Pásztor jön, Draskovics megy?
2009. február 01. írta: TuRuL_2k2

Pásztor jön, Draskovics megy?

 Azt hiszem, a magyar rendőrség ilyen gyorsan még belső vizsgálatot nem folytatott le, mint Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány esetében. Egyetlen munkanap sem kellett hozzá, hogy megszülessen a döntés Pásztor visszahelyezéséről: pénteken, munkaidő után függesztették fel pozíciójából és indult ellene eljárás, s vasárnap reggelre már meg is született az eredmény: a kapitány folytatjatja munkáját, de félreérthető kijelentése miatt figyelmeztetést kap.

 A két esemény közt eltelt 36 óra meglehetősen mozgalmasra sikeredett: előbb a város szocialista polgármestere állt ki Pásztor mellett, majd a megye többi szocialistája, a miskolci Fidesz-KDNP, (Gusztos Péter képviselőtől eltérően) a miskolci SZDSZ (!), a miskolci cigányvajda és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete. Elítélte a kapitány kijelentéseit a borsodi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, a Roma Polgárjogi Mozgalom megyei elnöke, Munk Veronika pedig írt egy bicskanyitogató publicisztikát.

 A korábban mára bejelentett tüntetést a kapitány visszahelyezése ellenére is megtartják, a Független Hírügynökség szerint a készenléti rendőrség fővárosi egységeit is a borsodi megyeszékhelyre vezénylik.

 Kíváncsi vagyok, mi lesz mindebből. Draskovics Tibor megtarthatja-e a székét jól sikerült döntése után? Mit szól az egészhez Gyurcsány Ferenc, a Magyar Demokratikus Chartát kezdeményező civil, és Gréczy Zsolt, társalapító?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr19915781

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.02.03. 16:23:58

Ha én magyar volnékHa én magyar volnék, most keserű honfibú töltené el keblem, tekintetem vérben forogna és bosszút esküdnék. Lám hová vezetett a negyven éves kommunista uralom, majd a húsz éves doktrinér liberalizmus! Az idegenszerű és -szívű, idegen érd…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.02.02. 11:01:04

A rendőr meg a fia gyalog megy fel a tizedikre - ismered? Az elmúlt napok két, cigány bűnelkövetőkkel kapcsolatos híre - a szétokosított sarkadi Tesco és a miskolci rendőrkapitány „erkölcsi indíttatású” leváltása, majd ki tudja, milyen in…

Trackback: vészkorszak - 21. század 2009.02.01. 15:10:56

Fasisztoid ék nyitott akciófrontot Borsodban?!Ahogy arról az index és más oldal is beszámolt, Drazskovicsot meghátrálásra kényszerítették a borsodi pártlázadók és a köréjük csoportosult reakciósok. Nem váltotta le a kapitányt, csak dorgálásra futotta. Azé…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.01. 12:41:25

Pásztor Albert, a szürke lovag visszatér"Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette." /index.hu/ &n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 12:48:15

ugyan, drazsé volt már effektíve pénzügyminiszter is.
ilyen multifunkcionális ember ő, az ilyet nem lehet csak úgy megpuccsolni.
meg hát benne van a legbelső körben, amikor egy szűkített kormányülés gyakorlatilag taggyűléssel ér fel.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 12:48:15

Munk Veronika írása az egyetlen normális írás volt az interneten, amit találtam a témában. Az hogy kedves, Turul, találva érzed magad, lehet, hogy nem Munk hibája.

Té2 2009.02.01. 12:51:22

Draskovics így tudott a legjobban kijönni a dologból. Mert mégiscsak jobb ha a készülő (és immáron hivatalosan okafogyottá vált) tüntetés előtt helyezi vissza, mint ha a tüntetés után tenné ugyanezt.

-d(-_-)b- 2009.02.01. 12:53:32

@calam: látom, ide is idetoltad a képed. Gondolom, most is a cigánysorról írod autentikus hozzászólásaidat.

vizipipa 2009.02.01. 12:55:59

Honnan tudod, hogy Drazsé műve? És ha ő csak postás volt Fletó és Bencze között?

czepet 2009.02.01. 13:00:04

Munk elvtársnőnek ki lehet költözni 1-2 érintett helyre és kézrátéttel gyógyítani!
Könnyű k. messziről k. okosnak lenni!
Most már olyan falvakban is egyre erősebb a nem minden ok nélküli félelem, ahol a rasszizmust csak a hírekből ismerték!
Pár család beköltözik a békés falvakba és már a budiajtó sincs biztonságban...vagy csak a szomszéd faluból járnak át, mert ott már nincs mit elvinni!
Az beszéljen rasszizmusról, aki ment már végig GYALOG cigánysoron és egyéb közkedvelt helyeken!

kill004 2009.02.01. 13:00:19

Munk csúsztat, hazudik, és hülyeségeket ír.

pipboy2000 2009.02.01. 13:02:08

@calam: Azé nem kicsit demagóg az az írás. Valakinek a származását ahhoz hasonlítani, hogy milyen sorozatokat néz vagy hogy öltözik az biza elég nagy fasság. A cigányság egy kurva nagy része, mint tudjuk soha nem volt szerves része a társadalomnak, vele szimbiózisban éltek de kevesen integrálódtak. Ez és még kismillió dolog miatt a cigányság egy jó része elképzelhetetlen nyomorban él. Ezzel biza predesztinálva vannak a bűnözésre. Csak gondolj bele, hogy normális családokból hány elbaszott ember kerül ki, s mennyivel nagyobb az esélye azok között akik számunkra elképzelhetetlen nyomorban élnek. Emiatt beszélhetünk cigánybűnözésről, nem a börszínük miatt, hanem a több évszázados különélésükből fakadó különbségek miatt.

Tanito 2009.02.01. 13:04:13

@calam: Tudod ki a konzervativ a parizsiak szerint? Az a liberalis, akihez mar ketszer tortek be.
Nekem az nem tetszett Munk irasaban, hogy komplett kifelejti azt a lehetoseget, hogy valaki a csaladjaban megtanulja a bunozo eletformat. Nem kell azzal jonni, hogy biztos a genekkel hordozza. Nyilvan az ilyen ujsagironak azert nem jut ilyen az eszebe, mert nem csaladban el.

SheronComb 2009.02.01. 13:04:49

12,44: Az MSZP sajtótájékoztatón Gúr Nándor, Káli Sándor és Dr. Simon Gábor beszéltek arról, hogy a villámgyors bírálatnak köszönhetően a rendőrfőkapitányság megállpította, hogy Pásztor Albert vitát és érzelmeket kiváltó kijelentése nem volt sem alkotmányba, sem jogaszabályba, sem rendőrségi szabályzatba ütköző, ezért Bencze József altábornagy visszahelyezte kapitányi beosztásába Dr. Pásztor Albertet.

A megszólalók ugyanakkor rámutattak, hogy ezzel csak eredeti probléma oldódott meg, a jelenség, ami nyomasztó és országosá váló, megmarad. Ezért egyrészt Káli Sándor kezdeményezte, hogy Miskolcon legyen készenléti rendőrség. Olyan pénzügyi alapokhoz férjenek hozzá, ami a romákat érintő felzárkóztatás, szocializáció hatékonyságát megnöveli, és meggyorsítja.

Köszönetüket fejezték ki a FIDESZ és KDNP képviselőinek, civil szervezeteknek és a város polgárainak, hogy egy emberként fogtak össze és álltak ki az eddig jó munkát végző kapitány mellett.

Egyben azt is tudatták, hogy mivel a kapitány ismét székébe került okafogyottnak látják, hogy a miskolciak a ma délutánra tervezett demonstrációra elmenjenek. Nem szeretnék ha politikai játszótérré változna Miskolc, ahol szélsőjobboldali megnyílvánulások történhetnének.
boon.hu

szpal 2009.02.01. 13:10:38

@pipboy2000: "cigányság nagy része nyomorban él, predesztinálva vannak a bűnözésre" - nem tudom, hogy függ össze a nyomor, és az, hogy fényes nappal kivégeznek az utcán egy embert, Szögi Lajost.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 13:11:12

@szpal: ja, mert azt A Cigányok csinálták.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.01. 13:16:01

Érdekes, hogy a miskolci ballibák mekkora vehemenciával jelezték és jelzik eltérő véleményüket a központtal szemben. Ennek örülök. Látszik, hogy nem teljesen a hatalmi elit elefántcsonttornyában ülnek.

Draskovics "erkölcsi döntés" Tibor pedig monnyon le. Vagy azért, mert tévedett, vagy azért, mert szembement az övéivel és belebukott.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 13:17:14

Úgy tűnik, van olyan kérdés, amiben a társadalom döntő többsége egyetért, politikai nézetektől nagyjából függetlenül. Egész pontosan arról van szó, hogy amilyen elfogadhatatlan dolog bárkit származása miatt hátrányosan megkülönböztetni, ugyanolyan tűrhetetlen bárki normasértő magatartását származása miatt folytatólagosan eltűrni. Ebben a kérdésben a társadalom döntő többsége egyetért, s ezen a más véleményt vallóknak el kellene gondolkodni.

CrL 2009.02.01. 13:18:37

@ergé: Drazsé amúgy béerte főnökét az egyik nap ezt, másik nap azt mondom versenyben. gratula neki!

-d(-_-)b- 2009.02.01. 13:18:55

@calam: Ha már a szavakon lovagolunk, nem "a cigányok", hanem "cigányok" csinálták.

És hogy miért szükséges ezt a tulajdonságukat kiemelni? Mert csak azért ölték meg, mert cigányok. Ugyanis bármilyen más etnikumúak nem lincselték volna meg.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 13:19:59

@-d(-_-)b-: ezt leérvelted.
@ergé: nem érzed, hogyha ballibázol te leszel kínos?

kill004 2009.02.01. 13:20:13

@calam: Naaa,calam! Ott egy 50 fős cigány banda agyonvert egy kocsijában ülő embert. A kislányának meg beígértek egy "megbaszlak"-ot. Igen, AZT A Cigányok csinálták.

tevevanegypupu 2009.02.01. 13:23:00


Szogi Lajos utan tamadtak meg masokat is, probalkoznak onbiraskodassal, megfelemlitessel es kegyetlenek. Az a szerencsetlen kislany akit felgyujtottak, az idos no akit megeroszakoltak, megcsonkitottak es ki mindenki szenved el naponta tarocitasokat aki nem mer szolni. Pofoznak tanarokat, ovonoket, cirkuszolnak korhazakban..ezek tenyek, nem talalja ki oket senki. Nagyon sok esetben nem a nyomor es a szegenyseg az oka lopasnak es rablasnak, hanem szervezett, elore kitervelt bunozes.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 13:25:04

@ergé: ezzel ugye 3 társaságot sértesz meg: a baloldaliakat, a liberálisokat és a nőket. Nem, nem ciki, valóban.

kill004 2009.02.01. 13:26:40

@tevevanegypupu: Pásztornak pár hónappal ezelőtt volt egy sajttája, ahol arról beszélt, hogy ezek a bűncselekmények egyre brutálisabbak. Amit semmi nem magyaráz. Az áldozat odaadta az értékeit, majd ezután agyba -főbe verték. Ez a legriasztóbb.

SheronComb 2009.02.01. 13:30:10

@ergé: azért mára már meghunyászkodtak, nagytestvér rájuk szólt, utcára nem kimenni, jobboldallal nem bratyizunk!

Pedig pont most lenne értelme egy szimpátia tüntetésnek (amúgy nem marad el, csak a baloldal nem képviselteti magát), hiszen pont azon dőlt ki a bili, hogy végre valaki megmondta " hé emberek, a király meztelen!".
Ha most a r.kapitányt visszahelyezik, de kussolnia kell, mi értelme volt az egésznek.
Igenis beszéljünk a problémáról, hiszen létezik, csak mindenki a szőnyeg alá söpörte. Attól, hogy visszahelyezték a r.kapitányt, még nem lesz rend, továbbra is félelemben élnek a miskolciak (és még sok magyar település) .

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.01. 13:35:31

Még valami: A Fidesz up to date, megfontolt, de határozott véleménynyilvánítását szeretném hallani az ügyben. Nem a politikai erők közül legutolsóként tett, gyors fókuszcsoportos vizsgálatok után kiporciózott megszólalást, hanem kormányzás- és irányitásképes államférfiak hangját szeretném hallani. Nehogy megint az legyen, hogy Gyurcsányék és a szélsőjobb értelmezései uralják a diskurzust.

SheronComb 2009.02.01. 13:40:24

@calam: mint nő, eszembe sem jutott magamra venni a liba jelzőt!

a ballibáról nekem az mszp-szdsz jut eszembe, abszolút nem asszociálok egyetlen nőre sem. (na jó, bevallom, Lendvaira)

-d(-_-)b- 2009.02.01. 13:41:11

@ergé: tökmindegy, a fidesz mit mond, úgyis fasiszták lesznek. Szal nekem nincs hiányérzetem, bár feriék biztos szívesen lenyilasoznák a vikit már megin.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 13:41:16

@kill004: A liba nem okvetlenül nőnemű. A rajzfilmekben sokszor Márton a nevük. Meg nem is minden nő liba, ezt nem egyszer állapítottam meg mély sajnálattal.

Edömér 2009.02.01. 13:41:18

@calam: azért én Munk Veronika írásából nagyon hiányoltam, hogy egyáltalán nem érdekelte, hogy valóban igaz-e, amit a miskolci rendőrkapitány mondott. Ezeket az állításokat elég könnyű lenne megcáfolni. Vagy a tények senkit nem érdekelnek?

kill004 2009.02.01. 13:47:47

@Elpet: Pedig igazam volt. Calam is erre gondolt :)

kispufi 2009.02.01. 13:47:47

Kínos ügy, gyorsan-gyorsan új gumicsontot a jónépnek, máson rágódjanak, viharos gyorsasággal itt a bejelentés a 199 fős parlamentről, az átlagkereset triplájában maximalizálandó képviselői díjazásokról meg a számla nélküli költségtérítések megszüntetéséről. Régi követelések, jogosak is, GyF-től viszont ejnye, pont hitelesnek tűnnek. nyilván egyeztette legalább a pártjával, és nem hirtelen partizánmunka egy-két bizalmasa súgására 8mert képzelm, a kicsiny vidéki megélhetési pártkatonák mennyire díjazzák ezt). S ha még hozzátesszük, hogy mindennek bejelentésekor Budai Bernadett rosszul lett, maga a gyermek- és immár nőmentő miniszterelnök kapta ölbe és vitte ki a sajttájról (tetszik ez a kifejezés, köz érte) - no, szóval, akkor már megint miért van az embernek olyan érzése, hogy ismét csak egy szépen sikerült, nem cél nélküli performansznak vagyunk tanúi?
S már megint odébbhajtották kis csapatainkat attól a kérdéstől, hogy most akkor ki menjen: Pásztor? Bencze? Maga a népszerű Drazsé? Avagy esetleg... De nem, ezt talán mégse kezdjük újra. Oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló. Máshol másmilyen igen, tessék sebesen arrafelé orientálódni.
ui: Nem adok linket, de most perpillant a legfrissebb Index-főhír, amit feljebb írtam. A logikázás meg az okfejtés már saját...

Francois Pignon 2009.02.01. 13:49:46

@Edömér: Nem az a lényeg, hogy igaz-e, hanem hogy releváns-e az információ, fontos-e ez esetben. A miskolciak reakciói arra utalnak, hogy igen, okosabbak ennél nem nagyon lehetünk.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 13:51:38

@kill004: Hm. Az, hogy erre gondolt, sértőbb a nőkre nézve, mint a "balliba" szó leírása...

Acmee 2009.02.01. 13:52:38

@kispufi:

Igaz-igaz, teljesen valóságosakat írsz... Be vannak szarva, ha egyesül a tömeg könnyen vérontásba mehet át, esetlegesen Pestnek fordulnak, majd a több tízezerre duzzadó tömeg elsöpri a hatalmukat... persze, h be vannak fosva... érzik, h most könyékig nyúltak a szarba, de még fel is keverték azt!

Ráadásul Fletó olyan dolgokat durrogtat el, amelyeket a gazdaság emberei már évekkel ezelőtt javasoltak... Remélem estére "késő bánat" lesz a véleményem...

2009.02.01. 13:57:39

@calam!Csak közlöm veled, ha nem olvastad volna--"...a kapitány kijelentése sem alkotmányos, sem jogszabályba , sem a rendörségi szabályzatba nem ütközik!" Na már most akkor mi alapján irtok,-- Te is ,Munk Veronika és még több " jogvédö és liberális" blogiró valótlant? Akár tettszik akár nem, de HAZUDTATOK! Akkor mire ez a nagy arcoskodás? Neked is azt mondom mint sokaknak, olyanról ne irj amit nem tapasztalsz és nem bizonyosodtál meg róla, hogy az valós-e vagy sem! Tapasztalat szerzés céljából költözz le Miskolcra vagy bármely kisfaluba ide Borsod- megyébe és lakjál itt 10 évet, utána hiteles leszel, de addig nem. Ugyanis csak annyi a bajom veletek, hogy ti vagy a rozsadombról, vagy egy nyugodt pesti meleg lakásból mondjátok a frankót, osszátok az észt! Ám, ha tettszik neked és szdsz-es párttársaidnak,akár nem- Pásztor ezredes ur kimondta amit tapasztalt és ami létezik--azt, hogy van cigánybünözés Magyarországon! De nehogy félreértsd, és rasszistának nevezz-- a vajda is -Lakatos Attila-- megerösitette mindezt! Akkor most mit erőlködsz?Ugy jársz mint az egyszeri gyerek, aki nagyobbat akart durrantani, mint az apja és az erölködéstöl besz@rt!Miért jó ez neked?

jozicsenko 2009.02.01. 13:59:49

hi all!

féloff:

pár éve szerették volna csökkenteni a parlament létszámát, de akkor a Fidesz 200 főt, az szdsz/mdf 250-300 főt, az mszp valami 300 feletti parlamentet akart (=hogy csökkenjenk is a létszám, de mégse kelljen olyan sok embertől megszabadulni)

most, hogy a fidesz legutobbi kérése alá mentek, mennyi az esély, hogy megszavazzák?

vagy vannak olyan töketlen fecskék, hogy neeem, nem, soha, mert GyF terjeszti be?

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.02.01. 14:01:26

@calam:

A Munk cikk normális???? Ócska, álságos sztereotípiák gyűjteménye.

Francois Pignon 2009.02.01. 14:07:14

@jozicsenko: A kérdést félévente előveszi valaki.
De a helyzet nem ilyen egyszerű, hogy csak a létszámról lenne szó. A szocik egyfordulós választást akarnak most, ez pedig inkább nekik kedvezne. Egyszerűen, mert egyedül lefedik szinte a teljes baloldali választóréteget. A jobboldal viszont hagyományosan megosztottabb, ott nagyobb szerepe van a második fordulós visszalépéseknek. Szóval emiatt szerintem nehezebben fogadnák el. (A kispártokról már nem is szólva.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 14:07:49

@Elpet: ez alapján mondom, hogy a nőkre is vonatkozik:
reakcio.blog.hu/2008/10/29/ballibasag_bolondsag

@bazalttufa: na, az a különbség, hogy ő kutatásokra hivatkozik, te meg csak arra, hogy ajajj, ócska sztereotípia-gyűjtemény. Ezért jó és igaz az ő írása, az általam olvasott összes többi meg ócska szar. Ami a konzin jelent meg, az is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 14:12:30

@bazalttufa: természetesen a cigányok etnokulturális lopása és a cigányok gyilkolnak aaaaaaz nem sztereotípia, apa, figyelj oda

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.02.01. 14:18:19

@calam: az istenített statsiztika az, hogy megkérdeztek EMBEREKET hogy van-e cigánybűnőzés [ nem, mielőtt még felháborodnál, nem ez volt a kérdés ]. Erre a válaszra, mindenki személy szerint saját VÉLEMÉNYE szerint válaszolt. A miskolci r.kapitány pedig TÉNYEKET mondott, az ostoba liberális egységsugarú felhasználók [ pl.: Gusztos ] és a barna esőt megváltásként váró szocik [ Draskovics ] pedig levonta a számára kényelmes és rohadtul hasznos következtetéseket. Ezek szerencsére egybe estek és lám ez történt. Ha nem vennéd észre magad, még mindig azon hápogsz, hogy rossz írás, jó írás, de abba te sem tudsz beleordítani, hogy a probléma létezik, és a megoldási kísérlet nem azonnali KUSS, aki esetleg beszélne róla.

kispufi 2009.02.01. 14:18:43

Acmee, ilyesmire nem gondoltam, hiszen megmondta GyF - az öszödi beszédnek egyes helyes következtetései is vannak -, hogy majd megunják, hazamennek. Ilyenek vagyunk, egyre ilyenebbek, ötszámjegyűre meg csak akkor nő itt tömeg, ha OV hirdet nagygyűlést (hatszámjegyűre tán már akkor se). Vérontás is csak abból van, ha ennek a tömegnek a vérét ontják, ld. 2006.okt.23.
Nem mondom, hogy nem félnek, de nem a fizikai erőszaktól, arra vannak eszközeik - attól, ha ezeket az eszközöket ki kell adniuk a kezükbe ől a hatalomváltással. Hát taktikáznak, a cigányozás meg az azzal való manipulálás, annak fokozása, az arra való rájátszás, ráerősítés is az, csak most kínos, hogy a saját párttársulat egy része is szembefordul velük. Én csak ilyenkor szomorkodom, amikor látom, hgy az MSZP-nek is vannak normális politikusaik, s olykor-olykor még tán gerincük is lenne egyik-másikuknak, csak a vér a pucájukból, az hiányzik nagyon.

heima (törölt) 2009.02.01. 14:35:09

vlahol elkeserítő h milyen fikaáradatot kapott a csaj*, pedig csak leírta a véleményét, minimális toleranciát azért megérdemelne, végül is nincs hatalomban, nem adósította el az országot just for fun, és igazából 0 jelentősége van az írásának. mégis annyi gyűlölet zúdul rá, mint ha ő lenne a Gonoszcigány egymaga.


(*amiben talán én is kivettem a részem egy-két megjegyzésemmel, amiért itt kérnék bocsánatot)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 14:36:01

Turul!

Most látom, 14 perccel megelőztél!:o)

Most akkor 1:1 !?

Üdv.

Francois Pignon 2009.02.01. 14:38:50

@heima: Igen, valószínűleg a Cukiság és a tech-rovat közönsége soha nem dorongolta le így. ;) Pedig valójában nem írt semmi szokatlant, régóta és sokat alkalmazott sablonokat használt csak, a szokásos leckét mondta fel.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 14:41:34

Arról is szó van itt, hogy az eddig kanonizált ballib kisebbségügyi elgondolásokat gyakorlatilag senki nem vállallja már azokon kívül, akik visszavonhatatlanul elkötelezték magukat mellette. Ők persze továbbra is táboron belül vannak, és integrációjuk megőrzése adhat okot némi homlokráncolásra, de legyünk nyugodtak, meg fogják oldani.

Ezek az elképzelések vázlatosan a következők:

-A kisebbség minden szokása és életük valamennyi jellemzője alternatív érték, azokat a többség részéről semmiféle bírálat nem érheti.

-A többség nem várhatja el a kisebbségtől a nagyobb fokú alkalmazkodást, a többség érdekeinek és értékrendjének hangsúlyos figyelembevételét.

-A kisebbség szegregációja kizárólag a többség intoleranciájának számlájára írható. A kisebbség minden nehézségéért a többségi társadalom a felelős.

Ez az elgondolás csúfosan megbukott a társadalmi elfogadottság és gyakorlati megvalósítás terén egyaránt. Ne legyünk naivak: megoldás most sem fog születni, a probléma ismét szét lesz kenve. Jut majd mindannyiunknak belőle.

heima (törölt) 2009.02.01. 14:43:04

@Francois Pignon: igazából nem olvasok cukiság blogot szóval ez nekem nem mond semmit. viszont nem hiszem hogy az iwiw profilja a kurucinfon figyelt vissza mert csúnyát írt a techrovatba:)

mostani írását sem igazán szeretném kommentelni, az önmagában nem érdekel, inkább az utóéletére szerettem volna felhívni a figyelmet. egyébként lehet h egy médiahekk az egész :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 14:49:34

@Elpet:

Ahogy a válság elhozta az őszödi paradigma végét (gebasz a fidesz kommunikációjában), úgy ez a hétvége elhozta a rasszista kártya kijátszásának, mint paradigmának a végét (gebasz az mszp-szdsz kommunikációjában).

Akkor most már neki lehet állni, a lényegre koncentrálni!

Ámen!

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.02.01. 14:54:21

Munkot nem kell agyonsajnálni, megérdemli amit kap. Vagy tényleg gondolja is, amit leírt, és ez esetben nagyon hasznos, kijózanító pofon lehet neki a visszhang (már ha szán rá egy pár percet, hogy átgondolja, miért calam az egyetlen az egész blog.hun, aki értelmesnek találta az írást), vagy csak jó bértollnok módjára csak felmondta a régi, összefoltozott marhaságokból álló dogmát - amely esetben meg egyszerűen megérdemli, és kész.

Riasom 2009.02.01. 14:56:38

@Francois Pignon: igen, klisékre épített sablonokból állt az egész, de ami nálam nagyon kiverte a biztosítékot, az a hangnem volt ("tökfej" rendőrkapitány, aki "véres kelés az esélyegyenlőségi küzdelem arcán" stb.). Pedig alapvetően semmi bajom az erős hangvételű publicisztikákkal, de amögött lennie kell valaminek az író véleményén kívül. Tehát ha ma valaki azt írja a belvárosi ingatlan-ügyek résztvevőiről, hogy korrupt gazemberek, az OK, mert eleget lehet tudni a dologról ahhoz, hogy egy újságírótól még a jogerős ítélet előtt elfogadható legyen egy ilyen "ítélet". De Munk Veronika minden sorából érződött, hogy ő ehhez még nagyon pici, szellemileg, tapasztalatilag. Csak szókimondó és bátor akart lenni - hát most majd lehet, mert azt senkinek nem kívánom, hogy a kurucos köcsögök és követőik célkeresztjébe kerüljön.

A médiahekk meg túl szép lenne, azt nem valós személy nevével írták volna, aki szemináriumot tart a témáról...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 14:58:52

@malacka69 az édentől keletre...: Nem inkább arról van szó, hogy már semmi nem működik, ami eddig mozgatta a politikai világot? Vajon képesek leszünk végre a lényegről beszélni? Arról, hogy miből akarunk megélni? Mert abból, hogy másképp osztjuk az egyre kevesebb megtermelt pénzt, abból nem fogunk.

jozicsenko 2009.02.01. 14:59:29

@Francois Pignon:

tudom hogy gyakori kérdés

s azt is tudom, hogy hol vérezhet még el: a cimeknél

kimondatlanul, de minden pártnál megvan a teljes cimsor, persze nem legálisan, de megvan: naiv aki azt hiszi, hogy nincs (ahogy Zuslag ugy se volt, meg az 51es körzet se létezik ;-) ) adott tehát a politikai lefedettség - közvéleménykutatásból, cimekből, párttagoktól, stb:

szerintem ott az igazi vita azon mehet, hogy a leendő körzeteket hogy huzzák meg, hogyan jusson minnél több x oldali szavazó ugyanazon a körbe -szép egy sakkjátszma, csak épp 18 éve vivják és soha nem lesz vége

199 képviselő? gyönyörű - a végén majd lesz egy indok, amiért nem jött össze, a hetihetes meg 7 évig azt súlykolja, a patásördög miatt volt, felejtve a valódi okot (ahogyan egy 50 fős csökkentés nem csökkentés, csak az öregek nyugdíjazása max)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:00:51

@Crile Fisher: ugye elhiszed nekem, hogy nem csak én gondolom értelmesnek az írást. Az egy komoly érvelési hiba, ha csak a kommentelőket figyeled és néhány blog alapján mondasz véleményt.

én egy pillanatig nem állítom, hogy ne lenne probléma. Azt állítom, hogy a probléma neve nem a cigánybűnözés, hanem a bűnözés. Aminek semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki honnan jön, sokkal inkább a szociális helyzetből fakad. Jó lenne, ha egyszer már megértenétek, hogy akik szerint nincs cigánybűnözés az nem a bűnözés tényét vitatja, hanem azt, hogy a cigánysághoz lehetne kötni.

zsögödbenő 2009.02.01. 15:12:16

@ergé: "Még valami: A Fidesz up to date, megfontolt, de határozott véleménynyilvánítását szeretném hallani az ügyben. Nem a politikai erők közül legutolsóként tett, gyors fókuszcsoportos vizsgálatok után kiporciózott megszólalást, hanem kormányzás- és irányitásképes államférfiak hangját szeretném hallani. Nehogy megint az legyen, hogy Gyurcsányék és a szélsőjobb értelmezései uralják a diskurzust. "

Pont ezt sírtam én is tegnap a másik ezzel foglalkozó poszton is. És attól tartok, várhatjuk az ugyanilyen gyorsreagálású megszólalást a kisebb parlament (ami ráadásul az ő felvetésük eredetileg), csökkentett képviselői díjazás ügyében is. Biztosan zavar van a gépezetben, hogy a tehetséges Szijártó elhagyja a sajtórészleget (bár ezt már hetek óta tudjuk) :PPP
Mikor lesz már végre normális, érzékelhető, megalapozott programja a fidesznek vagy bárkinek, aki nem balliba, amit hitelesen képvisel is, vagy legalább megpróbál aszerint megnyilvánulni??? Tudom, a költőinél is költőibb....

kill004 2009.02.01. 15:13:07

Ha valaki ellop egy kilo kenyeret, mert éhezik a gyerek az a szociális helyzetből fakad.( meg is értem) Ha valakik levernek szórakozásból egy fiatal párt, az nem. Ha valaki ezt nem érti, az gyengeelméjű.pont.

zsögödbenő 2009.02.01. 15:13:08

@calam: sajnos vannak olyan bűncselekmények, amelyeket szignifikánsan magasabba arányban követnek el cigányok, sőt egyeseket szinte kizárólag ők. Mi lehet ennek az oka szerinted?

heima (törölt) 2009.02.01. 15:14:22

@calam: ez így egyszerűen nem igaz, a kapitány vagy a vajda szavai erre a bizonyítékok. szerintem jobban tudják ők mint te, hogy a különböző bűnelkövetési módokban mik az etnikai arányok. És ha mondjuk az utcai rablásokban 100% a cigány elkövetők aránya, és a cigányságon belül is meghatározó a deviáns, bűnöző létformák aránya, akkor nem igazán lehet eltagadni a cigánybűnözés szó létjogosultságát. Az a te és a BALLIBÁK beteg hozzáképzelése a témához, hogy ebben a szóban benne van az, hogy minden bűnöző cigány, vagy hogy bcst csak cigányok követnek el, vagy az, hogy az h egy cigány bűnöző, az a származásából következik. Ezek nem létező álláspontok (max tényleg neonáci körökben, max 100 fő) , a balllib mainstream találta ki őket, mert kevés ésszel is látványosan lehet ellene küzdeni.

A probléma nem itt van, hanem a megoldás keresésnél, ott nem lehet egyszerűen szelektálni etnikai alapon, hogy egy elterelő ösztönzőt a cigányság ellen találjanak ki. Negatív példának tudnám hozni pl Szlovákiában a cigányasszonyok meddővé tételét, pozitív példának meg a szintén szlovák segélyleépítést.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.02.01. 15:14:37

@calam: Persze, hogy elhiszem. Azért is írtam, hogy az egész blog.hun, amivel lehet hogy túloztam, de amennyit én láttam az egészből - és igyekeztem a témával foglalkozó írásokat és kommenteket figyelemmel követni - te vagy az első, aki Munkot védi.
Érvelni nem akartam, csak megjegyzést tettem. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy az elsöprő többség Pásztor urat támogatta az ügyben.

"Jó lenne, ha egyszer már megértenétek, hogy akik szerint nincs cigánybűnözés az nem a bűnözés tényét vitatja, hanem azt, hogy a cigánysághoz lehetne kötni."
"Ti" pedig jó lenne, ha megértenétek, hogy akiszerint van cigánybűnözés, azok szerint ez nem a cigány származás vagy a genetika, hanem a cigány és magyar kultúrák különbözősége miatt van.

kill004 2009.02.01. 15:14:48

@vészkorszak - 21. század: Te melyik hülye vagy?

eeepunk 2009.02.01. 15:14:58

A kulcs nem a 199-es létszám, hanem, hogy hány jut be listáról. Ezen fog inkább menni a vita szerintem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:16:21

@zsögödbenő: jaa, ezt ki lehet mutatni, értem. Ha állítasz egy tényt akkor úgy csináld, hogy igazolni is tudd.
Ilyeneket azért könnyen lehet előállítani, csak az ab aj, hogy így te próbálod eldönteni, hogy ki a cigány és ki nem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:18:27

@Crile Fisher: de a cigány kulturából ez nem nem jön, ezt lehetne tudni, ha kicsit beleolvasnál valamilyen antropológiai műbe. ÉS amit munk is ír, adott szociális helyzetben a bűnözésben nincs etnikai különbség.

@zsögödbenő: úgy értem, hogy a fejedben könnyen tudsz ilyet létrehozni.

kill004 2009.02.01. 15:18:54

@calam: Érdekes, amikor szegregációról beszéltek, TI rögtön tudjátok ki a cigány.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:20:04

@heima: ezzel egyrészt az a baj, hogy valaki megmondja ki a cigány és ki nem. És miután megmondta bizonyos bűnelkövetési módokat rendel hozzá, amit aztán vizsgálat nélkül rá lehet húzni mindenre és azt lehet mondani, hogy megint egy cigány csinálta.

(amúgy ezt a vajdát nem lehet komolyan venni)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:20:50

@kill004: nem, a szegregáló tudja, és ez ellen lépnek fel. (nem tudom kik azok a TI)

heima (törölt) 2009.02.01. 15:21:27

@calam: "adott szociális helyzetben a bűnözésben nincs etnikai különbség. "

ez sem igaz, kimész akármelyik borsodi faluba, a még megmaradt magyar nyugdíjasok portái etalon módon rendben vannak tartva, pedig valószínűleg a nyugdíjuk még a cigányok segélyénél is kisebb....

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:23:28

@heima: na, mutass statisztikát, ami ezt bizonyítja, ha megteszed elhiszem. Amit te mondasz azok benyomások. Erre nem építenék, de mutass tanulmányt és el fogom neked hinni.
(tegnap egyébként nagyon megleptél)

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.02.01. 15:23:52

@calam: Mindkét mondatra, amit írtál, jó válaszom van tegnapról, itt:
crilefisher.blog.hu/2009/01/31/a_tudatlansag_ero
Magamat ismételni utálom, egész bekezdéseket meg nem akarok beidézni ide. Mindenesetre olyat nem mondtam, hogy a bűnözési hajlam a cigány kultúrából "jönne". A kultúrák közötti különbségekből, ezt viszont igen.

zsögödbenő 2009.02.01. 15:24:28

@calam: kill004 frappánsan megfogalmazta a cigányok felismerése és a szegregáció közötti kapcsolaot.
Egyébként a miskolci főrendőr mintha azt is mondta volna, hogy a kihallgatások során ezek az elkövetők mindannyian cigáynak vallották magukat - akkor ugye ez elég egyértelmű. És ne tedd itt a picsogó libit, ne mondd, hogy amikor a nagydarab fuxos átlagnál barnább fiúk épp az utcákon kószálnak, nem tudod azonosítani az etnikumukat. Hagyjuk már ezt az ósdi pc baromságot légyszíves.
Mellesleg annak idején a 19. század második felében pont azért találták ki a bűnözés szociológiai vizsgálatát, hogy a különböző típusú cselekmények és tipikus elkövetői csoportok motivációit feltárják, ráadásul pölö a szociális hlyzetet is azóta értékelik helynkeént enyhítő körülményként. És bizony, a kriminológia mai állása szerint is van női, meg fiatalkori bűnözés, ahogyan fehérgalléros és sok másmilyen is - történetesen etnikai alapon pusztán azért nem beszélnek ilyen kategóriákról, mert azt gondoljk, hogy ez így nagyon demokratikus. CSalhogy attól, hogy valamiről nem beszélünk, az még bezony létezik.

kill004 2009.02.01. 15:24:43

@calam: Egy iskolában létrehoznak 2 osztályt. 1 erősebb és 1 gyengébb képességűekből állót. TI (megélhetési jogvédők) odaszaladtok, hogy "faji alapon szegregálnak, hiszen a gyengébb osztályban, mindenki cigány származású" Na ezt, mármint, hogy cigány származású, honnan tudjátok?

heima (törölt) 2009.02.01. 15:25:22

@calam: ez kkasszik ballib álprobléma. világos rasszjegyeket hordoznak a cigányok, igen vannak félvérek is meg szőkecigányok is, de ez kurva lényegtelen terelés. hidd el h egy 25 éve pályán lévő rendőrkapitány el tudja dönteni h ki cigány és ki nem, egy cigányvajda meg végképp...

amit persze h nem lehet komolyan venni, az SZDSZen és holdudvarán kívül még is mindenkinek sikerül... nem illik szegény a jól felépített paneltengerbe, előfordul...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 15:25:48

calam, elolvastam a Munk-cikket. Hát, sajnos szerintem nem jó egyáltalán. Nincs benne semmi olyan érv vagy gondolat, ami a témában eddig ne lett volna ismeretes, pontosan ezekkel a klisékkel bunkózták mindig is azokat, akik a kérdést egyáltalán szóba merték hozni. A cikk semmi mást nem jelent: deklaráltatik, hogy továbbra is van egy értelmiségi csoport, amelyik a társadalom túlnyomó részével szemben így gondolkodik. Ez a csoport most látványos vereséget szenvedett, de majd el lesz ez számolva, ha hamarabb nem, majd a jövő évi költségvetés szavazásakor.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:26:58

@zsögödbenő: Lombrosot senki nem veszi komolyan.

@kill004: hát, ez ott önbevallásos, gondolom, de nem tudom, hogy ez hogy működik, sosem csináltam még ilyet.

heima (törölt) 2009.02.01. 15:29:34

@calam: mégis milyen statisztikát, tanulmányt akarsz? arról hogy a cigányok mentek át Barna bácsihoz uborkáért, mert ott volt uborka, vagy fordítva? Arról h Barna bácsi 7x évesen is dolgozott, mert lófaszra se volt elég a nyugdíjuk, vagy miről?

Riasom 2009.02.01. 15:29:46

@calam: fogadjunk, hogy az utcai rablások/heccből szarrá verések elkövetői között nem igaz, hogy egyenlőek az arányok a szoc. helyzet függvényében! Méghozzá azért nem, mert ma Magyarországon nem találsz olyan jelentősebb nem cigány közösséget, akik a cigányok EGY RÉSZÉHEZ hasonló kultúranélküli, a saját családtagokon kívül senkit és semmit nem becsülő körülmények között élnek.

Értem a jószándékodat, de légyszi ne tettesd a hülyét, hogy te ne tudnád egy aluljáróban egy pillanat alatt felmérni egy csoportról, hogy cigányok-e. És fogadjunk, hogy akkor te is gyorsítasz a lépteiden, pedig nem vagy rasszista. Az álszentséget kéne levetni végre, és ráébredni, hogy a cigányoknak nem akkor lesz jó itt tíz év múlva, ha leragadunk annál, hogy "nem is tudhatjuk, ki a cigány". Én (is) liberális vagyok, elítélem a rasszizmust, de Pásztor A. kijelentései nem voltak rasszisták, Munk Vera viszont gátlástalanul csúsztatott több helyen is, amit illene felismerni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:29:59

@heima: azt tudod-e, hogy nem minden cigány sötétebb bőrű.
Sőt. Egy 97-es kutatást úgy végeztek el, hogy a kérdezőknek meg kellett mondaniuk, hogy szerintük a kérdezett cigány-e vagy sem. Volt önbevallásos része és a szomszédokat is megkérdezték. Abban az esetben, amikor se a kérdező szerint, se az önbevallás szerint sem volt a cigány a megkérdezett, akkor ha nagyon szegény volt a szomszédok cigányként azonosították.

@Elpet: Munknak mi köze van a költségvetési szavazáshoz?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:31:46

@heima: állítottál valamit és azt mondtad, ohgy nem igaz amit mondok. Kértem, hogy támaszd valamivel alá. Ennyi.

zsögödbenő 2009.02.01. 15:31:47

@calam: remélem, soha nem folytattál jogi tanulmányokat. Ezzel sajnos lesre futottál. Lombroso még véletlenül sem viszgálta a bűnözés szociológiai hátterét. Börtönorvosként külső jegyek alapján próbálta a bűnelkövetőket csoportokba osztani. Ez valóban nem elfogadott, de pl. a bnzők pszichikumnak vizsgálata iránti megnőtt érdeklődés a 19. század legvégétől az ő tevékenysége által inspirált. A testi jegyek alapján elindult, majd ujjnyomat- és még később részben genetiikai alapú bűnügyi nyilvántartásról, profilalkotásról nem is beszélve. Ha felületes ismereteid vannak valamiről, inkább ne vitatkozz.

jozicsenko 2009.02.01. 15:31:53

@calam: a vajdát nem lehet komolyan venni: huhh, ember jártál már a rózsadombon túl?

tudod, ott ahol a kurtafarkú malac tour, jajjjjjj

ha valaki nem mondja a párt napi véleményét, akkor vagy náci, vagy komolytalan

@Francois Pignon:

sajnos az egyfordulós választásban tényleg az a rossz, hogy elég pár húzó név megyei listákkal, s meglesz a szükséges minimum, sőőt a jobboldalt szét lehet cincálni...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 15:33:14

@calam: Mi köze van a rasszizmusnak a jobboldalisághoz?

heima (törölt) 2009.02.01. 15:34:51

@calam: én nagyon örülök neki h 97-ben is volt költségvetési pénz a hülyeségre, de rendőrkapitány barátunk nem szociológus, nem végez szociális vizsgálatot amikor kihallgat egy cigányt, szóval nem is ítélhet ez alapján.

nem mellesleg van egy igazán gazdag szelete is a cigányságnak (uzsorások, színesfém, fa "kereskedők", lókupecok, akik ugyanúgy deviáns bűnöző életmódot folytatnak, ott hol van mégis a szociális kérdés?)

Syr Wullam 2009.02.01. 15:40:46

@calam: Csendesen hadd kérdezzek valamit tőled: ha nincs cigánybűnözés, csak bűnözés van, akkor a rendőrségi híreket hallgatva honnan ugrik be az emberek egy jó részének a cigány szó, amikor megerőszakolt öregasszonyokról, letarolt erdőkről, rendszeresen fosztogatott boltokról, vagy csoprtban felpofozott és megrugdalt tanárokról hall? A hírekben soha nem említik az elkövetők etnikumát és mégis: valamiért tudható, hogy nem svábokról, erdélyiekről, moldvai csángókról vagy itt dolgozó írekról van szó.

Kérdésem: miért ismerünk fel és nevezünk meg valamit, ha az nem létezik?

A válasz megfogalmazásához ajánlott olvasmány: Nádasdy Ádám cikke: "Pártállam és szénmonoxid", BUKSZ, 1991. Lásd seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/91.4_Partallam.pdf

@Tanito: "Tudod ki a konzervativ a parizsiak szerint? Az a liberalis, akihez mar ketszer tortek be."

No, erről jut eszembe, az megvolt, hogy a jeles műfordító és csapnivaló Gyurcsány-apologéta Kartal Zsuzsa beköltözött a Népszínház utcába és rövid időn belül háromszor is betörtek hozzá a nyilván "generikus" bűnözők? Rögtön elsírta a bánatát (talán a Népszabóságban), hogy hát nem érti a dolgot, mert az idegen szép, ugye, és talán el is költözött. No, nálunk így lesz a multikultivátor, az-idegen-szép liberálisból konzervatív.

vizipipa 2009.02.01. 15:41:32

@Francois Pignon/@jozicsenko:
Ez a dolog nem csak az 1 vagy 2 fordulós választásról szól.
A Maszop (vagy Fleto?) javasolta megyei listás rendszer 5%-os országos korláttal azt jelenti, hogy baromi nehéz új erőnek bejutni a parlamentbe. Hiába tied egy fél megye, az kevés az országos 5 %-hoz.
A listás rendszer viszont megoldja az egyéni képviselői körzetek arányosságának kérdését, nincs olyan mint most, az egyik körzetben 30 ezren választanak egy képviselőt, a másikban pedig 60 ezren.
Az egyéni képviselői rendszer körzethatárainak módosítása meg kétharmados törvény, kvázi megoldhatatlan. Még akkor is, ha az egyéni képviselők száma nem változik.
Ma már szavazóköri(!) szinten ismertek a(z egyébként változó) pártpreferenciák. Készült egy szimuláció asszem 2007-ben két megye Országos Egyéni Választási Körzeteinek (OEVK) módosításáról. A megyei szinteken kb. azonos erejű Fityisz és Maszop számára is lehetett volna úgy módosítani a határokat, hogy az 5 képviselői helyből 4:1 jöjjön ki bármelyik javára.
Na ebben hozz létre egyezséget!

heima (törölt) 2009.02.01. 15:43:48

@calam: "kik szerint nincs cigánybűnözés az nem a bűnözés tényét vitatja, hanem azt, hogy a cigánysághoz lehetne kötni. "

erre mondtam, hogy nem igaz, bizonyíték rá az Újlipótvároson kívüli nagybetűs élet. meg olyan emberek szava, mint Pásztor vagy Lakatos: nekik nem érdekük hazudni, nem politikusok, és testközelből látják a dolgokat. Te is tudod, hogy hivatalosan nem lehet nyilvántartani vlaki etnikai hovatartozását, és az egész önkéntes alapon is megy, ezért nem lehet az asztalra lerakni olyan hivatalos statot, mint a szociómókusok tudnak adóforintokból produkálni arról, hogy a magyar egy rasszista nép. Viszont sok ilyen mikrosztori van, nem meglepő módon olyan területekről, ahol a cigányság aránya felülreprezentált, és a sok kis mikrosztoriból lesz a makrosztori....

RonIQa 2009.02.01. 15:45:18

@calam:
Itt egyedül Te vagy kínos.....

RonIQa 2009.02.01. 15:53:06

@heima:

Jelzem, ez a hülye picsa, ez a liba itt.....
index.hu/gal/?dir=0711/tech/kamesz/
letökfejezett egy olyan szakembert, aki az ország cigányoktól legfertőzöttebb megyéjében végez embert próbáló bűnüldözői munkát.

Zindex pedig címlapra tette ennek a senkiházi üresfejű libának (a fotó magáért beszél!!!) az ollóval írt hülyeségeit.

Syr Wullam 2009.02.01. 15:55:53

Ja, még valami: sokakkal ellenétben az én gyerekem olyan iskolába járt két évig, ahol a diákok egy része cigány volt (ez az a hely, ahol egy család -- na, milyen család -- megrugdosott egy testnevelő tanárt). A demarkációs vonal ott nem a cigányok és a magyarok között húzódott, hanem a jóravaló, kulturált, tiszta zenész-cigányok és az agresszív és mosdatlan proli-cigányok között. Előbbiek levegőnek nézték az utóbbiakat, szóba sem álltak velük. Miért is?

P.S. A gyereket nem elhoztuk az iskolából, hanem gimnazista lett. És a család nem liberós -- ha az lenne, ugye, soha nem került volna ilyen helyre ... ;-)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 15:56:11

Calam !

Amikor Munk Veronikát véded nem zavar, hogy teljesen nyilvánvalóan hazudott és rágalmazott, amikor olyat adott PAlbert szájába, amit nem mondott ?

És ez az azóta bekövetkezetteseményektől függetlenül igaz, csak a saját cikke alapján. Jogilag magas labda egy beadvány ellene és az Index ellen is, mint közreadó.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:57:20

@Elpet: hol mondtam olyat, hogy a jobboldaliság összefügg a rasszizmussal?
heima, azzal nem tudok vitatkozni, ha nem fogadsz el kutatási eredményeket, ez nem vitaalap.
@jozicsenko: egyrészt nem vagyok rózsadombi, másrészt, ezért:

tavaly.nolblog.hu/archives/2009/01/31/A_vajda_-_nagyoperett_a_Nepligetben/

harmadrészt: mert senki nem választotta meg vajdának, ha tévedek akkor linkelj és elfogadom.

kill004 2009.02.01. 15:57:36

@calam: Aha! Tehát amikor Pásztor Albert kijelent valamit önbevallás alapján, akkor rasszista, ha ezt Mohácsi Viktória teszi akkor igaz.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.01. 15:57:55

@jozicsenko:

a fidesz "kisebb parlament" javaslatát eddig még soha nem vették napirendre.

egyébként Gyurcsány Ferinek már lefoglaltak a purgatóriumban egy egész szárnyat.

heima (törölt) 2009.02.01. 15:58:42

@RonIQa: kép alapján teljesen rendben van, aranyos csajszi. meg azért nem hiszem h Pásztor úrnak jut a munka java Borsodban...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 15:58:49

@Syr Wullam: kölcsönvenném heima érvelését, ha a cigányprolik nem cigányok lettek volna, csak prolik, akkor mit szóltál volna?

Syr Wullam 2009.02.01. 15:59:21

Azért az sem semmi, hogy a kuruc.info PhD-fokozattal kínálta meg Munk Verát, pedig a belinkelt oldalról kiderül, hogy a szakdolgozók között szerepel a neve ... LOL!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:00:28

@kill004: Nem mindegy, hogy ezt milyen kontextusban teszi. Egyébként meg vagy elhiszem neki vagy nem. Az foglalkoztat engem, hogy mi az hogy 8 utcai cucc volt és azt mind cigányok követték el, ez engem nagyon foglalkoztat.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 16:01:57

A statisztikával, tudománnyal kapcsolatosan lenne azért két komoly elvárása az embernek. Az egyik dolog az, hogy eredményei minimálisan ne álljanak homlokegyenest szemben a napi tapasztalatokkal, másrészt legyenek olyan gyakorlati életben hasznosítható következményei, amelyek igazolják állításait. Valamennyi komoly tudományról mindez elmondható. Munk Vera és a ballib értelmiséghez kapcsolható, kisebbségekkel foglalkozó multikulti szociológusgárda állításai és saját, mindennapos tapasztalataink közt érzünk bizonyos feszültségeket, s ezeket nehéz a napi tapasztalás során nem alkalmazott statisztikai módszerek hiányára visszavezetni. Emellett kutatásaik eredményeinek gyakorlatba átültetése is várat még magára, pedig a politikai környezet hosszú évekig igencsak kedvező lett volna ehhez.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:02:25

@calam: én meg azzal nem tudok mit kezdeni, ha te meg csak a saját szájízednek megfelelő módszertan által előállított tanulmányokat, és csak is kizárólag tanulmányokat fogadsz el. btw nem hiszem, hogy nincs a szakmában másik vonal, de sajnos az időmbe nem fér bele h bölcsésztanulmányokat olvasgassak.

nem kell ELTE-BTK ahhoz, hogy egy rendőrkapitány megállapítsa, hogy a városában az utcai rablásokat cigányok követik el, avagy sem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:03:47

@Elpet: najó, baszki, ez nagyon egyszerű volt. Sokkal komplexebb ilyen kutatás, mint ahogy te gondolod. ha jó a kutatás, akkor alaposan választják ki a mintát, és egy országos, reprezentatív mintát nem lehet annulálni egyes helyi, személyes érzelmek alapján, ami a tyúklopást a cigányokhoz köti.
Az, hogy te ismersz egy tudományt, nem a tudományt minősíti.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:04:02

@calam: szerintem pont erre akarta felhívni a figyelmet ő is...

Syr Wullam 2009.02.01. 16:04:34

@calam: Semmit. Arra próbáltam rámutatni, hogy a zenészek maguk nevezték prolinak a "magukfajtát" (irónia!), továbbá, hogy a választóvonalat NEM a származás jelentette.

Ahogyan a "cigánybűnözés" nem faji alapú kifejezés, hanem egy jelenséget ír le. A szóhasználat lehet vita tárgya (csak értelmetlen, szerintem), a jelenség maga nem. Amúgy szerinted a "franciázás" faji alapú kifejezés?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:04:40

@heima: pláne ha bölcsésztanulmány lenne.
Hát tudod, egy vitában tényekkel és nem érzelmekkel, benyomásokkal szokás érvelni.

kill004 2009.02.01. 16:08:06

@calam: Mármint, hogy szegény áldozat összefüggésben lehet, elkövetöiben nem. Ez ám a kettős mérce.

Azt mondta: Az elmúlt 2 hónapban 8 rablás ügyében kellett a rendőröknek intézkedni Miskolcon. Mind a 8 esetben cigány elkövetők voltak: Honnan tudta? "Önbevallás" alapján. 11 elkövető, ebből 3 gyermekkorú, 3 fiatalkorú, 5 felnőtt, akik már voltak hasonló cselekmények miatt elitélve.

Syr Wullam 2009.02.01. 16:08:18

Ja, calam, és a "lettek volna" érdektelen, mert nem elméleti kérdésről beszéltem; azok voltak. Most akkor mit csináljak?

Syr Wullam 2009.02.01. 16:09:12

És Nádasdy Ádám cikke megvolt azóta?

heima (törölt) 2009.02.01. 16:09:13

@calam: ez társadalomtudomány, itt nincsenek tények csak iskolák. az iskolák mércéje pedig a gyakorlat, a te általad is támogatott ballib megoldás teljes kudarcot vallott és megbukott, a kitűnő módszertannal és a rengeteg phd antirasszista PC megmondóemberrel együtt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:09:24

@Syr Wullam: ha azok voltak, azok voltak, nincs vita

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:12:20

@heima: hogy vannak-e tények erről megkérdezném Durkheimet.
az, hogy megbukott-e vitatkozhatunk, mindenesetre, hogy ha írok egy tanulmányt abból nem biztos, hogy lesz gyakorlat is, pláne, hogy a szociológia és a szociálpolitika nem teljesen fedi egymást.

RonIQa 2009.02.01. 16:17:58

@heima:
nem kell ELTE-BTK ahhoz, hogy egy rendőrkapitány megállapítsa, hogy a városában az utcai rablásokat cigányok követik el, avagy sem.


Nem bizony. Ahhoz elég az ELTE ÁJK :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 16:18:29

@calam:

A tudomány és eredményei is vizsgáznak ám, és ha az elméletek nem állják ki a valóság próbáját, akkor bizony megbuknak. Ez a nagy helyzet.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:19:43

@calam: akkor meg ne tanulmányokról beszélgessünk már, hanem a problémáról.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:20:50

@RonIQa: ott a patásokat képzik!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:21:52

@heima: jó, beszélgessünk problémákról.
Azok vannak bőven. Sok százezer ember mélyszegénységben él, amivel kezdeni kell valamit, sok ok miatt, például, mert a jobb módúak gazdasági lehetőségeit is szűkíti ez, például a te vesszőparipád, a segélyezés által is, a humánus szempontokat nem tekintve.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:22:32

@calam: most komolyan azon megy a vita, h Pásztor nem elég képzett ahhoz, hogy megállapítsa h egy elkövető cigány vagy sem, mert nem olvasott és követi szolgalelkűen egy 97es tanulmányt?

RonIQa 2009.02.01. 16:22:38

@Syr Wullam:

Pontosan erről van szó. Ma Magyarországon NEM FAJI ALAPON cigányozunk.
Csak a ballibák ezt így állítják be. Szándékosan hazug módon rasszizmusként tüntetik fel a normális ellenérzést a bűnöző aljacigányokkal szemben.

RonIQa 2009.02.01. 16:23:47

@heima

Akkor én is patás vagyok.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:24:30

@heima: előbb mondtad, hogy ne tanulmányokról beszélgessünk.
Egyébként indifferens, hogy valaki cigány-e vagy sem, Pásztor szerinte nem az.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:27:43

@calam: na ennek már van értelme. én sajnos egy bunkó közgazdász vagyok, aki nem több százezer embert lát mélyszegénységben, hanem másfél millió embert önkéntes inaktivitásban, potenciális munkaerő és fejlődési tartalékot, egymillió új munkahelyet, mesterségesen elfojtott szinergiákat, a felzárkózás lehetőségét látom.

Meg azt látom, hogy az alku bolondja a szavakat fonja a temérdek érdekért. ami nem esik egybe a nemzeti érdekkel.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:28:59

@RonIQa: nem sok esélyed van akkor, ha nem alapítasz/alapítottál magadnak egyet a szakkoliban, akkor be kell lépned a Pártba!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:29:45

@heima: hát szerintem, ha itt lenne 1 millió új munkahely, akkor a feszültségek is csökkennének, de azt nem gondolom, hogy másfél millió ember önkéntesen lenne inaktív. De valóban, akik most nem dolgoznak azoknak egy jelentős része munkaerőtartalék. De ameddig nincs új munkahely, addig mit kezdesz velük?

zsögödbenő 2009.02.01. 16:36:30

@calam: örvendetes nézni, hogy ha valamire nem tudsz mit mondani, előhúzol egy másik "érvet" és azt kezded szajkózni :DDD
Mondd, ahhoz, hogy hiperpigmentát köcsögök erőszakoskodnak rendszeresen náluk gyengébb, legtöbbször egyedül lévő (kisebbségben lévő - hehe :D) áldozatokat, annak mi a rettenetes lóf*sz köze van mélyszegénységhez, munkanélküliséghez????

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:39:55

@zsögödbenő: te miről beszélsz apa? Eddig mindenre válaszoltam, amire bírtam, nem könnyű egy emberként 15 ellen érvelni, ha valamire nem válaszolok, akkor nyilván ezért van. Nem azért, mert nem tudok, az előfordulhat, hogy nem látom értelmét egy adott vonal tovább vitelének, de válaszolni tudom.

De a hirerpigmentált köcsög kifejezés megkönnyíti számomra az életet.

heima (törölt) 2009.02.01. 16:40:09

@calam: ez nem így működik, nem a befőtt teszi el a nagymamát.
először is van munkahely - képzetleneknek is, hátrányos kistérségekben is - legalábbis a válság eldurvulásáig lett volna. Ezeken a területeken rendszeres volt a munkaerőhiány. A gyártúmultik is nem véletlenül kerülték hazánkat, az adórendszer mögött a munkapiac a második legnagyobb hátráltató tényező, hiába adsz euromiliókat egy gyárnak ha nem tudja feltölteni a létszámot a termeléshez.

A szűk munkaerőkínálatnak egyetlen oka az állami traszferrendszer, amiben kurvára nem éri meg dolgozni. Nem véletlen, hogy a munkanélkülségi ráta alacsonyabb volt nálunk, mint Csehországban vagy Lengyelországban, hasonló fejlettség mellett, és az sem hogy Mo adta a legkevesebb kivándorlót az EU belépés után.

Olyan nincs, és a történelem során nem is volt soha, hogy egy társadalomban jelenetős tömegeket tartsanak el csak azért, mert nem akarnak dolgozni. Ez nem fenntartható állapot, ha nem magunktól nyúlunk hozzá, ránk borul magától az egész.

Kérdésedre válaszolva ha olyan körülményeket teremtesz, hogy megéri dolgozni és dolgoztatni minimáljövedelmen is, akkor lesz munkahely, és nem kell "mit kezdeni velük."

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.01. 16:40:10

@calam: A magyar munkaerő legendásan inaktív. Nem hogy az EU-ba, de a Tiszántúlról a Dunántúlra nem költözik át munkáért. Nettó veszteséggel Magyarországra hozták a Hankook-ot - hogy aztán szlovákiai magyarok dolgozzanak, mert a helyieknek zsenáns.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 16:42:24

@heima: okké, legyen olyan környezet, hogy minél több ember dolgozzon. Nem vagyok ez ellen. Csak azt vitatom, hogy ha valaki nem tud dolgozni, mondjuk képzetlenség vagy más okok miatt, akkor szerintem a társadalomnak el kell tartania.

@Kettes: igen. és?

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.02.01. 16:45:56

Hogy is volt ez meg szerdan? ;-))) Mintha itt is sokan lelkesedtek volna ezert:

"Sokan szeretnék, hogy ne ez legyen a téma. Ők bármi másról szívesen vitatkoznának. Az „ezígy” meghatározó médiumai öntik majd ránk a magyar–cigány ellentétről [...] szóló anyagokat. A kesztyűt azonban nem szabad felvenni. Ezt a meccset az általunk megválasztott pályán kell lejátszani."

Ha lenne egy tokos szerzoje a Reakcionak, akkor most osszegyujtene a feltudasu "ezigy" elit webkettes megmondohelyeit ... ;-DDDD

heima (törölt) 2009.02.01. 16:49:19

@calam: olyan nincs, hogy képzetlenség miatt nem tud valaki dolgozni, Ázsiában naponta tízezrek emelkednek ki a nyomorból 0 képzettséggel, a rizsültetvényből beköltözve egy nagyvárosba mindenféle segély és állami seggkinyaló felzárküztató programok nélkül.

Nem azt mondom h minden inaktív here, hanem azt hogy minden szám alapján túl nagy a herearány Magyarországon. Vannak persze egészségügyi és szociális okai, hogy valaki nem tud dolgozni (de még itt is játszhatnak az atipikus foglalkoztatási módszerek), de bizony jelenleg kb 1 millió életerős aktívkorú személyt tartunk el, akiknek kényelmesebb a segély, a kamu rokkantnyugdíj, a gyerekgyártás, a piti bűnözés, mint elmenni ugyanannyi vagy kevesebb pénzért dolgozni.

zoli29 2009.02.01. 16:49:38

Munk Veronika, Gusztos Péter, Fodor Gábor és társaik csúsztatnak, mert sokkal könnyebb megbélyegezni valakit, aki nevén nevez egy létező problémát, mint érdemben beszélni magáról a problémáról. Rasszistázni már sokan rasszistáztak Pásztor sajtótájékoztatója óta, de az általa közölt adatokat egyelőre senki nem cáfolta.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 16:55:28

Válasszunk itt külön két dolgot.

Amikor valaki eljárás alatt áll, vagy bíróság előtt bűncselemény vádjával, akkor indifferens, hogy cigány-e. Ugyanolyan elbírálás alá kell essen, mint egy nem cigány, nem kaphat származása miatt súlyosabb vagy enyhébb büntetést. Ez a törvény előtti egyenlőség.

Amikor megkülönböztetésről beszélünk, önjelölt jogvédőink szívesen tetszelegnek abban, hogy párhuzamot vonnak az Egyesült Államok déli államainak megkülönböztetése, a rhodesiai fehér uralom, a dél-afrikai apartheid rendszer és hazai viszonyaink között, és szívesen vennék, ha valamiféle itthoni Martin Luther Kingként vagy Mandelaként tartanák számon őket. Párhuzam azonban nem vonható, hiszen ott a megkülönböztetésnek törvényes és gyakorlati intézményei voltak, amiről nálunk szó sincs. A polgárjogi küzdelmet az ellen vívni, hogy a többség nem szereti eléggé a kisebbséget - hát ez eléggé megfoghatatlan és reménytelen harc, s ennek alapján merül fel annak a gyanúja,hogy itt nem annyira az eredmény elérése a fontos, hanem maga a küzdelem...

Törvény előtt mindenki egyenlő kell legyen. Társadalmi és kriminalisztikai szempontból viszont igencsak nem mindegy, hogy az elkövetők mely társadalmi csoportokból kerülnek ki. És a szegénység egy kör, a cigányság egy másik kör, amelyeknek vannak metszetei, de a gondolkodást blokkolni azáltal, hogy kijelentjük: a cigányság, mint kör nem vizsgálható, és nem tehetőek rá hivatkozva speciális megállapítások: nos, ez nagyon ostoba és káros magatartás.

zoli29 2009.02.01. 16:57:58

Elpet 2009.02.01. 16:55:28

Elpet, egyetértek.

sorokinV 2009.02.01. 16:58:23

calam!

Ha a résztvevő megfigyelést elfogadod, mint társadalomtudományos módszert, akkor a következő megfigyeléseimet magyarázd meg:

1, 100%-ban cigány az, aki a villamoson egresszív/összeférhetetlen/felbasz a csengőhangjaival/ordít/kajabál/megállítja a villamost két megálló között/megpróbál kizsebelni/megpróbálja elvenni a telefonomat/elveszi a HVG-met és megüt/markecol/le akar szopni 1000 forintért!

2, 100%-ban cigány, aki a környéken parabolaantennás szemétdombon él/kifolyik az utcára/egész éjszaka üvölt/megmérgezi a macskámat/leköpdös/keresztbe parkol az utcán és akadályozza a forgalmat/tömegesen összeverődve nem engedik közlekedni az embert

3, 100%-ban cigány, aki a környéken az 5 éves gyerekét hagyja vezetni azzal a faszsetudja micsoda motoros kiskocsival és persze lincsel, ha a főútra kifordult hülyegyereket elbassza valaki


És még sorolhatnám!!!!

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.01. 17:02:45

Gyermekeim!
Ami itt a napokban történt, abban nincsen semmi meglepő. Ki van ez találva. Az utóbbi napok híre ugye a miskolci rendőrkapitány, és a cigánykérdés körül forgott. Az első reflexből adott ball reakciót ismerjük, nagyrészt a teli torokból kiáltott "RASSZISTAAA!!" fejezi ki legjobban. Aztán a széleskörű tiltakozására ezek a gerinctelen senkiházik visszakozni kezdtek, és már csak szerényen "szerencsétlen kijentésről" kezdtek susmusolni. A zsIndex alázatosan asszisztált az ügy elmaszatolásába: gondolom észrevettétek a napokban egy a cigányokkal vagy a miskolci üggyel kapcsolatos blogot nem linkeltek a főlapra, inkább ilyen jelentéktelen hülyesgeket: amit elhallgatunk az nem létezik.
A ballib propagandagépezet nagyon ügyes: pontosan tudták, hogy a multikulturalista dogmáik körülbelül párezer magát okosnak hívő ütődöttön kívül senkit se érdekelnek az országban, így inkább szemérmesen elkendőzték az ügyet.
Aztán a ballib proaktívan beavatkozott: ne a cigányokról beszéljenek az emberek, mert azon a terepen csak kiütéses vereséget szenvedhetünk, beszéljenek inkább az n-edig programcsomagról, amiből valszeg semmi se lesz (és ha nem, azt is rákenik gonosz fideszre), és mintha nem lenne teljesen mindegy hány fős a parlament, ha megkéselnek az utcán, és eltűnik a nemzet. Ja, hogy még tetézzük: Gyurcsány, mint hős lovag, karjaiban viszi ki a kormányszóvivőt.
Nesze paraszt, zabálj!

CrL 2009.02.01. 17:08:17

időközben, Szekeres MSZP-SZDSZ-MDF kormányt szeretne 2010-ben:

www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=28046

jozicsenko 2009.02.01. 17:28:15

@calam:
www.youtube.com/watch?v=kh41BvlPs7Y
www.boon.hu/hirek/im:boon:news_special-borsod/cikk/interju-lakatos-attila-vajdaval/cn/haon-news-fcuweb-20080916-0347072538

felkérték, többször nemet mondott rá:
" A vajdaság ősi intézményének feltámasztását – úgy gondolom – az élet kívánta meg. Hozzátenném: amikor felkértek, hogy legyek a megyei vajda, nemet mondtam. Először, másodszor és sokadszor. Ahogy a lányom mondta: „Kell ez neked, apu?” Azután meggyőztek, hónapok alatt. Apám és nagyapám is vajda volt, és talán alkalmas vagyok a feladatra. Egyre többen ismernek a megyében, mint ahogy lényegében én is szinte minden romát ismerek. Főleg a balhésabbakat..."

tudod Calam, vannak oldalak, ahol az időjárás jelentést sem hiszem el (a nol pl ilyen), de te bátran hivatkozol rá:

mondanál egyetlen egy okot, miért fogadjam el?

mert ellene kettőt is tudok mondani:
-miért büszke Lakatos Attila arra,hogy a felmenői is vajdák, ha a te olvasatod szerint a cigányoknál vajda=besúgó?
-a Teller-levél után a nol kb annyira megbizható nekem, mint a kurucz neked

@denever: : mondok szebbet: megy már az agyatlan ellenhangolás Szijjártóéknál, pedig annyiszor sz@tták már meg őket ilyen viccekkel, de úgy látszi, a nyúl szerepe most az ővék, ahol a medve/meszp mondja a végén: nyuszi, nyuszi, te szpni jársz ide...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 17:50:15

Szegénység, cigányság együtt, kicsit nagyon más eredménnyel:

www.hetivalasz.hu/cikk/0812/edentol_keletre

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.01. 18:08:03

Szerintem Munk V. cikkében rengeteg a tévedés, félinformáció, csúsztatás. Lehet, hogy elkésve, de elkészítettem a cikk újratöltött változatát, ami kissé más megvilágításba helyezi. Elérhető a drmorcz.blog.hu -n. (Nem önreklámnak szántam, de kommentbe túl hosszú lett volna.)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 18:41:52

jozi, tipikus érvelési hiba, amikor nem a szöveggel foglalkozol, hanem attól valamilyen külsődleges szempontból próbálod azt hitelteleníteni.
pl, ezt tette ergé, amikor Munk cikkét azzal próbálta hitelteleníteni, hogy leírta, hogy a cukiságblogot csinálja, és Siget beszámolókat ír.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 18:49:52

ja, heima: Mo-on nem lehet olyan keveset fizetni, mint Indiában, hiszen az a mostani segélynél is lényegesen kisebb lenne. az EU-i társadalom már nem indusztriális, hanem posztindusztriális szakaszban van, ezért szükséges a képzett munkaerő

teknős 2009.02.01. 18:53:29

Calam!

Én értem, hogy neked mi a bajod ezzel az egésszel, és egyet is tudok veled érteni.

Két dolog azonban fontos ebben a kérdésben.

Mi, akik napi szinten együtt élünk a cigányokkal, pontosan tudjuk, hogy ki a cigány, amikor az olyanok, akik csak messziről nézik, azt állítják, hogy nem lehet megkülönböztetni, akkor hiteltelenek lesznek, vagy lesztek.

A másik, hogy a Munk félék észrevehettték volna már, hogy a módszer, amit követnek nem hogy sikeres, hanem éppen ellenkezőleg, ártalmas azokra a cigányokra, akik rendesen próbálnak élni.

Amíg a cigányság nem hajlandó szembenézni önmagával, addig semmire sem megyünk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 19:00:30

látom, senkinek sem tetszik a Munk féle cikk. Akkor most részletesen valaki írja le, hogy mi a baj vele, de ne ilyeneket, hogy buta, egyszerű, szajkóz, hülyeség. Hanem részletesen, állításról állításra kérem a cáfolatot.

Teknős, te ha eldöntheted, hogy magyar vagy teknős vagy, akkor a cigányok is megtehetik ezt.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.01. 19:07:50

@calam: Csak azért mondom, mert ha lenne itt egymillió új munkahely, akkor abból félmillió betöltetlen és betölthetetlen lenne, vagy maximum határontúliakkal. Ezzel nem árt számolni.

heima (törölt) 2009.02.01. 19:10:50

@calam: azt javaslom, hogy ne akarj okoskodni olyan témakörben, amihez kurvára nem értesz, mint például a közgazdaságtan.
nagyon szép szó ez a posztindusztrális, a teház biztos lehet arcoskodni vele, de szerintem a CEE térségben gyárat létrehozó multik vezetői, alkalmazottai kicsit másképp gondolják ezt, mint a BALIBBÁk a romkocsmában. ez már komolyan akkora baromság, hogy hihetetlen, ráadásul szó nem volt kizárólag ipari munkahelyekről, nem tudom honnan szoptad ezt.

és a szomorú, hogy az ugyan lényegtelen, hogy te egy hülye segg vagy, de hasonló minőségű droidok ülnek vezető állami döntéshozó pozíciókban is, akik hasonlóan debil faszságok miatt nem mernek/nem tudnak érdemi lépéseket megtenni.

kill004 2009.02.01. 19:23:55

@calam: "Arról viszont hallgatott, hogy az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében."
Na már itt hazudott egy szépet. 700 ezer mély szegénységben élő ember van Magyarországon ebből 300 ezer cigány. A börtönarány 50-50%. És ezek közt ott vannak a fehérgallérosok is.

"Ellenhatásként a nyilvánosságban is egyre inkább polgárjogot nyer a Pásztor-féle "őszinte" beszéd, ami eredményét tekintve abban különbözik a finomkodó bölcsészdumáktól, hogy nem csupán elfedi, hanem tetézi is a bajt."

Ja, mert a Munk féle ballib idióták eddigi, ellhallgatós törekvései sokat segítettek. Sőt megoldották.

"Egyfelől, persze, ostoba tökfej ez a Pásztor, de ennyire nem egyszerű a helyzet. Pásztor sokkal inkább tünet, véres kelés a (nem létező) esélyegyenlőségi mozgalom arca közepén."

Erre nem is tudok mit mondani....gőgös, nagypofájú, ingyenélő szarrágás?

"A mindennapos bazmegezéssel egyenértékű szaloncigányozás természetessége, a cigányok molotovkoktélos gyilkolászása"

Ez meg nettó hazudozás, megélhetési rettegés. Soroljon már fel, kedves Munk pár esetet az elmúlt évekből amikor a MAGYAROK gyilkolászták a cigányokat. Az ellenkezőjéről tudok.

Fusztrált ez a Munk lány. Nem jött be amit ezeddig "tettek" a cigányokért. Na nem azért, mert nem akartak, csak fordítva ültek/ülnek a lovon. Aztán ilyen írásokban éli ki magát.

Francois Pignon 2009.02.01. 19:28:46

@jozicsenko: Na, kitűnik milyen figyelmetlen voltam, nem is egyéni, épp listás a javaslat. :/ Bár a szocik úgy sem szoktak rosszul szerepelni, 90 óta mindig elsők voltak.

states 2009.02.01. 19:29:54

Igazi szoci komédia volt, Gyurcsány miután felmérte, hogy Draskovics akciója milyen népszerűségvesztéssel járhat, villámgyorsan felvállalta - a cigányozást. Mert hát azért fontossági sorrend is van a világon. Fontos, fontos a permanens fasizmus-rasszizmus elleni harc, de a voksok száma még fontosabb...

Francois Pignon 2009.02.01. 19:33:12

@states: Nem olyan idegen azért a cigányozás a szocialistáktól. És ha esélyt ad a győzelemre, talán nyíltabban is felvállalják majd. Aztán nézhet majd a Fidesz két cigányozó párt között.

kill004 2009.02.01. 19:36:59

@Francois Pignon: Ismerek olyan nyugger gépészmérnököt, aki szentként tiszteli Ferit, de a cigányokat mind lelövetné.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 19:40:25

@states:
b+, te mostanában úgy teszel, mintha klónoznád a gondolataimat;-)) Respect.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 19:41:36

@Francois Pignon:

A cigányozás egyesíti a nemzetet, ha már a pénzügyi világgebasz erre képtelen volt.

Nekünk romamohács kell!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.01. 19:42:40

@Francois Pignon: És mik az esélyei annak, hogy a Fidesz átmegy a jogvédő-fasisztázó térfélre? :-)

Wawel (törölt) 2009.02.01. 19:43:25

Ez a posztindusztriális társadalom, meg a képzett munkaerő, ez jó volt, én is könnyesre röhögtem magam.
Főleg azért, mert a ballib kormányok legnagyobb büszkeségére gumigyártó nagyhatalom lettünk, ahol ugye kifejezetten fontos a képzett munkaerő... Mondjuk úgy, hogy amit már Pakisztánban sem lehet elsütni, azt hozzák Mo-ra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 19:45:52

@calam:

Inverz malac, a főbb bajok Munk Verdikt cikkével a következők:

- unalmas és bizonyítottan nem hasznavehető libbancs közhelyek pufogtatása;
- toleranciát próbál védeni intoleráns hangnemben;
- azt hozza ki egy helyütt, h ez az ország bunkó, ezért növeli a bajt, aki kimondja a tényszerű igazságot, tehát jobb, ha összekacsintunk, és kussolunk. (Ha akarod, idézem hol teszi ezt)

Van más is, de remélem, ennyi is elég...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 19:47:55

@Kettes:
1, esélyegyenlőség fogalma képtelenség
2, megvalósítása csak totalitárius körülmények közt lehetséges
3, Európában és Mo-n a szegénység csak nagyon ritkán jelent éhezést, elsősorban "relatív depriváció" - rosszabb a lakása, ruhája, stb.

tevevanegypupu 2009.02.01. 19:49:08

calam
ennek a lanynak a cikke, velemenye azert nem jo es azert valt ki felhaborodast, mert a rendorkapitany tenyeket kozolt. A cikkiro lany pedig tenyeket cafolt. Azt nem lehet: ha tiz lopast vagy rablast tiz cigany kovetett el, akkor a ciganyok voltak bunozok, ugyanez az eset all a magyarokra is. Ha azt mondjuk, hogy magyar bunozok, akkor nem hiszem, hogy egesz Magyarorszag magyarjaira vonatkozik, es kollektiven talalva erezzuk magunkat. Ugyanez a helyzet a ciganyokkal is. Tenyek lehetnek szomoruak, lehetnek kellemetlenek de mindig igazak.
A cikkiro tokkelutottnek nevez egy mindenki altal elismert, tiszteletre melto rendort. Most akkor ki az aki ragalmaz, ostobasagokat mond es hamis erzelmekre hatva kivan ervelni?

states 2009.02.01. 19:50:27

@Francois Pignon:
Óriási a szoci dilemma, hogy lehetne úgy cigányozni, hogy közben a cigányvoksok is megmaradjanak: Hát egyelőre úgy, hogy délelőtt cigányozunk, délután leváltjuk a cigányozót. Az még nem sikerült tisztázniuk, hogy másnap délelőtt leváltsák-e a leváltót...

Francois Pignon 2009.02.01. 19:56:29

@tevevanegypupu: Azért ezzel a "tiszteletreméltó" jelzővel óvatosabban bánnék. Pásztor Albertből sem csinálnék szentet. Ez az "Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar" sem volt túl szép. Valószínűleg nem ugyanúgy látja a dolgokat egy pénzintézeti dolgozó vagy kutas. Mert igazán kegyetlen dolog, amikor leütik és kirabolják az embert az utcán, de az sem jobb, amikor egy stukkert nyomnak az ember arcába a postán.

Francois Pignon 2009.02.01. 19:58:59

@states: Megoldották ezt eddig, hogy a médiában korrekt módon nyilatkoznak, de a kis helyi közösségekben megy a cigányozás meg az Orsósozás. (A cigány közösségekben meg ezzel párhuzamosan az osztogatás.)

Manyi Béci 2009.02.01. 20:00:20

Tölgy:
"esélyegyenlőség fogalma képtelenség"
De a törekvés rá nemes dolog, ugye?:)

Repi Peti 2009.02.01. 20:01:10

Lehet, hogy mégse Járóka Lívia lesz a Fidesz kampányarca az EP-kampányban?

Manyi Béci 2009.02.01. 20:01:19

"Azért ezzel a "tiszteletreméltó" jelzővel óvatosabban bánnék. Pásztor Albertből sem csinálnék szentet."
Na végre:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 20:03:38

@Francois Pignon:

off

Szerintem states kolléga megérdemelné a posztolási lehetőséget a reakción, nemdebár? Szólhatnál turulnak.

states, mit szólsz?

on

caralho voador 2009.02.01. 20:04:57

Munk Veronikát és calamot eladónak a sarkadi teszkóba! 2 nap múlva egymást túlordítva, habzó szájjal követelik majd a Földön élő összes cigány kiírtását és/vagy deportálását a zeta Reticuli tetszőleges bolygójára. (persze valószínűleg már most is így gondolkodnak, csak nyomják az álszent szadeszos-fletóista dumát. hányinger)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 20:05:30

@calam: neked megolvasási problémáid vannak, ezért mégegyszer, hátha:

Amikor Munk Veronikát véded nem zavar, hogy teljesen nyilvánvalóan hazudott és rágalmazott, amikor olyat adott PAlbert szájába, amit nem mondott ?

És ez az azóta bekövetkezetteseményektől függetlenül igaz, csak a saját cikke alapján. Jogilag magas labda egy beadvány ellene és az Index ellen is, mint közreadó.

Manyi Béci 2009.02.01. 20:06:25

Egyébként pedig a kifogásolható mondat Pásztor nyilatkozatában nem az volt, amikor tényeket közölt, hanem ez: "A baj csak az, hogy a sok kis aranyos cigánygyerekből gyakran lesz durva és kegyetlen bűnelkövető."
Szerintem.:)

tevevanegypupu 2009.02.01. 20:06:55

Fancois Pignon
Eszemben sincs egy rendorbol szentet csinalni. Az elmult evek esemenyei nem eppen azt igazoltak. De Pasztor Albert kimondott valamit ami igaz, es ezert akartak kivagni igazsagtalanul. Magyar bunozokkel is tele van a padlas, es nem lehet azt mondani, hogy a mori bankrablasnal nem egy egesz orszag itelte el es kivanja eletfogytiglan racs moge a gyilkos magyar bunozoket. Nincs kulonbseg.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 20:10:19

@Manyi Béci:
Nem az.
A törekvés rá idiotizmus vagy demagógia. Melyiket szeretné?

Manyi Béci 2009.02.01. 20:11:42

Tevepupú
sosem hangzik el a magyar kitétel ilyenkor.
Csak hogy tudja.

kill004 2009.02.01. 20:17:51

@Manyi Béci: Sőt, az áldozatokról sem! Ellenben, ha cigány az áldozat....

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 20:18:36

Nálam még az nem müxik, hogy Munk szerkesztőségi társa TWA viszont több kommentjében magyarázta, hogy mennyire helyes a "cigánybűnözés" kifejezése:

w.blog.hu/2008/03/25/szdsz08

amit PAlbert véletlenül sem mondott, mert az tényeleg ítélkező lenne. TWA ellen mikor ír egy főoldalas posztot fasiszta jellege miatt ?

Manyi Béci 2009.02.01. 20:21:37

Hm
Ez azt jelenti, hogy azonos képességek esetén mindig a jó helyre született lesz a nyerő. Sőt, még gyengébb képességek esetén is akár
Nem tetszik.:)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 20:21:44

@calam: @Manyi Béci: TWA mikor lesz megzenésítve a fentiek miatt?

Manyi Béci 2009.02.01. 20:23:09

Killo
Akkor sem, igaz.:)

Manyi Béci 2009.02.01. 20:24:17

TWA folyamatosan zenésítés alatt áll a kedvenc blogomban, és többek között épp ezért:)

Manyi Béci 2009.02.01. 20:25:04

Az áldozatokról sem, killo

Francois Pignon 2009.02.01. 20:25:22

@malacka69 az édentől keletre...: Ebben nem vagyok illetékes, inkább Turulnál érdeklődj.

@tevevanegypupu: Persze, nekem sem tetszik a meghurcolása. De azért a nyilatkozatától sem vagyok elragadtatva.
Reménykedjünk, hogy volt valami haszna, és előrefelé visz majd a probléma megoldásában.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 20:27:06

@Manyi Béci: súgd meg azt a blognevet lécci, mert a hipokratákat szeretem a helyükön látni, bármilyen politikiai maskarában hülyítenek

kill004 2009.02.01. 20:27:42

@Manyi Béci: Vettem. Vessző nem volt észrevéve. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 20:28:02

@Manyi Béci:
"A baj csak az, hogy a sok kis aranyos cigánygyerekből gyakran lesz durva és kegyetlen bűnelkövető."

Hát azt kell mondjam, ez is tény!:o))

Manyi Béci 2009.02.01. 20:28:43

Pista, maga nem ismeri a tirpákblogot?
Honnan jött maga???
Ezt most nem is értem.
Mfha
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/

tevevanegypupu 2009.02.01. 20:28:45

Manyi Beci
gondolom ha magyar bunozo bunzik akkor nem kell mondani, tudja mindenki. A cigany bunozesnel pedig azert mondjak - szerintem sokszor dafke hogy az elkoveto cigany volt - mert duhito, hogy letezik az allami szervek reszerol (szocialista-liberalis) egyfajta elnezes veluk szemben. Es meg valami: ha cigany az aldozat vagy vele szemben kovetnek el valamit magyar bunozok, akkor a liberalis-baloldali sajto, a kormany szemelyisegei egy rugora pattannak fel es tiltakoznak. Szeretnenk, ha ugyanezt megtennek akkor is, - ugyanolyan vehemenciaval - ha mondjuk egy Szogi Lajost vernek agyon vagy egy fiatal lanyt eroszakolnak meg es gyujtanak fel utana.

Manyi Béci 2009.02.01. 20:29:45

Malacka
Tény, minden rasszra.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 20:31:14

@Manyi Béci:
Manyika,
maga mostanában nagyon is elhanyagolja kedvenc blogját >>:(

Na most mondok Magácskának egy érdekeset, a 70-es években - Ferge Zs szerint - Mo-n kisebb volt a mobilitás, mint Fro-ban.
Szóval, az egalitárius poliszi egy jó kis kasztrendszert csinál. Jó mi?

BTW, a képességekkel megáldottak jellemzően javítanak a helyzetükön.
Az államhatalom kiterjesztése az esélyegyenlőségre hivatkozással... lásd az előbbieket.

Azt meg nem értem, miért baj, ha a gyerek örökli apja-anyja vagyonát. Magácska csak nem az irigységre játszik?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 20:31:54

@heima: te figyelj, az, hogy bizonyos szavakat nem értesz, attól még nem kell hülyeségeket beszélni. A kínai munkaerő akkor is olcsóbb lesz, ha kiirtod az összes cigányt. És az sajnos tény, hogy alapvetően képzett munakerőre van szükség, mert a képzetlent kínába viszik. Az, hogy te minősítesz és nem vitatkozol, az meg az érveid hiányát bizonyítja. Köszi, calam

Wawel (törölt) 2009.02.01. 20:32:53

off
Ha jól értelmezem az új BTK módosítást, akkor ugye holnaptól azonnal lesittelik pár évre aki leköp valakit egy tüntetésen, de a hiperpigmentáltak továbbra is büntetlenül köpködhetik az alkalmazottakat a sarkadi teszkóban?

ez kicsit a régi viccre emlékeztet, hogy ha egy férfi megles az ablakon keresztül egy vetkőző nőt, akkor a férfit lecsukják kukkolás miatt. Ha egy nő les meg egy vetkőző férfit, akkor is a férfit csukják le, mutogatás miatt...

on

kill004 2009.02.01. 20:33:55

@Wawel: A papírgalacsin dobálás is bűncselekmény...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 20:35:39

@Wawel:

Pénztárost köpködni cool, papírgalacsinyt vágni demszkáj fejihez bunkóság.
Ezt hozták ki, ilyen ország van!

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.01. 20:37:28

@Manyi Béci: ja, igen, bár nem követem állandóan. Mondjuk én egyidejűleg, minden irányba szeretem az objektivitást, és a bokrétás blog eleinte erőltetetnek hatott.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 20:37:45

@heima: igazából ezzel az érveléssel azt is mondhatnám, hogy nem értesz szociális témákhoz ne arcoskodj, igazából ez Lomniczi Zoltáni érvelés lenne, hogy csak a szakember szóljon hozzá (ráadásul nem cáfoltál, csak puffogtattál)

Wawel (törölt) 2009.02.01. 20:40:24

@calam: nyugodtan hozzászólhatsz, csak azt próbáltuk felvezetni, hogy a gumigyártás fellegvárában posztindusztriális társadalomról beszélni nettó hülyeség.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 20:44:00

@Wawel: de 1 gyárból levezetve nem nettó hülyeség, másrészt nézd meg, hogy hol foglalkoztatják a legtöbb embert, valamint melyik szektor állítja elő a GDP legnagyobb részét, okoska.
1 kibebaszott gumigyár. 1!

Manyi Béci 2009.02.01. 20:44:37

Tölgy:
"BTW, a képességekkel megáldottak jellemzően javítanak a helyzetükön. "
Ó, igen?
Nos, valóban vannak olyan nagyképességű kevesek, akik nagy munkával valamicskét javítanak a helyzetükön, sőt, talán eljutnak arra a szintre is, ahová a csekélyebbértelműek szinte nulla energiabefektetéssel a születésük okán jutnak el.
Ez azonban ritka.
Ám most itt azonos képességekről beszéltünk.
Hagyjon már ezekkel az államhatalomizés szövegekkel, az esélyegyenlőségre való törekvést, mint nemes gondolatot vitatjuk, nem?:)
Nem a vagyon az érdekes, hanem a kapott lehetőségek.

jozicsenko 2009.02.01. 20:47:05

szép jó este!

calam, tömören?
1. kijelented, hogy a vajdát nem lehet komolyan venni.. 2009.02.01. 15:20:04
2. szerintem igen jozicsenko 2009.02.01. 15:31:53
3. szerinted nem választották, s adsz egy nolblogos címet 2009.02.01. 15:57:20
4. adok két címet: az egyik, ami alapján megismertem a vajdát és épp a cigánybünözésről beszél, a másikon egy BorsondOnline-os interjú arról, hogy lett vajda

itt kettéválik a dolog:
A, nem hirdették meg a MagyarKözlönyben, nem járta körbe a falvakat a kisbíró, nem írta meg a MiskolciKábelTv Teletextje, vagy épp te nem olvastad a helyi híreket, TEHÁT ez a fickó nem vajda, de ha az lenne, a népszabis blog szerint ő csak a fehérek kápója, vagyis megbízott, lefizetett rendcsináló (kiváncsi lennék azért arra, hogy aki a cikket írta, a forrásai mennyire voltak dühösek a helyi vajdára, s nem azért szidták-e, mert ellenük tett valamit, de ez messzire visz, hagyom)
B, szerintem vajda, mert ahogy ő mondta, megválasztották (bár nem érdekel, hogy hogyan), cikkben leírva, nem ragozom tovább

persze innentől maga a vita is kettéválik: neked a népszabadság és a blogjai hiteles forrás, nekem a cikk a vajdával: a többiek majd eldöntik, kinek higgyenek...

értem én, hogy cigánybünözés nem létezik, de mondanád ezt az áldozatoknak is? vagy ők sem léteznek?

Manyi Béci 2009.02.01. 20:49:29

Pista,
Gizikét kell olvasni azon a blogon, a többiekkel ne törődjön!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 20:52:00

@Manyi Béci: "esélyegyenlőségre való törekvést, mint nemes gondolatot"

Manyika, jó.
A hatalmat hagyjuk... meg Fecónak.

A gondolat: miért nemes az a gondolat, hogy nekem legalább olyan házban _kell_ laknom, autóval kell járnom, anyagi javakkal és hatalommal kell rendelkeznem, mint annak, akit kiszemeltem? Erre utaltam fent: ez csak irigység.
A legnemesebb érveket állítja a legalantasabb vágyak szolgálatába :(

Nem törekvés lehet a lelki béke megtalálása, mások szolgálata, segítése, az adakozás, az önfeláldozás, a nagyvonalú lemondás, az udvariasság, stb. De az irigységben mi a nemes?

Manyi Béci 2009.02.01. 20:57:26

Ez nem írígység, tölgy. Szerintem ez igazságosság. :)
És csak maga beszél anyagi javakról. Esélyegyenlőség: a szóban is benne van, hogy csak esély, semmi más. Esély, ha képes vagyok rá, önmagam okán. Ennyi.

phaidros 2009.02.01. 20:57:58

@calam:
elismerted közben, hogy a vajdát megválasztották? :)

Egyébként Munk cikke szar, de nem részletezném, mert nem részletezted, hogy ez a cikk, és a konzervatórium cikke miért szar. Ha megteszed, megígérem, hogy írok egy hasonló dolgozatot Munkról. Na?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 21:06:58

@Manyi Béci:
Manyika,

ezt az "esélyt" ma elsősorban az anyagiakkal mérik.

Ha maga nem az anyagi javakra gondol, hanem a szellemiker és testiekre, ott teljesen reménytelen bármilyen beavatkozás, ott esélyegyenlőtlenség van. Van akinek van humora (mint én), és van, akinek nincs (Magácska). Érti. Az értelmi, szellemi különbségeken nem lehet változtatni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 21:17:48

@tölgy:

Kérem Önt, ne alázza meg Manyi Béci úrat, mert ez méltatlan egy konzervatív úriemberhez. Ehelyett inkább segítse őt magasabb szellemi szférákba szárnyalni, és nehogy véletlen ékezet nélkül tegye ezt;-)

Manyi Béci 2009.02.01. 21:18:57

Magának van humora, tölgy, és eddig képes volt ezt tikolni?!
Milyen gonosz ember maga.
Na mindegy.
Ugye nem kívánja, hogy még egyszer elismételjem: AZONOS KÉPESSÉGEKről beszélünk.
Mfha.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 21:22:11

Hajrá Gizike! Előre a klerikális reakció ellen!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 21:37:51

@Manyi Béci:
Ha a képességeink azonosak, akkor a nem anyagi téren - szellem, hit, humor, csajozás, stb. - hasonló "eredményeink" lehetnek. Azonos képességek azonos esélyeket jelentenek e téren.

(Az esélyegyenlőségi aktivisták a hasonló hit- vagy humorbeli helyzet mellett, vagy a segélyek mellett érvelnek?)

@malacka69 az édentől keletre...:
alias "Gizike".
Már körözik.

jan 2009.02.01. 21:47:41

@calam: Két megjegyzésem van:
világos, hogy a végső ok a mélyszegénység. De a mélyszegénységből a toleranciáról való szövegelés, vidéki rendőrkapitányok baszogatása nem fog kihúzni senkit. Munkahelyteremtés, oktatás: ezekről kéne gondoskodnia a mindenkori kormánynak. De a mi impotens kormányunk inkább levált egy tettrekész, dolgozó embert, csak azért, mert véletlenül egyszer nempécé dolgot talált mondani.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 21:51:05

Nagyon-nagyon csúnya kifejezés az, hogy cigánybűnözés. Szeretnénk már mindannyian örökre elfelejteni, és olyan csodabogár kifejezésként hallgatni, mintha valaki tótbűnözésről vagy svábbűnözésről beszélne. Azonban a rendőr, ha bejelentenek egy bűncselekményt, és az elkövetőket a város egy bizonyos jól körülhatárolt területére indul keresni, amely nem a középosztály lakóhelyeként közismert kertváros, vajon nem ilyen kategóriában gondolkodik-e, még akkor is, ha bizonyos szavakat nem szabad kimondania? Vannak tények, amelyekkel szembe kell nézni. Nem hinném, hogy ezáltal sérülne a törvény előtti egyenlőség elve

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 21:52:26

@tölgy:
Körözik? Leskelődőt még nem állították rá.


Maga mindig bízhat bennem ,pápista kutya.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.01. 21:58:37

Na, végre valaki kimondta: A cigánykérdés = Koszovó!

Nem gondoltam volna, hogy pont Spiró György lesz az :D
(És hogy pont a Balónak mondja?)

Francois Pignon 2009.02.01. 22:07:30

@gloire: Na mesélj, miről maradtunk le?
Spiró tud valamit? Mert én még nem hallottam cigány függetlenségi törekvésekről.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.01. 22:08:28

Ez a kalamajka a leváltással majd az MSZP-s borsodi képviselők nyomására történt visszahelyezéssel ... most mondja azt valaki, hogy a rendőrség nem áll kézi vezérlés alatt.

heima (törölt) 2009.02.01. 22:13:08

@calam: kettőnk közül te voltál aki olyan szavakkal dobálózott aminek nem tudta a jelentését. Kelet-Közép Európa minden szakaszban van, csak éppen nem posztindusztriálisszakaszban. pont hogy a termelőipari FDI-ra alapozta a fejlődés a legtöbb KKE ország. Nehogy azt hidd már hogy a komáromi Nokiában, a fehérvári Philipsben, vagy akármelyik multiban mérnökök dolgoznak a szalagon...

Persze hogy kell a képzett munkaerő (mondjuk furcsa h közben hogy a liberális kórus a felsőoktatás visszafejlesztése mellett érvel), nyilván nem a segédmunkás cigányok fogják megteremteni az EU15 szintű jólétet, de

Ad1: nem csak termelés, és nem csak tömegtermelés van a világon, másodjára jelezném h nem tudom miért erre vitted el a témát

Ad2: létezik ám a minőségi munkakör csere is, nem lesz abból se baj, ha most a minimal jobot végző népek lépnek szintet és az ő helyükre lépnek be a herék. nem feltétlenül a heréket kell atomfizikussá képezni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 22:15:32

@Manyi Béci:
"Tény, minden rasszra."

Ejnye.
Maga szerint az emberek rasszokra oszthatók?
Sőt, a rasszok külön jellegzetességekkel rendelkeznek?
Szégyen, hogy ilyen véleményeket csak úgy le lehet írni.
Barna eső esik, hamarosan újra dübörögnek a bakancsok.
A maga lába is ott fog dübörögni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:18:13

@heima: nem tudom melyik liberális beszélnek a felsőoktatás visszafejlesztéséről
Én minden szót értek, amit leírok, vitatkozhatunk a posztindusztrialitás fogalmán, csak nincs értelme. Nem hiszem, hogy a Philipsben mérnökök dolgoznak, de melyik szektorban van a legtöbb foglalkoztatott, és mi állítja elő a GDP legnagyobb részét?
Van munkakör csere, de a szalaghoz is kell valamit teljesíteni, másrészt egyelőre fogy a munkahely, mindenhol a világon, nem nő a számuk.

heima (törölt) 2009.02.01. 22:19:08

@calam: kettőnk közül eddig csak rólad derült ki h nem értesz a szociális kérdésekhez :D

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.01. 22:22:00

@gloire:
és a cigóknak vajon melyik szerepet osztották?
a szerbekét vagy az albánokét?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:22:40

@heima: :D ez mondjuk nem igaz. Ezt a vitát lejátszhatjuk x-edszer is, ettól még nem lesz jobban igazad.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:24:53

@heima: mondjuk úgy, hogy alapvető kutatási eredményeket nem ismersz.

Manyi Béci 2009.02.01. 22:26:08

Tölgy:
"Ha a képességeink azonosak, akkor a nem anyagi téren - szellem, hit, humor, csajozás, stb. - hasonló "eredményeink" lehetnek. Azonos képességek azonos esélyeket jelentenek e téren."
Na, ne hülyéskedjen, legyen szíves.
Nem akarom megbántani, de pl. Tóta is ezt adta elő anno. tképpen ez a szövege volt a kiváltó oka a tirpákblog megnyitásának!
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/01/hndr-b-margit-ht-nem-megmondtam-hh.html
"..A MÉLYBŐL JÖTT, DE KITARTÓ, SZORGALMAS, ÉRDEKLŐDŐ ÉS FEGYELMEZETT ÉS EZÉRT MINDIG ÖTÖS DIÁK"
Aham, na persze.

heima (törölt) 2009.02.01. 22:26:25

@calam: a te játszótereden is elődaták mér ezt, nem tudom már melyik klón

a magyar GDP legnagyobb részét pár multigyár állítja elő, Philips, Audi, Suzuki, Nokia, Elektrolux, Flextronics, beszállítói kör. ezek darabonként többezer embert foglalkoztatnak, a legtöbb szalag mellé pedig elég a 8 általános. nyiss ki egy expresszt, ma már nem biztos, de egy féléve-éve még elevolt gyártósori munkára hirdetésekkel, pécsi Elcoteq, Ibiden stb.

teljesen offtopic, hogy melyik szektorban van a legtöbb foglalkoztatott, a jövőről beszélgetünk, az meg végképp nem számít, hogy most válság van. a mondókám sajnos 6 éve érvényes, és ettől a válságtól még jobban érvényes...

Manyi Béci 2009.02.01. 22:28:00

Doom
idézőjel véletlenül lemaradt, rögtön javítottam, nem elég figyelmes.:)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.01. 22:28:33

"...ez egy polgárháború lesz, egy olyan polgárháború ami
nem a jobb és a bal között folyik majd. ez a háború már nem a szegénység, hanem a szegények ellen indul..."

Kb. ennyi dióhéjban. és láthatóan meg volt rendülve saját szavaitól. A Miskolci rendőrkapitányt is védelmébe vette
egyébként + egy kis balkánozás. )

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:28:35

@heima: de valójában a szolgáltatás a legnagyobb, de mindegy

egyébként vicces, hogy itt klónozol, na mindegy:D

heima (törölt) 2009.02.01. 22:30:44

@calam: te kényszerültél beismerni, nem én tehetek róla, bocs.
de a tévedéseset leszámítva is szerintem kettőnk közül nekem sikerült többet sikerült olvasgatnom a Magyar Köztársaság szociális és foglalkoztatási joganyagát olvasgatnom

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 22:31:59

Valaki belinkelt egy sorozatot Munk Vera képeiből. Elolvastam a cikkét is, meg a képeket is végignéztem. Meg kell hogy mondjam, ha több közül kellett volna kiválasztani az összeillőket, nem sikerült volna megtalálnom. Babarczy Eszter írásai és képei - az stimmel. Ezt a lányt nem nagyon tudnám hová tenni, nem ilyennek él bennem a fiatal, lángolóan baloldali fiatal szociológus-újságíró hölgy képe.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:32:02

@heima: most írjam le 100-szor is, hogy egyetlen dolgot, közben sorozatosan derül ki, hogy fogalmad sincs alapvető szociológiai tényekről, kutatási eredményekről.
És ha te többet olvastad, akkor jobb vagy? :D:D:D

heima (törölt) 2009.02.01. 22:32:56

@calam: most beszélhetnénk itt értékléncról, külkermérlegről, importhelyettesítésről, egyéb apróságokról, de úgy érzem felesleges

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.01. 22:33:39

A fiatal egyszer leírva is érthető... Ejnye, de fontos lett ez nekem...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 22:34:03

@Manyi Béci:
"idézőjel véletlenül lemaradt, rögtön javítottam, nem elég figyelmes.:)"

Lemaradt ... javította ... Freudról nem hallott? Maga rasszokban gondolkozik. De most elszólta magát. Magának nincs helye. Távozzon Európából, mondjuk csendesen, ámde határozottan.

Aláírásokat fogok gyűjteni. A haladó értelmiség el fogja ítélni magát.

heima (törölt) 2009.02.01. 22:34:15

@calam: a bal segglebenyem is képzettebb nálad, bocs.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:34:58

@heima: beszélhetnénk, de valóban nem tartozik ide, kicsit sem. De persze nem vitattad az általam állítottakat, szerencsére.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:35:31

@heima: hopsz, bocs. Akkor megértettem, és vigyázzba álltam!

Manyi Béci 2009.02.01. 22:36:35

Engem csak a maga véleménye érdekel....
(sír)

heima (törölt) 2009.02.01. 22:37:47

@calam: mégis mit nem vitattam? totál hülyeséget mondtál, sőt tulajdonképpen feltetted csak a kezed, hogy ilyet nem lehet, hogy nem tartunk el másfélmillió herét. mert csak.

Szlovákia, Románia, meg úgy az egész régió meg úgy nagyjából az egész régió meg csak fideszes mese a hírtévén

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.01. 22:42:58

"A cigánykérdés = Koszovó!"

Igen? És ki itt az albán? Még mindig a romák, vagy már mi, akik évek óta egyre élhetetlenebbnek gondoljuk ezt az országot, és már tudjuk is, he el lehet menni... Hol van albánia?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 22:45:17

@Manyi Béci:
Nézze Manyika, értem, dühös, hogy Doom lebuktatta. Viselje méltósággal. (Elvtárs, segítsd a lebukottakat!)

De most mi a fityfenéről akar meggyőzni?
Abból indult, hogy az esélyegyenlőségre törekvés nemes.
Én meg azt írtam, hogy anyagi téren ezt irigységnek hívják, szellemiek terén pedig értelmetlen, mert a hasonló képességűek hasonló szellemi "javakhoz" juthatnak.

Bizonyára feltűnt, hogy én gondosan idézőjelbe tettem az "eredményeket", ezen Magácska átsiklik, és az iskolai eredményekről ír. Nos, amire én utaltam: hasonló képességeke esetén hasonlóan humorosak, éles eszűek, lelki békével és hittel megáldottak lehetünk.
Hiszen pont Ön írta, hogy nem az esélyegyenlőség anyagi aspektusai érdeklik.
Amikor a lelki békét tekintették a boldogságnak - ókor, középkor - akkor nem is szarakodtak az "esélyegyenlőséggel".

Még egyszer kérdem: miről akar meggyőzni?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 22:45:22

@Manyi Béci:
"Engem csak a maga véleménye érdekel...."

Nekem is az a véleményem, mint a haladó értelmiségnek.
Aki rosszat mond kisebbségekről, az rasszista.
Mert többség igazából nincs is, mindenki kisebbségi.

Maga meg egy rasszista.

37 aláírásnál tartok. Épp most futott be Kartal Zsuzsa e-mail-je, ő is elitéli magát. Cikket is fog írni, ha igaz, holnaputáni Népszabiban le is jön.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 22:46:48

@Manyi Béci:
Na, mindig ezzel a női zsarolós trükkel jön.! :(

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.01. 22:47:35

@heima: :D ez kedves, mondjuk a foglalkoztatottságról,nem azt mondtam, hogy nem lehet, hogy nem tartunk el, hanem amedig nem oldódik meg addig nincs más lehetőség. na mentem. pá

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.01. 22:48:07

@Doomhammer:
Na, akkor legalább a bakancs- és koffer-ipar kihúzhat minket a válságból.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 22:52:12

@tölgy:
Röhögje ki és sütögessen el hülye vicceket a gyengébb nemről, ha sír.
Azt rosszul viseli.

heima (törölt) 2009.02.01. 22:52:56

azt kéne megérteni, hogy amíg nincs munkaerőkínálat, addig nem is lesz foglalkoztatás, új munkahely.

és ez így volt, így van, és így lesz válságtól, posztindusztritástól, szolgáltatási vagy ipari szektortól függetlenül. nem fogsz gyárat építeni akármennyi beruházási EU pénzt kapsz meg autópályát a kapuig ha nem találsz 10 embert a környéken aki elmegy a szalag mellé dolgozni....

heima (törölt) 2009.02.01. 22:53:41

"nem lehet" "nincs más lehetőség" ez meg két külön fogalom mi? :D:D:D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.01. 23:30:25

"És ki itt az albán?" Szerintem a romák, bár már más
is kérdezte, szóval nem biztos.

Mindenesetre, ha nem is tisztem védelmembe venni
Spirót, de azt kell mondjam a drámai hangú, mondhatni hatásvadász szövegnek van némi alapja:

- a demográfiai mutatók
- a területi elkülönülés
- a két nép közt kialakulóban lévő
engesztelhetetlen gyűlölet.
- az ország gyengesége, széttöredezettsége
- a posztkomcsi oligarchia uralma

Ha ebbe a képbe bejön egy külső (vagy akár belső?)
erő, akinek érdeke az ország további gyengítése, akkor
éppenséggel nem is lehetetlen. Egyelőre egy kézivezérelt
megmondóember ijesztgetős bábozásának tünik csak,
de nem kéne ennyivel elintézni a dolgot.
Az ördög a falra festve ugye végképp nem szeret aludni.

Francois Pignon 2009.02.01. 23:42:00

Csak az a különbség, hogy a cigányság nem akar függetlenséget. Sőt, inkább cigányellenes fazonoktól hallani olyasmit, hogy kapjanak egy területet, aztán csináljanak országot maguknak. No persze kíváncsi lennék, ha tényleg megfogalmazná ezt egy cigány vezető, mi lenne a reakció.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.01. 23:46:44

@Francois Pignon:
"Csak az a különbség, hogy a cigányság nem akar függetlenséget"

Több csoportjuk van, de a többség magyar akar lenni. Volt már ilyen, a zsidók. Ők nagyon rosszul jártak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.02. 00:00:21

@Francois Pignon:
Jó hogy nem akar, éhen halnának. Meg nincs cigány értelmiség, aki van az mind humán. Láttak már cigány mérnököt, orvost? Ezek nélkül nehéz országot építeni.

tevevanegypupu 2009.02.02. 00:04:45

Ahhoz az eletmodhoz ahogy a ciganyok szeretnek elni tulajdonkeppen valami melegebb eghajlatu orszagba kellene elniuk.. Nagyon sok hasonlosag van a gondolkodasmodjukban, torvenyeikben, az egymashoz valo viszonyaikban peldaul az arabokkal . Valami hegyes, a sivataghoz megis kozel allo teruleten egeszen biztosan visszatalalnanak onmagukhoz, boldogabbak lennenek. Ahogy a magyar falvakban vagy varosokban elnek az katasztrofalis kovetkezmenyekkel jar rajuk nezve is, es a kornyezetukre is. Nagyon nagy tevedesben vannak mikor Kanadaba, Angliaba vagy Franciaorszagba kivankoznak es ott akarnak letelepedni.
Ha ragaszkodnak a megszokott eletformajukhoz ugy, hogy semmikeppen nem akarnak annak az orszagnak a szokasaihoz alkalmazkodni amiben szulettek, sokkal jobb lenne, ha megprobalkoznanak egy afrikai orszaggal. Azt viszont el tudom kepzelni mi lenne a reakcio, ha ezt kozolnem veluk. Ugyanis tapasztalatom szerint a ciganyok ugyanugy lenezik az arabokat mint peldaul a magyarok.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.02.02. 00:12:22

"...aki van az mind humán."
Azok lesznek a jó forradalmárok! És én még ismerek is ilyet.

"... éhen halnának"
Addig amig támogatják őket, addig nem (déloszétok?)

"...de a többség magyar akar lenni."
A "cigányok" többsége igen. És ha kialakul a "Roma Nemzet"?

Kopiás Attila Steve 2009.02.02. 02:01:12

Nekem indexezve először megtetszett egy cikk (konkrétan indexnél nem vagyok hozzászokva, hogy saját gondolatmenetemet látom leírva), aztán jöttem rá, hogy ez az inkriminált Munk cikk, aminek ugye nem szabad tetszenie. Hát, gondolom ezen senki nem lepődött meg.
Átolvastam a kommenteket is, én se lepődtem meg. A cigányságnak szembe kell néznie magával, mi? Sírok bazmeg, honnan sikerül ennyi zöldséget előizzadni? És ez az előtt vagy után történik, amikor a zsidóság, németség, szlávság és magyarság szembenéz magával? Csak azért kérdem, mert az én etnikai csoportom elég sok bűncselekményt követ el mostanában és nem tudom, pontosan hogy kéne ebben a témában magunkkal szembenézni. Eddig nem volt ugyan ilyen csapatszellem feelingem, hogy "mi fehér magyarok" vagyunk, akik ennyiféle változatos bűncselekményt követünk el, de a jelek szerint szoknom kell, hogy mindenki felelősséggel tartozik a vele azonos etnikumú összes bűnöző cselekedetéért.
Na mentem szembenézni, ezzel el leszek egy darabig.

zoli29 2009.02.02. 08:38:29

A TV2-Napló szavazásán kb 95% egyetértett a miskolci rendőrkapitány visszahelyezésével.
Kíváncsi vagyok, ki lesz az a bátor liberális jogvédő, aki megírja az első publicisztikát arról, hogy a magyarok 95%-a rasszista...

medve2 2009.02.02. 09:25:34

Az egészben az a legszomorúbb, ha valami növeli a cigányság-elleni kollektív előítéletet, az az ehhez hasonló események.

medve2 2009.02.02. 09:30:01

Ka_Steve! Mondj egy dolgot, amivel szembenéztünk magunkkal. Szembenéztünk azzal, hogy feltárt karokkal fogadtuk Trianont? Szembenéztünk azzal, hogy mi volt a szerepünk a Holokausztban? Szembenéztünk azzal, hogy mennyire bűnös volt a kommunisták ténykedése? Ma, a magyar-cigány együttélésben komoly gondok vannak. Miért pont avval néznénk szembe, hogy a politikai elit sose mert szembenézni ezzel?

medve2 2009.02.02. 09:32:17

És azokkal is egyetértek, akik arra utalnak: amilyen helyzetbe hozták az országot, nem csoda az etnikai feszültség.

medve2 2009.02.02. 09:46:37

És még valami: az Egyesült Államokban mindig megmondták, ha a bűnelkövető fekete. ÁÉs mégis fekete elnököt választottak.

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.02. 10:01:54

Az elmúlt héten két helyen is megrepedt a gyurcsányizmus ideológiája, szerintem helyrehozhatatlanul. A (különben a létrehozók által is tudottan hamis) ideológia lényege az, hogy a politikai hatalom hamis védelmet ajánl néhány társadalmi csoportnak. A kapott védelmi pénz: vagy szavazatok szerzése a „védett” nagyobb társadalmi csoportoknál, vagy pedig annak a hazug erkölcsi igazolása, hogy a gyurcsányizmust támogatók a rendes emberek, szemben a nacionalistákkal, rasszistákkal, antiszemitákkal, klerikálisokkal, homofóbokkal, stb. Az ideológia antirasszista, anti-antiszemita, antiklerikális, anti-nacionalista, semmilyen önálló pozitív eleme nincs, egyszerűen egy kreált ellenséggel szemben fogalmaz meg cselekvési álmorált, illetve formát. A hatalom az ideológiát a társadalom életének minden szegletében megjeleníti. A sajtón túl sok szélsőjobboldali akcióban is érezzük a hatalom manipulációját, habár ezt egyelőre senki nem bizonyította.
Kezdjük a hétvégi eseménnyel. A hatalom megpróbálta leváltani a miskolci rendőrfőkapitányt, aki egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az erőszakos utcai rablásokat az utóbbi időkben kizárólag cigányok követték el. A leváltást a rendészeti miniszter azzal indokolta, hogy erkölcsi kérdés, miszerint állami alkalmazott nemmodhatja ki, hogy valamely bűncselekményeket cigányok követtek el. A miniszteri döntéshez az alaphangot a gyurcsányizmus ideológiáját megalkotó SZDSZ adta meg. A miskolciak lényegében egy emberként álltak ki rendőrfőkapitányuk mellett, a helyzet abszurditását jó jelzi, hogy a passzátszelet fújó SZDSZ miskolci szervezete is tiltakozott a leváltás ellen. Nem tudhatjuk, hogy a rendőrfőkapitány lavinát elindító nyilatkozata spontán vagy befolyásolt volt (eszem ágában nincs a nyilatkozó tisztességét és őszinteségét kétségbe vonni), azonban a hatása jóval túlmutat egy belső rendőrségi-igazgatási ügyön. Az idő dönti el a politikai hatalomban keletkezett repedés nagyságát, amely repedést az okozott, hogy a hatalmat gyakorló két párt helyi szervezetei a kommunikációban és a döntésbefolyásolásban sikeresen szembefordultak a hatalom tényleges birtokosaival. Ez még abban az esetben is igaz, ha csak egy Gyucsány-Draskovics-MSZP-SZDSZ csörtének indult az ügy. A témánk szempontjából az a lényeges, hogy ez követően nem lehet sikerrel ellenzékre kenni rasszizmus, cigányelleneség hamis ideológiáját.
A hatalom a hamis ideológiája szerint próbált cselekedni, azonban ezzel egy egész város, köztük a hatalom bázisát képező szervezetek is szembefordultak. Ez a tény felszínre hozta az ideológia hamisságát. Az ügyből a gyurcsányizmus mindenképpen vesztesen jön ki.
Egyáltalán nem kapott hangot a sajtóban egy másik ügy. A publicisztika Kepecs Ferenc tollából a Népszava 2009. január 28-i számában jelent meg. Az írás a magyar szélsőjobboldal viszonyát vizsgálja Izrael Gáza-övezetbeli akciójához, a szokásos módon, ki lőtt előbb, ki a terrorista, valamint azt taglalja, hogy a szélsőjobb visszaél azzal, hogy a palesztin áldozatok sajnálhatók.
A publicisztikában azonban szerepelnek az alábbi sorok: „…a felháborodók nem szeretik azt a népet, amely Izrael államát létrehozta, és különösen nem szeretik e nép azon részét, amely itt él Magyarországon. Nem szeretik, mert ezek az emberek azzal a réteggel vetélkednek, melyet a felháborodók leginkább képviselnek, vagyis a keresztény magyar középosztállyal. A vetélkedés állásokért, pozíciókért, üzleti részesedésekért folyik, mégpedig igen gyakran közvetlen szomszédok vagy munkahelyi kollégák között.”
Azt gondolom, hogy 1944 óta senki nem írta azt Magyarországon, hogy gazdasági vetélkedés van a keresztények és a zsidók között, és ez volna az antiszemitizmus oka. A szerző egyértelműen faji alapon tett különbséget a gazdasági szereplő között, amely miatt a gyucsányizmus ideológiája alapján hatalmas ordítozás kíséretében kellene elítélni az írást a baloldali sajtóban. Mármint ha ez a kijelentés bármelyik jobboldali vagy középen álló médiában jelent volna meg. Képzeljük el, mi történne, ha a fenti sorokat Bayer Zsolt írta volna le. Csakhogy a Népszava vállaltan baloldali lap, a szerző pedig vállaltan a zsidóság általa képzelt érdekei és értékei melletti írásokat tesz közzé. Így ennek a publicisztikának az ügye már nem fér bele a gyurcsányista ideológiába, hiszen a faji megkülönböztetés ügyében már nem lehet csak az ellenzéket (hamisan) vádolni. Az ideológiai repedés láthatóan szélső baloldalról is bekövetkezett.
Vélhetően a következő, rövid időn belül már nemcsak a polgári oldal számára lesz szűk a gyurcsányista ideológia, hanem kimondatott, hogy az összes középen álló számára is elfogadhatatlan, mivel Gyurcsány úr eszméi azon a hamisságon alapulnak, hogy a jobboldalon vannak a kirekesztők. Az SZDSZ, mint az ideológia gyártásából megélni próbáló párt elveszítheti az eddigi monopóliumát, egy szélsőbaloldal nyilvános megjelenésével, amely az SZDSZ által hangoztatott nyilatkozatokkal szemben faji megkülönböztetésen alapul.

medve2 2009.02.02. 10:06:01

Homoródkarácsonyfalvi! Az egész Öszödön és 2006. október 23-án már megrepedt, csak még nem tudjuk és nem merjük elhinni.

homoródkarácsonyfalvi 2009.02.02. 10:27:34

@medve2: Szerintem 2004. 12. 05-én repedt meg.

medve2 2009.02.02. 10:44:15

@homoródkarácsonyfalvi: Hát, sajnos a 2006-os választások ezt nem bizpnyítják.

Arkhimédész 2009.02.02. 10:44:34

@KA_Steve:

Köszönöm hozzászólásodat.

Alighanem sokunk számára megmutattad miben áll a Humanista Párt ideológiája.

Egy lehetséges tévúttal szerencsére újra kevesebb.

Köszönöm még egyszer.

Arkhimédész 2009.02.02. 10:48:27

@homoródkarácsonyfalvi:

"Szerintem 2004. 12. 05-én repedt meg."

Szerintem is.

Csak azt még aljas és tudatos hazugságokkal el lehetett kendőzni.

De Őszödön már a kendő is lehullott. Azóta a szocialista funkcionáriusok minden választásnál a végítéletet várják.

Karcolt lendület 2009.02.02. 10:59:00

@KA_Steve:
Érdekes, hogy Munk Vera felismeri, hogy az eddigi jogvédő, ultralib recept a probléma kezelésére ("nincs is semmi probléma") gyakorlatilag kudarcot vallott és az ideológiájuknak köze sincs a valósághoz:

"Nyilvánvaló, hogy a félszívvel, felülről erőltetett, "politikailag korrektnek" vélt beszédmód kudarcot vallott többség és kisebbség együttélési problémáinak kezelésében. Aminek az az egyszerű oka, hogy magyar állampolgárok milliói számára köszönőviszonyban sincs a mindennapok valós helyzeteivel."

Ennek ellenére a régi, lejárt szavatosságú dogmáik szerint érvel: az Avas lakótelep kapcsán a gettósítást ellenzi, Pásztort meg lerassisztázza, még azon kijelentései kapcsán is, amik színtisztán ténymegállapítások.

A deszegregáció erőltetése mániájuk és irdatlanul inkorrekt ennek számonkérése a jogvédőktől: az Avason és bárhol máshol a gettósodást nem csinálják, hanem megtörténik. Beköltözik néhány alulszocializált, a társadalmi együttélés szabályainak betartására nem túl fogékony család, az életmódjuk és a viselkedésük zavarja a szocializáltabb lakókat (nem beszéve róla, hogy a közös költséget is ők fizetik helyettük), ezért aztán ezek a lakók igyekeznek elköltözni, a helyükre pedig szocializálatlanabbak költöznek. Ezt hívják ugye szlömösödésnek. Elvárni az eredeti lakóktól, hogy ők dolgozzanak ellene a gettósodásnak azzal, hogy maradjanak helyben és éljenek békésen együtt az újabbakkal - akik erre békés egymásmellett élésre sok-sok segéllyel sem igazán vehetők rá -, kimondottan inkorrekt: a jogvédők minden lelkiismeretfurdalás nélkül tönkretennék ezeknek az embereknek az életét az ideológiájuk érdekében. Pont ugyanez van az erőszakos iskolai deszegregációnál: ha nehezen kezelhető, folyamatosan fegyelmezésre szoruló cigánygyerekeket betesznek egy osztályba, azzal tönkreteszik a tanítás lehetőségét és az amúgy normálisan viselkedő gyerekek jövőjét is. De legalább az ideológia győzött. Láttunk néhány ilyet az előző században: ahol az eszme fontosabb volt mint az emberek.

Ugyanakkor valójában a cigányságnak sem használ ez a bánásmód: jelenleg elkényeztett gyerekekként kezeli őket az állam, akik a sok és szép és drága ajándéktól majd nyugton ellesznek. Ettől pedig csak azt tanulják meg - ahogy a gyerekek is-, hogy minden jár nekik, nem kell erőfeszítéseket tenni semmiért, max. időnként hisztizni az újabb szép dolgokért.

Ha Ti ill. az LMP nem képes túllépni a lejárt szavatosságú eszdéeszes (Gusztos féle) megközelítésén a cigánykérdésnek, akkor Magyarország egyik legnagyobb problémájára nem lesz értelmes, a való világra reflektáló válaszotok. Persze a parlamenti pártok közül egyiknek sincs, de nem biztos, hogy a tisztán Jobbikra kellene hagyni ezt témát - abból sem sülne ki túl sok jó...

medve2 2009.02.02. 11:07:05

@Arkhimédész: Valójában mindaddig, míg egy demokratikus parlamenti választásokon nagyon nem kapnak ki, addig csak beszélhetünk a megrepedésről.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 11:26:38

Elképesztőnek tartom 'bicskanyitogatónak' nevezni Munk írását.

Elképesztőnek tartom azt, ahogy szivárványkoalíció kerekedik egy jóravaló, szép szakmai sikereket maga mögött tudó, de Európában vállalhatatlan kijelentésekbe bonyolódó ember hivatalbantartása érdekében.

Elképesztőnek tartom azt, amit az ún. jobboldali sajtó produkál ez ügyben.

Elképesztőnek tartom azt a mértéket, amit az internet tanúsága szerint a mai magyar társadalomban elér a tudatlanság, az ostobaság, a szalon- és nem szalon rasszizmus.

Mindeközben elképesztő, hogy egy miniszter ilyen módon kézivezérel. Elképesztő az is, hogy egy ilyen miniszteri akarat nem lemondást, asztalborogatást indukál egy országos főkapitányban. De az is elképesztő, hogy magától eszébe sem jutott volna vizsgálódni, leváltani. És végképp elképesztő, hogy megyei pártcsinovnyikok micsoda befolyással bírhatnak erre a miniszter-főkapitány riadóláncra.

És igen, szokás szerint elképesztő volt Konzekvens Ferenc miniszterelnök is, aki "Nem mondtam, önnek ilyet, és ennek ellenkezőjét sem" -válaszolta , azon újságírói érdeklődésre, hogy akkor ő most egyetért-e a Pásztor ügyben hozott döntéssel, vagy sem. Hogy most az eredeti, vagy a visszavonós döntésről faggaták, arra nem emléxem, bár a válsz fényében mindegy is. (Aki kíváncsi rá, megnézi neten a Tények című izét.) Mondta még azt is, hogy ebben az ügyben ő nem döntött, csak tájékoztatták. Ezt persze senki sem kérdezte, csak azt, hogy egyetért vagy sem. Erről nem volt közlendője. Elképesztő.

Értelmes olvasnivalók a tárgyban:
index.hu/velemeny/jegyzet/paszt0131/
nol.hu/belfold/lap-20090202-20090202_3-1
és szörnyedjünk csak el - bár ebben már sok butaság is van és írásnak is harmatgyenge, de alapjaiban értelmesen látja a helyzetet, ezért nagyon is ide való:
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1150508
Ez utóbbit az az egyébként tenyérbemászó, tökalkalmatlan, überelfogult Dési jegyzi, akin különösebb lekifurdalás nélkül egyengetnék laposra egy tucat szívlapátot.

És kurva kellemetlen, hogy ezerszer lejáratódott okleveles árokásók írásaira kell egyetértőleg bólogatnom.
De sajnos ezeken kívül provinciális lábszagú cigányozással meg cigánybűnözésezéssel van tele a nagy büdös magyar nyomtatottt és elektronikus köznyilvánosság. Szégyen.

És tartok tőle, ez a posztkomment áradat is. Ezért - szokásommal ellentétben - végig sem olvasom. Elnézést, a kevés normálistól!

Faszkivan.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.02. 11:45:42

@homoródkarácsonyfalvi: "Azt gondolom, hogy 1944 óta senki nem írta azt Magyarországon, hogy gazdasági vetélkedés van a keresztények és a zsidók között, és ez volna az antiszemitizmus oka."

Dehogynem írta. Olvassa csak:
"Két középosztály, kétféle történelem
Vásárhelyi Mária
...
Az önmagát ?a nemzet gerincének? tekintő keresztény-úri középosztály tagjai a kezdetektől görcsösen ragaszkodtak korábbi kiváltságaikhoz. A kibontakozó kapitalista viszonyok számukra nem jelentettek mást, mint az ellenséget, amely megfosztotta őket birtokaiktól, előjogaiktól, életformájuktól. Így aztán egyrészt alkalmatlanok voltak arra, hogy a polgárosodás élére álljanak.
...
S minthogy teljesítményük, vagyonuk, társadalmi pozíciójuk alapján nem formálhattak igényt korábbi kiváltságaik megőrzésére, számukra csak az maradt, hogy származásuk alapján különböztessék meg magukat az általuk mélyen megvetett polgári középosztálytól, és ?nemzeti?, ?keresztény?, ?úri? mivoltuk alapján jelentsék be igényüket elveszett pozícióik visszaszerzésére. Ugyanakkor a társadalmi befolyás és feudális előjogok elkerülhetetlen elveszítése, az egzisztencia abszolút és relatív romlása általános gőgöt és sértettséget szült e hagyományos középosztály tagjaiban.
...
Ezen a zűrzavaros és avítt ideológiai alapon, valamint az ebből fakadó, valós és vélt sérelmekre alapozott, engesztelhetetlen antikommunizmus talaján szerveződött újjá a hazai jobboldal a rendszerváltás idején.
...
Miközben a másik oldalon - az elmúlt évszázadban lejátszódó folyamatokhoz hasonlóan - teljesen elkülönülten kialakult egy új, alapvetően ideológiamentes, pragmatikus középosztály.
...
E két párhuzamosan létező középosztály között ma is elevenen lüktető feszültségek alapja és ereje kísértetiesen idézi az évszázaddal korábbi viszonyokat. Napjainkban ez éppúgy a progresszió fékezőjévé, a modernizáció akadályává válhat, ahogyan ez rendre megtörtént az elmúlt másfél évszázadban. A két középosztály közt feszülő ellentéteket minden eddiginél láthatóbbá és élesebbé teszi a társadalom modernizációját jelentő reformfolyamat, amelynek sikere vagy sikertelensége a középosztályok között dúló háború végére is pontot tehet. Mert eldőlhet: közülük melyik erősödik, melyik gyengül meg végérvényesen. Ezért és ennyiben nem csalatkozunk, amikor úgy érezzük: a szélsőségesen megosztott társadalomban, a kétféle középosztály tagjai között élet-halál harc folyik. S ez a küzdelem nemcsak a középosztályok, hanem a társadalomfejlődés irányát is hosszú távra meghatározhatja."
www.168ora.hu/itthon/ket-kozeposztaly-ketfele-tortenelem-7123.html?print=1
Totális háború van. Apokaliptikus összecsapás a Jó és a Gonosz erői között.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.02. 11:51:45

Hű, elnézést, kicsit hosszú lett a komment.

De ugyanerről szól a kultúrharcos cikkek egy nagyon nagy része, csak éppen sokan nem fogalmaznak olyan brutális nyíltsággal, mint Vásárhelyi (aki ugye teljesen ideológiavezérelt belsőkörös személyiségként másképp fogalmaz, mint egy politikai haszonszerzésben érdekelt publicista vagy egy modern értelemben vett tematizáló szakember).

medve2 2009.02.02. 11:53:30

@Dr. Zerge: Azt hiszem, értelek. Néhány megjegyzés:

1. Egy rendőrkapitánynak ne kelljen politikai nyilatkozatot tennie. Ő tényeket állít. A tények figyelmen kívül hagyása meg amúgy is álszent. Nagyon rossz, hogy általánosításokat kell olvasnunk, de akik megpróbálták őt elmozdítani, azoknak köszönhető.
2. Az emberi jogi védelem és az antiraszizmus is hitelen alapszik. Tudod, Gusztos hiteltelen, mert nem háborodott fel azon, amikor pártelnöke poénkodott a parlament, hogy a rendőrök jól elverték Révész Máriuszt. Stbg, stb.....

medve2 2009.02.02. 11:55:25

elGabor! Köszi az idézetet, ez nagyon érdekes.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:00:55

@medve2:

Naná, hogy Gusztos egy hiteltelen pöcs. Ezért kellemetlen, hogy a teljes polit.garnitúrából ő az egyetlen, aki ebben a kérdésben értelmes dolgot mond. Kurvakellemetlen. És baj. Nagy baj.

Egy rkp-nak meg nem kell politikai nyilatkozatokat tennie. És állítson csak tényeket. Alkotmányos keretek között. Egy gyanúsított vélt vagy valós etnikai hovatartozása kívül esik a tények azon körén, amit egy rkp alkotmányosan gyűjthet, feldolgozhat, sajtótájékoztathat. Nem véletlenül.

zoli29 2009.02.02. 12:11:59

Dr. Zerge,

Amit belinkeltem. Szeretném, ha azt is kommentálnád.

medve2 2009.02.02. 12:16:21

@Dr. Zerge: Csakhogy az, hogy kívül esik az alkotmányosságon, sokak szemében álszent és kontrproduktív. Ez se véletlen. Mindenestre meggondolandó.

Karcolt lendület 2009.02.02. 12:19:05

@Dr. Zerge:
Számomra az az elkeserítő, hogy bár pl. Munk Vera észreveszi, hogy a nagyon polkorrekt és ideológiailag is helyes hozzáállás gyakorlatilag kudarcot vallott, mert egyszerűen köze nincs az emberek napi tapasztalataihoz annak, amit a jogvédők állítanak és így szimpla álszent képmutatásnak tartják (nomeg egy pesti kávéházból könnyebb szeretni a romákat, mint a sarkadi Tesco pénztárosaként vagy borsodi rendőrként).

Ennek ellenére tovább nyomja a jelenlegi helyzethez vezető ideológia dogmáit. Ez az elkeserítő, az önreflexió hiánya.

Mert lenne megoldás, csak a probléma letagadása, a "nincs is cigánybűnözés" és "csak ugyanaz a baj velük mint a szegény magyarokkal" hozzáállás nem vezet eredményre. Sőt kontraproduktív. Ha nem lehet a problémáról beszélni - mert nem pc -, akkor megoldásokról sem lehet beszélni, nem lehet arról beszélni, hogy ezeknek a cigánygyerekeknek kezdetekben nem nemcigány osztálytársakra, hanem speciális képzettségű pedagógusra és sok odafigyelésre (kis osztálylétszámra) lenne szükségük.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:24:21

Mi a faszom vagyok én, ecsémbátyám, valami orákulum-automata, amivel minde szart komentáltatni lehet? Akkor legalább dobjál be zsetont, bakker!

Szarom le a linkelésedet.

Majd szépen leírod, hogy mi a túró a kérdésed, és én meg válaszolok, ha akarok.

Előre értesítelek, hogy általában kurvára nincs kedvem kertévék betelefonálós, sms-ezős dolgaival foglalkozni. Akkor sem, ha a tv-néző mobiltelefonragyúgyult agyhalottak 103 % szerint fasza dolog beesemeselni, vagy 107%-uk szerint közel már a világvége, esetleg Xenu érkezése várható a kettes vágyányra. Hát ki nem szarja le az efféle nem reprezentatív fost, kisfiam?

De tovább megyek, mókuci. Ha reprezentatíve a teljes honi népesség, inkluzíve a 6-8% romával 123%-ban úgy vélné, hogy legyen kötelező a tökfőzelék, esetleg mindent elsöprő 219%-kal annak a véleményének adna hangot, hogy téged büntetlenül ki lehet belezni fényes nappal a fatornyos falud főutcáján, én akkor is fölháborodottan tiltakoznék.

Na, lehet elballagni a búspicsába a naplós szarral egyetemben!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:25:26

@medve2:

Na de attól még, hogy valami rosszul van, nem azon kell rontani, ami viszont jól van.

medve2 2009.02.02. 12:28:01

@Dr. Zerge: Azt hiszem, ezt bővebben kéne kifejtened.

medve2 2009.02.02. 12:30:15

@Karcolt lendület: Akkor viszont azt is el kell fogadnod, hogy a reális probléma kezelésére költségvetési, vagyis adóforintjaidból erre kell költeni. Roma oktatásra.

zoli29 2009.02.02. 12:36:52

Dr. Zerge,

Szerinted az, hogy a Naplóban szavazók 96%-a egyetértett a rendőrkapitány visszahelyezésével (hangsúlyozom: nem az EchoTV nézőit szavaztatták meg), azt jelenti, hogy a lakosság 90%-a rasszista?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:39:37

@Karcolt lendület:

Nem olvasol figyelmesen. Segítek:

"az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében"

Magyarul ez nem roma-nemroma kérdés. És ettől még simán előfordulhat, hogy az efféle mélyszegénységnben élők túlnyomó többsége roma. De a szó, amit oly nagyon keres egy ország, az akkor sem a "cigánybűnözés".

Egyebekben él ma Magyarországon cca. 6-800.000 roma. Ebből szerinted mennyi a bűnöző? Egy számot, ha volnál kedves! És a többire, aki szerinted sem bűnöző, szerinted nem sértő maga a kifejezés - most egy pillanatra eltekintve a cigány szó egyébként is sértő mivoltától?

Magyar, ne lopj! - írták ki annó kedves osztrák kereskedők. Az téged nem sértett? Volt annak igazságtartalma? Lehet ilyesminek bármiféle igazságtartalma?

Az pedig, hogy a roma kisebbséget kifejezett óhaja ellenére a számukra sértő "cigány" szóval illeted, illeti a fél ország, még akkor is elképesztő dolog, ha egytől egyig bűnözők volnának.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:43:18

@medve2:
Az, hogy nem passzol az alkotmánnyal, gyanúsítottak etnikai és egyéb indifferens hovatartozásának firtatása, az jó.

Az, hogy sokak szerint ez álszent dolog, az nem jó.

Ez utóbbit kell orvosolni, és nem a sok alulinformáltnak megfeleni azzal, hogy semmibe vesszük az alkotmány kivételesen hibátlan szabályait.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:46:00

@Zoli28:

Figyels, kispöcs! Ne tulajdoníts nekem olyasmit, amit nem mondtam. Ebben az egész elbaszott dologban senkire nem mondtam, hogy rasszista volna. Egyelőre rád sem.

Na, most már hagyjál lógva, vagy gyere el és személyesen nyald ki a valagam!

zoli29 2009.02.02. 12:52:50

Dr. Zerge,

Nem tulajdonítottam neked semmit, csak kérdeztem. Az pedig, hogy válasz helyett engem minősítgetsz, nem engem tüntet fel rossz színben.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 12:56:12

@Karcolt lendület:

Uhh, a vége fölött meg átsiklottam, bocs.

Igen, az a sok hiszti, amit a vélt (és néha valós) szegregáció körül csapdostak, csapdosnak, az nagyon sokat árt. Igen, kell speciális oktatás, speciális szociális ellátórendszer, családgondozás, stb, a mélyszegénységbben élőknek. Pláne kell speciális azoknak, akiknek az otthoni környzete lumpenproli bűnözőkből áll. Ennek a rétegnek vélhetően a nagy része roma, bizonyos helyeken akár 100%-ban, így sokszor úgy fog kinézni, mintha ezeket a speciális dolgokat szegregáltan adnák. Ezzel valahogy meg kell birkózni, pontos kritériumrendszer, átlátható működés, és legfőképpen eredmények, a társadalom fősodrába integrált hátrrányoshelyzetűek példáin kersztül. És a - sokszor jogos - gyanakvás akkor is meg fog maradni, sokáig. De ez érthető, és kezelhető.

De mindehhez tökéletesen szükségtelen "cigánybűnözést" emlegetni. ÉS szükségtelen gyanúsítottak, vagy elítélt bűnözők etnikei hovatartozását sajtótájékoztatni.

kill004 2009.02.02. 13:08:32

@Dr. Zerge:
"az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében"

És ezt honnan veszi? Van róla stetisztika? (nincs)

"Magyarul ez nem roma-nemroma kérdés. És ettől még simán előfordulhat, hogy az efféle mélyszegénységnben élők túlnyomó többsége roma."

Szintén nincs pontos statisztika.Becslések( ! ) szerint 700 ezer mélyszegénységben élő ember van ebből 300 ezer cigány.

"Egyebekben él ma Magyarországon cca. 6-800.000 roma. Ebből szerinted mennyi a bűnöző? Egy számot, ha volnál kedves! És a többire, aki szerinted sem bűnöző, szerinted nem sértő maga a kifejezés - most egy pillanatra eltekintve a cigány szó egyébként is sértő mivoltától?"

Mondom!!! Nincs statisztika ember! NEM lehet készíteni.

"Magyar, ne lopj! - írták ki annó kedves osztrák kereskedők. Az téged nem sértett? "

Nem. Én szégyelltem helyettük is magam, de nem követeltem az osztrák kancellár lemondását.

"Az pedig, hogy a roma kisebbséget kifejezett óhaja ellenére a számukra sértő "cigány" szóval illeted, illeti a fél ország, még akkor is elképesztő dolog, ha egytől egyig bűnözők volnának"

Helyesen: A cigány kisebbség egyes megélhetési jogvédőjének kifejezett óhaja ellenére. Én például sohasem pejoratív értelemben használom.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 13:08:37

@Zoli28:

Igen, hogyne, te a kérdéseddel nem állítottál rólam semmit, én egy hazug barom vagyok. Kevdes érdeklődésedre ezúton mély éps őszint bűnbánatom kifejezésre juttatásával egyetemleg van szerencsém tájékoztatni téged, hogy szerintem, az, hogy a naplóbaesemeselők 96%-a egyetért az nem jelenti azt, hogy a lakosság 90%-a raszista volna

Jó kedvem van, azt is elárulom egy füst alatt, hogy mit jelent: azt jelenti, hogy a naplóbabeesemesezők 96%-a egyetért.

Hogy hogy a faszba kerül ide a lakosság 90%-a azt nem értem.

Hanem neked is besegítek az olvasásba: "Az elmúlt pár év előítélet-vizsgálatai szerint (...) a magyarok kétharmada úgy véli [3], hogy a bűnözési hajlam a cigányok vérében van."

Ami persze lehet túlzó, ezek a kutatások lehetnek megbízhatatlanok, miközben ez a vérben lévő bűnözés nettó büdöslábú, gyökér rasszizmus, amiből normális, egészséges európai társadalomban a 10% is sok.

Végezetül segítek, hogy tiéd lehessen az utolsó szó, és én egy durva, trágár fasznak látszódjam minden idetévedőnek, te pedig minden tekintetben megdicsőülve mehess végre innen a picsába:

Hagyjál már békén, te buta, műveletlen senki, baszódj meg, verjen ki a ragya, száradjon le a faszod!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 13:17:14

@kill004:
>"Egyebekben él ma Magyarországon cca. 6-800.000 roma. Ebből szerinted mennyi a bűnöző? Egy számot, ha volnál kedves! És a többire, aki szerinted sem bűnöző, szerinted nem sértő maga a kifejezés - most egy pillanatra eltekintve a cigány szó egyébként is sértő mivoltától?"

Mondom!!! Nincs statisztika ember! NEM lehet készíteni.
Én például sohasem pejoratív értelemben használom.

medve2 2009.02.02. 13:23:13

@Dr. Zerge: Értem álláspőntődat. De erre azt tudom mondani, hogy a mindennapok tapasztalatát nem fogod tudni az emberekben megmásítani. Vagyis tudomásul kell venni: van egy realitás, és azzal szembe kell nézni. Ha nem, könnyen meglehet: lesz egy alkotmányunk és egy egyre súlyosabb etnikai feszültségünk, mely hovatovább rendszeres fizikai konfliktisba fog torkolni. Az Egyesült Államokban miért lehetett afro-amerikai bűnözésről értekezni (igaz, nem használták a néger szót)?

Askeladden (törölt) 2009.02.02. 13:24:07

"És a többire, aki szerinted sem bűnöző, szerinted nem sértő maga a kifejezés"

Szerintem a többit nem sérti ez a kifejezés, mert pontosan tudja, hogy kikre vonatkozik. Én ismerek bőszen cigányozó félcigányt. Ő nem tartja magát közéjük valónak, úgy is beszél. Először kicsit furcsa volt, de be lehet látni, hogy igaza van: nem a rasszjegyek a probléma, hanem az életmód.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 13:30:03

@Askeladden:

"nem a rasszjegyek a probléma, hanem az életmód"

Akkor mért a rasszát mondod, mondjátok, miért nem az életmódját?

A lumpenproli is egy szó, saját jelentéstartalommal, és a cigány is egy szó, a lumpenproliétól nagyban eltérő jelentéstartalommal.

Pótkérdés: az etnikai hovatartozását miért gúnynéven, cigánynak, miért nem romának? Ez neked nem kerül semmibe, ők meg így nevezik magukat.

kill004 2009.02.02. 13:30:31

@Dr. Zerge: "Te is fogyi vagy? Állítottam én valahol is, hogy lehet? Kértem, hogy valaki egzakt, tudományos kimutatást adjon? Ugye, hogy nem. Hát akkor meg mi a túrót akarsz?"
vs.
Dr Zerge:"Egyebekben él ma Magyarországon cca. 6-800.000 roma. Ebből szerinted mennyi a bűnöző? Egy számot, ha volnál kedves!"

"az összes erre vonatkozó kutatás szerint a romák többségéhez hasonló szociális helyzetű (alacsony iskolai végzettségű, munkanélküli, nagycsaládos, komfortot nélkülöző lakáskörülmények között élő) nem cigány népességen belül pontosan ugyanakkora a bűnözők aránya mint a cigányok körében"

Ezt meg simán beszopta? Ha nincs, akkor ez honnan? És ezt miért hiszi?

"Egyébként meg eriggy az USA-ba, és - abszolút nem pejoratív értelemben - próbálj négernek aposztrofálni egy afroamerikait! "

Én ugyan nem. :) Melleslek a feketék 100 a fehérek 99%-a niggerezi a feketét. (Csak úgy egymás között)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 13:38:17

@medve2:

Szerintem itthon is lehet a roma kissebséghez tartozó bűnözőkről beszélni. És kell is. Ahogyan a tót kisebbséghez, a bélyeggyüjtő kissebbséghez, etc. tartozókról is.

Cigánybűnözésről nem lehet.

Ha ezt valaki nem érti, azon én nem tudok segíteni. Ettől még lehet rajta segíteni, és kell is. És persze, legelsősorban is a mindennapi tapasztalatokat kell gatyábarázni. Közbiztonság kell, munkalehetőség kell, élhető városok, falvak, használható, karbantartott, takarított, közvilágított közterek kellenek. Anyagi, szociális biztonság kell. Emberi közösségek kellenek. Mindaz, ami lassan szétrohad ebben a szerencsétlen országban.

És oktatás, oktatás, oktatás. Mert sok mai középkorú, idős ember sajnos már valójában menthetetlen. Melyik melyik mélyszegénységben is,a bűnöző életmódban, a kinrtrekedtségében vagy a kirekesztettségében, rasszizmusban, vagy szimplán a közönyben, a magábafordulásban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 13:39:34

@kill004:

Nyilvánvalóan fogyi vagy. Kérlek, ne pisztergáld tovább a nickemet, amikor a nettel játszadozol!

kill004 2009.02.02. 13:42:30

@Dr. Zerge: Oké zerge, szökkenjen maga is arrébb. Szerencsétlen.

dsc (törölt) 2009.02.02. 13:49:36

@Dr. Zerge:

Bevallom szűz vagyok még abban az értelemben, amiben Te már öntelt faszként láthatóan professzionális biztonsággal mozogsz.

Eddig még senkit nem minősítettem így, még csak hasonlóan sem:

Te egy undorító ember vagy, Te, dr zerge, személyesen.

Karcolt lendület 2009.02.02. 13:55:01

@medve2:
Az oktatásra költsenek csak az adóforintjaimból, ez az én szememben kimondottan prioritás. Minden szinten a cigányok felzárkóztatásától

@Dr. Zerge:
kill004 már válaszolt rá, a "cigány" szó használatának elutasítása egy ultralib , jogvédős legenda, a cigányok is nagyrészt ezt használják magukra, sőt valaki ki is kéri magának, hogy romának nevezzék. Az összetételekben pedig pláne nem sértő, pl. cigányprímás van és 100 tagú cigányzenekar, romaprímás és 100 tagú romazenekar pedig nincs. Ha brazilt, mokkát vagy ilyesmit használtam volna rájuk, az tényleg gúnyos és sértő, a cigány nem, olyanok helyett önérzeteskedsz, akik erre nem kértek. (A nyelvészeti részéről nem szólva, hiába használsz ugyanarra más szót, az az eredetinek úgyis átveszi a pejoratív jelentésárnyalatát.)
Ennyit erről a fasságról.

A mélyszegénységben élő cigányok és nemcigányok között pedig lehet, hogy ugyanakkora a bűnözők aránya, csak ugye nem lehet tudni - nem lehetett rá statisztikát csinálni -, hogy milyen típusú (és brutalitású) bűncselekményekben elkövetők. Az, hogy nincsenek elérhető statisztikai adatok, az is ennek a képmutató, álszent hozzáállásnak köszönhető, így most adatok helyett sejtésekről és szubjektív tapasztalatokról vitázhatunk.

medve2 2009.02.02. 13:57:41

@Dr. Zerge: A miskolci rendőrkapitány azt mondta, hogy a bűnelkövetők kizárólag romák voltak. Vétett vagy nem?

medve2 2009.02.02. 13:59:36

@Karcolt lendület: Renben, egyetértek veled. Csak ha ma ezt egy politikai alakzat nyíltan felvállaja, veszít. Sajnos.Éés nem mentség, csak egy újabb realitás.

dsc (törölt) 2009.02.02. 14:00:03

Csak a többiek kedvéért: A minősítésem nem ennek az öntelt agyament farok nézeteinek szólt. Hanem neki magának.
A hiperagresszív önhittség és az túltengő félműveltség eme nehezen meghaladható koncentrátumának.

medve2 2009.02.02. 14:04:01

@Dr. Zerge: És még valami. Egy közeli ismerősöm cigány. Nagyon kedvelem, társadalmunknak egy nagyon értékes tagja. Engem az egészben az bánt, hogy elképzelem: mit élhetnek át ilyenkor félcigány gyerekei. Illetve ő mit él át, amikor jövőjükre gondol. Ezért is gyűlölöm az általánosítást. Viszont nem tartom megoldásnak, ha homokba dugom a fejem. Értem, amit mondasz az ominózus miskolci kijelentéssel kapcsolatban. De valahol ennek a megközelítésnek a kudarcát is felfedni vélem.

Askeladden (törölt) 2009.02.02. 14:04:05

@Dr. Zerge:

"ők meg így nevezik magukat."

Hát hogy?

www.oco.hu

Országos Cigány Önkormányzat

kill004 2009.02.02. 14:09:24

@medve2: Pedig ezt kell tenni. Ma is van valamennyi pénzecske erre, csak az valahogy útközben elvész. Nagyon jó kezdeményezések voltak, de pénz hiányában megszűntek. Viszont ez az erőltettet integrált oktatás, semmit nem ér.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 14:10:47

@Karcolt lendület:

1. Hogy szerinted mi sértő és mi nem, az éppen annyira releváns, mint az, hogy szerintem mi az. Viszont attól tartok fingod sincs, hogy nagyrészt mit tartanak erről...

2. Igen, négerek is niggerezik egymást. Mégsem szeretik, ha egy főrendőr niggerként emlegeti őket.

3. Cigányzenekar, cigányprímás, hogyne, meg cigánypecsenye, cigányút, sőt, Cigány György. Na és?

Továbbá:
"A mélyszegénységben élő cigányok és nemcigányok között pedig lehet, hogy ugyanakkora a bűnözők aránya, csak ugye nem lehet tudni - nem lehetett rá statisztikát csinálni -, hogy milyen típusú (és brutalitású) bűncselekményekben elkövetők."
Asszem értem, esetleg elfogadható ez a kutatási eredmény, de akkor ha ugyanannyi, akkor a cigók tuti kegyetlenebbek. Hát brávó!

"Az, hogy nincsenek elérhető statisztikai adatok, az is ennek a képmutató, álszent hozzáállásnak köszönhető, így most adatok helyett sejtésekről és szubjektív tapasztalatokról vitázhatunk."

Föl nem foghatom, hogy mi a tökömnek kellene bűnözőkről efféle statisztika? Segíts már, kérlek, mire lenne ez használható? Miért is kéne nekünk efféle adatokról vitáznunk? Hol segítene ez valós társadalmi problémák megoldásában? Ha nem tudjuk egzaktul, hogy a romák hány%-a bűnöző, illetőleg, hogy a bűnözők hány %-a roma, és egyéb tunkolható adatsorunk sincs ezeknek a fránya cigóknak a kegyetlenkedéseiről, akkor nem tudunk segíteni a mélyszegénységben élőkön, vagy mi a fene?

És mondjuk akkor a vallásukat, vagy a világnézetüket nem kellene-e szintén monitorozni?

kill004 2009.02.02. 14:13:39

Azt nem tudom Angliában miért csinálnak az elkövetőkről rassz alapon statisztikákat?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 14:15:26

@medve2:

Ez így zavaros. Szvsz nem az "ennek a megközelítésnek" van itt kudarca. Az állam rohad, nem szolgáltat rendesen, nem törődik a polgáraival, ennek vannak következményei. Nem annak, hogy van ma Magyarországon - legalább papíron - valamiféle kisebbségvédelem. És a legnagyobb baj, ha értelmes emberek is kezdik ezt a két dolgot összekutyulni.

Askeladden (törölt) 2009.02.02. 14:30:07

"valamiféle kisebbségvédelem"

amivel inkább visszaélnek.

medve2 2009.02.02. 14:39:28

@kill004: Nyílván. Igazándiból szakmai kérdés. Csak a lényeg a következő: kell egy miniszterelnök, aki kiálljon és mondja meg: ha egy roma tanulni akar, akkor az állam a te adódból segíti. Mert ha nem így tesz, hatalmas baj lesz. Ehhez kéne bátorság.

medve2 2009.02.02. 14:41:09

@Dr. Zerge: OK, elfogadom, valóban az állam rohadása a legnagyobb baj.

Karcolt lendület 2009.02.02. 15:03:18

@Dr. Zerge:
"Föl nem foghatom, hogy mi a tökömnek kellene bűnözőkről efféle statisztika?"

Talán mert a ha tényekből indulunk ki, akkor esetleg nem ideológiák alapján kellene ilyen fontos kérdésekre megoldást találni.

Bőszen tagadod, hogy az etnikai hovatartozásnak bármi köze van a bűncselekményekhez, csak a mélyszegénységből következik. Ez nem igaz: a környezet erkölcsi normarendszere alapvetően meghatározza, hogy mit tart bűnnek az adott egyén, mit pedig bocsánatos dolognak, ill. mit tartanak sérelemnek és annak megtorlására milyen eszközöket tartanak megbocsáthatónak. A roppant nagyrabecsült USA-ban - ahol nem ennyire szemellenzősek - fel is használják ezeket a nyomozásoknál profilozáshoz, könnyebben behatárolják, fehér, fekete, spanyol, orosz, koreai, stb. követhette el az adott bűntényt. De pl. amikor megjelenik egy hír, hogy két 30-40 fős család baseball ütőkkel és szamurájkardokkal esett egymásnak, szerinted ki az aki nem _tudja_ egyből, hogy roma családokról van szó? Mármint rajtatok kívül, akik szerint nincs tipikus cigánybűnözés.

Azt hittétek, attól hogy nem beszélünk róla, megszűnik a probléma, de a probléma letagadása a megoldásra tett lépések elmaradásához vezetett és most épp a nyakunkba borul az egész szar, ezért a nyüszítés. Legnagyobb sajnálatomra az ésszerűtlen pc elvárásaitok, reflex-szerű megbélyegzéseitek miatt az egész problémával érdemben csak a Jobbik mer még mindig foglalkozni és kap egyre nagyobb támogatást a baromságaihoz, ezt külön köszönöm nektek.

Így a az ideológiátokból adódó társadalmi kísérlet bukásakor érdemes átgondolni, ha az emberek 90-95%-a máshogy látja a helyzetet, akkor bennük van-e a hiba vagy esetleg abban a képzelt világban, amit költöttetek magatoknak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 15:46:20

@Karcolt lendület:

Nem válasz. Miért kell tudnunk, min és hogyan segít, ha van statisztikánk, továbbá miért nem kell statisztika a bűnözők vallásáról, pártpreferenciáikról, egyéb magánügyeiről? Ezeket kérdeztem, ezekre várok választ.

A többi, dolgaiddal nem foglalkozom. Üres blabla, és a többesszámmal nem tudok mit kezdeni, lévén még a lakásban is egyedül vagyok perpill.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 15:47:40

@Askeladden:

Ergo szüntessük meg? És ne a visszaéléseket? Rendkívüli ostobaság.

eeepunk 2009.02.02. 15:57:18

Az index újabb csúsztatása: index.hu/politika/belfold/borsodiizom9/

"A Draskovics-nyilatkozat után Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere azt mondta, hogy hétfőre megoldódik a kérdés, ha Draskovics miniszter akar maradni.

Nos, már vasárnapra megoldódott: a miskolci kapitányt visszahelyezték pozíciójába. De mi történt a szocialista párton és a kormányon belül ezekben a napokban?

A háttérben az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete áll, ami kőkeményen lobbizott Pásztor megmentéséért – és az MSZP egyik legnagyobb taglétszámú szervezeteként jelentős a zsarolópotenciálja. BAZ megye 16 képviselőt küldött 2006-ban a parlamentbe, így majdnem 10 százalékát teszi ki a 188 fővel üzemelő szocialista frakciónak.

És ami még hangsúlyosabb: az MSZP legfontosabb döntéshozó szerve, a 650 küldöttet tömörítő kongresszus 16-18 százalékát adja Borsod-Abaúj-Zemplén. És ez még nem minden. Számos megyétől eltérően e küldöttek nem szoktak szétszavazni, hanem egységesen támogatnak vagy épp gáncsolnak egy ügyet. "

Az én olvasatomban eszerint a zsaroló BAZ maszoposok rasszissták, ám az ország véleménye ezzel ellenkező, Drazsé helyesen cselekedett, bla-bla.

Karcolt lendület 2009.02.02. 16:21:54

@Dr. Zerge:
Leírtam, de úgy látom, nem sikerült feldolgozni.
Azért mert a bűnelkövetés típusai, módjai és az emberek etnikai hovatartozása közt van összefüggés.
Mert szakmailag releváns információ még az elkövető bőrének a színe is.
Mert ha vannak statisztikai adataink, az segít a megfelelő megoldás keresésében, akár bűnüldözésről, akár oktatásügyről van szó.
Ha nincs, akkor csak ilyen végtelen, sehova nem vezető ideológiai vitákat folytathatunk.

trewq 2009.02.02. 17:03:37

Melyik fasszopó indexes köcsög megy majd a sittre, mert folyamatosan "cigányozó" jelzővel rágalmazza a főkapitányt? Vagy Spéder et. majd kihúzza őt a szarból?

trewq 2009.02.02. 17:06:12

Mindenkinek ajánlom a Tolerancia haláltábora South Park epizódot.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.02. 17:06:28

@Karcolt lendület:

" a bűnelkövetés típusai, módjai és az emberek etnikai hovatartozása közt van összefüggés"

Szakmailag releváns egy fülöncsípett bűnöző bőrszíne? Milyen szakmailag, ember?!

Nem fontos tovább beszélgetnünk.

heima (törölt) 2009.02.02. 20:53:22

@KA_Steve: azzal kel sajnos szembenézned h egy balfasz vagy, egy a sok szabványsegg közül
süti beállítások módosítása