Beindultunk - tesszük, amit tennünk kell
2009. november 06. írta: Szathmáry

Beindultunk - tesszük, amit tennünk kell

 Már a múlt sem a régi. November eleje óta ismét utcán a politika (brrrr…). Aztán jószerivel senki rá se bagózik. Pedig az MSZP óriásplakát-kampányba kezdett. Persze mindezt a lehető legnagyobb csendben, nehogy véletlenül meglássák az emberek. Újra beindultak, de kb. úgy, mint a viccbeli abszolút jelentéktelen ember, akinek kétszer kell bejönnie, hogy egyszer észrevegyék.

  Szemfüles fotóriporterünknek azonban sikerült lencsevégre kapni két példányt a metróban. Íme:

  A plakátkampány okait kerestük, de nem találtuk. A Nemzetközi Összefüggéskutató Intézet vezető elemzői szerint egy lehetséges magyarázat van a történtekre: az MSZP hosszú választási kampányba kezdett amiatt, hogy biztosan sikerüljön átugrania a parlamentbe jutás 5%-os küszöbét. Meg nem erősített piaci (Teleki téri) információk szerint viszont a plakátkampány ötlete ennél sokkal prózaibb eredetű. Történt ugyanis, hogy a József Attiláról (ltp.) betelefonált özv. Magashegyi Béláné született Bormezői Jolán MSZP aktivista és felszólította a párt vezetését, hogy „Csináljanak már végre valamit!”. Az eseménysort valószínűleg nem fogjuk tudni rekonstruálni, de a tény az tény marad: az óriásplakátok már az utcán vannak - és nagyon vérszegényre sikeredtek.

  Afelett érzett aggodalmunkban, hogy az MSZP nem jut be a következő parlamentbe, úgy döntöttünk: meglökjük egy kicsit a szekeret. Kreatívjaink éjt nappallá téve dolgoztak, legjobb munkáikból tárunk most a nagyközönség elé egy csokorra valót. Persze ez még csak a kezdet, várunk minden jó ötletet. Gyerünk, elvtársak! Húzzunk bele!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr871503679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hunvald keze 2009.11.06. 14:08:57

Reggel, mikor a hírekben hallottam, hogy ma dönt a képviselő-testület Hunvald fizetéséről, gondoltam előre megirom ezt a posztot, hogy már csak marketingelni kelljen a kellő pillanatban, de a józan ész győzőtt. Gondoltam, ez nem eshet meg, így mindek i...

Trackback: Vote-o-shop: Retusált kampány 2010 2009.11.06. 12:37:17

Hát akkor rajta :) A blogdizájn még ugyan nincs kész, de az első plakátok már kint vannak az utcán, és az első reakciók is megszülettek a reakcióblog által. A Westendben is lógtak még a kábelek és malteros vödrök hevertek a menő divatbol...

Trackback: Hát akkor rajta :) 2009.11.06. 12:36:11

A blogdizájn még ugyan nincs kész, de az első plakátok már kint vannak az utcán, és az első reakciók is megszülettek a reakcióblog által. A Westendben is lógtak még a kábelek és malteros vödrök hevertek a menő divatboltok előterében a nyitás ...

Trackback: Ó mondd, te kit választanál? - 2010 2009.11.06. 09:15:01

Még ugyan messze vannak a választások, mégis nap, mint nap, mikor olvasom a híreket, azon gondolkozom, hogy kire fogok szavazni? Lehet, hogy egy kicsit zavart írás, de én is zavart vagyok. Első gondolatom mindig az, hogy én ugyan el nem megyek szavaz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medve2 2009.11.06. 11:45:53

@Szt. Ahanov: Két különböző dologról beszélünk szeritem. 2002-ben valóban Orbán-ellenes kampánnyal nyertek, az elég volt számukra. Ez undorító volt, de egy dolgot szögezzünk le: a Fidesz egy sikeres kormányzás mellett stílusával adott táptalajt egy ilyen kampány sikeréhez. Megtanulták a leckét?

Ami a mostani helyzetre igaz, úgy gondolom, hogy a Fidesz egyértelmű sikeréhez kellenek konkrét elképzelésekről szóló üzenetek. A Fidesznek nem arra van szüksége, hogy bizonyítsa a szocik alkalmatlanságát és korrupcióját, mert ezt mindenki tudja. Arra van szüksége, hogy bizonyítsa: alkalmasabb a kormányzásra. Ezt értem pozitív üzenetek alatt.

ÁrPi 2009.11.06. 11:50:52

@Szt. Ahanov:

"@forrestg: Ja, lehet, hogy sok proli majd a Jobbikra szavaz, amiért a fidesz és a maszop elvette tőle a családtagnak számító lalikirályt és Sebestyén Balázst"

Ezügyben (""proli-harag""-ügyben) valamilyen szempontból bíztató lehetne viszont, ha a NEO FM hamar megállapodik nevezett ikonokkal és müsorrendbe állítja őket.

Ám borosbocskorék müsorhadrendben igenis erős fegyverek, (legalábbis például 2001-2-ben azok voltak) az általük megszólitott "széles néptömegek" körében.

Várkonyi 2009.11.06. 11:51:50

blog.hu-s nick:

Kicsit elkéstél, a csakajobbik nevű kamuoldalon már régóta fent van.

Szerencsére a mandiner mindig hiteles, és megbízható hírforrás, mindent elkövet a Jobbik elnökének hiteles ismertetésére.

Kezdődik a sárdobálás.

Most találtam:
href.hu/x/aioi

cetnik 2009.11.06. 11:53:55

Fájó pont a szociknak hogy nagy arányban veszteni fognak.De tetszettek volna kormányozni és nem lopni!!!!

Szt. Ahanov 2009.11.06. 11:55:31

@medve2: Szerintem meg annak a nagy debiltömegnek, akik végsősoron eldöntik a választást (éljen az egyenlő és általános választójog!) egyszerű, zsigerekre ható üzenetek kellenek elsősorban. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak negatív üzenetekre van szükség, ezt nem akartam állítani, félreértés ne essék. Én el is várom a Fidesztől, hogy az értelmesebbje számára programot adjon, ami mellett lehet voksolni, hogy az ember ne legyen kénytelen protestszavazatot leadni.

Shulc 2009.11.06. 11:57:24

@ÁrPi:
Teljesen egyetértek, a Boross-Bochkor páros önmagában egy olyan 2%-ot tudna hozni az mszp/szdsz-nek (szerintem közösen fognak indulni), megfelelő helyen.

elvistheking 2009.11.06. 11:58:26

Valaki gyárthatna a völgyhídról meg az m6-os alagútjairól valami frappánsat-esetleg pld ül 1 sün az egyik hótfelesleges alagút tetején, és így a fedő-földréteg"+a híres mesehős négylábú együttes vastagsága (felborzolt tüsikkel persze) talán megközelíti a 8 azaz nyolc centimétert.:-))))

Szt. Ahanov 2009.11.06. 11:58:43

@ÁrPi: Erre mondom, hogy vérzik a szívem a "széles néptömegek" választójoga miatt...

ÁrPi 2009.11.06. 12:00:29

@Szt. Ahanov: Én azt kérdezném a sráctól hogy:

" - Hi, where are you from? "

:-)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.06. 12:01:46

@Szt. Ahanov:
A pozitív kampánnyal az a Fidesz-MSZP baja, hogy nem megosztaná, hanem összehozná a tömegeket. És a zavarosban többet lehet lopni.

medve2 2009.11.06. 12:02:02

@Szt. Ahanov: Akkor egyetértünk. Ami nem jelenti azt, hogy jelentsük ki: a Fidesznek meg kell tanulnia negatív-kampányolni is.

Mária 2009.11.06. 12:05:39

@soproni1:

Bankrablás alatt azt érted, hogy tönkre tenni, majd állami pénzen jól megtámogatni egy bankot, vagy bármilyen más vállalkozást, a saját zseb szorgalmas telepakolása mellett?

Mert ha igen, akkor ennek a rablásnak sokféle változata van ám, nézd végig, miféle cégek mekkora összegeket kapnak ajándékba például uniós pályázatoknak álcázva.

Itt van például a "Nógrád TISZK" aki nemrég kapott önrész nélkül vissza nem térítendő támogatásként 1.230.280.000 forintot "szakképzés fejlesztésre".

Nem tévedés: egymilliárd-kettőszázharmincmillió forintot!

Abban a megyében, ahol gyakorlatilag NINCSENEK munkahelyek, csak kisebb nagyobb becsődölt, utolsó hónapjaikat végigvegetáló vállalkozások, meg egy csomó ügyeskedő kisvállalkozó, akinek eszében sincs, hogy bárkit is korrekt módon alkalmazzon.

332.080.000 Ft-ot erre kaptak:

"A Nógrádi Megyei TISZK létreházásával a szak- és felnőttképzés fejlesztésén keresztül a munkaerő-piaci keresletre rugalmasan reagáló, forrásokkal hatékonyan gazdálkodó szakképző intézményrendszer jön létre. A képzés szerkezete rugalmasan igazodik majd a gazdaság igényeihez, javul a képzés tartalma és minősége. Mindez összekapcsolódik a gyakorlatorientált, a kompetenciafejlesztést középpontba állító, ugyanakkor naprakész tudást nyújtó képzéssel, amely csökkenti a tanulók lemorzsolódását."

898.200.000 Ft-ot pedig erre kaptak:

"A Nógrád Megyei TISZK szakmai fejlesztését, a gyakorlati képzés minőségének javulását támogató infrastrukturális és eszközfejlesztés, mely elősegíti a korszerű technológiák megismerését, a munkaerőpiacon releváns, jól hasznosítható szakmák oktatását, ezzel hozzájárulva a térség versenyképességének és foglalkoztatási adatainak javulásához. A fejlesztés öt kiemelt szakmacsoportja szükségletfelmérés, a munkaerőpiac igényei alapján került meghatározásra."

Vito Spatafore (törölt) 2009.11.06. 12:08:59

@medve2: Esetleg meg kell tanulnia nem elkúrni a kampányt!
A választások után megfogadtam, hogy még egyszer ezekre a balfacokra nem szavazok. Mikolát többet ne lássam, de az ellenoldalnak sikerül annyira alulmúlnia önmagát ( mondjuk ide úgyse szuavaznék ), illetve a Jobbiknál annyi a degenerált, hogy még egy esélyt kapnak, úgy Mikolástul.

Szt. Ahanov 2009.11.06. 12:09:15

@medve2: Nem tudom, de úgy érzem, ha a szavazatmaaximalizálás a cél, akkor lehet hogy: De, igenis meg kell tanulnia negatív-kampányolni is. Attól függetlenül, hogy neked meg nekem ez nincs ínyünkre. De lehet, hogy nincs igazam, mert akkor az ilyen finnyásak, mint mi, elpártolnak, és többet veszít a Fidesz a vámon, mint amit nyert a réven. Bár elpártolni meg nem nagyon van hova. (De szeretnék egy nem szavazatmaximálásra törekvő valódi konzervatív pártot látni, Istenem...)

medve2 2009.11.06. 12:10:54

Kérdeztétek a rádiók hatását. Már a heti hetes sztárja is a jobos rádión lesz: comment.blog.hu/2009/11/06/jakso_is_a_klassz_fm_re_megy

medve2 2009.11.06. 12:13:21

@Vito Spatafore: Nehogy azt hidd, hogy egyedi a hozzállásod. Ne menjünk abba bele, hogy a Fidesz saját zsenialitása, vagy az ellenfél idiótizmusa miatt áll-e ott, ahol. És szerintem az is evidens, hogy esetleges sikere esetén ennek a politikusi generációnak, amely most a Fideszt vezeti, ez lesz az utolsó lehetősége.

Kenedy1 2009.11.06. 12:13:50

Szerintem várjuk meg milyen kampánnyal jön elő a Fidesz. Elvileg elég jó a kampányfőnök szóval szerintem ez most egy elég jobb kampány lesz a 2006-hoz képest.

Szt. Ahanov 2009.11.06. 12:15:28

@medve2: Nagyon jó, köszönöm a linket, megnyugodtam. Álmatlanul forgolódtam eddig Jáksó László miatt, de most fölszárítottad a könnyeimet.

(Jó a kép: Egy Márai-kötetet szorít a kebléhez és egy kotont fúj "felfelé"...)

medve2 2009.11.06. 12:15:31

@Szt. Ahanov: Akkor félreértettél. Nekem nincs ellenemre a negatív kampány. Engem nem zavar, ha mondjuk Botka fejéből is Gyurcsány fej lesz. Igenis negatív kampány kell, mert ellene is fogják alkalmazni. De ezzel párhuzamosan kell az, amit te pozitív, én inkább hiteles kampánynak neveznék. AS kettő összefügg.

Szt. Ahanov 2009.11.06. 12:17:17

@medve2: "ennek a politikusi generációnak, amely most a Fideszt vezeti, ez lesz az utolsó lehetősége."

Erről eszembe jut még egy aggasztó dolog: a Fidesz következő generációja...

Kenedy1 2009.11.06. 12:17:32

Ja meg hála istennek hogy megszünt ez a szarevő kommunista Slágerrádió,legalább a választásokra nem ontják a mocskukat. De ezt már mondták.

medve2 2009.11.06. 12:17:36

@Kenedy1: Gyürk Andrásra gondolsz? Ha igen, akkor abban egyetértek veled, hogy Gyürk politikai szempontból számomra is pozitív és józan. De ha Habony Árpádra gondolsz, akkor....

medve2 2009.11.06. 12:19:23

@Szt. Ahanov: Hát, ez egy következő etap: mi lesz egy megnyert választás után. Hogyan fog a Fidesz jövője alakulni? Mikor lesz politikai verseny megint a párton belül?

Szt. Ahanov 2009.11.06. 12:20:03

@medve2: Értem. Így gondolom én is valahogy: Kell mindkettő, de mondjuk a negatívnál inkább elfordítom a fejem. Meg hát a negatív kampány is lehet kreatív, meg lehet szánalmas. Utóbbira lásd: Gyurcsányahibás-kampány by fidelitas.

Kenedy1 2009.11.06. 12:25:14

@medve2: Gyürk András szerintem is értelmesebb. Ha viszont ilyen előnyből a Fidesz mégis veszít,akkor repül az egész szerkesztői gárda.

medve2 2009.11.06. 12:26:44

@Szt. Ahanov: Hát, inkább azt mondanám, hogy észnél kell lenni a negatív kampány célszemélyének kiválasztásakor. 2006-ban Mikola doktor ideális volt. Fletó akkor nem, túl népszerű volt. Ma viszont a Fidesznek reggeltől estig Fletóznia kell. Mondjuk valahogy így:

-Jó reggelt képviselő úr!
- Gyurcsány-mentes jó napot
- Mikor kelt ma?
- Hatkor Gyurcsány ébresztett a Rádióban.
- Ma megy kampányolni?
- Nem, mert Gyurcsány öszödi beszédét tanulmányozom.
- Fog ma gitározni?
- Nek, mert gyurcsány elkúrta a gitáromat.
- De Gyurcsány már nincs?
- Hazudik. Itt van reggel, este, éjjel.

Valahogy így.

medve2 2009.11.06. 12:29:57

De persze ilyen hírek mellett a Fidesznek valójában semmi sem kellene tennie: www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=295241

Kenedy1 2009.11.06. 12:31:58

@medve2: Akik a kommunikációért felelősek.

pacus 2009.11.06. 12:41:47

@forrestg: 2002-ben a Fidesz volt kormányon.A választásokat is felügyelő belügyminiszter Fideszes ,hogy lehetett akkor csalni?

orvian 2009.11.06. 12:44:38

"Most olvastam:Fidesz vezetése megtiltotta a párt vezetőinek és szakpolitikusainak, hogy együtt mutatkozzanak a szocialistákkal és a Bajnai-kormány illetékeseivel. A tilalom vitaműsorokra, rendezvényekre is vonatkozik. A politikai viták lebonyolítását a pártelnök a szóvivőre bízta."(index)
Kik a fertőzők,vagy mi van itt?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.11.06. 12:49:42

Hehe a jövő héten akartam indítani egy ilyen blogot, ami a 2006-os nagysikerű "rosszabbul fotosoppolunk, mint 4 éve" című fórum mintájára gyűjtené az ilyen típusú anyagokat. Elindítottam félkészen, a ti anyagaitokkal :) Bátorítanék mindenkit hasonlók készítésére, részletek nálam...

orvian 2009.11.06. 12:54:13

Ha már Mikola:(Ő mondta)"Eszembe jut kedvenc költőm Tóth Árpád verse:Ősz húrja zsong,
jajong, busong
a tájon,...
DE EZ:Verlaine

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.06. 12:57:12

@orvian: A szocializmus itt régen is járványokkal (tífusz, szifilisz) együtt terjedt...

okostojgli (törölt) 2009.11.06. 13:07:18

Kolbászból a kerítés.

Ja, hogy ez fideszes parasztvakítás.

Higany 2009.11.06. 13:10:15

"(Zsebre) Tesszük amit kell"

pacus 2009.11.06. 13:10:23

@orvian: Hogyan lehet egy országot rendbe hozni,ha a közös beszéd tilos?Csak ócsárolni kell egymást?Ez nagyon negatív hatású lesz,mert az országban sok a baloldali érzelmű ember és sokan békét szeretnének már nem pedig a társadalom további megosztását.Az országot nem lehet úgy építeni,hogy a nép egyik felére nincsen szükség,velük szóba sem kell állni.Ha most ilyen már a kampány mi lesz itt jövöre?Hogyan lehet így a gyereket összefogásra,közös munkára nevelni?Nekem Spanyolország a jó példa.A Frankó uralom után a király azt mondta,hogy az ország érdekében össze kell fogni.Aki gyilkolt,köztörvényes bűnöket követett el azokat meg kell büntetni.Azonkívűl egy dolog érdekes akar-e az ország érdekében dolgozni és akkor nem érdekes,hogy fallangista vagy komunista volt.Az elesettek völgyében egy helyen vannak eltemetve a Frankó hívők és az ellenük harcoló kommunisták.Az eredmény meg is lett Spanyolország nagyot lépett előre gazdaságilag.Magyarországon a lakósság teljesen megosztott lett,de sajnos sikerült pl.az erdélyi magyarságot is megosztani.Ez a jó?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.06. 13:12:03

off
el ne sikkadjon:

Muszájbetyárok
A Betyársereg videója - műkritika:)

hannibal.blog.hu/2009/11/06/muszajbetyar

on

Higany 2009.11.06. 13:14:05

Mellesleg felháborítóan cinikusak és pofátlanok ezek a plakátok.
Távhő ÁFA: A nagy szoci egyenlőség nevében azzal mi lesz aki pl gázzal fűt?
SZJA: mínusz vagyonadó, mínusz jövedéki adó emelés (január 1-től ismét --> benzinár!), mínusz ÁFA-emelés, stb, stb.

Google 2009.11.06. 13:22:41

@pacus:

Vajon a sok baloldali ember a választások után is békét akar majd?
Válaszolok is: ők talán igen, de a párt már nem annyira. Fájni fog a kipottyanás a hatalomból.
A jobboldaliaknak nevezettek is békét akarnak; mi mindent eltűrtünk mi a nyolc év alatt, ezt másoknak nem kívánjuk.

Na, de hol vannak ilyenkor a Jobbikosok? Nekik nincs gondjuk azzal, hogy mi pénzt kiszór most a kormányzó párt, és mire?
Arra, hogy megnyugtassa a haverokat, továbbra is vastag marad az a boríték?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.06. 13:26:46

@reality:

megelőztél... valóban annyira gyomorforgató, hogy a maszopnyikok és szadesznyikok most ezzel az "egyik kutya, másik eb" szöveggel jönnek. Ebből csak az derül ki, h már ők is érzik, h védhetetlen az elmúlt 7,5 év. Aztán azonnal belekezdenek abba, h de a fidesz mennyire szocialista párt, meg hajjjde nagy vívmány volt a vizitdíj, s egyéb lófittyek.

Ezek a lappangó szociszavazók, akik a közvéleménykutatáson beírják magukat bizonytalanra, aztán a végső elszámoláskor odanyomják az x-et a szegfű mellé. Broáfff!

teknős 2009.11.06. 13:32:22

@Mária: És még azt hittem, hogy tegnapi napon láttam a legnagyobb nógrádi csalást.

Kazáron a környezetvédelmi alapból víztározót építettek. Mivel arra semmilyen víz nincs, hát kialakították a patakmedret is. Ha megfelelő szögből fényképezed látszik a patak és a vízmű.

A nagy száraz semmi közepén.
Egyébként még soha sem hallottam erről a TISK-ről, ahogyan a szomszédom lóistállójába telepített szerverfarmról sem, amit az EU - ha jól emlékszem -6 millió forinttal támogatott meg és nem is tudom, hogy itt egy hatalmas informatikai beruházás zajlik, ha nem olvasom Máriát!

teknős 2009.11.06. 13:36:47

Itt a szocik most úgy készülnek, hogy gyermekétkeztetésre megpályáznak pénzeket, hiszen itt éhező három hás gyerekek vannak és felvesznek egy csomó aktivistát, hogy becsöngetve és elbeszélgetve "felkutassa" az éhező gyerekeket, miközben az ismert módon fűzik az agyakat.

teknős 2009.11.06. 13:38:12

@Google: Hol vannak a Jobbikosok? Várják a lehetőséget a törvényes forradalomra!

eszkep 2009.11.06. 13:38:55

A második plakát különösen vérlázító!
Hányszor is nevezte az MSZP a FIDESZ ezirányú javaslatát "kivitelezhetetlennek", "értelmetlennek", "dilettánsnak" az elmúlt közel négy (!) évben??? (Akik nem emlékeznek, keressék vissza pl. az Index archívumában!)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.11.06. 13:49:22

@Hümüzhümümüz:
Nézd, a Fidesz egyre kevésbé szimpatikusabb nekem.
Mégpedig azért, mert az mszptől sikeresen elsajátították a "baloldali értékeket". A nagypofájúságot ( kövér ), a linkséget ( deutsch ), a kivagyiságot ( nagykanizsai polgármester ), stb.

Azért azt mégis csak el kell ismerni, hogy a baloldali értékek ügyében az mszp viszi a prímet. Náluk pofátlanabb, arrogánsabb, felkészületlenebb, ostobább, a munkából és tehetségből megélni kívánó emberre nézve kártékonyabb szervezetet és embereket keresve sem lehet találni.

Éppen ezért én biztos a Fideszre szavaznék.
Ha lenne szavazati jogom.
De nincsen, mert lemondtam a magyar állampolgárságomról.
És azért mondtam le róla, mert komoly esélyét látom, hogy a kommerek visszajönnek ( vagy el sem mennek ) és 4 évenként továbbra is a kefét kell enni, hogy az mszp visszajön ( ittmarad ) és agyonadóztat, elkúr, cigányt tenyészt, lop, kiárusít, stb.
Hát hiányzik ez nekem ? Nem hiányzik.

Summa summarum : legyen bármilyen kártékony és ellenszenves is, de a fideszre kell szavazni. Mert a kommereket csak így lehet jobb eséllyel eltakarítani.

parttalan 2009.11.06. 13:52:56

@Scaramella va alla guerra:

ilyen agyatlan ember tényleg jó, ha nem jön vissza...

Google 2009.11.06. 14:00:33

@Scaramella va alla guerra:

Azért a kommerek is készülnek ám. Mert, valóban, igaz az, hogy Bajnai egy kissé visszafogottabb, de pislogva bár, ő is teszi a dolgát. Amit az IMF és más pénzügyi körök megszabnak nekik.De emellett csak-csak feltöltögetik a pártkasszát, alapítványokat, bespájzolnak a nehezebb időkre, mert a békeharcra kell a pénz, a Haladás nem torpanhat meg ennyi év után.
Ezekkel nagyon nem árt vigyázni.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.06. 14:04:47

@malac69 demokrata felébredt!:

ezek a legalattomosabbak. A fidesz is lopna, Orbán is megszorítana, a fideszt is utálnák az emberek.

szájkarate. de remélem kapnak kérte a pokolban két ingyen menetet nyársra húzva a tűz fölött.

a sok végtelenül okos jövőmondó. akik szerint a gazdasági válsák majd elszelel a kárpát-medence mellett.

sajnos ezek ilyenek. betegek, saját magukat tekintik a hozzáértés zsinórmértékének. az erkölcsi és szakértő etalonnak. mert ugye két lehetőség van:
- vagy mindenki ilyen jól csinálja, mint ők
- vagy még ennél is rosszabbul.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.11.06. 14:22:02

@parttalan:
Megkérhetlek rá, hogy taníts engem, hogy ne legyek továbbra is ilyen "agyatlan" ?

@Google: Persze, a dolog nincs lefutva, bár jelenleg kétség kívül a Fidesznek van nagyobb oddsa.
Sajnos a magyar népesség szellemi színvonalából kiindulva ( elnézést, ha ez nagyképűnek hat, de hát tényleg így gondolom ) az mszp a 8 évnyi elkúrás után és ellenére sem leírandó és futottak még kategóriájú.

Mindenesetre remélem hogy a Fidesz kampányát sem Wermer, sem Szíjjártó (Rogántóni ? ) nem vezeti. Az ugyanis maga lenne a katasztrófa.
A zOrbán kezét viszont elismerően megráznám egy újabb vesztett választás után. Ki tudja, a Fidesznek még ez a bravúr sem lehetetlen.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2009.11.06. 14:27:48

Én ezt még októberben fotóztam Debrecenben: kephatas.blog.hu/2009/10/05/kampany_mi (szerintem már ez is a kampány része).

Billy Cole 2009.11.06. 15:00:56

Esküszöm én az első kettőre is azt hittem már a poénos plakátok. Aztán látom, hogy azok tök komolyak!

asz_tapasz (törölt) 2009.11.06. 15:36:11

@Várkonyi: az örökzöldek mindig aktuálisak. Mellesleg először a Magyar Fórumban jelent meg a cikk.

asz_tapasz (törölt) 2009.11.06. 15:37:45

@Várkonyi: miért a kuruc.info tölti föl a Jobbik kampányfilmjeit? Az elnökség novák emőkén kívüli része helyett is pirul szégyenében ilyenkor a rendes jobbikos.

asz_tapasz (törölt) 2009.11.06. 15:48:04

@Google: "Na, de hol vannak ilyenkor a Jobbikosok?" a megfotósoppolt plakátok fajinak, általában jó móka az ilyesmi. Amúgy meg döglött lóba minek rugdosni.

Várkonyi 2009.11.06. 15:56:50

@törölném külön a blog.hu-s nikket ha lehetne:

Hogy miért? Nekik van rá idejük.
Igazad van, okosabban is lehetne csinálni, de ez még egyelőre belefér.

Ki lesz az a videó rakva más által is, nyugi.

Ficánka46 2009.11.06. 19:12:52

A kilátóhoz ezt kellene kiírni:Merjünk kicsik lenni!Vagy:Kilátás a jövőre!-Már a szociknak, mert ők inkább a múlttal foglalkoznak és a személyes jövőjükkel, eddig.

Google 2009.11.06. 19:43:37

Ha ezt a távhőkapcsolót Ildikó meglátja, lassan beszélni kezd, azt hiszi, mikrofon.
Ami a második plakátot illeti, nemcsak 13. havi, de még egy fél is marad/jut. Igaz, hogy tízből kilencnek, de ezt ki tudná leellenőrizni?
Azt fogjuk hinni, mi vagyunk a tizedikek.

Mária 2009.11.06. 21:11:58

@teknős:

Emlékszem rád, erről a bejegyzésről van szó:

maria.blog.hu/2008/07/09/mi_kerul_egy_webaruhazon_negyvenmillaba

Konkrétan tudok olyan nyertesről, akinek mégsem kellett az elnyert és vissza nem térítendő támogatás...

Gondolom, nem volt gyomra a háttéralkukhoz.

Mária 2009.11.06. 21:16:38

@Google:

Hol vannak a jobbikosok???

Tedd fel magadnak inkább azt a kérdést, hogy hol volt az elmúlt négy évben a Fidesz, ami a választópolgárok közel felét képviselte a Parlamentben és ami ellenzéki pártként tehetett volna egyet és mást azért, hogy most ne ott legyünk, ahol vagyunk.

A háttéralkuk megkötésén kívül tehettek volna egyet és mást, természetesen...

Google 2009.11.06. 21:35:21

@Mária:

Sok kérdést feltettem magamnak, de ribilliót nem akarok, az aggódást a tíz millióért komolyan veszem, nem úgy, hogy: ha arról van szó, leszünk-e, meddig leszünk tíz millióan, akkor a kezünket tördeljük, más esetben magunk és magukfajtára, hasznosakra és hasznavehetetlenekre osztjuk a népeket.
Elégedett vagyok azzal, amit a nagyobbik ellenzéki párt tett, nem akarnám, hogy ajtóstul rontsanak be az Országházba!
Azt, hogy hol vannak a jobbikosok, arra értettem, hogy ennél a posztnál nem nagyon jelentkeztek, jobban szeretik a Fideszt ócsárolni.
Tudomásul veszem.

Mária 2009.11.06. 21:44:23

@Google:

Nem jelentkeztek? Milyen különös...

Pedig éppen itt lett leírva ezen a blogon, pár napja, hogy:

"Tudatos pártstratégia a jobbikos kommentelők internetes propagandája, derül ki egy írásos dokumentumból, ami az Index birtokába került. Nem lepődtünk meg: nekünk is csiripelték már verebek, hogy írásba foglalt útmutató alapján szállták meg a magyar online fórumokat a Jobbik lelkes aktivistái. A pártdokumentum műfajonként részletezi, hogyan lehet posztokkal, kommentekkel, videókkal hozzájárulni a Jobbik választási sikeréhez."

Akartam is kérdezni akkor, miért van az, hogy ha a Fidesz, vagy az MSZP hívek kapnak kiképzést, aminek szellemében megnyilvánulnak, akkor az "választási kampány", míg ha a Jobbik hívek kapnak kiképzést, akkor az rossz emlékű "propaganda"...

De végül hagytam a francba az egészet...

Republikánus Péter 2009.11.06. 22:01:59

Azért ezek a plakátok még mindig kreatívabbak, mint a Fidesz józsefvárosi Ernő-plakátjai.

elfelejtette 2009.11.06. 22:13:44

@Republikánus Péter: En semmi kreativsagot nem latok ezekben. Grafikailag korrekt kidolgozas, oszt annyi.

Google 2009.11.06. 22:31:09

@Mária:

Ezt a cikket (Beindultunk, tesszük, amit tennünk kell) nemigen kommentálták. Ennyit mondtam.
Nem zavarná őket az MSZP? Nem adnak pofont? Nem zavarják őket haza?
Ami a propagandát illeti, MSZP-nek, Fidesznek van fóruma. A Jobbiknak van?

Republikánus Péter 2009.11.06. 22:35:48

Na de, ha láttad volna a józsefvárosi Ernő-plakátokat! Van azoknak egyébként egy szövegesebb változata is, amin valami hosszabb sematikus duma van, mindegy, és ott az ő betű helyett ô-t használnak. A Fideszben még írni sem tudnak, hacsak ez Elnök úr nem áll oda, és vezeti a kezüket, betűről betűre.

Google 2009.11.06. 22:37:35

@Republikánus Péter:

Kreatív?
Hogy jól le kell csavarni a fűtést?
Vagy az, hogy egy nemtudommilyen pénzt varázsolnak oda?
Vagy az Árpád-sávra hajazó háttér?

Republikánus Péter 2009.11.06. 23:16:16

@Google: Na de, ha láttad volna a józsefvárosi Ernő-plakátokat!

Mária 2009.11.06. 23:25:53

@Google:

Honnan tudod, hogy nem kommentálták?

Attól, hogy nem kezdtem a kommentet úgy hogy "Adjon az Isten" és nem azzal zártam, hogy "Szebb jövőt" attól még én s lehetnék akár jobbikos, nem igaz?

Miről lehet megismerni a jobbikos kommentezőket? Turulmadár, Nagymagyarország vagy árpádsáv van az avatarukon?

Ez nagyon vicces...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.06. 23:40:29

@denever: "de remélem kapnak érte a pokolban két ingyen menetet nyársra húzva a tűz fölött."

Naná! XD

2009.11.06. 23:46:59

A Bodrogkeresztúri "kilátó" egy félreértésen alapul. Az egy kilátópont, a helyet a helyiek kilátónak nevezik, történeti okokból. A pénzt tereprendezésre költötték. Soha nem is volt arról szó, hogy oda kilátót húznának. A polgármester (aki egyébként jobbos) most úgy érzi, hogy 20 éves munkálkodását teszi tönkre ez a műbalhé.

2009.11.07. 00:06:27

Témába vágna egy olyan plakát, ami azt feszegeti, hogyan lettünk völgyhíd nagyhatalom. Ott tényleg loptak.

kulalak 2009.11.07. 02:23:23

Uj jelszavak!

Eltesszuk amit el kell tenni.
vagy
zsebre tesszuk amit enni kell.

(hat nem teszik zsebre amit kivanok nekik)

abandi 2009.11.07. 03:56:09

Remélem a fidesz megkontrázza...
És nyer a Jobbik!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.07. 09:55:31

@Mária: Nem. Arról lehet megismerni a jobbikosokat, hogy "kreatív helyesírással" bizonyos mellékneveket és közneveket nagy kezdőbetűvel írnak a mondat közepén is...
[régi_Tóta_W × (-1)]

Mária 2009.11.07. 11:50:14

@csi:

Ha valaki 20 évig folyamatosan nyomja polgármesterként, ott alapvető dolgok nincsenek rendben a faluban.

Mária 2009.11.07. 11:52:24

@Kitalátor feljegyzetei:

Hehehe... pár napja olvastam ugyanezt, a szcientológusokkal kapcsolatban :)))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.11.07. 12:40:16

@csi:
A kilátóhelynél nekem is vannak kétségeim, hogy az mennyire jogos botrány. Mert kilátás, az van (a balatongyöröki Szépkilátó sem valamiféle torony).

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.07. 15:19:46

Ahogy ezt a faszkalap fideszt ismerem, ennyi simán elég is lesz, hogy megint a kibaszott mszp győzzön.
Már régóta mondom, hogy az mszp csúcsfegyvere maga a fidesz. Ez a nyomorék, tehetségtelen banda a garancia arra, hogy a komancsok mindig visszatérjenek a hatalomba.

kulalak 2009.11.07. 15:28:44

plakatoljanak csak. Felnott a magyar tarsadalom es a magyar internet 2010-hez.

Republikánus Péter 2009.11.07. 23:34:31

Néhányan hiányolták itt a Jobbik droidokat. Na, erre a témára biztos beindulna a nyüzsgés: Jobbik=MSZMP
index.hu/belfold/2009/11/07/mszmp-s_aknak_a_jobbikban/

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.07. 23:40:35

@Republikánus Péter: ezt szóvá tettem az egyik szittyadroidnak, persze szerinte ez csak féligazság, rágalmazás. Amikor azt válaszoltam, hogy akkor cáfolatként küldje a pártszabályzat jelenleg hatályos részét, ami mégis tiltja esetleg a komancsok belépését, hirtelen eltűnt a blogról... cuki nem? Még hatalmon sincsenek, de már megy a maszatolás mint a régi rókáknál.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.08. 08:29:05

@Mária:

ez hülyeség. miért ne végezhetné valaki 20 évig jól a munkáját egy kisebb településen, ahol olyan sok pénz nem forog, és olyan sok extra gond nincs?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.08. 09:02:52

@Mária:

elolvastam, és felfordult a gyomrom.

a demagógiádtól és a hozzá nem értésedtől. érdekes amúgy a több, mint száz komment közt volt 2-3 hozzáértő, érdekes módon azok nem azzal jöttek, hogy "50 rugó a dobozos szoftver".

persze, biztos legalább 10-20% lehúzta a rendszert, de ettől még az e-commerce nem az a 100-200 ezres nagyságrendű befektetés, mint aminek te hiszed. 200 ezerből egy nagyon foschpumpa oldal készül, és a fejlesztő 2 nap alatt megbánja, hogy belevágott.

Várkonyi 2009.11.08. 13:44:18

@Republikánus Péter:

És a zsindex végül hány mszmp-s aknát talált?

Mi?

Egyet_sem?

Még valami?

Republikánus Péter 2009.11.09. 00:29:07

Mondtam én, hogy beindulna a nyüzsgés! na jó, ez nem nyüzsgés...

(A tökfejnek: akkor miért nem tiltja a a pártod alapszabály az MSZMP-tagok belépését? he? csak nem mert tele vagytok komcsikkal?)

B911 · http://baratcsaba.hu/blog/ 2009.11.20. 01:03:43

kurva egyszerű a választás, nem szabad arra szavazni, aki már becsapott vagy rosszat tett a gazdasággal és a méltóságunkkal

B911 · http://baratcsaba.hu/blog/ 2009.11.20. 01:09:16

ami most két dolgot jelent, vagy nem mentek el szavazni, esetleg a jobbikra szavaztok

civilkontrol 2009.11.29. 17:13:49

A SÜN plakáton majdnem becsokiztam :o)))
Ezúton csókolom a kreatívok kezeit, 10 pontos alkotások! :o)

picur3ka 2009.11.29. 18:09:38

@Hümüzhümümüz:

Nem baj, ugye, hogy a fityisz nyert 2002-ben?

picur3ka 2009.11.29. 18:22:49

@Joseph Adama:

Hat, igaza lett maganak, en azt gondoltam volna, hogy nincs meg munkanap nekik.
süti beállítások módosítása