Üde, király, diktátor? Orbán Viktor megmongya a frankót
2008. május 23. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Üde, király, diktátor? Orbán Viktor megmongya a frankót

 Jól felkavarták az állóvizet az Index cikkei Orbán Viktor néhány héttel ezelőtti előadásáról, amelyet Kéri László meghívására tartott a Színművészeti Egyetemen. Az Orbán-Kéri-Színművészeti kombó már épp elég volna a hüledezésre, az ex-kormányfő (többszörös áttéttel megjelenő) szavai azonban masszív követ dobtak a magyar posványba.

 Először is szögezzük le: az előadásról az Index újságírója is csak közvetve szerzett információkat, hang- és videófelvétel azonban egyelőre nem áll rendelkezésre róla. Könnyen lehet, hogy maga Kéri csepegtetett el - a titoktartás ellenére - némi beszédrészletet. Orbánhoz fűződő meglehetősen sokrétű viszonya (tanár, barát, tanácsadó, engesztelhetetlen ellenség, stb.) miatt akár ez is valószínű lehet.

 A homályból egy Fidesz által levezényelt, sokkterápiával vegyes állam- és adóreform víziója bontakozik ki: leállítaná az értelmetlen állami nagyberuházásokkal (hurrá), egyszerűsítené a befektetések és a vállalkozások adminisztrációs terheit (éljen), erős adócsökkentést hajtana végre (voilá), és így tovább. Aktuálpolitikai fejtegetéseiből kiderült: mint Horthy a nyilasokat, két pofon után hazazavarná a gárdistákat (jessz) és bolondnak tartja Gyurcsányt (na de kérem!).

 Az állóvízbe dobott kő azonban máris hullámokat vet, szürreális visszhangja lett a beszédnek: Tóta W. Árpád dicsérni kezdte Orbánt (a maga módján, persze), míg az MSZP és a kuruc.info egyszerre támadja a volt miniszterelnököt.

Tóta szerint „üde, friss illatok szivárognak a fideszes programalkotás műhelyeiből”. Az MSZP arról beszél: „A Fidesz elnöke kimondta: diktatúrát akar”, és kiemelték, hogy „Horthy nem hazazavarta, hanem átadta a hatalmat a nyilasoknak, ami a holokauszthoz vezetett”. A kuruc.info úgy véli, Orbán azt sugallta: „Én vagyok a király”, és „Orbán is szorongatná a népet”.

 A szoci-kuruc tengely összeállása kétségtelenül megérte a szivárogtatást. Már csak azt kellene tudnunk, miről is beszélt pontosan Orbán Viktor, és mire is készülnek valójában a Fidesz gazdasági műhelyeiben.

(Az illusztrációért köszönet az Alkaloidának.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr77482773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.24. 20:36:16

grupi

Szelektív vagy.
A feldolgozóiparunkat Antall tette tönkre, a bányákat szintén ők zárták be.
Az Antall éra nem volt az aranykor, ahogy az Orbán éra sem, főleg, ha a könnyűipart nézzük.

Ez a szétlopták a tbkasszát, ez üres szöveg.
Tényleg.
Nem azért, mert nem lett szétlopva, hanem azért, mert a szétlopás oldalfüggetlenül folyt és folyik, miközben remény sincs arra, hogy a helyzet változzon.

Az a párt, amelyiknek az a szlogenje, hog yaz egészség nem üzlet, az vagy hazudik, vagy dilettáns.
Orbán nem hazudik.

grupi 2008.05.24. 20:48:46

Fodor Gábor: Orbán társaságában jobban éreztem magam, mint Gyurcsányéban.

Megint csak úgy szórod a szavakat.

Antall beteg lett féluton. Náal kinyiltak a határok, és Bécsbe ment bevásárolni az ország. amikor itthon volt, akkor ezt az MDF-piacokon tette. Ez jóérzéssel töltött el az embereket, boldogan és jó levegőben érezték magukat. betegsége után Boros Péter adott egy szart a pofonnak. megindult a recesszió, a visszarendeződés. Ebből már nem kért a nép. Ekkor jött Horn nyuszi, aki eladta az energiaszektort úgy, hogy ma is garantájuk vezsteség esetén a 10 % hasznot. Te nem vállakoznál így? Ez nekünk adófizető magyaroknak veszteség. Így mi fizetjük az ő luxuisukat, ha érted. Orbán alatt felépült a Mária-Valéria híd és nem jöttek a tankok. Ahogy 23 milló román sem özönlötte el hazánkat, mégis ezzel fenyegetődzött Kovács pajzán László.
Hány éves vagy? Hiszel még a szoci mesékben?

És akkor most mi van Péccsel és a radar üggyel? Gondolván a logikai összekapcsolásodra, illetve amit ez ügyben írtam.

Az eüben tudod mi az üzelt? A megengedett maszekolás. ha nem tudod miről van szó, akkor elmondom egyszer.

Te hazudsz, vagy dilettáns vagy? - ha már így felhoztad? (Szerintem pedig ne akarj skatulyázni.)

Werwolf 2008.05.24. 20:50:46

en azt hallottam, hogy a zorban azt mondta, hogy majd ha mar kiraly lesz, akkor 30 evig nem lesz valasztas es majd ö felakasztja a gyurcsanyit a nappaliban a csillarra es majd a gyerekeivel együtt fogjak kinozni ötet. Persze lehet, h nem mondta, de mondhatta volna, mert ilyen rohadek az. Bezzeg a szocialista ildi, vagy a kovacseftars nem mondana ilyet. De ennek a zorbannak se lett vona ekkora szaja a kadar alatt, akkor el kellett volna mennie dolgozni, nemhogy meg itt szemtelenkedjen a miniszterelnökurral, csak azert mert mi kitanittattuk. (mszmmp szavazobazis, 2008, Magyarorszag)

grupi 2008.05.24. 20:56:44

A miniszterelnök kilátástalan küzdelmet folytat a lábgombával
(2008.05.23. 15:32 :: Lichtenstein)
A Miniszterelnöki Hivatal sokáig visszatartotta a hírt, azonban ma már kénytelenek voltak elmondani: a miniszterelnök kilátástalan küzdelmet folytat a lábgombával. A fertőzés olyan súlyos, hogy Gyurcsány Ferenc már alig hagyhatja el az Országgyűlés kórházának fungológiai osztályát. Az MSZP tagsága megdöbbenve fogadta a hírt, az országban megállt az élet, sok helyen elfogyott a pezsgő.

A miniszterelnök még 2005-ben kapta a fertőzést, akkor azt gondolta hamar elmúlik majd. A betegség azonban egyre súlyosabb lett. A kellemetlen viszkető érzésből mit sem mutatva Gyurcsány egy év alatt a szarból hozta vissza a kormányzást, majd trükkök százaival megnyerte pártjának a választásokat. Addigra a gomba már az agyáig jutott.
Közelebbi munkatársai tudták mitől vannak az önkéntelen rángások, a nyáltól habzó dühkitörések. "Amikor ordított, mindig könnybe lábadt a szemünk, mert tudtuk, hogy a gomba beszél belőle. Adtunk neki néhány kockacukrot, majd bevittük a tárgyalásra, vagy a kormányülésre, ahol épp dolga volt..." - Mondta Lapóc Zsolt, a miniszterelnök volt szárnysegédje.
Gyurcsány, aki hisz a misztikus gyógymódokban, kezdetben az állami vagyon privatizálásával, majd az emberi jogok lábbal tiprásával próbált javítani magán, de a gomba túl erős volt: már nem lehetett legyőzni.
A miniszterelnök lapunknak elmondta, hogy szeretné kibírni a ciklus végéig, de lehetséges, hogy erre már nem lesz lehetősége. "Szeretnék megnyugtatni mindenkit." - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc - "Amíg van elég kockacukor a közelben, képes vagyok legalább olyan jó döntéseket hozni, mint az elmúlt hat év során. Meg fogjuk adóztatni a nyakkendőt meg az Internetet, a Grippeneket repülő disznókra cseréljük, és tíz éven belül egy pulit juttatunk az űrbe."
terrormedia.blog.hu/2008/05/15/rendelkezz_adod_99_arol_is

irrelevant 2008.05.24. 21:01:58

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Meghalok a röhögéstől... ááááá :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 21:20:28

zsömi,
nem tudod kivel kezdesz :)
Azt írtad két kifejezés szinoníma, azaz rokonértelmű.

Erre így folytatod:
"A gyurcsánymentes kormány nem feltétlenül tisztességes.
A gyurcsánymentesség lehet, hogy egyik feltétele a tisztességességnek, de nem egyetlen feltétele."

Innen kezd újra a szemantikai, logikai és halmazelméleti tanulmányaidat.
Tényleg szar a BA képzés szerintem is, de várd meg az MA-t, akkor talán sokkal többet fogsz tudni.

tevevanegypupu 2008.05.24. 21:35:50

zoli27
nem vitatkozunk, ertem mit mondtal. De manapsag ami megjelenik a sajtoban, akar igaz akar nem, par ora mulva valosagkent kering a vilagurben. Es Orbannak nagyon meg kellene gondolnia mit mond, hova megy barati beszelgetesre..Minden egyes szavat merlegre teszik. Most, hogy olyan jol all - ki tudja meddig - a fidesz, orultseg lenne
felesleges, felreertheto magannyilatkozatokkal elrontani. Ha valami nagyon kozerdeku mondanivaloja van azt mondja el nyilvanosan es ugy, hogy ne lehessen felreerteni. Politikusoknak maganbeszelgetes nalunk nem letezik. Ha valaki latta egyszer a Maganbeszelgetes cimu filmet Gene Hackmann-nel es hallotta az oszodi beszed cimu monologot akkor fel kell keszulnie a legrosszabbra is.

zoli27 2008.05.24. 21:43:28

Én egyébként örülök, ha Orbán és a Fidesz elkezd arról beszélni, hogy melyik területeken akarja majd meghúzni a nadrágszíjat. Tegye, még akkor is, ha ezen veszít 5-6%-ot a népszerűségéből, mert így, ha majd megnyeri a választásokat, erős lesz a legitimitása.

Az pedig, amit Gyurcsány meg Lendvai csinál, egyszerűen undorító. A nagy reformerek, akik eddig lepopulistázták Orbánt, most nagy hanggal hirdetik, hogy "a jégpályát kell befagyasztani, nem a nyugdíjakat", meg hogy ők megvédik az állami beruházásokat Orbán Viktortól.

És kikérem magamnak, hogy annak ellenére, hogy a miniszterelnök most már szinte hetente változtatja mindenről az álláspontját, a közszolgálati média ehhez csak asszisztál, és továbbra sem hajlandó kérdőre vonni az ámokfutásáért!

CrL 2008.05.24. 22:06:23

amúgy most legalább kis ízelítőt kaphattunk abból is, hogyan reagálták volna le a köztársaságpártiak ha a Főgonosz mondja igazából el az öszödi beszédet és azt dobják ki. 'igazságbeszéd', ja igen...

zoli27 2008.05.24. 22:25:10

CrL,
azt azért gyorsan szögezzük le, hogy a két szituációnak kevés köze van egymáshoz.

Abban pl biztosan egyet érthetünk, hogy amit Orbán titokban akar tartani, azt nem egy Kéri László által szervezett beszélgetésen fogja elmondani politológusoknak és újságíróknak (még akkor sem, ha azok becsület szavukat adják, hogy nem mondják el senkinek).
Orbán vszínűleg tudatosan szivárogtatott ki infókat, de nem azután, hogy egy hazug választási kampánnyal megnyerte a választásokat.
Azt viszont sajnálom, hogy miután a sajtó fölkapta a hírt, elkezdtek visszakozni. Miért nem lehet pl ezt mondani: "nem az célunk leállítsuk az állami beruházásokat, ugyanakkor meg kell vizsgálni, hogy mi az, ami túlságosan megterheli a költségevetést, és adott esetben szóba kerülhet az adott projekt befagyasztása" ?
Ez egy teljesen vállalható állápont lenne, és utólag, ha mégis leállítanának bizonyos beruházásokat, nem kellene magyarázkodniuk.

jo.e 2008.05.24. 22:32:57

zoli27 - félig nyitott kaput döngetsz:
"A beruházásokat meg kell csinálni, a metróból is több vonal kellene. Azt kell megnézni, hogy ilyen áron szabad-e folytatni ezeket az építkezéseket."
www.blikk.hu/cikk.php?cikk=103025
Igaz, ez nem közszolgálati hír :)

zoli27 2008.05.24. 22:37:28

Off:
Lassan összeáll a kép, hogy ki fogja megszavazni a jövő évi költségvetést:
1. Kóka szerint a költségvetés megszavazásának legfőbb feltétele az adócsökkentés
2. Veres bejelentette, hogy jövőre lesz adócsökkentés

Az utóbbi néhány hónapban hányszor is változott meg Veres véleménye arról, hogy lesz-e adócsökkentés, vagy sem? Négyszer, ötször?
Nevetséges. 2006-ban az ötéves adócsökkentési programmal nyerték meg a választásokat, most pedig adócsökkentéssel akarják megtartani a hatalmat.
Ez az abszolút politikai felelőtlenség...

zoli27 2008.05.24. 22:40:50

jo.e,
Szijjártó viszont azt mondta, hogy semmilyen állami beruházást nem akarnak leállítani.
Csak egy kicsit kellene cizelláltabban fogalmazni, és már nem lenne támadható.

zoli27 2008.05.24. 22:44:42

Ja, igen: az MSZP meg az SZDSZ eddig azért ellenezte az előrehozott választásokat, mert a Fidesz nem árulta el, hogy mit tenne kormányon, és így az emberek nem tudnák, hogy mire szavaznak (mintha náluk tudták volna...)
Most majd arra hivatkozva fogják ellenezni, hogy a Fidesz rosszat tenne az országgal, mert minden jót megállítana, a nyugdíjasoktól pedig elvenné a nyugdíjukat. Ezt pedig ők, a szociáldemokraták nem engedhetik!

CrL 2008.05.24. 22:48:29

zoli, fogalmam nincs ki szivárogtatott, csak átvillant hogy mi lett volna, ha Orbán kúrja el és kijön a szövege, amiben bevallja. Azthiszem nem lenne már politikus.

tevevanegypupu 2008.05.24. 22:56:28

Mindenesetre kulonben sem ertem hol lehet a baj. Az szdsz azert hagyta ott az mszp-t mert az visszarettent a reformoktol. Nemcsak az egeszsegugyitol hanem az osszes reformtol. Az szdsz kozgazdaszai es Koka is adocsokkentesrol, a szocialis kiadasok atrendezeserol beszel. Majd a fidesz megteszi, amit mar annyira szeretnenek az szdsz-esek evtized ota. Varom Bauer helyeslo ertekezeset az Orban titkosbeszedrol - vagy annak felremagyarazott valtozatarol - a kovetkezo ES-ek valamelyikeben. Gondolom az EU penzugyi biztosa Barroso is elegedetten dorzsoli most a kezet, hiszen ezt akartak! A populista Gyurcsany pedig csak emeljen fel mindent mindenkinek. A szegyentelen Kadar nosztalgiajaval.(:

jo.e 2008.05.24. 22:59:40

Orbán mondta, Ő is magyarázza. Szíjjártó nem számít.
(OFF: bazz van magyar helyesírás ellenőrző a FF 3 rc1-ben mikor gépelem a kommentet)

jo.e 2008.05.24. 23:03:43

szdsz: Úgy technikailag hogy lenne az újra koalíció? A 2 hónapos miniszterek mennének? Ennyi időre mennyi végkielégítés jár? Mennyi kárpótlás kéne nekik... Asszem azért mindennek van határa... (Bár ez még lehet, hogy nem az)

Zetek 2008.05.25. 08:15:46

Nagyon remélem, hogy ma a Duna Tv-ben erről fog beszélni és nem az erdélyi útjáról.

grupi 2008.05.25. 08:29:53

Zetek! Beszéljétek meg/át ezt Kéri Laci bácsival.
Az is van annyira hiteles és szavahihető, mint a fucsányi.

grupi 2008.05.25. 09:22:43

Ergé így fejezi be írását:
"Már csak azt kellene tudnunk, miről is beszélt pontosan Orbán Viktor, és mire is készülnek valójában a Fidesz gazdasági műhelyeiben."

Szerintem ez mellékes, bár hülye vitaindítónak remek. Remek, mert számos bejegyzés történt.
Felesleges, mert Gyurcsány és az MSZP van kormányon. A megoldást nekik kell produkálni. Ergo, sokkal fontosabb, hogy valójában mi készül, vagy fortyog a maszop "mühelyeiben".
Az összes többi félrevezető és bla-bla. Mint ahogy a jobboldal nácizása, címkézése ergé mód(ra).

IHCS 2008.05.25. 09:43:57

Érdekes. Azt hittem Orbán napon felizzik ez a beszélgetés, de elég sablonossá vált. Azért remélem, hogy záros határidőn belül az lesz a fontos, hogy mi fortyog a FIDESZ műhelyeiben, mert már nagyon facsarja az orromat az, ami az elmúlt hat évben az MSZP-SZDSZ konyhájáról kijött és akkor az ízéről, meg az egészségkárosító hatásairól még nem is beszéléltem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.25. 09:59:26

grupi:
Tegnap Kökény Miska kancsó simán beleböfögte a mikrofonba, hogy az egészségügyben kialakult helyzetért a Fidesz nagyobb arányban felelős, mint a kormány. Azt tudtam, hogy Kökény egy idióta, de ez a kijelentés még tőle is erős volt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 10:08:54

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 21:20:28
zsömi,
nem tudod kivel kezdesz :)
"Azt írtad két kifejezés szinoníma, azaz rokonértelmű."

Azt írtam, hogy hited szerint szinonima.
Ez nem azt jelenti, hogy az (hogy valóban szinonima), hanem azt, hogy SZERINTED az.
Ez a kijelentés azt takarja, hogy Te úgy gondolod, hogy ha egy kormányban nincs benne Gyurcsány, akkor az tisztességes.
Hogy a gyurcsánymentesség szükséges és elégséges feltétele a tisztességes kormánynak, tehát, hogy szerinted NINCS OLYAN gyurcsánymentes kormány, amelyik nem tisztességes.

Abban meg is erősítettél, hogy ezt Te valóban így gondolod, és én jól gondoltam.

" tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.05.24. 19:17:17

"...ha kettőt szinonimának gondolom szerinted - valóban annak gondolom - akkor a mondatod első felét cáfolja a másik."

Namost TÉNYLEG nem tudom, hogy kivel kezdek, de ha fenti kijelentésed hibáját nem látod be, asszem nem is érdekel.

Amikor azt írtam, hogy Te gyurcsánymentest akarsz, nem tisztességeset, akkor ezt azért írtam, hogy ezzel felhívjam a figyelmed arra, hogy a gyurcsánymentesség és a tisztességesség csak szerinted szinonima -bár tényleg nem kezdtem el a szádba rágni, hogy miért nem valóban az.
Akkor még azt hittem, hogy megérted a különbséget a gyurcsánymentesség és a tisztességesség között, ám később, amikor leírtad, hogy szerinted tényleg szinonima, akkor feladtam, mert ugye mindenkinek vannak korlátai.
Nálam jobb magyarázóra van szükség ahhoz, hogy egy olyannal megértesse a A nemB hibát, mint amilyen Te vagy.

zoli27 2008.05.25. 11:46:39

Teljesen egyértelmű, hogy Gyurcsány távozása még nem eredményez automatikusan jó kormányzást. Sőt, az előrhozott választások sem.
A jó kormányzáshoz olyan kormány kell, amelyiknek van programja, amit hajlandó végre is hajtani.

Az azonban nyilvánvaló, hogy az előrehozott választás előfeltétele egy pozitív fordulatnak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 11:59:19

zoli27

"Az azonban nyilvánvaló, hogy az előrehozott választás előfeltétele egy pozitív fordulatnak. "

Ezzel is vitatkoznék!
Ha a maszop meg a fitymasz összeborulva nagykoalíciós kormányzásba kezd, és elkezdi rendberakni az országot, nem kell előrehozott választás sem a pozitív fordulathoz.

Persze ez csak gondolatkísérlet, hiszen egy ilyen összeborulás nem szolgálná sem a maszop sem a fitymasz érdekeit, s ha ez a két dolog benne van a pakliban, az ország érdeke le van szarva.

grupi 2008.05.25. 12:04:16

Kökénynek igaza van. Mindenért Orbán a felelős.
A szocializmus bukásáért. A szocialisták kapitalizálódásáért. Orbán hajszolta bele őket a csalásba, ő kényszerítette lopásra és hajszolta a jólétbe is őket, ahogy ezzel egyenes arányba a népet pedig a nyomorba. Ha nem lett volna 4 évig kormányon Orbán, akkor is hibádzna az elmúlt 60 évért, és a múlt 20 évért is egyaránt, sőt duplán.
Ezért ne bosszantson Kökény Misi. Kezeld az eü betegeként, mint akinek nem jut hely a bezárt OPNI-ban.
Sokkal nagyon a baj az olyan zsömléhez, ergéhez hasonlatosokkal, akik helyben terjesztik a kórt.
A megoldás a szocik gulágolásában van, ahogy Sztálin elvtársiasan gyakorolta.
Mai közéletünkben is van rá példa, hogy állítják félre a nekik nem passzolókat. Putyin és Gyurcsán meg a mögöttes gépezet egy tőről fakad, ezért csókolgatják és imádják egymást. A módszerek közösek és érdekeiknek megfelelők. A többi nem számít. A különbség csupán annyi, hogy Putyin képes volt hazáját erősíteni, míg Gyurcsány csak gyengíteni, gyalázni és másnak kiszolgáltatni. Igazán ráférne egy átnevelő tábor. Orbán meg üde és galamblelkű még mindig ezekhez képest. Egyszer pedig kiqrhatná már végre valaki innen ezeket a szoci féregnyulványokat.

zoli27 2008.05.25. 12:09:11

kolbászos,
A Fidesz helyesen nem fog nagykoalícióra lépni egy csalással hatalomra került párttal. Nem lehet az ország érdeke, hogy a legnagyobb ellenzéki párt legitimálja a hazugságot és a választópolgárok félrevezetését.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.05.25. 12:15:51

Nagykoalíció??? Nyavalyát, egy határozott farbarúgás az eftásaknak, már nagyon kijárna nekik!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 12:16:22

zoli

Választási csalásról még a fitymasz sem beszélt...

Francois Pignon 2008.05.25. 12:20:40

A fitymaszozás határozottan nem teszi megfontolandóbbá az érveidet.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 12:22:15

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.05.25. 12:15:51

Ezt nem vitatom, csak azt, hogy a pozitív fordulatnak előfeltétele az előrehozott választás.

Két irányból nem igaz ez.
Az egyik irány az, hogy ha nagykoala lenne, akkor történhetne pozitív fordulat előrehozott választás nélkül is, a másik pedig az, hogy ha Gyurcsán kitart 2010-ig és nem lesz előrehozott választás, attól még lehet a normál választás után pozitív fordulat...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 12:24:47

FP

Ha nem maszopoznék mellette, igazad lenne...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.25. 12:26:30

Zsömi,

Ezt te írtad:
kolbászoszsömle 2008.05.24. 14:51:13
Te nem tisztességes kormányzást akarsz, hanem gyurcsánymenteset, mert hited szerint ez a kettő szinonima.”
Ugyi, a vita tárgya nem az volt, hogy A és B szinonimák-e, hanem az, hogy ha szerintem A és B egymás szinonimái, akkor (a te állításoddal szemben) nem akarhatom úgy A-t, hogy nem akarom egyben B-t is. Te meg azt állítottad, hogy 1, szerintem A és B szinonimák, és 2, A-t akarom, de B-t nem, ami logikai képtelenség. (Ugyanis, ha tévednék is A és B szinonim voltában, ha azt vélem, hogy szinonimák, akkor az egyik akarásával akarom a másikat is. Te nem azt kifogásoltad, hogy A és B szinonimák, hanem azt, hogy a csak az egyiket akarom.)
A második állításod feltételezi, hogy “csak szerintem” szinonima A és B (ezt a megkötést nem tetted az eredeti mondatodban), továbbá ez a második állítás feltételezi, hogy te jobban tudod mit akarok, mint én magam. Szerinted én csak hiszem azt, hogy A-t akarom. Ez logikai képtelenség. Bármennyire őrültség is legyen, amit egy ember akar, ha ő azt akarja, akkor azt akarja és nem mást.
Mondhatod, hogy hamis tudatom van, de akkor valami marxista vagy freudi izével kéne jönnöd, azt pedig eddig nem tetted.
Ezen a “valóban” betoldásodon jót kacagtam. (Nyelvi küzdelmet akarsz itt folytatni, és elválasztani Ferkót a “tisztességtelen, piti hazug tolvaj” fogalmától. Nem megy, nagyon ráégett.)
Az „A és B szinonimák” állítással lehet nem egyetérteni. Viszont a vita nem is erről szólt a, hanem a mondatod 1, és 2, állításának viszonyáról.
Ezt elqrtad, mint Ferkó.
Annak felettébb örülök, hogy már elfogadni látszol, hogy Ferkó pocsék kormányos. Látod, ennyivel is beljebb vagyunk.

Francois Pignon 2008.05.25. 12:26:58

Én érzek némi különbséget a kettő között, ami némi kurucinfós ízt ad az egyiknek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.05.25. 12:29:25

Nem biztos, hogy a komplett baloldalt egy gulag-szerű képződménybe kéne száműzni. Talán az is elég lenne, ha elmagyaráznánk nekik, hogy az internacionalizmus eszméje megbukott, és az Európai Unió nem azt jelenti, hogy mindenki adja fel a nemzeti identitását, hanem csak azt, hogy működjünk együtt a jobb megélhetés reményében.

zoli27 2008.05.25. 12:30:57

kolbászos,
"Választási csalásról még a fitymasz sem beszélt"

Pontosan tudod, miről beszélek, teljesen mindegy, hogy csalásnak nevezed, vagy a választások tisztességtelen eszközökkel történő megnyerésésnek.

"ha nagykoala lenne"
Ha a Fidesz választások nélkül koalícióra lépne az MSZP-vel, azzal azt üzenné a társadalomnak, hogy bocsánatos bűn hazugsággal választást nyerni - ez pedig nem érdeke a magyar demokráciának.

"ha Gyurcsán kitart 2010-ig"
Ha Gyurcsány 2010-ig kitart, az azt jelentené, hogy 2 éven keresztül gyakorlatilag semmi nem történik, ami emelkedő pályára állítaná a magyar gazdaságot, ehelyett a kisebbségi kormány populista, szavaztszerző politikát folytat, éppen úgy, ahogy 2005-2006-ban tette. És ennek jelei már most látszanak, lásd: Gyurcsány reakciója Orbán állítólagos terveire - ez sem az ország érdeke.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 13:28:07

Tölgy

Én nem állítom azt, hogy Te nem akarod B-t is, hanem azt állítom, hogy hibás az az elgondolásod, hogy ha A megvan, B teljesülni fog.
Gyakorlatilag azt állítom ezzel, hogy redukáltad a problémát, de egy veszteséges tömörítést követtél el, és rossz célt tűztél ki magad elé, ugyanis a gyurcsánymentesség semmiképpen nem elégséges feltétele a tisztességes kormányzásnak.
Még akkor sem, ha erről Neked más a véleményed.

Ha a ferrári piros és sokat fogyaszt valamint gyakran tönkremegy, akkor Neked nem a piros ellen, nem a ferrári ellen kell agitálnod, hanem a tönkremenés ellen, mert nem sokra mész egy zöld lambordzsinivel, ha az is sokat fogyaszt és bekrepál a sarkon.

Szóval, ha azt mondod, hogy nem akarsz piros ferrárit, akkor te nem jó autót akarsz, hanem nempiros és nemferrárit.
Hiába hiszed azt, hogy jó autód lesz, ha A (nempiros és nemferrári) teljesül, hiszen nem B-t (jó autó) teljesítetted, hanem A-t.

Van egy célod (tisztességes kormány) és van egy stratégiád a célod eléréséhez (gyurcsánymentes kormány).
A stratégiád megvalósítása a célod, mert úgy gondolod, hogy, ezzel eléred a kitűzött célt, pedig a stratégiád megvalósítása nem feltétlenül vezet a célodhoz.
Magyarul, ha ha a stratégiád megvalósítását akarod, lehet, hogy elkerülöd a célodról.

Az egész fenti kis szösszenet arra készült, hogy megpróbáljak rávilágítani arra, hogy csakazért, mert egy kormányban nincs benne Gyurcsány, még nem tisztességes, így azért küzdeni, hogy egy kormányban ne legyen benne a fent nevezett személy hibás dolog, ha az ember nem gyurcsánymentes, hanem tisztességes kormányt akar.

Véleményem szerint a "hited szerint" kitétel azt jelenti, hogy "szerinted" szinonima.
Ebben nincs benne az, hogy "csak" szerinted, nincs benne az, hogy szerintem nem, ebben csak az van benne, hogy SZERINTED igen.

Ha a Jicsini úton akarsz elindulni, és Lvovba akarsz jutni, mert azt hiszed ezek ugyanott vannak, akkor akarhatsz két egymásnak ellentmondó dolgot anélkül, hogy hamis tudatod, vagy frajdi izéd lenne.

Mellesleg nem akarom elválasztani Gyurcsányt a fenti fogalmaktól.
Ha Gyurcsány "“tisztességtelen, piti hazug tolvaj”" ebből nem következik, hogy aki nem Gyurcsány, az nem "“tisztességtelen, piti hazug tolvaj”".
Szerintem erről pofázok.
Akkor is, amikor azt mondom, hogy aki gyurcsánymentes kormányt akar, az nem tisztességeset akar, hiába az a szándéka, hogy tisztességeset akarjon.

Persze mindegy, Te már mondtad, hogy szerinted a gyurcsánymentesség szinonimája a tisztességesnek, és ebből nem eresztesz.
Vannak akik Jicsini úton indulnak, ha Lvovba akarnak menni.

Sajtos pogi.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.25. 13:42:44

FP

Akkor a kedvedért nem fitymaszotok, hanem fütyeszezek inkább... :)


zoli

Az elvek nagyon szépek, remélem ugyanilyen harcos morálpárti leszel akkor is, ha a fidesz pártszövetség egy esetleges választási győzelem után szétbomlik, hogy a kuratóriumokba az ellenzék kvontójára is delegálhasson a "polgári" oldal.

Ha két évig nem történik semmi, akkor nem lehet fordulat sem?
Hiába jön Orbán, akkor sem lesz semmi?

zoli27 2008.05.25. 13:49:32

kolbászos,
Nem azért hivatkozom a morális szempontokra, mert az MSZP hagyja őket figyelmen kívül, hanem azért, mert a demokráciában fontosak, bárki van is kormányon.

Nem arról beszélek, hogy 2 év után nem lehet fordulat, hanem arról, hogy nincs még 2 évünk kommunikációs kormányzására, amikor semmi érdemi nem történik. Ezt nem én mondom, hanem Demján Sándor, Békesi László, hogy csak 2 nevet említsek.

Francois Pignon 2008.05.25. 13:50:17

Ha például fityiszt írtál volna, nem is tettem volna szóvá.

dowNLoad 2008.05.25. 15:45:26

két pofon után hazazavarná a gárdistákat?????????
A VIDÉKI RENDŐRSÉG a cigány bűnözőkkel kezdhet-e valamit?
(anélkül, hogy egy csapat ombucman, kisebbségi degenerált, györgypéter ott óbégatna egyből??)
Esetleg bekísérheti-e őket a fogdába, ha öregasszonyokat erőszakolnak/csonkítanak, lincselnek, vagy "CSAK" kifosztják a bennszülötteket?
Akkor nem-e lehetett-e volna azt mondani inkább, a pofozkodás helyett???
Nehogy megint TORGYÁNVIKTOR legyen a vége.
Ébresztő!! az oroszellenességet is úgy kellene alakítani, hogy akkor NE LEGYEN SZÜKSÉGÜNK a gázra, meg az olajra amit onnan veszünk, utána lehet nyalni Washington seggét, de nem érdemes.
(megint UTOLSÓ CSATLÓS akarunk lenni????)

A NAGYBERUHÁZÁSOKRÓL meg már évekkel ezelőtt leírtam, (meg sokan mások) hogy AMÍG NEM SIKERÜL AZ OSZTRÁK ÁRSZÍNVONALRA VISSZAMENNI
(igen b+, vissza!) és FELEMELKEDNI ARRA A MINŐSÉGRE, addig inkább NE ÉPÜLJÖN SEMMI, az is kisebb kárt okoz mint EZ!! (ide járnak gazdagodni a multiköcsögök???? HALLÓ!!! VAN OTTHON VALAKI???) De milyen jó, legalább gazdaggá(milliárdossá) tettünk néhány embert, de jó nekünk, kár, hogy napi 6MILLIÁRDDAL növekszik az államadósság.
(most érdemes ADÓSRABSZOLGÁKAT létrehozni, vagy nevezhetjük őket GYEREKEKNEK is)

garázdabillegető (törölt) 2008.05.25. 17:06:45

kolbászoszsömle (de jól esne egy ilyen most...)
"Szóval, ha azt mondod, hogy nem akarsz piros ferrárit"
Lehet, hogy ráderesztem scheerti-t az S-blogból, aki trackbackelte az itt megjelent gyorshajtóellenes cikket, persze nem pozitív felhanggal. Szerinte az is kétségbeejtő (sic!), hogy némelyek azt hiszik a Ford Mustangra, hogy az Ferrari (sic!!!), mert ló van rajta. Majd rendet teremt itten, ha a jobbosok nem tudnak. autobuzik.blog.hu/2008/05/05/a_ferrari_hazaja_magyarorszag

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.05.26. 09:44:49

Szóval Kéri szerint lehallgatják őket. Gondolom, OV nem lepődött meg, hiszen az "oszt jó napot" szövege is így került nyilvánosságra (és OVi ezért nem használ saját mobilt sem).

Én azért kíváncsi kezdek lenni a Hírszerző és a hírszerzés kapcsolatára, Nagy Szilvián túl...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.26. 09:45:54

ergé:
Az oszt jónapothoz miért kellett volna titkosszolgálati módszer? Ugyan már...

Francois Pignon 2008.05.26. 09:50:14

Szerintem a "fedett módszerek" alatt olyasmit érthet, hogy a 21-ből mégsem mindenkit csak a politika iránti érdeklődése vitt oda. Ami egy ilyen kis bizalmas körben elég kínos dolog, és ez tényleg a nyolcvanas éveket idézheti Kérinek is, amikor minden érdekesebb asztaltársaságban volt egy tégla.

CrL 2008.05.26. 09:57:03

tetszik ahogy harcol a hirszerző, kifejezetten jól áll a dögkútság nekik is.

a lehallgatásról meg annyit, hogy Kéri egy fasz, mit hitt, majd ha Orbán megy el, nem lesz vmi/vki beépítve. A diákjait is megkérdezheti nyugodtan.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.26. 09:58:58

ergé:
"A Fidesz állítja, Orbán Viktor a szocialista lehallgatási akciót feltárandó szándékosan olyan kijelentéseket tett, mellyel megtévesztette és óvatlanná tette a Fidesz ellen titkosszolgálati eszközöket bevetőket."

Jaj. :]
Ha valaki fideszes aktivisták előtt beszél, az már elég nagy nyilvánosság, nem kell oda semmi titkosszolgálati eszköz, elég egy fedett MSZP-aktivista. :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.05.26. 10:01:26

ne má, basszus. má'meg mindenki kormányprogramot ír.
hát tökönszúrom magam fakéssel. pont akkor, amikor a fidesz is bejelenti, hogy felkészül. most már népi kezdeményezések is lesznek? netán közbeszerzést írnak ki kormányprogramra?

és akkor valamelyik arc még azt mondja, hogy nem nevezné bukásnak azt ami van. érdekes elképzelései vannak a dolgokról, az tuti. nekem például határozottan bukásnak tűnik az, ha valamit megcsinálok nagy nehezen, aztán meg visszacsinálom. persze én kockafejű vagyok, nem politikus vagy közgazdász.

de az Orbán már megint hazudik, mert most megszorítani akar.

Francois Pignon 2008.05.26. 10:04:00

És ha Kéri felháborodása valódi (legyünk jóindulatúak) azért keveredik egy apró kis káröröm a történetbe. amikor kicsesznek vele, akiknek eddig a seggét nyalta. Mint amikor Farkasházyt kirúgták a Rádióból. Bár Kéri csak egy jó kis elit klubot veszít, hacsak nem hozzá járnak majd ezután szivárogtatni. ;)

Francois Pignon 2008.05.26. 10:56:53

Érdekesen ír a Népszabi a "feketelistáról", valahogy az ő leírásukban nem tűnik olyan rettenetesnek.
nol.hu/cikk/493056/

medve2 2008.05.26. 11:21:06

Hát ezzel én sem értem, mi a baj.

tevevanegypupu 2008.05.26. 13:55:46

Nem tudom ezzel a kis beszeddel mennyit veszit a fidesz, valoszinuleg eleget. Nagy kar, hogy Orban nem nyilvanosan mondta el, ezt nem gyozom ismetelgetni. Szamithatott volna ra, hogy a baloldali sajto ujjongva tepi szet. Persze ettol akik kedveltek nem partolnak el tole, akik meg utaltak azoknak csemege, lehet ragodni rajta. A nyugdijasokat soha nem fogja elszippantani az mszp-tol az is biztos. Ugyhogy nyugodtan kezdheti a befagyasztasokat ott ahol a legigazsagosabb: az ingyenes kozlekedes megszuntetesenel azzal, hogy valami minimalisat fizessenek, es a 13. havi nyugdijat is egesz batran lehet mondjuk felere redukalni. Es jo lenne valoban, ha azok a fiatalok akik csaladot alapitanak, lakast szeretnenek, valami hasonlo kedvezmenyben reszesuljenek mint azok a derek emberek, akik az elmult 50 evet epitgettek. Nem bosszu, egyszeru realitas.

tevevanegypupu 2008.05.26. 15:24:43

Szamarful
Csak reszkessenek az egerek.(((:

grupi 2008.05.26. 15:46:57

Kéri László a Magyar Nemzetnek elmondta: biztos benne, hogy a titkosszolgálat lehallgatta Orbán Viktor zárt körben megtartott előadását is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen néhány hete. A Kéri-kör vezetője szerint fedett módszerekkel hangfelvétel is készült a beszélgetésről.

Ha Kéri ezt ilyen biztosan kijelenti, akkor szerintem benne volt a dologban, segédkezett hozzá, és szoci-fanként érdekében is szolgált.

Ráadásul Orbán nem kívánta befagyasztani a nyugdíjakat. Ez csak egy könnyen manipulálható rétegnek szóló üzenet, pontosabban hazugság a maszoptól. ahoyg a diktatúrás szöveg is az.
hiszen pont a mai kormány vonja el a legtöbb pénzt az állampolgároktól. Ő vonja meg jogait és használ diktatórikus elemeket. Legyen ez egyszemélyi hatalomgykorlás, hatalom centralizáció, vagy a rendőrség kézi- és beleszólásos vezénylése, ez mind gyurcsányi jegy.
Attól meg nem kell félni, hogy a pénzszórás törvényi vizsgálatát megejtenék egy váltás esetén. Főleg nem kell félni és nem fog fájni egy keller-féle közpénzügyi államtitkár tündöklése és bukása után. gyurcsánytól jobban retteg ma a közélet, mint bármely más szélsőségtől.

grupi 2008.05.26. 15:53:45

Kéri László politológus szerint fedett módszerekkel hangfelvétel készült arról az április 30-i fórumról, amelyen az ő meghívására részt vett Orbán Viktor Fidesz-elnök. Kéri azt mondta, a titkosszolgálat lehallgatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szervezett összejöveteleket. A politológus szerint a nyolcvanas éveket idézi, hogy törvénytelen, titkosszolgálati módszerekkel figyelik az általa vezetett kört - olvasható több helyütt és a neten.

tevevanegypupu 2008.05.26. 16:14:47

grupi
tok mindegy mit mond Orban a nyugdijasoknak vagy a nyugdijasokrol, ok nem szeretik, utaljak, tehat igerhet barmit, meggyozni nem lehet oket. Raadasul eppen kozuluk nagyon kevesen fernek hozza internethez es csak hallomasbol ertesulnek sok mindenrol a televiziobol. ATV, Klubradio a kedvenceik, szoval.. Jobboldali tevet eleve nem neznek, Heti Valaszt, Magyar Hirlapot nem olvasnak, mikor ott a jo kis 168 ora, Nepszabadsag, igy felesleges izgulni. Horntol kaptak az ingyenes utazast, a szocialistaktol a 13. havi nyugdijat, oket olelgeti Gyurcsany.. Ez az a reteg, amirol a jobboldalnak le kell mondania. Legfeljebb annyit tehetnek ertuk ha kormanyon vannak, hogy meltanyosan bannak veluk. Ez eleg lesz valasznak is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.26. 17:29:11

teve,
ez ma már nem igaz. A nyuggereknél is kiegyenlített már a két párt viszonya.

tewton 2008.05.26. 17:35:34

jaja. ez így kissé (erősen) leegyszerűsített dolog, hogy nyugdíjas = baloldal. Kulákok és leszármazók, szevasztok! vidéki öregek, szevasztok! klerikális öreg nénik, szevasztok!

tevevanegypupu 2008.05.26. 17:57:56

tewton es tolgy
nem nagyon tudtok meggyozni, mert ugy lattam, hogy az idosebbek vagy baloldaliak, vagy az MDF-re szavaznak. Az MDF pedig nem tudom mi, valami keverek partta valt. Hogy nem jobboldali konzervativ az biztos.

tewton 2008.05.26. 18:13:06

teve,
szerinem a mintától is függ, hogy hol nézed. A MDF ... egyetértünk.

grupi 2008.05.26. 18:23:47

Az MDF valóban a mai szoclibek kiszolgálói.
nem tudom, hogy észrevettétek-e, de korábban a jelképük a (tulipán vagy fehér liliom)szine csendben megváltozott és valóban piros beütést, beültetést kapott. Ez tudom, nem sokat jelent, de nem is véletlen. Érdemes régi képeket böngészni és megnézni a különbséget. Kb 2 éve lett átpirosítva. korábban mindig fehér szinezetű volt.
Ami a politikájukat illeti, szerintem a Kupa mintázatú Centrumét vette át. sorsdöntő kérdésekben, szavazáskor mindig a szoclibeket támogatják. Köztes napokon meg bírálják.

Ami a nyugdíjasokat illeti, én 75 % zsigeri, aki akkor is a baloldalra szavaz, ha közben a kapitalizmust és a kizsákmányolást támogatja, csupán a szoci ahívó szó ehhez. 5 % érdektelen, és kb 20 % szerintem felvilágosult, keresztény konzervatív, (KDNP - Fidesz) vagyis jobbos érzelmű.

tevevanegypupu 2008.05.26. 19:06:21

A nyugdijas ertelmiseg kozott nagyon sok a volt parttag, ezert nyilvan, hogy mivel ugyanazok a szemelyek vannak szinte valtozatlanul az mszp-ben mint voltak az mszmp-ben, a regi kebelbaratokra szavaz. Egykori "munkasok-parasztok" kozul a (szinte nem letezo) munkasosztaly inkabb lenne szocdem szavazo, a parasztok pedig mennenek a kisgazda partba, mar akkor, ha ez a ket part valoban letezne. Akik nem voltak parttagok es szerettek volna magyarsagukat megelni, meg mindig az mdf bazisszavazoi, bar talan mar latjak, hogy ennek a mostaninak semmi koze nincs a mdf-hez..A fidesznek maradnak a regiekbol azok a negyvenesek, akik Orbannal egyidoben ebredtek ra, hogy elerkezett a pillanat a valtashoz, vannak a fiatalok es van az a videki reteg, akiknek nehez elviselni mondjuk az szdsz bekepzeltseget, tehetsegtelenseget es az mszp-t egeszeben. Ha Orban ugyes es oszinte, akkor a csalodott, mas partokra szavazok nagy reszere esetleg szamithat. Ez az a uj tobbseg ami mostanaban mar valoban letezik, de egyaltalan nem biztos fidesz-szavazo.

zoli27 2008.05.26. 20:18:33

Visszatérve a post témájára:
Biztos, hogy van hangfelvétel az ún. Orbán-beszédről, úgyhogy OV jobban teszi, ha felfrissíti az emlékezetét, és nem cáfol olyat, amit tényleg mondott.
Én egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy Orbán legalábbis ne készült volna fel arra, hogy kiszivároghat, amit mondott. Ha mégis ez történt, akkor hatalmasat hibázott. Én mégis inkább azt valószínűsítem, hogy ez megtervezett kiszivárogtatás volt, egy politikai fordulat kommunikációjának a kezdete.

grupi 2008.05.27. 14:00:50

Zoli27 - hagyd már ezt a vádaskodást, meg az emlékezetfrissitő szövegelést.
Ha valami kompromitáló lett volna, már rég előjöttek vele és a bizonyítékokkal is. Orbán levadászása mindennél fontosabb a balfékeknek. Ő azonban nem kezdő, és tudja, hogy mit beszél.
Az Mszp és a Liberálisok közötti szokás baromságokat és meg nem magyarázható trágár, meg egyéb visszavonandó dolgokat mondani. (Lásd legutóbb Horn Gabi üzenete, hogy húzzanak a picsába. Vagy Szabó Zoltán trágárkodása, Lendvai sumálkolásai, Lampesrt elszólásai, Szanyi anyák elletése, és még sorolhatnánk.)

zoli27 2008.05.27. 17:11:14

grupi,
Nem értem, mikor vádaskodtam, és ki ellen. Én csak azt próbáltam elmondani, hogy szerintem Orbán fel volt rá készülve, hogy kiszivárogtatják a beszédét, és éppen ezért mondta, amit mondott.
Ha viszont nem számított erre, és óvatlanságból olyanokat mondott, amik támadhatóvá teszik, akkor nagyot hibázott.

Szamárfül,
Beleolvastam a cikkbe...döbbenetes! Megindult a teljes pályás letámadás, és szerintem azért, mert az MSZP most már reális lehetőségnek tartja az előrehozott választásokat, és ez már a kampány része.
A cikk teljes egészében féligazságokon és fantazmagóriákon alapul.

Smalladam, kívánod kommentálni a cikket?

Francois Pignon 2008.05.27. 17:22:25

Zoli,
ez még csak félpályás. Az egész pályás valahol így kezdődik majd: "Orbán megkoronáztatja magát? - Itt a Fidesz közjogi pakkja"

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.27. 17:25:07

jaja :)
lesz itt olyan verbális állóháború, hogy a verduni vérszivayttú orvosi kifejezéssé kopik...

zoli27 2008.05.27. 17:28:42

Francois,
Nem hiszem, mert azért nem akarják magukat nevetségessé tenni. Úgy machinálnak, hogy a dolog még hihető legyen, a hihetőség keretein belül viszont a lehető legvadabb.

Szerintem egyébként ők nem is látják, hogy mennyire szürreális az, amit csinálnak; a világot az Orbán-fóbia szemüvegén keresztül látják, és abba ezek a gondolatok simán beleférnek.

Más: Kéri állítólag ma cáfolta, hogy nyilatkozott volna a Nemztnek, illetve állítólag már abban sem biztos, hogy a titkosszolgálatok hallgatták le Orbánt.
Most akkor mi van?

zoli27 2008.05.27. 17:33:47

Ami Kéri állítólagos visszatáncolását illeti: Megígérte a zoom.hu-nak, hogy miután a botrány lecsendesül, nekik nyilatkozik először, aztán meg nyilván jön a Napkelte meg a Mokka - talán úgy érzi, hogy "szalonképesebbé" kell tennie az álláspontját.

tewton 2008.05.27. 17:36:54

Zoli,
ma reggel a szilvásy/i volt a napkeltében. Ezt mondta:
-- a Fidesz direkt hazudott 2006ban
-- ilyet, hogy NBH-s megfigyelés, nem mondott és nem is mondhatott a Kéry, mert ő ismeri személyesen.

grupi 2008.05.27. 21:16:52

Zoli! Ez jó: "Nem hiszem, mert azért nem akarják magukat nevetségessé tenni. Úgy machinálnak, hogy a dolog még hihető legyen, a hihetőség keretein belül viszont a lehető legvadabb." - és nagyon igaz is.

Kéri meg egy hülye majom. Orbán is, hogy bedta neki a derekát. Én az ő helyében nem szerepelnék, nem jelentkeznék vele egy légkörben. Főleg nem egy közös gyűlésen, vitafórumon, vagy okfejtésen.
Ilyen szinten amúgy sincs "zárt kör".
Nem hiszem, hogy ezt Orbán nem tudná. ezért is aljas Kéri, mert nélküle, őt megkerülve nem lehetne híresztelni. Csak egy szavába kerülne: - nem igaz. (Jöjjön a hangfelvétel, vagy kuss.)
Ennyi.

smalladam 2008.05.27. 21:49:43

"Smalladam, kívánod kommentálni a cikket?"

nem érek rá, mert épp egy Orbán elleni feketemisére kell mennem a közeli Rózsadombra. Szilvásy György testvére celebrálja.

grupi 2008.05.27. 22:01:26

...így jár, aki beszélget.

Természetesen nem tisztünk előírni senkinek sem, hová jár csevegni s kikkel, de ha Kéri László hívja meg az embert, akkor tanácsos gyanakodni.

A magunk részéről ismét megerősítve látjuk azt a szomorú magyar igazságot, hogy a baloldalon nincsen külön politikum, média meg értelmiség, mivel egyazon bödönből kanalazzák a mézet.

Ez a társaság most a politikai halálát érzi közeledni, és bármit képes megtenni a túlélésért. Értelmes eszmecserére nincsen mód, ahogyan a kommunistákkal meg Hitlerékkel sem volt.

grupi 2008.05.27. 22:03:37

A Szilvásy szeánszra (fekete mágia) én is befizetnék.
Kérdés: - ki lesz az áldozat(i bárány)?

CrL 2008.05.27. 22:09:41

grupi, Kéri ki más.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.27. 22:15:20

"imádom" amikor a klikktagok kicsánálják egymást

az ókori ingyenszínház lehett ilyen.

grupi 2008.05.27. 22:17:33

Remélem is. Mert megérdemli.

Kéri ugyanis bizalmas, zártkörű megbeszélésre hívta Orbánt, aki (felfoghatatlan, miért, de) elment.

A beszélgetés anyagát (bzalmasan) rögzítették.

Miután valahol valakik végigelemezték (Mi másra kellett a több napos hallgatás?), gondosan vágott adagokban nyilvánosságra hozták. A módszer megegyezik a Gyurcsány-féle őszödi beszéd bemutatásának technikájával).

Kéri azóta naponta más magyarázattal áll elő.

Ismételjük, ez a szükségszerűen bekövetkező véletlen tipikus esete. Aki ezek után még azt hiszi, hogy egzisztálhat magyar közgondolkodás az ilyen "Kériekkel", azzal végképpen nem tudunk mit kezdeni.

Kéri boszorkányosságán valóban csak Szilvásy kollegalitása segíthet.
A mágus és a varázsló cimű fenti szeánszra jegyet vennék.

zoli27 2008.05.27. 22:26:14

"nem érek rá, mert épp egy Orbán elleni feketemisére kell mennem"

smalladam,
A mai termés után a hírszerző lassan önmaga paródiájává válik, így meg már nem lesz értelme az ilyen poénoknak.

"Jöjjön a hangfelvétel, vagy kuss."
grupi, teljesen egyetértek!
Még egyetlen szót nem hallottunk a beszédből, de a baloldal politikustól, elemzőn át újságíróig azt harsogja, hogy Orbán ezt mondta, Orbán azt mondta, "Orbán öszödi beszéde". Ez színtiszta manipuláció.

Idézet a mai Civil a pályán (ATV) bevezető kommentárjából: Orbán Viktor kiszivárgott beszéde "ugyanúgy megosztja a közvéleményt", mint Gyurcsány Ferenc öszödi beszéde.

Egyébként a ma reggeli Napkeltében 4 politikai elemző (Századvég, Nézőpont, Vision Consulting, Political Capital) egyhangúan állította, hogy a mostani eset szinte semmiben nem hasonlít az öszödi beszéd kiszivárgásához - ami teljesen egyértelmű, a média mégis manipulál.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Orbán hitelesség tekintetében kikezdhetetlen lenne. A legjóindulatúbb értelmezés szerint is szélsőségesen populista politikát folytatott az elmúlt években. De az ő általa elkövetett hibák még így sem sorolhatók messze sem abba a kategóriába, ahová Gyurcsány került a 2004-2006-os kormányzati tevékenysége és az öszödi beszéd kiszivárgása által.

CrL 2008.05.27. 22:34:13

zoli27, akár a kormányoldalról szivárogtattak, akár Orbánék, az egész Orbán ellenöszöd kampány veszteségmaximalizálás a kormányoldal részéről, tudják hogy vesztenek, ne nyerjen már a másik annyira, főleg nem 2/3-al mert az nekik tényleg nagyon fájna.

CrL 2008.05.27. 22:35:09

akarom mondani veszteségminimalizálás

smalladam 2008.05.27. 22:49:27

zoli. nézd már végig az ezzel foglalkozó kommenteket. nem olvastam végig az összeset, de úgy tűnik, mintha az nem annyira lenne érdekes, hogy amit állítólag mondott az orbán, az mit jelent, jó-e, rossz-e, ellentmond-e magának, másnak, csak ez az unalmas homokozás, hogy ki hogyan akarja bántani szegény orbánt és miféle gonosz erők hogyan fognak össze ellene.

lassan minden, amit orbánról mondanak az biztos gonosz manipuláció, és jaj szegény ellen már megint összefog minden gonosz, akik együtt sütögetik a pecsenyéjüket, és félnek mert érzik, hogy eljövend az magyar igazságnak napja...

azt gondolom, hogy amennyire orbán-fóbiások egyesek, annyira orbán-fóbia fóbiások elég sokan mások. értelmes gondolatok helyett csak folyton ez a fárasztó nyüszítés, hogy jaj a gonosz ballibek megint bántjáááák az orbánt óvónééééní.

ha szerinted a hírszerző hazudik, a népszabi hazudik az atv hazudik mindenki hazudik, akkor egyáltalán mit foglalkozol vele? miért olvasod? ez a hobbid, hogy azt figyeld, ki mennyit hazudik? van hozzá mérőeszközöd is? statisztikákat is csinálsz? mi a hazugság alapegysége?

milyen jelzős szerkezetek jelentik az arra való utalást, hogy a cikk szerzője hazudik? ha pl. az orbán és a rossz szavak egy mondatban szerepelnek, az az esetek hány százalékában jelent manipulálást? hermeneutista vagy?

még valami: itt sokan azért sírnak hogy a kiszivárogtatás az azt jelenti, hogy ki akarják nyírni az orbánt a szavai közreadásával. nekem meg tetszett, amiket mondott, és örülök, hogy ilyet is hallottam tőle, nem csak a nagy szavakat, meg a székely szólásmondásokat.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.27. 22:53:32

mi a hazugság alapegysége?
na ez jó kérdés, továbbítom is a teakratáknak...

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.05.27. 22:58:55


smalladam, szerinted volt hangfelvétel vagy nem volt hangfelvétel. a te legjobb tudomásod szerint volt vagy nem volt ?

CrL 2008.05.27. 23:03:25

smalladam, az hogy neked tetszett az nem jelenti, hogy ettől még ne menne ezerrel a nyírás és nem lehet nem észrevenni, hogy a hírszerzőn most ebben az online zászlóvivő. az lényegtelen, hogy milyen okból. de légyszi akkor ne lepődj meg hogy ha megy a kommentössztűz az oldalra. és nem rád, csak te vagy itt from there. ennyi, semmi több.

zoli27 2008.05.27. 23:21:06

smalladam,

Kezdjük ott, hogy még mindig egy olyan beszédről vitatkozunk, amit a nyilvánosság továbbra sem hallhatott, tehát nem lehet tényként kezelni (apropó, te hallottad? de komolyan...) Csupán félmondatokat, kifejezéseket idéz a hírszerző meg az összes többi médium, és ebben az esetben a szövegkörnyezet ismerete nélkül nem jelenthetjük ki biztosan, hogy mit mondott Orbán. Mellesleg maga Kéri állította, hogy ami a sajtóban megjelent, az az ott elhangzottak rosszindulatú manipulációja (ezt az állítását egyelőre még nem vonta vissza).

Ami a tartalmat illeti: Ha a tényeket nézzük, akkor Orbán most másról kezdett el beszélni, más hangsúlyokkal, mint amiről eddig beszélt, de azt nem lehet mondani, hogy a mostani állítólagos kijelentései azt bizonyítanák, hogy eddig hazudott. Az ő eddigi kommunikációja arra volt kihegyezve, hogy a kormány illegitim, felhatalmazás nélkül kormányoz, és szociális válságba sodorja az embereket. De azt soha nem állította, hogy ne lenne szükseg a költségvetési egyensúly helyreállítására, illetve reformokra. Csupán azt mondta, hogy azok a reformok rosszak, amiket a Gyurcsány-kormány vezetett be, illetve hogy a kormány elmúlt 6 éves tevékenysége az, ami rontott az emberek esélyein és lehetőségein.
Orbán most sem állítja ennek ellenkezőjét, csak most már elkezdett arról is beszélni, hogy ő mit tenne, ha kormányra kerülne.
Hogy ez mi mindenben különbözik Gyurcsány esetétől, azt most nem részletezném, de szerintem nyilvánvaló.

Más: Ami az állami kiadások reálértéken történő befagyasztását (ami ugye a nyugdíjakat is magában foglalja), illetve a fegyelmezett költségvetési politikát illeti, erről vezető fideszes politikusok (Navracsics, Varga, Szijjártó) már hónapok óta beszélnek a nyilvánosság előtt, ha akarod, keresek linket is hozzá. Tehát az sem igaz, hogy ez egy teljesen új gondolat lenne.

Végül pedig: Én azt nem mondtam, hogy bármelyik médium hazudott volna.
De azt te minek nevezed, hogy kenyéradód korábbi Stumpf István meg ki tudja még milyen nyilatkozatokból összeollózza azt, hogy Orbán arra készül, hogy 8 évig ő lesz a köztársasági elnök, sőt a cikk címébe kijelentő módban még azt is beleteszi, hogy "íme a Fidesz közjogi csomagja".
Ez, kérlek, színtiszta maninpuláció.

smalladam 2008.05.27. 23:31:10

jó tündér, crl: nem tudom, hogy van-e felvétel. a szerkesztőségben múlt szerda óta nem jártam, sőt budapesten sem voltam vasárnaptól mostanig. nem hinném ugyanakkor, hogy ha fikció lenne, akkor ekkora feneket kerítenének neki.

crl, hogy megértsd miért mondom, amit, elmondom, hogy néz ki ez a dolog "belülről"(legalábbis én hogy látom): egyik nap kijön valami negatív gyurcsányról, másnap pokorniról. harmadnap kókáról, negyednap orbánról, ötödnap dávid ibolyáról.

mindenkinél az aktuális tábor felkiált, küldi a levelet, kommentel, telefonál, feljelent, fenyegetőzik: riadó, DIREKT ki akarják nyírni a vezérünket ezek a szemetek!!

egyik nap az szdsz sírját ássuk, másik nap már az orbán-ellenes ballib klikk tagjaiként ármánykodunk, harmadnap pedig szégyelljük magunkat, hogy erről a kedves gyurcsány ferencről hogy merük ilyeneket írni, és biztos a zorbán áll a háttérben.

a legaranyosabb, mikor ugyanattól a cikktől érzik egyszerre a kétoldaliak, hogy szándékosan le akarunk számolni velük...

ne haragudj, de ezért nem tudom komolyan venni ezt az állandó gyanúsítgatást. a magyar nemzetes ügy óta, különösen nem, mikor egy félálomban megírt cikkemre olyan összeesküvés-elméletet épített d. horváth gábor, hogy mónus áron megirigyelhetné.

amúgy meg, tudom, hogy nem rám jön a kommentössztűz, akkor meg miért kellene kommentálnom a hírszerzőn megjelent cikkeket? tegnap óta már másodszor kérdezi ezt valaki.

CrL 2008.05.27. 23:55:15

smalladam, ne is vedd nagyon magadra. na jóéjt

grupi 2008.05.28. 17:49:48

Homlokegyenest az ellenkezőjét állítja Kéri László politológus és Szilvásy György titokminiszter a Kéri-körben tartott megbeszélés szövegének kiszivárogtatásáról. Míg Kéri szerint titkosszolgálati eszközökkel, kívülről vették fel a beszélgetést, addig Szilvásy arról nyilatkozott, hogy a kör valamelyik résztvevője rögzítette az elhangzottakat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.05.28. 18:28:15

És ha két felvétel is van? Szilvásy emberei nem bíztak meg Kériben, ezért ők is felvették.

Gabe2 2008.05.28. 18:51:18

Jaj:
index.hu/gazdasag/blog/2008/05/28/a_nyugdijasok_nem_engednek/
Felőlem oké: 65 felett ingyé utazunk, de nem szavazunk...

zoli27 2008.05.28. 20:51:43

Ez annyira jellemző a magyar viszonyokra:

1. A Magyar Nemzet megírja, hogy Kéri László szerint a titkosszolgálatok hallgatták le Orbánt
2. A Déli Krónika szerint Kéri nem is nyilatkozott az MN-nek, és ezt a Népszabadság is megerősíti
3. A Magyar Nemzet közleményt juttat el az MTI-hez, miszerint egy gyöngyösi borkóstolón érték utol Kérit, aki hozzájárult ahhoz, hogy az általa elmondottakat leközöljék
4. Kéri az MTI-ben megjelent MN közleményt nem kommentálja

Google 2008.05.28. 20:56:14

Szóval nagyon szép az, amit Smalladam elmesél, egyik nap Gyurcsányról, a másik nap Pokorniról stb. jön ki valami, a gond csak az, hogy Gyurcsány a kormányfő. Az ő dolgai másként nyomnak a latba. Gondolom. Ő pedig végighazudta az utat.
süti beállítások módosítása