Latyak, a rövidnadrágos gyermek és Jakub Bondicsek
2010. január 07. írta: AgentUngur

Latyak, a rövidnadrágos gyermek és Jakub Bondicsek

  Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy tehetséges diplomata, aki nevet szerzett magának, és országának azzal, hogy egy etnikai konfliktusokkal szabdalt térségben próbálta összetartani az összetarthatatlant – Bosznia-Hercegovinát.

  Hogy ne sértsük meg jól fejlett érzékenységét, nevezzük itten Marószag Latyaknak. Latyak tehát olyasvalaki volt, aki lehetett volna valaki nemzetközi színtéren is (amit speciel egyetlen jelenlegi magyar diplomatáról sem tudnék elmondani), de kapott egy telefonhívást. Hogy legyél már külügyminiszter. Akitől ezt a hívást kapta, azt alapvetően egy bumfordiarcú zsebmilosevicsnek tartják a jobban fejlett világban, főleg azért, mert az is. Pedigrés diplomatánk mégis beállt mellé. Ott hagyott csapot-papot Boszniában (morcoltak is a sietségre a nagyfiúk), és odaállt valaki mellé, aki kis-boszniásat játszik, vagy legalábbis azzal kísérletezik.

  És akkor most meg van lelkem sértődve. Egyrészt azért, mert pedigréje megkopott nemzetközileg. A fogadásokon még szánakoznak rajta, de ez az első lépés. A vége az lesz, hogy oda a hírnév, a presztízs. Obamáéknál már kezdesz leprás lenni. Hát nem mindegy, Latyak úr, kinek a szekerét tolod. Másrészt meg azért sértődött a lelkem, mert a másik oldal nem kooperál megfelelően. Magyarország ahelyett, hogy befogná a száját, küzd és harcol, még ha bénázva is. Latyak azt mondja, Magyarország nem kezelheti rövidnadrágos gyerekként Szlovákiát, de a helyzet az, ők maguk kezelik akként magukat.

  Rövidnadrágos, rossz modorú gyerekek szokták letagadni a tanárnőnél, hogy megállapodtak Pistikével, a kék golyóért kap egy pirosat, vagy éppen fullosan hülyére venni a tanárerőt, vagy éppen maguk alá szarni. Azzal ugyanis, hogy élezik a konfliktust, maguk alá szarnak. Lehet, hogy belpolitikailag, rövid távon jó, de a kis-boszniás, zsebmilosevicses játék általában arra szokott visszaütni, aki elkezdi. Húsz éve a legtöbb horvátnak, bosnyáknak, jó volt Jugoszlávia, mint ahogy (szerintem sajnos, de én már csak ilyen vagyok) ma a felvidéki magyarok többsége elfogadja Szlovákiát, talán a lelke mélyén nem, de a napi gyakorlat szintjén mindenképpen. Már csak azért is, mert sok tekintetben jobban működik, mint a mai Magyarország.

  Latyak viszont igazán tudhatná, hogy konfliktusok baromi gyorsan tudnak eszkalálódni. Mi lesz, ha a magyar közösség passzív rezisztenciába kezd a törvénnyel szemben? (Remélem igen!) Perek, büntetések, esetleg nem fizető, hanem inkább börtönbe vonuló emberek. Utána újabb erőszakba fúló focimeccsek. Sok minden történhet. Különösen, hogy rövidnadrágos éltanulóinknál, akiknél néhány ötös és dicséret után igencsak elszaladt a ló, ül egy csapat Jakub Bondicsek is.

Azok a Bondicsekek, akik elnökük fiát elrabolják, azt tervezik, hogy három jóval nagyobb szomszédjukat destabilizálják (a Magyarországon Szájernél és Torgyánnál robbantó, az Aranykéz utcában négy halottat okozó Omega akció és testvérműveletei) és rászállnak egy szerencsétlen diáklányra,6 nem lehetnek teljesen normálisak. Illúzióink ne legyenek, ők nem a múlt, hanem a jelen. Ivan Lexa papája, Vlado, Fico egyik legnagyobb támogatója. A Jakub Bondicsekek ott vannak Latyak egyre kevésbé tiszteletre méltó arca mögött, és kedvtelve figyeltetik meg a teljes felvidéki magyar politikai életet törvénytelen titkosszolgálati módszerekkel, és dübörögnek át (egyelőre álmukban) a párkányi hídon, maguk előtt hajtva azokat, akik nem értik meg, hogy Szlovákia a szlovákoké.

  Ps. Hát nem kurvára rövidnadrágos dolog robbanóanyagokkal játszani repülögépeken? Ha a nyelvtörvény nem is, ez a CNN képernyőjére rakta Szlovákiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr121654353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.01.07. 16:21:01

Kiemelnei egy mondatot, és azon hisztizni flekkeken keresztül, na az is elég rövidnadrágos viselkedés.

zoli29 2010.01.07. 16:25:53

Tetszik az írás. :)

A bombás történet győzött meg végleg arról, hogy a szlovákok (mármint a kormányuk) tényleg hülyék. És az az aggasztó, hogy nem csak Fico meg Slota, de a fent említett úr, sőt a budapesti nagykövetük is.

Várkonyi 2010.01.07. 16:38:14

Felelősségteljes szülő módjára kézen kell fogni Szlovákiát, és visszavezetni a civilizált társadalomba, vagyis a Kárpát- medence egységes magyar államába.

Ha hisztis gyerek módjára rúgkapál, akkor ilyeneket kell mondani: "ha ezt csinálod, csalódni fogok benned" és ha folytatja: "ha továbbra is így viselkedsz, olyat kell majd tennem, amit nem szeretnék".

Utána bevonulni.
Ennyire egyszerű ez, véreim.

Persze van néhány gyakorlati feladat előtte: létrehozni & felfegyverezni a hadsereget, de ez már gazdaságpolitikai kérdés.

asz_tapasz (törölt) 2010.01.07. 16:39:16

Rövidnadrágos viselkedés, ez tény, de inkább lennék szlovák Szlovákiában, mint magyar Magyarországon. Ezeknek a rövidgatyás kiskölköknek valamiért még egyenes a tartásuk.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.07. 16:44:48

"Marószag Latyak"

Ez már színvonal! :-(

(Amúgy a Slotának van "locspocs, latyak" jelentése)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.07. 16:45:53

@Várkonyi:

"Utána bevonulni."

És sapkákkal agyonütni őket.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.07. 16:47:36

"Ha a nyelvtörvény nem is, ez a CNN képernyőjére rakta Szlovákiát."

Ennek van hírértéke, a nyelvtörvénynek meg nincs.

AgentUngur 2010.01.07. 17:04:20

@Jobb híján MDF-es: A Latyakért mindenkitől elnézést kérek. Mea Culpa

Várkonyi 2010.01.07. 17:24:51

@Jobb híján MDF-es:
Jaj bocs, visszaszívtam, majd az MDF mindent megold.

Király Zsolt (Körkép.sk) · http://korkep.sk 2010.01.07. 17:28:17

Látom kellett ez a döntetlenre hozás az előző Ungur cikk után, megnyugtatva az érzékeny magyarországi lelkeket :)

A robbanószeres sztori viszont valóban szégyen a köbön, Szlovákián röhög már második napja az egész világ. (Az Al-Džazíra pl. azon élcelődik, hogyan küldtünk bombát Írországba).

A belügyminiszter meg az előbb jelentette be, hogy eszében sincs lemondani, majdhogynem Foxi, a nyomozókutya tehet az egészről.

_andris 2010.01.07. 17:32:05

Igen, a két rövidnadrágos padtárs megveszett csetepatéjukban megpróbálják agyonverni egymást a sapkáikkal.
A pedagógust meg nem érdekli, manapság már úgy sem lehet buktatni, csak szöveges értékelés van, mindenki átbukdácsol a következő osztályba, ha törik ha szakad, és még kirúgni sem lehet a problémás elemeket. Vagy nem?

medve2 2010.01.07. 18:26:24

Hát, a nyelvtörvény vitát az elrontott szécsényi baromkodásunkkal mi magunk vesztettük el, ideiglenesen. És még valami: azért tehetnek meg sok mindent a szlovákok, mert a felvidéki magyarság állapota sem valami rózsás. A szerző börtönbe vonuló és passzívan ellenálló magyarokat vízionál. Jó ha tudja, hogy a 80%-ban magyar Dunaszerdahelyen az elsős diákok 75%-t a szülők szlovák tannyelvű iskolába iratták. Erre senki sem kényszerítette őket!

zooborg 2010.01.07. 19:17:53

@mavo:
Nem mavocsek vagy vétlenül?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.01.07. 19:21:05

@zooborg:

dehogy, slota vagyok személyesen, jaj, lebuktam, hihhetetlenül éber vagy

zooborg 2010.01.07. 19:31:32

@mavo:
Nem, egy nagyképű tápos hülyegyerek vagy, akinek lövése sincs az utód államok viszonyairól!Ez még persze nem zárja ki a fenti kérdés jogosságát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.01.07. 19:37:42

@zooborg:

érveid (mert gondolom annak szántad) lenyűgözőek

na, abbahagyom a trolletetést, pá cuncimókus!

mr.joshua 2010.01.07. 20:26:33

OFF, de nem bírom: amíg csendben volt, Demszky lecsúszott a politikusi antipátia-listámon, de ezzel a megmozdulásával újra az élre ugrott.
Egy büdös nagy pofont igazán megérdemelne.

mandiner.hu/cikk/demszky_ez_egy_vad_sztrajk_

medve2 2010.01.07. 21:13:30

@zooborg: Nem az, hanem egy szoci, akinek feladata a fórumok szétverése. Mindenre reagál, mindenhez ért, és annyit ír, hogy egy újonnan érkezőnek semmi kedve belekezdeni. Ezt általában Jobbikosok csinálják, de a reakció most kapott egy ilyen szocit is.

burqus · http://wangfolyo.blogspot.com 2010.01.07. 23:17:35

A „Ps.”-hez: Érdemes végigfutni a sme.sk profi sajtószemléjét saját országuk nemzetközi égéséről www.sme.sk/c/5180856/al-dzazira-slovaci-poslali-do-dublinu-bombu.html, a kommentet „Mako és Kaliňák planetáris blamázsa” címmel komentare.sme.sk/c/5180099/planetarna-blamaz-maka-a-kalinaka.html, és az aktuális illusztrációt is, amelyen Osama bin Laden a titkárnőjével könyörögtet Kaliňák belügyérnek (fotója az asztalon) a know-howért komentare.sme.sk/c/5180307/shooty.html Azért a józan ész és önirónia nem halt még ki teljesen Szlovákiában.

negeev 2010.01.07. 23:27:02

Igazság szerint alig tudom kiegészíteni.
Meglátásom szerint továbbra is az a gond, ha egy kormány gyenge, mint belföldön, mint külföldön, akkor nem is tud érdekérvényesíteni. Így úgy is bánnak vele az államok.
Egy új hozzáállás, komoly változást hozhat.

hiba 2010.01.08. 11:10:43

Volt közben egy érdekes esemény a szlovák-magyar meccsben, amit nagyon ki lehetett volna használni a politikai PR-ban mindkét oldalon a pozitív elmozdulásra. Január 2.-án a szlovák hegyimentők (a tőlük megszokott profi módon) a Magas-Tátrában megmentették Magyarország elsőszámú hegymászóját, Erőss Zsoltot, akinek mindkét lába eltört egy lavina baleset következtében.
www.kalandtura-blog.hu/
Volt valami köszönetnyilvánítás a külügy részéről, de nem nagyon tűnt fel a médiában.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.08. 11:18:26

@hiba:

Ez nem illik a koncepcióba.
A hegymászónak emberi számítás szerint el kellett volna pusztulnia az ellenséges, fasiszta tótföldön. Egyáltalán minek ment oda? :-( Ezzel is legitimálja a fasiszta nyelvtörvényt. Most nagyon megaláztak minket, hogy szívesséket tettek. Ezt el kell hallgatni.
(remélem átjön az irónia)

hiba 2010.01.08. 11:23:57

@Jobb híján MDF-es: Persze a saját hülyéinknek lehet nehéz ezt megemészteni, de milyen zavarba hoznánk az ottani hülyéket, ha maga a fasiszta, szlovákfaló Orbán Viktor is megköszönné, hogy megmentették a barátját.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.01.08. 11:27:14

@Jobb híján MDF-es:

A magyar hegymászó megmentése körülbelül akkora érdem, mint hogy a Gyurcsány-kormány autópályát épített és iskolákat újított fel, ahelyett, hogy semmit sem tett volna. Civilizációs alapkövetelmény a bajba jutottak segítségben részesítése. Magyarországon is kiszedik a tűzoltók a karambolos autóban rekedt szlovák állampolgárokat, nem hagyják őket benne. Ezt sem szokta senki megköszöngetni.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.08. 11:31:46

@Elpet:

Ezt mondom én is, így nincs hírértéke. Ha meghalt volna (Hálistennek, nem ez történt) akkor már lehetett volna sandákat feltételezni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.01.08. 11:36:13

@Jobb híján MDF-es:

Nem ezt mondtad, de mindegy. Egy állam, egy társadalom működőképességének alapkövetelménye, hogy legyen mentőszolgálata és a szerencsétlenül járt emberek ne pusztuljanak el nyomorultul. Egy ilyen esemény semmiféle gondolatmenetet nem kell megindítson, főként nem egy ilyen többször csavart, hajánál fogva előráncigált hülyeséget.

hiba 2010.01.08. 11:40:26

@Elpet: Egyrészt megköszönni bármit meg lehet, életmentést meg pláne. Másrészt meg itt egy 42 fős (rossz idő miatt), jórészt önkéntesekből álló csapat mentett, nem munkabérért dolgozó hivatásosok. Akiknek persze szintén ez a "dolga", de ha javítani akarunk a kapcsolatokon, ez az a front ahol nyugodtan tehetünk gesztusokat.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.08. 11:46:03

"de ha javítani akarunk a kapcsolatokon, ez az a front ahol nyugodtan tehetünk gesztusokat."

Magyar részről nem akarnak tenni semmit, talán az új kormány, mert annak lépnie kell, de az is inkább megvárja az új szlovák kormányt.

A jelenlegi kormányoktól már semmi nem várható. Az új kormányok meg minden rosszat a régi kormányokra fognak (ha azok remélhetően megbuknak) és minden rendben lesz.
(Ha idióták kerülnek megint kormány tényezőnek, akkor nem)

A szlovák-magyar kapcsolatokból testvéri együttműködés és véres háború is kihozható, tényleg csak rajtunk múlik. Azért az aranyközép út a legvalószínűbb.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.01.08. 11:54:23

@hiba:
@Jobb híján MDF-es:

Ja, igen, hogyne. A mi baráti gesztusaink fogják megjavítani a két ország kapcsolatát. Az egész balhaladó külpolitika ezen a tévedésen ( finoman fogalmaztam ) alapul, amióta csak az eszemet tudom. Eredménye nulla.

AgentUngur 2010.01.08. 12:16:24

@Jobb híján MDF-es: Testvéri együttműködés? Még létezik ez a naivitás?

Szlovákia homogenizáló nemzetállam, és legnagyobb veszélyként a magyar közössséget és Magyarországot élik meg. Elvadultabb időszakban bombákat robbantgatnak, rémhírt terjesztenek, szervert támadnak. Amikor jobb, akkor csak szurkolókat vernek és malina hedviget aláznak. Mennyi tény kell még ahhoz, hogy felfogjátok, kivel állunk szemben? Lexa például egy gyilkos.

Kicsit csalódott vagyok, hogy szinte senki sem értette meg, miről szól a poszt: arról, hogy Lajcak európai arca mögött egy Milosevics-klón kormányzat áll, ami hosszú távon a magyar közösség megsemmisítéséről fantáziál. nemcsak Slota, Fico is.

hiba 2010.01.08. 12:16:31

@Elpet: Szerintem senki nem akar engedni bizonyos kérdésekben magyar részről se. Pl a nyelvtörvény kapcsán folyamatos külpol nyomulást érzékelek. Viszont hatásos lehet a túloldalon felrajzolt ellenségkép összezavarása.
Mondjuk olvasnék már egy kultúráltan jobboldali receptet, hogy akkor mi javítja a szlovák-magyar kapcsolatokat ha nem a diplomáciai taktikázás.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.08. 12:35:37

@AgentUngur:

"Szlovákia homogenizáló nemzetállam, és legnagyobb veszélyként a magyar közössséget és Magyarországot élik meg."

Slota-i magasságokba emelkedtél! Szerinte is a magyar először szlovákellenes utána kommunista, szociáldemokrata, konzervatív vagy keresztény, vagy bármi.

Kézségesen elismerem, hogy a Fico-Slota-Meciar kormány az idióták gyülekezete, de el tudok képzelni normálisabb szlovák kormányt.

Tény: a szlovákok többet kaptak Uhorsko felosztásánál, mint amit esetleg korrektnek tudnák kényszerűen elismerni.
Nekünk innen kell kiindulnunk.

AgentUngur 2010.01.08. 12:40:29

Amíg ez a kormányzat van odaát, semmi sem javíthatja a kapcsolatokat. Nekik ellenség kell.

Pl. azzal a Sólyommal bántak el csúnyán, aki a szlovák ANCSA lezuhanása után megakorrekten járt el. Az MSZP külpolitikájánál semmi sem lehet kevésbé provokatív, mert az már azt jelentené, hogy nem veszünk levegőt. eredmény egy nagy nulla.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.08. 12:48:36

@AgentUngur:

"Amíg ez a kormányzat van odaát, semmi sem javíthatja a kapcsolatokat. Nekik ellenség kell."

Pontosan, de a magyar nacionalista ellenzéknek is jól jön a szavazat szerzéshez a tót veszély elleni határozott hang.
Szerintem Orbán korrekt partnere volt Dzurindának és csak tolerálható mértékben nacionalista, tehát ne is fogja vissza magát, de léteznek a magyar politikában a túlérzékeny szlovákok számára irritáló megnyilvánulások. lehet, hogy igazunk van, de ettől ők meg a Slotára szavaznak! Talán finomabban kellene az igazságunkat közölni. mert így csak a szélsőségeseiket erősítjük. Ez nem lehet cél.

kendeffybotond 2010.01.08. 13:10:54

Valóban a centrumban vagyunk, mint a Reakción, mint a Mandineren vannak ügyeletes MASZOPOS és Jobbikos orkok.

Az írás viszont korrekt. Azért a tegnapi Bruxinfo-szivárgás az EU jogi véleményéről több mint érdekes.

www.bruxinfo.hu/index.php?lap=dokument/dokument&dok_id=26513

És szövegszerűen:

"Nem kevesebb, mint egy tucat tartalmi és formai fenntartást fogalmazott meg a szlovák államnyelv-törvény végrehajtási előírásainak tervezetével szemben az Európai Bizottság főtitkárságának jogi szolgálata által még a kormányhatározat végleges elfogadása előtt készített nem hivatalos vélemény, amely a BruxInfo birtokába került. Pozsony ugyanakkor minden jel szerint számos brüsszeli kifogást figyelmen kívül hagyott a szöveg véglegesítése során."

Várkonyi 2010.01.08. 17:47:59

@kendeffybotond: a "centrumos", fideszes és egyéb orkokat kihagytad.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.01.08. 18:44:31

@mavo: van olyan fogalom, hogy kulcsmondat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.01.09. 07:13:16

@-dobray- (dszg):

jaja, van is _valódi_ kulcsmondat, mégpedig a következő: "[a] miniszter a szlovák-magyar kapcsolatokat olyan lappangó problémának tartja, amely régebbi, mint a szlovák állam".

ja, hogy ez viszont tökéletesen igaz, és nem lehet rajta hisztizni?

zooborg 2010.01.09. 10:06:58

@mavo:
Te elfajzott Mavocsek! A szlovák állam régebbi mint a Hun-Avar-Magyar törzsszövetségi jurtaközösségek laza hálózata.
Nagy Morvaország magába foglalta az egész sárbanfetrengő medencéteket, a magasságos Bog egébe hasító Tátra-Fátra-Mátra hármashalmát az Adriától (Andricska móré) a Balti-tengerig (Balticska móré).Hitvány macsek-róvás-kaparásotokat is Cirill-és Metódtól koppintottátok.
Szvatopluk is egy ilyen hitvány mo(go)rva hunivadék volt (eredetileg: Aszvataplúk, azaz kiszáradt taplógombák !), aki nagy lóimádatában képes volt eladni a mások(szlávok) hazáját egy herélt kancáért. Ezért mi igaz szláv hazafiak 1100 évre lefagyasztottuk (hibernáltuk) az országovát, s ímé itt vogymuk. Ti meg por és kamu országová lettetek!
Úgyhogy Makovcsek, térj meg az ősi gyökereidhez és sürgősen jelentkezz a reslovakizacija_civilizacijova@slobodpostovo.sk címre.

Google 2010.01.09. 14:32:42

@zooborg:

"Por és kamu országová" - szenzációs.

Jól megaztmondták nekünk.
Egy lefagyasztás/kiszárítás után könnyű beszélni! A nehezét átaludták.

kendeffybotond 2010.01.09. 14:39:22

@Várkonyi: Persze orkok mindenütt vannak. Van ahol több, van ahol kevesebb...

zooborg 2010.01.09. 18:52:39

Frágmentumocská á brátyiszlávái párláment viszsgálódóvá komisz-szájerovjánek raportovcsájából:

...ákkor a dublini járat utásái közül kiválasztottunk 8 mádjárt (kód nevük pálimádár)s, a kilencediknek is olyan mágyáros neve volt: Mádám Alina Hedge, (ezért tévedtünk vele kápcsolátosán, de erről alább)és elrejtettük a klásszikus plásztikus ányágot a poggyászocskáikban, oszt eleresztettük a kereskedög kutyulikat, s mind elkapták á pálimádárokat! Mert, hogy a mágyár-orr-szágra volták kitanítva: tudta ezt egész Nyitra és ez volt a szuper-titok nyitja: nem a plásztitkot keresték...Mádám Alina Hedge persze elszlobodult, biztos mert transzvesztitová volt...Mert különben a neve végén ott kellett volna lenni: "ová", enélkül eltűnhetett valahová...
Komisz Szájerov:Helyt adunk az Óvásnak!
süti beállítások módosítása