Magyar a ködből - Ilyen ország pedig nincs CV.
2008. július 07. írta: TuRuL_2k2

Magyar a ködből - Ilyen ország pedig nincs CV.

 Senki nem árulja el, ki jelölhette Magyar Bálintot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) igazgatótanácsába. A 18 fős testületben rajta kívül nem lesz más politikus, csak az akadémiai szféra képviselői, illetve korábbi topmenedzserek. Az SZDSZ szerint egyszer csak érkezett egy felkérés, amit a politikus elvállalt - de azt nem lehet tudni, ki kérte fel. Az it-tagok megválasztásának transzparenciáját biztosító EU-s rendelkezés szerint ez aligha történhetett így.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr25557164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:08:53

"Az Európai Bizottság 2008 januárjában állított fel egy – a függetlenségüket megkérdőjelezhetetlen szakemberekből álló - négytagú jelölőbizottságot A bizottság tagjai között van dr. Boda Miklós, a Budapesti Műszaki Egyetem rektori tanácsadója, címzetes egyetemi tanára is.

A három másik tag:

* Günter Stock professzor, a Berlin-Brandenburgi Tudományos Akadémia elnöke,
* Dr. Cecilia Schelin- Seidegård, a svéd Királyi Technológiai Intézet vezetője, és
* Ronan Stéphan professzor, a franciaországi Compiegne Technológiai Egyetem (UTC) elnöke.

Dr. Boda Miklós kérésünkre vázolta a választási folyamatot: „A 18 jelöltet a jelölőbizottság többi tagjával együtt több száz javasolt személy közül, hosszas tanácskozás után, konszenzussal választottuk ki. A négytagú, független jelölőbizottság javaslatát Ján Figel’ biztos úr június 11-én küldte el az Európai Parlamentnek, illetve a Tanácsnak. A két intézménynek egy hónapja vanarra, hogy tanulmányozza a jelöltek névsorát. Ezután kerül sor a hivatalos kinevezésekre.”

A 18 alkalmas jelöltet 180 személy közül választották ki. A 180 javaslatot olyan intézetek, egyetemek, szervezetek és tudományos központok tették, amelyek aktív szereplői az európai tudományos életnek.

A kiválasztás során a jelölteket nem az őket jelölő szervezetek képviselőjeként, hanem függetlennek tekintették. A 18 megválasztott jelölt mindegyike vállalta, hogy teljes mértékben elkötelezi magát az EIT vezető testülete mellett.

A kiválasztás feltételei

A kiválasztás feltételei három alapelven nyugodtak:

* képviselet,
* szakértelem és
* elérhetőség

A képviselet azt jelenti, hogy a vezető testület tagjai ne egy területről érkezzenek, hanem legyen köztük olyan, aki az innovációt, aki a kutatást, aki az üzleti életet és aki az akadémikus világot képviseli. Ezen kívül a vezető testület tagjai minden politikai, kormányzati, akadémiai és ipari befolyástól függetlenül kell, hogy képviseljék az EIT-t.

A szakértői feltételek között igen részletes követelmények szerepeltek. Többek között kikötötték, hogy a jelölt tudása a tudományos területek széles spektrumát fogja át, valamint legyen gyakorlata a stratégiai döntések meghozatalában, illetve képes legyen a hálózatépítésre és annak használatára.

Végül a jelölteknek legkevesebb négy évre el kellett kötelezniük magukat az EIT-vel közös munkára.

A magyar jelöltek

Opens external link in new windowMagyar Bálinton kívül több magyar jelölt is volt. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) három szakembert is jelölt a vezető testületbe. Feltehetően a volt oktatási minisztert övező sajtóvisszhang miatt azonban, az MTA nem kívánja nyilvánosságra hozni a jelöltjeinek listáját.

Megkeresésünkre Dr. Boda Mikós elmondta: „Magyar Bálint nem mint politikus, hanem mint nemzetközileg is elismert oktatási szakember szerepel [a jelöltek között]. Az SZDSZ vezetésében nincs benne”. „Államigazgatási múlttal más [jelölt] is rendelkezik,” tette hozzá.

Azt, hogy az EIT székhelye Budapestre kerül, minden párt egyformán támogatta. Egyetértettek abban is, hogy pozitív hatása lesz mind a tudományos, mind a gazdasági életre.

A Fidesz nevében Németh Zsolt nyilatkozott, aki „a magyar tudományos élet súlyos megsértésének” nevezte, hogy „Molnár Károly tárca nélküli miniszter Magyar Bálintot kívánja delegálni az intézet Igazgatósági Tanácsába”.

Az SZDSZ és Molnár Károly is elutasította a Fidesz nyilatkozatát:„Magyar Bálintot a többi 17 jelölt mellett, egy független bizottság javasolta, amelynek tagjait José Manuel Barosso, az Európai Bizottság elnöke és Ján Figel oktatási biztos közösen kérte fel a feladatra”.

forrás: www.euractiv.hu/intezmenyek-jovo/hirek/magyar-balint-az-eit-vezetinek-jelltjei-kztt

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:10:20

szóval nem értem a problémát, nekem 1 egész percembe került megtalálnom, hogy ki jelölte... gratula az origonak is, meg neked is, turul...

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:12:02

ja, és múltkor hallottam dr. Bodával is egy interjút a rádióban, nem él itthon, de mint magyar, tudta, hogy ilyen kicsinyes vádaskodások fogják őket érni...

Francois Pignon 2008.07.07. 14:16:53

Oké, akkor soroljuk a neveket, Kovács László és Magyar Bálint után kit exportáljunk még Európának?

kispufi 2008.07.07. 14:20:03

tudatlan vagyok tán, de ki az a dr. boda - a rektorságon túl, azaz mi az előélete, hogyan-miképp kötődik ehhez a hányinger garnitúrához, stb. -, de ha hiteles, akkor miért pont mb, ha nem az, akkor ismétlem durvábbul: who the fuck is boda?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.07. 14:20:51

bloodhound v2.0:
Igazad lehet, talán csak azt hozhatom fel mentségemül, hogy az SZDSZ sajtóosztálya és Magyar Bálint sem tudnak/mondanak többet nálam: "A sajtóosztálytól kapott levél szerint közvetlenül Magyart nem tudták elérni, de információik szerint a volt oktatási miniszter sem tudja ki jelölte őt, megérkezett a felkérés, amit aztán a politikus elvállalt. Magyart többszöri próbálkozásra sikerült elérnünk telefonon. Bár lényegében megerősítette az SZDSZ-től kapott választ, érdemi információt nem közölt kinevezéséről és hozzátette azt is: nem járul hozzá, hogy részleteket közöljünk a vele folytatott beszélgetésből és hivatalos kinevezéséig nem nyilatkozik."

Szörny 2008.07.07. 14:22:22

Bloodhound hamar munka ritkán jó...
Az origo cikke pont az SZDSZ, Molnár Károly és Boda nyilatkozatait cáfolja. Maga a négytagú bizottság ugyanis csak a jelöltekből válogatott, azt pedig még mindig nem tudjuk hogy kinek támadt az a perverz ötlete, hogy a természtettudományos oktatás leépítésében élen járó politikjust jelöljön egy szamai posztra. Persze nem kell sokat találgatni: dr. Bodát MB nevezte ki az NKTH élére. A "kicsinyes" támadásokhoz meg már akkoriban hozzászokhatott, hiszen az NKTH érdekes támogatási gyakorlatát is igen sok támadás érte (ld. a madárinfluenza vakcian, amihez már csak a betegséget kell feltalálni.. )
Ezekről tényleg egy perc alatt találsz több infot...

kispufi 2008.07.07. 14:24:03

Mindenesetre az ÉS-ben találtam tőle publikációt, meg aztán amikor a hivatal éléről lemászott, elfelejtette leadni a különféle "járulékos juttatásait":
nol.hu/cikk/432681/

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:24:24

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.07.07. 14:20:51

jó, az az ő (mármint az szdsz-é) hülyeségük, nem tudom, hogy mit kell titkolódzi, így csak táptalajt adnak a pletykák alá, hülye magyarok vagyunk, elképesztő.

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:26:52

"dr. Bodát MB nevezte ki az NKTH élére" igen, ez is volt anno az interjúban, megkérdezte bodát a riporter erről is, de nem az ő szava döntött, hanem négyüké együtt.

CrL 2008.07.07. 14:27:10

az euractive-s oldalon ott van Dr Boda rövid CV-je:

www.euractiv.hu/profilok/hirek/dr-boda-miklos

bloodhound, talán nem véletlen hogy csak az euractivre pakolták ki az infokat.

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:30:37

szerintem ezentúl jelöljük mindenhova hároméveseket, akikről nem terjedhet el semmiféle gyanú, hogy egyik vagy másik oldalon állhatnak, politikailag elkötelezettek lehetnek, de inkább egyévesseket, akik még nem tudnak beszélni se. vagy még inkább, jelöljünk kutyákat. esetleg lovakat szenátornak... :)

CrL 2008.07.07. 14:34:02

blood, bőven elég lesz ha nem politikusokat jelölünk nempolitikusi állásokba ;]

hiba 2008.07.07. 14:36:08

Nem tudom, most mi a helyzet, de a Boda vezette NKTH egy tipikus pályázati mutyi alap volt, ahol leginkább SZDSZ közeli arcok halásztak. A "kéz kezet mos" című magyar politikai társasjáték egyik lépését láthatjuk MB kinevezésében. A szánalmas az, ahogy ezt a háttérlobbizást magyarázzák. Pedig 100% hogy a többi jelölt sem úgy került oda, hogy szóltak egy egyetemi profnak aki évek óta technológia transzferrel foglalkozik, hogy Te figyi, olyan jó vagy a szakmádban, jelölnénk erre a posztra, hogy itt is jól csináld a dolgod. Nem. Ők is úgy kerültek oda, hogy valamelyik párt vagy K+F érdekelt ipari lobbi nyomta őket. Így megy ez.

Syr Wullam 2008.07.07. 14:36:29

bloodhound v2.0,

"Dr." Boda az az ember, akinek ugy van tudomanyos fokozata, hogy nincsen. Honnan lehet ezt tudni? Google is your friend.

bloodhound v2.0 2008.07.07. 14:38:54

CrL 2008.07.07. 14:34:02

azokkal kapcs. is felmerül a gyanú sokak szemében, hogy a szívük (eszük) valahova húz(hat), de a kisgyerekekben még bízom. a saját kutyámban meg különösen, én személy szerint őt jelölném valami zsíros posztra, persze mennék vele, mint csicska, aki kísérgeti-vezetgeti ide-oda... :D

Szörny 2008.07.07. 14:43:12

bloodhound: Szerinted egy svédből, egy németből, egy franciából és egy magyarból álló bizottságban nem bólintanak rá egy magyar jelöltre, ha azt a magyar elég határozottan támogatja? Főleg, hogy mindenképpen akartak egy magyar tagot a bp-i helyszín miatt. Igazából a jelölőt kár is keresni, Boda Miklós ténykedése önmagában érdekes. Az MTA, az Innovációs Szövetség és mások szakmabeli és nem politikus jelöltjei közül miért a politikus, filmesztéta MB volt a támogatandó jelölt?
Persze Boda egy rádióinterjúban ezt is megmagyarázta: szerinte "minket irigyelt egész Európa MAgyar Bálint innovációt támogató tevékenysége miatt" Nem ismerős a fordulat valahonnan?

kispufi 2008.07.07. 14:45:53

CrL, azt a "szolgálati utat" lenne jó csak betartani, hogy aki előbb lett nempolitikusként jó szakember, tudós, etc., csak aztán politius, az még mindig hitelesebb, mint a politikusból lett szakember, miután rátenyerelt valamely helyre-témára. MB politika előtti oktatásügyi előéletét nem ismerem - van-e? -, de hogy pl. a brüsszeli sónyaló vén kecske itthon nem az adóügyi (avagy energiaügyi) készségeiről volt elhíresülve, az hóttziher. Szemben mondjuk Pálinkással.

Téglagyári Megálló 2008.07.07. 15:12:31

"Szemben mondjuk Pálinkással."

Aki, milyen érdekes, a maradiak szekerét tolja...

Rwindx 2008.07.07. 15:18:26

Amit bloodhound írt, abba már is én is belefutottam, addig nyilván úgy is van.

Azért van más is:
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-208092
"Egykori beosztottja jelölte Magyar Bálintot az uniós kutatóintézet vezető testületébe"

Valahol van egy részletesebb írás is a kettejük kapcsolatáról, de nem találom talán a heti válaszban volt. Ha meglesz linkelem.

barang 2008.07.07. 15:19:25

most mar csak azt szeretnem tudni, hogy mikor lett Magyar Balint "nemzetközileg is elismert oktatási szakember"?
pedig probalkoztam
www.szdsz.hu/hu/ki-kicsoda/magyar_balint/index?p=Magyar%20B%E1lint,%20Dr.
erdeklene tovabba, hogy az SZDSZ vezetese, meg az SZDSZ orszagos tanacsa hogy viszonyul egymashoz.

xstranger 2008.07.07. 15:23:43

Azt lehet tudni hogy Boda Miklos hogy kerult bele abba a negy jelolo emberbe? Mert siman lehet hogy ot csak MB "behuzasara" hasznaltak.

Rwindx 2008.07.07. 15:34:49

Nem, heti válasz hanem nol volt:

nol.hu/cikk/497208/

"Boda - aki korábban az Ericsson kutatási igazgatója volt - sokat köszönhet Magyarnak: bár az elnöki cím elnyerésének több feltételét nem teljesítette (az akkori sajtóhírek szerint nem rendelkezett Magyarországon elfogadott doktori fokozattal, nem tett köztisztviselői alapvizsgát, és magyar állampolgársága sem volt), a miniszter döntése alapján mégis az évente 40 milliárd forint körüli kutatási támogatást kezelő hivatal vezetője lehetett. Sőt Magyar Bálint a köztisztviselői vizsga utólagos letétele alól is mentesítette, pedig anélkül az elnök nem maradhatott volna a helyén. Tavaly - elsősorban az NKTH-támogatások átláthatatlan szétosztásával és kevéssé hatékony ellenőrzésével kapcsolatos kifogások miatt - Boda Miklósnak távoznia kellett, ám kapcsolata az exminiszterrel a jelek szerint megmaradt...."

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2008.07.07. 15:51:34

Tessék mondani, lehet tudni valami Magyar Bálint "nemzetközileg is elismert oktatási szakember" impakt faktoráról, illetve citációs indexéről?
Mert ezek nélkül maximum a hírlapok világban lehet nemzetközileg elismert bárminek is lenni.

Reaktor 2008.07.07. 15:57:22

gyerekek...

Boda nem olyan rosz arc, mint amilyennek gondoljatok. Fiatal dokikent en parszor beszeltem vele a vilag nagy dolgairol.

Talan hiba volt tole, hogy elvallalta az nkth-t, azt tenyleg szdsz kozeli cegek beleztek ki. Ha valaki tehetett ellene, az o volt, mindent megakadalyozni o sem tudott.

Ami mellette szolnak: neki sikeres felsovezetoi multja van (es az o karrierje nem az allami vagyon ellopasabol alt, mint kokanak vagy gyurcsanynak), nagyon szeles a nyugati kapcsolatrendszere mind uzleti, mind akademiai vonalon. A kutatasi kozpontot nelkule alligha kaphattuk volna meg.

Epp azert hoztak anno vissza, mert talan a sved gyokerek miatt o kevesbe volt benne az itthoni palyazati mutyikban, raadasul tehetseges, bizonyitott szakmeber. Az nkth-s poszt raadasul fizetesben, sokmindenben eleg nagy visszalepes volt neki. Bar azt szerintem nem sejtette, hogy ilyen rosszul is elsulhet a tortenet, es a kezei kozul is szetlopjak a hivatalt. Gondolom, o is megkapta a telefonokat a miniszteriumtol, es nemelyiknek nem lehetett nemet mondani.

Amugy a hunyo a temaban sokkal inkabb Molnar Karoly tarca nelkuli miniszter, a BMGE volt rektora. O volt az az uriember, aki Solyom Laszlot nem engedte be az egyetemre a 56 50 eves evfordulojan, vagy aki a rektori konferencia elen helyeselte a kormany reform(leepito) terveit. A kozos szivessegeken alapulo kapcsolat bosegesen gyumolcsozik.

Boda szerintem egyszeruen csak megint az az ember volt, aki veszitett a magyar politikai mocsarral szemben, mert tok egyedul kell kiallnia ellene.

xstranger 2008.07.07. 16:09:43

Reaktor: Ha fuggetlen a faszi akkor megis hogy tudtak befolyasolni hogy egy olyat jeloljon aki nyilvanvaloan nem jo? Nem tudom elkepzelni hogy az MTA vagy barki mas jeloltje is hasonloan partos illetve tudomanyos szempontbol nulla lett volna.

Molnar Karoly meg mindig rektor tudtommal.

Rwindx 2008.07.07. 16:13:25

Reaktor: Lehet hogy igazad van, nem tudom. Ettől függetlenül benyomta korábbi munkaadóját, akiről azért erősen megkérdőjelezhető az alkalmassága, ráadásul politikus, abból is a megélhetési.

Tőlem lehet Boda a körülmények áldozata, de most jelenleg úgy tűnik nem elsülyedt a mocsárban, hanem ő az egyik hínár. Ezt elkerülhette volna többféleképpen:
-Ha akkora nyomás van rajta hogy nem bírja: lemond.
-Ha erős (és tisztességes) ember: ellenáll.
-Ha nem erős, de tisztességes ember: akkor a mgfelelő EU-s szervek felé jelzi hogy nyomás alá került.

Az semmiképpen sem jó pont hogy anno belement a játékba az nkth kapcsán, ami egy tisztességes ember számára rendkívül büdös lett volna, legalábbis ha igaz amit a nol ír.

"Bar azt szerintem nem sejtette, hogy ilyen rosszul is elsulhet a tortenet, es a kezei kozul is szetlopjak a hivatalt." - Ez pedig nem utal erős emberre.

Persze mindettől még lehet jó szakember, csak most nem ez került előtérbe.

Reaktor 2008.07.07. 16:24:04

Rwindx, xstranger, a kerdes jogos.
Lattatok a Rokonok cimu filmet (olvastatok a konyvet?)

Nehez a kerdes, en nem tudom, mit leptem volna Boda helyeben. Pl. NKTH: ha igaz a feltetelezesem, akkor egy ideig ellenallhat a miniszteriumi "udvarias kereseknek", egy ido utan viszont kerdes az, hogy amit muszaj, atenged, de megorzi a poziciojat, es probal a lehetosegekhez merten a hivatal eredeti celkituzesei szerinti celoknak is penzt juttatni. Ha siman kicserelik egy partapartcsnyikkal, mint az kesobb meg is tortent, az nkth menthetetlenul elsullyed, az igazi kutatok pedig ehenhalnak (ez is mgetortent: eszreveheto 2007-2008, bar jomagam nem ilyen teruleten dolgozok, szamos ismerosom igen).

Magyar Balint beejtoernyozese pont Magyarorszag szamara a legnagyobb problema. Ezzel a profit, amit azzal erhettunk volna el, hogy ide hoztak az EIT-et, el is veszett. Nem lesz atjaras az EIT es a magyar kutato-fejleszto szfera kozott. Lesz viszont atjaras a penzelszivo szervezetekhez.

Magyarorszag hihetetlen keveset kolt innovaciora, azok nagy resze is sajnos lenyulo alcivilekhez, vagy az egyetemek kornyeken letesulo penzszivattyukhoz kerul. Nezzetek korbe a Magyar Innovacios Szovetseg, innovációs kht-k környékén.
Ezek egy az egyben az állami pénzcsap lefolyói.

Közben ha fiatalként üzleti ötleted van, elhajtanak, ne zavard a "fő tevékenységet".

Én azt mondom, hogy inkább több Boda kellene, mint Magyar vagy Molnar...

Reaktor 2008.07.07. 16:24:53

Remelem, tallian.miklos is ideteved, es megerositi (vagy cafolja, de azon meglepodnek :) amit mondok...

Zetek 2008.07.07. 17:20:28

Nem értem a kérdést. Történetileg így alakult, mint egykor az egypárt rendszer. Nincsenek felelősök. De nekem tetszik M.B. önfeláldozása, hogy vállalja a nemzetért ezt az áldozatot.

kerusz 2008.07.07. 18:02:43

Reaktor: Boda kifejezetten jó arc, amikor a világ nagy dolgairól beszélgetsz vele, és rengeteg hibát követett el egy állami adminisztráció vezetőjeként. Ez utóbbiban különösen az az érdekes, hogy amúgy sikeres pályafutást mondhat magáénak multicégek felsővezetőjeként. Bodának van affinitása nagy koncepciók kiagyalására, de úgy tűnik, nem az ő világa, amikor mindezt aprópénzre kell váltani, bár azt hiszem, nem is az NKTH az a hely, ahol az ember sikeres vezető lehet.

Magyar Bálinttal a legnagyobb probléma az, hogy soha a büdös életben nem foglalkozott innovációpolitikával, az OMFB (az NKTH jogelődjeinek egyike) a minisztersége idején nem az OKM-hez tartozott, a Fidesz-kormány alatt tagozódott be az Oktatási Minisztériumba, azzal az indokkal, hogy az innovációs tevékenység túlnyomó többsége kis hazánkban az egyetemeken és az akadémiai intézetekben folyik. A 2002-es kormányváltás egyik első lépéseként ezt a szervezetet kivették az OM-ből, majd a gazdasági tárca alá tagozták be. Magyar Bálint világ életében irtózott az innovációpolitikától, ami nem is baj, mert nem ért hozzá.

Molnár Károly egyik kiemelkedő személyisége a magyar felsőoktatásnak. Dékánhelyettesként, dékánként, rektorhelyettesként majd rektorként köze van gyakorlatilag mindenhez, ami az elmúlt 25 évben a Műegyetem környéként történt, ideértve az oktatói kar drámai elöregedését, a félresikerült átszervezéseket, stb. Bízvást kijelenthető, hogy ez a 25 éves időszak nem tartozik a Műegyetem legnagyszerűbb korszakai közé. Ő volt az is, aki a rektori konferencia elnökeként meglehetősen elvtelenül és gusztustalanul "a tandíj a minőségi felsőoktatás záloga" mozgalom élére állt, amikor Pártunk és Kormányunk ezt kívánta tőle. (félreértés ne essék, itt most nem a tandíj szerepéről elmélkedem, hanem arról az érvvrendszerről, amit e köré a tandíjtervezet köré építettek fel, és ami nettó hülyeség) Számomra már a tárcanélküli miniszteri kinevezése is roppant negatív üzenet volt, de Magyar Bálint kinevezésére tett javaslatával a legvadabb várakozásaimon is bőven túltett.

Reaktor 2008.07.07. 18:51:51

Es akkor tovabbra is adott a kerdes:
megprobaljon az ember "kalandvagybol" Magyarorszagon maradni, hogy majd en megmutatom, hogy is kellene ezt, vagy feladja, es valasztja az egyszerubb utat kulfoldre...

Nehez kerdes...

Reaktor 2008.07.07. 18:55:37

kerusz, talan pont az volt Boda gondja, mint mondjuk Megyoe, neki nem volt vedelmezo barati kore, aki pozicion tartja akkor is, ha valahonnan nyirjak. Marpedig Boda kapott rendesen az akademaiatol, es valoszinuleg a politikatol is, miutan kiderult, o nehany dolgot komolyan gondolt, es nem hajlando 100% kiszolgalni oket.

Nem veletlen, hogy Gyurcsany is eloszor csak konyveket irogatott, haverkodott, baratkozott, kis poziciot bevallalt, igy aztan amikor itt volt az ido, a hatszel ugy pozicioba repitette, hogy azota egy atombomba sem tudna onnan kirobbantani.

Syr Wullam 2008.07.07. 19:11:49

^^^ Nana, hogy kapott az Akademiatol: az NKTH-t azert tomtek ki penzzel, hogy a "rakoncatlankodo" Akademia ellensulya legyen. Vesd ossze a ket ceg eves koltsegveteset es feladatait ...

kerusz 2008.07.07. 19:21:58

Reaktor: menni, maradni, netán hazajönni...?

www.nkth.gov.hu/aktualis-hirek-esemenyek/konferencia-program/konferencia-program

ez 2005-ben volt. azóta semmi, ismétlem, az ég egy világon semmi nem történt mindabból, amit Veszprém után olyan lelkesen fogadott Boda, Magyar Bálint, stb...

Idén vagy két hónapja Gyurcsánynak megint eszébe jutott, hogy valamit kezdeni kellene a kint tanuló/oktató fiatalokkal. De idő telik, és aki már eltölt mondjuk 10 évet külföldön, az nem nagyon fog akarni hazajönni.

Gabe2 2008.07.07. 19:29:21

Azt is szép volt látni, ahogyan idén a Bolyai-napon Molnár és Manherz a kormány részéről fasságokat mondott, miközben mindenki grimaszolt a teremben, mert a Gyurcsi-kormány szüntette meg a Bolyain kívül a többi (Magyary, Békésy) ösztöndíjat, amelyek a fiatal magyar kutatók itthontartásával próbálkozott. Ennyi Magyar és társai öröksége, és ez csak egy adalék.

garázdabillegető (törölt) 2008.07.07. 21:49:53

Hatha MB totalisan leegeti majd az orszagot ezen apropobol is, es akkor mar tenyleg nem lesz mas hatra, mint a tabula rasa...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.07. 21:58:43

"1992 és 1998 között a Swedish ATM Platform nevű nemzeti program koordinátori pozícióját tölti be."

na tessék. kibújt a szeg a zsákból. megint egy ATMes. ezekből az emberekből sokkal több van, mint kellene. megjövendöltek már ezek mindent. ha nem lenne még elég világos, szívből rühellem az atm-et meg az atm hivőket.

persze erik fiáék kajakra ebben a szarban nyomulnak, mert ez a telkó arculat. vigyázva lépnek a cellák. ők még nem tudják, mit jelent ez. Another Terrible Mistake.

nos, Bálint volt a next terrible mistake

Hattory Hanzo 2008.07.09. 19:31:17

Valószínüleg egyszerű fordítási hiba áll Magyar Bálint jelölése mögött: " a magyar jelölt: " helyett "A jelölt: Magyar ". Ennyi.
süti beállítások módosítása