Ma sem megyünk el
2008. október 04. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Ma sem megyünk el

  Bár ha ketten összeállunk, elég színesek tudunk lenni - különösen, ha megiszunk egy üveg ergoutout -, nem megyünk ki a mai Tarka Magyar című rendezvényre (legfeljebb vicces résztvevőket fotózni, de az nem számít). Merthogy miről is van itt szó?

 Úgy gondoljuk, nem másról, mint hogy azok az emberek és szervezetek, akik/amelyek eddig Gyurcsány Ferenc, illetve az őt mindenben támogató, de most látszólag bomlófélben lévő MSZP-SZDSZ-szövetség seggében voltak, most kikukucskálnak kicsit. Sőt van, aki derékig kihajol, s úgy kiabálja: „Nekem semmi közöm ezekhez!” „Csak érzéki csalódás, hogy itt vagyok!” Mással nem lehet magyarázni, hogy ugyanabban a témában (kirekesztés-ellenesség) Gyurcsánnyal korábban nem éppen ellenséges figurák újabb demonstrációt szerveznek, mintegy elhatárolva magukat a munkásőr-chartától.

 Mi tagadás, odabent már tényleg elviselhetetlenül büdös lehet.

  De hát amikor bebújtak, biztos nem rózsaillatra számítottak. Ezért talán érdemesebb lett volna korábban kicsusszanni. Például akkor, amikor az említett koalíció közpénzen kampányolt az - ahogy ők mondják - „hátéemek” kettős állampolgársága ellen. Úgy tűnik, a határon túliak nem elég tarkák, legalábbis a mostani aláírók közül kevesen ágáltak az ő - tényleges, állami szintű - kirekesztésük ellen. Vagy akkor is rugdalózni kezdhettek volna, amikor nem is olyan régen lovas rendőrök kardlapoztak egy másik elnyomott kisebbséget, a fideszes nagymamákat. Többségük akkor is hallgatott, s jó mélyeket lélegzett. Kellett a pár százezres vagy milliós állami támogatás, a megrendelések, a haveri kapcsolat a kuratóriumban, a jóindulatúan elbírált pályázat, a meghívás a fogadásokra, a kézfogás a miniszterrel. Ma persze, hogy a gazdi bukása biztosnak látszik, igyekszik mindenki kifelé.

 Most azonban már késő. Ha valaki sokáig bújkál egy seggben, az hiába slisszan ki, jó ideig óhatatlanul szarszagú lesz.

 A sors iróniája, hogy a segg meg megy utánuk, s igyekszik visszatömködni őket. De ez már legyen az ő bajuk.

 (Az itt elmondottak természetesen nem vonatkoznak a Védegyletre, a TASZ-ra, a Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületre és más, valóban tiszteletre méltó tevékenységet végző szervezetekre.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr14695265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.04. 22:41:08

Jó hangulatú, politikamentes úttörőavatás Miután én sem voltam ott a Tarka Magyar felvonulásán, azzal hogy csak belepillantgattam az Index online közvetítésébe, vékony szeletet kaptam az esemény hangulatából. Szerencsére a szervezők blogja segítségem…

Trackback: GayBears Blog 2008.10.04. 15:45:25

Gyurcsány a megacivil! Gyurcsány Ferenc állampolgárként aláírja a Tarka Magyar! néven szervezett demonstráció nyilatkozatát, és feleségével együtt részt vesz a szombati felvonuláson. A Tarka Magyar - a szervezők tájékoztatása szerint - az Erőszakmentesség…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiba 2008.10.04. 09:45:15

Megneveznétek azokat a civil szervezeteket akik a szervező listára egyenest feri seggéből kerültek ki?
Szomorú illusztrációja vagytok az elmúlt 20 év civilekre telepedő politikájának. Íme magyar átlagpolgár aki már elképzelni se tudja, hogy pénz- és pártérdek nélkül is lehet szar, ha az embert mocskos buzizzák, tetves cigányozzák stb.
Minden elismerésem ezé a mozgalomé és a szervezőké, mégha nem is lesznek sokan ma.
Volt valami az elmúlt 10 évben amit Orbán, Semjén, Fodor és Gyurcsány is aláírt?

bomi 2008.10.04. 09:49:47

Jó poszt, de egy ponton vitatkoznék:
A TM-esek azt állítják, hogy az ő ötletük volt előbb, Gyurcsány "rárepült", és megpróbálta lenyúkni; amikor kiderült számára, hogy ez nem megy, akkor támasztotta föl a Chartát.
A TM-ben résztvevő szervezetek listája viszont tényleg "érdekes" kötődésű... (Egy-két kivételtől – amiket részben fel is soroltatok, + pl. AI – eltekintve. Persze a csatlakozók közül az eddig valóban "politikamentes civilszervezet"-imázzsal bíró szervezetek meg esetleg nehezen mossák majd le magukról pl. a MEASZ-barátságot, sőt, ha GYF is megjelenik, akkor az MSZP-kötődést...)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.04. 09:54:06

Arra leszek kíváncsi, Gyurcsány kitépi-e a mikrofont valamelyik szónok kezéből. Mert gondolom azért lesz emelvény meg beszéd meg ilyesmi.

bomi 2008.10.04. 09:57:21

hiba, te úgy látszik, nem olvastad el figyelmesen a posztot. KK&TT felsorolta azokat a közelmúlt fontos kirekesztő vagy agresszív megnyilvánulásait, amiket az MSZP és SZDSZ szított-támogatott, és a TM-ben részt vevő szervezetek túlnyomó része nem ellenzett, hanem inkább mellé állt.
Kérdés az, hogy akkor hol voltak ezek a szervezetek? Vagy nyíltan a kormány kirekesztő/agresszív politikája/kampánya mellett, vagy kussoltak... Érdekes.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.04. 09:57:34

És zene lesz?
És kik fognak zenélni?
Nem elhanyagolandó kérdés.

egyvalaki36 2008.10.04. 10:04:12

Hagyjuk már ezt a szánalmas álcivil hülyeséget. Ez sem más, mint az eddigi ballib szimpatizálók gyülekezete. Láttam kik azok az emberek, akik kezdeményezték, támogatják ezt a felvonulást. Ki az aki ezek után elhiszi, hogy ez "tényleg, de komolyan tiszta civil kezdeményezés"? Én és a körmnyezetem nem dől be ennek. Tökre egyetértek a cikk írójával, hogy ezek az emberek hol voltak, amikor az utóbbi két évben történtek igazán kirívó törvénytelenségek és súlyos túlkapások akár a rendőrség részéről, akár a kormány részéről. De megkérdezném azt is, hogy a romák átal megfélemlített emberek mellett mikor állt ki a civil társadalom????? Itt is a kettős mérce érvényesül és provokálást sejtem mögötte. Tényleg ez a legnagyobb problémája az országnak? Jó, súlyos probléma, de akkor ne legyen szemellenzős és egyoldalú!!!!!

states 2008.10.04. 10:10:14

Egyetértek, akinek esetleg kételyei lennének, hogy miért kell otthon maradni, annak elmondom, hogy mit fog látni az esti köz- és az egyéb Gyurcsányszolgálati médiákban: Fletót mondjuk nem az első, hanem a második sorban, amint szeretett testőreinek gyűrűjében, a jól ismert, enyhén retardált mosolyával a szája sarkában vonul didalittasan, hogy megint sikerült hülyét csinálni azokból, akikből lehet...

galata 2008.10.04. 10:12:51


Nagyon szellmes ez a bejegyzés.
És arra jutottam, hogy ma a Taka Magyar helyett egy fürdőszoba szaküzletbe merengek majd a tarkamagyar létről.
A Védegyletet és a TASZ lehetett volna "nagyobban" írni és esetleg a csészécskék méretét lekicsinyíteni:-)).

Francois Pignon 2008.10.04. 10:13:07

Elpet,
"Arra leszek kíváncsi, Gyurcsány kitépi-e a mikrofont valamelyik szónok kezéből."

Szükségtelen. Az esti híradókban őt fogják mutogatni, esetleg mond is pár mondatot a kameráknak. Épp elég ennyi, hogy ismét magára terelje a figyelmet.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 10:14:49

Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, NAGYON JÓ!

A legritkább eset, hogy olyasmit olvasok magyar politikai témában, amivel nem csak eleve értek egyet, de segít is. Az eddig is világos volt, hogy baj van ezzel a tüntetéssel, jól hangzóak de mégis hamisan csengők az akkordok. Hálás vagyok a cikkért, hogy kinyitotta a szemem (szégyen, hogy nem magamtól történt meg), hogy mi a fő motiváció. Persze. Megint csak a pozíciójukat mentik. Ugyanúgy mint nagyobb téttel korábban, amiről itt lehet olvasni:

www.kibulizottorszag.net

Mindig erről van szó. Erről és folyományairól.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2008.10.04. 10:17:38

Már a régiek is megmondták, hogy a nép számára a kenyér és a cirkusz elengedhetetlen, ha a mederben akarjuk tartani. Nos, a cirkuszról minden esetre rendszeresen gondoskodnak.

morpho 2008.10.04. 10:20:01

Én ma nem megyek teniszezni,mert esik az eső.Nem megyek továbbá a KFKI kísérleti atomreaktorját megtekinteni sem,mert messze van.Valószínűleg a záhonyi pályaudvarra sem megyek ma,mert nem érdekel.Egészen bizos,hogy nem megyek ma állatkertbe sem,mert ha ilyen fasza írásokat olvasok,akkor miért is tenném. Vélhetően a kutyát nem érdekli,hogy hova nem megyek még ma.Ti miből gondoljátok,hogy érdekel bárkit is,hogy hová nem mentek ma és miért?(Kivéve persze a Védegyletet, a TASZ-t, a Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületet,mert ezen civil(muhaha)mozgalmak tagjai meghalnak a kiváncsiságtól,hogy mit nem csináltok ma)
Nagyon fasza kis poszt,gratulálok!
ui:Nem viszem sétálni a kutyát sem,mert nincs.

states 2008.10.04. 10:22:11

Mindenesetre az jó jel, hogy a tarkáknak csak Gyurcsányt sikerült megnyerni az ügynek, esőistent nem, csak így tovább, ma az októberi eső is aranyat ér...

2008.10.04. 10:26:57

Hülye vagy fiam, egyes, leülhetsz.

Roth Mano 2008.10.04. 10:28:02

"Gyurcsánnyal korábban nem éppen ellenséges figurák újabb demonstrációt szerveznek"

ez annak idején a szavazók több mint 50%-a volt...
a fél ország elvesztette a jogát, hogy véleményt nyilvánitson?

kanbatu 2008.10.04. 10:29:50

" (Az itt elmondottak természetesen nem vonatkoznak a Védegyletre, a TASZ-ra, a Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületre és más, valóban tiszteletre méltó tevékenységet végző szervezetekre.)"

és

"Mit köszönhetünk a rómaiaknak?"

WinG 2008.10.04. 10:31:42

Basszus, én tősgyökeres viharsarki vagyok, de ilyen "Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületről" még soha nem hallottam. Léteznek egyáltalán? Minny megy gugliba.

Aha, megvan. Egy 2005-ben alakított szervezet, bűnronda, rég nem frissült honlappal (sivimo.club.hu/). Ez nem tiszteletreméltó, hanem jelentéktelen egyesület :)

tevevanegypupu 2008.10.04. 10:32:29

Mindenesetre ha ott lesz, akkor lehet tiltakozni a jelenlete ellen is. Kirekesztest, rasszizmust, rendori eroszakot egyszemelyben Magyarorszagon nala jobban nem testesit meg senki.

bomi 2008.10.04. 10:34:16

Ugyan, Mano, menjenek csak, ha nekik úgy teteszik... De akkor ne is próbálják meg elhitetni (akár magukkal is), hogy ők valamiféle független és önálló civil szerveződés (és megmozdulásuk semmiféle pártpolitikai érdeket nem szolgál)...

Chicano 2008.10.04. 10:34:53

Most 10:28 van és szakad a jéghideg eső. Ki az a hülye aki ilyen időben képes felvonulgatni? Mert ha valami nagy, sorsdöntő dolog miatt kellene kimenni az utcára, talán... No de tényleg akkora marha nagy rasszizmus meg kirekesztés van Magyarországon hogy tömegben kellene masírozni ellene az utcán? Zemberek, egy országban élünk?
Még hozzátenném hogy aki ma elmegy erre a tarka magyar izére nem lesz más mint statiszta fletó mai szerepléséhez az esti híradókban. Örülök hogy ezt egyre többen látják a másik oldalról is. A fanatikusoktól meg megkérdezném hogy tényleg megér feri egy jó nagy náthát? Think about it...

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 10:35:45

morpho 2008.10.04. 10:20:01 ,

Bocs, ne forgasd ki! Ez tisztességtelen.

Nyilvánvaló, hogy a cikk nem magántermészetű értesítéssel foglakozik, hanem közérdekűvel. Nem az az érdekes, hogy elmennek vagy nem, hanem az, hogy mi ennek a tüntetésnk a lényege, és azt a legtökéletesebben fogja meg.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.04. 10:35:55

"lovas rendőrök kardlapoztak egy másik elnyomott kisebbséget, a fideszes nagymamákat"

Hmmm. Az univerzális "nagymamák" (v.ö.: nyuggerek). Amikor elszívják a mai fiatalok jövőjét az égigérő nyugdíjaikkal, akkor mindegyik maszopos, amikor meg mártírként állják a Gergényi-fasiszta különítmények kardlapozásait, akkor már fityiszesek. Érdekes, na. :/

Ez a cikk kb. ugyanolyan képmutató, mint amivel ti vádoljátok a demonstrálókat. A képmutatás pedig a legnagyobb faszság, úgyhogy [moderálva].
(disclaimer: engem 2 Kamazzal se lehetne kivontatni. Meg amúgy is esik...)

is 2008.10.04. 10:37:57

ahogy a kisbetűs, lapalji szövegek mindenütt a lényeget rejtik, úgy itt is. kedves szerzők minden reggel belenéznek a tükörbe, hogy el ne felejtsék: ők nem magyarok, ők jobboldali magyarok. muszáj minden érzékelést átengedni először egy szűrőn, mely szűrő egyetlen feltételt támaszt: van ellenség, és az ellenséggl soha, sehova.

megmondom, mit rejt az utolsó bekezds: azt rejti, hogy a TASZ-nak elege van a Reakciós hozzáállásból, a Védegyletnek elege van a Reakciós hozzáállásból. azért szervezték ezt a megmozdulást, hogy az ilyen hozzáállások végre eltűnjenek, mert ezek mérgezik az országot, ezek teszik lehetetlenné az előrejutást. írjátok fel ezt a posztot, véssétek kőbe, mostantól fog fogyni a Reakció népszerűsége, és csak pislogva nézitek, hogy jövőre mekkorát bír fordulni a társadalom, csakúgy mint 2006-ban, csak most pont nem arra.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 10:38:24

ez annak idején a szavazók több mint 50%-a volt...
a fél ország elvesztette a jogát, hogy véleményt nyilvánitson?

azert nem olyan dramai meg a nepessegfogyas, hogy nehany ezer atazott embert a valasztopolgarok felenek lehessen nevezni. ferirol ma mar azt is elhisszuk, hogy az orosz titkossszolgalat embere, lasd az index szavazasat. de ha azt kerdeznek, hogy kepes lenne-e feri megfojtani egy kismacskat, mint toepler zoli, a tobbseg meg erre is igennel valaszolna. rakosi uram, ferit seggbe kene rugni ustollest, kulonben a baloldal lassan mar csak vizhordo lesz a parlamentben.:D

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.04. 10:39:25

Én alapvetően egy jószándékú és roppant kedves ember vagyok, hajlamos és hajlandó arra, hogy jót feltételezzek másokról.
Nem kizárt, hogy a balos értelmiség rájött arra, hogy itt valami nagyon nem fasza. Azt is elhiszem, hogy vannak a szervezők között mélyen jószándékú emberek. Csak ez így valahogyan nem megy.

Úgy ment volna, hogy felismervén a fostengert, amiben ülünk, odamennek néhány közismerten jobbos szerveződéshez- nem párthoz -, személyiséghez - nem pártvezetőhöz-, akiket a jobboldal tekintélynek tart, és ezt mondja: Volt, ami volt, sokszor voltunk egymással bunkók, de most helyzet van, álljunk ki közösen néhány alapérték mellett. Más lett volna a kontextusa a dolognak. Ha meg nem csatlakozunk, mi a jobboldal, akkor nem csinálni ilyet.
Így meg mi a dolog hangulata? A nagy és magasztos baloldal ismét rendez egy nagy és magasztos rendezvényt, amire a jobbosok is elmehetnek. Bizonyítván azt, hogy mégis mi vagyunk az igazi szellem és haladás, akik megengedjük nekik, hogy legyenek. Nem állítom, hogy minden szervező így gondolja, de en bloc szemlélve a magyar baloldal beidegződéseit, ez nagyon így jön le.
Nem, fiúk-lányok, sajnáljuk. Ebben a dologban ránk ne számítsatok. Az ország mai helyzetében súlyos felelőssége van a magyar baloldalnak. Ezt nem fogjuk veletek elvigyorogni.

CrL 2008.10.04. 10:40:16

aki mégis kimegy, annak most tényleg indokolt az esernyő.

hiba 2008.10.04. 10:40:23

csatlakozni valamihez nagyon könnyű és nyilván mindenki meg fogja tenni aki nem veszíthet rajta. Így noname megélhetési civilek és politikai célcivilek is. Viszont a kezdeményezés életre hívói olyan valódi civilek voltak akiknek tényleg nem hagyták, hogy rájuk telepedjenek politikai pártok. Olyan nyilvánvalóan politikai szándékkal kirobbantott adok-kapokba mint a HT magyarok állampolgársága ezért valóban nem mentek bele. Az más kérdés, hogy egyesek közülük épp most akarnak párttá alakulni, amihez jól jöhet az a mozgalom is, de részemről már bármit hajlandó vagyok elnézni annak, aki kicsit mást kínál minta jelenlegiek.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 10:42:12

tudod ujheddin, az igazi konzervativ tiszteli az idoseket, a kepmutato meg skatulyazza oket. te melyik vagy?

amondó (törölt) 2008.10.04. 10:42:39

Igazságtalan, amit írtál, illetve féligazság.

Azok, akik a határon túli magyarok jogaiért (igazul) kampányoltak akkor, emelték fel a szavukat valaha is a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése ellen? Szerintem éppen ellenkezőleg, ezen csoportok tették a legvéresszájúbb homofób nyilatkozatokat.

Ha eddig nem volt pártfüggetlen civil megnyilvánulás (kivéve a TASZ, aki mindkét irányban kritikus tudott lenni), akkor miért kell fikázni egy ilyen megkésett, gyenge, de legalább jó irányba nyitó próbálkozást?

Netuddki. 2008.10.04. 10:43:34

Hát "Kínai Kálmán és Trágár Tóni" te is egy jókora seggfej vagy.

Csak pár szösszenet a posztból:
"lovas rendőrök kardlapoztak egy másik elnyomott kisebbséget, a fideszes nagymamákat"
"szarszagú" "segg"

Szerintem a MT-ások nem fognak krokodilkönnyeket hullatni, ha nem leszel ott.

Mellesleg én azért nem értek egyet a MT-ával, mert az ellen tüntetnek amit elsősorban a politikusok okoztak, véletlenül vagy éppen szándékosan, közben egy szavuk nem volt amikor hagyták, hogy ugyanezek álszent módon "támogassák" az ügyüket.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 10:45:01

is
mitol is fordulna a tarsadalom? gyurcsany joleti osztogatasaitol? aztan 2010-ben ujra elmondja, hogy elkurtuk, de csak en egyedul ...
ti meg asszisztaltok hozza. te intelligens mosopor, te :o

amondó (törölt) 2008.10.04. 10:45:35

Jut eszembe: Gy F részvételét nem akadályozhatják meg a szervezők, hiszen alkotmányos joga elmenni. Amit a szervezők megtehetnének, az az, hogy a testőreit nem engedik be, mondván, hogy civil rendezvény, amit ők biztosítanak, meg a rendőrség, ha miniszterelnök úr civilként részt vesz, akkor úgy vegyen részt rajta, mint bárki más.

zoli27 2008.10.04. 10:45:39

Az miatt senki ne csodálkozzon, hogy a 2006. október 23-i rendőri fellépés ellen "senki" nem emelte fel a szavát.
Akkor, amíg csak a TV2, az RTL Klub és az MTV tudósításait néztem, fogalmam sem volt róla, hogy pl a rendőrség a párszáz fős kődobáló tömeget legalábbis nem akadályozta meg, hogy összekeveredjen a többtízezres "fideszes" tömeggel, és ártatlan emberekre támadtak rá. Arról sem volt fogalmam, hogy szeptember 19-e és 21-e között elhagyatott utcákban sétálgató fiatalokat azonosítószám nélküli rendőrhordák összevertek, és otthagytak.

Ha akkor nem kezdek el átpillantgatni a HírTV-re, akkor valószínűleg én is máig azt mondanám, hogy "aki el akart onnan menni, az elmehetett volna". Ma már nyilvánvaló, hogy a kormánypárti média a legkritikusabb pillanatokban egyszerűen manipulálta a közvéleményt, ezért mind a mai napig a legtöbb ember nem érti, hogy 2006 szeptemberében és októberében a magyar állam lényegében rátámadt a saját népére.

states 2008.10.04. 10:49:05

Törököt fogtam, de nem ereszt. Akinek erről a népi bölcsességről Gyurcsány és a Tarkák esete ugrik be, az nyugodtan maradjon otthon...

Roth Mano 2008.10.04. 10:49:21

baszki jobberek, ti komolyan elhiszitek, hogy aki a nácik ellen van az mind Gyurcsány "seggéből jött elő"?

Dr Kangörény 2008.10.04. 10:52:16

Értem én. Bármilyen jobboldali rendezvény frankó, még akkor is, ha árpádsávos hordák utána autókat gyújtogatnak, mert erre meg azt lehet mondani, hogy az ávo alakalmatlan, megy gyurcsányista provokátorok csináták a balhét.

Viszont bármilyen nem jobboldali rendezvény egy szar.

Jobboldai rendezvény fontos, sorsfordító, az összetartozás jelképe.
Bármiyen nem jobboldali rendezvényt a gyurcsány seggéből előbújók rendeznek.

Szánalmasok vagytok ti is.
Meg minden ostoba balfasz, aki bármiyen demonstráción részt vesz.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 10:53:25

nem rakosi uram, en is a nacik ellen vagyok, de veled ellentetben en nem ismerem ferenc testver farpofait. ezt a tarka marhaskodast belepi a szarsazag, csak a megelhetesi ballibek orrdugot viselnek. te is?

zoli27 2008.10.04. 10:54:40

Kangörény,
"Jobboldai rendezvény fontos, sorsfordító, az összetartozás jelképe."

Ezt hol olvastad a cikkben, mert én nem találtam. Én személyesen pl egyáltalán nem gondolom így, sőt...

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 10:55:54

Szánalmasok vagytok ti is.
Meg minden ostoba balfasz, aki bármiyen demonstráción részt vesz.

kangoreny, neked fogalmad sincs a polgari demokraciarol, meg a civil kezdemenyezeselk jelentosegerol. regi szep allamparti diktatura, akkor meg nem kellett szoszolni a jobberekkel. adminisźtrativ kerdes volt, oszt kesz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 10:57:49

Na baszki, vonulnak a magyar tarkák, kirekesztették a Holstein-frízeket. Lehet, h ez a fajta mégiscsak jól tejel? Eddig tejelt, télleg benn voltak a seggben, de most a segg eregetni kezdte irdatlan fingjait.
Bűzben kéne maradni? Francokat, ki a szabadba, 2010. után is kell majd a lové lovashepajokra, no meg migymás faszságra.

Na igen, aláírt Orbán, hurrá!
Aláírt a Tasz, meg még egynéhány...

De hogy kerül egy tömegbe Schiffer és Gyurcsány?

Roth Mano 2008.10.04. 10:57:55

zasztava, te egy úgynevezett "nemzeti radikális" vagy?

Chicano 2008.10.04. 10:58:14

Milyen nácik ellen Róth elftárs? Csináltok nácikat aztán tüntetgettek ellenük. Mi értelme van ennek azon kívül hogy ferinek még van hol és kivel vonulgatnia? Ha tényleg vannak tessék őket lecsukni (ezt mint "jobber" írom") tiétek a hatalom. Ha a legkisebb gixert csinálom az adóbevallásomban az APEH azonnali hatállyal kerékbetör. Kik ezek a titokzatos neonácik akiket nem lehet SEMMIÉRT megfogni viszont folyamatosan velük van tele a ballib sajtó? És öszintén szólva egy ország t@ke. (Már elnézést a képzavarért :)

Roth Mano 2008.10.04. 11:00:41

Chicano,

miféle nácikat csináltunk (tam?)?
ki az a mi, ki az a ti? paranoid-e vagy?

v.putin 2008.10.04. 11:00:47

Szánandó minden igaz és igaztalan kezdeményezés,mivel pilóta
tulajdonságú miniszterelnökünk mindenikre rárepül.
Remélem egyszer kamikaze is lesz és a céllal együtt megsemmisül!!

zoli27 2008.10.04. 11:02:27

Chicano,
Azért oda kell figyelni, mert Szilvásy rafinált: szeptember 20-án már horogkeresztes karszalagos srácok is voltak utcán.

Azt egyébként tudtátok, hogy Kovács Géza, az egyik szélsőjobbos szervezet vezetője III/III-as volt? Tegnap volt a Célpontban.

morpho 2008.10.04. 11:02:39

"októberében a magyar állam lényegében rátámadt a saját népére"
Aha,A BALOLDAL,AMIKOR CSAK TEHETTE RÁTÁMADT A SAJÁT NEMZETÉRE! Orbán Viktor Mihály is jól megaszonta már!!!
Még szerencsa,hogy a pártatlan és korrekt Hír tv megmutatta nekünk a bátor forradalmárokat,amint méltóságteljesen gyujtogatnak a városban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 11:03:09

Kangörény

Ha én türelmetlen ember lennék, akkor azt mondanám, menj te a faszba a csúsztatásaiddal!
De én egy toleráns ember vagyok, így hát azt mondom:

Kedves Kangörény!

Légyszves gondold át, cui prodest? Kinek jó egy molotovos-kukaborogatós hánkolódás?
Jéééééé, hát csaknem gyurcsánynak!?:O

Ezt már mindenki tudja, de úgy lehet, h te egy UFO vagy, aki hirtelen cseppent ide, és még mindig azt hiszed, h létezik az a fideszes bázis, amelyik örvendeni tud a randalírozásnak.

Jobbulást!

gyz 2008.10.04. 11:03:52

istenem, a Reakció főtökkelütöttje ismét megmondta a magáét.

Hű, a mindenit, nem pártsemlegesek az ún. civil szervezetek? Mit nem tetszik mondani! Trágár T. illuminatio mea.
Még szerencse, hogy vannak nagyszerű kivételek (lásd zárójel). Így legalább el tudunk igazodni ebben a szarral meg seggekkel teli útvesztőben.


Mindenesetre szvsz mindenki maradjon a otthon a csajával vagy a családjával. Meglepően jó tud lenni.

Davee 2008.10.04. 11:04:40

Rettenetes olvasni ezeket a gyűlölettől és előitélettől telített véleményeket. Mikor mondja már ki valaki, hogy a fasiszta rigmusok (igen fasiszta!) mint pl. a rettenetes auswitzozós "mondóka" nem lehet része a magyar társadalom által elfogadott közbeszédnek? Hol hallotok akasztófázást egy "ballib" rendezvényen. Nem tűnt fel, hogy a tömeg mindig csak a jobboldani bulikon van?

Ennek nem (csak) a politikai népszerűség/népszerűtlenség az oka, hanem az, hogy én, és szerintem a FIDESZ-szel nem igazán szimpatizálók többsége is úgy van vele, hogy nem érez rá indíttatást, hogy az utcán adjon hangot a véleményének. Nekem nem esne jól, azt ordítani, hogy pl. "Orbán takarodj", bár amikor kormányfő volt, akkor folyamatosan így éreztem. De egyszerűen utálok tüntetni, van annál sokkal jobb dolgom is. Ezért találták ki a választásokat...

Ezért nem fogok ma sem elmenni. Azt gondolom, hogy amiről szó van, az jó dolog, ennek kellene lennie a természetes emberi viselkedésnek.

Persze ismét, mint mindig, erre is rátelepül, pontosabban rárepül a jobboldali gondolatrendőrség. Aki nem ért velük egyet, az legalábbis bűnöző, komcsi, NBH-s, esetleg csak szimplán elmebeteg. Én ebből nem kérek.

P.S. Mikor kérdezi meg magától a tüntetők jogaiért annyira aggódó jobboldali kemény mag, hogy a kővel dobálás, Molotov-koktélozás miért is nem minősül aljas szándékkal, előre megfontoltan elkövetett gyilkossági kisérletnek? Márpedig szerintem ez egyértelműen az, minden esetleges jogi csűrcsavar ellenére. Ezek a "srácok" potenciális gyilkosok, csak eddig mázlijuk volt. Nekik nem patetikus, hazafias védelem, hanem szigorítot börtön járna. De a bíróság nálunk sajnos a legkevésbé sem független, csak a zsíros állásukat féltik. Tőlük az ilyen ügyekben soha sem fogunk pártatlannak látszó itéletet látni.

CrL 2008.10.04. 11:05:41

a posztnak abban igaza van, hogy 2 éve Feri fenekének és hatalmának vészes megmentése ment több szintéren is. és a kérdés is jogos:

Akkor miért nem ugrottak elő a civilek össznépileg, hogy hoppá megvertek képviselőt, politikai rendezvényen résztvevőket, turistákat?

(Pedig akkor is létezett már a Magyar Köztársaság Alkotmány és 70/A paragrafusa.)

nyekk 2008.10.04. 11:05:53

Rémes, hogy mit művelnek itt egyes szervezetek, meg akik akik ezekből a "különböző seggekből kukucskálnak itt ki"!
Kivéve persze a Védegyletetet, meg a TASZ, meg stb ... szervezeteket, meg bennünket, akik ezekből a seggekből írogatunk kifelé.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 11:06:24

nem matyikam, en amolyan konzervativ vagyok. viszont radikalisan tudom visszairni a farpofakbol kibujokra, hogy a belsar, nem iszappakolas. :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 11:07:38

"Csináltok nácikat aztán tüntetgettek ellenük."

Hát öcsém, vázze, én a múltkori náci karszalagosokat nem értem.

El tudjátok képzelni, h épeszű náci, miközben tudja, h rendőr kismillió, és a karszalag törvénytsértő, kimegy a horogkeresztes faszsággal?

Bocs, de én csak úgy tudom elképzelni, ha egy provokátor, akit a hatalom küld oda, és egészen biztos lehet abban, h semmi baja sem lesz az ügyből.

Fénykép van róla, kíváncsi vagyok, h kapunk e majd hírt arról, h megbüntették, bíróság elé állították.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 11:09:28

a mai tarka marhazas sem lesz tobb es mas, mint ujabb bizonyitek arra, hogy a baloldal antifasiszta hisztije mar nem tud tomegeket megmozgatni. mondjuk, ha feri nem telepszik ra a civil kezdemenyezesre, talan tobben lennenek.

zoli27 2008.10.04. 11:10:15

morpho,
"Még szerencsa,hogy a pártatlan és korrekt Hír tv megmutatta nekünk a bátor forradalmárokat,amint méltóságteljesen gyujtogatnak a városban"

Pontosan azt teszed, amit a kormánypárti média: összemosod a párszáz randalírozót azokkal a békés tízezrekkel, akik csak haza akartak menni.

gyz 2008.10.04. 11:11:37

malacka,

ennek alapján gondolom fordítva is csak úgy tudod elképzelni, hogy a múltkori Gyurcsány-tüntetésen a sok piros satyis ex-munkásőr egytől-egyig fideszes provokátor volt.

vagy egyszerűen csak hülyeséget beszélsz? Meglepne, biztos okosabb vagy te ennél.

morpho 2008.10.04. 11:12:01

Te malac,mi lesz azzal a karszalagos beépített műnácival,akit a törvénytisztelő karszalagnélküli igazi nácik majd jól megvernek a karszalag miatt,aztán feljelentik tiltott önkényuralmi jelkép viseléséért?

zoli27 2008.10.04. 11:12:59

"Persze ismét, mint mindig, erre is rátelepül, pontosabban rárepül a jobboldali gondolatrendőrség. Aki nem ért velük egyet, az legalábbis bűnöző, komcsi, NBH-s, esetleg csak szimplán elmebeteg."

Davee,
Valld be, hogy az igazi neved Török Zsolt!

Roth Mano 2008.10.04. 11:13:04

Toroczkai, Budaházy, Vona és Morvai, meg a csőcselékük mind-mind gyurcsányista ügynökök. A mai felvonulók is mind-mind gyurcsányisták. Felteszem, az itt fórumozók is mind azok. Ez az ember a ZISTEN.

(vagy pedig itt néhányan nagyon hülyék)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.04. 11:13:30

cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2008.10.04. 10:42:12

"tudod ujheddin, az igazi konzervativ tiszteli az idoseket, a kepmutato meg skatulyazza oket. te melyik vagy?"

Sztem te NAGYON félreértetted a kommentemet, mert a reakciód rá több sebből vérzik (enyhén szólva :D). De nem baj, inkább nem magyarázom, akinek szólt, az talán érti...

morpho 2008.10.04. 11:13:50

zoli27
Hát tényleg elég messze lakhattak.Némelyik csak másnap hajnalra keveredett haza.

zoli27 2008.10.04. 11:15:16

Davee,
"Mikor kérdezi meg magától a tüntetők jogaiért annyira aggódó jobboldali kemény mag, hogy a kővel dobálás, Molotov-koktélozás miért is nem minősül aljas szándékkal, előre megfontoltan elkövetett gyilkossági kisérletnek?"

Jogos kérdés, és egyetértek vele, pedig a jobboldallal szimpatizálok. De ezt a kérdést a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak kellene feltenni.

among 2008.10.04. 11:17:07

iis 2008.10.04. 10:37:57
+1
és a feedjeim közül most szedem ki a reakcióblogot... csá...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 11:17:11

Davee!

"Nekem nem esne jól, azt ordítani, hogy pl. "Orbán takarodj","

Nekem nem esne jól egy olyan ország, ahol nem kiálthat bárki "gyurcsány takaroggy!" vagy "orbán húzz el!" szöveget.

Azt kell megtanulnia a társadalomnak, h eddig és ne tovább.


Szólásszabadság van, kell, de molotovozási szabadság nyista.

Az meg, h ballib rendezvényen nincs gyűlölet, az butaság. Van. Miazhogynagyonis! Hallgass ATV-s betelefonálókat, ők azok, akik ballib rendezvényeken is ott vannak, csak fegyelmezettebbek. Nyíltan félnek a féktelen orbángyűlölet kimutatásától, de azért, ha betelefonálnak, nagyon bátrak tudnak lenni.

Az viszont kétségtelen, h a baloldal csőcseléke kevesebbet pusztít, mint a szélsőjobbé.... de mi köze ehhez a fidesznek? Hisz ez az összemosás az örökös cél!

GyF. szeptember 15. parlament:

"A két párt kötelessége a kompromisszum, mert egy olyan Magyarországgal találjuk szembe magunkat, amely támadja közös elveinket, a szabadság, az egyenlőség intézményeit és a szekularizált értékeket. Ettől a Magyarországtól nem nekünk kell félnünk, hanem a gyermekeinknek."

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2008.10.04. 11:18:36

Tulajdonképpen lehet bármit is csinálni ebben az országban, amíg a kardlapozott fideszes nagymamákat nem öntik aranyba?

Azt hiszem, ez a TarkaMagyar egy kicsit több egy balos hepajnál. Legalábbis elhatározása szerint. Ha kisírtuk magunkat a fideszes nagyik miatt (akik voltak vagy egyen se), talán megpendíthetnétek itt azt a témát is, hogy a mai magyar milyen undorral gondol más nemzetiségekre, vagy a buzikra. Jól van ez így? Olyan soviniszta, vaskalapos ország vagyunk, hogy a shariat jöhetne ide tanulni. Szerintem ez a téma fontosabb, mint a Reakciósok viszolygása a bármilyen indíttatású baloldali rendezvényektől.

A cigányokat pl. sokan utálják, objektív véleményem szerint nem is alaptalanul. De azért megölni nem kéne őket. Márpedig a konzervatív oldal szerint oly ártalmatlan szélsőségesek valami efféléről ábrándoznak, lásd: kőhajítás, molotov-cocktail.

Zuhan a színvonal, kedves Reakciósok! Mert ez a poszt a Reakcióhoz sótlan, uncsi, a kurucinfóhoz pedig kevés. Leginkább egy MDF oldalán eldugott fiataltagozati véleményrovatba illik. Úgyhogy tessék csak kimenni a TM-re, oszt megírni, mi vót. De annál többet, hogy már megint a Gyurcsány álcsápjait kellett nézni.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.04. 11:21:01

turul, mi változott hétfő ota?
Egyébként szerintem ez most nem lett vicces, és nem azért mert én TM párti vagyok.

nyekk 2008.10.04. 11:21:32

Kell a náciveszély a bibóknak, hogy indokolni lehessen több mint fél évszázada, (és túl számos más -sokszor közeli, vagy épp általuk által okozott(Palesztin)- holokauszton), hogy miért kell nekik minden téren előnyöket, és kiváltságokat biztosítani. Ugyyanakkor a másik része, hogy a hatalom direkt hagyja, hogy a cigányság (elég széles) kriminalizálódott rétege tú menjen minden határon. Így aztán lehet vadul útálni a cigányságot, addig sem más disznóságokkal folalkozik a plebsz. Szép példa volt erre, mikor a rendőrség szóvivője vadul közölte, hogy a rendőrség nagy apparátussal keresi a Budaházit, és csak azért nem tud lesúlytani rá a vasöklével, mert egyenlőre szökésben van, nem találják. Erre a riporter közölte vele (amit mi is láttunk a képernyőn) hogy Budaházi itt szónokol a színpadon ötven méterre. A szóvivő meg csak nyelt nagyokat, és továbbra sem intézkedett senki. Budaházi meg tovább szónokolt. Hát ha ez nem provokatőr, sörösló legyek.

zoli27 2008.10.04. 11:22:42

morpho,
"Hát tényleg elég messze lakhattak.Némelyik csak másnap hajnalra keveredett haza."

Komolyan mondod, hogy még csak nem is hallottál azokról az esetekről, amikor a Fidesz-rendezvényről békésen hazatartó, de semmilyen törvénytelenséget el nem követő emberekre rátámadtak rendőrök? Sőt, olyanokra is, akiknek közük sem volt a Fidesz-rendezvényhez.
Ha nem tudsz ezekről, akkor ne a HírTV-t nézd, hanem olvasd el az Index cikksorozatát, vagy olvasd el a Papp-jelentést, ami a rendőrség belső vizsgálata alapján készült.
Ezek mind nyilvánis információk.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 11:23:24

A Fideszes nagymamák kardlapozása csak legenda! Tudta mindenki mi lesz ott és a "nagyik" szépen elhúztak haza olyan irányba, ahol még nem állt a bál. Azok szívtak akik a Deák fele indultak, mert ott éppen a tankos móka folyt és a rendőrök idegesek lettek és visszazavarták onnan a Fideszeseket, megakadályozva az összekeveredést. Persze akadtak olyanok, akik nem mentek haza hanem elkezdték a fogócskát, ahol a rendőrök sportszerűtlenül gumilövedéket is használtak, ami baromság volt. Este 1/2 20-ig nem is volt zsernyák az Astorián. Az más kérdés, hogy később olyanokat fogdostak össze az utcán akiknek semmmi köze nem volt az egészhez, az örsön meg jól megverték őket, ami egyébként a szokásos eljárás, csak egyébként striciket, tolvajokat, meg futbalhuligánokat szokták megagyalni, nem pedig átlagembereket, persze egyikhez sem lenne joguk. Az is érdekes hogy Révész Máriusz mikor és hol indult meg a rohamrendőrökkel szemben, mert úgy tűnt koromsötét a gyűlés után órákkal lett csak és a helyszín sem stimmel, mert mint említettem, az Astorián csak jóval késöbb lehetettt volna a dolog. Persze erre jött az órákig bolyongott öntudatlanul sztori... még jó, hogy nem kapott cukorkát...
A tarkamagyar meg nem baj, hogy van, csak nem kell mindenkit beengedni.

hanemhanna 2008.10.04. 11:26:15

fel sem merült itt egyikőtökben sem, hogy a) az utcai demonstráció egy demokráciában az állampolgár egyik fő vélemény-nyilvánítási fóruma és nem arra találták ki, hogy ne unatkozzál otthon a TV előtt, b) olyan is lehet, hogy valaki a meghirdetett célért, eszmékért megy ki az utcára, mert neki személy szerint az fontos, és szarik rá, ki hogyan próbálja ezt bemocskolni?

én ugyanúgy elmentem a határon túliak állampolgárságáért szavazni (pedig "ballib" volnék, vagymi), mint ahogyan elmegyek a minőségi és biztonságok kerépárutakért, vagy a homoszexuálisok, cigányok és egyebek állampolgári jogaiért tüntetni. mert tényleg szarok rá, hogy mit bohóckodik elől GYF, vagy mit jópofizik aláírás közben OV. azért, mert nekem fontos.
érdekes, az Élet Menetén általában senki sem sérelmezi sem Fodor Gábor, sem Deutsch Tamás jelenlétét...

morpho 2008.10.04. 11:26:46

Zoli,köszi a segítséget,majd utánanézek.(úgy tűnik a személyes jelenlét kevésnek bizonyult)

zoli27 2008.10.04. 11:29:13

Agyalapi,
"cigányokat pl. sokan utálják, objektív véleményem szerint nem is alaptalanul. De azért megölni nem kéne őket."

Mondj nekem egy esetet, amikor Magyarországon rasszista szándékból megöltek egy cigányt.
(Az utóbbi hónapokban elterjedt molotov-koktélozásokra, és házakra leadott lövésekre ne hivatkozz, mert azoknak nincsenek, és valószínűleg soha nem is lesznek meg a elkövetői.)

xterx 2008.10.04. 11:29:53

Ha a fent leírtak senkire nem vonatkoznak, k. szerzők, akkor kire? Sólyomtól Semjénig ügyesen aláírták, hogy csak a sö-betűre térjek ki; de K. Kálmán és T. Tóni urak finnyáznak... vicces.

CrL 2008.10.04. 11:30:15

Madnezz: A Túlkapások c. könyv sztem nem városi 'legendákból' lett összeállítva. Ahogy fennt olvasom, továbbra is dominál a párszemcsis megitélése a 2 évvel ezelőtt eseményeknek.

Továbbra sem értem: akkor miért nem volt összcivil fellépés az erőszak ellen?

morpho 2008.10.04. 11:30:34

Madnezz
Te ezt rosszul tudod,légyszíves nézz utána kicsit jobban.Javaslom a Hír tv arhívumát.

zoli27 2008.10.04. 11:30:51

"Tudta mindenki mi lesz ott és a "nagyik" szépen elhúztak haza olyan irányba, ahol még nem állt a bál. Azok szívtak akik a Deák fele indultak, mert ott éppen a tankos móka folyt és a rendőrök idegesek lettek és visszazavarták onnan a Fideszeseket, megakadályozva az összekeveredést."

Hazugság.

Davee 2008.10.04. 11:31:01

zoli27: Nem tudom, hogy mi köze a témának ahhoz, hogy mi a nevem. Egyébként nem úgy hívnak, mint amit feltételezel. De nem tök mindegy? Nagyon ritkán szoktam posztolni. Szerintem az utóbbi fél évben ez a második hozzászólásom. De nem tartom nyilván. Miért kérdezted? Rám akarsz valakit küldeni? :D))

A bátor betelefonálók kérdéséhez nem tudok hozzászólni, soha nem láttam még ilyet. Elég sokáig szoktam dolgozni, az ATV-n csak a reggeli híradót szoktam nézni, az egész korrekt. De természetesen elhiszem, hogy szörnyű ökörségeket hordhatnak össze az emberek. Az indulatok szabadjára engedése egyre könnyebben megy mindenkinek.

malacka69: Én pusztán arra szerettem volna rávilágítani, hogy érdekes módon a "balos" rendezvényeken a résztvevők nem szoktak agresszívvá válni, vagy ami talán még fontosabb, nem vonzzák magukhoz a szélsőbalos radikálisokat, extremistákat. Lehet, hogy nálunk nincsenek is ilyenek. Ahol vannak, ott semmivel sem jobbak a jobboldali cimkével ellátható bűnözőktől.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.04. 11:31:04

Na, mondanivaló híján ismét előszedtetek egy gumicsontot.

Szerintetek van olyan érv, ami 2006 okt. 23. kapcsán nem hangzott még el bármely oldalról? Kényszert éreztek rá, hogy ismételgessétek őket?

Na csá, rágjátok csak, én elmentem vásárolni.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.04. 11:31:15

Hanem hanaval értek egyet
Én is a kettős állampolgárság mrelett szavaztam anno, én is balib vagyok, és én is elakarom mondani ma, hogy ezt már unom utálom

plastik02 2008.10.04. 11:31:46

"zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.10.04. 10:45:39
Az miatt senki ne csodálkozzon, hogy a 2006. október 23-i rendőri fellépés ellen "senki" nem emelte fel a szavát.
Akkor, amíg csak a TV2, az RTL Klub és az MTV tudósításait néztem, fogalmam sem volt róla, hogy pl a rendőrség a párszáz fős kődobáló tömeget legalábbis nem akadályozta meg, hogy összekeveredjen a többtízezres "fideszes" tömeggel, és ártatlan emberekre támadtak rá. Arról sem volt fogalmam, hogy szeptember 19-e és 21-e között elhagyatott utcákban sétálgató fiatalokat azonosítószám nélküli rendőrhordák összevertek, és otthagytak.

Ha akkor nem kezdek el átpillantgatni a HírTV-re, akkor valószínűleg én is máig azt mondanám, hogy "aki el akart onnan menni, az elmehetett volna". "

én meg ott voltam egész nap és a mai napig ezt mondom. aki el akart, az elmehetett volna. lehet hazaárulózni...

(ez nyilván nem mentség az erőszakos barmok ámokfutására - most a rendőrökre gondolok)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.04. 11:33:20

Kálmám,

maga radikalizálódik. A végén keményfa lesz :)

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 11:34:28

Sok mindenben igaza van a posztírónak, sok mindenben nincs. Mindenesetre izgatottan várom akár a Reakció, akár a Fidesz vagy bármilyen más jobboldali szervezet meghívását egy elfogadható rasszizmus-ellenes tüntetésre. Örvendetes, hogy Orbán megdicsérte Szabó György Hollán utcai szervezését, mint egyfajta lelkes magánkezdeményezést, de ha egyszer ő is elmegy valamire, vagy a Fideszben komolyan vehető teret biztosít a szélsőség elleni fellépés számára, az némileg meggyőzőbb, mint lesajnáló nyilatkozata a Hollán utca kapcsán (ahol a Reakció nagyon helyesen képviseltette magát). Én bármilyen, a jobboldal által szervezett rendezvényen szívesen részt veszek, ha végre kiderül belőle, hogy a szélsőségek (igen, mind a kettő) elutasítása közös demokratikus kötelezettség. Azért lehet egyáltalán szó arról, hogy az egyik oldal előnyt kovácsol ebből, vagy hogy politikai jellegű a szélsőjobb elutasítása, mert a mainstream jobboldal elsöprő többsége engedi, hogy így legyen. Ha magától értetődő lenne, hogy a Fidesz vagy egyéb jobboldali szervezetek elutasítják a szélsőjobbot, akkor ez nem lenne a téma, és a kutyát nem érdekelné, hogy baloldali politikusok elmennek-e egy tüntetésre. Mint baloldali szavazó az én álmom az, hogy ebből a baloldali pártok ne tudjanak tőkét kovácsolni, hanem a kormányzási eredményük alapján ítéljék meg őket. Ha az nem felel meg, akkor dobják ki őket a francba. De ehhez olyan magától értetődőnek kell lennie a szélsőségek elutasításának, mint ahogy azt egy kultúrországban megszoktuk. Egy német kereszténydemokrata politikus szerint a szélsőjobb elleni harc keresztény kötelezettség. Nálunk miért nem az?

Nargile 2008.10.04. 11:34:42

Bírom az ilyen nagyokos bloggereket, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy kik szerveznek egy tüntetést és mik az indítékaik, de azért máris készek jól beskatulyázni őket. A Chartára még igaz lehet, amit írtál, a Tarka Magyarra viszont egyáltalán nem.

Én például egy olyan civil szervezetnek dolgozom (TASZ), ami az elmúlt években sokszorosan is bebizonyította, hogy mennyire kritikus a jelenlegi kormányzással szemben, és mennyire pártoktól függetlenül képviseli az értékeit - de azért engem is rögtön besorolnak a Gyurcsány-táborba, sőt, egyenesen a seggébe. Kösz szépen...

zoli27 2008.10.04. 11:34:42

Madnezz.
"Az is érdekes hogy Révész Máriusz mikor és hol indult meg a rohamrendőrökkel szemben, mert úgy tűnt koromsötét a gyűlés után órákkal lett csak és a helyszín sem stimmel, mert mint említettem, az Astorián csak jóval késöbb lehetettt volna a dolog. Persze erre jött az órákig bolyongott öntudatlanul sztori... még jó, hogy nem kapott cukorkát..."

Az a nagy baj az előadásoddal, hogy Révész Máriusz állításait nem csak szemtanúk és videófelvételek bizonyítják, hanem már a nyomozóhatóság is ugyanarra a következtetésre jutott.
Követhetnéd kicsit nagyobb odafigyeléssel az eseményeket, és akkor megóvhatnád magad az ilyen kellemetlenségektől.

CrL 2008.10.04. 11:36:08

(tölgy: haha, de lehet KK-val a tegnap este emlékei és élményei iratták a posztot - most a képekre gondolok elsősorban)

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.10.04. 11:36:58

Hiteltelen az egész, egyelőre sajnos nem emlékszem olyan hírre, ahol pl. cigányokat bántalmaztak volna mondjuk az eddig elkövetett rémtetteikért. Ez csak egy rakás iqbajnok erőteljes nyelvcsapásokkal történő masírozása mely bennem valós félelmet kelt. Itt tartunk, a sok Mónikasó úgy látszik megtette hatását.

Roth Mano 2008.10.04. 11:37:50

ollyan trendi manapság az egyenlő távolságtartás szélsőjobbtól és középbaltól :D

plastik02 2008.10.04. 11:38:16

mellesleg valóban faszság idekeverni a HTM-okat. én is mellettük szavaztam.
dehát jóval egyszerűbb a reakción úgy gondolkodni, hogy van a balos, aki Gyurcsány-fan, vagy az volt, köpik a nemzetre és egyébként is szabadidejében szoci röplapokat osztogat. meg van a mi végtelenül heterogén jobboldalunk.
közötte meg persze semmi.

medve2 2008.10.04. 11:39:08

Kicsit szigorú és igazságtalan azért a poszt. Vannak a szervezők között olyanok, akik tiltakoztak 2006-ban (TASZ, Amnesty). Na mindegy.

Chicano 2008.10.04. 11:39:53

Róth et.:
"miféle nácikat csináltunk (tam?)?
ki az a mi, ki az a ti? paranoid-e vagy?

Értetlen vagyok. E?
Milyen nácik? Nemlétező nácik miatt agitálnak lepukkan balliberális értelmiségiek tömegtüntetésre és én lennék paranoid? Ha meg léteznek, kérlek magyarázd már el nekem értetlen jobbpolgárnak hogy miért képtelen a kormány a jog eszközeivel fellépni ellenük? Tüntetés helyett érdemes lenne ezeket a dolgokat helyretenni, mert egy ország néz hülyén hogy mi a franc ellen is akarnak itt tüntetni. Mert hogy nem a nácik itt a napi probléma (még a cigányoknak sem) azt talán te is tudod. De ezek a problémák, akár a fantomnácik, láthatólag megfoghatatlanok a regnáló hatalom számára.

zoli27 2008.10.04. 11:40:18

Nargile,
szerintem nem olvastad el a kisbetűs részt.

Roth Mano 2008.10.04. 11:42:36

Chicano, tudod, azok akik 99.5% nyilas egyenruhában masiroznak.

CrL 2008.10.04. 11:43:49

medve2, igen ez teljesen igaz. a kisbetűs rész megvolt? ;)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.04. 11:45:38

Aki ell akar valamit utasitani talál érvet

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 11:47:12

Emberek!

Volna egy hírem.

A Tarkák - erőszakosak. Én legalábbis így interpretálom ami történt.

A következő:

Kint van éppen az Index főoldalán a blogjuk azzal a címmel, hogy

„Ha esik, ha fúj: találkozunk ma 15:30-kor az Erzsébet téren!”

Ebbe én tettem egy hozzászólást, így:

„Nem tudom esik-e, de fúj.”

Gyorsan kitörülték.

Lehet tünődni.

alex19 2008.10.04. 11:47:13

Minden elismerésem a mai menet jószándékú résztvevőinek.
Ennek előre bocsátásával, azonban azt kell mondanom, hogy alapvetően egyetértek a bejegyzésben leírtakkal.
Bizony, a baloldali értelmiségi galeri (bég) elsősorban tehet arról, hogy az országunk ilyen szétesett erkölcsi, szellemi, gazdasági állapotba jutott. A bég érdekeket ismer, nem elveket. A máskor oly érzékeny bég-nek 2002 óta számos alkalommal kellett volna megszólalnia, de éppen ellenkezőleg, támogatta a törvénytelenségeket. Hasznot húzott belőle. A hazugságokat nem is említem, mert az baloldali körökben ma már említésre sem méltó, szinte az élettel együtt járó jelenség, természetes.
Megbékélést szeretnének? Miért nem a bűnbánat - vezeklés - megbocsátás íven képzelik ezt el? Rögtön a megbocsátással kezdenek?
Miért nem azért vonulnak, hogy legyen végre következménye a szavaknak, tetteknek? Ez is oldalaktól független, és nem politikai állásfoglalás lenne. De ennek közvetlen hatása lenne a jelnlegi kurzusra, így rájuk nézvést is.
Kedves menetelők a naptv-s Bódis Kriszta interjú, meg pl: a tegnapi Para-Kovács hányás a Népszabadságban elég világossá teszi, hogy valójában miről szól a mai buli.

Végül Gandhi egyik gondolata:
„Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz.”
Ehhez minden jót mindekinek.

zoli27 2008.10.04. 11:48:14

plastik02,
"én meg ott voltam egész nap és a mai napig ezt mondom. aki el akart, az elmehetett volna. lehet hazaárulózni..."

Eszem ágában sem volt hazaárulózni, ezt egyedül te írtad le.

Én beszéltem volt osztálytársammal, aki rebiszes, és ott volt minden 2006 őszi akción. Ő mondta azt, hogy nem büszkék arra, ami október 23-án történt.
Másrészt bíróság is már számos esetben megállapította, hogy rendőrök ártatlan emberekre támadtak rá. (Olvasd el a Túlkapások c. Index-kiadványt)
Jelenlévők is elmesélték, hogy lépcsőházakba menekültek be, ahol órákon keresztül fulldokoltak a könnygáztól, és nem mertek kimenni az utcára.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 11:48:51

"izgatottan várom akár a Reakció, akár a Fidesz vagy bármilyen más jobboldali szervezet meghívását egy elfogadható rasszizmus-ellenes tüntetésre."

Én szívesen vennék egy balos tüntetést, amely fellép a vétlen autósok lincselése ellen, a fémtolvajlás, a vidéki ember terményének kifosztása ellen, a tanárok, óvópedagógusok inzultálása ellen, az utcán randalírozó, gyerekektől mobiltfont elvevők ellen, stb.... Egyszóval a bűnözés ellen.
Ebben az országban, jelen pillanatban a bűnözésnek több áldozata van, mint a rasszizmusnak.

Konegafi (törölt) 2008.10.04. 11:49:01

"ez annak idején a szavazók több mint 50%-a volt...
a fél ország elvesztette a jogát, hogy véleményt nyilvánitson?"

Roth Mano, Ön nyert.
Igen.
Elvesztette.
S tkp. felelősségre kéne vonni ezt az 50%-ot. Legalább anyagi kértérítést fizessen már (ha nem elég magánvagyona, felőlem le is ülheti).
A nagyobb fekáliadarabok viszont igen is menjenek csak a sittre.
Életfogytilglan.

Sajnálos dolog a felelősség és a felelősségrevonás, de máskor, legközelebb majd meggondolja, hogy ismét bűnözőket tol-e a hatalomba avagy mégsem.

morpho 2008.10.04. 11:50:52

A Nép Te vagy
Te mekkora humorzsák vagy!!

plastik02 2008.10.04. 11:52:04

chicano:"Értetlen vagyok. E?
Milyen nácik? Nemlétező nácik miatt agitálnak lepukkan balliberális értelmiségiek tömegtüntetésre és én lennék paranoid?

csikánó, múlt hét szombaton spec. cirka 2000 náci masírozott végig Budapest legszebb sugárútján. azon nem volt mit szépíteni, mert amikor az emberek 70%-a fehérfűzős martensben kopaszfejjel üvölti, hogy 'mocskos zsidók, szemét cigányok' akkor mégis bajos őket emberjogi aktivistáknak nevezni.

"Ha meg léteznek, kérlek magyarázd már el nekem értetlen jobbpolgárnak hogy miért képtelen a kormány a jog eszközeivel fellépni ellenük? Tüntetés helyett érdemes lenne ezeket a dolgokat helyretenni, mert egy ország néz hülyén hogy mi a franc ellen is akarnak itt tüntetni." "

az eszedbe sem jut úgy látszik, hogy a tüntetés egyik célja esetleg a sokkal hatékonyabb jogalkalmazás és rendőri fellépés lenne.

Roth Mano 2008.10.04. 11:54:08

Nép te vagy,

nem tudom mit töröltek ki, nálam látszik a hozzászólásod.

Konnegafi,

teljesen igazad van, de szerintem nem csak a véleménnyilvánitást kéne megvonni az 50%-tól, hanem le kéne lőni őket:D

morpho 2008.10.04. 11:55:26

Te malac,itt azért egy picit cigányozol is,"bűnözés"címszó alatt.

prometheus_X 2008.10.04. 11:55:30

Náci veszély (sic!) addig lesz, amíg hatalmi érdek a létezése. Ha már nem lesz az, jön egy-két törvény vagy alkotmány módosítás, és hidegre teszik őket szépen. Amíg viszont az országnak vannak komoly gondjai, kell egy szélsőséges réteg, amiről többet cikkez a sajtó, mint a politikai elit impotenciájáról, vagy a parlamenti pártok fűalatti bratyizásáról és egyéb szarságairól. Vagy van itt olyan valaki, aki elhiszi, hogy 12 ember tényleg képes szétverni és felgyújtani fél Budapestet? Ugyanmár. Ha a nyugalom fontos lenne, nem ennyi, hanem minimum 200 letartóztatás lett volna, gyorsított eljárásban pedig 100 került volna sittre, 100 pedig kapott volna 2 év felfügét.

Minden szerveződés ami erre reagál, azoknak hajtja a malmára a vizet, akiknek érdeke az, hogy ez a jelenség életben maradjon. Nincs itt szó kifinomult demokratikus néprétegről, se civil kontrollról. A valódi civil kontrollra nem itt lenne szükség, hanem a probléma forrásánál, amire eddig egyedül a TASZ volt képes. De egy fecske nem csinál nyarat, az a helyzet. Ha meglenne a szükséges civil kontroll, ami szorongatja a pártok tökeit állandó rendszerességgel, akkor nagyon nem itt tartanánk. Nem ott tartanánk, hogy van egy réteg, ami áll két nagypártból akik leosztják a lapjaikat maguk közt a háttérben, meg van két kispárt, akik jópénzért elvégzik az aljamunkát és törekednek a demokratikus látszat fenntartására. Ezeken kívül egy új párt, egy kispárt benti kapcsolatok vagy tőke nélkül nem is tud érvényesülni, mert egyszerűen nem tud önerőből annyi kopogtató cetlit összekaparni, amennyi ehhez és versenytársak meghamisítottjaihoz képest eléri az előírt küszöböt, mivel egy új pártnak nincs ehhez szükséges infrastruktúrája, hiába van meg a szükséges mértékű támogatottsága, nem tudnak eljutni hozzájuk fizikailag. Nem, nagyon nem itt tartanánk, ahol és amikor cirkuszi mutatványosok, bohócok, bűvészek és akrobaták karvezénylik az országot.

De itt tartunk, mert a többség lusta és buta mint a föld, hagyja magát megvesztegetni holmi alamizsnával a választások idején, illetve adott kormányzati ciklus második két évében, és nem lát tovább az orránál.

Egyetértek azokkal a barátaimmal, akik úgy tartják, hogy magyar embernek luxus a demokrácia, mert egyszerűen hülye hozzá és nem érdemli meg. Itt a kibaszott nagy szabadság, amit 900 vagy tudomén hány éve nem kaptunk meg soha, és 18 éve egyáltalán nem tanultunk meg élni vele. Ott ül mosolyogva a parlamentben az előző megszállóink pártelitjének nagy része, és mi 18 éve nem tettünk ezek ellen soha semmit. Aki azt hiszi, hogy a 2006-os októberi események tettek voltak, az téved. Azért téved, mert ahogy látható, nem történt semmi érdemi változás azóta sem. Tettnek akkor tekinthető valami, ha a célját elérte. Október nem ért el semmit - illetve de: lett az országnak pár újabb címlap bohóca, ilyen Torockai-félék, meg Jobbik-ok, meg vármegyések és pár szellemi fogyatékos gyújtogató/kődobáló, akiken az értelmes emberek jókat röhögnek hogy mennyire szánalmasak. Na, ezt és ezeket volt képes kitermelni Október. Szívességet tettek magukkal a pártelitnek.

Nem úabb választások, hanem újabb rendszerváltás kéne, rendesen: vérrel, átvilágításokkal, bebörtönzésekkel és kivégzésekkel, hogy végre ki legyen mosva a szennytől a kanális, amit ma Parlamentnek hívunk.

Chicano 2008.10.04. 11:55:44

"az eszedbe sem jut úgy látszik, hogy a tüntetés egyik célja esetleg a sokkal hatékonyabb jogalkalmazás és rendőri fellépés lenne."

Ez most vicc vagy komoly? Felvonul a miniszterelnök a hatékonyabb jogalkalmazás és rendőri fellépés érdekében? Muhaha!!!!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.04. 11:57:15

weisz manfréd huba ·. 11:21:01
"turul, mi változott hétfő ota?"

Mivel Turul nem válaszol, megtesszük mi. Valószínűleg semmi nem változott hétfő óta, s Turul kolléga ki fog menni a Tarkára. A reakcio.blog nem pártalapszervezet, hanem szabad emberek és állatok gyülekezete, amelyben igen gyakoriak a véleménykülömbségek. Ma például lesz, aki kimegy, s lesz, aki nem.
Lásd még:
reakcio.blog.hu/2008/04/10/reszt_veszek
reakcio.blog.hu/2008/04/11/nem_megyek_el


Nargile . 11:34:42
"Bírom az ilyen nagyokos bloggereket...Én például egy olyan civil szervezetnek dolgozom (TASZ), ami az elmúlt években sokszorosan is bebizonyította..."

Kedves Nargile, régi bölcsesség, hogy az apróbetűs részt is mindig el kell olvasni! A TASZ-t külön kiemeltük, mint ellenpéldát.


Amúgy hadd jegyezzem meg, hogy a radikális idiótákat, a mások jogait korlátozókat, a kukagyújtogatókat a Reakciónál többet senki nem gyalázta (talán csak a Népszava). Pl.:

reakcio.blog.hu/2008/09/09/forradalomka_budapesten
reakcio.blog.hu/2008/07/06/egyszeruen_senkik_vagytok_hej_hej
reakcio.blog.hu/2008/07/06/gyulollek_tavol_legy
reakcio.blog.hu/2008/05/28/bolondok_haza

A valódi civil megmozdulásokat pedig kifejezetten kedveljük.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 11:57:19

morpho 2008.10.04. 11:50:52

Talán, de azt hiszem ez most mindegy. HA pártolod őket, úgy látom igen, MERT azt hirdetik amit, nem zavar, hogy az első adott pillanatban amikor HATALMUK van a hírdetett eszméiknek ellentmondóan viselkedni azzal, hogy az övékétől eltérő, de kétségtelenül a sokszínűség részét képező véleményt kiírtsák, akkor első dolguk IRTANI?

Lelepleződik az egész póz..

Roth Mano 2008.10.04. 12:00:06

mi a faszról beszélsz ember?

ott vigyorog a hozzászólásod:

A Nép Te vagy 2008.10.04. 11:12:30
Nem tudom esik-e, de fúj.

Bergeroth 2008.10.04. 12:01:27

Ehm, szerintem ti félre vagytok tájékoztatva, vagy én nem értek valamit.
A szervezők kijelentették, sőt nyomatékosan hangsúlyozták, hogy NEM szeretnék ha bármelyik politikus ott lenne, NEM szeretnék ha bármelyik politikus aláírná, és NEM szeretnék ha bármelyik politikus véleményt mondana erről az egészről, azt meg főleg NEM szeretnék, ha bármelyik politikus a jelenlétével megtisztelné őket. Mert a szervezők NEM akarják hogy megint egy szar mocsok politikai anyázás legyen ebből az egészből, és hogy megint valamelyik párt malmára hajtsa a vizet. Szóval az hogy a tisztelt politikus urak saját céljaik miatt, öntörvényűen aláírták és kijelentették hogy ott lesznek, az megint csak azért fog megtörténni, hogy nekik jó legyen, és csak nekik.
Ez nem azt jelenti, hogy miattuk indult ez az egész kezdeményezés.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 12:02:10

Roth Mano 2008.10.04. 11:54:08

Jé. Ez érdekes. Nagyon megnéztem, keresővel is, nehogy tévedjek, annyira el voltam képedve. Nem volt ott egy idő után, pedig először megjelent.

Hacsak nem arról van szó hogy nézik mi történik itt, és gyorsan visszahozták, hogy elvegyék a dolog élét, mert látják ez mégis ciki, rossz fényt vett rájuk.

medve2 2008.10.04. 12:02:37

Plastik!

Előre mondtam. Gyurcsány nyilatkoztzata után mire számítottál? Gyurcsány lealázta a szervezőket, azok eltűrték. Persze, ha mindenki úgy jár el mint az Amnesty, tudom, akkor a szocik lettek volna még inkább mérgesek. Gyurcsány üzenete egyértelmű: nélküle nincs antifasizmus.

Aztán nem vagyok meggyőződve arról, hogy megfelelő módon próbáltak a szervezők jobboldalii szervezeteket meggyőzni. Én elismerem a TASZ meg az Amnesty kezdeményezéseit, meg a Védeygletet is, de azért az egész nagyon lejt balra. Sokkal jobban oda kellett volna erre figyelni. Továbbra is érthetetlen számomra, hogy a történelmi egyházak civil szervezeteit miért nem keresték fel. Csak sejtem. Steve azt mondta, hogy szerkesztőségeket meg bloggokat sem. Aha, aztán odakerült a Beszélő.

Igazságtalannak és stílustalannak tartrom a posztot. Én kevésbé vulgárisan fejeztem volna ki problémáimat. Ennél a konzervatorium.bloggon sokkal jobban megfogalmazták, mi az, ami mondjuk a reakció-szellemiségű tözsbloggolóknak nem tetszik. De nem tudom, miért lepődtök meg ezeken a reakciókon.

Még valami: nem kellett volna máskor szervezni? 2 hete bohóckodott Fletó a kartával?

És végezetül: lehet, hogy a kettős állampolgárság ügye nem fekete-fehér, de hogy a kormány december 5-ei retorikája határon túli magyar ellenes rasszista kampány volt, az számomra tuti. Az pedig tényleg ezen az oldalon soskaknak fáj, nagyon fáj. És akkor a baloldalon kuss volt (mint ahogyan a 23 millió románnál is). Pedig akkor nem néhány undorító szélsőjobboldali köcsög randalírozott, hanem egy kormányzati propaganda volt állat.

Roth Mano 2008.10.04. 12:03:26

részemről a racionális magyarázat mellett vagyok: ideiglenes mySql hiba?

morpho 2008.10.04. 12:03:31

A Nép Te vagy
Hűha!Verbálisan mindenképpen durvul.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 12:04:09

Malacka 69 írta:
„Én szívesen vennék egy balos tüntetést, amely fellép a vétlen autósok lincselése ellen,”

oké. De kivételesen ne az legyen a válasz, hogy bezzeg így a baloldal, a cigányokról nem is beszélve. Én aláírom a baloldal itt felhánytorgatott bűneinek egy jelentős részét. Csak egy pillanatra hagyjuk félre: sztem a szélsőség elleni fellépés közös kötelezettség, se nem jobb, se nem bal, hanem demokratikus. Ezért szeretném a jobboldal részvételét benne.

„Ebben az országban, jelen pillanatban a bűnözésnek több áldozata van, mint a rasszizmusnak”.

Ez így van. A rossz gazdasági teljesítménynek meg még több. Csak nem erről beszéltem, hanem a rasszizmusról. És az nem derül ki számomra, hogy mi a baj a rasszizmus elleni fellépéssel, miért derogál ez annyira sok jobboldalinak? Nyilvánvalóan nem egészen értünk egyet abban, hogy mekkora probléma a rasszizmus. Arról mindenesetre felesleges lenne vitatkozni, hogy a bűnözés rossz. Ha bárkit megvernek, átvernek, meglopnak, stb. az rossz. Jó közbiztonság kell. De egyébként a cigányozástól nem lesz jobb a közbiztonság sem.

Roth Mano 2008.10.04. 12:05:00

egyébként megértem a fölháborodásodat, engem a múltkor az a fütyi Weiss Manfréd Huba zárt ki 24 órára, először meg akartam verni, de aztán lenyugodtam.

medve2 2008.10.04. 12:05:58

Nargile! Mégis, Fletó után mire számítottál? Mégis, a szerbezői lista majdnem 100%-os egyoldalúsága után mire számítottál? Milyen reakcókra?

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:06:09

Ha még az Amnesty International úgy is akarta, és sok ember azt his hiszi, hogy ez egy civil kezdeményezés, a média sikeresen beleviszi a politikát. Lehetett volna fletó és viki nélkül is csinálni az egészet, de legjobban az újságírók szúrták el, em is ők. Nem kell beszéln arról, hogy ott vannak, és kész. Senkinek.

2008.10.04. 12:06:13

Jó kis post.

Arra én is kíváncsi lennék, hogy ezek a képmutató balliberális férgek mikor fognak tüntetni a társadalom mindennapjait megkeserítő cigányterror ellen. Ugyanis a cigánybűnözés a valódi probléma, nem pedig a néhány tucat kukaborogató szélsőjobboldali.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 12:07:45

Roth Mano 2008.10.04. 12:00:06

Most erre újból megnéztem és továbbra sincs. Úgyhogy az nem áll, amit az előbb találgattam, hogy talán viszahozták. Abszolút nem értem. Te tényleg látod? Nekem eltűnt.

Chicano 2008.10.04. 12:07:58

"Chicano, tudod, azok akik 99.5% nyilas egyenruhában masiroznak. "

Olyat én még csak képen láttam, valami szabolcsi agyament társaság, ha egyre gondolunk. De... Ebben az országban az memberek 99.5 százalékának nem ez a pár hülye (vagy provokátor?) a problémája. Akinek meg ez az jelentse fel őket. Speciel nekem se tetszenek, te a tetkós kigyúrt cigánygyerekek se akik a múltkor a büntetett előéletű vezetőjükkel tiltakoztak a marha nagy rasszizmus ellen. Szerintem mindenki el tudja dönteni melyiket látja nagyobb fenyegetésnek magára meg a családjára nézve. Én speciel egyelőre azt látom veszélynek hogy elvesztem az állásom és nem fogom tudni törleszteni a kölcsöneim részleteit, minek következtében ugrik a kocsim és kitesz a bank a házamból. Ti meg drága baloldali nácivadász honfitársaim tüntessetek nyugodtan fletóval a jeges esőben, biztosan a náci veszély a legnagyobb gond az életetekben. Jó nektek.

Roth Mano 2008.10.04. 12:09:44

te meg tüntess a bank ellen, felőlem.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:10:54

Attól még, hogy esetleg a cigánybűnözésne több áldozata van mint a rasszizmusnak (ami nem is biztos, csinált valaki felmérést?) még a rasszizmus ellen is ugyaúgy fel kell lépni. A magyar gárda az egyik ellen, a tarka magyar a másik ellen. Ez így van jól.

medve2 2008.10.04. 12:11:02

Morpho! Még egy apróság. A rendezvény egyetlen eseménye egy koncert, ami nem hangozhatott el a meleg felvonulás idején. OK. De mi lett volna ha arra is ügyeltek volna, hogy legyen egy másik szimbolikája is az eseményeknek. Mondjuk egy gyertyagyújtás az Astoriánál. Én nem vonom kétségbe a szervezők jó szándékát: de képtelenek voltak olyan emberek egyával is gondolkodni, aki nem az ő polititkai szubkultúrájukat valja. És ez megjelenik a szervezetektől a szimbólumokig. Óhatatlanul egyoldalúságot tükröz az egész nagyon sokunknak.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 12:12:51

ulloiut 2008.10.04. 12:04:09

Hát én nem tudom.
Hétfőn az AEX 9.5%t esett, a DJIA 777 pontot.
A harmincéves hozamok a béka segge alatt.
A recesszió biztos, a depresszió ellen még sanszos a küzdelem.
A jenki parlament 7OO MdUSD s segélycsomagot szavazott meg.

A magyar gazdaság ( hála az elmúlt 6 évnek ) teljesen védtelen a pénzügyi válsággal szemben.
Magyarországnak nincs kutatási, oktatási, ipari, technológiai, külügyi, EUs, társadalmi, stb. stratégiája.

Ki nem szarja le a "rasszizmust", tényleg ez a gond ? Nem inkább az, hogy mi a türóból fizetjük vissza a tizenhétezermilliárd HUFos adósságot, ha a kockázati felár emelkedik ?

P.s. halálra röhögtem magamat azon a kitételen, hogy "most a segg üldözi őket" megaLOL

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.10.04. 12:13:48

sajnos igen képmutató ez a post. kb annyi értelme van a tm-nak, mint a ti flashmobotoknak anno. igenis kell, hogy páran tisztában legyenek azzal, hogy ki-kicsoda, illetve, hogy mi mire képes! torkon szarom, hogy kőbalosok vagy kőjobbosok akik csuklyában köveket dobálnak 3szor4szer/év , csak jöjjenek már rá, hogy ez nem így működik. és akkor csodálkoztok, hogy mindenki húz ebből az országból, persze a tárgykörből kicsit kiléptem már. szép napot!

Kopiás Attila Steve 2008.10.04. 12:14:09

Én azért picit meg vagyok lepve. Eddig az a képem élt, hogy a politikai árkok azok valami közutálatnak örvendő dolgok, amit a gaz politikusok és csicsásaik ásnak, de milyen jó is lenne betemetni.
Ehhez képest a TM kapcsán - aminek ugye deklarált célja volt az árkok átlépése - a jobboldali, baloldali és független személyek és csoportok többsége is lelkesen kiállt az árkok mélyítése mellett.
Ha valami, na akkor ez gáz szerintem.
Azért mert nem léptünk egyet kicsit sem. Hanem hangosan és látványosan kiálltunk azért, hogy márpedig balos, jobbos, pártfüggetlen nem közösködünk egymással, semmilyen jó cél érdekében. Lehet, hogy Orbán, Gyurcsány, Fodor, Dávid, Semlyén, Sólyom hajlandó összefogva támogatni valamit, ami kábé soha nem történt még meg, mi akkor sem és erre büszkék vagyunk.
Mondom olyan pártfüggetlen civilként, aki több tucat alkalommal szervezett megmozdulást a jelenlegi kormány aktivitásai ellen, szóval a Gyurcsány feneke körül való legyeskedés nem különösebben jellemző rám...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 12:14:54

"morpho 2008.10.04. 11:55:26
Te malac,itt azért egy picit cigányozol is,"bűnözés"címszó alatt"

Ajajjj, hát ez csak a te fejedben fordult meg, nekem eszembe sem jutott, h az autós lincseléseket és a pedagógusveréseket mindig a cigányok csinálják, csakhát autós is vagyok, meg tanár is, így hát én szívesen látnék ezen ügyben tüncit.

* * * * * * *

Azért fixírozzuk, h ez a mai banzáj nem lenne annyira gáz, mint a múltkori, ha fletó megbírna ülni a seggén klárika mellett a kanapén, és nem tolná oda a hatalmas szaglószervit..... (nem zsidóztam, csakhát pinokkijó...)

medve2 2008.10.04. 12:15:04

Ja, és még egy gondolat: Geszti Péterrel nehéz lesz független civil kezdeményezést csinálni. Nem maradhatoit volna ki ebből, már csak a hitelesség miatt is?

Chicano 2008.10.04. 12:15:14

"te meg tüntess a bank ellen, felőlem. "

Deal. Azok legalább léteznek és garantáltan nagyobb kárt okoznak mint bármilyen náci.

morpho 2008.10.04. 12:15:26

medve2
Ezt miért nekem címezted?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 12:16:11

Hehehe, csak azon röhögok, hogy nem lehet ebből a tarka magyarból materiális javakat csinálni, amivel a a szavazóbázis megvehető lenne.

Mégha magyar tarka lenne ... akkor az alkalmat össze lehetne kötni ökörsűtéssel ( és szavazatvásárlással ) :D

morpho 2008.10.04. 12:16:48

malac,engem meggyőztél.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:17:03

Josquin 2008.10.04. 12:12:51

"A magyar gazdaság ( hála az elmúlt 6 évnek ) teljesen védtelen a pénzügyi válsággal szemben."

Nem hla az elmúlt évnek, hanem hála annak, hogy magyarország összlakossága a negyede Németországnak például. És ők sem tudak mit csinálni. Nem kéne nagyszájúskodni, el kéne fogadni, hogy ki ország vagynk, és ebből kell kihozni, amit lehet.

medve2 2008.10.04. 12:18:25

Steve! Kapitális hibákat követtetek el és teljesen kihagytátok a jobboldali érzékenység kezelését. Ne lepődj meg.

Külön kérdés számodra: azt mondtad, szerkesztőségeket nem kerestek meg szándékosan. Beszélő?

morpho 2008.10.04. 12:20:14

hatláb
"magyarország összlakossága a negyede Németországnak például"
Ennek azért utánaszámolnék picit...

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:20:24

A jobboldali érzékenység arról szól, hogy ha valaki azt meri mondani, hogy a cigányok/homokosok/szocik is emberek, az húzzon el a francba. Ez egy defenzív tüntetés, a legtöbb jobboldali pedig offenzív. Ez nagy különbség.

Roth Mano 2008.10.04. 12:21:29

Josquin, ha szervezel egy tüntetést, hogy emelkedjen a DOW, rám számiithatsz! vagy misét, vagy akármit!

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:21:39

morpho

Igazad van, nyolcada. Így meg még inkább igaz, amit mondtam. És most gazdasági szempontból néztem, nem beleszámolva a határon túliakat.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 12:22:10

Roth Mano,

Most már én is látom a helyén. Nagyon furcsa. Lehet, hogy valami technikai zűr volt mégis, mert eleve az is más, hogy amikor nem volt ott (pedig a fő cím ugyanaz volt) akkor mindenféle képeket is lehetett látni tőlük, propaganda anyagot, ami most nincs. Akkor jó, ebben ezek szerint (valószínűleg) ártatlanok. Én meg tévedtem. A látszat, mint tudjuk, olyan mint gyurcsány: csal.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.04. 12:22:27

Fogjátok már fel, hogy ennek semmi köze semilyen párthoz.
Enyire nem lehetek beszorulva az utálatba, nyiljatok már ki és nézétek a dolog pozitiv oldalát.

Aszi 2008.10.04. 12:22:52

Jól megszerkesztett cikk, szépen végigvonul az íráson a segghasonlat. Először azt hinnénk, csak alkalmi szófordulatként említi a szerző "Gyurcsány seggét", ám csakhamar kiderül, hogy ez áll voltaképpen az írás középpontjában, így a szerző, szemlátomást nagy élvezettel, szinte anatómiai részletességgel kibontja a témát, és teljes körűen felhasználja a segghasonlat által kínált összes lehetőséget. Így az olvasó szeme előtt bontakozik ki a magyar közélet új, nagyívű modellje, amelyben minden társadalmi jelenség egzaktul leírható a segganalógia keretében. Alighanem a politikai szociológia forradalmának vagyunk most szemtanúi, a Kínai-Trágár-féle seggmodell olyan nagy magyarázó erővel rendelkezik, hogy hamarosan bizonyára doktori disszertációk tárgyává válik, pár év múlva pedig már tankönyvi anyag lesz.

Szibarita 2008.10.04. 12:22:58

KK es TT szorcsogeseivel nem erdemes foglalkozni, nem ertem mi a problemaja itt egyeseknek. Bede meg Magyari fele megmondoemberek, akik soha semmire nem mentek volna a csaladi es a haveri korites nelkul es abbol a kenyelmes akolmelegbol ordibalnak kifele, amikor elkapja oket a depresszios hullam.

Ok a reakcio verolegenyei, affele helyi Koverek, a dolguk felhivni a figyelmet az olyanokra, hogy:

az MSZP-sek undorito galandfergek, akiknek mar a kinezete is hanyingerkelto (ez all a radikaljobberekre is),

a tolerancia a masik oldale, mienk a kurva nagy megmondas,

egyes szakmak kepviseloinek a velemenye egyszeruen irrelevans, leven azok mind faszok,

de nyilvan nem emlekszem mindenre.

Tipikusan olyan kolkok, akik elhiszik, hogy azert mert nyomtatasban latjak a nevuket, tudnak valamit, a hordoszonok lenne talan a legjobb leiras, sajnalatos, hogy az interneten dulo forradalom csak arra volt jo, hogy minden vegleny kapott maganak egy palankokbol eszkabalt pulpitust.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.04. 12:23:39

hatláb · ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:20:24

Ezt a defenzív-offenzív szofizmust még csiszolni kell, mert így elég karcsú. Mondhatni, röhejes.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 12:24:05

"hatláb · ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:10:54
Attól még, hogy esetleg a cigánybűnözésne több áldozata van mint a rasszizmusnak (ami nem is biztos, csinált valaki felmérést?) még a rasszizmus ellen is ugyaúgy fel kell lépni. A magyar gárda az egyik ellen, a tarka magyar a másik ellen. Ez így van jól."

A két dolgot nem lehet összevetni.

Jelenleg a bűnözés ellen csak MG vonulgatás van, amit épp most szándékoznak betiltani vmi olyasmiféle törvénnyel, ami ezt a vonulást félelmet keltővé minősítené, és akkor nyista.

Egy roma rendőr arról beszél a Napkelte című igazságbeszélő műsorban, h cigánybűnözés márpediglen nincs, megélhetési bűnözés és szegények harca a létért, az van.... meg az ő részéről empátia ez iránt.

Valaki magyarázza már el, h hol szegénykérdés a lincselés és a tanárverés?

Az antirasszista tüntetés pedig nemhogy legális, de már szinte elvárás is! Hollán utca, magyar kártya, tarka magyar.


Én a fidesz helyében egy bűnözés elleni tüntetést szerveznék, és egy szóval sem mondanám ki, h romák. Nah, akkor megnézném, h hogyan reagálná le a gyurcsányi kommunikáció.

Tán azt mondanák, h ez rasszista? Hohóóóó, ezzel kimondanák, h a bűnözést a romák csinálják.
Vagy beállnának ők is? Vagy hogyan határolódnának ettől el?

Chicano 2008.10.04. 12:24:58

"Attól még, hogy esetleg a cigánybűnözésne több áldozata van mint a rasszizmusnak (ami nem is biztos, csinált valaki felmérést?) még a rasszizmus ellen is ugyaúgy fel kell lépni. A magyar gárda az egyik ellen, a tarka magyar a másik ellen. Ez így van jól."

Felmérést? Szerinted a rasszizmusnak vannak itthon áldozatai? Mondj már egyet, lécci. (A gengszterváltás utáni időkre gondolok.) Talán nem véletlen hogy nincs statisztika.

A magyar gárda nem lép fel semmi ellen, a jobbik eszköze hogy különböző botrányokkal sajtónyilvánosságot teremtsen neki. A cigánybűnözés állítólag nem is létezik, aki meg mégis meg meri említeni az automatikusan rasszista. Én annak örülnék ha nem a gárda lépne fel ellene (meg semmi ellen) hanem az én adófizetői pénzemen fenntartott királyi rendőrség. Trafipaxban már nagyon jók, kicsit rágyúrhatnának most a bűnüldözésre is. Teljesen rassz mentesen, természetesen.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 12:25:02

hatláb · ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:17:03

Való igaz, de akkor nem kellett volna 8 ezer milliárd HUFot elkúrni 6 év alatt ( " csak hogy vissza ne jöjjön a zOrbán" ), hanem
1. ezt vagy fel kellett volna halmozni ( p.l. beruházás )
2. vagy az államadósságot kellett volna csökkenteni.

Mi lesz most, ha a kockázati felár felmegy, és p.l. a hiteleket csak LIBOR plusz 3OO BP (!) árán lehet refinanszírozni ? Hogy ez lehetetlen ? Én is azt hittem, hogy az lehetetlen, hogy a Goldman and Sachs 45O BP os, a Rabobank meg 25O BP os spreaddel kereskedjen, de tegnap valami hasonló volt a helyzet.

Ha nem kúrták volna el ( idézet ), akkor 2OO6 után nem kellett volna az adóemelésekkel lehűteni a gazdaságot, és most itt vagyunk egy 1.X%os növekedéssel, AMIKOR Európa szerte sokkal nagyobb volt a növekedés. Most, hogy az Eu recesszióba sűllyed, most, vajon mennyi marad ebból az 1.X%ból ?

Még két kiegészítés:
1. Németországban most rekordalacsony a munkanélküliség ( 16 évre visszatekintve )
2. A miniszterelnök azt mondta, hogy " a szociális biztonság oltárán feláldozná a gazdasági növekedést ".

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:26:10

Szibarita

Most te is (web)nyomtatásban láttad a neved. Rád is igaz mindez?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 12:26:45

Roth Mano 2008.10.04. 12:21:29

Imádkozz. ( Vagy örűlj, ha jól beshortoltál )

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 12:27:31

Meg különben is, ilyen időben tarka szarka farka??? Hát, ahogy körülnézek, nekem mára marad a Szürkebarát:)))

Szibarita 2008.10.04. 12:29:19

Dede, pontosan ennyire be lehetnek szorulva a sajat skatulyajukba, mindezzel jaro kognitiv disszonanciaval. Ti: ha valaki felhivja a figyelmuket arra, hogy amikor az egyik oldalnak odamondanak, akkor illene a masiknak is, (mondjuk az en gyomrom szerint ha az ember sajto es nem propagandamu, akkor olyan osszeallitast sem csinal, hogy a neki nem tetszo velemenyu emberek mennyire csunyak), akkor elkezdenek danolaszni es befogjak a fuluket.

Valoszinuleg ok nem gondoljak magukrol, hogy fuggetlenek lennenek (tobb Fideszes partapparatcsikkal), de azt igen, hogy korrekt velemenyt fogalmaznak meg.

Neha egeszen bájosak.

morpho 2008.10.04. 12:32:33

malac
"Én a fidesz helyében egy bűnözés elleni tüntetést szerveznék, és egy szóval sem mondanám ki, h romák. Nah, akkor megnézném, h hogyan reagálná le a gyurcsányi kommunikáció"
Természetesen szólnának a Szilvásynak,aki odaküldené a dísznácikat,akik meg aztán jól elkezdenének cigányozni,a szemkilövős rendőreég meg lecsapna Révész Máriuszra.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 12:32:41

medve2 2008.10.04. 12:11:02

Totál igazad van. Olyan jellege van, hogy megpróbálnak ugyan kívülállóknak, semlegeseknek tűnni, izzadnak is egy kicsit annak érdekében, hogy úgy hangozzon, de nem képesek igazán levetni az elkötelezettségeiket.

Ténylegesen kívülállóként, semlegesként mondom.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 12:32:46

Josquin 2008.10.04. 12:25:02

Igazad van, de ha ezt mind megtették volna, gazdasági recesszió akkor is lenne, én pedig erről beszéltem.

Németországban még mindig magas az európai térséghez képesti munkanélküliség. De igen, jól tolják, bár ehhez az is kellett, hogy Schröder feláldozza a hatalmi abícióit a "haza oltárán" így lehetett nagykoalíció. ( ami nagyon jót tett a gazdaságnak, de amiből mellesleg már elegük van a németeknek, lásd múltheti bajor választások)

gaze762 2008.10.04. 12:33:14

szánalmasak vagytok. komolyan.
lefitymáltok itt mindent ami nem valami ókonzervatív-trendijobboldali (elképzelt valami, mert ilyen idehaza éppen nincsen) aztán közben nagyon meg nem csináltok semmit.
Ha a fejetek a seggetekbe akarjátok dugni, akkor tegyétek, de ezt a szép véleményeteket tartsátok meg magatoknak.
Detto ugyanolyan hülyék vagytok, mint akiket fikáztok, hiszen Ti is mindenben politikát meg gyúúúcsányt akartok látni, közben a lényegről mélyen kussoltok.
"a demokrácia addig létezik amíg hiszünk benne"
Akkor ezek szerint ti nem hisztek (már) benne (vagy csak szimplán "nem a mi bulink, fennhordjuk a kis nózinkat, mi oda nem megyünk, könnyebb azt mondani, hogy a gyúúúcsán miatt" önfelmentő folyamattal óhajtjátok elintézni)

Aki meg arról beszél, hogy semmi gond nincs Mo-n, meg nincsenek radikálisok, meg erőszak, meg semmi sem, illetve minden rosszért gyúúúcsán a hibás (óvoda) az egyszer testközelből nézzen már meg egy ilyen "nemzeti" fiesztát, és csekkolja le az egy főre eső zsidó/cigány/piréz/buzi/bárki gyűlöletet. Ne legyenek illúziók, ha a munkásőröktől nem gyüjtötték volna be a fegyvereket, akkor már folyna a vér. Patakokban.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 12:33:51

Tölgy, óvatosan, mert nem tudhatjuk, milyen helyekre küldhetnek bennünket!...

www.southparkstudios.com/guide/614/

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 12:34:41

Josquin 2008.10.04. 12:12:51

„Hát én nem tudom.”

Úgy tűnik, hogy azért tudod. Abszolút nem muszáj a rasszizmussal foglalkozni. Sztem komolyabb probléma, mint Te elismered (ld. pl.nol.hu/cikk/506851/) de nem muszáj egyetérteni. De ha ignorálja a jobboldal, akkor utána nehezen nyafoghat, hogy a csúnya komcsik ebből politikai tőkét kovácsolnák.

Fent azt kérdeztem, hogy miért derogál a jobboldalnak a rasszizmus elleni fellépés. Máshogy teszem fel a kérdést: alapvetően azt látom, hogy Európa kulturáltabb részein, amellyel feltételezem a reakció szerzői és olvasói is nagyrészt azonosulnak, természetes, hogy a jobboldal fellép a rasszizmus ellen. Biztos van kivétel meg stb. de a lényeg az, hogy egy szélsőjobb elleni tüntetésen rendszerint találsz konzervatív politikust is. Nincs is ám hőbörgés, hogy a baloldal próbál ilyen tüntetésekkel szavazókat mobilizálni. Tényleg azt akarja valaki mondani, hogy Magyarország annyira kiváltságos, hogy itt pont nem probléma a rasszizmus? Menjenek a cseh, német, francia konzervatívok tüntetni, de nálunk a jobboldal nem ereszkedik le az ő szintjükre.

Fontos a gazdaság, de nem először mondom: nem erről beszélünk. A blog témájáról beszélünk, ha a gazdaságtól kezdve a bűnözésig minden közpolitikai tárgykörön végigmegyünk, akkor nem lenne érdemes konkrét tematikus bejegyzéseket csinálni.
A gazdasági nehézségek nem fognak ma 15.00 órakor megoldódni. Attól, hogy valaki elmegy egy ilyen tüntetésre, vagy saját tüntetést szervez vagy legalább világosan elhatárolódik a szélsőjobbtól a gazdasági teljesítményünk nem lesz gyengébb.

states 2008.10.04. 12:38:00

Most jövök az Andrássy út felől, amerre a szem ellát rendőrök, rendőrautók, csapatszállítók, kordonok, rácsok, lezárt mellékutcák. A leghízelgőbb vélemény, amit a járókelők részéről hallottam a tüntetéssel kapcsolatban, hogy ez egy elmebeteg ország...

nyg 2008.10.04. 12:42:44

A TM blogjában, szép taka magyar nyelven, ilyeneket lehet olvasni:

Arra kérjük a vonulás résztvevőit, hogy amennyiben bármilyen provokációra, szóváltásra kerül sor, önállóan ne avatkozzanak be a helyzetbe.

A rendezők megfelelő módon meg lesznek különböztetve.

A résztvevők a helyszínen is kitölthetik és a Nyilatkozatot.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 12:44:31

"a demokrácia addig létezik amíg hiszünk benne"
Akkor ezek szerint ti nem hisztek (már) benne"

Dehogynem! És emellett hiszünk még a biciklipumpában, a csepeli hévben, és a cartedor jégkrémben is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.04. 12:45:18

hogy került elő Bede és Magyari neve? ezt nem értem, valaki mondja el

Szibarita 2008.10.04. 12:45:42

ulloiut

Ugy-van, ugy-van.

A Szadesz 90-es itelete a mucsai jobboldalrol fajoan pontos volt, eleg csak vegignezni a ny.-europai jobboldali partok melegekkel kapcsolatos politikajan, vagy a rasszizmussal kapcsolatos tevekenysegukon.

A Fidesz itthon elfogadta, hogy neki az intolerancia jutott az onmeghatarozasi adok-kapokban es ennek ezek az idiotak meg tapsolnak is.

Attol, hogy kemeny, meg ugyanugy igaz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 12:46:54

Nah, kb. ezért nem megy oda az átlag jobber sem:

"Én nem akarok mögötte vonulni, az Ember mögött, Aki Elkúrta, Ezért Változást Ígért, Helyzetben Volt, Megtehette Volna, De Megint Elkúrta."

Érthető ugye. A jobber számára fletó jelenléte vállalhatatlanná teszi a demót.

Jelzem, tényleg felvállalhatott volna a tarkaM vmi egyéb jelszót is, mint a kártyások, mert a jelszavakban nem túl sok a difi, és ha már fletó is ott van, akkor már csak a szavakban van különbségtétel.... vagy mégsem.... talán mindegy is, mert az eső esik.

Érdekes csata lesz majd utána a számháborúsdival, hol voltak többen.

Ha a kártyáson, akkor fletónak az nagy elégtétel, h bezzeg ő jobban tud mozgósítani.
Ha meg a tarkáson, akkor majd azt mondja ferkó, h mert ő hozta az övéit.

Hogy is jöhet ebből ki rosszul??
Van tippem.... de ez már a jobbos sajtón múlik

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 12:56:49

A mucsaizók figyelmét nyilván elkerülte az, hogy az Ordas elsőként írta alá a Tarka Marha nyilatkozatát, csak ő valahogy nem akart ugrálni. A Nyugodt Fasizmus képviselője valószínűleg.
Ellenben a túlmozgásos hülyegyerek képtelen volt a farán maradni, ami érthető, hiszen lassan hetek telnek el a munkásőr tali óta, és így mégsem lehet talpon maradni. Így ő kivonul az ő Klárájával.
Én szívesen látnám még ott Apró Piri nénit is, olyan jól mutatnának így, az erőszak és a kirekesztés ellen.

8kerlakos 2008.10.04. 12:56:56

ha ma sem jöttök el, akkor mikor? a kezdeményezést pártoktól fügetlenül indították a szervezők, engeditek lenyúlni???
ennyire együtt működtök azzokkal, akiket kritizáltok?

medve2 2008.10.04. 13:03:03

Happyday! Akkor neked is: mire számítottál? Gyurcsány nem lenyúlta a médiát (és le is fogja este is)? Visszautasították a szervezők Gyurcsányt? A szervezetek 97% nem baloldali? A rendezvény szimbolikája nem baloldali? Ismétlem: a jószándékot érzem a TM-en, szerintem tényleg tisztességes a szándékuk, ezért utasítom el a poszt hangnemét. De a jobboldali érzékenységet teljesen figyelmen kívül hagyták, mert hát nem ismerik, mivel nincsenek közöttük.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.04. 13:03:09

Gabrilo,
ezt a South Park részletet kéne most felvarázsolni ide. De kár, hogy nem előbb jutott eszünkbe :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 13:04:11

Gabrilo

:-))))))))))

Happyday

Te vonulnál pár méterre Vona mögött?

Merthogy nekem ferkó ugyanolyan szélsőséges, mint neked Vona. Nekem gyurcsánynak - ilyen szempontból - nem Orbán a párja, ezt gabrilo bejegyzése is jól mutatja, hogy miért.

BLovi 2008.10.04. 13:09:08

Madnezz, vagy ki a tököm vagy:
Városi legenda az édesanyád picsája ! Bocs hogy ilyen hangnemben írok, de kinyílt a zsebemben a bicska soraidat olvasva. Kívánom, hogy egyszer veled is úgy járjon el a rendőr, mint ahogy velünk két éve! (hozzáteszem ha most lenne választás nem szavaznék a Fideszre se szóval elfogultsággal engem nem lehet vádolni).
A himnusz éneklése után 2 perccel már ott voltak a rendőrök! A hátul álló több ezer embernek (köztük nekem) esélyt sem hagytak menekülésre. Semmiféle felszólítást nem hallottam (lehet hogy hangtölcsérbe valaki beszélt amit hallott a körülötte álló 200 ember de ez egy százezres tömegnél édeskevés.
Akik a Deák tér felé akartak haza menni? De hova a kurvaanyádba indultál volna ha egyszer pont az Astoria megálló volt lezárva és előtte hangsúlyozták, hogy a Deák felé van csak nyitva a metró és odafelé is onnan jöttünk. He? Repülni nem tudok egyenlőre. Azt meg kikérem magamnak, hogy egy rendőr a politikai nézetem iránt érdeklődjön, vagy azt hangoztassa nyiltan, illetve hogy maszkos terrorista állatok fegyvert szegezzenek rám és háborúsdit játszanak bűntetlenül. Hány rendőrt csuktak le? Kapott pár ember felfüggesztettet...mi lett a parancsot adó vezetőkkel? Kitüntették őket, felvették a végkielégítsét és visszavonultak. Szánalmas. Más országban egy ilyennek súlyos következménye lett volna, nálunk persze semmi...hanem még te meg néhány hozzád hasonló idiótabaromállat rajtam és néhány szintén ott lévő emberen gúnyolódik. Menjál csak tarkamagyarozni, siess el ne késs ! Utána meg költözz le valamelyik borsodi/nógrádi/hevesi faluba, élvezd ki hogy nincs cigánybűnözés !

Na kibosszankodtam magam, további szép napot mindenkinek aki nem megy ki erre az idióta felvonulásra !

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 13:11:59

Gabrillo 2008.10.04. 12:56:49

„A mucsaizók figyelmét nyilván elkerülte az, hogy az Ordas elsőként írta alá a Tarka Marha nyilatkozatát, csak ő valahogy nem akart ugrálni.”

Nem kerülte el, sőt: jól tette és nagyon örülök neki. De valahogy ő ebben a témában soha nem akart ugrálni. Biztos nem fájna, ha ő is elmenne néha egy ilyenre. A szervezők itt magas labdát adtak azoknak, akik nem akarnak a rasszizmus ellen tüntetni, ami szerintem hülyeség, mert az egész politikai vezetés feladata, hogy ilyen ügyekben közösen lépjen fel. Erről is szól a vezetés. De ettől függetlenül én általában hiányolom a szélsőjobb elleni fellépést a jobboldalon. Viszont a lényegre visszatérve: örülök, hogy Orbán és Semjén aláírták a nyilatkozatot. Amikor először megláttam kedvenc szélsőjobb hírportálunkon, nem is hittem el, elvégre hazudnak más témában is összevissza. Rohantam tehát a fidesz.hu-ra abban a reményben, hogy ott kiderül. Tévedtem. Olyan fajsúlyos aktuálpolitikai, gazdaságmegváltó témák mellett, mint Deutsch Tamás Playboy interjúja erre nem jutott szerverhely. Kár.

Egyébként: Orbán nekem gondolom legalább annyira ellenszenves, mint Nektek Gyurcsány, de biztos nem hagynék ki egy tüntetést, amellyel alapvetően egyetértek, azért mert Orbán ott van. Sőt, örülnék, hogy a demokratikus konszenzus egy fokkal szélesebb.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:12:22

Tölgy,


naja:))

Itt a lényeg egyébként, szerintem Kyle-tól jön a tarka-barka ötlete:
www.southparkstudios.com/clips/153744/?searchterm=The+Death+Camp+of+Tolerance

siptex 2008.10.04. 13:14:43

Kedves "zoli27"!
1998. nyarán Vácon az erdőben felakasztottak egyet.
Megszűnt a félelem 1ideig.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:16:51

ulloiut,


Az a baj, hogy én a "rasszizmust" és a "radikalizmust" nem tartom olyan egetrengetően égető problémának, mint a hazai ballib. Másrészt a jobbon járva-kelve ezt kéri számon a ballib, és hidd el, már rohadtul unalmas. Aki figyeli a jobb hivatalos nyilatkozatait, stb., annak teljesen nyilvánvaló, hogy mi az álláspontjuk a kérdésben (néha egyes közel álló figurák keményebben is fogalmaznak, mint pl. legutóbb Pesty László). A kurucok pl. jelenleg kétnaponta b@szogatják Orbánt, hogy mit haverkodik a zsidókkal, stb. Ez az egyik.
A másik az, hogy a rendezvény szervezői kérték a pártok vezetőit, hogy ha lehet, ne másszanak rá a rendezvényre. Írják alá, hogy egyetértenek vele, és csókolom. Most akkor azt kéred számon Viktorunkon, hogy tiszteletben tartotta a rendezvény szervezőinek kérését? A Fidoxnak mégis mit kéne tennie, hogy "eléggé antifaszista" legyen a balnak?
Balnak kéne lennie, asszem:)))

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 13:17:20

medve2 2008.10.04. 13:03:03

Mágy hogy a francba lenne a rendezvény szimbolikája baloldali?

states 2008.10.04. 13:18:52

Felesleges túl ragozni ezt a tarkabaromságot, tisztességes ember ezzel a retardált szemkilövetővel nem vonul együtt semmilyen rendezvényen. Ezt kellett volna végiggondolni a rendezőknek, amikor meghirdették ezt a rendezvényt, és határozottan felkérni Gyurcsányt, hogy maradjon távol. Ezt nem tették meg, helyette folyt a mellébeszélés, a magánemberként így meg úgy. A távolmaradók ettől én még ugyanúgy utálhatják a kukaborogatókat, meg a molotovkoktélozókat, mint bárki más...

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 13:24:28

BLovi 2008.10.04. 13:09:08
"Más országban egy ilyennek súlyos következménye lett volna, nálunk persze semmi..."

Talán nem a legjobb példa, de Kölnben egy bejelentett, negedélyezett nevében nem, de szellemiségében neonáci tüntesére nem csak a tüntetők mentek el, de a kölni lakosok is, és körbezárták a tüntesére kijelölt teret, nem odaengedve egyetlen tüntetőt sem. Sőt a köln polgármester is fölzólalt, hogy tűnjenek el a neonácik, senki nem kér belőlük. Semmi következménye nem lett a kölniekre nézve, pedig ez külföld...

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.04. 13:25:30

states 2008.10.04. 13:18:52

De, a szervezők határozottan felkérték Gyurcsányt, hogy maradjon távol.

Szibarita 2008.10.04. 13:26:51

Kint voltak a melegfelvonulason jobboldali politikusok, amikor a polgari korokbol kinott csurhe nekitamadott? Nem kell ahhoz ballibnek lenni, hogy az embernek legyenek minimalis mercei a politikai elittel szemben.

Az meg, hogy egy-egy jobber mit tart unalmasnak irrelevans, amikor az onmeghatarozasuk jelentos resze abbol all, hogy nem beszelnek azokrol a temakrol, amik szerintuk a masik part ugyei, nevezetesen a toleranciarol.

Ez azert is kulonosen tragikus, mivel azzal, hogy egy nepszerutlen part ugyenek tuntetik fel a toleranciat, maga az ugy is egyre rosszabb helyzetbe kerul, igy tortenhetnek meg a melegtuntetes szetveresehez, vagy a garda fenyegeto felvonulgatasaihoz hasonlo esemenyek.

Ez egyebkent nem mas, mint ugyanaz az onmeghatarozosdi, mint amit Orban probalt diktalni koronausztatassal meg Nemzeti Szinhazzal, a fontos kulonbseg, hogy egymas elfogadasa surgetobb problema, mint a zaszlolengetes es ez inkabb tulelesi oszton kerdese, mint vilagnezete.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 13:28:42

Roth Mano,

Rájöttem. Tényleg tévedés. Kint van Tarka az Indexen a blogok között, Más jön be ha az ember arra kattint, hogy Tarka Magyar. és más ha arra, hogy Ha esik, ha fúj. DE!, minkét esetben, ha kinyílt az van fölül, címben, hogy Ha esik, ha fúj. Ez vezetett félre, nem hibásak ebben.

vizipipa 2008.10.04. 13:33:49

Aki megy, megy, aki nem, nem.
Csak mindenki tudatosítsa magában: ez egy SZDSZ rendezvény. Akár a melegfelvonulás. Azt is ők finanszírozták. Mint most a plakátokat, a szórólapokat, a színpadot, a darukat. És adták a médiát. És aki ott nem hallhatta a Flush zenekart (az egyet nem értők miatt elmaradt), most meghallgathatja.
Szóval ez ezen a ponton már hitelességi kérdés, ahogy a cikk is elővezette.
Aki jobban hisz a Szadesznek (Fletóval súlyosbítva), az menjen.

aPetike 2008.10.04. 13:36:46

én azt mondom h mindig a legbutább,legostobább emberek a leghangosabbak. lásd a vezetök. vagy a forumokon a nagyszáju emebrek,akik álneveket alatt osztják az észt,és mindekit leszaroznak. mert otthon a fűtött lakásbol konnyu keménynek lenni.
ha valaki nm ért egy témához ne szoljon hozzá. ha valaki csak tv2 és rtl-t néz akkor nem lehet objektiv és nem láthatja át a helyzetet tisztán. minden oldalrol érdeklodj és utánna alkoss véleményt. te,saját magadnak. nem a birkaszellemnek kell vezérelnie az emebrt.
aki pesten v budán valami gazdagnegyedben lakik és autoval jár mindennap háztol házig, csak jolszituált arcokkal találkozik, az ne álljon ki a cigányok kmeleltt. mert ö nem találkozik veluk mindennap és nem tudja h a többséguk- és nem midnegyik!!!- általban hogy viszonyul a myagra emberhez. mert van rasszizmus. feloluk is. "miazhogy?"
persze ezeket is meglehet érteni- mármint akik nem találkoznak veluk- h megprobálnának ok lenni az igazságosak akik megvédik a szegény cigányoka,melegeket és társaikat- de ezt talán csak azután kelleen tisztaszivvel tenniuk miután 2hétig éltek mondjuk Hatvanban a belvárosban és este hazafelé sétáltak.

okt 23 megint más tészta. volt aki eltudodtt menni ,volt aki nem. a tobbség kapott. ha jol viselkedett ha nem. vannak rendes rendorok is akik nem vertek mdiekit ész nélkul. de ok sem igen mondhatták h nem csinálnak semmit,kivezényelték oket.makszumim nem vertek oregasszonyokat. de a tobbség azt tette. mert a tv ostromnál felboszitették oket. tudatosan.
ajjj....annyi minden kozrejátszik. semmi sem pofon egyszeru...
a tv igenis hibás. a monika so hibás, a tények és a hirado hibás aminem nem objetivvek az emebrek,mert valami hatalmat valami érdeket kiszolgálnajk. a pénzt... és a pénz birtokosait. nem egymást kell szidni, hanem gondolkodni és cselekdeni.
csokolom.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 13:39:06

sziberita

Vki mondta itt, h a koronaúsztatás és a zászlólengetés fontosabb?

De talán a nyugdíjrendszer összeomlásának veszélye, vagy a GDP esetleges recesszióba süllyedése mintha fontosabb lenne. Vagy a munkanélküliség, ami egy csomó frusztrációhoz vezet,
így növelve a társadalmi feszkót,
h aztán a molotovos csába küldje ferkót:-)

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 13:41:39

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:16:51

„Az a baj, hogy én a "rasszizmust" és a "radikalizmust" nem tartom olyan egetrengetően égető problémának, mint a hazai ballib.”

Ezzel nem értek egyet ugyan, de mivel a téma mélyelemzését nem fogjuk tudni itt elvégezni (van aki megy tüntetni:), nem fogunk tudni dűlőre jutni. Két dolgot mondok, és aztán idő híján nem fogom tudni részletesen megvédeni.

1) Veletek ellentétben sok európai országban a jobboldal a rasszizmust és a szélsőjobboldalt igenis lényeges problémának tartja (ami nem azt jelenti, hogy nincs fontosabb probléma, de egy néhány órát lehet rá szakítani időnként) és fellép ellene. Egy részben magyar, részben regionális sajátosság, hogy ezt a jobboldal jelentéktelennek ítéli meg (vagy a jelentéktelen szót ürügynek használja, hogy ne kelljen ellene fellépni – ez nem Rád vonatkozik, de biztos a mainstream jobboldal egy részére).

2) Mint egy néhány fenti kommentből is kiderül, a magyar jobboldal jelentős része vagy közelebb áll politikailag/lelkileg a szélsőjobbhoz, mint a demokratikus baloldalhoz, vagy jobb esetben egyenlő távolságot hirdet a kettőtől, azt állítva, hogy ugyanolyan rosszak. Lehet a maszopot és a szadeszt utálni, de nem elfogadható, hogy sokan nem képesek különbséget tenni tökéletlen, tőlem korrupt vagy akármilyen demokratikus pártok között, és a rasszista és anti-demokratikus elveket hirdető szélsőjobb között. Vagy rosszabb esetben az utóbbival szimpatizálnak, ha muszáj választani. Nagyon nem szeretem a Fideszt, a KDNP-t, és a MDF-t sem, de egyáltalán nem merül fel bennem, hogy bármilyen kommunistát szeretnék inkább a parlamentben vagy kormányon látni mint őket. Nekem erősen úgy tűnik, hogy a mi kis hazánkban csak elméletben létezik egy olyan baloldal, ami a jobboldaliak számára elfogadható. Valójában csak egy jobboldali baloldal, azaz népnemzeti Szűrös/Pozsgay elfogadhatóak, csakhogy ők nem baloldaliak.


„Most akkor azt kéred számon Viktorunkon, hogy tiszteletben tartotta a rendezvény szervezőinek kérését? A Fidoxnak mégis mit kéne tennie, hogy "eléggé antifaszista" legyen a balnak?”

Nem kérem számon a konkrét rendezvényt, egyetértek abban, hogy ez esetben nem tudott többet csinálni, ergo helyesen tette, hogy aláírta és ezzel kész. De úgy gondolom, hogy a konkrét eseményt nem kellene az általános problémával – ld. fent – összekeverni. Ez esetben nincs panaszom, máskor volt, és attól félek, hogy lesz még.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:42:03

Szibarita,

baxi.


Most jössz ezzel a tolerancia-izével, de maradjunk annyiban, hogy én a szockó-libsi formációt a magyar politikai élet egyik legintoleránsabb formációjának tartom. Akkor pont velük kéne a toleranciáért küzdenem? Náluk a tolerancia annyit takar, hogy a velünk megegyező nézeteket vallókat/hátsónkat széles nyelvcsapásokkal tisztogatókat nem csak hogy toleráljuk, de még szeretjük is. Viszont mindenki más kirekesztő nácifasiszta.

Bocs, de épp akkortájt, amikor Gyurcsányék szanaszétvertek minden olyan demonstrációt, amelyik a kormánnyal szemben fogalmazott meg kritikát (hangsúlyozottan nem a rongáló csürhére gondolok), simán elnézte a nemzetközi neonáci hacacárét a Hősök terén. Akkor mi a fontosabb? Vagy a hazai ballib annyira toleráns lett, hogy ezt már elnézi? Kicsit feltűnő volt az, hogy erre kb. semmit sem reagáltak, viszont bárhol két részeg elkajabálta magát, hogy "gyurcsánytakaroggy", ott már négy osztag rebiszes volt. Hogy a viharban is van ez a tolerancia-dolog akkor?
Az a SP-epizód sajnos nagyon is találó, és abszolút ráillik a ballib "tolerancia"-hadjáratra.

Meg a Gárda fenyegető felvonulásai, ja. Ok, akkor lássuk az érem másik oldalát:
a szocik, a szadi, stb. mikor állt ki azok mellett, akik vidéken naponta erőszak áldozatai? Vagy az a probléma nem is létezik, kedves Sz., azt a gonosz fasiszták találják ki? Beszélgess néhány idős emberrel, akik vidéken, az Isten háta mögött élnek, aztán mesélj!

Másrészt a tolerancia megtűrést jelent, nem egyetértést. Pl. ha rohadt náthás vagyok, azt is tolerálom, mert kénytelen vagyok, de ettől még nem szeretem.

De itt mindig ugyanaz a nyafi jön elő, "jajj, az árkos-átkos megosztottság", a jobb meg naponta határolódjonel azoktól, akikhez nincs köze, viszont legyen roppant békülékeny a kommancsokkal pl. Itt ez a fő probléma, a szemkilövetés az nem probléma, a gazdaság trutyiba taszítása nem probléma, a Szilvásy-féle KGB-s kommandó nem probléma, és sorolhatnánk. Csak a kirekesztés, a mucsaiság, meg a fasizmus, hát ezek a legégetőbbek mind közül!

medve2 2008.10.04. 13:43:17

Szibarita! Személyedben egy lángész veszett el abban a kiüzdelemben, melynek lényege, hogy "joibberek" is a tolerancia pártjára álljanak.

Konegafi (törölt) 2008.10.04. 13:43:27

Roth Mano!

"teljesen igazad van, de szerintem nem csak a véleménnyilvánitást kéne megvonni az 50%-tól, hanem le kéne lőni őket:D"

Nem értek egyet veled (de véleményed mutatja, hogy Ti libbantak mindenkit kiirtanátok, aki másként gondolkodik ...)
1. csak a a legfőbb bűnözőkre kell halálos ítéletet kiszabni a bíróságnak.
2. a főbelövés se nem hatékony, se nem környezetbarát.

Javaslom a Ferid által is nagyon preferált kötelet.
Környezetbarát, nem szennyezi a levegőt, reciklálható, életciklusa hosszú. :Dp

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.04. 13:44:38

Az apróbetű övön aluli (a szövegben kellene legyen a pontos helyén). A poszttal az a gond, hogy mondjuk, hogy nem megyek ki egy erőszak elleni tüntetésre, mert nem érzem súlyosnak a problémát, meg meccs van, meg jön a nagynéni Debrecenből. Vagy mert nem hiszek abban, hogy ennek jelentősége van. De azért, mert vannak a szervezők között olyan szervezetek, akik az általam utált rezsimből húznak hasznot? Ez az én gyomromnak durva relativizálás. Másik dolog: szerintem, ha már ki is kerül egy ilyen poszt, a kommenteket ki lehetne kapcsolni (kicsit ellentmondásos, mert akkor ezt sem írhatnám ide, de mindegy:)). Egy ilyen poszt után előrelátható, hogy a hordószónokok elkezdik a még vadabb relativizálást, és hogy nem azzal kéne foglalkozni hogy, hanem azzal hogy elkúrták, cigánybűnözés, erkölcsi fertő, Magyar Gárda, és akkor bezzeg és most bezzeg.

thwarter 2008.10.04. 13:47:06

Most en nem latom jol, vagy pontosan attol fog egy rendezveny csak Gyurcsany korul forogni, mert azok, akik abszolut ellene vannak nem is mennek el, hogy jelenletukkel megmutassak, hogy nem, ez most nem rola szol. Szerintem ez a fajta ellenallas nem tul praktikus, vagy akar intelligens, plane, hogy egy demokracia pontosan az emberektol lesz demokracia, es ha csak a politikusoktol varjuk, hogy biztositsak a demokratikus ertekek ervenyesuleset, az mar reg rossz (es vice versa, ha azt probaljuk itt sugallni, hogy egy bizonyos politikus miatt nincs demokracia), es szanalmas.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 13:47:30

Nem tudom föltűnt-e másnak is, de, hogy van az, hogy amikor a tarkák méltóságteljesen azt kérik, hogy ne legyen kordon, mert nem akarnak kordon között vonulni, akkor nincs. De amikor turul ügyben tüntettek emberek (szintén ellentüntetés nélkül) akkor úgy beszorították őket kordonokkal egy nagyon szűk területre, hogy annak vicc értéke lenne, ha nem volna nagyon szomorú. Akkor valahogy nem számított, hogy ők mit szeretnének és mit nem.

Nyilván arról van szó, hogy a tarkák valahogy Jobb Emberek. Gondolják ők magokről és elfogadja a rendőrség. Ha ők azt mondják nem óhajtják, akkor tekintettel az értelmiségi hátterükre, azt tiszteletben kell tartani. Mégiscsak mások, nem afféle csűrhe!

Demokrácia? Ugyan már!

medve2 2008.10.04. 13:48:24

Ulloit! Két megjegyzés a nézeteimet illetően:

1. Igazad van, Gyurcsány Ferenc demokratizmusát megkérdőjelezem. Ezt jól látod.
2. Én különbséget teszek Fletó és a szélsőjobb között. Ma Magyarországon a radikális megmozdulások undorítóak, tenni kell ellenük, de jelentéktelenek. Fletó viszont hatalmon van és tönketeszi hazámat.

Szóval Fletó bejelentése után ne csodálkozz reakciónkon, azt meg kikérem magamnak, hogy ennek ellenére bárki azt állítsa: nem gyűlölöm a rasszistákat. Mint ahogy a reakciónak és egyetlen szerzőjének sem kell ezen a fronton bizonyítania.

medve2 2008.10.04. 13:49:20

A Nép Te Vagy! A hírek szerint most állítják a korodonokat a mellékutcákban.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 13:50:10

ulloiut 2008.10.04. 12:34:41

Nézd, ha Eu "nyugatabbik részéről beszélünk", akkor csak azt tudom válaszolni, hogy "Ihre Sorgen möcht ich haben. "

A jobboldal azért nem beszél erről, mert nem ez a gond.
Az a gond ( az elmondottakon kívűl, L. államadósság ), hogy
1. a technológiai lemaradás növexik
2. senki nem akar Magyarországon mérnöknek, matematikusnak, stbnek menni, mindenki csak "kommunikálni" akar
3. az értékelvűséget pofánköpik, már 6 éve ( vagyis munkából, tehetségből, szorgalomból, kockázatvállalásból ma nem evidens meggazdagodni Magyarországon, holott ez lenne a normális )
4. Ja igen : a hiányzó stratégiák és koncepciók ...

Szerintem ezeknek a gondoknak kellene a médiában szerepelni. Mert valóban nem szép, hogy néhány homoszexuálist lelocsoltak hangyasavval. De vajon ez a nagyobb gond, vagy pedig az, hogy a k + f re költött összeg 2OO2 óta mintegy 2O%t csökkent ?

az ember esze megáll, hogy ez az alak mit meg nem próbál, hogy hatalmon maradjon. Rasszizmus, titkosszolgálatok, Teve utca ostroma, satöbbi ...
Ahelyett, hogy a triviálissal próbálkozna : pölö jól és eredményesen kormányozni és ennek következtében megnyerni a következő választásokat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:52:36

ulloiut,


1) Csak az a baj, hogy vannak körülöttünk országok, ahol tényleg vannak gázok a rasszistákkal, és egyéb szélsőséges csoportocskákkal. És itt nem néhány futóbolondra, csikósrohába öltözött nyilasra gondolok, hanem olyanokra, akik kormányon vannak(!), azaz olyan pozícióban, ahol döntéseket hozhatnak, és akarnak is hozni kisebbségekkel szemben - lásd Szlovákiában a magyarellenesség kormányerőre emelt részlegét. A nyelv "betiltása" pl. felháborító, és EZ tényleg veszély, hiszen itt hatalmi szintről beszélünk.
Nálunk meg néhány provokátorról/unatkozó nyuggerről/hülye nyilasról akik kukákat borogatnak meg autókat gyújtanak fel - csakhogy ez a probléma meglehetősen egyszerű. Ugyanis rendészeti problémáról van szó. Ezek bűncselekmények, akik elkövetik ezeket, bűnözők. És pont. Hatékonyan kezelni csak a rendvédelmi szervekkel lehet(ne).
Tehát ne vetítsük ki az egyik ország jelenségeit automatikusan a másikra. Ami Szlovákiában valós veszély, az itt nem az, ennyi. A maradék rendészeti kérdés, amit a rendvédelmi szervek nem tudnak/nem akarnak megoldani. De ez nem náci veszély, hanem az állammal kapcsolatos probléma.

2) A "demokratikus baloldal" az, amelyik a kommunista pártból mentette át a hatalmát. Bocsi, de hadd legyenek már fenntartásaim velük kapcsolatban! Te mit szólnál, ha egy posztnyilas pártot "demokratikus jobboldalnak" neveznék? Ráadásul még ha ezt félre is teszem (nem tudom amúgy, de tegyünk egy kísérletet), ott van emléknek Őszöd meg 2006. október 23., ahol nem köztörvényes bűnözők garázdálkodtak, hanem a rendőrség (!), és az állami erőszakszervezetek verték össze brutálisan a jónépet, lőtték ki a szemüket, hurcolták meg őket, stb. Ha valami, na EZ probléma, hiszen itt hatalmi visszaélés volt, és ez még a finomabbik fogalmazás. És ezt bizony a "demokratikus baloldal" felügyelte.
Így ha úgy tetszik, a kisnyilas kölkök "antidemokratikus rasszizmusa" egy kicsit sem izgat föl, amíg a törvényeket betartatják velük. Viszont a kormányzat, azaz a "demokratikus baloldal" "antidemokratizmusa" és erőszakos fellépése a civilekkel szemben nagyon is felizgat, és ezt sokkal veszélyesebbnek tartom, mint azt a néhány kopit (akiknek jó része provokátor, btw., biztos te is láttál képeket erről, stb.)

"Nekem erősen úgy tűnik, hogy a mi kis hazánkban csak elméletben létezik egy olyan baloldal, ami a jobboldaliak számára elfogadható."

És van olyan jobboldal, ami a bal számára elfogadható? Bocs, de a jobb akármit is csinál, az mindig nacionalista lesz, antiszemita, populista, pária, stb.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 13:54:01

ulloiut 2008.10.04. 12:34:41

még egyszer : az, hogy a jobboldal nem vesz részt az antifaszista businessben, az azért van, mert vlsz. nem ezeket a problémákat tartják a legfontosabbnak.
És a személyes kivonulásnak súlya van, p.l. ha a problémákat rangsoroljuk.

Ez ma Magyarországon nem gond, ennyi.

thwarter 2008.10.04. 13:58:45

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:52:36

Csk azert, mert Mon meg nem olyan rossz a helyzet, az meg nem jelenti azt, hogy nem is lehet, es eppen, hogy nem (csak) rendeszeti feladat ennek a megakadalyozasa, hanem az egesz tarsadalome;hogy megmutassak, hogy szamukra a rasszizmus/xenofobia/homofobia, stb.. nem elfogadhato, ennek joval nagyobb ereje van, mint annak, hogy bebortonoznek nehany hulyegyereket, akik aztan hoskent tavoznak, es csak meg tobb hodoloot gyujtenek maguk kore. Meg egyszer mondom, azokban az orszgaokban van demokracia, ahol az emberek gondolkoznak demokratikusan, es ugyanezt el is varjak masoktol, es a kormanyok es a rendorseg csak az o akaratuk beteljesuleset biztositjak, nem pedig forditva. Alapjaban veve szerintem ez a legnagyobb problema a magyar kozgondolkodasban (oldaltol fuggetlenul), es annak a hianya, hogy a nep tudjon osszefogni univerzalis eszmekERT es nem feltetlen ellen.

thwarter 2008.10.04. 14:02:03

Egyebkent ez nyilvan mindenkinek a maga dolga, de szerintem ma Magyarorszagon igenis a legfontosabb problema a demokratikus gondolkodas alapveto hianya, apropo kell valakit emlekeztetnem, hogy a demokracia a nep szobol ered? Mindegy, en megyek is.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 14:02:49

thwarter,

hogy a "Nép" tudjon összefogni eszmékért, ez 1) nekem annyira nem szimpatikus gondolat (mert mi van, ha pont a nyilas eszmékért akar éppen a nép összefogni, stb.), 2) nem tartom fontosnak. A fontos az, hogy az állam tartsa fönn a törvény uralmát, és ez a törvény mindenkire vonatkozik. Ebbe beletartozik az is, hogy nem dobáljuk/verjük meg a buzikat, ha éppen felvonulnak. Nekem nem tetszik a buzifelvonulás, meg sok minden más sem, de hát istenkém, van ilyen.
ha úgy tetszik, ez egy klasszikus libsi "minimum". Nem feltétlenül vagyok a híve, de még inkább ez, mint sok más. Ugyanis azt meg semmi esetre sem támogatom, hogy más emberek gondolkodását "alakítsuk át". Úgy gondolkodik az egyes ember, ahogy akar, amíg a törvényeket betartja. Kb. ennyi.
Ám ha a hatalom erőszakoskodik, az probléma.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 14:03:59

thwarter,

Tudod-e, hogy a "demokrácia" szóra való hivatkozás Rákosi, Sztálin frazeológiájában központi jelentőségű? Másrészt a hülye tömegmozgalmak mind a "Nép"-et használták hivatkozási alapként.
Nemtecc.

Aljaska69 2008.10.04. 14:06:55

Gyurcsány létrehozta a gárdát és fizet pár szélsőségest, hogy tudjon ki ellen tüntetni legalább hetente egyszer! Mással nem tud szavazatokat szerezni, csak ha félelmet kelt az emberekben!
Mert nem tud letenni semmit az asztalra!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.04. 14:06:59

Ja igen, kedves ulloiut,

vedd észre, mit akar a jobboldal, illetve kikből áll.
Tudod, az átlagjobboldali "fidesznyik" nem futott be pártkarriert 9O elött, és a tudásából kíván megélni.
Ma ez Magyarországon lehetetlen, mert a 'demokratikus baloldal" egyrészt mindent lerohasztott ( versenyszféra ) másrészt a rászorulók megsegítése végett agyonadóztat, harmadrészt meg monopolizálja a lehetőségeket.

Nos, a jobboldaliak nem akarják a keretrendszert megváltoztatni. Csak a "nagyobb mobilitást" szeretnék, azaz azt, hogy a "haladó baloldal" ne monopolizáljon minden lehetőséget az adózást persze meghagyva nekünk.

Nos, ha észreveszed, ezt a célt nem segíti az szélsőjobboldal.
Egyrészt, mivel nincsenek a jobboldaliakkal egy kulturális szinten. ( Ugye azért azt te sem hiszed, hogy a jobboldali Lonsdale kapucnisban megy a MűPába Sei E. Gardinert hallgatni ? )
Másrészt meg ugye azt te sem hiszed, hogy egy esetleges szélsőjobb hatalomátvétel esetén ők kesztyűs kézzel bánnának a jobboldaliak vagyonával és életével ? Mintahogy pártsemlegesen felgyújtják a többmilliós autókat is az utcán ( fideszesét is, komcsiét is ).

Véleményem szerint a 'haladó baloldal' okkor lött bakot, amikor mindent vinni akart, és így másokat ( orvos, pedagógus, versenyszférában dolgozó, stb ) kilátástalanságba taszított. Erre remélem ráfaragnak 2 év múlva, bár a tarka marhákat nézve ez koránt sem biztos.

Nos, remélem, segíthettem a téveszméid oszlatásában.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 14:07:04


Josquin 2008.10.04. 13:50:10

"Ihre Sorgen möcht ich haben. "

Nein, ihre Sorgen will ich lieber auch nicht haben. Ihre Prioritäten umso mehr.

De nem ez a lényeg: ha egyszer a magyarok 30%-a kommunistának minősül, az utcán hőbörögnek a kommunista brigádok és ártatlan budai polgárokat szekálnak istentisztelet vagy Wass Albert felolvasás közben, és egy amúgy pocsék Fidesz kormányzat tüntetést szervez a kommunista veszély ellen, akkor én ott leszek.

Ami a rendőrség túlkapásait a Fidesz gyűlés ellen illeti, nem fogok megvédeni senkit, védhetetlen volt és szégyenletes. Szégyenletes az is, hogy nem volt politikai következménye. De: itt legkésőbb 2010-ben választások lesznek. Hál ’Istennek azóta nem volt rendőri túlkapás békés tűntetők ellen. Amit a GyuF-kormány eltolt vagy nem tolt el az közpolitikai kérdés, de nem fogja a Ti jogotokat csorbítani, hogy színházba járjatok, az utcán vallási jelképet hordjatok és legfőképp leváltsátok a kormányt a választáson. A szélsőjobb egy elég széles skálán akarja kurtítani a szabadságjogainkat, és amikor az ember azon filózik, hogy a nyilvános területen mit olvashat, hordhat, akkor részben célt értek. Azért, mert Titeket nem zavarnak, ne higgyétek azt, hogy nincs áldozata a rasszistáknak.


medve2 2008.10.04. 13:48:24

„azt meg kikérem magamnak, hogy ennek ellenére bárki azt állítsa: nem gyűlölöm a rasszistákat”

Senkiről konkrétan nem akartam ezt állítani és örülök, hogy ebben egyetértünk. A többi a poszt témáját illetően lényegtelen.

BandW (törölt) 2008.10.04. 14:14:06

Egy másik seggből talpig szarosan kiintegetni, hogy ti milyen büdösek vagytok, meglehetősen vicces.

Ennél már csak ez viccesbb:
(Az itt elmondottak természetesen nem vonatkoznak a Védegyletre, a TASZ-ra, a Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületre és más, valóban tiszteletre méltó tevékenységet végző szervezetekre.)

Basszus, tényleg nincs már senkiben semmi szégyenérzet?

freehckr 2008.10.04. 14:14:44

ulloiut: "azóta nem volt rendőri túlkapás békés tűntetők ellen"

A tapasztalat az, hogy napjainkban az ilyesmire csupán hónapos késésekkel szokott fény derülni... amikor a felelősöket már korkedvezményekkel, ideális lehetőségekkel nyugdíjazták, vagy egyéb komolyabb "kormánybarát" pozícióba "mentették át" őket.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2008.10.04. 14:17:10

Gabrilo: konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 13:52:36

El kell mennem, de tényleg. Utolsó szó részemről: abszolút egyetértek, hogy a szlovák, lengyel vagy román szélsőjobb még veszélyesebb, mert politikai helyzetben van ill. volt. Biztos nem velem kell arról vitatkozni, hogy mennyire undorító Slota, Meciar de még Fico is. Csak nézzünk a tükörbe, mert nálunk is vannak ám ilyennek. És az, hogy nincsenek 10%-kal a parlamentben, az nem kis részben annak a következménye, hogy az itthon is elég tetemes szavazóbázisuk jól érzi magát a Fideszben, köszöni szépen. Az a kérdés, hogy miért.

8kerlakos 2008.10.04. 14:18:39

vannak, akik így vélekednek:

vimeo.com/1876470
Cserhalmi, Kulka, Szabó Győző

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 14:18:52

Azt kell mondjam, hogy a szervezők roppant bátrak. Vállalták, hogy megszólítják (legalábbis állításuk szerint) a teljes civilil szférát, valamint minden felelősen gondolkodó demokratikus magyar polgárt. Ezek után már 100.000 résztvevő is óriási blama lenne, nemhogy az a hat-nyolcezer aki elmegy, mintegy azt üzenve, hogy a társadalom általában magasról tesz a kirekesztésre.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 14:20:47

ulloiut

"ne higgyétek azt, hogy nincs áldozata a rasszistáknak."

Szeretném, ha írnál a rasszizmus áldozatairól. Gondolom, az 1/100-át sem éri el a bűnözés áldozatainak, ámde

mivel definiálod a szélsőjobboldalt?

Nekem ez a szó nem világos, mert pl. sztem gyurcsány tipikus szélsőbaloldali és kirekesztő politikus, elég ha a 23 millió románozásra, a szaudi terroristázásra (rasszizmus!), vagy a kóborkutyázásra, esetleg arra, amit szept. 15-én mondott a parlamentben, gondolunk.

Namostan, fletó ott vonul, tehát ez akár egy szélsőbaloldali tüntetés is lehetne az én szememben.;-)

Egyébként sztem teljesen értelmes vita lenne az, h vajon fletó - nyugateurópai értelemben - szélsőséges politikus-e.
Sztem igen, és millió jelét adta már ennek

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 14:24:46

"elég tetemes szavazóbázisuk jól érzi magát a Fideszben, köszöni szépen"

Az ATV-s és drágabolgáruras betelefonálók alapján elég sok szélsőséges híve van gyurcsánynak, aki maga is szélsőségesen jozefinista, autokrata, kirekesztő és a demokráciát a moráltól totálisan megfosztó politikus

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.04. 14:26:09

Kedves balos honjaim.

Ha mi most a jobbfélen elkezdenénk szervezni egy nagy megmozdulást, amely úgy általában a politika azon gyakorlata ellen szól, amely a hatalom megszerzése és megtartása érdekében semmilyen demagógiától és hazugságtól nem riad vissza, ugyan eljönnétek-e? Eljönnétek-e, ha a jobbos szervezetek, baráti társaságok, törzsasztalok előbb egymás közt szépen lerendeznék a megmozdulás részleteit, aztán leereszkednének hozzátok, hogy várnak benneteket is? És ha nem akarjátok jelenlétetekkel erősíteni a MI társadalmi arculatformálásunkat, akkor azt mondanánk, hogy nem támogatjátok a normális közélet kialakulását. Ez is jól hangzana, ugye? Amúgy nem akarok tippeket adni senkinek, csak úgy mondom.

Nem vonom kétségbe a szervezők jó szándékát, de ez így nem megy. Pedig nem is lenne rossz összerántani a normális embereket mindenfelől egy jó kis bulira. Talán nem verekednénk össze.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 14:26:19

Az itt megvan, hogy a TM-hoz csatlakozott a "Magyarországi Meleg Apák Csoportja" (melegapa.cwi.hu/) is? Személyes kedvenceim ők, remélem KK és TT lencsevégre kapja néhány harcos aktivistájukat.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 14:26:38

medve2 2008.10.04. 13:49:20

Annak nem hinném, hogy közvetlen köze van a tarkákhoz. A forgalomra vonatkozik, nem? Ha jól értem ők az még nem is nagyon látják, eszükben sem volt arra menni..

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.04. 14:30:48

ulloiut,


Najó, hagyjuk ezt rendben? Ez a Fideszösszefonódika történet, és ez TÉNYLEG uncsi már. Van Jobbik, van kuruc, van Bombagyár, meg ezer más radikális platform, és ezek bizony a fityeszt is ekézik, nem is kicsit.
Megérne egy misét az is, vajon nem volt-e jó, hogy a Fidox anno ledarálta a MIÉP-et. Stb.
És az hogy "mi lehetne", az ebben a témakörben irreleváns. Mi van? Az van, hogy itthon NINCS, I repeat, NINCS jelentékeny mennyiségű szélsőjobb. Ezzel nem kisebbíteni akarom, vannak aggasztó jelek, a közbeszédben megjelentek olyan narratívák, amik a Stürmerre emlékeztetnek (ill. megegyeznek azzal), de a barnaesőzést meghagyom a balnak.

Csókolom. Leléptem én is. A tarkafaszba:)))

TD223 2008.10.04. 14:33:28

Miért nem tudta a seggfej Zorbán is azt mondani, h nem köszönöm, ti vagytok a kirekesztők. Ekkor és ekkor kussoltatok illetve kirekesztettetek másokat, most nem támogatlak titeket, Tarka hányás!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.10.04. 14:35:31

nem lehet, hogy pont az az 5millió ember lett ezzel megcélozva, hogy azoknak kellene ott sétálniuk, akik leszarják a gyurcsányorbánt, akik 1994 óta nem szavaznak, akik csak 5percre szomorodnak el, ha kibukik vmi médiából, hogy dobálóznak a mgék, vagy megbaszta az áram a krumplilopót??? akik már csak egy kicsit hisznek, mert hogy ti jobb és balosok, konzervatívok és liberálisok, ti már nem hisztek semmiben, csak a politikában. pedig először magadban, a családodban, a közösségedben, a városodban, az országodban kell keresni a hibát....sztem.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 14:36:39

:-))))))))) Meleg Apák....LOL

Ott fognak vonulni a Leszbi Anyák mellett!:o)

S. Annyi 2008.10.04. 14:37:02

MÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
MÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
MÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
MÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

Azok a WC-k baromi jók illusztrációknak.

Piros seggtámasz, zöld seggtámasz, stb. :-))))))))))

egyenlítő 2008.10.04. 14:50:27

(Az itt elmondottak természetesen nem vonatkoznak a Védegyletre, a TASZ-ra, a Sikeres Viharsarokért Mozgalom Egyesületre és más, valóban tiszteletre méltó tevékenységet végző szervezetekre.)

Szegények. "Az ellenséget csak fellógatjuk, de az árulókat széttépjük!"

RoFä 2008.10.04. 14:52:29

Kedves Elpet,

az a baj a gondolatmeneteddel, ami a kommentelők és az egyébként nagyrabecsült szerzők általános vezérfonalával.

Valaki már egyébként megfogalmazta. Valami olyasmi, hogy vagyunk mi, és vannak az ők, és a mi az maximum orrbefog, de az ők, az nemnemsoha.

És hogy élesek a választóvonalak, és bajtárs, vallj színt. Álljál be. Válassz. Mi vagy ti?

(Mik vagyunk mi és mik vagytok ti, egyébként?)

És lehet árnyalni, meg relatívkodni, meg cizellálni, de végső soron elválik a szar a májtól, és úgy válik el, hogy a szar az (most konkrétan) a Fletó, a máj meg az ellentettje, a Nemfletó.

És aktuálisan mindig akad, aki megmondja, éppen mi a szar, és mi a máj.

És természetesen az úgynevezett, értelmezhetetlen "baloldalon" ugyanez a mentalitás. Állj be, velünk vagy ellenünk.

Na, ettől a gondolkodástól van kibaszottul hányingerem.

Eddig a Reakciót kicsit árnyaltabbnak ismertem. Amúgy lehet nem szerkesztőségi vélemény, hanem KK&TT, ezt jó lenne pontosítani, egy ilyen sokszemélyes orgánumnál nem lehet tudni ezt.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 14:57:50

Bastille · kapolcsi.blog.hu 2008.10.04. 14:35:31
>nem lehet, hogy pont az az 5millió ember lett ezzel megcélozva, hogy azoknak kellene ott sétálniuk, akik leszarják a gyurcsányorbánt

Úgy érti, nekik kellene Gyurcsánnyal együtt ott sétálniuk?

freehckr 2008.10.04. 14:58:48

"Amúgy lehet nem szerkesztőségi vélemény, hanem KK&TT, ezt jó lenne pontosítani, egy ilyen sokszemélyes orgánumnál nem lehet tudni ezt."

Ha jól értem, most az a baj, hogy a Reakció ilyen tarka?! :) Talán a füstszűrő után ellenőrizd a sapkát is...

RoFä 2008.10.04. 14:58:52

Ps: ugyanez volt az érzésem a kettős állampolgársággal kapcsolatban. Ha már megidéztetett. Ráhúzták a politikát egy valóban érdekes és fontos (de korántsem egyértelmű!!!) kérdésre, ment mindkét kibaszott táborból a szokásos gittrágás (a kommerektől a szociális demagógia, a szadesztől a hirtelen komolyan vett formális alkotmányjogászkodás, a fidesztől a megszokott finom "különben nem is vagy magyar" mantra.

A süvöltéstől az érdemi vitára, kérdésekre nem nagyon maradt levegő. Pld. hogy jó lenne-e ez nekik valójában, ha nem lenne jó, akkor is nem kéne-e meglépni, mert egyszerűen jobban érzik magukat tőle, mi lehetne a formáljogi megvalósítási forma (a szavazati jog és a szoctám valóban meg nem kerülhető kérdések), és hogy egyáltalán, hogyan lehet azokért az emberekért tenni, sokat, akik kapun kívülre szorultak.

De nem, ezeket maximum harci buzigányként vetették fel.

És azóta is sokak feje remegni kezd, ha ez társaságban szóba kerül, nem lehet tudni, nem lesz-e artikulátlan üvöltözés belőle. Saját tapasztalat.

(Ps: én nem szavaztam erre a kérdésre, és ezt vállalom).

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 14:59:11

Gabrilo, a 2002-es választási eredményeket vizsgálva, valóban remek stratégiának hat a MIÉP ledarálása...

Bőven elég lett volna Csurka sámánt legurítani a T. Ház lépcsőjén, mert így sikerült egy olyan pártot is nullázni, aminek szellemi tőkéje nyomokban sincs jelen a helyére türemkedő Jobbikban, és úgy egyébként roppant mód hiányzik a Parlamentből. (Tényleg ajánlott utánanézni a MIÉP-frakció működésének. Szerintem egyedülálló, hogy közel a felét egyetemi tanárok adták, és az MTA tag is ritka madár az Országgyűlésben. Szegény Pistabá volt az egyetlen, aki csak főiskolába járt, mondjuk a szakmájában ő is a topon volt...)

RoFä 2008.10.04. 15:02:05

freehckr 2008.10.04. 14:58:48

Nem baj, félreértettél. Csak máskor meg (más szerzők) eléggé odaálltak - en personne - mikor a túlmozgásos nyilasok afféle kristallnacht lájtot szerveztek az Újlipótba.

Ha nagyon szét akarom szálazni, tényleg az lehet a gondjuk, hogy ezt szervezetek szervezték, és általános céllal, nem valami konkrét fenyegetés "ellen".

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 15:02:27

Rofä

Azt már értem, h neked mi nem tetszik, mit bírálsz, de az nem derült ki, h ezen kívül mi a te saját, szuterin véleményed.

Egyik oldal fikázza a másikat, a másik meg az egyiket, te pedig fikázod a fikázókat. Akkor most ez különb?

Csak kérdem, nem támadlak.;-)

states 2008.10.04. 15:02:51

Alakul az idő, most már nem csak esik, hanem jó kis hideg szél is fúj. Az Andrássy út környékén lakók pedig teli szájjal káromkodnak, minden út lezárva, kordonok, rácsok, elterelések. És főleg rendőrök ezrivel. Gyurcsányisztán 2008...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 15:07:51

Hűűűűűűűűűű az nagyon náci, ha aszondom, h a felső képen a tarka és a piros budi rettenetes gusztustalan és ízléstelen, az alsó sötétkékhez és a feketéhez képest?:-)

RoFä 2008.10.04. 15:08:44

Malac,

az én véleményem általában luciferi :) Egyrészt örök kétkedő, másrészt tisztában vagyok a saját korlátaimmal, meg hogy mennyi mindent (mindenhez) nem értek. Tehát elég gyakran a véleményem konfúz, és meggyőzhető is vagyok.

A szimbolikus politizálást például nagyon nem szeretem, ez a főbajom a Fidesszel. (A másik, hogy kicsit túlságosan day-to-day marketinget használnak...hozzáalakítják magukat a vélt tömegigényekhez).

A szocikkal az, hogy egy töketlen, nehézkes mozgású banda, jelentékeny számú nettó gengszterrel. (Az eretnek véleményem, amiért biztos kapok majd, hogy a Főmumust nem sorolnám okvetlen a gengszterek közé. Ő csak simán elbaszta, többször is.

A szadeszről nem beszélnék, mert már nem léteznek szegények :)

heima (törölt) 2008.10.04. 15:12:35

nagyon szigorú ma a baloldal, srácok a bukták után is embernek kell maradni! de komolyan annyira izzadtságszagú már h belekössetek egy itteni írásba, hogy lassan elfedi a szarszagot.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.10.04. 15:12:42

dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.10.04. 14:57:50
szakadjunk már le gyurcsányról. ott van és kész, nem kell róla tudomást venni, akinek ez nem megy, azzal nem lehet mit csinálni, de igen szép lenne orbán is vona is , semjén meg fodorka is kimenne és egy k.rva szó nem esne róluk....

...és nem, nem kell annak az 5milliónak gyurcsánnyal sétálnia, nem úgy értem.

RoFä 2008.10.04. 15:21:03

Heima,

minden izlandi ilyen vonalas? :) Fel se merül benned, hogy nem "baloldaliként" köt bele valaki, hanem mondjuk gondolkodó emberként? Izé, önálló vélemény, ilyenek.

Amúgy meg nem tudom, mióta profilja egy blognak, hogy a hozzászólások csak ájult dicséretet tartalmazhatnak. Héj öreg, az a diktatúrában van, hogy mindenkinek szabad azt gondolni, amit hivatalosan kell!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 15:21:26

RoFä 2008.10.04. 14:58:52

>A süvöltéstől az érdemi vitára, kérdésekre nem nagyon maradt levegő.

Tényleg ilyen naiv? Ott arról volt szó, hogy a baloldal attól félt: ha jogi értelemben keletkezik több százezer új állampolgár, akkor majd egy idő után jogi machinációkkal keresztülvihető, hogy szavazhassanak is, ami több százezer garantált fideszes megjelenését jelenti. A jobboldaliak egy része pedig ebben reménykedett. Az igen volt a fideszes válasz, a nem volt az emeszpés válasz. Minden ún. "érdemi" vita (pl. "akkor nekünk kell fizetni a románok nyugdíját!") ennek a leplezésére volt jó, vagyis pont nem "érdemi" volt.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 15:26:10

Bastille · kapolcsi.blog.hu 2008.10.04. 15:12:42

>szakadjunk már le gyurcsányról. ott van és kész, nem kell róla tudomást venni

Engem nem érdekel Gy., meg ez az egész chartázósdi, Gy.-t azonban érdekli, elmegy, és ezt előzőleg világgá is kürtölte. Valószínűleg a tévé is főleg őt fogja mutatni. Tehát a magyartarka tüntetés Gy. kampányrendezvényeként fog megjelenni a médiában, függetlenül attól, hogy nem annak indult. Nem tehetek róla, ez van. Teljesen megértem azokat, akik nem akarják Gy.-t támogatni azzal, hogy felsorakoznak mögötte ezen a rendezvényen, és ezért az utolsó pillanatban úgy döntöttek, mégsem vesznek részt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 15:27:49

RoFä

Egyetértek szinte mindennel, még az eretnek véleményeddel is, hisz ferkó valszeg nem olyan nagy gengszter, csak egy Pápáról és a gyerekkori frusztrációiból kitörni akaró kommunikációs fenomén, aki mindamellett egy szimplán és kompletten pszichés katasztrófa, egy fullosan amorális proligyerek, akinek spontán erekciója van, ha kamerát lát, és akkor is odatolja őgúnárságát, mikor világosan megmondják, h "nyasgem, baxki, ne gyere ide!".
Szted egészséges ember az, aki tudja, h egy buliban az ott lévők nem akarják őt, ám ennek dacára ráerőszakolja magát a társaságra?
Egészséges ember nem hiszi azt, h nélküle nem mennek a dolgok, legyen az reform vagy antifázás.... hát télleg fázás lesz, ahogy elnézem;-)

S. Annyi 2008.10.04. 15:32:59

Nem inkább szivárványszínű magyar?
Olyan sok már itt a ratyi...

playgorro 2008.10.04. 15:37:53

Hello!
Egy kicsit túlmisztifikálod és paranoiás is vagy. Nem minden politikai számításból történik. (bár egyre több minden az tény)

Republikánus Péter 2008.10.04. 15:41:21

Vicces poszt, habár én nem vonom kétségbe a tarka balfaszok jószándékát. A baj csak az, hogy az efféle megmozdulások kontraproduktívak: nem gyengítik, hanem erősítik a szélsőjobbot.

Ha neonáci nemzettársaink azt látják, hogy a miniszterelnök, meg számos befolyásos közéleti személyiség rájuk szánja drága idejét, egy fél napot, és ellenük tömegdemostrál, az nemhogy elbizonytalanítja, hanem éppen ellenkezőleg, magabiztossággal, büszkeséggel tölti el őket. Hogy ők ezekkel a híres emberekkel vannak egy súlycsoportba.

Nem állítom, hogy a Tarkák szándékosan lelkesítik a széljobbot. Csak naivak, azt hiszik, hogy rajtuk bármi is múlik. Pedig dehogy, sőt, csak rontanak a helyzeten. Ez a szélsőjobb-jelenség nem civil, hanem politikai és rendészeti probléma.

A politikába tévedt focihuligánok minél jobban igyekeznek kihasználni a Gyurcsány-kormány elnéző gyámolítását. Tudják, abban a pillanatban, hogy megjön Orbán, számukra véget is ér a dáridó. Habár biztos nehezebb lesz ezt a néhány száz "lelkes hazafit" eltakarítani, mint anno az egy szem Szabó Albertet...

Üdv: Peti

CrL 2008.10.04. 15:44:40

Az Antifasiszta Liga szerint a Tarka Magyar Orbán kétharmada miatt jött létre és hogy megosszák az antifa erőket.

www.hirszerzo.hu/cikk.az_antifasisztak_a_tarka_magyar_ellen_fordultak.82009.html

(muahah)

heima (törölt) 2008.10.04. 15:51:12

RoFä,

Az itten a tényállás, hogy a magukat itten roppant büszkén vérfüggetlen szabadgondolkodóknak tartók általában a legsötétebb gyurcsányi propagandát böfögik vissza (nem rád gondolok, nehogy magadra vedd).

Az meg, hogy valakinek 2008-ban Magyarországon a dühöngő nácizmus a legnagyobb baja, az egyéni szociális probléma, de nem túl szimpatikus, ha az lesz lenácizva/elítélve, aki ezt nem így látja.

Nem a véleménynyilvánítással vagy irányával, hanem annak színvonalával van a probléma.

barang 2008.10.04. 15:55:13

minden KKTT ellen agaloktol kerdezem, hogy a 23 millio romanos kampany szerintük miröl szolt? kerte barmelyik most felvonulo civil Ferencünktöl valaha is, hogy vonja le? miert nem büdös nekik ez az ember, akit ha külföldön a nepszerütlensegeröl kerdeznek kapasbol felesege szarmazasval jön elö? es ki nem tudja, hogy a maszop hazi hasznalatban ciganyozza orbant? amig ezekkel a kerdesekkel toleransaik nem foglakoznak, szamomra nem hiteles a fellepesuk.

RoFä 2008.10.04. 15:57:24

Heima,

viszont azt, hogy mi a sötét gyurcsányi propaganda, te döntöd el (vagy aki éppen olvassa a propagandát). Lehet hogy nem is annak szánta. )

De nem akarok belemenni a (net)szociálpszichológiába, nagyon nem a szakterületem. Véleményem az van: túl gyorsan mondunk meg egymásról, hogy mit gondol a másik. Szerintem ez baj.

"Dobozolni a legjobb dolog a világon".

Alfőmérnök 2008.10.04. 16:07:42

index.hu/politika/belfold/budapest/dms081004/

Hogy szerethetik a belvárosiak ezeket a felvonulókat! :)))

heima (törölt) 2008.10.04. 16:26:18

"viszont azt, hogy mi a sötét gyurcsányi propaganda, te döntöd el"

bizony én, és ebben nagyon hatékony vagyok.

"Túl gyorsan mondunk meg egymásról, hogy mit gondol a másik. Szerintem ez baj. " Nem feltétlenül. Nem tudom miért kéne megvárnom a tizedik gyurcsányi hülyeséget, ha már kb a második után centire pontosan megmondom hogy a többi 8 témában mi lesz a vérfüggetlen véleménye.

Nyugodtan kimondható, hogy aki 2008-ban harcos antifasiszta, az vagy gyurcsányista (legitimációra használja), vagy rajtamaradt a témán a 40-es, 50-es évekből (nem feltételenül egészséges állapotra utal). Vagy ez a hobbija. (szintén enyhén sérült, de hát egészségére, ha neki ez kell)

Ez nem azt jelenti, hogy a normális ember meg náci, hanem azt, hogy nem szeresse a nácikokat, rasszistákat, utcát szétverő forradalmárokat, buziverőket stb stb. de mivel helyén kezeli a problémát, nem ezzel kel és fekszik.

Ha a falut végigrabolják egy hét alatt, akkor a falugyűlésen is furcsán fognak rád nézni, ha felszólalsz, hogy téged zavar a szomszéd Józsi, mert hangosan hallgatja a mulatóst.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 16:29:02

Csak mert néhány kedves kommentelő megszólított!
A Révész Máriuszos dologról annyit, hogy mikor a felvételeken szerepelt, már SÖTÉT VOLT, remélem érthető. A gyűlés vége 18 h-kor volt világosban. Sötét az 1/2 20 óra tájtól lehetett. árulja el valaki, addig hol volt? És hol voltak a gyűlés résztvevői?
A nem lehetett elhagyni a teret meg röhelyes. Minden felé el lehetett menni csak a Wörösmarty tér fele nem, ahol már 14 h-kor barikádokat építettek, azaz akinek volt esze, nem arra akart menni! Egyébként Philip is bemondta- igaz már későn- "lehetőleg ne a Wörösmarty tér irányába hagyják el a teret!", mivel az emelvényről jól látták mi van arrafelé. A "megkardlapozott Fideszes nagymamák" már 17:45-től elindultak a Ferenciek tere irányába a buszokhoz, vagy gyalog a hídon át Budára. Az Astoriát annyira el lehetett hagyni, hogy az óriásképernyőt volt idő leszerelni és elszállítani. El lehetett még menni a Kálvin tér, vagy a Blaha felé is. Nem érthető, miért kezdtek el kűzdeni a Múzeum körúton levő rendőrökkel, ha minden más irányban el lehetett menni, Ennyit a "bekerítettek és kivégeztek minket" teóriáról. A rendőrök az Astoriára 1/ 2 20 h elött nem is mentek be. Akik akkor még ott voltak azok csak a balhét keresték. A Burger Kingben tömött sorokban álltak a "bekerített forradalmárok" a mosdóknál. A "csata" hevében a gyrosos végig nyitva volt, bár minimális forgalommal.
A rendőrök nem voltak felkészültek, a vezetésük meg béna volt, de aki akarja, az higgye csak, hogy őt direkt megtámadták ok nélkül az "ÁVÓ"-sok!
Ha valaki válaszolna kérem mellőzze a jelzőket! (ha képes rá)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 16:32:29

Az index szerint két-háromezer ember tarkamagyarkodik Heller Ágnes vezetésével. Nem is kell hozzáfűznöm semmit...:))

heima (törölt) 2008.10.04. 16:39:25

2006 okt 23-án 16:55 volt napnyugta ( www.calendar.sk/sunset-hu.php?hy=2006 ), kb ennyit ér a többi "információd" is.

blügy-blügy 2008.10.04. 16:45:30

Milyen Tarka Magyar? Szerintem inkább Magyar Tarka volt az a sok böcce, aki ilyen igénytelen tüntetésre kiment. Ennél még az is jobb volt, mikor a szociban kimentek tüntetni a békéért :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.04. 16:46:34

Madnezz,

nagyon okos vagy. :)
Október 23-n mikor van a naplemente? 19.30-kár már tök sötét van. Már 18.00 kor is bekapcsolják a városi világítást. Ennyit a teóriádról.

A Deák térre azért akartak menni a népek, mert ott a metro. Hát elindultak, és kaptak egy adag gázt. Miért is? Szabad országban törvénytisztelő polgárok miért nem mehetnek a metróhoz?

A Deák téri lovasroham rendőrségi jelentés szerint fél perccel OV beszéde vége után kezdődött. Ennyi idő alatt simán eloszlik a tarka menet, de nem egy fidesz-gyűlés.

Nem, nem vagy ávós, oda volt valami felvételi követelmény is, gondolom :)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 16:49:04

Ha ott lettél volna, akkor láttad volna mikor van világos és mikor sötét. Ennyit a te információidról, ha lennének. :(

bunk0 2008.10.04. 16:53:01

"Gerendai Károly az Indexnek azt mondta, amikor 100 ezer ember részvételét várták, akkor nem számoltak azzal, hogy nem lesz jó idő, illetve, hogy a politika rátelepül a rendezvényre. Szerinte az azért mindenképpen pozitív jelzés, hogy többen vannak, mint mondjuk egy gárdaavatáson."

- Mi volt ez Százados?
- Semmi. Visszamegyünk a táborba és várjuk a váltást.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 16:56:24

2006 egy különleges év volt. Egyszerűen világosabb volt, mint máskor, értsék már meg.

heima (törölt) 2008.10.04. 16:56:50

"Ha ott lettél volna, akkor láttad volna mikor van világos és mikor sötét."

Látom akkor te biztos ott voltál. Jó érzés volt köcsögfideszeseket verni?

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 16:59:08

Hoppá!

Az index a tudosításában a 2-3000 embert átírta a "többezer" emberre. (A figyelőn még 2-2,5 ezer van)
:)

Egyébként egy óriási hozadékát már látom ennek az egésznek, és az az, hogy kiderült, Gerendai "sziget" Károly azon az egy héten kívül egyetlen fiatalt sem tud megszólítani.

gargoyle 2008.10.04. 17:03:14

tölgy: en a szabadsag ter mellett laktam utolso 1 evben, MINDEN nagymagyar tuntetesnel le voltak zarva az utcak es nem vagy csak alig tudtam hazamenni. pedig torvenytisztelo allampolgar vagyok. azert mivel eszem is van ezert felfogtam miert nem akarjak hogy arra koszaljak es megoldottam. aki bemegy egy utcai csataba csak azert mert "arra van a metro" az olyan hulye hogy verjek is meg

a liberalisok meg annyira tamogatjak a rendoterrort, hogy bodoky meg az index meg konyvet is kiadott az oknyomozasrol. koztudottan mindegyikojuk harcos melykonzervativ...

Google 2008.10.04. 17:08:13

Vajon tényleg ki kellett mozdulni tarkán a házból a pofonért?

A farizeusok most jobban érzik magukat?
2006 október 23.-a nekik semmit nem mondott, semmit nem jelentett, sehol nem fájt, nyugodtan éltek tovább, mintha mi sem történt volna.
Mit akarnak most mondani? Érti-e valaki?

heima (törölt) 2008.10.04. 17:08:46

"a liberalisok meg annyira tamogatjak a rendoterrort"

akkor nem volt olyan, hogy a liberális pártelnök kinevette a megvert ellenzéki képviselőt, meg olyan liberális főpolgármester sem akadt, aki kitüntette a rendőrterrort intéző főkapitányt?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 17:09:43

>aki bemegy egy utcai csataba csak azert mert "arra van a metro" az olyan hulye hogy verjek is meg

Ez az, a hülyéket meg kell verni. Mit képzelnek egyesek, hogy fel-alá metróznak.

heima (törölt) 2008.10.04. 17:10:38

"Ez az, a hülyéket meg kell verni."

tudni lehetett előre, minek ment oda!

Monolit 2008.10.04. 17:11:44

Szóval, akkor most milyen igazolást kell felmutatnom, hogy joggal demonstráljak az egyre erőszakosabb jobbosok ellen?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 17:12:00

>akkor nem volt olyan, hogy a liberális pártelnök kinevette a megvert ellenzéki képviselőt, meg olyan liberális főpolgármester sem akadt, aki kitüntette a rendőrterrort intéző főkapitányt?

Heima, maga semmit sem ért. Egyrészt nem volt rendőrterror, ezért jogosak voltak a kitüntetések és a nevetés. Másfelől, a rendőrterrort nem helyeselték a Liberálisok (akik egyetlen nagy, kollektív aktor, egy sokfejű lény Schiffer-fejtől Kuncze-fejig), ezért könyvet írtak ellene.

freehckr 2008.10.04. 17:14:07

"akkor most milyen igazolást kell felmutatnom, hogy joggal demonstráljak az egyre erőszakosabb jobbosok ellen?"

Elmeszakértői jelentést...

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 17:22:19

Zseniális az index online tudósítása:

"Engem az motivált, aminek a Ghandi szelleme van"

Condottiere 2008.10.04. 17:25:46

Ismerek egypár ilyen szegény szelíd kis nagymamát, majd ha gondolod, bemutatlak nekik.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 17:40:52

Nem kell geográfusnak lenni, hogy valaki megkülönböztesse a napnyugta és a sötét van fogalmait! Ha már nem látod a napot akkor sötét van nálad?, kérdem a Fideszfanatikus kommentelőktől. Komolyan sajnállak titeket!

Google 2008.10.04. 17:43:25

Több ezren vonulnak fel - írja az Index.
Ebből (a megfogalmazásból) baj nem lehet.

Szóval, ma sem megyünk el, de milyen jól tettük!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 17:44:26

Madnezz 2008.10.04. 17:40:52

Értem már. Szóval 1800-kor világos volt, így tök természetes, hogy R. M.-t megverték. Minden világos, köszönöm.

heima (törölt) 2008.10.04. 17:47:10

akkor ahhoz kel geográfusnak lenni, hogy arra jussunk, hogy október végén napnyugtától két és fél óra még sötét lesz?

komolyan ennyire nincs felvételi szűrő a rendőrségnél?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:01:55

R.M. történeténél az időpontok nem stimmelnek. Kérlek ne csúsztass, nem arról volt szó hogy "tök természetes, hogy R. M.-t megverték", hanem, hogy miért?
"16:55 volt napnyugta" Attól még világos lehetett este fél nyolcig, nemdebár?
Komolyan lassan kétlem hogy épelméjűek vagytok!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 18:04:54

Madnezz 2008.10.04. 18:01:55

Értem, hogy azért verték meg, mert sötét volt. Tökéletes indok.

Yasashi Tanuki 2008.10.04. 18:05:23

Ahogy nézem az indexen kint lévő képeket a tarkaságot a menetben a meleg mozgalom szivárványszinű zászlaja jelképezi.
Akinek ez tetszik az csak menjen a zászló alá!
Kár hogy az SZDSZ és az MSZP valamint szimpatizáns rétegei és a támogató roma szervezetek képviselői és képviseltjei nem gyakorolják következetesen ezt a fajta szexualitást. Pedig megérné áttérni, úgy lenne remény arra, hogy egy generáció múlva jön egy kis tisztulás és eljön az aranykor Magyarországon is.

akak 2008.10.04. 18:10:46

Sólyom László egyetért a Tarka Magyarral

Sólyom László egyetért a Tarka Magyar demonstráció célkitűzéseivel. A köztársasági elnök az Összefogás az Erőszak Ellen Mozgalom ügyvivőjének írt levelében úgy fogalmaz: "Tavaly szeptemberben országgyűlési beszédben, majd a nemzeti és kisebbségi jogok országgyűlési biztosának írt decemberi levelemben is leszögeztem, hogy a radikális jobboldal eszméi és tettei elfogadhatatlanok és veszélyesek".

Sólyom László üdvözli, hogy a demonstráció ugyancsak fellép a rendőri erőszak, és a falvakban kialakult helyzet ellen, ami a közrend felbomlása és az önbíráskodás felé tart.


csillag: ebből is láccik, hogy ez egy "szoclib rendezvény" :D:D:D

stanmore 2008.10.04. 18:16:14

A szerzők hülyeségénél csak elfogultsága nagyobb.Már megint ez a barom hzugságáradat pl ,hpogy anagymamákat kardlapozták.Attól még ,hogy Morvai K. és társai ,akik ahol lehet ócsárolják a kormányt,kitalálták ezt a hülyeséget,nem lesz igaz.A tény az ,hogy amagyar rendőrség az igazi nyugati demokráciák rendőrséágéhez viszonyítva puhány módon kezeli a trógereket.A hátémeket meg nem rekeszti ki senki,de ne jöjjenek hátulról egy olyan ürüggyel ,ami teljesen átlátszóan arra megy ki ,hogy meghatározzák egy ország ügyeit anélkül ,hogy adót fizetnének ott.Érdekes módon ,amíg jobban éltek Újvidéken pl senki nem akart magyar állampolgárságot,de amint haszon van belőle rögtön nagy magyarok lesznek.Ott van a magyar igazolvány ,meg a kokárda ,az pontosan kielégíti a magyarságtudatot.Nem feltétlenül kell a magyar nyugdíjat a távolból bankszámlára felvenni.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:18:40

dzsucseharcos!
Hanem mert védte a Fideszgyűlés résztvevőit, akik már rég nem voltak ott! De kiket védett akkor mégis? Csak nem a gyújtogató romboló bandát? Erre próbáltam rávilágítani, de te csak a nemlétező sötétséget láttad.

stanmore 2008.10.04. 18:24:12

Révész Mártíriuszt teljes joggal nevette ki apártelnök,ugyanis a szegény megvert ember ha nem látta senki rögtön levette a kötését.Meg aztán ,akit jól megvernek ,az nem tart sajtótájékoztatókat ,és nem rinyálja tele az egész médiát mint egy sebesvalagú csirke.

freehckr 2008.10.04. 18:26:21

A kapcsolat.hu-ra is kikerült ez a poszt? :)

Gabe2 2008.10.04. 18:27:15

Na bazz, ez a sok okos itt van, és nem tüntet?

stanmore 2008.10.04. 18:29:40

Hát ez az ,hogy ha mindenki ott lenne ,aki egyetért e tüntetéssel,beszarnának a jobbaldali hőzöngők,mert látnák ,hogy mekkora fölényben vannak a normálisok a hülyékkel szemben.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 18:31:38

Madnezz 2008.10.04. 18:18:40

"Védte a romboló bandát." Hogyan, beállt bunyózni? Értem, a rendőr csak visszaütött. Mondjuk ezt a verziót még csak az Önhöz hasonló fanoktól hallottam.

greg1749 2008.10.04. 18:31:47

ne hőzöngj stanmore!

_andris 2008.10.04. 18:32:16

"Meg aztán ,akit jól megvernek ,az nem tart sajtótájékoztatókat ,és nem rinyálja tele az egész médiát mint egy sebesvalagú csirke."

Ahha, akkor ha megverlek, elkussolsz?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.04. 18:34:21

Magyarország megszűnt jogállamnak lenni. Nem hagonsan, az út szélén autókat égetve, hanem a hivatalokban az íróasztaloknál. Az államigazgatás aztalai és székei megrogytak, a szú megrágta őket. Néhány elvakult Roth Mano, az idegen rendszerben mélyen hívő fanatista terjeszti, hogy valami, bármi ellen felszólalni szabad. Szép is az, amikor az elnyomó hatalom felszólal saját maga ellen. Pontosabban nem közvetlenül az elnyomók szólalnak fel, hanem az elnyomók ivadékai, seggnyalói. A Tarka Magyar kezdeményezés a magyarság megcsúfolása. Bárki, aki részt vesz a rendezvényen, kiírja magát a "magyar" elnevezésű halmaz elemeinek sorából. Szerintem az is, aki csak aláírta, de nem megy el. S talán ma még ennek nincs különösebb jelentősége, mégis érdemes számon tartani.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 18:35:35

hibátlan szillogizmus:-))

stanmore 2008.10.04. 18:36:47

A magadfajta jól jellemzi a hőzöngők lelkivilágát,rögtön megvernék azt aki megmondja az igazat.Namost ezek a nagyfiúk csak csoportosan olyan bátrak ,hogy szétverik a kukákat ,metrót.,de amint szembejön velük egy erőteljes tömeg lapítanak mint szar a fűben.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:41:49

dzsucseharcos!

Ne erőlködj, felesleges már.
Ne állíts olyat a nevemben, amit nem írtam!

InteriorLulu 2008.10.04. 18:41:52

A Nép Te vagy.

Kicsit csalódtam benned. Nem ilyen színvonalat vártam a más posztokba beírt kommentjeid alapján. Mondjuk az is igaz, a saját blogodba még csak most először kukkantottam bele, így nem is csodálkozom, hisz pusztán tíz-húsz komment alapján nemigen ismerhetünk meg senkit.

"Hálás vagyok a cikkért, hogy kinyitotta a szemem (szégyen, hogy nem magamtól történt meg), hogy mi a fő motiváció. Persze. Megint csak a pozíciójukat mentik. Ugyanúgy mint nagyobb téttel korábban, amiről itt lehet olvasni: www..."
Kedves András! Egyrészt. Szerintem a blogodra mutató linkre rákattintót - s ezzel ugye a mondandód, véleményed iránt érdeklődőt - meg kéne tisztelned azzal, hogy nem hagyod, hogy a kábé kétmillió karakterből majd ő kibányássza azokat a konkrét, a kommenteddel várhatóan szorosan összefüggő gondolataid, melyek megismerésének reményében a szerencsétlen a linkre kattintott. Az lenne ugyanis a minimálisan elvárható, hogy a link erre, a kommented kvázi kiterjesztésére mutasson - ehelyett, ahogy most látom, minden ilyen esetben pusztán a blog főoldalára mutat. Kutasd fel bazmeg - mondod ezzel -, ha ennyire érdekel a véleményem!
Már kezdem érteni, miért horgadnak fel sokan, hogy a linked nem több egy mindenki által megvetett spamnél...
Másrészt, s innentől már erre a posztra reagálok.
Furcsa számomra, hogy egy ilyen - bár kétségkívül szórakoztató, de - minden konkrétumot nélkülöző, mindenben a sátáni Gyurcsány rémképét látó, ellenségkereső és gyűlölködő poszt hozza meg számodra a megvilágosodást. Megint csak a pozíciójukat mentik? Kik? És milyen konkrét pozíciójukat? De komolyan!

Ugyanígy a szintén innen való kommented: "Olyan jellege van, hogy megpróbálnak ugyan kívülállóknak, semlegeseknek tűnni, izzadnak is egy kicsit annak érdekében, hogy úgy hangozzon, de nem képesek igazán levetni az elkötelezettségeiket."
Ugyan, mondd már el légyszi, kiknek vannak milyen konkrét elkötelezettségeik? (T.i. a szervezők közül).
De oké, legyen, tegyük fel hogy egyeseknek van ilyenjük. Nem lehet, hogy te érted félre? Nem is akarják levetni ezeket, nem is akarnak semlegesnek tűnni, hisz miért is kéne ez az alakoskodás? Miért kéne eltitkolniuk bármit is? Ez egy deklaráltan pártpolitikailag független kezdeményezés, amit akár a jobboldali, konzervatív értékeket magukénak valló egyének, körök, társaságok is életre hívhattak volna - de nem tették. Tették helyettük inkább liberális szellemiségűek. És csatlakozhatnak hozzá akár a Magyar Gárda tagjai is.
Merthogy ugye olyan elvekről szól a dolog, melyek egy demokráciában triviálisnak kéne lenniük.

Ilyet is írsz: "...hogy van az, hogy amikor a tarkák méltóságteljesen azt kérik, hogy ne legyen kordon, mert nem akarnak kordon között vonulni, akkor nincs. De amikor turul ügyben tüntettek emberek (szintén ellentüntetés nélkül) akkor úgy beszorították őket kordonokkal egy nagyon szűk területre, hogy annak vicc értéke lenne, ha nem volna nagyon szomorú. Akkor valahogy nem számított, hogy ők mit szeretnének és mit nem.
Nyilván arról van szó, hogy a tarkák valahogy Jobb Emberek. Gondolják ők magokről...".
Ugye András, magad sem gondolod komolyan, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a MT által képviselt értékek elfogadottsága, és a turul szobrok kapcsán évek óta zajló társadalmi és közéleti vita között?!...

És utolsóként: a poszt kommentjei közt végighúzódó, szerencsétlenül siralmas üldözési mániádhoz (hogy t.i. a „Nem tudom esik-e, de fúj.” c. örökbecsűd most ott van, hopp, most nincs ott, na, most megint, de mégsem, s ennek csakis a TM aknamunkája lehet az oka), csak gratulálni tudok! Hajrá!

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 18:42:12

stanmore, azért célszerű opció a fizikai bántalmazásod, mert a kényszergyógykezelésed bizony súlyos adóforintokba kerülne, amit mégiscsak inkább a határon túli magyaroknak kéne adni.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 18:42:42

Egyébként ez az eset sem létezik, ezt is csak beképzelték maguknak a rohadt fasiszták.

index.hu/politika/belfold/fabian8850/

Egyébként Madnezz főgeográfus elvtársnak jelentem, 1840-kor kinéztem az ablakon, és úgy tűnt, sötét van, pedig még csak okt. 4.-ét írjuk. A fenti linken pedig látható egy filmecske, mely a napszaknak megfelelő sötétségben ábrázolja az utcákat.

stanmore 2008.10.04. 18:42:56

Mr falafel,okfejtésed zavarossága csúcs,csak egy valamit lehet kiérezni belőle: Róth Manózás rejtett antiszemitizmusát.Egy a baj ,hogy jelenleg R. M. módszereit egyetlen párt alkalmazza szívesen ,már amelyik jelentős,és ez a Fidesz .Egy kis ízelítőt mindenki kaphatott belőle Dávid I. megfigyeltetése kapcsán. Mindenki elképzelheti,hogy mi következne ,ha ezek hatalomra jutnának.Szabad választás nyicsta ,listákon "e" vel jelölt ellenségek ,szerverfeltörés ,ez mind csak népünnepély ,amit kisnapóleon bevezetne.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.04. 18:43:13

Madnezz
nézz már ki az ablakon te barom!
18:40 van, és tök sötét van negyed órája,
pedig még csak 4-e van. )

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:44:59

Mr Falafel!

Elfelejtetted, hogy a tefajtád szerint Magyarország már halott, felesleges egy halotton a jogállamiságot számonkérni! Gondolkozz már!
Most már egy másik országban élsz és kész.

stanmore 2008.10.04. 18:45:31

Horthy-fasiszta v. inkább faszista,humorod lenyűgöző,és főleg nagyon eredeti.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.04. 18:46:44

"Nem feltétlenül kell a magyar nyugdíjat a távolból bankszámlára felvenni."

Milyen sötét férgek élnek köztünk.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:46:56

glorie!
A vastag felhőtakaró ne zavarjon!

Gringo 2008.10.04. 18:47:53

Jó, hogy nem mentek el, hisz pont tiellenetek demonstrálnak a tarkamagyarok.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 18:48:21

Ti fidesznyikek semmit nem értetek. Okt. 23-án az égő kukák és rendőrautók miatt volt világos egészen este nyolcig. Amiket egyébként Orbán Viktor gyújtott fel.

_andris 2008.10.04. 18:50:06

"A magadfajta jól jellemzi a hőzöngők lelkivilágát,rögtön megvernék azt aki megmondja az igazat."

LOL

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:50:52

glorie!

"nézz már ki az ablakon te barom!
18:40 van, és tök sötét van negyed órája,
pedig még csak 4-e van. )"

Egyrészt nem belülről kell kinézni, hanem kint kell lenni, másrészt aznap napsütéses jó idő volt, nem ilyen esős, felhős mint ma. De ezek szerint TE NEM VOLTÁL OTT, akkor minek okoskodsz könyörgöm?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 18:52:20

Madnezz 2008.10.04. 18:50:52

Fentebb ott a link. Megnézheti a videón, ugyanolyan sötét volt, mint most. Nem tehetek róla, hogy szelektív a memóriája, vagy egyszerűen hazudozik :)))

greg1749 2008.10.04. 18:52:43

stanmore, lazíts!
kapcsolódj ki, menj el bulizni!

Yasashi Tanuki 2008.10.04. 18:54:32

Madnezznak valahogy egy történetet kell kreálnia, hogy el tudja hinni, hogy az SZDSZ liberális párt és a mai "antitraktoros" Demszky azonos a "szamizdatos" Demszkyvel akit a 80-as években éppen mai szövetségesei verettek el a rendőrökkel.

Ha nem lenne ez a tudati jelenség ami az önigazoláson keresztül a valóságot elviselhetőve teszi a mai SZDSZ vezérkar kollektivan dőlne a kardjába.
Ha valaki előállitana egy gyógyszert ami a tudat ilyen jellegű működését gátolja - az lenne az emberiség legnagyobb jótevője.

stanmore 2008.10.04. 18:55:07

gloire,ha az agyatlan férgezőkre gondolsz ,akik minden hülyeséget beszopnak ,akkor tényleg sok köztünk a sötét.De tudod minden ország azt kapja ,amit megérdemel.ha túlnyomó többségben vannak az ilyen teféléd akkor jöhet a Balkán ,ha nem ,ha sok a gondolkodó ,értelmes ember ,akkor meg Svájc vagy Svédország.Tudod nem igazán férgezhet az ,akinek a tevékenysége a balhézásban ,álforradalmárkodásban merül ki.Ha fradi meccs van ,ott ,ha nincs ,ahkkor a nemzeti ünnepeken.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 18:56:17

Egyébként 2,8 óra napsütés volt Bp-en 2006-10-23-án az Időkép szerint. Továbbá az, hogy "napsütéses jó idő volt", nem jelenti azt, hogy még 1830 körül is vidám napsütésben sütkéreztek a közepes felhőtakaró alatt, 1,5 órával napnyugta után a rendőrök és a tüntetők. Nem mintha ennek bármi politikai jelentősége lenne, csak jópofa nézni Madnezz et. vergőgését :)))

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 18:57:45

stanmoret olvasva értettem meg, hogy az állam miért költ sokmilliót a nyugdíjasok digitális analfabetizmusának felszámolására. "Kattints nagyi!"

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 18:58:54

dzsucseharcos!

Mindegy ugye hogy Budapest felett szakadozott a felhő, ami azt is jelentheti, nem neked, hanem másnak, hogy csak fátyolfelhő volt az se mindenhol.
De ezek szerint TE SEM VOLTÁL OTT! Akkor minek okoskodsz?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 18:59:50

(Mármint úgy értem a 2,8 órát, hogy nem felhőtakarón keresztül, értelemszerűen.) Kora délutánra már felhős volt az ég, noha délelőtt még látszott a Nap.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 19:02:16

Madnezz 2008.10.04. 18:58:54

Csak az volt ott, aki szerint világos volt? :))) Így könnyű :))

Kár, hogy a bíróság elfogadta bizonyítékként azt a filmet, amit föntebb belinkeltem, és amin látszik, hogy sötét van. Magyarázd el a bírónak, hogy a film nem autentikus, mert márpedig világos volt:)))

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 19:02:44

Ember te vergődsz, hogy a Hír TV állításait bizonygasd, nem én.
Nézd meg, mára 0,2 napos órát mond!
www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&kep=ido&ev=2008&ho=10&nap=04&ora=18&perc=00

Hogy jön ide Demszky? Nem értelek titeket...

stanmore 2008.10.04. 19:03:57

faszista,neked kéne kattintani valami kis világosságot abba a kis agyadba,nekem 3 mérnöki diplomám van,úgyhogy rossz helyen kapisgálsz az analfabétizmussal.Dehát már megszokhattuk az ilyen faszistáktól,hogyha kifogynak az érvekből ,jön az elmebetegezés ,analfabétázás.Azaz az a baj ,hogy egyszerűen meggyőzhetetlenek ,mert az agyukba semmi nem hatol el.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 19:04:34

Én simán elhiszem, nálatok mindig sötét van! Ebben felesleges vitát nyitni!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.04. 19:04:46

"De ezek szerint TE NEM VOLTÁL OTT,"

Haha, tudod kb. 200 fotót készítettem ott : )
(játszótérre belőtt könygázgránát?)

Egyébként kicsivel hat után (akkor még világos volt)
a Károly körút-Gerlóczy utca sarkán voltam, gyakorlatilag
teljesen beszorulva. Ott a tömegnek kb. harmada idős, nyugdíjas korú emberekből állt, akik meglehetősen nehezen viselték, hogy úgy nyomja őket a tömeg mint egy
komolyabb koncerten a sűrűjében. Se előre se hátra nem
lehetett mozdulni, pánik hangulatban voltak az öregek, és úgy
próbálta őket a tömeg valahogy oldalra kimenekíteni a Gerlóczy utcába. Nem kiabáltak, falfehér arccal döbbenten próbáltak előre araszolni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.04. 19:08:24

Most bezzeg nem volt ilyen probléma. )
A bejelentkezett szervezetek úgylátszik csak
2-3 fős bizottságokat delegáltak a demonstrációra. )

stanmore 2008.10.04. 19:09:51

Még egy kis történelmi távlat ,és az 1956-os véres csütörtök kutyafüle lesz a szegény falfehér Gerlóczy utcába szorított ,lemészárolt nyugdíjasok sztorijához képest.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 19:10:54

Madnezz 2008.10.04. 19:02:44

>Nézd meg, mára 0,2 napos órát mond!

Igen, mert ma igen felhős napunk volt. Ahogy 2006 okt. 23. is az volt, noha -elsősorban délelőtt- a felhőtakaró szakadozott volt. A mai nap felhősebb, ez azonban nem tudom, miért bizonyítja az Ön állításait.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 19:11:15

A férgezés tényleg nem illendő, helyette az adekvát megnevezés "gregorsamsai értelemben vett ember".

Talán érzékletesebb mondatba foglalva:

"stanmore, akit embernek maximum gregorsamsai értelembe lehet nevezni, oly nagy butaságról tesz tanúbizonyságot nagy nyilvánosság előtt, hogy azt is hihetenénk akár, viccel csupán."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.04. 19:11:58

Te lombik bébi vagy egyébként? Vagy hogy van az
hogy ennyire cinikus és buta szöveget le bírsz írni?

Pimpusz 2008.10.04. 19:17:21

Stanmore a király. Főleg a "nekem 3 diplomám van" motívum óta kell odafigyelni, mert most kezd bekeményíteni. :)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 19:17:27

stanmore, ki is találom mindegyiket: kőműves, hidegburkoló, vízszerelő

De lerántom a leplet, ezeket csupán az ön ugratása végett nevezték mérnöki diplomának, valójában szakmunkás bizonyítványok. Ám ettől nem kell elkeserednie, hisz mindhárom után élénk kereslet mutatkozik a munkaerőpiacon.

states 2008.10.04. 19:18:29

Reggel írtam: "akinek esetleg kételyei lennének, hogy miért kell otthon maradni, annak elmondom, hogy mit fog látni az esti köz- és az egyéb Gyurcsány-szolgálati médiákban: Fletót mondjuk nem az első, hanem az ötödik sorban, amint szeretett testőreinek gyűrűjében, a jól ismert, enyhén retardált mosolyával a szája sarkában vonul didalittasan, hogy megint sikerült hülyét csinálni azokból, akikből lehet." Hát jó kevésből lehetett, a többi az tökéletesen stimmelt...

Francois Pignon 2008.10.04. 19:20:42

Te jó ég, mi folyik itt. Ez már felér egy kocsmai bicskázással. ;)
Az efféle érvekhez: "ha nem látta senki" ( stanmore 2008.10.04. 18:24:12 ) külön grat. ;))

stanmore 2008.10.04. 19:21:06

faszista: gloire és te egy személy vagytok?Ugyanis a neked írt reflexiómra,az ő jelzőjét védted meg,finomítottad. Úgyhogy óvatos lennék az ítélkezéssel helyedben ,hogy ki a buta ,miközben rajtad a skizofrénia jelei mutatkoznak.

stanmore 2008.10.04. 19:24:28

Szegény kis faszista,akinek csak max. 4 elemije van ,annak a szakmunkásbizonyítvány is elérhetetlen magasság ,ezért aztán keveri a diplomával.Én ugyanis nem keverem a kettőt.

Pimpusz 2008.10.04. 19:24:29

A kocsmában is stanmore lenne a legérdekesebb arc. De ő egy új feature vagy régi darab itt?

medve2 2008.10.04. 19:25:22

Hát, a híradások alapján eléggé szocisra siekredett: Lévai, Eorsi, Fletó a Hősök terén, 2-5000 ember, Heller. HM.

Gabe2 2008.10.04. 19:25:36

nem feature, hanem bug

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 19:25:38

gloire!

Ne haragudj, de miért kell arra menni ahol a balhé van? Aztán ha a rendőrök nem engednek oda, akkor gonoszok, ha igen, akkor meg pláne. Az egy olyan nap volt, amire fél évet készült a szélsőjobb és erről mindenki tudott. Ezért voltak viszonylag kevesen a Fidesz gyűlésén . Kevesebb ember hamarabb szétoszlik.
Arról sem a rendőrök tehetnek, ha hátulról nyom a tömeg... saját magatokat szorítottátok be és másra kennétek! Pedig Philip is megmondta,ne arra! mint már említettem. Mit gondolsz Vitya és Tompika miért léptek le oly sebesen?

csillagház 2008.10.04. 19:25:52

Vonulnak, vonulnak, de közben az utolsó elprivatizálás: védett területek, nem védett, de értékes területek illegális pusztítása, luxuspalotás beépítése stb. zavartalanul folyik! Mi az, hogy erőszak ellen? Amikor kivezényelnek ennyi rendőrt és kordon mindenütt? Ez a késő kádári éra rendőrsége, nem demokratikus itt semmi. Az állítólagos CIVIL rendezvényt dédelgeti a hatalom! Hol függetlenek ezek? Menjen oda, akinek nincs jobb dolga a hideg esőben.

Pelso.. 2008.10.04. 19:25:54

Több, mint érdekes a Fidesz gyülés pontos időpontjának s helyének megválasztása. Fent emlegetett esetben a rendezőknek a rendezvény előtt s alatt a helyzetre való tekintettel fel kellett volna hivni a résztvevők figyelmét a biztonságos távozás utvonalára. A rendőrség talán korán avatkozott be, valamivel több időt kellet volna hagyni a békés tömeg távozására, illetve, -tekintettel történtekre-, megakadályozni a két csoport keveredését.

stanmore 2008.10.04. 19:26:25

Francois,nem bicskázás ,hanem ténykérdés:Kuncze pontosan elmondta ,hogy hol bukott le Mártíriusz a kötésével ,és érdekes módon ,Révész úr nem is cáfolta a dolgot.

Gabe2 2008.10.04. 19:27:57

A 3diplomás mérnök érve: amint Kuncze mond az tény.

Pimpusz 2008.10.04. 19:28:52

Stan, nyomjad! De ne hagyd el a "diploma-motívumot", mert az tesz hitelessé, tudod. :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 19:30:38

>Hol függetlenek ezek?

Salgó László egyszer azt mondta, hogy "utoljára Mohamed koporsója volt független".

csillagház 2008.10.04. 19:31:31

MSZP szervezte be a Magyar Tarka vonulgatásba az öregeket? Vagy csak úgy odamentek, hátha osztanak forró levest? Kézikocsit is húztak maguk után? Egyáltalán, mi a fenének kell ilyenkor a zuhogó esőben a tömegben szorongani? Ki érti ezt?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.04. 19:31:45

A kocsmai stílusért szori, tényleg tök fölösleges.

BandW (törölt) 2008.10.04. 19:34:12

Na, azért közeleg az idő, oszt összehívnak benneteket, és akkor mindnyájatoknak el kell menni. :-)

Az lesz a jó vonulás, ez meg ugye a rossz vonulás.

states 2008.10.04. 19:34:48

stanmore
Kunczénak a mártiriuszos szánalmas poénjával sikerült kiírnia magát a demokraták közül, ez a tény, és nem az, amiket mondott...

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 19:36:12

Tényleg mérnök lehet, mert olyan légvárat, amiből Ferenc még mindig megváltónak tűnik, csak kivételes képességekkel lehet felépíteni.

stanmore 2008.10.04. 19:36:31

Úristen ,hova keveredtem?!-mondá Salamon Béla bácsi akabaréban.
1. Az iskolai végzettséget faszista barátotok kezdte pedzegetni.
2.gabe2 nem az a tény ,amit Kuncze mond ,hanem azért tény mert igaz,és az örökké pereskedő sajtótájékoztatóról sajtótájékoztatóra rohanó Mártíriuszék nemhogy cáfolták volna ,de mélyen kussoltak róla.veled az a baj kis gabe,hogy neked nemhogy diplomád nincs ,de azt hiszed Kuncze nem mondhat igazat,ezért a hozzád hasonló fidesznyik szimpatizánsokkal nem azt nézitek ,hogy mit mondanak ,hanem azt ,hogy ki mondja.Ez az igazi dogmatikus tekintélytisztelet,vezérelvűség.Ez látszik a Fidesz naggyűléseken az áhítattól kidúvadt szemű jámbor lényeken is.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 19:39:06

És Sas József miket mond a kabaréban? Engem az jobban érdekelne.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 19:41:42

"stanmore 2008.10.04. 19:03:57
faszista,neked kéne kattintani valami kis világosságot abba a kis agyadba,nekem 3 mérnöki diplomám van"

Nekem úgy tűnik, nem egy fasiszta kezdte pedzegetni az iskolai végzettség témáját, hanem egy Népszava-fan neobolsi :)

lopici_gaspar 2008.10.04. 19:45:29

a tarka marhasoknak filipsz kellett volna es akkor nem csak a fidesznek hazudott volna 2millio tuntetot. :DDD

stanmore 2008.10.04. 19:46:39

states szerinted igen ,szerintem meg nem.én meghagyom neked az olyan demokratákat,akik álszent módon hülyítik a népet adócsökkentéssel 14. havi nyugdíjjal ,és közben árnyék titkosszolgálatot működtetnek.én éltem diktatúrában is ,úgyhogy pontosan meg tudom ítélni ,hogy ma melyik párt jelenti a veszélyt a demokráciára.Mielőtt elkezdenétek komcsizni ,közlöm ,hogy a fidesz vezetőkkel ellentétben sohasem voltam MSZMP tag ,meg 3/3.Valamint akit ez nem győzne meg olvassa el pl Debreczeni József érveit,aki egy jobboldali beállítottságú ember,azon kevesek közül ,akiket nem sikerült meghülyíteni a jobboldalon.Ja és komcsizás ,zsidózás helyett azt szeretném hallani ,hogy mi a téves az ő diagnózisában .Igaz ez egy kicsit intellektuálisabb dolog lenne ,mint azt a kurva kukát felgyújtani ,más emberek nek kárt okozni.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 19:50:16

Debreczeninek nincsenek megitélendő diagnózisai, ugyanis ő a beteg, nem pedig a terapeuta...;)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 19:50:32

>olvassa el pl Debreczeni József érveit,aki egy jobboldali beállítottságú ember

És Doomhammer nincs itt, hogy ezeket a kommenteket elolvassa... :))

Pimpusz 2008.10.04. 19:52:48

Jajj stan, a diplomás kitérő óta azért nem könnyű komolyan venni téged. Jössz itt a fideszes birkákkal, aztán meg nyomod az "árnyék-titkosszolgálat" szöveget. Ez sem az intellektuális érvelés csúcsa. De kétségkívül szórakoztató. :)

stanmore 2008.10.04. 19:54:15

Dzsudzsuharcos,nehéz úgy érvelni,hogy valaki szándékosan v. képeségeiből adódóan nem képes kettővel elöbbi beírásra emlékezni: igenis faszista jött a digitális analfabétizmussal ,erre írtam én ,hogy 3 diplomám van.Sajnálom,kár ,hogy mégiscsak te is elkezdesz bolsizni,dehát vedd észre ,hogy ti vagytok az igazi bolsik. A mentalitásotok,az érvelési technikátok stb. mentségetek csak a fiatalság lehet,bár okos fiatal tanul atörténelemből ,és nem szop be minden gyűlöletkeltő hazugságot újra és újra.Mert ha nem ugyanúgy kemény árat fog fizetni ,mint akik elötte bevették a néphülyítést.Ráadásul ,aki nem tanul a más kárán ,hát az nem igazán nevezhető okosnak.

freehckr 2008.10.04. 19:54:33

"nekem 3 diplomám van"
"Debreczeni József érveit,aki egy jobboldali beállítottságú ember"
"azon kevesek közül ,akiket nem sikerült meghülyíteni"

ROTF :D Kedves stanmore, könyörgöm ne hagyd abba! Hoztam is egy sört, mert arra számítok, hogy olvashatom még magasan szárnyaló gondolataidat! :) Folytasd mester, folytasd... iszom minden szavad... meg a sört! :)

states 2008.10.04. 19:57:07

stanmore
Mit akarsz itt bebizonyítani? Hogy Révész összeverte saját magát? Vagy hogy akiknek kilőtték a szemét, azok saját maguknak lőtték ki? 2006. október 23. a rendszerváltás utáni idők legszégyenletesebb napja. S erre a példátlan rendőri erőszakra a parancsot az a retardált, hatalombeteg Gyurcsány adta ki, aki ma is hülyét csinált nem csak magából, hanem azokból is, akik együtt vonultak vele...

freehckr 2008.10.04. 19:58:01

stanmore, ez mind te vagy? :)

www.google.hu/search?q=stanmore+site%3Ablog.hu

Az "életműved", ember! :)

tevevanegypupu 2008.10.04. 19:59:15

stanmore
ha elt volna a diktaturaban felnottkent, nem lenne ketseges egy pillanatig sem maga elott, hogy ki az aki hulyiti a nepet.Es ha Debreczeni Jozsefet elfogulatlan jobboldali publicistanak tartja ,akkor talan maradjunk is ennyiben. (:

Francois Pignon 2008.10.04. 20:00:11

szarorban 2008.10.04. 19:45:29
képes voltál ezért az egy hozzászólásért regelni?

Kérem, az október 23-i sötétedés témája se sikkadjon el. Nem követtem mélységében ugyan, milyen összefüggésben van ez Révész Máriusz megverésével, de szerintem ez volt eddig a vita csúcspontja. ;)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 20:00:19

Azért a Debreczenis komment után már mindenki rájöhetett volna, hogy itt egy Dolák-Saly kaliberű nevettetővel van dolgunk, aki pusztán megjátsza a bolsi Boborjánt...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:00:29

stanmore 2008.10.04. 19:54:15

A digitális analfabétizmus fennállhat 3 diplomával is, ezért diplomákról beszélni indokolatlan volt. Ön indokolatlanul kezdte virtuálisan lobogtatni a diplomáit, nem is veszi Önt komolyan senki, én sem. A fasiszta úr ironikus megállapítása arról szólt, hogy ha sikerül felszámolni a nyugdíjasok digitális analfabetizmusát, akkor elárasztják a stanmore-jellegű kommentelők a netet. És tényleg.

>Sajnálom,kár ,hogy mégiscsak te is elkezdesz bolsizni

Kisebb kár, mintha bolsi lennék :)

stanmore 2008.10.04. 20:00:46

Lassan magatokra hagylak benneteket ,mert látom ,hogy aki nem a "ria ria-Hungária " szinvonalán van az "beteg", "bolsi" stb. Úgyhogy jól elvagytok ti ,nektek találták ki Orbán Viktort,meg a mellyetekre tűzött levevsestál nagyságú kokárdát.De amikor tényleg kéne tenni valamit a hazáért,pl nem megfúrni az önkormányzati reformot stb. csak azért ,hogy nehogy bármi sikere legyen ennek az országnak ,ajelenlegi kormánynak.Inkább legyen minél rosszabb ,hogy egyesek újra visszakerülhessenek a húsosfazékhoz,és újra lophassanak dosztig,mint 98-2002-ig tették,amikor érdekes módon egy prosperáló gazdasági környezetben egy km autópálya,jóformán semmi nem épült ,és az életszinvonal is szarabb volt ,mint ma.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:01:37

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 20:00:19

Minek lelőni a poént, marha jó volt az alakítás. Van egy Müszi nevű hírhedt kommentgyáros, rá hasonlított stanmore stílusa.

biker 2008.10.04. 20:03:36

Nem értem miért kell leszólni egy tök jó kezdeményezést. Még ha elfogadom, hogy mindent amit Írtak a szerzők igaz, akkor is a megkülönböztetés ellen fel kell lépni!! Minden megkülönböztetést el kell Ítélni...azt is, ha általánosan lefasisztázzák a tüntető tömeget és azt is, hogy valaki csak azért leköp egy rendes ember, mert buzi.
Szerintem általános érdek, hogy mindenki békében, egyenlő jogokkal éljen az országban. És ez nem attól függ, hogy valaki jobb, vagy bal oldali, az Újpestnek vagy a Fradinak szurkol...Ez mindenki érdeke! Olyan ez , mint hogy elítélem, ha valaki megöl valakit, vagy kirabol valakit.

Pimpusz 2008.10.04. 20:03:45

Stan, ne menj el. Adj nekik, te vagy a nép szava. Komolyan üdítő látni, hogy valaki frázisok puffogtatása nélkül lezúzza a sok hülye jobbert. :)

Ez a "0 km autópálya" is micsoda egy csiszolatlan gyémánt. :)

Folytasd, kérlek.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:04:18

Különben tehetség az öreg: kemény munkával sem tudnék ilyen teljes gyűjteményt összehozni a standard szoci kampánydumákból, mint stanmore 3-4 kommentben.

stanmore 2008.10.04. 20:05:12

harcos ,engettessék meg nekem annyi szerénytelenség,ha valaki analfabétának nevez,akkor eláruljak a képzettségemből egy részhalmazt.Ha meg nem ,akkor teszek rá,csak nehogy azt tessenek hinni ,hogy fejen találták a szeget.

medve2 2008.10.04. 20:05:44

Biker! A gond az, hogy ebből egy szokásos szoci rendezvény lett, legalább is kifelé.

Pelso.. 2008.10.04. 20:05:50

States.

Hogy melyik is a legszégyenletesebb nap a rendszerváltás utáni időkben, az bizony erős szubjektum.

A szemkilövések állandó, sok helyen visszatérő téma, ezek alátámasztására tudna esetleg valaki egy linket nyomni, érdekelne.

Pimpusz 2008.10.04. 20:06:16

Stan! Elő a "zorbánausztriábankezeltettemagáttitokban" cuccal! Az lesz a kegyelemdöfés nekik.

Pimpusz 2008.10.04. 20:07:16

"...képzettségemből egy részhalmazt..." - legjobb :)

Alfőmérnök 2008.10.04. 20:08:45

medve2:
Végül elmentél?

freehckr 2008.10.04. 20:10:10

"engettessék meg nekem annyi szerénytelenség,ha valaki analfabétának nevez,akkor eláruljak a képzettségemből egy részhalmazt"

OMG, esetleg 5 diplomád van, de kettő lehazudtál hogy ne érezzük teljesen ostobának és képzetlennek magunkat? Kösz haver, bírlak! :D

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:10:49

stanmore 2008.10.04. 20:05:12

Még mindig nem érti, miről szólt a fasiszta hozzászólása... nyilván magyar szövegértés szakot nem végzett.

Pimpusz 2008.10.04. 20:06:16

És kicsoda Joszip Tot? Na ugye!

Gabe2 2008.10.04. 20:11:46

elment az ezüshajó, jönnek a bolondok

Francois Pignon 2008.10.04. 20:14:00

Pelso,
szerintem nézd meg, itt például láthatsz szem vagy ujjak nélkül nyilatkozó embereket:
www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php

stanmore 2008.10.04. 20:14:13

states,nem azt akarom bizonyítani ,hogy Révész összeverte saját magát,de azok az állítólagos sebek ,amelyek az egyik felvételen jobb oldalt lettek bekötve ,a másikon meg baloldalt,talán nem voltak olyan brutálisak ,ahogyan be lett állítva.a szemkilövés is már a könyökömön jön ki Morvai k. úrhölgy interpretálásában főleg,aki egy zsíros állást elvesztvén a kormány engesztelhetetlen bírálójává vált hirtelen.láttam egy ilyen szemkilőtt fotóját,hát mit mondjak : egy hajléktalan hozzá képest jólszituáltnak tünne.Az a kevés eset ,ami sebesülés volt ,páratlan,ugyanis ezeket Amerikában sokkal kevesebbért,nem azért ,hogyx táblákkal csépelik arendőrt ,hanem ha felemeli a kezét ,kapásból keresztüllövik,és ha életben marad ,még el is ítélik.Pont ez a baj ,amit már Rogán is emleget ,hogy az államhatalom kezd széteseni ,a trógerek elszemtelenednek.És ki adja alájuk a lovat ,kedveskéim? Hát a Fidesz ! Gondoljatok csak a Kossuth téri meetingekre.Úgyhogy aki tud gondolkodni ,az tisztán lát ,aki meg nem az úgyis olyan marad.

freehckr 2008.10.04. 20:15:48

"És kicsoda Joszip Tot?"

És kivel kacsintott össze Kaya, miközben megszüntette az összes ügyészségi eljárást, mert köveket kellett hordania a bányából a korona úsztatásához, ezért inkább kivonult a szőlőbe? :)

stanmore 2008.10.04. 20:17:37

Pimpusz ,örülök ,hogy így szórakoztat téged ,hogy 4 év alatt semmi nem történt Orbán király alatt.Látod ilyenek ezek az igazi magyarok ,tudják min lehet jól szórakozni.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:17:59

freehckr 2008.10.04. 20:15:48

Kifelejtette a székházat és a gödröt, meg azt is, hogy Kövér fel akarta akasztatni a nyugdíjasokat. Szándékosan hallgatja el ezeket a fontos részleteket? Gyanakszom.

Pimpusz 2008.10.04. 20:18:55

Újabb gyöngyszem: "ki adja alájuk a lovat". Mondom, egy aranybánya ez a stan. :) De lehet, hogy valami jegyzetből nyomja. Ugye nem, stan?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:19:16

"láttam egy ilyen szemkilőtt fotóját,hát mit mondjak : egy hajléktalan hozzá képest jólszituáltnak tünne."

Ez viszont díjnyertes, EZ az év mondata!! :))))))))

freehckr 2008.10.04. 20:20:08

"Szándékosan hallgatja el ezeket a fontos részleteket?"

Valószínűleg a "hosszú byte-ok éjszakáján" törölték a memóriájából... :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:22:05

Egyébként Pesty oldala nem működik. Takargatnivalója van? Vagy megbánta a sok hazugságát (a sebesültek egy moulage-művész alkotásai voltak?)?

stanmore 2008.10.04. 20:22:22

dzsucse,tudod mi abaj,hogy amiket én említettem az csepp atengerben,kettővel alább valaki meg is toldta ,de napokig lehetne folytatni ,hogy a nagy magyarok kiknek a szekerét tolják.Erre majd rájönnek később,már az értelmesebbje,de akkor már késő lesz ,mert beköszönt a nappali sötétség(by A. Koestler)

freehckr 2008.10.04. 20:22:31

Szerintem ez az év mondata:

"Úgyhogy aki tud gondolkodni ,az tisztán lát ,aki meg nem az úgyis olyan marad."

Fel is hívtam anyukámat, rendeltem egy hímzést ezzel a felirattal a konyhám falára... :)

Pimpusz 2008.10.04. 20:22:36

Az év mondata szerintem a "képzettségemből egy részhalmaz" szöveg. Az mindent visz.

states 2008.10.04. 20:22:56

Deák-térnél vártam ma a metrót, mellettem egy idős néni, aki jobb híján nézi azt a Beindultunk című óriásplakátot, amelyiken éppen szárnyra kap valamiféle vízimadár, majd egyszer csak azt mondja úgy félhangosan: Bárcsak tényleg beindulnátok ugyanabba az irányba. Mármint felfelé. A körülöttünk állókból pedig kitört a nevetés. Azt hiszem, már rég rúgtak akkora öngólt szociék, mint ezzel a kampánnyal...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.04. 20:23:01

stanmore:
Türelmem végtelen a hozzád hasonlókhoz, hiszen nektek nem anyanyelvetek a magyar. Rothmanót csupán azért említettem, mert egy véresszájú ballib idióta, vagyis olyan, mint te. Bocs, hogy eddig nem vettelek észre, te szellemi éhenkórász. Ha láttam a volna a nicked, biztos nem rothmanót írok.

Francois Pignon 2008.10.04. 20:24:43

Látom, Pesty oldala tényleg nem megy, akkor nézhetői a jútúbon:
www.youtube.com/watch?v=G0tM7l1N3PA
Lehet kezdeni például a 3. rész 4. percénél.

Gabe2 2008.10.04. 20:25:42

...és ha megint egy cigány lesz a miniszterelnök, akkor a sokszinűség végleg odalesz...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:26:27

stanmore 2008.10.04. 20:22:22

>dzsucse,tudod mi abaj,hogy amiket én említettem az csepp atengerben

Tudom, tudom. Sokkal több diplomája van, a 3 csak csepp a tengerben :)))

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 20:26:57

A sötétedés témája látom nem érthető egy idelátogató szemszögéből.
Ha már sötét volt, amikor a rendőrök "betörtek" az Astoriára és megverték Máriuszt, de a Fidesz gyűlésének végén még világos volt, akkor felmerül a kérdés, kiket akart megvédeni a rendőröktől, hiszen a fideszesek már hazamentek? Erre találta ki a fideszmédia az órákig öntudatlanul bolyongó képviselő sztoriját. Ezért ment a vita erről, mert a fidesznyikek védik a mundér becsületét és hülyén jönne ki, hakiderülne Máriusz ok nélkül verettette meg magát.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 20:27:08

Újabb strigula a "képzettségemből egy részhalmaz" mellé. Szerintem legalább 30 diplomája van, mitöbb, ő vette át a Titkok Könyvtárának őrzését Noah Wyle-tól, azért is tud mindent az Ordas Orsós setét múltjáról. (www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=73126&i_city_id=3372&i_county_id=-1)

freehckr 2008.10.04. 20:28:32

Ezzel a szöveggel emlékeznek meg a tarkák a rendezvényről:

tarkamagyar.blog.hu/2008/10/04/mintegy_otezer_ember_vett_reszt

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:28:34

Madnezz 2008.10.04. 20:26:57

>kiderülne Máriusz ok nélkül verettette meg magát.

Tényleg, milyen életszerű. Ok nélkül megverette magát. Ön is szokta?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 20:29:48

Bazmeg!

1. Egy rendőr a törvény őre, sosem lehet olyan helyzet, h ártatlan embert bánt!

2. Révész felmutatta a képviselői igazolványát!

Faszba már, h a csába lehet Révész rendőri megverését mentegetni?
Csakúgy, ha valaki egy ostoba barom, akinek fogalma sincs a demokrácia lényegéről.... kurvaélet, felhúztam magam!

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 20:32:14

freehckr 2008.10.04. 20:28:32

:-haaaaaaaaaaa....ppppfffffff

Ezek aztán jól elhatárolódtak Feritől... tudnék valami illetlent mondani.

stanmore 2008.10.04. 20:32:20

Falafel,mert a Mr az csak szerinted jogos ,szerintem rád nem írható ,ha tudod egyáltalán mit jelent?Most menjek le egy ilyen kis szellemi niemand nívójára ? nem teszem,mert te még idióta sem vagy ,mert annak legalább van mentsége ,de te csak rothmanózzál továbbra is . És elárulom neked ,hogy amikor ő volt az atyaisten az ilyen teféléd nyaltak be neki tövig.ennek jeleit ma is lehet látni a jobboldali gyűléseken.Úgyhogy jöhetsz elő az újabb trágárságaiddal .Számomra egy nulla vagy.

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 20:33:55

"Mintegy ötezer ember vett részt a Tarka Magyar! címmel az erőszak és kirekesztés ellen meghirdetett demonstráción szombaton a fővárosban, a megmozduláson jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő is és az egybegyűltekkel közösen hitet tett az alkotmány 70/A paragrafusa mellett, amely kimondja, hogy az állam minden polgár számára egyformán biztosítja az állampolgári jogokat és bármely megkülönböztetés nélkül."

"A tömeg Gyurcsány Ferenccel együtt kinyilvánította, hogy elítélik az erőszak és a kirekesztés minden formáját és ígérték, hogy mások véleményének és Magyarország törvényeinek tiszteletben tartásával minden tőlük telhető eszközzel fellépnek az erőszakos, megfélemlítő és kirekesztő cselekedetek további térhódítása ellen."

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy piros kendőt lóbált a feje fölött, felesége, Dobrev Klára pedig egy barna színű stólát emelt fel. A piros kendőt a miniszterelnök a rendezvény végén a nyakába kötötte, majd testőrei és gyermekei kíséretében autóba szállt és távozott. A miniszterelnököt taps fogadta és taps búcsúztatta a rendezvényről. "

Gabe2 2008.10.04. 20:34:37

"ennek jeleit ma is lehet látni a jobboldali gyűléseken"
Mármint szaros nyelvű embereket?
Ön ját ilyenekre?
Például...?

Pimpusz 2008.10.04. 20:34:53

Újabb meccs. "Számomra egy nulla vagy." vs. "kis szellemi neimand". Komolyan, ezeket honnan szeded? Ezek teszik hitelessé az érvelésed, mert igazolják a diplomákat. :)

Boromir_ 2008.10.04. 20:35:00

"Újvidéken pl senki nem akart magyar állampolgárságot,de amint haszon van belőle rögtön nagy magyarok lesznek.Ott van a magyar igazolvány ,meg a kokárda ,az pontosan kielégíti a magyarságtudatot.Nem feltétlenül kell a magyar nyugdíjat a távolból bankszámlára felvenni."

Kedves Stanmore kicsit nezz magadba es gondolkodj el. Ki a fene kert nyugdijat, ezt kitol hol halottad? Sok ember van aki nem azert magyar mert itt lakik es szamukra igenis fontos lett volna egy gesztus de lehet ezt te nem ertheted. Ajanlom hogy jarjal ki beszelj ottaniakkal lehet megvaltozik a velemenyed edekes lessz. Lehet harom diplomad s lehetsz eszes ember de a szived is a helyen kell legyen attol leszel magyar nem attol hogy itt szulettel. Magam is igy latam a dolgokat nem tagadom de eltelt 10 ev korbejartam a videket sokat voltam Erdelyben.
Zoli

Gabe2 2008.10.04. 20:35:31

" Dobrev Klára pedig egy barna színű stólát emelt fel"
Nem barna az, csak a barna eső beszínezte....
Vagy az após barna ingéből maradt darab volna?

Chicano 2008.10.04. 20:36:01

"A miniszterelnököt taps fogadta és taps búcsúztatta a rendezvényről. "

No ná, gyakorlatilag ott volt mindenki aki még rá szavazna. :)

Gabe2 2008.10.04. 20:37:03

Jó ha gyün a Feri, de még jobb, ha megy...

freehckr 2008.10.04. 20:37:14

Szerintem Révész Máriusz hulla részeg volt, mert a FideSS rendezvény alatt együtt piázott a szkinhedekkel az Ordas kocsmában, majd amikor már fickósnak érezte magát, nekirontott két szakasz símaszkos azonosító nélküli rendőrnek látszó tárgynak, és véresre fejelte a bakancsaikat és a teleszkópos kényszerítő eszközeiket (ami ugye köztudottan nem a "vipera" néven elhíresült testápoló). Csak így történhetett, ez az életszerű...

stanmore 2008.10.04. 20:39:28

malacka,ne húzd fel magad,mert egyetértünk.Kire gondolsz ,mikor ártatlant írsz? csak nem azokra ,akik komoly sérüléseket okoztak a rendőröknek ,mert ne felejtsük el páratlan,hogy több rendőr sérült meg mint huligán!
Máriusz meg hiába mutogatja az igazolványát ,ha előzőleg figyelmen kívül hagyta a hivatalos közeg 50. felszólítását is ,hogy hagyják el a helyszínt ,és ne provokáljanak .Ugíanis ezt személyesen tapasztaltam. maradjunk annyiban ,mindenhol a világon többet kapott volna a csőcselék ,és meg is érdemelte volna,akkor nem lenne ennyire elszaladva velük a ló .Érdekes módon az igazi diktatúrában a begyüjtöttek nem jönnek ki másnap ,hanem mondjuk 3 év múlva. És még lehetne mesélni,hogy olyankor miért kussol mindenki. Úgyhogy ez az óhéber duma a diktat5úráról már fájdalmas.

Gabe2 2008.10.04. 20:40:52

"Ugíanis ezt személyesen tapasztaltam"
Namost akkor milyen minőségben teccet ott tartózkodni?

Pimpusz 2008.10.04. 20:42:26

Az "ugyanis ezt személyesen tapasztaltam" mondatkezdés is árulkodik, hogy nem véletlen az a képzettségi részhalmaz. Drága ember. :)

tevevanegypupu 2008.10.04. 20:42:27

Revesz Mariusz megverette magat. Meghozza agyba-fobe bordatoresig, ugy szereti az ilyen perverz. A kepviseloi igazolvanyat csak azert mutatta meg, mert tudta, hogy akkor nagyobbakat utnek. Es tenyleg.

stanmore 2008.10.04. 20:45:36

boromir,ténykérdés,hogy több mint 30000 romániai magyar kap a magyar államtól nyugdíjat,mert mondjuk az utolsó félévét itt dolgozta le,államközi megállapodás alapján.Senki nem tudja megindokolni őszintén,hogy mi az indoka annak ,hogy valaki magyar állampolgár akar lenni,ha nem az anyagi haszon.És ne mondjuk ,hogy amagyarságtudat,mert azt ma sem vitatja el senki,ráadásul egyéni kérelem alapján ma is megkaphatja az állampolgárságot.nos lerágott csont ez ,és érdekes módon a fidesz kormány sem támogatta ,amikor hatalma lett volna rá.Ja hogy most így keresztbe tudott tenni ,az más!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:45:45

freehckr 2008.10.04. 20:37:14

Ezek sosem fickósak! Ezek mind gyávák. Egymást verték meg, csak finoman, hogy sajnáltathassák magukat.

Pelso.. 2008.10.04. 20:47:01

Francois Pignon,

Megnéztem, kétségtelen.
Elfogadhatatlan a rendőri brutalitás. Sajnálom azt az embert, akinek ki kellett oerálni a szemgolyóját.

Csakhogy, mindez sajnálatos, de várható s egyenes következménye volt az Mtv székházánál történteknek. Véleményem szerint akkor a testületben eluralkodott egy primitiv bosszuálló szemlélet, a helyszini parancsnokok kötelessége lett volna figyelembe venni a mértékletesség elvét.Azonban azt állitani, hogy fentiekre Gy F adott parancsot, -bődületes baromság.

stanmore 2008.10.04. 20:47:09

pimpusz ,ne ragadj ki semmit a szövegkörnyezetéből,mert úgy hamisítasz!

Pimpusz 2008.10.04. 20:47:30

Újabb kinyilatkoztatás: "Senki nem tudja megindokolni őszintén,hogy mi az indoka annak ,hogy valaki magyar állampolgár akar lenni,ha nem az anyagi haszon." Komolyan, érveléstechnikát is tanultál a 3 diploma során? Mert elég butus módon fogalmazol. :)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.04. 20:49:16

pimpusz ,ne ragadj ki semmit a szövegkörnyezetéből,mert úgy hamisítasz!

Pimpusz 2008.10.04. 20:51:06

Stan értettem, hamisítok. (Bár nem a mondandód tartalmára, hanem stílusára reagáltam.) Meghamisítottam a stílusod. :) Igazad van, bocsáss meg.

freehckr 2008.10.04. 20:53:30

"ne ragadj ki semmit a szövegkörnyezetéből"

Nyakó úr, Önhöz van szerencsénk? :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 20:53:44

Igazi stanmore csak egy van. Vigyázat, hamisítják!!

jajjnemár 2008.10.04. 21:05:43

stanmore
Használd már rendesen a központozást, ha három k...iváló diplomád van! Ha néha vagy olyan gavallér, hogy hagysz betűközt a szavak között, akkor legyél már olyan elegáns is, hogy szabályosan csinálod: a vessző a szó végéhez ragad, nem a következő szó elejéhez! (Ha eddig nem tanultad meg volna a három diploma megszerzése alatt...) Szerintem egyébként beteg vagy, kezeltesd magad!

Pelso.. 2008.10.04. 21:08:18

Boromir,

Minden éremnek két oldala van, sőt, néha több is.

A határon túliak közül többen emlitették nekem, hogy egyebek mellett bizony jó lenne innen kapni a nyugdijat.Ennek módját az államközi szerződések pontosan szabályozzák, ha jól tudom, az adott országban ledolgozott évek alapján számitható az adott jövedelemarány. Elnézendő, elsődleges szempontjuk nem ez volt, viszont a számukra nem volt egyértelmü a kettős állampolgárság féle kezdeményezés tényleges oka.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 21:08:54

jajjnemár 2008.10.04. 21:05:43

Salvador Dalínak akarja megmondani, hogy hogyan központozzon??

akak 2008.10.04. 21:09:22

Magyarul, aki Révész Máriuszt nem tekinti fideszes nagymamának, az beteg? :D:D
Ejnye, bejnye....

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 21:10:26

stanmore

Ha sokat olvaslak, bizony lesír rólad egyfajta identitás zavar.

Magyar vagyok vagy magyarországi? - gondolhatja a tudatalattid.

Neked kell eldöntened, de egyelőre a magyarországira hajazol...

Chicano 2008.10.04. 21:10:35

Tehát megvolt a Nagy Vonulás, vonjuk meg a mérlegét.

A média komoly erőlködése ellenére mindössze ötezren mentek el a várt százból. (Igen, rossz volt az idő, de azért nem ennyire.)
A ballib értelmiségnek az az agy halott fele aki képes bármire csak hogy a média említést tegyen róla ma újból jó nagy segget csinált magából.
Feri tovább koptatta magát, láthatóan nem zavarja hogy egyre nagyobb ciki olyan rendezvényen megjelenni ahol neki is jelenése van.
A felesleges útlezárásokkal Budapest lakosságának megint sikerült elbaltázni a szombatját.
Az aláírók listájáról megismerhettünk néhány vicces nevű civil társaságot akikről egyébként csak az alapítók közelebbi családtagjai tudtak eddig.
Kb. ötezer ember jól megfázott.

És végül: örömmel konstatálhatjuk hogy egyre kevesebb honfitársunkat lehet etetni a barna veszélyről, a növekvő rasszizmusról és kirekesztésről szóló maszlaggal hogy ne a valódi problémák kössék le őket. Nem a kirekesztés növekszik hanem a pánik a kormány megmaradt támogatói között mert jön a Zorbány mumus. Azért meg kár volt ez az egész hajcihő, mert ilyen átlátszó marhaságokkal csak gyorsítják a folyamatot aminek a végén akkorát fog bukni a kormány hogy öröm lesz nézni.

medve2 2008.10.04. 21:16:26

Alfőmérnök! Nem. Nem bánom. Tényleg drukkoltam, hogy ebből a rendezvényből legyen valami, mert sokunkkal ellentétben engem aggaszt a szélsőjobboldali csőcselék. De naív voltam. Rájöttem, hogy valójában érzéketlenek voltak telljesen a jobboldali érzékenységre, és ennek oka, egyetlen jobboldali szervezet sem volt köztük. Aztán egyetlen jobbodali közéleti személyiség sem láttam a híradásokban. És hát persze, hogy Fletó benyomult a hírekbe.

jajjnemár 2008.10.04. 21:16:46

dzsungelharcos
Elnézést... igaz is, a nagy művészeknek jogában áll áthágni a szabályokat, és átfestheti az igazságot is kedve szerint. Márpedig Stanmore igenis nagy művész! Nem kevesebbet tett, mint egy külön uiniverzumot hozott létre a saját koponyáján belül, ami majdnem olyan, mint az igazi, mégis tök másmilyen. Összeszorul a szívem is, ha belegondolok. Nem vicc. Ez gyászos.

Pimpusz 2008.10.04. 21:16:54

Stanmore elment... :( Lehet jelenése van a Comedy Central-on. Aranyköpéseit őrizzük meg szívünkben.

Alfőmérnök 2008.10.04. 21:28:16

Olvasom a MT honlapján:

hitet teszek a Magyar Köztársaság Alkotmánya 70/A paragrafusa (1) bekezdése mellett

Mi a faszért kell hitet tenni az Alkotmény bármely paragrafusa mellett?
Azt inkább betartani kell WAZZEG!

Yasashi Tanuki 2008.10.04. 21:33:20

Pelso.. 2008.10.04. 20:47:01
Olvasd el a Gönczöl bizottság jelentéseket arról, hogy mi történt az MTV székháznál.
www.gonczolbizottsag.gov.hu/
A székháztól kb. 3 percnyire állomásozott a Rebiszes csapat akik 10 perc alatt meg tudták volna oldani az egészet, de Gyurcsány másként tervezte.
Kellett valami amivel ijesztgetni lehet az utca emberét és amire hivatkozva szét lehetett verni a soron következő tüntetéseket.
Már csak ezért is megérné újra megválasztani 2010-ben, hátha megint leül Debreczenivel, hogy elmesélje az MTV székház igaz történtetét.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 21:35:59

Úgy lehet megverettetnie magát valakinek, ha beáll az oszlató rendőrök és a randalírozó tömeg közé. A demokráciákban is oszlatnak fel tömeget és közben nem nézi senki, ki mit lobogtat a kezében, mégha ez egyesek számára nem is túl életszerű. Nekik ajánlom fradimeccs után keveredjen a romboló keménymagba és kérjen külön elbánást a rendőröktől!
Ja, meg saját magát felbaszó kommentelő figyelmébe ajánlom, lényege-e a demokráciának a vandálkodás? témakörben való gondolkozást!

Pelso.. 2008.10.04. 21:39:56

Szivesebben láttam volna, ha a parlamenti pártok kivétel nélkül egységesen, néhány delegált személyes megjelenésével támogatták volna a rendezvény alapelveit,- Gy.F. önálló megjelenése igy hiba volt.

Az viszont megelégedettséggel tölt el, hogy egyebekkel ellentétben ma senki nem gyujtogatott, nem rugdalt kukákat, nem támadt a rendőrökre, nem zsidózott stb.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 21:40:50

Madnezz 2008.10.04. 21:35:59

>Úgy lehet megverettetnie magát valakinek, ha beáll az oszlató rendőrök és a randalírozó tömeg közé.

A rendőröknek elvégre csak automatikusan jár a keze, mint a motolla, aki odaáll, azt megverik, már csak ilyenek.

Újólag megkérdezem, főgeográfus et., Ön szokta magát veretni?

freehckr 2008.10.04. 21:44:51

"Úgy lehet megverettetnie magát valakinek, ha beáll az oszlató rendőrök és a randalírozó tömeg közé"

Direkt csinálta, már letárgyaltuk. Révész Máriusz egy mazochista, neki akkor jó, ha rossz. Ha jó, akkor rossz, tehát neki akkor is jó... egy életművész. :)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.04. 21:51:11

Parasztok vagytok és kész,Oorbán szarát is megzabálnátok ha adna nektek belőle.

akak 2008.10.04. 21:53:39

Aláírta a nyilatkozott Orbán és Semjén is, Sólyom támogatta a rendezvényt, ott volt a TASZ és több, komoly szervezet. Ugye az nem baj, hogy Morvai Krisztina és Vona Gábor nem ment el a megmozdulásra?

CrL 2008.10.04. 21:53:48

Madnezz, vár a kapcsolat.hu

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.10.04. 21:56:18

Madnezz 2008.10.04. 21:51:11

Orbánt én pl. meg sem említettem (eddig a mondatig). Maga meg folyton rá gondol. Miért is?

Pelso.. 2008.10.04. 21:58:56

Yasashi Tanuki,

Olvastam, már rég, nem szelektiven...

A REBISZ-t akkor az események esetleges további kiterjedésének megakadályozására hagyták tartalékban, Parlament, egyéb közintézmények védelme stb. Ez volt a lehetséges szakmai megoldások egyik, nem a legjobb, alternativája. A székháznál ugyebár a rendbontóknak nem volt kötelező kihasználni a kisszámu s képzetlen rendőri jelenlétet?
A soron következő tüntetésekre mindez semmilyen hatást sem gyakorolt, lásd: az októberi rendőri fellépés után márc 15-én is voltak randalirozások.

freehckr 2008.10.04. 22:01:15

Pelso.., persze tudjuk mi a szituáció... 1956 októbere is "ellenforradalom" volt évtizedeken keresztül.

BandW (törölt) 2008.10.04. 22:09:19

Na, fasza, máris megy a jobboldali legendárium színezgetése.
:-)))

Minden út ide vezet?
:-))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 22:11:32

Madnezz

"Parasztok vagytok és kész,Oorbán szarát is megzabálnátok ha adna nektek belőle."

A nagy lótoszást! Azt a kincset érő szart a te arcodba nyomnánk, h kigyógyulj a fletoticus-fletotica vírusos járványodból;-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 22:18:34

Madnezz

"Ja, meg saját magát felbaszó kommentelő figyelmébe ajánlom, lényege-e a demokráciának a vandálkodás? "


Vagy-e hülye-e mondd csak?

Azért mert vki elítéli a Révész Máriuszon esett brutált, attól még nem öleli keblére a randalírozó faszfejeket, akik leginkább fletókád életben maradását szolgálják.


Orbán az egyetlen lehetséges megoldást választotta a békés megoldás érdekében, h lecsitítsa az övéit. Ennek neve: népszavazás. Innentől kezdve pedig köze nincs az erőszaknak az átlag fideszeshez, bazmeg.

De ha azzal jössz, h a 300ft miatt szavaztak úgy, akkor étkezésre fogom ajánlani a nemi szervem.:-P

Pelso.. 2008.10.04. 22:18:41

Freehkcr,

56 és 2006 esményei és azok megitélése közé párhuzamot vonni elég furcsa lenne.

A valós szituáció persze az, hogy nem is történt ott semmi, a székház felgyujtotta önmagát, az akkor semmiről nem tehető rendőrök meg egymást verték laposra, -gondolom, igy már kellően tetszetős.

BandW (törölt) 2008.10.04. 22:25:57

"Orbán az egyetlen lehetséges megoldást választotta a békés megoldás érdekében, h lecsitítsa az övéit.."

Hűűűű, ez azért durva.
:-)))))
És ráadásul tök komolyan gondoljátok ezeket a baromságokat.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 22:40:05

BandW

Vitatod-e, h a fidesz tábor kurva dühös volt 2006. őszén?

Vitatod-e, h amikor Orbán bejelentette a népszavazást, nem aratott osztatlan sikert a közel 100ezres tömegben?

Vitatod-e, h ha Orbán akarta volna, a hatalmas tömeg nem feltétlen maradt volna békés?

Azonkívül, h állítod, baromság, érved is van?

Invictus 2008.10.04. 22:49:58

Uhh, látszik az index címlap.
Meg a baloldal szellemi-kulturális főlénye :DDDD

freehckr 2008.10.04. 22:54:25

"56 és 2006 esményei és azok megitélése közé párhuzamot vonni elég furcsa lenne"

Én nem párhuzamot vontam, hanem a "magyar baloldal" hazudozási és tematizálási "kényszerére" próbáltam rávilágítani...

BandW (törölt) 2008.10.04. 22:54:50

ad egy, ki nem szarja le, hogy a fidesz tábor kurva dühös vagy sem?
Állítólag a civilizált emberek képesek kezelni az indulatosságot.

Ad kettő: Orbán és a fidesz elég sok pénzt, energiát és időt áldozott az indulatok fölkorbácsolására. Elhiszem, hogy a tömeg ezek után elégedetlenkedett.

Köszönjem meg, hogy ez a hataloméhes balfasz utána nem robbantott ki polgárháborút?
Eszem ágába nincs.

Ideje lenne kicsit visszavenni a nagy arcból.
Mondanivaló semmi, ego viszont van bőven.
:-))

freehckr 2008.10.04. 23:01:18

"nem robbantott ki polgárháborút?"

Bemutatnád nekünk azt a legalább kettő darab csoportot, akik egy esetlegesen napjainkban kirobbanó polgárháborúban szemben álló felek lennének? Az MSZP fogatlan proletárjai , járókeretes nyugdíjasai, és... !? Azok a masszív megjelenésű sportfrizurás srácok a szokásos kukagyújtogatós randalírozásokról? Gondolod sokáig tartana egy ilyen "polgárháború"? :)

Invictus 2008.10.04. 23:02:25

Ego-t azért a másik oldalon is látok. Pl. abban az ócska MLM-ügynökben (ezt most a habitusára, az emberi kvalitására értem), aki miniszterelnöknek nevezi magát, fél évente új országmegváltó programmal áll elő, stb. :))
Polgárháborúra nem volt túl sok esély, de ha a Főgonosz komolyan gondolta volna, megpróbálkozhatott volna egy szerbiai/ukrajnai/grúziai típusú hatalomváltás kikényszerítésével, lásd narancsos forradalom. Persze valószínűleg nem jött volna össze, és ezt ő is kiszámolta.

Invictus 2008.10.04. 23:04:25

freehackr, szerintem úgy gondolta, hogy Rebisz, In-Kal Security stb. az egyik oldalon, budai fideszes nénik-bácsik és Révész Máriusz a másikon :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 23:09:33

BandW

Pontosan mi is volt a mondanivalód?

Jaaaa, h mi a fasznak dühöngött a fideszesgeci, hogy miután a pártja bukott 2%-kal, kiderül, h átkúrásos választás volt.

Nabazmeg, nyugodjon meg, tegye magát kussba a kötsög fideszese, mi?

BandW

Azt kívánom neked, kibaszottul verjen át a pincér, te meg fizesd a számlát és kussolj! Nehommá eszedbe térjen, h verekedést robbants ki az étteremben!

Idétlen fletocita:-PP

phaidros 2008.10.04. 23:10:26

Azért a bűnözés elleni tüntetésnek, valljuk be, pont annyi racionális értelme lenne, mint a rasszimus elleninek. :)

(A bűnözőket el szokták kapni, elítélik,és megbüntetik, nem tüntetni szoktak ellenük.)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 23:10:54

BandW

Baszki, polgárháborúhoz polgárok kellenének!

Hol itt a polgárság, he?;-)

BandW (törölt) 2008.10.04. 23:13:12

"...kettő darab csoportot, akik..."

Nem kell kettő, egy agresszív bőven elég.

Vállalkozó meg lett volna.
Erről szólt a jobbmédia.
De még mostanság is akadt olyan fideszes képviselő, aki nem vette észre a változásokat, és időn túl szeretett volna akasztgatni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 23:16:42

"A bűnözőket el szokták kapni, elítélik,és megbüntetik"

Öcsém, avagy urambátyám!

Nagy a te tévedésed, ugyanis 20.000ft alatt nem bűncselekmény, hanem szabálysértés.

A termény-, tyúk-, fém-, erdő- stb. tolvajok nem ülnek börtönben. Nem kapják el azokat sem, akik kiskorúként terrorizálják a pesti utcán a másik kiskorút... és még tudnám sorolni.

A bűnözés ellen meg azért lenne hasznos a tünci, h hátha akkor lépne vmit a politika a vidéki tarthatatlan helyzet ellen.

www.youtube.com/watch?v=6hfHlgO5Rzo

Csak 6 perc, és benne a lényeg!

Ha az OCÖ tüntethet, akkor...

Invictus 2008.10.04. 23:16:59

Hát BandW, volt olyan MSZP-s képviselő is, aki a megvert PSZÁF-elnökről úgy nyilatkozott egy TV-műsorban: előbb börtön és teljes vagyonelkobzás, aztán a többiről tárgyalhatunk. Ja, az illető most a lehallgatós fideszpolipról siránkozik, egri...

phaidros 2008.10.04. 23:17:02

Az nem polgárháború.

phaidros 2008.10.04. 23:17:50

BandW,

Mártíriusz rémlik? A köztársaság rendőrsége megverte a köztársaság parlamenti képviselőjét... mi volt rá a reakció? Röhögés?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 23:18:54

BandW

"időn túl szeretett volna akasztgatni."

Ahammm, merthogy idő előtt már akasztgattak a fideszesék...

Nem kevered te ezt az MSZP jogelődjével?

Tudod azzal, akitől a mostaniak örökölték a vagyont.

Invictus 2008.10.04. 23:20:01

phaidros, tudod, miért ment oda... és biztos direkt provokálta a rendőröket (szerintem az, hogy "fideszes politikus/képviselő vagyok" az elég volt provokációnak)

BandW (törölt) 2008.10.04. 23:21:26

Ejnye no agresszív kismalac. :-))

Elbukta, hát elbukta, négy év múlva lehet újra próbálkozni.

Nem rinyálni mint a fürdőskurva, meg ide-oda vonulgatni, meg sértődött arccal senkivel szóba se állni, csak semmitmondóan nagyívű szónoklatokat tartani.
Nevetséges.

Ezerszer több lehetősége lenne az mai ellenzéknek tennie valamit, ahhoz a valamihez képest, amit most pótcselekszik.

Elég szép milliárdokért nem csinálnak semmit.
Ha meg azt nézem, hogy 2006 óta a fideszes önkorikban mi történt, hát az sem ad okot derűlátásra.

Ez van.

Ez egy szar ország.

freehckr 2008.10.04. 23:31:05

"Nem kell kettő, egy agresszív bőven elég"

És azt hogy? A szemben álló fél pedig "automatán" van választható "beginner", "advanced" és "professional" szintekkel? :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.04. 23:32:50

BandW

Ezerszer lerágott csont lenne vitát nyitni arról, h trükkök százaival és éjjel, nappal meg este hazudozással választást nyerni, az demokratikus, avagy sem.

Fidesz önkormányzatok.
Én azért úgy látom, mintha Debrecen egy kicsit nagyobbat és jobban fejlődött volna, mint Budapest, pedig Bp-nek 10 évnyi hátszele volt.

Arról meg ne is beszéljünk, h a törvényeket a kormány terjeszti be a saját birkáinak, és azokkal bizony jelentős elvonásokat hajtottak végre az önk.-ok hátrányára. Lásd oktatás finanszírozása!

Csak szerényen fletotica, az elmúlt 6 év legfeljebb a diliház lakóinak adna felmentést dicsekvésre:-))

Invictus 2008.10.04. 23:36:30

Azért kíváncsi vagyok a balosok mit reagáltak volna, fordított esetben (nyer a Fidesz, aztán kikerül egy felvétel, amiben Orbán elismeri hogy hazudott, hogy nyerjenek stb.)
Biztos nyeltek volna egyet, és azt mondták volna egymásnak, na most már mindegy, négy év múlva visszatérünk erre...
Addig is konstruktív ellenzékként segítették volna a Fidesz-kormányt, ahol tudják :))

BandW (törölt) 2008.10.04. 23:46:27

Invictus,

Tudjuk, hogy Orbán hazudott hogy nyerjen, és most is azt teszi.

Ezen semmit nem változtat, ha bevallja.

Az ellenzéknek meg nem az a dolga, hogy segítse a kormányt.
De nem is az, hogy folyamatosan hiszterizálja az országot.

Állítólag civilizált környezetben van értelmes középút.

Invictus 2008.10.04. 23:54:14

Az ország hiszterizálása az elég régen megkezdődött, konkrétan az MSZP hiszterizálta előbb Orbán és a Fidesz ellen, amikor az volt kormányon. Utána lehet nézni Nyakó Pista előadásának, amiben nyíltan emlegette az ellenfél démonizálását mint politikai eszközt :)

heima (törölt) 2008.10.04. 23:54:17

"Invictus"

és miután egy hónap múlva kaptak volna egy lovasattakot egy köteles tüntetés közepébe, nyugodtan keltek volna másnap, hogy helyén volt a hatóság, tagjai közt időjárás zseni vidéki kisrendőrökkel.

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:00:51

Hát, örülök hogy meg vagyon a megoldás (nem a fidesz kezdte), ettől teljesen megnyugodtam.

Invictus 2008.10.05. 00:02:52

Amúgy természetesen Orbán is hazudott. Nem hiszem el neki, hogy ő sosem hazudott. :) Ha nyert volna és az MSZP-sek számonkérnék rajta a be nem váltott ígéreteit (ha nem váltja be) nem szólnék semmit. Igaz ő egy dologra hivatkozhatott volna, hogy nem ő volt, aki "elkúrta".
Nem is tetszett a Fidesz kampánya 2006-ban, nem is szavaztam rájuk az első fordulóban. Az MDF-re szavaztam, amit persze az azóta történtek után már nem tennék meg többet. :)

Invictus 2008.10.05. 00:04:44

Az öszödi beszéd kiszivárgása, meg az, hogy lelepleződött, hogy "trükkök százaival" kerülték el, hogy a választásokig úgy tűnjön a pórnépnek, hogy dübörög a pannon puma, az azért egy fokozattal durvább volt, mint az a tény, hogy a politikusok nem szokták kibontani az igazság minden részletét :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.05. 00:04:57

Élvezem a kommerek kommentjeit.
Hogy a zOrbán hazudik. Ha így is van, csak az alkalmazkodókészségéről tesz tanubizonyságot. És ez pozitív : a szó darwini értelmében is.

Hát igen : az országot úgy kell kormányozni, hogy a hisztériakeltőknek esélyük se legyen.
Például nem kell azt hazudni, hogy adócsökkentés lesz, aztán beemelni az adókat. Meg nem kell azt hazudni hogy nem lesz vizitdíj, aztán mágis bevezetni.

Valóban : a zOrbán hisztériát kelt, már 2OO2 óta. És ennek nagy szerepe van abban, hogy a kommerek oda manőverezték magukat, gyurcsányistul, emeszpéstül ahova.

És ez valószínűvé teszi, hogy 2O1Oben úgy kikapnak, hogy csak úgy füstöl, és jópár ciklusig nem kormányoznak azután.

Ennek nem azért örülök, mert olyan nagy fene fideszes ( kommerül : fidesznyik ) volnék. Hanem azért, mert úgy vagyok vele : ha már a szüleim életét elkúrták, akkor az enyémet talán már mégse kellene.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.05. 00:10:28

"Madnezz 2008.10.04. 16:49:04
Ha ott lettél volna, akkor láttad volna mikor van világos és mikor sötét. Ennyit a te információidról, ha lennének. :( "

Kicsi fiú, én ott voltam. Úgy látom maga itten vetít, nem kicsit. Konkrétan, hazudik.

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:14:17

Invictus,

Ha valaki egy hangyafasznyival mást és többet olvasott az átlagnál, az pontosan tudta, hogy mi az ábra.
Annak az öszödi beszéd osztán nem volt egy nagy truváj, csak végre valaki kimondotta, hogy mi a faszról kellene hogy szóljon a politika.

De ma már látszik, hogy ezt meg senki nem szereti.
Az igazság szar, büdös, gennyes, műveletlen, ronda.

Jobb a cukimázas hazugság.

Hát legyen, én magam már leszarom.

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:17:06

Hát, Josquin, én azért sok jóval nem bíztatnálak

Ez egyre inkább el lesz kúrva.

Ja, 2010-től a fidesszel?
Ugyan már. Mit számít?
:-)))

freehckr 2008.10.05. 00:17:58

"csak végre valaki kimondotta, hogy mi a faszról kellene hogy szóljon a politika"

Hazugságokról, ármánykodásról, trükkökről, semmittevésről, primitív szókincsről? Erről kellene szólnia? Erről szólt az "ominózus"...

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:20:47

freehckr,

Vagy nem olvastad, vagy nem értetted.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.05. 00:23:05

b+w,
valóban nem számít.
csak az nyugtat egy kicsit, így legalább az esélye megnő, hogy az elkúró(ka)t megbűntetik. És nekem ez nagy elégtétel lenne.
A szitu jelenleg más upsidet nemigen tartogat.

heima (törölt) 2008.10.05. 00:26:43

"Vagy nem olvastad, vagy nem értetted."

Hát igen, nagyon progresszív, ahogy elmagyarázza az elvtársaknak, hogy ezután már nem osztogathatunk mindenkinek, csak a közvetlen inaktív célcsoportnak.

freehckr 2008.10.05. 00:26:46

Ha már csak ebből a kettőből lehet választani, akkor inkább az a válaszom hogy a beszéd "kiszivárgása" után majdnem a harmadára apadt az MSZMP utódpártjának a támogatottsága, és jelenleg is abban a gödörben vannak... Majd ha jövőre csomagolnak az elvtársak az EP-ben, mert megalázó vereséget szenvednek a nyár eleji választásokon, akkor te csak mantrázd tovább, hogy rajtatok, megmaradt egyharmadon kívül senki nem érti ennek a óriási "politikusnak" a beszédét.

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:35:00

Josquin,

A veszteseket büntetik, nem az elkúrókat.
Baszott nagy különbség.

De a legviccesebben szomorú az egészben az (és ez nem akad okot a bizakodásra), hogy Gyurcsányt szerették, amíg "elbaszta" (jó, nem ő személy szerint, de ez most mindegy), és gyűlölik, amikor amúgy meg jól csinálja.

Nem baj, majd én is várom a sültgalambot.

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:38:02

freechckr,

Kurvára nem érdekel a politikusok magánélete.

Én csak annyit látok, hogy semmi sem ad okot a bizakodásra.

Attól nekem egyetlen miliméterrel nem lesz jobb, hogy mondjuk veszít a maszop és nyer a fidesz.
Akkor meg mi a francért foglalkoztasson.

heima (törölt) 2008.10.05. 00:38:13

"gyűlölik, amikor amúgy meg jól csinálja."

Ez neked most komolyan a jó?

freehckr 2008.10.05. 00:40:09

"Gyurcsányt szerették, amíg 'elbaszta'"

Azért k*rta el, mert nem azért szerették amit csinált, hanem amit elhitetett. :)

"és gyűlölik, amikor amúgy meg jól csinálja"

Mi a különbség a 2004-es, és a 2008-as Gyurcsány között, attól eltekintve, hogy gazdagabb, illetve négy évvel idősebb? Semmi... most is ugyanazt teszi, mint akkor.

freehckr 2008.10.05. 00:43:11

"Attól nekem egyetlen miliméterrel nem lesz jobb, hogy mondjuk veszít a maszop és nyer a fidesz."

Az én igazságérzetemet kicsit helyrebillentené egy mocskosul nagyarányú MSZP bukás. :) Valamint ideje lenne ha valaki most már tényleg nekiállna leegyszerűsíteni az adóterheimet, és az adózással kapcsolatos ügyvitelemet, mert nyilvánvaló, hogy jelenleg az államnak sem, és nekem sem jó... tehát itt valami átverés lesz, az a gyanúm, hogy szándékosan akarják "lerohasztani" az államot valami miatt. Csak tudnám miért?!

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:43:23

Jobb, mint 2004-2006 között.
Biztos lehetne jobb, de a mostani kormányzati hozzáállás sokkal szimpatikusabb, mint 2006 előtti.

Nekem már ez is valami.

freehckr 2008.10.05. 00:44:51

"a mostani kormányzati hozzáállás sokkal szimpatikusabb, mint 2006 előtti"

Most komolyan: mi a különbség?

heima (törölt) 2008.10.05. 00:48:45

"Nekem már ez is valami."

Hát nem vagy túl igényes, de nyugtasson tudat hogy van ezzel még így minimum 1 millió ember.

BandW (törölt) 2008.10.05. 00:52:58

Nem, nincs egymillió szkeptikus.
Sokkal kevesebb van

Viszont van sokmillió, aki várja, hogy becsúzlizzák a szájába a sültgalambot.

heima (törölt) 2008.10.05. 01:39:35

"Nem, nincs egymillió szkeptikus."

Az vlami új állatfaj?

"Viszont van sokmillió, aki várja, hogy becsúzlizzák a szájába a sültgalambot."

Szintén bölcsész, mint tótaw, akinél egy tizensokmilliárdos költségvetés esetén csak két opció létezik, az osztogatós populista meg a megszorítós reformer?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.05. 07:58:18

"BandW 2008.10.05. 00:20:47
freehckr,
Vagy nem olvastad, vagy nem értetted."

Hogy unom már azt a seggséget, h aki nem azt hallja ki az őszödi beszédből, mint Nádas vagy más fasz ballibbancs, akkor az nem érti a beszédet. Én szinte kívülről tudom, nem is voltam 2006. első körében fidesz szavazó (Invictus, figyelsz? MDF én is), mégis csak egyféleképpen tudom érteni:
igazat mondott a hazugságokról....

Jaaaa, h még mást is mondott? Ki nem szarja le?
Ez pont olyan, mintha a férj félórát magyaráz a feleségnek, h mostantól mindent másképp fog csinálni, csak éppen egy-két mondatban megemlékezik arról, h tegnapelőtt félrekúrt a szomszéd Julikával.
Hát én úgy gondolom, h a feleség nagy ívben tenne arra, h mit beszél ezek után a férj a jövőről, deviszontellenben baromira ki volna akadva attól a pár félrekúrós mondattól.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.10.05. 08:27:22

BandW

"Ha valaki egy hangyafasznyival mást és többet olvasott az átlagnál, az pontosan tudta, hogy mi az ábra."

Óóóóóóóóóó bazmeg, ez meg a szokásos másik hazugság!
Én, személy szerint, nem hangyafasznyival, hanem elefántbrokinyival olvastam többet, mégsem tudtam, gondoltam, h akkora nagy a baj, mert akkor még el sem tudtam képzelni, h akad olyan "demokratikus" kormány, ami meghamisítja az adatokat, ugró pumához hasonlítja a rühes kismacskát.

És még vmi:
Ígéret kampány volt már itt 2006. előtt is, Medgyessyt lehetetlen felülmúlni, ezzel nem is lett volna nagy baj, hisz fletó és ovi is nagyot ígért/mondott 2006-ban, de az, h

megfosztják a választót a valóság megismerésétől, ami törvény adta kötelessége a kormánynak, mondván, "nem akartuk megzavarni a választásokat a negyedéves hiányadatok közlésével" (kb.), az egyszerűen minden tisztességes választó agyát felkúrja.
Akiét nem, az....

És azt mondod, h téged nem érdekel a politikus magánélete.
Nagy hiba, ugyanis az nagyon szorosan összefügg a politikai tisztességével. Nem hinném, h skizofrén politikusok lébecolnak szanaszerteszéjjel, akik otthon gazemberek, de amint belépnek a parlamentben megtisztességesednek. A nagy falloszt!

Yasashi Tanuki 2008.10.05. 08:52:31

BandW:
Tehát aki hangyafasznyival többet olvasott az átlatgnál az 2006-ban az összekacsintott Gyurcsánnyal és az MSZP prominenseivel és azt gondolta: "Én ugyan tudom, hogy átveritek ezeket a balek választókat, hogy a következő 4 ében megmentsétek az országot az orbán veszélytől.
Elviselem a megszorításokat mert tudom, hogy megéri. Oh IGEN, IGEN!"
A balekokért meg nem kár - az ő bajuk, hogy nem tanultak meg gyurcsányul.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.05. 10:46:41

Cseppet sem lényeges, hogy gyurcsány hazudott a hatalmon maradás érdekében. Senkinek ne legyen kétsége, ölni is tudna ezért. Egy kis hazugság nem a világ. A gond nem azzal van, amit mond, hanem azzal, amit tesz. Az ostoba harácsolás metodikáját már-már a tökéletességig fejlesztette. Kommunikációs stratégiája oly' hatékony, hogy nem csupán a kommerekkel hitette el, hogy nélküle nincs élet, de az ellenoldal népmasszájába sikerült beleszuggerálnia, hogy hasonlóképeen ragaszkodjanak saját istenpártjuk ideológiájához, jó hosszú időre fenntartva ezzel a jelen állapotot, akármelyik oldal lesz is uralmon.

medve2 2008.10.05. 10:58:50

Az a legfurcsább, hogy miután a szervezők maguknak köszönhetik, hogy kreáltak egy gyurcsány PR-t, most mérgesek a reakcióra, hogy ezt szóvá teszi. Már nem szeretik, írják. Számomra meg azok okoztak csalódást, akik felülbírálták az Amensty-t.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.05. 13:40:31

b+w, egy megjegyzés.
Szóval a gyurcsánt most gyűlölik, hogy jól csinálja.
Szerinted mi a jó abban, ha
1. gyf szerint a "szociális biztonság" előbbre való, mint a gazdasági növekedés
2. az adóterhelést nem csökkenti, a központi elosztási arány a gdp 45%a
3. ha a versenyképességi listán vagy 4 helyet hátracsúsztunk tavalyhoz képest ?

És ha ez "jó", akkor amit a zOrbán csinált ( magasabb gazd. növekedés, kisebb államadósság, jó versenyképesség ), az miért "rossz" ?

Alfőmérnök 2008.10.05. 14:07:15

Mr. Falfel kifejtenéd bővebben (min. 1-2 mondat), mit értesz "jelen állapot" alatt (ami szerinted ugyebár a másik oldal hatalomrajutása esetén is fennmarad)?

jozicsenko 2008.10.05. 14:54:14

sziasztok!

BandW-nek:

ha a nagyanyámnak f@sza lett volna, ő lett volna a nagyapám

nincs "mit tett volna Orbán"

GyF nyerte a választást, 6 éve irányít, ami sz@r itt van, az az Ő sara (meg a megyóé, aki mellett Ferike is ott volt)

akkor gyere Orbános szöveggel, ha ugyanekkora szart tesz a nyakadba...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.05. 15:06:12

Alfőmérnök:
Jelen állapotban Magyarország egy mentálisan súlyosan bántalmazott nemzet. Amennyiben 2010-ben csupán annyi történik, hogy Orbán átveszi a hatalmat, úgy esély sincs rá, hogy az erkölcsileg meggyötört, identitásából kifordított magyarság visszanyerje életerejét. Ideig-óráig ez a nihilt elfedi majd a gazdasági fellendülés, ami mindenképpen bekövetkezik, ha ezek a rühesek kitakarodnak a minisztériumokból. Azonban, ha mindezt nem követi egy kulturális megtisztulás, nem sokáig tart majd az aprópénz fölötti öröm.

RoFä 2008.10.05. 15:44:44

Végre egy olyan hozzászólás, aminek van értelme. (Úgy értem, veleje).

Csak alighanem teljesen másképp értjük, de az nem baj :)

RoFä 2008.10.05. 15:49:18

Mr Falafel 2008.10.05. 10:46:41

(Az előző is magának ment)

Eggyel azért jó lenne visszalépni. Az, hogy a fidesz tábora azért gyógyult úgy rá Viktorra és a Struktúrára, mert ezt a fletószopók milliós hadai és maga a Főördög mentálisan kikényszerítették...nos ez kicsit erős. Korábban kezdődött.

Mindenesetre valószínűleg abban egyetértünk, hogy a magyarság lelki-szellemi állapota katasztrofális, de szétszálazni, hogy miért és főleg miben nyilvánul meg, no az már sistergő vitákra adhat okot.

Ami nekem a legszomorúbb, hogy tényleg van egy nagyon komoly elmozdulás az átlegember gondolkodásában a zsigeri-erőszakos, és, igen, rosszul felfogott értelemben vett rendpárti megoldások felé. Nem szeretem.

Alfőmérnök 2008.10.05. 16:00:04

RoFa:
"van egy nagyon komoly elmozdulás az átlegember gondolkodásában a zsigeri-erőszakos, és, igen, rosszul felfogott értelemben vett rendpárti megoldások felé."

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel: nem csak az átlagember, hanem átlagon felüli intelligenciával, műveltséggel rendelkező emberek gondokodásában is!
Ez személyes tapasztalat.
De én ezt, bárhogy is gondolkodom rajta, csak egy ócska közhellyel tudom magyarázni: az egyik szélsőség a másikat erősíti.

"szétszálazni, hogy miért és főleg miben nyilvánul meg, no az már sistergő vitákra adhat okot"

Én mindenestre szivesen olvasnék egy ilyen vitát. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.05. 19:22:55

RoFa:
A 2002-es elvesztett válsztások idején alakult ki az összetartás bármi áron képzete. Csakhogy annak akkor kevesebb negatív felhangja volt, mint a mostani, gyurcsányis változatnak. Akkoriban nem volt sem erkölcsi, sem gazdasági válság. Most meg van, és mindkettőt gyurcsányék okozták. Válság és káosz van, tehát érthető, ha az emberek rendre vágynak. Hogy ezt helytelen attitűd mentén kívánják megvalósítani, az szomorú.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.08. 19:13:50

2006 Okt. 23 18 h sötétségmániások figyelem! (Különösen aki állítólag fotózott akkor a sötétben) Meg azok is süssenek ide akik nem vágják miért szorították az Astoria felé őket a rendőrök. (Bocsánat: bekerítették és kivégezték őket R.I.P.)Mivel, hogy ez volt az előzmény.( Látszik, hogy nem világítanak a lámpák még!) Sajnálom, ha a Hír TV mást mond, nekik az a dolguk, azért fizetik őket, hogy azt mondják amit a szájukba adnak, vagy amit szeretnének, hogy úgy legyen!
www.youtube.com/watch?v=656CS3EZx5E
Persze most is hazudok, a felvételt a kommenyisták digitálisan manipulálták... amelyiken meg a Révész Máriusz szerepelt a Hír TV-ben, azt meg besötétítették az ÁVÓs cenzorok! Csak azért, hogy becsaojanak titeket. Vagy akár az is lehet, hogy ti egy alternatív valóságban léteztek és mást látunk ugyanott!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.08. 19:25:24

Madnezz:
?
Hogy kerültek oda ezek az emberek? Nem az lett volna a rendőrség szempontjából logikus, ha _nem engedik_, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról (!) az Astoria felé hátráljon a balhés csapat?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.08. 19:45:03

A logikus az lett volna, ha kora délután szépen lecsukják aznapra a "forradalmárokat". A Parlament felé nem szoríthatták őket! Szép lett volna egy T-34-es becsörtet a Kossuth térre miközben ott van kb. 40 államfő! :) De amúgy is az volt a tervük, hogy a Fidesz gyűlés végén, velük elkeveredve robbantják ki a népfelkelést. Volt aki onnan, még hamarabb odament az Astoriára és kiabálta, hogy segítsetek az ÁVÓsok ölik a magyart!, pedig akkor még nem volt semmi.
süti beállítások módosítása