Félelem és reszketés az Arany János utcában - Reakció TV
2009. november 09. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Félelem és reszketés az Arany János utcában - Reakció TV

  Ha választanunk kéne, hogy magyar balliberális értelmiségiek/politikusok legyünk, vagy AIDS-es transzvesztiták egy észak-koreai munkatáborban, valószínűleg az utóbbit választanánk: így lenne rá reményünk, hogy életünk hátralevő napjaiban is, ha nehezen is, de megőrizzük emberi méltóságunkat, becsületünket és tisztességünket. De vannak, akik a másik opciót választják. Szar lehet nekik, nagyon szar.

  20 éves a 3. Magyar Köztársaság” címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést pénteken a belvárosi Aranytízben. Az eseményt nem nagyon hirdették, mi a Belvárosi Szabadegyetem Egyesület honlapjának bal alsó sarkában találtunk rá a meghívóra, s mivel péntekenként úgyis oda járunk jazzbalettre, a beszélgetésre is benéztünk. Amúgy megfigyeléseink szerint a Belvárosi Szabadegyetem lényegében megegyezik a belváros-lipótvárosi MSZP-alapszervezettel, csak nem hangzik olyan kínosan.

  Mivel Orbán Viktor végre átutalta a bérünket, új kamerával felszerelkezve vettünk részt a rendezvényen, bár nem voltunk túl népszerűek - a Reakció szó, akár ismerik blogunkat, akár nem, az ilyen körökben nem örvend túl nagy népszerűségnek. Tulajdonképpen más körökben sem, de ezt most hagyjuk.

  Nézzük a drímtímet, aki a színpadon beszélgetett a köztársaság húsz évéről, pontosabban inkább jelenlegi válságáról.

  A házigazda Steiner Pál volt, aki hosszas laudációt mondott a vendégekről, majd többet nem szólalt meg. Steiner amúgy arról híres, hogy a 2006-os önkormányzati kampányban az „életemet és véremet Belváros-Lipótvárosért” szlogennel kampányolt a polgármesterségért, majd amikor csúnyán kikapott, még a 5. kerületi képviselőségről is lemondott, és átült frakcióvezetőnek a fővárosba. De állítólag annyira szereti a belvárosiakat, hogy jövőre újra indul.

  A vitát Vitányi Iván, az emberarcú szocializmus élő ikonja vezette, ő a Köztársaság bajait a magyarság több évszázados sanyarú történelmi tapasztalataira vezette vissza, és önvizsgálatra szólított fel.

  Csapody Miklós, aki Herényi Károlyon kívül az MDF egyetlen élő tagja (bár ebben az MDF esetében mégsem lehetünk biztosak), s a rendezvényen az európai értelemben vett hiteles jobboldalt képviselte, az elmúlt húsz évet vízreírásnak és nagyjából kidobott időnek nevezte, valamint felszólított mindenkit, hogy menjen el szavazni.

  A lecsóba természetesen Debreczeni József, az est sztárvendége csapott bele igazán: ő nem sokat tökölt a Köztársaság két évtizedének elemzésével, ehelyett vad orbánozásba kezdett (bár az ördög nevét kínosan igyekezett nem kimondani, nehogy megjelenjen - egyetlen egyszer szólta el magát), s olyan képet festett a jövőről, amilyennel korábban csak Cannibal Corpse lemezborítóinkon találkoztunk.

  Halmai Gábor alkotmányjogász és a Lépten-Nyomon Antiszemitázók Baráti Körének elnökségi tagja marha unalmas ember, így a felszólalásai alatt kimentünk cigizni, de annyit azért elcsíptünk tőle, hogy szerinte a demokráciára és az alkotmányos berendezkedésre a legsúlyosabb csapást a cuciális népszavazás mérte - hiába, vannak emberek, akik egyszer rákattannak valami szerre, aztán hosszú évekig képtelenek lejönni róla. Persze mi is meg lennénk sértve, ha az ellenség kétszer is megfúrná alkotmánybírói kinevezésünket, de aztán innánk pár sört, szereznénk egy nőt, és elfelejtenénk az egészet.

  Ripp Zoltán történész, aki önéletrajza szerint „az úgynevezett szocialista korszak párttörténetének elismert kutatója”, elképesztően érdekes és eredeti dolgokat mondott, viszont a beszélgetés kellős közepén leugrott a színpadról, odarohant hozzánk, és a „Kameráznak? Ki járult hozzá, hogy kamerázzanak? Ki járult hozzá?” kérdésével némi magyarázkodásra kényszerített minket, majd később megtiltotta, hogy az általa mondottakból bármit is közzétegyünk. Érthető persze, hogy némileg túlérzékeny: az álmoskönyv szerint nem jó előjel, ha az ember az MSZP Hunvald György fémjelezte erzsébetvárosi szervezetének egyik reprezentánsa, az pedig még rosszabb ómen, ha az ember lánya ugyanitt önkormányzati képviselő.

  Pető Iván azon ironizált, hogy nem tudja, melyik párt képviselője (mindig is imádtuk a liberális öniróniát), de nem látja tragikusnak a helyzetet: bár tart tőle, hogy olyan szörnyűségek veszik kezdetüket, mint Berlusconi Olaszországában, Sarkozy Franciaországában és az ikrek Lengyelországában, bízik benne, hogy a civil kurázsi fel fog támadni a pokol katonái ellen. Emellett jelezte nemtetszését a koronás címert illetően, s arról értekezett hosszan és kimerítően, hogy a magyar társadalom még nem érett meg a jóra, mindenféle populista maszlagot elhisz, és meg is érdemli sorsát. Eközben kicsit nyuggerezett is, de ezt a közönség nem vette észre.

  Arról nem esett szó, hogy a vendégek hány évig voltak kormánypárti képviselők és megmondóemberek, hány elbaszott döntésben vettek részt, hány mocskos ügyet tussoltak el, hányszor adták el lelküket, hányszor árulták elveiket és az alapvető tisztességet, mennyit kerestek ezen, és miért van még képük kiállni a nyilvánosság elé.

  Hát a hallgatóság? A kb. száz fő többsége olyan emberekből állt, akik a részlegben, az irodában, az alosztályon évtizedeken keresztül megmondhatták a frankót; ennél magasabb szinteken ugyan nem szólhattak bele a dolgokba, de ott legalább olyan emberek ültek, akikkel évenként két-háromszor találkozhattak az aktívákon, sőt esetleg hajthatták is nekik a vadat, ami egy esti közös berúgással is együtt járt. Ők most csalódottak, szomorúak, frusztráltak és rendkívüli módon szoronganak. Mi persze gecik vagyunk, és azt mondjuk: egyszer, egyetlen egyszer az életben hadd szarjanak be egy kicsit ők is a Szocialista Szellem Vasútján!

 

  Diszkléjmer: Mivel a baloldali rendezvények szervezői többször megfeddtek minket, amiért videóink vágásában némi rosszindulatról teszünk tanúbizonyságot, ezúttal jelezzük: az itt közzétett felvétel nem adja vissza a rendezvény hangulatát és a résztvevők mondanivalóját, az szubjektívan megvágott, torzított, kontextusából kiemelt, sőt hamisított anyag. Valójában mindenki tök jó fej volt.

  És egy programajánló: a Belvárosi Szabadegyetem szerdán, november 11-én 17:00-kor tartja következő rendezvényét „Nyolc év kormányzás után” címmel, az est vendége maga Gréczy Zsolt lesz. Helyszín: V. kerület, Deák Ferenc utca 21. , hátul az udvarban (a Deák téri metrófeljárótól pár méterre). Az előadások nyitottak, kamerázáshoz azonban kérjük a szervezők engedélyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr751508115

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorshírek 2009.11.09. 11:40:29

Irak a suméroké!   A Jobbik megtalálta a módot Magyarország energiafüggőségének enyhítésére - jelentette be Vona Gábor, pártja és a Magyarok Világszervezete közös sajtótájékoztatóján. A Magyar Gárda Nabu-Kudurri-Uszur századának parancsnoka, Apát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.09. 16:32:34

ez az egész számomra hihetetlen. az, hogy szerveztek egy ilyet, az, hogy erre emberek elmentek, az, hogy az előadók komolyan gondolják azokat amiket mondanak, és az, hogy még ők vannak felháborodva hogy valaki írni akar erről az egészről. elképesztő, hogy mennyire bele vannak ragadva a szocializmusba még mindig ezek az emberek. én amúgy rettentően örülnék ha létezne magyarországon értelmes baloldali politika, de sajnos akik annak nevezik magukat sajnos messze nem képviselnek hasonlót sem.

elfelejtette 2009.11.09. 16:33:24

@Oblomov: "Mert az MDF-nek van konzervatív programja."

Megis hol?

zoli29 2009.11.09. 16:36:17

@elfelejtette:

Én pl most néztem meg a Madöf honlapján: az ő programjuk szerint 60 ezer Ft-ig adómentes lenne a jövedelem, miközben Bokros megszüntetné a minimálbér adómentességét.

Akkor most mi van?

elfelejtette 2009.11.09. 16:38:39

@zoli29: Hat most en is hirtelen a 2006-os valasztasi programjukba futottam bele, amiben pl. 2010-es eurobevezetes van. Gondolom ez mar nem aktualis.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.09. 16:55:06

Debreczeni tökre úgy beszél, mint Feri mondjuk 3 spangli után. amikor már meglassult. a gesztusok elnagyoltabbak, az izgága fészkelődés enyhébb, de a "politikai" (fast forward) tempója tagadhatatlan.

légy olyan, mint az ideálod.

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.09. 16:56:48

@elfelejtette:
Már nem aktuális? Akkor mi lesz a kőtáblákkal? Átvésetik? Vehehe.

hapcika 2009.11.09. 17:01:06

Én hallottam OV-t nyilatkozni a jövőről. Én ezt így fogom csinálni, én azt úgy fogom csinálni. Már nem beszél 1millió munkahelyről, adómódósításról, számonkérésről ésatöbbi. Utóbbi nyilatkozataiban nem a Fidesz terveit mondja el, hanem a sajátját első szám 1-s személyben. Mikor lesz a Fidesznek programja?

zoli29 2009.11.09. 17:07:17

@hapcika:

Ahogy Lakner Zoltán politikai elemző mondta: minek álljon elő a Fidesz konkrét programmal, ha anélkül is úgy néz ki, hogy meg tudják nyerni a választásokat?

Ha a Fidesz bejelentene egyes tervezett intézkedéseket, az MSZP ismét eljátszaná az ellenzék ellenzékét, és meg akarnák védeni az embereket a Fidesz gonosz terveitől.

Oblomov 2009.11.09. 17:20:03

@zoli29: nem így látom. Az MDF gazdasági programja IMF-kompatibilis, ami jelentős különbségnek tünik. Habár értékválasztásuk lehetne egymáshoz közeli, mégsem lehet ugyanaz. (Egyik rétegpártként konzekvensebben tud jobbos lenni, másik néppártként populistábban. Utóbbi keynes-szizmust feltételezne, ahhoz viszont nincs forrás.) Ebből elmozdulások fakadnak, fidesz a Jobbik felé, mdf a az eu-komformabb pol-i irányok felé mozog. Ezeket a mozgásokat - a helyzetet felismerve - részben önként lépik meg, részben egymást toszják bele.

A néppártiság irányából nézve így megbocsáthatatlan, hogy eltérő dolgokat artikulálnak, ami pedig törvényszerű, ha akarva-akaratlan ellentétes politikai praxist visznek.

Oblomov 2009.11.09. 17:25:50

@elfelejtette: keresgélj a honlapjukon, meg indulj ki az ellenzéki évek domborításaiból. Utóbbi nem a mindenszar,amitakormánycsinál semmitmondása volt.

tevevanegypupu 2009.11.09. 17:28:12

@Oblomov:
A politikaban semmi nem lehetetlen, el tudom kepzelni, hogy valahogy megiscsak megegyeznek David es Orban. Ha most eltekintunk a sok gyulolkodestol es ovon aluli utesektol, vegulis erdeke lenne a ket partnak egyuttmukodni. Szigoruan elmeleti alapon beszelve. De el tudja kepzelni, ha megtudja egy fidesz vagy egy mdf-es szavazo, hogy a ket part osszeall, nem kapnak gutautest?
Sok minden amit eltervez egy-egy part, eleve a szavazoik miatt nem valosulhat meg. Jart mar igy mindegyik.
Aki az mdf-re szavazna gyuloli a fideszt esforditva. Es ne felejtkezzen el Lezsakekrol sem..

elfelejtette 2009.11.09. 17:33:19

@Oblomov: "meg indulj ki az ellenzéki évek domborításaiból. "

Melyik reszebol induljak ki, a kizartak listajabol vagy a felvettekebol? Hiaba van barmilyen programjuk, abszolute hiteltelenek.

zoli29 2009.11.09. 17:33:43

@Oblomov:

"Az MDF gazdasági programja IMF-kompatibilis"

Miért, a Nemzeti Adószabadság Programját bemutatták az IMF-nek, és ők véleményt mondtak róla? Mert én ilyesmiről nem hallottam. (Azt viszont tudom, hogy a Fidesz folyamatosan egyeztet az IMF-fel.)

"Egyik rétegpártként konzekvensebben tud jobbos lenni"

Ezt érthetem úgy, hogy mivel az MDF-nek esélye sincs kormányalakításra, nyugodtan mondhat azt, amit akar?

"Utóbbi keynes-szizmust feltételezne, ahhoz viszont nincs forrás"

Mondod te. Példák bizonyítják Európában (pl. Bulgária), hogy radikális, de jól irányzott adócsökkentés többletbevételt is hozhat.

És megismétlem a kérdésemet, hátha nem olvastad:
Az MDF-program 60 ezer Ft-ig adómentes jövedelmet szorgalmaz, Bokros viszont a minimálbért is megadóztatná. Most akkor melyik az MDF valódi álláspontja?
Az MDF-nél nem zavar, ha többfélét mondanak?

Oblomov 2009.11.09. 17:39:15

@tevevanegypupu: nem látok tisztán. Ami Matolcsyék konyhájában fő, olyasokról már a lezsákos-mdf is álmodott. Szinte egy az egyben. És nem ment. Most pláne nem fog menni.

Készpénz Jancsi 2009.11.09. 17:45:42

Nevetgélhetünk ugyan ezeken az embereken, de lehet, hogy nem is alaptalan a félelmük?? Pár napja módom volt betekinteni egy fideszes szakértői munkába, mit terveznek jövőre. Csak úgy kaptam meg a paksamétát, hogy senkinek egy szót se az egészről,ezért konkrét dolgokat nem írhatok most itt le, de legyen annyi elég: Orbán Viktornak minden reggel egy zsé kisgyerek kivágott szívét fogják majd felvinni a Szabadság-hegyre! Bocs!

Oblomov 2009.11.09. 17:58:55

@elfelejtette: szavazókat kell gyűjteni, nem feltétlenül párttagokat.

@zoli29: részletekkel nem vok naprakész, de mintha magasabb lenne a minimálbér 60 ezernél. Minden jövedelemnek adóznia kellene, a minimálbérnek is. Legyen kreatív, nézzen utána.

Természetesen mindent úgy ért, ahogy akar. Én azért szoktam beszélgetni, hogy szempontokkal ütköztessem esetleges csőlátosomat.

Nem vok elvi ellensége az adócsökkentésnek, de a keynes-szizmus kiadásokkal jár, ergó komoly bevételnövekedés kell hozzá. No meg konjunktúra, hitelbőség, jó cserearányok, ilyenek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.09. 18:04:34

@forrestg:

"Srácok! Szerinetetk abból, hogy az MSZP most rendszeresen leég mindenféle választáson, abból egyenesen következik, hogy a nagy parlemnetin is csak kevesen szavaznak rá?"

Nem. Bármennyien szavaznak rájuk, az bizony mondom néked, hogy SOK lesz.

tevevanegypupu 2009.11.09. 18:06:00

@Oblomov:
Hat ez az. Ket elegge mas felfogasu part jobb ha meg sem probal egyuttmukodni a mindennapokban tarskent, mert rosszul jarnak. Erre nagyon jo pelda az elmult ket evtized.
A hatalom megszerzese erdekeben pedig foleg veszelyes.

hapcika 2009.11.09. 18:10:38

@zoli29: Ezt már 94-ben, 2002-ben, 2006-ban el lett sütve amit írsz. Csak annyit írtam, hogy a szimpatizánsok mennyi mindent látnak a semmi mögött. Felesleges vitatkozni róla, mint a magyar fociról!

Oblomov 2009.11.09. 18:12:28

@tevevanegypupu: azt el tudnám képzelni, h. Pokorni-Áder-(talán)Kósa vonal szavazói nem háborognának. Lezsákék belépője óta viszont ez lehetetlen, valóban. És ez a mozgás valahol ott indult meg a fideszben, amikor Debreczeni eltávolodott Orbántól. Nagyjából Dávid is akkor cuppant le a fideszről.

tevevanegypupu 2009.11.09. 18:36:02

@Oblomov:
Hat nem tudom. Az mdf David Ibolya, a fidesz Orban Viktor. Mas nincs es a szavazok tobbsege is eszerint
"orientalodik". Persze vannak akik jobb hijan szavaznak mindkettore. Majd a kovetkezo valasztasok utan dol el a szavazoik szemeben is igazan, hogy erdemes volt-e rajuk szavazni. Az mdf ugyan nagyon gyengecsken all, de az az erzesem, jovore is bejut a Parlamentbe,
szoval lesz mirol beszelnunk.(:

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 19:20:25

@tevevanegypupu: Ibi nagy túlélőművész, nem csodálkoznék, ha megint találna valami kamu szervezetet, akiknek a hátán bekapaszkodhat a parlamentbe. Volt itt már Tisztelet Társasága, Hitgyüli, mifene, na, a szcientológusok még hátra vannak.

Oblomov 2009.11.09. 20:12:53

@tevevanegypupu: @Tehetetlen Dodó:

ha jól figyeltem Kálmánék videjójára, akkor Pető Kádárnak az ő népét, Debreczeni pedig az elitet okolta a bajokért. Ti viszont mintha egyes embereket okolnátok, pl. Dávid Ibolyát. Reményetek is az egyesben (Obán) van: majd jól rabosítja az elkúrókat, akik egyesek megintcsak.

Tehetetlen Dodó 2009.11.09. 20:28:51

@Oblomov: Ki az a ti?
Ami meg az egyes embereket illeti, Dávid már majdnem egyes ember. Miután jól szétverték a régi madöföt, rajta meg Herényin kívül már csak az a szánalmas hernyó Csapody emlékeztet az eredeti pártra. Ma már Bokros Lali fújja a kürtöt. Gyönyörű ív, Antalltól Bokrosig. És ezt ezek az egyes emberek csinálták.

Oblomov 2009.11.09. 20:34:19

@Tehetetlen Dodó: és ez spec. neked miért fáj? Lezsákékra most is szavazhatsz.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.11.09. 20:36:57

@Oblomov:

Ez konkrétan nem így van. Mi a Kádár-rendszer elitjének továbbélő hatalmi struktúráit okoljuk az ország bajainak jelentős részéért, és úgy gondoljuk, hogy az MSZP egy reális, 10-15% körüli támogatottságra visszaszorulásával sok probléma önmagától megoldódik majd. És igen, lesz helyette majd sok más probléma, de hát az élet már csak ilyen.

tevevanegypupu 2009.11.09. 20:48:59

@Tehetetlen Dodó:
Majdnem szaz szazalek, hogy bejutnak. Majd a maradek szdsz szavazok es valoszinuleg a hitgyulekezet rajuk szavaz, penz lesz doszt onnet is, meg Lajos Bilderbergjetol is. Mert Lajoson keresztul ok is csatasorba allnak. Bokros nem kellett az mszp-nek, ezert megkornyekezte Davidekat. Ibolyanak pedig azt hiszem elet-halal kerdes, hogy bent maradjon a Parlamentben.

@Oblomov:
Nyilvan a fenti tarsulat elhatarozta, hogy nem orbanoznak. Akkor es ott.
De ez csak egy kiveteles alkalom. Mindenesetre kivancsi leszek hogy alakul, ha esetleg tenyleg Oran alakithat kormanyt. Nem lesz konnyu dolga, arrol sokan gondoskodnak majd.

Oblomov 2009.11.09. 21:48:24

@Elpet: a "ti"-n azokat értettem, akiket megszólítottam, mert konkrét mondatokra reflektáltam.

Ami a túlélt hatalmi struktúrák lebontását illeti: nem teccettünk forradalmat csinálni. Ezek a struktúrák többnyire amúgyis kívül esnek a kormányzati jogkörön, Antall alatt is kívül estek.
Az MSZP is volt már 10-15%-kon átmenetileg, ez akkor se oldott meg semmit, és akkor se tükrözte a valós beágyazottságukat. Tartósan most se nem lesz "reális".

Egyébként azóta a fidesznek is vannak hasonló erőközpontjai. Leépíteni ő se fogja azokat.

@tevevanegypupu: volt latens orbánozás, Debreczeni saját monomániájával viccölt is.

Google 2009.11.09. 22:01:46

@Oblomov:

Milyen Debreczeni akkor, amikor komoly, ha itt viccölt? Kínjában.

Kevés cinikusabb megfogalmazást hallottam mint ezt: tetszettek volna forradalmat csinálni!

Mintha nem kellenének ahhoz vezérek, elszánt emberek. Antall ilyen volt?
Vagy kinek kellett volna szerinte szembeszállni a hatalommal?
És ha szembeszáll, a nép melléáll, lett volna még Antall miniszterelnök?

No, de mindegy. Az antalli örökséget a Jobbik is vállalja, csak a 2006 után is MDF-eseket nem fogadja a párt a soraiba.
Csapody, Herényi hiába menne! Dávid is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.11.09. 22:44:01

@Oblomov:

Nem tetszettünk, úgy van. De a túlélt hatalmi struktúrák szép lassan kikopnak, a 10-15% az idő előrehaladtával egyre reálisabb. `90-`94-ben valóban nem a tényleges beágyazottságot tükrözte, de azóta változott a helyzet.
Igen, a Fidesznek is vannak erőközpontjai és struktúrái, de jelen viszonyok között nem lehet akkorára növeszteni őket, mint az MSZMP tudta a saját, MSZP néven átmentett szervezetét az ő, totálisan monopol hatalmi helyzetében. Ez itt a különbség, ez egy sokszereplős világ, és nemcsak a több párt teszi azzá. Túl sok az autonóm szereplő, és ezért nem érvényes az, hogy deafideszis.

Earthq 2009.11.09. 22:52:38

Huhh, de durva volt ez a videó... Kössz Kínai Kálmán, és Trágár Tóni, most nem fogok tudni nyugodtan aludni... Ezért látogatom én a reakciót? :P :P :P

Ez a mondat viszont "Ha választanunk kéne, hogy magyar balliberális értelmiségiek/politikusok legyünk, vagy AIDS-es transzvesztiták egy észak-koreai munkatáborban, valószínűleg az utóbbit választanánk." Nagyon jóóóóó :D :D

Diocles 2009.11.09. 22:56:48

@Oblomov:

Tudod mit gondolok?
Te valszeg ottragadtál az MDF süllyedő hajóján, és már nem tucc leszállni.

Ezért nyomod a szöveget arról, hogy egy igazi konzlibnek a jó ég tudja, hogy most éppen micsoda MDF-et köll támogatnia, és nem mondjuk a Fideszben a Kósa-Rogán-stb. vonalat. Azért vagy itt is, hogy megértesd magad, vagy legalább magaddal megértesd a saját - minden bizonnyal kényszerű - MDF-kötődéseted. Amely kötődés a tisztességes asszonyok kötődése, nem kellek hát senkinek, így nem fekszem le senkivel. :)

Kár érted, mert jó fej vagy, én bírlak, és kétlem, hogy egy percig is komolyan veszed ezt a hablatyot, amit itt nyomacc.
Remélem megtalálod a kiútat a süllyedő hajóról, és már nem kell sokáig bizonygathod, hogy Schmuck Andor és Bokros Lajos mekkora jobbos idolok.

Oblomov 2009.11.09. 22:58:05

@Google: nem érzem a cinizmust. A forradalom nem volt aktuálisan választható opció, és nem úgy vetődött fel, h. most akkor legyen, vagy se. Már az alkotmányos jogállamiság viszonyai között vetődtek fel dolgok, amikre ez volt Antallnak, mint mp-nek a válasza. (Mozgástérnek legfeljebb egy bizalmatlansági indítvány kínálkozhatott volna, amiben megnevezik mondjuk Bíró Zoltánt(?) utódnak.)

Oblomov 2009.11.09. 23:09:14

@Elpet: "Túl sok az autonóm szereplő..."
90 óta így van, legalábbis papiron. Pedig, pedig. "és ezért (...) érvényes az, hogy deafideszis."

Oblomov 2009.11.09. 23:12:21

@Diocles: ha ott ragadtam volna, miért ne tudnék kiszállni? De semmi szervezeti kötődésem nincs hozzájuk.

negeev 2009.11.10. 00:42:03

Húh!
Micsoda kár, hogy nem néztem be erre a szeánszra. Legalább láttam volna Tóniékat, ha már a társaság nem éppen annyira csábító. Pedig aznap volt órám a helyszínen.

A cikk meg tökély!

zoli29 2009.11.10. 08:18:48

@Oblomov:

"Minden jövedelemnek adóznia kellene, a minimálbérnek is. Legyen kreatív, nézzen utána."

Írtam már, hogy utánanéztem, és az MDF hatályos adóprogramja nem klappol Bokros programjával pl. ezen a ponton. Bokros szerint ugyanis minden jövedelemnek adóznia kell (ha jól emlékszem, minimum 10%-os adókulcsot mond), miközben az MDF 60 ezer Ft-ig adómentességről beszél.
Vagyis az egyik csatornán ezt kommunikálják, a másik csatornán azt.

Ha jól értettem, ezt a fajta kettős beszédet a Fidesznél aggályosnak tartod. Hát az MDF-nél?

tevevanegypupu 2009.11.10. 08:55:37

@Oblomov:
Csak azt nem ertem, ha Debreczeninek van egy keves humorerzeke, hogy juthatott idaig? Mert nem hiszem, hogy nem erzi, hogy amit muvel, annak most mar hatasa nincs, es hogy o maga valik komikussa. Hogy vegye az ember komolyan, ha vegre tenyleg mond is majd valamit?

tevevanegypupu 2009.11.10. 08:58:05

@zoli29:
Csak ne figyelmeztessen ilyesmikre, mert majd meg azt a minimalis nyugdijat is megadoztatjak, amibol eddig sem tudott megelni nagyon sok idos ember. Lajos figyel es nem nyugszik.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:26:15

@zoli29:
Az a szomorú tudod és ezért is tartunk itt, mert a politikusok nem programokat versenyeztetnek. Például az USA-ban ahol azok versenyeztek a végén már egész hasonlóakat beszéltek az elnökjelöltek. Itt meg? Itt az egyik lehet továbbra is náci, a másik kommunista, program meg majd a választások után. Felelősség? 0. Számonkérhetőség? 0. Egymásra mutogatgásban nagyon nagyok, aztán közben meg ott a rádió, meg a költségtérítési szavazás, meg ezer másik dolog, amiben meg kiderül, hogy az a nagy egymásramutogatás ahhoz kell, hogy a megosztott ország zavarosában halászhassanak.

zoli29 2009.11.10. 09:44:42

@valamit:

"Egymásra mutogatgásban nagyon nagyok"

Le lehet ezt így egyszerűsíteni, csak nem igazságos.
A Fidesz joggal mutogat az MSZP-re, ugyanis szocialisták lassan 8 éve vezetik az országot, a Fidesz viszont azon kívül, hogy elmondja a véleményét, nem tud mit csinálni, mert a Parlamentben 2002 óta nincs meg a többsége az érdemi lépések megtételére. Ezért nevetséges az MSZP Fideszre mutogatása.
2002-ben az ország nagyságrendekkel jobb helyzetben volt, még akkor is, ha a világgazdasági válság hatásait nem vesszük figyelembe.

(A számla nélküli költségtérítést pedig szintén a Medgyessy-kormány vezette be, 2002-ig nem volt ilyen.)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:57:59

@zoli29:
Igazságos? Hm. Az a helyzet, hogy ott ahol a Gyurcsány-Orbán egy érdekkör, ott az igazság bizony másutt jelentkezik. Amúgy ne felejtsd el, hogy pl. 2006-ban Orbán 14. havit is ígért. És amennyire ez a brancs szoros kapcsolatban van, jó eséllyel ő éppúgy tudta, hogy az felelőtlen ígéret, akár Gyurcsány a hazugságairól. Azt hiszem mondta is, hogy nem akartak választást nyerni. És könnyen lehet, hogy épp akkor mondott ám igazat ;)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 09:59:56

@zoli29:
A másik. Hiányolod "az érdemi lépések" lehetőségét. Rádió? Költségtérítési szavazás? Esztergom? Pécs? Stb.

zoli29 2009.11.10. 10:05:46

@valamit:

"Gyurcsány-Orbán egy érdekkör"
LOL

"Amúgy ne felejtsd el, hogy pl. 2006-ban Orbán 14. havit is ígért."

Egészen pontosan azt ígérte, hogy amennyiben a gazdasági helyzet engedi, a ciklus végére megteremtődhetnek a feltételei a 14. havi nyugdíjnak. Felelőtlen ígéret volt.
Ezzel együtt az a helyzet, hogy Gyurcsány és az MSZP nyert, és bebizonyosodott, hogy hazudtak. Orbánon nem lehet számon kérni az ígéreteit, mivel nem is kapott rá lehetőséget, hogy megvalósítsa őket. (Ezt az apró részletet sokan szeretik figyelmen kívül hagyni.)

"És amennyire ez a brancs szoros kapcsolatban van"

Már bocs, de eléggé szánalmas, ahogy ezt próbálod sulykolni.

"Azt hiszem mondta is, hogy nem akartak választást nyerni."

Ez egy legenda. Orbán mondott valamit, amit a baloldal és a szélsőjobboldal így értelmez, de természetesen szó sincs ilyesmiről.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:17:12

@zoli29:
Szánalmas? Úgy gondolod? Nézz utána, hogy a 93-as alapítású Perfekt Rt.-t (Gyurcsány, Szilvásy) miként tudod kapcsolni a 93-ban kinevezett pártelnökhöz (Orbán), mondjuk a labdarúgó szövetségeket ajánlom figyelmedbe, esetleg még Győrt. (Orbán ráadásul még labdarúgó is volt abban az időben)

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:22:15

@zoli29:
"Ezzel együtt az a helyzet, hogy Gyurcsány és az MSZP nyert, és bebizonyosodott, hogy hazudtak. Orbánon nem lehet számon kérni az ígéreteit, mivel nem is kapott rá lehetőséget, hogy megvalósítsa őket."

Valóban, de a programok versenyében ő mondta a nagyobbat. Márpedig a kisebb se állt meg a lábán. De nem is kérem számon. Csupán a lényeg, hogy jelenleg még program sincs. És nincs azok versenye se.

zoli29 2009.11.10. 10:31:15

@valamit:

Mi van a rádióval? Az ORTT időtlen idők óta pártdelegáltakból áll. Ahogy a Danubius és a Sláger esetében annak idején, úgy most is politikai döntés született.
Egy amerikai és egy osztrák gazdasági csoport pedig most hisztizik, mert nem az ő érdekeltségükbe tartozó cégek nyertek a pályázaton.
Hogy jogszerű volt-e az eljárás, azt pedig a bíróság majd eldönti.

Költségtérítési szavazás: Ha jól tudom, az a kérdés megoldódott, és mindkét nagy párt megszavazta. De ismétlem: a számla nélküli költségtérítés intézményét a Medgyessy-kormány vezette be, vagyis megint csak a saját maguk által létrehozott problémát kellett kezelniük.

Esztergom: Konkrétan mire gondolsz? Mert azt hallom, hogy a baloldali sajtóban milyen vádakat fogalmaznak meg Meggyessel szemben, de a tényekkel nem vagyok tisztában. Te igen?
Az állítólagos mélygarázs-mutyival kapcsolatban a rendőrség vizsgálata lezárult, és mindent jogszerűnek találtak. Mint ahogy tudomásom szerint bíróságon tett tanúvallomások szerint bizonyos körök milliókat költöttek Meggyes elleni sajtókampányra.

Pécs: Mi a kérdés? A város visszavette a vízművétt. A bíróság dönteni fog, és ha a városra büntetést szabnak ki, a város fizetni fog. A jelenlegi vezetés (Pávával az élen) úgy érzi, hogy akár egy milliárdos nagyságrendű büntetés s megéri, hogy a vízmű hosszútávon közösségi tulajdonban legyen. Ráadásul a korábbi vezetés gazdálkodásával kapcsoltban a hatóság vizsgálódik.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:34:17

@zoli29:
A rádió esetén feketén-fehéren ki lehet mutatni az MSZP-Fidesz paktumot.

A költségtérítési szavazásnál "véletlenül" az ellenzék is rosszul nyomott.

Esztergomban van egy polgármester, akinek OV a felettese. Kérték, hogy beszéljen vele, nem tette.

Pécsen meg jelen állás szerint többe lesz büntetés, mint a haszon jó hosszú távon is.

zoli29 2009.11.10. 10:35:33

@valamit:

Természetesen nem nézek utána, de ha leírod, miről van szó, és esetleg valamivel bizonyítani is tudod az állításaidat, ígérem, nyitott leszek.

zoli29 2009.11.10. 10:38:39

@valamit:

"Esztergomban van egy polgármester, akinek OV a felettese. Kérték, hogy beszéljen vele, nem tette."

150 jobbikos tüntető kérte, hogy beszéljen vele. Miért kötelező Orbánnak jobbikos tüntetőkre hallgatnia? És honnan tudod, hogy nem beszélt vele?

"Pécsen meg jelen állás szerint többe lesz büntetés, mint a haszon jó hosszú távon is."

Én is tudnám hasraütve azt mondani, hogy nagyobb lesz a haszon, de nem teszem, mert a bíróság még nem hozott ítéletet, és azt sem tudhatjuk (te sem), hogy mekkora profittal fog működni a vízmű.

zoli29 2009.11.10. 10:41:01

@valamit:

Most ugye viccelsz? Az, hogy ugyanabban az évben alakult meg a Perfekt Zrt. és lett OV a Fidesz elnöke, mit bizonyít? LOL

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:52:12

@zoli29:
conspiracy.fw.hu/
Ott le van írva bőveben is. Pl., hogy Szíjjártó is tanult labdarúgó játékvezetőnek, Győrben. Vagy épp a Perfekt Rt. győri vezetője is köthető a győri labdarúgószövetséghez, de valamivel lazábban még az országoshoz is, Viktor meg futbalozott abban az időben (is).

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 10:54:06

@zoli29:
Onnan lehet sejteni, hogy nem beszélt vele, mert akkor nyilván mondaná valamelyikük.

Pécsen meg ha a jövőtől eltekintünk, akkor jelen állás szerint rosszul járnak a városlakók.

zoli29 2009.11.10. 11:03:56

@valamit:

Hát ez eléggé gyászos... :(
Habár ha a 168 Órát megkeresed vele, talán az olvasói levelek között leközlik. ;)

"Onnan lehet sejteni, hogy nem beszélt vele, mert akkor nyilván mondaná valamelyikük."
Ismétlem: attól, hogy a Jobbik meg az MSZP megpróbálja a Fideszt Meggyesen keresztül lejáratni, és felszólítják Orbánt, hogy tegyen valamit, miért kellene Orbánnak erre egyáltalán reagálnia?

"Pécsen meg ha a jövőtől eltekintünk, akkor jelen állás szerint rosszul járnak a városlakók"
Ne haragudj, de te ezeket honnan veszed? A vízdíjat pl éppen most csökkentette a városháza, még ha kis mértékben is.
A városvezetés pedig az én véleményem szerint nem tekinthet el a jövőtől, mert az a feladata, hogy a város hosszútávon is működőképes legyen, és ha lehet, még gyarapodjon is.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2009.11.10. 11:09:10

@zoli29:
Valóban gyászos, csak más értelembe. De még egyszer mondom, ott az a weboldal, ott részletesebben is ki van fejtve.

"miért kellene Orbánnak erre egyáltalán reagálnia?"
Talán mert sokakat képviselő emberről van szó, akitől ebből a sokadalomból sokan hiányolják is ezt a megszólalást?

"A vízdíjat pl éppen most csökkentette a városháza, még ha kis mértékben is."
Hja, meg jár a bíróságra mert per alatt van, nem kis összegre ugyanezen okból.

zoli29 2009.11.10. 11:32:09

@valamit:

"Talán mert sokakat képviselő emberről van szó, akitől ebből a sokadalomból sokan hiányolják is ezt a megszólalást?"

Ismétlem, 150 jobbikos tüntetett Orbán esztergomi látogatásakor, ill. néhány MSZP-s politikus próbált az egészből (a TV2 és más médiumok közreműködésével) politikai ügyet csinálni. Ezt lehet úgy feltüntetni, mintha Esztergom egy emberként követelné Orbán közbelépését, de ettől ez még nem lesz igaz.

A pécsi vízművel kapcsolatban nem akarom ugyanazokat a köröket megint lefutni.

Oblomov 2009.11.10. 11:44:16

@zoli29: lehet ezen rúgózni, de nem kizárólag az adóreformcsomagjuk pici parányát kiragadva. Egyetlen, 18 %-kos adókulcs bevezetéséről van ott szó, és ezzel összefüggésben a minimálbér (ami 71.500.-) 60.000-ig történő 0 kulcsáról. Tehát adózna a minimálbér is, de jól megbasznák azt, aki minimálbérre jelenti be magát, hogy adót kerüljön.

@tevevanegypupu: a minimálbért ne keverje a nyugdíjjal.
Debreczeni monomániás. Van ilyen. Valaki egyszer Karthágóról nem bírt lepattanni. :)

tevevanegypupu 2009.11.10. 12:22:38

@Oblomov:
(:
Pardon, kisse megtevedtem. Nem mindegy. De a minimalbert sem kellene, nem letezik, hogy azzal egyutt kerul ki gyoztesen a koltsegvetes. Nagyon sok lett a szegeny ember, elkeseritoen sok. Nem lehet tudni mennyit birnak meg elviselni.

Oblomov 2009.11.10. 12:52:59

@tevevanegypupu: a fiatalkorú bűnelkövető téved meg. Maga nem az a kategória. :)
A dolog nem a szegény ember ellen irányul, mutatja a nulla kulcsos limit. Viszont a kőkonzervek szerint a szegény is vegyen részt a közteherviselésben, elvégre ő is szavaz,ó,polgár.

zoli29 2009.11.10. 12:57:16

@Oblomov:

Elismerem, sikerült feloldanod a látszólagos ellentmondást. :)

De azt azért hozzáteszem: azt, hogy az MDF programja "IMF-kompatibilis" lenne, nem látom bizonyítottnak.
Azt tudom, hogy a baloldali közbeszédben tényként kezelik, hogy az MDF (a Fidesszel szemben) szalonképes, európai értelemben vett konzervatív párt, és ezért azt sem illik megkérdőjelezni, hogy - bármi is az MDF programja -, az csak jó és "európai" lehet (a te szavaiddal: IMF-kompatibilis).
De ezt az általánosnak tűnő vélekedést én mégsem kezelném tényként.

Lássuk be: mivel az MDF célja nem több, mint megugorni a parlamenti küszöböt, és nincs esélyük a kormányalakításra, a média közel sem veszi olyan szigorúan górcső alá a párt gazdasági programjait, mint pl. a Fidesz elképzeléseit.

De a Nemzeti Adószabadság Programjáról ( mdf.hu/index.php?akt_menu=241 ) annyit el lehet mondani, hogy annak a sokszor hangoztatott elvárásnak, miszerint jelentős adócsökkentés mellé mindenképpen kell komoly megszorításokat is tenni, nem felel meg.

tevevanegypupu 2009.11.10. 13:08:54

@Oblomov:
O de kedves..Gondoltam az idosebb kategoriaba tatozok mar nem engedhetnek meg maguknak megtevedest. Joezt tudni, talan meg idoben vagyok.(:
Tehat ha jol ertem egy alapveto emberi jogert fizetni kellene..Hm. Viszont ugy kepzelem meg viszonylagos konzervativkent is, hogy egy munkat azert elobb ugy kellene megfizetni, hogy az ember abbol valamicsket adozni is tudjon. Tovabba hogy az allam ne gatolja meg az orult adoztatasaival azt, hogy egyaltalan elhessen valaki.

Oblomov 2009.11.10. 13:23:13

@zoli29: "hogy - bármi is az MDF programja -, az csak jó és "európai" lehet"
- nem "bármi is", ilyet nem gondol senki.

"az MDF célja nem több, mint megugorni a parlamenti küszöböt"
- ezt te állítod.

"média közel sem veszi olyan szigorúan górcső alá a párt gazdasági programjait"
-fidesz-média is rest?

A NAP "annak az ... elvárásnak, miszerint jelentős adócsökkentés mellé mindenképpen kell komoly megszorításokat is tenni, nem felel meg."
- Megint felületes vagyol, ITT VANNAK benne: "A helyes út azonban az, hogy a kérdést a kiadáscsökkentés oldaláról közelítjük: vagyis megnézzük, hogyan lehetne az újraelosztás mértékét a GDP 40%-ra csökkenteni a jelenlegi 50%-ról."

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 13:34:11

@tevevanegypupu: Vigyázzon az alapvető emberi jogokkal, mert ezekre szoktak előszerettel hivatkozni a pulóveres szociológusok is (pl. a segély JÁR).

zoli29 2009.11.10. 13:36:55

@Oblomov:

"ezt te állítod."

Jó tudom, az MDF célja, hogy élhetőbb Magyarországot teremtsen, stb. De nem erre az aspektusra gondoltam, hanem arra, hogy az MDF támogatottsági szintje miatt nincs reális esélye arra, hogy végrehajtsa a programját. Ezt elismered?

"A helyes út azonban az, hogy a kérdést a kiadáscsökkentés oldaláról közelítjük: vagyis megnézzük, hogyan lehetne az újraelosztás mértékét a GDP 40%-ra csökkenteni a jelenlegi 50%-ról."

Ja, ilyen általánosságban a Fidesz is beszél a kiadáscsökkentésről. Sőt, legutóbb Navracsics már odaáig is elment (a Szólás Szabadságában), hogy először az államnak saját magán kell spórolnia, és ha ezen belül már minden lehetőséget kimerítettek, akkor szóba jöhetnek a lakosságot érintő kérdések is.
De Varga Mihály már régóta pedzgeti a nyilvánosságban is a kiadáscsökkentést, sőt 1998 és 2002 között tudtommal csökkent is az újraelosztás mértéke 45% körüli szintre.

"fidesz-média is rest?"
A mai napig egyetlen beszélgetést nem hallottam az MDF gazdasági programjáról, sem a HírTV-n, sem az Echo-n.

Oblomov 2009.11.10. 13:37:51

@tevevanegypupu: alapvető emberi jogért nem kell fizetni. A közteherviselés sem választható jog.

Magácska felállt egy hordóra?

Oblomov 2009.11.10. 13:47:53

@zoli29: te nagyon félre akarod érteni a többpárti demokráciát, ha úgy gondolod, csak a kormányesélyes erők törekvései legitimek.

A NAP-on ne kérj mást számon, csak azt, mi tárgya. Olvass tovább, ha másra is kíváncsi vagy.

a HírTV-n, az Echo-n verd el a bánatod, ha van, de ez még nem igazolása annak, h. a mdf-t nem vesézi a média.

zoli29 2009.11.10. 14:17:42

@Oblomov:

Te nagyon félre akarsz érteni engem, ha így értelmezted a szavaim.

"csak a kormányesélyes erők törekvései legitimek"
Hol írtam bármit is, aminek a jelentése akár csak hasonlítana ehhez?
Azt írtam, hogy mivel az MDF jelenleg egy kicsi párt, a média nem is annyira foglalkozik azzal, hogy milyen adójavaslataik vannak, mert a realitása annak, hogy a közeljövőben lehetőségük adódna a végrehajtására, a nullához közelít.

"Olvass tovább, ha másra is kíváncsi vagy."

Nincs időm átböngészni az MDF honlapját. De mutasd meg, hol van leírva, hogy milyen konkrét lépéseket értenek kiadáscsökkentés alatt, és azon nyomban megkövetlek téged és a pártot is.

"a HírTV-n, az Echo-n verd el a bánatod, ha van, de ez még nem igazolása annak, h. a mdf-t nem vesézi a média"

Miről beszélsz? Az volt az állításom, hogy az MDF-nek szinte bármi lehetne a programjában, úgysem foglalkozik vele a média. Hogy miért, azt már fentebb kifejtettem.
Erre te megkérdezted, hogy a jobbos média sem foglalkozik vele. Én pedig válaszoltam, hogy nem.
Nincs nekem semmi bánatom, csak mondom (sokadszorra), hogy az a dolgok természetes rendje, hogy a nagy pártok megnyilvánulásai sokkal érdekesebbek, mert rajtuk aztán számon is lehet kérni a terveket, ha kormányra kerülnek.
A kis pártoknak emiatt nem kell aggódniuk.

Ezért lehet az, hogy te kijelented, hogy az MDF programja IMF-kompatibilis, mert azt igazából senki sem ismeri részleteiben, pedig ha kicsit megkapargatnánk a felszínt, ott is lehetne mibe belekötni.

tevevanegypupu 2009.11.10. 14:34:36

@Oblomov:
Fel, miutan maga megitta a tartalmat nem szamit..onnet messzebbre latni.
Kerdes ezek utan melyikunk a hordoszonok? (:

Oblomov 2009.11.10. 15:27:37

@zoli29: "pedig ha kicsit megkapargatnánk a felszínt, ott is lehetne mibe belekötni."
-és velem kapargattatnád meg, mert én vok az időmilliomos? Cseszd +.

"a jobbos média sem foglalkozik vele. Én pedig válaszoltam, hogy nem."
- mit is igazol tehát akkor ez? Szerinted ezt: "mert a realitása annak, hogy a közeljövőben lehetőségük adódna a végrehajtására, a nullához közelít."
- még ezer más oka is lehet, fideszközelben pl. az, h. ne kapjon a dolog felületet. De visszatérve a te verziódhoz: "végrehajtása, a nullához közelít."
- 1. nem a végrehajtás az elsődleges, hanem (ha lesz rá) társ-i méretű igény (akkor annak) parlamenti képviselete.
2. a "haláladó" (kompromisszumos) eltörlése megvalósult.
3. KDNP "önálló" pártként kormányesélyes erő. (Külön) programját (ha van, lesz) mégsem vesézi a média (és te sem akarod kapargatni). Pedig lesznek majd, kik kifejezetten rá szavaznak, mert fontosnak gondolják egyes külön értékeik parlamenti képviseletét, ha megvalósulnak, ha nem. Hogy ez a képviseleti igény - akár megvalósul, akár nem - legitim (vagyis 5%feletti mértékű) lesz-e, azt sose tudjuk meg.

Szóval nem téged, de az érvelésed logikájában a kettős mércét joggal, megidokolhatóan, abba semmit bele nem magyarázva "csesztettem".

@tevevanegypupu: esze mint a borotva. :)

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 15:55:09

@Oblomov: Kissé vicces dolog 2009-ben az MDF-et védeni, melyben tényleg Bokros a leghitelesebb figura.

tevevanegypupu 2009.11.10. 16:22:22

@Oblomov:
A magae is, csak az villany, elemmel mukodik. De azert neha felvillan.(:

Oblomov 2009.11.10. 16:31:18

@evil overlord: én viccesnek az ellenzéki mdf "ellenzéki" támadását gondolom. Bokros az mdf nélkül egy szagértő lenne, az mdf-fel partiba hozta magát, és az őt felvállaló politikai pártot, együtt pedig programot kínálnak az engem is érintő helyzetre. Ez az alternatíva (mivel személy szerint nekem megfelel, és egybeesik a valóságról, valamint a lehetőségekről vallott véleményemmel) érdekel. Hogy történetesen a figurák jobbak-e, v. rosszabbak-e mint máshol, az meg nem érdekel. Pontosabban: nem tudok arról, h. sárosabbak lennének másoknál, miközben egyik sem most jött le a falvédőről. A döntő azonban mégis az, hogy velük értek egyet.

@tevevanegypupu: nem tudom követni, lemerültem. :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.10. 18:01:16

mondjátok már meg nekem (mint laikusnak), hogy mi annyira nagyon szar az MDF-ben? mit kúrtak el nagyon?

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 18:39:41

@Talon Karrde: Schmuck Andor öregjei, Leisztinger Tamás pénze, valamint az éppen aktuális pártbeli ellenzék kizárásának módja.

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 18:40:47

@Oblomov: Az SZDSZ-hez képest tényleg ellenzékibb.

zoli29 2009.11.10. 18:59:24

Figyelem: Ma az ATV-ben Bauer Tamás és Debreczeni folytatják a témát: mi lesz, ha a Fidesz kerül hatalomra?
(Civil a pályán)

Oblomov 2009.11.10. 19:12:26

@evil overlord: az első kettő az ugyanaz az egy. Egyébként időben szálltak ki ahhoz, h. ne maradjon frakciója, ortt-s tagsága, stb. az mdf-nek. Franc tudja, miért. Leisztinger pénze meg más kasszában nyilván nem szaglik.
Az éppen aktuális pártellenzéknek is mindig akad védőernyő másutt, hogy maradhassanak baromi hiteles (immár nem vakondok) politikusok.

@Talon Karrde: a láthatóan messziről jött idegennek mondom, h. bár helyénvaló a kérdés, mégis inkább próbálkozz máshol. Talán a jobbklicken. :)

evil overlord (törölt) 2009.11.10. 19:35:00

@Oblomov: Egy állítólagos konzlib párttól kicsit több gerincet várnék:
nem szabad elfogadni szocialista nagyvállakozó (értsd: privatizáción meggazdagodott elvtárs) pénzét, nem szabad torgyáni módon irtani a más véleményen levőket. Továbbá egy konzlib párt ne legyen már populista, pl. ne nevezze haláladónak az öröklési illeték (bármekkora szemétség is maga az illeték). Arról nem is beszélve, hogy ne járjon már össze egy MDF képviselő Petőkkel és Debrecenikkel bérrettegni.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 19:35:40

@Oblomov: Miből gondolod, hogy ott választ talál a kérdéseire?

Oblomov 2009.11.10. 19:46:48

@evil overlord: jó-jó, szenteket nem faragok belőlük. :)
Az indexnek meg innen üzenem: Leisztinger ha fizet is védelmi pénzt a fidex-nek, azt önzetlen adományként adja.

@Tehetetlen Dodó: volt ott egy szmájli.
(De az se lehetetlen, hogy mint esetleges felettes szerv, bátrabb.) :D

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 19:49:38

@Oblomov: Szmájlival sem értem, miért pont ott...

Oblomov 2009.11.10. 19:51:35

@Tehetetlen Dodó: koncentrálj a fenti zárójeles részre. :)

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 20:04:20

@Oblomov: Ma a szokottnál is tompább vagyok, nem tudlak követni...:)

Oblomov 2009.11.10. 20:15:00

@Tehetetlen Dodó: Navracsics, v. pl. aba (akit szeretek, apukájának is üdvözlet) hollétéből kombinálok egyfajta blog-hierarchiát. Mondanom is felesleges, hogy nem a látogatottság alapján. Ott kérdeztem a frakcióvezető urat, várható-e közeledés a két ellenzéki párt között. Nem ma volt. Aszondta, nem. És így is lett.

Talon Karrde-t ugrattam, ezt jelezte a szmájli.

Tehetetlen Dodó 2009.11.10. 20:19:42

@Oblomov: Kösz, majd egyszer benézek oda is.:o))) Remélem, Talon viszont nem...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.10. 23:24:47

@Oblomov: nem értem így sem (szegény külföldi vagyok, aki nincs teljesen tisztában a Mo.-i viszonyokkal)
Tényleg kiváncsi vagyok hogy hova nézzek be.
@Tehetetlen Dodó: nyasgem

abandi 2009.11.11. 00:40:36

@Oblomov:
A felkínált lehetőségek csapdáját kár elfogadni!
Minthogy az eddigi lavírozási technikátok kissé féregmódra sikeredett, ezért nem értem a hűségedet, a Párthoz...

Tehetetlen Dodó 2009.11.11. 09:42:04

@Talon Karrde: Inkább hallgatom egy kicsit a Slágerrádiót. Ki kell használni, amíg még lehet.

Oblomov 2009.11.11. 12:04:47

@Talon Karrde: gőzöm sincs.
@abandi: valami értelmeset mondtál, andrástestvér?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.11. 16:03:45

@Oblomov: "mégis inkább próbálkozz máshol. Talán a jobbklicken."
ez mit jelent, konyorgom?

Oblomov 2009.11.11. 16:22:30

@zoli29: tanulságos a cucc. Mint lehetőség tényleg benne van Orbánékban a hegemonisztikus hat.gyak. irányába történő mozgás. Nem azért, mert Viki nem egy Hankiss Elemér, hanem mert Lezsákékkal a fityesz tényleg ellentétesen mozog, mint ahogy Antall elképzelt anno egy néppártot. Mindez persze csak teória, rossz ómenekkel.

Az viszont tényleg sanszos, h. a nagy ellátórendszerek reformjai elmaradnak, vagy reménybeli reformjaik nem lesznek finanszírozhatók. Ez a gyúrcsányi apokalipszis megismétlődése lehet.

(Mér útálom zsigerileg ezt a Fialát?)

Oblomov 2009.11.11. 16:24:53

@Talon Karrde: itt posztot ne keress, amelyik elmagyárazza, és Navracsicséknál se. Ezt jelenti.

zsotti 2009.11.12. 02:40:55

Ez a blog érdemelne valami díjat.
Nagyon professzionális az elejétől a végéig.
Tényleg gratula.

zoli29 2009.11.20. 11:18:54

Nincs megállás. Az ÉS-től a Figyelőig Debreczeni apokalipszis-víziója a téma:

www.fn.hu/belfold/20091120/orban_hatalom_kapujanal_235393/

tevevanegypupu 2009.11.20. 11:24:17

@zoli29:
Ez az egesz olyan mint egy lidercnyomas. Magyarorszag "ertelmisegi elitje" megorult.Vagy ami valoszinuleg valoban igaz: egzisztencialis felelmek gyotrik oket. Ami azert is erthetetlen, mert a fidesz kormany alatt is ugyanugy gyalazkodhattak mint most. Es akkor is fizettek oket erte.
süti beállítások módosítása