Dráma a veszprémi éjszakában
2009. február 08. írta: TuRuL_2k2

Dráma a veszprémi éjszakában

 Egy 30 fős csoport támadt az Iváncsik Gergő kisfiának születését ünneplő veszprémi kézilabdacsapat tagjaira egy szórakozóhelyen. A csapat román beállósát, a 26 éves Marian Cozmát halálra késelték. A második számú, horvát kapust, Ivan Pesicset vesén szúrták, el kellett távolítani a veséjét. A szerb irányítót, Zsarko Sesumot, fejbe rúgták, eltörött a koponyája, de már túl van az életveszélyen.

 Ilyen ország pedig tényleg nincs. Nyugodjon békében!

Frissítés: Elfogtak két feltételezett gyilkost.

Frissítés2: Az Indexről lekerült az elfogásról szóló szöveg, ismét körözést írnak. Őket keresik:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54929922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.02.09. 08:44:48

Az enyingi modell A szombati (vasárnap hajnali) veszprémi mészárlás sokkolta az országot, pedig nem a semmiből jött, spontánul összeverődött csoport gyilkolt Veszprémben. Tavaly nyáron az enyingi és környékbeli cigányok emlékezetes egészségügyi sétát…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 18:02:15

@Francois Pignon:

Ilyenkor kéne azt csinálni, hogy "Senki? Akkor mindenki!" Ha már a vallomástételnél remekül alkalmazzák a bűnösök a mindenki egyért-elvet, tegyenek így a büntetéssel is. Sittre mindet, ha nem vallják be, melyikük volt. Persze, ennek igazi elrettentő erejéhez az is kéne, hogy a börtön ne luxusszálló legyen, hanem testet-lelket nyomorító földi pokol.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 18:10:11

@Francois Pignon:

Kb még arra számítok, hogy "Biztos félelmet keltettek másokban a nagydarab kézis fiúk".

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 18:16:11

@Elpet:

Ne legyen igazad...ez azért már súlyosabb ügy, mint Pásztor sajtótájékoztatója, ez nem bírná ki a szemenköpős publicisztikákat

states 2009.02.08. 18:18:22

Hagyjuk már az általános alanyt, a követnek el, támadnak meg, a késelnek meg, a pedagógust, rendőrt, orvost vernek meg eufemizmusokat. A helyzet úgy fest, hogy a cigányság terrorizálja a többségi társadalmat, terror alatt tartja az egész országot, gyilkol, rabol, lop, erőszakot követ el most már nem napi rendszerességgel, hanem óránként, percenként. Az ok elsősorban, hogy a balliberális politikai, értelmiségi elit, és nem utolsósorban a lakájmédiájuk, erre biztatja, ösztönzi őket, hol nyíltan, hol burkoltan immáron a rendszerváltás óta. Azt az érzetet, látszatot keltik ugyanis ezekben az állati ösztönlényekben, hogy mindezt büntetlenül tehetik. A dolog valamikor a zámolyi romák ügyével kezdődött, amikor szintén gyilkosokat, bűnözőket kiáltottak ki a többségi társadalom áldozatának, és most ott tart, ahol. A jövőt nem nehéz sem kitalálni, sem megjósolni. A 24. órában vagyunk...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 18:27:31

@TuRuL_2k2:
A feleségem olvasta fel nekem cikket, és megkértem, hogy másolja át. Bárcsak azt hallanám a reggeli hírekben, hogy leégett az enyingi cigánysor!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 18:29:50

@Mr Falafel:
Az nagyon szomorú lenne, még szomorúbb következményekkel...

picur3ka 2009.02.08. 18:32:01

@laspalmas:

Ugyanezt gondolom. Ez fog lejonni: mar hogy ne vedenek meg magukat fegyverrel a cigany gyerekek ilyen hatalmas, eros, edzett rassiszta tamadokkal szemben. Es az o Kur$va anyjukat, etc.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 18:37:18

@Graziano:
Hogy maradjunk a te fogalmi rendszereden belül, a cigányok nem felelősek, ők csak eszkzök a politikát tematizáló zsidók kezében. A magyarok meg egy beszariak. Sajnos belénk nevelték, hogy félnünk kell a cigányoktól. És okkal fél a magyar. Verekedtem már cigányokkal a buszon, és egy magyar sem állt mellém. Nemrég színesfém tolvaj cigányokat fogtam a szomszédom telkén. Áprilisban kell mennem tanúskodni a BKKB-re Kalányos józsef és társai ügyében. Bizonyára megfenyegetnek majd a tárgyaláson a rokonok. Én nem félek, de a feleségem igen. Én biztosan megvédem a családom, és erre minden eszközt megengedettnek tartok.
Ugyanakkor egészen biztos vagyok benne, hogy a fajtád 2010-es eltakarítása után a cigánykérdés is megnyugtatóan rendeződik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 18:40:59

@TuRuL_2k2:
Úgy gondolom, inkább pusztuljon a gyilkos cigányok családja, mint újabb ártatlan áldozata legyen a családtagok vérengzésének. A következmény pedig üdvös lenne a magyarok számára. A vér legerősebb kötelék. Nem csak családokat köt össze, de a gyilkos kezeket is megköti. Ha tudják, hogy vérengzésüknek a családjuk is megihatja a levét, majd visszafogják magukat. Kegyelmen, megbocsátáson, tolerancián gondolkodni nincs okunk. "Beszéljünk" velük azon a nyelven, amit értenek.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 19:01:48

Drazsé szerint a halottnak nincs neme, nemzetisége, rassza. B+, amikor cigány az áldozat, akkor van?

Francba, az usztasáknak Drazséval kéne kezdeniük.

korrekt orr 2009.02.08. 19:28:30

@Mr Falafel:

a mi románunk, a mi szerbünk és a mi komcsink? Mr. Felafal, gyilkolj.

picur3ka 2009.02.08. 19:35:09

@Mr Falafel:

'Hogy maradjunk a te fogalmi rendszereden belül, a cigányok nem felelősek, ők csak eszkzök'

Lof%szt nem felelosek ez az egesz baj oka ezzel a politikaval, hogy mindenki mas felelos csak ok nem a sajat sorsukert, kutya sz$ar...

Nagyon is felelosek, kulonosen a vezetoik es felelosse kell oket tenni a sajat tetteikert, maskepp nem lesz valtozas.

Eszkozei a politikai elitnek persze, ugy a magyarnak mint a ciganynak, ok nyernek a vita szitasan, amin kemenyen dolgoztak eveken at, kulonben mindenki az o lopasaikkal lenne elfoglalva, nem erdekli ezeket senki, roma vagy nem roma csak a sajat penztarcajuk. Eladtak es elloptak az egesz orszagot mikozben szitottak ezt az etnikai vitat. Ezt intelligens ciganyok epp ugy latjak, mint barki mas, csak nem mernek hangot adni neki, ezer okbol.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 19:43:13

Most azért szívesen hallanám azokat megszólalni, akik minden évben sírnak 50 fős gyertyás Trianon-megemlékezések miatt, hogy jaj, nem szabad ilyet, mit szólnak ehhez a szomszédaink? Hát ehhez most mit szólnak?

kispufi 2009.02.08. 19:46:53

A kormány ezek után alighanem határozott, kemény és részleteiben is pontosan szabáyozott tanácskozásba, bizottságosdiba és rendkívüli ülésesdibe megy, majd zökkenőmentesen meg is valósítja a mismásolást, a teszetoszáskodást és az álintézkedéseket. GyF és csapata nem ismer lehetetent, legfeljebb egyetlen dologgal nem tudnak mit kezdeni: az éppen felerülő problémákkal.
Fordítsam komolyabbra, mert nem viccről van szó: nem tudom, mi lesz a vége, de most érzésem szerint erősen közelítünk a totális anarchiához. Isten nyugtassa Marian Cozmát, s adjon teljes felépülést sesumnak és Pesicnek!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 19:48:13

@Mr Falafel: Nem tudom, lesz-e valaki, aki elvállalja ezt az aljasságot. Remélem, hogy Eszter nem fogja, hadd maradjon meg egy picike kis illúzióm. Majd valami ifjú titán, jó ugródeszka lehet a 168 órába.

Francois Pignon 2009.02.08. 19:48:36

@Elpet: A románok sem felejthették még el, amikor ők szégyenkeztek az olaszok előtt... Talán nem véletlen, hogy ott fontosnak tartották kiemelni az elkövetők etnikumát.

Francois Pignon 2009.02.08. 19:53:42

@Elpet: Erre valami tippjátékot kéne kiírni.
Mondjuk azok után amit Munk Vera kapott, valószínűleg kevesebb ifjú titán vágna bele. De tényleg jó kiugrási lehetőség lehet.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 20:03:21

@Francois Pignon: Én most nem a románokról meg a magyarokól írtam, hanem azokról, akiknek olyannyira fontos volt Budapesten a szomszéd országok lakóinak lelki egyensúlyán aggodalmaskodni, különösen féltvén azt az ordas magyar nacionalizmus bundás indulataitól, akik publicisztikai hegyvonulatokat alkottak a magyar soviniszta revizionizmus által veszélyeztetett magyar-román kapcsolatok miatti lángoló aggodalomból, most mit szólnak, hogy a kedvenceik által 7 éve vezetett magyar végrehajtó hatalom arra az alapvető funkcióra nem tudta mozgósítani a magyar hatóságokat, hogy egy többszörösen szövetséges szomszéd állam úgy tűnik mindenki által nagyrabecsült polgárának életét megvédje?

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:04:48

Az indexen törölték a 2500 hozzászólásos veszprém topikot.

Mivel törölt topikot nem lehet újra nyitni, ennyi volt, VESZPRÉMBEN NEM TÖRTÉNT SEMMI, LEHET TÁGULNI INNÉT EMBEREK!!!!!!!!!!!


mondjuk én ezt vártam kb. tolobáéktól, de azt is várom, hogy a csetnikek bekopognak eztán az index szerverekre, hisz ahhoz még határt se kell átlépniük. :D

Még az origó fórumán is röhögnek már az index politika fórumon.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:06:13

Fórum » Politika, közélet » A PoliDili »
Veszprém: ugye, nem igaz?
A kért topikot töröltük fórumunkról!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 20:25:52

Ezt nem gondoltam volna...ha már a 168 óra is ilyet ír, akkor talán elkezdődik valami.
www.168ora.hu/itthon/nem-polgarhaborut-rendet-akarunk-30678.html

star77 2009.02.08. 20:31:15

Most mondta be a HÍR TV n a Bence Rendőrkapitány,hogy az elkövetők neve, raffael,és sztojka.nesze bazd meg cigánybűnözés.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 20:32:11

No, majd az Arkhan-gárdisták!

Ha néhány bűnöző cigánnyal szemben ennyire tehetetlenek a rendfeltartóink, akkor mi lesz, ha 300 szerb gyilkológépet kell majd megfékezniük?

És: ha már itt járnak szerb csetnik barátaink, akkor annak is a végére járhatnának, hogy kik erőszakolták és gyilkolták meg tavaly ősszel a 14 éves kislányt.

Alakul ez. Csak nehogy maholnap kinézzünk az ablakon és UN feliratú járőröző páncélautókban gyönyörködjünk:-(

ü
bbjnick

Francois Pignon 2009.02.08. 20:40:27

@icelpro: Hát erről már lemaradtunk. De azt hiszem van erre "szaktopik" ott, a "Szereti valaki a cigányokat?" című.

@laspalmas: Mi kezdődne el, szavazatmaximálás? :/ Persze hogy nem vállalnak fel teljesen népszerűtlen véleményt.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:41:15

Meg nem erősített hírek szerint Tompa-Kelebia átkelőhelyen du. 5-kor két, majd 8 óra urán nem sokkal később még egy jókötésű _vendégmunkásokkal_ teli busz lépte át a határt déli oldalról. Célállomásuk ismeretlen.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:42:05

@Francois Pignon: Azt is törölni akarják tolóbáék, azért szabadították rá a népeket.

"Horthy-fasiszta" 2009.02.08. 20:44:16

@star77:

Nahát, akkor nem is cigányokról van szó. Az egyik elkövető szerb, a másik pedig portugál, tiszta sor...

Az meg talán túlzás, hogy aljas szerb háborúsbűnösöket szeretnénk Veszprém utcáin látni. Van nekünk Magyar Gárdánk vagy mi a szösz. Tessék megmutatni!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 20:46:55

@"Horthy-fasiszta":

Nem akorok beleszólni, nem vagyok etnológus, de a Sztojka és a Raffael is cigány familanevek.

Francois Pignon 2009.02.08. 20:48:11

@icelpro: Sokan ezért nem írnak oda, én sose értettem az állandó moderálási háborúkat.

Na és a gyanúsítottak:
naplo-online.hu/cimlapon/20090208_gyanusitott_foto

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.08. 20:48:22

uff, ettől a Sztojkától két emberre vagyok az iwiwen...

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:53:14

@Francois Pignon: Én 6-7 éven át írtam a politikába, még klubtag is voltam, de ott is liberális domiancia lett. 1997 óta fórumoztam, két 10000 regszám alatti nickemet (talán van, akinek ezek a számértékek mondanak még valamit) küldték Barátságosék egy tollvonással, koholt ,koncepciós vádakkal a devnullba, kb. 30000-30000 hozzászólással. Úgy tudom, valamelyik moderát a nemlabancinfó IRL be is azonosította nemrég. Én nem bánnám, ha megkeresnék őket a csetnikek, sok időm ment el a polfórumra ...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 20:53:20

És most a rendőrség és a nemzetbiztonság mit fog lépni???

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 21:01:14

@bbjnick: EZ a rendőrség és EZ a nemzetbiztonság? EZ elnézést kér és udvariasan félreáll, ha egy szerb meg egy cigány közé kerül. Már ha fontos neki az élete. :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:11:05

A 14 éves kislány meggyilkolásával gyanúsítottakról miért nem rakott ki a police.hu fotókat???

greg1749 2009.02.08. 21:17:25

A nyomozás eddigi eredményei alapján két férfi, Raffael Sándor és Sztojka Iván gyanúsítható azzal, hogy vasárnap hajnalban egy veszprémi szórakozóhelyen szíven szúrták Marian Cosmat

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:19:35

B*sszus! Már tényleg itt tart a magyar rendőrség??? Inkább kirakja a gyanúsítottak fotóit az internetre --- hogy tudják a bérgyilkosok kit kell elintézni (nehogy ártatlanokra csapjon le a csetnik-bosszú) ---, minthogy elfogja az elkövetőket??? Ezzel a lépéssel gyakorlatilag együttműködik a szerb bosszúbrigáddal! Láttatok ti már olyat, hogy egy gyanúsított képét és teljes nevét közzétették volna, mielőtt elfogták volan??? B*sszus!

Magyarország temetőföld, posztumusz humusz!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:20:31

Elfogtak két gyanúsítottat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:21:22

@bbjnick:
Közzé szoktak tenni képeket, ha köröznek valakit, szerintem nincs ezzel baj. De állítólag már meg is vannak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:22:46

@TuRuL_2k2:

És a 14 éves kislány gyilkosai???

Francois Pignon 2009.02.08. 21:27:10

Rafael biztos elég gyakori név Enyingen, a kisebbségi önkormányzat 5 tagjából 4-et is így hívnak.
www.election.hu/ov06vt/maz/07/taz/026/j42117.html

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:28:20

Ezt nem értem. Az Index cikke újra körözésről ír, a címlapon még mindig elfogásról van szó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:28:28

Dobjuk össze a pénzt, béreljünk fel néhány szerb vagy albán nehézfiút, hogy járjon a kiskunlacházi gyerekgyilkosság végére! Lehet, hogy még aznap meglennének az elkövetők???

K*rvaország!!!

Francois Pignon 2009.02.08. 21:31:28

@bbjnick: Hát fénykép nélkül elég nehéz körözni.
Így megy ez: www.police.hu/data/cms526238/TOP100_2009.02.06.pdf

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:31:37

@bbjnick:
Téves volt a hír, nincsenek meg.

Grrr 2009.02.08. 21:32:18

@bbjnick:
A körözöttek elfogásához általában elég nagy segítség, ha a lakosság tudja, kiket is keres a rendőrség...

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2009.02.08. 21:35:34

Nemcsak az index, de fél órája az origo is lekapta 2 cikkéről is a kommenteket (és a komment-lehetőséget), 3000 és 1500 véleménnyel.

ctrl 2009.02.08. 21:36:10

Basszus, az egyikkel már kerültem konfliktusba szórakozóhelyen.
Örülhetek ,hogy élve megúsztam?...............

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:41:18

@timarg:

No, csak nem pogromtól tart pártunk és kormányunk???

star77 2009.02.08. 21:41:25

Nem baj hogy kirakták a képeket.ezeknek mostmár úgyis mindegy.
v megtalálják őket a szerbek,v elkapják lesittelik őket,és bent intézik el dolgot.a szerb nem egy megbocsájtó tipus...
amúgy szerintem a rendőrségnek ugyanúgy tele van a töke ezzekel a roma bűnözőkkel,csakhát a kurva politika miatt,lószart sem tehetnek és nem is tudnak.
Ja és mi van ha vki vérdíjat ajánl fel értük??

tewton 2009.02.08. 21:42:07

ja, örülhetsz.
egy normális országban a tévé ilyenkor félóránként megszakítaná az adását és bemutatná a két portrét.

bár az a kirekesztett mélyszegények ellen hergelné a fasisztajobboldali többséget.

Francois Pignon 2009.02.08. 21:44:08

Ez az Arkan-csapatos fenyegetés szerintem egy nagy kamu, de arra jó lehet, hogy a gyanúsítottak inkább feladják magukat a rendőrségen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:45:04

És mikor kerül ki a 14 éves kislány gyilkosainak fotója az internetre???

boj (törölt) 2009.02.08. 21:47:14

Kiemelném:

"Es hanyan lehetnek akik nem mernek szolni, zsaroljak oket, zaklatjak minden nap. Rettego gyerekek, tanarno, ovonok, orvosok, egesz falvak es varosok."

"És mikor kerül ki a 14 éves kislány gyilkosainak fotója az internetre?"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:47:37

@Francois Pignon:

Pignon, szerintem a szerb nem az a vicces fajta. :-( Ezért lesz érdekes, hogy hogyan lép erre rendőrségünk és nemzetbiztonságunk...

star77 2009.02.08. 21:49:16

@Francois Pignon: nem tudom mennyire kamu v sem,mindenesetre a prosport honlapján fent van a szerb srác faterjának a nyilatkozata meg néhány kép.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 21:50:05

@star77: A rendőrség állományát 6 év alatt lecserélték, akit nem, az mukkani se mer, mert az utcára kerül. Nagyrészük megjárta az izraeli kiképzőtáborokat is. A felsővezetés közvetlen kapcsolatban van a kék-vörös maffiával. Az inkal irányít.

Szóval a rendőrségtől várni felesleges bármit is. Az országnak annyi, fusson innen, ki merre lát.

Francois Pignon 2009.02.08. 21:52:24

@bbjnick: Nem az, de azt a hírt semmilyen szerb forrás nem erősítette meg, csak egy román sportlap írta. Amelyik főoldalán viszont már a két gyanúsított (és Draskovics, illetve veszprémi gyászolók) képe virít. Kelet felé sem ajánlatos menekülniük.

tewton 2009.02.08. 21:55:16

no, riport Enyingről.
a helyiek ugyanúgy rettegnek ettől a rohadék maffiától, mint Arkanéktól.

"Ezektől a személyektől az enyingiek és környékbeliek távol tartják magát, alvilági körökben is félelmet keltő, igencsak kemény, 100-150 fős társaságról van szó."

"- Maga csak ne sokat kérdezősködjön, mert úgy jár mint a leszúrt kézilabdázó. Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában"

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1209:enyingen-rettegnek-arkan-kommandosaitol&catid=94:veszprem&Itemid=799

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:56:10

@icelpro:

Én ismerek olyan rendőrtisztet, aki nem járta még meg az izraeli kiképzőtáborokat. Szóval, ha nem muszáj, én még nem futnék, hanem elvárnám a közbiztonságért felelős szervezetektől, hogy érdemben is lépjenek, tartsák fenn a közrendet. Ha nem képesek, mondjanak le, és adják át a helyet olyanoknak, akik képesek.

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.08. 21:57:04

Két kedves arcú norvég bálnavadász.
(Pedig ez a stílus nem jellemző rám. -.-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:58:58

@tewton:

Úgy kell ezek ellen föllépni, ahogy az olaszok a maffia ellen. Sz'tem.

star77 2009.02.08. 21:59:02

@icelpro: én nem várok tőlűk semmit!!de ez a téma a politikusokon múlik,csak hát azok meg ugye ,egy rakás szar kategória.
azért érdekelne hogy tud az inkal irányítani?és hogy a répába kerültek oda?

star77 2009.02.08. 22:06:15

@tewton: bazze ez vérkomoly.köszi,hogy belinkelted.
mi a geci lesz még itt?azért,ha ez tényleg így van akkor kurva nagy itt baj.

tewton 2009.02.08. 22:08:41

nem tudom, hogy az olaszok hogyan csinálták.
én vonzódom a nem-európai megoldásokhoz, mint a saría meg az árpádházi királyok törvényei.
de max. utólag tiltakoznék, és azt is csak papíron, ha a cigányfajvédők által emlegetett molotov-koktélok most már valóban röpülnének az ilyenek házaira.

nem faji alapon, csakis szemet-szemért alapon

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.08. 22:13:04

@tewton: ha ez tényleg ilyen (mondjuk ki a kimondandót) terrorcsoport(!), akkor qrvagyorsan ki kell őket füstölni a picsába. A szerb milícia és a magyar terrorelhárítás _vállvetve_. Sőt, ahogy fentebb írták, én is örömmel látok román erőket is az ügy érdekében az ország területén.
Nemzetközi hajtóvadászatot.
Terroristákról van szó, szerintem ezen nincs mit szépíteni.
Pont.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 22:14:54

@tewton:

Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon! Minden ilyen maffiajellegű csoportnak vannak vezetői, azokra kell ráereszteni a titkosszolgálatokat, le nem szállni róluk,azokat kell elfogni, elitélni. És ezt iszonyú következetesen kell csinálni. Az olaszok van, akit húsz évi munka árán kapcsolnak le...

A dolog másik oldala pedig: ha hegyivadászoknak kell járőrözni az utcákon, hogy a közrend fennmaradjon, akkor hegyivadászok járőröznek az utcákon... Ha muszáj, akkor muszáj.

star77 2009.02.08. 22:20:50

@bbjnick: az a dráma,hogyha ez már ennyire nyílvánvaló és egyértelmű,márpedig kétség nem férhet hozzá hogy az,akkor itt már nem a titkosszolgálat kell,hanem végrehajtó csapatokra van szükség.nyílván a rendőrség is tud ezekről.az a borzasztó,hogy tudnak róla és semmit sem tesznek ellene.

murcicomp 2009.02.08. 22:20:55

Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, szerintem azért ment itt minden ilyen simán mert volt felvétel, szegény kislány pedig egy kis falu semmivel nem figyelt közterületén halt szörnyű halált. Azért elég gáz hogy ott még egy nyamvadt körözésig sem jutottak el.

reality 2009.02.08. 22:21:10

@bbjnick: Ajánlom figyelmedbe a "Gomorra" c. filmet, és a hozzá kapcsolódó cikkeket. Ennek fényében nem látnád olyan hatékonynak az olasz rendőrség maffiaellenes munkáját. Legalábbis kurv@nehéz ezeket felszámolni. Igaz, ők legalább tesznek valamit!

Grrr 2009.02.08. 22:22:35

Görögországban, konkrétan Krétán is van egy "mafia-háromszög", ahova rendőr nem mehet be mind a mai napig (Zoniana, Livadia, Anogeia). Albániában, Szicílián, kisebbmértékben Szardínián és Korzikán is. 'Failed states' vagyunk, erről van itt szó....

reality 2009.02.08. 22:22:44

@star77: Már korábban leírtam itt, hogy városunkban is ugyanez a helyzet: rendőr cigányt meglát és elsomfordál. Félnek.

murcicomp 2009.02.08. 22:23:55

A legtisztább az lenne négybe vágni ezeket aztán mehet a szegezés a putrik négy sarkára, csak hogy tudja mind hogy mi lesz akkor ha nem akarnak beilleszkedni! :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 22:50:22

@Graziano:

Sok igazság van az észrevételedben. (Az elsőre gondolok.)

Én nem erre szoktam helyezni a hangsúlyt, de tagadhatalanul része a problémának amit mondsz. Jelentős része. És egyre inkább tolódik effelé. Sajnos. Remélem csak egyelőre.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2009.02.08. 23:01:57

Figyelitek, hogy a nol-on felnyomták a gammát a körözési fotókon, az övéken már "megvilágosodtak" a feltételezett elkövetők:

nol.hu/belfold/ket_gyanusitott_a_veszpremi_gyilkossag_ugyeben_-_kozlemeny

Ez már paranoia, vagy más is furcsának találja?

Paranoid Android2 2009.02.08. 23:12:04

@pina_csaba: Nem paranoia, összehasonlítottam, de biztos csak a jobb láthatóság végett.....

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.08. 23:13:20

Remélem megvan egymásnak a telefonszáma, ami alapján esetleg bemérhetik, hogy melyik cellában tartózkodik.
Aztán mindketten átkerülnek egy másik cellába, kedves szerb szobatársak mellé...

Hartmy 2009.02.09. 00:26:36

"Horthy-Fasiszta" is írta kommentekkel ezelőtt: Van nekünk egy Magyar Gárdánk akik ha nem is a legkedvesebbek a szívünknek, de most tehetnének érte hogy talán közelebb kerüljenek a köz elismeréséhez.

Részemről remélem hogy példát fognak statuálni vagy a magyarok vagy a szerbek. Olyan környéken lakok ahol a cigány kérdés mindennapos, rájuk férne hogy összébb húzzák magukat.

tewton 2009.02.09. 01:31:24

Kíváncsi vagyok, hogy ilyen közhangulat mellett, a már meglévő "előítéletek" és ilyen cigány érdekvédők mellett vajon öt éven belül kialakul-e az a (rasszista, stb stb) előítélet, hogy a cigány egy _gyilkos_ és _életveszélyes_ fajta.

(disclaimer a hülyébbeknek: ezt nem állítom, nem is várom, de kíváncsi vagyok, eljut-e a percepció idáig, túl a szokásos "rasszista" közhelyeken)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.09. 01:35:44

@tewton:
És ki a felelős a közhangulatért?
Na ki?
www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=385
"Pénteken délután – a verőfényes napsütés ellenére – ötszázan zsúfolódtak be a budapesti Városháza dísztermébe a Magyar Demokratikus Charta rendezvényére, amely a közbeszéd és a közlátvány eldurvulásának okaival foglalkozott. Nagyon sokan jöttek el vidékről is, hogy meghallgassák Ungvári Tamás, Szilágyi Anna, Kálmán László és P. Szűcs Julianna előadását. Nagyon jó volt látni, hogy a tavaly nyári kezdeményezés él, létezik, és tudja a dolgát, a felelősségét.
Úgy tűnik, néhányan a Fidesz körül is kezdenek rájönni, hogy amit a jobboldal vezető pártja művel, az sehova sem vezet. "

tewton 2009.02.09. 02:00:24

@Doom,
Maga mindig képes engem az igazság újabb, kibontatlan elemeivel meglepni.

"Más kérdés, hogy van-e esélye olyan embernek békíteni, aki szerint a politikai rivális tolvaj, hazaáruló, ideggyenge, nem is magyar, és ha teheti, ráront a nemzetére. Szerintem nincs esélye. (Szóljon bárki, ha ezeket a jelzőket felfedezi a kormányfőnek Orbán Viktorról szóló mondataiban…)"

Hát, a falusi Elvis már csak ilyen faragatlan fickó. Nem is tudtam, hogy ez a Gréczy meg a stop.hu egy ekkora nem-dögkút. De mostantól figyelek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 06:59:47

Igazán megnyugodtam, és azért mégsem. Most hallottam Szekeres Imrét a Napkeltében. Megnyugtató volt látni, hogy ez a nagy ember mennyire érti mindazt, ami történik, hogy milyen pontosan, milyen éleslátással van tisztában azzal, mik azok a teendők, amit a többségnek meg kell tennie a romák problémáinak felszámolása érdekében, mennyire látja a többség felelősségét, és ezt bátran ki is meri mondani. Igazából már nem is hiszem el, hogy bármi probléma lehet, amikor ennyire tiszta és világos minden az MSZP vezető politikusainak. Egyetlen magyarázat van csak: itt valójában a Fidesz és Orbán kormányoz. Szegény Feri tudja, de nem teheti.

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09. 08:02:48

Újabb gyanúsított elfogva, de még nem a Sztojka.
Szerintem lesznek ezek még többen is.

HToma 2009.02.09. 09:40:27

index.hu/bulvar/2009/02/09/veszpremi_cigany_onkormanyzat_adja_fel_magat_a_gyanusitott/
Én az ilyen nyilatkozatokat hiányoltam eddig. Kár, hogy nem az OCÖ mondja.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 09:47:43

Az is megér egy eszmefuttatást, hogy az indexen az ügy a bulvárrovatban fut.

"azta" 2009.02.09. 09:47:55

én spec. egyelőre még nem tértem magamhoz! tegnap nézelődtem a közösségi oldalon és komolyan ijesztőnek találtam ezeket az arcokat. erre az operettgárda nevetséges válasz, a mai igazságszolgáltatás meg úgy tűnik annyi sem! pozitív diszkrimináció, mi? elég nagy a vihar saját magamban is, mert talán úgy kellene gondolkozni, mint turul (és ahogy eddig is gondolkoztam), de kezd szakadni a cérna!

azt viszont nem állom meg, hogy le ne írjam:
annak örülnek itt sokan, hogy az akár magyarverésben is lehetséges résztvevő szerb - potenciális háborús bűnösök - biztonsági őrök jönnek magyarországra rendet tenni????!!!! nem hiszek a szememnek!
és az is meglepő számomra, hogy a román sajtó - ahogy innen mutatják, hallom, olvasom - mennyire visszafogott... pedig cigányok ide, cigányok oda, ez elég magas labda volna...

Francois Pignon 2009.02.09. 10:50:17

@Elpet: "Azt fogja írni, hogy nyújorkban mindennap több ilyen eset van, az emberek együtt élnek ezzel, ez a fejlődés velejárója..."

Az első próbálkozás Nagy N. Péteré a Népszabóból:
"Angliában például már rendszeressé vált a középiskolákban a késelés - minden rétegben."
nol.hu/archivum/egy_orias_halalara

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 11:01:20

@Francois Pignon: Alakul. Nagyon kiszámítható itt minden, az is, hogy a nagy háborgásban most mindenki kiereszti a gőzt, aztán minden marad a régiben. Pedig nem nagy dolgokat kéne tenni, hanem kicsiket, következetesen és állandóan.

Francois Pignon 2009.02.09. 11:14:20

@Elpet: Egyébként az iskolai erőszak nálunk is sokkal aggasztóbb probléma, mint a szórakozóhelyi.
Viszont Nagy N. kiegészítése, "minden rétegben", elég, khm, fura. Hogy miért kerülhetett oda...? Meglepne, ha például Etonban késelnének a diákok.

Mat2 2009.02.09. 11:52:11

Soroljunk.

Kezdjuk az elejen. IGENIS, vannak tisztesseges ciganyemberek. Meltatlan, sot gyalazatos lenne, ha oket olyasmi miatt erne tamadas, amirol nem tehetnek.

Es vannak cigany szarmazasu bunozok, akiket nem azert kell megbuntetni, mert ciganyok, hanem azert, mert bunozok.

Lehet, hogy leegyszerusites, de a ciganysagot legalabb 3 csoportra lehet osztani (onkenyesen)
- tisztesseges, es beilleszkedni torekvo emberek
- veszelyeztetett emberek, akikbol eselyes hogy bunozo legyen (pl. legalisan nehezen el meg)
- koztorvenyes bunozok.
Namost en nem tudok itt konkret szamaranyokat mondani, de a jozan esz azt sugja, hogy ezzel a harom csoporttal mashogy kell kommunikalni:
- az elsot segiteni, biztatni es tamogatni
- a masodiknak vilagossa tenni, hogy veszelyben vannak (ti. hogy bunozokke valnak), es SAJAT FELELOSSEGUK, hogy ne legyenek, ha kell segitseget is kerjenek
- a harmadikat megbuntetni, pont.

A "ciganybunozes" szo azert nem szerencses, mert "a" ciganyokat mint olyanokat megbelyegzi. Azt is, aki tisztesseges. DE IGENIS vannak sajatsagai a cigany bunozok altal elkovetett bunoknek, ezt nem szabad tagadni, mert ez csak biztatas az ilyen maffiozoknak!

Ha csak ugy ciganyozunk, azzal egyet erunk el: hogy minden tisztesseges, vagy akar ingadozo cigany embert a gazemberek oldalara allitunk. Sokkal okosabb lenne elerni, hogy ok maguk, a sajat erdekukben(!) hatarolodjanak el, sot, forduljanak szembe azokkal, akik miatt a normalisakat is tamadas eri. Ez a mi felelossegunk is. Minel inkabb lehatarolhato, elszigetelheto egy bunozoi reteg, annal nagyobb az esely a megfekezesukre.

Es a borton ne legyen szoc. foglalkoztato. Talan durva, de en igazabol azt szeretnem, ha a bortonbe kerulok szembesulnenek a tettuk kovetkezmenyeivel. Ugy ertem, _igazan_, hogy megtornenek miatta. Abbol meg kijoket egy "megjavult" ember.
Egyebkent meg csak tovabbkepzo.

udv,

Arkhimédész 2009.02.09. 12:59:55

@Mat2:

Maximálisan egyetértek!!
Csak így lehet, és nem lehet máshogy.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.09. 21:17:18

Semmi börtön. Rengetegbe kerül, meg lehet szökni, amnesztiát lehet kapni. Kivégezni ezeket, akárhogyan is.

Épp a tisztességes cigányok érdekében kell végezni ezekkel. Ha kell, törvényellenesen is. Mert ha a nép megunja, hogy csak a gyilkos élete a szent, akkor megindul. De egy pogromban nem a cigánybűnözők fognak meghalni...

screw guys 2009.02.10. 01:37:16

Az miért van az, hogy hagyták őket a sógorékhoz meglépni, akikkel nyilván tudott hogy hetekig is eltarthat a kiadatás? Biztos túl sok összeesküvés elméletről szóló filmet láttam, és még véletlenül sem az lehet az oka, hogy húzzák az időt, hogy mire hazahozzák őket, kicsit csökkenjen a feszkó. Ha most itthon lennének, 1 - a szerbek simán ledarálnák őket, hogy mi aztán már csak egy kávét kérjünk, 2 - a lincshangulat a kormányt is elsöpörné. Egyik sem mutatna jól az előmenetelükben a világbank ranglétráján.

reality 2009.02.10. 15:44:17

Ezt mindenképp szeretném lefordítani, mert a honi médiában nem láttam megjelenni. Marian Cozma édesapja mondta a mai napon: "Nagyon csodálkozom azon, hogy tudták elvenni a fiam életét, mikor tele volt élettel. Nem csak a családnak okoztak fájdalmat, hanem sok embernek.Valamit mondok:'Ne gyújtsátok fel az erdőt egyetlen száraz gally miatt'. Mindent meg fogunk tenni, hogy megállítsuk az erőszakot. Tiszta szívemből köszönöm, amit tetettek a fiamért. Ez egy álom számomra. Mondtam a feleségemnek telefonon, büszke vagyok, hogy ide hoztam a gyermekemet, és hogy ide jöhettem. És remélem, hogy évek múlva majd az unokám (unokaöcsém) is ide fog jönni, hogy itt játsszon... Azt hiszem, ez lenne életem egyik legnagyobb öröme"
www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/vreau-ca-nepotul-meu-sa-joace-la-veszprem-3889386
Aki ismeri a románokat, az tudja, mit jelent kijelenteni ezeket a dolgokat.
Amúgy a román fórumokon sokan rámutattak, hogy míg Magyarországon sokan megemlékeztek Cozma haláláról (és milyen módon), addig Romániában szinte alig volt valami.
süti beállítások módosítása