonal kb. az, mint amit ez a post tükröz.
Ettől tér el Mikola azzal, hogy (ha igaz, amit mondasz) "népszerűsíti" az oltást. Erre utalt a kommentem, és volt benne egy kis irónia (hint: körmös), de úgy látszik az ellen azért be vagytok oltva. ;]
A lényeg, hogy a post a faszság, Mikola csak mellékszál, nem én kevertem bele.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.11. 20:06:40

Semmi érdekem nem fűződik ahoz hogy a FIDESZ-t védjem, de:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=140964
Én ezt tekinteném hivatalos pártvonalnak.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.11. 20:14:33

Arra is kitérnék hogy www.fidesz.hu/index.php?Cikk=140366 itt azért fontos lett volna leszögeznie hogy márpedig ő be fogja olttatni magát ez által is oszlatandó a homályt legalább a FIDESZ-es választók fejében.

Josef (K.) 2009.11.11. 20:41:52

Egy érdekes (bár régi) adat:

"Körülbelül egy hónapja oltanak az új influenza ellen Magyarországon. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint október 26-ig körülbelül 400 ezer ember kapott oltást. Ennél frissebb adat egyelőre nincs."

"Az valószínű, hogy a beoltottak száma ma már 400 ezernél magasabb, mivel az utóbbi egy hétben nagyobb érdeklődés mutatkozott az oltás iránt."

index.hu/belfold/2009/11/11/tobbszazezer_oltas_keves_mellekhatas/

Josef (K.) 2009.11.12. 00:20:25

@Talon Karrde:
@Úlfhéðinn:

Még egy sajnálatos hír (ez mai):

"Szerbiát is elérte a H1N1-járvány - jelentette be szerdán hivatalosan Tomica Milosavljevic egészségügyi miniszter. "
index.hu/kulfold/2009/11/11/ujinfluenza-jarvany_van_szerbiaban/

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.12. 08:03:05

WHO: nagyon jó minősítést kapott a H1N1 vírus elleni magyar vakcina

www.mti.hu/cikk/439274/

(azoknak a sznoboknak akik nem néznek TV-t)

Josef (K.) 2009.11.13. 00:39:59

@Talon Karrde:

Én azok közé tartozom :), így köszi a hírt.

Josef (K.) 2009.11.13. 00:56:09

Az országos tiszti főorvos véleménye (gyakorlatilag erre a posztra is vonatkozik):
'Kisebb regionális járványok már vannak, és az országosnak is érezni az előszelét. (..) Falus Ferenc szerint, ha nincs pánikkeltés, sokkal jobb állapotban lenne az ország, "ám azzal, hogy orvosok, szakértők, szakértőknek magukat kikiáltók összevissza beszéltek, és fúrták az oltóanyagot mára több iskolát is be kellett zárni'.
www.fn.hu/belfold/20091112/nyakunkon_orszagos_h1n1_jarvany/

Ha már iskolabezárások: most már Budapesten is bezártak egy iskolát.
'A rákospalotai Meixner Általános Iskolában összesen 157 gyerek tanul, közülük 80-an betegedtek meg, és rajtuk kívül nyolc tanár is megfertőződöt'
www.fn.hu/belfold/20091112/budapesten_is_bezart_egy_iskolat/

abandi 2009.11.13. 01:10:10

Falus rendjénvalónak tartja, hogy egy offshore cég gyártja a nemzetbiztonságot érintő oltóanyagot...
Mert az Antall kurmány hozta létre a céget és a megállapodást is...
Oké!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.13. 06:06:21

@abandi: Ne haragudj, de TOTÁLIS felelőtlenség POLITIKAI kérdést csinálni egy EGÉSZSÉGÜGYI kérdésből. A jobboldalnak is meg kellene tanulni disztingválni.

Jakab: jelentős és valós veszélyt jelent a H1N1 világjárvány
www.mti.hu/cikk/439620/

A fiatalokat fertőzi meg leginkább a H1N1-vírus
www.mti.hu/cikk/439544/

Ijesztő adatok a H1N1-vírus amerikai áldozatairól
www.168ora.hu/tudas/ijeszto-adatok-a-h1n1-virus-amerikai-aldozatairol-46540.html

Új vírus Nagy-Britanniában: javul a helyzet
www.hirszerzo.hu/cikk.uj_virus_nagy-britanniaban_javul_a_helyzet.130100.html

Josef (K.) 2009.11.18. 18:49:29

"Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályának vezetője egy szerdai budapesti konferencián elmondta: a legfrissebb adatok szerint a 46. héten 22 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. (A járványküszöb a heti 20 ezer megbetegedés.)"

www.hirszerzo.hu/cikk.osszekap_a_h1n1_miatt_a_fidesz_es_az_mszp.130813.html

Josef (K.) 2009.12.02. 19:51:09

1.) A helyzet:(

"Tombol az influenzajárvány: majdnem ötödével több a beteg, mint egy héttel korábban. Az egészségügyi miniszter szerint Európában vakcinahiány van, nálunk viszonylag jó a helyzet. (...) Összesen 40 300-an fordultak orvoshoz az előző heti 34 100-hoz képest."

index.hu/belfold/2009/12/02/szekely_tamas/

Emlékezzünk vissza nénike mondataira:
"Csakhogy az a nyomorult vírus, házon belül alig vert le valakit a lábáról (...) és a Lajtán túl is hapciznak páran, többen viszont már meg is gyógyultak betegségükből. Úgy néz ki mindez Magyarországon túlzó immunreakciót váltott ki..."

Ezek szerint inkább gyenge volt az "immunreakció".

2.) Egy érdekes cikk az Omnivestről, amelynek az "elmúlt 14 évben legalább 15 milliárd forintot pengetett ki a költségvetés":

index.hu/velemeny/jegyzet/2009/12/01/a_nagy_omninvest-svindli/

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.12.02. 22:26:18

Egyébként sokan most kezdtek el durván parázni. Csak mondom.
Elég gyakori a kérdés, hogy "most akkor egy hét vagy két hét múlva leszek védett, ha beadatom?". Hirtelen sürgős lett.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.02. 22:45:56

@Úlfhéðinn:
A sok tudatlan barma nyugodtan dögöljön meg. Az életképtelen egyedekre nincs szükség.
Némi adalék: A szteroidok időlegesen súlyosan legyengítik az immunrendszert. Ilyenkor a szteroid tartalmú szereket kapó betegek, sportolók fokozottan ki vannak téve a vírusfertőzéseknek. House doktor is megmongya, csak figyelni kell. A bodysok ősszel kezdik a vastagító kúrát, tehát tele vannak, mint a déli busz. Az immunrendszerük támadható. Mégsem ilyenek hullanak. A médiákban azt harsogják, hogy a kismamák azért halnak meg, mert terhesség alatt az immunrendszer legyengül. Mega kurvaanyátokat aszt! A csecsemő immunrendszere az anyaméhben alakul ki, és a mamájától kapja, vagyis nemhogy csökken ilyenkor az immunvédelem, de egyenesen turbó üzemmódban működik. Mégis ők látszanak veszélyeztetettnek. A H1N1 olyan kitenyésztett vírus, amely szélsőségesen agresszív. Amennyiben egy intelligens vírus lenne, érthető volna, ha az emberszaporulatot próbálná megakadályozni.
Ez nem összeesküvés-elmélet, csak alapszintű biokémia.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 23:02:00

@Úlfhéðinn:

Én meg telibeszarom, nekem időben megvolt az oltás. Meg az egész családomnak, mert nem vagyunk ostobák. Aki hülye, az pedig megérdemli.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 23:05:39

@nénike:

lassan itt lenne az ideje, hogy megjelenjen egy "bocs, tévedtünk/tévedtem" beírás. Nem szégyen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.02. 23:07:53

@Talon Karrde:

"Ne haragudj, de TOTÁLIS felelőtlenség POLITIKAI kérdést csinálni egy EGÉSZSÉGÜGYI kérdésből. A jobboldalnak is meg kellene tanulni disztingválni."

Ott a pont.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 06:52:39

Persze, hogy kértem, sőt, más is rajtunk kívül. Tényleg egyszerűen elképesztő.

Ráadásul nem először fordul elő, hogy a (még a maszopnál is jobban gyűlölt, "áruló") emdéef ekézése kedvéért nettó baromságokat képesek leírni.

Ja, és ami a csattanó: az Omninvest 14 éve az álam hivatalos influenza vakcina szállítója. Amíg a fidesz nem kezdett el hisztizni, a kutya nem törődött vele, évente százezrek olttatták magukat omninvestes cuccal.

De a fidesznek természetesen semmi köze semmiféle balhéhoz.

Mert mint itt a reakción hivatalosan beis jelentették, az mszp naggggggyon mocskos kampányra készül, sőt, már csinálja is, fúj. a fidesz nem. az soha. a fidesz ott áll ártatlanul és szűzen, szemben A Gonoszokkal.

És félek, ezt reakcióék még el is hiszik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.03. 07:49:39

@mavo:
Kreténke, nem az kérdés, hogy az Omninvest mióta beszállító, hanem az, hogy mióta vonult illegalitásba, mióta tulajdonolja egy ciprusi fantomcég.
Na, és itt jön a lényeg, rühes!
Az Omninvest Development Kft., amelyik ezt mostani oltóanyagot készítette 2005. decemberben jött létre, és fontos változások voltak benne 2009-ben is. Ebből következik, kretén, hogy a Fidesz kormány ettől a cégtől kibaszottul nem rendelt meg semmit, soha. Ééérted, te narkós köcsög?
Az Omninvest Development Kft, - vagyis az oltóanyagot készítő cég - tulajdonosa jelentős befolyással az Omninvest Oltóanyagtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft. Ennek a kft-nek a tulajdonosa a SUMPTER Pharmaceuticals Limited nevű fantomcég 2009. óta. A cég (Omninvest Oltóanyagtermelő) maga 96-ban alakult, tehát a Fidesz éra idején is létezett, csak más tulajdonosi körrel. A jelenlegi felügylőbizottsági tagok (strómanok, hajléktalanok) 2008-ban kerültek a cégbe.
Nem tudom, érted-e te szellemi éhenkórász? Mi köze mindehhez a Fidesznek?
Forrás:
www.e-cegjegyzek.hu
keresés: cég elnevezése szerint
két cég van egyazon címen bejelentve (Pilisborosjenő, Fő u. 7)
A pofázás helyett érdemes a tények ismeretében bocsánatot kérni a fidesztől. muhahaha
Kurvaanyád, te is dehülye vagy!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:09:45

@Mr Falafel:

bazmeg, ennyi tárgyi tévedést rég olvastam egymás hegyén-hátán.

Az Omninvestet 1991-ben alapították, talán kezdjük ezzel. Nem, nem 96-ban. 91-ben. Laza öt év tévedés. 1995 óta készítenek vakcinákat, akkortól, amikor szerinted még nem is létezett.

Az mennyire durva, hogy a szerinted 96-ban alapított cégnek a liechtensteini/svájci Tucona 1993-tól volt tulajdonosa (még nem is létezett, de már külföldi főtulajdosa volt? ez azért elég durva), és 97 júniusában vette meg a tőkerészt a Tuconától a Sumpter. 1998-2001-ben (állítólag akkor bizonyos Orbán Viktor volt a miniszterelnök) kb. egymillió vakcinát szállítottak le évente. És a fidesz akkor még nem rinyált, hogy jaj, offshore.

Az Omninvest székhelye amúgy 1995 (nem, nem 2005 óta, hanem 1995 óta, a nem létező cég még költözött is, egyre durvább ez a dolog) Pilisborosjenő, Fő u. 7, és hú, mik vannak! hát nem a Szatmár utcai az eredeti székhely? Tán ez lehet magyarázat arra, hogy a cégjegyzékben mindkét cím szerepel? Vagy inkább valami ördögi összeesküvés áll a háttérben?

Kaftános pajeszos keresztényvérivó bácsik is vannak benne, biztosan.

Aki a pomogácsinfóból "tájékozódik", azzal mi a faszt kezdjek?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 10:15:34

Ja, és az is faszság, hogy

"A cég (Omninvest Oltóanyagtermelő) maga 96-ban alakult, tehát a Fidesz éra idején is létezett, csak más tulajdonosi körrel."

A gonosz Sumpter ugyebár 1997 óta 90%-ban tulajdonos.

Legjobb tudomásom szerint 1997-ben még nem fidesz-kormányunk volt. persze tévedhetek.

Most nézem, a 96-ban alapított cég 1991-92-es tulajdonrész változásai is pikánsak ám.

Hogy egy nem létező céggel mik nem tudnak történni, öt évvel az alapítása előtt, az azért durva.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.03. 12:40:52

@mavo:
A STUMPER tagi jogviszonya 2000.10.11-től él, de nem abban a kft-ben, amelyik az oltóanyagot gyártja, hanem abban, melyik tulajdonos abban a kft-ben, amelyik az oltóanyagot gyártja. Ééérted, narkós? Amelyik cég az oltóanyagot gyártja, csak 2005-ben alakult jogelőd nélkül, nyalom a hangod.
2008-tól lett a főtevékenysége a gyógyszerkészítmény gyártása.
Valóban, az Omn. Oltóanyagtemelő Kft 92-ben lett bejegyezve, 91-es alakulással. A tulajdonosi szerkezet változott 96-ben. ezt benéztem. Viszont nem hozható összefüggésbe egy 2005-ben alakult céggel 98-2002 között.
Továbbra sem tudom, hogyan hozod össze az Omninvestet a Fidesszel, ostoba narkós. A gyógyszert készítő Omninvest Development 2005-ben alakult. A kurvaanyádért nem érted?
Mondjuk necces a korábbi Omninvest tulajdonlása körüli balhé, de a jelenlegi vakcinát előállító cég a Fidesz bukása után alakult. Az Omninvest Development Kft nem jogutódja a korábbi Omninvest Oltóanyagrtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft-nek. Vágod, skizoid narkós?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 13:09:07

na, végre tombolhatsz drágaságom
csak így tovább

ismétlem: az omninvest 1995 óta fejleszt és 1997 óta szállít oltóanyagot. kár, hogy ez a két tény "kicsit" ellentmond a hagymázas képzelgésednek

az omninvest developmentnek annyira kibaszottul nincs köze az omninvest kft-hez, hogy

1. a székhelyük (2097 Pilisborosjenő, Fő u 7.) azonos

2. tök véletlenül az omninvest development egyetlen (1/1) tagja bizonyos "OMNINVEST Oltóanyagtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft., 2097 Pilisborosjenő, Fő u. 7."

jópofa mi? Természetesen ettől a két cégnek az égadta világon semmi köze nincs egymáshoz, hát hogy a picsába is lehetne, ha te azt állítod, hogy nincs

tudod amióta a cégadatok nyilvánosan elérhetőek, a hozzád hasonló idióták zagyvaságainak tíz perc feláldozásával utána lehet nézni, aztán és aztán jókat röhögni

zsidó világösszeesküvés leleplezését azért folytasd, nyilván abban a témában is ugyanennyire "ragaszkodsz" a "tényekhez" :-D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 14:51:13

(ez most visszatért az ő kedvenc bibsijeihez, vagy a céginfó kezelése ilyen nehéz?)

Josef (K.) 2009.12.03. 15:53:19

@mavo:

"lassan itt lenne az ideje, hogy megjelenjen egy "bocs, tévedtünk/tévedtem" beírás. Nem szégyen."

Bizony, itt az ideje. De az a gyanúm, hogy Godot előbb érkezik meg, mint nénike beismerése.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 18:49:38

nekem az a doktor bácsi a kedvencem, aki ugye természetesen nem engedett a "zsarolásnak", aztán egy szép napon hipp-hopp, h1n1 fertőzött lett.

amiben ugye az a jó, hogy

1. akkor most őt helyettesíteni kell
2. ki tudja hány páciensét fertőzte össze a lappangási idő alatt

Josef (K.) 2009.12.03. 18:55:14

@mavo:

A 2-es a durva. :(

Olvashattad, nénike egyik orvos ismeröse is azt mondta, hogy nem oltatja be magát, hiszen "néhány nap fekvés, citromos tea, azt’ hahó."
Remélem nem szülész-nőgyógyász volt az illető...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:00:28

@Josef (K.):

sajna az orvos is csak egy szakma, köztük sem mindenki dr. house :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:04:48

@Josef (K.):

egyébként az efféle járványokban (tudtommal) nem maga az alapfertőzés a durva, hanem a szövődmények, lásd a tüdőgyulladással lélegeztető gépen tartott terhes anyuka

a járvány miatt bezárt oskolákról most hadd ne is beszéljek

"néhány nap fekvés, citromos tea, azt’ hahó."

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.12.03. 20:06:18

@mavo:

"Én meg telibeszarom, nekem időben megvolt az oltás."

Mindenkinek a saját döntése, a cucc elérhető, mérlegelni lehet (még), hogy kell-e, vagy nem. Én nem mondok semmit se pro, se kontra. Azt sem mondom meg, hogy én igénybevettem-e. Magánügy.
Az viszont szánalmas, ha valaki magát beoltatja, de másoknak az oltás ellen beszél. Na, az az alja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 20:06:50

ja, és mert lehet, hogy lesz, aki szerint a h1n1-es fertőzött orvos kacsa, direkt "rendes" média linkjét adom meg:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-317358

Josef (K.) 2009.12.03. 20:36:58

@Úlfhéðinn:

"Mindenkinek a saját döntése, a cucc elérhető, mérlegelni lehet (még), hogy kell-e, vagy nem. (...) Magánügy."

Igen, általában az. Az egészségügyi dolgozók esetében azonban nem magánügy, hiszen ők naponta eleve több tucat más betegségben legyengült emberrel találkoznak. Remélem, egyetért ezzel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.03. 21:07:29

@Josef (K.):

ráadásul az eü dolgozóknak ingyenes a cucc, még azt sem mondhatják, hogy levágják őket

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.03. 21:57:26

@mavo: "sajna az orvos is csak egy szakma, köztük sem mindenki dr. house :)"

Ne tudd meg, hányszor villant át ez az agyamom az utolsó 2 hétben. :((((
Apósom 4 nap alatt távozott el 61 évesen ebből a világból és csak a boncolásnál jöttek rá az "orvosok" hogy akut vakbélgyulladás. :((((

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.03. 22:17:34

@mavo:
Nem nagyon érted, pedig egyszerű. Elkúrtad az agysejtjeidet, ostoba narkós.
Sosem mondtam olyat, hogy a két cégnek nincs köze egymáshoz. A "nem jogutód" kifejezés egy jogi kifejezés. Van értelme, de ez neked láthatóan magas. A H1N1 elleni oltást az Omninvest Development Kft készíti. Ez tény. Ha beoltattad magad, láthattad volna a dobozon és az ampullán. A "Development" szót tartalmazó Omninvest Kft magyar székhelyű, a gyártás is itt folyik. A cég 2005-ben alakult, tehát a Fidesznek vajmi kevés köze volt ehhez. Ennyi.
A korábbi Omninvest Kft 91-ben alakult, de nem oltóanyaggyártás volt a főtevékenysége. Ez a főtevékenység 2008-ban lett bejegyezve. A ciprusi bejegyzésű tulajdonos 2000.10.11-től van. Ergo ezt megelőzően a cég tulajdonosi köre NYILVÁNOS volt. Mint tudod, ezen van a hangsúly. Az a gond az oltóanyaggal, hogy balhé esetén nem elérhetők a felelős személyek. Tehát, ha a fidesz kötött szerződést az Omninvest-tel, nem gáz, mert nem volt még fantomizálva.
Mi ebben a bonyolult, nyomek?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 00:35:41

@Mr Falafel:

"Az a gond az oltóanyaggal, hogy balhé esetén nem elérhetők a felelős személyek. Tehát, ha a fidesz kötött szerződést az Omninvest-tel, nem gáz, mert nem volt még fantomizálva."

bazmeg, te tényleg idióta vagy.

a ciprusi offshore cég egy liechensteini/svájci offshore cégtől vette át egy az egyben a tulajdonrészt, amely off shore cég 93 óta volt tulajdonos, és az omninvest minden hülyeségedel ellentétben 97 óta szállít vakcinát, és fidesz kormány továbbra is 97 után volt, amikor már 4 (négy) éve a többségi tulajdonos egy offshore cég volt.

noch dazu liechensteini, ami nem eu tag, ergo még gonoszabb off shore cég, fúj. a te gondolkodásod szerint tehát 1993 óta "fantomizált" a cég. és a fidesznek az égadta világon semmi baja nem volt ezzel. és még a te verziód szerint is a fidesz országlása idején vette meg az egyik off shore cégtől a tulajdonrészt a másik off shore cég, de persze akkor még az sem volt baj.

és persze, mint minden 90 tájékán alakult cég, az omninvest is felvett a tevékenységi körébe tücsköt és bogarat - még épíőipari tevékenységeket is - ettől még a magyar állam hivatalos és egyetlen vakcina szállítója 1997 óta. 1998 és 2001 között több millió vakcinát szállítottak, aljas és fantomizált off shore tulajdonossal a háttérben.

ez nem fog attól változni, hogy azt verklized, nem az volt a fő tevékenységi körük

és hogy értsd: a nem jogutód kifejezés egyszerűen ÉRTELMETLEN egy olyan cég esetében, amelynek TULAJDONOSA a másik cég. amelyiknek nem jogutódja, ugye.

tény, abban igazad van, nem állítottad, hogy nincs közük egymáshoz, de a "nem jogutód" kifejezés verklizése kicsit megzavart, ugyanis teljesen értelmetlen faszság. ráadásul most néztem, te is észrevetted, hogy az utóbbi cég tulajdonosa az előbbi, tehát végképp totál nem értem, mit pampogsz jogutód/nem jogutód dolgában.

az meg a te bajod, ha azt hiszed, a narkós szó agyatlan verklizése érv bármire is

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.12.04. 08:02:09

@mavo:
Nos, általában szeretek a dolgok végére járni. Végeredmény: a Fidesz hazudik. Pontosan tudják, kik a tulajdonosok. Tudniuk kell, mivel a ciprusi cég és a vaduzi tulajdonosszerkezete azonos. Az e-cégjegyzékből ez nem jött le, de bátorkodtam alaposabb vizsgálatot folytatni. Ingerenciám van felbaszni a dokumentumokat a netre, de egy jó barátot veszítenék vele. Ő meg az állását. A Megyei Cégbíróságon egyébként bárki betekinthet a cég nyilvános dokumentumaiba. Már abból is lejön, hogy a Fidesz hazudik. Kurvára nem hittem, hogy ekkora buktába beleszaladnak. Ezek tuti nem akarnak kormányozni. A másik lehetőség, hogy tényleg ilyen kretének.
Hát, narkós barátom, baszottul igazad volt.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.04. 09:01:20

@mavo:
@Mr Falafel:
Még szeretnék sok ilyen vitát látni.
Kiváncsi vagyok ebből mikor lesz kurucos cikk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 11:29:56

@Talon Karrde:

én különösebben nem élveztem, de egynek elment

kuruc meg sajna nem színvonal

Josef (K.) 2009.12.04. 14:28:43

@Mr Falafel:

"Már abból is lejön, hogy a Fidesz hazudik. Kurvára nem hittem, hogy ekkora buktába beleszaladnak."

Milyen buktába szaladnak bele? Szerinted itt az embereket érdeklik a tények? És az mszp-fidesz közös mutyikról hitelesen számolnak be a médiumok? Lásd a rádiófrekvencia-botrányt. Mindegyik lap csak elbagatelizálta a történetet legyen az akár a magyar nemzet, a magyar hírlap, a heti válasz, a népszava, a népszabadság vagy az index [ők bagatelizáltak el ezt a legjobban :( ].

Alfőmérnök 2009.12.04. 14:33:54

jó kis időutazás, ha idekattintok, a délelőtti állást látom. hátha ez segít...

preston 2009.12.04. 16:29:10

@Dorian.Gray: megnéztem a linket, csak az elejét és a végét kell megtisztitani. azt mutatja, hogy nagyon fukaron bánsz az igazsággal. a cikk szerint felmerült valahol egy két még értékeletlen adat arról, hogy a egy körzet vizsgálata szerint lehetséges , hogy az un. szezonális és az ujinfluenza oltást nem célszerü egyszerre adani, inkább az ujinfluenza ellenit.,,Across Canada, public health authorities are debating the idea of shortening, delaying or scrapping their seasonal flu vaccination campaign in favour of mass inoculation against H1N1.azaz nincs szó arról, hogy ne adjanak oltást, esetleg előtt adják az ujinfluenza ellenit.

preston 2009.12.04. 17:13:33

@mavo: megnéztem a linket. nem gerjesztenek ott semmit. ha téged a vitamineladás érdekel,nyugi, az ellen sem mondanak semmit. csak hát a vitamin nem helyettesiti a védőoltást.
afrikában, ázsiában sokan kolával öblitenek gyerekáldás ellen. mert hogy a kóla kéznél van. tulajdonképpen nem árt, csak a spermiumot nem öli meg. de
több kóla fogy.

preston 2009.12.04. 17:32:21

@mavo: hát nem éppen. az ujinfluenzának keresztel baj nem csak szövödményeiben jelentkezik. egy orvos jobban elmagyarázza, de a helyzet az, hogy ez a virus direktben okoz tüdőgyulladást, ez abban jelentkezik, hogy a tüdő oxigénfelvevő képessége hirtelen lecsökken, a vese és máj és más létfontosságu szervek is érintve lehetnek és ezek együtt vezetnek az élettel össze nem egyeztethető összeomláshoz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.04. 18:47:18

@preston:

kicsit olvass vissza. majd rájössz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.05. 12:41:27

"A világ egyik legjobb vakcinája porosodik a polcokon, mert a mesterséges zavarkeltés miatt az emberek bizalmatlanok az oltóanyaggal szemben – állítja Mikola István. Az Országgyűlés szakbizottságának fideszes alelnöke a WEBBegetnek nyilatkozva az antivirális szerek fontosságára is felhívta a figyelmet."

(www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=88&menu=betegseg&news_id=6674&cim=H1N1---Interju-Mikola-Istvannal-a-vakcinarol)

szabad-e röhögni? :)

abandi 2009.12.05. 13:10:53

@mavo:
Fasza csávó vagy!
-Bebizonyítod, hogy a vakcinagyártó egy régóta működő pénzszivattyú...
-Arról hallgatsz, hogy maga a vírus még a kutatók számára is homályos...
-A vakcina összetételéről és hatékonyságáról/ártalmasságáról is vita van.
Kitartok a színtiszta gazdasági-politikai összeesküvés-elméletnél!
Jó "oltásfelvétet"!

Josef (K.) 2009.12.05. 14:57:42

@abandi:

Bandikám, a magyar vakcina a WHO-tól nagyon jó minősítést kapott. Ezek szerint a WHO is benne van ebben a "a színtiszta gazdasági-politikai összeesküvés"-ben? Akkor ez egy világméretű összeesküvés, Bandikám. További jó félelmet és reszketést!

Idézet és link:

"Nagyon jó minősítést kapott a H1N1 vírus elleni magyar védőoltás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) londoni laboratóriumában - közölte a világszervezet magyarországi irodája az MTI-vel szerdán."

"az eddigi klinikai tapasztalatok azt igazolják, hogy a magyar vakcina hatásos, biztonságosnak tekinthető, minden korosztálynak beadható 12 hónapos kortól, és nem okoz több mellékhatást, mint a szezonális influenzaoltás."

www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=75&menu=eletmod&news_id=6363

abandi 2009.12.05. 15:07:37

@Josef (K.):
Én leszarom.
Ez a szervezet, ahol a niggerek lopnak?
Egyébként:
"...nem okoz több mellékhatást, mint a szezonális influenzaoltás..."
Brávó!

Josef (K.) 2009.12.05. 15:27:18

@abandi:

"Én leszarom.
Ez a szervezet, ahol a niggerek lopnak?"

Mindent értek, meggyőztél.

abandi 2009.12.05. 15:31:01

Állítólag a TBC fertőzőbb...
És fertőz is.A halálozási mutatója...?baci.
Vagy a herpesz.
Semmit nem tudunk róla, tünetileg tudjuk kezelni...vírus.

bodzabokor 2009.12.05. 15:49:20

@abandi:
Megelőzni tudjuk,amit oltásnak hívnak!
A szövődményeit kezelik,ha valaki odáig jut,(ami lehet bacis és vírusos,ki mit kap be)ill.antivirális szerekkel a szaporodását gátolják,ha időben elcsípik!
A herpesz,most hogy jött ide?Nem amiatt fekszenek a kismamák lélegeztető gépen tudtommal...

abandi 2009.12.05. 16:00:13

@bodzabokor:
A herpesz egy tipikusan elterjedt vírus, amit nem bírnak kiírtani a gazdaszervezetből, bárhogy próbálkoztak eddig. Pedig nem is mutálós típus...
A vírus elleni oltás pedig csak az immunreakciót serkenti, vagyis a bakteriális felülfertőzésből adódó halálos kellemetlenségek ellen adhat egy menekülési lehetőséget...
Kinek rossz az immunredszere?

bodzabokor 2009.12.05. 16:49:13

A csecsemőknek még nincs kialakult immunrendszere,ők például kifejezetten veszélyeztetettek!Az immunrendszer nem véd meg a vírustól,max.más mértékben reagálsz.Azt senki nem tudhatja,milyen az a bizonyos reakció,lesz-e szövődményed vagy sem,mert te se vagy jövőbelátó!(Ha elutazol egy dél-amerikai országba,vagy afrikába,ázsiába, is ajánlottak az oltások,bizonyos betegségekre amivel még sohasem találkoztál.)Azért az nem elhanyagolható tény,h.november végén(ha csak magyarországot nézzük),már járvány van,hiszen az influenzaszezon január,február környékén szokott tombolni.Talán azt is be kellene látni,minél több ember betegszik meg,annál több is hal,illetve a veszélyeztettetek(terhes nők,gyerekek,egyéb alapbetegséggel küzdők)eleve több fertőzöttel lesznek körülvéve.A nyájvédettségről nagyon jó írást olvashat,akit érdekel:

criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/11/07/Influenza-para_-_8/

Nőként lehet máshogy gondolkozom,mint te,szerintem igenis fontos,h.megvédjük a terheseket és a piciket a nem olthatókat.Nagyon sok kismamának a kommentjét olvastam,akiknek jogos az aggodalma. Én megtettem,ami tőlem telik,beolttattam(több okból) magam.egyrészt fontos a munkám,másrészt voltam már influenzás és utálom.

abandi 2009.12.05. 16:55:23

@bodzabokor:
Sok szerencsét mindenkinek!

bodzabokor 2009.12.05. 19:06:49

@abandi:
A téligumik már fent vannak, az idiótákat hagyom előzni rutinból,de azért köszi:)

Josef (K.) 2009.12.05. 19:49:02

@bodzabokor:

"az idiótákat hagyom előzni rutinból"

Azért nem mindig hagyod ;). De most jó is volt, hogy nem tetted.

bodzabokor 2009.12.06. 10:06:40

@Josef (K.):
Nos igazad van, nem vártam meg,h.havazzon,akinek meg a karácsonyi csúcsban jut eszébe a gumicsere,az addig csúszkáljon ahogy jólesik,csak engem kerüljön ki!
Amúgy 5000-be került(számla nélkül),az oltás pedig 3500-ba(számlával).Nos még nem dőlt össze a ktsg-vetésem,bár a gumist sokallom a vakcinához képest!:D Asszem gazdasági elemzőkhöz folyamodok és párhuzamba állíttatom a két dolgot! ;)

preston 2009.12.07. 10:19:43

@abandi: honnan irod ki ezeket a zagyvaságokat? rossz brossurát vettél elő.
,,A vírus elleni oltás pedig csak az immunreakciót serkenti, vagyis a bakteriális felülfertőzésből adódó halálos kellemetlenségek ellen adhat egy menekülési lehetőséget...
Kinek rossz az immunredszere? ,,
oltás hiányában a virus elszaporodik pillanatok alatt a szervezetben és elsődlegesen mint virus okoz virusos tudőgyulladást, mint virus jut el a szervezet létfontosságú szerveihez és okoz rendkivül nezehez kezelhető megbetegedéseket ( mai hir, hogy egy gyerek agyát támadta meg a kór). az oltott és védekezésre betanitott immun rendszer ezt kivédheti. a másodlagos, bakteriális fertőzések akkor keletkeznek, akár virus nélkül is, ha az immunrendszer gyenge, mert beteg, vagy valami nagyon leterheli és bacik is bejutnak a szervezetbe.....

nénike · http://mandiner.hu 2010.07.22. 10:12:44

Megvan a mai Heti Válasz címlap?
Átverés volt a H1N1-riadó
süti beállítások módosítása