Băsescu Orbánnal kampányol
2009. november 13. írta: tempetőfi

Băsescu Orbánnal kampányol

  Ezt is megértük. Traian Băsescu regnáló államfő Orbán Viktorral kampányol Erdélyben. Hová lett a magyar veszedelem?

  Igaz, csakúgy mint az éremnek, egy szórólapnak is két oldala van, lássuk:

  Nem mondom, hogy a székelyek elfeljetik Băsescu budapesti „nem, nem, soha autonómia Székelyföldön” harci kiáltását, de tény, hogy ezzel most nagyot dobott a jó öreg.

  Már csak egy Tőkés-Băsescu szórólap hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a kép.

  Az RMDSZ igyekezett is lecsapni a labdát, Kovács Péter kampányfőnök a Duna TV-nek ezt nyilatkozta: „Meggyőződésünk az, hogy a román pártoknak a magyar nyelvű kampányanyagai csak üres szólamok, hiszen a programjaikban nem nyújtanak egy valós, egy reális megoldást a kisebbségi kérdésre. Tudják, hogy él egy nagyon erős, másfél milliós magyar közösség, akit nem ártana megnyerni maguknak. De tartalom ezek mögött az üres szólamok mögött nincs. Ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy Traian Băsescu - aki a helyi autonómia mellett áll ki - nos az ő pártja volt az aki Bukarestből központosítva egyik napról a másikra sokszáz magyar köztisztviselőt távolított el állásából, éppen azért, mert úgy gondolták, hogy Bukarestből jobban meg tudják adni a válaszokat. Tehát nincs szó helyi autonómia felkarolásáról. Nekünk meggyőződésünk, hogy a magyar emberek nem felejtenek, tudatosítják azt, hogy csakis a magyar jelölt, Kelemen Hunor képes felvállalni gondjaikat, céljaikat, elvárásaikat."

  Ajjaj, dehogynem felejtenek a magyar emberek. Hacsak a publicisták meg nem erőltetik magukat. Márpedig OV miatt lesz itt zengedelem, kezdődik „a két türannus egy csordában című összballib játék, mibe fogadjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr461522890

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Román elnökválasztás, csornai időközi és Józsefváros: kire szavazzunk ma? 2009.11.22. 12:23:38

Politika. El akarsz menni szavazni, de még nem döntötted el, ki mellé húzd az ikszet? Nem akarsz elmenni, mert úgysem lesz jobb semmi? Most hallottál róla először, hogy ma választások vannak? Mindegy, melyik kategóriába tartozol, ez a cikk neked szól. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.13. 17:42:13

Gratula ormány piktornak. Istenbarma.

tempetőfi 2009.11.13. 17:48:24

@Thulsa Doom: Kimaradt a középső premisszasor: orbánviktormegosztjaamagyarságotexportáljaazanyaországimegosztottságot...höööh...neszóljonbele...höööh...miazeremdéeszjobbantudjukmikellnekünk...

Google 2009.11.13. 18:13:26

Hajrá Basescu, győzzön a tengerész!
Isten tudja, mi hajtotta az RMDSZ-t a szocdemekhez megint, bár, ha úgy hozza a jószél, bármikor átnavigálják magukat a túloldalra. Gumiból van a kormány, de a hajó maga is.
A magyarok jobban tennék, ha megint szembefordulnának Markóékkal, mert ugyan mire garancia Kelemen Hunor személye?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.13. 18:19:24

@Google:
a magyarság első számú ellensége az udmr.

tempetőfi 2009.11.13. 18:49:11

@Loxon: Jó utalás:)
A PDL-ről egészen pontosan azt kell tudni, hogy ugyanaz a posztkommunista bagázs, akik a szembenálló szocdem pártot is alkotják, egy tőről fakadnak; plusz Băsescu felszívta a román szélsőjobb egy részét is. Az RMDSZ ajánlotta be a Néppártba, köszönetképpen 2007-ben az akkor még független Tőkés néppárti tagságát meg is fúrták azonmód.
És hát azóta is megy a csikicsuki, néha szeretik a magyarokat, néha nem, ha a tengerész győz, akkor esmén összeborulnak. Addig szidjuk a kolozsvári PDL-s polgármestert, miközben a székely megyék elöljárói PDL-s minisztereknél előszobáznak.

medve2 2009.11.13. 18:53:41

Ez jó. Amúgy Geoana-t leszámítva a másik két esélyes jelöltet, Antonescut és Bacescut nem tartom erősen magyar-ellenesnek. A Fidesz Bacescu-nyitása érdekes húzás volt, érezhető, hogy a Fidesz nyitni akart Szerbia és Románia irányában, ne legyen Kis-Antant. Mondjuk ma már nem annyira biztos Bacescu sikere. Amúgy meg paradox módon, a legtöbb jogot a romániai magyarok a PSD kormány idején szereztek, amikor az RMDSZ kívülről támogatta Nastasééket.

medve2 2009.11.13. 18:54:16

@Grift: Szerintem meg a legfőbb ellensége a magyaroknak a korrupt és szekus Szász Jenő.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.13. 18:57:35

@medve2:
a hörcsög politikai hulla. a fidesz is szemétdombra hajította.

Pangalactic · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/350-skoda 2009.11.13. 19:00:19

hát ez elég ocsmány, de azért remélem van alapja azoknak amik a szórólapon vannak. ők legalább szóba fognak állni a magyarokkal vitya végett

medve2 2009.11.13. 19:01:18

@Grift: Na, ebben egyetértünk.

medve2 2009.11.13. 19:03:08

@Pangalactic: Én úgy fogalmaznék, inkorrekt eljárás. Mert a Fidesz az első fordulóra magyar jelölt szavazására szólított, lásd Németh Zsolt tegnapi nyilatkozatát. De azért amit én Bacescun nagyon levernék, az a helyi autonómia, mit ő nem etnikai alapú decentralizációnak. Ez a székely megyéknek komoly előrelépést jelentene.

Google 2009.11.13. 19:10:55

@medve2:

Milyen jogokat szereztek a magyarok a PSD-kormánytól? Kiszabadítottak egy szobrot?
Nastase-tól szép volt, hogy itt ünnepelte az egyesülésüket. Rendes ember.
Értem én, hogy mind kommunisták, de legalább Basescu eredetibb figura, és tehetségesebbnek tűnik a többinél.

tempetőfi 2009.11.13. 19:18:52

@Pangalactic: Nem a szóbaállással van baj. Kb. 1993-tól az RMDSZ kezébe van adva a magyarság sorsa, a mi kutyánk kölkeivé váltunk, ha érthető a képzavar. Csakhogy van egy határ, amin nem szabad túllépni (állami magyar egyetem, települések által szervezett népszavazáson megerősített autonómia-igény, ilyen apróságok). Lám, még az állami költségvetésből a kisebbségeknek járó támogatást is odaadják az RMDSZ-nek, hadd döntsön magyar a magyaroknak járó pénzről.
Ki volt ez találva Neptunon, hanem hát ez a Băsescu átnyúlt az RMDSZ feje fölött (és ebbe úgy belejött, hogy később az egész parlamentet hazavágta). Ez a baj OV-vel is, mert mi lesz, ha netán a tengerész győz, és a két ország hatalmasságai között nem a bukaresti választottjaink közvetítenek? Ha nekiállnak direktben kommunikálni?
Băsescu közigazgatási decentralizációs mániája még szimpatikus is lenne, ha komolyan gondolná, hiszen ez is esélyt jelentene az autonómiára, de az ügy nagyon billeg. Abban reménykedhetünk, hogy a helyi erős emberek, "helyi bárók", ahogyan a románok nevezik őket, rákapnak az ízére szerte Romániában. Kisebb szemétdomb, mintha a központi költségvetésből lopnának, de marad elég. És kevesebb kéznek, szóval na.

gyaloghartur 2009.11.13. 19:32:18

Erdélyi magyar egy szavát sem hiszi el ennek a szekushajóskapitánynak. Egyébként a többinek sem. Beleértve K. Hunor gyöngécske autonómia ajnározását. A Nagy Nemzeti Ünnep után el lesz temetve,cca ! évre.
A M.O.-i árokásás kutyafa... a Ro.mániákus lajbi tépéshez képest. Itt tényleg ölre mennek a pártkliensek, de nem csoda, mert fogytán a málé...

Lordius 2009.11.13. 20:43:01

inkább legyen komcsi mint nacionalista

tempetőfi 2009.11.13. 21:14:24

@Lordius: Mindegyik nackó is. Ceauşescu második dobásán szocializálódtak (nacionálkommunizmusnak nevezik errefelé, kb. a hetvenes évektől gyakorolták meglehetős sikerrel), a nagyromán eszme gyermekei. Még a liberális Antonescu is fel akarta jelenteni a székelyudvarhelyi nagygyűlés résztvevőit, pedig ő az, akit emberarcúnak tartanak a rommagyar politikusok.
Szóval, ha veszélyben a román érdek, összezárnak, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Republikánus Péter 2009.11.13. 23:04:37

A szórólap színvilága is igen megnyerő!

Amúgy anyaországi magyarként én csak örülni fogok tudni, ha hazám és Románia vezetői ilyen fene nagy haverok lesznek, mint azt az imázskampány sugallja. És gondolom, jóbarát politikusok azért egymás népeit sem baszogatják majd annyira nagyon...

BéKu 2009.11.14. 08:48:53

De most Komolyan. Szavazzanak a magyarok Kelem Hunorra, oké. A kérdés, hogy miért?

Erdélyi ismerősöm elmondása szerint az egész RMDSZ bagázs nem ér egy fabatkát sem.

BéKu 2009.11.14. 08:49:54

Kelemen - az en lemaradt

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.11.14. 10:26:24

ugyan mar. az elso forduloban a magyar jeloltre kell szavazni. erot kell felmutatni. ez erositi a targyalasi poziciot a masodik fordulo elott. a masodik forduloban telleg johet basescu.

tempetőfi 2009.11.14. 11:03:49

@BéKa: Az erdélyi ismerős nincs egyedül véleményével Erdélyben, de jelenleg az egyetlen parlamenti képviselettel rendelkező romániai magyar politikai szervezet az RMDSZ, és ez meglehetősen leszűkíti a választási opciókat.
@cziffra plachta zasztava: A tárgyalási pozíciók tkp. a kormányrészvételre vonatkozhatnak, és ez így is van, ez az RMDSZ "Vissza a jövőbe III" című nagyjátékfilmje. Viszont hogy érzékeltessem, mennyire nem egyszerű nálunk a séma, idézek egy mai sajtóhírt a Szabadság kolozsvári napilapból: "A liberálisok taktikaváltásáról tanúskodik Radu Stroe PNL-s politikus nyilatkozata is, aki szerint a liberálisok a demokratákkal alkotnak koalíciót, ha a Geoană nyeri meg az elnökválasztást, és nem Klaus Johannist kéri fel kormányalakításra." Ha nem elég világos: Antonescuék hajlandóak összeborulni Băsescuékkal, ha a szocdem elnök nem egy semleges (dísz)németet tesz oda kormányozni.
Márpedig nem azt fog, a nyertes mindent visz.

Google 2009.11.14. 11:56:56

@tempetőfi:

Honnan kapták elő ezt a Johannist, ugyanbizony? És miért hiszik azt, hogy ez lenne az ő emberük?
Értem én, hogy egy EKFV-nak volt éppen a polgármestere, de azon túl?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.14. 12:10:47

ezek szerint az erdélyiek fideszesek?

medve2 2009.11.14. 12:17:45

@Google: Hát éppenséggel akkor lett hivatalosan a magyar ott, ahol elérik a 20%-t, akkor vált kötelezővé a magyar helységnévtáblák használata 50%+1-nél és lehetséges 20%+1-nél, stb...De ettől függetlenül én is Bacescunak drukkolok, csak nem tartom fekete-fehérnek a helyzetet, illetve Romániában van kivel párbeszédet folytatni, ellentétben Szlovákiával, és lassan Ukrajnával.

medve2 2009.11.14. 12:19:02

@gyaloghartur: Többségében az erdélyi magyarok rászavaztak, akik elmentek.

medve2 2009.11.14. 12:19:36

@Lordius: Romániának van egy előnye velünk szemben: ott még a komcsi is nacionalista.

tempetőfi 2009.11.14. 12:24:03

@Google: Látod, én is ezen gondolkodom azóta, amióta futtatják a polgit. Mert az, hogy jó nem-román, édeskevés, az örményekkel legalábbis voltak negatívabb tapasztalataik.
Az egyik tippem viszont épp a nem-románságával van kapcsolatban: Johannis a Német Demokrata Fórum színeiben politizál, ami nem számottevő tényező a romániai politikai életben, tehát: 1. senkinek sem lekötelezettje a román pártok közül (elvben); 2. mindannyiunkhoz lojális, akik oda tesszük. Tehát egyfajta erőegyensúlyt kellene, hogy biztosítson (mint Markó az RMDSZ-es nagyurak között). Ehhez Johannis kevés, ráadásul nulla hátországgal rendelkezik, egymással tudná talán fékezni a szocikat és a liberókat + RMDSZ-t. Viszont a szocik önmagukban erősebbek, mint a lib+RMDSZ (bár nélkülük nincs parlamenti többség); tehát ha ez a forgatókönyv érvényesül, akkor egyfelől erőből nyomnak át dolgokat Geoanáék (és ne legyenek illúzióink, ugyanaz a posztkommunista, Iliescu-Năstase vérvonal), másfelől a kisebb kormánypártok zsarolgatnak (ez inkább a liberálisokból néz ki, ők már megmutatták, hogy képesek felállni a bársonyszékből). Ebben a játékban Klaus Johannis neve: Dezsőke.
A másik tipp önmagában érdekes, de kevés relevanciája van: Johannis az eladott szászok lobbierejének köszönhetően futtatta fel németországi támogatással Nagyszebent; alig elképzelhető, hogy a román külpol erre játszana, mint ahogy az is abszurd lenne, hogy a kiárusított szászok nyomnák meg gazdaságilag Románia egészét (a múzeumőrt szász vidéken így is meg tudják fizetni).
Szóval, értem én, hogy a halott indián jó indián, és ezért Klaus Johannis személye a legvadabb román szemében is elfogadható, de hogy érdemi munkát nem engedik végezni, amennyiben tényleg ő lesz a kormányfő, azt lefogadom.

medve2 2009.11.14. 12:25:06

@Bastille: Nem fideszesek. Az biztos, hogy lelkük mélyén utálják az MSZP-t. Viszont a Fidesz az erdélyi értelmiség körében nagyon lejáratta magát Szász Jenővel. Hál Istennek ezen kezdünk túllendülni, már csak Kövér László szereti ezt a korrupt szekust. No meg számomra teljesen meglepő, de Tőkés László az elmúlt 2-3 évben meglepően ügyesen politizál. Szerintem az erdélyiek vagy pragmatikusak (RMDSZ), vagy érzelmiek (Tőkés), de nem Fideszesek. Ez mégis egy nagy közösség, értelmiséggel, vállalkozói réteggel, közigazgatási hatalommal. Saját akaratuk van.

medve2 2009.11.14. 12:26:54

@tempetőfi: Mondjuk ezzel a hercehurcával a román politikai elitnek jó nagy káoszba sikerült magát lavíroznia. Túl fognak tenni rajtunk is, ha így folytatják!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.14. 12:41:01

@medve2: köszönöm. csak ennyit akartam hallani.

Google 2009.11.14. 12:47:22

@tempetőfi:

Hát igen.
Nem egy ismeretlen eljárás az, amikor bizonyos pénzek segítenek bizonyos pozíciók elnyerésében. Vagy legalábbis a reménye azoknak a pénzeknek és a közbenjárásnak.
Bár a német is kisebbség azokon a tájakon (inkább már csak volt), nem éreztem, hogy különösebben szolidárisak lettek volna a magyarokkal. Nem?
Inkább versenytfutottak velük. És anyagilag is jobban voltak eleresztve. Egy erős és gazdag állam tartotta értük a hátát.

tempetőfi 2009.11.14. 13:11:36

@medve2: Gazdaságilag már rosszabbul áll Románia, mint Magyarország, csak még nem látszik, mert agyonnyomná a kampányt, és ez senkinek sem érdeke.
@Google: Hú, ez bonyolult kérdés. 1919-ben a Szász Nemzeti Tanács meggondolta magát, és az addigi nemzeti autonómiák koncepciója helyett támogatta Erdély egyesülését Romániával. Oszt' megszívták, a gyulafehérvári határozatokat velük szemben sem tartották be a románok. Voltak kollektíve bűnösök, az 1950-es években egy picit igazult a helyzetük, '60 körül tértek valamennyire magukhoz, de közben elkezdték kiárusítani őket. És hogy mennyire nem érezték jól magukat Romániában, mutatja, hogy a '90-es évek elején kb. 150.000-en léptek le.
Egyébként kulturálisan nem volt rossz a viszony a két nemzetrész között (mármint magyar-német).
Csak épp a szászok és a svábok hagyományosan zárt közösséget alkottak (amiként a székelyek is), nem puszilóztak első látásra.

kendeffybotond 2009.11.14. 13:41:28

Kedves Medve!

Es mi van a Tusnadon hallott, Basescu-Tusk-Orban orosz-kritikus es energiapolitikai szoveccsegrol? Heten voltam varsoban es minden polak ezt kerdezte...

Kulonben en is Basescu-nak szurkolok legkisebb rossz alapon. De mivel az RMDSZ ellene ment, erdekes lesz a PDL-UDMR szoveccseg...

zoli29 2009.11.14. 14:19:37

@tempetőfi:

Szerintem még az sem látszik, hogy Magyarország milyen rosszul áll, mert az meg az itteni kampányt nyomná agyon.
Most elfogadnak egy költségvetést, amiben az áll, hogy jövőre 3,8% lesz a hiány, aminek a külföld örül, mindenki Bajnait magasztalja, azt viszont csak a hazai szereplők látják, hogy mennyire reális ez a költségvetés: semennyire.

Stoney Hill Billy 2009.11.14. 16:25:58

megérjük még, hogy oláh cselédeink marakodni fognak, melyikük nyalhassa a seggünk fényesre

medve2 2009.11.14. 16:42:06

@Stoney Hill Billy: Szeretem azokat a nagyokosokat, akik oláhcselédeznek. Miközben végig szopatták ezek a cselédek a nagyonokosmagyarokat.

Bajkon úr 2009.11.14. 19:07:18

@medve2: Az a helyzet, hogy ezek a cselédek hódították meg Erdélyt és nem mi mondjuk Olténiát. De felejtsük el a valóságot és verjük tovább a Kárpátiára meg a többi frusztrált elmebetegségre. Attól leszünk jó madzsarok.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.14. 21:05:47

@Bajkon úr:

Mi van főtroll úr, itt is beszólunk?

Fogadok, h még nem aludtál többször erdélyi ember házában úgy, h előtte együtt rúgtál be vele. Kívülálló vagy, egy nyamvadt könyvmagyar, akinek semmilyen életszaga nincs, és még egy ilyen témában is, amiben totálisan félművelt, és gyaníthatóan semmilyen saját élménye sincs, képes észt osztani.

Hát nem tudom, ki a frusztráltabb: te vagy a Kárpátia, de gyanítom, h aki csak trollkodásra képes, annak sok pénzt kéne költenie drága dilibogyókra.

gyaloghartur 2009.11.15. 17:30:34

Basescu csak a bőrét menti..., ha igaz. Mert állítólag felelősségre vonnák a flotta elúsztatása, az Irakban elrabolt és személyes közbenjárására szbadon bocsátott újságírók, a testvére fegyverügyletei,stb,stb,... miatt.Ó a leg"smekerebb" a jelenlegi garnitúrából : lehet, hogy vagy 25 évig orránál fogva vezeti a világot, mint Ceausescu?
Mindenesetre közel áll hozzá, hogy elnöki puccsot hajtson végre és félreállítsa, elhallgattassa a mindenki által utált képviselőket, s szenátorokat. Kíváncsian várjuk, hogy lenyeli-e az EU?
U.I. Né kérdezd, mi a Smeker-ség. Az erdélyi érti, az anyaországinak nem kapom a fordítását. Speciális román ravaszkodás, ami eddigelé nagyon jól bevált, pld. a balekül becsületes fajtánkkal szemben.

tempetőfi 2009.11.15. 18:23:16

@gyaloghartur: Ágoston Hugó (aki hihetetlen mélységekbe küzdötte le magát a jó publicista pozíciójából, ellenben románul tud), a következőképpen kínlódott: " el kell azért még mondani, mennyire megkínozza az embert szinte kimeríthetetlen jelentéstartalmával a "şmecher" szó; amikor fordítanivaló szövegben elém kerül, csak veszem elő az előkészített (egyre bővülő) listát, és - akkor sem vagyok elégedett a legodaillőbb szóval sem: agyafúrt? élelmes? furfangos? leleményes? ravaszdi? kópé? gazember? lókötő? csalafinta? szélhámos? csibész? körmönfont? svihák? szédelgő? csaló? - mi a smekker? Nyilván együtt az összes. Ha valaki azt hinné, hogy mindez nem tartozik ide, hogy Bukarest (mint provincia) nem szemantikai kérdés, nagyon téved. Mert mit csinál a smekker? Gatyás vidékinek, baleknek, frájernek nézve az egész világot: becsap, rászed, felültet, elhitet, beugrat, befon, elbolondít, hazudik, kohol. És ezek által és mind eközben javít a helyzetén, megold, túlél."

pierre bayle 2009.11.16. 13:00:04

Oláh cselédek, ez kérem nattyon jó - így tovább, hajrá magyarok.

Google 2009.11.16. 14:43:42

@tempetőfi:

A rafinált nem megfelelő erre a smecherre?
Magát is "gatyás vidékinek, baleknek, frájernek" mutatja, vagy inkább: csak magát, és már át is lépett rajtad.
A franciáktól sokat tanultak, azt hiszem. Már ami a diplomáciát illeti.
De megvan a magukhoz való eszük is.

Cypriánus 2009.11.16. 17:28:43

asszem nyugodtan készülhetünka a Geoana győzelme utáni PSD-PNL kormányra. Jó esetben PSD_PNL_RMDSZ kormányra.
Meg könnyű szídni az RMDSZ-t, de ajánlom, mindenkinek töltsön el egy kicsinyke időt az ősi és dicső Slovenská Republika szent szláv földjén, hol Szvatopluk 1500000000000 éves cirilmetódi államának utódai élnek, és fogja értékelni amit az elmúlt 15 évben Markó Béláék kisírtak.

Cypriánus 2009.11.16. 17:29:54

amúgy talán a legjobb Antonescu lenne, de valszeg nem lesz, ráadásul Hunor még tőle is vehet el szavazókat.

tempetőfi 2009.11.16. 18:32:52

@Google: A rafinált túl józan, úri. Hiányzik belőle a tökmaghéj, az izoming ls a tegeződés.
@Cypriánus: Ha nem haragszol meg, az engem kurvára nem tud vigasztalni, hogy máshol szarabb a helyzet. A szoci kormány-liberális+díszmagyar körítés ünneplésével még várok egy kicsit, bár a túlélésre valóban nem árt idejében rákészülni. Akárki nyer.

Cypriánus 2009.11.16. 18:53:21

ünnepelni igazán nem akartam őket,nem komálom a "szocdemeket" , de sztem most már nem Base-nak áll a zászló.

tempetőfi 2009.11.17. 14:59:27

Ha még érdekel valakit, a PD-L tagadja az Orbános kampányt: itthon.transindex.ro/?hir=22411

tempetőfi 2009.11.17. 15:15:13

@Grift: Láttam, majd utánanézek. Egy rakás mindent meg akartam volna írni ide (az arany éra utáni nosztit - Mo.-n is van, olvasom -, ezeket a pirossárgakék majmokat, kampányínyencségeket, a kolozsvári sagának is van folytatása, szóval zajlik a zélet); de a rögvalóság az, hogy az ingerküszöböm erőst megnőtt, kevesebb bennem a lélek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.17. 15:22:41

@tempetőfi:
ne tessen lustálkodni, írja meg! :)

szentgyörgyön már szerveződik az ellencsapás! .)

tempetőfi 2009.11.17. 15:24:52

@Grift: Meglesz, türelem, írok majd egy összefoglalót. Hétvége felé, amikor már minden aljasságot ráfogtak a másikra kampányfinisben:)

medve2 2009.11.18. 11:28:22

@Cypriánus: Én azért nem temetném bacescut. De Antonescut sem, állítólag jól szerepelt bacescu ellen a TV-vitában.

Google 2009.11.18. 13:07:00

Érdemi kérdések ott sem jöhetnek szóba. Helyette folyik az ún. dossziékampány:

www.kronika.ro/index.php?action=open&res=33358

tempetőfi 2009.11.18. 14:09:11

Off (azér' mégse Balázs Pali alá írjuk):
Véletlenül találtak rá Cholnoky Jenő térkép- és fényképtárára a BBTE földrajz karának raktárában. Most már neten is elérhető a gyűjtemény - adja hírül a Transindex. multikult.transindex.ro/?cikk=10514
Én máris beleszerettem a fényképgyűjteménybe. A térképeket sem árt megnézni.

tempetőfi 2009.11.19. 09:54:38

@medve2: Nos, igen. Az elemző viszont egy picit jobban figyelhetne, Băsescu elnök nevét nem árt helyesen leírni - már csak az elemzés hitelesége kedvéért. Mert egyébként rendben van.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 11:14:27

@tempetőfi:
"Mert egyébként rendben van."

baszod

"Így nem kizárt, hogy Kelen Hunor jóval alacsonyabb eredményre számíthat, ..."

Ez is rendben van?

medve2 2009.11.19. 11:18:52

@Talon Karrde: Hát ezzel kapcsolatban mi a gond?

tempetőfi 2009.11.19. 11:47:29

@medve2: Ez a kölök [Talon] pörög, mint a féllábával a padlóhoz szögezett hülyegyerek, nem kell arra gondolni, hogy bármi érdemi vagy megalapozott ellenérve lenne.
Világa határai nyelve határai, és a szókincse eléggé szűk. Látásmódja sem többdimenziós, ráadásul többet ír, mint amennyit olvas.
Na, kiszemélyeskedtem magam, elnézést a többiektől.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 12:13:23

@tempetőfi: Ja, és húzd le magad a WC-n idióta vak bütü székely f@sz. (ki is moderálhatod ezt a kommentet, a lényeg hogy "átmenjen" az üzenetem)

tempetőfi 2009.11.19. 12:13:29

@Talon Karrde: Nem. Vagy azt a hibát nem hibának látom. Ha esetleg felhomályosítanál, tetszetős, átlátható argumentációval, nagyon megköszönném.
Szeretek tanulni.

medve2 2009.11.19. 17:08:54

Úgy látom, kijavították, Tempetőfi.

tempetőfi 2009.11.19. 17:23:25

@Talon Karrde: 1. Nem tudok moderálni (nem vagyok a Reakció szerkesztője); 2. A szerkesztők nem is szoktak moderálni, ezért vagy te még itt; 3. Továbbra is várom okos (ellen)érveidet. 4. A WC-n való lehúzásomra való felszólításodba néhány vesszőhiba azért becsúszott. Ezért nem jön át nekem, mit csináljak, ilyen helyesírás-függő vagyok: gyalázni csak helyesen, szépen...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 18:08:23

@tempetőfi:
1. és ezt mennyire sajnálod! (LOL)
2. talán azért vagyok itt mert rájöttek hogy nem csak hülyeséget beszélek
3. mi az állításod ami ellen érvelnem kell?
4. nem vagyok lüke filoszos és nem kenyerem a magyar helyesírás
Ha arra célzol esetleg hogy vállalhatatlan vagyok számodra (aki "értelmiségi" erdélyi magyarnak tartja magát) akkor elmondom neked hogy én ennek ellenére kedvellek (szórakoztató vagy), olyan vagy amilyen vagy de ez van.
u.i. Ha utánaszámolunk annak hogy én mennyit bazmegeztem s te, azt hiszem te nyersz :) Bátyus

tempetőfi 2009.11.19. 18:51:19

@Talon Karrde: Két megjegyzés erejéig még nyújtom ezt a szószt, oszt' befejezném, mert na, Isaura is meghal egyszer, a madarak meg kirepülnek. 1. A helyesírás nem a "lüke filoszosok" kenyere, hanem nagyjából mindenkié, aki tiszteli az anyanyelvét. 2. Valóban használok "csúnya szavakat" különböző irományaimban, de lehetőleg nem öncélúan (van, ahol megvan a funkciójuk), illetve néha hangulati ellenpontként alkalmazom azokat.
Továbbá: soha nem tartottam magam "értelmiségnek", még akkor sem, amikor kolozsvári "magasértelmiségként" kérték rajtam számon a kötelező értelmiségi köldöknézést. Így nem is kell vállalnom téged, kényszeresen nem tanítom népemet semmilyen fokon. Néha megpróbálok egy-két fékeveszett betűköpő kommentelőt nevelni. Tudnám miért, soha nem sikerül.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 19:00:40

@tempetőfi:
1. hab
2. hab
Továbbá: hab + szájkarate
"Néha megpróbálok egy-két fékeveszett betűköpő kommentelőt nevelni. Tudnám miért, soha nem sikerül." +
"..., kényszeresen nem tanítom népemet semmilyen fokon."
Önellentmondás egy kommenten belül két egymást követő mondatban.
Gratulálok kedves logika tanár úr. (mit szólsz ha kiegyezek egy döntetlenben?)

tempetőfi 2009.11.19. 19:13:27

@Talon Karrde: Hol itt az önellentmondás? Muramistem. "Néha" vs. "kényszeres", "nép" (gyűjtőfogalom, ha már logika) vs. "egy-két egyed".
Az anyanyelv tisztelete viszont nem hab, ezt megismételném. Tanuld meg a helyesírást - egészen kis kölköknek is összejön, neked is menni fog. Utána majd folytatjuk.

tempetőfi 2009.11.19. 19:14:45

@tempetőfi: "muramiste", így van helyesen, elnézést:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.11.19. 19:19:16

uraim, örüljenek inkább, hogy a bukarestben a kolozsvári három nővér előadás előtt intézkednie kellett a rendőröknek, mert annyian nem fértek be, hogy voltak akik betörték az ablakot. aztán tomboló siker! na! örüljenek mán! :)

tempetőfi 2009.11.19. 19:23:27

@Grift: A fene ezekbe a bukaresti parasztokba, hogy még viselkedni se tudnak a színházba':)

tempetőfi 2009.11.19. 19:24:45

@Grift: De, persze, mindig örömmel töltenek el a külföldi sikerek:D

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 19:59:20

Nah, végre kijavították azt a hibát is, amit Önök ketten nem véltek hibának. LOL
@Grift: juhhé
@tempetőfi: te egy vicclexikon vagy

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.19. 20:01:27

@Talon Karrde: óh, én optimista figyelmetlen állat, még most is Kelen Hunornak írják Kelemen Hunort. FNPONTHU monnyonle!
süti beállítások módosítása